Page 29

M AJSTO RI PRI Č E

• KATALOG 2016 / 17

ANTOLOGIJE PRIČA SAVREMENIH SVETSKIH I DOMAĆIH AUTORA. Dragoslav Mihailović UHVATI ZVEZDU PADALICU U okviru sabranih dela Dragoslava Mihailovića, klasika savremene srpske književnosti, Laguna objavljuje zbirku pripovedaka Uhvati zvezdu padalicu. Pisac je prvi put uvrstio u ovu zbirku svoju novu priču „Četrdeset i tri godine“.

Priredili Aleksandar Ilić i Igor Marojević PRIČE O KOSOVU Da li je Kosovo najskuplja srpska ili albanska reč? Na ključne postojeće nedoumice autori poput Draškovića, Toholja, Marojevića, Kecmanovića, Vidojkovića, Stojiljkovića, Tešina, Bazdulja, Karajlića... nude sasvim različite odgovore.

13 x 20 cm, ćirilica

13 x 20 cm, 264 strane 699 din., sa članskim popustom i do 503 din. Mirjana Novaković TAJNE PRIČE Bez obzira na to da li ih prate šnauceri zakrvavljenih očiju, ili švercuju svemoćne pilule u Budimpeštu, ili u novosadskoj mećavi traže srušenu kafileriju, junaci ovih pripovedaka spremni su na sve, pa treba da budu spremni i čitaoci jer ih na kraju puta čeka iznenađenje.

Priredio Vule Žurić ORLOVI PONOVO LETE Dobri duh Branka Ćopića okupio je neke od najboljih domaćih pisaca u jedinstvenu književnu družinu. Pišući o svojim magarećim godinama sastavili su zbirku ispunjenu najrazličitijim avanturama. 13 x 20 cm, 208 strana 699 din., sa članskim popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 216 strana 599 din., sa članskim popustom i do 431 din.

Dževad Sabljaković ONI Boemi, lutalice, izgubljenici usled nekog i nečijeg nehaja, nepravde, ali i po usudu sopstvene volje, oni se mogu uvek prepoznati po neobičnosti, po nečem usled čega ne pripadaju pragmatičnoj stvarnosti sveta. 13 x 20 cm, 248 strana 699 din., sa članskim popustom i do 503 din.

Bojan Ljubenović PISMA IZ SRBIJE Ova knjiga sadrži stotinu satiričnih i duhovitih pisama koja Ljubenovićev izmišljeni stranac piše svojima negde u inostranstvu, opisujući današnju Srbiju. Knjiga koja će vas naterati da se nasmejete do suza.

Vanja Bulić ZAŠTO BOG NEMA AUTO Duhovite i satirične priče Vanje Bulića o automobilima, svakodnevici, našem društvu, našoj naravi. Mnogima auto služi da se prevezu od tačke A do tačke B, a Buliću je poslužio da napravi svojevrsnog foto-robota Srbina vozača.

13 x 20 cm, 296 strana, ćirilica 799 din., sa članskim popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 192 strane 599 din., sa članskim popustom i do 431 din.

Priredio Ivan Zlatković ČESTOSKOK Posle mnogo godina pred čitaocima je izuzetan izbor erotskih narodnih priča koje su se u srpskom narodu usmeno prenosile s kolena na koleno, a koje su zabeležili značajni sakupljači narodnog blaga, od Vuka Karadžića do novijih folklorista. 13 x 20 cm, 368 strana, ćirilica, 799 din., sa članskim popustom i do 575 din. 27

Katalog Laguna 2016/17  

Katalog izdanja izdavačke kuće Laguna

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you