Page 1

Vorstelijk wonen in De Kroongaarde

PRACHTIGE T WEE-ONDER-ÉÉN-KAP-WONINGEN IN EEN RUSTIEKE JAREN

‘30

ARCHITECTUUR


18 royale twee-onder-één-kapwoningen in De Kroongaarde vormen samen een juweel in de nieuwe wijk Zuidbroek aan de noordoostzijde van Apeldoorn. De woningen worden omringd door groen en beschikken allen over een al dan niet vrijstaande garage. Wie in De Kroongaarde woont, heeft geen paleis nodig om zich de koning te rijk te voelen.

Inhoud Apeldoorn: groen, rijk en koninklijk

4

Zuidbroek: een wijk in ontwikkeling

6

Nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen

9

Vogelvlucht ‘De Kroongaarde’

10

De Kroongaarde: wonen als een vorst

12

Stijlvol sanitair

14

Artist impression ‘De Kroongaarde’

16

Twee-onder-één-kapwoningen

18

Plattegrond begane grond met tuin type Hertogin

20

Plattegrond eerste verdieping type Hertogin

21

Plattegrond tweede verdieping type Hertogin

22

Plattegrond begane grond met tuin type Barones

24

Plattegrond eerste verdieping type Barones

25

Plattegrond tweede verdieping type Barones

26

Technische omschrijving

28

Staat van afwerking

38


5 redenen om een huis in De Kroongaarde te kopen:

• Nog lagere hypotheekrente mogelijk door korting middels de Rabo klimaathypotheek; • De woningen worden uitgevoerd met veel energiebesparende maatregelen; • Comfortabel wonen door o.a. vloerverwarming; • GIW-garantie biedt zekerheid bij het kopen van een huis in De Kroongaarde; • Heijmans Vastgoed biedt op maat gesneden koopondersteuning.

De Kroongaarde

3


Apeldoorn: groen, rijk en koninklijk De trots van de Veluwe Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe; een 'Koninklijke stad' in een natuurlijke entourage van bossen, heidevelden, zandverstuivingen, stuwwallen en groene weilanden. Apeldoorn is in vele opzichten ook een rijke stad. Niet alleen in economisch opzicht, maar niet minder belangrijk is dat Apeldoorn rijk is aan cultuur, recreatie, - en andere uitgaansmogelijkheden voor jong en oud.

Wereldberoemd Naast de schitterende natuur die uitnodigt tot lange wandelingen en fietstochten, telt de stad ruim 800 monumenten. Wereldberoemde publiekstrekkers zijn het 300 jaar oude Paleis Het Loo, het familiepretpark Koningin Julianatoren, het dieren- en natuurpark De Apenheul en het CODA museum.

Apeldoorn door de jaren heen De aantrekkingskracht van Apeldoorn De eerste schriftelijke vermelding van Apeldoorn dateert uit de 8e eeuw. Apeldoorn heette toen nog Appoldro. Het betekent ‘bij water’ of ‘in water (apel) staande bomen’ (doorn). In de 2e helft van de 19de eeuw ontwikkelde Apeldoorn zich in snel tempo van een overwegend agrarisch dorp tot een villadorp. Apeldoorn als vestigingsplaats had een grote aantrekkingskracht door de aanwezigheid van ruimte, natuur, goede verbindingen, en niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de koninklijke familie.

Welkome uitbreiding In de 20ste eeuw maakte de Apeldoornse woningbouw een explosieve groei door. Vandaag de dag telt Apeldoorn ruim 155.000 inwoners en breidt de stad zich uit met de nieuwe wijk Zuidbroek: een prachtige, groene en waterrijke wijk waarin het heerlijk is om te wonen, te werken en te recreëren.

4

De Kroongaarde


Rijk aan cultuur, natuur, recreatie- en uitgaansmogelijkheden

De Kroongaarde

5


Zuidbroek: een wijk in ontwikkeling Groen en water in de hoofdrol Zuidbroek ligt ten noordoosten van Apeldoorn, tegen de wijk Zevenhuizen aan. Bij de ontwikkeling van Zuidbroek hebben natuur en water een prominente plaats gekregen. Een zogenaamde groene ‘wig’ van ongeveer 30 hectare groot, middenin Zuidbroek, biedt uitgebreide speel- en wandelmogelijkheden. Door de wijk lopen zogenaamde groene ‘assen’ die voor een natuurlijke uitstraling zorgen, net als de verschillende waterpartijen. Voor kinderen is er volop gelegenheid om veilig buiten te kunnen spelen op pleinen, brede stoepen, grasveldjes en verschillende speelplekken voor allerlei leeftijdsgroepen.

Zuidbroek hééft het Als Zuidbroek volledig tot ontwikkeling is gekomen, biedt het plaats aan ongeveer 3.100 woningen, verspreid over drie deelgebieden: het Mozaïek, het Rooster en de Wellen. Er is veel aandacht besteed aan een diversiteit van woningtypen en architectuur. Zuidbroek is met haar ruime opzet, harmonieuze woonsferen en statige hoofdlanen nu al een wijk met allure. Op het gebied van voorzieningen wordt Zuidbroek goed uitgerust. Er is een uitgebreid voorzieningenplan met scholen, kinderopvang, winkels, sportfaciliteiten, recreatie en gezondheidszorg. Meer over de voorzieningen in Zuidbroek leest u op pagina 8 en 9.

Ideale ligging en goede voorzieningen Als uitvalsbasis voor woon/werkverkeer is Zuidbroek ideaal gelegen. De wijk is aangesloten op de grotere uitvalswegen en ligt bovendien dichtbij de kruising van de snelwegen A50 en A1. Reist u niet met de auto, maar liever met de bus of trein, dan zult u in Zuidbroek altijd op loopafstand van uw woning een bushalte vinden met regelmatige busverbindingen naar de binnenstad en naar de omliggende wijken en plaatsen. Speciaal voor fietsliefhebbers worden er in Zuidbroek mooie, ruime en veilige fietspaden en routes aangelegd. Binnen 15 minuten bent u per fiets op het station van Apeldoorn of Apeldoorn Osseveld.

6

De Kroongaarde


Ruime opzet en de rijkdom aan water en groen

De Kroongaarde

7


Voorzieningenkaart Zuidbroek met omgeving

N

Zuidbroek N344 N344

Apeldoorn

A50 N345

N345

E30 A1

N304

E30

A50 Distelv Diste elvlind linderl inderla e aan an

1

8

2

3

4

5

6

7

8

9

10 1 0

11

12 2

Zu idb roe ksw eg

A1

13

14 4

15

16 6

17

De Kroongaarde

N

Koolwitje

18


Nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen Het Kristal: een schitterend nieuw multifunctioneel voorzieningencentrum De bewoners van Zuidbroek kunnen niet alleen gebruik maken van de bestaande voorzieningen in de naastgelegen wijk Zevenhuizen, ze kunnen ook rekenen op hoogwaardige voorzieningen in Zuidbroek zelf. Scholen, winkels, sport & recreatie en gezondheidszorg: ze liggen allen verspreid door de hele wijk. Daarnaast wordt in de deelwijk Mozaïek een aantal voorzieningen geclusterd in een nieuw voorzieningencentrum Het Kristal waar onderwijs, kinderopvang en zorg samenkomen en ‘kristalliseren’ tot een bruisend geheel.

Onderwijs & Kinderopvang In Het Kristal wordt een brede school gevestigd met zowel basisonderwijs, speciaal onderwijs als kinderopvang. Onderdeel van de brede school zijn de openbare John F. Kennedy school en de protestants-christelijke school het Anker. Beide scholen verhuizen vanuit Zevenhuizen naar Zuidbroek. Aan kinderopvang biedt de brede school in het voorzieningencentrum een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Ook zal er een expertisecentrum voor speciaal onderwijs worden gevestigd.

Gezondheidszorg Ook voor voorzieningen op het gebied van zorg kunnen de bewoners van Zuidbroek terecht in Het Kristal. Hier komen 100 nieuwe zorgappartementen met een afgestemd aanbod van wonen, welzijn en zorg. Een uitgebreider pakket aan zorgvoorzieningen vindt u in de aangrenzende wijk Anklaar. Het winkelcentrum Anklaar wordt de aankomende jaren uitgebreid met onder andere zorgvoorzieningen en een medisch centrum.

Winkelen In het Mozaïek komt een supermarkt waar u de dagelijkse boodschappen kunt doen. Daarnaast kunt u voor uw boodschappen terecht in winkelcentrum Anklaar. Dit winkelcentrum, op nog geen kilometer van De Kroongaarde gelegen, wordt uitgebouwd tot volwaardig stadsdeelhart. Naast een uitgebreider assortiment aan winkels komen er een multifunctioneel centrum, bibliotheek en een medisch centrum. En wat dacht u van het sfeervolle centrum van Apeldoorn? Niet ver weg en heerlijk om een dagje te shoppen.

De Kroongaarde

9


10

De Kroongaarde


Vogelvlucht De Kroongaarde

De Kroongaarde

11


De Kroongaarde: wonen als een vorst De Kroongaarde: dichtbij de voorzieningen Het project De Kroongaarde ligt in het Mozaïek, het eerste deelgebied in Zuidbroek dat wordt gebouwd en het deel waar de meeste voorzieningen komen. De 18 twee-onder-één-kapwoningen van De Kroongaarde komen links en rechts van de Zuidbroeksweg, aan de Distelvlinderlaan op een steenworp afstand van het nieuwe voorzieningencentrum Het Kristal.

Rondom in het groen De Distelvlinderlaan is breed en groen van opzet. De stoep voor de woningen wordt van de straat gescheiden door een brede strook groen. Ook de woningen zelf zijn ruim en hebben ieder een comfortabele tuin die waar mogelijk wordt omsloten door beukenhagen en groene afscheidingen.

Ruime opzet en vrijstaande garages Bij vorstelijk wonen hoort ook een vorstelijke plaats voor de auto. Van de woningen in De Kroongaarde hebben er vier een vrijstaande garage. De overige woningen worden uitgevoerd met een aangebouwde garage waarvan een aantal geschakeld. Dit geeft het straatbeeld een ruimtelijke en rijke sfeer.

Stijlvol en tijdloos Het ontwerp van De Kroongaarde is gebaseerd op de traditionele en geliefde architectuur uit de dertiger jaren. De woningen hebben een rustieke uitstraling door een combinatie van eenvoud en typische jaren ’30 details. Wat meteen in het oog springt, zijn de mooi in elkaar overlopende vormen van de dakkappen en de kopgevel die tot over de tweede verdieping is doorgetrokken. Bovendien worden de woningen uitgevoerd met rollagen, speklagen, karakteristieke kozijnindelingen, royale dakoverstekken, en riante erkers aan de voorzijde. Binnenin de woningen is alles erop gericht de bewoners luxe en eigentijds wooncomfort te bieden. Hoge plafonds en brede deuren geven een rijk gevoel: het gevoel van lekker thuis zijn!

12

De Kroongaarde


wonen in jaren ’30 sfeer

De Kroongaarde

13


De Kroongaarde: Stijlvol sanitair van Villeroy & Boch De badkamer is een ruimte waarin we ons terugtrekken om te ontspannen, om bij te komen van de hectiek van alledag en om verfrist weer tevoorschijn te komen. Belangrijk is om je thuis te voelen in de badkamer en dat de badkamer past bij de mensen die er dagelijks gebruik van maken. De badkamer is een weerspiegeling van je persoonlijkheid. Speciaal voor De Kroongaarde hebben we voor het sanitair van Villeroy & Boch gekozen en wel de serie Omnia Pro. Met Villeroy & Boch serie Omnia Pro is de badkamer daarmee veel meer dan de optelsom van individuele elementen. Naast stijlvolle keramische badkamercollecties vervullen bijpassende badkamermeubelen, tegels, baden en douchecombinaties bijzondere eisen ten aanzien van kwaliteit en functionaliteit. Dit geheel wordt gecompleteerd door harmonisch afgestemde series kranen en accessoires. Villeroy & Boch biedt u de badkamer uit ĂŠĂŠn hand.

14

De Kroongaarde


wonen in jaren ’30 sfeer

De Kroongaarde

15


Artist impression type Barones en Hertogin

16

De Kroongaarde


De Kroongaarde

17


Twee-onder-één-kapwoningen type Barones en Hertogin De 18 twee-onder-een-kapwoningen van De Kroongaarde worden u aangeboden in twee typen. Type Barones heeft een gebruiksoppervlakte van ca. 146 m2 en type Hertogin van ca. 164 m2. De meest in het oog springende verschillen zijn de vorm van het dak en de plaats van de erker in de voorgevel. Bij type Barones is de erker gecentreerd en bij type Hertogin niet. Daar bevindt zich naast de erker nog een extra raam. Type Hertogin is de grotere woning, type Barones de kleinere. De indeling van de woningen is aan elkaar gespiegeld, maar verder identiek. U komt de woning binnen via een royale entree aan de zijkant van de woning, over een tegelpad dat ook naar de garage loopt. Via de hal met toilet en meterkast komt u in de ruime, lichte woonkamer. Aan de straatzijde ligt de grote woonkeuken waar genoeg ruimte is voor een royale eettafel. De ruime erker maakt de keuken extra sfeervol. Aan de tuinkant van de woning kunt u uw woongedeelte maken. Bij mooi weer slaat u de dubbele deuren open en kunt u heerlijk genieten van uw tuin op het zuiden. Via de trap in de woonkamer komt u op de eerste verdieping. Door de afgesloten overloop is het geluidseffect minimaal en behoudt u op de begane grond een ruime woonkamer. Op de eerste verdieping vindt u de ‘masterbedroom’, twee éénpersoonsslaapkamers en een ruim opgezette, lichte en luxueuze badkamer met ruimte voor een bad (optioneel), douche, wastafel en toilet. Voor het sanitair is gekozen voor het exclusieve Villeroy & Boch. De tweede verdieping/zolder verschilt per type maar is voor beide een grote, comfortabele ruimte die ieder weer anders kan gebruiken. Van twee extra slaapkamers, tot speelkamer voor de kinderen, tot kantoor/werkkamer, of wat dacht u van berg-, muziekof fitnessruimte of misschien toch liever een combinatie van functies?

Opties U kunt de woning nog verder naar uw wensen aanpassen door gebruik te maken van een aantal aantrekkelijke opties. Zo kunt u kiezen voor een achteruitbouw, een kamer-en-suite met dubbele schuifdeuren, verschillende indelingen op de verdiepingen, een separaat toilet op de eerste verdieping en dakramen of dakkapellen op de tweede verdieping. Ook kunt u de garage laten aanpassen zodat deze voor een andere bestemming te gebruiken is . U kunt deze bijvoorbeeld (deels) bij de woonkamer betrekken, of op laten delen in een bijkeuken en een berging. Of wat dacht u van de mogelijkheid de garage om te laten vormen tot extra slaapkamer of werkkamer/kantoor?

18

De Kroongaarde


wonen in jaren ’30 sfeer

De Kroongaarde

19


begane grond

type Hertogin

Bouwnummers getekend: 4, 8, 12 en 18

Bouwnummers gespiegeld: 1, 5, 9, 13 en 15

Plattegrond

* Bouwnummers 1, 12, 13 en 18 hebben een vrijstaande garage. * De garages van bouwnummers 12 en 18 hebben een afwijkende afmeting. * Bouwnummer 15 heeft een geschakelde garage.

20

De Kroongaarde


Plattegrond

eerste verdieping

Bouwnummers getekend: 4, 8, 12 en 18

type Hertogin Bouwnummers gespiegeld: 1, 5, 9, 13 en 15

De Kroongaarde

21


Plattegrond

tweede verdieping

Bouwnummers getekend: 4, 8, 12 en 18

22

De Kroongaarde

type Hertogin Bouwnummers gespiegeld: 1, 5, 9, 13 en 15


wonen in jaren ’30 sfeer

De Kroongaarde

23


begane grond

type Barones

Bouwnummers getekend: 3, 7, 11 en 17

Bouwnummers gespiegeld: 2, 6, 10, 14 en 16

Plattegrond

* Bouwnummers 14, 16 en 17 hebben een geschakelde garage.

24

De Kroongaarde


Plattegrond

eerste verdieping

Bouwnummers getekend: 3, 7, 11 en 17

type Barones Bouwnummers gespiegeld: 2, 6, 10, 14 en 16

De Kroongaarde

25


Plattegrond

tweede verdieping

Bouwnummers getekend: 3, 7, 11 en 17

26

De Kroongaarde

type Barones Bouwnummers gespiegeld: 2, 6, 10, 14 en 16


wonen in jaren ’30 sfeer

De Kroongaarde

27


Inleiding Dit gedeelte van de brochure is de zogenaamde technische omschrijving. Hierin vindt u alle technische informatie over uw woning. Het doel is in de eerste plaats u zo goed mogelijk te informeren over hoe uw woning eruit gaat zien. Daarnaast hebben de technische omschrijving en de tekeningen een contractuele waarde. De brochure maakt onderdeel uit van de koop-/aannemingsovereenkomst. Bij het ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst wordt u dus geacht op de hoogte te zijn van de inhoud van de brochure.

Opmerkingen vooraf Graag maken we vooraf een aantal opmerkingen over deze brochure. Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen, welke onder andere zijn verstrekt door de architect en de adviseurs van dit plan alsmede gemeentelijke instanties. Ondanks het bovenstaande moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen voortvloeiende uit de eisen van de overheid en/of nutsbedrijven. Heijmans Vastgoed B.V. is gerechtigd tijdens de (af )bouw die wijzigingen in het plan aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij de uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de woning. Deze wijzigingen zullen geen der partijen recht geven tot het vragen van verrekening van mindere of meerdere kosten. Het ontwikkelen van een woningbouwproject is een voortdurend proces waarbij, naarmate dit proces vordert, een steeds verdere verfijning en bijstelling van het ontwerp plaatsvindt. De situatietekeningen die in de brochure zijn opgenomen, betreffen in nagenoeg alle gevallen een momentopname. De nummers op deze tekening zijn bouwnummers. Het zijn echter geen huisnummers die betrekking hebben op uw nieuwe adres, die komen pas wanneer uw woning gereed is. Wijzigingen met betrekking tot de situering van groenstroken, voet- en fietspaden, parkeervoorzieningen, bovengrondse nutsvoorzieningen, huisvuil (opstel) plaatsen, speelplaatsen en dergelijke kunnen zich dan ook voordoen. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de in de brochure opgenomen impressies en sfeertekeningen van de woningen. Deze tekeningen dienen enkel ter illustratie om u een idee te geven van de woning. De belangrijkste maten zijn op de tekeningen aangegeven. In verband met de nadere uitwerking van de details en de maten van de materialen kunnen er kleine afwijkingen ontstaan in de ruimtemaatvoering. Deze afwijkingen geven geen aanleiding tot verrekening. Bij de maatvoering is nog geen rekening gehouden met enige wandafwerking, zoals wandtegels, spuitwerk, enzovoort.

28

De Kroongaarde

De op de tekeningen aangegeven posities van de installatieonderdelen (schakelaars, wandcontactdozen, afzuigventielen, m.v.-units enz.) alsmede de afmetingen van de radiatoren zijn indicatief. De juiste plaats en afmetingen worden bepaald aan de hand van berekeningen van de installateur. In deze brochure proberen we u een zo goed mogelijk beeld te geven van hoe uw woning eruit gaat zien. Bij tegenstellingen tussen de tekeningen en de technische omschrijving, heeft de technische omschrijving altijd voorrang. Het Garantie Instituut Woningbouw (GIW) hanteert de regelingen, reglementen en standaard voorwaarden. Mocht het dus voor komen dat in deze technische omschrijving een bepaling staat die niet verenigbaar is met de bepalingen van het GIW, dan heeft de bepaling van het GIW altijd voorrang.

Leeswijzer De technische omschrijving is verdeeld in 3 hoofdstukken. Deel 1. Administratieve zaken Hier vindt u algemene projectgegevens en administratieve gegevens die voor de koop van uw woning van belang zijn. Deel 2. Technische Omschrijving Hier vindt u de technische beschrijvingen van materialen en afwerking van uw woning. Deel 3. Procedure bij aankoop Als laatste geeft hoofdstuk 3 u informatie over de procedure bij aankoop van de woning. Aansluitend aan de technische omschrijving treft u de "Staat Van Afwerking" aan van de woning(en).


Deel 1

Ad m i n i s t r at i e ve z a k e n

GIW-garantie

Adreswijziging

Via de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) zijn wij aangesloten bij het Garantie Instituut Woningbouw (GIW). De woningen worden gebouwd en verkocht met het garantiecertificaat van het GIW. Dit certificaat kan alleen worden verstrekt via ondernemingen welke zijn ingeschreven bij dit instituut en blijk hebben gegeven aan de eisen, welke worden gesteld, te kunnen voldoen.

Bent u vóór de datum van de sleuteluitgifte verhuisd? Dan verzoeken wij u ons uiterlijk drie dagen voor uw verhuisdatum te laten weten wat uw nieuwe adres is. Wilt u de volgende gegevens doorgeven: • uw naam • bouwnummer • oude adres • nieuwe adres met postcode • nieuw telefoonnummer • datum van ingaan adreswijziging • aanduiding: “de Kroongaarde” Zuidbroek Apeldoorn

Bij de aankoop van uw woning, ontvangt u het door het GIW uitgegeven boekje “Een huis met zekerheid”; Garantie- en Waarborgregeling Eengezinshuizen E. 2003. Hierin is informatie opgenomen over: • de garantie- en waarborgregelingen • minderwerk • klachtenprocedure • model koop-/aannemingsovereenkomst • standaard termijnregeling • model waarborgcertificaat Het garantiecertificaat wordt u door het GIW rechtstreeks toegezonden nadat het project is geaccepteerd door het GIW en de koop-/aannemingsovereenkomst door beide partijen is ondertekend.

Gelimiteerde Garantie- en waarborgregeling

Wanneer u ons niet informeert over uw adreswijziging, gaan wij ervan uit dat u bereikbaar bent via de notaris. In dit geval sturen wij ook de correspondentie naar dit adres.

Uitvoeringsduur, datum van aanvang Als officiële datum van aanvang hanteren wij de dag waarop we beginnen met de funderingswerkzaamheden van uw woning.

Groenvoorzieningen en tuinmuren In het plan worden ook erfafscheidingen aangebracht. Deze vallen niet onder de Garantie- en Waarborgregeling Eengezinshuizen E. 2003 van het GIW.

In de woning wordt er standaard geen keuken geleverd. Op de woning is derhalve een gelimiteerde Garantie- en waarborgregeling van toepassing, waarbij het gelimiteerde betrekking heeft op de keuken, welke in dit project niet onder de garantie valt.

INITIATIEFNEMER

Heijmans Vastgoed B.V. Rooseveltweg 11 Postbus 10347 1301 AH ALMERE

CONTRACTPARTIJ

Heijmans Vastgoed Realisatie B.V. Rooseveltweg 11 Postbus 10347 1301 AH ALMERE

BOUWBEDRIJF

Reukers B.V. Parallelweg 8 Postbus 23 7140 AA GROENLO

ARCHITECT

Hans van Egmond Totaal Architectuur Postbus 147 2200 AC NOORDWIJK

VERKOOP

Eggink Maalderink Garantiemakelaars p/a Marktplein 40 7311 LR APELDOORN Postbus 4202 7200 BE ZUTPHEN Telefoon: 055 – 5333990 nieuwbouw@egginkmaalderink.nl www.egginkmaalderink.nl

CONCEPT EN VORMGEVING

van beek en partners, rotterdam 160-06-08

De Kroongaarde

29


Deel 2

Te c h n i s c h e o m s c h r i j v i n g

onderdeel

materiaal

positie

Omschrijving

Grondwerken algemeen aanleg

grond

rondom de woning tuin

alle voor de bouw noodzakelijke ontgravingen aangevuld met uitkomende grond

Riolering systeem infiltratie regenwater

kunststofbuizen kunststofbuizen

gescheiden stelsel vuilwater en regenwater het regenwater wordt dmv kunststofbuizen afgevoerd naar een infiltratieput die wordt geplaatst op de grens tussen openbaar en privé. Indien de infiltratieput het wateraanbod niet direct kan infiltreren dan zorgt de overloop voor afvoer van het regenwater naar het openbaar gebied. waterdicht, stankvrij, beluchting, ontstoppingsstukken

uitvoering Terreininrichting bestrating

betontegels 40x60 cm betontegels 40x60 cm betontegels 40x60 cm

entreeplateau looppad naar entree garage oprit

grootte 40x120 cm padbreedte 60 cm (waar mogelijk i.c.m. opritstroken) twee stroken van ieder 60 cm breedte

Erfafscheiding algemeen tuinmuur

perkoenpaaltjes metselwerk met hekwerk

hoekpunten tuin zijtuin bouwnr 1 en 13

tuinmuur groenvoorziening

metselwerk beplanting

zijtuin bouwnr 1 en 13 erfgrens aan openbaar gebied

ter markering van de tuingrenzen tuinmuur hoogte 60 cm, en gemetselde poeren met muurafdekkers. Tussen de poeren wordt gaaswerk aangebracht tot een hoogte van 180 cm met hederabeplanting volgens situatie tuinmuur hoogte 60 cm, zie situatietekening beukenhaag ca. 600 mm of ca 1800 mm zoals aangegeven op de situatietekening

Garage type aangebouwd/geschakeld vrijstaand (bnr.1,12,13 en 18) vloer

zijgevel woning betonvloer metselwerk

vloer wanden

ongeïsoleerd/dekvloer 30 mm slijtvast halfsteens/ongeïsoleerd

toegang

balklaag houten deur

dak tuinzijde

voorzien van dakbeschot met bitumineuze dakbedekking deur met glasopening van isolatieglas voorzien van meerpuntsluiting en cilinderslot gelijksluitend met de woning.

boeiboorden

stalen kanteldeur

voorgevel

horizontaal geprofileerd

multiplex betimmering

dakrand

geschilderd multiplex

Gevels en wanden buitengevels gevelbekleding binnenspouwblad

metselwerk vezelcement kalkzandsteen

plintsteen en overig metselwerk verschillen van kleur aangebracht als sidings, horizontaal lijmblokken

constructieve wanden

kalkzandsteen

stabiliteitswanden binnenwanden

kalkzandsteen lichte scheidingswand

gevel topgevels voorgevel, achtergevel woningscheiding, kopgevel in de woning scheidingswanden

Vloeren begane grond vloerluik verdiepingen

beton vezelcementplaat beton

begane grondvloer entreedeur 1e/ 2e verdieping

geïsoleerde prefab systeemvloer, isolatie waarde is Rc=4,0m2K/W geïsoleerd luik opgenomen in de begane grondvloer breedplaatvloer

30

De Kroongaarde

de woningscheiding is ankerloos

de lichte scheidingswanden, dikte 7 cm, waar nodig 10 cm


Deel 2

Te c h n i s c h e o m s c h r i j v i n g

onderdeel

materiaal

positie

Omschrijving

Daken dak dakpannenn dakraam plat dak ballastlaag isolatie

houten elementen keramisch hout/glas kunststof grind harde isolatie

hellend dak hellend dak hellend dak garage / berging/ erker plat dak plat dak erker

prefab houten dakelementen, isolatie waarde is Rc=4,0m2K/W kleur volgens kleur- en materiaalstaat alleen bij type Barones, afmeting dakraam ca. 55 x 78 cm isolatielaag met losliggende kunststof dakbedekking isolatie waarde is Rc=4,0m2K/W

Gevelopeningen De raam- en deurkozijnen hebben aan de binnenzijde dezelfde kleur als aan de buitenzijde dekkend geschilderd, kleur volgens kleur- en materiaalstaat

buitenkozijnen

FSC hardhout

gevel

paneelvulling

gekleurd glas

gevelkozijnen

buitendeuren

voordeur

buitendeuren buitenramen

FSC hardhout (samengestelde deur) FSC hardhout FSC hardhout

waterslagen dorpels kanteldeur

keramisch kunststeen staal

gevelkozijnen buitendeuren berging

Binnendeuren binnenkozijnen binnendeuren bovenlichten bovenlichten

staal houten opdekdeuren glas lakboardpaneel

alle binnenkozijnen alle binnendeuren binnendeuren meterkast

deurkrukken sluitwerk

licht metaal metaal

binnendeuren binnendeuren toilet / badkamer meterkast

stalenmontage kozijnen stompe deuren, dekkend geschilderd met uitzondering van: meterkast in de meterkast voorzien van ventilatiegaten met een kunststofrooster met bijbehorende schilden loopsloten vrij-bezet slot kastslot

voordeur terrasdeuren, en garagedeur draairamen

meerpuntssluiting / cilinderslot meerpuntssluiting / cilinderslot meerpuntssluiting / raamkruk

Hang- en sluitwerk inbraakvertragend

terrasdeuren, garagedeur gevel

het paneel welke is opgenomen in het kozijn van de keuken van bwr. 2,3,6,7,10,11,14,16 en 17 geїsoleerde deur, voorzien van houten toplaag en glasopening(en) kleur: melkwit draaikiep ramen van erker naar buiten draaiend uitgevoerd kleur: zwart verglaasd kleur: antraciet kanteldeur, horizontaal geprofileerd

Trappen open gesloten

vurenhout vurenhout

begane grond verdieping

open trap, langs één zijde voorzien van een houten leuning gesloten trap met stootborden van multiplex, langs één zijde voorzien van een houten leuning trapgat wordt, daar waar nodig, afgezet met een spijlenhekwerk van hout

Beglazing enkelvoudig meerbladig

glas isolatieglas

bovenlichten gevelkozijnen, -ramen en -deuren

dik 4 mm HR++

binnenwanden

afsmeerlaag op kalkzandsteen/lichte scheidingswanden met uitzondering van: meterkast, badkamer en toilet afwerking boven tegelwerk 20 x 25 cm 150 cm, uitgaande van hele tegels 225 cm, uitgaande van hele tegels

Binnenwandafwerking behangklaar spuitwerk wandtegels aanbrenghoogte

spuitpleister keramisch

toilet / badkamer toilet / badkamer toilet badkamer

De Kroongaarde

31


Deel 2

Te c h n i s c h e o m s c h r i j v i n g

onderdeel

materiaal

positie

Omschrijving

Plafondafwerking spuitwerk

spuitpleister

alle betonplafonds

met uitzondering van: meterkast, onbenoemde ruimten en bergingen. V-naden van het betonplafond blijven in het zicht

gipsplafond

schilderwerk

plafond erker

Vloerafwerking cementdekvloer vloertegels

zand-cement keramisch

alle vloeren toilet en badkamer

dikte 70 mm, met uitzondering van: betegelde vloeren 20x20 cm

Diverse afwerkingen trapgatafwerking vensterbank dorpels

multiplex kunststeen kunststeen

trapgat gevelkozijnen toilet / badkamer

multiplex bianco C

Schilderwerk water verdund

acrylaatverf

binnenkant gevelkozijnen traphek / trapboom afdekstroken

terpentine verdund

alkydverf

Keukeninrichting oplevering aansluitpunten

exclusief

keuken

zonder keuken, aansluitpunten op standaardplaats warm- en koud water, afgedopt hot fill aansluitpunt voor vaatwasser, afvoer water, elektra (incl. aansluitpunt elektrisch koken), afzuigventielen

Hemelwaterafvoeren dakgoot

kunststof bedekking

dakrand

doortimmerde bakgoot aan de voet van hellende daken

afvoerpijpen

kunststof

gevel

hemelwaterafvoer wordt aangesloten op het infiltratiesysteem (dit geldt ook voor de hwa’s van de vrijstaande of geschakelde garages)

dakafvoer

kunststof

plat dak

Waterinstallatie tappunten koudwater

keuken, toilet, douche, wastafel, wasmachine

tappunten warmwater

de installatie is niet ontworpen op gelijktijdig gebruik van tapwater

waterleiding

kunststof

douche WTW

koperen buis

De Kroongaarde

afgedopt hot fill aansluitpunt voor wasmachine

keuken, douche,wastafel

gelijktijdig gebruik

32

buitenkant gevelkozijnen, -ramen en -deuren, gootoverstekken, luifel en boeiboorden garage

als standleiding van de afvoer voor de douche wordt een zogenaamde douche WTW (= WarmteTerugWinning) aangebracht. Deze douche WTW gebruikt de warmte van het af te voeren douchewater voor de opwarming van de koudwaterleiding naar de douchemengkraan, zodat een energiebesparing kan worden gerealiseerd op het verbruik van warm tapwater tijdens het gebruik van de douche.


Deel 2

Te c h n i s c h e o m s c h r i j v i n g

onderdeel

materiaal

positie

Omschrijving

Sanitair mengkraan tapkraan

verchroomd verchroomd

mengkraan met keramische schijven

wandcloset

keramisch

fontein douchehoek glijstang douchekop wastafel keramisch planchet keramisch

keramisch tegelwerk

douche, wastafel fontein, cv-ruimte, wasmachine toiletruimte, badkamer toiletruimte badkamer badkamer badkamer badkamer badkamer

zitting met deksel

verdiept tegelwerk,ca. 90x90 cm glijstangset t.p.v. douchehoek waterbesparende handdouche t.p.v. douchehoek met spiegel

Verwarmingsinstallatie stadsverwarming

Warmteverdeler

meterkast

levering van warmte (en warmtapwater) vindt plaats door het stadsverwarmingsysteem Zuidbroek Apeldoorn

vloerverwarming

kunststof

begane grond en 1e verdieping 2e verdieping woonkamer en slaapkamers badkamer woonkamer keuken slaapkamers entree/hal zolder

in de badkamer komt aanvullend een radiator

verwarming thermostaat temperatuurgarantie

Ventilatie- en luchtbehandeling natuurlijk ventilator afzuigventielen

roosters kunststof

hoofdbediening Elektra voorschriften wandschakelaars

gevelkozijnen zolder keuken (2 stuks), toilet, badkamer, opstelplaats wasmachine naast thermostaat

radiatoren (Hertogin), radiator (Barones) ruimteregeling per vertrek 22 graden 20 graden 20 graden 20 graden 15 graden 15 graden

schakelaar t.b.v. vraaggestuurde ventilatie

KEMA-keur / NEN 1010 / energiebedrijf

centraaldoos buitenlichtpunt belinstallatie

positie keukenaanrecht woning positie keukenaanrecht kooktoestel verblijfsruimten overige ruimten in de plafonds voordeur, achterdeur gang

rookmelder

hal/overloop/zolder

beldrukker scharnierzijde voordeur (900 mm + vloerpeil) / bel / transformator rookmelder per woonlaag

Telecommunicatie voorzieningen aansluiting telefoon

woonkamer

buisleiding bedraad

aansluiting kabel 1 stuks ledige buisleiding

woonkamer hoofdslaapkamer

buisleiding bedraad

wandcontactdoos

kunststof

kunststof

type inbouw / gebroken wit / 125cm + vloerpeil type inbouw / gebroken wit / 105 cm + vloerpeil type inbouw / gebroken wit / 125cm + vloerpeil type inbouw / gebroken wit / 220 cm + vloerpeil type inbouw / gebroken wit / 30 cm + vloerpeil type inbouw / gebroken wit / 105 cm + vloerpeil dekplaat / lamphaak / kroonsteen

De Kroongaarde

33


Deel 2

Te c h n i s c h e o m s c h r i j v i n g

Vraaggestuurde ventilatie Het ventilatiesysteem in uw woning zorgt er voor dat verse lucht door zelfregelende ventilatieroosters wordt ingevoerd. Deze roosters bevinden zich, waar nodig, boven de kozijnen en zijn uitgerust met een zelfregelende mechanische klep die dichter gaat naarmate de winddruk toeneemt. Bij sterke wind wordt de benodigde hoeveelheid ventilatielucht toegelaten terwijl het comfort gehandhaafd blijft. Gebruikte lucht wordt afgevoerd door afzuigventielen in badkamer, toilet en ter plaatse van de keuken positie. De hoofdbediening van het systeem bevindt zich in de woonkamer en wordt met 230V gevoed. Deze communiceert radiografisch (RF) met de ventilatiebox die op zolder is aangebracht. De hoofdbediening is voorzien van een druktoets waarmee u handmatig de ventilatie kan bedienen. In de badkamer wordt eveneens een bediening voor de mechanische ventilatie aangebracht. Het systeem is in de woonkamer ook uitgerust met een CO2 sensor. Afhankelijk van de gemeten luchtkwaliteit (gemeten CO2 concentratie) geeft de CO2 sensor een signaal aan de ventilator om meer of minder af te zuigen uit keuken, badkamer en toilet. Doordat altijd een minimale luchtverversing wordt gewaarborgd bent u verzekerd van een optimaal binnenklimaat tegen een zo efficiënt mogelijk energieverbruik. Het systeem communiceert volledig draadloos waardoor uitbreiding ook eenvoudig is. Wanneer u in de toekomst bijvoorbeeld op het toilet, of in elke willekeurige andere ruimte in de woning, de mogelijkheid wilt hebben om (tijdelijk) de ventilatie hoger te zetten dan is dit mogelijk zonder dat hier ook elektraaansluitpunten voor gemaakt hoeven te worden.

Situatietekening De gegevens op de situatietekening zijn onder voorbehoud. De informatie is afkomstig van een voorlopig stedenbouwkundig plan. Het definitieve stedenbouwkundige plan is op het moment van het samenstellen van deze brochure nog niet door de gemeente vastgesteld.

Wateroverlast Wateroverlast is helaas niet altijd te voorkomen. Wateroverlast ontstaat vaak in gebieden met slecht doorlatende grond en bij tuinen welke volledig zijn voorzien van bestrating. Om wateroverlast tegen te gaan of zoveel mogelijk te beperken, zult u in de tuin zelf afdoende maatregelen moeten nemen. Wij adviseren u dringend om bij de aanleg en inrichting van uw tuin advies in te winnen bij een deskundige. Houd u bij het ontwerp en de aanleg van uw tuin rekening met het volgende: • zorg voor afschot van de bestrating vanaf de woning en of berging naar de perceelsgrens. • het wel of niet aanbrengen van waterdichte/doorlatende bestrating.

34

De Kroongaarde

vrij houden van stroken grond rondom de woning, berging en eventuele overige bijgebouwen. • onmogelijkheden met belasting van de grond door (zwaar) transport. • eventueel te nemen maatregelen in de grond.


Deel 3

Pro ce d u re b i j a a n k o o p

Algemene kopersinformatie U kunt ervan overtuigd zijn dat wij, indien u besluit een woning van ons te kopen, alles in het werk stellen om het vertrouwen dat u ons geeft waar te maken. De woningen zullen worden (af ) gebouwd conform de desbetreffende technische omschrijving en tekeningen naar de eis van goed en deugdelijk werk, met inachtneming van de voorschriften van overheid en nutsbedrijven.

de kosten verbonden aan het sluiten van een hypothecaire lening (afsluitkosten, taxatiekosten, etc.); • rente over de grondkosten en eventueel reeds vervallen termijnen van de aanneemsom; • notariskosten voor de hypotheekakte.

Eigendomsoverdracht Onderstaand geven wij u een overzicht van de gang van zaken volgend op het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst.

Koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) Bij deze akte gaan koper (verkrijger) en verkoper (ondernemer) een overeenkomst aan, waarbij de verkrijger zich onder meer verplicht tot betaling van de koop-/aanneemsom en de ondernemer zich verplicht tot de bouw van de woning en de uitgifte (in eigendom of in erfpacht) van de daarbijbehorende grond met de daarbijbehorende rechten en plichten. Nadat u deze KAO heeft getekend, ontvangt u binnen enkele dagen bericht dat de akte door de ondernemer mede is ondertekend. De originele KAO (dus het door beide partijen ondertekende exemplaar) wordt naar de notaris gezonden, die dan de notariële akte kan voorbereiden. De notaris nodigt u uit voor het tekenen van de akte, nadat (indien van toepassing) uw hypotheekstukken door uw geldgever in zijn bezit zijn gesteld en aan de voorwaarden gesteld in de koop-/aannemingsovereenkomst is voldaan.

Vrij op naam (V.O.N.) De woning wordt ”Vrij op naam” aan u verkocht. Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten, die met het kopen van de woning gemoeid zijn, in de koop-/aanneemsom zijn opgenomen: • de notariskosten inzake leverings-/eigendomsakte; • BTW (thans 19%, eventuele wijzigingen worden conform de wettelijke voorschriften doorberekend); • de kosten van de kadastrale inmeting. Tevens zijn in de koop-/aanneemsom de volgende kosten opgenomen: • de grondkosten; • de bouwkosten; • het architectenhonorarium; • de verkoopkosten; • de gemeentelijke leges; • de aansluitkosten t.b.v. water en elektra; • kosten t.b.v. het garantiecertificaat (GIW / SWK).

De eigendomsoverdracht van het te bouwen woningen geschiedt door middel van een zogenaamde “Akte van levering” (akte van overdracht) bij de notaris. In de koop-/aannemingsovereenkomst wordt aangegeven op welke termijn de eigendomsoverdracht in principe kan plaatsvinden. U dient hiermee rekening te houden met de geldigheidsduur van de hypotheekofferte.

Termijnen en betalingen De grondkosten bent u verschuldigd bij het sluiten van de koop-/aannemingsovereenkomst (peildatum). De termijnen van de aanneemsom “vervallen” al naar gelang de bouw vordert. De ondernemer zendt u facturen. U heeft echter recht op uitstel van betaling tot de eigendomsoverdracht bij de notaris heeft plaatsgevonden. Dit geldt zowel voor de grondkosten als voor de termijnen van de aanneemsom. U hoeft dus geen betalingen te doen voordat de eigendom aan u is overgedragen. U dient wel rekening te houden met zogenaamde uitstelrente. Voor de termijnen die vervallen na de datum van de notariële overdracht, moet u er zelf op toezien dat uw eventuele geldgever er voor zorgdraagt dat het factuurbedrag binnen 14 dagen na de factuurdatum op onze bankrekening is bijgeschreven. Wij adviseren u erop toe te zien dat deze periode niet overschreden wordt. Zo voorkomt u, dat wij rente in rekening brengen. Op de transportdatum worden in de meeste gevallen twee akten getekend, te weten: 1. de akte van eigendomsoverdracht van de grond en de woning van de verkoper aan de koper; 2. de hypotheekakte met betrekking tot de lening die u van de geldgever ontvangt. Bijkomende kosten kunnen zijn (eerder genoemd onder het kopje Vrij op naam): • de rente tot de transportdatum over de vervallen, maar niet betaalde termijnen; • de notariskosten voor het opmaken van de hypotheekakte; • de afsluitprovisie voor de geldgever; • eventueel de vooruit verschuldigde premie levensverzekering.

De met de financiering van uw woning verbandhoudende kosten zijn niet in de koop -/ aanneemsom begrepen. Deze eenmalige kosten kunnen zijn:

De Kroongaarde

35


Deel 3

Pro ce d u re b i j a a n k o o p

Uw huidige woning

Gevolgen van liberalisering elektriciteit- en gasmarkt

Bij verkoop van uw huidige woning adviseren wij u in de koopakte een clausule op te nemen, waarin de datum van leegkomen variabel wordt gesteld. Ook terzake van de opzegtermijn van uw huurwoning raden wij aan de grootst mogelijke voorzichtigheid te betrachten. Gedurende de bouw van uw woning wordt u geïnformeerd omtrent de prognose van oplevering. Wacht u, voor het maken van definitieve afspraken onze brief af waarin de exacte datum van oplevering wordt vermeld. Deze brief ontvangt u circa 4 weken voor de definitieve oplevering. Natuurlijk streven wij ernaar de prognose voor de oplevering zo nauwkeurig mogelijk te maken. Tal van onvoorziene omstandigheden (zoals strenge vorst en regen) kunnen echter de bouwwerkzaamheden vertragen. Strikt juridisch gezien is de overeengekomen termijn in de koop-/aannemingsovereenkomst slechts een leidraad ten aanzien van het oplevertijdstip.

Wat is er veranderd? Per 1 juli 2004 is de markt voor de levering van elektriciteit en gas geliberaliseerd. De levering van gas is voor dit project niet van toepassing, de woning wordt aangesloten op het warmtenetwerk. In de vrije markt is er door de overheid onderscheid gemaakt tussen het transporteren van energie en het leveren ervan. Wat betreft de levering van elektriciteit en gas in uw nieuwe woning, neemt u het contract met de huidige leverancier van de oude woning mee. Het netwerk waarover elektriciteit of gas wordt getransporteerd blijft bij die partij die het netwerk heeft aangelegd en beheert (hierin heeft u dus geen keuzevrijheid). Indien u nog geen leveringscontract heeft, omdat u bijvoorbeeld uit een huurwoning vertrekt waarbij de huurprijs inclusief elektriciteit en gas is, dient u zelf een contract af te sluiten met een leverancier naar keuze.

Opleveringsprognose Op het moment van verkoop wordt een globale opleveringsprognose gegeven, gerekend vanaf start bouw. Wij moeten daarbij de nodige reserve in acht nemen, omdat het bouwen van een huis veel ambachtelijk werk met zich meebrengt. Als het hard vriest, kan er bijvoorbeeld niet worden gemetseld, als het regent kan er niet worden geschilderd, etc. U zult begrijpen dat wij een slag om de arm moeten houden bij het noemen van een opleveringsdatum. In een later stadium zullen die prognoses natuurlijk steeds gedetailleerder en beter worden.

Oplevering, sleuteloverdracht en betalingen Bij de uitnodiging voor de oplevering van uw woning ontvangt u tevens de eindafrekening. Als u aan al uw financiële verplichtingen heeft voldaan en de betalingen uiterlijk twee dagen voor de oplevering op onze bankrekening zijn bijgeschreven, ontvangt u direct na oplevering de sleutels van uw woning. Een bouwkundig opzichter zal aan u de woning opleveren c.q. de sleutels overdragen en tegelijk inspecteren. Eventuele zichtbare onvolkomenheden worden in een “Proces Verbaal van Oplevering” genoteerd. Het Proces Verbaal van Oplevering wordt zowel door de ondernemer als door de verkrijger ondertekend. De op het Proces Verbaal genoteerde onvolkomenheden dienen binnen de daarvoor gestelde termijn te worden opgelost.

Verzekeringen Op de dag van oplevering van uw woning dient de woning voor uw rekening te worden verzekerd middels een opstalverzekering. Gezien de eventuele werkzaamheden die u in uw woning wenst te gaan uitvoeren direct na oplevering, is het verstandig tevens een inboedelverzekering af te sluiten.

36

De Kroongaarde

Aangezien een nieuwbouwwoning uitsluitend opgeleverd kan worden indien de woning op dat moment is voorzien van gas, water en elektra, hebben wij met een Nutsbedrijf een tijdelijk contract afgesloten voor de levering van elektriciteit en gas. Op deze manier zijn alle woningen tot en met de dag van de oplevering voorzien van elektriciteit en gas. LET OP: deze levering is tijdelijk, u dient zelf onderstaande procedure te volgen. Wat betekent dit voor u? Minimaal 14 dagen (het liefst eerder) voordat u gaat verhuizen moet u dit doorgeven aan de leverancier van elektriciteit en gas van uw huidige woning. U neemt het contract met leverancier van uw huidige woning mee naar uw nieuwe woning. Pas op het moment dat uw contract met uw huidige elektriciteit- of gasleverancier afloopt, kunt u er voor kiezen om naar een andere leverancier over te stappen. Voor meer informatie hierover adviseren wij u contact op te nemen met uw huidige energieleverancier. Indien u nog geen leveringscontract heeft dient u zelf een contract af te sluiten met een leverancier naar keuze.

Onderhoudsperiode met garantie/Garantieen Waarborgregeling Nadat u de sleutels van uw woning heeft ontvangen, gaat een onderhoudsperiode met garantie van drie maanden in. Tijdens deze periode hebt u de gelegenheid ons te berichten over eventueel nieuwe geconstateerde tekortkomingen, die niet het gevolg zijn van verkeerd gebruik of het ‘werken’ van materialen, die na de oplevering zijn ontstaan. Deze tekortkomingen dient u conform de GIW regeling schriftelijk te melden. Na de genoemde periode wordt de ondernemer geacht aan zijn verplichtingen te hebben voldaan en gaan de verplichtingen en garanties op nakoming, voortvloeiende uit de Garantie- en Waarborgregeling, van de in de overeenkomst genoemde waarborgende instelling in.


Deel 3

Pro ce d u re b i j a a n k o o p

Mogelijkheden woonwensen Bij al onze woningen worden de kopers in de gelegenheid gesteld de woning af te stemmen op uw individuele wensen. De woonwensenlijst geeft een aantal mogelijke wijzigingen weer. In een persoonlijk gesprek kunt u uw aanvullende woonwensen kenbaar maken. Alhoewel het onze intentie is om zoveel mogelijk met ieders individuele wensen rekening te houden, is het helaas niet altijd mogelijk alle verzoeken te honoreren, omdat de woning bij oplevering dient te voldoen aan onder andere het bouwbesluit, de installatievoorwaarden (NEN-normen), de eisen van de nutsbedrijven en de garantieregelingen van het Garantie Instituut Woningbouw. De in de meer/minderwerkofferte genoemde producten zijn afkomstig van derdeleveranciers/fabrikanten. Het kan voorkomen dat op het moment van ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst en/of de meer-/minderwerkopdracht een of meer producten niet meer of niet tijdig meer kunnen worden geleverd door de fabrikant of leverancier dan wel anderszins modificaties aan het product zijn aangebracht. De offertes voor het meer-/minderwerk worden derhalve gedaan met voorbehoud van zodanige (tussentijdse) wijzigingen en overigens met inachtneming van dezelfde voorbehouden die de derdeleverancier/fabrikant jegens ons heeft gemaakt. Indien sprake is van een situatie als hiervoor genoemd zijn wij niet aansprakelijk voor eventueel daardoor ontstane kosten of schades.

De Kroongaarde voldoet op woningniveau aan de eisen van het Politiekeurmerk.

Sanitair en tegelwerk Ten aanzien van individuele verzoeken met betrekking tot wijzigingen van sanitair en tegelwerk kunt u zich in verbinding stellen met de leverancier(s), alwaar men u graag van dienst is bij het eventueel invullen van de keuzelijst sanitair, tegelwerk. Op moment van drukken van de brochure was de naam van de showroom nog niet definitief. Uw verkoopadviseur bij bouwbedrijf Reukers kan u hierover nader informeren.

Heijmans Vastgoed Almere, juli 2009

De Kroongaarde

37


S t a a t va n Af we r k i n g

Ruimte

Afwerking

temp. c.v.

voorzieningen en installaties wandcontactdozen en schakelaars volgens tekening

vloer

wand

plafond

Entree

cementdekvloer

behangklaar

spuitwerk

15 °C

• belinstallatie • schakelaar voor buitenlichtpunt • meterkast • rookmelder

Toilet

tegels

tegels tot een hoogte van ca. 150 cm, daarboven spuitwerk

spuitwerk

15 °C

• closetcombinatie in wandcloset-uitvoering • afzuigpunt voor de mechanische ventilatie • fonteintje

Woonkamer

cementdekvloer

behangklaar

spuitwerk

20 °C

• bedraad aansluitpunt telefoon • bedraad aansluitpunt CAI • thermostaatregeling voor de vloerverwarming • hoofdbediening t.b.v. vraaggestuurde mechanische ventilatie

Keuken

cementdekvloer

behangklaar

spuitwerk

20 °C

• een loze leiding ten behoeve van een boiler • een bedrade leiding ten behoeve van elektrisch koken • afgedopt hot fill aansluitpunt vaatwasser • twee afzuigpunten voor de mechaniche ventilatie • wandcontactdoos t.b.v. wasemkap/keukenmeubel

Overloop

cementdekvloer

behangklaar

spuitwerk

15 °C

• rookmelder

Badkamer

tegels

tegels tot een hoogte van ca. 225 cm, daarboven spuitwerk

spuitwerk

22 °C

• closetcombinatie in wandcloset-uitvoering • wastafel met verchroomde mengkraan, spiegel en keramisch planchet • een betegelde douchehoek, afmeting 90x90 cm met handdouche en glijstang • een afzuigpunt voor de mechanische ventilatie • een radiator • radiografische bediening mechanische ventilatie

Slaapkamer 1

cementdekvloer

behangklaar

spuitwerk

20 °C

• onbedraad aansluitpunt CAI • thermostaatregeling voor de vloerverwarming

Slaapkamer 2

cementdekvloer

behangklaar

spuitwerk

20 °C

• thermostaatregeling voor de vloerverwarming

Slaapkamer 3

cementdekvloer

behangklaar

spuitwerk

20 °C

• thermostaatregeling voor de vloerverwarming

Zolder

cementdekvloer

behangklaar

dakbeschot, onafgewerkt

Garage

betonvloer met 30 mm zand-cementvloer

metselwerk

balklaag/ dakbeschot onafgewerkt

38

De Kroongaarde

• een elektra-aansluitpunt voor de mechanische ventilatie-unit • aansluitpunten voor riolering, water en elektra voor wasmachine • afgedopt hot fill aansluitpunt wasmachine • 2 stuks radiatoren (Hertogin), 1 radiator (Barones) niet verwarmd


www.dekroongaarde.nl

Ontwikkeling:

Realisatie:

Verkoop en informatie:

Heijmans Vastgoed B.V. Rooseveltweg 11 Postbus 10347 1301 AH Almere

Reukers B.V. Parallelweg 8 Postbus 8 7140 AA Groenlo

Eggink Maalderink Makelaars p/a Marktplein 40 7311 LR Apeldoorn Postbus 4202 7200 BE Zutphen 055 - 533 39 90 nieuwbouw@egginkmaalderink.nl www.egginkmaalderink.nl

De Kroongaarde  
De Kroongaarde  

Vorstelijk wonen in De Kroongaarde in Apeldoorn. Prachtige 2-onder-1-kapwoningen in jaren '30 stijl.

Advertisement