Page 1

Amos Oz JUDA

Mirjana Bobić Mojsilović TVOJ ANĐEO ČUVAR

Dobitnik nagrade Franc Kafka i autor bestselera Priča o ljubavi i tami. Ljubavna priča i roman o odrastanju, Juda nam daje nesvakidašnji pogled na stanje u Izraelu i novozavetnu priču. Ovo je jedan od najuticajnijih Ozovih romana u kojem nam ponovo pokazuje svoju genijalnost.

Novi roman popularne srpske spisateljice, autorke bestselera Dnevnik srpske domaćice i Happy End. Uzbudljiva, duhovita i potresna priča o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života. Ovo je knjiga o jakoj ženi koja sreće jakog muškarca i prepušta mu se.

13 x 20 cm 312 strana

13 x 20 cm 280 strana 799 din. sa članskim popustom i do 575 din.

799 din. sa članskim popustom i do 575 din.

Žoze Saramago PEĆINA

Simonida Milojković ŽENA

Na predlošku Platonove metafore o pećini, portugalski nobelovac daje svoju viziju kapitalizma i sveta koji, obuzet tehnologijom, polako srlja u propast. Ispisujući alegoriju o moći i zlu u današnje vreme, istovremeno uliva svojim čitaocima veru u vrednosti čoveka kao pojedinca.

Posle ogromnog uspeha romana Grabljivica i Ljubav u doba kokaina, Simonida Milojković nastavlja da žestokim jezikom ispisuje zapanjujuće životne priče onih od kojih „pošten svet“ zazire – onih koji s margine prihvatljivog sveta opominju na tragično postojanje drugih.

13 x 20 cm 360 strana

13 x 20 cm 336 strana 899 din. sa članskim popustom i do 647 din.

499 din. sa članskim popustom i do 359 din.


Resavska 33 | BEOGRAD | 011/3341-711

P OSE T I T E NA Å SA J T

w w w.laguna.r s

www.laguna.rs


D ODATNI P OPUS T NA 3 I V IŠE KUPL JENIH KNJIG A 1 0%

Somerset Mom OŠTRICA BRIJAČA Roman koji je ostavio neizbrisiv trag na brojne generacije čitalaca. Potraga za odgovorima na pitanja o suštini života odvodi junaka na putovanje od pariskih kafea preko rudnika uglja i nemačkih biblioteka do gurua u Indiji. Proročki nagoveštaj hipi pokreta.

Česlav Miloš PLANINE PARNASA Prvi prevod u svetu ranog romana poljskog nobelovca! Forma science fiction u ovom romanu je samo pretekst za predstavljanje sveta budućnosti s njegovim civilizacijskim dostignućima koja ljudima toliko olakšavaju život da ga – čine praznim. Opominjući literarni uvid u savremenu krizu čovečanstva.

13 x 20 cm, 432 strane 1099 din., sa članskim popustom i do 791 din.

13 x 20 cm, 160 strana 499 din., sa članskim popustom i do 359 din.

Franc Kafka AMERIKA Svojevrsna parodija „američkog sna“. U Kafkinom grotesknom, izobličenom svetu zlosrećni junak se bori sa bremenom krivice. Ali ma kako mračne bile neprilike u kojima će se junak naći, Kafka ne gubi svoj smisao za humor.

Milutin Uskoković DOŠLJACI Odmah po objavljivanju 1910. godine, Uskokovićevi Došljaci pozdravljeni su kao književni događaj. Srpska književnost najzad je dobila roman složenih društvenih odnosa unutar gradske sredine – beogradski roman.

13 x 20 cm, 296 strana 799 din., sa članskim popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 344 strane 599 din., sa članskim popustom i do 431 din.

Čezare Paveze i Bjanka Garufi VELIKA VATRA Klasik italijanske književnosti, ljubavna priča u kojoj se prepliću stvarnost i fikcija. Dvoje autora, njihovo preplitanje u pisanju, Bjankine intervencije, Čezarova odazivanja, sve to još jednom prepleteno sa sudbinama glavnih junaka najbolji su primer neraskidive veze između života i književnosti.

Mario Vargas Ljosa PET UGLOVA Dve prijateljice jedne noći nenadano doživljavaju erotske senzacije. Ta zamisao postepeno se pretvorila u detektivski roman, gotovo triler, a triler se preobrazio u svojevrsni mural peruanskog društva u poslednjim mesecima Fudžimorijeve diktature. Tako nobelovac Vargas Ljosa predstavlja svoj novi roman.

13 x 20 cm, 144 strane 499 din., sa članskim popustom i do 359 din.

13 x 20 cm, 280 strana 699 din., sa članskim popustom i do 503 din.

Kurcio Malaparte KOŽA Italija 1943–1945. Američke snage oslobađaju devastirani Napulj. Veterani raspuštene italijanske vojske mole za rad. Miris smrti je svuda. A retka vrsta ribe iz čuvenog gradskog akvarijuma servira se na svečanoj večeri za visoke oficire savezničke vojske. 13 x 20 cm, 416 strana 999 din., sa članskim popustom i do 719 din.

P OSE T I T E NA Š SA J T

Đorđe Lebović SEMPER IDEM Knjiga o detinjstvu, koja se može čitati kao porodični roman ali i kao memoarski spis par ekselans, kojim se Đorđe Lebović, posthumno, predstavio kao veliki majstor moderne realističke proze. 13 x 20 cm, 552 strane 1199 din., sa članskim popustom i do 863 din.

w w w.laguna.r s


Resavska 33 | BEOGRAD | 011/3341-711

Vladimir Tabašević PA KAO Pakao ljubavi ili „pa kao“ ljubav, pakao ljudskih odnosa ili „pa kao“ ljudski odnosi, pakao pisanja ili „pa kao“ pisanje – konstantne su klackalice ovog romana koji ne računa na bilo koju drugu stvarnost osim na onu koju sam proizvodi.

Marko Šelić MALTEREGO – Rubikova stolica Prvi roman trilogije Malterego, literarno bogatiji i naoružan esejističkim pasažima. Pred junakom je stavljeno breme izbora da na nasilje (ne) odgovori istom merom. U svom dnevniku besova njegov (M)alterego brutalno sprovodi pravdu – sve do dana kada se leš zaista pojavi.

13 x 20 cm, 192 strane 599 din., sa članskim popustom i do 431 din.

13 x 20 cm, 344 strane 799 din., sa članskim popustom i do 575 din.

Jelica Greganović ZOVEM SE MAMA Ovo je priča za sve roditelje, saborce, bratstvo bez sna. Ovo je kratka borba protiv onog čipa za zaboravljanje, jer kad bismo se svega što smo proživeli sa decom sećali, natalitet bi još drastičnije padao.

Srđan Krstić MEFISTO I ZLATOKOSA Otkrijte žar s kojim je Mefisto duh besmrtni, sin Božji, posrnuli, poželeo Zlatokosu, smrtnu, prelepu i ljubavi punu. Uzbudljiv i strastven roman o ljubavi Palog Anđela i Leponoge Blondine i sukobu zastupnika Raja i Pakla.

13 x 20 cm, 304 strane 799 din., sa članskim popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 216 strana 599 din., sa članskim popustom i do 431 din.

P OSE T I T E NA Š SA J T

www.laguna.rs

w w w.laguna.r s


KUP OVINOM BILO KOJE L AGUNINE KNJIGE P OS TANITE ČL AN KLUBA ČITAL AC A

Jan Martel VISOKE PLANINE PORTUGALIJE Delom avantura, delom savremena bajka, Visoke planine Portugalije su nezaboravna studija o velikoj ljubavi i velikom gubitku. Roman ispunjen nežnošću, humorom i stalnim iznenađenjima vodi čitaoce na putovanje kroz Portugaliju u XX veku.

Čigozi Obioma RIBARI Viđen kroz prizmu sudbine jedne porodice, ovo je važan roman o Africi sa svim njenim protivrečnostima. Na granici između mita i stvarnosti, Obioma ispoljava bogato iznijansirano razumevanje ljudske prirode dok pripoveda o žalosti, isceljenju i bratskoj privrženosti. 13 x 20 cm, 320 strana 899 din., sa članskim popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 312 strana 899 din., sa članskim popustom i do 647 din. Ema Klajn DEVOJKE Izvanredan roman o jednoj devojci i kultu iz kasnih šezdesetih u Kaliforniji. Evi Bojd očajnički želi da bude prihvaćena a ne shvata da se sve više približava nezamislivom nasilju i onom trenutku u životu kad sve kreće po zlu.

Hauard Džejkobson IME MI JE ŠAJLOK Dobitnik Bukerove nagrade Džejkobson na duhovit način iznova stvara Šajloka, jednog od Šekspirovih nezaboravnih likova. Tumačeći Mletačkog trgovca Džejkobson pokušava da odgovori na pitanja šta znači u savremenom svetu biti otac, Jevrejin i milosrdno ljudsko biće.

13 x 20 cm, 304 strane 799 din., sa članskim popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 304 strane 799 din., sa članskim popustom i do 575 din. Makis Citas BOG MI JE SVEDOK Dobitnik Evropske nagrade za književnost. Duhovita i dirljiva priča o protivrečnostima savremenog grčkog društva, viđena očima antijunaka ovog romana Hrisovaladisa, pedesetogodišnjaka razapetog između provincije i prestonice, Grčke i Evrope, sebe i okruženja, profanog i sakralnog.

Frančesko Pikolo ŽELJA DA SE BUDE KAO SVI DRUGI Pikolo kao da je napisao dve knjige: intimnu pripovest o sebi i svojoj prvoj ljubavi, i veoma ozbiljan i provokativan politički roman i biografiju italijanskog levog centra. Priča o svemu onome što nas čini onakvim kakvi jesmo. 13 x 20 cm, 304 strane 899 din., sa članskim popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 232 strane 699 din., sa članskim popustom i do 503 din.

Svetlana Aleksijevič POSLEDNJI SVEDOCI Druga knjiga poznatog umetničko-dokumentarnog ciklusa Glasovi utopije nobelovke Svetlane Aleksijevič. Uspomene dece o Drugom svetskom ratu upečatljivije su i potresnije od mnogih drugih svedočanstava o ratnoj kataklizmi.

Amin Maluf FOTELJA NA SENI Dok piše o životu i pustolovinama dvadeset osmorice koji su se smenjivali od 1634. u 29. fotelji Francuske akademije, Amin Maluf se ne vraća samo „fiktivnoj genealogiji“ o kojoj je govorio njegov prethodnik Levi Stros, on oživljava četiri veka francuske istorije.

13 x 20 cm, 298 strana 799 din., sa članskim popustom i do 575 din.

13 x 20 cm

P OSE T I T E NA Š SA J T

w w w.laguna.r s


Resavska 33 | BEOGRAD | 011/3341-711

Mirjana Novaković TAJNE PRIČE Bez obzira da li ih prate šnauceri zakrvavljenih očiju, ili švercuju svemoćne pilule u Budimpeštu, ili u novosadskoj mećavi traže srušenu kafileriju, junaci ovih pripovedaka spremni su na sve, pa treba da budu spremni i čitaoci jer ih na kraju puta čeka iznenađenje.

Dragoslav Mihailović UHVATI ZVEZDU PADALICU U okviru sabranih književnih dela Dragoslava Mihailovića, Laguna objavljuje zbirku pripovedaka Uhvati zvezdu padalicu najvećeg živog srpskog pisca i velikana srpske književnosti druge polovine XX veka. Pripovetka „Četrdeset i tri godine“ prvi put u ovoj zbirci!

13 x 20 cm, 216 strana 599 din., sa članskim popustom i do 431 din.

13 x 20 cm, 304 strane, ćirilica 799 din., sa članskim popustom i do 575 din. Sašo Dimoski ALMA MALER Alma Maler je živela u senci svog supruga, čuvenog Gustava Malera. Ovaj kratki roman predstavlja emotivni monolog žene koja je posvetila svoj život svojoj ljubavi, a nije dobila ništa zauzvrat.

Svetlana Slapšak RAVNOTEŽA Kritički pogled na devedesete Svetlane Slapšak. Kako u jednom neuravnoteženom društvu održati sopstvenu ravnotežu? Junakinje romana se ironijom i sarkazmom bore protiv haosa koji ih okružuje. Jedinstveno delo u savremenoj srpskoj književnosti.

13 x 20 cm, 144 strane 499 din., sa članskim popustom i do 359 din.

13 x 20 cm, 344 strane 899 din., sa članskim popustomi do 647 din.

1/2 A4 REKLAMA

P OSE T I T E NA Š SA J T

www.laguna.rs

w w w.laguna.r s


D ODATNI P OPUS T NA 3 I V IŠE KUPL JENIH KNJIG A 1 0%

Anita Dajamant DEVOJKA IZ BOSTONA Nezaboravan roman o sazrevanju, priča o porodičnim vezama i vrednostima, prijateljstvu i feminizmu, ispripovedana glasom mlade Jevrejke koja odrasta u Bostonu početkom XX veka.

Ketrin Baner KUĆA NA IVICI NOĆI Sveprožimajuća saga o četiri generacije jedne porodice, koje su živele i volele na predivnom mediteranskom ostrvu u Italiji. Ostrvo vrvi od priča, legendi i, ponekad, čuda, a ovaj magični roman vas upravo tamo vodi.

13 x 20 cm, 304 strane 699 din., sa članskim popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 464 strane 1099 din., sa članskim popustom i do 791 din.

Sara Mening NAKON POSLEDNJEG PLESA Od romana o odrastanju do emotivne i uzbudljive priče o porodici, prijateljstvu i ljubavi, Nakon poslednjeg plesa je izuzetna pripovest o dve žene koje vreme razdvaja ali sudbina vezuje, priča koja će vas naterati da verujete u iskupljujuću moć neočekivane ljubavi.

Gvinevir Glasferd REČI NA MOM DLANU U doba kada devojka nižeg društvenog položaja nikako nije mogla biti pismena, pogotovo ne do te mere da razmenjuje pisma s čovekom briljantnog uma kakav je bio Rene Dekart, Helena Jans je retkost i ovaj roman joj konačno dodeljuje zasluženo mesto u istoriji. 13 x 20 cm, 424 strane 999 din., sa članskim popustom i do 719 din.

13 x 20 cm, 440 strana 1099 din., sa članskim popustom i do 791 din.

Fransesk Miraljes LJUBAV MALIM SLOVIMA Šarmantan i duhovit roman o tome kako jedan čovek, zahvaljujući upornoj mački, pronalazi sebe i shvata značaj malih stvari u životu – a otkriva i da se ljubav ponekad krije u malim slovima.

Gavin Makrej GOSPOĐA ENGELS Lizi Berns je bila dugogodišnja ljubavnica a kasnije i supruga koautora Komunističkog manifesta. Njena oštra, pragmatična zapažanja pružaju ljudsku perspektivu istorijskih ikona. Prelepo je ocrtana nežna ljubavna veza između Lizi i Fridriha uprkos neskladu vrednosti i temperamenata.

13 x 20 cm, 280 strana 699 din., sa članskim popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 392 strane 899 din., sa članskim popustom i do 647 din. Keti Keli POČELO JE U PARIZU A sve je počelo u Parizu… Na vrhu Ajfelovog tornja mladić je zaprosio devojku. Vest o veridbi promeniće sudbine njihovih porodica u Irskoj ali i mnogih drugih koji ih poznaju jer niko ne pretpostavlja šta se sve može dogoditi kad je reč o ljubavi.

Silvija Cuka ASTROLOŠKI VODIČ ZA SLOMLJENA SRCA Zabavan, seksi, romantičan, luckast – roman u kojem se astrologija i ljubav prepliću. Duhovita i ironična priča o usponima i padovima moderne žene pune života, protivrečnosti i nade. 13 x 20 cm, 504 strane 1199 din., sa članskim popustom i do 863 din.

13 x 20 cm, 504 strane 1199 din., sa članskim popustom i do 863 din.

P OSE T I T E NA Š SA J T

w w w.laguna.r s


Resavska 33 | BEOGRAD | 011/3341-711

www.laguna.rs

Melani Rabe ZAMKA Pre mnogo godina Linda je zatekla iskasapljenu svoju mlađu sestru Anu – i videla je ubicu kako beži. Kad jednog dana njegovo lice ugleda na TV-u, pokušaće da namami ubicu u klopku. Šta se, međutim, zaista zbilo u noći zločina?

Pjer Lemetr KAMIJ Neki događaj se smatra ključnim ako vam potpuno poremeti život. Na primer, tri hica ispaljena iz pumparice u ženu koju volite. Od dobitnika Gonkurove nagrade i autora bestselera Aleks stiže nam napet i uzbudljiv roman pun neočekivanih obrta.

13 x 20 cm, 344 strane 899 din., sa članskim popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 304 strane 999 din., sa članskim popustom i do 719 din.

Lili Rajt PLES SA TIGROM Ovo je seksi, vratoloman zalazak u svet umetnosti i zavisnosti, halucinantan i pun otkrića kao i čašica meskala. Lili Rajt stvara neobičnu galeriju svetaca i grešnika koji opsesivno jure Montezuminu pogrebnu masku čak i kad među njima pleše smrt.

Jern Lir Horst ZATVORENO PREKO ZIME Kriminalistički roman o Vilijamu Vistingu. Jern Lir Horst je izvanredan novi predstavnik nordijskog noara. Njegova karijera na visokom mestu u policiji snabdela je njegove romane odlikom koja je ključna u kriminalističkom žanru: uverljivošću.

13 x 20 cm, 456 strana 999 din., sa članskim popustom i do 719 din.

13 x 20 cm, 360 strana 899 din., sa članskim popustom i do 647 din.

1/2 A4 REKLAMA

P OSE T I T E NA Š SA J T

w w w.laguna.r s


Luka Mičeta KRALJ MILUTIN U srpskom narodnom pamćenju kralj Milutin ostao je u senci svog slavnog pradede Stefana Nemanje i unuka cara Dušana. Luka Mičeta podseća na ovog izuzetnog vladara koji je na prestolu srpske srednjovekovne države proveo gotovo pune četiri decenije.

Marko Aleksić SRPSKI VITEŠKI KOD Prva naučno utemeljena rekonstrukcija vremena u kojem se razvijao viteški sistem vrednosti u Srbiji. Uzbudljiva, sveobuhvatna i faktografski bogata priča koja donosi mnoga otkrića o vitezovima, vladarima i ključnim srednjovekovnim događajima u Srbiji.

13 x 20 cm, 360 strana, ćirilica 899 din., sa članskim popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 368 strana, ćirlica 799 din., sa članskim popustom i do 575 din.

Slavoj Žižek PROTIV DVOSTRUKE UCENE Teroristički napadi i izbeglička kriza stavljaju EU pred dilemu: da li širom otvoriti vrata izbeglicama ili srušiti svaki prilaz Tvđavi Evropi? Žižek pokazuje zbog čega su oba rešenja loša i deo iste ideološke ucene.

Dušan Miklja HRONIKA NASTRANOSTI Dijagnostičke priče o vlasti i podaništvu. Šta je u vlasti tako privlačno da se zbog nje žrtvuju spokojstvo, čast, ponekad i sam život? Pričajući istinite priče, ova knjiga pronicljivo prikazuje sudbine predsednika, kraljeva, crkvenih velikodostojnika, revolucionara i ministara, despota i demokrata.

13 x 20 cm, 148 strana 499 din., sa članskim popustom i do 359 din.

13 x 20 cm, 304 strane 699 din., sa članskim popustom i do 503 din. Kristof Dreser MATEMATIKA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU Matematika može da bude istinski zabavna! Dreser na osnovu lako razumljivih i često iznenađujućih primera iz svakodnevnog života objašnjava uobičajene računske postupke, kao što su unakrsno množenje, računanje s razlomcima ili račun verovatnoće.

Karlo Roveli SEDAM KRATKIH LEKCIJA IZ FIZIKE Lekcije napisane za one koji znaju malo ili nimalo o savemenoj nauci. Pregled najfascinantnijih aspekata velike revolucije koja se dogodila u fizici u XX veku, i pitanja i tajni koje je ta revolucija otvorila. 13 x 20 cm, 78 strana 399 din., sa članskim popustom i do 287 din.

Alana Kolin 10% ČOVEK Knjiga 10% čovek u potpunosti menja naša shvatanja o ishrani, savremenim bolestima i medicini. Dobra strana priče leži u tome što, za razliku od naših ljudskih ćelija, svoje mikrobe možemo da poboljšavamo, a ovde možete da saznate kako.

13 x 20 cm, 272 strane 699 din., sa članskim popustom i do 503 din. Din Barnet KAD MOZAK PRAVI GLUPOSTI Stručna, duhovita i zabavna, ova knjiga je namenjena svima koji se ponekad pitaju zašto im rođeni mozak sabotira život i šta li je, za ime sveta, sad opet smislio. 13 x 20 cm, 352 strane 899 din. sa članskim popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 408 strana 1099 din., sa članskim popustom i do 791 din.

P OSE T I T E NA Š SA J T

w w w.laguna.r s


Resavska 33 | BEOGRAD | 011/3341-711

www.laguna.rs

Ivana Kuzmanović KNJIGA LIČNIH PROMENA Misija ove interaktivne knjige je da vas podrži u istinskom prihvatanju i primenjivanju svega što vas može dovesti do ostvarenja boljeg života. U njoj ćete pronaći pojašnjenja najčešćih problema i prepreka u vašem životu, ali i preporuke kako da ih uklonite.

Ana Kandare Šoljaga NEVERSTVO Knjiga odgovara na pitanja zašto nam se događa neverstvo, kako ga prihvatiti, preživeti i oporaviti se od njega. Jedinstvena je jer je upućena i prevarenoj osobi i onome koji vara ali i „trećoj“ osobi. Prevaziđite ovaj problem i pronađite put da budete srećni i voljeni. 13 x 20 cm, 208 strana 599 din., sa članskim popustom i do 431 din.

13 x 20 cm, 328 strana + 80 karata, 1499 din. sa članskim popustom i do 1079 din.

Ejmi Kadi PRISUTNOST Kako da u najvećim iskušenjima pronađete najhrabriji deo sebe? Oslanjajući se na sopstvene snage, na svoje telo, naučite kako da zablistate u stresnim trenucima. Svi oni koji se osećaju kao uljezi u svom životu ili su nesigurni ovde će pronaći način da sebi pomognu.

Suzan Kejn TIHI LJUDI Knjiga je pokrenula tihu revoluciju, pokazujući koliko gubimo time što strpljive i blage guramo u stranu veličajući ekstrovertni ideal. Namenjena je svima koji žele da se njihov glas čuje u svetu punom buke, onima koji ne viču ali razmišljaju i pouzdano vode civilizaciju napred.

Adam Grant ORIGINALNI Kako prepoznati dobru ideju, okupiti saveznike koji će je podržati i izabrati pravi trenutak za njenu realizaciju, ali i kako negovati originalnost kod dece? Knjiga pokazuje da originalne ideje nailaze na otpor okoline i jasne načine da ostvarite svoju originalnost, uz upornost i rad.

13 x 20 cm, 320 strana, 899 din. sa članskim popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 374 strane, 1099 din. sa članskim popustom i do 791 din.

13 x 20 cm, 324 strane, 999 din. sa članskim popustom i do 719 din.

P OSE T I T E NA Š SA J T

w w w.laguna.r s


KUP OVINOM BILO KOJE L AGUNINE KNJIGE P OS TANITE ČL AN KLUBA ČITAL AC A

IDEALNI POKLONI Dušan Petričić KIBICFENSTER Svetski poznati karikaturista i ilustrator Dušan Petričić kroz svoj kibicfenster posmatra svet i zemlju u kojoj živimo. Promućurni, dalekovidi i duhoviti prikazi ličnosti i događaja koji obeležavaju XXI vek u Srbiji odličan su istorijski spomenar i opomena za buduća vremena. 19 x 19 cm, 120 strana ćirilica, 1099 din. sa članskim popustom i do 791 din.

Ivana Kuzmanović KNJIGA O MENI Knjiga o meni je jedina knjiga koju ne možete naći ni u jednoj biblioteci niti je možete pozajmiti od prijatelja na čitanje. Ali je zato predivan poklon: sebi samima ili nekom drugom. 16.5 x 24 cm, 408 strana 1499 din., sa članskim popustom i do 1079 din.

Grupa autora PLAZMA PLAZMASTIČARNICA Prva i jedinstvena knjiga recepata u kojoj je glavni junak priče vaša omiljena Plazma. Nadamo se da ćete naučiti nešto novo, zabaviti se tokom pripreme i uživati u ukusima kojima Plazma daje onu neponovljivu i jedinstvenu notu. 19 x 19 cm, 82 strane din., sa članskim 699 din. popustom i do 503 din.

Džon i Ketlin Metjuz, ilustrovao Tomislav Tomić PREVEJANE PRIČE Upoznajte prevejance, lukavce, varalice i prepredenjake koji varaju druge životinje i podvaljuju im kako bi se okoristili. Nekad uspeju u tome, nekad budu nadmudreni, a vi morate paziti jer u priči uvek neko dolija. Priče su sakupljene sa svih strana sveta. 23 × 27 cm, 96 strana tvrd povez, ćirilica, ilustrovano, 1199 din. sa popustom i do 863 din.

P OSE T I T E NA Š SA J T

w w w.laguna.r s


Resavska 33 | BEOGRAD | 011/3341-711

www.laguna.rs

Frensis Harding DRVO LAŽI Nagrade Kosta za knjigu godine i Kosta za najbolju knjigu za mlade. Hoće li drvo laži pomoći Fejt da pronađe ubice svog oca?

Marisa Mejer BILA JEDNOM JEDNA… CRVENA Mehaničarka Skarlet pokušava da pobegne iz zatvora. Njena baka nestaje, a jedino ulični borac Vuk ima informacije o njenom nestanku.

Sara Dž. Mas STAKLENI PRESTO Plaćeni ubica, pobunjena princeza, opasna čudovišta, natprirodni portali i stakleni zamak – sve je to tako uzbudljivo kao što zvuči.

13 x 20 cm, 368 strana, 899 din. sa članskim popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 400 strana, 899 din. sa članskim popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 448 strana, 1099 din. sa članskim popustom i do 791 din.

Rodžer Zelazni HRONIKE AMBERA II tom Zelazni je šestostruki dobitnik nagrade Hugo i trostruki dobitnik nagrade Nebula. Završnica serijala o Korvinu.

Den Simons GNUSNO Visoko na Everestu tri planinara cele noći prati neko... ili nešto. Košmar se pretvara u pitanje života i smrti na 8500 metara nadmorske visine.

Džo Aberkrombi POLA RATA Završnica trilogije Skrhano more. Epska fantastika za moderno doba – dinamična, uzbudljiva, nasilna i puna humora.

13 x 20 cm, 512 strana, 1199 din. sa članskim popustom i do 863 din.

13 x 20 cm, 824 strane, 1899 din. sa članskim popustom i do 1367 din.

13 x 20 cm

1/3 A4 REKLAMA

P OSE T I T E NA Š SA J T

w w w.laguna.r s


P OSE T I T E NA Å SA J T

w w w.laguna.r s


Resavska 33 | BEOGRAD | 011/3341-711

www.laguna.rs

Tom Džekson, ilustrovao Rudolf Farkas VELIČANSTVENA KNJIGA O DINOSAURUSIMA Knjiga sadrži zanimljivosti i prelepe ilustracije tajanstvenih dinosaurusa koji su nekad živeli na Zemlji – od džinovskih biljojeda do smrtonosnih grabljivaca.

Tom Džekson, ilustrovao Val Valerčuk VELIČANSTVENA KNJIGA O ŽIVOTINJAMA Veliki broj neobičnih životinja predstavljen je na prelepim ilustracijama velikog formata. Knjiga iz detinjstva koja se nikad ne zaboravlja.

28 × 38 cm, 80 strana, ćirilica, tvrd povez, ilustrovano

28 × 38 cm, 80 strana, ćirilica, tvrd povez, ilustrovano

Gradimir Stojković HAJDUK U BEOGRADU Nagrađivan i obožavan, ovaj kultni roman o odrastanju, uklapanju i o nedoumicama mladih i nakon više od trideset godina nosi u sebi univerzalne poruke o prijateljstvu i zajedništvu.

Igor Kolarov AGI I EMA Duhoviti i poetski roman o prijateljstvu usamljenog devetogodišnjeg dečaka Agija i luckaste starice Eme, i njihovom zajedničkom buntu protiv svirepog i otuđenog sveta.

13 × 20 cm, 176 strana ćirilica, 599 din., sa članskim popustom i do 431 din.

13 × 20 cm, 144 strane 499 din., sa članskim popustom i do 359 din.

Endru i Kris Džadž OVO JE MOJA SVEMIRSKA AVANTURA Urnebesna avantura u kojoj čitalac određuje tok priče, pa čak i izgled pojedinih likova. Knjiga koja se čita s olovkom u ruci, može i bojicama, ali i priča koja može da se cepa, savija i dopunjuje!

Andreja Kargačin AKVARIJUM Nesvakidašnji krimi-roman neobične lepote i zrelosti iz pera autorke koja je tek napunila 17 godina. Triler u žanru Agate Kristi, ali u svetu koji ne nastanjuju ljudi već psi. 13 × 20 cm, 224 strane ćirilica, 599 din. ćirilica sa članskim popustom i do 431 din.

Laguna – decembar 2016/januar 2017 Za izdavača: Dejan Papić Izdavač: Laguna, Beograd

Telefoni: 011/3341-711 i 011/7155-055 www.laguna.rs info@laguna.rs P OSE T I T E NA Š SA J T

13 × 20 cm, 128 strana ćirilica

Tiraž: 40.000 Štampa: Rotografika, Subotica

w w w.laguna.r s

CIP - Каталогизација у публикацији Народна библиотека Србије, Београд ISBN 978-86-521-2492-3 COBISS.SR-ID 227734796


KUP OVINOM BILO KOJE L AGUNINE KNJIGE P OS TANITE ČL AN KLUBA ČITAL AC A

P OSE T I T E NA Š SA J T

w w w.laguna.r s


Laguna / Zimski katalog izdanja, decembar 2016 – januar 2017.  

Laguna / Zimski katalog izdanja, decembar 2016 – januar 2017.

Laguna / Zimski katalog izdanja, decembar 2016 – januar 2017.  

Laguna / Zimski katalog izdanja, decembar 2016 – januar 2017.

Advertisement