Page 1

IdĂŠhĂŚfte til din kunst Trin for trin vejledning 2 x malerier med cirkler

Nem

at lave


I dette lille hæfte kan du hente idéer til, hvordan du skaber din egen kunst. Vælg dine egne former og farver! Lad farvelæren og de mange forskellige skabeloner hjælpe dig effektivt med at skabe dit eget lille kunstværk!


Skabeloner

Brug de forskellige skabeloner til at skabe dit helt eget og unikke kunstværk. Her på siden er vist eksempler på, hvor flot og stilfuldt det færdige resultat kan blive. Se størrelserne på de forskellige skabeloner som vi har brugt til disse 2 malerier her på siden og bliv inspireret til at bruge dine egne skabeloner.


D= 7.4 cm

D = 10.8 cm D= 14.4 cm D= 12.4 cm

D= 9.4 cm

D = 9 cm

D= 10.8 cm

D= 7.4 cm D = 8.6 cm D= 5.6 cm

D= 4.4 cm

D= 3 cm


Step 1 Bland en lysegrå farve (hvid med lidt sort) og mal hele lærredet, gerne et tykt lag og lad det tørre. Dette er din baggundsfarve, som du skal male cirklerne ovenpå.

Step 2 Placér skabelonerne på lærredet og tegn omridset af cirklerne op med en blød blyant. Tegn flere og i forskellige størreler på lærredet og leg med at lægge dem forskudt.

Step 3 Mal nu cirklerne på lærredet i de farver du synes bedst om, gerne et tykt lag, Så det får lidt struktur.


Step 1 Bland en lysegrå farve (hvid med lidt sort) og mal hele lærredet, gerne et tykt lag og lad det tørre. Dette er din baggundsfarve, som du skal male cirklerne ovenpå.

Step 2 Nu kan du begynde at placerer skabelonerne på lærredet. Tag en stor skabelon og tegn omridset med en blød blyant. Tag så en mindre cirkel og tegn omridset så der dannes en ring.

Step 3 Fortsæt på samme måde med de øvrige skabeloner og placer cirklerne efter behag. Mal nu ringene og de andre felter der fremkommer i forskellige farver og nuancer.


Farvecirklen

Farvecirklen er et godt redskab til at holde styr på hvordan du blander farver og til at forstå hvorfor der er harmoni, spænding eller mangel på samme i dit maleri. Cirklen bygger på de tre primærfarver: rød, gul og blå. Udfra de tre grundfarver kan man kombinere sig frem til forskellige farver.


Primær farver

Sekundær farver

Rød Gul Blå

Komplementær farver

Analoge farver

Tertiær farver


Anvendelse af farver

Farver skal ikke kun virke hver for sig men også i samspil. De kan fremhæve, dæmpe eller forstærke hinanden. Farverne i det rødelige maleri er et eksempel på anvendelse af farver der ligger lige op ad hinanden i farvecirklen dvs. man skaber en analog farveharmoni. Foruden farverne i farvecirklen findes der også gråtoner der spænder fra hvid til dybsort. Disse farver kan bruges til at lysne de andre farver eller gøre dem mørkere man taler så om en lys eller mørk valør.


Copyright Š 2010, Designers Mix P/S. Alle rettigheder forbeholdes. Trykt i Kina. Importør: Designers Mix P/S, DK - 6200 Aabenraa

Lær at male med cirkler  

En step-by-step guide til at lære at male med cirkler på lærred.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you