Page 1

Vriendenboekje van de

dansers


Hoe vonden je papa en mama het dat je van dansen je beroep maakte? Ze dachten eerst dat het mij niet zou lukken. Nu het wel gelukt is zijn ze er heel blij mee

Met wie dans je het liefste? Ik dans met iedereen graag omdat iedereen anders is en dat elke keer e en uitdaging is. Bijvoorbeeld hetzelfde stuk met twee verschillende dansers dansen maakt een groot verschil Moet je wel eens iets dansen wat je eigenlijk niet zo leuk vindt? Het kan wel eens gebeuren Waar ben je goed in? Snelle, krachtige bewegingen

Ga je wel eens naar feestjes, of moet je altijd vroeg naar bed? Nu ik een zoontje heb, ga ik vroeg naar bed Als je niet meer danst, wat wil je dan worden? Misschien wil ik dan fysiotherapie studeren. Dan leer ik mensen helpen die een blessure hebben


Waar kom je vandaan?

Uit Portugal. Hoe lang dans je al?

Al 14 jaar.

Waarom ben je gaan dansen?

Mijn eerste dansoptreden!

Ik begon met dansen omdat ik zoveel energie had. Wat is je vroegste dansherinnering? Toen ik zes was en mocht

dansen in een voorstelling op een podium moest ik huilen. Mijn moeder kwam me toen ophalen.


Als je niet meer danst, wat wil je dan worden?

?

Masseur of architect!


Wat wilde je vroeger worden?

Hoe vonden je papa en mama het dat je van dansen je beroep maakte? Oke

Moet je wel eens iets dansen wat je eigenlijk niet zo leuk vindt? Dansen is altijd leuk, maar het ene is soms net iets leuker dan het ander. Ga je wel eens naar feestjes, of moet je altijd vroeg naar bed? Ja, en ik ga meestal niet heel vroeg naar bed. Maar wel op tijd. Waar ben je goed in? Technologie

Als je niet meer danst, wat wil je dan worden? Een film editor

blablablablablablablablabla Kun je iets grappigs over jezelf vertellen? Ik praat heel veel!


Wat wilde je vroeger worden? Ik wilde altijd al dansen.

Hoe vonden je papa en mama het dat je van dansen je In het begin vond mijn vader het niet zo’n goed idee, maar nu beroep maakte? is hij heel enthousiast over mijn carrière. Met wie dans je het liefste? Ik dans het liefste met iemand die erg graag wil dansen en zichzelf helemaal uitleeft met dansen. Moet je wel eens iets dansen wat je eigenlijk niet zo leuk Soms wel, maar dan probeer ik eerst te weten te komen, vindt? waarom ik dat gedeelte niet mooi vind, en dan probeer ik het mooiste gedeelte van de dans. Ik geloof dat alles een goede en slechte kant heeft, en als danser moet je altijd de goede kant van de choreografie kiezen. Ga je wel eens naar feestjes, of moet je altijd vroeg naar Ik houd van feestjes, lekker eten en gezelligheid maar als bed? danser moet je ervoor zorgen genoeg rust te hebben dus als ik moet repeteren of een voorstelling heb ga ik vroeg naar bed. Waar ben je goed in? Ik ben in veel verschillende dingen goed. Wil je altijd bij De Voor nu is De Stilte een goede plek voor mij. Ik vind Stilte blijven dansen? voorstellingen voor kinderen erg leuk en optreden vind ik gewoon erg fijn om te doen. Als je niet meer danst, wat wil je dan worden? Misschien docent of choreograaf.


ď ?balletuitvoering toen ik klein was


Hoe vonden je papa en mama het dat je van dansen je beroep maakte?

Zij hebben mij altijd gesteund! Met wie dans je het liefste? Met al mijn collega’s!

Moet je wel eens iets dansen wat je eigenlijk niet zo leuk vindt?

Ja, dat kan maar je kan het altijd iets leuker maken met de bewegingen of de muziek of de andere dansers . Ga je wel eens naar feestjes, of moet je altijd vroeg naar bed?

Als ik de volgende dag moet werken ga ik vroeg naar bed, maar als het vakantie is kan ik wel naar feestjes. Waar ben je goed in?

In vrij dansen en lekker groot bewegen!


Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Polen Hoe lang dans je al?

Ik dans al sinds mijn negende Waarom ben je gaan dansen?

Dat weet ik niet meer…. Wat is je vroegste dansherinnering? Ik maakte met mijn zusje dansvoorstellingen voor de hele familie. Heb je een favoriete dansbeweging?

Ik houd van vallen, vooral als het er eng uit ziet, maar eigenlijk makkelijk en zacht is. Op welke muziek dans je het liefst? Dat hangt van de dag af… Als je een dier zou zijn, welke is dat dan? Weet ik niet. Elk dier heeft

iets speciaals – een vogel kan vliegen, een leeuw kan rennen, een kangoeroe Springen…. Ik kan gewoon niet kiezen. Maar als ik danseres ben kan ik elk dier spelen, springen, rennen en ook vliegen en dat vind ik het leukst!


Wat wilde je vroeger worden? Ik wilde een vertaler van boeken en gedichten worden. Hoe vonden je papa en mama het dat je van dansen je beroep maakte? Ik zat op een speciale school voor dans. Mijn moeder zei elk jaar: ‘misschien plaats ik je dit jaar in een normale school’, maar ze is nu blij dat ik dat ik door mijn harde werken zo goed ben geworden. Ik was me er nooit echt van bewust dat dansen een beroep kon worden na school. Ik ging gewoon door met te doen wat ik het beste kan.

Moet je wel eens iets dansen wat je eigenlijk niet zo leuk vindt? Soms. Als dat gebeurt, probeer ik het zelf te veranderen zodat ik meer kan genieten. Want als ik iets niet leuk vind om te dansen, dan zien jullie dat ook en genieten dan niet zo veel meer van het kijken. Ga je wel eens naar feestjes, of moet je altijd vroeg naar bed? Ik ga graag naar feestjes, maar niet als ik de volgende dag moet werken. Ik ga ook graag vroeg naar bed omdat ik gewoon van slapen hou. Waar ben je goed in? Kom maar naar een voorstelling kijken, dan kun je het zelf zeggen! Wil je altijd bij De Stilte blijven dansen? Nu ben ik echt blij bij De Stilte en wil ik nergens anders werken. Als dat verandert ga ik iets anders doen. Het is niet helemaal mijn beslissing. De choreograaf kiest elk jaar met wie hij wil werken.


Lobke Jeurissen


Wat wilde je vroeger worden? Een

danseres!

Hoe vonden je papa en mama het dat je van dansen je beroep maakte? Ze hebben me altijd ondersteund, maar zagen me toch liever wat normalers doen. Dichter bij huis en met een zekerder toekomst.

Moet je wel eens iets dansen wat je eigenlijk niet zo leuk vindt? Zeker, dat gebeurt wel eens. Ga je wel eens naar feestjes, of moet je altijd vroeg naar bed? Nee, ik ga ook af en toe uit. Ik heb een zoontje van 1 jaar nu, dus vaak is dat natuurlijk niet meer.


Waar kom je vandaan? Italië Hoe lang dans je al? 14 jaar Waarom ben je gaan dansen? Ik zag een dansvoorstelling van mijn zus en het idee iets moois te creëren en bekeken te worden door het publiek sprak me aan. Wat is je vroegste dansherinnering? Toen ik 9 jaar oud was zag ik de voorstelling ‘Doornroosje’, en werd ik verliefd op dans.

Heb je een favoriete dansbeweging? Nee ik heb geen favoriete beweging, maar ik houd wel erg van springen.

Op welke muziek dans je het liefst? Verschillende soorten, maar meestal kies ik voor klassieke muziek of wereldmuziek. Als je een dier zou zijn, welk dier is dat dan? Een leeuw!


Jip Heijenga


Mijn eerste dansoptreden!


Barbora Brezinova


Kun je ons een grappig iets vertellen over jezelf? Vriendinnen zeggen dat ik snurk als ik slaap, maar ik denk dat in gewoon zwaar adem!


Kim Doeleman


WIL JE NOG IETS VRAGEN AAN ÉÉN VAN DE DANSERS? STEL JE VRAAG OP HET GASTENBOEK VAN DEZE WEBSITE:

WWW.DESTILTE.NL

Vriendenboekje seizoen 2013-2014  
Vriendenboekje seizoen 2013-2014  

Wist jij dat Roos een ontzettende sloddervos is? Ben jij benieuwd welk dier Paolo zou willen zijn? Wat de favoriete muziek van Wika is? Of w...

Advertisement