Page 1

Japan 14 t/m 22 november Lee Ritenour & Jan van Duikeren


Japan Van 14 t/m 22 november 2012 gaat het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Henk Meutgeert voor de tweede keer naar Japan. Het orkest zal met de Amerikaanse gitarist Lee Ritenour optreden in de Blue Note Tokyo. Tevens worden er twee concerten gegeven op het Montreux Jazz Festival van Kawasaki. De tournee staat in het teken van de nieuwe cd Scribblin’ die afgelopen juni in Japan werd uitgebracht. Op de nieuwe cd staan de composities van Jan van Duikeren centraal, die een uitgesproken funk-jazz en soul-jazz karakter hebben.


Japan

de nieuwe CD Scribblin’ van Jan van Duikeren


Japan Jan van Duikeren, sinds 2003 orkestlid, is een van de meest gevraagde trompettisten van Nederland en speelt onder meer in de Candy Dulfer band, met Caro Emerald en met Trijntje Oosterhuis. Gitarist Lee Ritenour zal als gastsolist met het orkest optreden tijdens het concert van 17 november in Blue Note Tokyo. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw gaf in 2008 een zestal zeer succesvolle concerten in Japan, onder meer in de Blue Note Tokyo, Okura Tokyo en de concertzaal van Mishima. Het concert in de Blue Note werd destijds door het grote landelijk dagblad Shimbun Newspaper uitgeroepen tot een van de beste jazzconcerten van dat jaar. Sindsdien is het orkest regelmatig benaderd met verzoeken om naar Japan te komen.


Japan

Jan van Duikeren


Japan

Op de cd Scribblin’ slaat het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een nieuwe weg in. Na de hard-bop van de met de Edison Jazz&World bekroonde cd Blues for the Date, de eigentijdse lyriek van Silk Rush en de swing van Riffs’n Rhythms verrijkt het orkest zijn klankspectrum nu met funk-jazz en soul-jazz. In acht composities van van Duikeren, bewerkt door Henk Meutgeert en Rob Horsting, wordt het orkest uitgedaagd om zichzelf opnieuw uit te vinden. Met de polyritmiek van een compositie als Black, Whiter and Brown, waar funk en Balkan Beats een opzwepende verbintenis aangaan, de onvervalste funk van Baggydog en titelstuk Scribblin’ en de door gospel geïnspireerde compositie 1912 7th ave. wordt overtuigend een nieuw muzikaal idioom neergezet. Kortom, met Scribblin’ geeft het Jazz Orchestra of the Concertgebouw wederom aan hoe veelzijdig het muzikale palet van ‘Nederlands beste bigband’ is.


Japan

Hoofdsponsor van deze tournee is Hewlett-Packard en verder worden de concerten mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten en de Nederlandse Ambassade in Tokyo. De Nederlandse release van Scribblin’ bij Challenge Records zal tevens in november plaatsvinden.

Hewlett_Packard, hoofdsponsor


Japan 14 t/m 22 november Lee Ritenour & Jan van Duikeren

Jazz Orchestra of the Concertgebouw_persbericht_Japan Tour  

persbericht Japan Tour

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you