__MAIN_TEXT__

Page 1

Keramikern TORNLYCKAN, HÖGANÄS

7 radhus


25

6

HUR GÅR DET TILL?

OM HÖGANÄS

TERRASS 17,7 m2

8

VARDAGSRUM 25,2 m2

ARKITEKTENS TANKAR

11 16

OM HUSEN

34

SOV 12,2 PLANLÖSNINGAR

BAD 3,1

INREDNINGSINSPIRATION

KERAMIKERNM/U I HÖGANÄS ST KÖK 2 18,2 m Antal hus 7 K

G

F

G

137 m2

Boyta

Arkkas Arkitekter

4 ROK

Ägandeform Äganderätter Bostadstyp Radhus HALL

VP

TM

TT

TVÄTT 4,6 m2

Mäklare

Peter Olofsson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling peter.olofsson@lansfast.se, 0722-44 28 35

Tryck

December 2020 Broschyren trycks i tidigt skede. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och tryckfel. Bilder och illustra- tioner kan visa detaljer som inte ingår i ditt köp. Derome Bostad, marknadsavdelning, 0340-66 64 25, marknad@derome.se

Läs mer om bostäderna

KERAMIKERN, HÖGANÄS ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2

G

SOV 13,7

ca 180-300 m2

Tomtyta Arkitekt

G

BADRUM 4,0 m2


PETER MOSSBRANT, VD DEROME HUS

Passionen sitter i väggarna För över 70 år sedan startade min farfar en liten bysåg, då la han grunden för ett långsiktigt bolag som idag utvecklar hela kedjan – från skog till färdigt hus. Vi vet därför att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Skog och trä har alltid varit en stor del av mitt liv. Som liten var jag ofta med pappa på brädgården i Derome och till skogen återvänder jag alltid för att reflektera och hämta inspiration. Med tiden växte mitt intresse av att bygga hus till att bli min passion. Att skapa hem och omgivningar för människor att trivas i, ligger mig varmt om hjärtat. Vi bygger våra hus i trä och passionen sitter i väggarna. Men det är först när du flyttar in som hemmet får sitt liv och nya minnen skapas.


TORNLYCKAN I HÖGANÄS

Familjärt och lugnt i en levande stadsdel I den första etappen av den nya stadsdelen Tornlyckan byggs Keramikern – sju radhus med liten trädgårdstäppa. Hela området ligger i sydöstra Höganäs där staden möter det öppna landskapet. Här kommer det finnas blandad bebyggelse med både flerbostadshus och småhus. Tornlyckan beskrivs som en boplats utöver det vanliga med livfull stadsmiljö och mötesplatser, men också med närhet till grönområden och aktivitet.


5


En aktiv västkustpärla MATBUTIK SPORTHALL HÖGANÄS BÅTSÄLLSKAP

MUSE

APOTEK FÖRSKOLA

BADPLATS

GYMNASIUM

KVICKBADET SKOLA F-9

KERAMIKERN MATBUTIK

FÖRSKOLA

EVENT- & IDROTTSANLÄGGNING 6


KERAMIKERN ↑ HÖGANÄS

I den nya stadsdelen Tornlyckan i sydöstra Höganäs kommer det byggas ca 700 bostäder. Området ligger i soligt söderläge med närhet till havet, service och de gamla delarna av Höganäs, dit du tar dig med lätthet både på två hjul och till fots. Ett barnvänligt område där du når både havet och skogen utan att gå över en trafikerad väg. EN AKTIV FRITID Bor du i Tornlyckan är det lätt att ha en aktiv fritid. Endast några minuter bort ligger Höganäs Sportcenter som är norra Europas största aktivitetscenter med över 70 aktiviteter som exempelvis padel, tennis, fotboll, gymnastik, simning, golf och gym. Här finns alla möjligheter att upptäcka nya sporter utan att ens korsa en gata. Föredrar du motion i naturen finns det grönområden, hinderbana och motionsslingor i närheten.

DEN LILLA STADEN MED DET STORA UTBUDET I Höganäs är havet aldrig långt borta. Följ kustremsan mot den lilla småbåtshamnen. Njut av nyfångad fisk på någon av restaurangerna vid vattnet, eller ta ett skönt dopp på Kvickbadet. Vidare in mot centrum där du kan strosa runt i Saluhallen och köpa delikatesser. Föredrar du en god hamburgare i goda vänners lag kanske Garage med dess amerikanska junk food passar dig bättre? Oavsett vad du föredrar, finns här ett brett utbud av nöjen i den lilla staden. NÄRA MED BIL OCH KOLLEKTIVTRAFIK Det är lätt att pendla till de större städerna runtomkring Höganäs. Till Helsingborg och Ängelholm reser du enkelt kollektivt eller bil. Föredrar du att cykla finns Kattegattleden, som sträcker sig både norr- och söderut.

EUM

I NÄROMRÅDET Matbutik

ICA Kvantum City Gross

300 m 2 km

Skola Tornlyckeskolan Kullagymnasiet

350 m 650 m

Förskola

Lärlyckans förskola Förskolan Brorsbacke

650 m 1,2 km

Idrott

Höganäs Sportcenter

900 m

Apotek/ Vårdcentral

Apotek hjärtat Vårdcentral Sjöcrona

300 m 800 m

Bad

Kvickbadet

2 km

Kultur

Höganäs museum

1,5 km

7


Arkitekten om Keramikern

JOSEFINE KASTBERG – ARKKAS ARKITEKTER

Hus för en enkel familjevardag Höganäs är en ort med stolt tegelhistoria. Radhusen i Keramikern knyter med sina röda tegelfasader an till platsens tradition. Radhusen finns med ljus eller mörk fog vilket ger variation mellan husen. Vid entréer och balkonger finns inslag av träpanel som tillför en mjukare känsla. Entréerna är indragna och skapar ett välkomnande rum. EN MYSIG TRÄDGÅRDSTÄPPA Trädgården omsluts av en vintergrön häck. Här finns uteplats i kvällssol och plats för den egna täppan. På entrésidan finns frukosthörnan i morgonsol, men också utrymme för cyklar och bilen. LJUSA RUM MED UTEKÄNSLA Radhusens entréplan är utformat för att ge stora sociala ytor att samla såväl familj som vänner på. Den sociala entrévåningen ger möjlighet till olika sätt att möblera. Här finns genomsikt från hallen och köket ut till trädgården, vilket skapar 8

ljusa rum med god kontakt mellan inne och ute. I hallen finns gott om förvaring, både i form av garderober och en klädkammare. I anslutning till hallen finns även bad och tvättstuga. PRIVAT SOVRUMSDEL Plan två är det mer privata bostadsplanet. Det innehåller tre sovrum, ett badrum och ett sällskapsrum som vid behov kan omvandlas till ett fjärde sovrum. Från sällskapsrummet når man balkongen. Rummen har försetts med stora fönster som ger ljusa och rymliga rum. Vinden med sina förvaringsmöjligheter är tillgänglig via vindslucka med trappstege från plan 2. Gestaltningen av radhusen tar sitt avstamp i viljan att skapa så bra förutsättningar som möjligt för en väl fungerande vardag för hela familjen.


SILVERPILEN ↑ VARBERG

»Radhusens entréplan är utformat för att ge stora sociala ytor att samla såväl familj som vänner på«


Se detaljerade planritningar på sid 30-36.

DENNA ILLUSTRATION INNEHÅLLER TILLVAL


KERAMIKERN ↑ HÖGANÄS

Familjevänliga radhus Keramikern består av sju radhus, uppdelade i två radhuslängor, om 137 kvadratmeter. Husen består av fem rum och kök och byggs i två plan. I markplan finns en skön uteplats i nordvästläge och på våning två ligger en balkong i sydostläge. VILANDE OCH AKTIVA DELAR AV HEMMET På entréplan möts du av öppna sociala ytor och från hallen har du siktlinjer genom hela bostaden. Stora fönster ger ett generöst ljusinsläpp och bra uppsikt över barnens lek i trädgården. Kök, matplats och vardagsrum ligger samlade med plats för både avslappnat familjehäng och middagar med vänner. Intill köket finns en mindre matplats för stressiga morgnar i vardagspusslet. Under trappan finns ett praktiskt förråd lättillgängligt. En trappa upp finns den vilande privata delen med tre sovrum, badrum och ett allrum med balkong. Kanske blir det barnens TV-hörna eller ett extra sovrum? De tre sovrummen är rymliga och har goda förvaringsmöjligheter. AVSLAPPNANDE UTOMHUSMILJÖ Husen byggs i trä med tegelfasad i naturliga färger. Alla hus får två parkeringsplatser i anslutning till entrén och ett isolerat förråd på fram- eller baksida. På uteplatsen på baksidan finns trätrall och inbjuder till många sköna grillkvällar. Här har du full uppsikt över lekande barn medan du njuter i solstolen.

11


Inredningsval Ett nyckelfärdigt hem innebär att när du får nycklarna av oss är ditt nya boende helt klart att flytta in i. Vi har valt ut material och produkter från välkända varumärken som ingår i köpet men självklart kan du anpassa dem enligt ditt tycke och smak. På följande sidor ser du inspiration till ditt nya hem. Vi skapar personliga hem tillsammans med dig som kund. I vår tillvalsportal presenteras inredningen i sin helhet och det är här du gör dina slutgiltliga val.


Vårt val & tillval

Rumsbeskrivning - standard Innertak:

Vitmålad gips med fasade kanter.

Innerväggar:

Vitmålad gips.

Innerdörrar:

Vita med ram från Swedoor.

Foder, socklar och lister:

Vita släta, fabriksmålade med synliga spikhål.

Fönsterbänkar:

Fingerskarvad ek.

Golv:

Ekparkett 3-stav från Kärhs, klinker i entré.

Trappa:

Vitmålad trappa med plansteg och handledare i ek.

Garderober: Vita med slät lucka Aspekt från Marbodal, enligt ritning. Kök:

Släta luckor, Arkitekt plus i färgen Frost från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat och underlimmad dubbelho med avrinningsyta. Stänk- skydd i kakel ovan diskbänk. Köksblandare från Mora. Induktionshäll, fläkt, kyl och frys, inbyggd micro och ugn samt diskmaskin. Rostfria vitvaror från Siemens.

Badrum entréplan: Vit kommod med handfat och spegelskåp från Svedbergs. Golvstående toalett från Ifö och raka duschväggar med frostat glas från Svedbergs. Duschset, och tvättställsblandare från Mora. Kakel på väggar och klinker på golv. Golvvärme. Elektrisk handdukstork. Badrum plan två: Vit kommod med handfat och spegelskåp från Svedbergs. Golvstående toalett från Ifö och raka duschväggar med frostat glas från Svedbergs. Duschset, och tvättställsblandare från Mora. Kakel på väggar och klinker på golv. Golvvärme. Elektrisk handdukstork. Klädvård/tvätt:

Vit skåpinredning med släta luckor Aspekt från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat och diskho. Blandare från Mora. Tvättmaskin och tork- tumlare från Siemens. Klinker på golv.

Belysning: Kök: Spotlights under överskåp. WC/D: Tak armatur och integrerad belysning i spegelskåp. Klädvård/tvätt: Takarmatur och ljusramp under överskåp. Klädkammare/förråd: Takarmatur. Övrigt:

Tillval för kamin från Contura kan göras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


INSPIRATION

»Du får chansen att träffa en kökssäljare som hjälper dig att anpassa köket efter din stil och smak«


Välj vita, svarta eller rostfria vitvaror från Siemens

Vi har valt en blyfri blandare från Mora som standard. Med rätt blandare sparar du både vatten, pengar och på miljön.

HUSETS MEST ANVÄNDA RUM

Köket – hemmets hjärta Vår köksleverantör till Keramikern är Marbodal. De har idag Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök. Att du ska kunna tänka långsiktigt i ditt val av material är en självklarhet för oss. Eftersom vi tillbringar mycket tid i köket, tycker vi det är viktigt att du är med och får välja ett kök som passar just din stil. Därför får du träffa en kökssäljare som hjälper dig att rita upp ett kök efter dina önskemål.

En bänkskiva sätter stilen i ditt kök. Det är en viktig arbetsyta som måste klara av flera års flitigt slitande och användande. Marbodals bänkskivor finns i olika material och utföranden. Vilken väljer du?

KLASSISKT, MODERNT ELLER LANTLIGT?


INSPIRATION

»Kakel och klinker väljer du direkt hos vår entreprenör. Då får du experthjälp och bra tips på vad du ska tänka på vid val av ytskikt«


KERAMIKERN ↑ HÖGANÄS

Vårt badrumssortiment kommer från Svedbergs

INRED MED DIN PERSONLIGA STIL

Badrum – för lugn & ro FÖRVARING I badrummet är det lätt att det svämmar över av prylar. I en bra kommod kan du med fördel förvara alla de saker som annars hamnar på tvättstället. Du har möjlighet att välja beslag och färg på kommoden. I spegelskåpet finns ett dolt uttag för att lätt kunna ladda rakapparater, eltandborste eller enkelt koppla in hårfönen.

INREDNING I badrumskommoden är det praktiskt att förvara sina badrumsartiklar i fack. Bra för att snabbt få en överblick över sortimentet och samtidigt hålla undan för ovälkommen smuts.

Badrummet är det rum som utsätts för flest temperaturväxlingar och behöver produkter som är hållbara. Därför har vi valt Svedbergs som leverantör till inredningen. Kakel och klinker väljer du direkt hos vår entreprenör. Då får du experthjälp och bra tips på vad du ska tänka på vid val av ytskikt.

Kakel tillverkas av lergods och bränns vid lägre temperatur medan klinker tillverkas av stengods och bränns vid högre temperatur, och blir därmed mer hållbart. Det är därför kakel är avsett för endast vägg och klinker kan användas både till vägg och golv.

19


INSPIRATION

»Ta chansen att möta elektrikern för att göra dina personliga val, så som handdukstork, golvvärme och spotlights«


DEROME

HÅLLBAR INREDNING

Ett hållbart hem anpassat för dig Vi vill ge dig möjlighet att inreda ditt nya hem på ett hållbart sätt. Vi försöker välja material som har liten miljöpåverkan och som ska hålla under lång tid. Därför samarbetar vi med flera kända leverantörer som har miljömärkta produkter i sitt sortiment. Parketten som kommer från Kährs är Svanenmärkt. Under tillvalsprocessen

får du möjlighet att göra tillval av färg och tapet hos utvald färgbutik. Du kan också boka ett möte med vår elinstallatör där ni går igenom elritningen. Du får tips om eventuella tillval och hur man kan tänka hållbart med hjälp av smarta hem – att exempelvis styra uppvärmning och belysning enkelt via en app.

Att inreda sitt hem personligt är enkelt med en väl vald tapet. En tapet gör att ett rum känns mer ombonat och varmt än vad en målad vägg gör.

HEMMETS GRUND

Välj bland Svanenmärkta golv från Kährs

Helhetsintrycket i rummet påverkas av vilket golv du väljer. Vill du ha mörkt eller ljust golv? 1-stav eller 3-stav? Bra att veta är att mörka golv slukar ljus och gör att rummet upplevs lite mer varmt och mysigt. Ett ljust golv skapar rymd och får tillsammans med ljusa väggar rummet att se större ut.

21


Mikael Hägg KUNDANSVARIG PROJEKTLEDARE

TIPS OM TILLVAL SVÅRT ATT VÄLJA? Jobbigt att välja? Ingen fara, för även om du låter bli att göra några tillval får du en fin bostad ändå. Vi har valt ut en bra standard från välkända varumärken. PRIORITERA Att måla om en vägg är lättare och billigare än att byta golv. Av den anledningen kan det vara värt att lägga mer tanke bakom valet av golv. GÖR BUDGET Sätt en budget redan innan du går in i tillvalsprocessen, gör därefter en önskelista och prioritera sedan utifrån vad som är viktigast för dig.


KERAMIKERN ↑ HÖGANÄS

Ficte pro te nihilla borent, serum, ut as ma as que volorat. Xeriam, adi ut sit quias quis am iducid quo earibus.

Till husen i Keramikern har vi valt ut material och produkter från välkända varumärken. För att du ska kunna sätta din egen personliga prägel på ditt nya hem ger vi dig möjlighet att göra olika typer av inredningsval. De flesta av valen görs via vår tillvalsportal och några görs direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Vad som ingår i Keramikern hus kan du se i rums- och byggnadsbeskrivningen.

SÅ HÄR GÖR DU DINA TILLVAL När du skrivit kontrakt, och tiden för att göra inredningsval närmar sig, får du en tidplan av oss. Den ger dig en överblick över när dina inredningsval hos oss och respektive entreprenör måste vara klara, för att huset ska bli klart i tid. DIGITAL TILLVALSPORTAL Inredningsvalen som du gör via oss, sker via en digital tillvalsportal. Det innebär att du får en unik länk till just din bostad där du ser den standard som ingår samt de tillval som du kan göra och vad den eventuella tillvalskostnaden blir. Du kommer få mer information om tillvalsportalen när tiden för dina inredningsval närmar sig.

INREDNINGSVAL VIA LEVERANTÖR/ENTREPRENÖR Några val har du möjlighet att göra direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Det beror på att de har fackmannakunskap inom sitt område, vilket ger dig som köpare både bättre service och större valmöjligheter. Om val görs utöver specifikationen i ditt kontrakt, direkt med leverantör eller entreprenör, upprättas ett avtal er emellan. Eventuell extra kostnad faktureras då direkt till dig från leverantör/entreprenör.

23


Tips!

Att ha rätt belysning på rätt ställe är av stor betydelse för energianvändningen. Starkare belysning där man arbetar och mer begränsad allmänbelysning ger upplevelse av ljus på rätt plats utan onödigt hög energianvändning.

SVÅRA ORD

Vad är byggnadskreditiv? Det är ett lån som du kan få av banken när du bygger en ny bostad. Byggnadskreditivet betalas ut succesivt för att betala stora fakturor under byggtiden. Det som är bra med byggnadskreditiv är att du bara betalar ränta på den del av lånet som du har utnyttjat. När byggnationen är klar läggs det om till ett vanligt bolån.

Glöm inte att se över din hemförsäkring!

Under byggnationen kan det finnas möjlighet att besöka arbetsplatsen. Av säkerhetsskäl behöver det göras tillsammans med vår personal. Vi kontaktar dig när det kan bli aktuellt. Spontanbesök är tyvärr inte tillåtet.

DAGS ATT FLYTTA

VAD BEHÖVER DU TÄNKA PÅ? När tillträdet i din nya bostad närmar sig är det dags att börja tänka på flytten. Här kommer några tips. → Flyttanmälan. Detta kan du göra hos Skatteverket. → Ordna med hemförsäkring. → Säga upp eller flytta de abonnemang du har på exempelvis internet, elavtal och parkering. → Slutstädning. Glöm inte ytan bakom kyl och frys! Ta hjälp av en städfirma om du inte vill städa själv. → Boka flyttfirma. Har du inte möjlighet att flytta själv så kan det vara en god idé att boka hjälp i tid.

24


KERAMIKERN ↑ HÖGANÄS

KÖPA BOSTAD AV OSS

Hur går det till? Att köpa en ny bostad är en av de största affärerna många gör. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp hos oss ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Vi vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem.

1 → 2 → 3 → 4 → 5 → 6 → 7 → 8 Kontrakt

Finansiering

Inredningsval

Besiktning

1. KONTRAKT När du gjort ditt val av bostad, tecknas ett köpekontrakt för tomten och ett entreprenadavtal för att bygga huset. Du betalar en handpenning när avtalen är underskrivna.

2. FINANSIERING Inför byggstarten läggs vanligtvis ett byggnadskreditiv upp för din blivande fastighet i den bank du valt. Det ska också upprättas en betalningssäkerhet av banken. Från byggnadskreditivet betalas tomt och entreprenad etappvis efter betalningsplanen i kontraktet.

3. INREDNINGSVAL Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter av hög kvalitet som ingår i ditt köp. Du har också möjlighet att göra fler inredningsval för att sätta din personliga prägel på bostaden. Dina inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalsportal. Din kontaktperson guidar dig om du känner dig osäker.

4. BESIKTNING Innan tillträdet utför en opartisk besiktningsman en slutbesiktning av huset och tomten. På plats finns vår projektledare och självklart bjuds du också in. Om det upptäcks några brister åtgärdar vi det, vanligtvis inom två månader efter besiktningen.

Slutbetalning

Inflyttning

Efter inflytt

Utvärdering

5. SLUTBETALNING

Senast den dagen du flyttar in betalar du den sista delen av entrepenaden. Om du har gjort några inredningsval till din bostad ska de vara betalda senast två månader innan tillträdesdagen.

6. INFLYTTNING Senast 12 veckor innan slutbesiktning får du besked om tillträdesdag. Vid tillträdet finns möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information om bostaden. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Välkommen till ditt nya hem!

7. EFTER INFLYTT När du har flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du kan nå oss enkelt via telefon eller e-post.

8. UTVÄRDERING I vår strävan att alltid utvecklas är det viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning får du en enkät som mäter hur nöjd du är. Vi vill förstås att alla köpare ska bli så nöjda som möjligt, därför betyder ditt svar mycket för oss.


ENERGIEFFEKTIVA VÄGGAR

ENERGI OCH MILJÖ

Vårt klimatskal Genom att öka isoleringen i väggar, tak och i grunden, välja lågenergifönster och installera en effektiv frånluftsvärmepump med bra värmeåtervinning, kan vi pressa energiförbrukningen rejält. För att minska luftläckaget har vi dessutom en väl genomtänkt placering av plastfolien som skapar lufttäthet i hela klimatskalet.

VAD GÖR DEROME FÖR ATT MINSKA SITT KLIMATAVTRYCK? Vi jobbar brett och med många åtgärder för att sänka vår klimatpåverkan. Bland annat genom att minska energi- och materialanvändningen, använda förnybar och fossilfri energi och erbjuda transporter med fossilfritt bränsle. Vårt viktigaste bidrag till klimatet är att välja trä som byggmaterial. Trä är en inhemsk, förnybar råvara som förbrukar mindre energi än andra byggmaterial och bidrar till lägre utsläpp av koldioxid.

»Klimatskalet består av lågenergifönster, dörrar, väggar, golv och tak« Detta är viktigt för att säkra upp inför framtiden. Deromes väggar passar med framtida uppvärmningssystem och energikällor - som på sikt garanterat kommer att kräva ett bra klimatskal. En annan fördel är att mer och tyngre isolering är ljuddämpande.

Vårt klimatskal består bland annat av 500 mm lösullsisolering i vindsbjälklag, 300 mm isolering i platta på mark, energieffektiva fönster, U-värde 1,0 En kraftig och tät väggkonstruktion som håller ditt hus varmt och skyddar från fukt utifrån är A och O när du skall bygga hus med god energiprestanda och lång livslängd.

26

Vindskydd och isolering är båda lika bidragande faktorer till energieffektivitet i din fastighet. Visste du att plastfolien som vi använder i vårt klimatskal kan liknas vid en ulltröja? Utan en vindtät jacka utanpå ulltröjan mister den sin värmande funktion, oavsett hur många lager på lager med ull som används.


INDUSTRIELLT BYGGANDE

Bygga hus i fabrik Många av våra hus börjar byggas redan i fabrik. När vi monterar färdiga hus på byggplatsen går det snabbt och kunderna kan oftast flytta in i husen redan inom tio veckor. Eftersom produktionen sker i fabriker minskar vi antalet transporter till byggplatsen och störningarna för kringboende. Torr och kontrollerad miljö Att bygga trähus i en industriell process gör att vi kan säkra kvalitet, miljöprestanda och effektivitet. Kvaliteten på produkterna blir bättre då materialet inte utsätts för väder och vind. Produktionen är optimerad för att minimera spill.

50 % Vi jobbar aktivt med att ha 50 % av varje kön i våra fabriker. Dagens lyfthjälpmedel och egonomi gör att vi kan spara på våra medarbetares kroppar och verka för en jämställd arbetsplats.

Bättre förutsättningar inomhus Vi kan också erbjuda en bra arbetsmiljö för våra medarbetare och arbeten som passar både kvinnor och män. För att minimera arbetsskador har vi fokus på säkerhet och god ergonomi. Varma, tysta och ljusa lokaler bidrar till en ökad trivsel. 

SOCIAL HÅLLBARHET

Att arbeta med social hållbarhet handlar, för oss, om att skapa levande samhällen där människor bor, lever, trivs och känner sig trygga. När vi planerar ett bostadsområde strävar vi efter variation och bygger för människor i olika livssituationer, allt ifrån småhus och villor till bostadsrätter och hyresrätter i flervåningshus. Vi bygger i samklang med omgivande natur och den lokala platsens ursprung och historia är viktig. När vi utvecklar våra områden utgår vi från livet som ska levas på platsen, gärna med möjlighet för umgänge och grannsamverkan. Vi skapar trygga utemiljöer där människor kan mötas, oavsett om det är för lek, sällskap eller vila. Allt ifrån motionsslingor, lekplatser och grillplatser till cykelförråd med servicemöjligheter, odlingslotter och gemensamt orangeri. Vi bygger våra bostäder tillsammans med flertalet olika entreprenörer. I första hand jobbar vi med lokala företagare och på så sätt bidrar vi inte bara med bostäder, utan också med arbetstillfällen på de orter vi bygger. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på hemsidan!


Tips!

BRA ATT VETA

SÅ HÄR BETALAR DU Du kommer göra delbetalningar vid olika tillfällen. Summorna för de olika betalningarna är husspecifika och finns uppställda i ditt kontrakt. 1. Handpenning betalas i samband med kontraktsskrivning. 2. Köp av tomten sker innan byggstart. När tomten är betald kan du söka lagfart och det är då du blir ägare till fastigheten. 3. När huset levereras betalas 50% av summan. 4. Två månader innan tillträdet betalas 35% av summan och eventuellt extra inredningsval som du har gjort. 5. Den sista betalningen som är på 15% ska vara betald den dagen du får nycklarna till huset.

Visste du att många hänger sina tavlor för högt. Ett tips är att hänga dem i ögonhöjd. Vill du vara exakt så är den genomsnittliga ögonhöjden 145 cm från golvet till mitten av tavlan.

BRA ATT VETA

ATT ÄGA SITT HUS Att köpa småhus med äganderätt, innebär att du köper ditt hus och tomt och blir lagfaren ägare till fastigheten. Som regel blir du samtidigt medlem i en samfällighet med andra boende i området. Samfälligheten ansvarar exempelvis för gemensamma ytor i området, så som lekplatser och vägar. Det är också genom den styrelse som du och dina grannar väljer som ni tar beslut och påverkar bostadsområdet. Medlemmarna betalar en årsavgift som bland annat ska täcka drift och underhåll. Avgiftens storleken beslutas av samfällighetens styrelse. SVÅRA ORD

Vad är lagfart? När du har köpt ditt hus och fått ditt köpebrev är det dags att söka lagfart för fastigheten hos Lantmäteriet. Lagfarten är en värdehandling och beviset på att du äger fastigheten. När du söker lagfarten ska du också betala en stämpelskatt på 1,5% av priset på fastigheten. Du kan få hjälp med att söka lagfart av din bank.

1,5 %

AV FASTIGHETENS PRIS ÄR DEN NUVARANDE STÄMPELSKATTEN FÖR ATT SÖKA LAGFART.


Namn XX

En trygg resa till ditt nya hem Att köpa sin egen nyproducerade bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill också att det ska bli en av de bästa. Vi vet hur viktigt boendet är och gör allt för att du ska trivas i ditt nya hem. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp ska vara enkelt. Därför har du som köpare kontakt med samma person genom hela processen. När du köper en ny bostad av oss är den alltid nyckelfärdig, du behöver med andra ord inte bekymra dig för annat än flyttlasset. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt köp och erbjuder därför ett kostnadsfritt trygghetspaket. Som till exempel kan hjälpa vid dubbel boendekostnad. Vi kan även erbjuda ett avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och enkel resa till ditt nya hem.


KLASSISKA BOSTÄDER I TRÄ

Trähus i tegelkostym Höganäs tegelhistoria sträcker sig långt tillbaka i tiden. Radhusen i Keramikern har röda tegelfasader med inslag av träpanel på framsidan. Till varje hus finns möjlighet till uteplats på både framsidan och baksidan - vilket ger dubbelt så stor chans till en skön solstund.


Byggnadsbeskrivning Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Yttertak: Betongpannor. Fasad:

Tegelfasad med träinslag.

Entrédörrar:

Släta med glasfönster.

Fönster/ Fönsterdörrar:

3-glas energifönster från Traryd.

Markplanering:

Trätrall på uteplats, gräs och häck mel- lan trädgårdstäpporna. Vattenutkastare utanför tvättstuga.

Belysning:

Ingår vid terrass och entré.

Förråd:

Isolerat privat förråd.

Parkering:

Privat parkering med plats för två bilar.

Uppvärmning:

Nibe frånluftsvärmepump med varm- vattenberedare och energisparande ventilationssystem. Vattenburen golv- värme. Radiatorer på plan två.

Ventilation:

Spaltventiler som tilluft, frånluft via värmepump. Freshventiler kan tillkomma.

TV/IT:

Fiber via Höganäs Energi.

Avfallshantering: Sopkärl. Egna abonnemang på sop hämtning. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


Tornlyckan – granne till Höganäs Sportcenter ANNELI SJÖBORG, FÖRVALTNINGSCHEF HÖGANÄS KOMMUN Höganäs Sportcenter är ett stort aktivitetsområde alldeles intill den nya stadsdelen Tornlyckan. Här finns vår fantastiska idrottsanläggning med simhall, gym, bowling, fotbollsplaner, golfbana, parkour, padel, tennis, gymnastikhall, skate, BMX – och till och med en flygplats! Det är den mest kompletta och största anläggningen i landet. Välkommen hit – jag är säker på att ni kommer att trivas. Det är gott med goda grannar!


KERAMIKERN, TORNLYCK AN I HÖGANÄS

5 ROK 137 M2 HUS 1

 SK AL A 1:100 (A4) 0

TERRASS 17,7 m2

1

TERRASS 17,7 m2

2

3

4

5M

G G G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

G G

SOVRUM 12,2 m2

SOVRUM 12,6 m2

G G G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

KÖK 18,2 m2

KÖK 18,2 m2

M/U

ST

K

G

F

G

M/U

ST

K

G

F

G

BADRUM 3,1 m2 SOVRUM 12,2 m2 G

BADRUM 4,0 m2

HALL

TM

G

ALLRUM

14,6 m VINDSLUCKA MED STEGE

G

G

G

SOVRUM 13,7 m2

ALLRUM 14,6 m2

TT

TVÄTT 4,6 m2

HALL

KERAMIKERN, HÖGANÄS

SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

KERAMIKERN, HÖGANÄS

+5,18

+5,05

0

+5,18

+5,00

1

2

5

SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

+4,95

2

TT

BADRUM TVÄTT 4,0 m2 4,6 m2

VP

4 ROK

VINDSLUCKA SOVRUM MED STEGE 12,6 m2

G

SOVRUM BADRUM 2 3,113,7 m2 m

TM

VP

4 ROK

G

G

+5,05

+5,18

+5,00

1

2

5

N

+5,05

+4,56

FASAD MOT SYDÖST

+5,18

+4,95

+5,05

+5,18

+5,00

+5,05

+5,18

+5,00

N

+5,05

+4,56

FASAD MOT SYDÖST +5,18

+5,05

+5,18

+5,05

+5,18

+5,00

+5,18 +4,80

FASAD MOT NORDVÄST

FASAD MOT NORDÖST

SKALA 1:400 l METER

0 oss för eventuella 5 10 Vi reserverar ändringar. +5,05

+5,18

+5,05

+5,18

FASAD MOT NORDVÄST

+5,00

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan. +5,18

+5,18 +4,80

FASAD MOT NORDÖST


KERAMIKERN, TORNLYCK AN I HÖGANÄS

5 ROK 137 M2 HUS 2

 SK AL A 1:100 (A4) TERRASS 17,7 m2

0

1

TERRASS 17,7 m2

2

3

4

5M

G G G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

G

SOVRUM 12,2 m2

G

G

SOVRUM 12,6 m2

G

G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

KÖK 18,2 m2

M/U

ST

K

G

F

G

BADRUM 3,1 m2 SOVRUM 12,2 m2

4 ROK KÖK 18,2 m2

M/U

ST

K

G

F

G

G

BADRUM 4,0 m2

TM

VP

TM

VP

G

ALLRUM 14,6 m2 VINDSLUCKA MED STEGE

TT G

G

G

SOVRUM 13,7 m2

ALLRUM 14,6 m2

TT

TVÄTT 4,6 m2

HALL

KERAMIKERN, HÖGANÄS

SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

KERAMIKERN, HÖGANÄS

+5,18

+5,05

0

+5,18

+5,00

1

2

5

SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

+4,95

12,6 m2

G

SOVRUM 13,7 m2 BADRUM 3,1 m2

BADRUM TVÄTT2 2 4,6 m HALL 4,0 m

4 ROK

G

VINDSLUCKA SOVRUM MED STEGE

G

+5,05

+5,18

+5,00

1

2

5

N

+5,05

+4,56

FASAD MOT SYDÖST

+5,18

+4,95

+5,05

+5,18

+5,00

+5,05

+5,18

+5,00

N

+5,05

+4,56

FASAD MOT SYDÖST +5,18

+5,05

+5,18

+5,05

+5,18

+5,00

+4,80

FASAD MOT NORDVÄST SKALA 1:400 l METER

0 5 10 Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

+5,05

+5,18

+5,05

+5,18

FASAD MOT NORDVÄST

+5,00

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan. +5,18 +4,80


KERAMIKERN, TORNLYCK AN I HÖGANÄS

5 ROK 137 M2 HUS 3

 SK AL A 1:100 (A4) TERRASS 19,3 m2

0

1

TERRASS 19,3 m2

2

3

4

5M

G G G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

G

SOVRUM 12,2 m2

G

G

SOVRUM 12,6 m2

G

G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

KÖK 18,2 m2

M/U

ST

K

G

F

G

BADRUM 3,1 m2 SOVRUM 12,2 m2

4 ROK KÖK 18,2 m2

M/U

ST

K

G

F

G

G

BADRUM 4,0 m2

TM

VP

TM

VP

G

ALLRUM 14,6 m2 VINDSLUCKA MED STEGE

TT G

G

G

SOVRUM 13,7 m2

ALLRUM 14,6 m2

TT

TVÄTT 4,6 m2

HALL

KERAMIKERN, HÖGANÄS

SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

KERAMIKERN, HÖGANÄS

+5,18

+5,05

0

+5,18

+5,00

1

2

5

SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

+4,95

12,6 m2

G

SOVRUM BADRUM 13,7 m2 3,1 m2

BADRUM TVÄTT2 HALL 4,0 m2 4,6 m

4 ROK

G

VINDSLUCKA SOVRUM MED STEGE

G

+5,05

+5,18

+5,00

1

2

5

N

+5,05

+4,56

FASAD MOT SYDÖST

+5,18

+4,95

+5,05

+5,18

+5,00

+5,05

+5,18

+5,00

N

+5,05

+4,56

FASAD MOT SYDÖST +5,18

+5,05

+5,18

+5,05

+5,18

+5,00

+4,95

+4,80

FASAD MOT NORDVÄST

FASAD MOT SYDVÄST

SKALA 1:400 l METER

0 oss för eventuella 5 10 Vi reserverar ändringar.

+5,05

+5,18

+5,05

+5,18

FASAD MOT NORDVÄST

+5,00

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan. +5,18 +4,80

+4,95

FASAD MOT SYDVÄST


KERAMIKERN, TORNLYCK AN I HÖGANÄS

5 ROK 137 M2 HUS 4

 SK AL A 1:100 (A4) TERRASS 18,5 m2

0

1

TERRASS 18,5 m2

2

3

4

5M

G G G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

G G G

SOVRUM 12,2 m2

G

VARDAGSRUM 25,2 m2

KÖK 18,2 m2

KÖK 18,2 m2

M/U

ST

K

G

F

G

M/U K

G

F

G

BADRUM SOVRUM 3,1 m2 12,2 m2 G

BADRUM 4,0 m2

4 ROK

ST

4 ROK

SOVRUM 12,6 m2

G G

VP

TM

TM

G

TT

G

G

SOVRUM m2

VINDSLUCKA 12,6 MED STEGE

G

BADRUM SOVRUM 3,1 m2m2 13,7

BADRUM 4,0 m2TVÄTT 4,6 m2

VP

G

G

ALLRUM

VINDSLUCKA 14,6 m2 MED STEGE

G

SOVRUM 13,7 m2

ALLRUM 14,6 m2

TT

TVÄTT 4,6 m2

KERAMIKERN, HÖGANÄS SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

1

2

5

KERAMIKERN, HÖGANÄS SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

1

2

5

N

FASAD MOT SYDÖST

N

FASAD MOT SYDÖST +4,68

FASAD MOT NORDVÄST

+4,55

+4,55

FASAD MOT NORDÖST

SKALA 1:400 l METER

0

5

10

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

FASAD MOT NORDVÄST

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan. +4,68

+4,55

FASAD MOT NORDÖST

+4,55


KERAMIKERN, TORNLYCK AN I HÖGANÄS

5 ROK 137 M2 HUS 5

 SK AL A 1:100 (A4) TERRASS 17,7 m2

0

1

2

3

4

5M

TERRASS 17,7 m2 G G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

G

SOVRUM 12,2 m2

KÖK 18,2 m2

ST

K

G

F

G

M/U

ST

K

G

F

G

G

BADRUM 4,0 m2

4 ROK

4 ROK

SOVRUM 12,6 m2

G

G

BADRUM SOVRUM 2 12,23,1 m2 m M/U

G

G

VARDAGSRUM 25,2 m2

KÖK 18,2 m2

G

G

VP

TM

TT

TM

G

G

SOVRUM m2

VINDSLUCKA 12,6 MED STEGE

G

G

BADRUM 3,1SOVRUM m2 13,7 m2

BADRUM 4,0 m2 TVÄTT 4,6 m2

VP

G

G

ALLRUM

VINDSLUCKA 2 14,6 m MED STEGE

G

SOVRUM 13,7 m2

ALLRUM 14,6 m2

TT

TVÄTT 4,6 m2

KERAMIKERN, HÖGANÄS SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

1

2

5

KERAMIKERN, HÖGANÄS SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

1

2

5

N

N

FASAD MOT SYDÖST

FASAD MOT SYDÖST

FASAD MOT NORDVÄST SKALA 1:400 l METER

0

5

10

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

FASAD MOT NORDVÄST

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


KERAMIKERN, TORNLYCK AN I HÖGANÄS

5 ROK 137 M2 HUS 6

 SK AL A 1:100 (A4) TERRASS 17,7 m2

0

1

2

3

4

5M

TERRASS 17,7 m2 G G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

G

SOVRUM 12,2 m2

KÖK 18,2 m2

ST

K

G

F

G

M/U

ST

K

G

F

G

G

BADRUM 4,0 m2

4 ROK

4 ROK

SOVRUM 12,6 m2

G

G

G

BADRUM SOVRUM 2 12,23,1 m2m M/U

G

G

VARDAGSRUM 25,2 m2

KÖK 18,2 m2

G

G

TM

VP

TM

G

BADRUM SOVRUM 3,1 m2 13,7 m2 TT

BADRUM 4,0 m2 TVÄTT 4,6 m2

VP

G

G

G

SOVRUM m2

VINDSLUCKA 12,6 MED STEGE

G

ALLRUM

VINDSLUCKA 2 14,6 m MED STEGE

G

SOVRUM 13,7 m2

ALLRUM 14,6 m2

TT

TVÄTT 4,6 m2

KERAMIKERN, HÖGANÄS SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

1

2

5

KERAMIKERN, HÖGANÄS SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

1

2

5

N

N

FASAD MOT SYDÖST

FASAD MOT SYDÖST

FASAD MOT NORDVÄST SKALA 1:400 l METER

0

5

10

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

FASAD MOT NORDVÄST SKALA 1:400 l METER

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


KERAMIKERN, TORNLYCK AN I HÖGANÄS

5 ROK 137 M2 HUS 7

 SK AL A 1:100 (A4) TERRASS 18,5 m2

0

1

2

3

4

5M

TERRASS 18,5 m2 G G G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

G

SOVRUM 12,2 m2

KÖK 18,2 m2

M/U

ST

K

G

F

G

M/U K

G

F

G

BADRUM SOVRUM 3,1 m2 12,2 m2 G

BADRUM 4,0 m2

4 ROK

ST

HALL 4 ROK

HALL

G

G

SOVRUM 12,6 m2

G

G

VARDAGSRUM 25,2 m2

KÖK 18,2 m2

G

VP

TM

TM

G

TT

G

G

SOVRUM m2

VINDSLUCKA 12,6 MED STEGE

G

BADRUM SOVRUM 2 3,1 13,7mm2

BADRUM 4,0 m2TVÄTT 4,6 m2

VP

G

G

ALLRUM

VINDSLUCKA 14,6 m2 MED STEGE

G

SOVRUM 13,7 m2

ALLRUM 14,6 m2

TT

TVÄTT 4,6 m2

KERAMIKERN, HÖGANÄS SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

1

2

5

KERAMIKERN, HÖGANÄS SKALA 1:100 l METER

ANTAL RUM: 4 ROK BOA PLAN 1: 68,6 M2 BOA PLAN 2: 68,6 M2 TOTAL BOA: 137,2 M2

0

1

2

5

N

FASAD MOT SYDÖST

N

FASAD MOT SYDÖST +4,55

FASAD MOT NORDVÄST

+4,55

FASAD MOT SYDVÄST

SKALA 1:400 l METER

0

5

10

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

FASAD MOT NORDVÄST

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan. +4,55

FASAD MOT SYDVÄST

+4,55


KERAMIKERN, TORNLYCK AN I HÖGANÄS

5 ROK 137 M2

TILLVALSPL ANLÖSNING PL AN 2

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

5M

TERRASS 17,7 m2

G G G G

VARDAGSRUM 25,2 m2

G

SOVRUM 12,2 m2

BADRUM 3,1 m2

m2

M/U

ST

K

G

F

G

G

BADRUM 4,0 m2

4 ROK

TM

VP

VINDSLUCKA MED STEGE

G

SOVRUM 13,7 m2

SOVRUM 14,6 m2

TT

TVÄTT 4,6 m2

HALL

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER SKALA 1:100 l METER

N, HÖGANÄS

OK M2 M2 2 M2

0

1

2

5

Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

+5,18

00

G

SOVRUM 12,6 m2

G

+5,05

+5,18

+5,00

+5,05

N

T

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

+5,18

+5,00

+5,18 +4,80

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


»Med rötterna i skogen« Derome är Sveriges största familjeägda träindustri som nu drivs av den tredje generationen. Det som för mer än sjuttio år sedan började med en enkel bysåg, har nu växt till en stor koncern. Trä är den gröna tråden genom hela vår verksamhet och blir till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi. Med mångårig kunskap och kärlek till hantverket förädlar vi råvaran hela vägen – från skog till färdigt hus.

En samhällsbyggare i tiden

Ett av Deromes kärnvärden är ansvarstagande. Vi verkar för en hållbar utveckling och tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi utvecklar råmark till hållbara samhällen för människor att leva och trivas i, samt uppleva trygghet. När vi planerar bostadsområden strävar vi efter variation och bygger villor, bostadsrätter och hyresrätter. Allt för att skapa levande samhällen med plats för alla. Som samhällsbyggare tar vi vårt ansvar. Både idag, imorgon och för kommande generationers framtid.

Trä för framtiden

Det är härligt att bo i ett trähus. Ofta blir känslan tyst, varm och ombonad. Trä är ett mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö, dessutom är det väldigt vackert. När du bor i ett trähus från oss kan du vara trygg med att du bidrar till ett samhälle som är långsiktigt hållbart. Vi har den unika möjligheten att följa hela kedjan från skog till färdigt hus. Då vet vi att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Fördelarna med att bygga trähus är alltså många, både för dig och miljön.


Teckenförklaring För varje träd vi skördar planterar vi minst två nya

 Spis M/U  Micro/Ugn

 Diskho  Överskåp F  Frys K  Kyl

 Badrumskommod  WC-stol  Dusch G  Garderob

 Hatthylla VP  Värmepump

TM  Tvättmaskin

 Kamin

TT  Torktumlare

 Tillval

ST  Städskåp


Tips! Använd skalan på planritningarna för att se rummens storlek.

Din nya bostad är en viktig del av en hållbar morgondag och du kan vara trygg med att vi på Derome tar hand om våra gemensamma resurser på bästa sätt. Tack vare att vi har kontroll på hela kedjan – från skog till färdigt hus – så kan vi vara med och styra varenda detalj i rätt hållbar riktning. Det är helt unikt. deromebostad.se 0340-66 64 25 facebook.com/deromebostad instagram.com/deromebostad

Profile for Deromegruppen

Broschyr Keramikern  

Broschyr för kvarteret Keramikern i Tornlyckan, Höganäs

Broschyr Keramikern  

Broschyr för kvarteret Keramikern i Tornlyckan, Höganäs