__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Farmacistul în sistemul de Sănătate

ISSN 2668-8107 ISSN-L 2668-8107

Ediția nr. 10

1


2

ExTEMPORE


Ediția nr. 10

3


4

ExTEMPORE


1

Cuprins

Cuvânt înainte

3 Să cunoaștem echipa

FASFResh 2020-2021

14 Să aflăm ce mai fac ai

noștri colegi!

15 FASMR 18 FSMDR 21 ASFRM

23 Ce mai fac studenții

farmaciști în Europa? Dar în toată lumea?

23 EPSA 29 IPSF

31 Să cunoaștem

Asociațiile Locale

33 35 37 40 42 44 47 49

SSF BucureștI OSF Cluj-Napoca OSF Craiova SSF Iași ASF Oradea OSF Sibiu ASF Târgu Mureș LSF Timișoara

51 Must have în leadership: Echipele performante 54 O problemă de actualitate 56 Din experiența Alumnilor 60 Sistemul de sănătate actual – unde este nevoie de

farmaciști și cum pot contribui ei la îmbunătățirea acestuia?

64 Să înțelegem mai bine rezidențiatul! 65 Farmacie Clinică 69 Laborator Clinic 71 Farmacie Generală

Ediția nr. 10

5


Cuvânt înainte

Dragi oameni dornici de implicare și schimbare, Mă bucur că ne regăsim, măcar online și cu gândul, în această perioadă cu totul nouă și deosebită, pentru cel de-al 10-lea număr al revistei ExTempore. Cu toate că multe lucruri s-au schimbat pe parcursul ultimilor ani, un lucru a rămas constant: dorința de a contribui la îmbunătățirea viitorului. Fie că alegem să facem acest lucru alături de o echipă, fie individual, fiecare acțiune zilnică ne poate aduce mai aproape de scopul și obiectivul nostru, iar în atingerea acestora, vă îndemn să țineți cont de câteva aspecte: • Fiți curioși! – În legătură cu lucrurile care vă înconjăară, cu oamenii și ceea ce se află în spatele fiecărei acțiuni, fără a judeca, cu voi și ceea ce vă ghidează acțiunile, cu profesia de farmacist, cu viitorul, cu trecutul și orice vă atrage. • Fiți curajoși! – Riscați, greșiți, luați-o de la capăt, bucurați-vă de reușite și de fiecare etapă din drumul către un obiectiv, pentru că doar încercând, profitând de fiecare oportunitate și având încredere în voi înșivă puteți evolua. • Aveți grijă unde vă aduceți energia! – Identificați ce e mai bine pentru voi, ce vi se potrivește, ce vă aduce împlinire la finalul zilei și încercați să vă dezvoltați personal continuu, având grijă de voi, deoarece numai așa veți reuși să vă implicați și în alte activități. Sper ca articolele din acest număr să vă ajute să redescoperiți noi arii ale profesiei de farmacist și ale voluntariarului, să vă trezească întrebări și să vă provoace să aflați și să știți mai mult! Zile cu soare!

Bianca Pînzariu

Coordonator Relații Publice FASFR 2019-2020

1

ExTEMPORE


Dragi studenți, farmaciști și prieteni, Pentru noi, revista ExTempore a reprezentat mereu o publicație în care studenții farmaciști aveau ocazia să își împărtășească experiențele, să cunoască diverse perspective asupra unor probleme comune și reușite din fiecare centru, ca la final să își formeze o imagine de ansamblu. Cred cu tărie că faptul că răsfoiți aceste pagini se datorează spiritului de dezvoltare continuă a fiecăruia, așa că bucurați-vă de fiecare moment în care puteți învăța ceva nou și în care mai puteți pune o cărămidă la construirea traseului vostru profesional. Ediția de anul acesta reunește o serie de articole și interviuri în care veți găsi informații despre activitatea federației din acest an, despre activitatea Asociațiilor Locale, dar și despre federațiile partenere și colegii din Moldova. Temele interesante abordate sunt cea a rezidențiatului și cea a scăderii numărului de elevi care aplică la facultățile de farmacie. Bucurați-vă de fiecare articol, profitați de oportunitățile facilitate de Federație, cereți mai mult dacă vreți să explorați un anumit subiect și implicați-vă activ în schimbare! Împreună facem viitorul studenților farmaciști mai bun! Din partea Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România,

Elisabeta Mușat

Președinte 2019-2020

Ediția nr. 10

2


Să cunoaștem echipa FASFResh 2019-2020

3

ExTEMPORE


Întreaga activitate a Federației a fost coordonată în mandatul 2019-2020 de un grup de oameni curajoși, plini de inițiativă și de dorința de a se implica activ în societatea din care fac parte, contribuind cu experința acumultă la dezvoltarea acesteia și dezvoltându-se și ei la rândul lor, cu ajutorul acestei experiențe. Acest schimb de experiență, de bune practici, dar și legarea unor frumoase prietenii și-au pus aprenta atât asupra membrilor echipei, cât și asupra FASFR. În cele ce urmează, membrii FASFResh Team au răspuns uneia din ultimele provocări ale mandatului, și anume de a răspunde cu sinceritate următoarelor întrebări:

2

1 Care a fost cea mai importantă realizare/cele mai importante realizări din mandat?

3 Care a fost cel mai greu moment?

Care a fost cea mai importantă lecție/cele mai importante lecții învățate?

4 Care a fost cel mai fericit/ împlinit moment?

Ediția nr. 10

4


ELISABETA MUȘAT Președinte FASFR 2019-2020 1. Pentru mine cele mai importante realizări au fost pozițiile publice, proiectele de impact, momentele în care am simțit că vocea noastră contează și munca noastră nu e în van. O altă realizare importantă e faptul că am lucrat în multe momente cu asumare și cu dorința de a schimba ceva, având încredere unii în ceilalți. 2. Cred că tot mandatul a fost ca o urcare pe munte, pe un traseu pe care nu îl cunoșteam, iar ce am învățat e că e firesc să nu mergem toți în același ritm, să fie nevoie să ne încurajăm unii pe alții să verificăm tot timpul că suntem împreună și să ne ajustăm la nevoile grupului. Ce am învățat e că frica că traseul e prea lung sau că am pierdut marcajul și că destinația nu e exact cum ne imaginam face ca totul să devină despre nevoile personale și nu despre scopul comun. Frica te face să uiți de ceilalți și să acționezi doar pentru tine, pentru a fi tu perceput într-un anumit fel, sau tocmai pentru a nu fi văzut într-un anumit fel. Ce am mai învățat e că toți avem anumite nevoi care atunci când nu sunt împlinite ne fac să abandonăm planul inițial comun și ce am mai învățat e că nu toți le punem pe masă, așa că e nevoie de multă comunicare și multă empatie atunci când lucrezi într-o echipă. 3. Cel mai greu moment a fost când am realizat că e nevoie de multă energie să încercăm să schimbăm ceva, pentru că mulți nu cred în asta și de multe ori ne împiedicăm de lucruri mici, de orgolii și uităm să vedem imaginea mai mare. 4. Am avut multe momente de celebrare (așa cum le-am tot numit din Team Building), de la scrierea unei poziții publice într-un timp foarte scurt cu implicarea tutror din echipă, la primul Team Building care m-a făcut să simt că am niște oameni tare faini alături, la faptul că am urcat împreună pe Ceahlău și am dormit toți 15 în aceeași cameră, unde chiar dacă urcasem pe munte ziua am stat până la ora 3 dimineață să ne dăm feedback, la FASFR Academy realizat împreună, până la ultimul Team Meeting online în care am schițat Strategia FASFR pe următorii 3 ani.

5

ExTEMPORE


Răspunsuri BIANCA-ROXANA APOSTU Vicepreședinte Relații Interne FASFR 2019-2020 1. Pentru mine, cea mai importantă realizare este că în cadrul Departamentului de Interne este prezent spiritul de echipă, dar mai ales de prietenie, se cere feedback, se discută cele mai importante aspecte împreună și învățăm unii de la ceilalți. 2. În acest mandat am învățat că nu totul va ieși așa cum ai planificat, cum este gândit de o bună perioadă de timp. Trebuie să accepți factorii externi, să fii flexibil și să reușești să te adaptezi la condiții, oricare ar fi ele. Trebuie să iei ce e mai bun din fiecare lucru, iar din fiecare situație să extragi o învățătură pentru a-ți fi mai ușor în viitor. 3. Pe de o departe, cel mai greu moment a fost demisia fostului Coordonator de Mobilități Studențești, când în timpul desfășurării programului InterPractis+ am rămas fără omul responsabil de acest proiect. Nu faptul că nu avea cine să preia postul mă speria, ci faptul că se apropia InterFarma, noul om avea nevoie de handover, timp de adaptare și lucrurile se mișcau foarte repede. În timp, am realizat că fiecare om și moment are rolul lui și toate lucrurile se întâmplă cu un scop. 4. Momentul cu cea mai mare încărcătură pozitivă a fost, după mine, la Seara de Cocktail din cadrul FASFR Academy, când ne uitam împreună la filmulețul din timpul evenimentului și am realizat că toți ne-am implicat, ne-am apropiat într-un timp atât de scurt de ceilalți, terminasem și celelalte proiecte cu rezultate bune și am simțit că munca noastră chiar a avut rezultate palpabile, iar o mână de oameni a plecat de la eveniment cu amintiri frumoase și o experiență inegalabilă.

Ediția nr. 10

6


ANDA MOTOCU Vicepreședinte Relații Externe FASFR 2019-2020 1. Atât felul în care a evoluat percepția studenților despre evenimentele și proiectele internaționale, cât și implicarea FASFR în Federațiile internaționale. 2. Am învățat că ceea ce poți realiza împreună cu o echipă este mult mai de impact decât ce ai putea realiza de unul singur. 3. Momentele când trebuia să prioritizez niște situații pe care aș fi vrut să le trăiesc cu aceeași intensitate. 4. Momentele cele mai fericite erau la finalul sesiunilor de feedback sau la finalul FASFR Academy, când se sentimentul de apropiere de ceilalți membri ai echipei era cel mai puternic.

MĂDĂLINA-ANA BRĂDĂȚANU Secretar General FASFR 2019-2020 1. Capacitatea de organizare pe care am dobândit-o pe parcursul acestui an consider că este una dintre cele mai mari realizări, dar și faptul că am legat prietenii cu viitori experți în domeniul medicamentului din întreaga țară. 2. Am învățat în acest mandat că încrederea în oameni de lângă tine și în ceea ce pot face ei pentru tine atunci când te simți depășit de situație este pasul cel mai important în a duce la bun sfârșit un task care poate inițial ți se părea imposibil de realizat. 3. Perioadele aglomerate din viața de student s-au intersectat cu cele din activitatea FASFR și au fost pentru mine cele mai grele momente din această perioadă; totuși, am realizat cu atunci când depui cât de puțin efort, lucrurile se concretizează în modul firesc. 4. Nu voi uita niciodată împlinirea pe care am simțit-o atunci când alături de echipa mea am reușit să ducem la capăt, după o perioadă atât de agitată, un proiect atât de drag mie - FASFR Academy 2019, Oradea.

7

ExTEMPORE


DRAGOȘ-LUCHIAN FĂGĂRAȘ Vicepreședinte Financiar FASFR 2019-2020 1. Cele mai importante realizări au fost când am reușit să obțin pe ultima sută de metri sponsorizări pentru prima campanie națională, Antibioticum. 2. Voluntariatul este o responsabilitate pe care ți-o asumi voluntar, dar de care depind și alți oameni. Odată intrat, trebuie să-ți duci la final atribuțiile, indiferent de factorii externi sau de prioritățile pe care le ai. 3. Cel mai greu moment a fost apariția demotivării, dat fiind că sunt la al treilea mandat de Vicepreședinte Financiar. 4. Unul dintre cele mai bune momente din mandat a fost în timpul team-meeting-ului FASFR când am avut ocazia să țin primul training pentru echipa din care făceam parte. M-am bucurat foarte tare să văd cât de receptivi au fost colegii mei și cum au reușit să aplice practic ceea ce au învățat.

FLORENTINA-GABRIELA PITULICE Cenzor FAFSR 2019-2020 1. Pentru mine, cele mai importante realizări ale mandatului cuprind mai ales partea de relaționare cu echipa, căci pot spune că am reușit ca postul de Cenzor să fie un sprijin și un sfătuitor mai mult decât un critic al activității. 2. Cea mai importantă lecție a fost relativ rapid învățată și anume faptul că înțelegerea, empatia și răbdarea pot contribui la un mediu de lucru motivant și eficient, iar astfel activitatea per total curge cu un sentiment de bine. 3. Momentele grele au fost acelea când resursele de răbdare și înțelegere secau sau nu își găseau fundament, iar presiunea realizării activităților creștea. 4. Cele mai fericite momente au fost întâlnirile de echipă, lucrul fizic împreună și sesiunile de feedback ce au inclus mereu o conectare sinceră unii cu ceilalți.

Ediția nr. 10

8


OANA-MARIA CIOBANU LS & NIMP EPSA 2019-2020 1. Înscrierea la acelaşi eveniment EPSA (Annual Congress) a studenților din nu mai puțin de 5 centre universitare. 2. Câteodată este de preferat să renunți la un proiect decât să îl realizezi la un nivel de calitate necorespunzător. 3. Menținerea atenției şi a promptitudinii în perioadele foarte aglomerate ale mandatului şi exersarea multi-tasking-ului sub presiune. 4. Toate momentele în care EPSA a felicitat activitatea FASFR de pe parcursul acestui mandat, pe numeroase direcții şi în numeroase contexte. What we do counts!

DIANA-ELENA NEAGU SEO FASFR 2019-2020 1. Crearea paginii de Instagram pentru SEP Romania, pe care sper din suflet ca următorii coordonatori să o folosească pentru promovarea țării printre studenți și să o dezvolte într-un mod creativ, mult mai mult decât am făcut-o eu. O altă realizare consider și reușita de a avea în SEP weekend câte un reprezentant al fiecărui centru care a participat la desfășurarea programului. 2. Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o, e că niciodată nu e prea târziu să te implici în dezvoltarea lucrurilor în care crezi. 3. Momentul cel mai dificil a fost cel al înscrierilor pentru SEP când s-au completat locurile pe ultima sută de metri. 4. Au fost multe din care e greu să aleg, dar voi alege unul pe parte de echipă FASFR și unul pe parte de SEP. Cel mai fericit moment pe partea de echipă pentru mine a fost Teambuilding-ul de la Piatra Neamț și în special, drumeția pe munte și noaptea petrecută la cabană. Cel mai fericit moment din cadrul SEP a fost seara internațională din cadrul SEP Weekendului de la Brașov.

9

ExTEMPORE


IONUȚ VOINICU CP IPSF FASFR 2019-20202020 1. Cel mai mult m-a bucurat numărul crescut de studenți care s-au înscris pentru IPSF WC 2020. Chiar dacă nu se mai ține anul acesta, ci în 2021, mulți dintre ei au exprimat intenția de a participa. 2. O lecție importantă învățată a fost comunicarea. Și anume comunicarea prin diverse canale și a ști când să folosești fiecare modalitate. 3. Nu pot să delimitez clar un moment, dar au fost mai multe perioade în care, din cauza numărului mare de sarcini pe care le aveam, nu am reușit să fac față la toate informațiile și noile sarcini care veneau peste mine. 4. Cel mai fericit este faptul că am găsit o persoană extrem de dedicată, care sunt convins că va continua tot ce am început eu și le va face de 10 ori mai impresionante.

SILVIA BOȚÂRCĂ Coordonator Sănătate Publică FASFR 2019-2020 1. Antibioticum-campania națională din toamnă, printre cele mai vizibile proiecte FASFR și publicarea rezultatelor statisticii, care a strâns peste 3000 de răspunsuri. 2. Reminderele, deși enervante, sunt un „must” în ducerea la capăt a sarcinilor. 3. Începuturile- începutul ședințelor, începutul planificării campaniilor, începutul contactării partenerilor etc. Însă repede intri în ritmul evenimentelor și totul devine mult mai ușor. 4. Cel mai fericit moment a fost FASFR Academy, deoarece a fost o perioada de câteva zile în care am petrecut timp cu toți membrii echipei FASFR și am cunoscut „pe viu” coordonatorii de Sănătate Publică din Asociațiile locale. M-am bucurat de ce am reușit ca echipă până în acel moment, am trecut peste greutăți și am sărbătorit împreună toate realizările în ultima seara.

Ediția nr. 10 10


RADU-IOAN CATANĂ Coordonator Educație și Practică Farmaceutică FASFR 2019-2020 1. Perseverența de a duce ce am început până la capăt. 2. Orice poate părea imposibil dacă privim de la distanță. Primul pas pentru a obține ceva este de a începe să lucrăm pentru scop. 3. Găsirea motivației de a continua după FASFR Academy. 4. Orice moment de feedback după o activitate.

BOGDAN ARDELEANU Coordonator Mobilități Studențești FASFR 2019-2020 1. Cea mai importantă realizare a mea, deși nu s-a concretizat, a fost creșterea numărului de participanți în centrele în care, în prima ediție de InterFarma, nu au fost decât foarte puțini. 2. Diplomația. Este una dintre valorile pe care cred că mi le-am însușit în acest mandat. Nu pe deplin, dar simt o mare diferență. 3. Cel mai greu moment a fost când am avut o reacție alergică foarte urâtă și m-am plimbat dintrun spital în altul, cinci zile, fără mult somn, dar într-o continuă teamă cu ce s-ar putea întâmpla și cu frică pentru viața mea. Atunci am simțit ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă ce ține la tine și îți este alături orice ar fi. M-au ajutat să mă pun pe picioare, atât fizic, cât și moral, și să mă reapuc de treabă. 4. Sunt multe momente fericite, nici nu știu de unde să aleg. De la momentul în care am intrat în echipă la câteva luni de la începerea mandatului, la Team Bulding-ul de la Piatra Neamț când i-am întâlnit pe toți fizic pentru prima dată, până la FASFR Academy. Acest eveniment a încununat munca de jumătate de mandat. Au fost câteva zile în care i-am simțit, pe toți, mai mult decât colegi de echipă, atunci am realizat cu adevărat că mă aflu înconjurat de a doua mea FAMILIE.

11 ExTEMPORE


ANA-IULIANA BUZATU Coordonator Evenimente FASFR 2019-2020 1. Imprimarea spiritului de “împreună” celei de-a treia ediție FASFR Academy și realizarea unui TeamMeeting al Comitetului de Organizare la Oradea. 2. Fiecare om lucrează în felul lui, care de multe ori este total diferit de al tău. Trebuie să acorzi încredere și să nu subestimezi! 3. L-am trăit în cadrul FASFR Academy 2019, când din cauza decalării programului, sălile pentru workshop-uri nu erau pregătite iar speakerii erau deja prezenți. A fost momentul în care mi-am pus un zâmbet larg pe buze și alături de echipă am gestionat împreună situația cu diplomație și eficiență. 4. Momentul în care am plecat din Bran după primul Team Building și am simțit că sunt unde trebuie, într-o echipă departe de a fi perfectă, dar dispusă să își asume asta și să lucreze continuu cu sinceritate și înțelegere.

CRISTINA HERMAN Coordonator Design&IT FASFR 2019-2020 1. Cea mai mare realizare a mea a fost faptul că am reușit să fac orice task din acest mandat cu plăcere, să trec peste orice problemă cu ajutorul echipei și să creăm împreună campanii de succes. 2. Am învățat că este bine să ceri ajutorul atunci când ai o problemă și că o poți duce la bun sfârșit împreună cu echipa. 3. Cel mai greu moment a fost în perioada în care am lucrat pentru Academy, deoarece a fost un val foarte mare de taskuri de realizat, atât pentru eveniment, cât și pentru proiectele federației, într-un timp foarte scurt. 4. Cel mai fericit moment a fost în cadrul Academy, când ne-am strâns cu toții la seara de cocktail. Am vizionat împreună momentele care s-au petrecut în zilele respective și am realizat cat de multe putem realiza împreună. A fost momentul în care într-un final am scăpat de stres și am văzut rezultatul muncii noastre.

Ediția nr. 10 12


BIANCA-ELENA PÎNZARIU Coordonator Relații Publice FAFSR 2019-2020 1. Una din cele mai importante realizări pentru mine din acest mandat a venit odată cu organizarea Campaniei Naționale Antibioticum, care s-a bucurat de o promovare extraordinară și de susținerea unui număr foarte mare de parteneri importanți. Numeroasele preluări ale comunicatului de presă și a poziției publice ne-au demonstrat încă o dată că atunci când lucrurile sunt făcute cu pasiune și profesionalism, ele aduc valoare comunității din care facem parte. 2. Cred că acest mandat a fost cel din care am reușit să învăț cele mai multe lucruri, iar acest lucru se datorează oamenilor foarte diferiți cu care am lucrat și interacționat, dar și tuturor provocărilor cărora le-am făcut față, atât ca echipă, cât și individual. Am învățat să lucrez împreună cu oamenii din jurul meu și să am înceredere în munca lor, am învățat să fiu mai empatică cu cei din jurul meu și, poate cel mai important, am învățat că unoeri trebuie să te pui pe tine pe primul loc, pentru că dezvoltarea personală și echilibrul interior te vor ajută să contribui mai departe la dezolvatrea celor din jurul tău și vor crește calitatea lucruilor pe care le faci. 3. Pentru mine, cea mai dificilă perioadă a fost în lunile noiembrie-decembrie, deoarece s-au adunat foarte multe proiecte și responsabilități, atât pe plan local, cât și național. Fiind copleșită de acest lucru, mi-a fost greu să gestionez întreaga situație, să-mi găsesc motivația și energia de a finaliza fiecare proiect așa cum mi-am propus inițial, pentru că nu doream nici să renunț la standardele pe care mi leam impus, dar și să cer ajutorul. 4. Cele mai fericite momente au fost în Teambuilding-ul de la PiatraNeamț, deoarece stimt că în acele zile, când am fost pentru prima data în formulă completă, am reușit să fim într-adevăr o echipă unită. Faptul că am reușit să urcăm întreaga echipă până în vârful muntelui pentru a ne bucura de frumoasa priveliște a fost ca o metaforă că putem reuși orice ne dorim, împreună, plini de curaj și entuziasm, pentru a ne bucura la final de rezultatele muncii noastre.

13 ExTEMPORE


Să aflăm ce mai fac ai noștri colegi!

Printre cele mai importante realizări din ultimul an se numără înființarea Alianței Studenților din Domeniul Sănătății, structură ce reunește FASFR, FASMR ȘI FSMDR, dar și reluarea colaborării cu colegii din Republica Moldova.

În paginile revistei veți descoperi activitatea recentă a FASFR și a membrilor săi, dar hai să aflăm și cele mai importante momente din ultimul an ale prietenilor noștri, care ne-au răspuns la câteva întrebări!

Ediția nr. 10 14


FASMR Care este cel mai de impact proiect marca FASMR și de ce? Societatea în care trăim funcționează după reguli bine stabilite, însă esența care o armonizează rămâne spiritul civic al fiecăruia dintre noi și dorința de a contribui la o mai bună stare a celor din jur. Astfel, cel mai de impact proiect FASMR consider că este reprezentat de ”Donează

Sânge, Fii Erou”. Ilustrând o campanie cu un impact incredibil, scopul acesteia se axează pe salvarea a cât mai multor vieți, prin încurajarea donării de sânge de către cât mai multe persoane. Întrucât eroii se nasc pretutindeni, studenții mediciniști din toate centrele locale FASMR reușesc ediție de ediție să adune numere impresionante de donatori, sponsorizări importante și, mai ales, să promoveze pe scară largă atât importanța, cât și beneficiile donării de sânge.

Care este realizarea de care sunteți cei mai mândri din ultimul an? În cadrul FASMR, ne promovăm constant motto-ul ce ne caracterizează cel mai bine: „Împreună facem diferența!”, iar în ultima perioadă, acesta a fost reprezentat de campaniile naționale promovate în mediul online. Prin intermediul lor, am atins subiecte sensibile și controversate, dar atât de necesare sferei medicale și sociale în care ne desfășurăm activitatea. Înaintea campaniilor virtuale, cel mai mare succes al nostru a fost soluționarea și implementarea de strategii legate de Examenul de Rezidențiat din anul precedent. A fost și este o muncă intensă și continuă pentru noi în ceea

15 ExTEMPORE

ce privește bibliografia, datele examenului și procedurile acestuia, ce pot fi îmbunătățite de la an la an. Amendamentele și strategiile noastre au continuat în pozițiile noastre legate de Legea Vaccinării și conștientizarea populației în vederea imunizării, Educația pentru Sănătate în școli ce a atins și subiectul controversat dar necesar al Educației Sexuale. Am abordat constant subiectele legate de Starea de Urgență cauzată de COVID-19 din ultimele săptămâni, precum și metode de a rămâne corect informat, cu îndemnarea #StudențiiRămânAcasă.


Care este proiectul de suflet marca FASMR și de ce? Proiectul meu de suflet consider că este Orphanage Initiative Romania. De multe ori, noi ne plângem de cele mai mici lipsuri, însă pierdem din vedere lucruri esențiale. Uităm că în jurul nostru încă se zbat copii să supraviețuiască, privați de orice ocrotire părintească și, nu de puține ori, de iubire. Doar noi mai putem reprezenta speranța lor, de a mai continua să viseze și să spere la zile mai ușoare. Astfel, proiectele din centrele locale membre FASMR țintesc centrele de copii, în cadrul cărora studenții mediciniști strâng donații considerabile, alteori oferă ajutor prin predare de lecții, organizează evenimente caritabile sau alte inițiative de sprijin.

Care activitate nouă sau veche/proiect cu impact mare/ schimbare ați făcut în ultima perioadă considerați că a îmbunătățit activitatea organizației și poate fi un exemplu pentru celelalte federații? Crearea Alianței Studenților în Domeniul Sănătății consider că a îmbunătățit activitatea organizațiilor noastre și poate fi un exemplu pentru celelalte federații. Atât eu, cât și colegii de dinaintea mea, am observat pe măsură ce treceau anii de facultate că în timp ce Federația se dezvolta, deveneam din ce în ce mai mult un formator de opinie și o influență din ce în ce mai mare în forurile decizionale. Dar, în același timp, nu eram singurii cărora li se întâmplau aceste lucruri, pentru că voi,

FASFR și FSMDR, erați implicați în aceleași inițiative și susțineați aceleași cauze ca și noi. Și, tocmai de aceea, în ideea de a ne dezvolta pe conceptul de colaborare și de consolidare a tot ce urma să facem, s-a decis aceasta unificare a celor 3 federații. Motivul este unul pe cât de simplu, pe atât de unificator: toate erau pentru studenții din domeniul sănătății, toate se vedeau implicate în aceleași problematici (în special criza Rezidențiatului, când faptul că eram împreună ne-a făcut să avem un punct de vedere cu atât

Ediția nr. 10 16


mai puternic); în definitiv, toate contribuie la aceeași viziune comună asupra sănătății. Și chiar atunci când s-a semnat oficial alianța, mi-am început și eu mandatul și pot să spun că am fost încântată de la început de inițiativă, tocmai pentru că e mai mult decât orice o oportunitate extraordinară de a ne face auziți și de a crește atât vizibilitatea, cât și impactul a ceea ce facem.

Cum credeți că s-ar putea îmbunătăți colaborarea farmacist - medic? Fiecare dintre noi își dorește să beneficieze, în caz de orice problemă de sănătate, de un tratament medical de calitate. Actul doctorilor prezintă o bună parte din fundația acestuia, însă ar rămâne fără de valoare în lipsa medicamentelor. Consider că relația dintre medic și farmacist ilustrează o cheie prin care sistemul medical poate înflori și care ar putea conduce chiar și către o mai bună speranță de viață în rândul pacienților. Ca orice în viață, aceasta mereu poate fi îmbunătățită, iar o soluție care poate veni în ajutor în acest sens este evidențiată de comunicare.

Raluca Oprea

Președinte FASMR

17 ExTEMPORE

În ce direcție vă propuneți să evolueze ASDS? În ceea ce privește viitorul Alianței Studenților în Domeniul Sănătății, pe viitor ne dorim să continuăm eforturile pentru a reforma examenul național de Rezidențiat, să realizăm cât mai multe poziții legate de promovarea colaborării, dar și să formăm studenți evaluatori ARACIS. În subsidiar, esențială rămâne promovarea educației din domeniul sănătății, pentru că Alianța reprezintă, mai mult decât orice, oportunitatea de a crește împreună, de a învăța unii de la alții și de a colabora în vederea accelerării progresului sistemului medical.


FSMDR Care este cel mai de impact proiect marca FSMDR și de ce? Cel mai de impact proiect pentru noi a fost Campania umanitară “Bikers for humanity”. “Bikers for humanity” este un proiect care se desfășoară anual, realizat de voluntari din lumea moto. Aceștia se strâng pentru a schimba viața unor oameni, pentru a le oferi un trai mai bun. În anul 2019, această campanie a avut loc în orașul Tulcea și a avut ca obiectiv reabilitarea unor case instituționalizate. Evenimentul a avut loc în data de 1 iunie, scopul fiind acela de a le oferi copiilor o zi de neuitat. Echipa noastră a strâns timp de două luni donații și bani pentru a putea ajuta această

campanie. Timp de două luni de zile, sediul federației noastre a fost plin de donații. Am reușit să strângem aproximativ douăzeci de milioane cu care am reușit să cumpărăm produse de igienă corporală pentru 52 de copii de diferite vârste. În data de 1 iunie le-am oferit acestor copii lecții de profilaxie dentară, am stat cu ei, ne-am jucat, i-am ascultat, am râs și am plâns. Proiectul a avut un impact emoțional asupra tuturor. Am păstrat legătura cu acei copii minunați și încă ne mai trimit mesaje de mulțumire.

Care este proiectul de suflet marca FSMDR și de ce? Proiectele de profilaxie, proiectele care includ copii sunt preferatele noastre. Inocența copiilor, felul în care asimilează informațiile și faptul că își îmbunătățesc sănătatea după o lecție de profilaxie ne face să credem că suntem parteneri pentru o lume mai bună, o lume în care oamenii zâmbesc mai mult. Slăbiciunea pentru copii o avem și datorită faptului că

ei sunt viitorul, cu cât educăm mai mulți copii să păstreze o igienă orală corespunzătoare, cu atât scădem riscul afecțiunilor patologice din sfera oro-maxilofacială pe viitor, acest fapt fiind demonstrat în foarte multe articole de specialitate.

Ediția nr. 10 18


Care este realizarea de care sunteți cei mai mândri din ultimul an? Faptul că anul acesta au aderat în cadrul Federației asociațiile studențești din cadrul facultăților de stomatologie din Cluj, Timișoara și Sibiu. Cu cât suntem mai mulți cu atât suntem mai puternici și mai vizibili. Anul acesta am devenit o familie. Federația a fost înființată anul trecut de 4 asociații, cea din București, Iași, Oradea și Craiova.

Care activitate nouă sau veche/proiect cu impact mare/ schimbare ați făcut în ultima perioadă considerați că a îmbunătățit activitatea organizației și poate fi un exemplu pentru celelalte federații? Cu sinceritate pot să precizez faptul că nu am ajuns încă să fim mai buni față de ceilalți. Încă învățăm, suntem într-un fel sau altul niște bebeluși în tainele conducerii unei federații. Este

ușor să preiei o asociație și să o crești, este fenomenal de greu să începi una de la zero. Încercăm să preluăm modelul de la celelalte federații și cu timpul, poate, să fim un exemplu pentru ei. Principal trebuie să rămână scopul pentru care am înființat această federație, acela de a ajuta studenții, de a ajuta oamenii, de a avea o voce comună.

Cum credeți că s-ar putea îmbunătăți colaborarea farmacist - medic? Cum vedeți voi această colaborare? Colaborarea farmacist - medic stomatolog este un teren virgin din păcate, dar consider că ar trebui să se dezvolte. Industria farmaceutică este într-o continuă schimbare și medicii sunt de foarte multe ori depășiți de acestea. De la multitudinea de variante terapeutice la o gamă foarte mare de medicamente, farmaciștii cred că ar trebui să ne readucă aminte ce înseamnă arta farmaceutică. De asemenea stomatologii ar trebui să le ofere farmaciștilor Tips&Tricks-uri legate de periuța și pasta

19 ExTEMPORE


de dinți, despre apa de gură și ața dentară, sfaturi legate de igiena orală pe care aceștia să le ofere oamenilor, dar și felul în care să direcționeze oamenii către un anumit medic specialist, în cazul anumitor patologii orale.

În ce direcție vă propuneți să evolueze ASDS? Vocea comună o avem, inițiativă există. Aș vrea ca alianța să uniformizeze activitatea didactică din toate facultățile de medicină și farmacie din țară, intrarea într-un normal fiind ținta pe care vrem să o atingem. Vrem să facem studentul fericit și mândru că a ales să urmeze studiile într-o universitate de medicină și farmacie din țară. Vreau să încurajăm studenții către cercetare. Sunt multe lucruri care ar putea evolua pe viitor și această alianță consider că este una indestructibilă.

Daoud Elena Maral

Președinte FSMDR

Ediția nr. 10 20


ASFRM Care este cel mai de impact proiect marca A.O. A.S.F.R.M și de ce? Cea mai importantă colaborare pe care am avut-o noi, Asociația Obștească a Studenților Farmaciști din Republica Moldova (A.O. A.S.F.R.M), împreună cu Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România ( FASFR) a fost proiectul CardioCheck. Proiectul a avut drept scop informarea populației cu privire la riscurile bolilor cardiovasculare, acestea fiind cele mai întâlnite afecțiuni cronice din Europa, având o rată a mortalității ridicată.

Au fost organizate diferite activități informative în cadrul Facultății de Farmacie și în afara ei, cu scopul de a oferi cât mai multe sfaturi și informații despre prevenirea acestor boli. Desfășurarea proiectului ne-a deschis noi uși, având oportunitatea de a colabora cu diverse rețele farmaceutice. Receptivitatea de care au dat dovadă au dus în final, la implementarea acestui proiect la noi în țară. Astfel, am obținut mai multe abilități de colaborare, alături de colegi și persoane noi, obținând cunoștințe și o buna experiența, lăsându-ne amintiri frumoase!

Care este proiectul de suflet marca A.O. A.S.F.R.M și de ce?

Proiectul de suflet, care a marcat A.O. A.S.F.R.M și care menține spiritul asociației a fost actul de caritate organizat de către Membrii Asociației noastre în ajunul Sărbătorilor de Iarnă pentru copiii de la Școala auxiliară - internat Nr.5, orașul Chișinău. Am reușit să ne mobilizăm activ pentru susținerea copiilor cu dizabilități la care am contribuit cu un suport financiar și o donație de îmbrăcăminte, jucării și dulciuri. Sperăm că am reușit să ajungem la inimile acestor îngerași, aducândule multe zâmbete, emoții pozitive și acel sentiment de împlinire că nu sunt singuri de sărbători. Suntem extrem de împliniți, deoarece prin implicarea activă și dăruință de sine realizăm lucruri frumoase.

21 ExTEMPORE


Care este realizarea de care sunteți cei mai mândri din ultimul an? O oportunitate deosebită pentru noi, membrii A.O. A.S.F.R.M , este posibilitatea de a organiza sistematic și a participa la workshop-uri împreuna cu psihologul Universități de Stat de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemiţanu”, doamna Corina Lazăr. Aceasta ne permite să ne depășim limitele intimității și să ne cunoaștem pe noi înșine și colegii. Workshop-urile sunt interactive, motivaționale care contribuie la creșterea încrederii în sine, la stabilirea unor obiective clare și îmbunătățește modul de lucru în echipă. De aceea, organizarea acestor workshop-uri, este o tradiție frumoasă și eficientă a micii noastre ,,familii“ A.O. A.S.F.R.M.

Care este activitatea nouă sau veche/proiect cu impact mare/ schimbare ce ați făcut în ultima perioadă considerați că a îmbunătățit activitatea organizației și poate fi un exemplu? În perioada 11-14 noiembrie 2019, A.O. A.S.F.R.M a organizat Congresul Studenților Farmaciști din Republica Moldova cu genericul: ”Medicamentul și Farmacistul: Actualități și Perspective” dedicat a aniversării 55-a a Facultății de Farmacie. Acesta a avut drept misiune, inițierea și dezvoltarea abilităților de cercetare și a aptitudinilor aplicative ale viitorilor profesioniștii în domeniul medicamentului. Ediția a II-a a Congresului a cuprins 5 ateliere, 3 conferințe magistrale, 12 workshop-uri realizate de către profesori autohtoni și traineri invitați din România. Participanții la Congres au avut

posibilitatea de a participa activ cu 52 comunicări, pasiv la toate lucrările. Putem afirma că în acea perioada ne-am consolidat ca echipă. Am învățat să muncim cot la cot pentru a crea un eveniment științific de cea mai înaltă calitate. Membrii comitetului organizatoric și voluntarii vor asigura un rol de model pozitiv pentru o nouă echipă organizatorică a Ediției a III-a a Congresului Studenților Farmaciști din Republica Moldova.

Guila Mihai

Președinte ASFRM

Ediția nr. 10 22


Ce mai fac studenții farmaciști în Europa? Dar în toată lumea?

EPSA - Ana Ivanuša,Training Coordinator for EPSA, 2019-2020 The Training Project gives the opportunity to students to grow and develop themselves way evenajuns morelathan standard Am zi cuthe activiatea curriculum has toRomânia offer. It gives studenților din și the opportunity to discover soft din Republica Moldova, dar skills and further develop them.

EPSA

than the previous year. Through the Training Project, EPSA Trainers have the opportunity to dragostea pentru farmacie și share their soft skills knowledge with their participants (usually pasiunea pe care o punem în Since 2009, when the Training pharmacy students). And through activitatea noastră ne leagă Project has officially been trainings the participants get de toți studenții farmaciști established, we now have 68dinan opportunity to share their Europa, dar șidelivering din lume. active Trainers all over knowledge, ideas and their being Europe to students. And only in with other people. In a sense, Cum se desfășoară 2019 our Trainers have activitatea delivered they could be called ’people skills’ partenerilor noști, over 1056 hours of membri Trainings as they help us improve ourselves EPSA IPSF? Care sunt more cele and others around us. They are the which și is around 200 hours

23 ExTEMPORE


Am ajuns la zi cu activiatea studenților din România și din Republica Moldova, dar dragostea pentru farmacie și pasiunea pe care o punem în activitatea noastră ne leagă de toți studenții farmaciști din Europa, dar și din lume.

Cum se desfășoară activitatea partenerilor noști, membri EPSA și IPSF? Care sunt cele mai importante realizări ale acestora, dar și cele mai grele provocări pe care le înfruntă?

skills we need to interact in modern business, academic and everyday environments. In a recent testimonial, Ebru Kuruldak, EPSA Trainer from Turkey, also shared her views on the importance of this project and her passion for trainings: Ebru, as a healthcare professional, believes that soft skills are another way to create a healthier and better world. For her, sharing the knowledge, experience and different perspectives, having a better communication, being able to stay open to change and being aware of the self are some of the basic needs of humans in this modern world. She also believes that soft skills is a structured way of helping other people to improve themselves and find their passion.

Ediția nr. 10 24


VFSO Belgium - Sofie Vermander LS for VFSO Belgium VFSO Belgium organized this year its first pharma speeddate session! Our students had the opportunity to talk to several professionals to ask their burning questions about the daily work life. From community pharmacy, industry, NGOs to PhD students and hospital pharmacy, everyone was present. Afterwards, the students got a broader view of what the pharmaceutical sector has to offer. It ended with a fruitful reception to network and talk about the inspiring evening. Worth repeating!

25 ExTEMPORE


Care este imaginea farmacistului la nivel european? - Paulina Kruk, Vice-President of External Relations for EPSA 2019-2020

Pharmacist- current and future changing work environment. Mobility of pharmacist in Europe

Pharmacist is one of the regulated professions by legislation in EU member countries. Looking into statistics its 27th on the list of most “mobile” professions – right after fisherman’s and before gas installers.[1] Poland, Germany and France are the countries from where migrating professionals obtained their professional qualifications. Italy, Austria and Denmark are on the other hand the most popular countries, where mobile professionals provided services.[2]

3 main areas of work

According to Target Jobs website, three main areas for work as pharmacist are hospital pharmacy, retail/community pharmacist, and industry. [3] On the other side a bit unusual positions, which one could accept after pharmacy school are Nuclear Pharmacist, Prison Pharmacist and Medical Writer. In case you would be interested in those you

can visit this website or follow EPSAs project Educational Chronicels, where we talked about occupations such as veterinary pharmacist, specialists in e-health or registration of medicines. Something which is quite universal for all pharmacists are skills such as reading comprehension, communication, active listening, critical thinking… All those enable to analyse information correctly and with attention, draw conclusions and explain those concepts further to patients and co-workers.[4]

Job satisfaction of pharmacists

Taking in account various roles and responsibilities under this occupation it might be interesting to look in job satisfaction. Job satisfaction can be measured by various factors such as workload, stress, advancement opportunities, job security, autonomy, fairness in the workplace, supervisors, co-workers, flexibility and job atmosphere.[5] It works

Ediția nr. 10 26


differently for various cases, as some people put specific measures on the top 3 list, which affects their career choices. When we talk more about statistics and the reasons behind its useful to look into Pharmaceutical Journal statistics. When asked about the salary satisfaction vs workload the option “I should be paid significantly more“ was mostly chosen by pharmacists working in community pharmacy, followed with hospital setting, and then primary care, industry and the least in case of academia. Work life balance was also investigated – statement “I spend too much time at work” was chosen mostly by academia workers and least by primary care employees. Lastly academia, industry and hospital respondents were most likely to recommend their profession to others.

What can future bring?

As it can be seen above, pharmacy profession is quite flexible in terms of future work possibilities and adjusting to various settings. It is also believed that past economy changes shaped the

27 ExTEMPORE

pharmaceutical industry in a way which resulted in pharmacists dominating workplaces of almost all stages of drug supply. With the fast changes in research and new focuses of industry in 3-D printing, nanotechnology, biotechnology and robotics, pharmacists role may need even higher levels of specialization and adaptation. Looking on European Leaders and referring to Mission Letter for Stella Kyriakides Commissioner-designate for Health, which will surely affect upcoming health landscape in next 5 years. Medical devices, e-health, Vaccination, European Health Data Space are mentioned as top priorities. [6] Researcher team lead by Barrin Banes discussed that “revolution may be less of a promise and more of a threat. In consequence, outsiders may take over many activities that have been traditionally considered as solely pharmaceutical work.”[7] Nowadays with most pharmacies being computerized and using dispensing robotics, collection of health analytics was never easier. As Baines points out in his article technology expansion is not only streamlined to one factor but


covers aspects of knowledge, appropriate use of those appliances and its efficient management (knowledge, hardware and organization).[8] Observing challenges in the current digitalised systems, one of the most emerging is not the lack of direct social contact on certain check points. It was seen as a good approach in previous years, when pharmaceutical care paved a way in between diagnosis and proper implementation of the therapy.

Pharmacist role in the interoperability of the systems

Interoperability of different data systems and software might become a first step into even higher expansion of digital healthcare services. Within such a shift in the workplace, pharmacists might need their flexibility and learning capacities even more to keep up with inevitable [1] https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/regprof/index.cfm?action=stat_ranking&b_services=true [2] https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/regprof/index.cfm?action=stat_origin&b_services=true [3] https://targetjobs.co.uk/careers-advice/job-descriptions/454439-pharmacist-job-description#employers [4] https://www.thebalancecareers.com/pharmacist-526052 [5] http://scielo.isciii.es/scielo.php?pid=S1885-642X2018000400013&script=sci_arttext&tlng=en [6] https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/mission-letter-stella-kyriakides_en.pdf [7]https://www.researchgate.net/publication/332443928_The_Fourth_Industrial_Revolution_Will_it_ change_pharmacy_practice [8] Baines D, Nørgaard LS, Babar ZUD, Rossing C, The Fourth IndustrialRevolution: Will it change pharmacy practice?, Research in Social & Administrative Pharmacy (2019),doi: https://doi.org/10.1016/j.sapharm.2019.04.003

Care este perspectiva studentului român într-o echipă europeană? - Mihai Ioniță, Parliamentary Council Member for EPSA Prima lecție învățată lucrând în EPSA a fost că există diferențe culturale dintre colegii de echipa ce vin din diferite țări. Există mereu ceva de învățat din abordările celorlalți, și astfel ți se prezintă multiple ocazii de a te dezvolta personal, doar prin interacțiunea cu studenți la nivel european.

Ediția nr. 10 28


IPSF Care este imaginea farmacistului la nivel internațional? The perception of the pharmacy profession varies immensely around the world. The different focus and the career specializations available also vary vastly according to the national context of the profession. However, there is a vision of pharmacist common to every country: a health care professional that is the medicines expert and responsible for every step of the medicine cycle. The pharmacist is known as an accessible professional both in cities and especially important as the main contact of the health system in rural areas. Pharmacists need to be seen by the citizens as a trustworthy and coherent professional. This can be achieved through life-course education and training and through careful use of evidence-based information whenever counseling our patients. One thing that is clear in every country and poses an interesting challenge is that our profession is extending its scope and adapting to the changing needs of the health systems. Please follow IPSF and IPSF EuRO Social Media to discover all the different opportunities IPSF provides for your development as a future pharmacist!

Mr. JoĂŁo Guedes

IPSF Chairperson of the European Regional Office

29 ExTEMPORE


Pharmacists’ role has evolved greatly along with the health care needs of our population. In addition to being medicines’ experts, dispensing medications and ensuring patient safety, Nowadays’ pharmacists are taking a bigger role as healthcare counselors, educators, advocates and even policy makers. Being easily accessible and having regular interaction with patients, pharmacists are also in a unique position to identify potential drug interactions, and to educate patients on the proper use of medication. These efforts have had a significant impact on patient satisfaction and quality of care. In IPSF, we’ve been advocating for better engagement of pharmacists in the healthcare collaborative settings in order to ensure quality healthcare services. I believe it’s been obvious that today’s pharmacists are an integral part of the healthcare team and have an immense impact on improving the health statuses. IPSF will continue advocating for the pharmacists’ important roles in ensuring better patients safety and satisfaction. Please follow our activities and interventions on social media. Thank you!

Ms. Aya Jamal

IPSF President 2019 – 2020

Ediția nr. 10 30


Să cunoaștem Asociațiile Locale

31 ExTEMPORE


Din aproape în aproape, înțelegem studenții farmaciști de la nivel internațional, european, din Republica Moldova și din domeniul sănătății, dar care sunt cele mai importante momente ale membrilor noștri din ultimul an? Să aflăm împreună!

Ediția nr. 10 32


SSF București Care este cel mai de impact proiect marca FASFR și de ce? Antiboticum 200 de studenți farmaciști, 170 de elevi și 100 de persoane ale publicului larg au interacționat cu voluntarii SSFB în cadrul campaniei Antibioticum, atunci când am reușit să tragem un semnal de alarmă legat de utilizarea abuzivă de antibiotice. 50 de omuleți verzi SSFB au reușit pe parcursul a unei săptămâni să realizeze prezentări în licee, standuri informative întrun mall din capitală și în cadrul Facultății de Farmacie.

De asemnea, ne-am bucurat de prezența și interesul presei pentru conferința în cadrul căreia i-am avut ca invitați pe dr. Diana Păun (Consilier de Stat, Administrația Prezidențială), Prof. Univ. Dr. Farm. Andreea-Letiția Arsene (Disciplina de Microbiologie), Dr. Asist. Univ. Gheorghiță Valeriu (Spitalul Militar ”Dr. Carol Davila”) și domnul Prof. Univ. Dr. Farm. Chiriță Cornel (Disciplina Farmacologie și Farmacie Clinică).

Care este proiectul local de suflet și de ce?

Prescrie un Zâmbet Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune. Pentru noi, un proiect de tradiție al Societății este Prescrie un Zâmbet:) prin intermediul căruia, în perioada sărbătorilor de iarnă ne apropiem mai mult de semenii noștri, dar și între noi. Principala atracție a proiectului au fost cele 3 concerte caritabile de colinde tradiționale “Colindă, farmacie! Dăruiește bucurie!”, susținute de corul format din 30 de voluntari SSFB. Iar, pe lângă

33 ExTEMPORE

tradiționalul SSFilm, SSFBrad și Târgul de Prăjituri realizate de voluntari, anul acesta am reușit ca în 4 ore să salvăm 90 de veți cu ajutorul celor 30 de donatori de sânge, care au fost alături de noi în cadrul Campaniei de Donare de Sânge. Anual, prin intermediul acestui proiect reușim să fim mai aproape unii de ceilalți, voluntari, studenți, cadre didactice, parteneri și prietenii ai SSFB, toți prezenți pentru a dărui un zâmbet.


Care este realizarea de care sunteți cei mai mandrii ca AL?

Oportunitățile Studentului Farmacist În 2019 proiectul Oportunitățile Studentului Farmacist a luat o formă amplă, desfășurându-se pe parcursul a două săptămâni. În cele 6 seri de prezentări, în fața a peste 500 de studenți farmaciști au vorbit speakeri din diferite ramuri ale domeniului farmaceutic, dar nu numai, pentru că o seară a fost destinată motivării colegilor noștri, așa că i-am avut alături de noi pe Petru Păun, Dana Nălbaru și Ștefan Floroaica. Proiectul nu s-a rezumat la prezentări, am

reușit să organizăm un târg de job-uri intitulat Expopharma, prin intermediul căruia 10 dintre cei mai mari angajatori din domeniul farmaceutic și-au prezentat ofertele de internship, practică sau angajare pentru 200 de studenți farmaciști.

Care activitate nouă sau veche cu impact mare ați făcut în urma perioada și considerați ca a îmbunătațit activitatea organizației?

Team Vision SSFB Echipa SSFB 2019 - 2020 a încercat în acest mandat să identifice principalele direcții de lucru ale Societății, dar și obiectivele și modul în care își care va desfășura activitatea, separat de clasicul Team Building de echipă. Așadar, partea fun din activitatea de voluntariat a fost separată și a apărut conceptul de Team Vision. Am reușit ca pe parcursul a două

zile să ne reamintim Misiunea și Viziunea SSFB, de ce am dorit să ne implicăm mai mult în Societate, ce înseamnă voluntariatul, dar și să realizam calendarul de activități și strategia de lucru. Nu ne-am oprit aici, am organizat și ediția 2.0 la finalul activităților din semestrul I, astfel încât am putut lua feedbackul după primele proiecte și ne-am reanalizat direcția de lucru.

Ediția nr. 10 34


OSF Cluj-Napoca Care este cel mai de impact proiect marca FASFR și de ce? În cadrul campaniei Antibioticum, am realizat o informare corespunzătoare a peste 100 de tineri din domeniul sănătății și nu numai, prin intermediul unei conferințe pe două teme, rezistența bacteriană și afectarea florei intestinale de către antibiotice, despre consumul de probiotice, prebiotice,în care neam delectat și cu un moment artistic. Am dus informația la peste 150 de elevi prin prezentări în licee și a aproximativ 200 de persoane din diverse categorii de vârstă, prin campania de sănătate publică în farmacii și în mall. Voluntarii au fost instruiți la un training înaintea

campaniei cu ajutorul unui cadru didactic. Am colaborat cu cadre didactice care au asigurat “500 mg informație” tuturor studenților de la Facultatea de Farmacie, Nutriție și Farmacie linia franceză, adică au ținut un discurs la fiecare an de studiu despre problema rezistenței la antibiotice și ce putem face noi ca specialiști să luptăm împotriva ei. Publicul țintă al campaniei s-a extins printr-o apariție la un post de radio local și prin distribuirea evenimentului campaniei de către multe organizații studențești din Cluj, iar numărul persoanelor corect informate a crescut semnificativ.

Care este proiectul local de suflet și de ce (organizat în ultimul an)?

Proiectul de suflet al OSF Cluj-Napoca, ,,Și tu poți fi Moș Crăciun”, reunește în preajma sărbătorilor de iarnă studenți din toți anii, alături de cadrele didactice, sub magia colindelor strămoșești și a bucuriei de a dărui. În această perioadă se fac pregătiri intense pentru concertul anual de colinde la care se organizează o strângere de fonduri pentru cazuri sociale care au nevoie de ajutor și cărora le putem aduce un zâmbet pe buze. La această strângere de fonduri participă mereu profesorii noștri, invitați din exterior, dar și studenți, toți aceștia dorind să facă un bine. Cei doi coordonatori ai

35 ExTEMPORE


proiectului au nevoie de ,,spiridușii Moșului” pentru a împărți cadouri, dulciuri și armonia cantecelor de iarnă mult așteptate de profesori dar și de familiile nevoiașe care știu că venim cu drag și cu bucurie în suflete. Tot cu prilejul acestui proiect, cele trei organizații ale Universității noastre au ocazia să se întâlnească, să se colinde reciproc, să întărească relațiile și chiar să organizeze un eveniment caritabil iar donațiile să fie distribuite apoi unui caz mai special. Acest proiect se află în sufletele noastre, crescând alături de noi din anul 1, până la finalul facultății, amintindu-ne mereu de copilărie, de miros de portocale, de familie, zăpadă, tradiții, bunici, de a fi mai buni și de a da din puținul nostru și celor mai puțin norocoși decât noi.

Care este realizarea/inițiativa de care sunteți cei mai mândri ca Asociație Locală, din ultimul an?

În acest an, organizația noastră a câștigat locul 1 la Gala Tineretului Clujean, gală organizată de Federația Tinerilor din Cluj și care premiază cele mai de impact campanii studențești din diferite domenii. Noi am participat cu campania Antibioticum, la categoria Sănătate și Sport, în care am tras un semnal de alarmă asupra consumului irațional de antibiotice și efectelor pe

care acesta le are, implicândune activ în sănătatea publică ca viitori specialiști în domeniul medicamentului. Organizațiile studențești din Cluj-Napoca ne-au ajutat prin promovarea evenimentelor și informațiilor din cadrul campaniei, susținând importanța acestei probleme a rezistenței bacteriene în zilele noastre și informarea corectă a populației.

Ediția nr. 10 36


Care inițiativă/activitate nouă sau veche/proiect cu impact mare/schimbare ați făcut în ultima perioadă considerați că a îmbunătățit activitatea organizației și poate fi un exemplu pentru celelalte asociații? Anul acesta campania “Informarea în licee despre profesiile de farmacist și nutriționist dietetician” a fost dusă la un alt nivel! Voluntarii OSF Cluj au ajuns: - în 24 de licee din toată țara - din 16 județe - promovând profesiile la peste 1600 de elevi Aceștia au fost și mai încântați pentru că am inclus în prezentările noastre activități practice, și anume am preparat alături

de elevi o cremă hidratantă și am făcut un joc interactiv cu rețete medicamentoase pentru a înțelege rolul farmacistului în consiliere. La prezentările din Cluj am studiat preparate la microscop, fluorescența la lampa UV și dizolvarea capsulelor gastrorezistente în funcție de pH. Credem că pe această cale am contribuit la educația noii generații despre importanța facultăților și profesiilor noastre!

OSF Craiova Care este cel mai de impact proiect marca FASFR și de ce? Găsim destul de dificil să dăm un răspuns obiectiv asupra impactului fiecărei campanii, totuși am ales Antibioticum ca și emblemă a acestui an. Ne-am concentrat spre mai multe grupuri țintă în offline, iar asta, alături de promovarea masivă din online, cu ajutorul FASFR și Asociațiilor Locale, a crescut considerabil

37 ExTEMPORE

calitate campaniei. Fie că erau studenți care participau la workshop, părinți care asistau la prezentarea din grădinițele copiilor lor, bătrâni care treceau pe lângă standul OSF Craiova din centrul orașului, copii care făceau poze cu mascota „Pastiluța” și primeau un balon colorat sau oamenii din fața calculatoarelor


care completau formulare, fiecare a primit deschis informația oferindune satisfacția că din poziția de studenți farmaciști am contribuit la educarea populației cu privire la consumul de antibiotice.

Care este proiectul local de suflet și de ce (organizat în ultimul an)? Proiectul „Dăruiește un zâmbet de sărbători” este anual întâmpinat cu multă căldură și dorință de implicare. În acest an, odată cu cea de a opta ediție, a fost nevoie de mult ajutor din mediul extern echipei de voluntari (cadre didactice, medici, parteneri media, primăria orașului) pentru a reuși strângerea de donații. După concertul caritabil s-a reușit achiziționarea mai multor dispozitive medicale printre care și cea a unui aparat EKG, necesar în Clinica de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, pentru diagnosticarea afecțiunilor inimii la copiii mici, născuți prematur și nu numai. Omuleții verzi au devenit niște spiriduși entuziaști și au ajuns, alături de Moș Crăciun, în secțiile

de pediatrie a trei spitale din Craiova cu daruri pentru cei mici. Aici este momentul cu cea mai mare încărcătură emoțională și ceea ce ne motivează în fiecare an să continuăm. Cei mici și părinții lor aveau lacrimi în ochi ascultând încurajările Moșului, primit cadourile și cântând colinde alături de spiriduși, dar au reușit să ne ofere la schimb zâmbete pline de curaj și mulțumire.

Care este realizarea/inițiativa de care sunteți cei mai mândri ca Asociație Locală, din ultimul an? Deși nu s-a bucurat încă de aplauzele de la final, CNSFR a reprezentat cu adevărat o provocare care ne-a adus multă bucurie și mândrie. Drumul din spate a fost unul lung pe care am pornit temători, dar teama a trecut treptat, pe măsură ce ne apropiam de final.

Ediția nr. 10 38


Fiind un proiect atât de mare avem în spate multe planuri, dorințe și multă perseverență care a ajutat fiecare om implicat să se dezvolte. Deși drumul nostru e unul anevoios și plin de obstacole am reușit să facem o echipă închegată și puternică, iar indiferent de ce ar urma pentru CNSFR, asta este cel mai mare cadou pe care un proiect ni-l putea oferi. Așa că îți mulțumim, CNSFR!

Care inițiativă/activitate nouă sau veche/proiect cu impact mare/schimbare ați făcut în ultima perioadă considerați că a îmbunătățit activitatea organizației și poate fi un exemplu pentru celelalte asociații?

Ne-am dat seama că în timp, cel mai important bagaj cu care termini activitatea de voluntariat este reprezentat de relațiile interumane pe care le formăm, astfel ne-am concentrate atenția spre activități ce unesc oamenii. Am reușit să ne cunoaștem mai bine cu bune și cu rele prin excursii, petreceri, seri de boardgames, decorarea sediului de sărbători sau pur și simplu comandând 3 pizza party și stând ore în șir la povești. Prieteniile care s-au format și energia pe care voluntarii activi o emanau a atras după sine studenți doritori de implicare pe tot parcursul anului, astfel am ales să realizăm

39 ExTEMPORE

mai multe perioade de înscriere în organizație pe parcursul anului. Acest mediu le-a oferit omuleților verzi multă încredere în sine, iar prezența lor la campanii, precum și calitatea proiectelor a avut doar de câștigat. În acest scop, o activitate semnătură OSF Craiova a reprezentat-o Pijama Party care sperăm să devină o tradiție și pentru viitoarele echipe.


SSF Iași Care este cel mai de impact proiect marca FASFR și de ce? Considerăm campania naționala “Antibioticum” cea mai de succes campanie din grila FASFR, deoarece s-a făcut apreciată prin însăși tema sa, alarma asupra utilizării iraționale de antibiotice în România și apariția fenomenului de rezistență a bacteriilor, prin implicarea studenților. De asemenea nu putem subestima diversitatea activităților care s-au desfășurat, dintre care enumerăm webinarul online împreună cu specialiști, ce a avut un rol de informare suplimentară în rândul studenților, QuizNight-ul Antibioticum a provocat interes pentru voluntari, iar mesajul corect în școli a contribuit la educarea viitoarelor generații cu privire la această problemă.

Care este proiectul local de suflet și de ce (organizat în ultimul an)?

Un proiect drag nostru cu o mare importanță sufletească, cât și cu o dedicare deosebită este Quiz Night, organizat de Departamentul de Programe Sociale. Prin acest proiect, am contribuit la dezvoltarea relației societății noastre cu alte asociații locale. A fost o adevărată provocare pentru participanții noștri, cât și a celorlalte asociații locale, să răspundă la întrebări din diferite domenii de cultură generală, iar voluntarii au făcut acest lucru posibil plini de entuziasm prin lucrul în echipa admirabil. În urmă strângerii de fonduri acestui proiect, ce are o taxă de participare, am colaborat cu niște oameni minunați de la Harmony Cafe, iar împreună am oferit o masă caldă pentru aproximativ 80 de persoane defavorizate.

Ediția nr. 10 40


Care este realizarea/inițiativa de care sunteți cei mai mândri ca Asociație Locală, din ultimul an?

Curioși, empatici, deschiși și îndrăzneți, voluntarilor noștri le place să cunoască și să aibă interacțiune cu cât mai multă lume. Un proiect care le-a oferit o astfel de șansă de a-și exprima libertatea prin personalitatea lor a fost proiectul Twinnet. De aceea devotamentul și voința noastră implicată într-o astfel de experiență a pus societatea noastră pe harta premiilor FASFR Academy unde am câștigat premiul pentru organizarea inedită a ediției Twinnet la nivel național.

Care inițiativă/activitate nouă sau veche/proiect cu impact mare/schimbare ați făcut în ultima perioadă considerați că a îmbunătățit activitatea organizației și poate fi un exemplu pentru celelalte asociații? De-a lungul acestui an am întâmpinat multe provocări noi, dar în același timp am acumulat o experiență frumoasă, diferită, la fel ca în ceilalți ani. Toate aceste acțiuni, ne pun pe toți în situații dificile, din care ieșim biruitor împreună, ca o familie! Voluntarilor le suntem datori cu cele mai frumoase cuvinte, dar în același timp aprecierea noastră vine și abordând micile detalii ale unei vieți de “ssf-ist” în cadrul societății noastre! Pentru că suntem foarte atenți la dorințele lor și vrem ca fiecare să

41 ExTEMPORE

fie unic, să se descopere, dar să ne cunoaștem cât mai bine împreună, tradiția prevede ca la fiecare început de an, după prima ședință a societății să organizăm târgul de departamente unde fiecare coordonator își expune proiectele, realizările, dar și atrage atenția asupra provocărilor întâmpinate. Astfel, voluntarii noștri pot avea o vedere de ansamblu a ce înseamnă responsabilitățile celui mai îndrăgit departament, se pot înscrie în cel mai potrivit necesităților specifice și pot rămâne aproape cu ușurință de coordonator, care îi informează permanent despre noile activități propuse.


ASF Oradea Care este cel mai de impact proiect marca FASFR și de ce? Antibioticum s-a desfășurat în perioada 4-10 Noiembrie 2019 și a avut drept obiective creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a rezistenței la antibiotice în rândul personalului de specialitate și pacienților, promovarea în rândul populației generale a informațiilor cu privire la utilizarea corectă a antibioticelor precum și promovarea în rândul viitorilor specialiști în domeniul farmaceutic a respectării aplicării corecte a protocolului terapeutic în privința tratării infecțiilor. Pentru realizarea acestei campanii, Asociația Studenților Farmaciști din

Oradea a colaborat cu farmaciile Catena prin intermediul federației iar la nivel local cu Direcția de Sănătate Publică Bihor, Școala Gimnazială “Avram Iancu” Oradea, Școala Gimnazială “Dacia” Oradea, Liceul Teoretic “Josef Kozacek” Budoi, Colegiul Național “Onisifor Ghibu” Oradea. Considerăm că această campanie a fost cea mai de impact deoarece numărul persoanelor beneficiare a fost unul mare: 250 studenți farmaciști, 400 elevi și 500 persoane ale publicului larg.

Care este proiectul local de suflet și de ce (organizat în ultimul an)? Unul dintre proiectele de suflet din acest an este “Seara de film caritabilă”, organizată pentru o mămică văduvă cu 7 copii dintre care unul prezenta un handicap. Îl numim proiect de suflet pentru că am experimentat cel mai frumos sentiment în preajma sărbătorilor de iarnă, acela că împreună putem contribui la schimbarea în bine a viitorului celor din jurul nostru și că printr-un gest mărunt putem aduce zâmbete și pe fața celor mai necăjite persoane.

Ediția nr. 10 42


Care este realizarea/inițiativa de care sunteți cei mai mândri ca Asociație Locală, din ultimul an? Odată citită întrebarea cu numărul 3, răspunsul a fost, fără doar și poate FASFR Academy. Este realizarea de care suntem cei mai mândri și care ne-a ajutat cel mai mult: ne-a redat încrederea în noi, ne-a consolidat echipa mai mult ca oricând, ne-a apropiat de federație și ne-a făcut să credem că, muncind împreună, orice este posibil de obținut. Este o experiență pe care o recomandăm tuturor organizațiilor.

Ce activitate nouă sau veche/proiect cu impact mare/ schimbare ați făcut în ultima perioadă considerați că a îmbunătățit activitatea organizației și poate fi un exemplu pentru celelalte centre?

Campania “Lupta împotriva cancerului de sân” s-a desfășurat în data de 30 octombrie 2019 în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Bihor și a avut ca obiective conștientizarea și sensibilizarea populației asupra importanței prevenției și depistării precoce a cancerului de sân. O privim ca o campanie cu impact mare deoarece s-a adresat unui număr de 80 de studenți farmaciști

43 ExTEMPORE

și aproximativ 450 persoane ale publicului larg. Amplasând un stand în fața unui centru comercial a dus la interacțiunea voluntarilor cu persoane din categorii sociale diferite, unele cu nevoie ridicată de informații asupra acestui subiect. Inițiativa abordării stradale a fost bine primită, persoanele nefiind reticente ci dornice de informații. În fiecare an, ASFO încearcă să se autodepășească și să devină cea mai bună versiune a sa.


OSF Sibiu Care este cel mai de impact proiect marca FASFR și de ce? Cel mai de impact proiect marca FASFR, organizat în ultimul an, îl reprezintă TOBACCOntrol, deoarece prin intermediul acestei campanii am reușit să implantăm în subconștientul populației ideea de conștientizare a unui risc, care la început poate părea doar o pură plăcere, însă la final poate urma un traseu letal. În primul rând, această campanie a avut un impact deosebit asupra voluntarilor noștri, oferindule posibilitatea de a-și depăși anumite temeri și de a ieși din zona lor de confort, astfel reușind săși dezvolte aptitudinea de a vorbi în public, ceea ce denotă curaj, seriozitate și dorință de evoluție și de autodepășire. TOBACCOntrol a avut, de asemenea, impact asupra populației care a manifestat un

deosebit interes pentru acest subiect controversat, oferindu-ne răspunsuri sincere la întrebările aferente chestionarelor. Pentru o mai bună diseminare a informației a fost susținută o conferință în cadrul “Academiei Forțelor Terestre” Sibiu, cu care am menținut o bună comunicare pe parcursul desfășurării campaniei. Concluzionând, acest proiect ne-a oferit, nouă ca organizație, o mare vizibilitate în rândul populației și oportunitatea de a trage un semnal de alarmă și totodată de a transmite un mesaj foarte important: dacă ești nefumător, rămâi nefumător, dacă ești fumător gândește-te să renunți la fumat. BE SMART, DON’T START! (Virgilia Bălășel, LEO)

Care este proiectul local de suflet și de ce (organizat în ultimul an)? Proiectul nostru de suflet pe care l-am organizat este FIGHT THE FLU. Acesta are o semnificație profundă pentru OSF Sibiu, deoarece s-a desfășurat pentru prima data în cadrul FASFR Academy 2018, atunci când noi am fost gazda acestui eveniment la care am pus mult suflet și foarte multe emoții.

Ediția nr. 10 44


Pentru noi, FIGHT THE FLU a fost mai mult decât informarea populației despre răceală și gripă. A fost despre magia pe care o vedem în ochii copiilor. Grădinița la care am avut activități a fost un loc în care am retrăit momente din copilărie, având alături de noi fețe pline de blândețe care priveau cu admirație halatele albe. A fost locul în care am descoperit că magia încă există și că sclipirea din ochișorii gingași și veseli este reală. Ne dorim ca FIGHT THE FLU să devină tradiție pentru OSF Sibiu. Ne bazăm întotdeauna pe informare, însă nu ar trebui niciodată să uităm de magia din sufletele noastre. (Ana Dicu, Coord. EDU)

Care este realizarea/inițiativa de care sunteți cei mai mândri ca Asociație Locală, din ultimul an? O realizare notabilă în acest mandat, pe lângă proiectele și campaniile în care am pus mult suflet, a fost modul în care noi ca echipă și ca Birou de Conducere ne-am constituit. Avem modele foarte bune din mandatele trecute, însă ce am adus noi în plus a fost libera comunicare și transparența. Am comunicat continuu, am trecut împreună prin momente mai bune sau mai rele și am folosit situațiile tensionate ca o bună sursă din care să putem învăța. Am învățat cu toții destul de multe lucruri în acest mandat printre care faptul ca reproșurile dezbină, nu unesc și nici nu rezolvă “problema”, că niciodată nu trebuie să încerci să faci totul de unul singur pentru că ai în jurul tău oameni pe care te poți baza, că motivația sta la baza unui voluntar și că este ceea ce ne face mai buni. Sunt “lecții” pe care le învățăm din noi și din nou pentru

45 ExTEMPORE

că uneori tindem să uităm esența, aceea că nu trebuie să existăm ca indivizi ci ca o echipă. Pentru noi această echipă a fost și este în continuare un grup de prieteni, un cadru plăcut în care să ne exprimăm liber orice idee, să glumim și să râdem și în același timp un “Consiliu de război” care în situații critice lucrează și ia decizii împreună răspunzând prompt și cu seriozitate încercărilor. Noi am realizat că împreună suntem mai buni, o armată de omuleți albaștri. (Mihaela Amuzan, Președinte)


Ce activitate nouă sau veche/proiect cu impact mare/ schimbare ați făcut în ultima perioadă considerați că a îmbunătățit activitatea organizației și poate fi un exemplu pentru celelalte centre?

Pentru noi FASFR Academy a venit când nu ne așteptam, când poate credeam că suntem prea mici pentru a face un pas atât de mare. Dar ușor, ușor, ideea a adus o mare realizare în centrul nostru. Pe lângă faptul că a reunit studenții din toate centrele și le-a oferit posibilitatea de a vedea un oraș plin de istorie, cel mai important - ne-a reunit pe noi ca echipă. Iar lucrul acesta s-a văzut pe parcurs, dar și la final, în munca fiecărui omuleț mov. Am reușit să realizăm

o ediție de neuitat, atât pentru noi, cât și pentru ceilalți participanți. Am reușit să ne facem mult mai cunoscuți la nivel național. Am reușit să ne depășim propriile limite, când credeam că nu avem asemenea șanse. Am învățat că oricât de mici am fi, dacă ne dorim cu adevărat un lucru, devenim mari. Nu putem să descriem în cuvinte bucuria care se naște când vine vorba despre ediția FASFR (Andra Nițulescu VPE)

Ediția nr. 10 46


ASF Târgu Mureș Asociația Studenților Farmaciști din Târgu Mureș (ASF Tg. Mureș) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, având ca membri studenți ai Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș. La 11 ani de la înființare, ASF, cu mândrie promovează și apără drepturile și libertățile studenților farmaciști, în vederea

creșterii și îmbunătățirii e d u c a ț i e i farmaceutice, având mereu în inimă și în gând motto-ul “Împreună spre rețeta succesului!”. Următoarele rânduri ale acestui articol au ca scop prezentarea unor activități și programe de suflet ale ASF, care prind contur în fiecare an cu ajutorul voluntarilor noștri dedicați și nu numai.

Care este cel mai de impact proiect marca FASFR și de ce?

Alături de alte asociații locale din diferite zone ale României, ASF este membru activ al Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România, creând astfel oportunități memorabile în cadrul comunității noastre. Un astfel de proiect marca FASFR, care a avut un impact mare asupra membrilor ASF este InterFarma, și anume cel mai fain proiect de schimb de experiență. Timp de o săptămână, centrul nostru a găzduit studenți din toate centrele din țară, iar voluntarii noștri le-au arătat ce înseamnă să fii student la Târgu Mureș.

Care este proiectul local de suflet și de ce (organizat în ultimul an)?

În fiecare an magia sărbătorilor de iarnă își pune accentul și în cadrul asociației noastre prin prestația Corului de Colinde ASF ce are loc în luna decembrie, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, proiect de suflet ce ne sensibilizează profund prin atmosfera creată și ne aduce mai aproape de oameni și de Sărbătoarea Nașterii Domnului.

47 ExTEMPORE


Care este realizarea/inițiativa de care sunteți cei mai mândri ca Asociație Locală, din ultimul an? Realizarea noastră cea mai mare, din ultimul an este organizarea cu succes a celei de-a II-a ediții a Conferinței Anuale a Studenților

Farmaciști din Târgu Mureș “PharmacoFor”, conferință adresată tuturor studenților farmaciști din țară. Având un scop dual: dezvoltarea subiectelor clasice din punct de vedere farmaceutic cu aplicabilitate practică, dar mai ales abordarea temelor de actualitate ce țin de acest domeniu, “PharmacoFor” a deschis ușile cunoașterii timp de 4 zile pentru 98 de participanți interni și 17 participanți externi.

Care activitate nouă sau veche/proiect cu impact mare/ schimbare ați făcut în ultima perioadă considerați că a îmbunătățit activitatea organizației și poate fi un exemplu pentru celelalte centre? Întrebându-ne mereu cum am putea să ajutăm proaspeții admiși în cadrul facultății noastre să depășească mai ușor schimbarea, dar și pentru că ne dorim mereu să avem boboci activi în asociația noastră, de câteva generații am început să îi familarizăm cu informațiile de care au nevoie în primele săptămâni printr-un grup de Facebook cu postări interactive pe parcursul vacanței de vară, urmând ca în prima săptămână să avem chiar o întâlnire cu aceștia. Un alt plus pe care îl are această activitate este faptul că ne putem reîntâlni cu participanții proiectului UVE (Universitatea de Vară pentru Elevi),

pe care îl considerăm deosebit de important atât pentru noi, ca asociație, cât și pentru facultate. În cadrul acestui proiect, elevii clasei a XI-a vor avea timp de o săptămână parte de activitățile unui student. Mai exact, aceștia iau parte la cursuri și laboratoare, cunosc campusul, se distrează la petreceri studențești și ,bineînțeles, își fac o mulțime de prieteni.

Ediția nr. 10 48


LSF Timișoara Care este cel mai de impact proiect marca FASFR și de ce? Cel mai de impact proiect marca FASFR organizat de noi a fost TOBACCOntrol. A fost o campanie foarte bine primită de societate atât online, cât și offline. Voluntarii noștrii au mers în școli, au vorbit cu elevi despre fumat și au primit mere în schimbul țigărilor, existând foarte multă receptivitate din partea lor, iar în mediul online am făcut un filmuleț cu informații despre impactul fumatului, efectele negative pe care le are și de ce oamenii ar trebuii să renunțe la acest viciu.

Care este proiectul local de suflet și de ce (organizat în ultimul an)?

Proiectul nostru de suflet este “Comunicarea cu pacientul”, deja emblemă a organizației. Este cel mai așteptat proiect în fiecare an, având mereu un element nou care

49 ExTEMPORE

are ca scop principal îmbunătățirea lui, desigur în urma feedbackului pe care îl primim în edițiile anterioare. A venit în ajutorul studenților, neavând la facultate până anul acesta, o materie care să simuleze întâlnirea fizică cum se întâmplă în farmacia comunitară, zi de zi, este o simulare dacă doriți a ceea ce va fi profesia majorității studenților absolvenți ai Facultății de Farmacie.


Care este realizarea/inițiativa de care sunteți cei mai mândri ca Asociație Locală, din ultimul an? Realizarea de care suntem cei mai mândri este restructurarea proiectului “Comunicarea cu pacientul”, ceea ce a dus și la un succes și mai mare în rândul studenților, dar și a cadrelor didactice. Anul acesta a venit cu o locație nouă, cu o abordare diferită a cazurilor clinice, adaptare pe nivelul de cunoștințe din fiecare an. Am avut, de asemenea, un număr mai mare de participanți, dar și un public mai numeros. Ne-

am bucurat de succesul avut și că am dus acest proiect la un nivel superior.

Care activitate nouă sau veche/proiect cu impact mare/ schimbare ați făcut în ultima perioadă considerați că a îmbunătățit activitatea organizației și poate fi un exemplu pentru celelalte centre? Împodobitul bradului este activitatea pe care o facem în fiecare an, dar anul acesta a căpătat un nou sens. Ne-am propus să facem din această activitate una care să aproprie voluntarii între ei și pe coordonatori de voluntari de asemenea și am introdus și un Secret Santa. La împodobit am făcut poze, am stat ca în familie, am râs, am glumit și la final am împărțit cadourile care au fost o surpriză plăcută pentru toata lumea. Nu doar că aceasta activitate ne-a apropiat pe toți,

dar am simțit și un sentiment de bucurie, pozitivitate și încurajare, mai ales că pentru noi examenele practice sunt înaintea vacanței de Crăciun și ne consumă multă energie.

Ediția nr. 10 50


Must have în leadership: Echipele performante Mădălina Bălan

P

reocuparea pentru echipe există la nivel organizaţional. În actualul context, de incertitudine, de muncă virtuală, devine și mai clar că oamenii sunt cei care fac diferenţa între o companie profitabilă şi una care încearcă să supravieţuiască. Însă, cum construim o echipă înalt performantă? Aceasta este întrebarea de la care ar trebui să plece orice proces de management. Literatura de specialitate propune o serie de modele de construire a unei echipe astfel încât aceasta să fie eficientă. Există două aspecte fundamentale care trebuie luate în calcul atunci când discutăm despre echipe eficiente: liderul şi membrii echipei. Leadership-ul este abilitatea de a forma şi de a menţine echipe performante (care să obţină rezultate superioare competiţiei). Cu alte cuvinte leadership-ul, ca abilitate, are un impact imediat şi direct asupra eficienţei echipei.

51 ExTEMPORE

Care sunt, însă, „ingredientele” unei echipe eficiente? Ce o face să fie performantă? Care sunt sinergiile care îi asigură buna funcţionare? Pe lângă un bun leadership, este necesar să aibă o misiune comună, obiective comune; talente necesare (roluri funcţionale clare în cadrul echipei ocupate de oameni potriviţi şi roluri psihologice echilibrat reprezentate în echipă); reguli clare şi coerente; angajament al membrilor echipei; resurse necesare; valori împărtăşite în echipă care să susţină atingerea obiectivelor echipei şi climatul pozitiv în echipă; procese de măsurare a rezultatelor. Dintre toate aceste aspecte, rolurile în echipă, rolurile psihologice sunt extrem de important să existe pentru o funcţionare robustă a echipei.


Cinci roluri informale în cadrul unei echipe

Cercetătorii de la Hogan Assessments au identificat cinci roluri informale în cadrul unei echipe în funcţie de o serie de orientări posibile pe care le adoptă liderii. Orientarea spre rezultate: coordonează eforturile şi oferă direcție pentru ceilalţi. Apreciază să fie la conducere şi fac presiuni pentru atingerea rezultatelor. Orientarea spre relaţii: preocupată de moralul celorlalţi şi de modul în care membrii echipei se înţeleg. Optimist, sensibil la sentimentele celorlalţi şi eficient în construirea de relaţii coezive. Orientare spre procese: preocupat de implementare, de modul de executare şi utilizare a procedurilor şi a sistemelor în completarea sarcinilor. De încredere, organizat şi conştiincios în privinţa utilizării procedurilor. Orientare spre inovaţie: sesizează momentul pentru o schimbare atunci când echipa are nevoie să se adapteze la noi condiţii şi cerinţe. Identifică repede tendinţe şi modele, găsind soluţii creative. Orientare spre pragmatism: evaluează din punct de vedere practic şi direct ideile şi propunerile. Pledează pentru soluţii pragmatice şi nu caută ca opiniile sale să fie plăcute de ceilalţi. Direct şi ancorat în realitate. Aceste roluri au la bază trăsături de personalitate care dictează o anumită predispoziţie către un anumit tip de activităţi: relaţionarea cu ceilalţi şi încurajarea cooperării (cei care sunt mai sociabili şi care au scoruri peste medie la senzitivitatea interpersonală), orientarea spre obiective şi rezultate (cei cu scoruri mari la Ambiţie: leadership, dominanţă socială), atenţia faţă de ordine, structură şi procese (cei care au scoruri mari la factorul Prudenţă: conştiinciozitate) etc. Nu rareori auzim într-o echipă că X nu se înţelege cu Y şi că îşi reproşează abordări de lucru diferite: X

Ediția nr. 10 52


este prea orientat pe oameni, prea soft, în timp ce Y este prea concentrat pe obiective şi rezultate. Z este foarte pragmatic şi taie din elanul celor ce au tendinţa de a discuta idei şi de a exagera cu abordarea de tipul „ce ar fi dacă...”. Există anumite roluri psihologice care „intră în conflict” unele cu celelalte, care sunt antagonice, ceea ce explică de ce la nivel de dinamică de echipă două persoane cu orientări foarte diferite (de exemplu cele orientate pe procese versus cele orientate pe inovaţie) pot intra în coliziune. Studiile însă arată că eficienţa unei echipe ca întreg depinde de maniera în care membrii echipei acoperă într-o proporţie suficientă toate cele cinci roluri. Acest aspect este critic să fie înţeles la nivel individual şi de echipă pentru a conștientiza ce aduce fiecare ca şi contribuţie, ce puncte forte are echipa şi ce îi lipseşte pentru a fi mai performantă. Echipele înalt performante pot obţine rezultate superioare. În echipele în care aceste roluri psihologice nu sunt bine reprezentate de membrii echipei apar probleme şi disfuncționalități. Profilul de echipă Hogan ajută managerii să înţeleagă punctele forte, ariile de dezvoltare şi cultura echipei pentru a maximiza performanţa. Astfel, raportul îi oferă managerului într-un mod structurat informaţii valoroase despre maniera în care trebuie să gestioneze echipa ca tot, dar şi fiecare individualitate luată separat, precum şi pentru membrii echipei pentru că au înțeles ce aduce fiecare la nivel de întreg, ce impact negativ au propriile comportamente exagerate şi necenzurate şi care sunt valorile în care crede majoritatea. Companiile de succes sunt acelea care au înţeles nevoia de a investi în oameni. Când vizăm reuşita sustenabilă financiară, pentru a putea contribui pozitiv în societate și a menține locuri de munca, pentru a putea apoi dezvolta si inova, preocuparea către construirea şi dezvoltarea unor echipe eficiente este mai mult decât justificată. Este necesară. Am atasat si o brosura care prezinta un tool de diagnoza a unei echipei, pe care noi il avem de la Hogan si un video https://www.hoganassessments. com/products/teams/

53 ExTEMPORE


O problemă de actualitate De ce numărul studenților la Facultățile de Farmacie este în scădere? Care sunt consecințele acestui fapt? 1) Farmacia este o specializare grea, curricula este destul de încărcată, durata de școlarizare este de 5 ani, taxele de școlarizare sunt unele dintre cele mai mari (în general 7000 - 10000 RON per an) și salariile în domeniu nu sunt atractive. 2) Această problemă este una majoră, simbolizand declinul învățământului superior farmaceutic românesc. 3) Pe termen scurt va scădea calitatea învățământului superior farmaceutic și pe termen lung vom ajunge în situația în care va exista penurie de farmaciști pe piața muncii 4) Interesul scăzut rezidă tocmai din motivele prezentate la punctul 1). Momentan Farmacia este în declin în detrimentul altor specializări care sunt pe val ( IT sau inginerie). Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu Adresabilitatea absolvenților de liceu către facultățile de farmacie din România a scăzut din mai multe motive: lipsa de respect pentru profesia de farmacist din partea patronilor și implicit a pacienților; salarii mici; neimplicarea colegiului farmaciștilor în susținerea importanței acestei specialități în forurile de conducere ale Ministerului Sănătății; lipsa de posturi în clinicile medicale a specialiștilor în farmacie clinică și laborator farmaceutic. Acestea sunt principalele motive din cauza cărora a scăzut drastic concurența și adresabilitatea către facultățile de farmacie din toată țara! Prof. Univ. Dr. Eliza Gofiță, Dna. Prodecan Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova Cei care au dorit să-și îndrepte pașii spre acest domeniu cred că și-au dat seama că lipsește susținerea și implicarea celor care ar putea să susțină profesia de farmacist. Un alt motiv ar fi faptul că nu suntem recunoscuți ca parte a actului medical chiar dacă în realitate suntem o verigă importantă

Ediția nr. 10 54


a acestui lanț. Este o profesie liberală și ar trebui să o putem exercita așa cum am jurat, nu impusă sau dictată de anumiți factori. Farmacistul nu este remunerat corect în raport cu pregătirea profesională și în urma serviciilor pe care le prestează. Și totuși cred și susțin cu tărie că este cea mai nobilă profesie. Mariana Ganea - Oradea Profesia de farmacist este o profesie frumoasă, care îți aduce multe satisfacții, dar din păcate și dezamăgiri, acestea punând în pericol viitorul profesiei. Trebuie să se conștientizeze, de la pacient până la autoritățile din domeniu, că nevoia de farmaciști este la fel de mare ca și de medici atât în prezent, cât mai cu seamă pentru viitor. În ultima perioadă asistăm la o reducere a interesului tinerilor absolvenți de liceu pentru această profesie. Consider că aceasta are cel puțin două cauze majore, una legată de politicile privind statutul farmaciei și profesiei de farmacist în contextul legislativ național, iar cea de-a doua este strans legată de politicile agresive de management și marketing farmaceutic, pe modelul marilor lanțuri comerciale. Este de datoria întregii comunități farmaceutice, academice și profesionale, de a apăra această profesie și de a întreprinde toate demersurile pentru ca farmacistul să fie respectat și apreciat pentru ceea ce este, un SPECIALIST. Farmacistul este la fel de important precum medicul pentru ca actul medical să fie unul eficient și sigur. Și pentru farmacist, la fel ca pentru medic,

55 ExTEMPORE

învățarea este una continuă, având în vedere dinamica dezvoltării de noi medicamente și de noi terapii. Pentru a schimba starea actuală, farmacistul trebuie să devină mai vizibil în contextul societății moderne informaționale, bazată pe cunoaștere și comunicare. Și pentru că trebuie să avem grijă de viitorul nostru, această comunicare trebuie orientată inclusiv către elevi, pentru a le da posibilitatea de a cunoaște multiplele domenii pe care absolvirea facultății de farmacie le deschide: farmacia publică (comunitară), farmacia de spital, farmacia clinică, industria farmaceutică, companii cu specific de produse dermatocosmetice, suplimente alimentare, produse naturale, institute de cercetare, laboratoare de control al medicamentului, laboratoare de toxicologie, laboratoare clinice, agenții de reglementare a medicamentului (ANMDMR, EMA) etc.

Prof. Univ. Dr. Lenuța Profire Decan Facultatea de Farmacie Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași


Din experiența Alumnilor Alumnii sunt oameni dragi Federației, care sunt alături de noi la fiecare pas, ne îndrumă și ne sprijină în toate idealurile pe care vrem să construim cu dăruire și curaj un viitor mai bun pentru stundenții farmaciști, sunt oameni care ne învață din greșeile de ieri să clădim un mâine mai însorit. Așadar, ei sunt foarte importanți pentru noi, FASFR, dar hai să aflăm ce a însemnat Federația pentru ei și cum le-a influențat FASFR parcursull personal și profesional.

DIANA PETRESCU

Decizia de a mă alătura echipei FASFR a fost una din cele mai bune luate în timpul facultății. Așa am avut ocazia să cunosc oameni speciali, motivați de obiective comune, dornici de schimbare și de învățare. Fiecare dintre ei a contribuit la dezvoltarea mea personală și profesională, iar experiențele din FASFR mi-au creat o bază solidă pentru a face față unui job într-o companie farmaceutică. Din activitățile de voluntariat și diversele proiecte am învățat să fiu mai conectată la oamenii din jurul meu, să mă implic în ceea ce cred, să fac față la situații neprevăzute și să găsesc soluții.

Ediția nr. 10 56


BIANCA BĂLUȚĂ Experiența celor două mandate în FASFR a fost una dintre cele mai relevante în timpul anilor de studiu. La nivel personal, mi-a dat mult curaj și m-a îndemnat să îndrăznesc până la capăt. Mai mult, mi-a dat câteva prietenii care sunt sigură că vor dura toată viața, ceea ce pentru mine e foarte important. La nivel profesional, m-a ajutat să-mi creionez misiunea ca farmacist și m-a ajutat să-mi formez o viziune de ansamblu, astfel încât să pot lua cele mai bune decizii. De asemenea, m-a ajutat să construiesc o rețea de oameni la care pot apela și pe care îi pot ajuta când e nevoie. Cred că în final, experiența în FASFR a fiecăruia e unică, dar cu siguranță valoroasă.

IRINA IELCIU Experienţa FASFR a fost şi este, pentru mine, despre oameni: despre cei care miau oferit prietenia lor de-a lungul anilor de voluntariat şi astăzi îmi sunt alături şi le sunt alături în momentele plăcute şi mai puţin plăcute, dar şi despre cei pe care i-am cunoscut în calitate de Alumnus, fie că sunt sau au fost studenţi, membri activi sau Alumni la rândul lor şi care au rămas într-o formă sau alta alături de mine. Consider că fiecare dintre ei a apărut cu un motiv în calea mea şi sunt convinsă că fără ei povestea mea FASFR nu ar fi fost la fel de frumoasă. Am învăţat de la fiecare din ei câte ceva şi învăţ în continuare câte ceva, atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional. Cred cu tărie că fiecare om care alege să se implice într-o măsură mai mare sau mai mică în voluntariat are puterea să determine o schimbare în bine, iar lucrul acesta îi face pe toţi aceşti oameni atât de speciali. Îndemnul meu ar fi să credeţi în cei de lângă voi şi să aveţi încredere că din cele mai neașteptate experienţe se pot naşte cele mai frumoase prietenii!

57 ExTEMPORE


IULIAN BRĂTULESCU

FASFR a însemnat pentru mine: OAMENI și LUCRURI CU SENS. Spun asta pentru că în cadrul FASFR am învățat de la oameni, am lucrat cu oameni, am ascultat oameni și am fost ascultat de oameni. Poate pentru multă lume sună clișeic ce am menționat mai sus, dar pentru mine, un individualist convins a fost... lifechanging experience. Am învățat să îmi exprim ideile într-un mod constructiv, să nu judec, să ofer feedback, să îmi asum când greșesc și, cel mai important, să am curaj să transmit și să fac ceea ce e corect. De ce lucruri cu sens? Pentru că nu ajunge să faci lucruri doar pentru că au fost tradiție sau pentru că așa s-a făcut și în trecut. În FASFR am învățat să gândesc outside the box, să fac lucruri inovative bazate pe nevoi. Profesional, tot datorită oamenilor din FASFR am ajuns să lucrez într-o companie unde îmi place ceea ce fac și pe această cale vreau să mulțumesc lui Drăgan, lui Lupu și mai ales lui Băluță.

CRISTIANA BÎGIU Experiența mandatului în FASFR a reprezentat pentru dezvoltarea mea profesională unul din stâlpii de rezistență pentru transformarea mea într-un profesionist în domeniul sănătății. Anul petrecut în FASFR m-a ajutat să îmi construiesc o imagine a sistemului de sănătate din România, antrenându-mi permanent gândirea critică constructivă în ceea ce privește observarea punctelor forte și a punctelor slabe ale acestui sistem. Am învățat că nu este suficient să observi, ci este nevoie de oameni cu zvâc și energie care să găsească soluții și să le implementeze. Mai mult de atât, este foarte important să colaborezi cu oameni din comunitate pentru că orice problemă se rezolvă mai eficient atunci când ai în jur o echipă cu care să pui umărul la treabă. Am devenit proactivă prin conștientizarea responsabilității pe care o am ca parte a comunității. Din punct de vedere personal, în urma acestei experiențe cred că cel mai important lucru cu care am rămas sunt oamenii, oamenii cu care am împărțit timp de un an obiective, provocări și reușite, oameni care astăzi îmi sunt prieteni.

Ediția nr. 10 58


SILVIA CĂRĂȘEL

FASFR a fost o sumă de provocări și oameni frumoși. În urma experienței, am învățat că într-adevăr pot realiza ceea ce îmi propun și că e important să am încredere în colegii de lângă mine. Din punct de vedere profesional m-a făcut mai conștientă de oportunitățile unui farmacist, dar mai ales de cât e de important ca în această profesie să plec la drum de mână cu alți oameni cu care împărtășesc aceleași valori. Așa cum Federația a crescut și s-au conturat proiecte minunate de la acest fundament al încrederii și al determinării, aceleași valori le putem folosi și mai departe ca motor al schimbării. Pe plan personal prețuiesc oamenii frumoși pe care Federația i-a adus în viața mea și au rămas până acum. Oameni de la care am învățat și alături de care am crescut. Mărturisesc că atunci când am decis să mă mut din Timișoara în București, gândul că voi avea comunitatea FASFRistă aproape mi-a dat un avânt suplimentar de încredere. Îmi voi aminti mereu cu foarte mult drag de perioada petrecută în Federație, mai ales de anul în care am coordonat proiecte de sănătate publică alături de colegi creativi și determinați din țară. Lor le datorez reușita mandatului și mă întorc cu acest gând la valența componentei “oameni”. În cuvinte simple, FASFR asta face, aduce oameni faini împreună și le dă imboldul de a face lucruri frumoase pentru comunitate.

OANA-ELENA PERJU Am avut primul contact cu FASFR în anul II de facultate, la o Adunare Generală, în Craiova. Acolo am descoperit tineri real interesați de binele studenților farmaciști, încrezători, sociabili și mi-am zis că așa vreau și eu să devin. În toamna aceluiași an am candidat pentru funcția de Secretar General și alături de o echipă extraordinară am luat parte la minunatele lucruri care urmau să vină. Experiența FASFR mi-a îmbogățit viața cu mulți oameni frumoși cu care sunt și acum prietenă, dar și cu sentimentul că binele poate învinge dacă ai oamenii potriviți alături. De altfel, un alt beneficiu a fost faptul că mi-a inoculat să îmi doresc să explorez noi orizonturi ceea ce m-a adus în punctul în care îmi place foarte mult ceea ce fac.

59 ExTEMPORE


Sistemul de sănătate actual – unde este nevoie de farmaciști și cum pot contribui ei la îmbunătățirea acestuia?

Farm. Sânziana Mardale

M

i se mai întâmplă, rar ce-i drept în ultima perioadă, ca în vâltoarea unei zile să cad pe gânduri, să îmi amintesc sentimentul din primul an după ce am terminat facultatea și să îmi imaginez cum o să arate profesia de farmacist în România în 2025. Oare vom fi reușit să schimbăm ceva? Probabil vă gândiți că veți găsi în acest articol o formulă chimică, prin care combinând mai multe elemente, urmând anumiți pași exacți și adăugând, de regulă, un catalizator, să obțineți în final o „soluție” în care să întrezăriți exact ceea ce vi se potrivește din domeniul farma.

Ediția nr. 10 60


Nu prea cred eu în formule general valabile, nu atunci când vine vorba de fiecare dintre noi. Veți găsi, cu siguranță, formula proprie prin care să fiți împăcați cu domeniul în care profesați și activitatea desfășurată. Ceea ce pot să împărtășesc cu voi sunt etape prin care am trecut în propria experiență și contactele pe care le-am avut cu mai multe arii ale practicii farmaceutice. Da, farmacistul ar putea avea un rol esențial în mult mai multe domenii ale sistemului de sănătate. Da, farmacistul ar trebui să fie acel profesionist de care sistemul de sănătate din România nu se poate lipsi. Și poate că aceste idei rămân o temă de reflecție pentru voi – să te gândești ce poți face tu, cu ce poți contribui, ce poți schimba la atitudinea ta, pentru ca aceste lucruri să se întâmple. Am absolvit Facultatea de Farmacie din Cluj-Napoca în anul 2013 și în acești puțini ani am reușit să acumulez un masterat în farmacovigilență și unul în resurse umane și managementul

61 ExTEMPORE

echipelor, să lucrez în farmacii comunitare, să fiu consilier în cadrul Ministerului Sănătății, să desfășor activități de advocacy în politici de sănătate, în special legate de vaccinare, și să promovez farmacia independentă și farmacistul etic în societate. Din punctul meu de vedere, a lucra în farmacia comunitară este esențial pentru experiența voastră, indiferent pe ce domeniu doriți să vă axați ulterior. Doar aici puteți avea contact direct cu pacientul, cu temerile și nevoile sale. Va trebui să învățați în ritm alert sute de denumiri comerciale de medicamente și alte produse. Veți înțelege modalitatea în care sunt prescrise și eliberate medicamentele în România. Și poate cel mai important, vă veți lovi de problemele esențiale, de bază, cu care se confruntă sistemul farmaceutic, pe care nimeni altcineva nu le vede. Experiența din farmacia comunitară a avut un rol important atunci când am ajuns consilier al Secretarului de Stat, responsabil cu politica medicamentului și cea farmaceutică. Este absolută nevoie de persoane, în toate punctele cheie din administrația publică centrală și locală, care să înțeleagă sistemul la baza lui, cum funcționează fluxurile și care sunt blocajele care pot apărea, atunci când sunt propuse anumite direcții sau soluții. Farmacistul


ar trebui să aibă mereu un loc la masă atât în Ministerul Sănătății, cât și la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, la Institutul Național de Sănătate Publică și la corespondențele lor pe plan local. Deși există farmaciști implicați în anumite funcții, responsabilitățile lor sunt limitate (ex: la calitatea medicamentului sau inspecțiile farmaceutice). Ori farmacistul ar trebui să fie parte din echipa care ia decizii cu privire la toate etapele care privesc medicamentul și politica farmaceutică – de la autorizarea medicamentelor, la decizia de rambursare (procesul de HTA – evaluarea tehnologiilor medicale), la negocierile privind prețul medicamentelor și până la protocoalele terapeutice. Realizarea unui sistem de servicii farmaceutice poate fi propus doar de către un farmacist, în echipă cu persoane din alte domenii, precum cel economic. Lucrul în echipe multidisciplinare este unul din lucrurile care îi lipsește sistemului de sănătate din România și care poate i-ar aduce cele mai multe beneficii. Mult mai aplicat, în câteva luni la minister, am învățat extraordinar de multe lucruri,

pe care în acest moment nu ai unde să le aprofundezi în țară (cu foarte mici excepții). A trebuit să înțeleg contextul național privind povara unor boli, privind modalitatea în care un medicament este evaluat în funcție de epidemiologie, de beneficiile pe care le aduce, de cost-eficiența sa și ce economii poate aduce la bugetul de stat în raport cu cheltuielile asupra bolii. Am învățat care este raportul dintre instituțiile publice și care este traseul în sistemul de sănătate. Am înțeles care este mecanismul de stabilire a prețurilor medicamentelor, de ce prețul în alte țări din Europa ne influențează prețul în România și de ce noi putem să influențăm prețul altei țări, cum apar deficiențe în aprovizionarea cu medicamente și care sunt principalele cauze. Am discutat cu specialiști din alte țări legat de exportul intracomunitar de medicamente, legat de deficiențele în aprovizionare („shortages”) sau de cum se desfășoară negocierile pe volume cu companiile producătoare de medicamente, atunci când se achiziționează medicamente puse la dispoziție de către stat. Am redactat acte

Ediția nr. 10 62


normative, am învățat noțiuni de bază de tehnică legislativă și știu acum unde să caut pentru a înțelege cum se modifică o lege, un ordin, o hotărâre de guvern. Am înțeles care este procesul legislativ al unui act normativ și cum putem noi, oricare dintre noi, să intervenim legal pentru a schimba anumite măsuri. Am luat contact pentru prima dată cu noțiunea de evaluare a tehnologiilor medicale (HTA) și mi-am dat seama că mi-ar fi plăcut să am încă din facultate informații și cunoștințe legate de politici publice, de sisteme de HTA în lume și cum poate farmacistul să se implice la un nivel mult mai de ansamblu și care de fapt ne influențează munca de zi cu zi și în farmacia comunitară, și în depozit sau fabrică, și la catedră. Trecerea de la o poziție din interiorul sistemului la una care milita pentru politici de sănătate și propunea soluții prin diferite campanii de conștientizare, care să implice mai mulți actori din societate, mi-a oferit oportunitatea de a lucra cu oameni cu spirit civic, care susțin cu ardoare lucrurile în care cred. Mai mult, am reușit să înțeleg și mai bine modul în care funcționeză puterile legislative și executive din România, rolul Parlamentului și cum se adoptă actele normative.

63 ExTEMPORE

Mi-am îmbunătățit abilitățile de a redacta luări de poziție, adrese și comunicate de presă. Iar acum, m-am reîntors mai aproape de farmaciștii din farmaciile comunitare, lucrând cu un grup ambițios de farmacii independente, care promovează etica în practica farmaceutică. Împreună, încercăm să punem pe agenda autorităților rolul farmacistului, să fim proactivi și să venim cu soluții, să reacționăm legat de orice temă privind domeniul farma și să colaborăm cât de mult cu cei mai apropiați colegi din domeniu, medicii. Pentru a încheia cu începutul, vă mai spun doar că implicarea mea ca voluntar în organizații studențești a fost definitorie pentru traseul meu de până acum. Abilitățile de comunicare, de implicare civică și socială, vorbitul în public, scrierea mesajelor și comunicatelor, reprezentarea colegilor studenți în alte foruri de conducere, și multe altele, le-am desprins încă de pe atunci și le-am cultivat cu grijă de-a lungul anilor. Fiecare curs, fiecare persoană cu care ne întâlnim și ne inspiră, fiecare implicare a noastră în „altceva” sau „ceva mai mult”, sădește o sămânță în gândirea și valorile pe care le avem. Vă îndemn să profitați de orice ocazie pe care o aveți, veți culege fructele atunci când nici nu vă așteptați.


Să înțelegem mai bine rezidențiatul!

Farmacie Clinică Laborator Clinic Farmacie Generală

Ediția nr. 10 64


Farmacie Clinică Salutare dragi colegi și viitori rezidenți! Mă numesc Sándor SZABÓ și sunt farmacist specialist în specialitatea Farmacie clinică și Training Manager la compania Ropharma SA. Aș dori să împart cu voi impresiile personale legate de rezidențiatul în Farmacie clinică. Cu speranța că aceste informații vă vor ajuta să vă faceți o imagine mai completă asupra pregătirii în această specialitate, permiteți-mi să dau startul. Am absolvit facultatea de Farmacie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, promoția 2012. Datorită disciplinei de Farmacie clinică, și în special dnei conf. Adina Popa, șef de disciplină, pot spune că m-am îndrăgostit de această materie. Atunci am considerat că această materie îmbină perfect științele farmaceutice cu științele medicale,în așa fel încât farmacistul poate contribui semnificativ la siguranța și eficacitatea unui tratament medicamentos. În perioada anului 5 am decis că voi participa la concursul de

65 ExTEMPORE

rezidențiat. Țin minte că erau foarte puține locuri la Farmacie clinică (7 cred) la Cluj-Napoca și eram destul de mulți care neam fi dorit această specializare. Dacă nu mă înșel, eram aprox. 4 farmaciști/loc. Totodată, salarizarea era mică în perioada respectivă (870 RON/lună). Dar interesul mare pentru această specialitate m-a determinat să mă asigur că mă voi pregăti în așa fel încât să ocup un loc. În pregătire am avut un ajutor important, pe colega mea farmacist clinician Adina Torje, cu care eram într-o competiție constructivă continuă. Examenul de rezidențiat este unul complex, necesită multă pregătire și perseverență. La un anumit moment dat am numărat totalul de pagini pentru rezidențiat (peste 3000 de pagini de citit și de învățat). Materie multă, foarte multă. Mulți dintre noi am lucrat deja, dar pot spune că am avut două șefe care au înțeles importanța pregătirii continue și am primit o lună de concediu cu plată pentru a mă pregăti cât se poate de bine pentru rezidențiat. Mulțumesc enorm pentru susținere Corinei și Mariei Crișan. Am dat examenul apoi la repartiție am ales Farmacia clinică. Repartiția se desfășoară


la câteva zile după examen și se aplică regula „Primul venit, primul servit”. Există două opțiuni: loc sau post. Loc însemnând pregătire în centrul universitar, dar fără asigurarea unui post. Iar post înseamnă ocuparea unui post de farmacist clinician după terminarea rezidențiatului la spitalul care anunță postul. Spitalul poate să fie din orice județ, nu obligatoriu din județul centrului de pregătire. Fiecare proaspăt rezident evident că are emoții în momentul în care începe activitatea de pregătire. La Cluj-Napoca programul de pregătire s-a împărțit pe: farmacie de spital (6 luni), farmacie comunitară (6 luni) și pregătire pe diferite secții (la alegere) timp de 24 de luni. Deoarece farmacia este un loc mai cunoscut, cele două stagii de farmacie cu circuit închis și farmacie comunitară au

trecut foarte repede. Nivelul de emoții a crescut considerabil în prima zi în care ne-am prezentat pe secție. Pentru început am ales Medicina internă deoarece am considerat că pot să intru în contact cu mai multe patologii și cu mai multe scheme de tratament. Șeful de secție m-a repartizat la un medic internist și de acolo a început distracția: caută medicul prin spital (habar nu aveam cum arată), spune-i cine ești și ce vrei de la el, fă-l să înțeleagă ce este un farmacist rezident, învață-l cu ce se mănâncă farmacia clinică, explică-i de ce vei sta ca un scai după el etc. Acestea erau momentele mai grele, dar nu imposibile. Ce am învățat din această experiență și ce as sugera viitorilor rezidenți este: Să aveți încredere în voi, să fiți mândri că sunteți farmaciști rezidenți și să arătați colegilor medici ori

Ediția nr. 10 66


de câte ori este posibil cât de multe cunoaște un farmacist. De fapt “secretul” unui farmacist rezident de succes este să fie proactiv, mereu implicat, mereu lângă medic, mereu de ajutor și de multe ori suficient de tupeist. Nimeni nu vă va ține de mână și nimeni nu va trage de voi. Dacă vă implicați, existați, dacă nu, stați acasă, dar nu ocupați un loc degeaba, pentru că mulți șiar dori locul vostru, dar poate nu au avut posibilitatea. Respectați medicii, respectați colegii medici rezidenți și o să formați o echipă foarte bună. Pe secția de interne am petrecut 14 luni cu doi medici foarte deschiși: dna. Dr. Angela Cozma și dna. Dr. Nicoleta Leach. Le mulțumesc pentru deschidere, pentru susținere și pentru respectul reciproc. A fost o experiență memorabilă unde am învățat cum este să internezi un pacient, să îi realizezi anamneza medicamentoasă, să ceri analizele de laborator, să interpretezi rezultatele, să faci alte investigații, să tragi niște concluzii pretinente, să alegi tratamentul medicamentos personalizat, să consiliezi atât medicii, cât și pacienții și cel mai important poate, să îți asumi

67 ExTEMPORE

responsabilitate pentru fiecare decizie luată prin argumentare științifică. Pentru acest lucru este nevoie de multe ore de învățare, de încredere în sine, de colaborare bună cu tot personalul medical și de mult mult timp, deși datorită situației financiare era nevoie să lucrez și la o farmacie cu circuit deschis. Programul meu era: 7-14 spital, 15-20 farmacie, timp de aproape 3 ani. Dar a meritat fiecare efort investit. Ah, și să nu uitați să cereți sporul de secție, deoarece farmaciștii rezidenți au drept la spor. După secția de interne mi-am dorit experiență pe secțiile de cardiologie (3 luni) și diabet zaharat (3 luni). Am avut multe de învățat și mai ales am putut să privesc o rețetă “de sus”, adică știam că lucrurile practice nu corespund de fiecare dată cu teoria. De exemplu, dacă la facultate am învățat de o interacțiune medicamentoasă, în practică s-a dovedit că sunt situații când aceste interacțiuni nu pot fi evitate din mai multe motive (lipsă medicament, reacții adverse la alte substanțe, scheme personalizate etc.). După stagiile din spital și după finalizarea celor 3 ani de pregătire urmează examenul de specialist. Un examen destul de solicitant cu parte practică și teorie, însă este


un examen care aduce la un loc toate cunoștințele acumulate în cei 3 ani. Se pică la examenul de specialist? Da, se pică, dar, există reexaminări ulterioare, deci alte șanse pentru titlul de farmacist specialist. Ce face un proaspăt farmacist specialist în farmacie clinică? Păi, primul impact major pe care l-am avut este încrederea oferită de către pacient din farmacia comunitară. După ce îți schimbi ecusonul iar pacientul vede că ești specialist, de parcă se transformă: te ascultă mai mult, ia în considerare sfaturile oferite, se deschide și povestește lucruri pe care greu reușești să le afli, relația devine mult mai strânsă și pacientul tinde să te caute doar pe tine de fiecare dată. La fel se întâmplă și cu medicii. Când identifici o eroare pe o rețetă și suni medicul, în momentul în care te prezinți și spui că ești farmacist specialist XY, transformare totală (cel puțin eu asta am observat). Apoi evident se deschid porți către spitale: posturi de farmacist specialist în farmacie clinică. Probabil acest job este visul fiecărui farmacist clinician, să lucreze pe secție, la patul bolnavului, în colaborare cu medicul curant. Și da, este posibil, deoarece avem exemple de farmaciști clinicieni (foști colegi) la Cluj-Napoca unde se lucrează pe secție. În momentul de față colaborez deja de un an și jumătate cu Spitalul Militar de

Urgență “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, unde am avut un rol important în obținerea acreditării spitalului pentru care am primit Diploma de excelență și unde am ajutat la realizarea unor protocoale de tratament. Totodată mă mândresc cu activitatea mea de Training manager la Ropharma SA, unde pregătesc personalul din farmacii pe partea profesională (traininguri, cursuri, workshop-uri, prezentări etc.), deoarece consider că din toată experiența mea de farmacist clinician pot transmite multe lucruri colegilor care lucrează în farmacii comunitare. Pe scurt, pe lung, cam acestea sunt impresiile personale legate de rezidențiat, deși mai sunt multe multe amintiri, însă am încercat să le aleg pe cele relevante pentru viitorii rezidenți de farmacie clinică. Aș încheia cu un citat celebru de la Mahatma Gandhi care consider că se potrivește perfect unui rezident: “Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” Mult succes!

Farm. clin. Sándor SZABÓ

Farmacist specialist – Farmacie clinică Training manager - Ropharma

Ediția nr. 10 68


Laborator Clinic Una dintre experiențele din viața de farmacist, rezidențiatul Asist. Univ. Drd. Gina Lupașcu La două luni după ce am aruncat toca și am depus un jurământ, am zis că 5 ani de facultate numi ajung și să mai încerc ceva: Rezidențiatul. Și acum, ca și atunci încă nu îmi vine să cred că am reușit să primesc titlul de rezidentă. Spun asta pentru că admiterea la rezidențiat a venit după un mandat de președinte al Societății Studenților în Farmacie București (SSFB), un ultim an de facultate în care m-am ocupat cu drag de organizarea evenimentelor pentru absolvire, am scris și susținut un examen de licență și la două săptămâni după ce am fost declarată farmacist, am susținut o admitere la doctorat. Totodată, între acest ultim eveniment și admiterea la rezidențiat am început să particip și la orele de laborator de Fiziologie pe care ușor, ușor urma să le preiau în lucrul cu studenții. A fost o perioadă despre care pot spune că mă bucur că a fost și mai ales că a trecut cu bine. Am simțit nevoia de a vă aduce în atenție aceste aspecte pentru a

69 ExTEMPORE

ști de la început datele probleme și apoi să rămână la latitudinea voastră interpretarea privind „povestea mea de rezidențiat”. Astfel, pentru mine pregătirea pentru admiterea de rezidențiat am considerat-o a fi destul de densă, dificilă. Deși am început cu încredere să învăț pe undeva prin luna mai, n-am avut continuitatea pe care mi-o propusesem și asta s-a simțit. Totuși, între o combinație de Fiziologie și început de doctorat, cel mai bine am consolidat materia între admiterea la doctorat (finalul lui septembrie) și examenul de admitere la rezidențiat (finalul lunii noiembrie). Acest interval recomand tuturor să vi-l eliberați și să rezistați tentației de a vă arunca în câmpul muncii să lucrați. E doar un sfat. Și de asemenea, din punctul meu de vedere cel mai potrivit moment să încerci provocarea rezidențiatului, este imediat după absolvire. E mult mai ușor să consolidezi atunci tot bagajul de informații acumulat pe parcursul celor 5 ani. Ceea ce am studiat pentru admitere pot spune că mi-a folosit într-o oarecare măsură, nu foarte mare, mi-a oferit o bază pentru ceea ce a urmat apoi în cadrul specializării pentru care am optat după obținerea rezultatului.


Menționez că nu eram decisă ce specializare să aleg înainte de examen. După ziua admiterii și afișarea clasamentului la nivel național am avut aproximativ o săptămână la dispoziție să aleg specializarea. Cum am făcut asta ? Pornind de la prezent și trecând prin filtrul curriculei corespunzătoare specializărilor Laborator farmaceutic și Farmacie clinică pe care le-am consultat cu mare interes, m-am proiectat într-un viitor în care deja finalizasem fiecare specializare și încercam să îmi dau seama cum mi-ar fi plăcut să devin. „Pentru doctoratul în chimie anorganică, mi-ar fi de ajutor să urmez specializarea pe Laborator, dar pentru poziția de asistent la Disciplina de Fiziologie mi-ar fi de ajutor să urmez Clinica”. Cam așa am oscilat câteva zile. În final am decis să merg pe Laborator pentru simplul fapt că dacă nu aș mai lucra în mediul didactic, aș alege să lucrez în cercetare. Dacă știți de la început ceea ce vă doriți să urmați, atunci lucrurile sunt mult mai simple. Eu v-am prezentat situația mea pentru a oferi o perspectivă de gândire celor care se vor regăsi într-o situație similară celei prin care am trecut eu. Nu regret alegerea specializării, deși ceea ce mi-aș

dori mai mult ar fi ceva mai multă practică dincolo de zidurile facultății. La rezidențiat nu mai resimți aceeași presiune privind examenele, discuțiile întreprinse sunt mai profesionale, practice și dinamice, resimțind evoluția ta profesională. E ca o „prelungire” a facultății în care consolidezi multe aspecte învățate până atunci și încerci să le înveți să le valorifici. Despre cum sunt integrați farmaciștii specialiști în sistem, nu aș putea spune din proprie experiență pentru că mai am puțin până să ajung la acel nivel. Dar din experiența altora, există o carență în disponibilitatea acestor posturi după finalizarea rezidențiatului. Din punctul meu de vedere, problema imaginii profesionistului în domeniul medicamentului începe de la declararea lui ca farmacist și se continuă și atunci când are titlul de farmacist specialist. Pentru rezolvarea acesteia aș miza pe unitate, colaborare, asumarea responsabilității, înlăturarea superficialității, consolidarea relației medic – farmacist, aspecte la care fiecare dintre noi putem contribui prin activitatea de zi cu zi pe care o întreprindem și care pot să aibă bazele încă din studenție.

Ediția nr. 10 70


Farmacie Generală Rezidenţiatul reprezintă forma specifică de învăţământ postuniversitar pentru absolvenţii licenţiati ai facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, care asigură pregătirea necesară obţinerii uneia dintre specialităţile cuprinse în Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală. În prezent, absolvenţii licenţiaţi ai Facultăţii de Farmacie din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara pot opta pentru pregătirea prin rezidenţiat pentru trei dintre specialităţile farmaceutice cuprinse în Nomenclatorul mai sus menţionat şi anume Farmacie clinică, Farmacie generală și Laborator farmaceutic. Specialitatea Farmacie generală a figurat în Nomenclator până în anul 2001, după care a fost sistată pregătirea rezidenţilor până în anul 2020, când această specialitate a fost reintrodusă în Nomenclator. Formarea de farmacişti specialişti în Farmacie

71 ExTEMPORE

generală a redevenit o activitate de actualitate, fiind justificată pe de o parte de numărul mare de pacienţi care se adresează în fiecare an farmaciilor cu circuit deschis, iar pe de altă parte de lipsa specialiștilor care să poată evalua producătorii de medicamente și cosmetice, în contextul apariției Directivei Europene privind medicamentele contrafăcute. Farmacia generală este specialitatea farmaceutică în care se utilizează cunoştinţele farmaceutice şi biomedicale în vederea asigurării în condiţii optime a asistenţei cu medicamente prin farmacii publice şi de spital. Procesul de pregătire prin rezidenţiat în specialitatea Farmacie generală are o durată de 3 ani şi se desfăşoară sub autoritatea Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi în colaborare cu Colegiul Farmaciştilor din România. Pregătirea în specialitatea de Farmacie generală se desfăşoară în mod descentralizat, regional, în centrul universitar Timişoara, la nivelul Facultăţii de Farmacie prin Departamentul de Studii postuniversitare şi rezidenţiat din


cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara. Pe toată durata pregătirii continue în specialitatea Farmacie generală, rezidenţii îşi desfăşoară stagiile teoretice la Facultatea de Farmacie, iar stagiile practice în farmacii publice şi de spital. Pregătirea în specialitatea Farmacie generală constă în continuarea şi aprofundarea cunoştinţelor dobândite de farmacişti pe durata studiilor de licenţă la Facultatea de Farmacie, atât la disciplinele fundamentale (chimie anorganică, chimie organică, chimie analitică, fizică şi chimie fizică, botanică, anatomie şi fiziopatologie etc.), cât şi la cele de specialitate farmaceutică (farmacologie, farmacie clinică, tehnologie farmaceutică, chimie farmaceutică, farmacognozie şi fitoterapie, biofarmacie, analiza medicamentului, legislaţie farmaceutică, management

farmaceutic, produse tehnicomedicale, homeopatie etc.) şi biomedicale (patologie clinică, biochimie etc.). Bazată pe o curriculă comprehensivă, pregătirea în specialitatea Farmacie generală va permite viitorilor farmacişti specialişti să-şi desfăşoare activitatea în farmacii publice şi de spital, precum şi în agenţii de evaluare a calităţii medicamentelor şi produselor cosmetice. De asemenea, farmaciştii specialişti în Farmacie generală vor putea completa lipsa de personal specializat în domenii medico-sanitare importante cum ar fi oncologie, radiofarmacie sau farmacovigilenţă. Conf. Univ. Dr. Farm. Lavinia Lia Vlaia Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș”

Ediția nr. 10 72


Design: Mirabela Romanescu Copertă: Cristina Herman Tehnoredactare: Bianca-Elena Pînzariu, Bianca-Roxana Apostu, Elisabeta Mușat


contact.fasfr@gmail.com facebook.com/fasfr instagram.com/fasfromania www.fasfr.ro


Profile for Design&IT FASFR (Mirabela Romanescu)

Revista ExTempore nr.10 2020  

Farmacistul în sistemul de Sănătate

Revista ExTempore nr.10 2020  

Farmacistul în sistemul de Sănătate

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded