Page 1

INFOPOSTER: ALLES OVER EEN

BESTUURSJAAR

D.E.R.M.

JIJ MAAKT DE

WIJ GEVEN JE DE

KEUZE

INFO

VOOR TWIJFELAARS

EN ANDERE GEINTERESSEERDEN

DE VOORDELEN JEZELF ONTWIKKELEN

CV BUILDER

Het is en blijft zo. Toekomstige werkgevers kijken niet alleen naar je studie maar ook naar je extracurriculaire activiteiten. Een bestuursjaar is nog steeds een dikke pre! Je onderscheidt je van al die studenten die gewoon blijven studeren.

SOCIAAL

Een D.E.R.M.bestuur is supersociaal. Je komt zeer veel mensen tegen. Je leert de hele vereniging kennen, andere verenigingen, sponsors, externen, oudbesturen etc etc. Heel interessant en superleerzaam. Plus je houdt er een waardevol netwerk aan over.

D.E.R.M.

Dit is het jaar waarin je je eigen o zo mooie vereniging oneindig goed zal leren kennen. Je kan alle activiteiten meepakken, al je leden leren kennen en ook de geschiedenies van D.E.R.M. induiken en alle financiën inzien. Nu pas zal je het karakter van D.E.R.M. echt begrijpen.

Wil je altijd al assertiever worden? Duidelijker communiceren? Beter samenwerken? Beter open staan voor kritiek? Tijdens een jaar bestuur gebeurt dat! Het is een springplank voor de rest van je leven en carrière. Je leert hier oneindig veel meer dingen dan als je alleen maar zou studeren. Dat je jezelf tegen gaat komen staat vast en zal soms zwaar zijn. Maar dit maakt je sterker. Volwassener.

LEREN

VERGADEREN

Vergaderen is niet zo maar even bij elkaar gaan zitten en maar wat dingen bespreken. Daar kom je ook zeker gedurende het jaar achter. Het draait allemaal om besluitvorming en dit is iets wat je later nodig zult hebben Effectief vergaderen is iets wat je bij D.E.R.M. in het bestuur alle tijd voor hebt om te leren.

TIJD OM

TE SURFEN

Of voor andere funsporten. Een D.E.R.M. bestuur is veel vergaderen, beleiden uitzetten etc. Maar het is en blijft een funsportvereniging. Als bestuur zal je ook zeker veel in het water liggen of keihard de piste af knallen! Het liefst doe je dit samen, want het bevordert de teamspirit!

LOVELIFE ON FIRE

Of je nou een relatie wil of meer wilt sletten. Als bestuurslid zit je geramd. Ze willen je.

CREATIEF

PROCES

In het D.E.R.M.bestuur komen er veel dingen op je af. Beslissingen moeten worden gemaakt, oplossingen worden bedacht. Samen met je team leer je creatief handelen.

HALBE ZEILSTRA & DE

ONZEKERHEID VAN DE OVERHEID

De overheid is druk bezig met bezuinigen. Het overleg in het Catshuis is gestrand en veel vragen zijn nog altijd onbeantwoord. Hoe hoog gaat de basisbeurs worden? Blijft de basisbeurs überhaupt? Komen er daarna nog meer bezuinigingen? VEEL BLIJFT ONDUIDELIJK....

VANUIT D.E.R.M.

D.E.R.M. BIEDT ZEKERHEID VOLGEND BESTUURSJAAR. Ten eerste geven we jou een maandelijkse vergoeding. Geen onduidelijkheid daarover dus.

Ten tweede geven we je inzicht in wat de kosten en baten van een bestuursjaar zijn. Zo weet jij precies waar je volgend jaar financïeel gezien aan toe bent.

BESTUURSVERGOEDING

WIJZIGINGEN ONDER VOORBEHOUD

HET VALT MOGELIJK POSITIEVER UIT

147

EURO PER MAAND

BESTUURSBUDGET Elke bestuurder van D.E.R.M. maakt gedurende het jaar kosten. De één blijft ingeschreven staan en betaalt collegeld. De ander schrijft zich uit, waardoor de basisbeurs en/of de lening vervalt. Om toch je maandelijkse onderhoud te betalen, keert D.E.R.M. een maandelijks bedrag uit ter hoogte van het basis wettelijk collegegeld a € 1717 per jaar.

TE VOORKOMEN? DAT KAN!

*

GEWOON

ZEKERHEID

VRAAG ONWIJZE FISCUS JORIK NAAR DE FINANCIËLE GEVOLGEN DAARVAN

ZEKERHEID

TELEFOONKOSTENVERGOEDING

20

DE LANGSTUDEERBOETE

Als bestuur bel je veel. Daarom is een vergoeding hiervoor zeer gepast. Per maand wordt er € 120,uitgekeerd aan het bestuur. Dit kunnen zij verdelen over de bestuursleden. De ene functie belt vaak iets meer dan de ander, dus per bestuurslid zal het bedrag waarschijnlijk net wat anders zijn. Reken op ongeveer €20,- en dat je hierop dus quitte draait.

*KORTING OP D.E.R.M.ACTIVITEITEN 33% KORTING PER ACTIVITEIT

EURO PER MAAND

Als bestuur wordt je toch wel op elke D.E.R.M.activiteit verwacht. Je hebt hier immers alle tijd voor en het is super awesome. De energie die jij en je leden in de organisatie van activiteiten stoppen wil je met eigen ogen meemaken. Maar activiteiten kosten geld, en veel geld als je ze als bestuur allemaal meepakt. Daarom krijgen bestuursleden 1/3 korting op alle activiteiten. Zelfs op de wintersporten!

Je spant je een jaar vol in voor D.E.R.M., het minste wat D.E.R.M. voor jou terug kan doen is, wanneer je het bestuur in gaat, haar jaarlijkste contributie kwijtschelden. Voila! Let op, het kan ook lager zijn, afhankelijk van hoeveel termijnen je nog betaalt.

?!

205

EURO PER JAAR

UITSCHRIJVEN BIJ DE UNI OM

CONTRIBUTIEVERGOEDING

VERLAAT TERUGBETALEN

Wist je al dat je gedurende je bestuursjaar NIKS hoeft te betalen en dit pas aan het eind van het bestuursjaar hoeft af te betalen? Hierdoor kan je je geld gebruiken voor je woonkosten en levensonderhoud. En na je bestuur weer gaan werken om je schuld af te betalen.

INTERVIEW ARJEN SWANK | OR 2007-2008

MERK JE NU DAT JE PROfiJT

HEBT VAN DAT JE EEN

BESTUURSJAAR HEBT GEDAAN?

Absoluut, je kan in een omgeving waar je op je bek mag gaan alles een keer proberen en zo uitvinden wat je sterke en zwakke kanten zijn. Je neemt die ervaringen mee en kan ze gebruiken in zowel je persoonlijke omgeving als je werk. Toch lekker als je als enige van je kantoor (of werkgroep) niet bang of zenuwachtig bent om (onvoorbereid) een presentatie te geven, omdat je bij D.E.R.M. geleerd hebt te presenteren voor grote groepen.

WAT IS JE GOUDEN TIP

VOOR MENSEN DIE HET BESTUUR IN GAAN?

Vorm met z’n allen een bestuur en probeer soms je eigen individuele overtuigingen naast je neer te leggen in het belang van de vereniging. Dat kan soms zeker lastig zijn, maar je draagt zo wel bij, waardoor D.E.R.M. over 100 jaar nog steeds zo hard en harder kan knallen. Verder vooral heel veel genieten van alles wat tijdens zo’n jaar op je af komt, niet vergeten af en toe te realiseren waar je ook alweer mee bezig bent en vooral ook veel tijd nemen om te surfen - je zit toch bij een funsportvereniging!

WAT IS DE REDEN DAT JIJ

HET BESTUUR IN BENT GEGAAN? Ik was al vanaf het begin van mijn studie geïnteresseerd in een bestuursfunctie, maar wist nog niet waar en in welke rol. In mijn eerste twee jaar bij D.E.R.M. heb ik de leukste commissies gedaan en hebben we samen een paar hele toffe evenementen neergezet. Daarna was ik op zoek naar een grotere uitdaging en kwam het tussen mijn Bachelor en Master goed uit om een jaar in het bestuur te knallen voor D.E.R.M.

WAT HEB JE VAN JE

BESTUURSJAAR GELEERD?

Een bestuursjaar is, als je daar voor open staat, perfect voor de ontwikkeling van je (inter-)persoonlijke vaardigheden. Je krijgt de ruimte om te leren van je fouten, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Ik heb gedurende mijn bestuursjaar vele vaardigheden aangeleerd die ik dagelijks (onbewust) nog steeds gebruik.

WAT IS JE MOOISTE HERINNERING? Het mooiste moment van het bestuursjaar was tijdens het openingsfeest van het Lustrumjaar. We stonden met ons bestuur op het podium van de Bitterzoet en zagen een knalvolle zaal met oude en nieuwe D.E.R.M.-ers die met elkaar het Lustrum vierden. Dan weet je meteen voor wie en waarom je het allemaal doet, vergeet je de moeilijke momenten en geniet je met volle teugen van alles wat D.E.R.M. te bieden heeft.

DE FUNCTIES

ALTIJD ALLE

TOUWTJES

IN HANDEN

WILLEN HEBBEN?

ALTIJD AL HET

LAATSTE

WOORD

WILLEN HEBBEN?

IS MULTI

TASKEN

VOOR JOU MEER

REGEL DAN

UITZONDERING?

ONWIJZE PRAESES Als Onwijze Praeses sta je aan het hoofd van de meest rockende vereniging van Amsterdam, maar ook aan het hoofd van je eigen knalbestuur. Aan de ene kant ben jij de eindverantwoordelijke voor de hele vereniging. Je maakt de algehele D.E.R.M. jaarplanning, houdt contact met de disputen, voert het HR-team aan en moet de keuzes van jullie bestuur kunnen verantwoorden tijdens de ALV’s. Aan de andere kant ben je de keeper of peace binnen je bestuur. Je bent het luisterend oor, zorgt ervoor dat je bestuursleden hun taken uitvoeren en dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Plannen, coördineren en delegeren zijn DE eigenschappen die je dit jaar zult leren.

ONWIJZE FISCUS

Als Onwijze Fiscus beheer je de financiën van D.E.R.M. Voor alles wat we bij D.E.R.M. doen aan activiteiten is geld nodig en dus de goedkeuring van de penningmeester. Jij bent degene die met de toverstaf mag zwaaien en bepaald of iets door kan gaan of niet. Wat is er mooier dan dat? Om deze belangrijke beslissingen te kunnen maken beheer je de jaarlijkse geldstromen van D.E.R.M., wat ongeveer 230.000 euro per jaar is. Heb jij je altijd al Dagobert Duck willen voelen? Wordt dan Fiscus!

AL ONWIJZE AB ACTIS

Als Al Onwijze Ab Actis ben je de spin in het web, namelijk, hét aanspreekpunt voor leden, de reünistenstichting, externe verenigingen en overige contacten. Je bent chef ledendatabase en onderhoudt deze gedurende het hele jaar. Je kent iedereen bij voor- EN achternaam en doet iedereen versteld staan van jouw kennis over de leden. Maar…een ALOA heeft niet alleen een goed geheugen, ook je creatieve ei kun je kwijt wanneer je leden op de hoogte houdt van wat er zich binnen D.E.R.M. afspeelt via de nieuwsbrief, kwartaalbrief, Facebook en Twitter en daarnaast verzorg jij de verjaardags en kerstkaarten die naar alle leden worden gestuurd. Belangrijke beslissingen die tijdens vergaderingen en ALV’s worden gemaakt gaan dankzij jou notuleerkunsten goed gedocumenteerd de D.E.R.M.-geschiedenis in.

ONWIJZE REPARABEL

Als Onwijze Reparabel ligt je hart bij al het materiaal dat D.E.R.M. rijk is. Zowel het prachtige surfmateriaal als de legendarische D.E.R.M. bussen Henk & Barry vergen de nodige aandacht. Wanneer de bussen na Biarritz heelhuids terugkomen weet jij als materiaalmeester dat je het goed hebt gedaan. Naast het onderhouden en repareren van het materiaal en het bijhouden van wie welk materiaal heeft gebruikt, zijn er ook andere zeer uitdagende taken die op je pad gaan komen. Denk aan het aankopen van nieuw surfmateriaal, of zelfs een nieuwe bus en het organiseren van veel funsport cursussen. In al deze taken wordt je bijgestaan door het Materiaalteam, het Busteam en het Tech-team. Naast het contact met het MT en het BT heb je natuurlijk veel contact met de leden, met surfshops, zeilmakerijen, autogarages en ga zo maar door!

ONWIJZE ASSESSOR

Als Onwijze Assessor ben je in charge van alle geweldige commissies die D.E.R.M. rijk is. Je enthousiasmeert, houdt overzicht, begeleidt en stuurt aan. Het is geen makkelijke taak, maar als je het goed doet krijg je het vertrouwen van de commissies en werk je als een team samen. Dagelijks ben je vooral bezig met notulen lezen, financiën checken, vragen beantwoorden, vragen stellen, mailen en heel veel bellen. Maar...natuurlijk zit je niet alleen maar achter de computer of met de telefoon in je hand. Koffietjes drinken, mee-vergaderen en mee-eten met commissies maakt deze functie extra leuk en gezellig. Als klap op de vuurpijl wordt al het verzette werk beloond op het moment dat je daadwerkelijk op de georganiseerde activiteiten aanwezig bent en ziet dat het jullie gelukt is. OASE zijn is een veelzijdige, soms chaotische, maar bovenal sociale en verrassende functie, waarin je direct in contact staat met alle actieve leden van D.E.R.M.

HEB JIJ TWEE

RECHTER

HANDEN EN KAN JIJ NOOIT STILZITTEN?

BEN JIJ EEN

SOCIAAL

DIER

DAT GOED

OVERZICHT

KAN HOUDEN?

ONWIJS BESTUURSLID

PUBLIC RELATIONS

Als Onwijs Bestuurslid Public Relations verdien je geld voor de vereniging, zodat D.E.R.M. jaar na jaar steeds verder zal groeien in haar extremiteit. Als OBPR ben je verantwoordelijk voor al het contact tussen sponsoren en de vereniging. Dankzij jou krijgen de leden chille kortingen, vette prijzen en genereerd D.E.R.M. extra vermogen en media-aandacht. Ook krijg jij de kans duurzame samenwerkingen met externen op te zetten en het imago van D.E.R.M. te versterken. Naast het regelen van nieuwe deals is de OBPR voorzitter van het Sponsorteam waarmee hij/zij de D.E.R.M.merchandise verzorgt. Ook organiseer je met hen activiteiten als de nieuwjaarsduik, koninginnedagboot en de D.E.R.M.experience. Afgelopen jaar is er geen OBPR geweest: daarom hebben we de OBPR voor aankomend jaar juist extra hard nodig. Zin om hard te knallen?

WEET JIJ ALTIJD

OVERAL EEN

SLAATJE UIT TE SLAAN?

DEADLINE 11 MEI SOLLICITATIEBRIEVEN

DAN AL? JAZEKER! BEDENK WEL: LIEVER EEN WELDOORDACHTE LATERE KEUZE

STUUR DIE BRIEF NAAR: DAN EEN OVERHAASTE TWIJFELACHTIGE KEUZE

NIEUWE ACHTERGRACHT 170 | 1018 WV 0031 20 525 37 86 BESTUUR@DERM.NL

INFOGRAPHIC BESTUURSJAAR D.E.R.M.  

Meer weten over een bestuursjaar D.E.R.M.? Lees deze poster.