Page 1

INSPIRATIONS

KATALOG Videncenter for

DESIGN & BUSINESS VIA

University

College


Haribo / Hummel: Slikduftende sneakers H&M Home Collection: Home Reflections Bompas & Parr / Browns Focus: Hypnotic Shop DDB Singapore: Musical Fitting Rooms Marcos Lutyens / Absolut Vodka: FlavourCollider Bompas & Parr / Selfridges: Buckingham Palace Jelly


s.

4

s.

6

s.

8

s.

10

s.

12

s.

14


Haribo / Hummel

Slikduftende sneakers

Videncenter for

DESIGN & BUSINESS VIA

University

College

4


Beskrivelse: Hummel og Haribo indgik et samarbejde om at producere sneakers, hvor skoens sål duftede af det slik, som skoen repræsenterede. Derfor var det muligt, at købe sneakers, der duftede af vingummibamser, Grammofonplader eller Piratos. Hummel valgte at arbejde sammen med Haribo, da Haribo, ligesom Hummel, også er et old-school brand, som har formået at holde fast i sin brand identity og sit retrodesign. Perspektiv: Den slikduftende sål og samarbejdet generelt fremstiller Hummel som en innovativ virksomhed der differentierer sig markant fra konkurrenterne. Denne case illustrerer også, at der er mange måder, hvorpå virksomheder kan skabe produkter, der appellerer til sanserne og derved skaber positiv PR og forøgelse af salg.

KLIK

HER

FOR

AT

5

LÆSE

MERE


H&M Home Collection

Videncenter for

DESIGN & BUSINESS VIA

University

College

6

Home Reflections


Beskrivelse: I forbindelse med lanceringen af H&M’s Home Collection blev der skabt et kunstgalleri med fashion home produkter, som opfordrede kunderne til at røre og udforske alt imens de skabte deres egen unikke indretningsunivers. I galleriet var der bl.a. svævende møbler og et display af spejle, der illustrerede de mange forskellige looks der kunne tilpasses den enkelte kundes individuelle stil. Perspektiv: Udover at appellere til flere sanser på én gang, repræsenterer denne case et setup hvor kunderne, ved at røre ved produkterne, er i direkte interaktion med brandet. Desuden er der et link til kunstens verden, da produkterne er opstillet som kunstobjekter.

KLIK

HER

FOR

AT

7

LÆSE

MERE


Bompas & Parr / Browns Focus Hypnotic Shop

Videncenter for

DESIGN & BUSINESS VIA

University

College

8


Beskrivelse: I forbindelse med London Fashion Week AW11, udarbejdede Bompas and Parr med konsulentbistand fra forskere og hypnoseeksperter en installation i den eksklusive modebutik Browns Fashion i London. Man installerede blandt andet hypnosehjul i butikkens vinduer, der skulle lokke forbrugerne ind i butikken, ligesom der i butikkens musik var indlagt subliminale beskeder som ”you are feeling very sexy” og ”don’t worry about the money”. Desuden arbejdede man med vaniljearomaer i de rengøringsmidler man brugte til at rengøre butikken med. Dufte som vanilje, og andre såkaldte ”feminine” dufte, skulle ifølge den amerikanske forbrugerpsykolog Eric Spangenberg kunne fordoble salget. Perspektiv: Denne case kan siges at være multi-sensorial shopping.

KLIK

HER

FOR

AT

9

LÆSE

MERE


DDB Singapore

Musical Fitting Rooms

Videncenter for

DESIGN & BUSINESS VIA

University

College

10


Beskrivelse: Musical Fitting Room er udviklet af DDB Singapore, og sanseoplevelsen fungerer sådan, at butikkens beklædningsgenstande er mærket med et tag, der indeholder musik-information afstemt med den/de beklædningsgenstande kunden har taget med ind i prøverummet. I prøverummet sidder der en reader af tagget, som derved automatisk spiller et musiknummer fra StarHub Music Store, der matcher den specifikke modestil. På den måde anvendes musik til at vække den ønskede stemning hos kunden. Perspektiv: Teknologien åbner op for mange muligheder for at skabe en personaliseret oplevelse hos kunden. Da mode og musik er nogle af de stærkeste elementer til at opbygge og udtrykke identitet er det helt centrale områder at udvikle i feltet Sensorial Shopping.

KLIK

HER

FOR

AT

11

LÆSE

MERE


v

Absolut Vodka / Marcos Lutyens Flavour Collider

Videncenter for

DESIGN & BUSINESS VIA

University

College

12


Beskrivelse: Baseret på avanceret teknologi, udviklede kunstneren Marcos Lutyens en hjelm, der måler hjernens aktivitet i forbindelse med påvirkninger af smagssansen, og omdanner denne aktivitet til mønstre, der vises på en storskærm. Absolut Vodka brugte teknologien til at lave en bar på en britisk festival, hvor man kunne se sine smagsoplevelser af Absolut Vodka-cocktails visualiseret. Det viste sig, at smagspåvirkninger resulterede i ensartede mønstre, alt efter smagens karakter – altså eksempelvis resulterede stærke smagsnuancer i spidse og meget kantede mønstre. Perspektiv: Med denne case er der tale om både dyr og avanceret teknologi, men grundtanken om, at der kan være sammenhæng mellem ens syns- og smagssans er relevant. Uden tvivl en anerledes oplevelse af et brand.

KLIK

HER

FOR

AT

13

LÆSE

MERE


Bompas&Parr/SelfridgesBuckinghamPalaceJelly

Videncenter for

DESIGN & BUSINESS VIA

University

College

14


Beskrivelse: I forbindelse med det royale bryllup i England i 2011, havde stormagasinet Selfridges hyret Bompas & Parr (der blandt andet er specialiserede i, at lave gelé-konstruktioner) til at fremstille gelé-gengivelser af Buckingham Palace, The Brunswick Star og The Alexandra Star – de to sidstnævnte er forme, der blev designet i 1853 for at fejre brylluppet mellem Prins Edward af Wales og Prinsesse Alexandra af Danmark. Perspektiv: Mad som kunst. Historiske og moderne perspektiver mødes i en visuel fortælling.

KLIK

HER

FOR

AT

15

LÆSE

MERE

Sensorial Shopping Inpirationskatalog  
Sensorial Shopping Inpirationskatalog  

Inspiration til Sensorial Shopping Videncenter for Design & Business har udarbejdet en samlet en række spændende eksempler på oplevelser i b...

Advertisement