__MAIN_TEXT__

Page 1

Silverpilen VARBERG

Tolv kedjehus


29

EN TRYGG RESA TILL DITT HEM

6

30

RITNINGAR

34

DEROME - MED RÖTTERNA I SKOGEN

ETT OMRÅDE NÄRA DET MESTA

10

ARKITEKTEN OM SILVERPILEN

14

INREDNINGSVAL

22

KARIN TIPSAR

27

SÅ HÄR GÅR DET TILL ATT KÖPA BOSTAD AV OSS

SILVERPILEN I VARBERG Antal hus 12 Boyta

138-156 m2

Tomtyta

ca 455-793 m2

Arkitekt

Liljewall Arkitekter

Ägandeform Äganderätter Bostadstyp Kedjehus Mäklare

Magnus Liljengren, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling magnus.liljengren@lansfast.se, 0730-80 03 99

Kontakt

Derome Mark & Bostad, marknadsavdelning, 0340-66 64 25, marknad@derome.se Broschyren trycks i tidigt skede. Därför reserverar vi oss för eventuella tryckfel och ändringar.

Tryckt

December 2019

Läs mer om bostäderna


PETER MOSSBRANT, VD DEROME HUS

Passionen sitter i väggarna För över 70 år sedan startade min farfar en liten bysåg, då la han grunden för ett långsiktigt bolag som idag utvecklar hela kedjan – från skog till färdigt hus. Vi vet därför att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Skog och trä har alltid varit en stor del av mitt liv. Som liten var jag ofta med pappa på brädgården i Derome och till skogen återvänder jag alltid för att reflektera och hämta inspiration. Med tiden växte mitt intresse av att bygga hus till att bli min passion. Att skapa hem och omgivningar för människor att trivas i, ligger mig varmt om hjärtat. Vi bygger våra hus i trä och passionen sitter i väggarna. Men det är först när du flyttar in som hemmet får sitt liv och nya minnen skapas.


HEM FÖR HELA FAMILJEN

Familjärt, modernt & hållbart På den natursköna åsen i Träslövs Trädgårdsstad, tio minuters cykelavstånd från centrum, planerar vi området Silverpilen. Det blir tolv kedjehus med ett enkelt och tydligt formspråk. Ett hem för vardagsliv, gemenskap, aktivitet och avkoppling. Husen i Silverpilen ligger utmed en lugn gårdsgata. Det tror vi skapar förutsättning för en familjär och gemytlig känsla. Här kan du hälsa på grannen över häcken och barnen kan enkelt springa över och leka med varandra. Många gånger skapas en speciell gemenskap när alla flyttar in samtidigt i ett nytt bostadsområde. Ofta är det människor i liknande livssituationer och som kanske har barn i samma åldrar. Har du tur knyts vänskapsband för livet.


Nära det mesta

GYMNASIUM

GYMNASIUM

VARBERGS FÄSTNING VARBERG CENTRUM

SKOLA F-5 GYMNASIUM

MATBUTIK MOTIONSSPÅR EVENT- & IDROTTSANLÄGGNING

FÖRSKOLA

FÖRSKOLA

SJUKHUS & APOTEK SKOLA F-3

SKOLA 4-9

STRANDPROMENAD

SILVERPILEN

KÅSA

FÖRSKOLA/SKOLA F-6

VÅRDCENTRAL MATBUTIK APELVIKEN

6


SILVERPILEN ↑ VARBERG

I den östra delen av Varberg, på tio minuters cykelavstånd från torget, växer den nya stadsdelen Träslövs Trädgårdsstad fram. Här samsas nu både villor, kedjehus och flerbostadshus i en skön variation. BO DÄR ANDRA HAR SEMESTER Koppla av i den natursköna omgivningen, med promenadstråk i skogsdungarna runt omkring eller ta en cykeltur ner till havet och klipporna kring Apelvikens och Kåsas stränder. Under sommaren sjuder Apelviken av människor som badar, solar, surfar och motionerar. Här kan du också stanna till och ta en lunch på någon av de mysiga restaurangerna utmed den långa sandstranden eller dröja dig kvar och följa solen som går ner i horisonten.

Varbergs berömda nakenbad ligger här om du behöver ett svalkande dopp innan shopping. Varberg har ett av Sveriges största torg och i centrum strosar du på de stenlagda gatorna, med allt på behändigt gångavstånd. På gatorna runt torget finns caféer, restauranger och pubar. LEV ETT ENKELT & AKTIVT LIV I Träslövs Trädgårdsstad är det enkelt att leva ett aktivt fritidsoch föreningsliv. Du har nära till många av Varbergs idrottshallar och anläggningar med aktiviteter som fotboll, padel, innebandy, tennis, simning och golf bland mycket annat. I närområdet finns det både sjukhus, apotek, vårdcentral, mataffär, handelsträdgård, samt ett flertal förskolor och skolor att välja bland.

SALTA BAD INNAN SHOPPING Tar du dig in mot stan, bjuder strandpromenaden på fina vyer över klippor och hav. Det finns flera fina bad på vägen och

I NÄROMRÅDET Matbutik Willys › 2 km Stora Coop › 2,5 km Förskolor Prästakullens förskola › 500 m Bolmens förskola › 2 km Montessoriförskolan › 3 km

E6

Grundskolor

Almers skola 4-9 › 2 km Mariedalsskolan F-3 › 3 km Montessoriskolan F-6 › 3 km Furubergsskolan F-5 › 2,5 km

Gymnasieskolor

Peder Skrivares gymnasium › 2 km Ljud & Bildskolan › 2 km Drottning Blankas › 4 km

Vård/Apotek Varbergs Sjukhus › 1,5 km Vårdcentral › 2 km Apotek › 1,5 km Idrott/Event  Påskbergsvallen › 3 km Arena Varberg › 3 km Naturområden

Motionsslinga Påskberget › 3 km Motionsslinga Breared › 2 km

7


»Med sin oändliga horisont lockar Apelviken till avkoppling, motion, lek, nöjen och Sveriges bästa surfing året om«


Arkitekten om Silverpilen

Foto: Liljewall Arkitekter

EMILY-CLAIRE GOKSØYR – LILJEWALL ARKITEKTER

Flexibelt hus med härlig takterrass Silverpilen ligger på den natursköna åsen i Träslövs Trädgårdsstad, med vida vyer ut över åkerlandskapet. Kvarteret karaktäriseras av småskalig träbebyggelse och härliga trädgårdar med utsikt över naturområdet nedanför. Silverpilen består av två typer av kedjehus med olika storlek och i tre olika kulörer – faluröd, varmgrå och svart. MODERN GESTALTNING Ett enkelt och tydligt formspråk präglar gestaltningen av husen. Släppet mellan carporten och huset skapar öppningar från gatan till utsikten och skapar en trevlig gatumiljö med varierande skalor. Gestaltningen av fasaderna och de distinkta takutsprången ger ett modernt utryck. Carportarnas sedumtak är ett miljövänligt alternativ som gör att byggnaderna smälter in fint i omgivningen. Tack vare formen på husen skapas flera uteplatser i olika väderstreck, varav den ena är en stor takterrass i sydvästläge.

10

GENOMTÄNKTA SIKTLINJER OCH DETALJER Klassiska arkitektoniska grepp så som siktlinjer och rundgång skapar fina utblickar och rörelse inom bostaden. Trappan spelar en central roll i huset och placeringen och utformning har varit viktig när planerna har arbetats fram. Trappan är tänkt som en möbel och fungerar även som en rumsavdelare mellan kök och matsal eller vardagsrum. Köket är hjärtat i huset och köksön blir den naturliga samlingspunkten för hela familjen. Från köket nås både matsalen och vardagsrummet som ligger i vinkel, båda med stora fönster. Stora skjutpartier suddar ut gränserna mellan inne och ute och öppnar upp till altanen och trädgården. FLEXIBELT OCH LÄTT ATT MÖBLERA I båda hustyperna har fokus varit att skapa stora rum för att möjliggöra god möblerbarhet och flexibilitet i användningen. Praktiska aspekter som mycket förvaring och en groventré i anslutning till carporten underlättar även i vardagen.


»Trappan är tänkt som en möbel och fungerar även som en rumsavdelare mellan kök och matsal eller vardagsrum«

DENNA ILLUSTRATION INNEHÅLLER TILLVAL


Se detaljerade planritningar på sid 30-33

DENNA ILLUSTRATION INNEHÅLLER TILLVAL


SILVERPILEN ↑ VARBERG

Hus med hjärta Silverpilen består av två olika hustyper. På fyra tomter byggs hus med en boyta på 138 m2 och på resterande tomter byggs hus som får en boyta på 156 m2. Planlösningarna i husen är snarlika - med ett sovrum på entréplan där också kök, matplats och vardagsrum skapar husets hjärta. NJUT AV LJUS OCH TRÄDGÅRD INNE OCH UTE I vardagsrum och kök släpper stora fönsterpartier in ljuset och närheten till trädgården blir påtaglig. Härifrån tar du dig också ut till baksidans uteplats. På entréplan finns även badrum och tvättstuga/groventré med separat ingång från carporten. TAKTERRASS OCH PRIVAT DEL PÅ PLAN TVÅ På det övre planet har husen liknande planlösning med en mer privat del. Här finns två sovrum, badrum, ett allrum och en praktisk klädkammare. Från allrummet når du den stora takterrassen. En perfekt plats att njuta av soliga dagar och somriga kvällar. FASADER I TRÄ MED NATURLIG KÄNSLA Husen är byggda i trä och har en färgsättning som varierar i jordnära toner av grått, rött och svart. Den stående träpanelen utan knut- och foderbrädor skapar ett stramt utseende. Taken har släta betongpannor i liknande färger som träpanelen vilket skapar en fin helhet. Varje hus har en carport med tillhörande förråd. En fin detalj som förstärker den naturliga känslan i husen och området är carportens sedumtak.

13


Inredningsval Ett nyckelfärdigt hem innebär att när du får nycklarna av oss är ditt nya boende helt klart att flytta in i. Vi har valt ut material och produkter från välkända varumärken som ingår i köpet men självklart kan du anpassa dem enligt ditt tycke och smak. På följande sidor ser du inspiration till ditt nya hem. Vi skapar personliga hem tillsammans med dig som kund. I vår tillvalsportal presenteras inredningen i sin helhet och det är här du gör ditt slutgiltliga val.


Inredning & tillval

Rumsbeskrivning Innertak:

Vitmålad gips med fasade kanter.

Innerväggar:

Vitmålad gips.

Innerdörrar:

Vita med ram från Swedoor.

Foder, socklar och lister:

Vita släta, fabriksmålade med synliga spikhål.

Fönsterbänkar:

Vita i mdf, fabriksmålade.

Golv: Ekparkett 3-stav från Kärhs, klinker i entré och groventré. Trappa:

Vitmålad trappa och spaljé med plansteg och handledare i ek eller ask.

Garderober: Vita med slät lucka Aspekt från Marbodal, enligt ritning. Kök: Vita släta luckor, Arkitekt från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat och underlimmad disk- ho. Stänkskydd i kakel ovan diskbänk. Köksblandare från Mora. Induktionshäll, utdragbar spisfläkt, kyl och frys, inbyggnadsugn, inbyggd micro samt helintegrerad diskmaskin. Rostfria vitvaror från Siemens. WC/D entréplan:

Vit kommod med handfat och spegelskåp från Svedbergs. Golvstående toalett från Ifö och raka duschväggar med klarglas från Svedbergs. Tak- dusch och tvättställsblandare från Mora. Kakel på väggar och klinker på golv. Golvvärme. Tillval för handdukstork kan göras.

WC/D plan två:

Vit kommod med handfat och spegelskåp från Svedbergs. Golvstående toalett från Ifö och raka duschväggar med klarglas från Svedbergs. Tak- dusch och tvättställsblandare från Mora. Kakel på väggar och klinker på golv. Tillval för elgolvvärme, badkar och handdukstork kan göras.

Klädvård/tvätt:

Vit skåpinredning med släta luckor Aspekt från Marbodal, enligt ritning. Bänkskiva i laminat och diskho. Blandare från Mora. Tvättmaskin och tork- tumlare från Siemens. Klinker på golv.

Belysning: Kök: Spotlights i taket mellan köksön och köks bänk, LED-belysning under överskåp. WC/D: Tak armatur och integrerad belysning i spegelskåp. Klädvård/tvätt: Takarmatur och ljusramp under överskåp. Klädkammare/förråd: Takarmatur. Övrigt:

Tillval för kamin från Contura kan göras.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


INSPIRATION

»Du får chansen att träffa en kökssäljare som hjälper dig att anpassa köket efter din stil och smak«


Välj vita, svarta eller rostfria vitvaror från Siemens

Vi har valt en blyfri blandare från Mora som standard. Med rätt blandare sparar du både vatten, pengar och på miljön.

HUSETS MEST ANVÄNDA RUM

Köket – hemmets hjärta Vår köksleverantör till Silverpilen är Marbodal. De har idag Sveriges bredaste sortiment av Svanenmärkta kök. Att du ska kunna tänka långsiktigt i ditt val av material är en självklarhet för oss. Eftersom vi tillbringar mycket tid i köket, tycker vi det är viktigt att du är med och får välja ett kök som passar just din stil. Därför får du träffa en kökssäljare som hjälper dig att rita upp ett kök efter dina önskemål.

En bänkskiva sätter stilen i ditt kök. Det är en viktig arbetsyta som måste klara av flera års flitigt slitande och användande. Marbodals bänkskivor finns i olika material och utföranden. Vilken väljer du?

KLASSISKT, MODERNT ELLER LANTLIGT?


INSPIRATION

»Takdusch ingår i båda badrummen och på plan två kan du välja till ett badkar«


SILVERPILEN ↑ VARBERG

Vårt badrumssortiment kommer från Svedbergs

INRED MED DIN PERSONLIGA STIL

Badrum – för lugn & ro FÖRVARING I badrummet är det lätt att det svämmar över av prylar. I en bra kommod kan du med fördel förvara alla de saker som annars hamnar på tvättstället. Du har möjlighet att välja beslag och färg på kommoden. I spegelskåpet finns ett dolt uttag för att lätt kunna ladda rakapparater, eltandborste eller enkelt koppla in hårfönen.

INREDNING Svedbergs erbjuder många olika lösningar för bra förvaring i badrummet. När vi har installerat badrumsmöblerna kan du enkelt i efterhand komplettera med lådor, korgar och förvaringsfack.

Badrummet är det rum som utsätts för flest temperaturväxlingar och behöver produkter som är hållbara. Därför har vi valt Svedbergs som leverantör till inredningen. I Silverpilen ingår takdusch i båda badrummen och på plan två kan du välja till ett badkar. Kakel och klinker väljer du direkt hos vår entreprenör. Då får du experthjälp och bra tips på vad du ska tänka på vid val av ytskikt.

Kakel tillverkas av lergods och bränns vid lägre temperatur medan klinker tillverkas av stengods och bränns vid högre temperatur, och blir därmed mer hållbart. Det är därför kakel är avsett för endast vägg och klinker kan användas både till vägg och golv.

19


INSPIRATION

»Ta chansen att möta elektrikern för att göra dina personliga val, så som handdukstork, golvvärme och spotlights«


DEROME

HÅLLBAR INREDNING

Ett hållbart hem anpassat för dig Vi vill ge dig möjlighet att inreda ditt nya hem på ett hållbart sätt. Vi försöker välja material som har liten miljöpåverkan och som ska hålla under lång tid. Därför samarbetar vi med flera kända leverantörer som har miljömärkta produkter i sitt sortiment. I Silverpilens hus är väggar, lister och tak vita. Under tillvalsprocessen får du möjlighet att göra tillval av färg och tapet hos utvald färgbutik.

Parketten som kommer från Kährs är Svanenmärkt. Du kan också boka ett möte med vår elinstallatör där ni går igenom elritningen och du får tips om eventuella tillval och hur man kan tänka hållbart med hjälp av smarta hem – att exempelvis styra uppvärmning och belysning enkelt via app.

Att inreda sitt hem personligt är enkelt med en väl vald tapet. En tapet gör att ett rum känns mer ombonat och varmt än vad en målad vägg gör.

HEMMETS GRUND

Välj bland Svanenmärkta golv från Kährs

Helhetsintrycket i rummet påverkas av vilket golv du väljer. Vill du ha mörkt eller ljust golv? 1-stav eller 3-stav? Bra att veta är att mörka golv slukar ljus och gör att rummet upplevs lite mer varmt och mysigt. Ett ljust golv skapar rymd och får tillsammans med ljusa väggar rummet att se större ut.

21


KUNDANSVARIG TIPSAR

Karin Liljengren KUNDANSVARIG REGION SYD

Tre tips om tillval GÖR DET ENKELT Om du tycker det är jobbigt att välja får du en fin bostad genom vår högt satta standard, även om du låter bli att göra enskilda val. PRIORITERA Att måla om en vägg är lättare och billigare än att byta golv. Av den anledningen kan det vara värt att lägga mer tanke bakom valet av golv. GÖR BUDGET Sätt en budget redan innan du går in i tillvalsprocessen, gör därefter en önskelista och prioritera sedan utifrån vad som är viktigast för dig.


SILVERPILEN ↑ VARBERG

Till husen i Silverpilen har vi valt ut material och produkter från välkända varumärken. För att du ska kunna sätta din egen personliga prägel på ditt nya hem ger vi dig möjlighet att göra olika typer av inredningsval. De flesta av valen görs via oss och några görs direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Vad som ingår i Silverpilens hus kan du se i rums- och byggnadsbeskrivningen.

SÅ HÄR GÖR DU DINA TILLVAL När du skrivit kontrakt och tiden för att göra inredningsval närmar sig, får du en tidplan av oss. Den ger dig en överblick över när dina inredningsval hos oss och respektive entreprenör måste vara klara, för att huset ska bli klart i tid. DIGITAL TILLVALSPORTAL Inredningsvalen som du gör via oss, sker via en digital tillvalsportal. Det innebär att du får en unik länk till just din bostad där du ser vilka val du kan göra. I tillvalsportalen ser du den standard som ingår och de tillval som kan göras. Du kommer få mer information om tillvalsportalen när tiden för dina inredningsval närmar sig.

INREDNINGSVAL VIA LEVERANTÖR/ENTREPRENÖR Några val har du möjlighet att göra direkt med våra leverantörer och entreprenörer. Det beror på att de har fackmannakunskap inom sitt område, vilket ger dig som köpare både bättre service och större valmöjligheter. Om val görs utöver specifikationen i ditt kontrakt, direkt med leverantör eller entreprenör, upprättas ett avtal er emellan. Eventuell extra kostnad faktureras då direkt till dig från leverantör/entreprenör.

23


HUS, TOMT OCH TRÄDGÅRD

Ditt hus och din utemiljö När du flyttar in i Silverpilens hus får du en tomt som är grovplanerad med harpad matjord på trädgårdsytor. Den sköna uteplatsen i markplan och takterrassen får trätrall. Uppfarten till carporten är asfalterad och vi lägger betongplattor vid entréerna enligt ritning. I köpet ingår det också plantor till en ligusterhäck som vackert ramar in och avgränsar din tomt. Ett skärmtak ovanför entrédörren skyddar både dig och dörren vid oväder. Även en matchande sopnisch med stilrena fasadnummer och en låsbar brevlåda i metall ingår som standard.


Brännås park lerum ↑ Lorem ipsum

Byggnadsbeskrivning Grund:

Ta chansen att göra tillval med markentreprenören

Betongplatta på mark.

Stomme: Trä. Yttertak:

Släta takpannor Minister från Monier på huset, sedumtak på förråd och carport.

Fasad:

Stående målad träpanel.

Entrédörrar: Nordan. Fönster/ Traryds, skjutpartier vid uteplats från fönsterdörrar: Nordan. Balkong/uteplats:

Trallgolv på uteplats och takterrass. Takterrassen har ett träräcke med dubbla ståndare. Spaljé i trä som insynsskydd mellan husen vid uteplatsen.

Carport/förråd:

I carporten finns plats för en bil. Varmisolerat förråd.

Markplanering /trädgård:

Tomten är grovplanerad med harpad matjord. Betongplattor läggs enligt markritning och uteplats i trätrall färdigställs på baksidan. Asfalterad uppfart. Häck enligt markritning ingår som kunden hämtar och planterar själv vid lämplig årstid. Tillval kan göras direkt med markentreprenör.

Uppvärmning/ Frånluftsvärmepump från Nibe. ventilation: Tilluft via spaltventiler i fönster och väggventil, frånluft via frånluftsvärme- pump. TV/IT:

Anslutning via Varbergs stadsnät.

Sophantering:

Sopnisch för kärl på tomten.

Övrigt:

Fasadbelysning från Westal ingår vid entré, groventré, terrass och uteplats. Takarmatur i carport och förråd. Fasad- nummer, vattenutkastare, brevlåda och brandvarnare ingår.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.


Tips!

Att ha rätt belysning på rätt ställe är av stor betydelse för energianvändningen. Starkare belysning där man arbetar och mer begränsad allmänbelysning ger upplevelse av ljus på rätt plats utan onödigt hög energianvändning.

SVÅRA ORD

Vad är byggnadskreditiv? Det är ett lån som du kan få av banken när du bygger en ny bostad. Byggnadskreditivet betalas ut succesivt för att betala stora fakturor under byggtiden. Det som är bra med byggnadskreditiv är att du bara betalar ränta på den del av lånet som du har utnyttjat. När byggnationen är klar läggs det om till ett vanligt bolån.

Glöm inte att se över din hemförsäkring!

Nyfiken att följa bygget på nära håll? Under byggnationen kan det finnas möjlighet att besöka arbetsplatsen. Av säkerhetsskäl behöver det göras tillsammans med vår personal. Vi kontaktar dig när det kan bli aktuellt. Spontanbesök är tyvärr inte tillåtet.

DAGS ATT FLYTTA

VAD BEHÖVER DU TÄNKA PÅ? När tillträdet i din nya bostad närmar sig är det dags att börja tänka på flytten. Här kommer några tips. → Flyttanmälan. Detta kan du göra hos Skatteverket. → Ordna med hemförsäkring. → Säga upp eller flytta de abonnemang du har på exempelvis internet, elavtal och parkering. → Slutstädning. Glöm inte ytan bakom kyl och frys! Ta hjälp av en städfirma om du inte vill städa själv. → Boka flyttfirma. Har du inte möjlighet att flytta själv så kan det vara en god idé att boka hjälp i tid.

26


SILVERPILEN ↑ VARBERG

KÖPA BOSTAD AV OSS

Hur går det till? Att köpa en ny bostad är en av de största affärerna många gör. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp hos oss ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Vi vill ge dig en smidig resa till ditt nya hem.

1 → 2 → 3 → 4 → 5 → 6 → 7 → 8 Kontrakt

Finansiering

Inredningsval

Besiktning

Slutbetalning

Inflyttning

1. KONTRAKT

5. SLUTBETALNING

2. FINANSIERING

6. INFLYTTNING

När du gjort ditt val av bostad, tecknas ett köpekontrakt för tomten och ett entreprenadavtal för att bygga huset. Du betalar en handpenning när avtalen är underskrivna.

Inför byggstarten läggs vanligtvis ett byggnadskreditiv upp för din blivande fastighet i den bank du valt. Det ska också upprättas en betalningssäkerhet av banken. Från byggnadskreditivet betalas tomt och entreprenad etappvis efter betalningsplanen i kontraktet.

3. INREDNINGSVAL

Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter av hög kvalitet som ingår i ditt köp. Du har också möjlighet att göra fler inredningsval för att sätta din personliga prägel på bostaden. Dina inredningsval gör du enkelt i vår digitala tillvalsportal. Din kontaktperson guidar dig om du känner dig osäker.

4. BESIKTNING

Innan tillträdet utför en opartisk besiktningsman en slutbesiktning av huset och tomten. På plats finns vår projektledare och självklart bjuds du också in. Om det upptäcks några brister åtgärdar vi det, vanligtvis inom två månader efter besiktningen.

Efter inflytt

Utvärdering

Senast den dagen du flyttar in betalar du den sista delen av entrepenaden. Om du har gjort några inredningsval till din bostad ska de vara betalda senast två månader innan tillträdesdagen.

Senast 12 veckor innan slutbesiktning får du besked om tillträdesdag. Vid tillträdet finns möjlighet att ställa frågor och vi går igenom viktig information om bostaden. När du visar upp kvittot på slutbetalningen får du dina nycklar. Välkommen till ditt nya hem!

7. EFTER INFLYTT

När du har flyttat in är vi inte långt bort. Har du några frågor kan du kan nå oss enkelt via telefon eller e-post.

8. UTVÄRDERING

I vår strävan att alltid utvecklas är det viktigt för oss att veta hur du upplevde ditt bostadsköp. Två månader efter inflyttning får du en enkät som mäter hur nöjd du är. Vi vill förstås att alla köpare ska bli så nöjda som möjligt, därför betyder ditt svar mycket för oss.

27


Tips!

BRA ATT VETA

SÅ HÄR BETALAR DU Du kommer göra delbetalningar vid olika tillfällen. Summorna för de olika betalningarna är husspecifika och finns uppställda i ditt kontrakt. 1. Handpenning betalas i samband med kontraktsskrivning. 2. Köp av tomten sker innan byggstart. När tomten är betald kan du söka lagfart och det är då du blir ägare till fastigheten. 3. När huset levereras betalas 50% av summan. 4. Två månader innan tillträdet betalas 35% av summan och eventuellt extra inredningsval som du har gjort. 5. Den sista betalningen som är på 15% ska vara betald den dagen du får nycklarna till huset.

Visste du att många hänger sina tavlor för högt. Ett tips är att hänga dem i ögonhöjd. Vill du vara exakt så är den genomsnittliga ögonhöjden 145 cm från golvet till mitten av tavlan.

BRA ATT VETA

ATT ÄGA SITT HUS Att köpa småhus med äganderätt, innebär att du köper ditt hus och tomt och blir lagfaren ägare till fastigheten. Som regel blir du medlem i en samfällighet tillsammans med övriga boende i området. Samfälligheten ansvarar exempelvis för gemensamma ytor i området, så som lekplatser och vägar. Det är också du och dina grannar som genom den styrelse ni väljer kan ta beslut som påverkar bostadsområdet. Medlemmarna betalar en årsavgift som bland annat ska täcka drift och underhåll, storleken beslutas av samfällighetens styrelse.

SVÅRA ORD

Vad är lagfart? När du har köpt ditt hus och fått ditt köpebrev är det dags att söka lagfart för fastigheten hos Lantmäteriet. Lagfarten är en värdehandling och beviset på att du äger fastigheten. När du söker lagfarten ska du också betala en stämpelskatt på 1,5% av priset på fastigheten. Du kan få hjälp med att söka lagfart av din bank.

28

1,5 %

AV FASTIGHETENS PRIS ÄR DEN NUVARANDE STÄMPELSKATTEN FÖR ATT SÖKA LAGFART.


Namn XX

En trygg resa till ditt nya hem Att köpa sin egen nyproducerade bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill också att det ska bli en av de bästa. Vi vet hur viktigt boendet är och gör allt för att du ska trivas i ditt nya hem. Vi värdesätter den personliga kontakten och vill att ett bostadsköp ska vara enkelt. Därför har du som köpare kontakt med samma person genom hela processen. När du köper en ny bostad av oss är den alltid nyckelfärdig, du behöver med andra ord inte bekymra dig för annat än flyttlasset. Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt köp och erbjuder därför ett trygghetspaket. Som till exempel kan hjälpa vid dubbel boendekostnad. Vi kan även erbjuda ett avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och enkel resa till ditt nya hem.


KEDJEHUS 138 M2

Carport till intilliggande hus

NR 1A, 2A, 3A & 4A ENTRÉPL AN

DM

K

KÖK 13,1 m2

F

U

M

SOV/KONTOR 7,3 m2

WC/D 4,2 m2

ALLRUM 18,8 m2

FRD/ST 2,6 m2 MATPLATS 13,7 m2

ENTRÉ 5,3 m2 TVÄTT 5,1 m2 TM

ALTAN

TT

VP

FRD 9,3 m2

CARPORT

Intilliggande hus

PATH: \\liljewall.se\Projektering\Liljewall\2019\11903900\A\ARCHICAD\Hustyp_2.pln; PRINTED: 2019-11-08 - 14:42; BY: emgo

PLAN 1 FÖRKLARING: G

GARDEROB

K

KYLSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

ST

STÄDSKÅP

F

FRYSSKÅP

TT

TORKTUMLARE

VÄRMEPANNA

DISKMASKIN

KLK

KLÄDKAMMARE

EL-CENTRAL / MULTIMEDIA

HÄLL

VP ec/mc fm

FASADMÄTARSKÅP

KAPPHYLLA KAMIN (TILLVAL)

ANTAL RUM: 5 ROK BOYTA PLAN 1: 81,8m2 BOYTA PLAN 2: 57,1m2 TOTAL BOYTA: 138,9m2

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR. PLACERING AV CARPORT VARIERAR, SE SITUATIONSPLAN FÖR EXAKT PLACERING

SILVERPILEN Intilliggande carport

FASAD FASAD MOT MOT VÄSTER VÄSTER

(Carport tillhör intilliggande hus)

FASAD MOT NORR

FASAD MOT NORR

Placering av carport och förråd påverkar altanens utformning - se översiktskarta. 30

Silverpilen 2, 3, 4 2019-11-08


SILVERPILEN ↑ VARBERG

carport till intilliggande hus

  SK AL A 1:100 (A4)

PL AN TVÅ

0

G

KLK 2,8 m2

BAD 4,4 m2

SOVRUM 12,7 m2 G

ALLRUM BAD 10,9 m2 4,4 m2

SOVRUM 12,8 m2 G

G

G

G

G

KLK 2,8 m2

G

2

G

3

4

5M

G

ALLRUM 10,9 m2

SOV 14,8 m2

SOV 14,8 m2

G

TERRASS 27,4 m2 Skärmtak

ärmtak

G

1

TERRASS 27,4 m2

1A 2A 3A 4A

CARPORT & FRD 32,0 m2 (sedumtak, 3° lutning)

intilliggande hus Intilliggande carport

N

(Carport tillhör intilliggande hus)

FASAD MOT NORR

FASAD MOT VÄSTER

0

1

2

3

4

5m 0

SKALA 1:100

1

SKALA 1:100 N

PATH: \\liljewall.se\Projektering\Liljewall\2019\11903900\A\ARCHICAD\Hustyp_2.pln; PRINTED: 2019-11-08 - 14:39; BY: emgo

2, 3, 4 8

Intilliggande hus

PLAN 2

PLAN 2

CARPORT & FRD 32,0 m2 (Sedumtak, 3° lutning)

FÖRKLARING: G ST VP ec/mc fm

Intilliggande carport

FASAD MOT SÖDER GARDEROB

TM

TVÄTTMASKIN

FRYSSKÅP

TT

TORKTUMLARE

VÄRMEPANNA

K

KYLSKÅP

DISKMASKIN

KLK

KLÄDKAMMARE

EL-CENTRAL / MULTIMEDIA

HÄLL

FASAD MOT SÖDER STÄDSKÅP

FASADMÄTARSKÅP

F

FASAD MOTMOT ÖSTER ÖSTER FASAD

0

1

2

3

4

5m

KAPPHYLLA KAMIN (TILLVAL)

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR. PLACERING AV CARPORT VARIERAR, SE SITUATIONSPLAN FÖR EXAKT PLACERING

Vi reserverar ossSILVERPILEN för eventuella ändringar.

Silverpilen 2,3,4 Fasader 2019-11-08

SKALA 1:100

31

2


KEDJEHUS 156 M2

Carport till intilliggande hus NR 5B, 6B, 7B, 8B, 9B, 10B, 11B & 12B ENTRÉPL AN

M

DM

WC/D 4,6 m2

K F

KÖK 16,5 m2

ALLRUM 19,9 m2

U

SOVRUM 15,2 m2 G

G

G

G

G

MATPLATS 13,7 m2

ENTRÉ 5,3 m2 TVÄTT 5,1 m2 TM

BOA 90,4 m2

VP

TT

.

ALTAN Spaljé

CARPORT

uppfart

FRD 9,3 m2

Intilliggande hus

PATH: \\liljewall.se\Projektering\Liljewall\2019\11903900\A\ARCHICAD\Hustyp_1.pln; PRINTED: 2019-11-08 - 10:00; BY: emgo

PLAN 1 FÖRKLARING: G

GARDEROB

K

KYLSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

ST

STÄDSKÅP

F

FRYSSKÅP

TT

TORKTUMLARE

VP

VÄRMEPANNA

DISKMASKIN

KLK

KLÄDKAMMARE

EL-CENTRAL / MULTIMEDIA

HÄLL

ec/mc fm

FASADMÄTARSKÅP

KAPPHYLLA KAMIN (TILLVAL)

ANTAL RUM: 5 ROK BOYTA PLAN 1: 90,4m2 BOYTA PLAN 2: 65,7m2 TOTAL BOYTA: 156,1m2

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR. PLACERING AV CARPORT VARIERAR, SE SITUATIONSPLAN FÖR EXAKT PLACERING

SILVERPILEN

(Carport tillhör intilliggande hus)

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT NORR

FASAD MOT VÄSTER

FASAD MOT NORR

Placering av carport och förråd påverkar altanens utformning - se översiktskarta. 32

Silverpilen 5, 7, 8, 9, 10, 11 2019-11-08


SILVERPILEN ↑ VARBERG

 SK AL A 1:100 (A4) PL AN TVÅ

0

G

KLK 4,0 m2

SOVRUM 15,2 m2 G

BAD 4,8 m2

G

G

G

G

G

G

ALLRUM 11,8 m2 SOVRUM 17,0 m2

G

TERRASS Skärmtak 27,4 m2

skärmtak

G

2

G

3

G

G

4

5M

G

KLK 4,0 m2

ALLRUM 11,8 m2

SOVRUM 15,2 m2

G

.

BAD 4,6 m2

G

1

SOVRUM 17,0 m2

TERRASS 27,4 m2

BOA 65,7 m2

m2

5B 6B 7B

CARPORT & FRD CARPORT & FRD 2 32,0 m (sedumtak, 3° lutning) 32,0 m2 (Sedumtak, 3° lutning)

8B 9B 10B

intilliggande hus

Intilliggande hus

11B

PLAN 2

FASAD MOT VÄSTER

N

12B

(Carport tillhör intilliggande hus)

PLAN 2 FASAD MOT NORR

0

1

2

40

3

5 1m

2

SKALA 1:100

SKALA 1:100

N PATH: \\liljewall.se\Projektering\Liljewall\2019\11903900\A\ARCHICAD\Hustyp_1.pln; PRINTED: 2019-11-08 - 14:37; BY: emgo

8, 9, 10, 11

FÖRKLARING:

FASAD MOT SÖDER

G

GARDEROB

K

KYLSKÅP

TM

TVÄTTMASKIN

ST

STÄDSKÅP

F

FRYSSKÅP

TT

TORKTUMLARE

VP

VÄRMEPANNA

DISKMASKIN

KLK

KLÄDKAMMARE

EL-CENTRAL / MULTIMEDIA

HÄLL

ec/mc fm

FASAD MOT SÖDER

FASADMÄTARSKÅP

FASAD MOT ÖSTER FASAD MOT ÖSTER

KAPPHYLLA KAMIN (TILLVAL)

MED RESERVATION FÖR EVENTUELLA ÄNDRINGAR. PLACERING AV CARPORT VARIERAR, SE SITUATIONSPLAN FÖR EXAKT PLACERING

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

SILVERPILEN

Silverpilen 5, 8, 9, 10, 11 Fasader 2019-11-08

0

1

2

3

4

5m

SKALA 1:100

33

3


»Med rötterna i skogen« Derome är Sveriges största familjeägda träindustri som nu drivs av den tredje generationen. Det som för mer än sjuttio år sedan började med en enkel bysåg, har nu växt till en stor koncern. Trä är den gröna tråden genom hela vår verksamhet och blir till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi. Med mångårig kunskap och kärlek till hantverket förädlar vi råvaran hela vägen – från skog till färdigt hus.

En samhällsbyggare i tiden

Ett av Deromes kärnvärden är ansvarstagande. Vi verkar för en hållbar utveckling och tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi utvecklar råmark till hållbara samhällen för människor att leva och trivas i, samt uppleva trygghet. När vi planerar bostadsområden strävar vi efter variation och bygger villor, bostadsrätter och hyresrätter. Allt för att skapa levande samhällen med plats för alla. Som samhällsbyggare tar vi vårt ansvar. Både idag, imorgon och för kommande generationers framtid.

Trä för framtiden

Det är härligt att bo i ett trähus. Ofta blir känslan tyst, varm och ombonad. Trä är ett mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö, dessutom är det väldigt vackert. När du bor i ett trähus från oss kan du vara trygg med att du bidrar till ett samhälle som är långsiktigt hållbart. Vi har den unika möjligheten att följa hela kedjan från skog till färdigt hus. Då vet vi att alla våra trähus byggs ansvarsfullt och hållbart. Fördelarna med att bygga trähus är alltså många, både för dig och miljön.


Teckenförklaring För varje träd vi skördar planterar vi minst två nya

 Diskmaskin

 WC-stol

 Spis

 Dusch

U

 Ugn

  Badkar (tillval)

M

 Micro

DM

ec/mc

 Diskho

FM

El-central   Fasadmätarskåp

 Köksskåp

  Vattenmätare

F

 Frys

  Kamin (tillval)

K

 Kyl

  Hatthylla

TM

 Tvättmaskin

Sänkt takhöjd

TT

 Torktumlare  Diskho

VP

 Värmepump

KLK  Klädkammare G

  Garderob

FRD  

Förråd

 Badrumskommod


Ditt nya hus är en viktig del av en hållbar morgondag och du kan vara trygg med att vi på Derome tar hand om våra gemensamma resurser på bästa sätt. Tack vare att vi har kontroll på hela kedjan – från skog till färdigt hus – så kan vi vara med och styra varenda detalj i rätt hållbar riktning. Det är helt unikt. deromemarkbostad.se 0340-66 64 25 facebook.com/deromebostad instagram.com/deromebostad

Profile for Deromegruppen

Broschyr Silverpilen, Varberg  

Broschyr Silverpilen, Varberg