__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Hรถgasgรฅrden VARBERG

Nio kedjehus

1


24 27 4

HUSENS KLIMATSKAL

ATT KÖPA BOSTAD AV OSS

FAMILJEDRÖM MED BYKÄNSLA

6

ETT OMRÅDE NÄRA BÅDE HAV OCH CENTRUM

9

OM HUSEN

12

32

RITNINGAR

INREDNINGSVAL

HÖGASGÅRDEN I VARBERG Antal hus 9 Boyta

129-143 m2

Tomtyta

ca 254-341 m2

Arkitekt

Liljewall Arkitekter

Ägandeform Äganderätter Bostadstyp Kedjehus Mäklare

Magnus Liljengren, Wästerhav Fastighetsmäkleri magnus@vasterhav.se, 0730-80 03 99

Tryck

November 2020 Broschyren trycks i tidigt skede. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och tryckfel. Bilder och illustra- tioner kan visa detaljer som inte ingår i ditt köp. Derome Bostad, marknadsavdelning, 0340-66 64 25, marknad@derome.se

Läs mer om bostäderna


PETER MOSSBRANT, VD DEROME HUS

Passionen sitter i väggarna För över 70 år sedan startade min farfar en liten bysåg, då la han grunden för ett långsiktigt bolag som idag utvecklar hela kedjan – från skog till färdigt hus. Vi vet därför att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Skog och trä har alltid varit en stor del av mitt liv. Som liten var jag ofta med pappa på brädgården i Derome och till skogen återvänder jag alltid för att reflektera och hämta inspiration. Med tiden växte mitt intresse av att bygga hus till att bli min passion. Att skapa hem och omgivningar för människor att trivas i, ligger mig varmt om hjärtat. Vi bygger våra hus i trä och passionen sitter i väggarna. Men det är först när du flyttar in som hemmet får sitt liv och nya minnen skapas.


HUS MED OMTANKE

Familjedröm med bykänsla Med cykelavstånd från centrum och havet hittar du Träslövs Trädgårdsstad. Här byggs nu ytterligare ett kvarter – Högasgården. Totalt kommer 32 nybyggda kedjehus få nya ägare och kanske är du en av dem som flyttar in här? Husen ligger utmed en lugn gårdsgata och här kan du leva ett skönt familjeliv med gott om plats för aktiviteter och gemenskap. Barnen kan leka med de också nyinflyttade grannarna medan du njuter av en kopp kaffe på altanen.


SILVERPILEN ↑ VARBERG

text

Silverpilen ligger på den natursköna åsen i Träslövs Trädgårdsstad, med vida vyer ut över åkerlandskapet. Kvarteret karaktäriseras av småskalig träbebyggelse och härliga trädgårdar med utsikt över naturområdet nedanför. Silverpilen består av två typer av kedjehus med olika storlek och i tre olika kulörer – faluröd, varmgrå och svart. MODERN GESTALTNING Ett enkelt och tydligt formspråk präglar gestaltningen av

5


Nära både hav & centrum

GYMNASIUM

GYMNASIUM

VARBERGS FÄSTNING VARBERG CENTRUM

SKOLA F-5 GYMNASIUM

MATBUTIK MOTIONSSPÅR EVENT- & IDROTTSANLÄGGNING

FÖRSKOLA

SJUKHUS & APOTEK SKOLA F-3

SKOLA 4-9

STRANDPROMENAD

HÖGASGÅRDEN

KÅSA

FÖRSKOLA/SKOLA F-6

VÅRDCENTRAL MATBUTIK APELVIKEN

6

FÖRSKOLA


HÖGASGÅRDEN ↑ VARBERG

I den östra delen av Varberg, på tio minuters cykelavstånd från torget, växer den nya stadsdelen Träslövs Trädgårdsstad fram. Här samsas nu både villor, kedjehus och flerbostadshus i en skön variation.

svalkande dopp innan shopping. Varberg har ett av Sveriges största torg och i centrum strosar du på de stenlagda gatorna, med allt på behändigt gångavstånd. På gatorna runt torget finns caféer, restauranger och pubar.

BO DÄR ANDRA HAR SEMESTER Koppla av i den natursköna omgivningen, med promenadstråk i skogsdungarna runt omkring eller ta en cykeltur ner till havet och klipporna kring Apelvikens och Kåsas stränder. Under sommaren sjuder Apelviken av människor som badar, solar, surfar och motionerar. Här kan du också stanna till och ta en lunch på någon av de mysiga restaurangerna utmed den långa sandstranden eller dröja dig kvar och följa solen som går ner i horisonten.

LEV ETT ENKELT & AKTIVT LIV I Träslövs Trädgårdsstad är det enkelt att leva ett aktivt fritidsoch föreningsliv. Du har nära till många av Varbergs idrottshallar och anläggningar med aktiviteter som fotboll, padel, innebandy, tennis, simning och golf bland mycket annat. I närområdet finns det både sjukhus, apotek, vårdcentral, mataffär, handelsträdgård, samt ett flertal förskolor och skolor att välja bland.

SALTA BAD INNAN SHOPPING Tar du dig in mot stan, bjuder strandpromenaden på fina vyer över klippor och hav. Det finns flera fina bad på vägen och Varbergs berömda nakenbad ligger här om du behöver ett

I NÄROMRÅDET Matbutik Willys Stora Coop

2 km 2,5 km

Förskolor Prästakullens förskola 500 m Bolmens förskola 2 km Montessoriförskolan 3 km

E6

Grundskolor

Almers skola 4-9 2 km Mariedalsskolan F-3 3 km Montessoriskolan F-6 3 km Furubergsskolan F-5 2,5 km

Gymnasieskolor

Peder Skrivares 2 km Ljud & Bildskolan 2 km Drottning Blankas 4 km

Vård/Apotek Varbergs Sjukhus 1,5 km Vårdcentral 2 km Apotek 1,5 km Idrott/Event  Påskbergsvallen 3 km Arena Varberg 3 km Naturområden

Motionsslinga Påskberget 3 km Motionsslinga Breared 2 km

7


Se detaljerade planritningar pĂĽ sid 32-41


HÖGASGÅRDEN ↑ VARBERG

Hus för hela familjen De nio första husen i Högasgårdens kvarter finns i två olika varianter. De fyra röda A-husen byggs i två plan och får en boyta på 143 kvadratmeter. De fem B-husen som går i grå och gröna toner får en boyta på 129 kvadratmeter fördelat på två plan. Planlösningarna är genomtänkta och genomsyras av vackra rumsproportioner, genomtänkta rumssamband och siktlinjer. Stora fönster ger generöst ljusinsläpp och skapar ljusa interiörer. Från entrén ser man genom huset och ut mot trädgården. ÖPPEN PLANLÖSNING I HUS A På entréplan i detta hus finns stora sociala ytor i en öppen planlösning. Köket är byggt i vinkel och med köksön får du gott om plats och rejäla arbetsytor. Matplatsen och vardagsrummet har stora fönster och utgång till uteplatsen och trädgården. Huset har en stor hall med plats för familjens alla ytterkläder. Härifrån når du också husets ena badrum och tvättstuga med egen ingång från carporten. På övre plan hittar du den mer privata delen med tre rymliga sovrum och ett allrum som passar som kontor eller ett extra vardagsrum. Här uppe finns ytterligare ett badrum och en praktisk klädkammare. VÄLJ MELLAN TRE ELLER FYRA SOVRUM I HUS B På entréplan ligger köket som är byggt i vinkel och vänder sig mot gårdsgatan. Här finns också matplats där familj och vänner kan sitta ner och njuta av goda middagar. Vardagsrummet är rymligt och har stora fönster med härligt ljusinsläpp. Härifrån tar du dig ut till uteplatsen och trädgården. Uteplatsen har en pergola som skapar skön rumslig känsla. På entréplanet hittar du även ett av sovrummen, badrum och tvättstuga med separat utgång till carporten. På övre plan finns den mer privata delen med två rejäla sovrum och ett badrum. Det finns en tillvalsplanlösning där ett av sovrummen delas av till två mindre. Du får då tre sovrum på övre plan. MODERN ARKITEKTUR Inspirationen till husen kommer från en lantlig träbyggnadstradition kombinerat med en modern tolkning av kedjehus. Resultatet är enkla och harmoniska fasader i trä som genom formspråk och färgsättning på ett naturligt sätt passar in i omgivningen. De häckomgärdade förträdgårdarna bildar en mjuk övergång mellan det offentliga gaturummet och den privata bostaden. Alla hus har ett förråd på tomten i anslutning till carporten.

9


»Harmoniska fasader som genom formspråk och färgsättning passar in i omgivningen«


Inredningsval Ett nyckelfärdigt hem innebär att när du får nycklarna av oss är ditt nya boende helt klart att flytta in i. Vi har valt ut material och produkter från välkända varumärken som ingår i köpet men självklart kan du anpassa dem enligt ditt tycke och smak. På följande sidor ser du inspiration till ditt nya hem. Vi skapar personliga hem tillsammans med dig som kund. I vår tillvalsportal presenteras inredningen i sin helhet och det är här du gör dina slutgiltliga val.


Vårt val & tillval

Rumsbeskrivning - standard Innertak:

Vitmålad gips med fasade kanter.

Innerväggar:

Vitmålad gips.

Innerdörrar:

Vita med ram från Swedoor.

Foder, socklar och lister:

Vita släta, fabriksmålade med synliga spikhål.

Fönsterbänkar:

Vita i mdf, fabriksmålade.

Golv: Ekparkett 3-stav från Kärhs, klinker i entré och tvätt. Trappa:

Vitmålad trappa med plansteg och handledare i ek.

Garderober: Vita med slät lucka Aspekt från Marbodal, enligt ritning. Kök:

Vita släta luckor, Arkitekt från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat och underlimmad disk- ho. Stänkskydd i kakel ovan diskbänk. Köksblandare från Mora. Induktionshäll, utdragbar spisfläkt, kyl och frys, diskmaskin, inbyggnadsugn och in- byggd micro från Siemens.

Badrum:

Vit kommod med handfat och spegelskåp från Svedbergs. Golvstående toalett från Ifö och raka duschväggar med klarglas från Svedbergs. Dusch och tvättställsblandare från Mora. Kakel på väggar och klinker på golv. Tillval för badkar, hand- dukstork samt komfortgolvvärme kan göras på övre plan.

Klädvård/tvätt:

Vit skåpinredning med släta luckor Aspekt från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat och diskho. Blandare från Mora. Tvättmaskin och tork- tumlare från Siemens. Klinker på golv.

Belysning: Kök: Spotlights i taket. LED-belysning under över- skåp. WC/D: Takarmatur och integrerad belysning i spegelskåp. Klädvård/tvätt: LED-belysnings armatur under överskåp och takarmatur i hus B. Hus A har endast takarmatur, inga överskåp. Klädkammare/förråd: Takarmatur. Övrigt:

Tillval för kamin från Contura kan göras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


INSPIRATION

»Du får chansen att träffa en kökssäljare som hjälper dig att anpassa köket efter din stil och smak«


Välj vita, svarta eller rostfria vitvaror från Siemens

Vi har valt blyfria en blyfri blandare blandare från från Mora. MoraMed som standard. rätt blandare Medsparar rätt blandare du bådesparar vatten,dupengar både vatten, och på miljön. pengar och på miljön.

HUSETS MEST ANVÄNDA RUM

Köket – hemmets hjärta Vår köksleverantör till Högasgården är Marbodal. De har idag Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök. Att du ska kunna tänka långsiktigt i ditt val av material är en självklarhet för oss. Eftersom vi tillbringar mycket tid i köket, tycker vi det är viktigt att du är med och får välja ett kök som passar just din stil. Därför får du träffa en kökssäljare som hjälper dig att rita upp ett kök efter dina önskemål.

En bänkskiva sätter stilen i ditt kök. Det är en viktig arbetsyta som måste klara av flera års flitigt slitande och användande. Marbodals bänkskivor finns i olika material och utföranden. Vilken väljer du?

KLASSISKT, MODERNT ELLER LANTLIGT?


INSPIRATION

»Välj till ett badkar för lite extra vardagslyx«


HÖGASGÅRDEN ↑ VARBERG

Vårt badrumssortiment kommer från Svedbergs

INRED MED DIN PERSONLIGA STIL

Badrum – för lugn & ro FÖRVARING I badrummet är det lätt att det svämmar över av prylar. I en bra kommod kan du med fördel förvara alla de saker som annars hamnar på tvättstället. Du har möjlighet att välja beslag och färg på kommoden. I spegelskåpet finns ett dolt uttag för att lätt kunna ladda rakapparater, eltandborste eller enkelt koppla in hårfönen.

INREDNING I badrumskommoden är det praktiskt att förvara sina badrumsartiklar i fack. Bra för att snabbt få en överblick över sortimentet och samtidigt hålla undan för ovälkommen smuts.

Badrummet är det rum som utsätts för flest temperaturväxlingar och behöver produkter som är hållbara. Därför har vi valt Svedbergs som leverantör till inredningen. I Högasgården kan du välja till handdukstork och badkar. Kakel och klinker väljer du direkt hos vår entreprenör. Då får du experthjälp och bra tips på vad du ska tänka på vid val av ytskikt.

Kakel tillverkas av lergods och bränns vid lägre temperatur medan klinker tillverkas av stengods och bränns vid högre temperatur, och blir därmed mer hållbart. Det är därför kakel är avsett för endast vägg och klinker kan användas både till vägg och golv.

17


INSPIRATION

»Ta chansen att möta elektrikern för att göra dina personliga val, så som handdukstork, komfortgolvvärme och spotlights«


DEROME

HÅLLBAR INREDNING

Ett hållbart hem anpassat för dig Vi vill ge dig möjlighet att inreda ditt nya hem på ett hållbart sätt. Vi försöker välja material som har liten miljöpåverkan och som ska hålla under lång tid. Därför samarbetar vi med flera kända leverantörer som har miljömärkta produkter i sitt sortiment. Exempelvis är både köket från Marbodal och parketten från Kährs Svanenmärkta..

Under tillvalsprocessen får du möjlighet att göra tillval av färg och tapet hos utvald färgbutik. Du kan också boka ett möte med vår elinstallatör där ni går igenom elritningen. Du får då tips om eventuella tillval och hur man kan tänka hållbart.

Att inreda sitt hem personligt är enkelt med en väl vald tapet. En tapet gör att ett rum känns mer ombonat och varmt än vad en målad vägg gör.

HEMMETS GRUND

Välj bland Svanenmärkta golv från Kährs

Helhetsintrycket i rummet påverkas av vilket golv du väljer. Vill du ha mörkt eller ljust golv? 1-stav eller 3-stav? Bra att veta är att mörka golv slukar ljus och gör att rummet upplevs lite mer varmt och mysigt. Ett ljust golv skapar rymd och får tillsammans med ljusa väggar rummet att se större ut.

19


KUNDANSVARIG TIPSAR

Tre tips om tillval GÖR DET ENKELT Om du tycker det är jobbigt att välja får du en fin bostad genom vår högt satta standard, även om du låter bli att göra enskilda val. PRIORITERA Att måla om en vägg är lättare och billigare än att byta golv. Av den anledningen kan det vara värt att lägga mer tanke bakom valet av golv. GÖR BUDGET Sätt en budget redan innan du går in i tillvalsprocessen, gör därefter en önskelista och prioritera sedan utifrån vad som är viktigast för dig.

Karin Liljengren Kundansvarig

20


HÖGASGÅRDEN ↑ VARBERG

Ficte pro te nihilla borent, serum, ut as ma as que volorat. Xeriam, adi ut sit quias quis am iducid quo earibus.

Till husen i Högasgården har vi valt ut material och produkter från välkända varumärken. För att du ska kunna sätta din egen personliga prägel på ditt nya hem ger vi dig möjlighet att göra olika typer av inredningsval. De flesta av valen görs via vår tillvalsportal och några görs direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Vad som ingår i Högasgården hus kan du se i rums- och byggnadsbeskrivningen.

SÅ HÄR GÖR DU DINA TILLVAL När du skrivit kontrakt, och tiden för att göra inredningsval närmar sig, får du en tidplan av oss. Den ger dig en överblick över när dina inredningsval hos oss och respektive entreprenör måste vara klara, för att huset ska bli klart i tid. DIGITAL TILLVALSPORTAL Inredningsvalen som du gör via oss, sker via en digital tillvalsportal. Det innebär att du får en unik länk till just din bostad där du ser den standard som ingår samt de tillval som du kan göra och vad den eventuella tillvalskostnaden blir. Du kommer få mer information om tillvalsportalen när tiden för dina inredningsval närmar sig.

INREDNINGSVAL VIA LEVERANTÖR/ENTREPRENÖR Några val har du möjlighet att göra direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Det beror på att de har fackmannakunskap inom sitt område, vilket ger dig som köpare både bättre service och större valmöjligheter. Om val görs utöver specifikationen i ditt kontrakt, direkt med leverantör eller entreprenör, upprättas ett avtal er emellan. Eventuell extra kostnad faktureras då direkt till dig från leverantör/entreprenör.

21


»Här finns plats för trevliga middagar med vänner och familj«

DENNA ILLUSTRATION INNEHÅLLER TILLVAL


ENERGIEFFEKTIVA VÄGGAR

ENERGI OCH MILJÖ

Vårt klimatskal Genom att öka isoleringen i väggar, tak och i grunden, välja lågenergifönster och installera en effektiv frånluftsvärmepump med bra värmeåtervinning, kan vi pressa energiförbrukningen rejält. För att minska luftläckaget har vi dessutom en väl genomtänkt placering av plastfolien som skapar lufttäthet i hela klimatskalet.

VAD GÖR DEROME FÖR ATT MINSKA SITT KLIMATAVTRYCK? Vi jobbar brett och med många åtgärder för att sänka vår klimatpåverkan. Bland annat genom att minska energi- och materialanvändningen, använda förnybar och fossilfri energi och erbjuda transporter med fossilfritt bränsle. Vårt viktigaste bidrag till klimatet är att välja trä som byggmaterial. Trä är en inhemsk, förnybar råvara som förbrukar mindre energi än andra byggmaterial och bidrar till lägre utsläpp av koldioxid.

»Klimatskalet består av lågenergifönster, dörrar, väggar, golv och tak« Detta är viktigt för att säkra upp inför framtiden. Deromes väggar passar med framtida uppvärmningssystem och energikällor - som på sikt garanterat kommer att kräva ett bra klimatskal. En annan fördel är att mer och tyngre isolering är ljuddämpande.

Vårt klimatskal består bland annat av 500 mm lösullsisolering i vindsbjälklag, 300 mm isolering i platta på mark, energieffektiva fönster, U-värde 1,0 En kraftig och tät väggkonstruktion som håller ditt hus varmt och skyddar från fukt utifrån är A och O när du skall bygga hus med god energiprestanda och lång livslängd.

24

Vindskydd och isolering är båda lika bidragande faktorer till energieffektivitet i din fastighet. Visste du att plastfolien som vi använder i vårt klimatskal kan liknas vid en ulltröja? Utan en vindtät jacka utanpå ulltröjan mister den sin värmande funktion, oavsett hur många lager på lager med ull som används.


KLIMATDEKLARERADE BOSTÄDER

För en tryggare och mer hållbar bostadsmarknad Att mäta är att veta, och att veta ger oss möjlighet att arbeta mer målinriktat. Målet för oss inom Derome är att vara klimatneutrala till 2030, men det är inget som sker på egen hand. Idag står bygg- och fastighetssektorn för en stor del av våra gemensamma koldioxidutsläpp - tillsammans måste vi utmana och förändra för att minska klimatpåverkan. Under hösten 2020 börjar vi erbjuda våra kunder möjligheten att köpa en klimatdeklarerad bostad där vi kan visa klimatpåverkan från uppförandet. Om ett par år väntas detta bli ett lagkrav från

Boverket, men vi anser inte att vi kan vänta. Vi behöver redan nu agera och driva på utvecklingen mot ett byggande med lägre klimatpåverkan. Mer konkret innebär detta att vi räknar på utsläpp av växthusgaser från uppförandet av våra bostäder. Till exempel kring tillverkning av material, transporter och arbeten på byggplats. På sikt kommer dessa värden kunna användas för att jämföra olika alternativ mot varandra. Det tror vi skapar en tryggare och mer hållbar bostadsmarknad.


Tips!

Att ha rätt belysning på rätt ställe är av stor betydelse för energianvändningen. Starkare belysning där man arbetar och mer begränsad allmänbelysning ger upplevelse av ljus på rätt plats utan onödigt hög energianvändning.

SVÅRA ORD

Vad är byggnadskreditiv? Det är ett lån som du kan få av banken när du bygger en ny bostad. Byggnadskreditivet betalas ut succesivt för att betala stora fakturor under byggtiden. Det som är bra med byggnadskreditiv är att du bara betalar ränta på den del av lånet som du har utnyttjat. När byggnationen är klar läggs det om till ett vanligt bolån.

Glöm inte att se över din hemförsäkring!

Under byggnationen kan det finnas möjlighet att besöka arbetsplatsen. Av säkerhetsskäl behöver det göras tillsammans med vår personal. Vi kontaktar dig när det kan bli aktuellt. Spontanbesök är tyvärr inte tillåtet.

DAGS ATT FLYTTA

VAD BEHÖVER DU TÄNKA PÅ? När tillträdet i din nya bostad närmar sig är det dags att börja tänka på flytten. Här kommer några tips. → Flyttanmälan. Detta kan du göra hos Skatteverket. → Ordna med hemförsäkring. → Säga upp eller flytta de abonnemang du har på exempelvis internet, elavtal och parkering. → Slutstädning. Glöm inte ytan bakom kyl och frys! Ta hjälp av en städfirma om du inte vill städa själv. → Boka flyttfirma. Har du inte möjlighet att flytta själv så kan det vara en god idé att boka hjälp i tid.

26


HÖGASGÅRDEN ↑ VARBERG

KÖPA BOSTAD AV OSS

Hur går det till? Att köpa en ny bostad är en av de största affärerna många gör. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp hos oss ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Vi vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem.

1 → 2 → 3 → 4 → 5 → 6 → 7 → 8 Kontrakt

Finansiering

Inredningsval

Besiktning

1. KONTRAKT När du gjort ditt val av bostad, tecknas ett köpekontrakt för tomten och ett entreprenadavtal för att bygga huset. Du betalar en handpenning när avtalen är underskrivna.

2. FINANSIERING Inför byggstarten läggs vanligtvis ett byggnadskreditiv upp för din blivande fastighet i den bank du valt. Det ska också upprättas en betalningssäkerhet av banken. Från byggnadskreditivet betalas tomt och entreprenad etappvis efter betalningsplanen i kontraktet.

3. INREDNINGSVAL Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter av hög kvalitet som ingår i ditt köp. Du har också möjlighet att göra fler inredningsval för att sätta din personliga prägel på bostaden. Dina inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalsportal. Din kontaktperson guidar dig om du känner dig osäker.

4. BESIKTNING Innan tillträdet utför en opartisk besiktningsman en slutbesiktning av huset och tomten. På plats finns vår projektledare och självklart bjuds du också in. Om det upptäcks några brister åtgärdar vi det, vanligtvis inom två månader efter besiktningen.

Slutbetalning

Inflyttning

Efter inflytt

Utvärdering

5. SLUTBETALNING

Senast den dagen du flyttar in betalar du den sista delen av entrepenaden. Om du har gjort några inredningsval till din bostad ska de vara betalda senast två månader innan tillträdesdagen.

6. INFLYTTNING Senast 12 veckor innan slutbesiktning får du besked om tillträdesdag. Vid tillträdet finns möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information om bostaden. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Välkommen till ditt nya hem!

7. EFTER INFLYTT När du har flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du kan nå oss enkelt via telefon eller e-post.

8. UTVÄRDERING I vår strävan att alltid utvecklas är det viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning får du en enkät som mäter hur nöjd du är. Vi vill förstås att alla köpare ska bli så nöjda som möjligt, därför betyder ditt svar mycket för oss.


Tips!

BRA ATT VETA

SÅ HÄR BETALAR DU Du kommer göra delbetalningar vid olika tillfällen. Summorna för de olika betalningarna är husspecifika och finns uppställda i ditt kontrakt. 1. Handpenning betalas i samband med kontraktsskrivning. 2. Köp av tomten sker innan byggstart. När tomten är betald kan du söka lagfart och det är då du blir ägare till fastigheten. 3. När huset levereras betalas 50% av summan. 4. Två månader innan tillträdet betalas 35% av summan och eventuellt extra inredningsval som du har gjort. 5. Den sista betalningen som är på 15% ska vara betald den dagen du får nycklarna till huset.

Visste du att många hänger sina tavlor för högt. Ett tips är att hänga dem i ögonhöjd. Vill du vara exakt så är den genomsnittliga ögonhöjden 145 cm från golvet till mitten av tavlan.

BRA ATT VETA

ATT ÄGA SITT HUS Att köpa småhus med äganderätt, innebär att du köper ditt hus och tomt och blir lagfaren ägare till fastigheten. Som regel blir du samtidigt medlem i en samfällighet med andra boende i området. Samfälligheten ansvarar exempelvis för gemensamma ytor i området, så som lekplatser och vägar. Det är också genom den styrelse som du och dina grannar väljer som ni tar beslut och påverkar bostadsområdet. Medlemmarna betalar en årsavgift som bland annat ska täcka drift och underhåll. Avgiftens storleken beslutas av samfällighetens styrelse. SVÅRA ORD

Vad är lagfart? När du har köpt ditt hus och fått ditt köpebrev är det dags att söka lagfart för fastigheten hos Lantmäteriet. Lagfarten är en värdehandling och beviset på att du äger fastigheten. När du söker lagfarten ska du också betala en stämpelskatt på 1,5% av priset på fastigheten. Du kan få hjälp med att söka lagfart av din bank.

1,5 %

AV FASTIGHETENS PRIS ÄR DEN NUVARANDE STÄMPELSKATTEN FÖR ATT SÖKA LAGFART.


Namn XX

En trygg resa till ditt nya hem Att köpa sin egen nyproducerade bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill också att det ska bli en av de bästa. Vi vet hur viktigt boendet är och gör allt för att du ska trivas i ditt nya hem. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp ska vara enkelt. Därför har du som köpare kontakt med samma person genom hela processen. När du köper en ny bostad av oss är den alltid nyckelfärdig, du behöver med andra ord inte bekymra dig för annat än flyttlasset. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt köp och erbjuder därför ett kostnadsfritt trygghetspaket. Som till exempel kan hjälpa vid dubbel boendekostnad. Vi kan även erbjuda ett avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och enkel resa till ditt nya hem.


Välj solceller som tillval för att minska din miljöpåverkan och spara energi.

EN PRIVAT OAS

Moderna kedjehus När du flyttar in i Högasgårdens hus får du din privata trädgård som är förbredd för grässådd och en har skön uteplats. Uppfarten är lagd med singel och gången fram till entrén är stenlagd. Runt omkring din tomt planterar vi en häck som ger en fin inramning och en enhetlighet i området. Fasadnummer på sopnisch och brevlåda ingår som standard.

30


Byggnadsbeskrivning Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Yttertak:

Släta betongtakpannor på höga delen, sedumtak på låga delen.

Fasad:

Stående mellanstruken träpanel.

Entrédörrar:

Släta med stort frostat glasfönster.

Fönster:

3-glas energifönster från Traryd.

Markplanering/ Tomten är grovplanerad med harpad trädgård: matjord. Betongplattor läggs enligt markritning och uteplats i trätrall färdig ställs på baksidan. Spaljé mellan ute platser och pergola på uteplats för hus B. Singel på uppfart. Häck enligt markritning ingår som kunden hämtar och planterar själv vid lämplig årstid. Tillval kan göras direkt med markentre- prenör. Belysning:

Ingår vid terrass och entré.

Förråd: Isolerat privat förråd i anslutning till huset. Parkering:

Privat parkering med plats för två bilar.

Uppvärmning:

Nibe frånluftsvärmepump med varm- vattenberedare och energisparande ventilationssystem. Vattenburen golv- värme plan 1, radiatorer på plan 2.

Ventilation: Spaltventiler som tilluft, frånluft via värmepump. TV/IT: Fiber. Avfallshantering: Sopkärl. Övrigt:

Fasadnummer, brevlåda, sopnisch och brandvarnare ingår. Tillval för solceller och elbilsladdning kan göras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


HÖGASGÅRDEN, VARBERG

4-5 RUM & KÖK – 129 M2 11B, 13B, 15B & 17B

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÉPLAN

0

1

2

3

4

5M

F

H

K TT

TM

H/M/U

TVÄTT 4,7 m2 ST/TEKNIK TVF

H H

ELC

VP CARPORT

DM

G6

F F K K

TT TT TMTM

BADRUM 3,7 m2

KÖK 16,8 m2

SOVRUM SOVRUM 12,1 m2 m2 12,1

GVF

DMDM

ELC

ELC

CARPORT CARPORT

G6

H/M/U H/M/U

TVÄTT TVÄTT 4,74,7 m2 m2 VPVP ST/TEKNIK ST/TEKNIK

HALL

BADRUM BADRUM 3,53,5 m2 m2

G6G6

TVF TVF

HALL HALL

G6G6

KÖK KÖK 16,8 m2 m2 16,8

HALL HALL 13,6 m2 m2 13,6

GVF GVF

BADRUM BADRUM 3,73,7 m2 m2

F K

SOVRUM 11,2 m2

F

FÖRRÅD 6,1 m2

K

H/M/U H/M/U

FÖR FÖR RÅD RÅD 6,16,1 m2 m2

DM DM

SOVRUM SOVRUM 11,2 m2 m2 11,2

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,4 m2 m2 22,4

SOVRUM SOVRUM 12,1 m2 12,1 m2

EV.EV. KAMIN KAMIN

VARDAGSRUM G m2 22,4

EV. KAMIN

G

G6

G6G6 G6G6

G6 HALL HALL 13,6 m2 13,6 m2

GVF GVF

BADRUM BADRUM2 3,5 m 3,5 m2 SOVRUM SOVRUM 14,8 m2 m2 14,8

TERRASS/PERGOLA TERRASS/PERGOLA

G6G6 G6G6

TERRASS/PERGOLA

EV. KAMIN EV. KAMIN

PLAN PLAN1 1

PLAN PLAN2 2

FÖRKLARING: FÖRKLARING: L L LINNESKÅP LINNESKÅP G G GARDEROB GARDEROB

H H HÖGSKÅP HÖGSKÅP

ST ST STÄDSKÅP STÄDSKÅP VP VP VÄRMEPANNA VÄRMEPANNA UNDERCENTRAL TEKNIK TEKNIK UNDERCENTRAL

TT TT TORKTUMLARE TORKTUMLARE

K K KYLSKÅP KYLSKÅP KAPPHYLLA KAPPHYLLA

F F FRYSSKÅP FRYSSKÅP

TILLVAL TILLVAL

DM DM DISKMASKIN DISKMASKIN

EC EC ELCENTRAL ELCENTRAL

SOVRUM SOVRUM 2 14,8 m 14,8 m2

TM TM TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

UGN, MICRO H/U/M HÖGSKÅP, UGN, MICRO H/U/MHÖGSKÅP,

PLAN 1

G6

G6

G6

G6

HÄLL HÄLL

FS FS FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

PLAN2 2 PLAN

FÖRKLARING: L

LINNESKÅP

H

G

GARDEROB

H/U/M

ST

STÄDSKÅP

K

KYLSKÅP

VP

VÄRMEPANNA

F

FRYSSKÅP

TEKNIK

UNDERCENTRAL

FASADÄNDRINGAR MOT GATA ED RESERVATION FÖR EVENTUELLA MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR EC

ELCENTRAL

DM

HÖGSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

TT

TORKTUMLARE

DISKMASKIN

NN

KAPPHYLLA

13B

TILLVAL

FASAD MOT CARPORT

HÄLL

HÖGASGÅRDEN HÖGASGÅRDENETAPP ETAPP11 FS

11B

Hustyp HustypBB 2020-10-27 2020-10-27

FÖRDELARSKÅP

15B

17B

FASAD MOT TRÄDGÅRD

FASAD MOT GRANNHUS

HustypBB Hustyp 2020-10-27 2020-10-27

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

32

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

N


2

HÖGASGÅRDEN ↑ VARBERG

HÖGASGÅRDEN, VARBERG

4-5 RUM & KÖK – 129 M2 11B, 13B, 15B & 17B

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

SOVRUM 12,1 m2

1

2

3

4

5M

G

BADRUM 3,5 m2 HALL 13,6 m2

SOVRUM 12,1 m2

G

SOVRUM 14,8 m2

G6

G6

BADRUM 3,5 m2 HALL 13,6 m2

PLAN 2

Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER

G6 SOVRUM 7,2 m2

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

G6

Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

N

SOVRUM 7,2 m2

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

33


HÖGASGÅRDEN, VARBERG

4-5 RUM & KÖK – 129 M2 19B

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÉPLAN

0

1

2

3

4

5M

F

H

K TT

TM

H/M/U

TVÄTT 4,7 m2 ST/TEKNIK

CARPORT

ELC

VP

DM

G6

TVF

F F

H H

HALL

K K TT TT TMTM

BADRUM 3,7 m2

TVÄTT TVÄTT 4,74,7 m2 m2

G6G6

K

FÖRRÅD 6,1 m2

K

H/M/U H/M/U

BADRUM BADRUM 3,53,5 m2 m2 HALL HALL 13,6 m2 m2 13,6

GVF GVF

SOVRUM 11,2 m2 SOVRUM SOVRUM 11,2 m2 m2 11,2

FÖR RÅD FÖR RÅD 6,16,1 m2 m2

DM DM

SOVRUM SOVRUM 12,1 m2 m2 12,1

DMDM

KÖK KÖK 16,8 m2 m2 16,8

BADRUM BADRUM 3,73,7 m2 m2 F

GVF

H/M/U H/M/U

G6G6

TVF TVF

HALL HALL

F

KÖK 16,8 m2

ELC

ELC

VPVP ST/TEKNIK ST/TEKNIK

CARPORT CARPORT

G6

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,4 m2 m2 22,4

VARDAGSRUM 22,4 m2

SOVRUM SOVRUM 12,1 m2 12,1 m2

EV.EV. KAMIN KAMIN

G6

G6G6

G

EV. KAMIN

G

G6

G6G6

HALL HALL 13,6 m2 13,6 m2

GVF GVF

BADRUM BADRUM2 3,5 m 3,5 m2 SOVRUM SOVRUM 14,8 m2 m2 14,8

TERRASS/PERGOLA TERRASS/PERGOLA

G6G6 G6G6

TERRASS/PERGOLA EV. KAMIN EV. KAMIN

PLAN PLAN1 1

PLAN PLAN2 2

FÖRKLARING: FÖRKLARING: L L LINNESKÅP LINNESKÅP G G GARDEROB GARDEROB

H H HÖGSKÅP HÖGSKÅP

TM TM TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

UGN, MICRO H/U/M HÖGSKÅP, UGN, MICRO H/U/MHÖGSKÅP,

ST ST STÄDSKÅP STÄDSKÅP

K K KYLSKÅP KYLSKÅP

VP VP VÄRMEPANNA VÄRMEPANNA

F F FRYSSKÅP FRYSSKÅP

TEKNIK UNDERCENTRAL TEKNIK UNDERCENTRAL

TT TT TORKTUMLARE TORKTUMLARE

KAPPHYLLA KAPPHYLLA

PLAN 1

G6

G6

G6

G6

TILLVAL TILLVAL

DM DM DISKMASKIN DISKMASKIN

EC EC ELCENTRAL ELCENTRAL

SOVRUM SOVRUM 2 14,8 m 14,8 m2

HÄLL HÄLL

FS FS FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

PLAN2 2 PLAN

FÖRKLARING: L

LINNESKÅP

H

G

GARDEROB

H/U/M

ST

STÄDSKÅP

K

KYLSKÅP

VP

VÄRMEPANNA

F

FRYSSKÅP

TEKNIK

UNDERCENTRAL

ELCENTRAL FASAD MOT GATA ED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR EC FS

DM

HÖGSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

TT

TORKTUMLARE

KAPPHYLLA

DISKMASKIN HÄLL

NN

TILLVAL

N

FASAD MOT CARPORT

FÖRDELARSKÅP

HÖGASGÅRDEN HÖGASGÅRDENETAPP ETAPP11

Hustyp HustypBBförråd förrådgavel gavel 2020-10-27 2020-10-27

19B

FASAD MOT TRÄDGÅRD

FASAD MOT GRANNHUS

HustypBBförråd förrådgavel gavel Hustyp 2020-10-27 2020-10-27

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

34

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


2

HÖGASGÅRDEN ↑ VARBERG

HÖGASGÅRDEN, VARBERG

4-5 RUM & KÖK – 129 M2 19B

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

SOVRUM 12,1 m2

1

2

3

4

5M

G

BADRUM 3,5 m2 HALL 13,6 m2

SOVRUM 12,1 m2

G

SOVRUM 14,8 m2

G6

G6

BADRUM 3,5 m2 HALL 13,6 m2

PLAN 2 Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER

G6 SOVRUM 7,2 m2

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

G6

Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

N

SOVRUM 7,2 m2

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

35


HÖGASGÅRDEN, VARBERG

5 RUM & KÖK – 143 M2 4A

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÉPLAN

0

1

2

3

4

5M

TERRASS

EV. KAMIN FÖRRÅD 7,5 m2 VARDAGSRUM 14,5 m2 MATPLATS 13,9 m2

TERRASS TERRASS TERRASS TERRASS GVF

DM

EV. EV.KAMIN KAMIN EV. KAMIN EV. KAMIN

22

VARDAGSRUM VARDAGSRUM VARDAGSRUM VARDAGSRUM 14,5 mm2 2 m2 14,5 m2 14,514,5 MATPLATS MATPLATS MATPLATS MATPLATS 13,9 mm2 2 m2 13,9 m2 13,913,9

F

K

2

2

DM DMDM

GVF

DM

G

BADRUM 5,6 m

G

TVF

ST ST ST VP VP VP ST

G

ST

VP

TM

BADRUM BADRUM BADRUM BADRUM 5,6 5,6m5,6 m2 2 m2 5,6 m2

TVÄTT TVÄTT TVÄTT TVÄTT 6,4 6,4m6,4 m2 2 m2 6,4 m2

TT TT TT TM TMTM TT

G

ALLRUM ALLRUM ALLRUM ALLRUM 10,9 mm2 2 m210,9 m2 10,910,9

TT

VP

SOVRUM SOVRUM SOVRUM SOVRUM G 12,4 mm2 2 m212,4 m2 12,412,4

TVF

TVÄTT 6,4 m2

ELC TVF TVF ELC ELC TVF ELC

GG G

G

GG G

G

KLK KLKKLK KLK 3,6 3,6m3,6 m2 2 m2 3,6 m2

SOVRUM SOVRUM SOVRUM SOVRUM 11,3 mm2 2 m211,3 m2 11,311,3

TM

PLAN 1

PLAN 1PLAN PLAN 11 1 PLAN

G

GG G

FF F KK KH/M/U H/M/U FH/M/U K H/M/U

BADRUM BADRUM BADRUMBADRUM 5,6 5,6m5,6 m2 2 m2 5,6 m2

G

GG G

CARPORT CARPORT CARPORT CARPORT 16,2 mm2 2 m2 16,2 m2 16,216,2

KÖK KÖK KÖK KÖK 2 13,5 mm2 2 m2 13,5 m2 13,513,5

GG G GG GG

GG G

SOVRUM SOVRUM SOVRUM SOVRUM GG G 15,8 mm2 2 m215,8 m2 15,815,8

H/M/U ELC

GVF GVF GVF

CARPORT 16,2 m2

KÖK FÖRRÅD FÖRRÅD FÖRRÅDFÖRRÅD 7,5 mm m 7,5 m 13,5 m2 7,57,5

PLAN 22 2 2 PLAN PLAN PLAN

FÖRKLARING: FÖRKLARING: FÖRKLARING: FÖRKLARING: LL

FÖRKLARING:

LINNESKÅP L LINNESKÅP LLINNESKÅP LINNESKÅP

H H HHÖGSKÅP HÖGSKÅP HÖGSKÅP HÖGSKÅP H

TM TM TMTVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN TM TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

GG GGARDEROB HÖGSKÅP, UGN, MICRO TTTT GARDEROB HÖGSKÅP, UGN, MICRO TORKTUMLARE H/U/M G GARDEROB H/U/M HÖGSKÅP, UGN, MICRO TT TORKTUMLARE H/U/M GARDEROB HÖGSKÅP, UGN, MICRO TTTORKTUMLARE TORKTUMLARE H/U/M STST STSTÄDSKÅP STÄDSKÅP ST STÄDSKÅP STÄDSKÅP

L

K K KKYLSKÅP KYLSKÅP K KYLSKÅP KYLSKÅP

VPVP VPVÄRMEPANNA VÄRMEPANNA VÄRMEPANNA F F VP VÄRMEPANNA

G

LINNESKÅP

FRYSSKÅP F FRYSSKÅP FFRYSSKÅP FRYSSKÅP

GARDEROB

DISKMASKIN DM UNDERCENTRAL DISKMASKIN DM DM DISKMASKIN DM UNDERCENTRAL TEKNIK UNDERCENTRAL TEKNIK TEKNIK DISKMASKIN UNDERCENTRAL TEKNIK ECEC ECELCENTRAL ELCENTRAL ELCENTRAL EC ELCENTRAL

HÄLL HÄLL HÄLL

HÖGSKÅP

H

KAPPHYLLA KAPPHYLLA KAPPHYLLA KAPPHYLLA TILLVAL TILLVAL TILLVAL

TILLVAL

H/U/M

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

STÄDSKÅP

K

KYLSKÅP

VP

VÄRMEPANNA

F

FRYSSKÅP

TEKNIK EC FS

UNDERCENTRAL ELCENTRAL

TT

TORKTUMLARE

DM

DISKMASKIN

KAPPHYLLA TILLVAL

HÄLL

FÖRDELARSKÅP

FASAD MOT GATA

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR

FASAD MOT CARPORT

HÖGASGÅRDEN ETAPP HÖGASGÅRDEN ETAPP 111 1 HÖGASGÅRDEN ETAPP HÖGASGÅRDEN ETAPP

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

36

TVÄTTMASKIN

HÄLL

ST

FSFS FS FS FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

TM

FASAD MOT TRÄDGÅRD Hustyp A förråd gavel Hustyp AAförråd gavel Hustyp gavel Hustyp Aförråd förråd gavel 2020-10-27 2020-10-27 2020-10-27 2020-10-27

FASAD MOT GRANNHUS

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


HÖGASGÅRDEN ↑ VARBERG

HÖGASGÅRDEN, VARBERG

5 RUM & KÖK – 143 M2 4A

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

1

2

3

4

5M

G G SOVRUM 15,8 m2

G

SOVRUM 12,4 m2

G

ALLRUM 10,9 m2

G

BADRUM 5,6 m2

G

KLK 3,6 m2

SOVRUM 11,3 m2

PLAN 2

4A

N

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

N

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

37


HÖGASGÅRDEN, VARBERG

5 RUM & KÖK – 143 M2 6A & 8A

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÉPLAN

0

1

2

3

4

5M

TERRASS

EV. KAMIN FÖRRÅD 7,5 m2 VARDAGSRUM 14,5 m2 MATPLATS 13,9 m2

TERRASS TERRASS TERRASS TERRASS GVF

DM

EV. EV.KAMIN KAMIN EV. KAMIN EV. KAMIN

22

VARDAGSRUM VARDAGSRUM VARDAGSRUM VARDAGSRUM 14,5 mm2 2 m2 14,5 m2 14,514,5 MATPLATS MATPLATS MATPLATS MATPLATS 13,9 mm2 2 m2 13,9 m2 13,913,9

F

K

2

2

DM DMDM

GVF

DM

G

BADRUM 5,6 m

G

TVF

ST ST ST VP VP VP ST

G

ST

VP

TM

BADRUM BADRUM BADRUM BADRUM 5,6 5,6m5,6 m2 2 m2 5,6 m2

TVÄTT TVÄTT TVÄTT TVÄTT 6,4 6,4m6,4 m2 2 m2 6,4 m2

TT TT TT TM TMTM TT

G

ALLRUM ALLRUM ALLRUM ALLRUM 10,9 mm2 2 m210,9 m2 10,910,9

TT

VP

SOVRUM SOVRUM SOVRUM SOVRUM G 12,4 mm2 2 m212,4 m2 12,412,4

TVF

TVÄTT 6,4 m2

ELC TVF TVF ELC ELC TVF ELC

GG G

G

GG G

G

KLK KLKKLK KLK 3,6 3,6m3,6 m2 2 m2 3,6 m2

SOVRUM SOVRUM SOVRUM SOVRUM 11,3 mm2 2 m211,3 m2 11,311,3

TM

PLAN 1

PLAN 1PLAN PLAN 11 1 PLAN

G

GG G

FF F KK KH/M/U H/M/U FH/M/U K H/M/U

BADRUM BADRUM BADRUMBADRUM 5,6 5,6m5,6 m2 2 m2 5,6 m2

G

GG G

CARPORT CARPORT CARPORT CARPORT 16,2 mm2 2 m2 16,2 m2 16,216,2

KÖK KÖK KÖK KÖK 2 13,5 mm2 2 m2 13,5 m2 13,513,5

GG G GG GG

GG G

SOVRUM SOVRUM SOVRUM SOVRUM GG G 15,8 mm2 2 m215,8 m2 15,815,8

H/M/U ELC

GVF GVF GVF

CARPORT 16,2 m2

KÖK FÖRRÅD FÖRRÅD FÖRRÅDFÖRRÅD 7,5 mm m 7,5 m 13,5 m2 7,57,5

PLAN 22 2 2 PLAN PLAN PLAN

FÖRKLARING: FÖRKLARING: FÖRKLARING: FÖRKLARING: LL

FÖRKLARING:

LINNESKÅP L LINNESKÅP LLINNESKÅP LINNESKÅP

H H HHÖGSKÅP HÖGSKÅP HÖGSKÅP HÖGSKÅP H

TM TM TMTVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN TM TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

GG GGARDEROB HÖGSKÅP, UGN, MICRO TTTT GARDEROB HÖGSKÅP, UGN, MICRO TORKTUMLARE H/U/M G GARDEROB H/U/M HÖGSKÅP, UGN, MICRO TT TORKTUMLARE H/U/M GARDEROB HÖGSKÅP, UGN, MICRO TTTORKTUMLARE TORKTUMLARE H/U/M STST STSTÄDSKÅP STÄDSKÅP ST STÄDSKÅP STÄDSKÅP

L

K K KKYLSKÅP KYLSKÅP K KYLSKÅP KYLSKÅP

VPVP VPVÄRMEPANNA VÄRMEPANNA VÄRMEPANNA F F VP VÄRMEPANNA

G

LINNESKÅP

FRYSSKÅP F FRYSSKÅP FFRYSSKÅP FRYSSKÅP

GARDEROB

DISKMASKIN DM UNDERCENTRAL DISKMASKIN DM DM DISKMASKIN DM UNDERCENTRAL TEKNIK UNDERCENTRAL TEKNIK TEKNIK DISKMASKIN UNDERCENTRAL TEKNIK ECEC ECELCENTRAL ELCENTRAL ELCENTRAL EC ELCENTRAL

HÄLL HÄLL HÄLL

HÖGSKÅP

H

KAPPHYLLA KAPPHYLLA KAPPHYLLA KAPPHYLLA TILLVAL TILLVAL TILLVAL

TILLVAL

H/U/M

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

STÄDSKÅP

K

KYLSKÅP

VP

VÄRMEPANNA

F

FRYSSKÅP

TEKNIK EC FS

UNDERCENTRAL ELCENTRAL

TT

TORKTUMLARE

DM

DISKMASKIN

KAPPHYLLA TILLVAL

HÄLL

FÖRDELARSKÅP

FASAD MOT GATA

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR

FASAD MOT CARPORT

HÖGASGÅRDEN ETAPP HÖGASGÅRDEN ETAPP 111 1 HÖGASGÅRDEN ETAPP HÖGASGÅRDEN ETAPP

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

38

TVÄTTMASKIN

HÄLL

ST

FSFS FS FS FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

TM

FASAD MOT TRÄDGÅRD Hustyp Hustyp AA A A Hustyp Hustyp 2020-10-27 2020-10-27 2020-10-27 2020-10-27

FASAD MOT GRANNHUS

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


HÖGASGÅRDEN ↑ VARBERG

HÖGASGÅRDEN, VARBERG

5 RUM & KÖK – 143 M2 6A & 8A

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

1

2

3

4

5M

G G SOVRUM 15,8 m2

G

SOVRUM 12,4 m2

G

ALLRUM 10,9 m2

G

BADRUM 5,6 m2

G

KLK 3,6 m2

SOVRUM 11,3 m2

PLAN 2

6A

N

N

8A

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

39


HÖGASGÅRDEN, VARBERG

5 RUM & KÖK – 143 M2 10A

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÉPLAN

0

1

2

3

4

5M

TERRASS

EV. KAMIN FÖRRÅD 7,5 m2 VARDAGSRUM 14,5 m2 MATPLATS 13,9 m2

TERRASS TERRASS TERRASS TERRASS GVF

DM

EV. EV.KAMIN KAMIN EV. KAMIN EV. KAMIN

22

VARDAGSRUM VARDAGSRUM VARDAGSRUM VARDAGSRUM 14,5 mm2 2 m2 14,5 m2 14,514,5 MATPLATS MATPLATS MATPLATS MATPLATS 13,9 mm2 2 m2 13,9 m2 13,913,9

F

K

2

2

DM DMDM

GVF

DM

G

BADRUM 5,6 m

G

TVF

ST ST ST VP VP VP ST

G

ST

VP

TM

BADRUM BADRUM BADRUM BADRUM 5,6 5,6m5,6 m2 2 m2 5,6 m2

TVÄTT TVÄTT TVÄTT TVÄTT 6,4 6,4m6,4 m2 2 m2 6,4 m2

TT TT TT TM TMTM TT

G

ALLRUM ALLRUM ALLRUM ALLRUM 10,9 mm2 2 m210,9 m2 10,910,9

TT

VP

SOVRUM SOVRUM SOVRUM SOVRUM G 12,4 mm2 2 m212,4 m2 12,412,4

TVF

TVÄTT 6,4 m2

ELC TVF TVF ELC ELC TVF ELC

GG G

G

GG G

G

KLK KLKKLK KLK 3,6 3,6m3,6 m2 2 m2 3,6 m2

SOVRUM SOVRUM SOVRUM SOVRUM 11,3 mm2 2 m211,3 m2 11,311,3

TM

PLAN 1

PLAN 1PLAN PLAN 11 1 PLAN

G

GG G

FF F KK KH/M/U H/M/U FH/M/U K H/M/U

BADRUM BADRUM BADRUMBADRUM 5,6 5,6m5,6 m2 2 m2 5,6 m2

G

GG G

CARPORT CARPORT CARPORT CARPORT 16,2 mm2 2 m2 16,2 m2 16,216,2

KÖK KÖK KÖK KÖK 2 13,5 mm2 2 m2 13,5 m2 13,513,5

GG G GG GG

GG G

SOVRUM SOVRUM SOVRUM SOVRUM GG G 15,8 mm2 2 m215,8 m2 15,815,8

H/M/U ELC

GVF GVF GVF

CARPORT 16,2 m2

KÖK FÖRRÅD FÖRRÅD FÖRRÅDFÖRRÅD 7,5 mm m 7,5 m 13,5 m2 7,57,5

PLAN 22 2 2 PLAN PLAN PLAN

FÖRKLARING: FÖRKLARING: FÖRKLARING: FÖRKLARING: LL

FÖRKLARING:

LINNESKÅP L LINNESKÅP LLINNESKÅP LINNESKÅP

H H HHÖGSKÅP HÖGSKÅP HÖGSKÅP HÖGSKÅP H

TM TM TMTVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN TM TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

GG GGARDEROB HÖGSKÅP, UGN, MICRO TTTT GARDEROB HÖGSKÅP, UGN, MICRO TORKTUMLARE H/U/M G GARDEROB H/U/M HÖGSKÅP, UGN, MICRO TT TORKTUMLARE H/U/M GARDEROB HÖGSKÅP, UGN, MICRO TTTORKTUMLARE TORKTUMLARE H/U/M STST STSTÄDSKÅP STÄDSKÅP ST STÄDSKÅP STÄDSKÅP

L

K K KKYLSKÅP KYLSKÅP K KYLSKÅP KYLSKÅP

VPVP VPVÄRMEPANNA VÄRMEPANNA VÄRMEPANNA F F VP VÄRMEPANNA

G

LINNESKÅP

FRYSSKÅP F FRYSSKÅP FFRYSSKÅP FRYSSKÅP

GARDEROB

DISKMASKIN DM UNDERCENTRAL DISKMASKIN DM DM DISKMASKIN DM UNDERCENTRAL TEKNIK UNDERCENTRAL TEKNIK TEKNIK DISKMASKIN UNDERCENTRAL TEKNIK ECEC ECELCENTRAL ELCENTRAL ELCENTRAL EC ELCENTRAL

HÄLL HÄLL HÄLL

HÖGSKÅP

H

KAPPHYLLA KAPPHYLLA KAPPHYLLA KAPPHYLLA TILLVAL TILLVAL TILLVAL

TILLVAL

H/U/M

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

STÄDSKÅP

K

KYLSKÅP

VP

VÄRMEPANNA

F

FRYSSKÅP

TEKNIK EC FS

UNDERCENTRAL ELCENTRAL

TT

TORKTUMLARE

DM

DISKMASKIN

KAPPHYLLA TILLVAL

HÄLL

FÖRDELARSKÅP

FASAD MOT GATA

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR

FASAD MOT CARPORT

HÖGASGÅRDEN ETAPP HÖGASGÅRDEN ETAPP 111 1 HÖGASGÅRDEN ETAPP HÖGASGÅRDEN ETAPP

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

40

TVÄTTMASKIN

HÄLL

ST

FSFS FS FS FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

TM

FASAD MOT TRÄDGÅRD Hustyp A gavel Hustyp AAgavel Hustyp Hustyp Agavel gavel 2020-10-27 2020-10-27 2020-10-27 2020-10-27

FASAD MOT GATA

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


HÖGASGÅRDEN ↑ VARBERG

HÖGASGÅRDEN, VARBERG

5 RUM & KÖK – 143 M2 10A

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

1

2

3

4

5M

G G SOVRUM 15,8 m2

G

SOVRUM 12,4 m2

G

ALLRUM 10,9 m2

G

BADRUM 5,6 m2

G

KLK 3,6 m2

SOVRUM 11,3 m2

PLAN 2

N

N

10A

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

41


»Med rötterna i skogen« Derome är Sveriges största familjeägda träindustri som nu drivs av den tredje generationen. Det som för mer än sjuttio år sedan började med en enkel bysåg, har nu växt till en stor koncern. Trä är den gröna tråden genom hela vår verksamhet och blir till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi. Med mångårig kunskap och kärlek till hantverket förädlar vi råvaran hela vägen – från skog till färdigt hus.

En samhällsbyggare i tiden

Ett av Deromes kärnvärden är ansvarstagande. Vi verkar för en hållbar utveckling och tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi utvecklar råmark till hållbara samhällen för människor att leva och trivas i, samt uppleva trygghet. När vi planerar bostadsområden strävar vi efter variation och bygger villor, bostadsrätter och hyresrätter. Allt för att skapa levande samhällen med plats för alla. Som samhällsbyggare tar vi vårt ansvar. Både idag, imorgon och för kommande generationers framtid.

Trä för framtiden

Det är härligt att bo i ett trähus. Ofta blir känslan tyst, varm och ombonad. Trä är ett mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö, dessutom är det väldigt vackert. När du bor i ett trähus från oss kan du vara trygg med att du bidrar till ett samhälle som är långsiktigt hållbart. Vi har den unika möjligheten att följa hela kedjan från skog till färdigt hus. Då vet vi att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Fördelarna med att bygga trähus är alltså många, både för dig och miljön.


Teckenförklaring För varje träd vi skördar planterar vi minst två nya

DM  Diskmaskin

 WC-stol

 Spis

 Dusch

U

 Ugn

  Badkar (tillval)

M

 Micro

ELC

H

 Högskåp

TEKNIK

 Undercentral

El-central

 Diskho

  Kamin (tillval)

 Köksskåp

  Hatthylla

F  Frys K  Kyl

  Tillval FSD Fördelareskåp

TM  Tvättmaskin

GVF

Golvvätmefördelare

TT  Torktumlare

TVS

Tappvattenfördelare

 Diskho VP  Värmepump KLK  Klädkammare G   Garderob FRD  

Förråd

 Badrumskommod


Tips! Använd skalan på planritningarna för att mäta rummens storlek.

Din nya bostad är en viktig del av en hållbar morgondag och du kan vara trygg med att vi på Derome tar hand om våra gemensamma resurser på bästa sätt. Tack vare att vi har kontroll på hela kedjan – från skog till färdigt hus – så kan vi vara med och styra varenda detalj i rätt hållbar riktning. Det är helt unikt. deromebostad.se 0340-66 64 25 facebook.com/deromebostad instagram.com/deromebostad

Profile for Deromegruppen

Broschyr Högasgården, Varberg  

Broschyr Högasgården, Varberg  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded