Page 1

LES ARMES NO EDUQUEN

La Llei d’Educació de Catalunya ( LEC) i la Llei Orgànica d’Educació ( LOE), reconeixen l’autonomia del centre, el que permet crear la pròpia línia educativa de l’escola o l’IES i acceptar o rebutjar les propostes i pràctiques que el centre no consideri beneficioses pel pròpi alumnat. Les armes i l’uniforme no són necessàries per a desenvolupar una tasca educativa.

NINGÚ POT IMPOSAR LA PRESÈNCIA D’ARMES ALS CENTRES EDUCATIUS TÚ POTS DIR NO!

LES ARMES MATEN

SABIES QUE...

• La despesa militar espanyola executada al 2012 ha estat de 17.029 ME, l’equivalent a 46,65 ME al dia.* • La inversió en armament (Espanya) en Programes Especials d’Armaments ha estat de 30.728 ME.* • El pressupost del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha passat de 4894 ME el 2011, a 4611 ME el 2012, reduïnt-se així en 283 ME. Aquesta reducció equival a la compra de 5 helicòpters de combat Tigre (d’un total de 24 segons el contracte vigent fins el 2014). Cost total que és de 1.353,5 ME. • El conjunt de les retallades anunciades el desembre de 2011 i el març de 2012 pel Govern central ascendeix a 29.600 ME, i els contractes vigents el desembre de 2011 per compra d’armament del Ministeri de Defensa sumen 28.987,42 ME. • No renovar el contracte a prop de 3000 professors interins, “estalvia” uns 80 ME, i l’operació espanyola el 2011 a Líbia ha costat 110,84 ME. * Font: Veritats i mentides al pressupost militar espanyol 2013, Pere Ortega, Centre d’Estudis per a la Pau J.M. Delàs.

Tolerància Zero a la militarització dels espais educatius!

Ajuda’ns a sumar!

Bloc: http://desmilitaritzem.blog.pangea.org Correu electrònic: desmilitaritzem@gmail.com

DESMILITARITZA’T

LA LLEI EDUCATIVA DIU:

Casc per protegir-te quan et disparin Armilla integrada que NO et protegeix de les bombes

Metralladora per matar a discrecio ''Pastilles'' per tenir la conciencia tranquil. la

Granades per destrossar el que faci falta Botes per trepitjar mines antipersona

Equipament d'ultima generacio Preparat per matar Preparat per morir?


CAMPANYA DESMILITARITZEM L’EDUCACIÓ Des de la campanya Desmilitaritzem l’Educació REIVINDIQUEM:

FEM FORA L’EXÈRCIT DELS ESPAIS EDUCATIUS! Perquè: 1. Els valors que transmeten les institucions militars, l’obediència, la disciplina, el patriarcat, l’androcentrisme o el recurs a la violència, contradiuen els valors vertebrals que han de regir l’educació del jovent: l’autonomia, l’esperit crític, la responsabilitat, l’empatia, el diàleg i la solidaritat. 2. La proposta que l'exèrcit ofereix als estudiants s’oposa a la LOE, la qual s’inspira en “l’educació per la prevenció de conflictes i la resolució pacífica d’aquests, així com la noviolència en tots els àmbits de la vida personal, familiar i social”. 3. L’exèrcit no és una ONG! No és humanitari. La seguretat humana s’hauria de mesurar amb indicadors de sanitat, sobirania alimentària, accés al treball i al dret a l’educació, i no a través d’esquemes militaristes. 4. L’objectiu principal de l’exèrcit és la cultura de la defensa i inculcar l’esperit militar a la juventut, tenint cada cop més presència als espais educatius.

Preparat per morir? ATENCIÓ ESTUDIANT! L’EXÈRCIT FA PROPAGANDA ENGANYOSA:

 Mostra una imatge idíl·lica de la vida militar i edulcora el paper de les forces armades espanyoles en els conflictes bèl·lics.

 L’Exèrcit es presenta gairebé com una ONG d’ajut humanitari, la qual cosa oculta el seu rol de defensa d’interessos geoestratègics i econòmics.

 No informa rigorosament de les conseqüències que es desprenen d’ingressar en l’exèrcit: efectes, impactes psicològics greus...

PROFESSOR/A, ALUMNE/A: QUÈ POTS FER TU? 1. FOMENTAR ESPAIS DE CULTURA DE PAU, de debat i reflexió al claustre, amb les AMPAS i l’alumnat. 2. NO acceptar les visites de l’exèrcit o cursos que les Forces Armades promouen per a l’àmbit educatiu. 3. Com a CLAUSTRE negar-vos a tenir presència de persones armades dins el recinte escolar. 4. Informar-se i promoure FORMACIONS EDUCATIVES d’ASSOCICACIONS, d’entitats federades que tenen projectes educatius d’Educació per la Pau, el Desenvolupament i els Drets Humans. 5. Adherir-te a la Campanya Desmilitaritzem l’Educació i declarar-te CENTRE LLIURE D’ARMES!

Desmilitaritzem l'Educació  

La participació de les Forces Armades al Saló de l’Ensenyament és un pas més en la normalització de l’exèrcit i la seva inserció als espais...