Page 1

Inrichtingsoplossingen voor eigentijdse kindcentra

WWW.KGROLF.NL


Projectinrichting voor binnen en buiten:

2

√ Complete inrichting op maat √ Inrichting van de groep afgestemd op uw pedagogische visie √ Inrichtingsadvies bij nieuwbouw, uitbreiding, verbouw en renovatie √ Scansystematiek ‘Bed & box check’ √ Verrassende oplossingen voor de buitenspeelplaats

box KG & Rolf bed & services

+ + + +

Verhuisservice Demonteer- en afvoerservice Upgrade-service Onderhoudscontract

Maatwerk

Trendy inrichtingsstijlen


KG & Rolf geeft richting aan uw ruimte Het inrichten of vernieuwen van een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang is een buitengewone uitdaging. Uw locatie moet aantrekkelijk zijn voor kinderen én voor ouders, een goed pedagogisch klimaat bieden en aansluiten op uw pedagogische visie. Daarnaast wilt u uw werknemers een ergonomisch verantwoorde werkplek bieden. Dit alles vraagt om veel flexibiliteit en creativiteit binnen de (financiële) mogelijkheden. Meer onderscheidend met minder budget Het is een onrustige tijd in de kinderopvang. De professionele kinderopvang ondervindt de gevolgen van ingrijpende overheidsbezuinigingen. Financiële problemen en vraaguitval treffen zowel kleine als grote kinderopvangorganisaties. Kostenbeheersing is cruciaal en de strijd om de klant is heviger dan ooit. Juist nu is het zichtbaar maken van de toegevoegde waarde van de professionele kinderopvang belangrijk. De eerste indruk van ouders is bepalend en moet daarom ook onvergetelijk zijn. Een professionele, moderne en ontwikkelingsgerichte inrichting is het beste visitekaartje. Maar hoe doet u dat met minder middelen? Als totaalleverancier denkt KG & Rolf graag met u mee over kostenbesparende oplossingen en bieden wij u productlijnen in verschillende prijscategorieën. Flexibele inrichtingsoplossingen: binnen & buiten Als gevolg van de vele samenwerkingsvormen binnen de kinderopvang, worden er nieuwe eisen aan de inrichting van een locatie gesteld. Overdag een groep peuters van de peuterspeelzaal, terwijl u in de middag een speelplek biedt aan de kinderen van de buitenschoolse opvang. Het leeftijdsverschil tussen de kinderen maakt het flexibel inrichten van één of meerdere ruimten noodzakelijk. Een goed en doordacht plan voor deze ‘flexlokalen’ ligt hieraan ten grondslag.

Van binnen naar buiten De buiteninrichting is een verlengstuk van de speel- en leeromgeving binnen. Het geheel moet aansluiten op uw pedagogische visie en in lijn zijn met de ontwikkeling van het jonge kind. In samenwerking met onze partner VelopaOmniplay bieden wij u een breed en uitdagend assortiment, afgestemd op actuele thema’s zoals bijvoorbeeld ‘natuurlijk spelen’. Welke stijl past bij u? Durf onderscheidend te zijn Met uw inrichting wilt u een sfeer creëren waarbij kinderen zich prettig voelen en die tegelijkertijd een professionele en moderne indruk achterlaat bij ouders. Duurzaamheid is hierbij een randvoorwaarde. Maar wat zijn eigenlijk de huidige trends binnen de kinderopvang? Wij hebben dat voor u in kaart gebracht en vertaald naar drie verrassende inrichtingsstijlen: Puur, Look & Feel en Vier het leven. Per inrichtingsstijl die past bij de door u gewenste uitstraling, bieden wij u een breed assortiment aan artikelen. Beschikt u over een beperkt budget? Geen probleem. Wij laten u graag zien hoe u met kleine aanpassingen, zoals bijvoorbeeld accessoires en prints, grote veranderingen weet aan te brengen.

Ontdek het KG & Rolf huismerk: kwaliteit verzekerd Het KG & Rolf huismerk staat garant voor kwaliteitsproducten tegen een scherpe prijs. U vindt het KG & Rolf huismerk onder andere in ons aanbod voor slaap-, speel- en verzorgingsruimten. Uiteraard voldoet het meubilair aan de meest actuele veiligheidseisen. Onze eigen deskundige montagedienst verzorgt de installatie bij u op locatie. We zeggen niet voor niets: kwaliteit en veiligheid staan centraal. U herkent de aantrekkelijk geprijsde producten in deze brochure door het KG & Rolf huismerk logo. Het complete huismerkassortiment is te vinden op www.kgrolf.nl of vraag ernaar bij uw KG & Rolf adviseur.

Samen met u: van idee naar realisatie Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden om uw kinderopvanglocatie een eigen en onderscheidend gezicht te geven. Deze brochure geeft u slechts een impressie van ons ruime aanbod aan inrichtingsoplossingen. Op zoek naar maatwerk? Ook dan bent u bij KG & Rolf aan het juiste adres. Vertel ons uw wensen en eisen en wij vertalen deze naar verassende oplossingen, passend binnen uw budget.

3


Peter D uke ‘Mijn KG r, Clusterman ager KIO & N onze wer Rolf-adviseur is ks maat, zo oort. Hij denkt goed op de ho og dat al o m nze ruim ee en geeft a te van meubila dvi te ir omgevin dat past bij de n altijd zijn ing es op er ru g ruimten . We blijven ve imte, doelgroep icht met rnieuwen en een en optima om uitd al aanb agend od te ku nnen bie e den.’

Bij de inrichtingsstijl Puur staat het verlangen naar een natuurlijke sfeer centraal. De stijl komt voort uit de behoefte aan echte materialen, meer contact met de natuur, een bewustere kijk op het milieu en respect voor de omgeving. Het doel is om een huiselijke sfeer te creëren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van pure en echte materialen met een grove, robuuste en stoere uitstraling.

Foto: Mam’s BSO Sport en Avontuur, Berghuizerweg, Apeldoorn

Flexi King-kast Een kast op maat, uitgevoerd in steigerhouten look. In meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.

Bed Standard Line DUO slaper Dubbelslaper uitgevoerd in ahorn met lessenaarsdak.

Tafel-zitsysteem Een natuurlijke uitstraling door de unieke print. Diverse prints en kleuren zijn mogelijk. 4


g pren De S s rum s de wen t n e a e dc r Kin ntrum w sluit bij d u e t e c n c d ire e aa uis, D an ons kin ropvang oek aan d r h k jn Blo ting v kinde n bez dat e Marti de inrich g van de ijdens ee e al snel n d aa T n r ten w standaar lbladen ‘Voo uitstrali school. k r e e m t e fe d e d lf a h t t n o t a , a R d v n as ting er KG & n na kaste inrich oom van en ware n aantal n bijzond service ij r n e ed show ogelijkh or ons e akt. We z e gebode a m d vo vele o zijn er aat gem ltaat én Z u bod. ken op m t eindres n e en ba en met h d e .’ r tev Rolf G& van K

Ontwikkelingsgericht, voelen, kijken, tastbaar, structuren, geborgenheid en zacht, dat zijn de ingrediënten van de inrichtingsstijl Look & feel. Zachte kleuraccenten zorgen voor een natuurlijke afbakening van de verschillende hoeken. Het kleurgebruik bestaat uit pastel kleuren en lichte kleuren op basis van hout, wit en grijs. Hierbij wordt een combinatie gemaakt van kunststof en natuurlijke materialen. De omgeving straalt rust uit, kinderen brengen de kleur.

Foto: Kinderopvang ‘t Mereltje, Choisyweg, Zeist

Tafelsysteem Flex Line Houten tafelsysteem verkrijgbaar in diverse kleuren. Met open bank.

Tafelsysteem Standard Line Houten tafelsysteem met dichte bank. Leverbaar in diverse prints en kleuren.

Flexi King-kast Handige kast met praktische opbergmogelijkheden, uitgevoerd in een fris witte kleur.

Bed Standard Line DUO slaper Dubbelslaper uitgevoerd in wit met puntdak. 5


De inrichtingsstijl Vier het leven straalt vrolijkheid en folklore uit, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe secundaire en tertiaire kleuren. Het gebruik van felle(re) kleuren wordt gecombineerd met zowel witte als ook kleurrijke meubels. De balans ontstaat doordat kleuren en prints in elkaar opgaan. Accessoires leveren een nadrukkelijke bijdrage aan de inrichting waarmee eigen accenten worden aangebracht.

Foto: Kinderopvang ‘t Mereltje, Groenekanseweg, De Bilt

Flexi King-kast Zelf in te delen kast, uitgevoerd in wit met groene deuren.

Tafelsysteem Flex Line Houten tafelsysteem met open bank en vrolijke print. Meerdere opties zijn mogelijk. 6

Bed Standard Line SOLO slaper met evacuatiebed Enkelslaper uitgevoerd in wit met lessenaarsdak en een evacuatiebed.


De entree is het visitekaartje van uw kinderopvanglocatie. Veelal is het de plek waar u informatie uitwisselt met de ouders. Zorg voor een praktische inrichting met uitnodigende speelmaterialen en eigentijdse communicatievoorzieningen. Gebruik deze ruimte om uw pedagogische visie en toegevoegde waarde direct zichtbaar te maken. Onze inrichtingsspecialisten laten u graag de de mogelijkheden zien.

Een warm welkom

LCD scherm 65 Inch Ideaal als middel voor ouderinformatie.

Hocker Te bedrukken met uw eigen ontwerp of logo. In diverse afmetingen beschikbaar.

Kapstok Voorzien van 10 haken met leuke Koning- en Koninginnenprint.

Foto: Mam’s Kinderopvang, Jachtlaan, Apeldoorn

Luizencape Handige oplossing tegen de verspreiding van hoofdluis.

Spiegel Prachtige spiegel met prins.

Garderobe Zelf samen te stellen in hoogte, breedte en lengte.

7


Spelen met ruimte De groepsruimte is een omgeving voor sociale interactie, het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen en een eigen identiteit van het kind. Een ruimte die optimale kansen biedt voor het jonge kind is knus, opgedeeld in hoeken en bevat meubilair en spel- en ontwikkelingsmateriaal met een groot scala aan toepassingsmogelijkheden. Maak kennis met ons complete assortiment voor op de groep. Veelal is maatwerk in de vorm van een Grondbox andere kleur, print of materiaal mogelijk.

Nuna leaf Prachtige design babysitter voor een natuurlijke, unieke en wiegende beweging.

Spelen op de grond wordt zo wel heel uitdagend.

Kinderstoel Fresco DĂŠ design kinderstoel.

Coco babylounger Prachtig design. Door de gebogen vorm maakt de lounger een zachte wiegbeweging.

Grondbox element De onderdelen van deze grondbox zijn in verschillende soorten en maten leverbaar.

Box hoog Standard Line enkel Hoge box, hier uitgevoerd in helder wit.

8

Doomoo poef Functionele poef met een uitzonderlijk comfort.


Draaitafel In een enkele draai is het bladoppervlak verdubbeld. Zo creĂŤert u in een handomdraai meer ruimte.

Nuna stoel Inventief ontworpen meegroeistoel voor kinderen van 6 maanden tot 12 jaar.

Speel- en materiaalkast Combinatie van opbergmogelijkheden onderin en spelen bovenop. Ook zeer geschikt als thematafel.

Experimenteercentrum klein Ideaal voor het experimenteren met water, aarde en zand.

Voedingsbank Leverbaar in diverse prints zodat het altijd past bij uw interieur.

Speelmat Vrolijke en zachte speelmat van velours. Stuurboord / Bakboord kast Door het omklappen van de deuren transformeert de kast in een totaal andere kast. 9


Pedago gisch m edewerk KDV de er Kind St eropvan ‘Kinderen adhouders g Mund o, bewegin vinden de tafe l geweld gsvrijhei ig omda stoel kiez d door h t ze er m ebben. en, aan Ze kunn eer schuiven gaat het en en van p tafel af. nu zelf een ergonom lezier van de ki Bovend ds niet ie of het ie te n n koste zitcomfo va rt van o ns team n de .’

Hoog- & laagzittafel In samenwerking met een aantal trendsettende kinderopvangorganisaties, ontwikkelen we steeds nieuwe inrichtingsoplossingen. Zo heeft KG & Rolf een passend alternatief ontwikkeld gericht op het thema hoogzitten en laagzitten. Met deze maatwerkoplossing in de vorm van een multifunctionele tafel, zitten de kinderen laag en de pedagogisch medewerker hoog.

Moizi Een prachtige, in hoogte verstelbare stoel, voor een comfortabele en veilige zit.

Foto: Kinderbelevingscentrum De Vathorst, Caraïben, Amersfoort

Maatwerk Samen met u ontwerpen wij meubilair op maat zoals bijvoorbeeld dit podium zitsysteem.

de even ingg n ar ee ek na op rg, a op zo deling enbu reng ij g w il in n en W e Sp t een olf e van ware Arja entrum D -locaties lkast me ft KG & R onze a e c Kind onze BSO materia rking he temd op nu s e le r e ‘Voo unctione samenw ig is afge ordt dez alkast f d ia e multi In nauw die volle enheid w e mater & Rolf . d D t KG maa ntwikkeld olle tevre locaties. ent van der!’ v o e m t r d a anra n rti a a o le kas s N il e s t . h en rsc ech rd a wens ikt op ve standaa reft een t u t gebr ok in he at ons be o is nu omen. W n opge id ent le ssist

10

Lachspiegel Een vrolijke eyecatcher met een sprookjesachtig frame.

Materiaalkast Eindeloos veel opbergruimte voor (creatief) materiaal.


Aandacht & verzorging Het verschonen van baby’s en peuters is een elementair onderdeel van de werkzaamheden op een kinderdagverblijf. Uiteraard heeft het een praktische kant, maar ook een pedagogische kant door het één-op-één contact met het kind. Hygiëne, veiligheid en ergonomie staan voorop in de verschoonruimte. Al ons meubilair is ontworpen en gefabriceerd voor een langdurig, praktisch en veilig gebruik door jonge kinderen en pedagogisch medewerkers. Diaper champ Handige, gebruiksvriendelijke en reukloze luieremmer.

Luierautomaat Snel de gewenste maat luier bij de hand. Aankleedtafel Verplaatsbare aankleedtafel, handmatig te bedienen.

Foto: Kinderopvang de Fantasietuin, Hooglanderveen

Opbergmandjes Deze opbergmandjes zijn van buigzaam kunststof die zelfs in de vaatwasser kunnen.

Aankleedtafel op maat Elektrisch bedienbare aankleedtafel in fris wit.

11


Slaap zacht Weinig prikkels, rust en een huiselijke sfeer zorgen voor een ontspannen slaapruimte. Een vereiste hierbij is het waarborgen van de veiligheid van kinderen. De bedden en boxen uit het KG & Rolf huismerkassortiment voldoen aan de meest actuele veiligheidseisen. Ontdek ook nieuwe toepassingen zoals de eenvoudig te monteren KG & Rolf bedbeveiliging voor een automatische controle op het sluiten van de bedden. Slaapzak zomer Dunne slaapzak, in diverse maten en kleuren verkrijgbaar. Soft Stuff EfficiĂŤnt, veilig en snel een bedje opmaken is door het gebruik van Soft Stuff nog nooit zo eenvoudig geweest.

Bed Standard Line DUO slaper Dubbelslaper uitgevoerd in ahorn met een lessenaarsdak. Ook leverbaar met puntdak of plat dak.

Voldoet uw locatie al aan de nieuwe veiligheidseisen? KG & Rolf heeft een nieuwe scansystematiek ontwikkeld: de Bed & box check. Onze adviseurs beoordelen het aanbod aan bedden en boxen op uw locatie(s), in relatie tot de vernieuwde veiligheidseisen die ingaan per 1-1-2016. Zo bespaart u veel tijd en weet u precies waar u aan toe bent. Ontdek op www.kgrolf.nl/bedenbox ook onze services: verhuisservice, demonteer- en afvoerservice, upgrade-service en het onderhoudscontract. Of vraag ernaar bij uw KG & Rolf-adviseur.

12

Lamp droomvlinder Met zijn glanzende vleugels neemt deze vlinder alle kinderen mee naar dromenland.

Foto: Mam’s Kinderopvang, Jachtlaan, Apeldoorn

Linnenkast Ideaal voor het netjes opbergen van al het bedlinnen.


Leander wieg De rustige bewegingen van de Leander wieg geven een kind een veilig en vertrouwd gevoel. Hond Henry Aandoenlijk zacht en zeer knuffelbaar.

Bedbeveiliging De KG & Rolf bedbeveiliging geeft elektronische controle op het sluiten van het rek of de deur. Bij een openstaand rek of deur wordt er een akoestisch alarmsignaal afgegeven en geeft het apparaat aan om welk bed het gaat. De beveiliging is geschikt voor maximaal 8 bedden en is opgebouwd uit een basiskast met zenders. Het is ook mogelijk het signaal te vertragen zodat er tijd is om bijvoorbeeld de speen te geven of te verschonen. Het is zeer eenvoudig zelf te monteren en heeft per ruimte slechts ĂŠĂŠn stopcontact nodig.

Tijger Tim Deze tijger verovert elk kinderhart.

Bed Standard Line DUO slaper Deze dubbelslaper is hier uitgevoerd in fris wit met puntdak.

Bed Standard Line SOLO slaper met evacuatiebed Enkelslaper in ahorn met lessenaarsdak en los evacuatiebed. 13


Ontmoeten & inspireren Even een kopje koffie, rustig bijkomen of een gezellig praatje met collega`s. De personeelskamer moet een open ruimte zijn voor een ontspannen samenzijn. Ontdek ons veelzijdige aanbod aan tafel- en zitelementen om te zitten & relaxen. Denk ook aan voldoende opbergmogelijkheden voor een nette en opgeruimde uitstraling.

Crystal stoel Stapelbare designstoel uit één stuk, geschikt voor binnen en buiten (100% recyclebaar).

Combo bank Ideaal om heerlijk even tot rust te komen. In diverse prints of kleuren te verkrijgen.

Foto: Mam’s Kinderopvang, Jachtlaan, Apeldoorn

Personeelstafel Robuuste tafel met roestvrijstalen poten en comfortabele stoelen in diverse kleuren.

Flexi King-kast Een kast op maat, hier afgebeeld in wit met gekleurde lades.

14


Buitengewoon ontdekken Natuurlijk spelen is een groeiende trend bij veel kinderopvangorganisaties. Het geeft kinderen meer vrijheid in spelen en stimuleert de creativiteit. In samenwerking met onze partner VelopA-Omniplay bieden wij u een aparte lijn aan natuurlijke speeltoestellen. Breng uw speelleeromgeving naar buiten door gebruik te maken van materialen die zowel geschikt zijn voor binnen- als buitengebruik. Speelhuis Hag Ballero Onderhoudsarm speelhuis met diverse speelmogelijkheden.

Buitenslaper SOLO Genieten van een slaapje in de buitenlucht.

Buitenkeuken Wat staat er vandaag op het menu?

Buitenbed DUO Nieuw buitenbed, geschikt voor twee kinderen. 15


KG & Rolf showroom: een wereld vol inspiratie Graag bieden wij u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan onze compleet ingerichte showroom in ons bedrijfspand te Ochten. Binnen deze overzichtelijk ingedeelde showroom, maakt u kennis met een selectie uit ons meubilairaanbod. In de kleurrijk ingerichte themakamers ziet u een groot deel van ons assortiment aan spel- en ontwikkelingsmaterialen. Bij KG & Rolf valt oneindig veel te ontdekken en te beleven. Onze adviseurs ontvangen u graag! Persoonlijk advies en inrichting op maat Zoals u in de sfeerimpressie in deze brochure heeft kunnen zien, is iedere ruimte weer anders. De adviseurs van KG & Rolf zijn uitstekend opgeleid om u op maat van advies te voorzien, geheel afgestemd op uw actuele eisen en het beschikbare budget. Onze inrichtingsspecialisten denken graag met u mee om samen tot een passend voorstel te komen. Voor uw vragen over het assortiment en de dienstverlening van KG & Rolf kunt u contact opnemen met uw KG & Rolf-adviseur of onze klantenservice: 0344 647 645, e-mail: verkoop@kgrolf.nl Surf voor meer informatie naar www.kgrolf.nl

KG & Rolf biedt u:

vs1113

√ het gemak van one-stop-shopping: alles voor het kind van 0-12 jaar. √ een breed assortiment leermiddelen, methoden, spel- en ontwikkelingsmaterialen, kantoor- en schoolartikelen, creatieve materialen en producten op het gebied van digitaal leren. √ complete inrichtingsoplossingen op maat, met meubilair voor binnen en buiten. √ pedagogisch en didactisch inkoopadvies op basis van de beproefde KG & Rolf-scansystematieken: onderbouwscan, methodescan, speelplaatsscan, meubilairscan, ICT-scan. √ compleet trainingsaanbod voor de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers. √ in Nederland ontwikkeld en geproduceerd innovatief Rolf-speelgoed en ontwikkelingsmaterialen.

‘’Bij KG & Rolf voelen wij ons verantwoordelijk om een nadrukkelijke bijdrage te leveren aan de groei, ontwikkeling en scholing van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar, in een omgeving waarin zij de kans krijgen hun talenten te ontdekken en zich optimaal te ontplooien.”

KG & Rolf bv Mercuriusweg 14 4051 CV Ochten Postbus 112 4040 DC Kesteren T 0344 647 647 F 0344 647 610 verkoop@kgrolf.nl www.kgrolf.nl

Alles voor de wereld van het kind van 0 - 12 jaar

Profile for de Rolf groep

Inrichtingsoplossingen kindcentra  

Inrichtingsoplossingen kindcentra