Page 4

KNJ I G E Z A SVA V REM EN A

• KATALOG 2016 / 17

Hauard Džejkobson IME MI JE ŠAJLOK Ponovo ispričan Šekspirov Mletački trgovac. 13 x 20 cm, 456 strana

13 x 20 cm, 312 strana 799 din., sa članskim popustom i do 575 din.

VIŠE OD ČETIRISTO GODINA ŠEKSPIROVA DELA SE IZVODE, ČITAJU I VOLE ŠIROM SVETA. U PROJEKTU HOGART ŠEKSPIR PRIZNATI I RADO ČITANI KNJIŽEVNICI DANAŠNJICE OBRAĐUJU ŠEKSPIROVA DELA.

SAVREMENA KNJIŽEVNA DELA KOJA NAJBOLJE PRIKAZUJU PROMETEJSKI DUH EVROPE, KAO I POLITIČKI, DRUŠTVENI I KULTURNI ŽIVOT SAVREMENOG EVROPLJANINA.

Makis Citas BOG MI JE SVEDOK Duhovita i dirljiva priča o protivrečnostima savremenog grčkog društva, viđena očima antijunaka ovog romana Hrisovaladisa, pedesetogodišnjaka razapetog između provincije i prestonice, Grčke i Evrope, sebe i okruženja, profanog i sakralnog.

Somerset Mom OŠTRICA BRIJAČA Roman koji je ostavio neizbrisiv trag na brojne generacije čitalaca. Potraga za odgovorima na pitanja o suštini života odvodi junaka na putovanje od pariskih kafea preko rudnika uglja i nemačkih biblioteka do gurua u Indiji. Proročki nagoveštaj hipi pokreta. 13 x 20 cm, 432 strane 1099 din., sa članskim popustom i do 791 din.

13 x 20 cm, 232 strane 699 din., din. sa članskim popustom i do 503 din.

Toni Morison ŽENA U BELOM Novi roman dobitnice Nobelove i Pulicerove nagrade. U središtu ove potresne priče, koja govori o tome kako patnje iz detinjstva čoveku oblikuju život, jeste mlada žena prekrasne kože boje abonosa, koja je samo delić njene lepote i samopouzdanja, njenog uspeha u životu, ali i njene nesreće.

Frančesko Pikolo ŽELJA DA SE BUDE KAO SVI DRUGI Pikolo kao da je napisao dve knjige: intimnu pripovest o sebi i svojoj prvoj ljubavi i provokativan politički roman i biografiju italijanskog levog centra. Priča o svemu što nas čini onakvima kakvi jesmo.

13 x 20 cm, 176 strana 599 din., sa članskim popustom i do 431 din.

13 x 20 cm

Arno Gajger DOBRO NAM IDE U privatnom metežu tri bračna para iz iste porodice ogleda se onaj politički – dirljivo delo o istoriji života u 20. veku. Valter Hugo Mae MAŠINA ZA ŠTANCOVANJE ŠPANACA Ozbiljna studija savremenog portugalskog društva, sa svim njegovim pozitivnim i negativnim stranama. Varužan Vošganijan KNJIGA ŠAPATA Jedna od najznačajnijih knjiga savremene rumunske književnosti, koja govori o genocidu nad Jermenima tokom 1915. 2

Dženet Vinterson PROCEP U VREMENU Ponovo ispričana Šekspirova Zimska bajka.

Antal Serb OLIVER VII Mešavina bajke, političke satire i avanture, Oliver VII je roman značajnog mađarskog pisca Antala Serba, vedro i maštovito napisan, u stilu šekspirovske komedije zabune i zamene identiteta, sa mnogo ironije i humora. 13 x 20 cm, 224 strane 599 din., sa članskim popustom i do 431 din.

Katalog Laguna 2016/17  

Katalog izdanja izdavačke kuće Laguna

Katalog Laguna 2016/17  

Katalog izdanja izdavačke kuće Laguna

Advertisement