Page 1

FOTO: Yste Foto

NR. 21 I APRIL 2018

EIK e mĂŚr enn bare fotball

www.eikfotball.no


EIK’S KLUBBKOLLEKSJON

HANDLES HOS TENGESDAL SPORT TIL GODE PRISER

ADIDAS

ADIDAS

ADIDAS

STR 116-164/XS-XXL

STR 116-164/XS-XXL

STR 116-164/XS-XXL

TIRO TOPP

TIRO BUKSE

CORE T-SKJORTE

ADIDAS

ADIDAS

ADIDAS

STR 116-164/XS-XXL

STR 116-164/XS-XXL

STR 27-45

TIRO ¾ PANT

PARMA SHORTS

MILANO STRØMPER

tone@tengesdalsport.no www.tengesdalsport.no

2

www.eikfotball.no


‘Opp te Husabø’ - et magasin fra EIK fotball Nr. 21

I

April. 2018

Ansvarlig redaktør: Kenneth N. Andersen Tekst og foto: EIK Fotball Media Layout: DesignStrek Trykk: Ålgård Offset AS Distribusjon: Posten, uadressert til husstander og bedrifter i Eigersund kommune. På forsiden: A-lagstroppen 2018 FOTO: Yste Foto EGERSUNDS IDRETTSKLUBB, FOTBALL Postboks 366, 4379 Egersund Leder: Per Trygve Årstad Telefon: 952 61 160 Daglig leder: Kenneth N. Andersen Telefon: 959 19 159 E-post: kenneth@eikfotball.no Nestleder: Espen Andersen Styremedlemmer: Bernt Blitzner, Hege Skårland (sekretær) og Jeanette K. Urdal For mer info om klubben, se våre nettsider:

www.eikfotball.no

Når vårens Opp til Husabø nærmer seg postkassene så betyr det også at det endelig nærmer seg seriestart. Den lange ventetiden er atter over og alle EIK lagene skal endelig begynne å kjempe om de gjeve poengene igjen. Denne vinteren har vært tøff sett med fotballøyne. Uvanlig kaldt og snø har gjort til at vi har måttet stenge B&G banen og lag har pakket seg tett sammen på de ledige grønne flekkene vi har hatt. Heldigvis så sto Espeland Hallen klar til bruk i begynnelsen av januar, noe som har vært helt fantastisk for oss. Mens snøen lavet ned utenfor så har vi kunnet trene inne i den nye fotballdelen med 12 grader i luften og vindstille. Jeg tror det er mange har vært svært glade for at vi nå har fått slike flotte fasiliteter. På tross av dårlig vær så har sesongforberedelsene vært gode i vinter, og A-laget vårt fortsetter sin fine fremgang under Olafur Bjarnason og Ojan Bijan, godt hjulpet av vår nye fysiske trener Vegard Eltervåg, keepertrener Asle Sirevåg og den fantastiske oppmannstrioen Eirik Olsen, Oddvar Olsen og Stein Erik Koldal. Tilbakemeldingene fra nye spillere som har kommet til klubben er veldig positive på opplegget klubben har presentert. Nivået på Postnord ligaen er høyt, og det er en tøff sesong som venter guttene, men vi skal i alle fall være veldig godt forberedt, så får vi krysse fingre for at det kan bli mange kjekke øyeblikk også i året som kommer. Vårt rekruttlag skal for første gang spille i 3 divisjon, og her venter en svært tøff oppgave. De fleste lagene som vi skal møte i serien drives på samme måte som vårt eget A-lag. Men vi håper våre unge gutter tar utfordringen på strak arm. Damelaget er også i full gang med sine forberedelser, og vi skal i år ha damelag i 3. og 4. divisjon. Laget er ungt, men vi har mange spennende spillere, så det skal bli kjekt å følge deres utvikling.

det å drive en fotballklubb er en utfordrende hverdag, og mange av lagene vi kjemper mot har betydelig større resurser enn oss. Balansegangen mellom topp og breddesatsing vil alltid være et sentralt tema, men klubben har som et uttalt mål at breddesatsingen aldri skal nedprioriteres til fordel for toppsatsingen. Satsing på bredde beviser vi med vår satsing på jentefotballen og Fotball Fitness som du kan lese mer om i dette magasinet. Vi har også tatt en prat med to av våre sponsorer. Les om Gutta i Itkon og alle de spennende prosjektene de har levert. Samt intervjuet med gründer Rune Skandsen og historien om den rastløse 19-åringen som startet bowling i Fryså. Vi har tatt en prat med A-lagstrener Bjarnason og fått hans tanker foran sesongen 2018. Du kan også bli litt bedre kjent med to av våre nye spillere: Miljeteig og Larsen Berg. De prater begge varmt om byen, laget og målene som er satt for sesongen. Til slutt vil jeg rette en stor takk til alle de frivillige som står på hver eneste dag for at klubben i vårt hjerte skal bli best mulig. Uten dere og gode samarbeidspartnere så hadde ikke dette vært mulig. Lykke til med sesongen 2018, Opp te husabø Sportslig hilsen

Kenneth Andersen Daglig leder

Etter to dårlige år økonomisk så var det gledelig å kunne legge frem et årsregnskap for 2017 som viste at vi hadde klart å snu den dårlige trenden. Takket være lojale sponsorer og god økonomikontroll så var tallene tilbake der vi skal ha dem, nemlig på plusssiden. Men

3


GRAVASSRYGGEN – HYTTER TIL SALGS PÅ NYDELIGE OG SOLRIKE UTSIKTSTOMTER Fra kr. 3 390.000,-

Snøen kommer tidlig på Gravatn i Sirdal. Høyt hevet over dalene rundt brer de flotteste heiene seg utover. Her ligger alt til rette for lange turer i nærkontakt med rype og rev, og like i nærheten ligger kjente områder som Storeknut, Dorgehei og Degevass. Gravassryggen ligger kun en time og tyve minutter fra Stavanger/Sandnes. Feltet ligger vakkert plassert like etter Hunnedalen på veien mot Sinnes. Akkurat passe langt hjemmefra til å legge hverdagslivet bak deg, men ikke verre enn at det går an å kombinere ferieliv med dagjobbing i byen. På Gravassryggen kan du vandre uforstyrret innover heia en tidlig morgen, eller sette utfor distriktets mest moderne alpinanlegg i Tjørhomfjellet. Liker du å bruke hytta hele året byr Sirdal på fantastiske naturopplevelser for både små og store. Mer info på www.gravassryggen.no

. 12 TOMT NR N’ T ‘VALEVA UNDER G OPPFØRIN

Nordvest for Tjørhomfjellet, i Sirdals flotteste natur, 32 tomter, seks hyttetyper. Noe for enhver smak – for deg som ønsker frihetsfølelse, har sansen for fantastisk natur og god gli på skiene. Men her er også rom for avslappet ro og gode stunder i stum ensomhet eller sammen med dem som betyr mest for deg.

4

www.eikfotball.no

VALEVATN BRA, 1. etasje: 132,5 kvm. BRA, loft: 51,2 kvm. Total BRA, 1. etasje + loft: 183,7 kvm.

KONTAKT Geir Inge Skåra, tlf.: 90 77 25 97 geir.inge.skara@dnbeiendom.no

P-rom, 1. etasje: 118,2 kvm. P-rom, loft: 51,2 kvm. Total P-rom, 1. etasje + loft: 169,4 kvm.

Johnny Nicolai Olsen, tlf.: 40 24 11 27 johnny.olsen@dnbeiendom.no


BERTELSEN &

GARPESTAD

VEIBYGGING

BERTELSEN & GARPESTAD AS, etablert i 1959, er et ledende maskinentreprenørfirma innen bygg og anlegg. Firmaet omsetter årlig for ca 600 millioner og har 145 ansatte. Typiske prosjekter for oss er vegbygging, kraftanlegg, masseflytting og sprengningsarbeider. Selskapet inngår i konsernet B&G Holding AS som til sammen består av 10 selskaper.

KRAFTANLEGG MASSEFLYTTING

FJELLSIKRING SPRENGNINGS-

ARBEIDER GRUNNARBEIDER

BOLIG OG HYTTEFELT,

INDUSTRIOMRÅDER

www.bg.no

BERTELSEN & GARPESTAD - ET FIRMA I VEKST! VI VINNER STADIG NYE STORE KONTRAKTER OG MED EN ORDRERESERVE PÅ 1 MILLIARD HAR VI SIKRET FULL SYSSELSETTING.

BLI MED PÅ LAGET SOM FLYTTER FJELL

Vi signerer stadig nye kontrakter og vinner oppdrag over hele Norge. I oktober fikk vi tildelt B&Gs hittil største kontrakt. Et arbeidsfellesskap med Metrostav og Aker Egersund med en totalverdi på over 1 milliard kroner. Med rekordsigneringen for FV714 i Snillfjord kommune har B&G nå en ordrereserve på over 1 milliard kroner og sikret full sysselsetting frem mot 2019, og vil fremover ha behov også for å knytte til seg arbeidskraft. Det er blitt gjort en formidabel innsats av alle ansatte de siste årene, og som en følge av dette så

klarer vi å konkurrere med de aller fleste. Kulturen som ligger i B&G med å reise på anlegg, danner grunnlaget for den suksessen vi har hatt de senere år, dette i tillegg til at vi klarer å rekruttere lokal arbeidskraft som er villige til å reise. De siste kontraktene gjør også at vi fortsatt kan vokse, selv med den beinharde konkurransen vi har både fra nasjonale og utenlandske aktører. Er det deg vi søker? Vi har en rekke ledige stillinger. Se våre nettsider for mer informasjon og send oss en søknad så snart som mulig om du vil bli med på laget som flytter fjell.

Bertelsen & Garpestad AS, Hovlandsveien 70, 4374 Egersund. E-post: post@bg.no. www.bg.no

5


Kvalitet og presisjon

Er du opptatt av kvalitet og presisjon, så er vi ganske enkelt de rette. Vi utfører jobben raskt, rimelig og til avtalt tid. Gode medarbeidere og en oppdatert maskinpark gjør at vi raskt kan bistå deg i både store og små oppdrag innen bl.a. riving, betongsaging, meisling og kjerneboring.

Tlf.: 911 06 046. daginge@svbs.no. www.svbs.no

Betongsaging

Kjerneboring

Innvendig riving

Utstyret er blitt lettere og mer håndterlig, og arbeidet enda mer effektivt. Våre håndsager, vegg- og gulvsager kommer til der det er behov, og våre medarbeidere yter alltid sitt ytterste for å levere nøyaktig arbeid.

Vi borer hull til bl.a. kabler, rør, ventilasjonskanaler m.m. Vi har lang og god erfaring i dette, og kan kjernebore i alle retninger ect; kjerneboring i tak, kjerneboring på skrått osv. Våre maskiner har kapasitet til å bore opptil ø 1300.

En god maskinpark med avansert og godt utstyr gjør rivingen kjapp, trygg og effektiv. Våre rivingsroboter kommer til de fleste plasser, gjør jobben lettere, og gir ikke fra seg avgasser.

- vår spisskompetanse

- mange muligheter

- det beste utstyret.

Blant de beste i landet

Vår maskinpark er blandt de beste i landet, og der skal vi være. Vi jobber hele tiden med å utvide og forbedre vårt utstyr, men vi har allerede et godt utvalg i rivingsroboter, bobcat’er, minikran, kjerneboringsutstyr, håndsager, gulv- og veggsager, fyldige arbeidsbiler m.m. MINIKRAN - GJØR JOBBEN ENKLERE Den bistår våre medarbeidere der det er behov for det, og gjør større prosjekter lettere og gjennomføre. Minikranen pakkes godt sammen, og kommer inn nesten over alt! Den flytter kjapt store betongdeler dit vi ønsker, og jobben utføres rensligere og ikke minst sikrere. Den har en rekkevidde på 15 m, og kan løfte opptil 4 tonn. RIVINGSROBOTER - MED FOKUS PÅ MILJØET Vårt utvalg i rivingsroboter varierer fra de minste til de største. Robotene er fjernstyrte og utstyrt med både meisel, skuffe og saks. Rivingssaksen klipper betong med tykkelse opptil 60 cm tilnærmet lydløst. Robotene er elektriske, noe som gjør arbeidsmiljøet meget HMS-vennlig. De egner seg også utmerket til graving innendørs.

6

www.eikfotball.no


FOTBALL FITNESS ER I GANG PÅ HUSABØ

Tekst: Ole Kristian Larsen

I MIDTEN AV MARS SPARKET TIDLIGERE FOTBALLPRESIDENT PER RAVN OMDAL I GANG FOTBALL FITNESS PÅ HUSABØ. HAN VAR MEGET GODT FORNØYD MED OPPSLUTNINGEN ETTER FØRSTE ØKT. Hver mandag arrangeres det seniortreff i klubbhuset på Husabø. Nå er seniortreffet utviklet med enda en aktivitet, nemlig Fotball Fitness. Det innebærer at de som ønsker, kan trene en økt med fotball hver uke.

GOD START 19. mars ble den første økten med Fotball Fitness gjennomført. Den ble ledet av Per Ravn Omdal, som i dag er blant annet grasrotambassadør for UEFA. Om lag 15 stykker stilte opp på den første økten med Fotball Fitness. - Oppmøtet synes jeg var veldig bra. Nå håper jeg dette blir en fast post på ukeprogrammet til EIK. Jeg synes det er kjekt å få være med på å starte opp et slikt tiltak, sier Ravn Omdal. - Det er ikke vanskelig å se at disse har det gøy, og det er også hele poenget med dette, uttaler Ravn Omdal.

INSPIRASJON FRA DANMARK

- I mange land kaller de denne formen for fotball for «gåfotball». Da er det forbudt å løpe. Fotball Fitness er en treningsform som passer Så strenge ønsker vi ikke å være her i Norge, alle, uansett alder, fotballerfaring eller fysisk men det er uansett viktig at treningene ikke form. Du trenger ikke å ha spilt fotball før, blir for alvorlige, slik at hvem som helst kan deltakerne behøver ingen trener, og man deltar når man selv ønsker. Det legges ikke opp til konkurranser eller Det er ikke vanskelig å se at disse har det kamper, og klubbene gøy, og det er også hele poenget med dette, tilbyr treningstid etter behov. uttaler Ravn Omdal. Prosjektet har hentet inspirasjon og erfaringer fra det danske fotballforbundets tilbud om voksenfotball, «Fodbold Fitness». Norges Fotballforbund samarbeider med Norges Bedriftsidrettsforbund om å tilby denne aktiviteten til alle sine medlemsklubber og bedrifter. Idrettens Helsesenter har utarbeidet øvelsesprogrammet og kvalitetssikret det faglige innholdet. - Nyere forskning fra Danmark knyttet til det som går blant annet hjernekapasitet, er at fotballaktivitet er enormt helsebringende. Dette har ført til at mange land har innført det vi har valgt å kalle Fotball Fitness, forteller Ravn Omdal.

være med på dette tilbudet, sier den tidligere fotballpresidentetn.

FAST TRENINGSTID I dag har totalt 25 klubber i Norge sluttet seg til Fotball Fitness. - Jeg har reist rundt i hele landet for å dra dette prosjektet i gang i flere klubber. Utstyr som baller, vester og t-skjorter blir sponset av NFF, sier Ravn Omdal. Fotball Fitness-gruppa i EIK har treningstid hver torsdag klokken 10.00 på B&G-banen på Husabø.

7


VI HAR LANG ERFARING I BRANSJEN OG LEVERER ETTER ESPELANDSTANDARDEN –DET BETYR AT VI KOMMER SOM AVTALT. VI LEVERER KVALITET OG VI BLIR FERDIGE NÅR VI SKAL.

8

www.eikfotball.no


BETONG OG TOTALENTREPRENØR • Oppføring og rehabilitering av broer • Oppføring og rehabilitering av kai/brygger • Ombygging innenfor landbruk • Hytte og boligfelt • Nybygg innenfor industri og landbruk

KONTAKT Andreas Monge Daglig Leder Tlf: 94 42 28 16 andreas@espelandas.no

Vi håndterer også totalentrepriser innenfor industri og rehabilitering.

Øyvind Espeland Tlf: 90 11 47 35 oyvind@espelandas.no

espelandas.no

9


4

GT SOL

BO SENTRALT PÅ ÅRSTAD MED GANGAVSTAND TIL SENTRUM 6 NØKKELFERDIGE LEILIGHETER. PRIS FRA 3.095.000,-

Leilighetene leveres nøkkelferdig og klar for overtakelse med hvitevarer, belysning, carport og ferdig opparbeidet uteareal. Se finn.no, kode 105720958, for mer info.

HESTNESMARKA TOMTER I SPENNENDE BOLIGFELT MED FLOTT SJØUTSIKT PRIS FRA 890.000,-

EIK

Flotte tomter beregnet for leiligheter og eneboliger. Her kan hver enkelt være med å bestemme sitt eget hus etter ønsker å behov. Vi har nå startet salget for del 2. Se finn.no, kode 84003994, for mer info. Bent Magne Andreassen Selger Tlf: 932 78 060 bent.magne@norron.no

10

www.eikfotball.no

Alf Einar Sivertsen Selger Tlf: 482 78 723 alf.einar@norron.no

Tor Inge Larsen Daglig leder Tlf: 907 72 650 tor.inge@norron.no


15.04. 18:00 VÅLERENGA 2 - EIK 22.04. 18:00 EIK - BRYNE 28.04. 16:00 EIK - VIDAR 06.05. 16:00 BRATTVÅG - EIK 13.05. 15:00 EIK - HØDD 19.05. 16:00 ARENDAL - EIK

SPILLERSTALL A-LAGET 2018

26.05. 14:00 EIK - SKEID FOTBALL 02.06. 16:00 FLØY - EIK 09.06. 14:00 EIK - KJELSÅS 17.06. 16:00 NARDO - EIK 22.06. 19:00 EIK - STJØRDALS-BLINK

21.07. 16:00 VARD HAUGESUND - EIK 28.07. 16:00 EIK - KFUM 06.08. 19:00 EIK - VÅLERENGA 2 12.08. 18:00 BRYNE - EIK

1 NIKOLAI BERG LARSEN

3 MARIUS ANDERSEN

2 STIAN SLEVELAND

4 KRISTIAN STRANDE

FØDT: 06.09.94 POSISJON: Keeper TIDLIGERE KLUBBER: Notodden, Vindbjart DEBUTERTE FOR EIK: 2018

FØDT: 15.09.91 POSISJON: KEEPER: Forsvar TIDLIGERE KLUBBER: Arendal, Fløy DEBUTERTE FOR EIK: 2012

18.08. 14:00 VIDAR - EIK 25.08. 17:00 EIK - BRATTVÅG 01.09. 17:00 HØDD - EIK 08.09. 16:00 EIK - ARENDAL 15.09. 13:00 SKEID FOTBALL - EIK 22.09. 16:00 EIK - FLØY 29.09. 15:00 KJELSÅS - EIK 07.10. 13:00 EIK - NARDO 14.10. 15:00 STJØRDALS-BLINK - EIK 20.10. 15:00 EIK - VARD HAUGESUND

FØDT: 16.11.91 POSISJON: Forsvar TIDLIGERE KLUBBER: Eiger Helleland DEBUTERTE FOR EIK: 2009

FØDT: 03.10.97 POSISJON: Forsvar TIDLIGERE KLUBBER: Molde FK DEBUTERTE FOR EIK: 2018

27.10. 13:00 KFUM - EIK 11


Z MARINE LEVERER KRANER TIL ALLE BEHOV FRA 5 TM TIL 1000 TM.

Hovland. NO4374 Egersund Tlf.: +47 51 49 31 00 E-post: post@z-marine.no • www.z-marine.no

12

www.eikfotball.no


5 ALEKSANDAR COROVIC

6 HENNING ROMSLO

8 SVERRE L. LARSEN

9 KIM ROBERT NYBORG

FØDT: 07.08.93 POSISJON: Midtbane TIDLIGERE KLUBBER: Notodden, Arendal DEBUTERTE FOR EIK: 2018

FØDT: 14.03.90 POSISJON: Midtbane TIDLIGERE KLUBBER: Eiger FK Bryne FK DEBUTERTE FOR EIK: 2013

FØDT: 15.08.91 POSISJON: Midtbane TIDLIGERE KLUBBER: Eiger FK Bryne FK DEBUTERTE FOR EIK: 2013

FØDT: 09.12.88 POSISJON: Spiss TIDLIGERE KLUBBER: Eiger FK, Bryne FK DEBUTERTE FOR EIK: 2013

7 KRISTOFFER RASMUSSEN

FØDT: 30.08.97 POSISJON: Angrep TIDLIGERE KLUBBER: Sola DEBUTERTE FOR EIK: 2017

10 KENNETH GRANDE

FØDT: 20.11.91 POSISJON: Midtbane TIDLIGERE KLUBBER: Orre, Bryne Rosseland DEBUTERTE FOR EIK: 2012

13


Egerconsult AS ble stiftet i 2006 og har som forretningside å yte rådgivende ingeniørtjenester, arkitekttjenester og ellers byggeteknisk bistand til privatpersoner, entreprenører, private og offentlige virksomheter. • • • • • • • • •

PRIMA PROTEIN

ARKITEKT BYGGETEKNIKK BRANNTEKNIKK GEOTEKNIKK BYGGELEDELSE PROSJEKTLEDELSE BYGGESØKNAD ENERGIMERKING UAVHENGIG KONTROLL

FRØYLAND SKULE

DIRDALHALLEN

BRUAVEGEN

ESPELAND HALLEN

JOBB I EGERCONSULT? Er du bygningsingeniør, branningeniør, arkitekt eller under utdanning? Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale vedrørende jobbmuligheter i Egerconsult. Se www.egerconsult.no for nærmere detaljer.

Vi har bred faglig erfaring i de fagområder vi tilbyr vår bistand på.

LAGÅRD SVØMMEHALL

SKJÆRPEBAKKEN

Våre tjenester er, og skal være, preget av kvalitet, hurtighet og service.

Egerconsult AS Strandgaten 49, 4370 Egersund. Tlf.: 51 49 88 60. www.egerconsult.no

14

www.eikfotball.no


11 ROY MILJETEIG

14 STEIN JOHNNY MYKLEBUST

17 ROGER EKELAND

20 CHRIS SLEVELAND

FØDT: 12.06.88 POSISJON: Midtbane TIDLIGERE KLUBBER: Vard Haugesund, Fk Haugesund, Sandnes Ulf DEBUTERTE FOR EIK: 2018

FØDT: 17.04.94 POSISJON: Angrep TIDLIGERE KLUBBER: Stord, Sandnes Ulf DEBUTERTE FOR EIK: 2018

FØDT: 14.01.99 POSISJON: Forsvar TIDLIGERE KLUBBER: Eiger DEBUTERTE FOR EIK: 2018

FØDT: 10.04.97 POSISJON: Midtbane TIDLIGERE KLUBBER: Helleland DEBUTERTE FOR EIK: 2013

16 JØRGEN Ø. OLSEN

FØDT: 03.12.89 POSISJON: Forsvar TIDLIGERE KLUBBER: Ranheim, Sandnes Ulf DEBUTERTE FOR EIK: 2018

23 SANDER REMME

FØDT: 31.12.1998 POSISJON: Midtbane TIDLIGERE KLUBBER: DEBUTERTE FOR EIK: 2016

15


NY ENERGI I DALANE

ODD STANGELAND Ordfører i Eigersund

OLAV HAFSTAD Ordfører i Lund

TROND ARNE PEDERSEN Ordfører i Sokndal

TORBJØRN OGNEDAL Ordfører i Bjerkreim

Vi skal bli Rogalands beste energiselskap UBEHANDLET BILDE!

Vi skal bli Rogalands beste energiselskap

Dalane Energi har nå satt seg et tydelig mål: Vi skal bli det beste energiselskapet i Rogaland innen 2020.

Denne satsingen vil komme både våre kunder og innbyggere i de fire eierkommunene, Eigersund, Lund, Sokndal og Bjerkreim, til gode.

MILL

Lønnsom drift sikrer årlig utbytte til eierkommunene.

I forbindelse med vår satsing har vi oppdatert vår profil og fått ny logo. Vi planlegger også å levere nye produkter og tjenester, tilby enda mer konkurransedyktige priser, og skal

styrke vårt arbeid med å støtte lokale lag og foreninger.

Samtidig skal vi sørge for å opprettholde vår gode service, og ha kundene i fokus. Det gir ny energi.

Vi var på på disse arrangementene:

4. - 6. aug: Elverhøyhelga i Egersund 12. - 13. aug: Aurefestivalen på Moi 29. sept - 1. okt: Bjerkreimsmarken på Vikeså

Ønsker du å vite mer, kan du besøke oss på kundesenteret eller lese mer på www.dalane-energi.no.

Vi skal være: Effektive, tilgjengelige og lojale mot våre kunder

DALANE LYSPUNKT Lokale sponsormidler til kulturaktiviteter knyttet til barn og ungdom

Vi er med på festen! 24.5.18

Dalane Energi Påslag: 4,9 øre Månedsbeløp: 0,Spotpris

Vi jobber med ny app!

www.dalane-energi.no

16

www.eikfotball.no


27 ODIN NORENG

33 MARCEL WAWRZYNKIEWIC

41 DANIEL HAGEN

42 BUBACARR SUMAREH

45 MATHIAS K PERTTAMO

77 MADS N MADSEN

FØDT: 23.02.00 POSISJON: Keeper TIDLIGERE KLUBBER: DEBUTERTE FOR EIK: 2017

FØDT: 14.03.91 POSISJON: Angrep TIDLIGERE KLUBBER: Kopervik, Vard Haugesund DEBUTERTE FOR EIK: 2017

FØDT: 08.01.94 POSISJON: Forsvar TIDLIGERE KLUBBER: Vålerenga, Cracowia DEBUTERTE FOR EIK:

FØDT: 22.09.92 POSISJON: Angrep TIDLIGERE KLUBBER: Fløy DEBUTERTE FOR EIK: 2008

FØDT: 25.02.97 POSISJON: Keeper TIDLIGERE KLUBBER: Rosenborg BK, Byåsen DEBUTERTE FOR EIK: 2018

FØDT: 26.05.94 POSISJON: Forsvar TIDLIGERE KLUBBER: FC Midtjylland, Skive, Ringkøbing DEBUTERTE FOR EIK: 2014

17


BECAUSE

LAND DOESN’T CRUISE ITSELF

NYE LAND CRUISER ER I BUTIKK

KAROSSERI PÅ FAST RAMME •PERMANENT 4WD + M.M.

NYE HILUX. USTOPPELIG SIDEN 1968

Hilux har bygd sitt sterke renommé i alle verdensdeler gjennom nesten 50 år. Nå er den ny, tøffere, sterkere og har bedre fremkommelighet enn noensinne. Den er en sliter som hjelper deg med å løse de tøffeste oppgavene - fra en førerplass som har personbilstandard.

facebook.com/toyotaegersund 18

www.eikfotball.no

NYE PROACE. FÅR JOBBEN GJORT

Proace er kvikk og lettkjørt og passer alle slags virksomheter. Den nye varebilen tilbys i et bredt utvalg og flere varianter enn før. Den blir tilgjengelig i to utstyrsgrader og i tre karosserilengder: • Proace Lang, Medium og Compact


NYE RAV4. BYTT PERSPEKTIV. REDEFINER INNOVASJON.

I over 20 år har RAV4 vist hvordan en bil kan tilpasses en aktiv livsstil året rundt. Nå får du den med hybridteknologi og en rekke andre innovasjoner; fra sikkerheten med Toyota Safety Sense, til den smarte løsningen med panoramamonitor.

NYE YARIS. GJØR HVERDAGEN DIN ENDA BEDRE.

Nye Yaris har noe smittsomt forfriskende over seg. Den kommer i attraktive lakkfarger, har moderne linjer og avansert utstyr som ikke bare sikrer en komfortabel kjøreopplevelse uten stress, men den gjør også hverdagens kjøreturer til en god avveksling.

STORT UTVALG

BRUKTBILER MED

KAMPANJE-

Toyota - Bekymringsfritt bilhold.

Fossveien 3 på Tengs, Egersund

RENTE 2,95%

Telefon: 51 46 17 00 www.toyotaegersund.no 19


20

www.eikfotball.no


SPENNENDE SESONG

VENTER FOR DAMELAGET Tekst: Ole Kristian Larsen Foto: Sveinung Klippen

EIK SINE TO DAMELAG GLEDER SEG STORT TIL SESONGSTART. BEGGE LAGENE HAR AMBISJONER OM Å KJEMPE I TOPPEN AV HVER SIN DIVISJON. Dette året stiller EIK med to elleverlag i damefotball. Ett i 3. divisjon og ett i 4. divisjon. Det er et resultat av økt oppslutning rundt damfotballen i klubben. - Det er en utrolig, flott, talentfull og treningsvillig gjeng.

BRA TRENERTEAM Det sier Sveinung Klippen. Han har treneransvaret for de to damelagene sammen med Trond Arild Olsen, Ottar Folland, Kåre Andre Netland og spillende trener Renate Dyrnes. Det er et svært ungt mannskap trenerteamet disponerer denne sesongen. - Det er ung gjeng. Vi flyttet blant annet opp fire 15-åringer til damelaget. I tillegg har vi flere spillere som er 16 år og 17 år. Det er fire stykker som er litt over 20 år. Det sier noe om hvor ungt og spennende dette laget er, forteller Klippen. Begge lagene kjører felles treninger og trener nå fire ganger i uken. - Det er en treningsvillig gjeng som har et sterkt ønske om å utvikle seg videre. Treningen

gjennom vinteren har det vært virkelig bra oppslutning om, sier EIK-treneren.

- Spillermaterialet tilsier at jeg tror vi skal kjempe i toppen av 4. divisjon, mener treneren.

FIN MIKS AV FERDIGHETER

GOD OPPKJØRING

Han mener sammensetningen av spillertyper i laget er en god kombinasjon. - Vi har flere løpssterke spillere, samtidig som vi har gode tekniske spillere. Begge de to damelagene har høye ambisjoner foran 2018-sesongen. Slår ambisjonen til, skal det i løpet av sesongen bli noen seiersvante EIKdamer.

Klippen mener det er svært viktig for fremtidige damelag at nåværende A-lag biter godt i fra seg. - Det sørger forhåpentligvis for at vi får god rekruttering til damelaget. Det er viktig at vi hele tiden får opp nye unge og sultne spillere som har lyst til å hevde seg på dette nivået. Gode prestasjoner legges merke til, og det er det

- Ambisjonen er å Begge de to damelagene har høye havne så høyt som ambisjoner foran 2018-sesongen. Slår mulig på tabellen. Det er flere sterke lag i ambisjonen til, skal det i løpet av sesongen 3. divisjon, som for bli noen seiersvante EIK-damer. eksempel Viking. De har nok store planer om et opprykk. I tillegg reiser vi fire ganger over Boknafjorden for å viktig at vi har fokus på. spille kamper i nordfylket. Jeg har ikke helt oversikten over nivået på de lagene, men trolig Damelaget har for øvrig hatt en svært blir også det jevne oppgjør, spår Klippen. god sesongoppkjøring i forkant av årets - Å kjempe i toppen av tabellen er målet, og det sesong. Blant annet gikk de til topps i ser vi også på som realistisk, legger han til. treningsturneringen i Hålå i starten av mars. I 4. divisjon er målet omtrent det samme, bare - Da gjorde vi flere gode kamper. Hinna, som skal med en forutsetning ekstra. spille i 2. divisjon i år, ble slått med 1-0. Det var - Målet er å kjempe i toppen av tabellen, men en prestasjon vi var svært fornøyde med. Nå i tillegg skal det være slik at alle spillerne som gleder vi oss til sesongen kommer i gang! bidrar på EIK 2, skal få rikelig med spilletid, sier Klippen.

21


Profesjonell innvendig og utvendig bilpleie og lakk forsegling Antirustbehandling og sandblåsing

BIL-TEC på Tengs ble opprettet i 1994 og har spesialisert seg på utvendig og innvendig bilpleie samt lakk forsegling. Boning av bil utvendig og innvendig rens gjøres på en effektiv og profesjonell måte i bygget på Tengs. Dette gjelder alle typer kjøretøy. I tillegg er BIL-TEC profesjonelle på antirustbehandling og sandblåsing.

Hvorfor skal en til og med behandle en FULL FORSINKET (galvanisert) bil med DINITROL? - Fordi biler produseres av stålplater, som er full forsinket før karosseriet bearbeides. - Fordi forsinking med et tynt lag zink ( 2-5my) blir nedbrutt i løpet av få år. - Fordi flertallet av bilmodeller er full forsinket med en tykkelse på kun 2-5m (bil-lakk 90my)

- Fordi voks uten full forsinking er bedre til rustbeskyttelse enn forsinking alene. - Fordi voks vil beholde sin smidighet og penetrasjonsevne. - Fordi man vil beholde sin bil utover fabrikkens rustgaranti og øke bilens annenhåndsverdi. Er du opptatt av kvalitet på din bil ta kontakt for mer informasjon og pristilbud.

Telefon: 51 49 44 88 Tengsareidveien 6, 4373 Egersund 22

www.eikfotball.no


23


HUS HYTTE REHAB

Seglem & Åse - er blitt medlem i Norgeshuskjeden

En av Norges ledende bolig- og hytteleverandører. Vi bygger det du vil ha. KATALOGHUSET DRÅPEN

Vi har fokus på kvalitet og punktlighet i alle ledd, og vår beste attest er deg som kunde. Som husprodusent og entreprenør er vi rustet til å påta oss de fleste typer nybygg og mindre industribygg. Vi er med hele veien fra idè til ferdigstillelse og ut fra dine ønsker bygger vi det du vil ha. Vi gleder oss til å samarbeide med deg! KATALOGHUSET MOMENT

Bestill hus- eller hytteboka gratis, eller se 39 hus og 28 hytter på nettsiden vår!

Ta kontakt for en uforpliktende prat! Gamle Sokndalsveien 53 (ved Rema 1000 Årstaddalen) Tlf 976 86 110 epost: helge.ase@norgeshus.no www.norgeshus.no/forhandlere/seglemase/ KATALOGHYTTA ALVETUN

24

www.eikfotball.no


kurs & konferanse

TILBUD! I hele mai f책r du 20 % RABATT p책 alle v책re konferansepakker Bestill p책 booking@grand-egersund.no eller telefon 51 49 60 60 www.grand-egersund.no

25


OISANN...

SKULLE TATT EL-SJEKKEN Som boligeier eller eiendomsbesitter er du ansvarlig for det elektriske anlegget ditt og at det utføres kontroll. For privatpersoner anbefales en Elsjekk eller et ettersyn av det elektriske anlegget utført av autorisert elektrofirma minimum hvert 5. år. Dette er spesielt viktig på eldre elektriske anlegg. De fleste forsikringsselskaper gir rabatt dersom boligeier har avtale med en sertifisert el kontrollør. En elektriker fra EL-PROFFEN kan utføre Elsjekk og ivareta det elektriske anlegget for både boligeiere og bedrifter. Vi har systemer og kompetanse til å gjennomføre internkontroll elektro. Les mer om el-sjekken og hva du kan gjøre for å sikre deg bedre mot ulykker og skader av elektrisk årsak på www.elproffen.no FACEBOOK.COM/MGELEKTRO

M & G Elektro AS, Kvellurveien 1A, 4373 Egersund. E-post: post@mgelektro.no, www.mgelektro.no Tlf.: 51 49 49 10 (24t vakttelefon), Faks: 51 49 49 11. Butikkåpent: Mandag - Fredag: 9 - 15, lørdag: Stengt

26

www.eikfotball.no


HJERNEFØDE HJERNEN ER KROPPENS STØRSTE, MEST AVANSERTE OG MEST SÅRBARE ORGAN. Hjernen er på samme måten som resten av kroppen laget av alle byggesteinene vi får i oss via maten og motoren holdes i gang med riktig bensin. – Og det er ikke likegyldig hva vi fyller tanken med. Et bra sammensatt kosthold kan bedre konsentrasjonen og hukommelsen, gjøre deg lettere til sinns og forebygge demens. Vi vet stadig mer om sammenhengen mellom livsstil, kosthold hjernekapasitet, psykisk helse og demens.

Jo billigere det er, jo sunnere spiser vi! Bli Trumf- og KIWI PLUSS-kunde og få

15% bonus på all fersk frukt og grønt hver gang du handler. Se kiwi.no

KIWI Egersund

7-23 Lørdag . . . . . . . . . . . . . . . . . 7-22 Mandag-fredag . . . . . . . . .

27


28

www.eikfotball.no


VIL LØFTE JENTEFOTBALLEN Tekst: Ole Kristian Larsen

JEANETTE KAPSTAD URDAL OG ELLEN LORENTZEN ØNSKER Å GI JENTEFOTBALLEN I EIK ET SKIKKELIG LØFT. DERFOR HAR PROSJEKTET «JENTESATSING» BLITT EN REALITET.

særlig på tvers av alderstrinnene. Det håper vi skal resultere i større trivsel hos jentene, uttaler Kapstad Urdal. - Det er viktig at jentene føler seg sett og ivaretatt, på lik linje med guttene, sier Ellen Lorentzen.

Jeanette Kapstad Urdal og Ellen Lorentzen skal lede EIKs satsing på jentefotball. Det er besluttet på styrenivå at klubben skal øke fokuset på jentefotball med formål om å rekruttere enda flere jenter til fotballen og EIK. De to damene har mange spennende tanker om prosjektet som ble satt i gang nå i vinter. - Det begynte i fjor med at vi mistet et helt jenter 6-lag. Da bestemte ungdomsstyret i EIK Fotball seg for å gjøre noe for å unngå at slik ville skje igjen, forteller Jeanette Kapstad Urdal i EIKs ungdomsstyre.

FLERE SAMLINGER

SKAL GI ET LØFT Hun fikk med seg Ellen Lortenzen og sammen har de ansvaret for prosjektet. - Jeg var på et kurs i høst hvor vi fikk være med på erfaringsutveksling med andre klubber. Der fikk vi mye god inspirasjon og gode ideer om hva vi kan gjøre for å løfte jentefotball ytterligere, forteller Kapstad Urdal. For å få det litt mer formelt, ble det besluttet at jentesatsingen skulle være et eget prosjekt i klubbens regi. Fokusgruppa er jenter i alderen 8 til 15 år. - Målet med dette prosjektet er at vi skal bygge et bedre samhold blant jentene i klubben, og

INNENDØRS Planen er at samlingene skal arrangeres i Espeland-Hallen. - Det er fantastisk at vi nå har muligheten til å bruke Espeland-Hallen. Det gjør at vi kan planlegge uten å ta noen værforbehold, sier de to. Duoen har fått svært positive tilbakemeldinger på initiativet til det nye prosjektet.

Planen videre med jentesatsingsprosjektet er at det nå skal arrangeres flere årlige - Vi er glade for den gode responsen. Vi er også jentesamlinger hvor alle jenter i målgruppa blir veldig åpne for å inkludere andre som kunne invitert. tenke seg å være med på prosjektet. Dersom - Målet er enkelt og greit å ha en sosial samling med mange kjekke aktiviteter for jentene. Den første samlingen Målet er enkelt og greit å ha en sosial planlegges i løpet av mai måned en samling med mange kjekke aktiviteter for gang. Endelig dato er jentene. Den første samlingen planlegges i foreløpig ikke bestemt. løpet av mai måned en gang. Deretter blir det en ny samling på høsten, sier Kapstad Urdal. - For oss er det viktig at man får et samlingspunkt hvor de ulike alderstrinnene får trent og spilt fotball sammen. Det er med på å styrke relasjonene mellom aldersgruppene, noe vi synes er viktig, legger Lorentzen til. På samlingene er det ikke bare lagt opp til fotballøkter. - Dagen vil bli delt i to hvor den ene halvdelen er knyttet til fotball, mens den andre halvdelen skal vi ha noen kjekke, sosiale aktiviteter, forteller Ellen Lorentzen.

noen synes det høres spennende ut, er det bare å ta kontakt, oppfordrer Kapstad Urdal. Også på landsbasis har jentene fått et økt fokus i det siste. - Norges Fotballforbund har et sterkt fokus på jentefotballen, og da er det viktig for oss som klubb å vise at vi er med på den samme tankegangen, sier Kapstad Urdal.

29


· Sylindere og låssystemer · Låser og beslag · Adgangskontroll · Nøkkelservice og gravering · Prosjektering · Kompetanse · Service

Telefon 97 96 40 40 - kyrre@lmvest.no - www.lmvest.no

30

www.eikfotball.no


s i r p lav TAKE AWAY

FVAaLGFsRItSTOR PIZZA

TLF.: 51 49 55 99

www.mamaspizza.no #lovemamaspizza

31


SEIL AV STED I MIDDELHAVETS FERIEDRØM OMBORD PÅ VERDENS STØRSTE CRUISESKIP

Velkommen til Symphony of the Seas. Størst i klassen og i hele verden! Symphony of the Seas® er Royal Caribbean sitt nyeste skip i Oasis-klassen. Fra våren 2018 seiler Symphony of the Seas fra Barcelona, Venezia og Roma og tilbyr spennende destinasjoner i vakre Middelhavet og fra høsten 2018 seiler skipet i Karibien.

LEGG FERIEN TIL MARBELLA, SPANIA

Vi har flotte, nyoppussede leiligheter for leie. Leilighetene ligger sentralt i Elviria, med gangavstand til restauranter, supermarked, golf-anlegg, klatrepark og strand. Gode bussforbindelser til sentrum av Marbella, der du finner shopping, barer, markeder, kilometer med strandpromenade, og den sjarmerende gamlebyen. www.spania-leiligheter.no

G Travel Getaway Sandakergaten. 5, Egersund. Telefon 51 46 19 10. www.gtravel.no - www.spania-leiligheter.no STADIG FLERE NORDMENN KJØPER FERIEREISEN AV ET REISEBYRÅ. DE SPARER TID OG PENGER OG FÅR TRYGGHET OG EKSPERTISE MED PÅ KJØPET.

32

www.eikfotball.no


90ÅR

FAGKOMPETANSE SIDEN 1926

TAKSPESIALISTEN VEDLIKEHOLD AV TAK Når var du på taket sist? Regelmessig vedlikehold av taket er viktig for hele eiendommens kvalitet og levetid. TAK-KONTROLL Vi utfører takkontroll med en skriftlig rapport. Her inngår sjekk av tekking med innfesting, kontroll av takrenner, nedløp, beslag og kantlister, taksikringsutstyr og alle takgjennomføringer. RENS AV TAK OG TAKRENNER Vi tilbyr rengjøring av taket og fjerning av vekster og fremmedobjekter. LEKKASJESØK Vi utfører lekkasjesøk på alle typer tak.

BRØDR.PETTERSEN AS ble etablert i Egersund så tidlig som 1926 av brødrene Peter Bøhn og Emil Mikal Pettersen. I begynnelsen ble det mange små enkelt oppdrag fra private kunder, men etter hvert fikk bedriften fotfeste blant regionens større industrielle foretak, spesielt Egersund Fayance. Utover i 30-årene ble det satt strengere krav til sunne arbeidsforhold på fabrikkene. Brødr. Pettersen ble med i denne utviklingen og investerte i mer moderne blikkenslagermaskiner. Under krigen vokset det fram en sildeolje- og sildemelindustri i Rogaland. Noe som ga Brødr. Pettersen as en betydelig vekst. Inn i moderne tid etablerte Kværner Brug (i dag Aker Solutions) seg i distriktet som medførte en en helt ny satsing også for Brødr. Pettersen. Bedriften gikk fra det tradisjonelle blikkenslagerfaget inn i ventilasjonsfaget. Siden har dette utviklet seg slik at Børdr. Pettersen i dag er en betydelig bedrift innen hele spekteret av blikkenslager og ventilasjonsfaget med egne produksjonsverksteder i Egersund og på Forus. Kundekretsen i dag er alt fra den private husbygger til byggefirmaer, entreprenører, industrielle foretak og det offentlige. Vi har over 80 års erfaring med takarbeid og en omfattende referanseliste av fornøyde kunder. Det siste året har flere av våre medarbeidere med fagbrev gjennomgått “etterutdanning” for å spesialisere seg på alle arbeidsoppgavene i forbindelse med takarbeider.

TAKSPESIALISTEN Egersund | Nyåskaiveien 1 | 4379 EGERSUND | Telefon 51 46 35 80 E-post: post@takspesialisten.no | www. takspesialisten.no

TAKSPESIALISTEN.NO Takspesialisten er etablert fordi vi har utviklet spesialkompetanse gjennom erfaring og opplæring til å ta oss av alle arbeidsoppgavene på tak. Bakgrunnen for denne spesialiseringen er at markedet/kundene ofte etterspør en samarbeidspartner som kan ta seg av alle fagområdene som må til for å bygge et tett og solid kvalitetstak. Taket er den bygningsdel som burde få mest oppmerksomhet. Et tett og fagmessig godt utført tak gir deg trygghet, og du unngår de vanligste bygningsmessige skadene som ofte forringer kvaliteten og dermed verdien av ditt hus eller forretningsbygg. Vår bakgrunn er blikkenslagerfaget med kompetanse på alt fra takrenner til takhatter og mye annet viktig detaljarbeid. Denne kompetansen er så utvidet til alle typer tekking av tak. Tidligere var vi spesialister på de kritiske og viktige detaljene på taket. Nå er vi spesialister på “hele taket”- enten det er en hytte, et hus eller et mindre industribygg.

33


VI UTVIDER FORNØYELSESPARKEN FOR TRENINGSGLADE PULS-MEDLEMMER MED NYTT UTSTYR I ANDRE ETASJE! VELKOMMEN Registrer deg i my wellness, få egne treningsprogrammer rett til din mobil og bli med på konkurranser og kampanjer på Puls!

http://www.mywellness.com/pulsegersund/aspirationfinder

|

34

www.eikfotball.no

|

|

|


- STÅR ALDRI FAST

MEKANISK PRODUKSJON

Sirevåg Mekaniske AS er en allsidig og løsningsorientert bedrift, som så dagens lys i år 2000. Bedriften disponerer ca. 2500 m2 bygningsmasse bestående av produksjon, verksted, lager og kontorfasiliteter, samt 5000 m2 uteområde i Sirevåg. Vi har mange års erfaring fra alle typer oppdrag og stort utvalg av pålitelig utstyr. Vi har erfarne og dyktige medarbeidere og en urokkelig tro på at alt kan løses, noe som har gjort oss til en attraktiv og foretrukket samarbeidspartner, både for landbasert industri og offshorenæringen. Har du en utfordring, finner vi sammen en løsning tilpasset dine rammer og behov.

Det du trenger, når du trenger det Mekanisk produksjon er en voksende del av vår virksomhet, vi har nylig tatt i bruk vår nye 1000 m2 sveisehall. Vi utfører produksjon fra de enkleste smådeler til de mer Komplekse stålkonstruksjoner. Som en del av vår produksjon kan vi også utføre design/konstruksjon av komponenter ved hjelp av autodesk inventor 3D tegneprogram. Ved å velge oss til å produsere ditt produkt kan vi garantere leveringspunktlighet og at du får et kvalitetsprodukt. Vi har fokus på å alltid være oppdatert med moderne produksjonsutstyr.

FLYTTING

Vi utfører reperasjon, overhaling og vedlikehold de fleste typer maskiner og utstyr. Vi har mange faglærte mekanikere med bred erfaring med utstyr fra anlegg, bygg, industri, fiskeri og offshorerelatert virksomhet. Sirevåg mekaniske har mulighet å utføre service/reperasjons oppdrag både i eget verksted og på kundens lokasjon enten med våre velutstyrte service biler, eller ved hjelp av våre sveisehengere som er utstyrt med dieseldrevne rørtrådapperat.

Fra tungt produksjonsutstyr til hele hus og fabrikker Vi har opp gjennom årene opparbeidet oss bred kompetanse i flytting av større og komplekse maskiner og komponenter. Bedriften har fokus på at arbeidet til enhver tid skal skje på en trygg og effektiv måte. Erfaring, sikker jobbanalyse, god planlegging og topp moderne spesialutstyr sørger for at jobben blir gjort på en sikker og effektiv måte.

REPERASJONER

INDUSTRIMONTASJE

Vi kan tilby topp kvalifisert personell til de fleste typer industrimontasje. Har din bedrift planer utstyr som skulle vert demontert eller montert står vi gjerne til tjeneste.

www.sirevaagmekaniske.no post@sirevaagmekaniske.no 35


The boss in town! VI SAMARBEIDER MED LOKALIDRETTEN 99% av alt du kaster gĂĽr til gjenvinning

Container i 7 dager, for klubbmedlemmer kun kr 3 080,Bestill i dag! Tlf: 51 64 40 00

36

www.eikfotball.no

www.westco.no


Vi støtter tigrene som med vilje stål stormer opp te Husabø.

av

KJØP OG SALG AV JERN OG METALLER DRAMMEN - SOLA - EGERSUND Telefon: 32 24 46 50, 98 03 22 34

37


Grand Hotell

Et bord har fire bein, og for oss er de fire beina eller fire forretningsomrüdene møbler, IT-tjenester, rekvisita og kontormaskiner.

38

www.eikfotball.no


ITKON RIGGET MED FREMTIDENS LØSNINGER

Tekst: Ole Kristian Larsen

- FREMTIDEN TIL ITKON LIGGER I Å VÆRE EN TOTALENTREPRENØR INNEN INVENTAR OG TEKNISKE LØSNINGER. I 2009 etablerte Ronny Robertson Arntsen og Kim Skjæveland Itkon med base i Egersund. Siden da har bedriften vært i en rivende utvikling. - Det startet med at vi var en rekvisitaleverandør. Nå er vi imidlertid langt mer allsidige og innovative, sier daglig leder og eier, Ronny Robertson Artnsen. Itkon AS er en totalleverandør av kontorutstyr og IT-tjenester til bedrifter og offentlige institusjoner i Rogaland. De kan tilby alt innen: kontormaskiner, data/kontor rekvisita, kontormøbler og IT-tjenester. - Fremtiden til Itkon ligger i å være en totalentreprenør innen inventar og tekniske løsninger, sier Ronny Robertson Arntsen. - Vi leverer nå tekniske løsninger, infrastruktur og møbler innenfor kontorlandskap, møterom og kantiner, blant annet. Spekteret er vidt, legger den daglige lederen til.

TODELT FOKUS I STARTEN I oppstartsfasen av Itkon hadde de primært fokus på IT-løsninger og kontor. Derfor ble også navnet Itkon valgt. Men ett år senere bestemte de seg for å legge ned IT-avdelingen. - IT på den tiden var mer serverbasert på huset. Nå har det dreid mer over til skytjenester og mer fleksible og hybride tjenester. Derfor er vi nå igjen på banen med innovative løsninger til kundene våre, forteller Arntsen.

Etter en bra start bestemte de seg for å etablere et nytt avdelingskontor på Bryne 2012. - Markedet vårt er hovedsakelig i Dalane. Men vi har også gode kunderelasjoner på Jæren og til dels i Sandnes- og Stavanger-regionen, sier han. - Vi har hatt noen fine leveranser nordover. Blant annet leverte vi to etasjer med møbler, møterom-løsninger og resepsjoner til Statnett, forteller han videre.

FIRE FORRETNINGSOMRÅDER Visjonen til Itkon er at de skal ha fire bein å stå på. - Et bord har fire bein, og for oss er de fire beina eller fire forretningsområdene møbler, ITtjenester, rekvisita og kontormaskiner. Frem til nå har møbler spilt den største rollen, men Arntsen er tydelig på at de nå forventer en markant endring fremover. - IT og tekniske løsninger flettes mer og mer inn i hverandre. Derfor er det viktig at vi har kompetanse til å levere topp moderne utstyr til våre kunder, sier han. De siste årene har Itkon hatt mange spennende leveranser til både lokale aktører og større nasjonale selskaper. En av de lokale leveransene var til Grand Hotell i Egersund. - Hotellet pusset opp 28 rom. Vi har levert alt av senger, gardiner, stoler, garderobeinnredning, bord og mye mer. Det var et veldig spennende og givende prosjekt for oss, sier han og føyer til: - Det er viktig å få frem hvor allsidige vi er. Vi har skoler og barnehager på kundelisten hvor vi har totalleveranser av alt fra kantine og kjøkken til

moderne kontorløsninger. Men vi leverer ikke til privatkunder, sier han. Snart står den nye barnehagen på Heskestad klar. I det prosjektet er Itkon tungt inne. - Der leverer vi alt av inventar – både løst og fast – til alle rom, sier han.

SPONSER PRESTISJETUNG SJAKKTURNERING Itkon har de siste årene profilert seg gjennom den prestisjetunge sjakkturneringen Altibox Norway Chess i Stavanger. Da har verdens beste sjakkspillere sittet i stoler levert av Itkon for å spisse hjernen til å gjøre de beste beslutningene. - Vi var med helt fra starten, og har levert bord og stoler til hver turnering. Gjennom mediedekningen har man kunnet se at stolene er levert av oss. Det er noe vi synes er artig, sier Arntsen. Men også i Eigersund er de svært synlige med sponsorarbeidet. - Vi sponser blant annet EIK, Eiger og Hellvik. For oss er det viktig å støtte opp om lokale lag og foreninger, sier han. Itkon har i dag totalt åtte ansatte fordelt på kontoret på Bryne og i Egersund på Eigerøy. - Fremtiden ser veldig bra ut. Det skjer utrolig mye spennende innenfor teknologien. Vi har god ordrereserve og ser positivt på fremtiden, avslutter Arntsen. Skulle du være mer nysgjerrig på hva Itkon tilbyr, kan du besøke nettsiden deres itkon.no eller ta turen til lokalene på Eigerøy eller Bryne!

39


Du har en drøm,

vi fikser resten!

Pusse opp bad – Den gode investeringen!

Gjør en god investering og sørg for at alt arbeid som utføres på din bolig er utført av fagfolk og er forsvarlig dokumentert. Dokumentasjonen på våtrom er nå veldig viktig ved videresalg av boligen. Ikke risiker at ditt nyoppussede bad ikke er verdt noe ved videresalg. Vi har systemer og rutiner for å dokumentere oppussingen av ditt bad. Dokumentasjon av bad er veldig viktig og en god investering. Kontakt Tommy hos Sig. Halvorsen i Egersund: 982 67 612 | tommy.bolstad@sig-halvorsen.no

sig-halvorsen.no

40

www.eikfotball.no


Merkevarebutikken i Egersund med klÌr, sko og tilbehør til han, büde til hverdag og fest. Dress til konfirmasjonen eller bryllupsfesten? Blazer eller jeans til sommerfesten? Vi fikser alt.

Elvegaten 5, Egersund. Tlf: 51 46 77 11

41


i Danmark

Den største lykken man kan ha, det er å gjøre andre glad. Å gjøre barna glad, det er dobbel lykke!

Langesund–Hirtshals

Kristiansand–Hirtshals

Bergen–Hirtshals Stavanger–Hirtshals

fra

fra

fra

490,-

490,-

1890,-

Prisen inkl. 1 personbil + 1 voksen Ekstra person: Fra 120,- per voksen, fra 60,- per barn

Prisen inkl. 1 personbil + 1 voksen + basic sete. Ekstra person: Fra 120,per voksen, fra 60,- per barn

Prisene over inkl. 1 personbil + 2 voksne, 2 barn og standard innvendig 4-sengs lugar.

*

per pakke

*

per pakke

per pakke

Bestill din bilpakke på fjordline.com ⁄⁄ 51 46 40 99

*Prisen gjelder båtreise én vei, 1 personbil under 1,95 m høy og inntil 5 meter lengde. Tillegg for singellugar, andre lugartyper og ekstra personer. Forbehold om trykkfeil. Foto: Getty Images. Sesongstart Fjord Cat 27. april

42

www.eikfotball.no

*


KALHAMMERVEIEN 14 EGERSUND - HAFSØYNE

3 prosjekterte, tidsriktige og tiltalende eneboliger med funksjonelle løsninger i attraktivt og familievennlig område. Boligene har et moderne stil med listefrie overganger mellom tak og vegg. Samt listefri utførsel rundt vinduer. Leveres med 2 stk. helfliset bad med innreding fra Comfort. I tillegg til vaskerom med fliser på gulv og sokkel. Kvalitetskjøkken fra Sigdal. Innvendig trapp fra Hagen med hvitmalte trinn i eik. LED spotter i begge etasjer. Boligene leveres med 4 stk. soverom, hvor av 2 av soverommene i underetasje har skyvedør ut til hellelagt terrasse. 14A og 14B leveres med tre stavs parkett i eik. Nr. 14 leveres med en stavs parkett i eik, hvit kalket.

RETT-BYGG AS Sokndalsveien 22 4370 EGERSUND post@rett-bygg.no www.rett-bygg.no

Ronny Hognestad, Daglig leder Tlf. 416 76 171 ronny@rett-bygg.no

Energieffektiv oppvarming med vannbåren varme i alle rom minus bod. Termostat styring i hvert rom. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner. 14A og 14B leveres med 15,7 kvm. terrasse med impregnert terrassebord med spilet, malt og liggende rekkverk. Bolig i nr. 14 leveres med impregnert terrassebord og glassrekkverk ihht. tegning. Denne er på hele 45,7 kvm. Boligene leveres “nøkkelferdige”, slik at her kan du ta med møblene og flytte rett inn. Pris fra 4 800 000,FINN-kode: 93107145 Kontakt: Johnny Nicolai Olsen, DNB Eiendom, Tlf. 402 41 127

Tor Jan Rosland, Salgs- & prosjektleder Tlf. 924 73 011 tor.jan@rett-bygg.no

43


kampanje

-25

ALLE BADEROMSMØBLER FRA

BAD % LINN FOSS BAD

KLUBBTILBUD TIL ALLE EIK’S MEDLEMMER

Lindøyveien, 6 EGERSUND • Industriveien 2, HAUGE I DALANE Egersund: man. - fre. 07-15, tors. 07-18. Sokndal: man. - fre. 09-16, lør. 09-13. post@vtror.no • 913 12 189 • 51 47 22 00 • vb.no VARME & BAD - NORGES ENESTE LANDSDEKKENDE RØRLEGGERKJEDE FOR PRIVAT- OG BEDRIFTSMARKEDET

44

www.eikfotball.no

OG

GJELDER TIL 31. MAI 2018


TID FOR VEDLIKEHOLD AV FASADEN

Industrial blue

valmuefrø

HVILKEN TAPET-TYPE ER DU?

Hjemmet ditt skal være inspirerende, energisk og levende – akkurat som deg. Med tapeter endrer du farge, stil og stemning i et rom raskt og enkelt. Er du den moderne typen som liker skandinavisk design, er du den rustikke typen som foretrekker å ha det lunt og koselig eller er du den klassiske typen som elsker det elegante? Få mer inspirasjon på finndintapet.no

evening green

dusky blue

VI FEIRER 10 ÅR I EGERSUND KNALLTILBUD UNDER ÅRSTADDALENDAGENE 3.-5. MAI

jan@malernegersund.no MALER’N EGERSUND Gamle Sokndalsveien 53, 4372 Egersund Telefon 51 49 71 01.

Åpnigstider: Man. - fre. 9-17 Tors. 9-18 og lør 9-14 www.vakrehjem.no

Våre 15 dyktige håndverkere fikser alt innen: Maling. Tapetsering. Gulvbelegg. Fliselegging. Epoxy - privat og industri. Sprøytemaling. Montering av ovn. Pussing og forblending av piper.

MALER’N VIKESÅ Store Svela, 4389 Vikeså Telefon: 51 45 24 40 Åpnigstider: Man. - fre. 9 - 16.30 Tors. 9 - 17.30 og lør. 9 - 12

45


A-LAGET 2108

BAK FRA VENSTRE Asle Sirevåg, Chris Sleveland, Henning Romslo, Stein Johnny Myklebust, Mads N Madsen, Sverre L Larsen, Kim Robert Nyborg, Kristian Strande, Sander Remme Stein Erik Koldal MIDTEN FRA VENSTRE Oddvar Olsen, Vegard Eltervåg, Roy Miljeteig, Marcel

46

www.eikfotball.no

Wawrzynkiewic, Kenneth Grande, Mathias K Perttamo, Stian Sleveland, Aleksandar Corovic, Jørgen Ø Olsen, Bubacarr Sumareh, Eirik Olsen FORAN FRA VENSTRE Olafur Bjarnason, Daniel Hagen, Nikolai Berg Olsen, Odin Noreng, Ojan Bijan


47


Tryg Forsikring og Eik Fotball samarbeider om forsikringer. DEKNINGSGARANTI FOR BEDRIFTER Glemt noe? Vi dekker nye personer eller objekter i virksomhetens siste forsikringsår, som du har glemt å melde inn på eksisterende produkter. OPPGJØRSGARANTI FOR BEDRIFTER Vi garanterer skadeoppgjør innen 10 virkedager. Bryter vi løftet, dekker vi egenandelen din. SIKRING OG FORSIKRING Den beste forsikringsskaden er den som ikke skjer. God planlegging og fokus på sikring gir færre skader og større trygghet for din bedrift. Et nytt samarbeid mellom Tryg og NOKAS gir trygghetssøkende bedriftskunder større fordeler innen forsikring og sikring. Les om våre kundegarantier og -fordeler på tryg.no/bedrift Kontakt din lokale rådgiver hos Tryg for mer informasjon.

Kontakt Kaj Morten telefon 917 73 909 e-post thokaj@tryg.no

Rådgiver i Dalane-distriktet har lang erfaring fra bransjen, og i tillegg til å tilby Trygs produkter, leveres det liv- og tjenestepensjonsprodukter fra Nordea.

48

www.eikfotball.no


Hei, jeg heter Ronny og jobber med salg og prosjektering av kontorløsninger. Ring meg gjerne på 98283400 eller ronny@itkon.no

Hei, jeg heter Eirik og jobber med design av løsninger, drift og support. Ring meg gjerne på 97689379 eller eirik@itkon.no

Hei, jeg heter Marius og jobber med salg, support og oppsett av IT-løsninger. Ring meg gjerne på 41726804 eller marius@itkon.no

Hei, jeg heter Stian og jobber med alt innenfor tekniske løsninger, drift og support. Ring meg gjerne på 40056807 eller stian@itkon.no

Hei, jeg heter Stig Rune og jobber med montering av innredning- og kontorløsninger.

Hei, jeg heter Marius og jobber med montering av innredning- og kontorløsninger.

Tilsammen er vi Itkon en totalentreprenør innen interiør, fastinventar og tekniske løsninger Vi skreddersyr totale innredningsløsninger samt tekniske fag i en og samme pakke. Det betyr at du som kunde kun forholder deg til en leverandør. Vi jobber som rådgivende,

Hei, jeg heter Kim og jobber med prosjektering av innredning, kontor- og tekniske løsninger. Ring meg gjerne på 90595851 eller kim@itkon.no

prosjekterende og utførende totalleverandør. Eksempler på dette er tilliten vi har fått til å utføre prosjekter i samarbeid med våre kunder. Hotellprosjekt hvor vi har innredet hotellrom med alt av senger, gardiner, lamper og møbler. Infrastruktur i form av trådløs nett samt konferanse og møteromsløsninger Skolekjøkken til både barn- og ungdomsskole. Legesenter med lab innredning, møbler og IT-løsninger som tar vare på 7000 pasienter. Nøkkelferdig prosjekt. Total leveranse av møbler og tekniske produkter til statlige og kommunale foretak. Kontorinnredning,

garderobe, loungemøbler, resepsjon, møteromsløsninger, trådløs nett, multifunksjonsmaskiner og annen software. Byttet ut tradisjonelle in house IT-løsninger med skytjenester integrert mot regnskap, logistikk og produksjon hos flere private firma. Listen er lang og vi kunne fortsatt. Har du et proskjekt? Ta kontakt for en ufopliktende prat. Vi har høy kompetanse og kan også rådføre bedrifter om den nye personvernloven GDPR som snart trer i kraft.

www.itkon.no

49


Dalanes største advokatkontor, det naturlige valget når du trenger råd og hjelp. Asbjørn Stokkeland startet som advokat i 1980, nå er vi 6 advokater som jobber lokalt, regionalt og har oppdrag over hele landet. Trenger du en av oss for juridisk bistandi forbindelse med en stor eller liten sak? Ta kontakt for en prat, vi har alle våre fagfelt innen alt fra arv, skifte og dødsbo, fast eiendoms rettsforhold til familie, barn og barnevern, strafferett, arbeidsrett og erstatningsrett. Du finner oss i Storgaten 39 Ring oss på 51 46 35 00 post@advokat-stokkeland.no www.advokat-stokkeland.no

50

www.eikfotball.no


Det kan være greit å ha alt på ett sted Enten du trenger hjelp til kjøp eller salg av bolig,banktjenester, eller bare noen gode råd, så kan du alltid snakke med oss! sr-bank.no

02002

eiendomsmegler1.no

02070

51


EN NY TIDSREGNING 52

www.eikfotball.no


Tekst: Ole Kristian Larsen

KENNETH ANDERSEN HÅPER ESPELANDHALLEN BLIR EN SMELTEDIGEL FOR IDRETTSMILJØET I EGERSUND. HAN HAR ALLEREDE MERKET EFFEKTEN. DET SAMME HAR ORDFØRER ODD STANGELAND. For første gang i historien har EIK startet en fotballsesong med å kunne tilby sine medlemmer trening på kunstgras innendørs. I januar ble fotballdelen av Espeland-Hallen klar, og en snaue to måneder senere var også flerbrukshallen klar for bruk. Det er ikke tvil om at Egersunds nye storstue har fått den fantastiske starten noen våget å drømme om. - Det er helt fantastisk. Dette er en berikelse både for EIK og resten av idretten i Egersund. Vi er utrolig godt fornøyde med sluttproduktet. Det kan vi med sikkerhet slå fast, sier EIK Fotballs daglige leder, Kenneth Andersen.

IMPONERT ORDFØRER Ordfører Odd Stangeland gleder seg stort over at hallen nå er klar til bruk, og er i likhet med Andersen enig i betydningen hallen vil ha for omgivelsene. - En lang prosess med mye frem og tilbake er nå glemt. Hallen er på plass, og en viktig og riktig investering for lokalsamfunnet skal nå vises i aktivitet og idrett for store og små, sier ordfører i Eigersund kommune, Odd Stangeland. - Det handler om idrettsklubben EIK, en løsningsorientert Eigersund kommune, et tydelig Idrettsråd, lokale bedrifter og en gave fra Kontrari som alle har utgjort en forskjell. Prosjektet har hatt markerte personlige bidrag. Folk som ikke har gitt opp. Folk som har jobbet for noe større enn seg selv. Folk som gjør kommunen rikere, roser ordføreren.

GODE TILBAKEMELDINGER Tilbakemeldingene på hallen fra innbyggerne har vært over all forventing ifølge Andersen. - Det har vært overveldende. Jeg synes det er vanvittig kjekt å se reaksjonen til folk når de ser hva vi faktisk har fått til. I ettertid ser jeg at det har vært verdt hvert eneste minutt jeg har lagt ned i prosjektet. Det tok seks år, men for

et anlegg det har blitt, sier EIK Fotballs daglige leder. - For EIK Fotball er dette en ny tidsregning. Det var klubbens historie før hallen og etter hallen. Så mye betyr faktisk dette for oss, fortsetter han. Andersen var glad når også flerbrukshallen omsider kunne tas i bruk for fullt. - Vi er veldig fornøyde. Hallen har lyse og fine farger som rett og slett gjør at det skikkelig trivelig å drive idrett. Vi har et gulv som det kun finnes to andre steder i landet. Det er Larvik Arena og Oslo Spektrum. Vi har valgt å gå for det beste av det beste, og det tror vi, vi er tjent med i lengden, sier han.

FØRSTE TURNERING UNNAGJORT I starten av mars ble den første minifotballturneringen i Espeland-Hallen avviklet med stor suksess. - Det ble en veldig flott turnering. Den markerte at nå er vi i gang med å tilby masse kjekt til barn og ungdom i distriktet. Fremover blir det mye spennende, som for eksempel venneturneringen som ble arrangert i påsken. Med Espeland-Hallen på plass, er aktivitetsnivået i klubben høyere enn noen gang før.

virkelig frem til. - Når karaten, håndballen og andre idretter er på plass, blir Espeland-Hallen en smeltedigel for idrett i distriktet. Når man får dette kombinert med nytt racketsenter og forhåpentligvis en svømmehall, får vi et idrettssenter som jeg nesten ikke kan beskrive med ord. Det er bare helt fantastisk, sier en entusiastisk daglig leder i EIK. - Nå er vi faktisk i ferd med å realisere den opprinnelige visjonen som har eksistert langt tilbake i tid for Lagård-området. Jeg håper at dette fører til at båndene mellom de ulike idrettslagene styrkes ytterligere, slik at vi kan dra nytte av synergier og lære av hverandre, legger han til.

FORMANNSKAPET LIKTE DET DE SÅ I midten av mars hadde Kenneth Andersen med seg Formannskapet i Eigersund kommune på omvisning i hallen. De ble imponerte. - Tilbakemeldingene fra dem var veldig gode. De er tilfreds med hva vi har fått til og ikke minst hva vi i samarbeid har fått til. Dette er en modell til etterfølgelse for mange andre vil jeg tro, hvor idrettslaget blir byggherre og kommunen som leietaker.

- Med dette anlegget trener lagene Når karaten, håndballen og andre mer enn før. Det blir gjennomført idretter er på plass, blir Espeland-Hallen flere treningsøkter en smeltedigel for idrett i distriktet. Når enn tidligere. Alle man får dette kombinert med nytt racketspillerutviklingstiltak er lagt til hallen. Det senter og forhåpentligvis en svømmehall, gir oss noen utrolig får vi et idrettssenter som jeg nesten ikke positive ringvirkninger. kan beskrive med ord. Vi ser bare etter to måneder bruk hvordan dette kan eskalere. Espeland-Hallen har et enormt potensial, sier Andersen. - Jeg føler vi har levert varene overfor de politikerne som opp gjennom årene har støttet prosjektet. Det føles godt, sier Andersen. VIL STYRKE BÅNDENE MELLOM Ordfører Stangeland er enig: IDRETTSLAGENE - Ingenting skjer av seg selv, og i dette prosjektet Om ikke lenge kommer også de andre er det tydelige faktorer som har gjort at det som idrettslagene i Egersund på plass i så umulig ut, ble mulig, sier ordføreren. flerbrukshallen. Det ser Kenneth Andersen

53


LAYOUT/DESIGN: WWW.ZIGN.NO

ILLUSTRASJONSFOTO: DAG DALVANG

Mange ungdommer trenger et nytt, trygt hjem i Sør-Rogaland. Kan dere være fosterhjem for en av dem? Hva sier fosterforeldrene som har tatt imot en tenåring? • Det er en berikelse for hele familien, også egne barn. • Det er fantastisk å vite at man hjelper et barn til en bedre fremtid. • Å være fosterforeldre er en opplevelse vi ikke ville vært foruten.

54

www.eikfotball.no

Mange ungdommer trenger omsorg i ditt nærmiljø – lær mer om hva som skal til, og hva vi tilbyr de som stiller opp på:


Slitte slanger skifter ham Først i Norge: Retur av slanger og kuplinger

Fiskerinæringen lever av naturen, og fokus på miljøvennlig drift er selvsagt. Nå bidrar Hydroscand til ytterligere miljøskjerping, med en unik returordning for hydraulikkslanger. Oljen, kuplingene og selve slangene sorteres, resirkuleres eller gjenvinnes. Kasserte slanger er ikke lenger søppel. kontakt oss for mer informasjon. www.hydroscand.no

Din proffleverandør av verktøy og industrirekvisita Vi er ikke størst, men prøv oss først! Kunde, service og kunnskap i fokus Langholmen, 4373 Egersund Tlf.: 51 46 58 00. Faks: 51 46 59 00 E-post: butikk@voias.no

55


betongteknikk.no

EKSPERT PÅ BETONGSLIPING

Det siste innen slipeutstyr og tilgang til en rekke ulike steinsorter gjør det mulig å forme fasader til ønsket utseende.

Vi leverer også kostnadseffektive støttemursystem i betong! Se vår hjemmeside for pris og detaljer.

56

ENERGIEFFEKTIVE BYGG I BETONG!

NÆRINGSBYGG OG BOLIG I BETONG

Hvorfor bygge i betong? Betong er et tradisjonelt, forutsigbart og utprøvd byggemateriale som brukes i bæresystem, gulv og dekker, innvendige kompakte vegger, og isolerte fasadeelementer. Betong er et svært formbart materiale i tillegg til at det er robust og sterkt. I miljøsammenheng er likevel den aller største fordelen materialets varmemagasinerende evne. Betongens termiske masse gjør at den kan brukes som et varmebatteri som lades opp og avgir varmen eller kulden igjen over tid.

Egersund Betongteknikk har lengst erfaring i Norge med avansert sliping av betongfasader til næringsbygg og boliger. Planlegger du et bygg, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er konkurransedyktige både på pris og kvalitet!

www.eikfotball.no

Vi leverer bygg oppført i betongelementer støpt med miljøsement, i gråbetong, eller med slipte eller børstede fasader i kortreist hvit lysitt Hellvikstein, og stein fra Rekefjord, Bjerkreim og Sirevåg, eller i attraktiv svart Larvikitt. Ta gjerne kontakt hvis du ønsker å se nærmere på mulighetene! betongteknikk.no


FISKERI-, HAVBRUK OG OFFSHOREPRODUKTER FRA EGERSUND GROUP

Egersund Group er en totalleverandør av trålredskaper, oppdrettsnøter og handelsvarer til fiskeflåten, havbruks- og offshorenæringen. Egersund Group produserer også utstyr relatert til oljevern. Erfarne fagfolk og moderne produksjonslokaler sikrer kostnadseffektiv produksjon. Omfattende produktutvikling og testing ligger bak introduksjon av nye modeller. Kun førsteklasses materialer fra ledende leverandører benyttes.

VÅR KOMPETANSE - DIN SIKKERHET

Egersund Group produserer spesialiserte fiskeredskaper og utstyr til fiskeri- og havbruksnæringen. Konsernets hovedlokaler ligger i Svanavågen, Egersund, men er i de senere årene etablert med flere datterselskap, både langs norskekysten og utenlands. Konsernet Egersund Group, som blant annet består av Egersund Trål og Egersund Net, sysselsetter i dag over 450 medarbeidere. Vi sysselsetter dyktige medarbeidere i alle ledd, innen en rekke ulike fagområder • Produksjon og service • Elektriker • Prosessteknikk • Mekanisk, plate og sveis • Lager • Logistikk • Ledelse • Administrasjon • Økonomi • Innkjøp • IT • Salg • Markedsføring • HMS • Produktutvikling • Teknisk tegning

Egersund Group Svanavågen, 4374 Egersund Tlf.: 51 46 29 00 Faks: 51 46 29 01. post@egersundgroup.no - www.egersundgroup.no

57


GALEASVEIEN 4 INNHOLDSRIKE ENEBOLIGER PÅ EIGERØY 4 stk. prosjekterte eneboliger i et nyere byggefelt. Området er særdeles barnevennlig med kort gåavstand til butikk, barnehager, skoler, kirke, idrettsanlegg og busstopp. Badevannet eller skøytevannet “Graudgramsen” ligger ca. 1 min. gange fra huset. Videre er det gåavstand til “Hålå” fotballanlegg med badevann på litt i overkant av 5 min. GALEASVEIEN, 4374 EGERSUND P-rom/BRA: 128/158 m² Underetasje: bod, garasje, gang og kontor. 1. etasje: 3 stk. soverom, bad/vaskerom og gang. 2. etasje: wc, stue med åpen kjøkkenløsning. 3. etasje: gang, 2 stk. kott og takterrasse.

PRIS FRA 3 390 000,- TIL 3 490 000,Omkostninger: Dokumentavgift 2,5 % av tomteverdi, kr 12 500,-. Tinglysningsgebyr skjøte kr 525,-

TO FØR STE KJØPER ENE FÅ R MØBEL PAKKE FRA BOHUS TIL EN VERDI AV KR.

30.000,-

HEGGDALSVEIEN

5 SENTRUMSNÆRE BOLIGER I REKKE - 3 AV 5 SOLGT!

TRANGT OM PLASSEN?

VI HAR PARKERINGSPLASSER TIL SALGS MIDT I SENTRUM! Har du behov for en parkeringsplass? Vi har for salg parkeringsplasser i sentrum, i anlegg under tak og med port. Ta kontakt for mer informasjvon!

SPINNERIGATEN 9, EGERSUND.

PRIS FRA KR 190 000,- TIL 250 000,-.

Sentralt beliggende eneboliger ved sentrum, med nærhet til butikker og kjøpesenter og attraktive turområder. Boligene har carport, gjesteparkering, hage, terrasse og utsikt mot byen. HEGGDALSVEIEN, 4370 EGERSUND. 128 m² med mulighet for å bo på ett plan. 4 soverom.

PRIS FRA 3 990 000,- TIL 4 090 000,Omkostninger: kr. 26.222,-.

TA KONTAKT MED DNB EIENDOM FOR MER INFORMASJON OM PROSJEKTENE: JOHNNY NICOLAI OLSEN Daglig Leder / Fagansvarlig. Eiendomsmegler MNEF Mobil: 40 24 11 27 • Epost: Johnny.Olsen@dnbeiendom.no

DNB EIENDOM EGERSUND Nytorget 6, 4370 Egersund. Tlf: 954 63 000 www.dnbeiendom.no • mail: egersund@dnbeiendom.no

58

www.eikfotball.no

!


YSTE FOTO Fotograf Magnus Østebrød Bryllupsevent, baby, familie, firma Det jeg liker aller best, er å være fotograf hele dagen i bryllupet. Heldagsevent gjør at jeg blir kjent med brudeparet og familien på en helt annen måte en om jeg bare står å venter på dem etter kirka. Jeg vil påstå at det viser igjen på bildene at brudeparet har vært å øvet seg på posering, og funnet sine egne steder for foto i forkant av bryllupet. Noen velger å ta bilder i mitt studio på skadberg i tillegg til ute, og det er en god trygghet å ha mulighet til studiobilder dersom værgudene skulle være helt umulige. En begynner normalt sett med tradisjonelle poseringer, og når det er I boks, så er det bare fantasien som setter stopper for hva en vil gjøre på bildene. Heldagsevent er fra brudesalong til brudevals, og ender normalt opp med mange kjekke bilder fordelt på hele dagen. Bildene blir levert digitalt, med alle rettigheter til å trykke opp der dere måtte ønske.

Bryllupsfoto: Hege og Børge

K onfirmasjonsfoto: Sondre Øen

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud på telefon 468 86 577 eller www.ystefoto.no 59


SKANDSEN HAR STORE AMBISJONER MED

LUCKY BOWL Tekst: Ole Kristian Larsen

RUNE SKANDSEN ER MANNEN BAK LUCKY BOWL. DE HAR NÅ ETABLERT SEG I 14 AVDELINGER I NORGE OG SVERIGE. – DETTE ER BARE BEGYNNELSEN, LOVER SKANDSEN Rune Skandsen er inne som sponsor med flere av sine selskaper, så en ordinær bedriftsprofil ble vanskelig å få til. Men intervjuet fløt lett, så vi fikk fisket ut av en mediesky Skandsen mer enn han kanskje normalt deler av sin hektiske hverdag. Lucky Bowl har i dag etablert seg i tolv ulike byer i Norge, samt i Sveriges hovedstad Stockholm. Ekspansjonen de siste årene har vært enorm, og ifølge eigersunder Rune Skandsen, er dette bare starten for Lucky Bowl-konseptet. - Ambisjonen vår er at vi skal etablere opptil fem til seks nye restaurant- og bowlingsteder i året. Vi er fulle av energi og ser bare på dette som en start, sier Skandsen, som er bosatt i Havsøyne i Egersund.

UNG OG OFFENSIV For å finne ut hvordan det hele startet, må vi tilbake til 1999. Da var ikke Skandsen mer enn 19 år gammel, men tanken på å drive for seg selv, hadde han gått lenge og tenkt på. Hva det skulle være, var ikke så viktig, men bowling virket uansett fristende. - Jeg var en ung og rotløs 19-åring som jobbet på Egersund Trål og som deltidshjelp på Eikunda, hvor jeg jobbet som varepåfyller. Det eneste jeg hadde på CVen innenfor utdanning, var hotell- og næringsmiddelfag. Etter hvert endte jeg opp som nattevakt på bensinstasjonen Shell på Eie,

60

www.eikfotball.no

sier Skandsen og fortsetter: - På det tidspunktet søkte jeg på jobb som franchisetaker for Dolly Dimples. Jeg var på intervju med Arne Larsen Økland, som klødde seg veldig i hodet av denne unge gutten. Dessverre falt ikke valget på meg. Pizzadrømmen til Skandsen realiserte han selv en del år senere med et eget konsept da «Mamas Pizza» ble lansert.

VILLE DRIVE FOR SEG SELV Men avslaget på Dolly Dimples førte bare til en ting; tanken på å drive for seg selv ble bare sterkere og sterkere for Rune Skandsen. Gründerånden vokste seg virkelig stor hos unge Skandsen på gutterommet på Golan. - Jeg fant tidlig ut at skolen ikke var noe for meg. Yrkene som kameratene mine valgte, fristet meg heller ikke. Dermed stod jeg igjen med ett alternativ; starte for meg selv. Det var da tanken om å starte en bowlinghall i Egersund virkelig slo rot hos Skandsen. - Tanken hadde egentlig vært hos meg i mange år, helt siden jeg var 15 år gammel. Mange snakket om at byen ikke hadde dette tilbudet, og det var noe jeg også følte på, forteller han. Da startet han på et omfattende arbeid på fritiden sin hvor han sjekket ut all mulig informasjon og kunnskap knyttet til bowlinghaller. - På den tiden hadde vi ikke internett, så jeg måtte ty til telefonkatalogen. Jeg måtte kartlegge hvor mye det hele ville koste, og det var en omfattende prosess. Jeg fant fort ut at dette var veldig dyrt, og selv hadde jeg ingen penger avsatt til et slikt formål.

- Svein Erling Jensen gjorde meg oppmerksom på at Fryså i Strandgaten var blitt solgt, og at dette skulle leies ut. Han fikset en god pris for meg, men lokalene så overhode ikke ut, og vi måtte gjøre all oppussing selv. Ved en tilfeldighet kom jeg i kontakt med en person fra Østlandet som drev et par bowlinghaller. Han tente på ideen og da var vi i gang, forteller Skandsen.

PANGSTART I EGERSUND Fryså Bowling fikk en pangstart. Det ble en kjempesuksess fra dag én, selv om Skandsen ble advart av mange om at dette ikke kom til å lykkes. - Jeg var blant annet på Næringssjefens kontor, og de hadde ikke særlig tro på ideen. Det var også de som hadde tro på meg og konseptet, men de fleste hadde nok en viss skepsis, sier han. Den gode starten gjorde at det ikke gikk særlig lang tid før Skandsen så mulighetene for at dette kunne utvikles videre. - Allerede et halvt år etterpå fikk jeg utfartstrangen. Jeg visste at Stavanger bare hadde én bowlinghall, og at det garantert var behov for flere, sier han.

EKSPANDERTE RASKT Et halvt år etter etableringen i Egersund, skrev Skandsen under på leieavtale for lokaler i Stavanger på Mariero. I 2002 bestemte de seg for å bygge enda en ny bowlinghall, da med et litt annet konsept. - Vi ønsket å bygge en kombinert restaurant og bowlinghall. Det var det i hvert fall ikke mange som hadde tro på, minnes han.


Harbour Bowl motbeviste alle fordommer og ble en ny braksuksess for Skandsen og hans team. Det gjorde at de da bare så muligheter og ikke begrensinger. Det gikk ikke lang tid før det ble oppstart av bowling i Sandnes. Rune Skandsen gikk med mange ideer i hodet, og etter å ha forsøkt seg med uteplass i både Stavanger og Egersund, dukket ideen om lekeland opp. Påsken 2007 åpnet Metro Lekeland. - Vi registrerte at det ble etablert lekeland på Østlandet, og da slo det oss at et slikt tilbud ikke fantes i dette fylket. Selve tankegangen knyttet til opprettelsen av lekeland er den samme som med bowling; man henvender seg til folk sin fritid, sier Skandsen. Metro Lekeland fikk en fantastisk oppslutning fra første dag. Skandsen mener forklaringen var enkel. - I 2007 regnet det fra påsken og frem til oktober. Det passet oss perfekt, forteller han.

SUKSESS MED LEKELAND Deretter ble samme oppskrift som med bowlingen brukt: finne egnede lokaler rundt om i landet til som kunne innredes som lekeland. Noen få år senere hadde eigersunderen etablert lekeland i flere norske byer, og Metro Lekeland hadde blitt til Leos Lekeland. Etter noen svært hektiske år med mange nye etableringer innenfor lekelandsegmentet, bestemte Skandsen seg for å selge seg ut av Leos lekeland høsten 2014. Da hadde de allerede rukket å etablere seg i Norge, Sverige og Danmark. - Jeg var sliten og trøtt, og lei av flyplasser. Jeg ville bare hjem til litt roligere dager i Egersund, forteller han.

i eiendom. Men eigersunderen kjente igjen på litt utfartstrang, og da forespørselen kom om å kjøpe Stavanger Bowlinghall, den eneste bowlinghallen han selv ikke hadde etablert, slo han til igjen – fem år etter at han solgte seg ut av bowlingbransjen. - Bowlinghallen lå med brukket rygg etter å ha blitt utkonkurrert av dem jeg etablerte. Først tenkte jeg at svaret ble nei, men det tok ikke lang tid før jeg ombestemte meg. Det var starten på Lucky Bowl, sier han.

KLART KONSEPT Konseptet til Lucky Bowl var enkelt: De skulle ha bedre bowlingbaner, flottere lokaler og den beste maten. Tanken om ekspansjon av Lucky Bowl kom fort, og dermed skulle Skandsen starte på en prosess han hadde gjort en gang tidligere, nemlig å bygge opp flere bowlinghaller, men med restauranter til hver bowlinghall i tillegg. Så kom tilbudet om å kjøpe tilbake de ti bowlinghallene han hadde etablert – Metro Bowling. - Vi slo til, og endret alle til Lucky Bowl. Senest i høst var vi ferdig med ferdigstillelsen av dem vi tok over igjen, forteller han. Skandsen fikk med seg de samme investorene som ble med på Leos Lekeland, og nå har de etablert den ene etter den andre bowlinghallen i Norge. I disse dager åpnes det en splitter ny Lucky Bowl på Bryne. I tillegg er det nylig åpnet Lucky Bowl i Bergen og Stockholm. Nå jobber vi med neste avdeling som er på Veitvet i Oslo sentrum som skal åpnes til sommeren. Det jobbes for øvrig med å etablere ytterligere to til i Sveriges hovedstad, som renger med å falle på plass med det første.

Men noe hadde han allerede på gang i Egersund. Da det ble søkt etter nye leietakere for «Okka bu» i hjembyen i 2011, slo Skandsen til. - Det er en fantastisk plass, og jeg måtte sikre meg at det ble videreført med et bra konsept. Da hadde jeg også noe å bygge videre på i hjembyen, sier han.

Han er ikke redd for å innrømme at han og resten av selskapet har store planer videre, og at målene er hårete. - Vi har ikke satt i gang dette maskineriet for å stoppe nå. Ambisjonen er at vi skal bygge opp til fem til seks nye bowlinghaller i året. Det er naturlig at vi vil øke takten i løpet av noen få år, sier en offensiv Skandsen.

Ikke lenge etterpå bestemte han seg for å kjøpe veikroa Kosen på Tengs, samt investere

Dette innebærer at det ikke bare skal bygges bowlingbaner i Norge og Sverige, men også

andre land. - Nå er fokuset vårt å få kontroll på Stockholmområdet og Sverige. Det er også mange muligheter i Norge fremdeles, men det er naturlig at vi om et par år ser oss om etter muligheter i andre land. Om det blir Danmark, Finland eller England, er for tidlig å si noe om. Ofte kan det være tilfeldigheter som avgjør, fortsetter han.

HELHETSOPPLEVELSE Gründeren mener han har funnet et konsept de har truffet blink med når det gjelder Lucky Bowl. - For oss er det viktig at helhetsopplevelsen skal være god. Derfor har vi et stort fokus på god mat. Vi liker å si at vi bygger restauranter med bowlingbaner, og ikke omvendt. Men vi må se an stedet hvor vi etablerer oss. Noen steder er det naturlig at bowlingbanen spiller hovedrollen, mens andre steder er det maten. Utformingen og designet er imidlertid det samme uansett hvor du er. Vi skal være godt gjenkjennelige. Det er ingen hemmelighet at veldig mange eigersundere ønsker seg en bowlinghall til Egersund igjen, men foreløpig finnes det ikke planer for Lucky Bowl i Egersund, selv om Skandsen mener at det er potensial i byen. - Foreløpig vurderer vi ikke Egersund. Men kanskje en gang i fremtiden. Det er for mange andre steder i landet hvor grunnlaget er bedre, og derfor blir Egersund satt på vent. Men dersom noen andre skulle vurdere dette, så stiller jeg gledelig opp med min kunnskap og erfaring, sier han. Skandsen er imidlertid representert med tre ulike spisesteder i form av K&G House of Burger, Kosen og Mama’s Pizza. I tillegg har Dalane sin største fotballcup fått navnet Lucky Bowl Cup. - Vi synes det er utrolig kjekt at vi får sponse en så flott turnering med barn og unge, og at vi får lov å profilere oss gjennom en slik turnering. Vi ser definitivt viktigheten av å støtte og bidra der vi kan hos lokale idrettslag og frivillige organisasjoner. Derfor ønsker vi å være synlige hos mange, men EIK Fotball er særlig viktig for oss, siden de er den største organisasjonen for barn og unge her lokalt.

61


www.pwc.no/egersund

PwC Rogaland styrker vårt unike kompetansemiljø innen Revisjon og ser etter deg som vil litt mer!

Alle bedrifter kan forbedres Revisjon, Regnskap og Rådgiving PwC Rogaland opplever økende oppdragsmengde, og og ønsker å styrke laget både i Stavanger, Haugesund og Egersund. Vi søker deg som har utdannelse og gjerne kompetanse innen revisjon og som ønsker å være med å utvikle Norges mest unike kompetansemiljø på området. Vi kan love deg et utviklende fagmiljø, og mange spennende kundeoppdrag.

La oss snakkes om hva vi kan gjøre sammen med

Er denå vi ser etter?din bedrift! Kontakt oss gjerne. degdufor forbedre Vi søker deg med følgende kvalifikasjoner/egenskaper: • Siviløkonom, master, revisor (registrert/statsautorisert) eller tilsvarende utdanning • God forretningsforståelse, markedsfokus og analytiske egenskaper Per og Trygve • Strukturert, selvstendig evne til åÅrstad tenke helhetlig • Sosial/lagspiller, med gode relasjons- og kommunikasjonsegenskaper Partner Spinnerigaten 13 • Høy grad av integritet og engasjement T: 952 61 160 4370 Egersund • Relevant erfaring er ønskelig men ingen betingelse.

E: per.t.arstad@pwc.com

www.pwc.no/egersund

Søknadsfrist 15 april 2018. Du bes laste opp CV, karakterutskrifter og andre relevante vedlegg i PDF via annonsen som er registrert på Finn.no kode: 116514377. Vennligst angi hvilket kontor du søker til - Stavanger, Haugesund eller Egersund. Oppstart etter avtale. Spørsmål knyttet til stillingen i Egersund kan rettes til: Per Trygve Årstad, tlf. 95 26 11 60, e-post: per.t.arstad@pwc.com © 2017 PwC. Med enerett. I denne sammenheng refererer “PwC” seg til PricewaterhouseCoopers AS, Advokatfirmaet PricewaterhouseCoopers AS, PricewaterhouseCoopers Accounting AS og PricewaterhouseCoopers Skatterådgivere AS som alle er separate juridiske enheter og uavhengige medlemsfirmaer i PricewaterhouseCoopers International Limited.

62

www.eikfotball.no


God service. Lang erfaring. Alltid til tjeneste - 24 timers kranbilservice.

EGERSUND 63


100% FIBER. ALLTID.

altifiber.no

ACTION TIL FOLKET Endelig er vår favorittserie tilbake med en ny sesong! Det blir garanter t timesvis med drama, lidenskap, spenning og følelser ikke en gang Hollywood kan match e. Som Eliteseriens hovedsam arbeidspartner er vi stolte av å få dele hver t eneste øy eblikk med deg.

64

www.eikfotball.no

LITESERIEN

Foto: Erik Schrøder / NTB Scanpix

E PRESENTERER


- Sandblåsing - Tørrisblåsing - Metallisering - Maling

Dalane Sandblåsing AS Tengsareidveien 6, 4370 Egersund Telefon: 951 27 997

65


66

www.eikfotball.no


BJARNASON Tekst: Ole Kristian Larsen. Foto: Rune Eikeland

FORVENTER KNALLTØFF SESONG

ÓLAFUR ÖRN BJARNASON ER KLAR FOR Å GYVE LØS PÅ SIN ANDRE SESONG SOM EIK-TRENER. HAN TROR LAGET HANS HAR DE KVALITETENE SOM SKAL TIL FOR Å KJEMPE I TOPPEN. Ikke siden 2014 har EIK fått begynne en sesong med samme trener som fjoråret. I år går trener Ólafur Örn Bjarnason løs på sin andre sesong som EIK-trener for A-laget i PostNordligaen. Islendingen har lagt bak seg 2017 – et år med mange høydepunkter. Nå venter en ny tøff sesong hvor treneren håper han har ett mannskap som er godt nok til å kjempe i toppen av tabellen. Den sindige islendingen legger ikke skjul på at den harde vinteren i distriktet har ført til en del omrokkeringer i den opprinnelige planen. - Det har vært en grei sesongoppkjøring så langt. Værforholdene har bydd på en del utfordringer, men det har vi som regel løst bra, sier han - Kvaliteten på treningene synes jeg imidlertid har vært bra, legger Bjarnason til. Siste del av sesongoppkjøringen ble lagt til Spania hvor de fikk optimale forhold gjennom en hel uke.

FLERE NYE SPILLERE Foran årets sesong har Bjarnason og sportssjef Ojan Bijan jobbet hardt med å hente inn flere nye spillere. De har naturlig nok fått tid på seg til å gjøre seg kjent med sin nye klubb og nye lagkamerater. - Arbeidet med å få dem inn i spillergruppa synes jeg har gått bra. Etter hvert tror jeg de aller fleste har fått forståelsen av hvordan vi ønsker at laget skal fremstå, sier Bjarnason. Gjennom sesongoppkjøringen har laget unngått noen store og alvorlige skader, foruten om Kristoffer Rasmussen sitt brudd i foten mot Vidar i mars. I tillegg pådro Marius Andersen seg brudd i foten på samme sted i treningskampen mot Bryne. - De skadene vi har slitt med, er skader som vi har tatt med oss fra i fjor. Det er viktig at vi klarer å disponere en tropp som til en hver tid er så fulltallig som mulig, sier EIK-treneren.

STØRRE KVALITET Selv om årets tropp teller noen færre spillere enn i fjor, føler Bjarnason seg trygg på at kvaliteten er bedre i år. - Vi har en tynnere tropp, men vi har en bedre tropp i år. Vi har flere spillere som kan bekle

flere roller, og det gjør at vi har flere strenger å spille på. Samholdet i spillergruppen opplever jeg også som utrolig god for tiden. Det er viktig med tanke på at vi må dra i samme retning om vi skal lykkes, sier 42 år gamle Bjarnason. I forsvaret føler treneren at han har flere gode valgmuligheter. - I fraværet av Mads Nørby Madsen har Marius Andersen fått prøve seg mye på venstreback. Det gjør at vi har to gode alternativer. Både på backplass og midtstopperplass har vi nå dobbeltdekning. Jørgen Olsen har gjort sine saker bra, mens Marcel Wawrzynkiewicz har spilt godt i midten. Samtidig vet vi hvilke kvaliteter han har på backen. Den nye forsvarsspilleren Kristian Strande har også fått en god start. På keeperplass har vi fått en virkelig god duo i Daniel Hagen og Nicolai Larsen Berg oppsummerer Bjarnason.

GOD KONKURRANSE PÅ MIDTBANE

viktig at man har muligheten til å benytte seg av forskjellige typer, forklarer Bjarnason. Skal man lykkes med å etablere seg i toppen av tabellen, mener treneren det er helt avgjørende at laget får en god start. - En god start setter mye av føringene for resten av sesongen, og det gjør mye med stemningen og miljøet rundt laget. Derfor er det utrolig viktig at vi er klare når alvoret braker i gang. Ofte kan det være krevende å manøvrere seg ut av en tung start, fortsetter han.

MANGE SOLIDE KONKURRENTER Det hersker liten tvil om at årets PostNord-liga, avdeling 2 er en knalltøff pulje med flere gode lag. Bjarnason mener konkurransen er beinhard og at mange lag har de samme ambisjonene som EIK. - Arendal, som rykket ned, er naturlige forhåndsfavoritter før sesongen sparkes i gang. Det samme er klubber med historie og ressurser som Bryne og Hødd. I tillegg tror jeg klubben som overrasket mange i fjor, Nardo, vil gjøre det bra. Under samme kategori har du Vidar. Skeid er selvsagt også en klubb som vil markere seg.

På midtbanen beskriver EIK-treneren situasjonen på følgende måte: - Aleksandar Corovic har kommet inn som et friskt pust og som gjør konkurransen på midtbanen enda tøffere. Chris Sleveland og Sander Remme forventer jeg tar ytterligere steg denne Vi har en tynnere tropp, men vi har en sesongen, noe som betyr at de vil utfordre bedre tropp i år. Vi har flere spillere som de etablerte på en kan bekle flere roller, og det gjør at vi har enda tøffere måte, sier flere strenger å spille på han. - Fremover på banen har vi fått inn Roy EIK-treneren er klar på at laget hans ikke vil få Miljeteig og Kim Robert Nyborg, som har vendt noe gratis. tilbake. Får vi Mathias K. Perttamo og Kristoffer - På papiret kan troppen være utrolig sterk. Rasmussen helt skadefrie, har vi nesten fått to Men hvis man ikke har den riktige innstillingen, helt nye spillere i dem foran denne sesongen. innsatsen og vinnerviljen foran hver eneste Jeg synes det ser veldig bra ut, utdyper han. kamp, så kommer man til kort. Hver eneste - I fjor fikk vi en sesongstart preget av mange kamp i denne divisjonen er en krig, og da må skader og karantener. Det håper vi å unngå man være «på» til hver kamp. Det må spillerne fra start denne sesongen. Likevel tror jeg vi er skjønne fra kamp en, sier islendingen. mer robuste mot slike situasjoner i år, enn hva - Nåløyet for å vinne denne avdelingen er tilfellet var i fjor, legger han til. vanvittig smalt, og marginene er små. Men vi skal være klare når alvoret starter. ULIKE KVALITETER EIK-treneren mener han har et mannskap hvor TRENGER STØTTE FRA TRIBUNEN han kan skifte på laget alt etter hvilken type Skal tigrene lykkes denne sesongen, er laget motstander som venter han. også avhengig av støtte fra tribunen. - Vi har flere ulike spillertyper, noe som er en - Supporterne betyr utrolig mye for oss. Støtten viktig egenskap til et lag. I starten av sesongen skal vi både spille på en nydelig kunstgressmatte vi har opplevd både på hjemme- og bortebane har vært fantastisk siden jeg kom til klubben. Det mot et spillende Vålerenga 2. Det er stort håper jeg fortsetter denne sesongen, smiler en kontrast til hva som venter oss hjemme mot håpefull Bjarnason. Vidar to kamper senere for eksempel. Da er det

67


Endelig sesongstart! Også i år kan du følge alle kampene til A-laget live på dalane-tidende.no!

Men for oss er ikke bare A-laget viktig. Det er i kamper som EIK jenter 7 mot Bjerkreim IL eller EIK gutter 11 mot SIK framtiden skapes. Derfor følger Dalane Tidende ikke bare de store idrettsbegivenhetene, men også bredden.

EIK-TILBUD Digitalt abonnement

49

1 måned kun kr

*

Send sms til Eli Ann, 467 97 168 eller Maarten, 400 456 38 så hjelper vi deg i gang! *Tilbudet gjelder kun nye abonnenter. Abonnementet fornyes til ordinær pris, kr 149,- pr. måned.

Stolt sponsor av barne- og ungdomsfotballen i EIK

68

www.eikfotball.no


Perfekt samspill Det er ikke mye som blir skapt helt uten samspill. De viktigste spillerne våre er glass, tre og aluminium. Med kunnskap, stolthet og tradisjon blir det til moderne vinduer med lang levetid og markedsledende garantier. Man kan spille fotball eller produsere vinduer, men uten samspill blir det ingen resultater.

www.nordan.no

SKIFTE

VINDU, KJØKKEN, BAD? SKIFTE TAK ELLER KLEDNING? BYGGE OM,PÅ ELLER TIL?

I lag med våre samarbeidspartnere tar vi oss av ditt prosjekt. Enkelt for deg! Våre erfarne fagfolk engasjerer seg i dine ønsker og står på for å gi deg et resultat både du og vi kan være stolte av. Ta kontakt med oss for uforpliktende tilbud.

69


Vi setter kunden i sentrum BDO er ledende i Norge innen regnskap, revisjon, rådgivning og advokattjenester. Gode råd krever nærhet. Derfor er vi tilstede over hele landet, og vi har i dag 26 ansatte ved vårt kontor i Egersund. Nå forbereder vi oss på en ny fremtid. Forutsetningene for å drive virksomhet endres og vi vet at ved å sette kundene våre i sentrum vil vi finne de beste løsningene. Med vår kunnskap og erfaring kan vi gi deg rådene du ikke visste at du trengte. Kontakt oss gjerne for et uforpliktende møte.

ARNFRED BERNTSEN Partner, revisjon +47 412 34 133 arnfred.berntsen@bdo.no GISLE DANIELSSEN Partner, BDO Advokater +47 916 08 092 gisle.danielssen@bdo.no

Revisjon | Advokat | Rådgivning | Regnskap

70

www.eikfotball.no


INNOVATIVE OFFSHORE SOLUTIONS

CUSTOM DESIGN TO FIT YOUR REQUIREMENTS

DESIGN - ENGINEERING - PRODUCTION

HYMEK - YOUR OFFSHORE PARTNER Hymek was established in 2004. We offer design, engineering, product development and production of reels for the offshore market. Our products are custom designed Bulk Loading Stations, Reels, Combi Reels, Sheaves, HPU’s and related products. We use known technology in new design with high focus on product innovation. To ensure high quality products we perform simulations, analyses and testing at our facilities in Egersund. Our competence is within hydraulics, mechanics and corrosion free materials.

www.hymek.no

– we make the reel thing 71


Velkommen til hyggelig handel hos oss

i Kvellure og Årstaddalen! 7-23(8-20)

Hilsen , ing! n n e H g o Arild

89

BIG BEEF/THICK AND JUICY BURGER 2X2-PK Plukk og miks,Nordfjord, 2X350gr, 124,00 pr. kg

70

00

Gjelder i Rogaland- Kun til private husholdninger.

72

www.eikfotball.no

KYLLINGLÅR GRILLET

Solvinge, 2X 850 g, 41,18 pr. kg, normalpris 44,00 pr. pk

00


VESTNOR TEKNIKK AS HAR SIDEN 1984 LEVERT INNOVATIVE SANITÆRLØSNINGER TIL VVS-BRANSJEN. VÅRE PRODUKTER BENYTTES I HOVEDSAK I OFFENTLIGE BYGG OG INNEN INDUSTRI. HOVEDPRODUKTENE VÅRE ER DUSJSYSTEMER, SERVANTARMATUR, URINALSPYLING ETC. FOR SKOLER, IDRETTSHALLER ETC. VI LEVERER OGSÅ RUSTFRIE PRODUKTER, SOM WC, SERVANTER, DRIKKEFONTENER ETC.

VI ER STOLT LEVERANDØR AV DUSJENE TIL ESPELANDHALLEN!

WWW.VESTNORTEKNIKK.NO

TLF.: +47 51 49 80 60 NYEVEIEN 49B, 4370 EGERSUND E-MAIL: POST@VESTNORTEKNIKK.NO

Trenger du hjelp til å lage ny hage? Eller renovere din gamle? Vi planerer og gjør det meste av grovarbeidet www.dalane-hageservice.no Telefon: 51 49 12 50

Plantevern Beplantning Muring av forstøttningsmur og legging av beleggningsstein Salg av singel, grus, mold osv. Salg av bark og duk Salg og legging av ferdig plen Mange års erfaring Levering & frakt Utleie av div. maskiner Trefelling - beskjæring Vekkjøring av greiner Graving og transport Trefelling og beskjæring Brøyting og strøing Soping

73


74

www.eikfotball.no


MILJETEIG HÅPER HAN LEVERER MANGE MÅLPOENG Tekst: Ole Kristian Larsen Foto: Rune Eikeland

ROY MILJETEIG FØLER IKKE PÅ NOE PRESS, MEN HÅPER OG TROR HAN FÅR BIDRATT MED MANGE MÅLPOENG I DEN GULE OG SVARTE DRAKTA I 2018. Før jul i fjor ble det klart at den offensive midtbanespilleren Roy Miljeteig bytter ut lyseblått med gult og svart. Det er knyttet store forventinger til at den tidligere FK Haugesundsspilleren skal gjøre sine saker bra i EIK etter overgangen fra Sandnes Ulf. - Jeg kjenner ikke på noe press. For meg var EIK et naturlig valg, og til nå har jeg bare hatt fokus på å gjøre det så bra som mulig i sesongoppkjøringen, sier Miljeteig.

BESTEMTE SEG RASKT 29-åringen har en innholdsrik karriere bak seg før neste stoppested ble Egersund og EIK. Han dominerte stort i flere sesonger hos Vard Haugesund. Det førte til at storebror FK Haugesund fikk øynene opp for midtbanespilleren. Deretter bar det videre til Sandnes Ulf hvor han var fast inventar på Ulf gjennom hele sesongen i fjor. Men i 2018 er det EIK som gjelder. Miljeteig stortrives så langt i sin nye klubb. - Det har vært veldig bra til nå. Jeg synes vi jobber utrolig bra på treningsfeltet med en filosofi som Ólafur Örn Bjarnason og Ojan Bijan står for. Jeg trives godt til nå, sier Miljeteig. Da EIK kom på banen og signaliserte interesse for midtbanespilleren, trengte han ikke særlig lang tid på å bestemme seg. - Jeg synes planen som ble lagt frem for EIK i år,

virket veldig spennende. Det var en kombinasjon av den sportslige satsingen til klubben og at vi nylig har kjøpt oss hus på Ganddal. Derfor var EIK et naturlig og spennende valg, forteller EIKspilleren. - Lysten på å bli EIK-spiller kom etter bare en samtale. Det trigget meg veldig, sier han.

SKAL LAGE HODEBRY FOR MOTSTANDEREN Miljeteig har hele karrieren vært kjent for en spiller som ofte er involvert foran motstanderens mål, og ofte som nest sist på ballen. Det håper han vedvarer når den nye sesongen sparkes i gang. - Jeg er best med ballen i beina, er teknisk god og smart.

fjorårets toppscorer i EIK – Bubacarr Sumareh. - Relasjonen mellom meg og Bob er kjempebra – både på og utenfor banen. Gjennom tre sesonger i Vard Haugesund fant vi hverandre godt. Han er lynkjapp og det passer meg og mine pasninger bra, smiler den nye EIK-spilleren.

TRIVES UNDER BJARNASON Mange forventer at tigrene skal kjempe i toppen i 2018-sesongen. Det håper også Miljeteig. Men han er også tydelig på at da må laget hans levere fra første stund. - Pr. nå er dette en av de beste stallene jeg har vært borti i 2. divisjon. Jeg forventer jo at vi skal kjempe i toppen, men det krever hard jobbing. Laget har masse ferdigheter, og jobber vi hardt i tillegg, så har vi gode muligheter for å gjøre det bra, uttaler han.

Slik beskriver han seg selv som spiller. - De fleste sesongene har jeg spilt i «10errollen». Så langt i oppkjøringen har jeg Miljeteig har hele karrieren vært kjent for spilt indreløper. Det tror jeg kan passe meg en spiller som ofte er involvert foran veldig bra ut fra slik motstanderens mål, og ofte som nest sist Bjarnason ønsker at vi på ballen. skal fremstå, fortsetter Miljeteig. - Treneren ønsker at vi skal ha mye ball, og at vi skal være det førende Roy Miljeteig trives særdeles godt under ledelse laget. Da passer en indreløperrolle meg svært av sin nye trener Ólafur Örn Bjarnason. godt. - Han passer meg veldig godt. Jeg ble litt overrasket i starten over hvor nøye og detaljert han jobber med tanke på taktikk og GJENSYN MED SUMAREH spillemønster. Det har jeg ikke vært borti på Selv om det er mange nye fjes Miljeteig har blitt dette nivået før. Jeg har inntrykk av at vi tenker kjent med denne sesongen, så er det i tillegg en fotball veldig likt, sier 29-åringen. spiller han kjenner bedre enn de fleste, nemlig

75


EINESTÅANDE BUKOMFORT

Slankare, energisparande og like berekraftig som tradisjonelle vegger. Med Neopor®-teknologien har Vartdal Plast skapt framtidas veggsystem. Ta kontakt med din lokale byggjevareleverandør for meir informasjon om Vartdal Veggsystem eller sjå vartdalplast.no/veggsystem

EINESTÅANDE BUKOMFORT

Slankare, energisparande og like berekraftig som tradisjonelle vegger. Med Neopor®-teknologien har Vartdal Plast skapt framtidas veggsystem. Ta kontakt med din lokale byggjevareleverandør for meir informasjon om Vartdal Veggsystem eller sjå vartdalplast.no/veggsystem

NYHET ÅPNET PÅ EINESTÅANDE BRYNE

M44

BUKOMFORT www.luckybowl.no

76

Slankare, energisparande og like berekraftig som tradisjonelle vegger. Med Neopor®-teknologien har Vartdal Plast skapt www.eikfotball.no framtidas veggsystem.


Som en stor trafikkskole i distriktet har vi fokus på å være best på tilgjengelighet, pris og kvalitet i føreropplæringen.

Trafikalt grunnkurs i mai: 28., 29., 30. og 31. kl. 16.00 - 18.30 Trafikalt grunnkurs i juni: 25., 26., 27. og 28. kl. 16.00 - 18.30 Moped- og teorisamling; Nye kurs 4. juni og 2. juli MC-teori; Nye kurs 22. mai og 19. juni Påmeldinger på telefon, e-post eller vår nettside www.hoiens-trafikkskole.no

Vi tilbyr opplæring innen de fleste førerkortklasser: • Personbil (Klasse B) • Personbil med tilhenger (Klasse BE) • Motorsykkel (Klasse A) • Mellomtung motorsykkel (Klasse A2) • Lett motorsykkel (Klasse A1) • Traktor (T) • Moped (M)

Åpningstider for vårt kontor Mandag, tirsdag, torsdag og fredag 10 – 14 Tlf: 51 49 03 03, kontor@hoiens-trafikkskole.no Følg oss på Facebook.

VELKOMMEN TIL VÅRT TRENINGSSENTER I SVANEDALSGÅRDEN VI STÅR KLAR TIL Å TA IMOT DEG PÅ VÅRT SENTER SPEKKET AV UTSTYR FRA VERDENSLEDENDE LEVERANDØRER.

TRENING I SENTRUM

Spinnerigaten 13, 4370 Egersund​. Tlf: 51 49 42 66 / 97 01 41 02. www.spinneriet-treningssenter.no

77


Sealing Solutions & Machining for the oil and gas industry Norwegian Seals continuously search for the optimal solution. In close co-operation with our customers, and by using the latest innovations in materials and technology, we can handle most challenges. With rapid advancements in offshore drilling technology, possibilities within the subsea market are continually expanding. Drilling tools and subsurface equipment must travel great distances below the ocean surface, increasing the severity and critical nature of

subsea exploration. Field location, corrosion, hydrostatic pressure, and ocean currents are only a few factors to consider while traversing the volatile metoceanic space. Our products are a proven provider of worldclass engineering support and critical service

Precision. Engineered. Performance. 78

www.eikfotball.no

components capable of surviving the rigors of the subsurface terrain. From rotary seals in umbilical cords to seal carriers in risers, we ensure your subsea system components receive the highest level of engineering design and material integrity the industry has to offer.

Kjøpmannsbrotet 7, 4352 Klepp Tlf: 51 78 60 30. firmapost@norwegianseals.no www.norwegianseals.no


25 BUTIKKER HEIER PÅ EIK! AMFI EIKUNDA | 10-20 (18) | amfi.no/eikunda

10

AMFI Mye å glede seg til. Alltid.

Tlf.: 982 00 000, www.jaerenolje.no

79


MØT DEN HELT NYE VERDENS

ENKLESTE FISKE-EKKOLODD HOOK2 fjerner usikkerheten, slik at du får mest mulig ut av tiden på vannet. Finn mer fisk med et automatisk ekkolodd du kan stole på, og den beste CHIRP-dekningen blant dagens fiske-ekkolodd. Få HOOK2 3-i-1-ekkolodd med CHIRP, SideScan og DownScan-visning i en størrelse som passer deg*. Et forhåndslastet basiskart til lavest pris er inkludert, med mange kartalternativer for full dekning fra C-MAP® og Navionics®. Lett å installere, lett å bruke med lav pris.

4"

5"

9"

7"

SE BEGGE SIDER AV BÅTEN

HELAUTOMATISERT JUSTERING AV EKKOLODD

TRIPLESHOT™ 3-i-1EKKOLODD INKLUDERT

TILGJENGELIG MED SKJERMSTØRRELSE PÅ 4, 5, 7, 9 OG 12 TOMMER *Også tilgjengelig med 2- i et-1 ekkolodd og tradisjonelt ekkolodd

www.lowrance.com/hook2

Miljø Container AS Nyåskaiveien 5B, 4374 Egersund www.miljocontainer.no

Telefon 51 49 20 00

i alle størrelser for bedrifter og private 80

www.eikfotball.no

EKTE LOWRANCE DOWNSCAN IMAGING™

TILGANG TIL VIKTIGE FUNKSJONER MED ETT TASTETRYKK

12"

CONTAINERUTLEIE

DOBBELT SÅ BRED CHIRP-EKKOLODDEKNING

TILGANG TIL KART MED FULL DEKNING


Nye T-Roc. En spennende og sporty SUV.

Har du sansen for god design og unike detaljer? T-Roc SUV utmerker seg med sin uttrykksfulle crossoverdesign. Når du kjører en bil forventer du ytelse – og det får du i nye T-Roc. Ekstrautstyret til T-Roc SUV omfatter blant annet 4MOTION firehjulstrekk som gir godt veigrep på nesten alle underlag.

Nye Polo. Pålitelig, komfortabel og sporty.

Med sitt nye og sporty design ser Polo mer selvsikker ut enn noen gang, og med et stort utvalg av designpakker åpnes det for flere omfattende valg av tilpasninger på bilen enn tidligere. Interiøret i Polo er også oppgradert, både funksjonelt og visuelt.

Nå er butikken full av spennende nyheter! Har du sett vår splitter nye SUV Volkswagen T-Roc? Eller nye Polo? Ta kontakt med Simen Tingbø Runestad for mer informasjon eller for å bestille prøvekjøring. Velkommen innom på Tengs for en hyggelig bilprat. Drivstofforbruk blandet kjøring Polo 4,4-4,7 l/100km/CO2-utslipp: 101-108 g/km. T-Roc: 5,1 -6,8 l/100km. CO2-utslipp: 116-155 g/km. Avbildet modell kan ha ekstrautstyr.

Fossveien 4, 4373 Egersund. Tlf: 48 11 79 28

Vi er i tankene til Egersunds IK

EIE

Vi har beste tets distrik eanlegg vask ask

gsv

Torsda

149,-

Vi har utleie av biltralle, skaphenger og grindhenger

YX Eie, Jernbaneveien 39, 4370 Egersund

81


EIGERSUND KOMMUNE Sammen for alle

Eigersund kommune gir en tommel opp til EIK for arbeidet med barn og unge i Egersund...

Det skjer i Egersund

26. april Min fortelling min stemme Biblioteket

82

www.eikfotball.no

24. mai Tour des Fjords med folkefest pĂĽ torget

17. juni Gratis friluftskonsert pĂĽ Maurholen


EIKS NYE KEEPER STORTRIVES I EGERSUND Tekst: Ole Kristian Larsen Foto: Rune Eikeland

NICOLAI LARSEN BERG HAR FUNNET SEG GODT TIL RETTE I EGERSUND. NÅ GLEDER HAN SEG TIL Å KJENNE PÅ FOTBALLENTUSIASMEN I OKKA BY. Nicolai Larsen Berg er foran denne sesongen hentet inn som ny keeper sammen med Daniel Hagen. Dermed har EIK en splitter ny keeperduo foran årets sesong i PostNord-ligaen. Skiengutten har allerede funnet seg godt til rette i Egersund, selv om han medgir at været ikke har begeistret han for mye. - Jeg må innrømme at jeg tror Egersund er en langt bedre by på sommeren enn på vinteren, men det er utrolig flott her, sier EIKs nye målvakt.

FUNNET SEG GODT TIL RETTE Larsen Berg har flyttet til byen sammen med sin samboer, og han er også i gang med jobb for Lagård ungdomsskole. - Vi har funnet oss veldig godt til rette, sier 23-åringen. Når det gjelder fotballen, er keeperen godt fornøyd med arbeidet som er gjort så langt av han og resten av laget. - Vi har kommet godt i gang, og har hatt en god oppkjøring. Vi har jobbet tydelig med å bygge gode relasjoner med hverandre. Alle er enige om at laget har mye kvalitet, men det er opp til oss å få disse kvalitetene til å virke sammen i et lag. Får vi det til, tror jeg vi har en god sesong i vente, sier Larsen Berg. - Jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk av laget. Det er en veldig god treningskultur, og det setter jeg pris på, legger han til.

GOD MOTTAKELSE Den tidligere Vindbjart-keeperen setter stor pris på mottakelsen han har fått. - Jeg har bare lovord og komme med til de som jobber rundt klubben. Det er noen flotte folk som tar oss godt i mot hver dag, sier han. Keeperen mener årets EIK-utgave har det som skal til for å kjempe i toppen. Han er imidlertid klar på at resultatene ikke kommer av seg selv. - Det handler om at alle de små detaljene som vi jobber med på trening, blir gjort på en god nok måte. I tillegg så viser historien at lag som kommer i «flyten», gjør det bra. Vi må jobbe hardt for å få marginene over på vår side, sier Larsen Berg.

GODT FJORÅR

spillerne, både en til en, og som gruppe. Visjonen han har for klubben ser jeg på som veldig positiv. Kvalitetene hans setter jeg stor pris på, sier 23-åringen.

MERKER ENTUSIASMEN Foran denne sesongen har EIK et helt nytt keeperteam. Asle Sirevåg er ny keepertrener, og han har ansvaret for Daniel Hagen, Odin Grimsrud Noreng og Larsen Berg. - Vi har vært store deler av sesongoppkjøringen alene for å terpe på keepertekniske ting som er viktige foran en sesongstart. Dessverre har Grimsrud Noreng vært skadet, men forhåpentligvis kommer han styrket tilbake. - Jeg både tror og håper vi som keepere er klare for det som venter oss i 2018-sesongen, sier han.

Den nye EIK-keeperen har tidligere spilt for Odds BK, Notodden og nå sist for Vindbjart hvor han hadde en svært Alle er enige om at laget har mye kvalitet, god sesong i 2017. - Jeg er en keeper men det er opp til oss å få disse kvalitetene full av energi som til å virke sammen i et lag. Får vi det til, prater mye. Jeg er tror jeg vi har en god sesong i vente. en lederskikkelse på banen, og jeg er opptatt av at spillerne Nå gleder Nicolai Larsen Berg seg virkelig til å ta skal føle seg trygge på han som står bakerst. fatt på sesongen. Derfor håper jeg at jeg kan spre trygghet i laget - Jeg merker at Egersund er en meget med mitt keeperspill, beskriver han. fotballengasjert by. Man ser EIK-logoen på biler over alt, og utrolig mange er interessert i EIK. Larsen Berg har bare lovord om sin nye trener Derfor skal det bli kjekt å kjenne på entusiasmen Ólafur Örn Bjarnason. når serien starter, avslutter han. - Bjarnason er en rolig og sindig islending som kan fotballfaget. Han er utrolig dyktig med

83


Istockphoto

Maling, sparkel, flis, snekkerarbeid, betongarbeid, oppussing, renovering og hagearbeid.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud Gamle Eigerøyveien 33. Tlf.: 51 49 46 17

BLOMSTENE

KJØPER DU HOS EUROPRIS EGERSUND

Alltid på plass T Stangeland Maskin AS er landets største og mest moderne maskinentreprenør, med hovedvirksomhet innen grunnarbeid. Vi disponerer ca. 500 maskinenheter, hvorav bl.a 100 gravemaskiner, 65 dumpere/lastebiler, 20 hydrauliske borerigger og 30 dozere/ hjullastere. Vårt utstyr er topp moderne og blir hele tiden oppdatert og fornyet. Vårt mål er å sikre kvalitet gjennom gode medarbeidere og systemer, og det mest oppdaterte utstyret.

tlf.: 51 44 41 00, nordiccranegroup.com 84

www.eikfotball.no


Varbergveien 1, 4371 Egersund 51 46 49 49 egersund@tess.no - www.tess.no

Bestilling 51 49 00 00 Maksitaxi 99 59 50 50

Bestill taxi enkelt og greit på vår app TaxiFix Last ned gratis til din smarttelefon.

Nå kan du enkelt og greit bestille eller forhåndsbestille taxi med få klikk på din smarttelefon

Du kan også registrere deg på www.123taxi.no og bestille dine reiser der. Eller gjør som du alltid har gjort - ring oss på 51 49 00 00

Alt innen ventilasjon

85


TIPS & TRIKS ER DET DU STEKER OG GRILLER GODT, MEN IKKE FANTASTISK? MED YPPERLIGE RÅVARER FOR HÅNDEN, OG RÅD FRA LANDETS BESTE KOKKER, KAN DU GÅ FRA Å VÆRE EN GLAD AMATØR TIL Å BLI EN FEINSCHMECKER PÅ ÉN, TO, TRE. PRIMAJAEREN.NO

TID FOR FISKETUR 3199 1999 KJØPT LØST 4767,-

Dalane bil As din lokale Nissan og Kia forhandler

KR

KJØPT LØST 2945,-

PENN PROFF 4.0 HAVFISKESETT

KR

PENN HAVFISKESETT

1199 KJØPT LØST 2047,-

ABU GARCIA PHAZER 10.6 LAKS KOMBINASJON

www.dalane-bil.no 51 49 62 00

86

www.eikfotball.no

EGERSUND AS SPORTY


VI HAR FLYTTET INN I NYE LOKALER I GAMLE SOKNDALSVEIEN 7. VELKOMMEN INNOM FOR GODE RÅD OG EN UFORPLIKTENDE PRAT.

SUPPORTER VI LOVER AT FRA FØRSTE

KONTAKT PÅ TELEFON, E-POST ELLER SOSIALE MEDIER SKAL

VI INNEN 48 TIMER:

HA TATT KONTAKT

VÆRT PÅ BEFARING GITT DATO FOR OPPSTART

UTSTYR

SKJERF I ‘‘SILKE-KVALITET KR 150,-

GITT PRIS CAPS MED PÅSYDD LOGO KR 150,BALKONGFLAGG MED STANG KR 400,(BALKONGFLAGG MÅ BESTILLES INNEN 21. APRIL

NÅR DU TRENGER EN SNEKKER 915 25 759

BESTILLES HOS TIGERFLOKKEN TORESVA@ONLINE.NO ELLER 988 24 858

VI UTFØRER ALT INNEN

NYBYGG, PÅBYGG, TOTALRENOVERING, RESTAURERING OG REHABILITERING

På Klinikk for Alle hjelper vi ca 40 000 mennesker i året. Vi er landets største kjede for behandling av hodepine/migrene og muskel- og skjelettplager. Gamle Sokndalsveien 38, 4372 Egersund. Tlf.: 02325. www.klinikkforalle.no

87


på innendørs solskjerming! innendørs solskjerming! Det som henger i vinduene er en viktig del av interiøret. Kom å ta en prat med oss, så gir vi deg mange spennende muligheter til å dekorere vinduene i din stil. Vi kan ta mål og finne akkurat den varianten og fargen som passer til ditt hjem.

Fardal Bil AS

20% rabatt

Eie, 4373 EGERSUND Telefon 51 46 10 00 www.fardalbil.no

Oasen Flora-Dekor Hauen/Torget, 4370 Egersund Tlf 51 49 09 04

Storgaten 17, 4370 Egersund Telefon: 51 49 09 67

Tlf. 99 09 20 20 E-post: post@vgolv.no www.vgolv.no

Gamle Sokndalsvei 38 4372 Egersund Telefon: 51 49 44 55 www.dalanedyreklinikk.no

Sokndalsvei 38, på Gamle innendørs solskjerming! innendørs solskjerming!

20% 4372 Egersund, Tlf: 51 49 60 00

20% rabatt på måtilpasset solskjerming

Tilbudene gjelder Tilbudene gjelder tom51 9. april 2013 Tlf.: 46 2013 76 76 tom 20. april www.pizzabakeren.no

Det som henger i vinduene er en viktig del av interiøret. Kom å ta en prat med oss, så gir vi deg mange spennende muligheter til å dekorere vinduene i din stil. Vi kan ta mål og finne akkurat den varianten og fargen som passer til ditt hjem.

20%

Tlf.: 51 49 07 78 Storgaten 33 4370 Egersund

20% rabatt på måtilpasset solskjerming

Nytorget, Egersund, 51 49 03 94

Norges største fargehandel

Nytorget, Egersund, 51 49 03 94

Hovlandsveien 52, 4374 Egersund Telefon: 51 46 47 00

COMFORT EGERSUND Tollefsen & Egebakken A/S Jernbaneveien 22, 4370 Egersund. Tlf. 400 01 831 www.comfort.

Tilbudene gjelder tom 20. april 2013 Blast It Egersund Mob. 472 98 473 Mail: egersund@blast-it.no Norges største fargehandel www.blast-it.no

Tilbudene gjelder tom 9. april 2013

Nyeveien 70, 4370 Egersund Telefon: 51 49 35 60

TLF: 51 49 19 00

www.sfp.no

www.nvc.no

Elvegaten 7, Egersund, Telefon 51 49 25 57

Nodland Vulke service as TLF: 903 61 747 Sandakergaten 9 4370 Egersund

Telefon: 909 50 448

www.hovlandtrevare.no


4387 Bjerkreim. Tlf: 51 45 96 00. Faks: 51 45 96 01.

www.covent.no

ISOTEK Teknisk isolering Overflatebehandling Plate og Sveis

www.isotek.no

TELEFON 51 49 02 54 ARENESET 5 4370 EGERSUND

www.bjerkreimutleie.no

AMFI Eikunda Fabrikkgaten, 4370 Egersund Bestill blomster: 51 49 11 22 www.floriss.no

www.srim.no

www.multiblokk.no

SvanedalsgĂĽrden, Egersund

Gamle Eigerøyvei 87, 4373 Egersund Telefon: 47 47 30 00

www.etman.no

100 % sporty 100

www.partnerblikk.no post@partnerblikk.no Telefon: 51 49 19 59

Kaupanesveien 50, 4374 Egersund. post@ervikship.no www.ervikship.no

% sporty

Egersund | Sirdal | Moi

Egersund | Sirdal | Moi

www.accountor.no

Aniksdal Maskin AS Telefon: 982 21 033 Nymannsvegen 12, 4362 Vigrestad

Marine Technologies Hovlandsveien 44, Egersund www.mtllc.us


VÅRE

STJERNESPILLERE I NY DRAKT Helt siden 1895 har vi i Berentsens satset på våre stjernespillere som er friske, naturlige råvarer av ypperste kvalitet. Det finnes ingen snarvei til seier. Sett deg delmål for å nå fotballdrømmen. Premier deg selv etter de små hverdagslige seierne med forfriskende ekte smak - en smak du aldri blir lei av.

www.berentsens.no

90

www.eikfotball.no


GI DIN STØTTE TIL EGERSUNDS IDRETTSKLUBB Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i EGERSUNDS IDRETTSKLUBB! Tenk deg at du kan spille favorittspillene dine - Lotto, Tipping og Joker for eksempel - og samtidig gi noe mer til det laget eller den foreningen du selv ønsker å støtte. Dette er mulig via Grasrotandelen. Ved spill hos Norsk Tipping vil 5 % av innsatsen gå direkte til ditt lag eller forening (gjelder ikke Extra og Flax). Merk at Grasrotandelen ikke på noen måte går ut over innsatsen eller premien din - du blir ikke belastet noe for å være grasrotgiver. Du trenger Norsk Tipping Spillerkort for å knytte deg til Grasrotandelen. Spillerkort får du kjøpt hos kommisjonær, eller du kan bestille det på www. norsk-tipping.no. Vi oppfordrer deg til å knytte deg til ordningen allerede i dag, og du gjør det på en av følgende måter: 1. Hos Kommisjonær: Ta med deg strekkoden og ditt spillerkort til en av Norsk Tippings mange kommisjonærer. 2. SMS: GRASROTANDELEN 970531645 til 2020 (tjenesten er gratis).

3. Internett: grasrotandelen.no eller norsk-tipping.no. 4. Norsk Tipping Mobilspill. Mer info på www.grasrotandelen.no. Her vil du også kunne følge med på hvor mye Grasrotandelene genererer for de enkelte Grasrotmottakerne. Takk for at du støtter oss via Grasrotandelen! Hilsen EIK håndball, friidrett og fotball avdeling.

EGERSUNDS IDRETTSKLUBB Organisasjonsnummer: 970531645

32774970531645

www.mazehair.no

VIL DU BLI SPONSOR?

TA KONTAKT FOR EN UFORPLIKTENDE PRAT OM VÅRE PAKKER. BLI MED OG STØTT VÅRT ARBEID FOR BARN OG UNGE. KONTAKT DAGLIG LEDER KENNETH ANDERSEN PÅ 959 19 159 ELLER KENNETH@EIKFOTBALL.NO 91


HAR DU BEHOV FOR ARBEIDSKRAFT? UTLEIE AV FAGPERSONELL TIL ULIKE BRANSJER.

FOTOHUSET EGERSUND

TELEFON: 47 38 22 51 ELLER +370 616 51550, JPR@NORVETUVA.LT

EIK-magasinet OPP TE HUSABØ nr 21  

Vi har tatt en prat med A-lagstrener Bjarnason og fått hans tanker foran sesongen 2018. Du kan også bli litt bedre kjent med to av våre nye...

EIK-magasinet OPP TE HUSABØ nr 21  

Vi har tatt en prat med A-lagstrener Bjarnason og fått hans tanker foran sesongen 2018. Du kan også bli litt bedre kjent med to av våre nye...