Issuu on Google+

Pr忙sentation af kompetencer i INNOVATORIUM Danmarks bedste innovationshus 路 Nr. 2 路 2012

Et kig ind i

Platform & pipeline for virksomheder i v忙kst


Innovatorium Sammen løfter vi mere, end du tror!

”Jeg er ikke i tvivl om, at Innovatorium er Danmarks bedste innovationshus målt på netværk, synergi, innovation og vækst. Forretningstalenter og gode virksomhedsidéer får simpelthen ikke bedre vækstbetingelser end her i Midtjyllands spændende innovationshus. Innovatorium er såvel en frugtbar platform som en effektiv pipeline i forhold til at skabe bæredygtige virksomheder i vækst. Nystartede virksomheder og vækstvirksomheder deler adresse, faciliteter, viden, kompetencer, netværk og idéer med forskere, studerende, rådgivere og erhvervsfremmeaktører i Innovatorium. Men de deler også drømmen og ambitionen om at række ud efter stjernerne og forløse deres fulde forretningsmæssige potentiale. Vi glæder os til at præsentere dem alle for dig i denne udgave af INNOMAG, som i skæve vinkler og skarpe tekster viser, at vi hver især og tilsammen kan løfte utrolig mange opgaver og udfordringer”. Torben Henriksen Direktør i Innovatorium A/S

02-03


Udgiver: Innovatorium A/S Ansvarshavende redaktører: Gulle J. Rasmussen Charlotte Westphal INNOVATORIUM A/S T: 70 20 89 11 Grafisk produktion: All inhouse: Tekst: mouritzen | marketing T: 40 62 26 11 Foto: FOTOGRAFEN, Michael Damsgaard T: 40 43 86 55 Grafisk design og billedbehandling: FirmAd T: 26 91 21 99 Designwerk A/S T: 96 28 91 00 Trykning: All Graphic a/s T: 70 20 70 55 Oplag: 10.000 stk.

”...hver især og tilsammen kan vi løfte utrolig mange opgaver og udfordringer”


04-05

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 70 20 89 11 M: info@innovatorium.info W: www.innovatorium.info


INNO TEAMET Dedikeret medarbejderteam skaber aktivitet, energi og oplevelser på den midtjyske platform og pipeline for virksomheder i vækst Vi er seks ildsjæle i INNO Teamet, der sørger for, at den innovative platform her i huset ikke bare fungerer, men arbejder på de højeste omdrejninger for at skabe virksomheder i vækst. De basale forhold omkring teknik, administration og faciliteter betragter vi som noget, der bare skal fungere til hver en tid. Og det gør det. Vi skaber således ikke bare optimale rammer og rum for forretningsudviklingen. Vi kaster samtidig masser af tid, energi og ressourcer i at sikre, at netværk, videndeling, inspiration og synergier er en fast og meget frugtbar del af hverdagen for samtlige virksomheder i Innovatorium. Vi ser det som vores ansvar, at der er høj puls og masser af liv. Her kan du gå ind, men ”flyve ud” - stærkt inspireret og med energi, kompetencer og netværk til at skabe virksomheder i vækst.

Vores motto:

Gå ind men ”flyv ud”


DAHL Advokatfirma Advokatfirma med stor tilgængelighed og speciale i juridiske problemstillinger i erhvervslivet DAHL Advokatfirma er et af Danmarks største advokatfirmaer med kontorer i Herning, Viborg, Esbjerg og København. Vi er tæt på vores klienter, altid tilgængelige og med et stort lokalkendskab, som giver os mulighed for hurtig, smidig og effektiv juridisk sagsbehandling. Vi rådgiver primært erhvervsvirksomheder, og har specialister til at tage sig af langt de fleste juridiske problemstillinger, der opstår i forbindelse med drift af virksomheder.

06-07

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning Kontaktpers. Christian Østergaard Dir. T: 88 91 92 77 - M: 20 32 26 99 M: coe@dahllaw.dk - W: www.dahllaw.dk


”Vi er altid tilgængelige”


Skyt.nu Konsulentvirksomhed med fokus på HR, ledertræning og relationer

reCome Mediation Finn Balle Byggerådgivning

Erhvervsrådet Sparring

Netværk i Innovatoriu m

Advokatfirmaet Bale Netværk, sparring

holse+HR Netværk, sparring

mouritzen | marketing Sparring

”Græd ikke over spildt kaffe – en uoverensstemmelse er en mulighed for forandring til det bedre”

”Det er vigtigt, at ledere får trænet de bløde sider af deres lederskab – det emotionelle og det relationelle. Derved formes medarbejdere, der vokser i deres selvledelse og skaber større effektivitet og bundlinje.” Ann-Karina Skyt er ikke i tvivl. Fremtidens ledere skal have de bløde værdier med i deres lederskab, og det hjælper vi dem med på individuelt tilpassede forløb. Skyt.nu træder også til, når virksomheder ønsker at opbygge eller outsource HR – og vi deltager gerne i en uforpligtende dialog, så kontakt os for en løsning, der passer jer.

08-09

Kontakt: Skyt.nu v/Ann-Karina Skyt Birk Centerpark 40 7400 Herning

T: 41 29 26 66 M: mail@skyt.nu W: www.skyt.nu


MidtVest IT ApS Tilbyder kompetent, personlig rådgivning og IT løsninger til små- og mellemstore virksomheder

Innovatorium IT drift

Advokatfirmaet Bale IT drift, juridisk assistance

N.S.Catering Catering m.v.

Zirena Køb af gaveartikler

NordicNote IT drift, leverandør af krystalprodukter

Finn Balle IT drift

MidtVest IT ApS går altid ydmygt til enhver opgave, og med et professionelt engagement. Vi lytter til kundens behov og får styr på IT løsningen, så kunden kan koncentrere sig om kerneforretningen. Vi tilbyder hostede såvel som lokale IT løsninger og ”skræddersyr” tingene til den enkelte og til den rigtige pris. MidtVest IT er altid ”tæt” på kunden med høj tilgængelighed og teknisk ekspertise indenfor Microsoft, HP, Citrix samt hosting- og sikkerhedsløsninger. Så det er ikke løgn, når vi siger, at ”We can do IT”.

Kunder: Jørgen Friis Poulsen A/S, Rygcenter Herning, Blicher Revision A/S, Ikast Tandlægecenter, HandiCare A/S, Tange Sø Golfklub, Projektas A/S, Develtex ApS m.fl.

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 70 23 11 33 M: mail@midtvest-it.dk W: www.midtvest-it.dk

Netvær k

i Innova to

rium


Facility Support Supportvirksomhed, med spidskompetencer indenfor vedligehold og drift af virksomhedsdomiciler

Skal vinduerne pudses eller græsset klippes? Skal du have flyttet en arbejdsplads eller medarbejderne bespist? Er der hul i loftet eller sprunget et vandrør? Uanset hvor din virksomhed har behov, kan Facility Support hjælpe – også med at spare penge. Facility Support er din professionelle vicevært. Vi varetager alle ejendoms- og serviceopgaver – og som altid, når du handler ét sted, betyder det mindre besvær og færre udgifter for dig. Så kan du koncentrere dig om det, du er bedst til – nemlig at tjene penge!

10-11

Kompetencer: Ventilation, vvs, aircondition, el, belysning, malerarbejde, facader, driftsrådgivning, renovering m.fl.

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 70 26 88 03 M: kontakt@facilitysupport.dk W: www.facilitysupport.dk


VI ER DER AS3 Companies er en nordisk rådgivningsvirksomhed inden for Job Transition Management med over 20 års erfaring i at støtte ledere og medarbejdere gennem jobmæssige forandringer.

Jobrådgivning Outplacement

Coaching og mentorordninger

Stress og trivsel

Forandringsledelse

I forbindelse med store forandringsprocesser opstår der altid mange uafklarede spørgsmål, og Job Transition Management handler om at kunne håndtere disse udfordringer, når mennesker er i forandring. Vi har specialiseret os inden for flere områder og løser opgaver på såvel lokalt som globalt plan – og på alle niveauer.

Du kan læse mere på vores hjemmeside – www.as3.dk – og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere eller har spørgsmål til, hvordan vi eventuelt kan hjælpe dig og din virksomhed. Vi har hovedkontor i Aarhus (82 10 00 00) og København (46 94 77 00).


NordicNote - better than yesterday Effektiv virksomheds diagnose med hurtig indsats og afklaring

NordicNote er specialister i at tage temperaturen på produktionsvirksomheder. Hurtigt overblik over virksomhedens helbredstilstand. Kortlægning og detaljeret beskrivelse af virksomhedens problemstillinger. Fokus på effektiv handlingsplan og succesfuld implementering. Diagnose og handlingsplan giver optimal værdi, når den er implementeret og forankret i virksomhedens kultur. Vi skaber værdi ved effektivt at føre virksomheder igennem en værdiskabende proces. På den lange bane er målet at øge indtjening gennem en effektiv virksomhedskultur, hvor produktion, salg og administration konstant søger optimering med kunden i fokus.

Net væ

rk i

MidtVest IT IT løsninger og support

Inno

vato r

FirmAd Hjemmeside

ium

Erhvervsrådet Sparring Designwerk Marketingprofil og materiale mouritzen | marketing Tekster

Væksthus Midtjylland Sparring

12-13

Kontakt: NordicNote Birk Centerpark 40 7400 Herning www.nordicnote.com

Helle Lorentzen - T: 29 90 69 94 M: helo@nordicnote.com Bo Birkø - T: 29 79 80 79 M: bobi@nordicnote.com


Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Erhvervsrådet vejleder og udvikler virksomheder, iværksættere og lokalområdet

Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande er serviceorgan for områdets virksomheder og iværksættere. Erhvervsrådet stiller en bred vifte af ydelser og services til rådighed for de lokale virksomheder og er på alle måder katalysator for små og store virksomheders udvikling inden for alle brancher. Vi bygger bro fra iværksættere og virksomheder over til en lang række af rådgivere og støttemuligheder. Gennem vores tætte dialog med politikere lokalt, regionalt og nationalt påvirker vi beslutningsprocesser og klæder politikerne på til at træffe beslutninger til gavn for erhvervslivets udvikling i lokalområdet.

Net væ rk

i In

nov ato

rium

Referencer: Virksomheder og iværksættere i Herning og IkastBrande kommune. 14-15

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 96 26 11 11 M: post@erhvervsraadet.dk W: www.erhvervsraadet.dk


“License to develop - entrepreneurs and companies”

Husets iværksættere og virksomheder

InfoGate

Invest In Denmark

Væksthus Midtjylland DAMRC

Innovation MidtVest

AU Herning Patentgruppen Business Factory

Center for Underleverandører

LAG Herning


Webbureauet Far & Søn Vi ved, hvordan man angriber online markedsføring

Ne tvæ r

ki

Advokatfirmaet Bale Hjemmeside

Inn

ova

tor

mouritzen | marketing Udvikling af hjemmeside, tekstarbejde

ium Fotografen Michael Damsgaard SEO Innovatorium Online markedsføring

Bækgaard Bogholderiservice Erhvervsrådet Kurser

Far & Søn er et webbureau med teknikkerne i orden, og som aldrig er bange for at tage en udfordring op. Vi mestrer bl.a. søgemaskineoptimering, webdesign og de sociale medier. Hos os sætter vi stor pris på at have en tæt og personlig dialog med vores kunder, så vi bedre kan forstå deres behov. Den indsigt gør det muligt for os at skræddersy en løsning, der giver kunden mere salg og øget bundlinje. Kæmp ikke mod konkurrenterne – slå dem i stedet med vores hjælp!

16-17

Kunder: Fredericia Maskinmesterskole, Herning Vand, ThisSocks, Front Z Flere referencer: www.farogson.dk/referencer m.fl.

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 29 90 21 29 M: kontakt@farogson.dk W: www.farogson.dk


Drømmer du om vækst?

12231

- eller er du allerede i gang med at vækste og mangler et godt råd...

- så klik ind på IMIDT.dk eller ring 70151618

Væksthus Midtjylland Gør udfordringer til muligheder! Vi henvender os til iværksættere og virksomheder, der fx vil opdyrke nye markeder, udvikle nye produkter, ansætte flere medarbejdere eller på anden vis skabe større indtjening. Sammen kortlægger vi dine vækstmuligheder, dine kunder, dit potentiale, så vi kan henvise dig til relevant privat rådgivning.

Vi samarbejder

Væksthus Midtjylland indgår i tæt samarbejde med erhvervskontorerne i region Midtjylland, for at give dig den bedst mulige støtte til at udvikle din virksomhed.


Innovation MidtVest Innovationsmiljø, som har til formål at støtte etableringen af nye innovative virksomheder

Innovation MidtVest investerer i nye forretningsbaserede ideer med fokus på unikke fysiske produkter, primært inden for områderne energi, miljø og velfærdsteknologi. Vi støtter etableringen af nye virksomheder, men vi drøfter også gerne ideer fra eksisterende virksomheder med henblik på en mulig etablering af et fælles udviklingsselskab.

rk

Sp

arr

ing

Vi hjælper gode ideer på vej gennem en kombination af kapitalindskud og risikovillig lånekapitel, ligesom vi igennem vores egne konsulenter og et solidt netværk bidrager til etableringen af succesfulde virksomheder.

Kan det laves? Kan det sælges? Kan det svare sig?

18-19

Referencer: InVentilate ApS, Access Technology ApS, Restudy ApS, Green Hydrogen.dk ApS, Animal Care ApS, GoLoo ApS, Wircon ApS m.fl.

l

a t i p a K

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 96 27 01 00 M: info@imv.dk W: www.imv.dk

væ t e N


n tio

d

In

sp

ira

Er

Gå på

mo

Idé

Ne tvæ r

fa r

Kompetencer

in

g

Sa

ms

pil

Patentgruppen Patenter

ki

Inn

ov ato

riu

m InfoGate Nyhedsundersøgelser

Erhvervsrådet Nye iværksættere

Væksthus Midtjylland Nye iværksættere

mouritzen | marketing Grafik og præsentationer


Konsulentvirksomhed med speciale inden for rådgivning i patenter, brugsmodeller og designs

I Patentgruppen hjælper vi vores kunder med at opnå og håndtere eneret over hele verden. Vi rådgiver om mulighederne, giver konstruktive input, udformer ansøgninger og varetager kontakten med de relevante myndigheder. Og vi gør det altid med stor troværdighed, en høj grad af fortrolighed og ikke mindst i et tillidsfuldt samarbejde, som tager sit udgangspunkt i kundens situation og den fase, som kunden er i netop nu. Efter vores mening er opfinderne ikke de eneste, der skal være kreative og opfindsomme. Vores arbejde giver mest mening, hvis vi får lov at involvere os i virksomhedens problemstillinger i et nært samarbejde med opfindere, projektledere, direktører eller helt andre faggrupper. Patentgruppen har afdelinger i Aarhus, Herning og København.

Netværk i Inno vatorium

Patentgruppen

Innovation MidtVest Patentfaglig assistance

Erhvervsrådet Patentfaglig assistance

WHITEWEAR Kontorfællesskab

Væksthus Midtjylland Patentfaglig assistance

InVentilate Rådgivning, patentansøgninger

20-21

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning Kontaktpers. Bjarne Carlsen - T: 41 89 05 16 M: bca@patentgruppen.com W: www.patentgruppen.dk

infoGate Samarbejde ved afklaringer

Kontakttider Onsdag og torsdag kl. 9.00-15.00.


AU

AArHUS UNIVerSItet BUSINeSS AND SOCIAl SCIeNCeS AU HerNING

AU Herning vil NærHeDeN tIl erHVerVSlIVet Nærhed til erhvervslivet har i mange år været en at AU Hernings kerneværdier. AU Herning bygger kontinuerligt videre på det solide fundament, der er støbt ved konstant at intensivere samarbejdet med region, kommuner, væksthuse, erhvervsråd og erhvervslivet som helhed, for at den viden som findes på AU Herning og Aarhus Universitet kan spredes til erhvervslivet og bidrage til at skabe vækst og velstand. Udvekslingen af viden kan ske på flere måder: FORSKNINGSPROJEKTER AU Herning har konstant forskere, som arbejder med forskningsprojekter inden for vedvarende energi, erhvervskommunikation samt erhvervsøkonomiske områder. Ofte inddrager forskerne virksomheder i forskningsprojekterne, hvilket er udbytterigt for såvel virksomheden, forskeren som for AU Herning og Aarhus Universitet og dermed Danmark i sidste ende. PROJEKTER Mange virksomheder står i en situation, hvor de har behov for hjælp. Det kan være et projekt, som virksomheden ikke selv er i stand til at håndtere, fordi der ikke kan allokeres tilstrækkelige ressourcer, eller fordi den ikke besidder den nødvendige viden for at håndtere projektet. Det kan være virksomheden er vokset, og nu har behov for en anden organisationsstruktur - eller virksomheden skal have hjælp til at etablere sig på et nyt marked. Her kan studerende og forskere fra AU Herning yde værdifuld hjælp og være med til at understøtte sådanne udviklingsprocesser med den nyeste viden inden for de respektive fagområder.

MENTORVIRKSOMHEDER AU Herning var den første uddannelsesinstitution i Danmark til at tilbyde uddannelser, hvor studerende bliver tilknyttet en mentorvirksomhed under deres uddannelse. Mentorordningen er helt unik og til glæde for både studerende og mentorvirksomheder. Her afprøver de studerende teorier, modeller og koncepter i forhold til reelle, praktiske problemstillinger i mentorvirksomhederne. Studerende får således omsat teori til praksis og bliver derfor bedre rustet til at møde erhvervslivets udfordringer og forventninger efter endt uddannelse. AU cAREER, HERNING AU Career, Herning er karrierecenter på AU Herning. Centrets formål er at give virksomheder og studerende hurtig og let adgang til et samarbejde med hinanden. Virksomheder kan igennem karrierecentret drøfte muligheden for at samarbejde med universitetet om eksempelvis studenterprojekter, studiejob, praktikforløb eller jobtilbud efter den afsluttende eksamen. AU Career, Herning giver også vejledning til studerende, som ønsker kontakter til virksomheder, der er interesseret i samarbejde med ambitiøse studerende eller dimittender. AU Herning samarbejder løbende med over 200 virksomheder. KONTAKT Ønsker din private virksomhed eller offentlige organisation sparring eller samtale, hjælp og rådgivning om en udfordring I sidder med kontakt chefkonsulent for videnudveksling Anna Katrine Bruun på annakatrine@hih.au.dk eller 24866368.

AU Herning | Birk Centerpark 15 | 7400 Herning | 87164700 | www.auhe.au.dk | auhe@au.dk

® for many reasons

® for many reasons

Steelhouse AS Birk Centerpark 40 DK 7400 Herning Tlf. +45 70 26 88 44 info@steelhouse.dk www.steelhouse.dk

mere end maskiner mere end maskiner


Quick Care A/S Konsulent- og vækstvirksomhed, der udvikler og leverer ydelser til kommuner og jobcentre Vi har dagligt ca. 1.800 borgere i aktivitet og har siden starten i 2007 afklaret, opkvalificeret og udplaceret mere end 25.000 borgere i en lang række kommuner landet over. Vores 107 medarbejdere arbejder hver dag på… At skabe muligheder At gøre en forskel At yde kvalitet Vores dagligdag er fantastisk spændende, fordi… •V  i arbejder i spændingsfeltet mellem business og bløde værdier • Vi har alle sammen hånden på kogepladen - hver dag • Vi prioriterer medarbejderes menneskelige egenskaber frem for deres faglige kunnen • Forandringsvillige medarbejdere er nøglen til succes • Innovation kræver balance i fuld fart

22-23

Kunder: Herning Kommune, Holstebro Kommune, Silkeborg Kommune, Ikast-Brande Kommune, Viborg Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune m.fl.

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 40 77 80 16 M: bs@quickcare.dk W: www.quickcare.dk


Thomas Helt og Ulrik Jespersen er stifterne af Quick Care og altid på vej mod næste mål.

Fotografen Michael Damsgaard Fotoopgaver

mouritzen | marketing Tekstformulering

Netværk i Innovatorium Erhvervsrådet Forretningsudvikling

Væksthus Midtjylland Hjælp til eksport til bl.a. Norge


Multi-Support hjælper virksomheder til at performe bedre ved at optimere forretningsprocesser og workflows. Siden 1986 har tusinder af virksomheder baseret sig på Multi-Supports produkter og løsninger for at øge deres forretningsmæssige succes. Multi-Support har et internationalt netværk af certificerede partnere samt kontorer i Danmark, Schweiz, Tyskland, UK, Sverige, Norge og Finland.

www.multi-support.com


Designwerk og FirmAd Grafiske slowfood makers serverer app til hovedret

Grafiske designere har sat app på menukortet! Udsend dine brochurer, kataloger og magasiner som app på iPad og udvid mulighederne for interaktion med online medier. FirmAd og Designwerk har stor erfaring med udvikling af grafiske identiteter og corporate design - og serverer med sikker hånd. Godkendt IOS developer hos Apple.

Consonaut Sprogoversættelse

MidtVest IT IT leverandør

Erhvervsrådet Virksomhedsrådgivning

Zirena Gaveartikler

Netvæ r Væksthus Midtjylland Virksomhedsrådgivning og tilskudspakker

k i Inn ovato riu

m

NordicNote Grafisk design, hjemmeside

Kontakt: Designwerk Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 96 28 91 00 - M: info@designwerk.dk W: www.designwerk.dk

iPad app

26-27

Kunder: Væksthus Midtjylland, Etnisk Erhversfremme HedeDanmark AS, Statens Seruminstitut Zystm AS, Region Midtjylland, Remisen Brande m.fl.


Kontakt: FirmAd Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 26 91 21 99 - M: info@firmad.dk W: www.firmad.dk

iPad app

Kunder: Ulrichgorm.dk, Global Timber, HCP innovation, Visit Vest, New Store Europe, LAC engineering, Studio 1•2 m.fl.


Nørhede VVS & El Beregning Vi tilbyder beregninger og kalkulationer inden for bolig- og erhvervsbyggeri

Nørhede VVS & El Beregning er en landsdækkende virksomhed, der arbejder med kalkulation, projektering, projektledelse og udarbejdelse af kvalitetsmanualer og drifts- og vedligeholdelsesvejledninger. Udover VVS, ventilation og blik, har vi nu også el-delen med, således at vi er den eneste virksomhed i vores branche i Danmark, der dækker et så bredt spekter inden for kalkulationer og beregninger. Alle vores medarbejdere har en håndværkeruddannelse sammen med en teoretisk videreuddannelse, og det betyder, at vi har en særdeles praktisk og forstående tilgang til vores arbejde.

Ne tvæ r

ki

All Graphic Brochurer

Inn

ova

tor

Finn Balle Projekteringsopgaver

ium

prokan Rekruttering

Zirena Gaveartikler

FirmAd Hjemmeside Erhvervsrådet Rådgivning, sparring

28-29

Reference projekter: Snejbjerg Skole, Fuglsang Sø Plejehjem, Skejby sygehus, Boxen, Herning, Tjørring Skole Sølyst skolen, Silkeborg m.fl.

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 51 26 22 59 M: sten@nvb.dk W: www.nvb.dk


Forward Presence Forward Presence udvikler mennesker og virksomheder og mentaltræner erhvervsledere med et stort præstationselement Der er dage, hvor du som leder eller mellemleder føler, at alt lykkes. Og dage, hvor det er modsat. Forward Presence træner dig i at øge din mentale styrke, at gøre de gode dage til en vane, at fokusere på det rigtige og yde TOPPRÆSTATIONER – hver dag! I Proaktiv Proces Optimering beskriver medarbejderne selv alle dagligdags processer med henblik på at optimere disse. De er dermed selv en del af processen og resultatet og committer sig til at ville overholde de fremadrettede spilleregler. En anderledes og meget mere dynamisk procesudvikling. Vi har udviklet beskæftigelseskonceptet ”Jeg vil – jeg kan”, hvor unge ledige bl.a. cykler fra Danmark til Alpe d’Huez i Frankrig.

Ne tvæ r

ki

Innohow ’legekammerat’ og sparringspartner

Inn

ov ato

m All Graphic Tryksager Væksthus Midtjylland Rådgivning

Erhvervsrådet Rådgivning og sparring

Kontakt: Forward Presence Birk Centerpark 40 – 7400 Herning www.fopr.dk

Kontakt: John Axel Hansen T: 29 36 36 35 · M: ja@fopr.dk Arne Lassen T: 20 28 03 06 · M: al@fopr.dk

Foto: Henrik Ole Jensen · Fotocollage: Rene Justesen

riu


Økonomichef

Bestyrelse

• Rapportering og opfølgning

• Strategi og handlingsplaner

• Fokus, kontinuitet og sparring

• Finansiering, struktur og risiko

• Interim/deltid

• Sparring

Analyse & optimering • Overblik • Indsigt og fokus • Workflow

Langkjær a/S more than numbers

Birk Centerpark 40 · DK-7400 Herning · +45 40 46 39 91 · fbl@langkjaer-as.dk · www.langkjaer-as.dk

30-31


Danmark og EU investerer i landdistrikter Gennem den lokale aktionsgruppe i Herning

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer i landdistrikterne

LAG Herning · Innovatorium Birk Centerpark 40 · 7400 Herning www.lagherning.dk

HAR DU OVERVEJET

POLEN?

- Styrk din konkurrenceevne og indtjening - Producer med nogle af de laveste produktionsomkostninger i verden - Sælg på ét af de hurtigst voksende markeder i Europa

VIL DU VIDE MERE? Jens-Chr. Møller Adm. Direktør Tlf. +45 21 77 25 10 E-mail: jcm@BIC-consulting.dk

consulting www.BIC-consulting.dk - www.PDCC.dk Birk Centerpark 40 - 7400 Herning - +45 70 22 41 05


Et umage par Marianne og Finn driver hver for sig virksomhed med fokus på innovation, samarbejde og professionel konflikthåndtering

Tilsyneladende to forskellige virksomheder fra hver sin verden - Marianne som coach og mediator og Finn som ingeniør og bygherrerådgiver. Men alligevel med en høj grad af fællesskab og fælles værdier. Hør blot her: ”Sammen skaber vi energi, synenergi og rammer for den gode proces. For ikke alene har vores to virksomheder fundet sammen i et spirende kontorfællesskab, men også i et fællesskab, hvor vi kredser om den gode energi, hvor de emotionelle elementer er fremherskende, og hvor der fokuseres på den trygge atmosfære hos kunderne”. På trods af forskelligheden tænker Marianne og Finn i helheder – i 360° analyser, hvor de på bedste vis supplerer hinanden i arbejdsprocesserne og i den efterfølgende implementering.

Advokatfirmaet Sejer Pedersen Syn og skøn Nørhede VVS Beregning Samarbejdspartner, rådgivning Crossing Cultures Kursusafvikling

Site Facility Bygherrerådgivning

Netværk i Innovato ri

um

BDO Bygherrerådgivning, solcelle-konsekvensberegning

Axzon A/S Profil analyse, medarbejderudvikling

Fotografen Michael Damsgaard Videooptagelse

Erhvervsrådet Facilitering af teaterstykke, generationsskifte

Skyt.nu Stressoplæg

Kontakt: Finn Balle ApS v/Finn Balle Birk Centerpark 40 – 7400 Herning 32-33

T: 70 22 44 16 M: kontakt@finnballe.dk W: www.finnballe.dk

Advokatfirmaet Bale Mediatoruddannelse


Kontakt: reCome ApS v/Marianne Spandet Jakobsen Birk Centerpark 40 – 7400 Herning

T: 40 40 36 36 M: msj@recome.dk W: www.recome.dk W: www.crossingcultures.dk


GL consult C5 konsulent- og kursusvirksomhed GL consult afholder C5 kurser til nye C5 brugere, superbrugere og konsulenter. Kurserne afholdes enten hos virksomhederne eller i kursuscentre i Valby, Kolding og Herning. Læs mere om aktuelle kurser på www.glconsult.dk eller via QR koden nedenfor. Indehaver, Gitte Lützen, er certificeret Microsoft Dynamics C5 System- og Projektkonsulent, og hun deler gerne ud af hendes mangeårige erfaring med det geniale økonomisystem. Både i forbindelse med kurser, men også i forbindelse med anskaffelse, installation og support i brugen af systemet.

MidtVest IT IT leverandør

Cominator APP leverandør

Affectum Kontorfællesskab

Innovatorium C5 kunde

InVentilate C5 kunde Erhvervsrådet C5 kunde

Gitte byder indenfor til hands-on kurser med 4-8 deltagere.

34-35

Kunder: PEJ gruppen – Scandinavian trend institute Jørgensen Engros A/S Bay Kompressor ApS Fermaten m.fl.

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 24 69 42 66 M: gitte@glconsult.dk W: www.glconsult.dk


Innohow Konsulentvirksomhed, der transformerer viden om kreativitet og innovation om til noget konkret og håndterbart i virksomheder Hos Innohow har vi den grundopfattelse, at det er kreativitet og strukturerede innovationsprocesser, der giver oplevelsen af, hvordan idéer opstår og bliver til brugbare løsninger. Hvordan mennesker pludseligt genopdager deres kreative side. Hvordan forskellige kompetencer i de rette rammer kan generere nytænkende resultater. Hvordan man får mere ud af menneskers kreative formåen. Vi leverer målrettet rådgivning og træning indenfor kreativitet og innovation. Og vi vil gøre kreativitet til en del af vores kunders kultur og ikke kun se det som et værktøj. Med andre ord: ”Creativity at work”.

Er jeres medarbejdere gode til at være innovative sammen? Forward Presence Samarbejdspartner

Ne tvæ r

ki

Inn

mouritzen | marketing Leverandør

ova

tor

ium Designwerk Leverandør

Fotografen Michael Damsgaard Leverandør

Kunder: Grundfos, Danfoss, Dong Energy, Kastrup Vinduet, Ikast-Brande Kommune, RingkøbingSkjern Kommune, Messecenter Herning Qubiqa A/S, Århus Miljøcenter A/S m.fl.

AU Herning Studenterhjælp

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 70 2o 34 36 M: info@innohow.dk W: www.innohow.dk

FirmAd Leverandør

Væksthus Midtjylland Virksomhedsudvikling


Advokatanpartsselskabet Sejer Pedersen

Løsningsorienteret advokatvirksomhed med speciale inden for fast ejendom og erhvervsretlige forhold Advokat Nicolaj Sejer Pedersen driver et specialiseret kontor med rådgivning omkring fast ejendom - i særdeleshed entreprise- og lejeforhold. Derudover ydes rådgivning omkring erhvervslivets forhold. Det primære kompetenceområde er rådgivning og tvister omkring entrepriseforhold, lejeforhold samt overdragelse af fast ejendom af enhver art. Vi har en løsningsorienteret tilgang til opgaverne, og det er altid vores mål at få afsluttet enhver sag så hurtigt og smidigt som muligt. Går tingene i hårdknude, bistår kontoret klienterne ved at føre sager for ret eller voldgift.

36-37

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 21 13 74 41 M: nsp@sp-law.dk W: www.sp-law.dk


FT702LT wind sensor for turbine control

Our sensor is ready,

are you?

FT Technologies ønsker Innovatorium Tillykke med 10 års Jubilæet With three integrated heaters and a fully sealed cable connection, the FT702LT keeps on working regardless of the weather. The FT Technologies Pipe Mount System gives better protection, easy fitment and longer service. Contact: brian.pedersen@fttech.co.uk +45 2323 8255

Kompetencer: 

7020 94 30 clouditeration.com/dk

VI LØFTER DIN FORRETNINGS IT I SKYEN

Strategiudvikling  Bestyrelsesarbejde  Kompetencer: Lederudvikling  Strategiudvikling - Bestyrelsesarbejde Projektledelse  Lederudvikling - Projektledelse Kvalitetsstyring  Innovationsprojekter i  Kvalitetsstyring - Innovationsprojekter samarbejde med Teknologisk  i samarbejde med Teknologisk Rekruttering i samarbejde med  Rekruttering i samarbejde Stein‐Beck med Stein-Beck                                    

FrieCon Rådgivende ingeniørfirma ApS  www.friecon.dk   ∙   T: 9699 6600 

Rows & Stitches A/S Birk Centerpark 40 DK-7400 Herning Phone: +45 9716 8884


infoGate Vi finder nålen i høstakken… - professionel informationssøgning efter aktuel markedsinformation Hos infoGate ved vi som regel ingenting på forhånd. Men det kommer vi til. Når vi skal hjælpe vores kunder med at finde netop den information, de behøver, hvad enten det gælder det danske marked for fugemasse, udlejere af festtelte i Finland eller forhandlere af værkstedsmaskiner i Brasilien. Vi søger alt – lokalt, regionalt, på landsplan eller world wide, for en lang række handels- og industrivirksomheder, iværksættere, virksomhedskonsulenter og kapitalformidlere.

Innovation MidtVest Nyhedsundersøgelser

Patentgruppen Samarbejde vedr. nyhedsundersøgelser

Netværk i Innova torium

EU center Samarbejde om informationssøgninger Væksthus Midtjylland Samarbejde om informationssøgninger mouritzen | marketing Informationssøgning

Innohow Informationssøgninger Erhvervsrådet Samarbejde om informationssøgninger

38-39

Kunder: Innovation Midtvest A/S, Juel Pedersen, FGT Business Research A/S, KMC, Franz Gruber Værktøjsfabrik A/S, R. Færch Plast A/S, Linak Danmark A/S m.fl.

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 96 28 88 70 M: contact@infoGate.dk W: www.infoGate.dk


Ne tvæ r

ki

Inn

ova

tor

Erhvervsrådet Rådgivning, sparring

ium

Designwerk Design

Fotografen Michael Damsgaard Fotos

Line Sakstrup Konsulentvirksomhed der skaber inspiration, udvikling og resultater for dig og din virksomhed

Ønsker du at skabe effektive resultater i din virksomhed? Så er teamcoaching, leder- og medarbejderudvikling og træning i effektiv kommunikation stærke værktøjer til for alvor at komme ud over stepperne! Som coach & processpecialist arbejder Line Sakstrup i spændingsfeltet mellem organisationsudvikling, kommunikation og personlig udvikling. Hendes mission er

Kunder: Chr. Hansen A/S, Erhvervsakademi Midt/Vest, Supergros, EnergiMidt, Microsoft Danmark, Monacor, Manning Inspire, JobVision, Krifa m.fl.

Affectum Samarbejdspartner

mouritzen | marketing Marketing

at udfordre virksomheder til at udvide perspektiver, se muligheder og træffe beslutninger med åbent sind og åbent hjerte. Det medfører en inspirerende og glædesfyldt organisation, hvor medarbejderne tager ansvar og bringer deres potentiale i spil. Dét skaber resultater, der gavner bundlinjen.

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 61 38 19 24 M: line@linesakstrup.dk W: www.linesakstrup.dk


FOTOGRAFEN, Michael Damsgaard Alsidig reklamefotograf som leverer billeder med sjæl, udtryk og stemning

or

arkitec Arkitekturfoto

k ær tv

Quick Care Portrætfoto, idéudvikling

at ov

ium

nn

iI

Ne

Erhvervsrådet Portræt- og magasinfotos

Innohow Reportage / messe

FirmAd Projekter Designwerk Projekter, profil

40-41

Kunder: Visit Denmark - Aalborg, JN Data, Scan-Glas, Herning Kommune, Dansk Wilton, AU Herning, Termix-Danfoss, Blücher Metal m.fl.

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 40 43 86 55 M: fotografen@michaeldamsgaard.dk W: www.michaeldamsgaard.dk


Underfundighed, skæve vinkler, close up – you name it. Michael Damsgaard tager billeder, der understøtter og formidler et budskab optimalt! Derfor løser han opgaver for en lang række kunder over det meste af landet – virksomheder, reklamebureauer og grafikere, som forventer ideer og billeder ud over det sædvanlige og i en høj kvalitet, hvor motiv, komposition og lyssætning går op i en højere enhed og skaber den helt rigtige sjæl og stemning. - On location eller i Fotografens atelier med spændende miljøer, baggrunde og lyssætning.

Atelier: Silkeborgvej 75, 7400 Herning


prokan rekruttering Konsulentvirksomhed med speciale inden for headhunting, rekruttering og outplacement

Ne tvæ r

Erhvervsrådet Rådgivning

ki

Inn

ova

tor

ium MidtVest IT Leverandør

Nørhede VVS & El Beregning Rekruttering

Væksthus Midtjylland Rådgivning

Fotografen Michael Damsgaard Fotoopgaver

prokan rekruttering har mange varer på hylderne, som kan købes enkeltvis eller samlet - almindelig rekruttering, headhunting, vores kandidatbank, vores koncept for uopfordrede ansøgninger, delerekruttering og outplacementordninger. Vi har enkle, men effektive rekrutteringsprocesser, som gør os til en efterspurgt samarbejdspartner – både for virksomheder og for jobansøgere. Dertil kommer, at vores ydelser ligger i et fornuftigt prisleje, hvilket gør os attraktive selv for mindre og mellemstore virksomheder. prokan består af et netværk på syv selvstændige rekrutteringskonsulenter, som samlet set dækker alle brancher og virksomhedstyper.

42-43

Vi rekrutterer f.eks.: Direktører, Sælgere og Salgschefer Økonomichefer, Fabrikschefer Projektledere, Afdelingsledere Installatører, Overmontører og Teknikere m.fl.

Kontakt: Kontaktpers. Finn Villemoes Pedersen Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 24 20 06 13 - M: fvp@prokan.dk W: www.prokan.dk


Din adgang til internationale samarbejdspartnere, ny viden og teknologi Verdens største b2b-netværk, Enterprise Europe Network er med 600 kontorer i mere end 50 lande din virksomheds adgang til internationale samarbejdspartnere, ny viden og teknologi. EU Center er din lokale adgang til netværket. Du kan finde EU Center i Innovatorium, som en del af Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande. Vores ydelser er gratis for din virksomhed. EU Center / Enterprise Europe Network • Innovatorium • Birk Centerpark 40 • 7400 Herning tlf: 9626 1111 • mail:euc@eu-center.dk • www.eu-center.dk • www.enterprise-europe.dk


All Graphic a/s Kvalitet og service ligger i vores DNA

Hvis der skal tryk på, så kan vi klare det. All Graphic leverer alt inden for det grafiske. Vi er ikke store, men vi er dedikerede, fleksible og målrettede. Vores største aktiv er ubetinget vores dygtige medarbejdere, der bidrager med mange års erfaring fra den grafiske branche. Vi yder alle en professionel indsats og sætter en ære i at levere høj kvalitet hver gang, hvad enten det drejer sig om Print & Kuvertering, Professionel rådgivning, Grafisk produktion eller Data Kommunikation. Ingen kunder er for store eller små. Hos All Graphic har vi altid fingeren på pulsen.

Advokatfirmaet Sejer Pedersen Kunde - tryksager

arkitec Kunde - tryksager

Zirena Leverandør - gaveartikler

Lundberg Data Kunde - tryksager

DAHL Advokatfirma Leverandør - juridisk assistance Kunde - tryksager Erhvervsrådet Kunde - tryksager Innovatorium Kunde - tryksager

Væksthus Midtjylland Leverandør - rådgivning

44-45

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 70 20 70 55 M: herning@all-graphic.dk W: www.all-graphic.dk


novatorium NetvĂŚrk i In


                     

  

 

 

•• •          •• •      • •         •      = = = 

        

48-49  




mouritzen | marketing Vi høvler også gerne din markedsføring til - taktisk, strategisk og operationelt

Ne tvæ r

Erhvervsrådet Pressemeddelelser og analyse

ki

Inn

ova

tor

ium Quick Care Virksomhedspræsentation

mouritzen | marketing er et kommunikationsog marketingbureau, der brænder for engageret markedsføring med sjæl og personlighed. Og for at hjælpe vores kunder med at udvikle og styrke deres forretning – bl.a. igennem forbedret kommunikation, pakket ind i godt design og gennemtænkte medievalg. Vores ydelser spænder vidt. Fra udarbejdelse og eksekvering af marketingplaner, over pressemeddelelser, til hjemmesider, virksomhedspræsentationer, profilbrochurer - og alt det indimellem…

Kunder: Ringkøbing Landbobank, Primo Tours, Dansk Overflade Teknik (DOT), Nordjyske Bank, CBI Danmark, Animal Care ApS m.fl.

Innovation MidtVest Markedsføringsmateriale

Lundberg Data Bannere, præsentationer

Væksthus Midtjylland Rådgivende konsulentydelser Innovatorium Kommunikationsopgaver Center for Underleverandører Præsentationsbrochurer

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 40 62 26 11 M: mail@mouritzenmarketing.dk W: www.mouritzenmarketing.dk


BDO Revisionsvirksomhed med fokus på at skabe værdi for virksomheder igennem indlevelse og udvikling

I BDO har vi i høj grad fokus på de små og mellemstore virksomheder, SMV’erne. De er rygraden i dansk erhvervsliv og den vækstmotor, der skal fremtidssikre den danske økonomi. Vi hjælper bl.a. SMV’erne med at navigere rundt i lovjunglen, så de administrative byrder og regler ikke spænder ben for at skabe vækst, fremdrift og arbejdspladser. ”Indlevelse skaber udvikling”. Denne sætning udtrykker det, vi sigter efter, og måden, vi gør det på.

Kontakt: BDO Birk Centerpark 40 7400 Herning 48-49

T: 96 26 38 00 M: hkn@bdo.dk (Henning K. Nielsen) kir@bdo.dk (Kirsten Østergaard) W: www.bdo.dk


Affectum Enkle, praktiske redskaber til at få mere tid og overblik

”Jeg nåede ikke det, jeg havde planlagt, jeg skulle lave i dag” ”Min indbakke er ved at eksplodere” ”Der er kaos på mit skrivebord”

Forward Presence Netværk, sparring

Fotografen Michael Damsgaard Leverandør, netværk

Netvæ r

Effektivitet, overskud og arbejdsglæde er målet for de ydelser, Affectum tilbyder kunderne. Vi arbejder med at skabe merværdi hos virksomheder, som har potentiale for optimering. Vi opgraderer medarbejdere, virksomhed og organisation og opnår derigennem store tidsbesparelser, mindre stress, mere arbejdsglæde – både hos det enkelte individ og i organisationen som helhed.

AU Herning Studerende i praktik

k i Inn ovato riu

m

InVentilate Kunde

Erhvervsrådet Netværk, sparring, kunde, leverandør

MidtVest IT Kundesamarbejde, leverandør

50-51

Kunder: DK Company, Laurits Knudsen, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, Biomar, Herning Kommune, Connect, Ringkøbing-Skjern Kommune Seelen Care, Midtadvokaterne m.fl.

Kontakt: Birk Centerpark 40 – 7400 Herning T: 70 23 31 41 · M: 22 96 30 40 M: mb@affectum.dk W: www.affectum.dk


Oversigt OVER VIRKSOMHEDER OG INSTITUTIONER M.FL. I INNOVATORIUM HERNING: Aarhus Universitet - AU Herning

87 16 47 00 www.hih.au.dk

Friis Textile

29 66 30 71

Advokatanpartsselskabet Bale

70 20 71 19 www.advokatfirmaet-bale.dk

FT Technologies ApS

23 23 82 55 www.fttech.co.uk

GL consult

24 69 42 66 www.glconsult.dk

Advokatanpartsselskabet Sejer Pedersen 21 13 74 41

www.sp-law.dk

Global Wind Power

96 19 21 00 www.globalwindpower.com

Affectum

70 23 31 41

www.affectum.dk

HAP ApS

40 57 01 45

All Graphic a/s

70 20 70 55 www.online-card.dk

Holse+HR

26 29 92 01 www.holseplushr.dk

arkitec a/s

97 12 27 77 www.arkitec.dk

infoGate

96 28 88 70 www.infogate.dk

AS3 Companies A/S

82 10 00 00 www.as3companies.dk

Innohow

70 20 34 36 www.innohow.dk

Automatic-Consult.eu ApS

70 23 99 91 www.automatic-consult.eu

Innovation MidtVest A/S

96 27 01 00 www.imv.dk

bang-nielsen.com

97 11 90 98 www.bang-nielsen.com

Innovatorium A/S

70 20 89 11

BDO

96 26 38 00 www.bdo.dk

InVentilate ApS

72 30 10 24 www.inventilate.dk

BIC Group

70 22 41 05 www.bic-group.dk

Invest in Denmark

96 27 01 06 www.investindk.com

Business Factory

96 29 62 91

IQ Consulting ApS

70 18 81 30 www.iqconsult.dk

Bækgaard Bogholderiservice

26 40 12 00 www.baekgaard-bogholderiservice.dk

Kantinen (N.S. Catering)

96 29 64 05

Center for Underleverandører

20 25 32 77 www.underlev.dk

LAG Herning

40 25 01 77 www.lagherning.dk

Cloud ITeration

70 20 94 30 www.clouditeration.dk

Cominator

28 90 90 68 www.cominator.com

Lighthouse CPH A/S

23 48 00 49 www.blog-lighthouse-cph.dk

Consonaut

70 20 76 17 www.consonaut.dk

Line Sakstrup

61 38 19 24 www.linesakstrup.dk

DAHL Advokatfirma

88 91 92 00 www.dahllaw.dk

Lundberg Data A/S

70 26 17 97 www.lundbergdata.dk

DAMRC

96 26 11 15

MidtVest IT

70 23 11 33

Designwerk

96 28 91 00 www.designwerk.dk

DKbags

96 29 64 77 www.dkbags.com

mouritzen | marketing

96 29 64 53 www.mouritzenmarketing.dk

DUWET

87 16 69 69 www.duwet.dk

Multi-Support A/S

96 60 06 00 www.multi-support.com

NordicNote ApS

29 79 80 79 www.nordicnote.com

Nørhede VVS & El Beregning

51 26 22 59 www.norhede-vvs-beregning.dk

www.damrc.com

www.innovatorium.info

Langkjær A/S – more than numbers 40 46 39 91 www.langkjaer-as.dk

www.midtvest-it.dk

Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande 96 26 11 11

www.erhvervsraadet.dk

EU Center

96 26 11 11

www.eu-center.dk

Facility Support

70 26 88 03 www.facilitysupport.dk

Only4kids.dk

70 40 41 04 www.only4kids.dk

Finn Balle ApS

30 60 44 16 www.finnballe.dk

Patentgruppen A/S

41 89 05 16 www.patentgruppen.com

Far & Søn

29 90 21 29 www.farogsøn.dk

Plan2move

21 26 83 18 www.plan2move.dk

FirmAd

26 91 21 99 www.firmad.dk

Polen Invest A/S

76 52 20 07

Forward Presence

29 36 36 35 www.fopr.dk

Fotografen

40 43 86 55 www.michaeldamsgaard.dk

Polish-Danish Chamber of Commerce 21 77 25 10

FrieCon Rådgivende Ingeniørfirma ApS 96 99 66 00 www.friecon.dk

www.pdcc.dk

Primesoft

30 49 55 86 www.primesoft.dk

prokan rekruttering

24 20 06 13 www.prokan.dk

Quick Care A/S

40 77 80 16 www.quickcare.dk

reCome ApS - CrossingCultures

40 40 36 36 www.recome.dk

Rows & Stitches

97 16 88 84

Site Facility A/S

40 12 42 92 www.sitefacility.dk

Skyt.nu

41 29 26 66 www.skyt.nu

Steelhouse AS

70 26 88 44 www.steelhouse.dk

Steen Gade ApS

25 16 96 66 www.steengade.com

Uddannelsesby Herning

22 91 49 50 www.uddannelsesbyherning.dk

Vindmølleindustrien Danish Wind Industry Association 33 73 03 30 www.windpower.org Væksthus Midtjylland

70 22 00 76 www.vhmidtjylland.dk

Whitewear ApS

23 31 74 48 www.whitewear.dk

Zirena A/S

96 26 81 41 www.zirena.dkINNOMAG 2