De Scheveninger - week 37 - 2018

Page 1

dinsdag 11 september 2018

week 37

DONZEN DEKBEDDEN

30% voordeel

BEDTEXTIEL

25%

voordeel

Foto: Dick Teske

Hoog Lindoduin: Het einde van een tijdperk

10 jaar Taleninstituut HERFSTN E CURSUSS TaalTaal Taal STARTEN BER 17 SEPTEM

TEGEN INLEVERING

VAN DEZE ADVERTENTIE PRIVÉLES K IJ L E G € 10,- korting!! OOK MO

Robert van der Zwan Makelaardij B.V. Statenlaan 143 2583 GK Den Haag T 070 358 86 80

W

NIEU

H E E R L I J K WA R M E N C O M F O R TA B E L E N A LT I J D D E J U I S T E T E M P E R AT U U R . A L L E E N T I J D E N S D E Z E 10 DAGEN VOOR SPECIALE PRIJZEN*! *aanbieding geldt voor het Excellent 650 en het Astro duo dekbed.

onze lux waanzinnig

DO RANGER BADGOED

3+1 cadeau É É N VA N D E G R O O T S T E E N U I T G E B R E I D S T E

Heerlijk slapen!

COLLECTIES BADGOED WERELDWIJD.

KU

3 voo

DE

V

M A A K K E N N I S M E T ‘ T H E W O R L D ’ S B E S T T O W E L’ VOOR AANTREKKELIJKE PRIJZEN.

ENGERING

Frederik H

E info@robertvanderzwan.nl

2582 BX D

Alle aanbi

070 322 60 91

taaltaal.nl

www.robertvanderzwan.nl

Vraagprijs € 125.000,- k.k.

Wouwermanstraat 54

Frederik Hendriklaan 119E - Den Haag T 070 354 28 11 www.engering.nl


is ondernemend

2 WEEKAANBIEDINGEN BEDRIJFSKLEDING SCHOOLKLEDING Mosselmenu SPORTKLEDING SWEATERS € 11.00 VLAGGEN STICKERS POSTERSInktvismenu POLO’S

11.00

€ DR LELYKADE 1C SCHEVENINGEN

BEDRIJFSKLEDING SCHOOLKLEDING SPORTKLEDING SWEATERS VLAGGEN STICKERS POSTERS POLO’S

Satémenu

elke dag geopend 10.00-22.00 u uitzicht op de haven!

11.00

WWW.HAVENPALEIS.NL

Autobedrijf Curvers BEDRIJFSKLEDING uw Renault dealer in het Statenkwartier SCHOOLKLEDING Antonie Duyckstraat 36 - Den Haag SPORTKLEDING renault@autobedrijfcurvers.nl www.autobedrijfcurvers.nl SWEATERS VLAGGEN STICKERS ONDERHOUD & APK • SCHADE HERSTEL • OCCASSIONS POSTERS POLO’S

Ander huis? De beste keus maak je met een goede voorbereiding. De beste online oriëntatie voor een hypotheek heb je bij de Rabobank (WUA onderzoek april 2018). Krijg direct een compleet beeld van je financiële mogelijkheden op Rabobank.nl/wonen * Alleen bij een rentevaste periode van 20 jaar. Kijk voor de overige actievoorwaarden op Rabobank.nl/wonen

Kom maar op met de toekomst

Helmstraat 30 - Den Haag

Renault Curvers uw Renault dealer in het Statenkwartier - 070 - 35 42 700

BEDRIJFSKLEDING SCHOOLKLEDING SPORTKLEDING SWEATERS VLAGGEN STICKERS POSTERS Weekaanbiedingen POLO’S Vraagprijs € 965.000,- k.k.

Zeer fraai gelegen hoekherenhuis in een van de mooiste straten van het Statenkwartier, totaal ca. 265 m2 woonoppervlak v.v. nog de nodige originele stijldetails, 3 zijden tuin met achterom, kelder ca. 11 m2 en div. balkons op een mooie grote kavel van 290 m2 eigen grond op ideale locatie midden in de Internationale zone in de directe nabijheid van “Franse” en “Duitse” school, winkels van de “Fred”, strand, zee, openbaar vervoer en uitvalswegen.

E info@plink.nl

(zolang de voorraad strekt)

jaar 0 2 t e Nu m g op je kortin eek* hypoth

vanaf donderdag

Verse

Verse

Hollandse Garnalen ongepeld 2 kilo! €12,98 kilo! €9,98 Zeeuwse Mosselen

Rokerij

Huisgemaakte

Nasi Garnalen Cocos 98 400gr! €7,98 500gr! €4, Gerookte Schar

Visafslagweg 30 - 2583DM Scheveningen - 070-3549626 - roeleveldvis.nl


is actueel

3

van de voorpagina:

Hoog Lindoduin: Het einde van een tijdperk

Nu €200 korting per matras 7 dagen per week open 45 dagen proefslapen medisch gekwalificeerd

Speciaal voor de oud-bewoners van Hoog Lindoduin, die daar woonden op het moment dat bekend werd dat de flat gerenoveerd moest worden, vindt op 28 september aanstaande een reünie plaats in Muzee Scheveningen. Tijdens de bijeenkomst opent een foto-expositie met beelden van de flat en zijn bewoners. En is de lancering van een boek met foto’s en verhalen over de flat, de bewoners en de geschiedenis van de woningbouw op Scheveningen. De organisatie van de reünie, de expositie en de publicatie is tot stand gekomen met ondersteuning van onder meer Fonds 1818, Muzee Scheveningen, Vestia, de HTM en De Volharding. Jan Kouwenhoven, een van de oud-bewoners van Hoog Lindoduin.

Annemieke was één van de tijdelijke bewoners. Regelmatig hoorde zij verhalen over het wel en wee van de flat en zijn bewoners; bijzondere persoonlijke verhalen over de geschiedenis van de flat en over de levens van de bewoners. Verhalen die wat haar betreft een platform moesten krijgen. Esther haar opa en oma waren één van de eerste bewoners in Hoog Lindoduin

Matrassen en bedbodems

Wij vieren ons 20-jarig jubileum!

Hoog Lindoduin, een markante flat op Scheveningen, wordt gerenoveerd. Alle, veelal oudere en van oorsprong Scheveningse bewoners van de 182 sociale huurwoningen, hebben inmiddels een woning elders in Den Haag gevonden. De laatste bewoner is 27 augustus jongstleden verhuisd.

Afsluiting van een tijdperk Achter de organisatie, de foto’s en de verhalen gaan twee betrokken inwoners uit de regio schuil die zich belangeloos inzetten: Annemieke Jansen, oud-bewoner van Hoog Lindoduin en Esther de Boer wier grootouders in Hoog Lindoduin hebben gewoond.

Royal Health Foam

Foto’s Esther de Boer

in 1967; zij hebben tot aan hun overlijden in 1991 in Hoog Lindoduin gewoond. Als kind logeerde zij regelmatig bij hen. Hoog Lindoduin roept dan ook veel jeugdherinneringen op, en was voor haar mede aanleiding om het gebouw en zijn bewoners te ‘documenteren’ voordat het te laat zou zijn. In eerste instantie was het idee van het in beeld en schrift documenteren van de flat en zijn bewoners bedoeld als steun voor diezelfde bewoners. Zodra echter het onderwerp ‘verplicht verhuizen’ of het idee van een naderend vertrek ter sprake kwam, verstarden mensen. En hoewel Annemieke en Esther niet aan de renovatieplannen en het gevolg daarvan

voorbij konden gaan - ze zijn uiteindelijk de aanleiding geweest voor hun initiatief - is toch gekozen voor een positieve insteek. Tijdens de gesprekken bleek namelijk ook dat de bewoners een sterke binding hebben met hun flat en met Scheveningen. Veel bewoners gaven aan dat hun appartement in Hoog Lindoduin het mooiste huis is waar ze ooit hebben gewoond! Inmiddels hebben al ruim 70 oud-bewoners zich aangemeld om het tijdperk Hoog Lindoduin gezamenlijk af te sluiten. Oud-bewoners die zich nog niet hebben aangemeld voor de reünie kunnen dit nog doen via het e-mailadres dat is te vinden op de persoonlijke uitnodiging die zij hebben ontvangen.

Stelling van de week Elke week legt De Scheveninger een stelling aan u voor die betrekking heeft op Scheveningen. Via de website www.de-scheveninger.nl kunt u uw mening kenbaar maken. De uitslag van de stelling zal elke week in dit blad vermeld worden.

healthfoam.com | 070 - 338 7010 Soetensstraat 18 Scheveningen

Zijstraat van de Stevinstraat

Elektrotechnisch bureau

verlichting gloeilampen elek. huishoudelijk installatie materiaal

94 jaar in het Statenkwartier

WILLEM DE ZWIJGERLAAN 33 DEN HAAG T 070-3556464 Expositie in Muzee Vanaf 29 september aanstaande is de foto-expositie gedurende twee maanden te zien in Muzee Scheveningen. Bij de expositie hoort een folder met achtergrondinformatie over het project.


is actueel

4

Daverende première van Scheveningse Kuren in Zuiderstrandtheater

Auto knalt tegen woning Twee inzittenden van een auto hadden in de nacht van woensdag op donderdag een engeltje op hun schouder zitten. Op de Statenlaan vloog hun auto uit de bocht en knalde met een flinke snelheid tegen een woning aan. De auto raakte door het ongeval zwaar beschadigd en moet als verloren worden beschouwd. De twee inzittenden werden in een ter plaatse gekomen ambulance gecontroleerd op verwondingen, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Brandweer blust hooi Visafslagweg

Foto: De Scheveninger

Vrijdagavond vond in het Zuiderstrandtheater de daveren- Nog voordat Zwolsman zich kan voorstellen zingt de naam al de première plaats van de volksopera Scheveningse Kuren. rond in de zaal. Maar sympathie weet Zwolsman nog steeds niet te oogsten. “Het was gewoon een eersteklas klootzak”, alNa het succes van ’Harde Handen’ en ’De Vloek op Schevenin- dus Bral en dat gevoel zullen de meesten bezoekers van Schegen’ heeft Sjaak Bral zich gewaagd aan het libretto van het nieu- veningse Kuren delen. we stuk. Scheveningse Kuren neemt je mee in Scheveningen 200 jaar badplaats, de geschiedenis van het Kurhaus en hoe Sjaak Bral en Kwekers in de Kunst hebben weer een prachtig door de jaren heen vooral mensen van buiten voor verandering stuk weten neer te zetten boordevol humor en Scheveningse op Scheveningen zorgden. kwinkslagen. Maar ook een stuk waar een traantje om gelaten kan worden. Is het niet om een sterfgeval in het verhaal, dan De beste vondst van Scheveningse Kuren is misschien wel wel om het verval van de mondaine badplaats van toen. de introductie van Reinder Zwolsman. Terwijl de laatste klanken van het beruchte Kurhausconcert van The Rolling Stones Scheveningse Kuren is tot en met 12 september aanstaande te wegebben wordt een andere hit van de band ingezet: ‘Sympa- zien in het Zuiderstrandtheater. Voor de voorstellingen zijn nog thy for the Devil’. kaarten beschikbaar.

Georganiseerde Chaos in de Badhuisstraat De BIZ Badhuisstraat heeft zaterdag flink uitgepakt tijdens het evenement ‘Chaos in de Badhuisstraat’. Kinderen konden hun hart ophalen met diverse leuke activiteiten, springkussens en sprookjesfiguren. De muzikale omlijsting werd onder meer verzorgd door ‘De Zingende Slager’ Marcel de Zoete en een Brassband met bijbehorende danseressen. Het verkleedfeest kende ook nog een speciale ‘Feest aan Zee’-primeur. Onderneemster Mariska van den Berg had voor de gelegenheid een speciale ‘200 jaar Badplaats’ jurk gemaakt van de vlaggetjes die ook de Scheveningse en Haagse winkelstraten sieren. De aparte creatie trok veel bekijks evenals de andere gekostumeerde deelnemers aan ‘Chaos in de Badhuisstraat’.

De brandweer werd maandag omstreeks 17.40 uur gealarmeerd voor een brandje op de dijk bij de Visafslagweg. Daar bleek een berg droog gras in brand te staan, welke na het maaien van de dijk daar was achtergebleven. De brandweer begon direct na aankomst te blussen en met een hark werd de hooiberg uit elkaar gehaald. Gelukkig bleek de brand beperkt tot de berg hooi en raakte er verder niets beschadigd.

Ontsnapte hond na week gevangen De hond, die sinds vorige week zondag werd vermist vanaf de Pietermanstraat is terecht. Na een week kon het beestje gevangen worden met behulp van een vangkooi door de inzet van de Dierenambulance Den Haag, vrijwilligers en omwonenden. De hond is veilig en wordt voorlopig opgevangen. De hond ontsnapte vorige week nadat de politie zijn verwarde baasje uit een woning in de Pietermanstraat haalde. In alle consternatie wist de hond naar buiten te glippen en verdween. De hond werd meerdere keren gespot door buurtbewoners, maar was te schuw om zich te laten pakken.

Magneetvisser vist granaat uit kanaal

Foto: Dick Teske

Welzijn stelt BOH alternatief voor Wethouder Boudewijn Revis heeft Welzijn Scheveningen en de Bewonersorganisatie Havenkwartier (BOH) gemaand om samen om de tafel te gaan zitten om te kijken of zij er toch nog samen uit kunnen komen. De twee instanties liggen met elkaar overhoop nadat Welzijn de huur heeft opgezegd voor de vaste kantoor/vergaderruimte van de BOH in de Mallemok aan de Westduinweg. Donderdag heeft het gesprek op het Stadsdeel Scheveningen plaatsgevonden. Welzijn Scheveningen heeft als alternatief de Buurtkamer tussen de Doornstraat en de Scholstraat aangeboden aan de BOH. “Of het echt een alternatief is moet nog blijken, aangezien zowel de gemeente als de huidige Buurtkamer-gebruikers daar akkoord mee moeten zijn. De Buurtkamer staat namelijk niet leeg en heeft haar eigen programmering. Als BOH zijn we blij met wat daar voor de buurt gaande is”, aldus BOH-voorzitter Teun van Dijk. Begin november zal door betrokken partijen geconcludeerd worden in hoeverre de Buurtkamer een alternatief is. Mocht het onverhoopt geen alternatief zijn, dan is – volgens de BOH – naast een eventuele interne verhuizing een andere optie om een kantoorcontainer achter de receptie te plaatsen met als gevolg dat vandaaruit gewerkt kan worden en goed zicht gehouden kan worden op zowel de ingang van de Mallemok als op de kinderspeelplaats.

Een magneetvisser haalde vorige week maandag een opzienbarende vondst uit het water aan de Haringkade ter hoogte van Theeschenkerij en botenverhuur De Waterkant. Met zijn magneet had de man een granaat naar boven gehaald. De mageneetvisser had al snel door dat het stuk schroot er verdacht uitzag en schakelde direct de politie in, die alarmeerde op hun beurt weer de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). De EOD bevestigde dat het menens was. Het bleek te gaan om een brisantgranaat van Amerikaanse makelij. De granaat is door de EOD meegenomen en in de duinen voorbij het Zwarte Pad tot ontploffing gebracht.


is actueel

5

Scheveningen geniet van Live on the beach-concerten

Gemeente gaat Westduinweg in 2019 echt aanpakken In een tweeminutendebat, aangevraagd door René Oudshoorn raadslid van Groep de Mos/ Hart voor Den Haag, heeft wethouder Robert van Asten toegezegd dat de gemeente een onderzoek gaat doen naar de vele verkeersongevallen op de Westduinweg én dat in het voorjaar er nu echt aanpassingen gedaan worden aan de Scheveningse verkeersader.

De beide Live on the beach-concerten op het Scheveningse strand, donderdag met de Golden Earring en vrijdag met Anouk, hebben tienduizenden bezoekers getrokken. De oude rockers van de Golden Earring wisten op donderdag zo’n 10.000 bezoekers naar het strand te krijgen. Het concert van Anouk op vrijdag was uitverkocht en dat was goed voor zo’n 20.000 bezoekers. Foto: Dick Teske

Een droom is uitgekomen voor Cesar Zuiderwijk Drummer Cesar Zuiderwijk dirigeerde zondagmiddag 2000 drummers naar een apotheose op het Scheveningse strand. “Het was fantastisch!”, sprak Zuiderwijk direct na afloop. “Een droom die is uitgekomen en een echt Feest aan Zee. Met het enthousiasme van 2000 drummers hebben we deze waanzinnige productie kunnen neerzetten. Ik wilde het optreden van 1992, met duizend drummers op de Maas, overtreffen. Dat is meer dan gelukt. Ik ben megatrots op alle deelnemers, van jong tot oud, amateur tot prof! En iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt super dankbaar. Drummen doet een ritme prikkelen en ik hoop dat dit concert de duizenden bezoekers heeft geïnspireerd.” Foto: Alyssa van Heyst

Deelnemers aan dit spectaculaire concert waren onder meer de nationale drumtop zelfs de Golden Earring speelde mee. concert, een initiatief van Feest aan Zee en bekende percussiegroepen en bands, Ruim 40.000 bezoekers genoten van het dat dit jaar 200 jaar Badplaats viert.

Foto: Koos den Dulk

Oudshoorn is blij met de gedane toezeggingen: “We hopen alleen dat dit zo snel mogelijk wordt gerealiseerd. Er is jarenlang niets gebeurd, terwijl de situatie hier zeer nijpend is en de hachelijke momenten aan de orde van de dag zijn.”

Er zijn de afgelopen twee weken al flink wat nieuwe benamingen voor de Scheveningse vuurtoren voorbijgekomen nu deze is omwikkeld met wit plastic. Maar dankzij een foto van Dick Teske kunnen we aan die lijst nu ook ‘Casper, het spookje’ toevoegen.

Historisch tram zorgt voor opstopping

Zijn collega’s konden dit bijna historische moment natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en verrasten Piet met een speciaal spandoek wat op het semafoor kwam te hangen.

De wethouder liet weten dat een aanpassing van het beruchte kruispunt Van Bergenstraat/ Westduinweg/ Statenlaan nog even op zich laat wachten in verband met de herinrichting van kruising Scheveningseweg/Duinstraat. De verwachting is dat het college in oktober met een visie zal komen, waarna in het voorjaar van 2019 de verkeersveiligheid concreet wordt verbeterd. Ook zal een herinrichting van de Duindorpdam worden onderzocht.

Boe! Het spookt op Scheveningen

Piet Vrolijk neemt afscheid van de Verkeerscentrale

Piet Vrolijk neemt na 39 jaar afscheid van de Verkeerscentrale Scheveningen. Dé stem van het havenverkeer beleeft woensdag zijn laatste werkdag voordat hij met pensioen gaat.

Oudshoorn vroeg het debat aan vanwege de urgentie van de verkeerssituatie op de Westduinweg. Het raadslid van Groep de Mos/ Hart voor Den Haag merkte op dat het aantal genoemde ongevallen van de gemeente, acht in de periode van 21-02-2017 tot 21-02-2018, in de beantwoording van zijn eerdere schriftelijke vragen ver van de waarheid staat. Uit onderzoek van De Scheveninger blijkt namelijk dat er in 2017 zo’n 25 ongevallen hadden plaatsgevonden en in 2018 al 36 stuks. “Kennelijk heeft De Scheveninger de cijfers beter op orde dan de gemeente Den Haag”, sneerde Oudshoorn tijdens het debat.

Een ernstige melding bleek afgelopen zaterdag toch reuze mee te vallen. De brandweer werd met spoed gealarmeerd voor een melding ‘brand spoorvervoer’ op de Nieuwe Parklaan. Gelukkig bleek het ter plaatse wel allemaal mee te vallen. Ter hoogte van de Neptunusstraat bleek een historische tram te maken te hebben gehad met een vastgelopen wiel. Nadat het wiel gekoeld was, konden de inzittenden weer plaatsnemen in de tram en hun ritje vervolgen. Door het incidentje was er wel enige vertraging voor het reguliere tramverkeer op de lijn. Foto: Dick Teske

De vuurtoren wordt voorzien van een nieuwe laag verf. In verband met die werkzaamheden is de vuurtoren de komende weken nog geheel ingepakt.


24.95

6

Puzzel mee en win prachtige prijzen! poolbewoner

van een

pooldier

mop

15.-

de oudste

kanaalpeil

en andere

olm

ambulance

gebogen lijn

visgerei

pl. in Gelderland

pl. in Oekraïne

pl. in China

regenkleding

vulgair

Gentsestraat 10 - Scheveningen Telefoon: 070 355 9780 info@schoenmakerwaslander.nl www.schoenmakerwaslander.nl

telwoord

daar

deftig

tennisterm

muziekgenre

Bulgaarse munt

deel v.e. korenhalm

kort geleden

299.-

vorstendom

jonge kat

paard motorraces

2

129.-

wisselloop grondgebied

BLWH

49,50

De nieuwe Koningin Julianaplein 122 Winkelcentrum New Babylon collectie van 2595 AA 's-Gravenhage Tel.: 070 - 383 57 46 Claudio Ferrici is binnen! www.lederwaren.nl KvK nr.: 27089224

33,50

gedwee

dierenmond

doctorandus

karaat

deel v.e. mast

verlegenheid bitterheid

bolgewas gezellig afstandelijk

Hubo Scheveningen Badhuisstraat 95 070-3540360 hubo.nl

iedereen

Amerika (afk.)

oogvocht

verwonding

Volop cadeaus voor baby’s & kinderen! Peter Rabbit - Bunnykins - Le Petit Prince Guess How Much I Love You

graanafval

muzieknoot

koorleider

schil

planeet

info@lederwaren.nl BTW nr.: NL-004014297B01 uitgebakken spek www.facebook.com/BrabantsLederwarenhuis

Frederik Hendriklaan 235-237 en winkelcentrum ‘New Babylon’ - Den Haag 070 - 355 50 14 www.lederwaren.nl

Europese vrouw

legerrang

Muurverf die al na één laag dekt. Kleur wit, warm wit (RAL 9001) of gebroken wit (RAL 9010). 10 liter.

Verenigde Naties

groene edelsteen

Heemraadstraat 251 • Scheveningen 070-3061192 • info@juweliervanwijnen.nl www.juweliervanwijnen.nl

neon

Histor Monodek

loflied

loodrecht

(geldig in de maand september en oktober 2018)

inborst

129.priester tegenover

Stanley Fatmax Accuboormachine jong 18 volt. 2 x 1,3 Ah Li-ion accu’s.

honderd gram

BATTERIJ VERVANGEN IN DAMESHORLOGES VOOR 5 EURO

ereteken

299.-Bijbelse contant

TEGEN INLEVERING VAN DEZE ADVERTENTIE:

strijdperk

actie geldig t/m 23 september 2018

pl. in Flevoland

1

doffe slag

roomskatholiek

etcetera

trekdier

sprookjesfiguur

bevestiging

pl. in Limburg

geluidje

diergaarde

zijns inziens

versperring

- meester schoenmaker -

kauwtje

lage rivierstand

zuiderbreedte

onbep. vnw.

bergsport

grondsoort

kwast

Tot ziens bij Cocolie Gentsestraat 46 - Scheveningen 070 - 346 79 58 - shop@cocolie.nl

pluralis

Engels telwoord

als onder

ten laatste

emeritus

Duitse omroep

world wide web eerste toon

id est

decimeter verwerpen

lekker

3

4

achterdochtig betaalmiddel

telefoonbericht

te koop

telwoord

RENOVLIES AKTIE

Renovliesbehang is de voordeligste keuze voor mooie strakke wanden en volledig naadloos te verwerken!

NAADLOOS RESULTAAT

€74,95

+

2 ROLLEN Relius RENOVLIES + 10 KG LIJM

sofa

plaksel weidevogel de onbekende

loofboom

070 - 514 78 00 Keizerstraat 68 Argentijnse munt

plek

roklengte knock-out dokter

1

Posters: Alle formaten, direct klaar! Stevinstraat 101 - Scheveningen - 070 358771 lerowi@telfort.nl - www.lerowi.nl pluspunt

boomscheut

Meisjesfiets Nexuxs 3 24 inch wit/rose/zwart € 329,-

opplakbriefje telegraaf restant

5 winkelier

oogholte

miljardste deel

BADHUISSTRAAT 161 • TEL. 070-3551983

loofboom

De oplossing van de maand augustus was: parasol en de winnaar van de cadeaubon is: Mevr. C. van den Berg - Jac. Pronkstraat 182

dansmuziek

projectieplaatje

gravin v. Holland

6

De E-NOVA be zowel in gebru De comfortabe betrouwbare B en de onderho ling maken de voor elke fietsr

eigenares

ransel

WIN DEZE MAAND EEN WAARDECHEQUE T.W.V. € 50,TE BESTEDEN BIJ ÉÉN VAN DE DEELNEMENDE WINKELIERS

+ EEN HORLOGE

BIJ ELKE DEELNAME DINGT U TEVENS MEE NAAR DE HOOFDPRIJS (TREKKING IN DECEMBER 2018) ====== =>

Méér service Méér vakkenn

a priori

KOGA E-NOVA

koordans

wereldtaal

Mail de oplossing (voor vrijdag 5 oktober) naar: info@de-scheveninger.nl o.v.v. ‘puzzel’ en maak kans op een FIETS! 6 5 2 4 3

een der Antillen

deelteken

HOOFDPRIJS

.nl

eethuis

als boven

Kozijnen Made in Germany Schilderwerken U-VERF

in ontwerp en drukwerk

papieren zakdoek

Renovlies 50m2 130 of 150 gr + 10 liter Relius behanglijm

www.

super sterk

Oude Verbond United Nations

MAANDPRIJS

ZIJNEN.nl

is ondernemend

FIETS

t.w.v. € 899,-Vanaf

(Met 400 w

AANGEBODEN DOOR:

O

BADHUISSTRAAT 105-125 2584HE SCHEVENINGEN INFO@PROFILE-QUIST.NL WWW.PROFILE-QUIST.NL

M D W D VR ZA ZO


is mzikaal

7

Zingen aan Zee: “Het is mooi als zo’n concert iedereen bij elkaar kan brengen voor één avond” In het kader van ‘200 jaar Badplaats’ heeft de organisatie van de Passie- en Paasconcerten op Scheveningen wederom de handen in één geslagen om een speciaal concert te brengen onder de titel ‘Zingen aan Zee’. Op vrijdag 21 september aanstaande zal onder leiding van organist Martin Mans het concert plaatsvinden in de Oude Kerk. “Er wordt dit jaar zoveel georganiseerd op Scheveningen in verband met de viering van 200 jaar Badplaats en daar mag de Oude Kerk natuurlijk niet bij ontbreken”, vertelt Marja Buijs. Samen met onder meer André Vink, Addy Manni en Ton Schipper van de Oude Kerk, zorgt zij weer voor een prachtige avond vol samenzang in de Oude Kerk. “Het is een concert voor heel Scheveningen en waar beter om zo’n concert te organiseren in het middelpunt van Scheveningen: de Oude Kerk.” De Oude Kerk is altijd een sterke formule gebleven, weet Ton. “Zeker nu we een grondige renovatie achter de rug hebben is de Oude Kerk weer klaar voor de toekomst. Vooral de audiovisuele vernieuwing die we hebben doorgevoerd is een aanwinst. We kunnen nu alles wat er tussen deze vier muren gebeurd visueel maken en laten zien op grote schermen. We zijn de enige kerk op Scheveningen die dat op deze manier kan doen.”

Tekst: Jill van Calsteren / Foto’s De Scheveninger

Ton is ook erg blij met de samenwerking tussen de kerk en het team. “Het is erg fijn om met dit team zulke mooie concerten te kunnen brengen. Zonder hen waren er geen concerten.” Marja valt bij: “Zonder jullie medewerking vanuit de Oude Kerk ook niet hoor. We doen dit voor Scheveningen. Het is mooi als zo’n concert alle kerken, gemeenten en gezindten bij elkaar kan brengen voor één avond. En de positieve reacties geven ons ook weer energie om weer iets nieuws te organiseren. Dit team is inmiddels een geoliede machine geworden.” Het concert ‘Zingen aan Zee’ biedt veel samenzang. Daarnaast hebben de psalmen en geestelijke liederen allemaal de zee als thema. “Hoe kan het ook anders op Scheveningen tijdens ‘200 jaar badplaats’”, vult André aan. Martin Mans zal ook een improvisatie doen met een aantal verzoeknummers uit het publiek. “Dat is echt heel knap dat hij dat kan op het orgel.” Op vrijdag 21 september gaan de kerkdeuren open vanaf 19.00 uur. De bezoekers worden ontvangen met een gratis kopje koffie of thee. De aanvang van het concert is om 20.00 uur. In de pauze worden de bezoeker getrakteerd op heerlijke hapjes met een Schevenings tintje. De toegang is gratis, er is wel een collecte ten bate van de onkostenbestrijding.

Martin Mans De 52-jarige Martin Mans mag met recht een fenomeen in de orgelwereld genoemd worden. Niet alleen als dirigent, maar ook voor het bespelen van het orgel. Vorig jaar vierde hij nog zijn 40-jarig jubileum als organist. De passie voor het orgel barstte pas echt los toen hij op jonge leeftijd de werken van Klaas Jan Mulder in Kampen hoorde. “Toen kwam echt dat besef ‘dat wil ik later ook!’ en daar ben ik toen aan gaan werken”, vertelt Mans. Ondertussen heeft Mans een ongekend CV opgebouwd en begeleidt en dirigeert hij diverse koren en bekende artiesten.


is ondernemend

14 8

Agenda Vr 14 & za 15 sep Voorstelling Aan de Kust Laaktheater Za 15 & zo 16 sep KOPS Atellierroute Scheveningen Bad Za 15 & zo 16 sep Sea Side Market De Pier Zo 16 sep Historische rondleiding Kurhaus Vr 21 sep Zingen aan Zee Oude Kerk, Keizerstraat Zo 22 sep Familierondleiding Groeten uit Scheveningen Haags Historisch Museum Za 22 & zo 23 sep Korenfestival Terug naar de Kust Scheveningen Bad Zo 23 sep Rondleiding aan Zee Gemeentemuseum T/m zo 30 sep Foto-expo Kwekers in de Kunst Zuiderstrandtheater

Scheveningen Surf Festival

Poetry at Sea

Za 15 sep, 10.00 - 03.30 uur Gratis overdag, ’s avonds entreeprijs € 8,83 – € 14,02 The Shore

Zo 16 sep, 14.00 - 21.00 uur Gratis Manta Beach

Een festival in het kloppende hart van surfend Nederland! Duik in de tweede editie van Scheveningen Surf Festival. Overdag zijn er allerlei leuke workshops. Dompel je onder in de mooiste surffilms in de openluchtbioscoop. Tot in de late uurtjes mogen de voetjes van het zand de vloer op om te dansen. Er is muziek van Brass Rave Unit, Mooon, Tumbleweed, Ocean Tribe, Lifestyler Radio, Tom & Michael, Porto Verde en Lottery.

De zon in de zee zien zakken terwijl je omringd wordt door de zoete tonen van gedichten en muziek. Bij Poetry at Sea op zondag 16 september worden al je literaire dromen werkelijkheid. Het festival is een combinatie van open podium en programmering op het gebied van zo’n beetje alles wat je onder poëzie kunt verstaan; spoken word, singersongwriters, voordrachten, monologen en rap. poetryatsea.com

scheveningensurffestival.com

voor meer info kijk je op feestaanzee.nl

DE e-BIKE SPECIALIST

Méér service Méér zekerheid Méér vakkennis Méér keuze

5 JAAR

GARANTIEPAKKET

méér zekerheid bij een e-bike

De Urban Arrow Family is dè vervanger van de auto. De fiets wordt standaard geleverd met een bankje voor twee kinderen en met een extra bankje voorin is er plaats voor een derde kind. Als je dan ook nog iemand op de achterdrager meeneemt, komt de elektrische trapondersteuning goed van pas. Je zoeft door het verkeer. Je gaat vliegensvlug naar school toe om je kind op te halen en je parkeert gewoon op de stoep voor het schoolplein. De allerkleinste gaat in de Maxi Cosi in de bak naast de teckel. Het past allemaal makkelijk in de Urban Arrow Family.

URBAN ARROW FAMILY vanaf € 4350,NU met GRATIS 5 jaar GARANTIEPAKKET! SINDS

1949

Gemiddeld cijfer

9,15

BADHUISSTRAAT 105-125 2584HE SCHEVENINGEN INFO@PROFILE-QUIST.NL WWW.PROFILE-QUIST.NL TEL. 070-355 55 62

Openingstijden winkel / werkplaats MA DI WO DO VR ZA ZO

09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur Gesloten 09.00 - 18.00 19.00 - 21.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 17.00 uur Gesloten

Dealer van: Gazelle, Batavus, Koga, Sparta, Cortina, Flyer, Giant, Victoria, Dutch ID, Urban Arrow, Santos, Jan Janssen


is sportief

9

SVV deelt punten met GVVV

KVS/Maritiem verliest openingsduel Afgelopen zaterdag startte voor KVS/Maritiem het veldseizoen in de eerste klasse in Utrecht tegen Synergo. KVS creëerde veel kansen, helaas liet de afwerking te wensen over. In de negende minuut valt het eerste doelpunt voor KVS. Niet snel daarna begint ook Synergo te scoren en loopt direct flink uit naar 6-2. KVS komt goed terug, maar moet de eerste helft toch besluiten met een achterstand (9-7). In de tweede helft is het weer aan KVS om de score te openen. Toch kan de ploeg niet doordrukken en blijft Synergo steeds op voorsprong. Eindstand: 17-13. Aanstaande zaterdag nieuwe kansen voor KVS/Maritiem thuis op het Cas van Dijkpark tegen Refleks. Aanvang: 15.30 uur.

Klein Zwitserland stunt in vruchtvol weekend In een weinig sprankelend maar wel boeiend duel deelden Scheveningen en GVVV de punten. In een wedstrijd waarin uitgespeelde kansen schaars waren, had Scheveningen voor rust lang de overhand en was ook tweemaal dichtbij de openingstreffer. Die viel echter aan de andere kant. Na balverlies bij Scheveningen joeg de attente Adnane de bal van een meter of 35 schitterend binnen.

Na rust waren de bezoekers aanvankelijk wat sterker, maar kantelde het spelbeeld later weer wat in Schevenings voordeel. Na eerst nog een goede kans gemist te hebben kwam men vanaf elf meter (hands) langszij. In de slotfase probeerden beide ploegen het nog, maar namen uiteindelijk net wel/net niet tevreden genoegen met een punt. Foto: Dick Teske

Grootse feestavond voor SVC’08 In haar prille geschiedenis heeft SVC’08 al een aantal mijlpalen bereikt. Ook dit jaar zijn er memorabele momenten waar de club op vrijdag 14 september op feestelijke wijze bij stil wil staan door het organiseren van een grootse feestavond voor alle leden, donateurs en sponsoren.

avond in de kantine voortgezet met een uitgebreide voetbalquiz en worden er tussendoor heerlijke hapjes en een maaltijd geserveerd. De muziek tijdens dit feest wordt verzorgd door de Scheveningse trots Arie Spaans.

Ten tijde van de fusiebesprekingen tussen SV’35 en JAC lagen er vele uitdagingen Naast het 10-jarig bestaan van de club, om tot een mooie samenwerking, onder viert SVC’08 het 40-jarig sponsorschap de naam SVC’08, te komen. Het was ook van Rederij Groen, die dus al sinds 1978 aan de club is verbonden (in die tijd was het nog SV’35). Niet alleen voor de vereniging een unieke mijlpaal, maar ook in het algehele amateurvoetbal is dit een bijzonder gegeven. Daarnaast heeft het Oostersportpark deze zomer de beschikking gekregen over twee nieuwe kunstgrasvelden en nieuwe LED verlichting. Tijdens deze feestavond worden de velden officieel geopend en de verlichting op feestelijke wijze in gebruik genomen. Tevens zal de aftrap worden gedaan van de KIKA-week. Deze actie is inmiddels een jaarlijkse traditie bij SVC ’08 om geld in te zamelen voor de KIKA-stichting. Tijdens deze avond wordt dus niet alleen stil gestaan bij het heden, maar ook bij het verleden en er is voor elk wat wils. Voor de jeugd is er een gigantisch spellenparcours waar zij zich volop uit kunnen leven. Daarna speelt het huidige eerste elftal een wedstijd tegen de selectie van het eerste uur van SVC’08, maar ook Rederij Groen zal actief zijn en een wedstrijd spelen tegen de vrienden van Henk Groen. Na beide wedstrijden wordt de

duidelijk dat het niet vanzelf zou gaan en dat dit proces veel tijd en aandacht op zou gaan eisen. Terugkijkend op de eerste 10 jaar van SVC’08 mogen we concluderen dat de fusie zonder meer geslaagd is en de verwachtingen zelfs zijn overtroffen. Er staat een bloeiende en groeiende vereniging, sterk verankerd in de samenleving, met een stevige organisatie en een prachtige accommodatie: SVC’08 is klaar voor de komende 10 jaar.

Vrijdagavond speelden de heren van Klein Zwitserland tegen Oranje Rood. Ondanks de zware tegenstander hield Klein Zwitserland de schade beperkt nadat Oranje Rood al na vijf minuten spelen op voorsprong kwam. In de staart van de tweede helft wist Klein Zwitserland zelfs de gelijkmaker te scoren, dit was tevens de eindstand: 1-1. Zondag gingen de heren van Klein Zwitserland op bezoek in Tilburg. Klein Zwitserland ging direct voortvarend van start en de eerste kans was ook meteen doeltreffend. HC Tilburg ging in de achtervolging en een strafcorner bracht de stand gelijk: 1-1. Een stand die ondanks aandringen van de thuisploeg gehandhaafd bleef. Klein Zwitserland speelt op zondag 16 september thuis tegen Amsterdam. Aanvang: 14.45 uur.


is ondernemend

10

VA N

De Hollandse Garnaal De Hollandse garnaal is lekker, lokaal én verantwoord. Een echte kleine smaakmaker, rechtstreeks uit de Noordzee. ‘Onze’ Hollandse garnaal staat, in binnen- én buitenland, vooral bekend om zijn krachtige zilte en romige lichtzoete smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders uit boven zijn soortgenoten. Waar een klein schaaldiertje groot in kan zijn. En omdat ‘ie zo krachtig is, heb je aan een kleine hoeveelheid genoeg. Ook met een handje van deze Hollandse held kun je eindeloos variëren en voeg je een ware smaakexplosie toe aan je gerecht.

Vis

DE

M

AA

N

D

Vangst Belangrijkste vangstperiode voor de Hollandse garnaal is het najaar. Naast langs de Nederlandse kust worden de garnalen ook in de zanden slibbodems van de Waddenzee en Zeeuwse kustwateren gevangen. De visserij op Hollandse garnaal vindt plaats met relatief kleine vissersvaartuigen (18-24 meter lang) die zijn uitgerust met speciale garnalenvistuigen(de garnalenkor). De gevangen garnalen worden vervolgens aan boord gespoeld en gesorteerd (gezeefd). De garnalen worden daarna aan boord gekookt.

De Hollandse garnaal is grijsbruin van kleur en heeft een afgeplat lichaam. De maximale lengte is 8 cm. De Hollandse garnaal wordt ook wel grijze garnaal genoemd. Gepelde garnalen hebben een zoetige, roomachtige geur en een malse, stevige structuur. De Hollandse garnalen die we in de winkel kopen, zijn al gekookt. Voor warme gerechten hoeven ze dus alleen nog maar even opgewarmd te worden. Zo kort mogelijk, want anders worden ze droog en taai.

In Nederland is een grens gesteld aan het aantal garnalenvergunningen waarmee in de Waddenzee respectievelijk de andere kustwateren mag worden gevist. Er zijn in Nederland ongeveer 200 garnalenvissers actief. Deze begrenzing heeft tot doel een goede afstemming van de visserijinspanning op garnalen in de kustzone mogelijk te maken.

bron:

NIEUW! GRIEKSE SPECIALITEITEN! GRILL GERECHTEN

KOUDE VOORGERECHTEN

Broodje Pita Giros

Tzatziki Griekse yoghurt met knoflook en komkommer ...................................................€ 5,50 Choriatiki (1 persoon) salade, gemaakt van tomaat, komkommer, uien, feta, pepers en olijven .......................................€ 7,50 Choriatiki (2 personen) salade, gemaakt van tomaat, komkommer, uien, feta, pepers en olijven .............................€ 9,00

WARME VOORGERECHTEN Keftedakia

8,00

gebakken feta in een krokante korst ..............€ Midia Saganaki ............................................ mosselen uit de oven in een pikante saus met feta .......................................€

8,50

Feta Saganaki

Garides Saganaki

garnalen uit de oven in een pikante saus met feta en groente...........................................€

Met tzatziki en salade ......................................€

5,50

gekruid vlees gesneden van de spies ..............€

14,00

Giros Schotel

Bifteki Schotel

gekruid vlees met gesmolten feta ...................€

17,00

1 souvlaki, 1 souzouki, 1 schnitzel en siros ..............................................................................€

17,50

6 lamskoteletten (gekruid) ...............................€

19,50

2 souzouki, 1 souvlaki en giros .........................€

17,00

2 lamskoteletten, 1 souvlaki en giros ..............€

17,00

Hermes Schotel

Paidakia Schotel Athene Schotel

3 gehaktballetjes in tomatensaus...................€

9,00 12,00

SCHOTELS VOOR 2 OF MEER PERSONEN

Kreta Schotel

Olympia Schotel (2 personen) 2 lamskoteletten, 2 schnitzels, 2 souzouki, 2 souvlaki en giros .............................................€ 38,50

Al onze DUO-schotels worden geserveerd met friet, Griekse salade en rijst

OVEN GERECHTEN Mousaka aardappel, aubergine, courgette, gehakt en bechamelsaus .................................. €

17,50

Giros Speciaal giros, groente met rode pikante saus met gesmolten kaas ..........................................€

Al onze gerechten van de grill worden geserveerd met friet, salade, rijst en tzatziki

Afhalen mogelijk - Bezorgen kan bij bestellingen vanaf € 20,-

KEIZERSTRAAT 51-55 • SCHEVENINGEN • TEL 070 214 98 38

18,00


is muzikaal

11 Tekst: Alexander Serban

2000 zangers en zangeressen zingen op Scheveningen Tien podia in het hart van Scheveningen (Keizerstraat), Boulevard-Palace, Boulevard-De Pier en het Kurhausplein vormen op zaterdag 22 september van 11.30 tot 18.15 uur het decor voor de derde editie van ‘Terug naar de Kust’. Met 45 koren en 2000 koorleden die meewerken is dit het grootste korenfestival van de Haagse Regio. Hoogste tijd om een hoofdrolspeler van de organisatie, Ronald Verbeek van het YMCA Popkoor Scheveningen, te onderwerpen aan een ‘Vraag & Antwoordsessie’.

Wat is jouw rol binnen het YMCA popkoor Scheveningen, de organisator van Terug naar de Kust? “In het koor ben ik voor het derde jaar als bas-bariton actief en daarnaast bekleed ik sinds een klein jaar de rol van voorzitter van het YMCA Popkoor.” Wat trekt jou zo aan in het zingen in een koor? “Het zingen in een koor is iets wat heel toevallig op mijn pad is gekomen. In het ouderlijk huis groeide ik vanuit mijn wieg op met muziek. Als bouwvakker zing ik natuurlijk al op de steigers, maar mijn vrouw bracht mij in contact met een klein koor. Toen dit gezelschap ermee stopte, zijn we via-via bij het YMCA Popkoor beland. Daar heb ik geen seconde spijt van. Iedere week opnieuw geniet ik van het gezellig samenzijn en repeteren van de diverse popnummers.” Kun je uitleggen wat het popkoor voor jou betekent? “Het samen verbonden zijn met de muziek is waar ons koor voor staat. En dat dragen wij uit op korenfestivals en andere optredens in het land. Voor onze leden is het zingen een heerlijke uitlaatklep naast de dagelijkse gang van zaken. Die wekelijkse repetitie zorgt voor ontspanning en harmonie onder elkaar. Samen delen wij onze passie. Ik ben trots op ons koor, waar iedereen gelijkwaardig is. Of je nou jong of oud, dik of dun, man, vrouw of genderneutraal bent.” Wat maakt Terug naar de Kust zo bijzonder? “We zijn alweer aan ons derde korenfestival toegekomen. Van de twee voorgaande edities heb ik, en met mij duizenden andere koren en bezoekers, genoten. De glimlachen van plezier op hun gezichten, de diversiteit aan koren en muziek, het massaal inzingen en meeswingen én het genot die de deelnemende koren uitstraalden maakt dit festival uniek. En daarom kijk ik weer met veel enthousiasme vooruit. Muziek verbindt.”

Foto: Ronald Verbeek, vierde van links, is klaar voor Terug naar de Kust! Wat zijn de toekomstplannen voor het YMCA Popkoor? “Lekker op deze voet doorgaan. Maar natuurlijk willen wij de lat wat hoger leggen voor onszelf en nog wat werken aan uitstraling en een stukje podiumpresentatie. Het doel is om ons koor nog een tikkeltje dynamischer te maken.” Ontzag voor Scheveningen Als klein jongetje op het strand van zijn geboortedorp Ter Heide, keek Ronald altijd met veel ontzag richting het grote Scheveningen. “Machtig mooi vond ik De Pier, die daar zo pontificaal in zee stond in weer en wind. Later ging ik ook graag stappen op Scheveningen. Ik heb de horeca op de boulevard aardig gespekt! Ik zwem graag in de zee, wandel of loop er graag hard.

De ideale plek om even helemaal tot je zelf te komen. De mooie band die ik heb opgebouwd met Scheveningen trek ik nu graag door met ons popkoor, om nog meer mooie herinneringen te maken in deze bruisende badplaats waar op cultuur- en muziekgebied zo veel gebeurt. Alleen al daarom heeft Scheveningen een enorme aantrekkingskracht. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de rijke vissersgeschiedenis van het dorp. Scheveningen bruist!” Meer informatie: www.terugnaardekust.com en de Facebookpagina van het festival. De Scheveninger is mediapartner van ‘Terug naar de Kust’, daarom vindt u volgende week in dit blad de volledige programmering en ligging van de podia.


is ondernemend

JT SERVICE Bedrijfsafval, ons specialisme

12 Heeft u een inboedel

te koop?

Of moet de woning

veegschoon opgeleverd worden? Bel: Fa.v.d.Berg: 06-12997822

www.kooptalles.nl

KEES TALEN WONINGONTRUIMING

Treilerweg 72 Scheveningen 06-51491659 info@jtservice.nl WWW.JTSERVICE.NL

In- en verkoop inboedel s. Antiek, klokken, oude Indonesische schilderijen, verzamelingen, winkel- en restantpartijen enz. Bij verhuizing of overlijden wordt de woning veegschoon opgeleverd.

Margaretha van Hennebergweg 63

06-53621962 / 070-3238260

WWW.KEESTALEN.NL

3

197

Scheveningertjes DIVERSEN Dame laat hond uit € 7,50 per uur. Ook weekend. Tel. 06-26500285 -------------------------------PERSONEEL GEVRAAGD Hulp in huis voor 4 uur per week. Bel: 06-51320623.

‘Omdat iedere uitvaart zorg verdient’ Cijfer: 9,9 maart 2018

www.rotteveelfokkema.nl

070 - 221 04 13

Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg

atropos.nl Van Boetzelaerlaan 292

2581 BC Den Haag

070 - 306 60 30

ZAT. 1 SEPTEMBER SUMMERSOUNDS FT. DJ JUR

14.00-18.00 | PIERPODIUM

ZON. 2 SEPTEMBER DE

THE LIGHTHOUSE MUSIC COLLECTIVE FT. DJ ELIN VALERY

16.00-20.00 | PIERPODIUM

ZAT. 8 SEPTEMBER SUMMERSOUND FT. DJ LAO LAO

AGENDA

14.00-18.00 | PIERPODIUM

ZON. 9 SEPTEMBER SUNDAY GROOVES FT. DJ CASSUS

AGENDA SEPTEMBER WWW.PIER.NL

14.00-18.00 | PIERPODIUM

VRI. 14 SEPTEMBER THE LIGHTHOUSE MUSIC COLLECTIVE FT. DJ CASSUS

16.00-20.00 | PIERPODIUM

ZAT. 15 SEPTEMBER

is ook elke week verkrijgbaar bij: Oma Toos Dr. Lelykade 3r Rederij Groen Dr. Lelykade 156 Havenpaleis Dr. Lelykade 1c Koffiehuis Lenie Zeesluisweg Roeleveld Vis Visafslagweg 30 Het Uiterjoon Vissershavenstraat 277 Kees Roeleveld Zeesluisweg 1 Kniertje Zeesluisweg 16 Kruidenier Piet Sloepstraat 53 Benzinepomp de Haan Duinstraat 16 Paagman Fred. Hendriklaan 217 H.J. van der Bol Wil. de Zwijgerlaan 33 Den Heijer Visspecialist Fahrenheitstraat 10 Couvéehuis Frankenslag 139 Bosch en Duin Scheveningseweg 76 Huize Royal Rusthoekstraat 40 Duinrust Duinweg 35 Eshoeve Doorniksestraat 150 Richard Gelauff Stevinstraat 196 Wijkwinkel Gentsestraat 22a Pathé Scheveningen Badhuisweg Ies Boektje Neptunusstraat 73 Koffietent Frits Stevinstraat 35a Muzee Scheveningen Neptunusstraat 90-92 De Blinkerd Seinpoststraat 150 Vishandel De Lange Marcelisstraat 37b Stadsdeelkantoor Scheveningen Scheveningseweg 303 Bibliotheek Scheveningen Scheveningseweg 333 Zarautz Prins Willemstraat 36 Het Kalhuis Badhuisstraat 177 Hofje van Noman Keizerstraat 131 Meneer Chocola Keizerstraat 124 Boekhandel Scheveningen Keizerstraat 50 Vishandel Spaans Westduinweg 126 Malle Mok Westduinweg 40 ’t Trefpunt Tesselsestraat 71 Willem & Toet Tesselseplein 25 Vera’s Dierenshop Tesselseplein 31 Eurostuc Zeesluisweg 90 Wijkvereniging Scheveningen Marcelisstraat 64 Lindobeach Lindoduin ‘t Spuigat Kranenburgweg 160 SVV Scheveningen Laan van Poot 38C In-Tension Marcelisstraat 200 Primera Scheveningen Gentsestraat 56a Studio 31 Reinkenstraat 31 Henk Kraan Visafslagweg 60

VRI. 21 SEPTEMBER THE LIGHTHOUSE MUSIC COLLECTIVE FT. DJ LAO LAO

16.00-20.00 | PIERPODIUM

ZAT. 22 SEPTEMBER FT. DJ FRISS

14.00-18.00 | FOODBOULEVARD

ZON. 23 SEPTEMBER SUNDAY GROOVES FT. DJ LAO LAO

14.00-18.00 | FOODBOULEVARD

VRI. 28 SEPTEMBER THE LIGHTHOUSE MUSIC COLLECTIVE FT. DJ PROSCIUTTO

16.00-20.00 | FOODBOULEVARD

ZAT. 29 SEPTEMBER

GROOVY NIGHT MARKET

11.00-22.00 | FOODBOULEVARD

ZON. 30 SEPTEMBER SUNDAY GROOVES FT. DJ LAO LAO

SEASIDE MARKET FT. ABSTRACT BLOND

14.00-18.00 | FOODBOULEVARD

12.00-19.00 | FOODBOULEVARD

IEDERE ZONDAG

ZON. 16 SEPTEMBER

13.00-16.00 | PIER PLEIN

SEASIDE MARKET FT. DJ FRISS

KNUTSELPIER

14.00-18.00 | PIERPODIUM

PIER AGENDA SEPT18 265x190.indd 1

27/08/2018 13:56


is ondernemend

13

ONDERHOUDSBEDRIJF

L. DEN HEIJER

Leen den Heijer

Voor al uw bouwwerkzaamheden binnen en buiten Loodgieterswerk, Badkamers compleet, Glaswerk, Zonwering en Rolluiken

06-45521439 info.onderhoudldh@gmail.com

Nieuw!

Ook voor uw Winter- en zomerbanden opslag ‘al meer dan 60 jaar specialist in banden’

Schokkerweg ONDERHOUD - APK -64REPARATIE 2583 BJ Scheveningen Schokkerweg 64 Scheveningen Tel. 070-3557286 www.profieco.nl | profieco@planet.nl

Richard Gelauff groente- & fruit speciaalzaak

waar kwaliteit heel gewoon is

WOENSDAG T/M ZATERDAG: 10 stuks voor Rode Grapefruits vol sap Clemenvilla Mandarijnen zonder pit 10 stuks voor Hollandse Nieuwe Oogst Goudreinetten Appels 2 kilo Hollandse Reine Victoria Pruimen per kilo Hollandse Zoete Aardbeien per doos + 500 gram Hollandse Frambozen 2 doosjes voor Hollandse Spinazie per zak Hollandse Postelein 500 gram Verse Vatzuurkool 500 gram MAALTIJD VAN DE WEEK:

Witlofschotel

500 gram

3,95 2,95 2,50 2,45 1,95 3,95 1,65 2,45 0,95

5,95

met aardappel, roomsaus, kaas en beenham

Schokkerweg 64 Verder volop Hollandse: spruiten, witlof, kasbonen, 2583 BJ Scheveningen Tel. 070-3557286 bloemkool, sperziebonen, snijbonen, spekbonen, bospeen,

prei, andijvie, spitskool, paprika’s, aubergines, courgette etc.

070 - 355 72 86

Stevinstraat 196 • Scheveningen • T 070 355 66 62

Ambachtelijke Meubelstoffeerderij Lodewijk is er voor uw totale meubelrestauratie. Gespecialiseerd in: • Herstoffering van banken en fauteuils • Vernieuwing van binnenwerken • Fauteuils en politoeren • Leerreparatie • Antiekrestauratie • Biezen-, rieten- en rotanstoelen • Vloerbedekking en gordijnen Keuze uit méér dan 600 soorten bekledingsstof. Kom langs in onze winkel met uw stoel, fauteuil, of één van onze medewerkers komt bij ú langs met onze mobiele winkel waarna we u direct een offerte kunnen doen.

Stoffering Lodewijk (hoofdvestiging) Reinkenstraat 111 - Den Haag - 070-3922344 Voor informatie of een vrijblijfende offerte ons centrale nummer: 0800-5633945 (gratis) Openingstijden winkel: (pauze 13.00-13.30 uur) maandag gesloten dinsdag 09.00-17.00 uur woensdag 09.00-17.00 uur donderdag 09.00-17.00 uur vrijdag 09.00-14.00 uur zaterdag gesloten Wij hebben ook vestigingen in de volgende NL41INGB0000436267 NL81RABO0357690753 profieco@planet.nl www.profieco.nl KvK Den Haag 63154897 BTW 855115567.B.01 plaatsen: Wassenaar, Leidschendam, Ouderkerk a/d Amstel, Bussum en Utrecht www.profieco.nl KvK Den Haag 63154897 BTW 855115567.B.01


Agenda WO 12 SEPT Meditatiecirkel Elke woensdag, van 9.30 tot 11.00 uur, zijn er actieve meditaties in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177. Door middel van dans, bewegen en oefeningen proberen we het oude los te laten en aan te komen op dit moment. Je leert waarnemen wat er allemaal in je leeft en hoe je daar op een liefdevolle manier mee om kunt gaan. Je kunt je ervaringen delen met de andere deelnemers. Meestal eindigt de ochtend met een geleide fantasie waarin je diepe ontspanning mag ervaren. De kosten bedragen 6 euro per keer. Je kunt je aanmelden bij Joëlle Bogaert via telefoon: 06-48837902 of via de website www.vijayayoga. com. Fit met Kit Elke woensdag, van 13.00 tot 14.00 uur, zorgt Kitty van der Stoep voor beweging in de Wijkwinkel, Gentsestraat 22a. Er is inmiddels een klein groepje fanatieke dames bij elkaar, maar er is zeker ruimte voor nog meer senioren. Meld u aan via telefoon: 070–3541081 (tijdens werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur telefonisch te bereiken). DO 13 SEPT Spaanse les Elke donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur wordt er in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, Spaanse les voor licht gevorderden gegeven. De kosten bedragen 18 euro voor vier lessen. U kunt zich opgeven bij de balie van het Kalhuis of bellen met telefoon: 070-3069900. VR 14 SEPT Bridgedrive Iedere vrijdag is er in de Wijkwinkel, aan de Gentsestraat 22a, van 13.30 tot 16.30 uur een bridgedrive voor (licht) gevorderden. Heeft u ook zin om met een leuk groepje te komen bridgen?

Live Muziek U bent van harte welkom met of zonder bridge partner. Aanmelden kan dagelijks tussen 10.00 en 13.00 uur via het secretariaat op telefoon: 070-3541081. Friday Night Jazz Elke tweede vrijdag van de maand vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. Dit maal treedt Jasper Staps op. Hij is zijn muzikale carrière begonnen als saxofonist. Hij speelt met volle overgave, zeer muzikaal en oprecht. Het concert begint om 20.30 uur in de Scheveningenzaal van Muzee. De toegang is 17,50 euro. De Ooievaarspas geeft 50% korting. ZA 15 SEPT Seaside Market Dé markt die zich altijd aan de Seaside afspeelt: de ene keer op de Scheveningse Boulevard, de andere keer op De Pier! Handgemaakte, kwalitatieve en creatieve producten met een verhaal heb je hier binnen handbereik. De perfecte gelegenheid om te shoppen voor pareltjes van items op zaterdag en zondag van 12.00 tot 19.00 uur. Ooievaarsrun Op zaterdag 15 september is de Ooievaarsrun. Al sinds 1987 wordt deze rit voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking gereden. De tocht heeft een lengte van circa 45 kilometer en er rijden zo’n 300 vrachtwagens mee. De verwachting is dat rond 12.00 uur de eerste run bij de Visafslag aan zal komen. De vierde en laatste run wordt rond 16.15 uur verwacht. Kijk op www.ooievaarsrun.nl ZO 16 SEPT Eucharistieviering Op zondag 16 september, vindt in de H. Antonius Abt aan de Scheveningseweg 233, de Eucharistieviering plaats met Parochievicaris J. Asa en met muzikale medewerking van Gli Uccelli onder leiding van Richard Ram. Aanvang 10.30 uur.

Openingsdienst Zondag 16 september wordt in de Oude Kerk aan de Keizerstraat aandacht besteed aan een nieuw seizoen, aanvang 10.30 uur. Het gaat in de speciale dienst over de geesteskracht die nodig is om de dingen in kerk en samenleving voor elkaar te krijgen. Ds. Barend Weegink spreekt over het thema ‘Er is hoop’. Dat wordt gekoppeld aan een bijbelstukje waarin staat dat de lamp van God nog niet is uitgegaan. Bert den Hertog begeleidt op het orgel de gemeentezang. DI 18 SEPT Club Behouden Teelt Elke derde dinsdag van de maand, van 18.00 tot 23.00 uur, komt de oud-vissersgroep Club Behouden Teelt bij elkaar in wijk- en dienstencentrum Het Trefpunt, aan de Tesselsestraat 71. WO 19 SEPT Alphacursus Zit jij vol met vragen over het leven of over het Christelijk geloof? Of wil je er gewoon meer over weten? Kom dan naar de Alphacursus. Deze start op woensdag 19 september om 18.30 uur in de Harstenhoekstraat 29b. Maaltijden en deelname zijn gratis. Tijdens de 12 weken durende Alphacursus ga je samen met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden ruim 29 miljoen mensen een Alpha. Elke avond beginnen we met een heerlijke maaltijd, waarna je meer te weten komt over vijftien inspirerende onderwerpen. Nieuwsgierig? Meld je aan via alpha@realityscheveningen.nl en kom vrijblijvend langs op de kennismakingsavond op 19 september. Hierin hoor je wat de cursus inhoudt, waarna je kunt beslissen of je hem zou willen volgen of niet. Meer weten? Kijk op www.alphacursus.nl of www.realityscheveningen.nl. --------------------------------------------------------Kijk voor de volledige agenda op: www.de-scheveninger.nl

Zô mar ‘n preitje en ‘n pleitje Non ôgies ope en effe om n ‘ookje kikke? As ‘t weertje ’t mar effe toelaet en ik kik voor ’t raem, wat zien ik? Ien anien’erege ketting van aller’ande modelle auto’s, waeronder ôk veulal met bûtelanse kentekens. Mè’- gevolg, al vroog is t’r ’n file ontstaen en in de lôp d’r jaere woorre dat-t’r ammaar mêr. D’r benne planne voor ’n grôte parkeergeraege onder de Noordboulevard, mar ‘oe al die auto’s daer motte komme, vraeg ik me of. Planne voor ’n tunnel, au, au , wat mot-tat allemael worre? Onderde’and namme mên gedachtes ’n sprong in ’t verleeje en belandde ik in ’t jaer 1939. Zus jaer was ik, toen ik mè’-me grôte broer (in mên ôge) mee moch naer ’n voe’balwedstrêd’van zên club Scheveninge op de Buurtweg in Wassenaer. “Im”, zee die, “non gaene we met-te trên.” Daer liepe we op weg, richting Kur’aus en daer wazze we beland in ’n wonderleke wurreld van ien en al drukte en bedrêvig’êd. Ien geluk dat ik allien mar mee mos lôpe met mên broer en zên makkers. Zij zurregde d’r voor dat ik ’n môi pleisje kreeg in de trên voor ’t raem. Vorders kos mên kinder’ôfd iet alles verwerreke wat of t’r allemael op ’t station ofspeulde, ien al druk gelôp en vertier. Non vraeg ik me of, waerom is dat môie en vooral nuttige, ‘êlemael verdwene? Die van mên wist-’t antwoord en zee: “Im, in de jaere vóór de oorlog was ’t trênestelsel Rotterdam Hofplên – Scheveninge-Kur’aus onontbeerlek en d’r wier toen goed geld verdiend. Veul rikke lui kwamme met-te trên naer Scheveninge; je ‘a’ toen ôk nog êrste, twiede en dorde klas. Mar de têd veranderde, d’r wier daernae minder gebruk ‘emaekt van de trên en waerom kwam dut non? Wel, nae de oorlog wazze d’r toch aerdig wat mense in goeie doen ‘eraekt en ‘aa’ne ’n êge auto an kenne schaffe. Dut ‘a’ tot gevolg dat-t’r bij de trên iet genog geld in ’t laedje kwam en ‘eb ’t gemientebestier beslôte ‘t ‘êle complex op te doke, aars ‘ezêd al ’t môie mar of te breke. Iet te gelôve dus van wege de auto’s en wat zel ’t non ’n zege weze as t’r non zô’n pracht trênestelsel op Scheveninge was en de mense iet urelang in ’n file mozze staen en ‘êl wat beter voor ’t milieu. Je weet mar nôit, al ‘ebbe we ’t over auto’s... keert ienmael de wal ’t schip”. Nadruk verboden Immetje

WO 12 SEPT De Maatschappij Keizerstraat 67 Live in De Maatschappij in Summertime Aanvang: 20.30 uur VR 14 SEPT De Pier Pierpodium DJ Cassus The Lighthouse Music Collective Aanvang: 16.00 uur Holland Casino Kurhausweg 1 Spice Daddies Live Music at Holland Casino Aanvang: 20.00 uur Muzee Scheveningen Neptunusstraat 90-92 Jasper Staps & The Tiny Little Big Band Friday Night Jazz ‘Tribute to Paul Desmond’ Aanvang: 20.30 uur ZA 15 SEPT Byron Bay Lunch Café Wassenaarsestraat 86 Akoestisch Live in Byron Bay Aanvang: 14.00 uur De Pier Pierpodium DJ Abstract Blond - Seaside Market Aanvang: 12.00 uur Whoosah Beachclub Zwarte Pad 66 Lovumba ‘Latin Beach Fest 2018’ Summer Closing Scheveningen Aanvang: 19.00 uur Colorado Charlie Beachclub Zwarte Pad 64 Happy Feelings op het Strand! Aanvang: 16.00 uur The Shore Scheveningen Zwarte Pad 64 SCHEVENINGEN SURF FESTIVAL Porto Verde, Tom & Michael, Ocean Tribe, Mooon, Tumbleweed, Brass Rave Unit, Lifestyler Radio Aanvang: 19.30 uur Restaurant Tasca Ankerstraat 2 Laurence Fish American Songbook - Piano Aanvang: 19.30 uur ZO 16 SEPT De Pier Pierpodium DJ Friss - Seaside Market Aanvang: 12.00 uur Whoosah Beachclub Zwarte Pad 66 The Crave w/ Marcel Dettmann Whoosah Sunday Closing Marcel Dettmann en DeNiro Aanvang: 18.00 uur Encore By Simonis Dr. Lelykade 5 Soul Diva’s at Encore Aanvang: 12.00 uur ELKE VR - ZA - ZO Steam Scheveningen Strandweg 55 boulevard Huisband Harbour Lights Aanvang: 19.00 uur ELKE ZA Brasserie Palace Promenade Live Jazz & Pop Aanvang: 16.30 u


is informatief 15

Ronnie Flex sluit 200 by the Sea Festival af op Scheveningen

.nl

Algemeen telefoon: 070 - 205 11 24 info@de-scheveninger.nl Redactie Jill van Calsteren redactie@de-scheveninger.nl Adverteren Patrick den Heijer telefoon: 06 33 72 66 33 advertenties@de-scheveninger.nl Vormgeving Miranda Rog advertenties@de-scheveninger.nl

Tekst: Alexander Serban Foto: Ben Houdijk

Van donderdag 27 september tot en met zondag 30 september vindt er een nieuw en uniek live muziekfestival plaats op Scheveningen: 200 by the Sea! In het kader van Feest Aan Zee, de viering van 200 jaar badplaats Scheveningen, zullen op vijf locaties op 15 podia maar liefst 200 bands, singer-songwriters en DJ’s een fantastische show geven. De show van Flex en zijn vaste formatie Deuxperience is de grote afsluiter in het Kurhaus. Overige optredens zijn er van onder andere Splendid, De Kraaien, Son Mieux, Hallo Venray, Hausmagger, Suburbs en Kees van Hondt.

200 optredens De gigantische line-up bestaat uit bekende acts in de popmuziek, internationale acts, opkomende acts, artiesten uit Scheveningen en Den Haag en talenten uit de regio. Vier dagen lang kun je op Scheveningen podiumhoppen. Wanneer één act klaar is, staat de volgende alweer gereed om aangekondigd te worden. Het programma zal zoveel mogelijk in elkaar schuiven, zodat je (bijna) niets van dit superfestival en de 200 acts hoeft te missen! De kersverse Haagse Nachtburgemeester, DJ Sunny Een van de meest gestreamde artiesten op Spotify, meer dan Sjoerd, maakt het feest compleet na de show van Ronnie Flex. 250 miljoen views op YouTube, drie nummer 1-hits, diverse platina platen, twee hits in Duitsland en Oostenrijk, shows op 200 by the Sea zal plaatsvinden op 15 podia in de volgende Pinkpop en Lowlands, een uitverkochte tour én een eigen show Scheveningse locaties: See Lab, Kurhaus en in de Keizerstraat in Ahoy. Nee, echt niemand kan meer om Ronnie Flex heen. Poppodium Saturnus, De Maatschappij en Braai. De finale vindt Met Deuxperience op het podium (inclusief twee fantastische op zondag 30 september vanaf 17.00 plaats in de Kurzaal van achtergrondzangeressen) laat Ronnie Flex zich inspireren door het Kurhaus. zijn Caribische roots. Op zondag 30 september is Ronnie Flex & Deuxperience de absolute headliner in het legendarische Kur- Tickets voor dit unieke festival zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website: www.200bythesea.nl en haus. Op dit moment zijn 150 namen bekendgemaakt. In aanloop naar het festival verschijnt de laatste reeks van 50 namen. www.facebook.com/200bythesea

Scheveningen Surf Festival In het water zien we op dit moment de derde generatie surfers opstaan. Iedereen in Scheveningen en Den Haag is gewend aan surfers met boards onder de arm op de fiets, ook in de winter. Geen regio is zo verbonden met de zee en surfen dan onze. In het kloppend hart van de Nederlandse surfcultuur wordt daarom dit jaar de tweede editie van het Scheveningen Surf Festival georganiseerd en wel op zaterdag 15 september aanstaande bij The Shore op Scheveningen. Overdag kun je gratis deelnemen aan de surf & Skate contest, workshops en een speciale 60+ surfles. Ook is er muziek, een market, expositie en surffilms. In samenwerking met Nouvague is in de middag een aantal surffilms geselecteerd, met de gemeenschappelijke deler: duurzaamheid, cultuur en authenticiteit. De films zijn gratis toegankelijk en te zien vanaf de boulevard op groot scherm. Voor het avondprogramma heb je een ticket nodig en kun je dansen bij Brass Rave Unit, Mooon, Tumbleweed, Ocean Tribe, Lifestyler Radio, Tom & Michael, Porto Verder & Lottery. Kijk voor meer informatie en tickets op www.scheveningensurffestival.com

Verspreiding Huis-aan-huis op dinsdag 26.000 brievenbussen in geheel stadsdeel Scheveningen waaronder Scheveningen, Geuzenkwartier Statenkwartier, Duindorp, Zorgvliet, Duinoord, Van Stolkpark, Westbroekpark/Duttendel en Oostduinen. Bezorgklachten via info@de-scheveninger.nl www.de-scheveninger.nl Uitgever Den Heijer Uitgeverij Scheveningen Drukkerij Rodi Rotatiedruk Diemen De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van ingezonden mededelingen, advertorials en advertenties. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

Scheveningen Sc

Hoogen laag Hoog- en laagwaterstanden en -tijdstipp Waterstanden sept2018 September 2017 September 2018 datum 1 za

uu:mm 3:16 7:22 15:26 19:42

HW LW cm NAP

126 113

-74 -53

2 3:34 -70 Ans komt langs in Muzee zo 8:05 122

16:00 -51 Goed nieuws voor liefhebbers van 20:26 111toneel

met een lach en een traan! Op zondag 16 september uur speelt de tragi3 om 15.30 1:40 * -67 komische voorstelling ‘Ans komt ma 8:56 112langs’ in Muzee Scheveningen. LK 4:37 16:37 De voorstelling -48 duurt 50 minuten. Na afloop is het 21:26 103museumcafé open voor een drankje.

4 3:40 * -62 Wie is Ans misschien98 af? Ans is di vraag je je nu 10:05 schoonmaakster en komt solliciteren. In -47 een 17:40 22:34 mum van tijd krijg je alles van Ans te94 horen en

datum datum

-48 -71 67 147 -55 -49 123

11 21 ma vr

2 12 za wo

1:05 1:15 7:50 5:17 13:45 13:24 * 19:44 17:47

80

12 22 di za

2:06 2:10 9:40 6:00 14:36 14:14 22:15 18:29

94

2:45 2:55 10:45 6:45 15:16 15:09 23:15 19:08

108

3:26 3:50 11:46 7:35 15:45 16:06 23:50 19:48

120

3:58 4:30 12:05 8:15 16:19 16:41 20:40

131

7 17 do ma EK 1:15

0:25 5:05 4:36 9:03 12:30 17:00 16:52 21:36

-65 138 -56 91 -43 121 -48 94

17 27 zo do

8 18 vr di

0:55 4:10 * 5:05 10:04 12:44

-67 142 -48 74 -46

18 28 ma vr

3 13 zo do 4 14 ma vr

Idee en spel: Isabella Chapel. Ze heeft als ac6 95 trice gespeeld bij onder0:06 andere Theatergroep do Wurz en was8:04 -54 Aluin, Fact, jarenlang verbonden 12:45 87 Begeaan Toneelgroep De Appel in Den Haag. -50 leiding: Saskia Mees 20:30

6 16 wo zo 9:03 VM

2:19 10:46

122

-60

datum datum

6:40 0:36 12:34 4:35 * 18:56 12:46 17:07

5 15 di za

8 za

HW LW HW LW cm NAP cm NAP

1 11 vr di

vraagt ze jou het hemd van het lijf. Een indringende voorstelling op de5:00 vierkante meter over 5 * -55 wo 88 het pude rafelranden van het11:36 bestaan, waar -47 bliek op de huid zit van18:50 actrice Isabella Chapel.

1:19 Prijs 10 7euro. Kaartjes bestellen via107 de webvr 9:25 site www.muzeescheveningen.nl of bij-58 de 13:59 95 receptie van het museum aan de Neptunus22:00 -61 straat 90-92.

uu:mm uu:mm

147 77 125 142 89 125 133 99 122 121 108 117 107 116 108

-74 -45 -50 -55 -78 -46 -53 -61 -79 -50 -56 -66 -76 -49 -54 -66 -67 -45 -51

13 23 wo zo 8:2 LK 14 24 do ma

15 25 vr di VM 4:5 16 26 za wo


is ondernemend 16

Klantwaardering

NIEUW

Altingstraat 122 Bezuidenhout

Zeekant 14 B

€ 339.000,- k.k.

Pluvierstraat 455

Scheveningen-Bad

€ 419.500,- k.k.

---------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------

woonopp 85m2

woonopp 98m2

4

2

TE KOOP

Segbroek

3

€ 210.000,- k.k.

woonopp 91m2

4

2

TE KOOP

€ 350.000,- k.k.

---------------------------------------------------------

woonopp 98m2

3

1

Oostbroek

---------------------------------------------------------

woonopp 57m2

2

1

Rijswijk

€ 249.500,- k.k

---------------------------------------------------------

woonopp 73m2

3

2

€ 209.500,- k.k.

Wassenaarsestraat 92 Scheveningen-Bad

€ 189.500,- k.k.

---------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------

woonopp 110m2

woonopp 62m2

5

3

4

3

NIEUW

J. van Oldenbarneveltlaan 30

€ 219.500,- k.k.

Oud Scheveningen

TE KOOP

TE KOOP

Vaassenstraat 26

€ 295.000,- k.k.

€ 159.500,- k.k

Sir Winston Churchillln. 843A

Scheveningen-Bad

TE KOOP

Gevers Deynootweg 117A

Duindorp

Rastraat 71

TE KOOP

Seinpostduin 417

---------------------------------------------------------

Belgisch Park

4

NIEUW

Segbroeklaan 424N

NIEUW

NIEUW

Statenkwartier

€ 1.645.000,- k.k.

Seinpostduin 96

Scheveningen-Bad

€ 545.000,- k.k.

---------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------

woonopp 89m2

woonopp 127m2

woonopp 284m2

woonopp 145m2

3

1

6

5

12

8

4

3

Bekijk ons aanbod op www.dekkermakelaars.nl

NIEUW

9,4

Kantoor Scheveningen

Stevinstraat 82a • Scheveningen

Kantoor Den Haag

Fahrenheitstraat 672 • Den Haag

070 - 354 67 11 AANKOOP - VERKOOP - VERHUUR - TAXATIES - HYPOTHEKEN