Page 7

YESHI LAREG Yeshi is een vrolijke mama van 3 kinderen. Op het moment van ons bezoek aan de ‘Heksenketel’ is Yeshi druk in de weer in de keuken. Wij stelden haar na onze lekkere maaltijd graag de volgende vragen Dag Yeshi! Hoe ben je bij de ‘Heksenketel’ terecht gekomen?

Een glimlach van de serveerster bij het afruimen diende als perfecte afsluiter voor ons uitje. Hoedje af voor het enthousiasme van deze medewerkers! Zeker wanneer je weet dat velen van hen hier een opleiding volgen om arbeidservaring op te doen. De aangename bediening (10/10), de sfeer & gezelligheid (9/10) en het eten (8/10) zorgden voor een aangename totaalervaring. Ondanks wat de naam laat vermoeden, is er zeker geen sprake van een heksenketel qua organisatie. Met de glimlach en een goedgevulde maag wandelen we de lentezon opnieuw tegemoet. Zalig…

Ik volg hier een opleiding om mijn kansen op werk te verhogen. Ik was werkzoekende en via de VDAB heb ik dit sociaal restaurant leren kennen. Ik hoop hiermee een certificaat te behalen, zodat ik nadien hier, of in een andere grootkeuken, een vast contract kan krijgen. Wat zijn jouw taken binnen het team? Ik houd me vooral bezig met de kleine gerechtjes. Zowel de warme als de koude keuken. Natuurlijk hoort er ook een stukje afwas bij. Wie kookt, maakt vele potten en pannen vuil, en die moeten nadien terug mooi proper gemaakt worden.

Vind je het leuk om in Molenbeek te werken? De communicatie met alle verschillende talen hier is niet altijd even gemakkelijk. Ik wil wel heel graag bijleren. Ik volgde lessen Nederlands, en dat kan ik hier op de werkplek ook steeds goed toepassen en beoefenen. Ook mijn drie kindjes kennen Nederlands. Ik vind het belangrijk om vlot te kunnen communiceren, zowel in het Frans als in het Nederlands. Vroeger woonde ik in Antwerpen, maar twee jaar geleden ben ik verhuisd naar Brussel. Zijn er speciale zaken die je extra leuk Je merkt dat hier veel meer Frans gesproken wordt, maar dat het toch vaak handig vindt aan dit project? is om ook Nederlands te spreken. Wat ik enorm leerrijk vind, is het verschil tussen de Ethiopische en de Europese keuken. Wanneer ik thuis kook voor mijn Wat is jouw droom op professioneel gegezin, zijn dit meestal gerechten die ik bied? ken uit de Ethiopische keuken. Ik ben ook Iets gelijkaardig aan wat ik nu bij de afkomstig van Ethiopië, dus het is normaal ‘Heksenketel’ doe, zou ik fantastisch dat ik andere manieren van koken nog vinden. Ik heb ook al een stage achter de moet ontdekken. Europees koken is heel rug bij de grootkeuken van ‘Ikea’. Ik heb anders. Er wordt met andere ingrediënten een groot hart voor iedereen, en wil voor gewerkt en men gebruikt verschillende iedereen lekker koken. Dit soort werk combinaties die voor mij nog onbekend maakt me heel gelukkig. zijn. Dat is echt heel boeiend.

Bert De Bock & Carolien Moens

12

13

Overkant65  
Overkant65  

Magazine De Vaartkapoen

Advertisement