Page 6

Molenbeekse Kost De Heksenketel

Werkelijk luttele minuten na de bestelling verandert onze tafel al meteen van uitzicht. Drie dampende borden, klaar om geproefd te worden. Het mag gezegd dat er ook aandacht uitgaat naar de presentatie van de maaltijd. Eenvoudig, maar stijlvol. Het oog wil ook wat, en dat hebben ze goed begrepen bij de ‘Heksenketel’.

Brussel telt ontelbare leuke eetadresjes om onze middaghonger te stillen. Vele restaurants zijn dan ook al verscheidene keren onderworpen aan enkele kritische blikken (en magen). Maar de sociale restaurants worden hierbij vaak over het hoofd gezien. Tijd om hier verandering in te brengen! Met veel plezier schuiven onze reporters vanaf nu elke keer hun benen onder de tafel bij één van deze vele sociale restaurants die Brussel rijk is. Om te beginnen vissen we natuurlijk in onze eigen Molenbeekse vijver: de ‘Heksenketel’. 15 maart 2012, officieel de eerste lentedag van het jaar! Met een geweldig zonnig humeur en een gezonde dosis eetlust, wandelen we langsheen het kanaal, op weg naar de Heksenketel. Twee trapjes op, een hoekje hier en ginder, en we zijn aanbeland in de mooi ingerichte eetzaal van de ‘Heksenketel’. We worden alvast hartelijk ontvangen en krijgen meteen een plaats toegewezen. Een knus plaatsje in de hoek zal het onze worden. Fijn zo. Het grote bord dat de muur net boven de grote open keuken siert, toont ons het goed gevarieerde menu. We wikken en wegen en trachten de juiste keuze te maken voor ons gerecht. Het dagmenu maakt het je alvast gemakkelijk. Elke dag een ander gerecht op de kaart, per week

10

op voorhand bekendgemaakt. As simple as it should be. Maar dit is buiten de andere keuzes gerekend. Een palet van o.a. slaatjes, belegde broodjes, pasta’s en quiches scherpt onze smaakpapillen aan. Uiteindelijk hakken we de knoop door. Twee pasta’s van de week (nog een andere formule) en één dagschotel zijn de gelukkigen.

Deze week vormen kip en paddenstoelen de hoofdingrediënten van de weekpasta (€6). Het dagmenu trekt de kaart van de kaas: een gefrituurd koekje van brie, vergezeld van sla & witloof (€6).

Niet enkel op het bord, maar ook ernaast valt het kader te pruimen. Het vele groen en de frisse kleuren in het interieur geven het geheel een moderne feeling. Ook de meertalige communicatie op de lampenkappen valt ons op. Maar goed, terug naar de essentie: het eten. De dagschotel is verrassend en ronduit heerlijk. De brie is lekker lopend en omgeven door een licht krokant koekje. Dit gerecht is origineel en lapt de gebruikelijke clichés van ‘de dagschotel’ vrolijk aan de laars. De pasta met paddenstoelen en kip is degelijk, maar niet erg speciaal. Ondanks de goede smaak roept dit gerecht een beetje het gevoel op van een combinatie tussen vol-au-vent en pastaslierten.

Nog voor we er nog maar aan denken om iemand aan te spreken voor onze bestelling, staat er reeds een bevallige dame klaar om onze wensen door te geven aan de keuken. Geweldig! En alsof deze snelheid ons al niet voldoende kon paaien om met een positief gevoel uit te kijken naar onze gerechten, worden we ook nog eens verblijd met een kan gevuld Uiteindelijk aten we alles met smaak op, met water (gratis en voor niks). Lang leve wat voor een prijs van €6 per gerecht een kraantjeswater! meer dan geslaagd resultaat is.

11

Overkant65  
Overkant65  

Magazine De Vaartkapoen

Advertisement