Page 1

Rosenapeln TRÄSLÖVS TRÄDGÅRDSSTAD, VARBERG

30 bostads­ rätter


29

6

8

ENERGIEFFEKTIVT BOENDE REDO FÖR GRÖNA BOLÅN

35

ATT KÖPA BOSTAD AV OSS

NÄRA HAV, STAD OCH NATUR

ARKITEKTERNAS TANKAR

13

OM LÄGENHETERNA

18

INREDNINGSVAL

40

RITNINGAR

BRF ROSENAPELN I VARBERG Antal lägenheter

30 + två lokaler

Boyta

54-113 m2

Arkitekt

Fredblad Arkitekter

Ägandeform

Bostadsrätt

Bostadstyp

Lägenhet

Mäklare

Magnus Liljengren, Wästerhav Fastighetsmäkleri magnus@wasterhav.se, 0730-80 03 99

Tryck

Juli 2021 Broschyren trycks i tidigt skede. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och tryckfel. Bilder och illustrationer kan visa detaljer som inte ingår i ditt köp. Derome Bostad, marknadsavdelning, 0340-66 64 25, bostad@derome.se

Läs mer om bostäderna

2


ROSENAPELN ↑ VARBERG

PETER MOSSBRANT, VD DEROME HUS

Passionen sitter i väggarna För över 70 år sedan startade min farfar en liten bysåg, då la han grunden för ett långsiktigt bolag som idag utvecklar hela kedjan – från skog till färdigt hus. Skog och trä har alltid varit en stor del av mitt liv. Som liten var jag ofta med pappa på brädgården i Derome och till skogen återvänder jag alltid för att reflektera och hämta inspiration. Med tiden växte mitt intresse av att bygga hus till att bli min passion. Att skapa hem och omgivningar för människor att trivas i, ligger mig varmt om hjärtat. Vi bygger våra hus ansvarsfullt och hållbart, och passionen sitter i väggarna. Men det är först när du flyttar in som hemmet får sitt liv och nya minnen skapas.

3


EN IMPONERANDE ARKITEKTUR MÖTER

Vida vyer över åkerlandskap Med närheten till naturen och en cykeltur från Apelvikens långa vita sandstrand fortsätter Träslövs Trädgårdsstad att växa med 30 nya bostadsrätter i tre imponerande sluttningshus. Härifrån tar du enkelt cykeln ner till centrum för att strosa på Varbergs kullerstensgator och njuta av den unika torghandeln, restauranger, caféer och nöjesliv. Brf Rosenapeln ligger i en sluttning mellan villor och kedjehus och med vacker utsikt ut över åkerlandskapet. Här bor du i ett unikt hus som sticker ut men som ändå smälter in i omgivningen. 4


ROSENAPELN ↑ VARBERG

5


Nära hav, stad och natur

GYMNASIUM

GYMNASIUM

VARBERGS FÄSTNING VARBERG CENTRUM

SKOLA F-5 GYMNASIUM

MATBUTIK MOTIONSSPÅR EVENT- & IDROTTSANLÄGGNING

FÖRSKOLA

FÖRSKOLA

SJUKHUS & APOTEK SKOLA F-3

SKOLA 4-9

STRANDPROMENAD

ROSENAPELN

KÅSA

FÖRSKOLA/SKOLA F-6

VÅRDCENTRAL MATBUTIK APELVIKEN

6


ROSENAPELN ↑ VARBERG

I Träslövs Trädgårdsstad skapar vi möjlighet för dig som drömmer om ett boende nära kusten och staden. I området samsas både villor, kedjehus och flerbostadshus, med plats för hela livet. NJUT AV KUSTLIVET Promenadstråken är oändliga, packa picknickkorgen full och ge dig ut i skogsdungar eller ta en cykeltur ner till havet. En vacker strandpromenad tar dig vidare längst kusten och här har du chansen att uppleva ett magiskt skådespel när havets krafter möter karga klippor. LIVLIG OCH VÄLBESÖKT STAD Längs stranden i Apelviken ligger många caféer, restauranger och barer där kärleken till havet och surfingen genomsyrar hela upplevelsen. Det finns flera fina bad längs med kusten. Här finner du bland annat Varbergs berömda nakenbad - Skarpe Nord och Goda Hopp. Från brygga eller klippor badar damer och herrar året om. Precis intill Varbergs Fästning ligger det populära

Fästningsbadet som under sommaren sjuder av liv. Här kan du passa på att ta ett svalkande dopp innan shopping. Varberg har ett av Sveriges största torg, torg­handlarna dukar upp varje onsdag och lördag året runt. Här kan du bland annat köpa blommor, frukt, prylar eller konst. I centrum strosar du på kullerstens­gator, med allt på behändigt gångavstånd. Runt torget finns caféer, restauranger och barer. ETT AKTIVT LIV Du har nära till många av Varbergs idrottshallar och anlägg­ningar med aktiviteter som gym, fotboll, padel, inne­ bandy, tennis, simning och golf. I närområdet finns både sjukhus, apotek, vårdcentral, mataffär, handelsträdgård, samt ett flertal förskolor och skolor att välja bland. Med cykelavstånd till tågstationen och drygt fem kilometer till E6:an bor du på bekvämt pendlingsavstånd till städer längs med kusten. Res­ tiden med tåg till Göteborg är inte mer än cirka 45 minuter, ska du istället till Halmstad är restiden totalt cirka 35 minuter.

I NÄROMRÅDET

E6

Matbutik

Willys Stora Coop

2 km 2,5 km

Förskolor

Prästakullens förskola Bolmens förskola Montessoriförskolan

500 m 2 km 3 km

Grundskolor

Almers skola 4-9 Mariedalsskolan F-3 Montessoriskolan F-3 Furubergsskolan F-5

2 km 3 km 3 km 2,5 km

Gymnasieskolor

Peder Skrivares Ljud & Bildskolan Drottning Blankas

2 km 2 km 4 km

Vård/Apotek

Varbergs Sjukhus Vårdcentral Apotek

1,5 km 2 km 1,5 km

Idrott/Event

Nordic Wellness Padel center Påskbergsvallen Arena Varberg

2,5 km 2,5 km 3 km 3 km

Naturområden

Motionsslinga Påskberget Motionsslinga Breared

3 km 2 km

7


FELICIA ANDERSEN OCH EMMIE TABRIZI CARLSSON – FREDBLAD ARKITEKTER

Hus med omsorgsfulla detaljer i trä Rosenapeln består av tre huskroppar som ligger i Träslövs Trädgårdsstad, beläget ett par kilometer öster om Varbergs stadskärna. Husen ligger i en sluttning mellan villor och par­ hus, med sin matta mörka träfasad och ljusa trädetaljer blir Rosenapeln ett nytt tillskott centralt i området. OMSORGSFULLA DETALJER Byggnaderna är suterränghus i fyra plan. På taken placeras solceller och vissa partier får växtbeklädda delar av sedum. I väster vetter husen mot ett grönstråk som sträcker sig genom hela bostads­området. Mellan husen skapas gemensamma gårdar som kopplar ihop de tre byggnaderna. I den exteriöra ut­formningen möter det strikta formspråket i volym de mjukare inslagen av omsorgsfulla trädetaljer. Den mörka, matta trä­fasaden är en modern tolkning av en traditionell locklist­ panel. På långsidorna ramar locklisterna in fönsteröppningar och skapar djup­verkan i fasaden. Träpanelen som omger balkongerna och terrasserna är ytbehandlad så att träets naturliga ådring framhävs. Balkongerna och terrasserna har smidesräcken eller träräcken med detalj­erade spjälor. Terrassernas pergolor skapar skuggspel och ger känslan av ett öppet uterum.

8

VÄLPLANERADE PLANLÖSNINGAR Samtliga lägenheter har ljus från minst två håll och tillgång till balkong, uteplats eller terrass i goda sollägen. Lägenheterna har rena indelningar i plan vilket skapar rymliga och öppna gemensamhets­y tor, bra förvaring och tydliga siktlinjer. De större lägenheterna har både en öppen och en inglasad terrass som blir en förlängning av lägenheternas vardagsrum. Lägenheterna på översta plan är extra rymliga med rundgång och ljus från tre håll samt stora terrasser. GEDIGNA MATERIALVAL Husen kläs med träfasad, ett levande material som är hållbart över tid, åldras vackert och är lätt att tycka om. Övriga detaljer såsom smidesräcken är utförda i gedigna material för att hålla och uppskattas länge. PLATS FÖR UMGÄNGE Rosenapeln har generösa gemensamhetsytor. Förutom den välkomnande gemensamhetslokalen som kan nyttjas till kontor, fest eller större middagar finns även en övernattningslägenhet som går att hyra. Lägenhetsförråden och cykelförråden är väl tilltagna och varje huskropp har fyra garageplatser att tillgå.


ROSENAPELN SILVERPILEN ↑ VARBERG ↑ VARBERG

9


DENNA ILLUSTRATION FRÅN LÄGENHET OM 4 RUM OCH KÖK INNEHÅLLER TILLVAL 10


ROSENAPELN ↑ VARBERG

11


Se detaljerade planritningar på sid 40-49

DENNA ILLUSTRATION FRÅN LÄGENHET OM 3 RUM OCH KÖK INNEHÅLLER TILLVAL 12


ROSENAPELN ↑ VARBERG

Modernt sluttningshus Brf Rosenapeln består av tre flerbostadshus med totalt 30 bostadsrätter. Husen byggs i fyra våningar varav en i suterräng och får ett modernt och sobert utseende med en mörk träfasad. Varje hus består av tio lägenheter och det finns fyra olika lägenhetsstorlekar om 54-113 kvadratmeter. ETT VÄLPLANERAT HEM Lägenheterna har en rymlig entré med ett slittåligt hallgolv i klinker. I anslutning ligger sovrum och helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Vidare in i lägenheten möts du av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som skapar rymd och plats för gemenskap. Alla lägenheter har fönster i minst två väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. Från vardags­rummet tar du dig ut till balkongen eller terrassen med ett bra solläge. Här kan du njuta av utsikten över åkerlandskap och natur. Lägenheterna på översta plan har stora terrasser som blir en förlängning av vardagsrummet. Här finns också en pergola som skapar rumskänsla och skydd från solen en varm sommardag. GEMENSAMMA YTOR Lilla Rosenapeln kallar vi den möblerade övernattningslägenheten som du hittar på entréplan i hus A. Den kan du som bor i föreningen enkelt hyra. En mysig lägenhet om 35 kvadratmeter där du kan låta familj och vänner som är på till­fälligt besök övernatta. I Rosenapeln finns även Gläntan – en gemensamhets­lokal på 40 kvadrat­meter – inredd så att du kan använda den till allt från privata till­ställningar och föreningsaktiviteter till styrelsemöte. Eller varför inte som ett kontor när du väljer att arbeta eller plugga hemifrån? Under varje hus finns fyra garage­platser och det finns även parkerings­möjligheter utomhus. Vissa parkeringar har elbilsladdning för dig som har elbil. Till varje lägenhet finns ett väl tilltaget förråd.

13


MARTINA LILJEROTH – PUR INTERIÖR

Gläntan ‑ ett extra vardagsrum I gemensamhetslokalen skapar vi en skön plats för umgänge. Här kan du samla familj och vänner för middagar och fest. Eller bjuda in dina grannar på after work? Här kan du också finna arbetsro. En ribbvägg med integrerade arbetsplatser skapar en smart lösning. När arbets­platsen inte används blir ribbväggen en fin detalj som ger värme till matplatsen.

14


ROSENAPELN ↑ VARBERG

2 4

1

3 4 5 6

5

1

2

Inspirationen till ribbväggen med integrerade ed integrerade arbetsplatser arbetsplatser är hämtad från Rosenapelns vackra träfasad. Tre platser med fällbara skrivbord som lätt fälls upp när de inte används. Gemensamhetslokal

6

3

skiss

Specifikation och skiss på ribbvägg i separat dokument

Utformningen av gemensamhetslokalen är ett förslag och kan komma att avvika mot slutresultatet.

15


1

1

3

4

K/F

2

2

2

3

5

Inspiration till både färgton och materialval är hämtad från naturen. Resultatet blir en tidlös inredning som åldras fint och håller länge.

5

4

Utformningen av övernattningslägenheten är ett förslag och kan komma att avvika mot slutresultatet.

16


ROSENAPELN ↑ VARBERG

MARTINA LILJEROTH – PUR INTERIÖR

Lilla Rosenapeln ‑ för dina gäster I övernattningslägenheten ska du känna lugn och harmoni. Precis som i Gläntan kommer inspirationen från naturen. Det syns framförallt i väggfärgen som får en dämpad grönaktig beige nyans. Till väggfärgen kombineras ljusa träslag tillsammans med grönt, vitt, beige med gul nyans som en viktig accent.

17


Ett nyckelfärdigt hem innebär att när du får nycklarna av oss är ditt nya boende helt klart att flytta in i. Vi har valt ut material och produkter från välkända varu­märken som ingår i köpet men självklart kan du anpassa dem enligt ditt tycke och smak. På följande sidor ser du inspiration till ditt nya hem. Vi skapar personliga hem tillsammans med dig som kund. I vår tillvalsportal presenteras inredningen i sin helhet och det är här du gör dina slutgiltliga val.

18


ROSENAPELN ↑ VARBERG

Rumsbeskrivning - standard

Vårt val & tillval

Innertak:

Släta betongtak. Lägenheterna på översta plan får vitmålad gips med fasade kanter.

Innerväggar:

Vitmålad gips/betong.

Innerdörrar:

Vita släta massiva från Swedoor.

Foder, socklar och lister:

Vita släta, fabriksmålade med synliga spikhål. Lägenheterna på översta plan får taklist.

Fönsterbänkar:

Vit i mdf, fabriksmålande.

Golv:

Vitpigmenterad 3-stavs ekparkett från Kärhs, klinker i entré och badrum. Lägenheterna på översta plan får härdad ljuspigmenterad 1-stavs ekparkett från Bjelin.

Garderober:

Vita släta garderober i Aspekt och skjutdörrs­garderob i Möja, från Marbodal enligt ritning.

Kök:

Vita släta luckor, Arkitekt Plus från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat och underlimmad diskho. Stänkskydd i kakel ovan diskbänk. Köksblandare från Mora. Induktionshäll, utdragbar spisfläkt, kyl och frys, inbyggd ugn och micro samt helintegrerad diskmaskin. Vita vitvaror från Siemens. Lägenheterna på översta plan får stensbänksskiva i kök.

Badrum/tvätt:

Vit kommod med handfat och spegelskåp från Svedbergs. Golvstående toalett från Ifö och dusch­ väggar med klarglas från Svedbergs. Dusch och tvättställsblandare från Mora. Kakel på väggar och klinker på golv. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Bänkskiva och skåp från Marbodal ovan tvättmaskin och torktumlare. El- och vatten­ansluten handdukstork ingår.

Belysning:

Kök: Ljusramp under väggskåp i kök. Bad/tvätt: Takarmatur och integrerad belysning i spegelskåp.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

19


INSPIRATION

»Du får chansen att träffa en kökssäljare som hjälper dig att anpassa köket efter din stil och smak«


ROSENAPELN ↑ VARBERG

Välj vita, svarta eller rostfria vitvaror från Siemens

Vi har valt en blyfri blandare från Mora som Med blandare rätt blandare Vi harstandard. valt en blyfri från sparar Mora som du både vatten, pengar och på miljön. standard. Med rätt blandare sparar du både vatten, pengar och på miljön.

BOSTADENS MEST ANVÄNDA RUM

Köket – hemmets hjärta Vår köksleverantör till Rosenapeln är Marbodal. De har idag Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök. Att du ska kunna tänka långsiktigt i ditt val av material är en självklarhet för oss. Eftersom vi tillbringar mycket tid i köket, tycker vi det är viktigt att du är med och får välja ett kök som passar just din stil. Därför får du träffa en kökssäljare som hjälper dig att anpassa köket efter dina önskemål.

KLASSISKT, KLASSISKT, MODERNT MODERNTELLER ELLERLANTLIGT? LANTLIGT?

En bänkskiva sätter stilen i ditt kök. Det är en viktig arbetsyta som måste klara av flera års flitigt slitande och användande. Marbodals bänkskivor finns i olika material och utföranden. Vilken väljer du?

21


INSPIRATION


ROSENAPELN ↑ VARBERG

Vårt badrumssortiment kommer från Svedbergs

INRED MED DIN PERSONLIGA STIL

Badrum – för lugn & ro FÖRVARING I badrummet är det lätt att det svämmar över av prylar. I en bra kommod kan du med fördel förvara alla de saker som annars hamnar på tvättstället. Du har möjlighet att välja beslag och färg på kommoden. I spegelskåpet finns ett dolt uttag för att lätt kunna ladda rakapparater, eltandborste eller enkelt koppla in hårfönen.

INREDNING I badrumskommoden är det praktiskt att förvara sina badrumsartiklar i fack. Bra för att snabbt få en överblick över sortimentet och samtidigt hålla undan för ovälkommen smuts.

Badrummet är det rum som utsätts för flest temperaturväxlingar och behöver produkter som är hållbara. Därför har vi valt Svedbergs som leverantör till inredningen. I Rosenapeln ingår handdukstork. Kakel och klinker väljer du direkt hos vår entreprenör. Då får du experthjälp och bra tips på vad du ska tänka på vid val av ytskikt.

Kakel tillverkas av lergods och bränns vid lägre temperatur medan klinker tillverkas av stengods och bränns vid högre temperatur, och blir därmed mer hållbart. Det är därför kakel är avsett för endast vägg och klinker kan användas både till vägg och golv.

23


INSPIRATION

FÖRVERKLIGA DINA INREDNINGSDRÖMMAR

Personlig inredningshjälp Vill du ha hjälp att skapa en röd tråd genom ditt nya hem? Som tillval kan du tillsammans med Martina från pur interiör gå igenom dina visioner. Därefter skapar Martina en övergripande moodboard med färgförslag, materialval och diverse detaljer för att få din unika känsla i hemmet.

Förslag - En harmonisk helhet

Moodboard Interiör - Villa Gustafsson

Primära färger

Ek Falco, 3 stav, Bjelin parkett

Kök

Ljus Antikgrå 1391,Jotun

Addera: Detaljer i krom (handtag) och valnöt, t.ex hylla eller knopplist på vägg.

Bomull 1453, Jotun Ek Falco, 3 stav, Bjelin parkett

Accentfärger

Bomull 1453, Jotun

Lucka: Sand (NCS S 2005-Y20R) Marbodal

Badrum Coastal blue 5504, Jotun

Adventure 11175, Jotun

Material

Klinker golv: Blizzy Elegant Greige 60x60 Gardiner, linnebeige

24

Matta, Vit, ull

Kakel på halvvägg. Målad halvvägg. Coastal blue Vit platta 5504, Jotun 75x150mm,matt.

Bänkskiva: Beach grey, kvartkomposit

I tillvalsportalen kan du läsa vad som ingår i en idékonsultation


ROSENAPELN ↑ VARBERG

DEROME

HÅLLBAR INREDNING

Ett hållbart hem anpassat för dig Vi vill ge dig möjlighet att inreda ditt nya hem på ett personligt och hållbart sätt. Vi försöker välja material med kvalitet, som har liten miljöpåverkan och som ska hålla under lång tid. Därför samarbetar vi med bland annat Svedbergs, Siemens och Mora som har många miljömärkta produkter i sitt sortiment.

I varje bostad finns också Svanenmärkta produkter – till exempel kök från Marbodal och golv från Kährs. Vad tycker du är viktigt? Oavsett stil på inredningen i ditt nya hem ska du kunna lita på att produkterna är både hållbara, tidlösa och funktionella.

Att inreda sitt hem personligt är enkelt med en väl vald tapet. En tapet gör att ett rum känns mer ombonat och varmt än vad en målad vägg gör.

HEMMETS GRUND

Välj bland Svanenmärkta golv från Kährs

Helhetsintrycket i rummet på­ verkas av vilket golv du väljer. Vill du ha mörkt eller ljust golv? 1-stav eller 3-stav? Bra att veta är att mörka golv slukar ljus och gör att rummet upplevs lite mer varmt och mysigt. Ett ljust golv skapar rymd och får tillsammans med ljusa väggar rummet att se större ut.

25


KUNDANSVARIG TIPSAR

Tre tips om tillval GÖR DET ENKELT Om du tycker det är jobbigt att välja får du en fin bostad genom vår högt satta standard, även om du låter bli att göra enskilda val. PRIORITERA Att måla om en vägg är lättare och billigare än att byta golv. Av den anledningen kan det vara värt att lägga mer tanke bakom valet av golv. GÖR BUDGET Sätt en budget redan innan du går in i tillvalsprocessen, gör därefter en önskelista och prioritera sedan utifrån vad som är viktigast för dig.

Karin Andersson Kundansvarig

26


ROSENAPELN ↑ VARBERG

Till bostäderna i Rosenapeln har vi valt ut material och produkter från välkända varu­märken. För att du ska kunna sätta din egen personliga prägel på ditt nya hem ger vi dig möjlighet att göra olika typer av inredningsval. De flesta av valen görs via vår tillvalsportal och några görs direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Vad som ingår i Rosenapelns lägenheter kan du se i rums- och byggnadsbeskrivningen.

SÅ HÄR GÖR DU DINA TILLVAL När du skrivit avtal, och tiden för att göra inrednings­val närmar sig, får du en tidplan av oss. Den ger dig en överblick över när dina inredningsval hos oss och respektive entreprenör måste vara klara, för att bostaden ska bli klar i tid. DIGITAL TILLVALSPORTAL Inredningsvalen som du gör via oss, sker via en digital tillvalsportal. Det innebär att du får en unik länk till just din bostad där du ser den standard som ingår samt de till­val som du kan göra och vad den eventuella tillvals­kostnaden blir. Du kommer få mer information om tillvals­portalen när tiden för dina inredningsval närmar sig.

INREDNINGSVAL VIA LEVERANTÖR/ENTREPRENÖR Några val har du möjlighet att göra direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Det beror på att de har fackmannakunskap inom sitt område, vilket ger dig som köpare både bättre service och större valmöjligheter. Om val görs utöver specifikationen i ditt avtal, direkt med leverantör eller entreprenör, upprättas ett avtal er emellan. Eventuell extra kostnad faktureras då direkt till dig från leverantör/entreprenör.

27


28


ROSENAPELN ↑ VARBERG

ILLUSTRATION FRÅN LÄGENHET OM 2 RUM OCH KÖK

TIPS INFÖR DITT BOSTADSKÖP

Energieffektiva lägenheter redo för gröna bolån Husen i Rosenapeln har energiklass B. Det innebär att husens energi­prestanda är endast 50-75% av kravet som Boverket sätter för en ny byggnad. Många banker erbjuder så kallade gröna bolån där du som kund får en rabatterad ränta om din bostad har energiklass A eller B, är Svanenmärkt eller har andra miljömärkningar. Kontakta din bank för att få veta mer. ENERGIKLASSER A B C D

DENNA BYGGNADS ENERGIKLASS

E F

G

29


DENNA ILLUSTRATION FRÅN LÄGENHET OM 3 RUM OCH KÖK INNEHÅLLER TILLVAL 30


ROSENAPELN ↑ VARBERG

»Planlösningar med genomtänkta siktlinjer och öppna ytor«

31


32


ROSENAPELN ↑ VARBERG

33


Vad är en bostadsrätt?

När du köper en bostadsrätt blir du också medlem i en bostadsrätts­förening. Det betyder att du och dina grannar äger fastigheten och att ni genom styrelsen kan vara med och påverka boende­miljön. Månadsavgiften som medlemmarna betalar, ska täcka föreningens kostnader och underhåll. Avgiftens storlek beslutas av föreningens styrelse.

BRA ATT VETA

FÖRSÄKRINGAR OCH GARANTIER

»Garantitiden för din bostad är fem år efter slutbesiktningen«

Under byggtiden gäller Deromes entreprenadförsäkring. Bostadsrättsföreningen tecknar en förskottsgarantiförsäkring, insatsgarantiförsäkring samt fastighetsförsäkring. Garantitiden för din bostad är fem år efter slutbesiktning. För VVS-armatur, ytskikt och vitvaror är garantitiden vanligtvis två år. Efter fem år görs en garantibesiktning tillsammans med en oberoende besiktningsman. Det är bostadsrättsföreningen som beställer garantibesiktningen där representant från Derome deltar.

NYPRODUCERADE BOSTÄDER

VARFÖR ETT HEM FRÅN DEROME? Att köpa en bostad av oss är både enkelt hållbart och tryggt. Nedan finner du de främsta fördelarna av att bygga med oss Du bestämmer din inredning. Genom att göra inredningsval → skapar du ditt egna hem och personliga stil. →

Nyckelfärdigt och bekymmersfritt. Allt är klart när du får nycklarna i handen.

Ett hållbart val - vi bygger med så liten klimatpåverkan som möjligt.

→ Fast pris - ingen budgivning. →

34

Vårt trygghetspaket som innehåller skydd mot avbokning, dubbel boendekostad, prisfall och en trygg bostadsrättsförening.


ROSENAPELN ↑ VARBERG

KÖPA BOSTAD AV OSS

Hur går det till? Att köpa en ny bostad är en av de största affärerna många gör. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp hos oss ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Vi vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem.

1 → 2 → 3 → 4 → 5 → 6 → 7 → 8 → 9 Säljstart

Bokningsavtal

Förhandsavtal

Inredningsval

Upplåtelseavtal

Besiktning

Inflyttning

Efter inflytt

1. DAGS FÖR SÄLJSTART

6. BESIKTNING AV HUSET

Säljstarten sker via vår digitala bokningssida som öppnar en viss dag och tid. När den öppnar, är det först till kvarn som gäller, och du lämnar dina önskemål om vilken bostad du vill köpa. Våra mäklare kontaktar sedan dig i turordning och bokar möte för att gå vidare och skriva avtal. Tänk på att du behöver ha ett lånelöfte från din bank.

Vanligtvis görs två besiktningar av huset innan tillträdet, en kontroll- och en slutbesiktning. De utförs av en opartisk besiktningsman. Med på plats finns vår projektledare och representant från bostadsrättsföreningen. På slutbesiktningen bjuds du också in. Om det upptäcks några brister åtgärdar vi det, vanligtvis sker det inom två månader efter besiktningen.

2. ATT BOKA EN BOSTAD När du bestämt dig för en bostad, tecknas ett boknings­avtal. När avtalet är underskrivet betalar du en bokningsavgift på 30 000 kronor och då reserveras bostaden åt dig.

3. SKRIVA FÖRHANDSAVTAL Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. När det tecknas betalar du ett förskott om 100 000 kronor.

4. PERSONLIGA INREDNINGSVAL Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter av hög kvalitet som ingår i ditt köp. Du har också möjlighet att göra fler inredningsval för att sätta din personliga prägel på bostaden. Dina inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalsportal. Vissa val kan också göras direkt med våra entreprenörer. Din kontaktperson guidar dig genom hela processen.

5. UPPLÅTELSEAVTAL

Utvärdering

7. DAGS FÖR INFLYTTNING Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om inflyttningsdag. Vid tillträdet ses vi i bostaden och du får möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Glöm inte att teckna din hemförsäkring med bostadsrättstillägg från den här dagen. Välkommen hem!

8. NÄR DU FLYTTAT IN Vi finns här för dig, när du flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du enkelt nå oss via telefon eller mejl.

9. UTVÄRDERA OSS Vi vill alltid utvecklas och det är viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning får du en enkät med frågor som vi gärna vill att du svarar på. Dina svar hjälper oss att hela tiden förbättras, därför betyder de mycket för oss.

När det närmar sig tillträdesdagen tecknar du ett upplåtelseavtal. När upplåtelseavtalet är signerat är du medlem i bostadsrättsföreningen.

35


SVÅRA ORD

Tips!

Vad är andelstal? Ett andelstal beskriver hur stor procentuell andel du har i föreningen och hur stor andel av årsavgifterna som bostadsrätten skall betala. Andelstalet visar också varje bostadsrätts andel av föreningens tillgångar och skulder.

Visste du att många hänger sina tavlor för högt. Ett tips är att hänga dem i ögonhöjd. Vill du vara exakt så är den genomsnittliga ögonhöjden 145 cm från golvet till mitten av tavlan.

SVÅRA ORD

BRA ATT VETA

VAD ÄR DITT ANSVAR? När du flyttar till en bostadsrätt så delar du ansvaret för underhållet med föreningen. I samband med avtalsskrivningen får du en gränsdragningslista där du kan se exakt vad du ansvarar för i din nya bostad, men nedan följer en generell sammanfattning. När du köper en bostadsrätt har du som bostadsrättshavare ansvar för allt invändigt. Från insidan på ytterdörr till insidan av fönster. Du får alltså måla om och byta vitvaror utefter ditt tycke och smak hur mycket du vill. Har du en balkong är det du som ansvarar för insidan av den medan utsidan är föreningens. Däremot är du ansvarig för din terrass eller uteplats om du har någon. Att värme, vatten och avlopp fungerar är föreningens ansvar, men att byta vattenlås eller rengöra avloppen får du göra själv. Det finns alltså inte någon hyresvärd som kommer och hjälper dig. Är du osäker på vad som är ditt eller föreningens ansvar så fråga styrelsen innan du börjar renovera eller göra ett större inköp.

36

Vad är bostadsrättstillägg? Bostadsrättstillägget är ett tillägg till den vanliga hemförsäkringen med skydd för den fasta inredningen, som du som bostadsrättshavare har ansvar för. Exempel på fast inredning är parkettgolv, handfat, kapitalvaror, tapeter och innerdörrar.

I de fall det är möjligt kommer du bli inbjuden till visning under pågående byggnation. Spontanbesök är tyvärr inte tillåtet av säkerhetsskäl.


ROSENAPELN SILVERPILEN ↑ VARBERG

»Vi vill att du ska känna dig trygg och erbjuder därför ett kostnadsfritt trygghetspaket«

En trygg resa till ditt nya hem Att köpa sin egen nyproducerade bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill också att det ska bli en av de bästa. Vi vet hur viktigt boendet är och gör allt för att du ska trivas i ditt nya hem. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp ska vara enkelt. Därför har du som köpare kontakt med samma person genom hela processen. När du köper en ny bostad av oss är den alltid nyckelfärdig, du behöver med andra ord inte bekymra dig för annat än flyttlasset. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt köp och erbjuder därför ett kostnadsfritt trygg­ hetspaket som till exempel kan hjälpa vid dubbel boendekostnad. Vi kan även erbjuda ett avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familje­ ägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och enkel resa till ditt nya hem.

37


38


ROSENAPELN ↑ VARBERG

Byggnadsbeskrivning Grund:

Betongplatta.

Stomme:

Trä/betong.

Yttertak:

Takpapp, sedum på vissa terrasstak.

Fasad:

Träpanel med locklist. Stående träpanel på gavlarna.

Fönster/ fönsterdörrar:

3-glas energifönster från Traryd.

Trapphus:

Målade väggar och klinkergolv.

Balkong/terrass:

Öppna balkonger eller öppna och inglasade terrasser beroende på lägenhetstyp.

Utemiljö:

Cykelparkering, plattläggning, asfaltering och ängsgräs som klipps ett par gånger om året.

Belysning:

Ingår vid balkong, terrass och entré.

Förråd:

Privat förråd till alla lägenheter.

Parkering:

18 parkeringsplatser utomhus och 12 garageplatser finns att hyra. Möjlighet till elbilsladdning finns.

Uppvärmning:

Luftburen fjärrvärme samt spetsvärme med radiatorer i lägenheterna på översta plan.

Ventilation:

Från- och tilluftsventilation med återvinning (FTX).

TV/IT:

Fiber via Varbergs öppna stadsnät med separata lägenhetsabonnemang. Utbud och valmöjlighet enligt net@seaside.

Avfallshantering:

Miljörum på bottenplan i hus B.

Övrigt:

Postfack och brandvarnare ingår.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

39


BRF ROSENAPELN

2 R O K 5 4 ,8 M 2 NR A1001, B1001, C 1001

ROSENAPELN, VARBERG BRF ROSENAPELN

2 ROK 54 M25 4 ,8 M 2 2 R O K A1101, B1101, C1101

S K AL A 1:100 (A4)

HT

NR A1001, B1001, C 1001

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

BALKONG

HT

BALKONG

G

6,4 m2

G

6,4 m2

SOVRUM

SOVRUM

9,7 m2

9,7 m2

BAD/TVÄTT

TM

6,0 m2

HT

TT

BALKONG

G

6,4 m2

SOVRUM

VARD.RUM/KÖK

BAD/TVÄTT 6,0 m2

HALL U/M

TT

HALL

26,0 m2

G

FTX EL/IT

G

FTX

DM

PASSAGE

TM

ST

EL/IT

K/F

U/M

VA

PASSAGE

VARD.RUM/KÖK

FS

26,0 m2

TM TT

FS

6,0 m2

FS

BAD/TVÄTT

ST

K/F

U/M

DM

VARD.RUM/KÖK

PASSAGE HALL 4,5 m2 G

FTX

ST

K/F

U/M

DM

EL/IT

A

FASAD MOT ÖSTER

B

A

A

C

N FASAD MOT NORR

T ÖSTER

B

FASAD MOT ÖSTER

B

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER ORIENTERINGSFIGUR

C

N

N

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

C FASAD MOT VÄSTER

T VÄSTER

FASAD MOT NORR

FASAD MOT NORR

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT SÖDER

ORIENTERINGSFIGUR V i r e s e r v e r a r o s s f r å n e v e n t u e l l a ä n d r i n g a r.

O R I E N T E RVi I Nreserverar G S F I G U Ross för eventuella ändringar. Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

40

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT VÄSTER


BRF ROSENAPELN

2 R O K 5 4 ,8 M 2 NR A1004, B1004, C 1004

ROSENAPELN, VARBERG

2 2 ROK 54 M 2 R O K 5 4 ,8 M 2 A1104, B1104, C1104 BRF ROSENAPELN

S K AL A 1:100 (A4)

NR A1004, B1004, C 1004

HT

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

G

SOVRUM

FS

TM

BAD/TVÄTT

TT

6,0 m2

HT

9,7 m2

TM

U/M

FS

6,0 m

TT

G

UTEPLATS

SOVRUM

PASSAGE HALL G

ST K/F UTEPLATS

6,4 m2

TM

FS

26,0 m2

FTX EL/IT

6,4 m2

VARD.RUM/KÖK

G

ST

K/F

TILLGÄNGLIG UTEPLATS UTFÖRS

U/M

BAD/TVÄTT HALL 2

HT

26,0 m2

6,4 m2

SOVRUM PASSAGE 9,7 m2

VARD.RUM/KÖK

TILLGÄNGLIG UTEPLATS UTFÖRS

G

VARD.RUM/KÖK 26,0 m2

BAD/TVÄTT 2

6,0 m

DM

TT

U/M

K/F

FTX VARD.RUM/KÖK EL/IT

6,4 m2

PASSAGE HALL 4,5 m2 U/M

DM

K/F

ST

G

FTX EL/IT

A

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

FASA

B

A C

N FASAD MOT ÖSTER

B

FASAD MOT NORR

F A S A DMOT M O T VVÄSTER ÄSTER FASAD

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT NORR

FASA

FASAD MOT NORR

FASAD MOT SÖDER

ORIENTERINGSFIGUR

C

V i r e s e r v e r a r o s s f r å n e v e n t u e l l a ä n d r i n g a r.

N FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT SÖDER

ORIENTERINGSFIGUR V i r e s e r v e r a r o s s f r å n e v e n t u e l l a ä n d r i n g a r.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

41


BRF ROSENAPELN

2 R O K 5 4 ,8 M 2 NR A1101, B1101, C 1101

B R FVARBERG ROSENAPELN ROSENAPELN,

2 ROK 54 2 RMO2 K 5 4 ,8 M 2

HT

N R C1201 A1101, B1101, C 1101 A1201, B1201,

S K AA L A1:100 1 :1 0 0 (A 4 (A4) ) S K AL

BALKONG

HT

BALKONG

G

6,4 m2

G

6,4 m2

SOVRUM

SOVRUM

9,7 m2

9,7 m2

BAD/TVÄTT

TM HT

TT

TM

6,0 m2

FS

6,0 m2

TT

FS

BAD/TVÄTT

G

BALKONG 6,4 m2

SOVRUM 6,0 m2

26,0 m2

HALL

PASSAGE TM TT

DM

G

FTX

G

FTX

ST

EL/IT

K/F

U/M

2

HALL

26,0 m2

ST

EL/IT

M

VARD.

PASSAGE

VARD.RUM/KÖK

FS

BAD/TVÄTT

VARD.RUM/KÖK

K/F

U/M

VARD.RUM/KÖK DM

PASSAGE HALL 2

4,5 m

G

FTX

ST

K/F

U/M

DM

EL/IT

A

FASAD MOT ÖSTER

B

A

A

C

N FASAD MOT ÖSTER

B FASAD MOT NORR

T ÖSTER

B

FASAD MOT NORR

FASAD MOT NORR

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT ÖSTER ORIENTERINGSFIGUR

C

N

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

C

N

FASAD MOT VÄSTER

T VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT SÖDER

V i r e s e r v e r a r o s s f r å n e v e n t u e l l a ä n d r i n g a r.

O R I E N T E RVi I Nreserverar G S F I G U R oss för eventuella ändringar. Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

42

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT VÄSTER


BRF ROSENAPELN

2 R O K 5 4 ,8 M 2 NR A1104, B1104, C 1104

ROSENAPELN, VARBERG

2 ROK 54 M2 A1204, B1204, C1204 2 R O K 5 4 ,8 M 2 BRF ROSENAPELN

HT

NR A1104, B1104, C 1104

S K AL A 1:100 (A4)

G

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

SOVRUM 9,7 m2

BAD/TVÄTT

TT

6,0 m2

HT

FS

TM

G

BALKONG 6,4 m2

SOVRUM PASSAGE 9,7 m2

VARD.RUM/KÖK 26,0 m2

TM G

FTX

6,0 m

TT HT

EL/IT

FS

ST

K/F

U/M

BAD/TVÄTT HALL 2

BALKONG

VARD.RUM/KÖK

6,4 m2

26,0 m2

ST

BAD/TVÄTT TM

FTX EL/IT

FS

K/F

G

26,0 m2

SOVRUM

HALL U/M

VARD.RUM/KÖK

G

PASSAGE

6,0 m2

U/M

DM

K/

TT

VARD.RUM/KÖK PASSAGE HALL 4,5 m2 U/M

DM

K/F

ST

G

FTX EL/IT

A

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

FAS

B

N

A

C

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER FASAD MOT VÄSTER FASAD MOT VÄSTERB

FASAD MOT NORR

FASAD MOT SÖDER

FASA FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT NORR

ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

C

N FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

ORIENTERINGSFIGUR

Vi reserverar V i ross e s e r v eför r a r o seventuella s f r å n e v e n t u e l l a ä nändringar. d r i n g a r.

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

43


G

FTX

ST

K/F

EL/IT

ALL

F

K

ROSENAPELN, VARBERG

TVÄTT

3 ROK 74 M KÖK

4 m2

3 R O K 7 4 ,0 M 2

DM

NR A1002, B1002, C 1002

M

DM

U/M

26,0 m2

2

HT

B R FB1102, R O S E N A P EC1102 N A1102, G14,0L m 2 ST FTX

N R A 1 0 0 2 , B 1 0 0 2 , DM C 100M 2

S K AL A 1:100 (A4)

DM

2

HALL

F

K

G

FTX

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

EL/IT

INGLASAD TERRASS 11,6 m2

VARD.RUM 17,0 m2

HT

HALL

TM

FS

G

m2

U/M

3 R O K 7 4 ,0 M

PASSAGE

TVÄTT

K/F

EL/IT

KÖK

14,0 m2

5,4 m2

HT

PASSAGE

8,8 m2

TERRASS

HALL

PASSAGE

12,2 m

4,5 m2

2

G

FTX

EL/IT

SOVRUM 2

BAD/TVÄTT

TT

ST

INGLASAD TERRASS

K/F

PASSAGE

FTX

U/M

KÖK

14,0 m2

G DM

EL/IT

G

11,6 m2

VARD.RUM HALL 3,9 m2

SOVRUM 2

TM

FS

17,0 m

2

M

K

F

G

ST

17,0 m2

SOVRUM 2

5,4 m2

KÖK TERRASS 2

HT

8,8 m2

8,8 m2

G

SOVRUM 1

14,0 m m2 12,2

14,6 m2

PASSAGE

G

7,4 m

VARD.RUM

BAD/TVÄTT

TT

EL/IT

DM

2

FTX

INGLASAD TERRASS 11,6 m2

G ST

VARD.RUM 17,0 m2 G

TERRASS 12,2 m2

SOVRUM 1

SOVRUM 2

14,6 m2

8,8 m

2

A

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT ÖST

B

N

C

A F FA AS SA ADDMMOOT TÖVSÄTSETRE R

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT VÄS

F AF SA AS DA DM M O TO TN O RR SÖ DER

FASAD MOT SÖDER FASAD MOT ÖSTER

B

FASAD MOT NORR

ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

C

N FASAD MOT VÄSTER

O R I E Noss T E Rför ING SFIGUR Vi reserverar eventuella ändringar.

44

V i r e s e r v e r a r o s s f r å n e v e n t u e l l a ä n d r i n g a r.

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


NR A1003, B1003, C 1003

EL/IT

DM DM

TM

BAD/TVÄTT TM 5,4 m2 BAD/TVÄTT

ROSENAPELN, VARBERG

3 ROK KÖK 74 M A1103, B1103, C1103 KÖK 3 R O K 7PASSAGE 4 ,0 M 2 HT HT

BRF ROSENAPELN

14,0 m2 14,0 m2

TT TT

5,4 m2

HALL HALL

G FTX FTX

NR A1003, B1003, C 1003 PASSAGE

VARD.RUM 17,0 m2 VARD.RUM

G

S K26,0 AL mA 1:100 (A4) 2

G

EL/IT

2

G

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 ) U/M

DM

F

ST ST

17,0 m2

SOVRUM 2 8,8 m22 SOVRUM

SOVRUM 1

ST K/F m21 14,6 SOVRUM

U/M

K

M

G

G

DM

KÖK

HALL

G

4,5 m

14,0 m

2

FTX

EL/IT

14,6 m2

F

M

PASSAGE

8,8 m2

DM

K

G

ST

K/F

INGLASAD TERRASS

DM

VARD.R

11,6 m2

BAD/TVÄTT

TM

2

5,4 m HT

KÖK

17,0 m

HALL 3,9 m2

TT

TERRASS 12,2 m2

2

14,0 m

PASSAGE

G

7,4 m2

EL/IT

M

EL/IT

M

3 R O K 7 4 ,0 M 2 FS

K

K

BRF ROSENAPELN

HALL

FTX EL/ITFTX

FS

F

F

G

G

FS

ST ST

U/M K/F U/M K/F

FTX

INGLASAD TERRASS 11,6 m2

G ST

VARD.RUM

TERRASS

17,0 m2

12,2 m2

SOVRUM 1

SOVRUM 2 8,8 m

G

2

14,6 m

2

A FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

FA

B

N

C

A FASAD MOT VÄSTER

FA

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄSTER FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT SÖDER

B

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT NORR

ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

C

N FASAD MOT VÄSTER

ORIENTERINGSFIGUR

Vi reserverar oss för eventuella ändringar. V i r e s e r v e r a r o s s f r å n e v e n t u e l l a ä n d r i n g a r.

FASAD MOT SÖDER

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

45


BRF ROSENAPELN

3 R O K 7 4 ,0 M 2

ALL G

FTX

ST

K/F

EL/IT

M

DM ROSENAPELN, VARBERG

U/M

NR A1102, B1102, C 1102

DM F

K

3 ROK 74 M2 A1202, 3B1202, R OC1202 K 7 4 ,0 M 2 BRF ROSENAPELN

m2

S K AL A 1:100 (A4)

NR A1102, B1102, C 1102 KÖK

HT FTX

G

m2 14,0 ST

EL/IT

PASSAGE

DM G

K/F

M

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

U/M

K

DM

HALL

11,6 m2

VARD.RUM

DM

G

14,0 m

2

4,5 m2

TERRASS G

ST

INGLASAD TERRASS

DM

12,2 m

EL/IT

VARD.RUMHALL 3,9 m2

TM

2

11,6 m2

K/F M

U/M

5,4 m2

HT

G

PASSAGE

G

ST

5,4 m2 HT

EL/IT

RUM 2

KÖK SOVRUM 2

TERRASS

PASSAGE

G

VARD.RUM 17,0 m2

14,0 m2

8 m2

KÖK

14,0 m2

DM

FFTX

K

BAD/TVÄTT

TT

BAD/TVÄTT

TT FTX

17,0 m2

TM

HALL

FS

SOVRUM 2 8,8 m2 SAGE

HALL

EL/IT

KÖK

ST

EL/IT

INGLASAD TERRASS

17,0 m2

HT

G

FTX

F

FS

VÄTT

12,2 m

2

7,4 m FTX

8,8 m2

G

2

SOVRUM 1 14,6 m2

INGLASAD TERRASS 11,6 m2 G

ST

VARD.RUM 17,0 m2 G

TERRASS 12,2 m2

SOVRUM 1

SOVRUM 2

14,6 m2

8,8 m2

A FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT ÖSTER

B

A

F A S A D M OFTA SÖASDT EMRO T V Ä S T E R

FASAD MOT ÖSTER

C

N FASAD MOT NORR FASAD MOT SÖDER

B

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT NORR

FASAD MOT SÖDER ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

C

N FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT SÖDER

ORIENTERINGSFIGUR V i r e s e r v e r a r o s s f r å n e v e n t u e l l a ä n d r i n g a r.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

46

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT VÄSTER


BRF ROSENAPELN

EL/IT

M

DM MROSENAPELN, VARBERG

3 ROK 74 M2 BAD/TVÄTT 3 RC1203 O K 7 4BAD/TVÄTT ,0 M 2 A1203, B1203, BRF ROSENAPELN

N R A 1 1 0 3 , B 1 1 0 3 , C 1 1HT 03 KÖK HT 14,0 m2 KÖK

14,0 m2

TM TM

5,4 m2 5,4 m2

TT TT

HALL HALL

G G FTX FTX

PASSAGE PASSAGE

VARD.RUM 17,0 m2 VARD.RUM

S K AL A 1:100 (A4) S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

G G

F

K

G

ST

K/F

U/M

DM

M

DM

ST ST

17,0 m2

HALL 4,5 m2

SOVRUM 2 8,8 m2 2 SOVRUM

DM

U/M

8,8 m2

G

ST

K/F

G G

EL/IT

SOVRUM 1

F

KÖK

14,0 m2

FTX

M14,6 m2 K SOVRUM DM 1

INGLASAD TERRASS 2 TM 11,6 m HALL

14,6 m2

5,4 m2

FS

BAD/TVÄTT

VARD.RU

3,9 m2

17,0 m2

TT

HT

KÖK 14,0 m2

TERRASS PASSAGE 12,2 m2

G

7,4 m2

EL/IT

DM

EL/IT EL/IT

K

NR A1103, B1103, C 1103

FS

F

FTX EL/ITFTX

FS

K

F

G G

ST ST

U/M K/F U/M K/F

3 R O K 7 4 ,0 M 2

HALL HALL

FTX

INGLASAD TERRASS 11,6 m2

G ST

VARD.RUM

TERRASS

17,0 m2

2

12,2 m

SOVRUM 1

SOVRUM 2

G

14,6 m2

8,8 m2

A FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

A

FASAD MOT VÄSTER F A S A D MOT M O T V ÄVÄSTER STER FASAD

N FASAD MOT SÖDER

B

FAS

B

FASAD MOT ÖSTER

C

FAS

FASAD MOT NORR

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT SÖDER

ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

C

N FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

ORIENTERINGSFIGUR V i r e s e r v e r a r o s s f r å n e v e n t u e l l a ä n d r i n g a r.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

47


HT

BRF ROSENAPELN

ROSENAPELN, VARBERG

RUM

3 ROK 85 M2 BAD/TVÄTT A1301, B1301, C1301 3 R O K 8 5 ,7 M 2

3 m2

RUM m

BRF ROSENAPELN

2

TM

6,0 m2

3 R O K 8 5 ,7 M 2

SOVRUM 17,3 m

2

NR A1201, B1201, C 1201

FS

S K AL A 1:100 (A4)

TT

NR A1201, B1201, C 1201 G

G

G

G

EL/IT

FTX

FTX

G

G

HALL 4,0 m2

SOVRUM 8,6 m2

SOVRUM

G

SOVRUM

SOVRUM

8,6 m2

HT

FTX

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 ) EL/IT

HT

EL/IT

17,3 m2

BAD/TVÄTT

8,6 m2

TM

6,0 m2

G

G

G

TT

SOVRUM 17,3 m2

BAD/TVÄTT

TM

6,0 m2

F

FS

TT

HALL 4,0 m2

EL/IT

FTX

VARD.RUM 19,2 m

INGLASAD TERRASS 11,1 m2 U/M

K

INGLASAD TERRASS

2

INGLASAD TERRASS

8,6 m2

G

ST

KÖK

10,0 m

TERRASS

G

SOVRUM

11,1 m2

G

MATPLATS

15,9 m2

G

HALL

11,1 m2

TERRASS

G

G

4,0 m2

F

TERRASS

13,2 m2

15,9 m2

2

VARD.RUM 19,2 m2

15,9 m2

K

U/M

VARD.RUM 2

19,2 m

K

U/M

F

10,0 m

11,1 m2

ST

MATPLATS KÖK

F

ST

MATPLATS KÖK

INGLASAD TERRASS DM

FS

13,2 m2

2

TERRASS

13,2 m2

15,9 m2

10,0 m2

DM

DM

A A FASAD MOT NORR

ÖSTER

FASAD MOT NORR

ÖSTER

FASAD MOT ÖSTER

A

C

N

FASAD MOT ÖSTER

B

VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

B

FASAD MOT NORR

C

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT ÖSTER

B

FASAD MOT NORR

N

C

FASAD MOT SÖDER

N

FASAD MOT SÖDER FASAD MOT SÖDER

VÄSTER

ORIENTERINGSFIGUR

ORIENTERINGSFIGUR FASAD MOT VÄSTER

V i r e s e r v e r a r o s s f r å nF Ae vSeAnDt u eMl lOa Tä nSdÖr iDn gEaRr .

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

ORIENTERINGSFIGUR V i r e s e r v e r a r o s s f r å n e v e n t u e l l a ä n d r i n g a r. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

48

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT VÄSTER


SOVRUM 10,3 m2

FS

BAD/TVÄTT

TM

7,5 m2

4 R O K 1 1 3 ,5 M 2

G

ROSENAPELN, VARBERG HT

BRF ROSENAPELN

HT

TT

MATPLATS 2 SOVRUM 4 ROK4113 M O K 1 1 3BAD/TVÄTT ,5 M 2 A1302, B1302, R C1302 BRF ROSENAPELN

G

11,0 m2 2 10,3 FS m

FS

BAD/TVÄTT

TM

S K AL A 1:100 (A4) S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

7,5 m2

TT

7,5 m2

DM

TT

MATPLATS

FTX

2

DM U/M

ST

K

WC/D TERRASS m2 m2 2,719,0

U/M

2,7 m2 SOVRUM

7,5 m

FS

KLK SOVRUM3,8 m2

16,9 m

11,9 m

2

BAD/TVÄTT

TM

7,5 m2

MATPLATS

TT

11,0 m2

TERRASS

MATPLATS 14,4 m2 WC/D 11,0 m22 2,7 m

19,1 m2

HALL

14,4 m

11,9 m2

FTX

SOVRUM 14,4 m2

SOVRUM

PASSAGE

INGLASAD TERRASS

DM

2

INGLASAD TERRASS PASSAGE 2

VARD.RUM

10,3 m2

FS

10,3 m2

SOVRUM

EL/IT

F

3,8 m2

SOVRUM

G

EL/IT

16,1 G m

2

WC/D

ST

G KLK PASSAGE

INRE HALL

VARD.RUM KÖK 16,9 m2

FTX

KLK

3,8 m2

2

G

KÖK

7,5 m2

SOVRUM 7,5 m2

F

K

U/M

16,1 m2

KLK 2

3,8 m

WC/D

F

2

2,7 m

EL/IT

16,2 m2

SOVRUM

KÖK

ST

INRE HALL

K FTX

F

INRE HALL

16,1 m

HALL

G

HALL

EL/IT

KÖK

ST

HT

11,0 m2

DM

NR A1202, B1202, C 1202

HALL

N R A 1 2 0 2 , B 1 2 0 2 , CTM 1202

INRE HALL

FS

FS

K

U/M

VARD.RUM 16,9 m2

PASSAGE

VARD.RUM 16,9 m2

TERRASSSOVRUM 2 12,2 m2

14,4 m

TERRASS 12,0 m2

SOVRUM 7,5 m2

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

A

FASAD MOT ÖSTER

F A S A DMOT M O T VVÄSTER ÄSTER FASAD

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT NORR

A

FASAD MOT NORR

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT NORR

FASAD MOT NORR

FASAD MOT ÖSTER

B

F

B

C

N C

NF A S A D ASAD MOT VÄSTER

MOT VÄSTER

F A S A D M MOT O T S Ö DSÖDER ER FASAD

FA

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT SÖDER

ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

ORIENTERINGSFIGUR V i r e s e r v e r a r o s s f r å n e v e n t u e l l a ä n d r i n g a r.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

49


»Med rötterna i skogen« Derome är Sveriges största familjeägda träindustri som nu drivs av den tredje generationen. Det som för mer än sjuttio år sedan började med en enkel bysåg, har nu växt till en stor koncern. Trä är den gröna tråden genom hela vår verksamhet och blir till trävaror, hus, byggkomponenter och miljö­ vänlig bioenergi. Med mångårig kunskap och kärlek till hantverket förädlar vi råvaran hela vägen – från skog till färdigt hus.

En samhällsbyggare i tiden

Ett av Deromes kärnvärden är ansvarstagande. Vi verkar för en hållbar utveckling och tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi utvecklar råmark till hållbara samhällen för människor att leva och trivas i, samt uppleva trygghet. När vi planerar bostadsområden strävar vi efter variation och bygger villor, bostadsrätter och hyreslägenheter. Allt för att skapa levande samhällen med plats för alla. Som samhälls­byggare tar vi vårt ansvar. Både idag, imorgon och för kommande generationers framtid.

50


För varje träd vi skördar planterar vi minst två nya

Teckenförklaring Spilshäll/ugn

Handdukstork

Kyl

Fördelarskåp/lucka

Frys

Microvågsugn

Kyl/Frys

Ugn och microvågsugn i högskåp

Diskmaskin

Sänkt takhöjd

Tvättmaskin Torktumlare Garderob Skjutdörrsgarderob Städskåp Hatthylla FTX aggregat Mediacentral


Tips! Använd skalan på planritningarna för att se rummens storlek.

Din nya bostad är en viktig del av en hållbar morgondag och du kan vara trygg med att vi på Derome tar hand om våra gemensamma resurser på bästa sätt. Tack vare att vi har kontroll på hela kedjan – från skog till färdigt hus – så kan vi vara med och styra varenda detalj i rätt hållbar riktning. Det är helt unikt. deromebostad.se 0340-66 64 25 facebook.com/deromebostad instagram.com/deromebostad

52

Profile for Deromegruppen

Rosenapeln  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded