__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Äppelgården FJÄRÅS

9 kedjehus

1


29

KLIMATDEKLARERADE BOSTÄDER

33

EN TRYGG RESA TILL DITT HEM

4

DET MODERNA GÅRDSLIVET

8

MELLAN HAV & SJÖ

10

ARKITEKTEN

16

INREDNINGSVAL

36

RITNINGAR

ÄPPELGÅRDEN I FJÄRÅS Antal hus

9

Boyta

130-149 m2

Tomtyta

ca 316-425 m2

Arkitekt

Liljewall Arkitekter

Ägandeform Äganderätter Bostadstyp Kedjehus Mäklare

Mats Wahlbäck, Svensk Fastighetsförmedling mats.wahlback@svenskfast.se, 0708-82 22 22.

Tryck

Oktober 2020 Broschyren trycks i tidigt skede. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och tryckfel. Bilder och illustra- tioner kan visa detaljer som inte ingår i ditt köp. Derome Bostad, marknadsavdelning, 0340-66 64 25, marknad@derome.se

Läs mer om bostäderna


PETER MOSSBRANT, VD DEROME HUS

Passionen sitter i väggarna För över 70 år sedan startade min farfar en liten bysåg, då la han grunden för ett långsiktigt bolag som idag utvecklar hela kedjan – från skog till färdigt hus. Vi vet därför att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Skog och trä har alltid varit en stor del av mitt liv. Som liten var jag ofta med pappa på brädgården i Derome och till skogen återvänder jag alltid för att reflektera och hämta inspiration. Med tiden växte mitt intresse av att bygga hus till att bli min passion. Att skapa hem och omgivningar för människor att trivas i, ligger mig varmt om hjärtat. Vi bygger våra hus i trä och passionen sitter i väggarna. Men det är först när du flyttar in som hemmet får sitt liv och nya minnen skapas.


HEM MED OMTANKE FÖR DET

Moderna gårdslivet Mellan hav och sjö i småstadsidyllen Fjärås ska Vallbyn bli ett familjärt bostadsområde med omtanke om människor och miljö. Här kommer villor och kedjehus samsas med bostadsrätter, hyreslägenheter och seniorboende. Gårdsgatorna til�låter barnen att hoppa hage och lära sig cykla, samtidigt som de leder dig hem på ett smidigt och säkert sätt. Förr i tiden levde och bodde människor tillsammans på bondgårdar, nära varandra och naturen. Idag blir livet på gårdarna mellan husen de naturliga platserna att mötas på. Där finns det plats för både 11-kaffe i skuggan, boulematch och lek för barn i alla åldrar. I grannskapet är det alltid någon hemma, här finns plats för hela livet.


FOTO: KUNGSBACKA KOMMUN


»Bo mellan hav och sjö och njut av den vackra naturen i omgivningen«


Mellan hav & sjö

SHOPPINGCENTER

SHOPPINGCENTER VALLDA SANDÖ BADPLATS

GYMNASIESKOLA

MATBUTIK

KUNGSBACKA VÅRDCENTRAL

GOLFBANA

MATBUTIK LERKILS BADPLATS

FÖRSKOLA

ÄPPELGÅRDEN

FJÄRÅS

SKOLA 6-9 SIMHALL

LYNG

SKOLA F-5 FÖRSKOLA

GÄDDEVIK BADPL

E6 SMARHOLMENS BADPLATS

VICKANS BADPLATS

TJOLÖHOLM SLOTT

GOTTSKÄR BADPLATS

8


GERN

LATS

ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

I Vallbyn och kvarteret Äppelgården skapar vi möjlighet för dig som drömmer om ett boende nära naturen. Här är du omgiven av ängar och gårdar samtidigt som staden inte är långt borta. FÅ EN ENKEL VARDAG Livet är enkelt för dig som bor i Vallbyn. Med närhet till service och det stora utbudet av fritidsaktiviteter är det enkelt att få ihop vardagen här. I området byggs en ny förskola och i närheten har du också skola och fritidsanläggning med idrottshall, fotbollsplaner och simhall. I Fjärås centrum, som du har på cykelavstånd, finns matbutik, vårdcentral, bibliotek och restauranger.

Ytterligare service och shoppingmöjligheter finns det gott om i Kungsbacka – både köpcentret Kungsmässan och det stora handelsområdet Hede. I anslutning till Vallbyn ligger en busshållplats där du kan hoppa på bussen och ta dig till Kungsbacka C på cirka tolv minuter. Här kan du enkelt åka vidare med pendeltågen mot Mölndal och Göteborg. Läget är också bra för dig som pendlar med bil. På bara några minuter är du ute på E6 som smidigt tar dig både till Göteborg och söderut mot Varberg och Halmstad. BO MELLAN HAV OCH SJÖ I Vallbyn bor du i det unika läget precis mittemellan hav och sjö som båda erbjuder sköna naturupplevelser och badmöjligheter. Från naturreservatet Fjärås Bräcka har du en storslagen utsikt – i väster över hav, skogar och åkrar och i öster över sjöar och vacker natur. Ta en promenad på någon av reservatets slingrande stigar längs med sjön och ta ett dopp i det kristallklara vattnet. Vid badplatsen Gäddevik finns det både sandstrand och klippor. Föredrar du salta havsbad kan du njuta av ett dopp på stranden vid Tjolöholm slott. De stora gräsytorna är perfekta för en solig picknick vid havet. Passa på att strosa runt i den vackra slottsparken, gå en guidad visning i slottet eller ta en fika på caféet.

I NÄROMRÅDET Matbutik

Tempo Willys Stora Coop

1,2 km 6,5 km 6,5 km

Vårdcentral

1,4 km

Förskolor

Präsgårdsängens förskola Sälungens förskola Pepparrotens förskola Regnbågens förskola Ögärdets förskola Stegartorps förskola

500 m 1 km 1,2 km 1,2 km 1,5 km 4 km

Skolor

Fjärås Bräckaskola (F-5) 1,5 km Smedingeskola (6-9) 2 km Gymnasium 8 km

Golfbana (9 hål)

5 km

Kungsbacka centrum

7 km

Shopping

Kungsmässan 7,5 km Hede Fashion Outlet 10 km

Tjolöholm Slott

10 km

9


Arkitekten om Äppelgården

Foto: Liljewall Arkitekter

SIGRID SPÅRE – LILJEWALL ARKITEKTER

Ombonade hus som passar in i miljön Vallbyn ligger naturskönt beläget i kulturlandskapet i Fjärås. Det är omgivet av ett vackert åkerlandskap med närhet till både service och rekreation. Den andra etappen i Vallbyn, kvarteret Äppelgården, består av två olika sorters enfamiljshus i två plan. Husens storlek varierar beroende på läget i området. KEDJEHUS MED TERRASS OCH PERGOLA Vi har hämtat inspiration från en lantlig träbyggnadstradition kombinerat med en modern tolkning av kedjehus. Resultatet är enkla och harmoniska fasader som genom formspråk och färgsättning i rött på ett naturligt sätt passar in i omgivningen. De häckomgärdade förträdgårdarna bildar en mjuk övergång mellan det offentliga gaturummet och

10

den privata bostaden. Mot trädgårdssidan finns en ombonad terrass med pergola. GENOMTÄNKTA OCH PRAKTISKA PLANLÖSNINGAR Planlösningarna genomsyras av vackra rumsproportioner, genomtänkta rumssamband och siktlinjer. Från entrén ser man igenom huset och ut mot trädgården. Härifrån når man även tvättstugan och groventrén som vetter ut mot carporten. Kökets matplats vänder sig mot gatans liv medan vardagsrummet orienterats mot den egna uteplatsen. Andra våningen har en mer privat karaktär med sovrum och badrum. Vi har velat skapa ombonade hus som med sina lågmälda uttryck smälter fint in i kulturlandskapet.


»Med inspiration från lantlig byggnadstradition till moderna kedjehus«


Se detaljerade planritningar på sid 36-51.

DENNA ILLUSTRATION INNEHÅLLER TILLVAL


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

Hus med hjärta I kvarteret Äppelgården erbjuder vi nio kedjehus i två olika varianter. De har liknande planlösningar och en boyta på 130 och 149 kvadratmeter. Planlösningarna är genomtänkta och husen passar många olika familjekonstellationer eftersom du kan välja mellan tre till fem sovrum, beroende på hustyp. På entréplan ligger köket som vänder sig mot ut mot gårdsgatan. Här finns gott om plats för middagar med familj och vänner runt matbordet. Vardagsrummet är rymligt och härifrån når du uteplatsen och trädgården. PRIVAT DEL PÅ ÖVRE PLAN En trappa upp ligger den mer privata delen med sovrum, badrum och allrum. I samtliga hus finns det en tillvalsplanlösning som gör att du kan anpassa antal sovrum efter behov. I hus B kan du välja mellan tre och fyra och hus C erbjuder fyra till fem sovrum och har dessutom rejäla sällskapsytor. Alla husen byggs i trä med stående träpanel och får en färgsättning i rött. Tillsammans med carportarnas sedumtak smälter de fint in i omgivningen. Stora fönster ger bra ljusinsläpp och utsikt mot trädgården. Uteplatsen får trätrall och en pergola som skapar en ombonad känsla. Alla hus har ett förråd på tomten i anslutning till carporten.

13


»Många gånger skapas det en speciell gemenskap när alla flyttar in samtidigt i ett område«


Inredningsval Ett nyckelfärdigt hem innebär att när du får nycklarna av oss är ditt nya boende helt klart att flytta in i. Vi har valt ut material och produkter från välkända varumärken som ingår i köpet, men självklart kan du anpassa dem enligt ditt tycke och smak. Vi skapar personliga hem tillsammans med dig som kund och på följande sidor kan du få inspiration till din nya bostad. I vår tillvalsportal presenteras inredningen och flera av de val som kan göras. Det är också där du gör dina slutgiltliga val.


Vårt val & tillval

Rumsbeskrivning - standard Innertak:

Vitmålad gips med fasade kanter.

Innerväggar:

Vitmålad gips.

Innerdörrar:

Vita med ram från Swedoor.

Foder, socklar och lister:

Vita släta, fabriksmålade med synliga spikhål.

Fönsterbänkar:

Vita i mdf, fabriksmålade.

Golv:

Ekparkett 3-stav från Kärhs, klinker i entré.

Trappa:

Vitmålad med steg i ek.

Garderober: Vita med slät lucka från Marbodal, enligt ritning. Kök:

Vita släta luckor, Arkitekt plus från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat och rostfri dubbelho. Stänkskydd i kakel ovan diskbänk. Köksblandare från Mora. Induktionshäll, utdragbar spisfläkt, kyl och frys, inbyggnadsugn, inbyggd micro samt disk- maskin. Vita vitvaror från Siemens.

Badrum:

Vit kommod med handfat och spegelskåp från Svedbergs. Golvstående toalett från Ifö och raka duschväggar med klarglas från Svedbergs. Dusch och tvättställsblandare från Mora. Kakel på väggar och klinker på golv. Golvvärme på botten- plan. Tillval för badkar och handdukstork kan göras.

WC/D plan två:

Vit kommod med handfat och spegel från Svedbergs. Golvstående toalett från Ifö och raka duschväggar med klarglas från Svedbergs. Handdusch och tvättställsblandare från Mora. Kakel på väggar och klinker på golv. Tillval för elgolvvärme och handdukstork kan göras.

Klädvård/tvätt: Vit skåpinredning med släta luckor Aspekt från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat och diskho. Blandare från Mora. Tvättmaskin och tork- tumlare från Siemens. Klinker på golv. Skjut garderob. Belysning: Kök: LED-belysning under överskåp. Klädvård/ tvätt: Takarmatur. Förråd under trappa: Tak armatur. Övrigt:

Tillval för kamin från Contura kan göras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


INSPIRATION

»Du får chansen att träffa en kökssäljare som hjälper dig att anpassa köket efter din stil och smak«


Välj vita, svarta eller rostfria vitvaror från Siemens

Vi har valt en blyfria blyfri blandare blandare från från Mora. Mora som rätt Med standard. blandare Medsparar rätt blandare du bådesparar vatten, du bådeoch pengar vatten, på miljön. pengar och på miljön.

HUSETS MEST ANVÄNDA RUM

Köket – hemmets hjärta Vår köksleverantör till Äppelgården är Marbodal. De har idag Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök. Att du ska kunna tänka långsiktigt i ditt val av material är en självklarhet för oss. Eftersom vi tillbringar mycket tid i köket, tycker vi det är viktigt att du är med och får välja ett kök som passar just din stil. Därför får du träffa en kökssäljare som hjälper dig att rita upp ett kök efter dina önskemål.

En bänkskiva sätter stilen i ditt kök. Det är en viktig arbetsyta som måste klara av flera års flitigt slitande och användande. Marbodals bänkskivor finns i olika material och utföranden. Vilken väljer du?

KLASSISKT, MODERNT ELLER LANTLIGT?


INSPIRATION

»Välj till ett badkar för lite extra vardagslyx«


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

Vårt badrumssortiment kommer från Svedbergs

INRED MED DIN PERSONLIGA STIL

Badrum – för lugn & ro FÖRVARING I badrummet är det lätt att det svämmar över av prylar. I en bra kommod kan du med fördel förvara alla de saker som annars hamnar på tvättstället. Du har möjlighet att välja beslag och färg på kommoden. I spegelskåpet finns ett dolt uttag för att lätt kunna ladda rakapparater, eltandborste eller enkelt koppla in hårfönen.

INREDNING Svedbergs erbjuder många I badrumskommoden är detolika praktiskt lösningar brabadrumsartiklar förvaring i badrumatt förvaraförsina i met. vi har fack. När Bra för attinstallerat snabbt få badrumsen övermöblerna du enkeltoch i efterhand blick över kan sortimentet samtidigt komplettera med lådor, korgar och hålla undan för ovälkommen smuts. förvaringsfack.

Badrummet är det rum som utsätts för flest temperaturväxlingar och behöver produkter som är hållbara. Därför har vi valt Svedbergs som leverantör till inredningen. I Äppelgården kan du välja till handdukstork och badkar i badrummet på entréplan. Kakel och klinker väljer du direkt hos vår entreprenör. Då får du experthjälp och bra tips på vad du ska tänka på vid val av ytskikt.

Kakel tillverkas av lergods och bränns vid lägre temperatur medan klinker tillverkas av stengods och bränns vid högre temperatur, och blir därmed mer hållbart. Det är därför kakel är avsett för endast vägg och klinker kan användas både till vägg och golv.

21


INSPIRATION

»Ta chansen att möta elektrikern för att göra dina personliga val, så som handdukstork, golvvärme och spotlights«


DEROME

HÅLLBAR INREDNING

Ett hållbart hem anpassat för dig Vi vill ge dig möjlighet att inreda ditt nya hem på ett hållbart sätt. Vi försöker välja material som har liten miljöpåverkan och som ska hålla under lång tid. Därför samarbetar vi med flera kända leverantörer som har miljömärkta produkter i sitt sortiment. Parketten som kommer från Kährs är Svanenmärkt. Under tillvalsproces-

sen får du möjlighet att göra tillval av färg och tapet hos utvald färgbutik. Du kan också boka ett möte med vår elinstallatör där ni går igenom elritningen. Du får tips om eventuella tillval och hur man kan tänka hållbart med hjälp av smarta hem – att exempelvis styra uppvärmning och belysning enkelt via en app.

Att inreda sitt hem personligt är enkelt med en väl vald tapet. En tapet gör att ett rum känns mer ombonat och varmt än vad en målad vägg gör.

HEMMETS GRUND

Välj bland Svanenmärkta golv från Kährs

Helhetsintrycket i rummet påverkas av vilket golv du väljer. Vill du ha mörkt eller ljust golv? 1-stav eller 3-stav? Bra att veta är att mörka golv slukar ljus och gör att rummet upplevs lite mer varmt och mysigt. Ett ljust golv skapar rymd och får tillsammans med ljusa väggar rummet att se större ut.

23


KUNDANSVARIG TIPSAR

Tre tips om tillval GÖR DET ENKELT Om du tycker det är jobbigt att välja får du en fin bostad genom vår högt satta standard, även om du låter bli att göra enskilda val. PRIORITERA Att måla om en vägg är lättare och billigare än att byta golv. Av den anledningen kan det vara värt att lägga mer tanke bakom valet av golv. GÖR BUDGET Sätt en budget redan innan du går in i tillvalsprocessen, gör därefter en önskelista och prioritera sedan utifrån vad som är viktigast för dig.

Karin Liljengren Kundansvarig region syd


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

Ficte pro te nihilla borent, serum, ut as ma as que volorat. Xeriam, adi ut sit quias quis am iducid quo earibus.

Till husen i Äppelgården har vi valt ut material och produkter från välkända varumärken. För att du ska kunna sätta din egen personliga prägel på ditt nya hem ger vi dig möjlighet att göra olika typer av inredningsval. De flesta av valen görs via vår tillvalsportal och några görs direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Vad som ingår i Äppelgårdens hus kan du se i rums- och byggnadsbeskrivningen.

SÅ HÄR GÖR DU DINA TILLVAL När du skrivit kontrakt, och tiden för att göra inredningsval närmar sig, får du en tidplan av oss. Den ger dig en överblick över när dina inredningsval hos oss och respektive entreprenör måste vara klara, för att huset ska bli klart i tid. DIGITAL TILLVALSPORTAL Inredningsvalen som du gör via oss, sker via en digital tillvalsportal. Det innebär att du får en unik länk till just din bostad där du ser den standard som ingår samt de tillval som kan göras och vad den eventuella tillvalskostnaden blir. Du kommer få mer information om tillvalsportalen när tiden för dina inredningsval närmar sig.

INREDNINGSVAL VIA LEVERANTÖR/ENTREPRENÖR Några val har du möjlighet att göra direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Det beror på att de har fackmannakunskap inom sitt område, vilket ger dig som köpare både bättre service och större valmöjligheter. Om val görs utöver specifikationen i ditt kontrakt, direkt med leverantör eller entreprenör, upprättas ett avtal er emellan. Eventuell extra kostnad faktureras då direkt till dig från leverantör/ entreprenör.

25


MED TRÄ OCH SOLCELLER FÅR DU

Ett klimatsmart hus När du flyttar in i Äppelgårdens hus får du en tomt som är förberedd för grässådd och en härlig uteplats med pergola som kan ge skön skugga under varma sommardagar. Uppfarten är asfalterad och gången fram till entrén är stenlagd. Runtom din tomt planterar vi en häck som ger en fin inramning och en enhetlighet i området. Även fasadnummer och en brevlåda ingår som standard.


Byggbeskrivning Grund:

Betongplatta.

Stomme:

Trä.

Yttertak: Bandtäckt plåt på höga delen, sedumtak på låga delen. Fasad:

Träpanel som är mellanstruken.

Ytterdörrar:

Entré: Dörr från Nordan med stort glas. Groventré: Slät från Nordan.

Fönster/ fönsterdörrar:

3-glas i trä/aluminium

Carport:

I carporten finns plats för en bil. Isolerat förråd.

Markplanering/ trädgård:

Uteplats med pergola. Asfalterad carport, stenlagd gång till entré, häck runt tomtgräns och matjord för grässådd.

Uppvärmning/ Frånluftsvärmepump. Golvvärme på plan ett och ventilation: radiatorer på plan två. Solceller finns som tillval. Tilluft via spaltventiler i fönster och frånluft via luftvärmepump. TV/IT:

Anslutning till öppen fiber.

Sophantering:

Sopkärl på tomten.

Övrigt:

Fasadnummer, brevlåda, vattenutkastare och brandvarnare ingår.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


KLIMATDEKLARERADE KEDJEHUS I KVARTERET ÄPPELGÅRDEN När du köper en bostad i kvarteret Äppelgården så får du en klimatdeklaration. I den kan du utläsa hur vi påverkar miljön under byggtiden, fram till dess att huset står klart för dig att flytta in i. För dig som bostadsköpare får du bättre möjlighet att köpa en bostad med hänsyn till dess miljöpåverkan. Vi har valt att visa det genomsnittliga klimatavtrycket baserat på de två hustyper i kvarteret. Klimatdeklarationen innebär att vi räknar på utsläpp av växthusgaser från byggskedet för varje bostad. Till exempel kring tillverkning av material, transporter och arbeten på byggplats. Deklarationen blir ett verktyg för oss att utvecklas mot vårt mål - att ha en klimatneutral verksamhet 2030. KLIMATPÅVERKAN VID PRODUKTION AV HUSET Ett kedjehus påverkar klimatet med 130 CO2-eq/m2 BTA. I diagrammet nedan kan du se klimatavtrycket för livscykelfaserna A1-A5 som omfattar produktens byggskede och byggproduktskedet, från råvaruförsörjning fram tills att byggnaden är färdig för användning. kg CO2-eq per m2 140 120 100 80 60 40 20 0

A1-3 Produktskede

A4 Transport

A5 Bygg- & installationsprocess

*

Totalt klimatavtryck A1-A5

*För byggplatsens påverkan (A5.2-A5.5) har ett konservativt (högt räknat) schablonvärde på 30 kg CO2-eq/m2 använts.

I diagrammet nedan kan du se klimatavtrycket för de olika byggdelarna i huset. uppdelat per byggdel A1-A5 Klimatpåverkan kg CO2-eq per m2 60 50 40 30 20 10 0

Husunderbyggnad

Stomme

Yttertak

Fasader

Stomkomplettering

TÄNK KLIMATSNÅLT Vi bygger i trä för framtiden och när du väljer att flytta till ett av våra hus, så får du de bästa förutsättningarna för att bo och leva klimatsnålt. Våra energieffektiva hus håller en hög prestanda där klimatskalet - väggar, golv, tak och fönster - ger en energianvändning långt under rådande krav. På så sätt blir husen energieffektiva och vi hjälps åt att skapa en hållbar framtid. Det finns också en hel del saker som du själv kan göra i vardagen för att hålla nere energianvändningen i din bostad. Nedan följer några enkla tips på hur du kan leva mer hållbart i våra hus. → Sänk inomhustemperaturen, en grad minskar energi användningen med fem procent. → Installera/använd effektiv och bra belysning – som t ex LED-lampor och släck när ljuset inte behövs. → Dra ur alla laddare, till exempel till mobilen, när de inte används. → Låt inte apparater stå i Stand-by läge. → Ställ in rätt temperatur i kyl och frys, +5 grader i kylen och -18 grader i frysen. Då får du både bra matför varing och låg energianvändning. → Kör fulla tvätt- och diskmaskiner och kör ECO program samt på lägre temperatur när detta är möjligt. Tvättar du i 40 grader istället för 60 grader så nästan halveras energianvändningen av den aktuella tvättomgången. → Duscha snabbt. Du hinner bli ren! → Se till att sköta filtren i värmepumpen eller ventilations aggregatet – igensatta luftfilter ger en ökad energiför brukning och försämrad ventilation. → Koka mat under lock, då använder du bara en tredjedel så mycket energi jämfört med om locket är av. → Tina fryst mat i kylskåp – dubbel vinst Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete, besök:

derome.se/om-derome/hallbarhet


KORTFAKTA Projektnamn: Kvarteret Äppelgården i Vallbyn, Fjärås Upplåtelseform: Äganderätt Hustyp: Kedjehus, 9 st Storlek: 130-149 kvm


Tips!

Att ha rätt belysning på rätt ställe är av stor betydelse för energianvändningen. Starkare belysning där man arbetar och mer begränsad allmänbelysning ger upplevelse av ljus på rätt plats utan onödigt hög energianvändning.

SVÅRA ORD

Vad är byggnadskreditiv? Det är ett lån som du kan få av banken när du bygger en ny bostad. Byggnadskreditivet betalas ut succesivt för att betala stora fakturor under byggtiden. Det som är bra med byggnadskreditiv är att du bara betalar ränta på den del av lånet som du har utnyttjat. När byggnationen är klar läggs det om till ett vanligt bolån.

Glöm inte att se över din hemförsäkring!

Nyfiken att följa bygget på nära håll? Under byggnationen kan det finnas möjlighet att besöka arbetsplatsen. Av säkerhetsskäl behöver det göras tillsammans med vår personal. Vi kontaktar dig när det kan bli aktuellt. Spontanbesök är tyvärr inte tillåtet.

DAGS ATT FLYTTA

VAD BEHÖVER DU TÄNKA PÅ? När tillträdet i din nya bostad närmar sig är det dags att börja tänka på flytten. Här kommer några tips. → Flyttanmälan. Detta kan du göra hos Skatteverket. → Ordna med hemförsäkring. → Säga upp eller flytta de abonnemang du har på exempelvis internet, elavtal och parkering. → Slutstädning. Glöm inte ytan bakom kyl och frys! Ta hjälp av en städfirma om du inte vill städa själv. → Boka flyttfirma. Har du inte möjlighet att flytta själv så kan det vara en god idé att boka hjälp i tid.

30


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

KÖPA BOSTAD AV OSS

Hur går det till? Att köpa en ny bostad är en av de största affärerna många gör. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp hos oss ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Vi vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem.

1 → 2 → 3 → 4 → 5 → 6 → 7 → 8 Kontrakt

Finansiering

Inredningsval

Besiktning

1. KONTRAKT När du gjort ditt val av bostad, tecknas ett köpekontrakt för tomten och ett entreprenadavtal för att bygga huset. Du betalar en handpenning när avtalen är underskrivna.

2. FINANSIERING Inför byggstarten läggs vanligtvis ett byggnadskreditiv upp för din blivande fastighet i den bank du valt. Det ska också upprättas en betalningssäkerhet av banken. Från byggnadskreditivet betalas tomt och entreprenad etappvis efter betalningsplanen i kontraktet.

3. INREDNINGSVAL Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter av hög kvalitet som ingår i ditt köp. Du har också möjlighet att göra fler inredningsval för att sätta din personliga prägel på bostaden. Dina inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalsportal. Din kontaktperson guidar dig om du känner dig osäker.

4. BESIKTNING Innan tillträdet utför en opartisk besiktningsman en slutbesiktning av huset och tomten. På plats finns vår projektledare och självklart bjuds du också in. Om det upptäcks några brister åtgärdar vi det, vanligtvis inom två månader efter besiktningen.

Slutbetalning

Inflyttning

Efter inflytt

Utvärdering

5. SLUTBETALNING

Senast den dagen du flyttar in betalar du den sista delen av entrepenaden. Om du har gjort några inredningsval till din bostad ska de vara betalda senast två månader innan tillträdesdagen.

6. INFLYTTNING Senast 12 veckor innan slutbesiktning får du besked om tillträdesdag. Vid tillträdet finns möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information om bostaden. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Välkommen till ditt nya hem!

7. EFTER INFLYTT När du har flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du kan nå oss enkelt via telefon eller e-post.

8. UTVÄRDERING I vår strävan att alltid utvecklas är det viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning får du en enkät som mäter hur nöjd du är. Vi vill förstås att alla köpare ska bli så nöjda som möjligt, därför betyder ditt svar mycket för oss.


Tips!

BRA ATT VETA

SÅ HÄR BETALAR DU Du kommer göra delbetalningar vid olika tillfällen. Summorna för de olika betalningarna är husspecifika och finns uppställda i ditt kontrakt. 1. Handpenning betalas i samband med kontraktsskrivning. 2. Köp av tomten sker innan byggstart. När tomten är betald kan du söka lagfart och det är då du blir ägare till fastigheten. 3. När huset levereras betalas 50% av summan. 4. Två månader innan tillträdet betalas 35% av summan och eventuellt extra inredningsval som du har gjort. 5. Den sista betalningen som är på 15% ska vara betald den dagen du får nycklarna till huset.

Visste du att många hänger sina tavlor för högt. Ett tips är att hänga dem i ögonhöjd. Vill du vara exakt så är den genomsnittliga ögonhöjden 145 cm från golvet till mitten av tavlan.

BRA ATT VETA

ATT ÄGA SITT HUS Att köpa småhus med äganderätt, innebär att du köper ditt hus och tomt och blir lagfaren ägare till fastigheten. Som regel blir du samtidigt medlem i en samfällighet med andra boende i området. Samfälligheten ansvarar exempelvis för gemensamma ytor i området, så som lekplatser och vägar. Det är också genom den styrelse som du och dina grannar väljer som ni tar beslut och påverkar bostadsområdet. Medlemmarna betalar en årsavgift som bland annat ska täcka drift och underhåll. Avgiftens storleken beslutas av samfällighetens styrelse. SVÅRA ORD

Vad är lagfart? När du har köpt ditt hus och fått ditt köpebrev är det dags att söka lagfart för fastigheten hos Lantmäteriet. Lagfarten är en värdehandling och beviset på att du äger fastigheten. När du söker lagfarten ska du också betala en stämpelskatt på 1,5% av priset på fastigheten. Du kan få hjälp med att söka lagfart av din bank.

1,5 %

AV FASTIGHETENS PRIS ÄR DEN NUVARANDE STÄMPELSKATTEN FÖR ATT SÖKA LAGFART.


En trygg resa till ditt nya hem Att köpa sin egen nyproducerade bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill också att det ska bli en av de bästa. Vi vet hur viktigt boendet är och gör allt för att du ska trivas i ditt nya hem. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp ska vara enkelt. Därför har du som köpare kontakt med samma person genom hela processen. När du köper en ny bostad av oss är den alltid nyckelfärdig, du behöver med andra ord inte bekymra dig för annat än flyttlasset. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt köp och erbjuder därför ett kostnadsfritt trygghetspaket. Som till exempel kan hjälpa vid dubbel boendekostnad. Vi kan även erbjuda ett avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och enkel resa till ditt nya hem.


»Planlösningarna genomsyras av vackra rumsproportioner, genomtänkta rumssamband och siktlinjer«


ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

4-5 RUM & KÖK – 130 M2 NR 3B

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÈPLAN

0

K

TM

SOVRUM SOVRUM 7,2 m m22 G6 7,2

TVÄTT 4,7 m2 ST/TEKNIK

SOVRUM EC SOVRUM 7,2 m m22 7,2 HALL

G6

G6

FS

SOVRUM 11,2 m2

EV. KAMIN

VARDAGSRUM PLAN 2 PLAN 22,4 m2 2

Intilliggande hus

G6 CARPORT 18,2 m2

VP

BADRUM 3,5 m2

BADRUM 3,7 m2

FS

SOVRUM 12,1 m2

G

TERRASS 19,6 m2

FÖRRÅD 7,0 m2

G6

G6

G6

G6

SOVRUM 7,2 m 2

PLAN 1

HALL 13,7 m2 Intilliggande hus

G6 G6

TT

FÖRRÅD 7,0 m2

Carport till intilliggande hus

TM

VARDAGSRUM 22,4 m2

Intilliggande hus

Carport till intilliggande hus

SOVRUM 11,2 m2

Intilliggande Intilliggandehus hus

Carport till intilliggande hus

Carport Carporttilltillintilliggande intilliggandehus hus

Intilliggande Intilliggandehus hus

FRD

HALL HALL 13,7 m m22 13,7

K

H/U/M

CARPORT 18,2 m2

VP

BADRUM 3,7 m2

EV. KAMIN

KÖK

5M

HALL

FS

FRD

BADRUM BADRUM 3,5 m m22 3,5

EC FS

G6

SOVRUM SOVRUM 12,1 m m22 12,1

G6 16,4 m2 G6

4

TT

ST/TEKNIK G6

H/U/M

DM

3

TVÄTT 4,7 m2

KÖK 16,4 m2

F

2

F

DM

G G

1

SOVRUM 7,2 m 2

TERRASS 19,6 m2

N N

FÖRKLARING:

PLAN 1 FÖRKLARING: L

LINNESKÅP

H

HÖGSKÅP

G

GARDEROB

H/U/M

ST

STÄDSKÅP

K

KYLSKÅP

VP

VÄRMEPANNA

F

FRYSSKÅP

PLAN 2

L

LINNESKÅP

H

G

GARDEROB

H/U/M

ST

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

VP TEKNIK

TM

TVÄTTMASKIN

TT

TORKTUMLARE

TM TVÄTTMASKIN STÄDSKÅP

VÄRMEPANNA

EC FS

UNDERCENTRAL

ELCENTRAL

DM

DISKMASKIN HÄLL

FÖRDELARSKÅP

EC FS

TM

TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

TT

TORKTUMLARE

K

KYLSKÅP

F

FRYSSKÅP

KAPPHYLLA

DM

TILLVAL UNDERCENTRAL

FASAD MOT TRÄDGÅRD

TEKNIK

HÖGSKÅP

DISKMASKIN

KAPPHYLLA TILLVAL

FASAD MOT GRANNHUS HÄLL

ELCENTRAL FÖRDELARSKÅP

HUS B3 B3 HUS 2020-10-12 2020-10-12

FASAD MOT GATA

3B

FASAD MOT CARPORT

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR

VALLBYN FJÄRÅS ETAPP 2

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

36

HUS B3 2020-10-12

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

4-5 RUM & KÖK – 130 M2 NR 3B

ÖVRE PLAN

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

5M

SOVRUM 12,1 m2

G

HALL 13,7 m2 Intilliggande hus

Carport till intilliggande hus

BADRUM 3,5 m2

G6

G6

SOVRUM 7,2 m2

PLAN 2

SOVRUM 7,2 m2

Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

G6 G6

HUS A OCH B

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

SOVRUM 14,9 m2

HUS C

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

37


ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

4-5 RUM & KÖK – 130 M2 NR 4B

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÈPLAN

0

K

TM

G6 G6

SOVRUM SOVRUM 7,2 m m22 G6 G6 7,2

TM TM

TT TT

G6

TVÄTT TVÄTT 4,7 4,7 m m22 ST/TEKNIK ST/TEKNIK

SOVRUM EC EC SOVRUM 7,2 m m22 7,2 HALL HALL

G6 G6

VARDAGSRUM 22,4 m2

FS FS

VARDAGSRUM VARDAGSRUM PLAN 2 PLAN 22,4 22,4 m m22 2

Intilliggande hus

G6

SOVRUM SOVRUM 11,2 11,2 m m22

EV. EV. KAMIN KAMIN

BADRUM BADRUM 3,5 3,5 m m22

HALL HALL 13,7 13,7 m m22

TERRASS 19,6 m2

FÖRRÅD FÖRRÅD 7,0 7,0 m m22

G6 G6

G6 G6

G6 G6

G6 G6

SOVRUM SOVRUM 7,2 7,2 m m22

PLAN 1

FÖRRÅD 7,0 m2

SOVRUM SOVRUM 12,1 12,1 m m22

GG

CARPORT CARPORT 18,2 18,2 m m22

VP VP

BADRUM BADRUM 3,7 3,7 m m22

FS FS

Intilliggande Intilliggandehus hus

129,8 m² 50,5 m2

Intilliggande hus

FRD FRD

SOVRUM 11,2 m2

Intilliggande hus

Intilliggande Intilliggandehus hus

HALL HALL 13,7 m m22 13,7

KK

H/U/M H/U/M

CARPORT 18,2 m2

VP

BADRUM 3,7 m2

EV. KAMIN 5 ROK

KÖK KÖK

5M

HALL

FS

FRD

BADRUM BADRUM 3,5 m m22 3,5

EC FS

G6

SOVRUM SOVRUM 12,1 m m22 12,1

G6 16,4 16,4 m m22 G6

4

TT

ST/TEKNIK G6

H/U/M

DM DM

3

TVÄTT 4,7 m2

KÖK 16,4 m2

FF

2

F

DM

G G

1

SOVRUM SOVRUM 7,2 7,2 m m22

TERRASS TERRASS 19,6 19,6 m m22

N N

FÖRKLARING:

PLAN PLAN 11 FÖRKLARING: FÖRKLARING: LL

LINNESKÅP LINNESKÅP

HH

HÖGSKÅP HÖGSKÅP

GG

GARDEROB GARDEROB

ST ST

STÄDSKÅP STÄDSKÅP

KK

KYLSKÅP KYLSKÅP

VP VP

VÄRMEPANNA VÄRMEPANNA

FF

FRYSSKÅP FRYSSKÅP

PLAN PLAN 22

L

LINNESKÅP

H

G

GARDEROB

H/U/M

ST

STÄDSKÅP

H/U/M HÖGSKÅP,UGN, UGN,MICRO MICRO H/U/M HÖGSKÅP,

VP TEKNIK

TM TM

TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

TT TT

TORKTUMLARE TORKTUMLARE

VÄRMEPANNA KAPPHYLLA KAPPHYLLA

EC EC FS FS

UNDERCENTRAL UNDERCENTRAL

ELCENTRAL ELCENTRAL

DM DM

DISKMASKIN DISKMASKIN HÄLL HÄLL

FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

EC FS

TM

TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

TT

TORKTUMLARE

K

KYLSKÅP

F

FRYSSKÅP

DM

TILLVAL TILLVAL UNDERCENTRAL

FASAD MOT TRÄDGÅRD

TEKNIK TEKNIK

HÖGSKÅP

DISKMASKIN

KAPPHYLLA TILLVAL

FASAD MOT GATA HÄLL

ELCENTRAL

4B

FÖRDELARSKÅP

HUS B4 B4 HUS 2020-10-12 2020-10-16

FASAD MOT GATA

FASAD MOT CARPORT

MED MED RESERVATION RESERVATION FÖR FÖR EVENTUELLA EVENTUELLA ÄNDRINGAR ÄNDRINGAR

VALLBYN FJÄRÅS ETAPP 2

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

38

HUS HUS B4 B4 2020-10-12 2020-10-12

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

4-5 RUM & KÖK – 130 M2 NR 4B

ÖVRE PLAN

 SK AL A 1:100 (A4) 0

1

2

3

4

5M

SOVRUM 12,1 m2

G

HALL 13,7 m2 Intilliggande hus

BADRUM 3,5 m2

G6

G6

SOVRUM 7,2 m2

PLAN 2

SOVRUM 7,2 m2

Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

G6 G6

HUS A OCH B

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

SOVRUM 14,9 m2

HUS C

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

39


ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

4-5 RUM & KÖK – 130 M2 NR 5B:S

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÈPLAN

0

1

F TT

2

3

4

5M

DM

K

TM

TVÄTT 4,7 m2 CARPORT 18,2 m2

VP

ST/TEKNIK FS EC

SOVRUM SOVRUM 12,1 m m22 12,1

Intilliggande hus

G6 G6

G6 G6

FS FS

PLAN 22 PLAN

G G

G6

SOVRUM SOVRUM 7,2 m m22 7,2

HALL HALL 13,713,7 m2 m2

FRDFRD

TERRASS 19,6 m2 SOVRUM SOVRUM 11,211,2 m2 m2

SOVRUM SOVRUM 12,112,1 m2 m2

BADRUM BADRUM 3,5 3,5 m2 m2

5 ROK 129,8 m² 50,5 m2

Intilliggande hus Intilliggande hus

Intilliggande Intilliggandehus hus Intilliggande hus Intilliggande hus

G6 G6

SOVRUM SOVRUM 7,2 m m22 KÖK KÖK7,2 H/U/M 16,416,4 m2 m2 H/U/M

G6 G6

BADRUM BADRUM 3,7 3,7 m2 m2

FÖRRÅD FÖRRÅD 7,0 7,0 m2 m2

VARDAGSRUM 22,4 m2

G6

VP VPST/TEKNIK ST/TEKNIK

HALL HALL

EV. KAMIN

DM DM

K K

FS FS EC EC

FRD

SOVRUM 11,2 m2

F F

TVÄTT TVÄTT 4,7 4,7 m2 m2 CARPORT CARPORT 18,218,2 m2 m2

FS

H/U/M

BADRUM BADRUM 3,5 m m22 3,5

HALL HALL 13,7 m m22 13,7

TT TTTM TM

G6

G G

BADRUM 3,7 m2

FÖRRÅD 7,0 m2

KÖK 16,4 m2

G6

HALL

EV. EV. KAMIN KAMIN

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,422,4 m2 m2

G6 G6

G6 G6

G6 G6

SOVRUM SOVRUM 7,2 7,2 m2 m2

G6 G6

SOVRUM SOVRUM 7,2 7,2 m2 m2

TERRASS TERRASS 19,619,6 m2 m2

PLAN 1 N N

FÖRKLARING:

PLAN 11 PLAN

LINNESKÅP

H

G

GARDEROB

H/U/M

ST

STÄDSKÅP

FÖRKLARING: FÖRKLARING: L

LLINNESKÅP LINNESKÅP

H

HÖGSKÅP HHÖGSKÅP

G

GGARDEROB GARDEROB

ST

STSTÄDSKÅP STÄDSKÅP

K

KKYLSKÅP KYLSKÅP

VP

VÄRMEPANNA VPVÄRMEPANNA

F

FFRYSSKÅP FRYSSKÅP

TM TMTVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, UGN, MICRO H/U/MH/U/M HÖGSKÅP, MICRO TT

VP

TEKNIK

EC ECELCENTRAL ELCENTRAL FS

DM DMDISKMASKIN DISKMASKIN HÄLL HÄLL

FSFÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

EC FS

HÖGSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

TT

TORKTUMLARE

K

KYLSKÅP

F

FRYSSKÅP

TTTORKTUMLARE TORKTUMLARE

VÄRMEPANNA KAPPHYLLA KAPPHYLLA TILLVAL TILLVAL UNDERCENTRAL

FASAD MOT TRÄDGÅRD

UNDERCENTRAL UNDERCENTRAL TEKNIK TEKNIK

PLAN 22 PLAN

L

ELCENTRAL

DM

DISKMASKIN

KAPPHYLLA

5Bs

TILLVAL

FASAD MOT CARPORT HÄLL

FÖRDELARSKÅP

HUS Bs5 Bs5 HUS 2020-10-12 2020-10-12

FASAD MOT GATA

FASAD MOT GATA

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR

VALLBYN VALLBYNFJÄRÅS FJÄRÅSETAPP ETAPP22

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

40

HUS Bs5 HUS Bs5 2020-10-16 2020-10-12

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

4-5 RUM & KÖK – 130 M2 NR 5B:S

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

1

SOVRUM 12,1 m2

2

3

4

5M

G

BADRUM 3,5 m2

Intilliggande hus

HALL 13,7 m2

G6

G6

SOVRUM 12,1 m2

SOVRUM 7,2 m2

G6

SOVRUM 7,2 m2

L6 G6 G4 G4

HALL 13,7 m2

BADRUM 3,5 m2

PLAN 2

Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

SOVRUM 14,9 m2

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

G6 G6

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

41


ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

4-5 RUM & KÖK – 130 M2 NR 6B:S & 8B:S

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÈPLAN

0

1

F TT

2

3

4

5M

DM

K

TM

TVÄTT 4,7 m2 VP

ST/TEKNIK FS EC

SOVRUM SOVRUM 12,1 m m22 12,1

G6 G6

G6 G6

BADRUM BADRUM 3,7 3,7mm2 2

FSFS

SOVRUM SOVRUM 11,2 11,2mm2 2

PLAN 22 PLAN

SOVRUM SOVRUM 12,1 12,1mm2 2

FRD FRD

EV. EV.KAMIN KAMIN

GG

G6

SOVRUM SOVRUM 7,2 m m22 7,2

TERRASS 19,6 m2 FÖRRÅD FÖRRÅD 7,0 7,0mm2 2

VARDAGSRUM 22,4 m2

G6

BADRUM BADRUM 3,5 3,5mm2 2

HALL HALL 13,7 13,7mm2 2

Carport till till intilliggande intilliggande hus hus Carport

SOVRUM SOVRUM 7,2 m m22 KÖK KÖK 7,2 H/U/M H/U/M 16,4 16,4mm2 2

G6 G6

Carport till till intilliggande intilliggande hus hus Carport

HALL HALL

G6 G6

EV. KAMIN

Intilliggande hus hus Intilliggande

VP VP ST/TEKNIK ST/TEKNIK

Intilliggande hus hus Intilliggande

Carport Carporttilltillintilliggande intilliggandehus hus

Intilliggande hus Intilliggande Intilliggandehus hus

Carport Carporttilltillintilliggande intilliggandehus hus

DM DM

KK

FSFS EC EC

FRD

SOVRUM 11,2 m2

FF

TVÄTT TVÄTT 4,7 4,7mm2 2 CARPORT CARPORT 18,2 18,2mm2 2

FS

H/U/M

BADRUM BADRUM 3,5 m m22 3,5

HALL HALL 13,7 m m22 13,7

TTTT TM TM

G6

G G

BADRUM 3,7 m2

FÖRRÅD 7,0 m2

KÖK 16,4 m2

G6

HALL

Carport till intilliggande hus

CARPORT 18,2 m2

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,4 22,4mm2 2

G6 G6

G6 G6

G6 G6

SOVRUM SOVRUM 7,2 7,2mm2 2

G6 G6

SOVRUM SOVRUM 7,2 7,2mm2 2

TERRASS TERRASS 19,6 19,6mm2 2

PLAN 1 N N

FÖRKLARING:

PLAN PLAN11 FÖRKLARING: FÖRKLARING: LL

LINNESKÅP LINNESKÅP

GG

GARDEROB GARDEROB

STST STÄDSKÅP STÄDSKÅP VÄRMEPANNA VPVP VÄRMEPANNA

HH

HÖGSKÅP HÖGSKÅP

LINNESKÅP

H

G

GARDEROB

H/U/M

ST

STÄDSKÅP

UGN, MICRO H/U/M HÖGSKÅP, UGN, MICRO H/U/M HÖGSKÅP, KK FF

VP

KYLSKÅP KYLSKÅP FRYSSKÅP FRYSSKÅP

TEKNIK

TMTM TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

ECEC FSFS

ELCENTRAL ELCENTRAL

DMDM DISKMASKIN DISKMASKIN HÄLL HÄLL

FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

EC FS

HÖGSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

TT

TORKTUMLARE

K

KYLSKÅP

F

FRYSSKÅP

TTTT TORKTUMLARE TORKTUMLARE

VÄRMEPANNA KAPPHYLLA KAPPHYLLA

DM

UNDERCENTRAL

FASAD MOT TRÄDGÅRD

UNDERCENTRAL TEKNIK TEKNIK UNDERCENTRAL

PLAN PLAN22

L

TILLVAL TILLVAL

DISKMASKIN

8Bs

KAPPHYLLA

6Bs

TILLVAL

FASAD MOT CARPORT HÄLL

ELCENTRAL FÖRDELARSKÅP

HUS Bs6, Bs6, Bs8 Bs8 HUS 2020-10-12 2020-10-12

FASAD MOT GATA

FASAD MOT GRANNHUS

MED MEDRESERVATION RESERVATIONFÖR FÖREVENTUELLA EVENTUELLAÄNDRINGAR ÄNDRINGAR

VALLBYN VALLBYN FJÄRÅS FJÄRÅS ETAPP ETAPP 22

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

42

HUS HUSBs6, Bs6,Bs8 Bs8 2020-10-12 2020-10-12

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

4-5 RUM & KÖK – 130 M2 NR 6B:S & 8B:S

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

1

SOVRUM 12,1 m2

2

3

4

5M

G

BADRUM 3,5 m2

Intilliggande hus

Carport till intilliggande hus

HALL 13,7 m2

G6

G6

SOVRUM 12,1 m2

SOVRUM 7,2 m2

G6

SOVRUM 7,2 m2

L6 G6 G4 G4

HALL 13,7 m2

BADRUM 3,5 m2

PLAN 2

Tillvalsplanlösning

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

SOVRUM 14,9 m2

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

G6 G6

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

43


ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

6-7 RUM & KÖK – 149 M2 NR 2C

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÈPLAN

0

K

TM

L6 L6

G6 G6

SOVRUM 11,2 m2

G6 G6

VARDAGSRUM SOVRUM 22,4 m2 SOVRUM

TM TM TTTT

G6

9,3 m m22 9,3

VARDAGSRUM TVÄTT TVÄTT VARDAGSRUM 22,1 m m22 4,7 4,7mm2 2 22,1

GG

EC EC FSFS

BADRUM BADRUM 3,5 3,5mm2 2

HALL HALL

G6 G6

BADRUM BADRUM 3,7 3,7mm2 2

FSFS

SOVRUM SOVRUM 12,1 12,1mm2 2

G6 CARPORT CARPORT 17,9 17,9mm2 2

ST/TEKNIK ST/TEKNIK VP VP

FÖRRÅD 6,8 m2

HALL HALL 7,0 7,0mm2 2

TERRASS 19,6 m2 EV. EV.KAMIN KAMIN

VARDAGSRUM VARDAGSRUM PLAN 2 PLAN 22,4 22,4mm2 2 2

SOVRUM SOVRUM 11,2 11,2mm2 2

FÖRRÅD FÖRRÅD 6,8 6,8mm2 2

G6 G6

SOVRUM SOVRUM 8,9 8,9mm2 2

L6L6 G6 G6

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,1 22,1mm2 2

L6L6 G6 G6 G6 G6

SOVRUM SOVRUM 9,3 9,3mm2 2

G6 G6

PLAN 1

TERRASS TERRASS 19,6 19,6mm2 2

N N

FÖRKLARING:

PLAN PLAN11

LINNESKÅP

H

G

GARDEROB

H/U/M

ST

STÄDSKÅP

FÖRKLARING: FÖRKLARING: LL

LINNESKÅP LINNESKÅP

GG

GARDEROB GARDEROB

HH

HÖGSKÅP HÖGSKÅP

UGN, MICRO H/U/M HÖGSKÅP, UGN, MICRO H/U/M HÖGSKÅP,

VP

STST STÄDSKÅP STÄDSKÅP

KK

KYLSKÅP KYLSKÅP

VÄRMEPANNA VPVP VÄRMEPANNA

FF

FRYSSKÅP FRYSSKÅP

PLAN PLAN22

L

TEKNIK

TMTM TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

ECEC FSFS

ELCENTRAL ELCENTRAL

DMDM DISKMASKIN DISKMASKIN HÄLL HÄLL

FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

EC FS

TM

TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

TT

TORKTUMLARE

K

KYLSKÅP

F

FRYSSKÅP

TTTT TORKTUMLARE TORKTUMLARE

VÄRMEPANNA KAPPHYLLA KAPPHYLLA

DM

TILLVAL TILLVAL UNDERCENTRAL

FASAD MOT TRÄDGÅRD

UNDERCENTRAL TEKNIK TEKNIK UNDERCENTRAL

HÖGSKÅP

DISKMASKIN

KAPPHYLLA TILLVAL

FASAD MOT GRANNHUS HÄLL

ELCENTRAL FÖRDELARSKÅP

HUS C2 C2 HUS 2020-10-12 2020-10-12

2C

FASAD MOT GATA

FASAD MOT CARPORT

MED MEDRESERVATION RESERVATIONFÖR FÖREVENTUELLA EVENTUELLAÄNDRINGAR ÄNDRINGAR

VALLBYN VALLBYN FJÄRÅS FJÄRÅS ETAPP ETAPP 22

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

44

HUS HUSC2 C2 2020-10-12 2020-10-12

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

Carport till till intilliggande intilliggande hus hus Carport

G6 G6

Carport Carporttilltillintilliggande intilliggandehus hus

Carport till intilliggande hus

Carport Carporttilltillintilliggande intilliggandehus hus

L6 L6

Carport till till intilliggande intilliggande hus hus Carport

Carport till till intilliggande intilliggande hus hus Carport

FRD FRD

SOVRUM SOVRUM 8,9 m m22 8,9

EV. KAMIN

G6 G6

CARPORT 17,9 m2

VP

BADRUM 3,7 m2

HALL HALL 7,0 m m22 7,0

KK

H/U/M H/U/M

5M

HALL

FS

FRD

BADRUM BADRUM 3,5 m m22 3,5

EC FS

G6

SOVRUM SOVRUM 12,1 m m22 12,1

KÖK KÖK 16,4 16,4mm2 2

4

TT

ST/TEKNIK G6

H/U/M

FF

3

TVÄTT 4,7 m2

KÖK 16,4 m2

DM DM

2

F

DM

G G

1


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

6-7 RUM & KÖK – 149 M2 NR 2C

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

2

3

4

5M

SOVRUM 12,1 m2

HALL 7,0 m2

SOVRUM 8,9 m2

Carport till intilliggande hus

BADRUM 3,5 m2

L6

L6

G6

G6

SOVRUM 9,3 m2

VARDAGSRUM 22,1 m2

PLAN 2

G6

Carport till intilliggande hus

G

1

Tillvalsplanlösning

L6

ALLRUM 10,4 m2

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

SOVRUM 11,2 m2

HUS C

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

45


ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

6-7 RUM & KÖK – 149 M2 NR 1C:S

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÈPLAN

0

1

F TT

2

3

4

5M

DM

K

TM

TVÄTT 4,7 m2 CARPORT 17,9 18,2 m2

VP

ST/TEKNIK G6

HALL SOVRUM SOVRUM 12,1 m m22 12,1

Carport Carporttilltillintilliggande intilliggandehus hus

BADRUM 3,7 m2

FÖRRÅD 6,8 7,0 m2

G6 G6

FF L6 L6

G6 G6

L6 L6

G G

SOVRUM 11,2 m2

DM DM

TVÄTT TVÄTT 4,7 4,7mm2 2

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,1 m m22 22,1

SOVRUM SOVRUM 12,1 12,1mm2 2

KÖK KÖK 16,4 16,4mm2 2

G6 G6

BADRUM BADRUM 3,7 3,7mm2 2

H/U/M H/U/M

FRD FRD

TERRASS 19,6 m2 SOVRUM SOVRUM 11,2 11,2mm2 2

PLAN 22 PLAN

Carport till till intilliggande intilliggande hus hus Carport

G6 G6

HALL HALL 7,0 7,0mm2 2

SOVRUM SOVRUM 8,9 8,9mm2 2

G6 G6 G6 G6 L6L6

G6 G6 L6L6

SOVRUM SOVRUM 9,3 9,3mm2 2

EV. EV.KAMIN KAMIN

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,4 22,4mm2 2

G6 G6

GG

G6

VP VP ST/TEKNIK ST/TEKNIK

HALL HALL

FÖRRÅD FÖRRÅD 6,8 7,0 6,8 7,0mm2 2

EV. KAMIN

VARDAGSRUM 22,4 m2

G6

SOVRUM SOVRUM 9,3 m m22 9,3

H/U/M

FRD

KK

TTTT TM TM

CARPORT CARPORT 17,9 17,9 18,2 18,2mm2 2

G6 G6

G6

BADRUM BADRUM 3,5 m m22 3,5

HALL HALL 7,0 m m22 7,0

SOVRUM SOVRUM 8,9 m m22 8,9

KÖK 16,4 m2

BADRUM BADRUM 3,5 3,5mm2 2

6 ROK 149,2 m² 69,9 m2

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,1 22,1mm2 2

G6 G6

TERRASS TERRASS 19,6 19,6mm2 2

PLAN 1 N N

FÖRKLARING:

PLAN PLAN11

LINNESKÅP

H

G

GARDEROB

H/U/M

ST

STÄDSKÅP

FÖRKLARING: FÖRKLARING: LL

LINNESKÅP LINNESKÅP

GG

GARDEROB GARDEROB

HH

HÖGSKÅP HÖGSKÅP

UGN, MICRO H/U/M HÖGSKÅP, UGN, MICRO H/U/M HÖGSKÅP,

VP

STST STÄDSKÅP STÄDSKÅP

KK

KYLSKÅP KYLSKÅP

VÄRMEPANNA VPVP VÄRMEPANNA

FF

FRYSSKÅP FRYSSKÅP

PLAN PLAN22

L

TEKNIK

TMTM TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

ECEC FSFS

ELCENTRAL ELCENTRAL

DMDM DISKMASKIN DISKMASKIN HÄLL HÄLL

FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

EC FS

TM

TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

TT

TORKTUMLARE

K

KYLSKÅP

F

FRYSSKÅP

TTTT TORKTUMLARE TORKTUMLARE

VÄRMEPANNA KAPPHYLLA KAPPHYLLA

DM

TILLVAL TILLVAL UNDERCENTRAL

FASAD MOT TRÄDGÅRD

UNDERCENTRAL TEKNIK TEKNIK UNDERCENTRAL

HÖGSKÅP

DISKMASKIN

KAPPHYLLA TILLVAL

FASAD MOT CARPORT HÄLL

ELCENTRAL FÖRDELARSKÅP

HUS Cs1 Cs1 HUS 2020-10-12 2020-10-12

FASAD MOT GATA

1Cs

FASAD MOT GATA

MED MEDRESERVATION RESERVATIONFÖR FÖREVENTUELLA EVENTUELLAÄNDRINGAR ÄNDRINGAR

VALLBYN VALLBYN FJÄRÅS FJÄRÅS ETAPP ETAPP 22

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

46

HUS HUSCs1 Cs1 2020-10-16 2020-10-12

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

6-7 RUM & KÖK – 149 M2 NR 1C:S

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

Carport till intilliggande hus

SOVRUM 12,1 m2

HALL 7,0 m2

SOVRUM 8,9 m2

G6

G6

L6

G6

SOVRUM 9,3 m2

PLAN 2

1

2

3

4

5M

G

BADRUM 3,5 m2

L6

VARDAGSRUM 22,1 m2

Tillvalsplanlösning

L6

ALLRUM 10,4 m2

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

SOVRUM 11,2 m2

HUS Cs

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

47


ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

6-7 RUM & KÖK – 149 M2 NR 7C:S

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÈPLAN

0

1

F TT

2

3

4

5M

DM

K

TM

TVÄTT 4,7 m2 VP

ST/TEKNIK G6

HALL SOVRUM SOVRUM 12,1 m m22 12,1

FÖRRÅD G6 7,0 m2 G6

FF L6 L6

G6 G6

L6 L6

BADRUM BADRUM 3,5 m m22 3,5

SOVRUM 11,2 m2

DM DM

SOVRUM SOVRUM 9,3 m m22 9,3

TVÄTT TVÄTT 4,7 4,7mm2 2

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,1 m m22 22,1

EV. KAMIN

VARDAGSRUM 22,4 m2

G6

SOVRUM SOVRUM 12,1 12,1mm2 2

Intilliggande hus hus Intilliggande

FRD FRD

TERRASS 19,6 m2 SOVRUM SOVRUM 11,2 11,2mm2 2

PLAN 22 PLAN

EV. EV.KAMIN KAMIN

SOVRUM SOVRUM 8,9 8,9mm2 2

G6 G6 G6 G6 L6L6

BADRUM BADRUM 3,5 3,5mm2 2

G6 G6 L6L6

SOVRUM SOVRUM 9,3 9,3mm2 2

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,4 22,4mm2 2

G6 G6

HALL HALL 7,0 7,0mm2 2

Carport till till intilliggande intilliggande hus hus Carport

G6 G6

BADRUM BADRUM 3,7 3,7mm2 2

H/U/M H/U/M

Intilliggande hus hus Intilliggande

KÖK KÖK 16,4 16,4mm2 2

Carport till till intilliggande intilliggande hus hus Carport

G6 G6

GG

G6

VP VP ST/TEKNIK ST/TEKNIK

HALL HALL

FÖRRÅD FÖRRÅD 7,0 7,0mm2 2

H/U/M

FRD

KK

TTTT TM TM

CARPORT CARPORT 18,2 18,2mm2 2

G6 G6

G6

G G

Carport Carporttilltillintilliggande intilliggandehus hus

HALL HALL 7,0 m m22 7,0

SOVRUM SOVRUM 8,9 m m22 8,9

Intilliggande Intilliggandehus hus

Carport Carporttilltillintilliggande intilliggandehus hus

Intilliggande hus

BADRUM 3,7 m2

KÖK 16,4 m2

Carport till intilliggande hus

CARPORT 18,2 m2

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,1 22,1mm2 2

G6 G6

TERRASS TERRASS 19,6 19,6mm2 2

PLAN 1 N N

FÖRKLARING:

PLAN PLAN11 FÖRKLARING: FÖRKLARING: LL

LINNESKÅP LINNESKÅP

GG

GARDEROB GARDEROB

HH

HÖGSKÅP HÖGSKÅP

LINNESKÅP

H

G

GARDEROB

H/U/M

ST

STÄDSKÅP

UGN, MICRO H/U/M HÖGSKÅP, UGN, MICRO H/U/M HÖGSKÅP,

STST STÄDSKÅP STÄDSKÅP

KK

KYLSKÅP KYLSKÅP

VÄRMEPANNA VPVP VÄRMEPANNA

FF

FRYSSKÅP FRYSSKÅP

PLAN PLAN22

L

VP TEKNIK

TMTM TVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

ECEC FSFS

ELCENTRAL ELCENTRAL

DMDM DISKMASKIN DISKMASKIN HÄLL HÄLL

FÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

EC FS

TM

TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

TT

TORKTUMLARE

K

KYLSKÅP

F

FRYSSKÅP

TTTT TORKTUMLARE TORKTUMLARE

VÄRMEPANNA KAPPHYLLA KAPPHYLLA

DM

TILLVAL TILLVAL UNDERCENTRAL

FASAD MOT TRÄDGÅRD

UNDERCENTRAL TEKNIK TEKNIK UNDERCENTRAL

HÖGSKÅP

DISKMASKIN

7Cs

KAPPHYLLA TILLVAL

FASAD MOT CARPORT HÄLL

ELCENTRAL FÖRDELARSKÅP

HUS Cs7 Cs7 HUS 2020-10-12 2020-10-12

FASAD MOT GATA

FASAD MOT GRANNHUS

MED MEDRESERVATION RESERVATIONFÖR FÖREVENTUELLA EVENTUELLAÄNDRINGAR ÄNDRINGAR

VALLBYN VALLBYN FJÄRÅS FJÄRÅS ETAPP ETAPP 22

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

48

HUS HUSCs7 Cs7 2020-10-12 2020-10-12

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

6-7 RUM & KÖK – 149 M2 NR 7C:S

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

SOVRUM 12,1 m2

Intilliggande hus

G6

G6

L6

G6

SOVRUM 9,3 m2

PLAN 2

2

3

4

5M

G

BADRUM 3,5 m2 Carport till intilliggande hus

HALL 7,0 m2

SOVRUM 8,9 m2

1

L6

VARDAGSRUM 22,1 m2

Tillvalsplanlösning

L6

ALLRUM 10,4 m2

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

SOVRUM 11,2 m2

HUS Cs

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

49


ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

6-7 RUM & KÖK – 149 M2 NR 9C:S

 SK AL A 1:100 (A4)

ENTRÈPLAN

0

1

F TT

2

3

4

5M

DM

K

TM

TVÄTT 4,7 m2 VP

ST/TEKNIK G6

HALL SOVRUM SOVRUM 12,1 m m22 12,1

BADRUM 3,7 m2

Carport Carporttilltillintilliggande intilliggandehus hus

SOVRUM SOVRUM 8,9 m m22 8,9

FÖRRÅD G6 7,0 m2 G6

F F L6 L6

G6 G6

L6 L6

BADRUM BADRUM 3,5 m m22 3,5

SOVRUM 11,2 m2

DM DM

SOVRUM SOVRUM 9,3 m m22 9,3

TVÄTT TVÄTT 4,7 4,7 m2 m2

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,1 m m22 22,1

G6

EV. KAMIN

VARDAGSRUM 22,4 m2

SOVRUM SOVRUM 12,112,1 m2 m2

G6 G6

BADRUM BADRUM 3,7 3,7 m2 m2

H/U/M H/U/M

FRDFRD

SOVRUM SOVRUM 8,9 8,9 m2 m2

TERRASS 19,6 m2 SOVRUM SOVRUM 11,211,2 m2 m2

PLAN 22 PLAN

EV. EV. KAMIN KAMIN

G6 G6G6 G6L6 L6

BADRUM BADRUM 3,5 3,5 m2 m2

G6 G6 L6 L6

SOVRUM SOVRUM 9,3 9,3 m2 m2

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,422,4 m2 m2

G6 G6

HALL HALL 7,0 7,0 m2 m2

Carport till intilliggande hus Carport till intilliggande hus

KÖK KÖK 16,416,4 m2 m2

Carport till intilliggande hus Carport till intilliggande hus

G6 G6

G G

G6

VP VPST/TEKNIK ST/TEKNIK

HALL HALL

FÖRRÅD FÖRRÅD 7,0 7,0 m2 m2

H/U/M

FRD

K K

TT TTTM TM

CARPORT CARPORT 18,218,2 m2 m2

G6 G6

G6

G G

Carport Carporttilltillintilliggande intilliggandehus hus

HALL HALL 7,0 m m22 7,0

KÖK 16,4 m2

Carport till intilliggande hus

CARPORT 18,2 m2

VARDAGSRUM VARDAGSRUM 22,122,1 m2 m2

G6 G6

TERRASS TERRASS 19,619,6 m2 m2

PLAN 1 N N

FÖRKLARING:

PLAN 11 PLAN

LINNESKÅP

H

G

GARDEROB

H/U/M

ST

STÄDSKÅP

FÖRKLARING: FÖRKLARING: L

LLINNESKÅP LINNESKÅP

G

GGARDEROB GARDEROB

H

HÖGSKÅP HHÖGSKÅP

TM TMTVÄTTMASKIN TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, UGN, MICRO H/U/MH/U/M HÖGSKÅP, MICRO TT

VP

ST

STSTÄDSKÅP STÄDSKÅP

K

KKYLSKÅP KYLSKÅP

VP

VÄRMEPANNA VPVÄRMEPANNA

F

FFRYSSKÅP FRYSSKÅP

TEKNIK

EC ECELCENTRAL ELCENTRAL FS

DM DMDISKMASKIN DISKMASKIN HÄLL HÄLL

FSFÖRDELARSKÅP FÖRDELARSKÅP

EC FS

K

HÖGSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

HÖGSKÅP, UGN, MICRO

TT

TORKTUMLARE

F

KAPPHYLLA KAPPHYLLA

UNDERCENTRAL

DM

TILLVAL TILLVAL

ELCENTRAL

9Cs

KYLSKÅP

TTTORKTUMLARE TORKTUMLARE

VÄRMEPANNA

FASAD MOT TRÄDGÅRD

UNDERCENTRAL UNDERCENTRAL TEKNIK TEKNIK

PLAN 22 PLAN

L

FRYSSKÅP DISKMASKIN

KAPPHYLLA TILLVAL

FASAD MOT GATA HÄLL

FÖRDELARSKÅP

HUS Cs9 Cs9 HUS 2020-10-12 2020-10-12

FASAD MOT GATA

FASAD MOT GRANNHUS

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR

VALLBYN VALLBYNFJÄRÅS FJÄRÅSETAPP ETAPP22

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

50

HUS Cs9 HUS Cs9 2020-10-12 2020-10-12

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.


ÄPPELGÅRDEN ↑ FJÄRÅS

ÄPPELGÅRDEN, FJÄRÅS

6-7 RUM & KÖK – 149 M2 NR 9C:S

 SK AL A 1:100 (A4)

ÖVRE PLAN

0

SOVRUM 12,1 m2

G6

G6

L6

G6

SOVRUM 9,3 m2

PLAN 2

2

3

4

5M

G

BADRUM 3,5 m2 Carport till intilliggande hus

HALL 7,0 m2

SOVRUM 8,9 m2

1

L6

VARDAGSRUM 22,1 m2

Tillvalsplanlösning

L6

ALLRUM 10,4 m2

KOSTNAD FÖR TILLVALSPLANLÖSNING TILLKOMMER Se detaljer och priser genom att scanna koden med din mobilkamera.

SOVRUM 11,2 m2

HUS Cs

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Tips! För att mäta på planritningen ta hjälp av skalan högst upp på sidan.

51


»Köket och matplatsen vänder sig ut mot gårdsgatans liv«


»Med rötterna i skogen« Derome är Sveriges största familjeägda träindustri som nu drivs av den tredje generationen. Det som för mer än sjuttio år sedan började med en enkel bysåg, har nu växt till en stor koncern. Trä är den gröna tråden genom hela vår verksamhet och blir till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi. Med mångårig kunskap och kärlek till hantverket förädlar vi råvaran hela vägen – från skog till färdigt hus.

En samhällsbyggare i tiden

Ett av Deromes kärnvärden är ansvarstagande. Vi verkar för en hållbar utveckling och tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi utvecklar råmark till hållbara samhällen för människor att leva och trivas i, samt uppleva trygghet. När vi planerar bostadsområden strävar vi efter variation och bygger villor, bostadsrätter och hyresrätter. Allt för att skapa levande samhällen med plats för alla. Som samhällsbyggare tar vi vårt ansvar. Både idag, imorgon och för kommande generationers framtid.

Trä för framtiden

Det är härligt att bo i ett trähus. Ofta blir känslan tyst, varm och ombonad. Trä är ett mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö, dessutom är det väldigt vackert. När du bor i ett trähus från oss kan du vara trygg med att du bidrar till ett samhälle som är långsiktigt hållbart. Vi har den unika möjligheten att följa hela kedjan från skog till färdigt hus. Då vet vi att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Fördelarna med att bygga trähus är alltså många, både för dig och miljön.


SILVERPILEN ↑ VARBERG

Teckenförklaring FörFör varje varjeträd trädvi vi skördar planterar skördar planterar vi vi minst minsttvå tvånya nya

DM  Diskmaskin

FRD  Förråd

 Spis

 Badrumskommod

U

 Ugn

 WC-stol

M

 Micro

 Dusch

H/U  

 Badkar

Högskåp m. ugn

 Kamin

 Diskho  Köksskåp

ST  Städskåp

F  Frys

EC

K  Kyl

FS  Fördelarskåp

TM  Tvättmaskin

 El-central

VP  Värmepump

TT  Torktumlare

 Ho

G   Garderob

 Tillval

L   Linneskåp


Tips! Använd skalan på planritningarna för att mäta rummens storlek.

Ditt nya hus är en viktig del av en hållbar morgondag och du kan vara trygg med att vi på Derome tar hand om våra gemensamma resurser på bästa sätt. Tack vare att vi har kontroll på hela kedjan – från skog till färdigt hus – så kan vi vara med och styra varenda detalj i rätt hållbar riktning. Det är helt unikt. deromebostad.se 0340-66 64 25 facebook.com/deromebostad instagram.com/deromebostad

Profile for Deromegruppen

Kvarteret Äppelgården, Fjärås  

Kvarteret Äppelgården, Fjärås