__MAIN_TEXT__

Page 1

Pilbacken ETAPP 1,PILGLÄNTAN, VARBERG

24 bostadsrätter


24

6

8

HUSETS KLIMATSKAL

29

ATT KÖPA BOSTAD AV OSS

35

RITNINGAR

IDYLLISKT & LUGNT LÄGE

ARKITEKTENS TANKAR

11

OM LÄGENHETERNA

12

INREDNINGSVAL

BRF PILBACKEN I VARBERG Antal lägenheter

24 i etapp 1 (48 totalt)

Boyta

54-71 m2

Arkitekt

Fredblad Arkitekter

Ägandeform Bostadsrätt Bostadstyp Lägenhet Mäklare

Magnus Liljengren, Wästerhav Fastighetsmäkleri magnus@wasterhav.se, 0730-80 03 99

Tryck

December 2020 Broschyren trycks i tidigt skede. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och tryckfel. Bilder och illustra- tioner kan visa detaljer som inte ingår i ditt köp. Derome Bostad, marknadsavdelning, 0340-66 64 25, marknad@derome.se

Läs mer om bostäderna


PETER MOSSBRANT, VD DEROME HUS

Passionen sitter i väggarna För över 70 år sedan startade min farfar en liten bysåg, då la han grunden för ett långsiktigt bolag som idag utvecklar hela kedjan – från skog till färdigt hus. Vi vet därför att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Skog och trä har alltid varit en stor del av mitt liv. Som liten var jag ofta med pappa på brädgården i Derome och till skogen återvänder jag alltid för att reflektera och hämta inspiration. Med tiden växte mitt intresse av att bygga hus till att bli min passion. Att skapa hem och omgivningar för människor att trivas i, ligger mig varmt om hjärtat. Vi bygger våra hus i trä och passionen sitter i väggarna. Men det är först när du flyttar in som hemmet får sitt liv och nya minnen skapas.


IDYLLISKT & FAMILJÄRT OMRÅDE

En plats att trivas på Välkommen till Pilgläntan - här skapar naturen, närheten till havet och staden de bästa förutsättningarna för en plats att trivas på. Området växer med både villor, kedjehus, hyreslägenheter och nu bygger vi de första bostadsrätterna. Brf Pilbacken består av två flerbostadshus med totalt 48 bostadsrätter om två till tre rum och kök. Vill du bo i ett lugnt och barnvänligt område omgivet av gröna ängar och skogar samtidigt som du har cykelavstånd till nöjeslivet i Varberg och salta bad på Getterön? Då hittar du hem här!


SILVERPILEN ↑ VARBERG

text

Silverpilen ligger på den natursköna åsen i Träslövs Trädgårdsstad, med vida vyer ut över åkerlandskapet. Kvarteret karaktäriseras av småskalig träbebyggelse och härliga trädgårdar med utsikt över naturområdet nedanför. Silverpilen består av två typer av kedjehus med olika storlek och i tre olika kulörer – faluröd, varmgrå och svart. MODERN GESTALTNING Ett enkelt och tydligt formspråk präglar gestaltningen av

5


Idylliskt & lugnt läge E6

PILBACKEN

FÖRSKOLA

SKOLA F-9 IDROTTSANLÄGGNING

MATBUTIK

GETTERÖN

MATBUTIK VARBERG CENTRUM VARBERGS FÄSTNING STRANDPROMENAD

APELVIKEN

6


PILBACKEN ↑ VARBERG

I den norra delen av Varberg, på tjugo minuters cykelavstånd till torget, ligger stadsdelen Trönninge och bostadsområdet Pilgläntan. Här samsas villor, kedjehus, bostadsrätter och hyresrätter i en skön kombination. Många gånger skapas en speciell gemenskap när många flyttar in på samma gång i ett nytt bostadsområde. Ofta är det människor med liknande livssituation som finner varandra, och har du tur så knyter du vänskapsband för livet. SALTA BAD OCH NATURUPPLEVELSER Varbergs kommun är välkänd för sin fantastiska natur: stränderna, de salta havsbaden och inlandets böljande skogs- och jordbrukslandskap. I denna vackra omgivning kan du ta del av ett rikt och omväxlande kultur- och fritidsliv. Trönninge är en stadsdel som växer och byggs ihop med de centrala delarna av Varberg. På fina cykelvägar tar du dig in till centrum, men

också till hav och stränder. I området finns två förskolor och inom några hundra meter ligger en nybyggd F-9 skola med idrottsanläggning. BO NÄRA NATUREN Koppla av i den natursköna omgivningen med promenadstråk i skogen, mountainbikeslinga i närområdet, lekplats på området och en utkiksplats med grillplats där du ser både havet och staden. BRA FÖR DEN SOM PENDLAR Till och från ditt nya hem i Pilgläntan tar du dig med cykel, buss eller bil. Det korta avståndet och den enkla vägen till motorvägen gör området optimalt för dig som pendlar både norr- och söderut.

I NÄROMRÅDET Matbutik

Ica Nära Ica Hajen

Chark & delikatess Lillegårdens kött

2,7 km 4,5 km 500 m

Förskolor Pilgläntans förskola 100 m Trönningebjärsv. förskola 100 m Grundskolor

F-9

1,2 km

Busshållplats

100 m

Varberg centrum 

5 km

Getterön

6 km

7


Arkitekten om brf Pilbacken

Foto: Fredblad Arkitekter

EMMIE TABRIZI CARLSSON – FREDBLAD ARKITEKTER

Ärliga material och lägenheter i hörnläge Brf Pilbacken ligger fantastiskt fint - fritt och luftigt på en höjd med skog och natur i öster och lägre villabebyggelser och småhus i väster. Lägenhetshusen har en symmetrisk grundform som står tydligt och stadigt likt en fond i bostadsområdet Pilgläntan. MATERIAL & FÄRGTONER SOM MÖTER NATUREN Brf Pilbacken kännetecknas av robosta och ärliga material som är tydliga och beständiga. Husens stomme byggs i trä som ger en midre klimatpåverkan jämfört med andra byggmaterial. Fasaden kläs med tegel - ett gediget och tåligt material som åldras med värdighet. Tegelsorten är ett slaget kvalitetstegel med en sandfärgad baskulör. Det skiftar i ett färgspel mellan grått, gult och inslag av gröna bränningar. Det är det som gör teglet så vackert, att det varierar i kulör och i detta fall möter upp färgtoner som naturligt finns i naturen runt husen.

8

Mot detta varierade färgspel står fönstrens svarta kulör och balkongräckenas enkla utformning i svart smide. Balkongerna ramas också in av tegelpelare. En klassisk fjällpanel i gulockra finns vid de inglasade balkongerna och vid huvudentrén. DAGSLJUS OCH UTBLICKAR Alla lägenheter har fina utblickar och ljus, med fönster i flera väderstreck. Husen är planerade så att alla lägenheter har hörnläge, tvåorna har till och med fönster i tre väderstreck. Stora inglasade balkonger blir som en förlängning av lägenheternas vardagsrum. På markplan har de flesta lägenheter ett inglasat uterum som ligger i direkt anslutning till en större stensatt uteplats. Några har också en liten gräsyta som passar om du vill odla.


SILVERPILEN ↑ VARBERG

»Citat«


Se detaljerade planritningar pĂĽ sid 33-43


PILBACKEN ↑ VARBERG

Välplanerade lägenheter Brf Pilbacken består av två flerbostadshus med 24 lägenheter i varderna hus. I första etappen säljstartas hus B som ligger längst söderut. Det finns två lägenhetsstorlekar - tvåor på 54 kvadratmeter och treor med en boyta på 71 kvadratmeter. De är utformade för att få rikligt med ljus och goda möbleringsmöjligheter. LJUSINSLÄPP OCH INGLASAD BALKONG Lägenheterna har en stor rymlig hall som ligger i anslutning till sovrum och badrum. Längre in i lägenheten möts du av en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som skapar rymd och plats för gemenskap. Det unika är att alla lägenheter ligger i hörnläge vilket ger bra ljusinsläpp. Tvåorna får till och med fönster i tre väderstreck. Oavsett vilken lägenhet du väljer får du inglasad balkong eller uteplats. De flesta lägenheterna i markplan har dessutom en stensatt yta utanför inglasningen. Några har också en liten gräsplätt. Från de översta våningarna mot sydväst har du utsikt över åkerlandskapet, havet och Getterön. Till varje lägenhet finns ett tillhörande förråd. GEMENSAM GRILLPLATS OCH PARKERING Intill husen ligger den gemensamma grillplatsen där du kan samla grannar och vänner en skön sommarkväll. Har du gröna fingrar och gillar att odla så finns det flera odlingslotter i brf Pilbacken. För dig med bil finns det flera parkeringsmöjligheter - en öppen parkeringsplats eller carportplatser. Vissa parkeringar har även elbilsladdning.

11


Inredningsval Ett nyckelfärdigt hem innebär att när du får nycklarna av oss är ditt nya boende helt klart att flytta in i. Vi har valt ut material och produkter från välkända varumärken som ingår i köpet men självklart kan du anpassa dem enligt ditt tycke och smak. På följande sidor ser du inspiration till ditt nya hem. Vi skapar personliga hem tillsammans med dig som kund. I vår tillvalsportal presenteras inredningen i sin helhet och det är här du gör dina slutgiltliga val.


Vårt val & tillval

Rumsbeskrivning - standard Innertak:

Vitmålad gips med fasade kanter.

Innerväggar:

Vitmålad gips.

Innerdörrar:

Vita släta massiva från Swedoor.

Foder, socklar och lister:

Vita släta, fabriksmålade med synliga spikhål.

Fönsterbänkar: Stenskiva. Golv:

Ljuspigmenterad 3-stavs ekparkett från Kärhs, klinker i entré och badrum.

Garderober:

Vita släta garderober i Aspekt och skjutdörrsgarderob i Möja, från Marbodal enligt ritning.

Kök:

Vita släta luckor, Arkitekt Plus från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat och underlimmad disk- ho. Stänkskydd i kakel ovan diskbänk. Köksblandare från Mora. Induktionshäll, utdragbar spisfläkt, kyl och frys, inbyggd ugn och micro samt diskmaskin. Vita vitvaror från Siemens.

Badrum/tvätt:

Vit kommod med handfat och spegelskåp från Svedbergs. Golvstående toalett och dusch- väggar med klarglas från Svedbergs. Dusch och tvättställsblandare från Mora och handduks- tork ingår. Kakel på väggar och klinker på golv. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Bänk- skiva ovan tvättmaskin och torktumlare. Överskåp i Aspekt från Marbodal.

Belysning:

Kök: LED spottar under överskåp. Bad/tvätt: Takarmatur och integrerad belysning i spegelskåp.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


INSPIRATION

»Du får chansen att träffa en kökssäljare som hjälper dig att anpassa köket efter din stil och smak«


Välj vita, svarta eller rostfria vitvaror från Siemens

Vi har valt en blyfri blandare från Mora som standard. Med rätt blandare sparar du både vatten, pengar och på miljön.

HUSETS MEST ANVÄNDA RUM

Köket – hemmets hjärta Vår köksleverantör till brf Pilbacken är Marbodal. De har idag Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök. Att du ska kunna tänka långsiktigt i ditt val av material är en självklarhet för oss. Eftersom vi tillbringar mycket tid i köket, tycker vi det är viktigt att du är med och får välja ett kök som passar just din stil. Därför får du träffa en kökssäljare som hjälper dig att rita upp ett kök efter dina önskemål.

En bänkskiva sätter stilen i ditt kök. Det är en viktig arbetsyta som måste klara av flera års flitigt slitande och användande. Marbodals bänkskivor finns i olika material och utföranden. Vilken väljer du?

KLASSISKT, MODERNT ELLER LANTLIGT?


INSPIRATION


PILBACKEN ↑ VARBERG

Vårt badrumssortiment kommer från Svedbergs

INRED MED DIN PERSONLIGA STIL

Badrum – för lugn & ro FÖRVARING I badrummet är det lätt att det svämmar över av prylar. I en bra kommod kan du med fördel förvara alla de saker som annars hamnar på tvättstället. Du har möjlighet att välja beslag och färg på kommoden. I spegelskåpet finns ett dolt uttag för att lätt kunna ladda rakapparater, eltandborste eller enkelt koppla in hårfönen.

INREDNING I badrumskommoden är det praktiskt att förvara sina badrumsartiklar i fack. Bra för att snabbt få en överblick över sortimentet och samtidigt hålla undan för ovälkommen smuts.

Badrummet är det rum som utsätts för flest temperaturväxlingar och behöver produkter som är hållbara. Därför har vi valt Svedbergs som leverantör till inredningen. Kakel och klinker väljer du direkt hos vår entreprenör. Då får du experthjälp och bra tips på vad du ska tänka på vid val av ytskikt.

Kakel tillverkas av lergods och bränns vid lägre temperatur medan klinker tillverkas av stengods och bränns vid högre temperatur, och blir därmed mer hållbart. Det är därför kakel är avsett för endast vägg och klinker kan användas både till vägg och golv.

17


INSPIRATION

»Sätt din personliga prägel på ditt nya hem med hjälpa av inredning från kända leverantörer«


DEROME

HÅLLBAR INREDNING

Ett hållbart hem anpassat för dig Vi vill ge dig möjlighet att inreda ditt nya hem på ett hållbart sätt. Vi försöker välja material som har liten miljöpåverkan och som ska hålla under lång tid. Därför samarbetar vi med flera kända leverantörer som har miljömärkta produkter i sitt sortiment. Köket från Marbodal och parketten från Kährs är Svanenmärkt.

Under tillvalsprocessen får du möjlighet att göra tillval via vår tillvalsportal men även med några av våra entreprenörer som bland annat val av färg och tapet hos utvald färgbutik.

Att inreda sitt hem personligt är enkelt med en väl vald tapet. En tapet gör att ett rum känns mer ombonat och varmt än vad en målad vägg gör.

HEMMETS GRUND

Välj bland Svanenmärkta golv från Kährs

Helhetsintrycket i rummet påverkas av vilket golv du väljer. Vill du ha mörkt eller ljust golv? 1-stav eller 3-stav? Bra att veta är att mörka golv slukar ljus och gör att rummet upplevs lite mer varmt och mysigt. Ett ljust golv skapar rymd och får tillsammans med ljusa väggar rummet att se större ut.

19


KUNDANSVARIG TIPSAR

Tre tips om tillval GÖR DET ENKELT Om du tycker det är jobbigt att välja får du en fin bostad genom vår högt satta standard, även om du låter bli att göra enskilda val. PRIORITERA Att måla om en vägg är lättare och billigare än att byta golv. Av den anledningen kan det vara värt att lägga mer tanke bakom valet av golv. GÖR BUDGET Sätt en budget redan innan du går in i tillvalsprocessen, gör därefter en önskelista och prioritera sedan utifrån vad som är viktigast för dig.

Karin Liljengren Kundansvarig


PILBACKEN↑ VARBERG

Ficte pro te nihilla borent, serum, ut as ma as que volorat. Xeriam, adi ut sit quias quis am iducid quo earibus.

Till lägenheterna i brf Pilbacken har vi valt ut material och produkter från välkända varumärken. För att du ska kunna sätta din egen personliga prägel på ditt nya hem ger vi dig möjlighet att göra olika typer av inredningsval. De flesta av valen görs via vår tillvalsportal och några görs direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Vad som ingår i brf Pilbackens lägenheter kan du se i rums- och byggnadsbeskrivningen.

SÅ HÄR GÖR DU DINA TILLVAL När du skrivit kontrakt, och tiden för att göra inredningsval närmar sig, får du en tidplan av oss. Den ger dig en överblick över när dina inredningsval hos oss och respektive entreprenör måste vara klara, för att lägenheten ska bli klar i tid. DIGITAL TILLVALSPORTAL Inredningsvalen som du gör via oss, sker via en digital tillvalsportal. Det innebär att du får en unik länk till just din bostad där du ser den standard som ingår samt de tillval som du kan göra och vad den eventuella tillvalskostnaden blir. Du kommer få mer information om tillvalsportalen när tiden för dina inredningsval närmar sig.

INREDNINGSVAL VIA LEVERANTÖR/ENTREPRENÖR Några val har du möjlighet att göra direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Det beror på att de har fackmannakunskap inom sitt område, vilket ger dig som köpare både bättre service och större valmöjligheter. Om val görs utöver specifikationen i ditt kontrakt, direkt med leverantör eller entreprenör, upprättas ett avtal er emellan. Eventuell extra kostnad faktureras då direkt till dig från leverantör/entreprenör.

21


DENNA ILLUSTRATION INNEHÃ…LLER TILLVAL


ENERGIEFFEKTIVA VÄGGAR

ENERGI OCH MILJÖ

Vårt klimatskal Genom att öka isoleringen i väggar, tak och i grunden, välja lågenergifönster och installera en effektiv frånluftsvärmepump med bra värmeåtervinning, kan vi pressa energiförbrukningen rejält. För att minska luftläckaget har vi dessutom en väl genomtänkt placering av plastfolien som skapar lufttäthet i hela klimatskalet.

VAD GÖR DEROME FÖR ATT MINSKA SITT KLIMATAVTRYCK? Vi jobbar brett och med många åtgärder för att sänka vår klimatpåverkan. Bland annat genom att minska energi- och materialanvändningen, använda förnybar och fossilfri energi och erbjuda transporter med fossilfritt bränsle. Vårt viktigaste bidrag till klimatet är att välja trä som byggmaterial. Trä är en inhemsk, förnybar råvara som förbrukar mindre energi än andra byggmaterial och bidrar till lägre utsläpp av koldioxid.

»Klimatskalet består av lågenergifönster, dörrar, väggar, golv och tak« Detta är viktigt för att säkra upp inför framtiden. Deromes väggar passar med framtida uppvärmningssystem och energikällor - som på sikt garanterat kommer att kräva ett bra klimatskal. En annan fördel är att mer och tyngre isolering är ljuddämpande.

Vårt klimatskal består bland annat av 500 mm lösullsisolering i vindsbjälklag, 300 mm isolering i platta på mark, energieffektiva fönster, U-värde 1,0 En kraftig och tät väggkonstruktion som håller ditt hus varmt och skyddar från fukt utifrån är A och O när du skall bygga hus med god energiprestanda och lång livslängd.

24

Vindskydd och isolering är båda lika bidragande faktorer till energieffektivitet i din fastighet. Visste du att plastfolien som vi använder i vårt klimatskal kan liknas vid en ulltröja? Utan en vindtät jacka utanpå ulltröjan mister den sin värmande funktion, oavsett hur många lager på lager med ull som används.


INDUSTRIELLT BYGGANDE

Bygga hus i fabrik Många av våra hus börjar byggas redan i fabrik. När vi monterar färdiga ytterväggar och bjälklag går det snabbt och vi kan ha ett flerbostadshus på sex våningar tätt med tak på cirka en vecka. Eftersom produktionen sker i fabriker minskar vi antalet transporter till byggplatsen och störningarna för kringboende. TORR OCH KONTROLLERAD MILJÖ Att bygga trähus i en industriell process gör att vi kan säkra kvalitet, miljöprestanda och effektivitet. Kvaliteten på produkterna blir bättre då materialet inte utsätts för väder och vind. Produktionen är optimerad för att minimera spill.

50 % Vi jobbar aktivt för en jämställd arbetsplats. I våra husfabriker strävar vi efter att ha lika många kvinnor som män. Dagens lyfthjälpmedel och ergonomi gör att fler klarar av arbetsmomenten och vi sparar också på våra medarbetares kroppar.

BÄTTRE FÖRUTSÄTTNINGAR INOMHUS Vi kan också erbjuda en bra arbetsmiljö för våra medarbetare och arbeten som passar både kvinnor och män. För att minimera arbetsskador har vi fokus på säkerhet och god ergonomi. Varma, tysta och ljusa lokaler bidrar till en ökad trivsel. 

SOCIAL HÅLLBARHET Att arbeta med social hållbarhet handlar, för oss, om att skapa platser där människor bor, lever och känner sig trygga. Vi bygger i samklang med omgivande natur och kultur, gärna med plats för umgänge och grannsamverkan. När vi utvecklar våra områden utgår vi från livet som ska levas på platsen. Vi skapar trygga utemiljöer där människor kan mötas, oavsett om det är för lek, sällskap eller vila. Vi kan erbjuda boendeformer för alla livsstilar, från nyckelfärdiga villor till bostadsrätter och hyresrätter i flervåningshus. När vi utvecklar våra bostadsområden gör vi det tillsammans med flertalet olika entreprenörer. Vi utgår alltid ifrån att jobba med lokala företagare. På så sätt bidrar vi inte bara med bostäder, utan också med arbetstillfällen på de orter vi bygger.


Tips!

Att ha rätt belysning på rätt ställe är av stor betydelse för energianvändningen. Starkare belysning där man arbetar och mer begränsad allmänbelysning ger upplevelse av ljus på rätt plats utan onödigt hög energianvändning.

BRA ATT VETA

VAD ÄR EN BOSTADSRÄTT? När du köper en bostadsrätt blir du också medlem i en bostadsrättsförening. Det betyder att du och dina grannar äger fastigheten och att ni genom styrelsen kan vara med och påverka boendemiljön. Månadsavgiften som medlemmarna betalar, ska täcka föreningens kostnader och underhåll. Avgiftens storlek beslutas av föreningens styrelse.

Glöm inte att se över din hemförsäkring!

GLÖM INTE ATT TESTA DIN BRANDVARNARE MED JÄMNA MELLANRUM

DAGS ATT FLYTTA

VAD BEHÖVER DU TÄNKA PÅ? När tillträdet i din nya bostad närmar sig är det dags att börja tänka på flytten. Här kommer några tips. → Flyttanmälan. Detta kan du göra hos Skatteverket. → Ordna med hemförsäkring. → Säga upp eller flytta de abonnemang du har på exempelvis internet, elavtal och parkering. → Slutstädning. Glöm inte ytan bakom kyl och frys! Ta hjälp av en städfirma om du inte vill städa själv. → Boka flyttfirma. Har du inte möjlighet att flytta själv så kan det vara en god idé att boka hjälp i tid.

28


PILBACKEN ↑ VARBERG

KÖPA BOSTAD AV OSS

Hur går det till? Att köpa en ny bostad är en av de största affärerna många gör. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp hos oss ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Vi vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem.

1 → 2 → 3 → 4 → 5 → 6 → 7 → 8 → 9 Bokningsavtal

Förhandsavtal

Inredningsval

Upplåtelseavtal

Besiktning

1. BOKNINGSAVTAL

När du bestämt dig för en bostad bokar du den genom vår mäklare. När du skriver bokningsavtalet betalar du en bokningsavgift och då reserveras bostaden åt dig.

2. FÖRHANDSAVTAL

Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. När det tecknas betalar du ett förskott på 5% av priset för din bostad.

3. INREDNINGSVAL

Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter från välkända märken som ingår i priset men du har också möjlighet att sätta din egen prägel på bostaden. Ditt inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalshanterare. Din kontaktperson guidar dig om du känner dig osäker.

4. UPPLÅTELSEAVTAL

När det närmar sig tillträdesdagen tecknar du ett upplåtelseavtal. När upplåtelseavtalet är signerat är du medlem i föreningen.

5. BESIKTNING

Innan du flyttar in utför en opartisk besiktningsman en slutbesiktning av bostaden. På plats finns vår projektledare och representant från bostadsrättsföreningen. Självklart bjuds du också in. Om

Slutbetalning

Inflyttning

Efter inflytt

Utvärdering

det upptäcks några brister åtgärdar vi det, vanligtvis sker det inom två månader efter besiktningen.

6. SLUTBETALNING

Senast den dagen du flyttar in betalar du den resterande summan för bostaden. Om du har gjort några inredningsval till din bostad ska de också vara betalda senast på tillträdesdagen.

7. INFLYTTNING

Senast 12 veckor innan inflytt får du besked om tillträdesdag. Vid tillträdet finns möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information om bostaden. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Välkommen till ditt nya hem!

8. EFTER INFLYTT

När du har flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du enkelt nå oss via telefon eller mail.

9. UTVÄRDERING

I vår strävan mot att alltid utvecklas är det viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning får du en enkät som mäter hur nöjd du är. Vi vill försås att alla köpare ska bli så nöjda som möjligt, därför betyder ditt svar mycket för oss.

29


Tips!

SVÅRA ORD

Vad är andelstal? Ett andelstal beskriver hur stor procentuell andel du har i föreningen och hur stor andel av årsavgifterna som bostadsrätten skall betala. Andelstalet visar också varje bostadsrätts andel av föreningens tillgångar och skulder.

Visste du att många hänger sina tavlor för högt. Ett tips är att hänga dem i ögonhöjd. Vill du vara exakt så är den genomsnittliga ögonhöjden 145 cm från golvet till mitten av tavlan.

SVÅRA ORD

BRA ATT VETA

VAD ÄR DITT ANSVAR? När du flyttar till en bostadsrätt så delar du ansvaret för underhållet med föreningen. I samband med kontraktskrivningen får du en gränsdragningslista där du kan se exakt vad du ansvarar för i din nya bostad, men nedan följer en generell sammanfattning. När du köper en bostadsrätt har du som bostadsrättshavare ansvar för allt invändigt i din bostad. Från insidan på ytterdörr till insidan av fönster. Du får alltså måla om och byta vitvaror utefter ditt tycke och smak hur mycket du vill. Har du en balkong är det du som ansvarar för insidan av den medan utsidan är föreningens. Du är också ansvarig för terrass eller uteplats om det finns. Att värme, vatten och avlopp fungerar är föreningens ansvar, men att byta vattenlås eller rengöra avloppen får du göra själv. Det finns alltså inte någon hyresvärd som kommer och hjälper dig. Är du osäker på vad som är ditt eller föreningens ansvar så fråga styrelsen innan du börjar renovera eller göra ett större inköp.

Vad är bostadsrättstillägg? Bostadsrättstillägget är ett tillägg till den vanliga hemförsäkringen med skydd för den fasta inredningen, som du som bostadsrättshavare har ansvar för. Exempel på fast inredning är parkettgolv, handfat, kapitalvaror, tapeter och innerdörrar.

I de fall det är möjligt kommer du bli inbjuden till visning under pågående byggnation. Spontanbesök är tyvärr inte tillåtet av säkerhetsskäl.


SILVERPILEN ↑ VARBERG

En trygg resa till ditt nya hem Att köpa sin egen nyproducerade bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill också att det ska bli en av de bästa. Vi vet hur viktigt boendet är och gör allt för att du ska trivas i ditt nya hem. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp ska vara enkelt. Därför har du som köpare kontakt med samma person genom hela processen. När du köper en ny bostad av oss är den alltid nyckelfärdig, du behöver med andra ord inte bekymra dig för annat än flyttlasset. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt köp och erbjuder därför ett kostnadsfritt trygghetspaket som till exempel kan hjälpa vid dubbel boendekostnad. Vi kan även erbjuda ett avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och enkel resa till ditt nya hem.


TRÄBYGGNATION

I robust stil Brf Pilbacken byggs i trä med en fasad av tegel som har en sandfärgad baskulör. Tillsammans med de svarta smidesräckerna till balkongerna samt svarta fönster och dörrar ger det ett modernt och robust utseende. Alla lägenheter får en inglasad balkong och de flesta lägenheterna på markplan får en uteplats med stensatt yta. Några får också en liten gräsplätt. Det finns en gemensam grillplats och möjlighet till odling i föreningens odlingslotter.


Byggnadsbeskrivning Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Yttertak: Papp på lägenhetshuset. Sedum på förrådstak. Fasad:

Tegelfasad med träpanel på inglasade balkonger, uteplatser och entré.

Fönster/ fönsterdörrar:

3-glas energifönster från Traryd.

Trapphus:

Målade väggar och klinkergolv.

Hiss:

Ja.

Uteplats/ balkong:

Flera lägenheter i markplan har inglasat uterum med utgång till en plattsatt yta och häck. Några av dem har också en liten gräsmatta. Resterande lägenheter har inglasad balkong med smidesräcken.

Utemiljö:

Gemensam grillplats med sittplatser, cykelparkering, plattläggning, asfalt- ering och ängsgräs som klipps ett par gånger om året.

Belysning:

Ingår vid balkong och entré.

Förråd:

Privat förråd till alla lägenheter.

Parkering:

Det finns 54 parkeringar på gården, varav 24 carportplatser. Åtta av dessa har elbilsladdning.

Uppvärmning:

Luftburen bergvärme.

Ventilation:

Från- och tilluftsventilation med åter- vinning (FTX)

TV/IT:

Fiber via Varbergs öppna stadsnät med separata lägenhetsabonnemang. Utbud och valmöjlighet enligt net@seaside.

Avfallshantering: Sopstation. Övrigt:

Postfack och brandvarnare ingår.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


NR A1001 B R FN R P I LBB1A0C0K 1E N

G

2 R O K 5 4 ,5 M BRF. PILBACKEN, VARBERG G

NR A1001 NR B1001

2 ROK 54 M10 m

KÖK

PASSAGE

G

HT

G

HT

SOVRUM

ST

MU

13 m2

26 m2

INGL. UTEPLATS

ST

KÖK

K/F

EL/IT

MU

DM

PASSAGE TM

K

HALL 5 m2

HT FTX EL/IT

G KÖK

14 m2

DM

MU

F

VARD.RUM/KÖK 26 m2

PASSAGE

BAD/TVÄTT

FS

INGL. BALKONG

VARD.RUM/KÖK

FS

TT

G

14 m2

DM

F

PASSAGE

14 m2

INGL. UTEPLATS

ST

K/F

14 m2

PASSAGE

MU

DM TM

2

MU

K

10 m2

FTX

5M

INGL. UTEPLATS

K/F

SOVRUM

TM

4

VARD.RUM

14 m2

FS

G

D/TVÄTT

TT

26 m2

SOVRUM 1

DM

GTT

3

SOVRUM 2 VARD.RUM/KÖK 8m

10 m2

TM

6 m2

6 m2

2

G

BAD/TVÄTT

HT

1

16 m2

PASSAGE

EL/IT

FS

0 G

G

FTX

F

 SK AL A 1:100 (A4)

14 m2

G

ST

BAD/TVÄTT HALL

K

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

HT

TT

5 m2

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

5 m2

FTX

HALL

MU

MU

BAD/TVÄTT

TT

EL/IT

TM

K/F

DM

B1001

6 m2

ST

EL/IT

TM

2

FS

D/TVÄTT

HALL

SOVRUM 2

G

FTX

2

FS

HT

2 R O K 5 4 ,5 M 2

MU

K

14 m2

DM

F

BAD/TVÄTT 5 m2

TT

HT

KÖK

14 m2

PASSAGE

A

B A

N

A

BEF MARKNIVÅ

B

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

N

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

BEF MARKNIV

Å

A

ORIENTERINGSFIGUR

N

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

FASAD MOT VÄSTER

B

FASAD MOT ÖSTER

B

N

BEF MARK

NIVÅ

BEF MARKNI

FASAD MOT ÖSTER ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

O R I E N T E R I N GV i Sr e sFe r vIe rG UR ar oss från eventuella ändringar.

FASAD MOT ÖSTER Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT ÖSTER

35


MU

EL/IT

BRF PILBACKEN

G

SOVRUM 2

2 R O K 5 4 ,5 10M 2 BRF PILBACKEN

m2

2 R O K 5 4 ,5 M 6m N R B 1 1 0 1 , B 1 220 1 , B 1 3 0 1 , B 1 4 0 1 2 ROK 54 M

FS

HALL

TM

MU

K

F

I

BAD/TVÄTT 5 m2

TT

FS

NR A1101, A 1201, A 1301, A 1401 BAD/TVÄTT BRF. PILBACKEN, N R2NBR1A1 10 110, 1VARBERG B TM , 1A210210,1 B , A1 13 30011, ,BA11440011

DM

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

HT

KÖK

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

EL/IT

14 m2

TT & B1401G B1101, B1201, B1301

 SK AL A 1:100 (A4)

PASSAGE

FTX

2

3

4

5M

16 m VARD.RUM/KÖK 2

PASSAGE

HALL

0 1 VARD.RUM

G

ST

G

26 m2

SOVRUM 2 8 m2

SOVRUM 1 14 m2

G

FTX

ST

EL/IT

K/F

DM

MU

HT

HT

MU G

G

G

SOVRUM

G

BAD/TVÄTT 6 6

m2

m2

10 m2

TM

TM

INGL. BALKONG

INGL. BALKONG

FSFS

BAD/TVÄTT

SOVRUM 10 m2

INGL. 14 m2

13 m2

BALKONG

14 m2

TT

TT

VARD.RUM/KÖK 26 m2

PASSAGE

HALL

VARD.RUM/KÖK 26 m2

PASSAGE

HALL

G

FTX

FTX

EL/IT

ST

G

K/F

ST

EL/IT

K/F MU

DM

MU

DM

MU

MU

A

B

N BEF MARKNIVÅ

A

FASAD MOT VÄSTER

A

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

A

B

N

N

BEF MARKNIV

Å

B

N ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

36

B

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

BEF MARKNI

FASAD MOT ÖSTER

BEF MARK

NIVÅ

FASAD MOT ÖSTER

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT ÖSTER


MU

EL/IT

BRF PILBACKEN

2 2 2 R O K 5 4 ,5 M 2 R O K 5 4 ,5 M

N R A 1 1 0 4 , A 1 2 0 4 , A 1 3 0 4 , A 1 4HALL 04 NR A1104, A 1204, A 1304, A 1404 N 10240, 4B,1B3 0143,0B41, 4B0144 0 4 BRF. PILBACKEN, N RR BB1 11 0140,4B, 1B2VARBERG

FS

BRF PILBACKEN

INGL. BALKONG

TM

5

EL/IT

10 m2S K A L A

m2

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

HT

2

F

G

SOVRUM

BAD/TVÄTT

TT

K

G

1 :1 0 0 (A 4 )

KÖK

14 m2

G

B1004, B1104, B1204, B1304, B1404

FS

m 2 14ROK 54 M2

DM

MU

 SK AL A 1:100 (A4)

PASSAGE

FTX

0 VARD.RUM

G

ST

1

2

3

4

5M

TM TT

16 m2

VARD.RUM/KÖK SOVRUM 2 26 m28 m2

PASSAGE

14 m2

DM

STPR

STPR

10

G

m2

SOVRUM INGL. BALKONG 2 FS

102 m 13 m

INGL. BALKONG

G G

SOVRUM 14 m2

FTX EL/IT

MU INGL. BALKONG

G

ST

K/F

MU

14 m2

HT

SOVRUM 1

HT

G

G

BAD/TVÄTT

TM

6 m2

FS

TT

TM

BAD/TVÄTT 6 m2

TT

VARD.RUM/KÖK 26 m2

PASSAGE

HALL

VARD.RUM/KÖK 26 m2

DM

MU

DM

MU

K/F

MU

ST

G PASSAGE

FTX

HALL

EL/IT

K/F

ST

G

FTX EL/IT

MU

A

B

N BEF MARKNIVÅ

A

A

FASAD MOT VÄSTER

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

A

B

N

B

BEF MARKNIV

Å

B

N

O R I E N T EN RINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER BEF MARKNI

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

BEF MARK

NIVÅ

FASAD MOT ÖSTER ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT ÖSTER

37

B


BRF PILBACKEN

G

SOVRUM 2

2 R O K 5 4 ,5 10M

m2 TM

FS

HALL

BRF PILBACKEN

NR A1501 BAD/TVÄTT N R2 B 1 5 0 1 VARBERG TM BRF. PILBACKEN,

2 R O K 5 4 ,5 M 2 A1501 2 ROKNN RR54 M B1501 TT EL/IT

6m

B1501

DM

K

F

BAD/TVÄTT

2

TT

I

5 m2

HT

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

KÖK

14 m2

G

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

PASSAGE

 SK AL A 1:100 (A4)

FTX

G

ST

0 1 VARD.RUM

2

3

4

5M

16 m2

VARD.RUM/KÖK PASSAGE

G

HALL

MU

26 m2

SOVRUM 2 8 m2

SOVRUM 1 14 m2

G

HT

FTX

ST

K/F

DM

HT

G G

G

SOVRUM

G

SOVRUM 10 m2

INGL. BALKONG

10 m2

BAD/TVÄTT

INGL. BALKONG

13 m2

TM BAD/TVÄTT 6 m2 TM

INGL. BALKONG 14 m2 14 m2

6 m2

TT

TT

VARD.RUM/KÖK VARD.RUM/KÖK 2 m2 26 26 m

PASSAGE PASSAGE

HALL HALL G G

FTX FTX

ST ST

K/F K/F

DM DM

A

B

N BEF MARKNIVÅ

FASAD MOT VÄSTER

A

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

A

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

A

B

N

B

B

BEF MARKNIV

Å

N

N BEF MARKNI

ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

O R I E N38T E R I N G S F I G U R

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT ÖSTER

BEF MARK

NIVÅ

FASAD MOT ÖSTER

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT ÖSTER


BRF PILBACKEN

2 R O K 5 4 ,5 M 2

2 R O K 5 4 ,5 M HALL

2 ROK 54 M B1504

2

TM

BAD/TVÄTT HT

G 1 :1 0 0 (A 4 )

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

PASSAGE

 SK AL A 1:100 (A4)

FTX G

ST

G

F

10 m2S K A L A

KÖK

14 m2

G

K

SOVRUM

5 m2

TT

MU

0 VARD.RUM

1

2

3

4

5M

TM TT

16 m2

SOVRUM 2

VARD.RUM/KÖK 8m 2

SOVRUM 1 14 m2

26

m2

PASSAGE

G

INGL. SOVRUM BALKONG SOVRUM 10 m2 13 m2

10

INGL. BALKONG

INGL. 14 BALKONG m2

G

ST

K/F

DM

HT

G

G

G

m2

BAD/TVÄTT

TM

14 m2

G

FTX

HT

BRF.BALKONG PILBACKEN, VARBERG NR A1504 INGL. N R2 B 1 5 0 4 2 14 m

EL/IT

NR A1504 NR B1504

FS

BRF PILBACKEN

DM

6 TM m2

TT

BAD/TVÄTT 6 m2

TT

VARD.RUM/KÖK

26 m2 VARD.RUM/KÖK

26 m2

G

ST

K/F

DM

HALL

PASSAGE

K/F

DM

PASSAGE

ST

HALL

FTX

G

FTX

A

B

N BEF MARKNIVÅ

A

FASAD MOT VÄSTER

A

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

A B

N

B

B

N

BEF MARKNIV

Å

N ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

BEF MARKNI

BEF MARK

NIVÅ

FASAD MOT ÖSTER FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

ORIENTERINGSFIGUR

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT ÖSTER

39

B


BRF PILBACKEN

3 RGO K 7 1 ,5 M

8 m2

SOVRUM 1

BRF. PILBACKEN, P I1 L B0A0CVARBERG NB RRF B 2K E N

14 m2

3 ROK371 M K 7 1 ,5 M RO 2

B1002

SOVRUM 2

2

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

2

PASSAGE

HALL

NR B1002

G

FTX EL/IT

PASSAGE

0

HALL G

FTX

FS

HALL

TM

BAD/TVÄTT 5 m2

EL/IT

TM

FS

HALL G

HT

TT

5 m2

PASSAGE HT PASSAGE

G

14 m2

F

13 m2

16 m2

8 m2

SOVRUM 1

K

VARD.RUM

SOVRUM 2

G

MU

INGL. UTEPLATS

VARD.RUM 16 m2

G

5M

KÖK

G

FTX ST

ST

4

F

14 m2

14 m2

G

K

K/F

MU

3

KÖK

BAD/TVÄTT

FTX EL/IT

DM

MU

2 MU

DM

ST

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

K/F

1

EL/IT

TT

 SK AL A 1:100 (A4)

ST

SOVRUM 2 8 m2

SOVRUM 1 14 m2

INGL. UTEPLATS 13 m2

INGL. UTEPLATS 13

m2

A A

A

B

N

N

N

B

BEF MARKNIVÅ

BEF MARKNIVÅ

ORIENTERINGSFIGUR Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

ORIENTERINGSFIGUR

V i r eför s e r v eeventuella r a r o s s f r å n e v e n t ändringar. uella ändringar. Vi reserverar oss

40

B

FASAD MOT ÖSTER

FASAD MOT VÄSTER FASAD MOT ÖSTER

BEF MARKNIVÅ

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


SOVRUM 2 BRF PILBACKEN

3 R O K 7 1 ,5 M

8 m2

2

14 m2

NR A1003 BRF. PILBACKEN, N R B 1 0 0 3 VARBERG

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

3 ROK 71 M 2 B1003 3 R O K 7 1 ,5 M 2

0

DM

F

K

MU

5 m2

14 m2

BAD/TVÄTT

PASSAGE 5 m2 HT INGL. KÖK UTEPLATS 14 m2

13

m2

4

5M

TM

STPR

HALL

G

TT

FTX G

PASSAGE

16 m2

3

HALL

G

VARD.RUM

2

TT

HT

KÖK

DM

TM

BAD/TVÄTT

EL/IT

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

1

EL/IT

MU

K

EL/IT

F

 SK AL A 1:100 (A4)

EL/IT

FS

NR A1003 NR B1003

FS

BRF PILBACKEN

G

SOVRUM 1

ST

FTX

SOVRUM 2

G

VARD.RUM

8 m2

16 m2

ST

G

SOVRUM 1 14

SOVRUM 2

m2

8 m2

G

SOVRUM 1 14 m2

STPR

STPR

INGL. UTEPLATS 13

m2

INGL. UTEPLATS 13 m2

A A A

B

N

B

B

N

N

BEF MARKNIVÅ

BEF MARKNIVÅ

ORIENTERINGSFIGUR

ORIENTERINGSFIGUR

Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

r e s e rför v e r a r eventuella o s s f r å n e v e n t u e l l aändringar. ändringar. Vi reserverarV ioss

A S A DVÄSTER MOT ÖSTER FASAD FMOT

FASAD MOT ÖSTER

BEF MARKNIVÅ

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

41


3 RFTXO K 7 1 ,5 M 2

NR A1102, A 1202, A 1302, A 1402 NR B1102, B 1202, B 1302, B 1402

G

ST

VARD.RUM

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

16 m2

BRF. PILBACKEN, B R F P I L B A C K E NVARBERG

3 ROK 71OMK2 7 1 ,5 M 2 3 R

SOVRUM 2

B1102, B1202, N R A 1 1 0 2B1302, , A 1 2 0 2 , B1402 A 1302, A 1402 N R B 1 1 0 2 , BG 1202, B 1302, B 1402

 SK AL A 1:100 (A4) VARD.RUM/KÖK

8 m2

SOVRUM 1

HALL

0

14 m2

S K A L A 1 :126 00 m (A24 )

PASSAGE

1

G

FTX

2

ST

3

K/F

EL/IT

4

5M

MU

MU VARD.RUM/KÖK

TMHALL

BAD/TVÄTT

FS

HALL

5 m2

G

FTX

ST

EL/IT

HT

HALL FTX

K

F

5 m2

HT

G KÖK

ST

14 m2

G

VARD.RUM 16 m2

PASSAGE

FTX

INGL. BALKONG

SOVRUM 2 8

G

SOVRUM 1

ST

MU

PASSAGE

BAD/TVÄTT

TT

G

F

KÖK

2 14 mMU

TM

K

26 m2

K/F

DM

G FS

EL/IT

TT

EL/IT

DM

PASSAGE

13 m2

m2

14 m2

VARD.RUM 16 m2

SOVRUM 2 8 m2

G

SOVRUM 1 14 m2

INGL. BALKONG 13 m2

INGL. BALKONG 13 m2

A A A

N

N

B B

B

N BEF MARKNIVÅ

BEF MARKNIVÅ

FASAD MOT VÄSTER ORIENTERINGSFIGUR

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

BEF MARKNIVÅ

FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss från eventuella ändringar. Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

RIENTERINGSFIGUR 42

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT ÖSTER


3 R O K 7 1 ,5 M 2

NR A1103, A 1203, A 1303, A 1403 NR B1103, B 1203, B 1303, B 1403

FT G

VARD.RUM

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

ST

16 m2

BRF. PILBACKEN, B R F P I L B A C K E NVARBERG

3 ROK 71OMK2 7 1 ,5 M 2 3 R

SOVRUM 2

B1103, B1203, N R A 1 1 0 3B1303, , A 1 2 0 3 , B1403 A 1303, A 1403

PASSAGE

MU

F

MU

K

1

14 m2

5M

EL/IT

DM

PASSAGE

HALL G

ST

BAD/TVÄTT 5 m2

FTX EL/IT

HALL

TT

HT

KÖK

TM

14 m2

DM

G

PASSAGE

BAD/TVÄTT 5 m2

HT

KÖKVARD.RUM

14 m2

16

TM

HALL

FTX

G

ST G

PASSAGE

INGL. BALKONG VARD.RUM 16

STPR

TT

m2

13 m2

EL/IT

K/F

MU

0

FTX

EL/IT

K

G

FTX

SOVRUM 2

G

EL/IT

F

G

ST

1 2SOVRUM 3 4

EL/IT

MU

HALL

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

FS

K/F

 SK AL A 1:100 (A4)

8 m2

FS

NR B1103, B 1203, B 1303, B 1403

8 m2

G

SOVRUM 1 ST 14

m2

m2

SOVRUM 2 8 m2

G

SOVRUM 1 14 m2

STPR

INGL. BALKONG 13 m2

STPR

INGL. BALKONG 13 m2

A A A

N

N

B B

B

N BEF MARKNIVÅ

BEF MARKNIVÅ

FASAD MOT VÄSTER ORIENTERINGSFIGUR

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

BEF MARKNIVÅ

FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss från eventuella ändringar. Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

ORIENTERINGSFIGUR

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT ÖSTER

43


3 RFTXO K 7 1 ,5 M 2 NR A1502 NR B1502

G

ST

VARD.RUM 16 m2

BRF. PILBACKEN, B R F P I L B A C K E NVARBERG

3 ROK 71OMK2 7 1 ,5 M 2 3 R B1502 N R A 1 5 0 2 NR B1502

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

SOVRUM 2

 SK AL A 1:100 (A4) VARD.RUM/KÖK

8 m2

G

SOVRUM 1

HALL

0

14 m2

S K A L A 1 :1 26 00 m (A24 )

PASSAGE

1

G

FTX

2

ST

3

4

5M

K/F

VARD.RUM/KÖK

TMHALL

HALL

DM

PASSAGE

BAD/TVÄTT 5 m2

TT

G

FTX

ST

HT

KÖK

14 m2

TM

HALL FTX

F

5 m2

HT

G KÖK

ST

14 m2

G

VARD.RUM 16 m2

PASSAGE

FTX

INGL. BALKONG

SOVRUM 2 8

G

SOVRUM 1

ST

K

PASSAGE

BAD/TVÄTT

TT

G

F

K/F

DM

G

K

26 m2

13 m2

m2

14 m2

VARD.RUM 16 m2

SOVRUM 2 8 m2

G

SOVRUM 1 14 m2

INGL. BALKONG 13 m2

INGL. BALKONG 13 m2

A A A

N

N

B B

B

N BEF MARKNIVÅ

BEF MARKNIVÅ

FASAD MOT VÄSTER ORIENTERINGSFIGUR

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

BEF MARKNIVÅ

FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss från eventuella ändringar. Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

RIENTERINGSFIGUR 44

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT ÖSTER


3 R O K 7 1 ,5 M 2 NR A1503 NR B1503

FT G

VARD.RUM

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

ST

16 m2

BRF. PILBACKEN, B R F P I L B A C K E NVARBERG

3 ROK 71OMK2 7 1 ,5 M 2 3 R

SOVRUM 2

A1503 N R A 1 5 0 3 NR B1503

PASSAGE K/F

F

K

K/F

HALL G

ST

K

G

S K A L A 1 :1 0 0 (A 4 )

0

1 2SOVRUM 3 4

1

14 m2

FTX

5M

DM

PASSAGE

HALL G

ST

BAD/TVÄTT 5

FTX

m2

TM

HALL

TT

HT

KÖK

F

 SK AL A 1:100 (A4)

8 m2

14 m2

DM

G

PASSAGE

BAD/TVÄTT 5 m2

HT

KÖKVARD.RUM

14 m2

16

TM

HALL

G

ST

m2

G

PASSAGE

INGL. BALKONG 13 m2

VARD.RUM

FTX

TT

FTX

SOVRUM 2

G

8 m2

G

SOVRUM 1 ST 14 m2

16 m2

SOVRUM 2 8 m2

SOVRUM 1

G

14 m2

INGL. BALKONG 13 m2

INGL. BALKONG 13 m2

A A A

N

N

B B

B

N BEF MARKNIVÅ

BEF MARKNIVÅ

FASAD MOT VÄSTER ORIENTERINGSFIGUR

ORIENTERINGSFIGUR

FASAD MOT ÖSTER

BEF MARKNIVÅ

FASAD MOT ÖSTER

Vi reserverar oss från eventuella ändringar. Vi reserverar oss från eventuella ändringar.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

ORIENTERINGSFIGUR

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

FASAD MOT ÖSTER

45


»Med rötterna i skogen« Derome är Sveriges största familjeägda träindustri som nu drivs av den tredje generationen. Det som för mer än sjuttio år sedan började med en enkel bysåg, har nu växt till en stor koncern. Trä är den gröna tråden genom hela vår verksamhet och blir till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi. Med mångårig kunskap och kärlek till hantverket förädlar vi råvaran hela vägen – från skog till färdigt hus.

En samhällsbyggare i tiden

Ett av Deromes kärnvärden är ansvarstagande. Vi verkar för en hållbar utveckling och tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi utvecklar råmark till hållbara samhällen för människor att leva och trivas i, samt uppleva trygghet. När vi planerar bostadsområden strävar vi efter variation och bygger villor, bostadsrätter och hyresrätter. Allt för att skapa levande samhällen med plats för alla. Som samhällsbyggare tar vi vårt ansvar. Både idag, imorgon och för kommande generationers framtid.

Trä för framtiden

Det är härligt att bo i ett trähus. Ofta blir känslan tyst, varm och ombonad. Trä är ett mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö, dessutom är det väldigt vackert. När du bor i ett trähus från oss kan du vara trygg med att du bidrar till ett samhälle som är långsiktigt hållbart. Vi har den unika möjligheten att följa hela kedjan från skog till färdigt hus. Då vet vi att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Fördelarna med att bygga trähus är alltså många, både för dig och miljön.


Teckenförklaring För varje träd vi skördar planterar vi minst två nya

DM  Diskmaskin

 WC-stol

 Spis/ugn  Diskho

 Dusch EL/IT Mediacentral

 Köksskåp F  Frys

  Hatthylla ST

K  Kyl

K/F  Kyl/frys M

FTX

  Microvågsugn i överskåp

TM  Tvättmaskin TT  Torktumlare VP  Värmepump G   Garderob

 Badrumskommod

 Städskåp

Sänkt takhöjd

Från/tilluft växlare


Tips! Använd skalan på planritningarna för att se rummens storlek.

Din nya bostad är en viktig del av en hållbar morgondag och du kan vara trygg med att vi på Derome tar hand om våra gemensamma resurser på bästa sätt. Tack vare att vi har kontroll på hela kedjan – från skog till färdigt hus – så kan vi vara med och styra varenda detalj i rätt hållbar riktning. Det är helt unikt. deromebostad.se 0340-66 64 25 facebook.com/deromebostad instagram.com/deromebostad

Profile for Deromegruppen

Broschyr brf Pilbacken