BoBedre - Fra alrum til lidt mere privatrum

Page 1

BO BEDRE

MIT NYE RUM

FRA ALRUM TIL LIDT MERE PRIVATRUM Viborg-familiens store stue med højt til loftet havde fået så åben forbindelse til køkkenet, at lyden i rummet var meget dårlig, og det samme gjaldt mulighederne for at trække sig lidt tilbage. Løsningen blev at opføre en helt ny væg og nytænke rummets funktioner.

136

BO BEDRE Nr. 8 2013 . Af Birgit Tarp . Foto David Bering


BO BEDRE HJÆLPER LÆSERNE

Stuen hænger nu sammen takket være farvekoordineringen mellem vægge og møbler. Den nye væg med brændeovn og indbygget brændeopbevaring tilfører med den mørke farve hygge og varme til det højtloftede rum.

OM MIT NYE RUM MÅNEDENS LÆSERPAR ER JEANNETTE BYLOV OG RASMUS SALBØG HVORFOR HENVENDTE I JER TIL BO BEDRE? Vi har en relativ stor stue på 35 m2, som vi aldrig har fået til at fungere optimalt indretningsmæssigt. Det er et meget åbent rum med 4,60 m til loftet. Vi har køkkenstøj, men også visuel larm pga. af frit kig til køkkenet. Rent praktisk har vi manglet opbevaring til brænde og ordentlig belysning. Vi savnede en sammenhæng i stuen og ville gerne have hjælp til at få samspillet mellem hygge og praktik til at gå op. HVAD SYNES I OM FARVEPALETTEN? Det er skønne farver, som vi ikke bliver trætte af lige med det samme, og det er fedt med farveovergangene. Vi havde aldrig selv valgt den grålilla tone, vi havde sandsynligvis gået efter en mere neutral grå. Vi har nu en stue, der er klassisk på en modig og cool skandinavisk måde, synes vi. HVAD ER I MEST GLADE FOR EFTER FORVANDLINGEN? Vi er mest glade for væggen. Den skaber ro, der er styr på brændestakken, og så er den spændende at kigge på. Ikke mindst pga. farveskiftet, som får trappen op til hemsen til pludselig at fremstå som et grafisk element og ikke bare en praktisk foranstaltning. HVAD HAR OVERRASKET JER MEST UNDER FORVANDLINGEN? Da vi lige åbnede malerbøtterne og så, at det, vi troede ville være almindelig gråtonet maling, i virkeligheden var en grå med en lilla pasteltone, tøvede vi lidt. Men effekten er formidabel og overhovedet ikke pussenusset. Det er en meget smuk farveskala, som spiller godt sammen med vores ting og møbler.

sofa

opbevaringsboks sofabord tumle madras

lampe

sofa bord

pejs

tæppe

trappe puf magasinholder tv/skænk

FØR: Familiens stue var i åben forbindelse med køkkenet. Sammenholdt med at der var meget højt til loftet, gav det en meget dårlig lyd med en ubehagelig rumklang. Derudover var det svært at finde et roligt sted til fx at læse i en bog. EFTER: En ny væg blev opført mod køkkenet. Tv’et blev flyttet ind i biblioteket, og væggene blev malet i fem varierende gråviolette toner.

halvvæg Nr. 88 2013 BO BEDRE

137


BO BEDRE

MIT NYE RUM

1

2

3

SAMSPIL MELLEM VÆG OG MØBLER Den nye sofa er trukket ind i rummet og placeret, så der er kig til pejsen, terrassen og haven. Det nye gulvtæppe i moderne patchworkstil binder de gråviolette toner videre fra væggene og døren. Det smukke marmorbord og jalousiskabet havde familien i forvejen, resten er nyindkøbt til stuens nye stil. Vægnuancerne bliver gradvis lysere og lysere fra stuens venstre side mod højre. Hver gang der er et knæk på vægfladen, har den fået en ny tone af gråviolet. Brændeovnen er flittigt i brug, og der er skabt en enkel løsning til brændeopbevaring.

SHOPPING

BIRGIT TARP er designer, trendekspert, foredragsholder og ejer af designbureauet Design Circus. Hun er en af de faste eksperter på BO BEDRE, vi sender ud til læserne. Læs mere på designcircus.dk

138

BO BEDRE Nr. 8 2013

“Der skulle mørkere farver ind for at skabe ro i stuens arkitektur, hvor der er mange kanter og vinkler. For at skabe den efterlyste ro, virkede det åbenlyst for mig straks at lukke halvvæggen helt af. Mange husejere har helt sikkert tænkt, at det var godt med så åbne rum som muligt, men det er ikke altid, det fungerer optimalt, fx ifht. lydniveauet. Stuen har nu fået en harmonisk nordisk stil, der netop matcher den familie, som skal leve og hygge sig i den.”

NEM NY STIL I STUEN 1. Marmor er stærkt tilbage i boligen, og det smukke naturmateriale står smukt både til malede møbler og naturtræ. Vase, marmorplade med hul til blomstergrene, 30 x 50 cm, 3300 kr., Designdelicatessen. 2. Nye stole er en af de nemmeste måder at ændre indretningen i stuen på, og det kan lade sig gøre i stort set alle priskategorier. Gå efter en markant anden farve, form eller materiale, end du har i forvejen for optimal fornyelse. Hai loungechair, designet af Luca Nichetto, 10.445 kr., One Nordic. 3. Den lille forandring skaber du nemt med fx tekstiler, som nye puder til sofaen eller gardiner, pynteting eller måske en ny lysestage. Lysfad, i beton, med plads til lys i forskellige størrelser samt fyrfadslys, 699 kr., Base212.


DEKORATIV OPBEVARING En ægte hyggeplads i gulvhøjde er skabt til venstre for sofaen med reolkasser i baggrunden, der nænsomt og dekorativt udstiller familiens keramiksamling. Reolkasserne med henholdsvis natur, grå eller hvid bagplade fungerer næsten som et lille stykke collage i sig selv. Musikken kommer fra Libratones fleksible trådløse anlæg med højttaler stående på gulvet. Siddepladsen er loungepræget med sækkestol og puf i en cool forvasket stofkvalitet. mens den håndsyede sari - her brugt som plaid, bidrager som et farverigt blikfang.

PRISER OG FAKTA Maling, vægmaling 5473, 5474, 5475, 5476, 5478, ?? kr., Flügger. Gulvlampe, Manana, 2395 kr., luksuslamper.dk. Bordlampe, Leaf, 1250 kr., Muuto. Gulvlampe, Hello, 4900 kr., Normann Copenhagen. Væglamper, Xenon, 2 stk. a 350 kr. pr. stk., Nordlux. Sofa, Dark Grey, 6000 kr., Selta i Viborg. Loungestol, Langue, sort, 3299 kr., sækkestol, 1199 kr., puf, stor, 30 x 90 x 90 cm, 899 kr., alle fra Norr 11. Bakkebord, hvidt, 1099 kr., Bloomingville. Reolkasser, sæt med 3 størrelser, 619 kr., opbevaringskasser, fyr, vælg mellem natur, hvid eller grå, sæt af 6 stk., natur 899 kr., hvid og grå 999 kr., bokse til opbevaring, fås med inderside i træ, grå eller hvid, sæt med 3 størrelser, 699 kr., alle fra Bloomingville. Puder, Soft Grid, 599 kr. pr. stk., Muuto. Gulvtæppe, tuftet, i lavendel, 170 x 240 cm, 9999 kr., Au Maison. Sari, håndlavet, 779 kr., Au Maison. Højttaler, Livie, 3995 kr., Libratone. Høj flaske, brun, 170 kr., høj flaske, grå, 170 kr., kuffertsæt, med 2 stk., 2250 kr., gråt vægur, 687,50 kr., skål, med kobberfinish, diam. 30 cm, ?? kr., skål, 575 kr., skål, i støvet rosa, diam. 33 cm, 300 kr., alt fra House Doctor. Puder, i snoet strik, rosa og grå, 950 kr. pr. stk., What do we do. Skiferfliser, dessin Sharp Nero LP, 15 x 60 cm, 640 kr. pr. m2 , flisegalleriet Hesseldahl. Lysestage, Clip Candel, i koral, 279 kr., Walnut Street. Vaser, Love Song, h 12, 17 og 30 cm, 299, 399 og 499 kr.

TONE-I-TONE Det smukke afrikanske portræt er blandt familiens favoritter, og de gyldne toner klæder den nye vægfarve rigtigt godt. Den sorte loungestol giver, udover en ekstra siddeplads, en flot og næsten grafisk kontrast til den bløde tone-i-tone stil. Den snoede strikkede pude er fra det islandske designbrand What do we do. Den grå bordlampe fungerer sammen med det gyldne bogstav, fedtstensskulpturen, lavet af Jeannettes søster, og den slanke glasflaske som et smuk stilleben i stuen. Samtidig fornyer det familiens gamle jalousiskab og fremhæver stuens fine miks mellem nyt og gammelt.

VIL DU VÆRE MED? Har du et sted i din bolig, der er kedeligt, upraktisk eller dårligt udnyttet, kan du skrive til BO BEDREs Mit nye rum. Hver måned vælger vi en læser, der får hjælp til at ændre sit problemrum. Send en mail til mitnyerum@bobedre.dk, hvor du beskriver dit problemrum, og send gerne billeder med.

Nr. 8 2013 BO BEDRE

140