Page 1

UTBILDADE

FORDONSTEKNIKER

2012


2

INNEHÅLL

2 REKTORNS INLEDNING 3 RÖSTER FRÅN BRANSCHEN 4 OM MTG 6 PERSONVAGNSTEKNIKER 14 LASTVAGNSTEKNIKER 16 LACKERINGSTEKNIKER 18 KAROSSERITEKNIKER


REKTORNS INLEDNING

Hej! Jag heter Kaj Sandgren och jag är rektor på Motorbranschens Tekniska Gymnasium i Göteborg. MTG är en fordonsteknisk utbildning som utvecklats i samverkan mellan motorbranschen i Göteborg och Göteborgs Stads utbildningsförvaltning. MTG utbildar moderna fordonstekniker som väl motsvarar de olika kompetenskrav en verkstad ställer på en mekaniker idag. Tack vare vårt nära samarbete med er i motorbranschen kan vi hålla den höga utbildningsnivå som krävs. Utbildningen innehåller en hel del praktik och många av er har redan stött på elever från MTG i dessa sammanhang. För mig som rektor känns det också väldigt roligt att flera av våra elever redan fått fast anställning hos företag i branschen. Vår målsättning är naturligtvis att alla elever kommer ut i arbetslivet så snart som möjligt. För att ytterligare marknadsföra våra elever har vi producerat denna katalog över våra examinerade fordonstekniker 2012. Här kan ni läsa lite mer om vad vi gör på skolan och vad de färdigutbildade eleverna har lärt sig under sina tre år på MTG. Vill ni veta mer om någon av våra duktiga fordonstekniker eller om MTG så är ni välkomna att kontakta mig. Med vänlig hälsning Kaj Sandgren Rektor Direkt: 031–367 14 18 Mobil: 0703–67 18 79

3


4

RÖSTER FRÅN BRANSCHEN

SANDRO GRIMPE SERVICEMARKNADSCHEF SCANIA

Kan du ge exempel på hur samarbetet mellan MTG och branschen fungerar? Det är jättetufft för en skola med fordonsutbildning idag att investera i all den utrustning som behövs. I nya motorer, nya växellådor, nya bilar. Du vet att vi pratar om flera miljoner för att hänga med i den långsiktiga utvecklingen. Och där är ju vi i branschen med och ser till att MTG får de grejerna de behöver för att ha senaste tekniken. Fordonstekniker är ett kvalificerat jobb och bästa sättet att få upp kvalifikationen är att ha en bra skola, med bra utrustning, med senaste tekniken, med kvalificerade lärare och med kvalificerade partners som tar emot eleverna och hjälper dem på vägen. Så allt det måste till för att det skall bli en bra utbildning. Och det har ju blivit en given succé att samla hela utbildningen under samma hatt. Så det ångrar vi inte på något sätt. För vi har kontinuerligt ett stort behov av ny duktig personal. Är kundkontakt vanligt för en lastvagnstekniker? Vi har ju nästan alltid kunden med på verkstaden. I stort sett är varje bil skräddarsydd för kunden. Det finns en oändlig mängd påbyggnationer och den ena lastbilen är inte lik den andra. Och det som gäller idag är ju det så kallade one-stopshopping konceptet. Att man vill ha gjort allting samtidigt. Och då måste man ju ha en bred kunskap om teknik som mekaniker. Vad tycker du som arbetsgivare om kompetens nivån hos elever från MTG? Bra! Den är hög. Vi är ju själva med och styr det för de eleverna vi har här på praktik kan ju också vara med på våra internutbildningar. Så att de får ju mycket snabbare den senaste informationen om ny teknik.


RÖSTER FRÅN BRANSCHEN

STELLAN ANDERSSON PLATSCHEF DIN BIL I SISJÖN Ordförande i Göteborgs Motorbranschförening

Grundorsaken till varför vi startade MTG var ju att den fordonsutbildning som fanns inte räckte till för utvecklingen i branschen. Då sa vi det att vi får försöka göra något tillsammans för att vi skall få en utbilning som svarar upp mot de höga krav som ställs på en fordonstekniker i idag, säger Stellan Andersson, platschef på Din Bil I Sisjön samt ordförande i MRF Göteborgs Motorbranschförening. Vilka är de viktigaste kunskaperna en modern fordonstekniker behöver ha idag? Ja, givetvis så måste man ha det tekniska intresset, det är ju helt klart. Men det är också väldigt viktigt att du har en social kompetens idag. Plus att du har viljan att vilja lära dig någonting nytt hela tiden. Sedan måste du även klara av kundkontakten för att fungera ordentligt som fordonstekniker idag. Är det viktigt att utbildningen innehåller praktik hos företag i branschen? Ja, utbildningen skall ju vara varvad och innehålla både teori och praktik. För det är ju ändå så att det är viktigt att komma ut och se hur det fungerar i verkligheten. Och sedan är det ju också ett sätt för MTG och för branschen att säkerställa och se att eleverna har rätt nivå på kunskapen. Är ni nöjda med hur samarbetet mellan MTG och motorbranschen fungerar? Jag tycker idag att vi har en skola som väl svarar upp mot branschens krav. Och det är tack vare det samarbete vi har idag. Jag kan ju se att de eleverna från MTG har en väldigt bra grundutbildning. Och de har ett brinnande intresse för det. Visst finns det bra elever på andra skolor också men då är det en här och en där. På MTG är det en bredare kompetens på alla eleverna. Det tycker jag är den stora skillnaden.

5


6

OM MTG

FÄRDIGA FORDONSTEKNIKER 2012 Vi vill på detta sätt marknadsföra våra utexaminerade fordonstekniker och berätta lite om den breda tekniska kompetens de besitter. Vår målsättning på MTG är att förse branschen med kompetent och tekniskt uppdaterad personal. Motorbranschens Tekniska Gymnasium startade 2002 och är en helt ny typ av fordonsteknisk utbildning som utvecklats i samverkan mellan motorbranschen i Göteborg och Göteborgs Stads utbildningsförvaltning. Den snabba tekniska utvecklingen av moderna fordon kräver ett nytt utbildningsinnehåll så att fordonstekniker kan möta framtidens ökade krav på bred teknisk kompetens.

Utbildningen hos MTG är anpassad för att tillgodose morgondagens krav och ger eleverna kunskaper för att kunna platsa i en modern serviceanläggning i motorbranschen. Samarbetet med motorbranschen utvecklas och fördjupas hela tiden. Detta gör att eleverna kontinuerligt får arbeta med den senaste tekniken. Under de många praktikperioderna ges eleverna också möjlighet att lära sig uppdaterade praktiska tillämpningar och arbetssätt i branschen. Utbildningen på MTG är utökad med 500 poäng vilka genomförs ute på branschföretagen, just för att skapa denna spetskompetens hos eleverna.

MTG UTBILDAR MODERNA FORDONSTEKNIKER Dagens bilar börjar likna rullande IT-centraler och utvecklingen kommer att fortsätta i allt snabbare takt. Denna ständiga tekniska utveckling medför att dagens fordonstekniker behöver en mer kvalificerad kompetens än gårdagens bilmekaniker. Det mekaniska arbetet har idag minskat på många håll. Däremot ökar felsökning och analys med hjälp av datorbaserad testutrustning. En stor del av dagens utbildning ägnas därför åt områden som elektronik och datakommunikation. En modern fordonstekniker behöver idag även färdigheter inom områden som miljö- och kvalitetsteknik, kundkontakt, ekonomi och försäljning. För inriktningen bilskadetekniker tillkommer dessutom arbete med nya typer av material som kräver ny kompetens.


OM MTG

UTBILDADE FORDONSTEKNIKER PÅ MTG HAR BL.A. KUNSKAPER OM: + Fordonsteknik + Avancerad felsökning + Problemlösning + Modern datateknik + Elektronik + Projektledning + Kommunikation + Service + Företagsekonomi + Miljöteknik + Teknisk Engelska

Utbildningen sker i moderna lokaler, anpassade för att motsvara marknadens krav. Skolan utbildar idag fordonstekniker inom följande fyra utbildningsprogram: personvagns-, lastvagns-, karosseri- och lackeringstekniker. Vill du komma i kontakt med eller veta mer om någon av våra utbildade fordonstekniker är du välkommen att kontakta oss på MTG. Du kan också hitta mer utförlig information om utbildningsinnehåll och kursplaner på vår hemsida: www.goteborg.se/mtg

7

Under praktikperioderna går man bland annat igenom följande moment: + Byte av olika lagringar + Byte av knutar och damasker + Utför slitagekontroll + Däckbalansering, mätninga av hjulvinklar + Byte av stötdämpare, fjädrar, spindelleder + Fram- och bakvagnsupphängningar + Byte av styrleder, styrväxel, rattaxelknutar + Byte av komponenter + Olje och filterbyte + Felsökning


8

PERSONVAGNSTEKNIKER

Christoffer Boman Gumkowski

Hur läser man av och tolkar det man ser när man felsöker? Alla bilar har ju sitt system eller program. Men på Volvo är det Vida som man kopplar till bilen. Och så ser man massa parametrar på datorn. Så kan man se ungefär vilken styrenhet det är fel på och gå vidare och mäta på olika kablar vart och vad det är för fel. Var det något som förvånade dig när du kom ut på dina praktikperioder? Ja, allt var mycket renare och nyare än jag hade förväntat mig. Och att det var mest nya bilar man jobbade med. Jag tror den äldsta jag jobbat med är från tidigt 2000-tal. Har du någon målsättning i ditt yrke? Det är väl mest att utvecklas som mekaniker. Och kunna ta svårare och svårare jobb så att man går framåt i karriären. Det finns också många kurser som man kan gå. Och det skulle jag vilja göra längre fram.

Abel Zeraj

Jesper Ekholm

Hade du hört något om MTG innan du började på här? Bra lärare, bra skola. Bra möjligheter till jobb efter utbildningen. Bara positivt. Och vi har fått mycket praktik och jag har lärt mig massor. Med nya bilar i verkstaden och jobba med.

Vad måste man kunna som fordonstekniker idag? För det första så måste man kunna snacka med kunder. Vara allmänt social. Sen kunna skruva såklart. Och läsa instruktioner. Och väldigt mycket el. Ha tålamod.

Hur har praktiken fungerat? Vad har du fått göra? Det har funkar jättebra, faktiskt. Jag har fått göra allt som min handledare har gjort. Och varit delaktig i nästan allt. Fick lära mig massa nya grejer där. På Volvo Bil City. Fick vara med vid byte av växellåda, ta isär en hel bil och sånt. Märker man stor skillnad på konstruktion när man jobbar med olika bilmärken? Jag har jobbat mest med Volvo, Och Renault ibland. Och det är jätteskillnad. Till exempel en C30 och en Clio. En helt annan konstruktion på Renualt. Skall man ta ut en liten del på en Renault så måste man ta bort massa annat. På Volvo är det en annan sak.

Och när det gäller el - vad vill branschen att du kan då? Man måste ju kunna grunderna. Kunna mäta och förstå resultaten. Omslag och allt sånt där. Och grunderna får vi här på skolan. Sen lär vi oss ju också digitalt med fiber och sånt - hur det digitala nätverket är uppbyggt. Tycker du att din kunskapsnivå är tillräcklig när du kommer ut på dina praktikperioder? Ja, det tycker jag. Jag har väl haft turen att jag hade lärt mig en del innan jag kom till skolan. Så när det gäller fordonsbiten så har det kännst ganska lätt hela tiden. Men det finns alltid en massa saker som man inte testat på när man kommer ut. Är man intresserad så kan man lära sig det snabbt.


PERSONVAGNSTEKNIKER

Oscar Nord Jonas Väha-Rainio

Jesper Bryngelsson

Har du fått jobba mycket självständigt när du varit på praktik? Ja. Där som jag varit hade jag en egen lift där vi fick ta hand om det som behövde göras på bilarna. Vad tycker du om att det ställs krav från MTG, för att få betald praktik? Ja, man kan ju inte tro att man bara skall komma ut och få pengar. Och det gäller också att visa framfötterna när man är ute på verkstäderna. De flesta har ju smak för jobb så de är motiverade att uppfylla kraven. Är det någon del eller kurs i utbildningen som du tycker varit extra viktig eller intressant? Det är nog elen då. Som känns viktigt att ha. Nu håller vi på med att programmera en krets. Den kan inget från början så lär man den hur den skall blinka en diod i två olika färger och lite annat sånt.

På vilket sätt märker man av skolans samarbete med branschen, som elev? Man märker det när man kommer ut på praktikplatserna. För då vet de ungefär vad man kan, eller ska kunna. De har höga krav på dem som kommer ut. Och de är ju själva här på skolan ibland och har kurser med oss och så. Kan du säga tre viktiga områden som man behöver behärska som fordonsmekaniker? Man måste vara händig och inte ha tummen mitt i handen. Och sen så är det ju väldigt mycket med el i dagens bilar. Att felsöka i elsystem och så. Utan den kunskapen så klarar man sig inte. Sedan är det också social kompetens för man går ju mer och mer mot personliga servicetekniker som har kontakt med kunderna. Gillar du att utföra el-jobb och felsökningar? Ja. Jag gillar att felsöka och är väldigt intresserad av det. Det är alltid roligt med en utmaning. Man kanske inte vet vad felet är så måste man hitta det och sen åtgärda det. Vi läser ju mycket el också. Ända upp till Elektronik D, tror jag.

Har utbildningen till personbilstekniker motsvarat dina förväntningar? Det har varit en väldigt modern utbildning. Med moderna bilar. Och för att MTG har så nära samarbete med fordonsbranschen har man fått möjlighet att komma ut på riktiga stora verkstäder, och inte småverkstaden runt hörnet. Och man har ju verkligen lärt sig mycket under de här åren. Vad gillar du bäst - klassiskt grovmeckande eller att utföra felsökningar och sådant? Jag gillar finliret i motorn mer. När man skall byta kamaxlar eller ställa in olika saker, eller om någonting har havererat i motorn. Och när man med hjälp av tekniken kopplar upp sig mot bilen och kollar och justerar. Får du med dig mycket kunskap inom elektronik och datakommunikation från MTG? Ja, förhållandevis mycket. Speciellt nu i trean så har vi mer teknik med datorer och sånt. I 1:an och 2:an var det mer för att man skulle bli en mekaniker. I 3:an är det mer inriktat på att man skall bli tekniker.

9


10

PERSONVAGNSTEKNIKER

Ahmad Nejmedin

Anthon Alexandersson

Morgan Nordgren

Hur kom det sig att det blev MTG och personbilstekniker för dig? Min farsa är mekaniker, min farfar var mekaniker. Och mina brorsor också. Så det ligger i familjens blod, kan man säga. Och det känns som en spännande bransch. Det kommer alltid utvecklas med bilar. Är det viktigt att hålla sig uppadterad om branschen? Nya grejer händer hela tiden så det är bäst att man hänger med. Och när jag får ett jobb där det är grejer som är nya för mig, så vill jag lära mig mer om det och pilla extra med det så man kan det ordentligt sen. Man kan söka mycket på nätet, som man kan kolla på, så kan man klura ut resten själv. Har du jobbat med många olika bilmärken? Ja. Kanske 6-7 stycken olika. Jag har varit på många olika praktikplatser och testat på mycket. Till exempel Din Bil i Sisjön, Bra Bil, Hedin och Bilia. Så har varit runt och testat och jämfört. Vilka system är roligast i en bil, tycker du? Motorn, växellådan tror jag. Och AC:n. Det är sådana stora jobb som man gör, som jag tycker är roligast. Där man får hålla på en tre-fyra timmar med samma grejer. Och se resultatet sen. Man gör kunden glad.

Kan man klara sig idag utan kunskaper i el och datakommunikation? Det är nog rätt svårt, faktiskt. Eftersom det är så mycket elektronik inblandat i fordonen idag. Meckar du mycket själv på din fritid? Ja, det gör jag. Köpte en bil i augusti 2011 som jag har rustat upp nu under vintern. Ska bygga eget avgassystem och få ut lite mer effekt, och så har jag renoverat bromsarna. Vad tror du kommer skilja en ny bil som rullar ur fabrik om 10 år från dagens bilar? Dagens bilar har ju fruktansvärt mycket elektroniska delar i sig med säkerhetssystem och varningssignaler och sånt. Det jag tror kommer skilja sig är drivningen, alltså hur bilarna tar sig framåt. Och det kommer vara mycket mer eldrift och hybridmotorer. Med diesel och el. Vad gör du om fem år? Det är en bra fråga, faktiskt. Jag har sökt in nu till något som heter Bilproffs.se, där de söker gästmekaniker till Svenska Bilsportförbundet. Det jag kommer att göra om de väljer mig är att vara med under helger till att börja med. Och går det riktigt bra där kanske jag hamnar i något racingteam kanske.

Vilken del av utbildningen tycker du varit mest intressant eller viktigast? Det är nog alla el-kurser, tror jag. Och så praktiken, naturligtvis. Den har ju varit väldigt rolig och intressant. Har du känt att din kunskap håller måttet når du gått ut på din praktik? Vissa grejer får man ju fråga om. Men det är ju inte så att jag går och oroar mig. Utan jag känner mig säker på det jag gör. Det är ju också moderna saker vi jobbar med på skolan så det är bra. Har du bra koll på elektroniken? Ja, det tycker jag allt. Jag har en överblick hur det mesta fungerar, och sen är jag ju också intresserad av el. Och det kommer ju också att utvecklas mycket i bilarna. Det här med ren el-drift. Att få batterierna att räcka längre och man kan ta sig längre. Så el är bra att kunna.


PERSONVAGNSTEKNIKER

Dariven Andersson

Mehmet Kahraman Christian Nelhage

Hur ser din målsättning ut när det gäller yrket? Ja, min målsättning är att bli en så bra personlig servicetekniker som möjligt. Göra ett bra jobb både för kunderna och företaget. Jag tycker det är grymt skoj att ta hand om och följa hela processen. Och ha kontakten direkt med kunden. Vad gör du annars på din fritid? Jag tränar mycket. Styrketräning och löpning. Sen har jag som hobby, tillsammans med min pappa, att bygga om gamla bilar. Bredda bilar, byta skärmar och lite sånt. Lackar om och byter inredning och så vidare. Tävlar i utställningar. Nu till påsk skall vi upp till Elmia. Det är en stor utställning där uppe. Har du någon dold talang? Folk brukar säga att jag är bra på att sälja saker.

Inom vilka områden, i branschen, tror du man kommer lägga mest fokus och resurser? Mer elektronik kommer det vara i bilarna. Och så kommer man satsa på att göra mer bränslesnåla bilar. Och så kommer det vara mycket utveckling på nya El-bilar. Är du nöjd med din utbildning här på MTG? Ja, allt har varit bra. Lokalerna, verkstaden och praktiken. Vad har du fått göra på din praktikplats? Vart du har du varit? Jag har haft praktiken på Audi. Jag fick lära mig ganska mycket. Min handledare visade hur man skulle göra olika saker. Har bytt mycket delar och varit med på olika moment. Och så har jag fått felsöka en del, på en AC till exempel och i olika delar i motorn. Det har varit kul för jag gillar meckandet och är också intresserad av elektronik.

Är det tydligt uppdelat ute på verkstäderna? Att man bara gör service eller bara mekaniska jobb? Nej, det är väl den som har tid som gör det. Om det är mer avancerat är det väl den som kan och har gjort det mycket som får ta jobbet. Min handledare till exempel gillade att göra motorbyten och växellådsbyten så han fick mycket sånt. Så jag har varit med och hjälpt till med dom. Vad tror du branschen vill att du skall kunna när du är klar på MTG? Ja, det är väl det grundläggande. Alltså lite av varje, av det mesta. Och vi har ju lärt oss mycket här på MTG och på praktiken. Så jag hoppas att jag lever upp till förväntningarna när jag kommer ut. Är det någon del eller system i en modern bil som du tycker är extra intressant? Ja, det måste nog vara CAN/ Bus systemet. Det är ju själva nervsystemet i bilarna. Som gör att alla delarna pratar med varandra. Motorstyrenheten skickar till växellådsenheten att det är dags att växla upp om man har en automat. Det fascinerar mig.

11


12

PERSONVAGNSTEKNIKER

Simon Andersson

Paulo Chambel Casimiro Djamal Ruprecht

Är du nöjd med dina tre år på MTG? Ja, faktiskt. Jag är nöjd. Har lärt mig en hel del. Och varit mycket ute på praktik. Vad har du fått göra göra under dina praktikperioder? Till största delen servicejobb. Det är mycket service som utförs på verkstäderna. Men en service kan ju vara mycket mer än att bara byta olja och sånt. För ofta hittar man andra slags fel som man får åtgärda om kunden godkänner det. Vilken/vilka egenskaper är bra att ha som fordonstekniker? Den viktigaste är nog motivation. För då vill man ju lära sig nya grejer. För att när det gäller bilar så kommer det hela tiden ny teknisk utveckling.

Är det du som är bäst i klassen? Jag vet vad jag gör i alla fall. Och jag tycker att jag gör det bra. Det har alltid varit min hobby att mecka med bilar. På fritiden hjälper jag farsan och folk i släkten med olika grejer. Brukar ta bilarna till gör-det-själv verkstad och låna lift. Gjort allt från enkla fel till att byta motor. Hade själv EPA-traktor så det började där. Har du även haft egen lift när du varit ute på din praktik? Ja. Det har jag fått varje gång. Förut hade jag inte körkort, så de fick hjälpa mig att ta in bilarna. Men nu gör jag det själv också. Har du något mål som du jobbar för? Jag har höga mål. Min dröm är flygmekaniker. Men det är ju fyra år till... Men först vill jag ju stabilisera mig lite i livet och komma in i bilindustrin.

Vad har du fått göra under din praktik? Allt från service till att ha varit med handledare och bytt växellåda och plockat ut motorer. Varit med i alla steg där. Så det har varit det mesta. Vad tror du krävs för att fler skall skaffa sig El-bilar. Är det en fråga om design? Prestanda, tror jag. Jag tror vi ungdomar strävar efter något häftigt i första hand. Lyckas man få en el-bil att bete sig som en vanlig förbränningsmotor så går det nog bra. Tror du att du har fördel av att du gått på MTG när du söker jobb? Ja, det tror jag. Skolan har väldigt bra rykte. Och för att det är välutbildade elever som tar studenten här. Och jag känner flera som gått här tidigare och de flesta har fått jobb. Vad gör dig till en bra fordonstekniker? Jag har väldigt lätt för att samarbeta med andra. Och tar gärna på mig jobb. Och är väldigt intresserad och vill lära mig.


PERSONVAGNSTEKNIKER

Martin Kjönsberg Robin Larsson Yosef Ibrahim

Tror du att du motsvarar det som branschen förväntar sig av dig när du är klar på MTG? Ja, det tror jag. Man har ju mycket teoretisk kunskap med sig härifrån och så lär man sig ju väldigt mycket praktiskt när man är är ute på praktiken. Vad måste en modern fordonstekniker kunna idag? Det är ju så mycket nu med el och styrenheter. Så man måste kunna det. Förr så var det ju mest mekaniska delar som lagades med händerna. Och nu står man och kopplar in en dator och släcker felkoder, och så funkar bilen igen. Är du nöjd med din utbildning? Ja, jag är nöjd. Tycker vi får en bra utbildning. Och lär oss det vi skall kunna när vi kommer ut. Lär oss alltid det senaste så vi hänger med i vad som händer där ute. Så man är ganska väl förberedd när man kommer ut, tycker jag.

Vad tycker du om upplägget att varva teori med praktiska moment ute i arbetslivet? Jag tycker det är väldigt bra. Bra att kunna teorin först för att sedan kunna göra ett bra arbete praktiskt. Man får ju en handledare som visar och går igenom olika moment och säger till hur det skall göras. Så det är bra. Vart har du varit under dina praktikperioder? Jag har varit på olika ställen. CMS Group och på Peugeot där jag är nu. Sen också en veckas feriejobb på Din Bil. Så det har varit Volvo, Ford, Renault, Peugeot och så lite Volkswagen. Lite blandat. Vad gör du på din fritid? Meckar du något? Det är rätt mycket hockey. Annars mest umgås med kompisar. Sen lite meckande med moppar och bilar.

Ingår det mycket elektronik i utbildningen? Ja, det är ganska mycket. Både i 1:an, 2:an och 3:an. Mycket olika el-kurser. Digitalteknik och elektronik. Vad gillar du bäst? Klassiskt meckande eller jobb med felsökning? Det som jag gillar mest är själva meckandet. Att skruva med bilarna. Men, det är klart, felsökning måste man också klara av för det är mycket sådana jobb också. Och i framtiden när det kommer mer el-bilar. Nämn tre egenskaper som passar in på dig. Stresstålig, trevlig mot kunder och sköter mitt arbete.

13


14

PERSONVAGNSTEKNIKER

Patrick Nordström

Per-Ole Licht Krister Levin

Vad är det som gör att bilar är roligt att jobba med? Det är något som alltid har intresserat mig. Min morfar och min morbror har alltid grejat mycket med bilar och haft egna verkstäder. Och jag har varit mycket med dem sedan jag var liten. Vart har du varit på din praktik? Och vad har du fått göra? Har varit på Audi. Gjort allt möjligt. Bromsar, vindrutor, lite AC... ja, allt möjligt. Fått ta rätt mycket ansvar och det är roligt. Lär ni er tillräckligt mycket el och datakommunikation på MTG? Ja, det gör vi. Det är ju vanlig elektronik, och så felsökning och digitalteknik. Man får lära sig hur det är kopplat och hur det fungerar. Och man märker att man har nytta av det sen på praktiken. Det är ju dit utvecklingen går också. Så det är jättebra. Har du någon målsättning som du jobbar för att nå? Ja, verkstadschef hade ju varit roligt att bli någon gång i framtiden. Få lite större ansvar och kunna bestämma.

Lagar man delar som är trasiga på verkstäderna, eller byter man oftast ut dem direkt? Man byter ut dem. Mot nya delar eller moduler. Man lagar nästan ingenting. Kanske bara om det missljud i kåpor och sånt, så får man ta isär och se vad det är som skrapar och fixa det. Hur tror du bilarna framöver kommer att skilja sig från dagens modeller? Det kommer bli ännu mer teknisk utveckling. Och elektronik. Så man kommer behöva vara mer elektriker än mekaniker. Vad gör du på fritiden? Jag har tre bilar som jag har som projektbilar just nu. Så det är fullt upp. På en bil har jag bytt ut nästan allt. En Suzuki Samurai. Den är höjd, har större däck, har ny växellåda med bättre utväxling och så vidare. När jag blir klar skall den med till Island i sommar, som expeditionsbil.

Hur har det fungerat med praktiken? Det har funkat galant. Har gjort mycket serivcejobb, däckbyte, kamremsbyte. Vad har du för förväntningar nu när du skall ge dig ut i arbetslivet? Att det kommer vara roligt och kännas bra. Att jag kommer trivas med yrket. Ta en dag i sänder. Det är väl det. Tror du bilar som byggs om 10 år kommer att skilja sig mycket från dagens? Ja, jag tror det kommer skilja mycket. Det kommer vara fler el-bilar. Och de kommer också se annorlunda ut. Nämn tre egenskaper som man har nytta av som fordonstekniker. Jobba på bra. Vara intresserad. Och passa tiderna.


PERSONVAGNSTEKNIKER

Victor Englund

Jimmy Norén

Kujtim Ahmetaj

Var inte med vid intervjutillfället.

Är det viktigt att man får med sig kunskaper inom el och datakommunikation? Ja, det är det. I dagens bilar så är det ju väldigt mycket elektronik. Och det är väl en av de delarna som jag tycker är mest intressant. Och felsökning gör man ju nästan bara med dator idag. Är det tydligt uppdelat, på verkstäderna, mellan grovmekaniker och de som bara uför el-jobb och felsökning? Nej. Det är rätt blandat. De flesta idag är ju personliga servicetekniker. Och de gör ju allting själv, från att ha kontakt med kunden, felsöka och även mecka. De gör det mesta själva. Är det något större jobb som de inte klarar av får de be någon mer erfaren att hjälpa till. Har du något mål inom yrket som du jobbar för att nå? Jag vill börja jobba nu. Så fort jag gått ur skolan. Att komma igång och kunna spara ihop lite pengar. Sen kanske så småningom starta eget. Skulle kännas bra att ha något eget någon gång.

Hade du mycket förkunskaper med dig in till MTG? Inte så jättemycket. Jag har ju varit intresserad av bilar och motorer väldigt länge. Det har varit många gamla bilar och motorcyklar i familjen. Så jag har haft bilar och motorer runt om mig hela tiden. Just nu har vi en Hudson 112:a, en Buick 48 och en Opel 35:a också. Har du känt att det fungerat bra när du kommit ut på praktik? Ja, väldigt bra. Jag har trivts väldigt bra där jag har varit, på BMW i Mölndal. Har jobbat med BMW och Mini. Och det är riktigt bra kvalitet på allt och hög standard på hur vi meckar. Bilarna är konstruerade på ett bra sätt och är roliga att mecka med. Så det har fungerat klockrent. Vad hittar du på för något på din fritid? Jag håller på en hel del med Parkour. Mest inomhus på vintrarna, men nu på våren och sommaren så är det utomhus. Nämn några egenskaper du har som är bra att ha med sig ut i arbetslivet. Ja, jag är väldigt öppen för nya saker. Vill lära mig nytt och så. Och jag kan mecka. Har jag gjort det ett par gånger så sitter det sen.

15


16

LASTVAGNSTEKNIKER


LASTVAGNSTEKNIKER

Scott Mårtensson

Henrik Olsson

Andreas Andersson

Vad är det som är kul med lastbilar? Det jag tycker är bra med lastbilar är att det är stora grejer. Inte småfjuttigt och pilligt. Det är mycket starkare ram. Man ska ju kunna dra en 60-70 ton. Avancerade säkerhetssystem. Och all pneumatik och hydraulik och sånt. Och kan man mecka med en lastbil så kan man även göra mycket på en personbil. Åt andra hållet går det inte lika lätt. Är det mycket el i en lastbil? Ja, ungefär som för alla funktioner i en personbil. Eller kanske lite mer spakar och sånt och dra i, är det väl. Sen måste man också kunna göra service på färdskrivare så de är rätt - eller byta den om den gått sönder. Vad gillar du bäst? Klassiskt meckande eller felsök med datorer? Jag gillar nog mest haverier. Alltså när något gått sönder och man måste byta det eller renovera det. Att renovera är jäkligt kul tycker jag. Att se resultatet innan och efter.

Om man tittar på en lastbilsmotor idag - är den väldigt avancerad? Ja, det är ju mycket el och sånt. Och styrenheter. Det är mycket som kräver att du kopplar in dator och felsöker. Så det är ju inget du gör hemma direkt. Men det är skoj. Sen är det ju inte bara sådana jobb heller - utan du måste ha en bra grundkunskap om motorn också. Det roliga är ju att lösa felet - hur man gör det spelar inte så stor roll, egentligen. Är det mycket press och stress ute på verkstaden? Med högt tempo? Till viss del. Men det är också lite olika. Det kan ju vara stressande om du skall gå hem om en timma och du vill ha färdigt något. Då får man ju jobba på. Men oftast är det ju tider satta för att fixa olika slags fel och byten. Det är bara att jobba på i bra tempo så går det ganska bra. Det viktiga är ju att det blir rätt. Tycker du att MTG förbereder er för yrkeslivet? Ja, definitivt. Man får lära sig grunderna i skolan. Och sen ännu mer när man är ute på praktik på verkstäderna. Och där lär man sig hur det skall göras och hur det funkar i arbetslivet. Har varit på två ställen. Hedin Bil i Orrekulla och sen på Eliasson Maskin i Partille. Har trivts jättebra med arbetskamraterna och fått jobba en del själv med olika grejer. Och min handledare har varit väldigt bra.

Vad skulle du säga är de största skillnaden vad gäller system på en lastbil och en personbil? Det som vi har på lastbilssidan är ju luftbromsar. Alltså tryckluftsbromsar. Det är för att det inte finns någon vätska som klarar av den värmen som blir då ett så tungt ekipage skall få stopp. Sen så även då att det finns hydraulik i kraftuttag som driver en lastväxlare eller något sånt. Så det är pneumatik och hydraulik som är de största skillnaderna. Hur ofta måste en lastbil servas? Nu kan jag inte exakta miltal och så men en standard-dragare som kör landsväg kanske är inne var femtonhundrade mil ungefär. Så de är ju inne ofta. Det är ju ganska stora slitage på oljor och sånt. Jag menar, om du har 60 ton och kör uppför Kålleredsbacken några gånger i veckan då blir det jobbigt för bilen. Som exempel på Scania går det ju inte en dag utan att någon bil är inne från deras största kunder. Har du gjort din praktik på entreprenadsidan eller lastbilssidan? Lastbilssidan. Varit ute mest på Scania på Hisingen. Från andra praktiktillfället. Sen har jag jobbat extra på alla sommar-, jul- och påsklov och sånt. Trivs jättebra där. Precis hemkommen nu från Uganda också. Var på en Scaniaverkstad där i fyra veckor. Det var jäkligt roligt, grymt spännande och en helt sjuk upplevelse. Blev intervjuad om detta på telefon under tiden så det kommer i nästa nummer av Scania Inside. Så det är rätt kul.

17


18

LACKERINGSTEKNIKER

Alexander Westermark Artan Kaleshi

Kim Nyman

Är lackerare ett svårt yrke? Nej, inte nu när man kan det. Men man får ju vara noggrann. Man får ju inte slarva för då blir det ju väldigt fel från grunden. Har du inte gjort ett bra förarbete så blir inte slutresultatet bra heller. Man måste göra alla steg perfekt och slipa rätt från början så det inte blir synliga repor efter lackeringen. Framför allt viktigt när du skall lägga silverfärg. Får ni med er en bra arbetsmetodik från MTG? Ja, det tycker jag nog. För vi har ju haft verkstadstimmar i vår verkstad och då får vi ju göra praktiska saker. Och träna på det om och om igen. Där fick jag också vara i boxen en del. Sen får vi ju förutom det mycket praktik på stora verkstäder. Så jag har fått lära mig väldigt mycket inom yrket. Jag tänker att det sitter mycket i händerna om det blir ett bra resultat när man lackerar? Ja, du måste ju ha stabila händer. Du kan inte skaka, du kan inte darra och måste ha raka fina rörelser. Med känsla.

Har du utvecklats mycket sedan du började på MTG? Ja, väldigt mycket. Nu kan jag slipa, lackera och spackla så jag har lärt mig en hel del. Vilka moment går du igenom när du får in en skada? Jag kollar var skadorna är och tvättar rent för att se om det finns fler runt om. Så maskerar jag runt om och börjar slipa på skadan. Spacklar om det är någon buckla. Lägger plast på och grundar. Slipar igen och sen är det dags för lack. Så kör man vidare och lägger färg och klarlack ett par gånger. Så får det torka och så är det klart. Hur gör man för att undvika nyansskillnader när man lackerar olika detaljer på en bil? Ja, först så får man välja rätt färg och kanske blanda till själv om det behövs. Sedan lägger man meryta som det kallas. Om skadan är på bakskärmen så tar man med till exempel en bit av dörren också. Och lägger klarlack. Så blir nyansskillnaden mindre.

Hur blev du intresserad av lackering och fordonsindustrin? Det var väl att jag började att praktiksera hos min pappa på Industrilack på Renova. Så tyckte jag det var roligt men ville hålla på med bilar istället. Så därför sökte jag till MTG. Var har du varit under din praktik? På Bilia i Almedal. Har fått göra allt från att slipa bilar och grunda bilar till att vara med i lackboxen. Lite plastreparationer och sånt. Har fått göra rätt mycket på egen hand. Är det mycket reparationer på plastdetaljer? Ja, hyffsat mycket. Men är det för stora skador så byter man ju hela delen.


LACKERINGSTEKNIKER

19


20

LACKERINGSTEKNIKER

Linus Broström

Hur kom det sig att du hamnade på MTG? Det började med att jag har ett väldigt stort intresse för att forma och designa grejer. Så hittade jag MTG och lackering och fick också tips av en kompis. Jag håller på mycket på fritiden och lackar. Tävlar och varit med på utställningar med mopeder som jag lackat och stylat. Plastar och gjuter kåpor och sånt. Har praktiken varit viktigt för dig? Och vad har du fått göra? Ja, det är en väldig fördel att man får känna på hur det är i arbetslivet och uppleva hur det verkligen är att jobba. Jag har lärt mig jäkligt mycket på praktiken. Har varit på Volvo Bil i Tuve. Gjort allt från att grunda, slipa och lacka. Det är väldigt mycket slipa men nu det sista året har det känts mer att man är med och jobbar och gör alla moment helt själv. Finns det färger som är extra svåra eller enkla att arbeta med? Ja, det finns ju vissa ljusa färger som är rätt svåra. Som är mer känsliga för repor. Då måste man slipa extra noggrannt. Sen vissa färger är specialnyanser som kan vara svåra när man lackerar skador. Ibland får man kalla in tekniker som får blanda ihop exakta nyanser.


LACKERINGSTEKNIKER

Mattias Bäregård

Theodor Pellman

Emelie Karlsson

Vad är viktigast när man gör en reparation av en lackskada? Det är väl att man inte stressar igenom de olika delarna. Gör allting lugnt och inte hastar igenom, så man inte glömmer saker och det blir backjobb.

Hur går du över och kontrollerar bilen efter slipning och spackling? Man blåser ju oftast av den först. Sen tvättar man hela bilen med silikonentferner för att få bort fett och sånt och sen så kör man över med taggragg efteråt. Det är som en klibbig duk som tar bort damm och partiklar på karossen.

Det måste kännas skönt med ett yrke där det är så tydligt att man gjort stor skillnad? Ja. Det roligaste är att stå med den sista biten och polera. När bilarna kommer ut från boxen så kan det ju vara dammkorn och något rinn. Så får man fixa till det och polera upp bilen så den glänser igen.

Vilka moment går man igenom när man lagar en rostskada? Man slipar ju bort rosten först med slipmaskin. Sen glasfiberspackel, slipa igen och sedan grunda. Är det värre så får man blästra, för det gröper ju ur alla rostporer, så man är säker på att få bort det. Är det bara ytrost så går det ju oftas att få bort utan att det kommer tillbaka.

Beskriv hur praktiken har varit. Den har fungerat bra. Jag har varit på Volkswagen i Mölndal. Och det är ett ganska stort ställe, så jag har fått testa på väldigt mycket olika saker och stationer. Har inte fastnat på bara slipningen utan rört mig mellan alla faser.

Vilken del av själva lackeringen brukar vara svårast? Det är väl klarlacken då. I och med att det är lättast att den rinner. Och lägger man för lite så blir det en skrovlig yta istället. Basen är ju nästan omöjligt att misslyckas med. Den ska ju bara täcka. Vad gör man om det blir rinn då? Ja, är det ett litet rinn så kan man ju fila ner det med 2000 våtslip. Och sen polera upp det. Är det större kan man jobba med ett rakblad och sen försiktigt filar ner. Och sen våtslipa igen då.

Nämn tre goda egenskaper du har för att fungera bra i yrket och i arbetalivet. Ambitiös, driftig och... social.

Tycker du att du utvecklats mycket under din tid på MTG? Ja. Jag har blivit mer mogen, lärt mig otroligt mycket om bilar. Och också massa småsaker som faktiskt är väldigt viktiga inom lackering.

21


22

KAROSSERITEKNIKER

Sebastian Telenius

När man demonterar en bil sker det efter någon slags speciell metod? Ja. Och det är ju det vi lärt oss ute på praktiken under våra tre år på MTG. Alla de metoderna och så har man fått slipa på sina färdigheter när man plockar isär och sätter ihop. Om det blir backjobb - vad är då vanligaste anledningen till det? Ja, det är väl om det blivit någon repa men då tar oftast lacken hand om det. Sen är det ibland problem med felkoder inne i bilens system. Och då får man gå in och släcka de koderna. Annars är det småsaker som att det kan ha blivit fel på kontakter någonstans. Så rutor inte hissas upp och sånt. Har du även fått testa på att utföra skaderäkningar? Det skall jag faktiskt göra nu under min sista praktik. Så det skall bli kul att lära sig mer om det. Det är rätt mycket att tänka på. Oftast har man bara en halvtimma på sig att gå igenom bilen och då skall man hitta alla fel.

Niklas Thorbjörn

Simon Lager Var inte med vid intervjutillfället

Var inte med vid foto- eller intervjutillfället.


KAROSSERITEKNIKER

Emil Hed Ljungström Sebastian Berntson

Victor Korhonen Avonds Finns det några egenskaper som är bra att ha när man jobbar som bilskadetekniker? Att man är tekniskt lagd. Så man kan lista ut saker och hur man skall göra även om man aldrig sett den bilmodellen tidigare. Då vinner man också tid i arbetet. Vad har du fått göra under din praktiktid? I början fick jag göra massa små jobb som att byta stötfångare och framskärmar och sånt. Sen gick jag över och gjorde lite riktningar och nu det senaste har jag gjort bakstycken, skärmar, tak och även lite bänkjobb. Nu är jag ju ute på verkstad tre dagar i veckan och praktikserar. På Bilia i Almedal. Vad gör du när du inte meckar och pluggar? Cyklar mycket mountainbike i skogen. Och sen så kör jag lite radiostyrt också. Nitrobilar.

Är det ofta så att du tar ansvar för hela processen när det kommer in en skadad bil? Ja, det är ju jag som tar in bilen från början och ser vad som är skadat. Demonterar på de ställen där det skall lackeras. Är det en dörr så får man ju ta ut innehållet i sidan på dörren och rikta det som behövs och sen skicka den till lack. Efter det så monterar man tillbaka delarna och går över bilen för leverans. Och då skall den ju motsvara det jag tror kunden kommer bli nöjd med. Man tvättar den och städar ut den invändigt. Och har man bytt någon del, som en dörr, så skall man se till att det ser likadant ut som på andra sidan. Att passningen är likadan - annars får man justera det och rätta till det. Lär ni er även mycket om el och kopplingscheman för att kunna demontera på ett säkert och korrekt sätt? Ja, det är ju självklart att man får vara försiktig med elen så att det inte blir kabelbrott. Idag är ju en bil som ett stort komplicerat pussel som man monterar. Och gör man riktigt stora reparationer så måste ju allting ske så att det håller kraven för säkerhet. Och bilen skall vara lika krocksäker som den var innan skadan. Man sätter helt enkelt ihop alla delar precis som de gjorde på fabriken. Och då håller det ju måttet.

Har du utvecklats mycket under din tid på MTG? Ja. Och det är ju det vi lärt oss ute på praktiken under våra tre år på MTG. Alla de metoderna. Och så har man fått slipa på sina färdigheter när man plockar isär och sätter ihop. Har du även fått göra skaderäkningar och känna på det? Ja, och det är ju skoj att veta hur hela processen går från det att bilen kommer in till det att man får en arbetsorder i handen. Bra att veta vad som ligger bakom det som står på ordern, i tid och allt sånt. Det här med att rikta karosser måste ju ta rätt mycket tid? Ja. Och det är ju en av de större grejerna i yrket. Och det tar ju mycket tid men det är också det som jag tycker är roligast och mest givande. Aluminium, till exempel, är ju rätt hård, så den har ju en bristpunkt. Och kan lätt spricka när man böjer tillbaka. Och man kan inte heller värma den på samma sätt. Men plåt är ju bara till att värma och dra.

23


Det är vi som garanterar den höga utbildningskvalitén hos MTG:

Nymilsgatan 31 421 37 Västra Frölunda Tel: 031 - 367 14 00 www.goteborg.se/mtg

MTG - UTBILDADE FORDONSTEKNIKER 2012  

UTBILDADE FORDONSTEKNIKER 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you