__MAIN_TEXT__

Page 1

6 SERIE

DEUTZ-FAHR Agrotron 6 SERIE Agrotron 6 SERIE RCshift Agrotron 6 SERIE TTV


DE NIEUWE 6 SERIE. DE BESTE TECHNOLOGIEMIX IN ZIJN KLASSE.


AGROTRON 6 SERIE

6155 PS/ RCshift

6165 TTV

PS/ RCshift

6175 TTV

PS/ RCshift

6185 TTV

Maximaal vermogen (ECE R120)

kW/pk

114,9/156

120,8/164

129,5/176

Maximaal vermogen met boost (ECE R120)

kW/pk

-

125,8/171

-

PS/ RCshift

6205 TTV

PS/ RCshift

6215 TTV

138,5/188 134,3/183 152,3/207 149,1/203 -

138,5/188

-

152,3/207

PS/ RCshift

TTV

156,2/212 166/226

Ploegen, zaaien, land bewerken, transporten, oogsten, werken met de Landbouwbedrijven verschillen enorm van elkaar. Elk bedrijf heeft zijn voorlader - elke afzonderlijke landbouwer zal zelf beslissen hoe hij de eigen, geheel individuele successtrategie. Sommige gaan voor kwantiTABEL tractor gaat gebruiken en welke specifieke eigenschappen die moet teit, andere voor specialisatie. In melkproductie, in vleesvee of in het hebben. Dit verloor DEUTZ-FAHR bij het ontwikkelen van de nieuwe 6 telen van speciale gewassen. Andere hebben een gemengde benadeSerie nooit uit het oog. Met de 12 modellen van 156 tot 226 pk, twee ring, niet alleen afhankelijk van de grond en klimaatomstandigheden, wielbasis types, drie verschillende transmissies, twee cabinetypes met maar ook van het marktpotentieel. Of het nu gaat om een groot, midverschillende comfortniveaus en tal van overige opties, kunt u de besdelgroot of klein bedrijf, een loonbedrijf of een gemeentelijke dienst, te mix van technologie in deze tractorklasse samenstellen, voor uw hoe ze ook van elkaar verschillen, ze hebben ĂŠĂŠn ding gemeen, nl. dat eigen volledig gepersonaliseerde tractor. Met deze 6 Serie heeft ze succesvol in hun onderneming moeten zijn. Dat is de reden waarom DEUTZ-FAHR het begrip "op maat gemaakt" herzien. tractortechniek volledig aan hun werkprofiel moet worden aangepast.


04-05 CABINE

TIJDENS ELKE TAAK OP DE BOERDERIJ, OP DE AKKER OF OP DE WEG STELT MEN ZICHZELF DE VRAAG: ‘HOE COMFORTABEL MOET EEN TRACTOR EIGENLIJK ZIJN?’ MET DEZE NIEUWE 6 SERIE HEEFT DEUTZ-FAHR HET ANTWOORD GEVONDEN: ‘ZO COMFORTABEL ALS UZELF MAAR WILT.’


06-07 CABINE

ONTELBARE OPTIES VOOR CABINECOMFORT. DE KEUZE IS AAN U.


Over het algemeen geldt: hoe groter het rij- en bedieningscomfort, des te relaxter het werk. En hoe relaxter het werk, des te beter de resultaten. Dat is de reden waarom alle modellen van de 6 Serie topkwaliteit comfort in de cabine bieden. Een unicum in het marktsegment: U kunt uit een veelvoud aan technologie, uitrusting, specificaties en comfortvarianten kiezen. Wat u ook kiest, de nieuwe 6 serie voldoet aan al uw persoonlijke eisen. Gebaseerd op het beoogde doel van de tractor, op de behoeften van de bestuurder en natuurlijk ook op factoren van economische aard. Wat die behoeften ook mogen zijn, met de nieuwe 6 Serie zit u altijd op het goede spoor. De cabine's MaxiVision en Maxi-

Vision 2 met verschillende niveaus van bedienings- en rijcomfort, afhankelijk van de gekozen technologische specificaties. Van eenvoudige, handgestuurde mechanische bedieningingen tot de meest geavanceerde elektronische joystick en inrichting. Ook dat is uniek. U hebt de keuze uit drie soorten dakluiken, een eenvoudig groen dakluik, een glazen dakluik met absorptie van de UV-stralen of de FOPS-veiligheidsversie, voor optimaal zicht tijdens het gebruik van de voorlader. Wat u ook kiest, de nieuwe 6 Serie voldoet aan al uw persoonlijke eisen.


08-09 CABINE

MAXIVISION EN MAXIVISION 2. ALLES VOOR EEN ONTSPANNEN WERKOMGEVING.


Een zeer geavanceerde dashboard met het nieuw InfoCenter: 5" LCD- kleurendisplay met hoge resolutie, een concept voor klantgerichte topinformatie.

Maar liefst 16 (IV-Generatie, 2500 Lumen) LED-werklampen.

De hoogtepunten:

• Maximaal zelf samen te stellen • Minder geluid, trillingen en

warmteoverdracht dankzij de gescheiden cabine en motorruimte

• Panoramisch zicht dankzij de grote

cabinebeglazing, betere afmetingen van de motorkap en compacte uitlaatgas nabehandelingssysteem dimensies

• Een LED-lichtpakket van maar liefst

Nieuwe motorkap. Het beste zicht op werktuigen aan de voorzijde gemonteerd.

40.000 Lumen om uw werk 's nachts op te helderen

De unieke eigenschappen van de cabine's MaxiVision en MaxiVision 2 zijn zowel vanbinnen als vanbuiten te zien. Qua gebruiksgemak en ergonomie vertroetelen de modellen van de nieuwe 6 Serie de bestuurder tijdens zijn werk, voor zover de huidige technologie het toelaat.. Het InfoCentre heeft een 5" kleurendisplay en verstrekt de bestuurder tal van gegevens omtrent de bedrijfsomstandigheden van de tractor. De verstrekte informatie en instellingen zijn uiterst eenvoudig in gebruik. De TTV-modellen zijn bovendien op de rechter stijl uitgerust met een extra WorkDisplay, dat voorziet in realtime info omtrent instellingen. Het interieur is heerlijk rustgevend. Al het motorgeluid, de trillingen en ook de warmte blijven buiten, want cabine en motorruimte staan niet met elkaar in verbinding. De nieuwe motorkap heeft de meest recente, ultramoderne look van de DEUTZ-FAHR tractorfamilie en zijn compacte design zorgt voor uitstekend zicht naar voren. De achterkant van de cabine zorgt voor prima zicht op de achter gekoppelde werktuigen. Om bij minder gunstige lichtomstandigheden nauwkeurig en ontspannen te werken, kan de tractor worden uitgerust met een optionele set Ledlampen van 40.000 lumen, uit maar liefst 16 werklampen.

Dakluik met 3 verschillende configuraties.

Andere opties die zorgen voor nog meer comfort en functionaliteit zijn de duidelijke bedieningselementen met kleurcode naar functie, de grote ramen en het nieuwe sluitsysteem van het rechter portier. Het aircosysteem met zijn nieuwe automatische functies, optimaliseert de temperatuur in het interieur; er is geen enkele andere tractorklasse die zo veel luchtuitlaatopeningen voor de gelijkmatige verdeling van de lucht dan deze modellen. Met de cabine's MaxiVision en MaxiVision 2 kunt u zich verheugen op bijzonder comfortabel en efficiënt werken.


10-11 WERKING

INTUÏTIEF TE BEDIENEN, VAN HANDMATIG TOT VOLAUTOMATISCH.


De hydraulische ventielen worden aangestuurd door proportionele en programmeerbare bedieningssystemen. De elektronische joystick kan worden geprogrammeerd voor het besturen van de frontlader. Andere functies van de tractor kunnen met het duimwiel worden bediend.

In alle cabine-uitvoeringen wordt de PTO standaard ingeschakeld met de simpele en veilige drukschakelaar

Voor de fijne afstelling van de bediening van de fronthef (uitsluitend TTV) en achterhef zorgen functiegebonden potentiometers.

Met de nieuw ontworpen armleuning wordt de 6 Serie nog relaxter en intuĂŻtiever om te bedienen. Alle routinematige functies kunnen geautomatiseerd worden. De nieuwe, zeer ergonomische MaxCom-joystick op de armleuning stuurt alles aan, de rijsnelheid en -richting, selectie van cruise control, het ComfortTip-systeem, de achter- en fronthefbedieningen. Het systeem is zeer intuĂŻtief, de positie van de hand blijft hetzelfde en in een mum van tijd is de klus geklaard. De MaxiVision 2 cabine voor TTVof RCshift-modellen heeft elektrohydraulische hulpventielen en de MaxiVision cabine voor RCshift- of Powershift-modellen mechanische.

Afhankelijk van de gekozen samenstelling hebben alle modellen mechanische of elektrohydraulische bediening van fronthef en voorlader. Elk model is uitgerust met het nieuwe InfoCenter: het nieuwe digitale 5" LCD-display, ingebouwd in het kantelbare dashboard. Alle bedieningselementen zijn duidelijk gekleurd en doordacht geplaatst op basis van de gebruiksfrequentie. De bestuurder heeft de nieuwe 6 Serie volledig onder controle, altijd en overal, en kan langdurig superproductief werken.


12-13 MOTOR


HOE KUNNEN WE VOLDOEN AAN DE STIJGENDE VRAAG NAAR DUURZAAMHEID EN MILIEUVRIENDELIJKHEID EN TEGELIJKERTIJD ZO EFFICIËNT MOGELIJK WERKEN EN MET MAXIMAAL VERMOGEN? HEEL EENVOUDIG, STAP MAAR EENS IN DE NIEUWE 6 SERIE.


14-15 MOTOR

DE BESTE MIX VAN TECHNOLOGIE VOOR DE GROOTSTE EFFICIËNTIE.


6 Series - 6225 300

1000 900

constant koppel 800 rpm

250

800

200

600

constant vermogen 500 rpm

150

500 400

koppel (Nm)

vermogen (kW)

700

300 100

200 100

50 800

1000

1200

1400

1600

omw./min.

1800

2000

0 2200

500 Omw./min. constant vermogen, met een piek van 226 PH in de boostmodus: meer dan 200 pk reeds beschikbaar vanaf 1600 tpm. Constant koppel met een breed bereik, van 1100 tot 1900 tpm, met 94% beschikbaar koppel. Feitelijk bijna het maximaal koppel voor het volledige gebruiksscala van de motor.

De hoogtepunten:

• Nieuwe efficiënte 6,1 liter-motoren Deutz TCD

• Stage 4 (Tier4 Final) met passief DPF: zonder 7de injector

• Geoptimaliseerde nieuwe motorcurves voor meer reactievermogen en breder constant koppelbereik

• Gemiddeld 5% lager AdBlue- en brandstofverbruik

Minder AdBlue- en brandstofverbruik. 280 L dieseltank en 35 L AdBlue-tank voor lange intervallen.

• Elektronische Visco-ventilator voor meer doeltreffendheid (TTV-modellen)

• Uitlaatrem, 40% meer remkracht

De nieuwe 6 Serie is uitgerust met een volledig herziene motor qua milieu-impact en kosteneffectiviteit. De nieuwe DEUTZ-motor 6.1 Stage 4 (Tier4 Final) is reactiever, biedt meer koppelreserve en heeft een hoger wegrijkoppel, terwijl het verbruik van brandstof en AdBlue lager is. Het herziene uitlaatsysteem is uitgerust met SCR-uitlaatnabehandeling en een extra passief DPF-roetfilter (diesel particulate filter). In vergelijking met de conventionele actieve filters biedt het DPF drie voordelen: geen rechtstreekse brandstofinspuiting in het filter; er ontstaat minder hitte rond de unit en een efficiënte "hitte-modus" strategie van de motor resulteert in minder vraag om regeneratie. Hiermee wordt geld en brandstof bespaard en wordt er aan alle internationale emissienormen voldaan. Bij TTV-modellen wordt de goede motorwerking tevens ondersteund door de Elektronische Visco-ventilator TTV-modellen kunnen worden uitgerust met de nieuwe uitlaatrem, voor 40 % meer remkracht Vooral tijdens zwaar belast bergaf rijden behoedt dit systeem de bedrijfsremmen tegen oververhitting.

SCR-nabehandelingsysteem en passief DPF-roetfilter (diesel particulate filter) ter besparing van brandstof en kosten.

Dit komt de veiligheid ten goede en verlaagt de bedrijfskosten. Dankzij het extra pedaal dat een vlinderklep aanstuurt is het systeem comfortabel, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. De remprestaties worden automatisch geoptimaliseerd afhankelijk van de vooraf ingestelde rijmodus (Auto, Manual, PTO). De DEUTZ-motor 6.1 Stage 4 (Tier4 Final) – hedendaagse "Made in Germany" technologie – betekent het ultieme niveau van betrouwbaarheid en efficiëntie, voor het behalen van maximale productiviteit.


16-17 KOELSYSTEEM

HET NIEUWE KOELSYSTEEM. COMPACT, DOELTREFFEND EN ONDERHOUDSVRIENDELIJK.


Doeltreffend en compact koelsysteem met warmtewisselaar, motorradiateur, transmissie-oliekoeler, brandstofkoeler en condensor.

Voorreinigingssysteem van inlaatluchtfilter: spiraalbuizen en aanzuigleiding zuigen 95% van het stof af voordat dit het primaire filter binnengaat.

De hoogtepunten:

• Exclusief openingssysteem • Volledig van aluminium • Meer warmteuitwisseling

PowerCore-technologie voor luchtfilter: 20% meer luchtstroom dan bij vergelijkbare standaardfilters.

diateurs is het luchtvoorfilter gemonteerd, waar de lucht binnenHet herziene koelerpakket – ontworpen in samenwerking met Italdesign stroomt en een voorbereidende reiniging ondergaat, nl. via een reeks Giugiaro – zorgt voor meer warmteuitwisseling waardoor de motor spiraalvormige cycloonbuizen. Stof en vuilresten worden door de buiaanzienlijk beter werkt. Alle radiateurs en verbindingselementen zijn zen naar buiten geforceerd. Zwaar stof wordt verwijderd door de van aluminium voor optimale warmteoverdracht. Met het nieuwe TABEL stof-afscheider. Het stof wordt middels de onderdruk van de koelventiopeningssysteem kunnen de koelers volledig worden geopend, waarlator aangezogen in een buis. door het onderhoud makkelijker en sneller verloopt. Het gesloten koelsysteem is zeer compact, zodat het achterste deel van de motorkap laag is en steil afloopt, met prima zicht op de aankoppelpunten aan de voorkant. In de speciale afdekking boven de ra-

Het geteste PowerCore-luchtfiltersysteem wordt gebruikt om de lucht te reinigen. Een geavanceerd systeem voor maximale betrouwbaarheid en efficiëntie tijdens het filteren van de lucht.


18-19 TRANSMISSIE

DE TIJD VLIEGT VOORBIJ EN BRANDSTOF IS DUUR. OM SNEL AF TE GAAN OP UW DOEL MOET SNEL EN ACCURAAT DE JUISTE SNELHEID BESCHIKBAAR ZIJN, OOK ONDER BELASTING EN OP STEILE HELLINGEN. MET DE NIEUWE 6 SERIE BENT U VAN HET BESTE RESULTAAT VERZEKERD.


20-21 TRANSMISSIE

POWERSHIFT, RCSHIFT OF TTV. DE KEUZE VAN HET TYPE TRANSMISSIE IS AAN U.


Powershift-transmissie. De efficiënte, veelzijdige transmissie voor handbediend schakelen.

RCshift. De nieuwe, volautomatische transmissie voor soepel schakelen.

TTV-transmissie. Welkom bij de eredivisie, met maximaal rij- en werkcomfort.

Wat is de hoofdtaak van uw tractor? Eenvoudige werkzaamheden op de boerderij? Graslandwerk? Zwaar transport? Veldwerk met zware werktuigen op de akker? Of een mix van dit alles? Wat u ook met uw nieuwe tractor beoogt, de 6 Serie biedt altijd de juiste transmissie voor elk wat wils en elke economische behoefte. De eenvoudigste handbediende Powershift-transmissie: met 5 mechanische versnellingen plus 6 Powershift-stappen vooruit en 3 achteruit, d.w.z. in totaal 30 snelheden + 15 (met kruiptransmissie: 54 + 27). max. snelheid van 40 of 50 km/u (afhankelijk van de landelijke voorschriften), en alle met laag motortoerental. De volautomatische RCshift-transmissie: met 5 geautomatiseerde versnellingen plus 6 Powershift-stappen vooruit en 3 achteruit, d.w.z. in totaal 30 snelheden + 15 (met kruiptransmissie: 54 + 27). Een transmis-

sie gekenmerkt door hoge snelheid en hoog trekvermogen. TTV-transmissie: Transmissie voor max.comfort en uiterst efficiënt. Dit doeltreffende en betrouwbare systeem zorgt voor optimaal motorvermogen zonder onnodige belasting of brandstofverspilling en voor simpeler en productiever werken. Op grond van deze bedrijfsprincipes kan de TTV-transmissie snel en soepel voorzien in de juiste rijsnelheid, hetgeen het rijcomfort en de veiligheid ten goede komt, in het bijzonder op de weg. Alle transmissies zijn gebruiksvriendelijk, eenvoudig programmeerbaar en simpel te controleren op de displays aan boord. Ze zijn allemaal zeer doeltreffend, nauwkeurig en efficiënt. Wat echter echt uniek is aan de nieuwe 6 Serie is dat u zelf het type van schakeltechniek kunt kiezen.


22-23 TRANSMISSIE

DE NIEUWE RCSHIFT-TRANSMISSIE. GROTE PRECISIEBEDIENING EN COMFORT.


omw./min.

50 km/u SuperECO. Max.snelheid met minimaal toerental bespaart brandstof.

RCshift-transmissiesnelheden

De hoogtepunten: Creeper

1 2

Creeper

B C D E F

3

A

B C D E F

A

4

E

A

• •

B C D F

Creeper

keurige schakelstappen (5 gerobotiseerd x 6 Powershift) Overlapping van min. 2 Powershiftstanden Slechts 18% snelheidsverschil naar de volgende gesynchroniseerde versnelling 17 versnellingen in het voor het werk belangrijkste snelheidsbereik 42" banden voor meer tractie en rijcomfort (vanaf model 6175)

A

Creeper

• Volautomatisch schakelcomfort • 3 rijstrategieën • 50 ECO en 50 SuperECO Km/uur • Multispeed-transmissie met zeer nauw

B C D E F

Km/h

0

0,25 0,50 0,75 1,00 1,25 1,50 1,75 2,00 2,25 2,50 2,75 3,00 3,25 3,50 3,75 4,00 4,25 4,50 4,75 5,00

1

Normal

A B C D E F

E

2

Normal

3

A B C D E F

A

5

Voor een brandstofefficiënt gebruik tijdens transport, is een topsnelheid van of 50 km/u bij 1447 omw./min. (RCShift, afhankelijk van de bandenmaat) beschikbaar. Bovendien is SpeedMatching voor soepel schakelen tijdens het transport standaard voorzien. Volledig geïntegreerd, elektronisch management van de motor en transmissie zorgt niet alleen voor uiterst precieze regeling en individuele configuratie, maar ook voor meer functionaliteit.

B C D F

Normal

3. Volautomatisch: het systeem selecteert automatisch het bereik en de Powershift-snelheden (transportwerk)

E

A

4

2. Halfautomatisch: de gebruiker kiest het bereik en het systeem selecteert automatisch de Powershift-snelheden (veld-/akkerwerk)

B C D F

Normal

1. Manueel: de gebruiker kiest het bereik en de Powershift-snelheden

A

Normal

De nieuwe RCshift-transmissie zorgt voor absoluut comfortabel, efficiënt en volautomatisch schakelen, net zoals met de automaat van uw auto. U kunt drie rijstrategieën selecteren:

B C D E F

Km/h 0 2,4

6,8

10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 68 70 72 74

Nieuwe RCshift-transmissie, volledig gerobotiseerd en elektronisch afgesteld op 50 km/u, waar wettelijk toegestaan.


24-25 TRANSMISSIE

TTV-TRANSMISSIE. WELKOM BIJ DE EREDIVISIE VAN COMFORT.


transmissie range

percentage hydraulisch vermogen

% 100

I

80

II

III

IV

60 40 20

100% mechanisch vermogen transmissie

0 -20 -40

0

50 km/u

maxiale efficientie

De hoogtepunten:

• 3 rijstrategieën • Uiterst comfortabel en functioneel • Traploze snelheidscontrole van 0 tot

Max.comfort van de continu variabele transmissie nu tot max. 226 pk (model 6215).

50 km/uur

• Maar liefst 4 programmeerbare snelheden beschikbaar (2 vooruit + 2 achteruit)

Maximale productiviteit resulteert uit nauwkeurige krachtoverbrenging en exacte werksnelheid. De nieuwe 6 Serie is uitgerust met de geweldige, elektronisch bediende en continu variabele TTV-transmissietechnologie. Dit betrouwbare concept, jarenlang onderzocht en getest in de praktijk, is nu voorzien van de nieuwste software voor nóg betere bediening en besturing. Er zijn drie rijstrategieën beschikbaar voor volledige aanpassing aan welke werkconditie dan ook: manueel (handmatig). automatisch en PTO. Het globale snelheidsbereik ligt tussen 0,2 Km/u en 50 Km/u, afhankelijk van de wettelijke voorschriften. Wat het werk op de akker betreft werkt de TTV-transmissie bij elke snelheid uiterst efficiënt. De zeer comfortabele TTV-transmissie werkt zo uitstekend dankzij de vier mechanische ranges die automatisch wisselen. Motor- en transmissiebeheer is volledig geïntegreerd, waardoor de functionaliteit verbetert en de instellingen personaliseerbaar zijn. Bovendien verhoogt de "stretch mode" de stabiliteit en veiligheid tijdens het werken in heuvelachtige omstandigheden met getrokken aanhangers.

Elk afzonderlijk detail van de TTV-transmissie is ontworpen om de productiviteit van de 6 Serie te optimaliseren.

Met een toprijsnelheid van 50 km/u (waar toegestaan) is de nieuwe 6 Serie TTV ook een echte kei in transport. Met een druk op beide knoppen van de joystick kan de bestuurder alle 4 de snelheidsinstellingen oproepen, of hij nu op het veld rijdt of op de weg, en op die manier een constante snelheid aanhouden voor optimale resultaten.


26-27 ASSEN EN REMMEN

NIEUWE VOORAS EN REMMEN. GEEN COMPROMIS TUSSEN VEILIGHEID EN RIJCOMFORT.


Elektronisch aanpasbare ophanging met Antiduik- en Antistijgsysteem. De vering kan zowel op de weg als in het veld worden gebruikt. Ze kan volledig worden vergrendeld indien nodig.

De hoogtepunten:

• Unieke vooras met elektronisch bediende ophanging

• Maximale stabiliteit tijdens duw- en trek-/sleepwerk

• Unieke, droge schijfremmen • Booster-remsysteem • Standaard EPB op TTV-modellen

De nieuwe geveerde vooras en het remsysteem van de 6 Serie zijn uniek voor deze prestatieklasse. De vooras is nu uitgerust met een adaptief systeem met 3 automatische dempingsniveaus en een langere slag van de ophanging. Hierdoor is het veereffect beduidend beter. Het veersysteem wordt elektronisch bediend. Afhankelijk van de remkracht en rijsnelheid worden er drie veerniveaus geactiveerd, het Antiduik- en Antistijgsysteem, de volledige vering op de akker en op de weg en de geheel vergrendelde ophanging. Voor een grotere spoorbreedte en betere stabiliteit tijdens het transport zijn er optioneel vulringen van 50 mm en 100 mm leverbaar. De 6 Serie TTV is de enige standaardtractor die is uitgerust met hoogpreste-

Bij TTV-modellen vervangt de EPB de handremhendel; de parkeerrem wordt bediend met een elektrische drukknop op de console van de armleuning.

rende droge schijfremmen op de vooras. Het aanvullende Booster-remsysteem zorgt al bij licht intrappen van het rempedaal voor maximale remprestaties. Geen enkele andere standaardtractor biedt een vooras en droge schijfremmen in combinatie met het Booster-remsysteem en meer veiligheid, in het bijzonder bij hoge snelheid. TTV-modellen zijn uitgerust met de EPB: het automatische parkeerremsysteem dat op de schijven van de achterremmen werkt. De EPB wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de powershuttle wordt geactiveerd en schakelt weer automatisch in wanneer de bestuurder zijn plaats verlaat.


28-29 HYDRAULISCHE HEFINRICHTING EN PTO


'S MORGENS HET WEILAND IN MET EEN BEER VAN EEN MACHINECOMBINATIE EN DAARNA WERKEN MET DE VOORLADER. 'S MIDDAGS TRANSPORTWERK EN DE VOLGENDE DAG ZWARE WERKTUIGEN OVER DE AKKER TREKKEN. OOK DAT IS DE KRACHT VAN DE 6 SERIE.


30-31 HYDRAULISCHE HEFINRICHTING EN PTO

DE AANKOPPELPUNTEN. VOORBEREID OP EEN RUIM SCALA VAN TOEPASSINGEN.


Nieuwe fronthefinrichting met positieregeling, voor nog meer hefvermogen (alleen TTV-modellen).

De hoogtepunten:

• Ruime uitrustingskeuze • Mechanische of elektrohydraulische

bediening Alle hydraulische ventielen zijn proportioneel (modellen met cabine MaxiVision 2) Fronthefinrichting met positiecontrole (TTV-modellen) Nieuw concept van fronthefinrichting, geïntegreerd in de tractor Nieuwe LS-ecopomp met 170 l/min: verbetert de efficiëntie door reductie van de vermogensopname met 30% (-1,3 kW bij nominaal toerental in neutraal) (6155-6185 TTV-modellen).

• • • •

De aankoppelpunten van de nieuwe 6 Serie zijn leverbaar met een ruim assortiment opties. Qua hydraulica kunt u kiezen uit mechanische en elektrohydraulische bediening, maar liefst 5 hydraulische ventielen aan de achterzijde en 2 aan de voorzijde en een hydraulisch pompopbrengst van max. 170 L/min. Het hefvermogen achter bedraagt max. 10.000 kg. Alle modellen met MaxiVision 2 cabine hebben proportioneel gestuurde, hydraulische ventielen voor uiterst precieze controle van de werktuigen. Het aparte oliereservoir van de TTV-modellen houdt de olie langer schoon. Hierdoor liggen de onderhoudsintervallen verder uit elkaar. Load sensing of constante opbrengst van de pomp naar behoefte van de klant. Met het nieuwe hydraulische systeem van de 6 Serie kan een fronthefinrichting met positieregeling worden gemonteerd. Het ontwerp van de nieuwe voorasdrager aan de voorzijde met de nieuwe, geïntegreerde fronthefinrichting past perfect bij de voorasvering. Deze oplossing biedt een compacte layout voor max. stuuruitslag, met een hefvermogen van maar liefst 5480 kg en 2 functiegebonden ventielen vooraan. De koppelzone aan de voorzijde is

Externe bediening van hefinrichting achter, hulpventiel en aftakas aan twee zijden.

verder uitgerust met een ingebouwde ISOBUS-verbinding. De proportioneel bestuurde PTO voorkomt schokkerige starts en beschermt de componenten van de transmissie en tractor. Met vier PTO-snelheden 540/540ECO/1000/1000ECO aan de achterzijde en 1000 of 1000ECO aan de voorzijde, kunnen alle werkzaamheden zeer efficiënt worden verricht. Dankzij de ECO-modus van de PTO kan het toerental van de motor aanzienlijk worden gereduceerd, met brandstofbesparing als gevolg. Het nieuwe InfoCentre verstrekt duidelijke, eenvoudig te begrijpen informatie omtrent hydraulische- en aftakas-functies. U kunt alle hydraulische en aftakas-functies op eenvoudige wijze instellen en regelen via de rechter console of de armleuning in de cabine. De modellen van de 6 serie zijn af fabriek leverbaar met de ’light’ of ‘ready’ kit voorladersteunen voor de voorlader. De installatiekosten zijn daardoor beduidend lager.


32-33 PRECISIELANDBOUW


ELKE TEELT IS ANDERS, ELKE GRONDSOORT EN BODEM ZIJN SPECIAAL, MAAR ALLE HEBBEN ZE GROTE BEHOEFTE AAN TECHNOLOGIEËN VOOR PRECISIELANDBOUW.


04-05 34-35 MOTOR

PRECISIELANDBOUW

SYSTEMEN VOOR PRECISIELANDBOUW. DE HOOGSTE PRECISIE OP AANVRAAG.


TIM-gereed (Tractor Implement Management) functies, voor het besturen van de tractor door het werktuig.

De hoogtepunten:

VT4-gereed. Werktuigfuncties bediend met de knoppen van de tractor.

• De 6 Serie biedt standaard het volledige

gamma DEUTZ-FAHR technologieën voor de precisielandbouw

• iMonitor2 met 12" of 8" display.

De grootste in het marktsegment

• Optioneel "Easy steer"-systeem • Sectieregeling, gereed voor TIM-systeem

De nieuwe 6 Serie kan af fabriek worden uitgerust met de meest geavanceerde technologie voor precisielandbouw. Niet alleen de kenmerken, maar ook de afmetingen van bediening en de regeleenheid zijn uniek: iMonitor2 heeft een beeldscherm van 8" of 12". Alles verloopt via één enkele, duidelijke gebruikersinterface; tractorfuncties, ISOBUS-toepassingen, automatisch stuursysteem, regelsystemen en gegevensbeheer. Optioneel kunnen twee onafhankelijke camera's worden geïnstalleerd. De nieuwe 6 Serie kan ook naar wens gereed voor het TIM-systeem (Tractor Implement Management) worden geleverd. Dit houdt in dat tractor en werktuig een intelligente, gesloten combinatie gaan worden. Deze technologie optimaliseert de precisie en het werkcomfort. Een andere optie biedt het VT4-systeem. Hiermee kunnen de gekoppelde werktuigen bediend worden met de tractorbediening, zonder tal van werktuig bedieningskasten in de cabine. De sectieregeling voor variabele regeling van spuit- en zaaisystemen zijn standaard voorzien. Hiermee kan de bestuurder bepaalde secties in- of uitschakelen, om overlapping te voorkomen en gewasbeschermingsmiddelen en zaden te besparen. Dankzij het optionele afstands servicesysteem kunnen productspecialisten de operator op afstand via het scherm ondersteunen. Er zijn natuurlijk ook automatische controlesystemen en oplossingen voor draadloze gegevensoverdracht en -beheer tijdens de verschillende stadia, nl. van het plannen van de orders tot de facturatie.

Standaard geleverde aansturing van sectie/variabele opbrengst.

Dankzij de ISOXML-standaard kunnen taken worden gepland, gedocumenteerd en geëvalueerd met een groot aantal softwarepakketten uit de agrarische sector.


36-37 ONTWERP

VORM VOLGT FUNCTIE. BEIDE VOLGEN ZE DE BEHOEFTEN VAN DE LANDBOUWER.


Halogeenlampen aan de voorzijde zijn standaard gemonteerd.

Cabine losgekoppeld van de motorruimte, voor meer rijcomfort.

Topkwaliteit materiaal en aandacht voor details.

maliseren, met volledige wisselwerking tussen bestuurder en tractor Wat het ontwerp van tractoren betreft, hebben veel mensen de neials resultaat. De allerbeste tractordesigner heeft een naam: Italdesign ging om het design louter te zien als het uiterlijk van de tractor. Het Giugiaro, een van de allerbelangrijkste bedrijven van de 20ste en 21ste uiterlijk is natuurlijk belangrijk, maar goed design is meer dan dat. Het eeuw op het gebied van voertuigontwerp. Met meer dan 200 ontwerpomvat tal van aanvullende kenmerken. Bij elk ontwerpplan gaat het op TABEL concepten voor internationale auto- en bedrijfswagenmerken, include eerste plaats om de persoon en het verlichten van zijn werk. Oneinsief veel klassieke modellen, heeft het beroemde bedrijf geschiedenis dig veel tests hebben aangetoond hoe de ruimtes met zicht, de lichtgeschreven. Met de nieuwe 6 Serie is de combinatie van meer dan 100 concepten, het bewegingsbereik, de bedieningssequenties en integrajaar DEUTZ-FAHR-ervaring in het bouwen van tractoren en de toontie van technische componenten ontworpen en georganiseerd moeten aangevende voertuigontwerper Giugiaro nu ook beschikbaar voor onworden om het werk van de bestuurder zo eenvoudig mogelijk te madernemers in de landbouw. ken en de tractor één efficiënt geheel. Het doel is alle functies te opti-


38-39 TECHNISCHE GEGEVENS


40-41 TECHNISCHE GEGEVENS

AGROTRON 6 SERIE

Technische gegevens

6155

6165

6175

6185

6205

6215

MOTOR Merk

DEUTZ

DEUTZ

DEUTZ

DEUTZ

DEUTZ

DEUTZ

Model

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

Emissieniveau Cilinders / Cilinderinhoud

aantal/cc

Turbo intercooler Viscostatische ventilator bar

1600

1600

1600

1600

1600

1600

Vermogen bij nominaal toerental (ECE R120)

Deutz Common Rail (DCR)

kW/pk

109,5/149

115,1/157

124,4/169

133/181

144,4/196

147,6/201

Maximaal vermogen (ECE R120) Vermogen bij nominaal toerental met boost (ECE R120) Maximaal vermogen met boost (ECE R120) Een motorvermogen dat is goedgekeurd conform gedelegeerde verordening (EU) 2015/96 Motortoerental bij maximaal vermogen

kW/pk

114,9/156

120,8/164

129,5/176

138,5/188

152,3/207

156,2/212

kW/pk

-

119,9/163

-

-

-

157/214

kW/pk

-

125,8/171

-

-

-

166/226

kW/pk

109,5/149

120/163

124,4/169

133/181

144,4/196

157/214

omw./min.

1900

1900

1900

1900

1900

1900

Max.toerental (nominaal)

omw./min.

2100

2100

2100

2100

2100

2100

Nm

663

699

739

818

850

889

omw./min.

1500

1400

1500

1500

1500

1500

%

33

28

35

35

29

24

Inhoud dieseltank

Liter

280

280

280

280

280

280

Inhoud AdBlue-tank

Liter

35

35

35

35

35

35

Maximaal koppel Motortoerental bij maximaal koppel Koppeltoename Elektronische motorregeleenheid Luchtfilter met stofverwijdering Nabehandeling uitlaatgassen (EGR+DPF+SCR)

TRANSMISSIE Merk Model (Manueel/Volledig Gerobotiseerd)

ZF

ZF

ZF

ZF

ZF

ZF

TPT16 / TPT16 RCshift

TPT16 / TPT16 RCshift

TPT18 / TPT18 RCshift

TPT18 / TPT18 RCshift

TPT20 / TPT20 RCshift

TPT20 / TPT20 RCshift

Aantal snelheden

Aantal

30+15

30+15

30+15

30+15

30+15

30+15

Aantal snelheden met superkruipversnelling

Aantal

54+27

54+27

54+27

54+27

54+27

54+27

Aantal Powershift-snelheden (voor/achter)

Aantal

6/3

6/3

6/3

6/3

6/3

6/3

Min.snelheid met superkruipversnelling

km/u

0,37

0,37

0,39

0,39

0,39

0,39

Max. snelheid van 50 km/u (Manueel/RCshift)

km/u@omw./min. 50@1969 / 50@1530 50@1969 / 50@1530 50@1863 / 50@1447 50@1863 / 50@1447 50@1863 / 50@1447 50@1863 / 50@1447

Max. snelheid van 40 km/u (Manueel/RCshift) Rijstrategieën (Handmatig/semi-auto/Vol-auto) (alleen RCshift) Automatische Powershift (uitsluitend RCshift)

km/u@omw./min. 40@1575 / 40@122440@1575 / 40@122440@1490 / 40@1158 40@1490 / 40@1158 40@1490 / 40@1158 40@1490 / 40@1158

SpeedMatching SenseShift PowerShuttle met 5 instelbare schakelstanden ComfortClutch Meervoudige, elektrohydraulisch bediende natte platenkoppeling PTO PTO 540/540ECO/1000/1000ECO AUTO-PTO Voorzijde PTO 1000/1000ECO ASSEN EN REMMEN Fabrikant vooras

Carraro

Carraro

Carraro

Dana

Dana

Dana

20.29

20.29

20.29

M50

M50

M60L

l/min

50

50

50

50

50

50

Graden

52

52

52

52

52

52

Type vooras Geveerde vooras Vooras met remmen Voorbereiding automatische Agrosky-besturing met EasySteer-functie Afstandhouders (50 of 100 mm) voor en achter Elektrohydraulisch gestuurde voorwielaandrijving Elektrohydraulisch bediend sperdifferentieel voor en achter Remsysteem met automatische inschakeling vierwielaandrijving Rembekrachtiging Mechanische parkeerrem Hydraulische aanhangerremventiel Luchtreminstallatie Hydrostatische stuurbekrachtiging met onafhankelijke pomp Capaciteit stuurpomp Stuurhoek


AGROTRON 6 SERIE

Technische gegevens

6155

6165

6175

6185

6205

6215 Bosch

HYDRAULISCH SYSTEEM EN HEF Bosch

Bosch

Bosch

Bosch

Bosch

Hydraulische pomp met vast slagvolume (standaard)

Merk l/min

84

84

84

84

84

-

Variabele verstelpomp (load sensing) (standaard)

l/min

-

-

-

-

-

120 160

Variabele verstelpomp (load sensing) (optioneel)

120/160

120/160

120/160

120/160

120/160

Mechanische distributieventielen achter (standaard)

Aantal

2

2

2

2

2

2

Mechanische distributieventielen achter (optioneel)

Aantal

4

4

4

4

4

4

Elektrohydraulische distributieventielen achter (alleen RCshift)

Aantal

2/4/5

2/4/5

2/4/5

2/4/5

2/4/5

2/4/5

Hydraulische distributieventielen voor (ComfortPack)

Aantal

1/2

1/2

1/2

1/2

1/2

1/2

Liter

40

40

40

40

40

40

kg

9200

9200

9200

9200

10000

10000

kg

4110

4110

4110

5480

5480

5480

Power beyond Maximaal afneembare hoeveelheid olie Elektronisch bediende hefinrichting achter Radar Hefvermogen achter mechanische topstang Hydraulische topstang Snelkoppelhaken Spatbordbediening Mechanische hefinrichting voor met opklapbare heflatten Hefvermogen fronthefinrichting Snelkoppelhaken ELEKTRISCH SYSTEEM Extern contactslot Contactdoos voor extra ampèrage Interface werktuigen ISO 11786 Interface werktuigen ISO 11783 CABINE MaxiVision of MaxiVision 2 MaxCom Joystick (alleen RCshift) iMonitor2 (8" of 12") InfoCenter (5") Agrosky-systeem Comfortip (Kopakkermanagement) Comfortip professional (enkel met iMonitor2) "Max Comfort Professional XL" stoel "Max Comfort Dynamic XL" stoel Passagiersstoel opklapbaar Mechanische cabinevering Pneumatische cabinevering Airconditioning Automatische klimaatregeling Anti-UV vrijzichtdak Voorbereiding voor audiosysteem met luidsprekers Telescopische buitenspiegels Elektrisch verstelbare, verwarmde telescopische buitenspiegels Bedieningspaneel voor verlichting Halogeen werklichten Generatie 4 werklichten led Geïntegreerde LED-koplampen Functie Coming home AFMETINGEN EN GEWICHTEN Wielbasis

mm

2767

2767

2767

2767

2848

2848

Lengte (min-max)*

mm

4142-5712

4142-5712

4317-5712

4317-5712

4398-5793

4398-5793

Hoogte (min-max)

mm

2932-3032

2932-3032

3032-3082

3032-3082

3103-3153

3103-3153

Breedte (min-max)**

mm

2416-2543

2416-2543

2472-2543

2472-2543

2500-2736

2500-2736

Bodemvrijheid     (min-max)**

555-685

mm

365-465

365-465

465-515

465-515

555-685

Totaal leeggewicht

kg

6750

6750

7530

8105

8200

8200

Totale maximaal toegelaten gewicht

kg

11500

11500

12500

12500

13500

13500

: standaard

: optioneel -: niet beschikbaar

*Min lengte: van motorkap voor tot aan de rechter heflat in hoogste positie / max. lengte: van ballastgewicht voor met heflat tot heflat achter in laagste positie **Min-Max: afhankelijk van banden en uitrusting


42-43 TECHNISCHE GEGEVENS

6 SERIE AGROTRON TTV

Technische gegevens

6155 TTV 6165 TTV 6175 TTV 6185 TTV 6205 TTV 6215 TTV

MOTOR Merk

DEUTZ

DEUTZ

DEUTZ

DEUTZ

DEUTZ

DEUTZ

Model

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

TCD 6.1 L06 Stage 4 (Tier4 Final) 6/6057

Emissieniveau Cilinders / Cilinderinhoud

aantal/cc

Turbo intercooler Elektronische, viscostatische ventilator Deutz Common Rail (DCR)

bar

1600

1600

1600

1600

1600

1600

Vermogen bij nominaal toerental (ECE R120)

kW/pk

109,5/149

115,1/157

124,4/169

129/176

135,7/185

147,6/201

Maximaal vermogen (ECE R120)

kW/pk

114,9/156

120,8/164

129,5/176

134,3/183

149,1/203

156,2/212

Vermogen bij nominaal toerental met boost (ECE R 120)

kW/pk

-

119,9/163

-

133/181

144,4/196

157/214

Maximaal vermogen met boost (ECE R120) Motorvermogen dat is goedgekeurd conform gedelegeerde verordening (EU) 2015/96 Motortoerental bij maximaal vermogen

kW/pk

-

125,8/171

-

138,5/188

152,3/207

166/226

kW/pk

109,5/149

120/163

124,4/169

133/181

144,4/196

157/214

omw./min.

1900

1900

1900

1900

1900

1900

Max.toerental (nominaal)

omw./min.

2100

2100

2100

2100

2100

2100

Nm

663

699

739

818

850

889

omw./min.

1500

1400

1500

1500

1500

1500

%

33

28

31

35

29

24

Inhoud dieseltank

Liter

280

280

280

280

280

280

Inhoud AdBlue-tank

Liter

35

35

35

35

35

35

ZF

ZF

ZF

Maximaal koppel Motortoerental bij maximaal koppel Koppeltoename Elektronische motorbesturingseenheid Motorrem uitlaat Luchtfilter met stofverwijdering Nabehandeling uitlaatgassen (EGR+DPF+SCR)

TTV-TRANSMISSIE Merk

ZF

ZF

Model

Eccom 1.5

Eccom 1.5

Eccom 1.5/1.5 HD Eccom 1.5/1.5 HD S-Matic 180+ 4

4

ZF S-Matic 180+

Aantal auto. bereiken

Aantal

4

4

4

4

Max. snelheid 50 km/u

km/u@omw./min.

50@1834

50@1834

50@1834/50@2100 50@1817/50@2100

50@2100

50@2100

Max. snelheid 40 km/u

km/u@omw./min.

40@1431

40@1431

40@1431/40@1641 40@1454/40@1641

40@1647

40@1647

Aantal

2+2

2+2

2+2

2+2

2+2

2+2

Carraro

Carraro

Carraro

Dana

Dana

Dana

20.29

20.29

20.29

M50

M60L

M60L

PowerZero Programmeerbare rijsnelheden Besturingsstrategieën (automatisch/handmatig/PTO) Eco/vermogensregeling Hydraulische omkeerinrichting onder belasting schakelbaar PowerShuttle met 5 instelbare schakelstanden PTO PTO 540/540ECO/1000/1000ECO AUTO-PTO Voorzijde PTO 1000/1000ECO ASSEN EN REMMEN Fabrikant vooras Model vooras Asverbreders achter Afstandhouders (50 of 100 mm) voor en achter geveerde vooras Vooras met remmen Voorbereiding Agrosky met EasySteer-functie Elektrohydraulisch gestuurde voorwielaandrijving Elektrohydraulisch aangedreven sperdifferentieel voor en achteraan Remsysteem met automatische inschakeling vierwielaandrijving Rembekrachtiging EPB (elektronische parkeerrem) Hydraulisch aanhangerremsysteem "Trailer Stretch"-functie Luchtreminstallatie Lucht- en hydraulische anhangerremventiel Hydrostatische stuurbekrachtiging met onafhankelijke pomp Capaciteit Stuurpomp

l/min

50

50

50

50

50

50

Stuurhoek

grad

52

52

52

52

52

52

Technische gegevens en afbeeldingen zijn indicatief. Om producten af te leveren die helemaal op maat zijn van uw behoeften, behoudt DEUTZ-FAHR zich het recht voor om de specificaties van haar machines op elk moment en zonder voorafgaande aankondiging te wijzigen. Topsnelheid 50 km/u (indien toegestaan). Max. 40/50 km/u bij laag toerental, afhankelijk van bandenmaat.


6 SERIE AGROTRON TTV

Technische gegevens

6155 TTV 6165 TTV 6175 TTV 6185 TTV 6205 TTV 6215 TTV

HYDRAULISCH SYSTEEM EN HEF Merk

Bosch

Bosch

Bosch

Bosch

Bosch

Bosch

Variabele verstelpomp (standaard)

l/min

120

120

120

120

120

120

Variabele verstelpomp (optioneel)

l/min

170

170

170

170

160

160 4

Hydraulisch systeem met gesloten circuit (met belastingssensor) Elektrohydraulische distributieventielen achter (standaard)

Aantal

4

4

4

4

4

Elektrohydraulische distributiekleppen achter (optioneel)

Aantal

5

5

5

5

5

5

Elektrohydraulische distributiekleppen voor (optioneel)

Aantal

1/2

1/2

1/2

1/2

1/2

1/2

Maximaal afneembare hoeveelheid olie

Liter

40

40

40

40

40

40

Apart oliereservoir

Liter

50

50

50

50

50

50

kg

9200

9200

9200

9200

10000

10000

kg

4110

4110

4110

5480

5480

5480

Elektrohydraulische bediening met opbrengstregeling en timer Power beyond

Elektronisch bediende hefinrichting achter Radar Hefvermogen achter Mechanische topstang Snelkoppelhaken Spatbordbediening Elektronisch bediende hefinrichting voor Hefermogen fronthefinrichting Snelkoppelhaken ELEKTRISCH SYSTEEM Extern stroomafnamepunt Contactdoos voor extra ampèrage Interface werktuigen ISO 11786 Interface werktuigen ISO 11783 CABINE MaxiVision 2 MaxCom multifunctionele armleuning iMonitor2 (8" of 12") WorkDisplay InfoCenter (5") Agrosky-systeem Comfortip (kopakkermanagement) Comfortip professional (enkel met iMonitor2) "Max-Comfort Dynamic XL" stoel "Max-Comfort Dynamic XXL" stoel "Max-Comfort Evolution Active DDS" stoel Passagiersstoel Mechanische cabinevering Pneumatische cabinevering Airconditioning Automatische klimaatregeling Anti-UV vrijzichtdak voorbereiding voor audiosysteem met luidsprekers Telescopische buitenspiegels Elektrisch verstelbare, verwarmde telescopische buitenspiegels Bedieningspaneel voor verlichting Halogeen werklichten Generation 4 werklichten led Geïntegreerde led-koplampen Buitenverlichting Functie Coming home AFMETINGEN EN GEWICHTEN Wielbasis

mm

2767

2767

2767

2767

2848

2848

Lengte (min-max)*

mm

4142-5712

4142-5712

4317-5712

4317-5712

4398-5793

4398-5793

Hoogte (min-max)

mm

2932-3032

2932-3032

3032-3082

3032-3082

3103-3153

3103-3153

Breedte (min-max)**

mm

2416-2543

2416-2543

2472-2543

2472-2543

2500-2736

2500-2736

Bodemvrijheid (min-max)**

555-685

mm

365-465

365-465

465-515

465-515

555-685

Totaal leeggewicht

kg

8230

8230

8290

8340

8580

8580

Totale maximaal toegelaten gewicht

kg

11500

11500

12500

12500

13500

13500

: standaard

: optioneel -: niet beschikbaar

*Min lengte: van motorkap voor tot aan de rechter heflat in hoogste positie / max. lengte: van ballastgewicht voor met heflat tot heflat achter in laagste positie **Min-Max: afhankelijk van banden en uitrusting


44-45 TOEPASSINGEN

VOOR ELK SOORT LANDBOUWTOEPASSING, VOOR ELKE BEHOEFTE EN ELKE ECONOMISCHE WENS BIEDT DE 6 SERIE DE JUISTE MIX VAN TECHNIEK EN DE BESTE VOORUITZICHTEN VOOR UW ZAKEN.


46-47 GEMEENTEWERKEN

ONDERHOUD VAN OPENBAAR GROEN. WEGENONDERHOUD EN TRANSPORT IN DE WINTER – DE 6 SERIE BIEDT HET VEELZIJDIGSTE VOERTUIG VOOR RENDABEL GEBRUIK IN DE STAD, GEMEENTE EN GEMEENSCHAP, HET HELE JAAR DOOR.


Marketing-Communicatieservice - Code 308.8513.9.4-6 - 07/2016

ciagreen

Dealer

Neem voor meer informatie contact op met uw dealer of bezoek deutz-fahr.com. DEUTZ-FAHR is een handelsmerk van

Profile for DEUTZ-FAHR

6 Serie Stage 4 (Tier4 Final) - Brochure - Dutch  

6 Serie Stage 4 (Tier4 Final) - Brochure - Dutch