Page 1

Rönnlyckan

18 BOSTADSRÄTTER

RÖNNINGE, SALEM


Välkommen till Rönninge Rönninge är ett lugnt och rofyllt samhälle endast 30 min från Stockholm. Omgivningarna är natursköna och alldeles i närheten har du sjön Flaten. Lite längre bort kan du gå på de mjuka stigarna ner till Möllebadet vid Uttran. Känn hur solens strålar värmer mellan träden och framme vid badet möts du av barnskratt, bryggor, kiosk, mindre hopptorn, grillplats, och beachvolleyplan. För det där härligt svalkande kvällsdoppet kan du ta cykeln ner till småbåtshamnen vid Garnudden och Uttringe brygga. Sydost om Rönninge ligger Garnuddens naturreservat och friluftsområde. Här finns Möllespåret, ett belyst motionsspår samt en ca 3 km lång natur- och kulturstig; Salems skogsstig. Friluftsområdet är välbesökt av allt från motionärer till barnfamiljer under hela året. Ett perfekt område för dig som vill njuta av sköna skogspromenader och ägna dig åt svamp- och bärplockning och kanske smaka på söta blåbär direkt från blåbärsriset? I Rönninge och Salem finns många föreningar som håller barn och ungdomar aktiva inom idrott, natur och kultur. För den som är intresserad av historia finns också många vackra byggnader och miljöer från 1900-talets början bl.a. Rönninge gård och Uttringe gård. Kyrkan i Salem är från 1100-talet och i närheten av den ligger en gammal fornborg. Om det snarare är storstadspulsen som hägrar, har du en kort promenad ner till buss- och tågstationen. Här bor du på ett bekvämt pendlingsavstånd till Stockholm City. Rönninge har en mysig småstadsbebyggelse med ett flertal skolor och matbutik. För det mesta i vardagen finns här allt du behöver, men för de gånger du kräver lite mer finns Salem endast en kilometer bort. För fler butiker finns Tumba Centrum som du tar dig till på ca 10 minuter och Kungens Kurva 1,5 mil bort.

2

Bilderna i denna broschyr är inspirationsbilder och illustrationer. Avvikelser i slutgiltigt utförande kan förekomma.


brf Rönnlyckan

400 m

BRF. RÖNNLYCKAN 18 bostadsrätter om 2 och 3 rum & kök

AVSTÅND Rönninge centrum 300m Matbutik 400m Delibutik 250m Vårdcentral 1km Buss & tågstation 300m Skola F-9 350m Förskola 100m


Rönnlyckan

- Välplanerat & med extra takhöjd

Ett stenkast från centrum, mitt i Rönninge uppförs tre låga bostadshus med sex bostäder i varje hus. Lägenheterna på bottenplan har egen privat entré i markplan, men föredrar du att bo på plan två når du din entré via loftgång. I Rönnlyckan bor du i en genomgående lägenhet med entrén på den östra långsidan. Alla lägenheter har en härlig rymd i kök och vardagsrum där det är ryggåstak med öppet till nock - en takhöjd på 3,8 meter! Den öppna delen gör att det känns ljust och rymligt i lägenheten. Lägenheterna på plan två har ett praktiskt loft som nås via en trappa i vardagsrummet. Loftet ger extra utrymme som inte räknas in i lägenhetens boyta. Det är perfekt som sovloft, kryp-in för gäster, eller kanske ett praktiskt förvaringsutrymme? Möjligheterna är många med loftets smarta utformning. Från köket och vardagsrummet når du din balkong eller terrass i västerläge. Här kan du njuta av eftermiddagssolen ända tills den går ner.

4

Lägenheterna har en hög materialstandard med inredning från välkända varumärken, som till exempel kök från Marbodal, badrumsinredning från Svedberg och massiva innerdörrar. Du är själv med och påverkar inredning och material. Utomhusmiljön är gemensam och här har varje bostad en odlingslott i anslutning till husen. Det finns också en grill- och lekplats som ligger utom syn- och räckhåll för trafik. En perfekt oas för att samla grannarna och ställa till med trädgårdsfest under den fina pergolan. Vi bygger i trä för framtiden och när du väljer att flytta till ett av våra hus, så får du de bästa förutsättningarna för att bo klimatsmart. Våra hus håller en hög prestanda där klimatskalet - väggar, golv, tak och fönster - ger en energiförbrukning under rådande krav. På så sätt blir husen energieffektiva och vi hjälps åt att skapa en hållbar framtid.


”Jag har velat kombinera villans frihet med bostadsrättens bekvämlighet och skapat lugna, trivsamma stadsvillakvarter med småhuskänsla!” arkitekt MARJA GISSELBERG


Arkitektens tankar Jag har velat kombinera villans frihet med bostadsrättens bekvämlighet och skapat lugna, trivsamma stadsvillakvarter med småhuskänsla! Här kan man bo nära Garnuddens naturreservat samtidigt som Rönninge centrum finns på bekvämt promenadavstånd. Husens placering mot gemensamma gården lägger grund för ett tryggt och inkluderande område som uppmuntrar samverkan mellan grannar. På gården kan man samlas för gemensamma aktiviteter. Det finns gräsytor, planteringar, en grill- och en lekplats. Boende kan själva odla grönsaker, bär och blommor i odlingslotterna.

Lägenheterna präglas av optimerade ytor, funktion och ljus. Samtliga lägenheter är genomgående och har fönster minst till två väderstreck som bidrar till ökat ljusinsläpp. En balkong eller altan skapar ytterligare dimension och oas i utemiljön. Ytan utanför entrédörren markeras privat med hjälp av fasadpanel. Entrébelysning inkluderas på denna zon. Miljövänlig träfasad förstärker stadsvillakaraktär och skapar naturlig sammankoppling med villaområdet på södra och västra sidan av kvarteren. Marja Gisselberg // GISSELBERG ARKITEKTER

7


TECKENFÖRKLARING G Garderob ST Städskåp U/M Ugn/Mikro K/F Kyl/ frysskåp H Högskåp DM Diskmaskin

Spis Köksskåp KM Kombimaskin

Vallmon Gullvivan Hasseln

Badrumskommod

WC-stol Dusch


2 rok - 41 m2

SKALA 1:100

Plan 1: nr 112, 212 & 312

I denna lägenheten har du 2,80 m i takhöjd

NR 312 Vallmon

NR 212 Gullvivan Mittenhuset

NR 112

Mittenhuset

Hasseln

Mittenhuset

Mittenhuset

ENTRÉFASAD - ÖST

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄST

FASAD MOT NORR


2 rok - 41 m2

SKALA 1:100

Plan 2: nr 122, 222 & 322

Den grå markeringen visar loftets placering och storlek

LOFT 9 KVM

NR 322 Vallmon

NR 222

Gullvivan

Mittenhuset

NR 122

Mittenhuset

Hasseln

Mittenhuset

Mittenhuset

ENTRÉFASAD - ÖST

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄST

FASAD MOT NORR


2 rok - 49 m2

SKALA 1:100

Plan 1: nr 211

Lika stor yta för kök & vardagsrum som lägenheten på 60 kvm!

Vallmon

NR 211

Gullvivan

Mittenhuset

Hasseln

Mittenhuset

Mittenhuset

Mittenhuset

ENTRÉFASAD - ÖST

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄST

FASAD MOT NORR

11


3 rok - 60 m2

SKALA 1:100

Plan 1: nr 111 & 311

Njut av kvällssolen från terrassen

NR 311

Vallmon

Gullvivan Mittenhuset

Mittenhuset

NR 111

Hasseln

Mittenhuset

Mittenhuset

ENTRÉFASAD - ÖST

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄST

FASAD MOT NORR


3 rok - 64 m2

SKALA 1:100

Plan 2: nr 121, 221 & 321

Den grå markeringen visar loftets placering och storlek

LOFT 23 KVM

NR 321

Vallmon

NR 221

Gullvivan

Mittenhuset

NR 121

Mittenhuset

Hasseln

Mittenhuset

Mittenhuset

ENTRÉFASAD - ÖST

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄST

FASAD MOT NORR

13


3 rok - 66 m2

SKALA 1:100

Plan 1: nr 113, 213 & 313

Entrén kan du nyttja som uteplats - här hittar du morgonsolen! NR 313

Vallmon

NR 213 Gullvivan Mittenhuset

NR 113

Mittenhuset

Hasseln

Mittenhuset

Mittenhuset

ENTRÉFASAD - ÖST

14

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄST

FASAD MOT NORR


3 rok - 66 m2

SKALA 1:100

Plan 2: nr 123, 223 & 323

Den grå markeringen visar loftets placering och storlek

LOFT 25 KVM

Vallmon

NR 323

NR 223

Gullvivan

Mittenhuset

NR 123

Mittenhuset

Hasseln

Mittenhuset

Mittenhuset

ENTRÉFASAD - ÖST

FASAD MOT SÖDER

FASAD MOT VÄST

FASAD MOT NORR

15


16


17


Inredning

material &

valmöjligheter Vi erbjuder nyckelfärdiga bostäder med inredning från kända leverantörer. Du kan själv vara med och påverka ditt framtida boende genom personliga tillval av material och funktioner. På kommande uppslag kan du se ett urval av de olika val du kan göra till ditt nya hem. I vår Egna Val broschyr presenteras tillvalen i sin helhet och det är genom ett personligt möte med vår kundansvariga som du gör dina slutgiltiga tillval. Vill du veta mer? Kontakta din kundansvariga för ytterligare information. INREDNING OCH MATERIAL SOM INGÅR RUM: Ekparkett. Vitmålade väggar och vita golvlister. Klinker på golvet i entrén.

Vit modern köksinredning med släta luckor. Frostfri frys. Induktionshäll. Inbyggd mikrovågsugn och ugn med varmluft.

KÖK:

BAD & WC:

Kakel på väggar och klinker på golv. Vit golvstående WC-stol. Kommod med handfat, blandare och spegel med belysning. KLÄDVÅRD:

Städskåp samt kombimaskin för tvätt och tork. Bänkskiva med tvättho. ÖVRIGT:

Bergvärme. Värme, kall- och varmvatten ingår i årsavgiften. Avgift för eventuell parkering med elstolpe för motorvärme tillkommer. Fastigheten är ansluten till fiber, abonnemanget ingår ej i årsavgiften. Bostadsrättshavarna har egna abonnemang gällande hushållsel.

18


VAR MED OCH PÅVERKA DITT FRAMTIDA BOENDE GENOM MATERIALOCH FÄRGVAL. KONTAKTA VÅR KUNDANSVARIGA FÖR INFORMATION OM MATERIALSTANDARD OCH TILLVAL.


Egna val Ett nyckelfärdigt hem innebär att när du får nycklarna av oss är ditt nya boende helt klart att flytta in i. Vi har valt ut material och produkter från välkända varumärken som ingår i köpet men självklart kan du anpassa dem enligt ditt tycke och smak. På följande sidor ser du ett urval av de valmöjligheter som du har för ditt nya boende. Bilderna är inspirationsbilder och kan skilja sig från utförandet och planlösningen i ditt nya hem.

Kök Vårt val är det Svanenmärkta köket Arkitekt plus vit från Marbodal. Harmoni och naturliga material är genomgående för detta kök. Stommar och luckor är Svanenmärkta, vilket är ett omsorgsfullt val för miljön. Köket genomsyras av smarta lösningar där varje yta tas till yta.

20

N VA

ENMÄRK

E

T

S

vara för att skapa förvaring på liten


F채rg & tapeter Till ditt nya hem f책r du vitm책lade v채ggar och tak.

21


Alla vitvaror kommer från Siemens & blandare från Hans Grohe.

Badrum Vårt val av badrumsinredning till din nya bostad är Forma från Svedbergs enligt ritning. Som standard har vi helkaklade väggar och klinker på golv. Ifö golvstående WC, Svedberg Forsa duschväggar, kombitvätt/tork från Siemens.

22


Innerdörrar Vårt val av dörr är Stable, en ljudreducerande vit

N VA

ENMÄRK

E

T

Golv

S

massiv dörr från Swedoor.

Vårt val av golv är Lecco. En 3-stavs ekparkett från Kährs.

Välj bland flera Svanenmärkta parkettgolv från Kährs!

23


För miljön För framtiden Skogen är jordens lungor. Genom att använda den väl kan vi skapa en hållbar miljö. Koldioxidupptaget avtar när träden blir gamla, så när man avverkar skogen ger man plats åt nya växande träd och kan bygga fler klimatsmarta hus av virket. För varje träd som tas ur skogen planteras flera nya. På så sätt planerar vi långt in i framtiden. De frön som sätts i dag, kan bli hus åt våra barnbarnsbarn. Och deras barn. Av alla byggnadsmaterial har trä en särställning. Att bygga i trä är miljövänligt tack vare att trä binder koldioxid. Till skillnad från andra material, så bidrar trähusbyggande i sig till en bättre miljö – det är ett förnybart, ekologiskt och klimatsmart material. Ett normalstort träd tar upp nästan 1000 kg koldioxid under sin livstid. När solen går ner, gror en ny planta. Genom att bygga i trä, ger vi plats åt fler nya träd som kan rena vår luft och bidra till en hållbar framtid. Det är vårt ansvar.

25


Att köpa bostadsrätt Att köpa en nyckelfärdig bostad av oss ska vara enkelt, tryggt och bekvämt. Nedan beskriver vi i stora drag hur processen går till från det att du tecknar kontrakt till den dagen du flyttar in. Genom hela processen har du kontakt med din projektledare/kundansvarig som känner ett personligt ansvar för din bostad.

1. BOKNINGSAVTAL

4. BESIKTNING

När du bestämt dig för en lägenhet gör du en bokning genom vår mäklare. I samband med att bokningsavtal tecknas, betalas en bokningsavgift. På så sätt reserveras lägenheten åt dig.

Innan tillträdet utförs en slutbesiktning av lägenheten och huset av en opartisk besiktningsman. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas kostnadsfritt av Derome Mark & Bostad inom två månader efter slutbesiktningen.

2. FÖRHANDS-/ UPPLÅTELSEAVTAL

Mellan dig och bostadsrättsföreningen skrivs ett förhandsavtal. I samband med att avtalet undertecknas erlägger du ett förskott på en del av köpeskillingen för din lägenhet. Före inflyttning tecknas ett upplåtelseavtal, då blir du medlem i föreningen.

5. SLUTBETALNING

Senast på tillträdesdagen betalar du den resterande delen av köpeskillingen enligt upplåtelseavtalet samt eventuella tillvalskostnader. 6. INFLYTTNING

Senast 12 veckor innan inflyttning får du besked om tillträdesdag. När du sedan visar kvitto på att slutbetalningen är erlagd får du dina nycklar. Välkommen hem!

3. EGNA VAL

Till din nya bostad har vi valt ut material och produkter av hög kvalité som ingår i köpet, men du har möjlighet att göra flera olika inredningsval för att sätta din prägel på bostaden.

Trygghet för dig TRYGGHETSPAKET Att köpa sin egen bostad, är en av de största affärerna många gör. Vi vill att din bostadsaffär ska kännas trygg och att du ska njuta av resan fram till inflyttningsdagen. Därför erbjuder vi ett trygghetspaket. Som exempel kan vi hjälpa dig vid dubbel boendekostnad och garanterar en välfungerande bostadsrättsförening när du

flyttar in. Vi kan även erbjuda avbokningsskydd, från signering av avtal fram till inflyttning. Som en del av Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, vill vi erbjuda dig en trygg och smidig resa på väg mot ditt nya hem. Du kan läsa mer om trygghetspaketet på vår hemsida.


När du köper en bostad av oss, är det samtidigt en investering i livskvalitet för dig. Vi vet hur viktigt boendet är och gör allt för att du ska trivas i ditt nya hem. Våra projektledare känner ett personligt ansvar för varje bostad som byggs. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg hela vägen hem.

Ett naturligt boende

med rötterna i skogen

Derome Mark & Bostad ingår i Deromegruppen, som är Sveriges största familjeägda träindustri med anor från 1946. Trä är ”den gröna tråden” i verksamheten och här blir skog till trävaror, hus, byggkomponenter och miljövänlig bioenergi. Med mångårig kunskap och med kärlek till hantverket förädlar vi råvaran hela vägen - från skog till färdigt hus.   Varje år förser Derome Mark & Bostad hundratals familjer med nya hem. Vi bygger små och stora hus, i fabrik eller på plats. Vi erbjuder boendeformer för alla livsstilar, från nyckelfärdiga villor, bostadsrätter till flervåningshus – allt från små pittoreska områden till hela stadsdelar. Du hittar

våra bostäder på tillväxtorter i Sverige med fokus utmed Västkusten, i Malmö samt Stockholm/ Mälardalen. Vi bygger cirka 400 bostäder/år.   Genom att använda trä som byggmaterial och utveckla energisnåla hus bidrar vi till en bättre miljö för dig och kommande generationer. Utöver att välja trä som klimatsmart miljömaterial när vi bygger våra energisnåla trähus gör vi mycket annat för att minska miljöpåverkan och för att skapa ett hållbart samhälle. Genom att utgå från dimensionerna; ekonomiskt, socialt och miljövänligt när vi planerar och bygger våra områden bygger vi för en hållbar framtid.

27


Derome 2019-05

Ett naturligt boende

Är du intresserad av bostadsrätterna i Rönninge? Kontakta Patrik Alwin på Pia Andersson Fastighetsbyrå, telefon 08-532 501 66. Mer information hittar du på vår hemsida! Telefon 0340-66 64 25 | www.deromemarkbostad.se

Profile for Deromegruppen

Bofakta brf Rönnlyckan  

Bofakta för brf Rönnlyckan i Rönninge

Bofakta brf Rönnlyckan  

Bofakta för brf Rönnlyckan i Rönninge