De Scheveninger - week 51 - 2017

Page 6

AANDACHT VOOR SENIOREN

18

In navolging van Haagse Luikjes 2016, wordt in december 2017 met Scheveningse Luikjes drie weken lang extra aandacht gevraagd voor eenzaamheid onder senioren op Scheveningen. Zelfs in dit Haagse stadsdeel, waar van oudsher sterke sociale controle is, voelen senioren zich toch vaak eenzaam. Scheveningse Luikjes mobiliseert, van 1 t/m 21 december ondernemers, instellingen en burgers om samen tijd en aandacht te schenken aan eenzaamheid onder deze senioren.

Royal Christmas Fair

11

Oma Toos

De Scheveningse Luikjes kunnen eenzaamheid onder senioren niet oplossen, maar schenken, op ludieke wijze, letterlijk tijd en aandacht, aan eenzaamheid onder senioren.

Rederij Groen

Paagman

03

De Dagvisser

05 PicNic

14

HWW Zorg

Rabobank

17

WK Zeilen 2018

Bibliotheek

Team Intro

20

10

13

15

De Parels van Scheveningen

01

Sensoor

21

07

Scheveningse Luikjes kan eenzaamheid niet oplossen, maar wil jaarlijks, steeds op een andere locatie in de stad, letterlijk tijd en aandacht schenken aan eenzaamheid onder senioren. LUIKJES Ondernemers, instellingen en particulieren, doen mee, om samen, tijd en aandacht te schenken aan eenzaamheid onder senioren. In de eerste drie weken van december wordt iedere dag een luikje geopend. Dit is een verhaal, initiatief of activiteit van diverse partijen. De kalender, die op wisselende locaties op Scheveningen staat, dient als ‘anker’ en geeft iedere dag een “cadeautje”.

04

19

09

Rotary Scheveningen

SCH 236

Zuiderstrandtheater

06

Virtual Reality

12 Pathé

08

02

Cool Event

Amrath Kurhaus

16

ADO in de Maatschappij

Scheveningse Parel van de week Zonder dat hij het zelf wist werd de 86-jarige Arie Spaans steeds als hét voorbeeld van een Scheveningse parel genoemd door de initiatiefneemsters van de Scheveningse Luikjes. Else Kodde en Madelon Vink haalde Arie bijna in elk gesprek wel aan. “Als we probeerden uit te leggen wat een Scheveningse parel LOGO voor ons inhield, dan vertelden we altijd‘SCHEVENINGSE over Arie. Zelf opLUIKJES’ hoge leeftijd staat hij nog altijd klaar voor anle�ertype Rubik, met pay-off deren en helpt ook andere senioren in zijn omgeving. Dat soort mensen moet je koesteren.” Zo ontstond voor Else en Madelon het idee om de mensen die zij in het zonnetje wilden zetten Scheveningse parels te noemen. Senioren die zich inzetten voor hun medemens en net dat verschil maken in de samenleving. Arie doet dat door post rond te brengen tussen verschillende wijk- en buurtcentra op Scheveningen. Het is vrijwilligerswerk wat hij nog met veel plezier doet. “Dan blijf je tenminste lekker onder de mensen”, vindt de heer Spaans. Hij vindt het goed dat er een initiatief is zoals de Scheveningse Luikjes, waarbij senioren in het zonnetje worden gezet. “Daar moet je blij mee zijn”, aldus de heer Spaans. Op 21 december wordt de adventskalender van de Scheveningse Luikjes weer teruggegeven aan zee, maar ook in 2018 wordt het initiatief voortgezet. “Wij zijn trots dat in 2018 de luikjes doorgegeven worden waarmee senioren op Scheveningen, niet alleen in december, maar het hele jaar door tijd en aandacht ontvangen”, aldus Else en Madelon.

Deze pagina’s worden mogelijk gemaakt door: