Page 1


De Muze van Meise en de Zandloper (Wemmel) bundelen opnieuw de krachten om één gevarieerd programma aan te bieden. Kies voorstellingen uit beide centra en combineer ze in één abonnement van 3, 6 of 10 voorstellingen. Alle info van de voorstellingen in de Muze van Meise staat in het GROEN. De info van de Zandloper voorstellingen vind je telkens terug in het BLAUW. Bovendien staat er ook bij elke voorstelling een klein logo van het centrum.

GC de Muze van Meise

Brusselsesteenweg 69 1860 Meise 02 892 24 40 demuzevanmeise@meise.be www.demuzevanmeise.be Openingsuren loket: dinsdag t.e.m. donderdag 14:00-17:00 zaterdag 10:00-12:00 Openingsuren telefonisch: dinsdag t.e.m. donderdag 10:00-12:00 en 14:00-17:00 vrijdag & zaterdag 10:00-12:00

GC de Zandloper Wemmel Kaasmarkt 75 1780 Wemmel 02 460 73 24 info@dezandloper.be www.dezandloper.be

Openingsuren: maandag 9:00-12:00 dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 9:00-12:00 en 14:00-17:00 Tijdens de schoolvakantie is het onthaal open tot 16:00. Tijdens de zomervakantie zijn we gesloten van 7 juli t.e.m. 6 augustus.

Gesloten tijdens de schoolvakanties. Tijdens de zomervakantie zijn we gesloten van 8 juli t.e.m. 15 augustus.

De Zandloper biedt je een totaalervaring: sommige voorstellingen krijgen een extraatje. Je vindt ze terug in de brochure onder ‘Mag het iets meer zijn’.

Zowel de Muze als de Zandloper zijn actief op Facebook. Like onze pagina’s en je bent steeds op de hoogte van leuke nieuwtjes!

Ben je op zoek naar een vergaderzaal, plaats voor creatieve uitspattingen, repetitieruimte, of congreszalen? Je vindt ons zaalverhuuraanbod op www.dezandloper.be of www.meise.be

De Zandloper en de Muze van Meise hechten veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens en het respect voor jouw privacy. In onze beide privacyverklaringen, die je kan terugvinden op onze websites, geven we heldere en transparante informatie over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. De Zandloper en de Muze van Meise houden zich aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).

START VERKOOP ABONNEMENTEN zaterdag 9 juni 2018 – 9:00

START VERKOOP LOSSE TICKETS zaterdag 16 juni 2018 – 9:00

(de ticketbureaus zijn open tot 13:00)

(de ticketbureaus zijn open tot 12:00)

Hoe bestel je een abonnement? Vanaf 3 verschillende voorstellingen spreken we van een abonnement dat je kan bestellen vanaf zaterdag 9 juni. Kies je voor 6 of meer verschillende voorstellingen, dan krijg je een voordeliger tarief, vanaf 10 voorstellingen krijg je het voordeligste tarief. Ons ticketingsysteem rekent automatisch de voordeligste prijs voor je uit. ONLINE Een online abonnement is de gemakkelijkste en snelste manier. Surf naar www.demuzevanmeise.be of www.dezandloper.be en stel jouw abonnement samen. Bij het invoeren van een voorstelling voor het abonnement, kan je ook losse tickets toevoegen voor die voorstelling. Wie online bestelt en betaalt, krijgt de tickets onmiddellijk in de mailbox en kan ze thuis printen. AAN HET LOKET, PER MAIL, PER TELEFOON Bezorg ons jouw keuze en wij helpen je verder. (Aanvragen die ons bereiken voor de start van de verkoop, worden pas verwerkt na de start.) De voorverkoopprijs of abonnementsprijs voor abonnees geldt tot en met de dag vóór de voorstelling. De dag van de voorstelling geldt enkel de kassaprijs. De kassa is open vanaf één uur vóór de voorstelling, enkel voor de tickets van die voorstelling. Een verkocht ticket wordt niet terugbetaald, behalve wanneer de voorstelling wordt geannuleerd. In de ticketprijs is een administratiekost van € 0,50 per ticket inbegrepen. Rolstoelgebruikers reserveren hun ticket aan de balie, per mail of per telefoon. Niet online. Op die manier zorgen wij voor een goede plaats.

gemeenschapscentrum van ‘de Rand’

COLOFON Verantwoordelijke uitgever: Kristof Smet, Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel Redactie: Lore De Bondt, Tina Deneyer, Inge Demeestere, Godelieve De Thaey, Karina Marreyt, Bob Nicolaes, Caro Renckens, Kristof Smet, Simon Van Puyvelde, Lode Verdoodt, Eef Vermaelen Vormgeving: Rowan Dekens Foto’s cover en omslag: Geert De Taeye 2


klassiek

Florian Noack & Quartz Ensemble

muziek

LIED (Try-Out)

vrijdag 28 september 2018, 20:00

Meuzemuzeconcert

Een poëtische liedjestrip met nieuwe zelfgeschreven Nederlandstalige songs. Liedjes over vallen, de zee, de liefde en altijd meer. Helder, hoopvol en troostend. Waar u zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet (‘Nachtegaal’, Tres Tigres Tristes, El Tattoo del Tigre en ‘Duveltjeskermis’) waarschijnlijk van kent, zijn hun vertolkingen van songs in verschillende talen en genres. Met ‘LIED’ slaan zij een nieuwe weg in. ‘Esmé Bos is wereldtop van bij ons. Een stem uit de duizend. Ze voegt warme weldaad toe aan de dagen.’ (Annemie Tweepenninckx - Radio 1)

zondag 9 september 2018, 11:00

Florian Noack is een uitzonderlijk pianist. Voor wie hem nog niet kent, is een concert van hem bijwonen een echte revelatie. Hij beschikt niet alleen over een fenomenale technische vaardigheid en fijngevoeligheid, hij maakt zelf ook uitstekende bewerkingen van orkestwerken zodat hij zijn favoriete muziek op piano kan uitvoeren. We hebben geluk dat hij bevriend is met de muzikanten van het Quartz Ensemble. Samen met hen zal hij in de intieme setting van de kerk in Meuzegem op fantastische wijze het cultureel seizoen openen. © Danilo Floreani

op locatie: Onze-Lieve-Vrouw Boodschapkerk in Meuzegem Na het concert biedt het Meuzegem Feest Comité een drankje aan.

Legacy League

© Diego Franssens

dans

On The Roof (Meise) & Straatrijk vzw zaterdag 22 september 2018, 16:00-18:00

Kom genieten van een breakdancecompetitie van topniveau! Het danscollectief On The Roof organiseert in samenwerking met Straatrijk en GC de Muze van Meise de Legacy League. Breakdancers tot 17 jaar strijden voor punten waarmee ze zich kunnen plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap. In de competitie voor volwassenen zullen de beste breakdancers van België © Jacowbski het in duo tegen elkaar opnemen in spectaculaire 2ON2 battles. Een ervaren jury beslist wie de beste moves en de meeste skills heeft. Kom langs voor de toegankelijke breakdancevibe, laat je verrassen door buitenaardse breakdancemoves en laat je misschien inspireren om zelf een danspas te wagen!

muziek

Laura Tesoro & band In concert

film

Adil El Arbi en Bilall Fallah laten in hun derde en meest succesvolle film zien dat ze het vak tot in hun diepste vezels beheersen. De film vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Antwerpse Kiel die ervan dromen om echte patsers te zijn, wat zoveel betekent als snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of Tony Montana in ‘Scarface’. ‘Living the good life’ dus, met snelle patserbakken, dikke © kinepolis group villa’s, veel blingbling en... respect. De vrienden stoppen hun neus in highprofiledrugszaken en ontketenen zo een bendeoorlog van Antwerpen tot Amsterdam en zelfs Colombia. België, 2018, actie/komedie, 122 minuten, Nederlands gesproken Deze film is niet toegankelijk voor kinderen jonger dan 12 jaar.

familiefilm

Ferdinand

zondag 30 september 2018, 14:30

5+

‘Ferdinand’ speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje. Als hij ten onrechte aanzien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur. Ferdinand bewijst dat je je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat. In de Vlaamse versie neemt Louis Talpe de hoofdrol van Ferdinand op zich. Je hoort ook de stemmen van o.a. Evelien Bosmans, Guga BaÚl, Tom Van Dijck, Bill Barberis en Pieter Embrechts als slechterik El Primero.

Je moet tonnen lef hebben om op het Eurovisiepodium te staan. Laura Tesoro ging in 2016 die uitdaging aan en maakte grote indruk op het Europese publiek. Het ultieme feelgoodnummer ‘What’s the pressure’ (van de hand van Selah Sue) werd een gigantische hit. Intussen bracht ze nog twee singles uit die zeker niet moeten onderdoen: ‘Higher’ (met meer dan 1 miljoen views op YouTube) en ‘Beast’. De nog maar 22-jarige Laura hoeft niet meer te bewijzen dat ze een topperformer is. Geen enkele uitdaging is haar te groot: acteren, musicals, presenteren en live op een podium staan voor duizenden mensen, ze doet het allemaal met de grootste naturel. We schuiven de Zandlopertribune weg om van dit staand concert één groot feest te maken! Mag het iets meer zijn? Na deze seizoensopener van formaat bouwen we nog een spetterende afterparty.

Patser

vrijdag 28 september 2018, 14:00 & 20:00

zaterdag 22 september 2018, 20:00

© TTT Artists

Esmé Bos & Bart Voet

© 20th Century Fox

VS, 2017, 108 minuten, Nederlands gesproken

3


theater

echt Antwaarps teater

klassiek

‘k Wil Maar Ik Kan Niet

© Jeroen de Ridder

Na een wereldreis van zeven maanden komt Filip, de enige zoon van Bob en Christiane, terug thuis. Tijdens zijn reis is hij in Afrika verliefd geworden op Elke, een Belgische dokter zonder grenzen. Hij is zo verliefd dat hij binnen de kortste keren wil trouwen. Met heel veel enthousiasme wil hij zijn ouders verrassen met dit grote nieuws, maar die hebben voor hem een nog grotere verrassing in petto. Als de ouders van Elke op hun beurt ook een verrassing klaar hebben, is er verbijstering alom.

muziek

Theatertour 2018

humor

© Elke Briers

Els De Schepper

Els De Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken zaterdag 23 februari 2019, 20:00

Els de Schepper heeft een besluit genomen. Ze zal blijven léven. En hoe! Vanaf nu gaat Els zich enkel nog amuseren. Al heeft het leven haar de afgelopen jaren regelmatig dikke kletsen uitgedeeld en al weet ze soms niet waar die allemaal voor hebben moeten dienen. Eén ding staat als een paal boven water: Els lééft met veel goesting. En samen met haar volledige alter egocast wil ze jou ook aansteken.

© Tom Vandewalle

Dit vijftal – vier misses en één mister – brengt folksongs uit de vier windstreken en in verschillende talen. Vaak halen ze vergeten liedjes uit de mist, vijfstemmig en meestal a capella. Hun klankkleur kun je vergelijken met een goede fles ‘brut nature’: prikkelend, rechtuit en met naturel. De klanken vloeien het best naar binnen in een kleine ruimte of op een plek met een eerlijke akoestiek. Geen betere plaats dan onze vertrouwde Sint-Jan-de-Doperkerk in Ossel voor dit deugddoende aperitiefconcert.

MissT zijn Elly Aerden, Eva Moens, Liesbet Van Reeth, Liesbeth Verlaet en Jan Van Rossum. i.s.m. het Sint-Janscomité van Ossel op locatie: Sint-Jan-de-Doperkerk, Kasteelstraat 16, Merchtem (Brussegem) Mag het iets meer zijn? Na het aperitiefconcert biedt het Sint-Janscomité van Ossel een drankje aan.

Uitstap Festival 20/21

klassiek

zondag 7 oktober 2018, 13:15

24 x 3 keer voert de Libanese pianist El Bacha je door de preludes van Bach, Chopin en Rachmaninov. In twee concerten presenteert deze voormalige winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd tweeënzeventig verschillende bereidingen van hetzelfde basisgerecht! We voorzien een inleiding op de bus en koffie en taart tussen de concerten.

donderdag 4 oktober 2018, 20:00

De man die muzikale geschiedenis schreef met Soulsister en talloze hits voor andere artiesten schreef, laat in zijn recentste Nederlandstalige liedjes een heel andere kant van zichzelf zien. Met de aanstekelijke radiohit ‘Alles komt in orde’, het bezwerende ‘Broeder’ en het donkere ‘Honger in de stad’ brengt hij zeer verhalende songs. Jan maakte in 2016 al een eerste uitgebreide en succesvolle tournee langs de Vlaamse theaterzalen en festivals. Dit najaar trekt hij opnieuw de zalen in met bloedmooie Nederlandstalige songs uit zijn album ‘Helder’, maar ook met nieuw materiaal. Hij brengt op deze avant-premièreavond in de Zandloper een klasseband mee: Marc Bonne, David Poltrock en Vincent Pierins.

Aperitiefconcert

zondag 7 oktober 2018, 11:00

dinsdag 2 oktober 2018, 20:00 woensdag 3 oktober 2018, 14:00 & 20:00

Jan Leyers & band

Acapellakoor MissT

Opgelet! Vlak voor de brochure gedrukt werd, is de voorstelling van Els De Schepper van oktober 2018 naar zaterdag 23 februari 2019 verplaatst. Daarom vind je de info van deze voorstelling in de brochure hier terug en niet chronologisch bij de info van de voorstellingen van februari.

op locatie: Stadsschouwburg Leuven Met een bus vanaf de parking van GC de Muze van Meise vertrek: 13:15 - terug: 20:00 Ticketprijzen zijn incl. bus, concerten, koffie en taart i.s.m. Cc Strombeek, CC de Factorij Zaventem en Festival 20/21

theater

© Chloé Kritharas

Theater Ipso Facto Speel! 3

vrijdag 12 oktober 2018, 20:00 zaterdag 13 oktober 2018, 20:00

Voor de derde keer brengt toneelgroep Ipso Facto een aflevering van het monologenfestival ‘Speel!’. Deze aantrekkelijke formule neemt je mee langs tien kleine monologen gespeeld en geschreven door amateurspelers van over heel Vlaams-Brabant en wordt gecoacht en geregisseerd door een beroeps. Intens en doorleefd omdat het de eigen leefwereld van de speler weerspiegelt. Humor, ernst, sarcasme en flair passeren op het podium en brengen je een caleidoscoop aan verrassende scènes. Op vrijdag vijf en zaterdag nog eens vijf. Je kan dus 1 of 2 avonden komen kijken. Mocht je geïnteresseerd zijn om volgende keer zelf mee te doen, laat het weten via www.theateripsofacto.be. 4


familie

Kapitein Winokio

4+

De winter van Kapitein Winokio

klassiek

Kapitein Winokio, Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen komen naar de Zandloper en nemen je mee op hun muzikale tocht door de dikke sneeuw. Ze ontmoeten Felix de ijsbeer, zingen over dwarrelende sneeuwvlokjes en dansen samen met jullie kampioenen als pinguïns! Dimitri Leue sprenkelt als regisseur een extra warme wintergloed over de show. Heerlijke muziek, humor en ontroering beleef je samen met de zotte bende van de kapitein in een prachtig winterdecor. Haal de slee uit de kelder, laat het rendier in je los en kom lekker meedoen! In de verte hoor je de belletjes al rinkelen…

meezingsessie

Misses Big Stuff

muziek

The Rythm’n’Blues Boomerang

dinsdag 16 oktober 2018, 20:00

Wie er op een van de voorbije edities bij was, kan er van meespreken: de zangsessie ‘Gelukkig zijn’ is een bijzonder leuke muzikale ervaring voor iedereen die graag zingt. Onder leiding van zanger Lennaert Maes en pianist Hans Primusz organiseren wij in de Zandloper opnieuw een meezingfeest met Nederlandstalige liedjes. Op het programma staan klassiekers van onder meer Ann Christy, Yasmine, Gorki, De Mens, Bart Peeters en Laïs, maar ook recentere Nederlandstalige artiesten komen aan bod. Je hoeft geen groot zanger te zijn: plezier maken staat voorop. Iedereen die zin heeft om te zingen, is welkom en krijgt een boekje met de liedjesteksten.

muziek

Maggie MacNeal, Riet Muylaert, Sandrine & Sofie

vrijdag 19 oktober 2018, 20:00

De pianiste en fortepianiste Keiko Shichijo is een bijzondere stem in de wereld van zowel de klassieke als de hedendaagse muziek. Zij verbindt een traditionele Japanse sensitiviteit met een grondige kennis van de Europese historische uitvoeringspraktijk. In het programma dat ze voor dit concert samenstelde, maakt ze nog meer verbindingen: ze koppelt gekend repertoire bestaande uit een chromatische fuga van Bach (BWV 903), een rondo van Mozart (KV 511) en de ‘Moments Musicaux’ van Schubert (D. 780) aan dat van de minder gekende Armeense componist Komitas. Een aanrader!

zaterdag 13 oktober 2018, 15:00

Theater van A tot Z

Keiko Shichijo

zaterdag 20 oktober 2018, 20:00

‘All the single ladies’ in een Aretha Franklin-jasje of Ed Sheeran zo puur als Otis Redding? Misses Big Stuff katapulteert hedendaagse hits terug naar de jaren ’50 en ’60, dompelt ze onder in een soulbad en brengt je zo in de heerlijke sfeer van weleer. Misses Big Stuff is de negenkoppige band rond Stefanie De Meulemeester. De stem van Stefanie kwam al elke huiskamer binnen: ze zong de soundtrack van de tv-serie ‘Thuis’ en weerklinkt door je radio met de jingles van ‘Radio 2’. Vijf jaar geleden stond de groep al in de Muze met een stomende ‘tribute’ aan Tina Turner. We verwachten dat de nieuwe voorstelling minstens even wervelend zal zijn.

Nocturama

familie

Theater De Spiegel

1-4j.

zondag 21 oktober 2018, 11:00 & 15:00

Want de roos overleeft (Ann Christy hommage) donderdag 18 oktober 2018, 15:00

Ann Christy veroverde bij veel mensen een speciale plek in het hart. Deze grote chansonnière bezat de gave om mooie melodieën en sterke teksten te combineren met een unieke stem. Haar grootste hit werd ‘De roos’, een prachtige vertaling van Johan Verminnen. Haar vaste tekstschrijfster Mary Boduin speelde een grote rol in het succes. Zij schreef teksten (en soms ook muziek) die uit het hart van Ann leken te komen. ‘Dag vreemde man’ en ‘Gelukkig zijn’ zijn er maar enkele voorbeelden van. Met verhalen uit de intrigerende biografie van Manu Adriaens als leidraad graven Maggie, Riet, Sandrine en Sofie in het rijke repertoire van Ann Christy en brengen ze haar heel even terug tot bij ons. Mag het iets meer zijn? Ter gelegenheid van dit matineeconcert bieden wij iedereen een kleine attentie aan.

muziek

© Koen Broos

Welkom in het museum van de nacht, de slaapkamer van mijn knuffels. In de slaap komen de dieren tot leven. En toch rust alles, de wekker vertraagt, de kast dommelt, het bed soest, ik lig in het donker. En toch wil ik opstaan en vallen mijn ogen open. Al mijn knuffeldieren zijn wakker en willen op tocht, op een avontuurlijke droomreis doorheen de schemer van de nacht. Theater De Spiegel maakt muziektheater voor de allerjongsten. Ze staan bekend om hun knusse en hartverwarmende voorstellingen. ‘Nocturama’ is een poëzieconcert vol ruisende figuren en mooie fluisters, waarbij cello, klarinet en stem je meenemen naar de wereld van slaapvaak. i.s.m. Gezinsbond Meise

5


Ronny Mosuse

lezing

familiefilm

De verborgen geschiedenis van mijn vader woensdag 24 oktober 2018, 20:00

Ronny Mosuse heeft zijn Congolese vader niet echt gekend. Na zijn dood gaat hij op zoek naar zijn wortels en puzzelt zijn verleden in elkaar om zijn kinderen het levensverhaal van hun opa te kunnen vertellen. Zijn vader bleek een man van vele mysteries te zijn. De lezing is gebaseerd op het boek ‘De verborgen geschiedenis van mijn vader’, het relaas van een aangrijpende zoektocht naar zijn familie en de vele onbekende facetten van zijn leven. Ronny Mosuse is gekend als zanger, muzikant en songwriter. Hij vormde samen met zijn broer Robert ‘The Radios’ onder de hoede van Bart Peeters. Vanaf 2002 toert hij vooral solo. i.s.m. bib Meise

Tueurs

vrijdag 26 oktober 2018, 14:00 & 20:00

© Dreamworks

België/ Frankrijk, 2017, thriller, 86 minuten, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld Deze film is niet toegankelijk voor kinderen jonger dan 12 jaar.

zondag 28 oktober 2018, 14:00

5+

Tim is 7 en is erg blij met zijn ouders, totdat er een baby bij komt in het gezin. Het is wel een heel bijzondere baby. Hij kan praten, draagt een kostuum en heeft een aktetas. In een poging om de liefde van zijn ouders terug te winnen, ontdekt Tim een geheim plan van de CEO van Puppy Co., dat de liefdesbalans in de wereld wil verpesten. Samen met zijn echte nieuwe broertje moet de jongen nu de plannen een halt toeroepen. ‘The Boss Baby’ is een hilarisch verhaal over de impact die de komst van een nieuwe baby heeft op een familie. Een film voor jong en oud voorzien van een gewiekste en met liefde gevulde boodschap over het belang van familie. VS, 2017, 97 minuten, Nederlands gesproken

Seniorenfeest: Lang zullen we leven

film

‘Tueurs’ is het langspeelfilmdebuut van Jean-François Hensgens en ex-topcrimineel François Troukens. Deze misdaadthriller, met belangrijke bijrollen voor Kevin Janssens en Johan Leysen, volgt de beruchte gangster Frank Valken. Zijn bende raakt immers verwikkeld in een misdaadzaak die de spoken van de Bende van Nijvel tot leven wekt, maar © Jo Voets waar ze niets mee te maken hebben. Maar niemand gelooft hen, vluchten is de enige optie.

The Boss Baby

muziek

Connie Neefs & Micha Marah zondag 4 november 2018, 15:00

Meer dan veertig jaar geleden wonnen Connie Neefs en Micha Marah het internationale festival Coupe d’Europe in Oostenrijk. Nu staan ze samen op het podium met ‘Lang zullen we leven’, een liedjesprogramma met een hoog vintagegehalte. Connie Neefs en Micha Marah worden aan de piano begeleid door Eric De Vos en zingen bekende liedjes als ‘De glimlach van een kind’, ‘Oma’s aan de top’, ‘Op een mooie pinksterdag’ en ‘Meisjes van dertien’. Verhalen over het leven van 0 tot 100 jaar, over jong zijn, zoeken naar je eigen weg en ouder worden. Een klasseproductie. organisatie: NCRW, Okra, SW i.s.m. GC de Zandloper

muziek © W. Kerremans

Carmina Kamerkoor Nooit oorlog 1918-2018 - The Peacemakers zaterdag 27 oktober 2018, 20:00, zondag 28 oktober 2018, 17:00

Terwijl in de Westhoek de herinnering aan de Groote Oorlog verder leeft, smeulen de brandhaarden in alle hoeken van de wereld. Na zijn requiem componeerde Karl Jenkins daarom in 2011 een ode van vrede, geïnspireerd op de vredebrengers uit onze recente geschiedenis : Gandhi, Maarten Luther King, Moeder Teresa,… Een verrassend koorwerk met orkest, solist en knapenstemmen. Rust en vreugde wisselen elkaar af. Een modern-klassiek muziekwerk dat zo uit de filmwereld kan gerold zijn. koor en organisatie: Carmina Kamerkoor Meise - orkest: strijkers, kopers, sax, basgitaar, percussie, synthesizer - dirigent: Michiel Haspeslagh

muziek

Bart Kaëll en Luc Appermont Bart & Luc Intiem

donderdag 8 november 2018, 20:00

Luc Appermont en Bart Kaëll intiem... Als team op het podium, geruggensteund door vier muzikanten. Luc en Bart vertellen in deze podiumshow honderduit, geven een unieke inkijk in hun leven, delen hun verhalen, hun mooie en emotionele momenten, hun lief maar ook hun leed. Van banale weetjes tot gebeurtenissen die hun leven tekenden. Soms met een brede glimlach, soms vertederend en soms met de krop in de keel. De verhalen worden uiteraard gecombineerd met liedjes, omdat muziek aanvullend werkt, maar ook omdat de woorden soms vragen naar een muzikale apotheose. Humor gecombineerd met pure ernst. Verhalen gecombineerd met liedjes.

6


Janpieter Biesemans

klassiek

humor/muziek

Huldigingsconcert

© Jan Blommaert

Wachten op Do Groot

vrijdag 9 november 2018, 20:00

zaterdag 17 november 2017, 20:00

Janpieter Biesemans was zonder twijfel de beste ‘muziekschrijver’ die de gemeente Meise ooit gekend heeft. Hij verkoos deze zelfbedachte benaming boven die van ‘componist’ omdat deze volgens hem beter paste bij zijn geheel eigen wijze van werken. Een eigenzinnigheid die ook terug te vinden was in zijn werk als ensembleleider, pedagoog en bezieler van de Akademie voor Muzische Kunsten van Meise. Tijdens deze avond kan je kennismaken met zijn muzikaal nalatenschap in al zijn verscheidenheid. Het wordt je aangeboden door een hele cast van topmusici maar ook door studenten van zijn geesteskind: de Akademie.

In hun warm onthaalde voorstelling ‘Wachten op Do Groot’ onthullen Peter Hens en Bart Van Caenegem op virtuoze wijze de geheimen rond de ‘Big Bang’ van de muziek, over de noot waarmee het allemaal begon: ‘Do Groot’. Reizend door het verleden zet De Frivole Framboos de tijd op zijn kop en zoekt het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren als vroegere tijden de toekomst waren geweest: zou Mozart zich hebben laten inspireren door Stromae, zou James Last van invloed zijn geweest op Wagner? En hoe zouden Bach en Beethoven hebben geklonken als Wagner eerder had geleefd dan zij?

Johny Voners & band

muziek

© Koen Bauters

Wemmel’s Got Talent 3 zaterdag 17 november 2018, 19:00

zaterdag 10 november 2018, 20:00

Johny Voners, bij iedereen bekend als Xavier in ‘F.C. De Kampioenen’ zit niet stil. In 2017 kwam hij opnieuw in de belangstelling door zijn rol in de spraakmakende tv-serie ‘Amigos’ en verscheen de 3e Kampioenenfilm. In het najaar van 2018 komt zijn eerste kookboek ‘Dagschotels’ uit. Naast acteren heeft Johny Voners een grote passie voor zingen én Charles Aznavour. Hij toerde tot 2014 met zijn project ‘Aznavoners’. Nu is er een nieuwe voorstelling, een ‘tour de chant’ doorspekt met mini-conférences, innemend, warm en grappig. Samen met een driekoppig combo brengt Johny Nederlandstalige versies van het Aznavour-repertoire.

project

Warm Wemmel

Et alors… En dan… Voners

muziek

De Frivole Framboos

© Carine Wouters

Only The Lonelies Roy Orbison Tribute vrijdag 16 november 2018, 20:00

De carrière van Orbison nam een vliegende start. Roy Orbison scoorde zijn grootste successen begin jaren zestig toen 22 van zijn nummers in de Billboard Top 40 terug te vinden waren. ‘Only the lonely’, ‘Crying’ en ‘Pretty Woman’ zijn nog steeds wereldhits. Midden jaren tachtig vertoefde hij een poosje in de luwte van de muziekwereld. Zijn nummer ‘In Dreams’, dat door filmmaker David Lynch werd opgepikt voor de soundtrack van ‘Blue Velvet’, bracht daar verandering in. Spijtig genoeg overleed hij midden in zijn langverwachte comebacktour, net toen hij op pad begon te gaan met de superband The Traveling Wilburys. Herbeleef de triomf en tragiek van The Big O.

Save the date: op zaterdag 17 november 2018 vindt de derde editie plaats van de succesvolle benefietavond ‘Wemmel’s got talent’. Ook nu zal artistiek talent van eigen bodem en van alle slag het podium bevolken in een toffe sfeer en omkadering. Vorig jaar waren meer dan 700 bezoekers laaiend enthousiast en werd bijna 10.000 euro ingezameld op deze solidariteitsavond. Warm Wemmel wil alle Wemmelaars met elkaar in contact brengen en zo een warme gemeente creëren.

muziek

Seniorenvoorstelling: Ode aan de grootste cabaretiers Sonny Vande Putte

dinsdag 20 november 2018, 14:00

Sonny Vande Putte, de zanger van ‘De tijd van toen’ brengt een ode aan de grootste cabaretiers. Samen met zijn huisorkest brengt hij een meeslepende muzikale en interactieve voorstelling die je in één minuut doet schaterlachen en huilen. Hij zal je verrassen met zijn leuke interpretaties en zijn geestige bindteksten. Zoals enkel de grote cabaretiers dat kunnen. Sonny brengt de beste fragmenten uit de meest succesvolle zaalshows van de meesters van de lach, maar ook enkele minder bekende pareltjes. Kommil Foo, Herman Finkers, Henk Elsink en Urbanus passeren de revue. Maar uiteraard ook Toon Hermans, Wim Sonneveld, en zo veel meer. i.s.m. Seniorenraad Meise De Seniorenraad Meise biedt een gratis drankje aan.

7


theater

Axel Daeseleire & Hans van Cauwenberghe

Ben Crabbé, Jean Bosco Safari e.a.

muziek

Imagine No Lennon

zaterdag 1 december 2018, 20:00

237 redenen om door te gaan

Op 8 december is het 38 jaar geleden dat John Lennon overleed. Niemand evenaarde ooit zijn talent om met popmuziek de vinger aan de pols van de maatschappij te houden. Reden genoeg voor een herdenking - een viering - opgebouwd rond ‘Give Peace a Chance’, ‘All You Need is Love’, ‘Power to the People’ en andere hits die uit de pen en gitaar van deze vredesapostel en revolutionair vloeiden. The Beatles vormen een rode draad doorheen de carrière van Jean Bosca Safari. Ben Crabbé schitterde jarenlang als lid van The Beatles coverband ‘The Apples’. Wie beter dan zij konden een gewéldige band samenstellen en bezielen die ‘Imagine No Lennon’ brengt?

vrijdag 23 november 2018, 20:00

Axel en Hans hebben dringend de behoefte om de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe willen ze herinnerd worden? En welke plaatjes moeten er gedraaid worden op hun allerlaatste feestje? Om een antwoord te geven op die vragen leggen ze elkaar het vuur aan de schenen over de naderende aftakeling, bucketlists, over het leven zelf. Ze halen ook de platenspeler opnieuw van de zolder voor de juiste muzikale sfeer. ‘237 redenen om door te gaan’ wordt een confronterend, ontnuchterend en bovendien zeer geestig portret van twee mannen op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun vorige veelgeprezen voorstelling ‘237 redenen voor seks’.

De Eendracht

Sinterklaas zingt

muziek

zaterdag 24 november 2018, 20:00

De Koninklijke Fanfare De Eendracht Westrode is een toffe bende van geschoolde amateurmuzikanten van alle leeftijden die optreden in de typische bezettingen van een fanfare-orkest: koperblazers, saxofoons en percussie. Ze vormen samen een 50-koppig orkest onder leiding van Johan Maes. Ze weten kwaliteitsvolle muziek te koppelen aan aangename en toegankelijke composities. Net zoals elk jaar bezorgen ze het Meisese publiek tijdens deze koude periode een warme avond. Er is een gastoptreden van Los Del Trè. Jong talent op akoestische gitaar uit eigen streek.

humor

Jeron Dewulf, Raf Coppens, Jeroen Leenders, Jan Linssen Comedy Night Fever

vrijdag 30 november 2018, 20:00

Een Comedy Night Fever is een unieke kans om meerdere artiesten op één avond aan het werk te zien in een korte, maar stevige set. Elke comedian heeft zo zijn eigen stijl, maar hun missie is hetzelfde: het publiek aan het lachen brengen en iedereen een leuke avond bezorgen. De 4 namen van deze lineup zijn je waarschijnlijk niet onbekend. Ze hebben allemaal al de nodige bagage en we hebben er dus alle vertrouwen in dat ze de Muze voor zich zullen winnen.

familie

Daar wordt aan de deur geklopt

Winterconcert

zondag 2 december 2018, 15:00

Wat moet er nu eigenlijk écht bij je schoen staan zodat Sinterklaas zeker je deurtje niet voorbij rijdt? Is ‘Sinterklaas kapoentje’ het lievelingslied van Sinterklaas of is het eerder ‘Zie ginds komt de stoomboot’? Zijn al die wortelen eigenlijk wel gezond voor Slecht-Weer-Vandaag en drinkt Zwarte Piet nu liefst spuitwater of chocolademelk? Op al deze vragen krijg je een antwoord tijdens ‘Daar wordt aan de deur geklopt’, een muzikale show waar je mee MOET zingen EN dansen! ‘Daar wordt aan de deur geklopt’ belooft een wervelende familieshow te worden waar je gewoonweg bij wil zijn! i.s.m. Gezinsbond Meise

humor

Nele Bauwens Wat een geluk

donderdag 6 december 2018, 20:00

Nele Bauwens is actrice, cabaretière en zangeres, bekend van El Tattoo del Tigre en Hormonia. Sinds 2014 gaat ze solo de baan op als cabaretière, en maakt ze haar publiek graag deelgenoot van haar leven aan de hand van rake teksten en ontroerende liedjes, grappige observaties en de nodige zelfspot. ‘Wat een geluk’ is haar tweede solovoorstelling, waarin ze met nostalgisch gemoed terugblikt op © Koen Broos haar leven. Met vuur vertelt ze over haar huidige levensgezel Pierre. Over zijn glutenallergie en over ‘’t zat beddeke’. Met lichte ergernis heeft ze het over de maandelijks verplichte spaghettiavonden. En over haar meedogenloze vriendinnen. Die nu allen twee baby’s op de armen dragen. En luidkeels meezingen met ‘Oya Lélé’ alsof het hun nieuwe levenslied is. Want de hele wereld heeft kinderen, behalve Nele Bauwens. Moet ze daarom helemaal gek worden, en juist wél gelukkig zijn? 8


film © independant film

FC de Kampioenen 3

film

vrijdag 7 december 2018, 14:00 & 20:00

DDT slaagt erin om eigenaar te worden van F.C. De Kampioenen en zet Boma meteen buitenspel. Onze Kampioenen worden vervangen door jonge, getalenteerde spelers. Als de Kampioenen hun naam willen behouden, moeten ze er voor voetballen tegen de nieuwe ploeg van DDT. Ze beseffen dat ze kansloos zijn en beslissen om versterking te gaan zoeken in Babacouta, een dorp in Afrika waar Pol nog voor Artsen Zonder Grenzen heeft gewerkt. Het wordt een bewogen avontuur en een race tegen de klok. Komen de Kampioenen tijdig met Afrikaanse topspelers naar huis en winnen ze de o zo belangrijke match? België, 2017, komedie, 105 minuten, Nederlands gesproken

Tierlantijn

Jacques’ Monoloog

Shakespeare leverde de grondstof. Meer bepaald de karakters en een paar tekstpassages uit de komedie ‘As you like it’. Daaronder: Jacques en zijn monoloog. Over de wereld, gezien als een theater. Over het leven, dus. Met zijn lach en zijn traan. Jacques’ monoloog is uiteindelijk een stuk op zich geworden. Voor elf acteurs. Twaalf, indien je jezelf erbij rekent.

ontbijtfilms

© Pixar

Coco 5+ & Paw Patrol 3+

zondag 9 december 2018, 9:00 (ontbijt), 10:00 (films)

Coco. In de familie van Miguel is muziek verboden. Maar hij wil doodgraag een succesvol muzikant worden. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt hij op mysterieuze wijze in het prachtige en kleurrijke dodenrijk. Daar ondekt hij het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis. VS, 2017, 95 minuten, Nederlands gesproken

© paw patrol productions

Paw Patrol. Ga op twee dubbellange avonturen met Paw Patrol: de ene keer veranderen de pups in magische zeepups om hun onderwatervrienden te redden, de andere keer krijgen ze in Avonturenbaai te maken met een dinosaurusinvasie! VS, 2016, 89 minuten, Nederlands gesproken Met een uitgebreid ontbijt en een grappige film begint je zondag goed! Om 9 uur serveren we een heerlijk ontbijt. Om 10 uur starten de films. Reserveren voor het ontbijt is verplicht en kan tot maandag 3 december.

woensdag 12 december 2018, 20:00

Het leven van een succesvolle schrijver wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. In die moeilijke periode worstelt de schrijver met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie met zijn moeder dwingt hem alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten. De film is gebaseerd op het boek ‘Sprakeloos’ van Tom Lanoye. De film werd geregisseerd door Hilde Van Mieghem met acteurs Stany Crets (zoon) en Viviane De Muynck (moeder) in de hoofdrol. België, 2017, drama, 105 minuten, Nederlands gesproken i.s.m. bib Meise

De Rodeo’s

theater

zaterdag 8 december 2018, 20:00 zondag 9 december 2018, 20:00

Sprakeloos

humor

Nigel Williams, Johnny Trash & Wouter Monden vrijdag 14 december 2018, 20:00

Komen een kroeg binnen: een Brit, een Belg en een Hollander... het zou het begin van een mop kunnen zijn. Drie comedyvrienden zitten na een voorstelling aan een toog en na wat Belgische bieren smeden ze het plan om samen op tour te gaan als De Rodeo’s. Waarom De Rodeo’s? Omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze met hun ‘jokes’ de toeschouwers van hun © Johannes Vande Voorde stoelen kunnen doen vallen van het lachen. De Rodeo’s, dat zijn Nigel Williams, Johnny Trash en Wouter Monden. Drie authentieke comedians die met elk hun eigen stijl het comedyminnend publiek een onvergetelijke en onvervalste line-up presenteren.

klassiek

strijkkwartet Boho4 Kerstconcert

vrijdag 14 december 2018, 20:00

Dit Belgische strijkkwartet ontstond uit het innovatieve Boho Strings, dat klassieke muziek ziet als bron van maatschappelijke zelfreflectie. Boho4 staat bekend om zijn eclectische stijl. Het kwartet breekt de platgespeelde concertprogramma’s open en experimenteert met alternatieve concertformats. Boho4 is string quartet in residence aan het Summer Strings Festival in Southampton (NY) en maakte vorige zomer van de gelegenheid gebruik om een concerttournee in New York in te plannen. Het gezelschap trad ook al verschillende keren op in België en verzorgde een reeks performances in BOZAR Brussel. Ze hebben een grote diversiteit in hun aanbod en schuiven geregeld partituren of bladmuziek aan de kant. i.s.m. het Sint-Janscomité van Ossel op locatie: Sint-Jan-de-Doperkerk, Kasteelstraat 16, Merchtem (Brussegem) Mag het iets meer zijn? Na het concert biedt het Sint-Janscomité van Ossel een drankje aan.

9


muziek

Free Souffriau & Miguel Wiels

Kris Kras

theater

Tailleur Pour Dames vrijdag 11 januari 2019, 20:00, zaterdag 12 januari 2019, 20:00 zondag 13 januari 2019, 15:00, vrijdag 18 januari 2019, 20:00 zaterdag 19 januari 2019, 20:00

Goud, Wierook en Mirre

zaterdag 15 december 2018, 20:00

© Philippe Draps

4+

Eind 2017 bracht Free Souffriau haar kerstalbum ‘Goud, Wierook en Mirre’ uit. Op het album staan een aantal kerstklassiekers in een eigentijds jasje gestoken en aangevuld met enkele nagelnieuwe nummers waarvan de singles ‘Zie me dan graag’ en ‘Zo zo zalig’, de Vlaamse versie van ‘Cold Cold Christmas’. Onder begeleiding van Miguel Wiels en bijgestaan door 3 muzikanten zal Free deze pareltjes van kerstnummers uit haar album brengen aangevuld met enkele nummers van Ann Christy.

Bambole

‘Tailleur pour dames’, een verhaal dat 150 jaar geleden werd geschreven door de bekende Franse schrijver Georges Feydeau, wordt in een ongezien hilarisch 4.0-jasje gestoken door regisseur Olivier Dewit. In het verhaal over ontrouw en winstbejag, trachten de personages zich in allerlei bochten te wringen om de schone schijn te bewaren. Hierdoor ontstaan er heel wat knotsgekke misverstanden, leugens en grappige personeelsverwisselingen.

Duo Nicolas Hauzeur & Benjamin Clement

familie

Theater FroeFroe

zondag 16 december 2018, 15:00

Koen woont in nummer 9. Hij heeft een burn-out. Hij heeft jaren naast de botsauto’s gestaan met loeiharde muziek in zijn oren en is er ziek van geworden. Maar nu heeft hij een huis, een bloementuin, een appelboom en een eend. Het komt goed met Koen. Dan brengt een vrachtwagen een pakje: het is een huis. Het huis 6 staat nu naast huis 9. Ring, ring, een vrolijk fietsende buurvrouw komt naast Koen wonen en die blijkt helemaal anders te zijn dan Koen.Theater FroeFroe brengt multidisciplinair figurentheater met een leuke twist. ‘Bambole’ is een hedendaagse sprookjesvoorstelling op maat van kleuters met weinig woorden en veel beeld, humor en liedjes. i.s.m. Gezinsbond Meise

muziek

Paul Michiels

foyer do mundo

dinsdag 15 januari 2019, 20:00

Dit duo bestaat uit een gitarist en een violist met opmerkelijk verschillende muzikale achtergronden. Benjamin Clement verdiende zijn sporen in de zigeunerwereld bij onder andere Tcha Limberger, trio Tatavla en de band van Roby Lakatos. Nicolas Hauzeur komt dan weer uit de hoek van de Balkanmuziek (Brussels Balkan Orchestra, Vinylio rebetiko blues, Brussels Underground,...). Ze hebben een date in Meise voor een warme muziekavond uit Oost-Europa, met op het programma muziek uit Transsylvanië, Boekarest, Sofia en Thessaloniki.

© Patrice Daramaix

Met een voorprogramma door studenten van de Akademie voor Muzische Kunsten Meise. i.s.m. Akademie voor Muzische Kunsten Meise

Sven De Leijer

humor

Content

Ageless

vrijdag 18 januari 2019, 20:00

donderdag 20 december 2018, 20:00

Samen met Jan Leyers richtte Paul Michiels de hitmachine Soulsister op en scoorde internationaal met ‘The way to your heart’. Ook tijdens zijn solocarrière wist Paul het grote publiek te bereiken met hits als ‘Let me be burned to stone’ en ‘Forever young’. Ook al wordt ‘Polle Pap’ straks zeventig, het lijkt wel of de jaren geen vat hebben op deze © Zeger Garre fantastische zanger. Zijn verjaardag viert hij met liveconcerten, nieuw muzikaal werk én de autobiografie ‘De melkman belt nooit aan’. ‘Ageless’ is de titel van zijn nieuwe concerttour. Daarin grasduint hij in zijn favoriete wereldsongs en zijn eigen muzikale oeuvre.

muziek

© Tom Bertels

Sven de Leijer werd dankzij ‘De Laatste Show’ de beroemdste publieksopwarmer van het land. Hij presenteerde ‘Achter de rug’, is één van de presentatoren van ‘Hotel Römantiek’ op Vier en vaak te zien als satirische politieke verslaggever in ‘De Ideale Wereld’ op Canvas. Hoog tijd dus voor een eerste eigen avondvoorstelling voor een livepubliek. Want Sven de Leijer is content. Oké, hij zit nog met een klein hoestje, en de aannemer belt maar niet terug, maar hij mag niet klagen. Sterker nog: hij wil niet klagen. Want hij is dankbaar. Hij staat erop dat het niet alleen zijn avond wordt, maar ook en vooral die van jullie. Hij is zeer benieuwd waarover het publiek het graag wil hebben. Als dj kent hij het belang van verzoeknummers. Dus stuur maar door naar info@simpletone.be! 10


humor

Joost Van Hyfte

familiefilm

vrijdag 25 januari 2019, 20:00

De meisjes van K3 zijn in de wolken: ze mogen mee met een cruise om op het bal een spetterend optreden te geven. Het lijkt een rustige, ontspannen trip te worden, maar het wordt een hele andere reis wanneer een parel die Klaasje heeft gekregen, verandert in een parel-elf. Elvin probeert de meisjes in een slecht daglicht te plaatsen. Dat doet hij door met zijn magische elfenstof de meest waanzinnige betoveringen te doen, waardoor K3 steeds © kinepolis group weer in moeilijke maar erg grappige situaties belandt. Oefen alvast op ‘Liefde is overal’, ‘Disco Oma’ en ‘Love Boat Baby’. En haal je leukste K3-outfit uit de kast voor een superfijne filmnamiddag.

Keukengeheimen

Al drie shows lang liet culinair comedian Joost Van Hyfte je meekijken naar zijn leven als restauranthouder. Hij leerde je hoe je op een simpele of goedkope manier je vrienden of de vrouwtjes kunt imponeren met je culinaire kunsten. Zijn vierde show is anders. In deze show heeft Joost misschien wel dingen op te biechten uit zijn periode als kok. Dingen die je als frequent restaurantbezoeker waarschijnlijk niet weet of misschien zelfs liever niet zou willen weten. Keukengeheimen. Eén ding is zeker geen geheim: in de vorige shows ging Joost vooral op zoek naar je gulle lach en dat zal nu niet anders zijn.

Vele hemels boven de Zevende

5+

Mich Walschaerts ZINGT

muziek

donderdag 31 januari 2019, 20:00

‘Vele hemels boven de zevende’ is de verfilming van de debuutroman van Griet Op de Beeck door regisseur Jan Matthys. Vijf personages vechten meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en tegelijk geweldig lastig is. Een film over obstakels die bergen worden en over durven te kiezen voor je eigen geluk.

muziek

zondag 27 januari 2019, 14:30

België, 2017, familie, 95 minuten, Nederlands gesproken

film

vrijdag 25 januari 2019, 14:00 & 20:00

België, 2017, drama, 119 minuten, Nederlands gesproken

K3 Love Cruise

© Paradiso

Djangofolllies

Zo’n slordige dertig jaar al speelt Mich Walschaerts bij Kommil Foo. Mich doet wat hij het liefst doet: de ziel uit zijn lijf zingen. In dit unieke jubileumprogramma bijt hij zich vast in andermans werk, meer bepaald in straffe Nederlandstalige songs. Niet de grote, bekende hits, maar eerder de onontgonnen pareltjes, eigenzinnig en weerbarstig. Hij doet dat met alle respect voor het © ThomasDhanens origineel maar – wat had je gedacht – op zijn geheel eigen onnavolgbare wijze. Gedragen door de muzikanten zijner dromen (Wouter Berlaen op zang en bas, Senne Guns op zang en toetsen, Bruno de Groote op gitaar en Cesar Janssens op drums), tilt hij 25 jaar Nederlandstalige muziek naar een ongekend niveau. Dit programma wordt gerealiseerd naar aanleiding van 25 jaar Nekka-Nacht.

humor

minor sing

Zijn er nog vragen? vrijdag 1 februari 2019, 20:00

zaterdag 26 januari 2019, 20:00

Piv staat 20 jaar op de planken als comedian. Hij is één van de 4 pioniers die in 1998 het genre stand-up comedy in Vlaanderen lanceerde. In zijn 6de avondvullende show ‘Zijn er nog vragen?’ maakt Piv komaf met de triviale vragen die hem vaak gesteld worden na optredens. Hij beantwoordt ze voor eens en voor altijd op heel eigen wijze. Tijdens (en wie weet ook na) deze voorstelling kom je álles over Piv te weten. De liedjes in je hoofd krijg je er gratis bovenop. De Standaard en Het Nieuwsblad gaven de show 4 sterren en waren het roerend eens: ‘een gevarieerde, verrassende en vooral onweerstaanbaar grappige show’.

Als akoestisch gipsyswingkwartet, mengt Minor Sing eigen werk met vertolkingen van klassiekers van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli. Hoewel ze scrupuleus de meesters respecteren, ontwikkelden zij een eigen identiteit en klankkleurenpalet. De groep, die aanvankelijk met een zangeres startte © Emilien Leonhardt (vandaar de naam van Minor Sing), groeide in 2014 uit tot een volwaardig instrumentaal kwartet met de komst van Yannick Alcocer (ook gitarist van Les Doigts de l’Homme). Samen brengen ze een vrolijke, meeslepende swing. Hun samenhorigheid en humor op het podium dragen bij aan hun succes en weten een steeds groter publiek aan te trekken. Sylvain Pourrat (contrabas) - Jean Lardanchet (viool) - Laurent Vincenza & Yannick Alcocer (gitaar)

Piv Huvluv

© Dieter Procureur

11


DATUM

UUR

zo 09 sep 2018

11:00

GC TITEL / GEZELSCHAP / VOORSTELLING

KASSA

VVK & ABO3

ABO6

ABO10

DATUM

UUR

€ 13

€ 12

€ 11

€ 10

vr 09 nov 2018

20:00

za 10 nov 2018

20:00

vr 16 nov 2018

20:00

za 17 nov 2018

20:00

di 20 nov 2018

14:00

vr 23 nov 2018

20:00

za 24 nov 2018

20:00

vr 30 nov 2018

20:00

€5

€5

za 22 sep 2018 20:00

FLORIAN NOACK & QUARTZ ENSEMBLE MEUZEMUZECONCERT LEGACY LEAGUE ON THE ROOF (MEISE) & STRAATRIJK VZW LAURA TESORO - IN CONCERT

€ 18

€ 16

vr 28 sep 2018

14:00

PATSER - FILM

€4

€3

vr 28 sep 2018

20:00

PATSER - FILM

€4

€3

vr 28 sep 2018

20:00

ESMÉ BOS & BART VOET - LIED (TRY-OUT)

€ 17

€ 15

zo 30 sep 2018

14:30

FERDINAND - FAMILIEFILM (5+)

€4

€3

di 02 okt 2018

20:00

€ 20

20:00

ECHT ANTWAARPS TEATER 'K WIL MAAR IK KAN NIET ECHT ANTWAARPS TEATER 'K WIL MAAR IK KAN NIET ECHT ANTWAARPS TEATER 'K WIL MAAR IK KAN NIET JAN LEYERS & BAND - THEATERTOUR

€ 14

za 22 sep 2018 16:00

€ 15

€ 14***

€ 13

€ 12

€ 18

€ 17

€ 16

€ 20

€ 18

€ 17

€ 16

€ 20

€ 18

€ 17

€ 16

za 01 dec 2018

20:00

€ 23

€ 21

€ 19

€ 18

zo 02 dec 2018

15:00

GC TITEL / GEZELSCHAP / VOORSTELLING

KASSA

VVK & ABO3

ABO6

ABO10

JANPIETER BIESEMANS - HULDIGINGSCONCERT

€ 16

€ 14

€ 13

€ 12

JOHNY VONERS & BAND ET ALORS… EN DAN… VONERS ONLY THE LONELIES - ROY ORBISON TRIBUTE

€ 20

€ 18

€ 17

€ 16

€ 16

€ 14

€ 13

€ 12

DE FRIVOLE FRAMBOOS - WACHTEN OP DO € 26 GROOT SONNY VANDE PUTTE - SENIORENVOORSTELLING € 10

€ 24

€ 23

€ 22

€8

€7

€6

AXEL DAESELEIRE & HANS VAN CAUWENBERGHE 237 REDENEN OM DOOR TE GAAN DE EENDRACHT - WINTERCONCERT

€ 18

€ 16

€ 14

€ 14

€ 10

€ 10

€ 10

€ 10

€ 16

€ 14

€ 13

€ 12

€ 22

€ 20

€ 19

€ 18

€ 9*

€ 7*

€6

€6

€ 16

€ 14

€ 13

€ 12

€ 14

€ 14

€ 14

do 06 dec 2018 20:00

JERON DEWULF, RAF COPPENS, JEROEN LEENDERS, JAN LINSSEN COMEDY NIGHT FEVER BEN CRABBÉ, JEAN BOSCO SAFARI E.A. IMAGINE NO LENNON SINTERKLAAS ZINGT DAAR WORDT AAN DE DEUR GEKLOPT NELE BAUWENS - WAT EEN GELUK

€ 60

€ 55

€ 55

vr 07 dec 2018

14:00

FC DE KAMPIOENEN 3 - FILM

€4

€3

€ 10

€8

€7

€6

vr 07 dec 2018

20:00

FC DE KAMPIOENEN 3 - FILM

€4

€3

KAPITEIN WINOKIO - DE WINTER VAN…

€ 18*

€ 16* € 15

€ 14****

za 08 dec 2018

20:00

TIERLANTIJN - JACQUES' MONOLOOG

€ 11

€9

€7

€6

20:00

THEATER IPSO FACTO - SPEEL! 3

€ 10

€8

€6

zo 09 dec 2018

20:00

TIERLANTIJN - JACQUES' MONOLOOG

€ 11

€9

€7

€6

di 16 okt 2018

20:00

THEATER VAN A TOT Z - MEEZINGSESSIE

gratis mits inschrijven

zo 09 dec 2018

10:00

COCO (5+) - ONTBIJTFILM

€4

€3

**

do 18 okt 2018

15:00

ANN CHRISTY HOMMAGE

€ 20

€ 18

€ 16

€ 15

zo 09 dec 2018

10:00

PAW PATROL (3+) ONTBIJTFILM

€4

€3

**

vr 19 okt 2018

20:00

KEIKO SHICHIJO

€ 14

€ 12

€ 11

€ 10

wo 12 dec 2018 20:00

SPRAKELOOS -FILM

€4

€3

za 20 okt 2018

20:00

€ 18

€ 16

€ 14

€ 13

vr 14 dec 2018

20:00

BOHO4 - KERSTCONCERT IN OSSEL

€ 14

€ 14

€ 14

€ 14

zo 21 okt 2018

11:00

MISSES BIG STUFF THE RYTHM 'N' BLUES BOOMERANG NOCTURAMA - THEATER DE SPIEGEL

€ 9*

€ 7*

€6

€6

vr 14 dec 2018

20:00

€ 16

€ 14

€ 13

€ 12

zo 21 okt 2018

15:00

NOCTURAMA - THEATER DE SPIEGEL

€ 9*

€ 7*

€6

€6

za 15 dec 2018

20:00

€ 30

€ 28

€ 26

€ 25

wo 24 okt 2018

20:00

€8

€7

€6 zo 16 dec 2018

15:00

€ 9*

€ 7*

€6

€6

vr 26 okt 2018

14:00

RONNY MOSUSE € 10 DE VERBORGEN GESCHIEDENIS VAN MIJN VADER TUEURS - FILM €4

DE RODEO'S - NIGEL WILLIAMS, JOHNNY TRASH & WOUTER MONDEN FREE SOUFFRIAU & MIGUEL WIELS GOUD, WIEROOK EN MIRRE BAMBOLE - THEATER FROEFROE

do 20 dec 2018

20:00

PAUL MICHIELS - AGELESS

€ 23

€ 21

€ 19

€ 18

vr 26 okt 2018

20:00

TUEURS - FILM

€3

vr 11 jan 2019

20:00

KRIS KRAS - TAILLEUR POUR DAMES

€ 11

€9

€8

€7

za 27 okt 2018

20:00

€ 15

€ 14

€ 14

za 12 jan 2019

20:00

KRIS KRAS - TAILLEUR POUR DAMES

€ 11

€9

€8

€7

zo 28 okt 2018

17:00

€ 15

€ 14

€ 14

zo 13 jan 2019

15:00

KRIS KRAS - TAILLEUR POUR DAMES

€ 11

€9

€8

€7

di 15 jan 2019

20:00

DUO NICOLAS HAUZEUR & BENJAMIN CLEMENT

€ 12

€ 11

€ 10

€9

zo 28 okt 2018

14:00

CARMINA KAMERKOOR € 17 NOOIT OORLOG 1918-2018 - THE PEACEMAKERS CARMINA KAMERKOOR € 17 NOOIT OORLOG 1918-2018 - THE PEACEMAKERS THE BOSS BABY - FAMILIEFILM (5+) €4

vr 18 jan 2019

20:00

SVEN DE LEIJER - CONTENT

€ 16

€ 14

€ 13

€ 12

zo 04 nov 2018

15:00

SENIORENFEEST CONNY NEEFS & MICHA MARAH BART KAËLL & LUC APPERMONT BART & LUC INTIEM

€7

€7

€7

€7

vr 18 jan 2019

20:00

KRIS KRAS - TAILLEUR POUR DAMES

€ 11

€9

€8

€7

€ 20

€ 18

€ 16

€ 15

za 19 jan 2019

20:00

KRIS KRAS - TAILLEUR POUR DAMES

€ 11

€9

€8

€7

wo 03 okt 2018 14:00 wo 03 okt 2018 20:00 do 04 okt 2018 zo 07 okt 2018

11:00

MISST - APERITIEFCONCERT IN OSSEL

zo 07 okt 2018

13:15

UITSTAP FESTIVAL 20/21

vr 12 okt 2018

20:00

THEATER IPSO FACTO - SPEEL! 3

za 13 okt 2018

15:00

za 13 okt 2018

do 08 nov 2018 20:00

€4

€7

€3

€3

12


DATUM

UUR

vr 25 jan 2019

20:00

vr 25 jan 2019

GC TITEL / GEZELSCHAP / VOORSTELLING

KASSA

VVK & ABO3

ABO6

JOOST VAN HYFTE - KEUKENGEHEIMEN

€ 16

€ 14

14:00

VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE - FILM

€4

€3

vr 25 jan 2019

20:00

VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE - FILM

€4

€3

za 26 jan 2019

20:00

DJANGOFOLLLIES - MINOR SING

€ 16

€ 14

zo 27 jan 2019

14:30

K3 LOVE CRUISE - FAMILIEFILM (5+)

€4

€3

do 31 jan 2019

20:00

MICH WALSCHAERTS - ZINGT

€ 22

€ 20

€ 18

vr 01 feb 2019

20:00

PIV HUVLUV - ZIJN ER NOG VRAGEN?

€ 16

€ 14

€ 13

za 02 feb 2019

11:00

THEATER DE SPIEGEL - CABAN

€ 9*

€ 7*

za 02 feb 2019

15:00

THEATER DE SPIEGEL - CABAN

€ 9*

zo 03 feb 2019

11:00

THEATER DE SPIEGEL - CABAN

zo 03 feb 2019

15:00

za 02 feb 2019

20:00

zo 03 feb 2019

15:00

wo 06 feb 2019

ABO10

DATUM

UUR

za 16 mrt 2019

20:00

KRIS DE BRUYNE TRIO - ZIJN MOOISTE LIEDJES

€ 22

€ 20

€ 19

€ 18

di 19 mrt 2019

20:00

SWEET

€ 12

€ 11

€ 10

€9

wo 20 mrt 2019 19:30

TED VAN LIESHOUT

€6

€5

do 21 mrt 2019

20:00

STAN VAN SAMANG - OP DE SCHOOT

€ 28

€ 26

€ 24

€ 22

vr 22 mrt 2019

14:00

HET TWEEDE GELAAT - FILM

€4

€3

€ 17

vr 22 mrt 2019

20:00

HET TWEEDE GELAAT - FILM

€4

€3

€ 12

vr 22 mrt 2019

20:00

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER - DEN ARRANGEUR

€ 19

€ 17

€ 16

€ 15

€6

€6

za 23 mrt 2019

20:00

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER - DEN ARRANGEUR

€ 19

€ 17

€ 16

€ 15

€ 7*

€6

€6

zo 24 mrt 2019

15:00

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER - DEN ARRANGEUR

€ 19

€ 17

€ 16

€ 15

€ 9*

€ 7*

€6

€6

zo 24 mrt 2019

11:00

GWEN CRESENS - APERITIEFCONCERT IN OSSEL

€ 14

€ 14

€ 14

€ 14

THEATER DE SPIEGEL - CABAN

€ 9*

€ 7*

€6

€6

di 26 mrt 2019

20:00

THEATER VAN A TOT Z - ROMEO & JULIA

€ 12

€7

€7

€7

GUIDO BELCANTO - ZO GOED ALS ALLEEN

€ 22

€ 20

€ 19

€ 18

do 28 mrt 2019 20:00

TOM VAN DYCK - HET BEEST IN U

€ 20

€ 18

€ 17

€ 16

€9

€7

€6

€6

zo 31 mrt 2019

10:00

EARLY MAN (5+) - ONTBIJTFILM

€4

€3

**

20:00

DIMITRI LEUE & KIYOTAKA IZUMI WOLINOTI. HET HOUTEN KIND. AU REVOIR LÀ-HAUT - FILM

€4

€3

zo 31 mrt 2019

10:00

HET MOLLETJE EN DE RAKET (3+) ONTBIJTFILM

€4

€3

**

do 07 feb 2019

15:00

LOUIS NEEFS HOMMAGE

€ 20

€ 18

€ 16

€ 15

do 04 apr 2019

20:00

STEVEN GOEGEBEUR - DE MAN VAN MORGEN

€ 16

€ 14

€ 13

€ 12

di 12 feb 2019

20:00

LOUKLÀ

€ 12

€ 11

€ 10

€9

vr 05 apr 2019

20:00

HENDRIK LASURE - WARM BAD

€ 14

€ 12

€ 11

€ 10

do 14 feb 2019

20:00

OTTO-JAN HAM - EVEN GOEDE VRIENDEN

€ 16

€ 14

€ 13

€ 12

za 06 apr 2019

20:00

€ 14

€ 12

€ 11

€ 10

vr 15 feb 2019

14:00

LE FIDèLE - FILM

€4

€3

do 25 apr 2019

20:00

€ 25

€ 23

€ 21

€ 20

vr 15 feb 2019

20:00

LE FIDèLE - FILM

€4

€3

vr 15 feb 2019

20:00

IMPROFETEN - OP EIGEN RISICO

€ 16

€ 14

€ 13

€ 12

vr 26 apr 2019

20:00

PIETER-JAN DE SMET & AD COMINOTTO WINTERREISE (FRANZ SCHUBERT) WIM OPBROUCK & RON REUMAN TV TUNES K.N.T. REVISITED JO VALLY - UNPLUGGED

€ 28

€ 26

€ 25

€ 25

za 16 feb 2019

20:00

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER - DEN ARRANGEUR

€ 19

€ 17

€ 16

€ 15

za 27 apr 2019

9:30

DAG VAN DE DANS: BIB-LIEB - KESKI.E.SPACE

€9

€7

€6

€6

zo 17 feb 2019

15:00

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER - DEN ARRANGEUR

€ 19

€ 17

€ 16

€ 15

za 27 apr 2019

13:30

DAG VAN DE DANS: BIB-LIEB - KESKI.E.SPACE

€9

€7

€6

€6

za 16 feb 2019

20:00

VOICE MALE - EXIT TOUR

€ 20

€ 18

€ 17

€ 16

za 27 apr 2019

10:00

DAG VAN DE DANS: NELSONS DANSWORKSHOP

€ 16

€ 15

€ 15

€ 15

za 27 apr 2019

11:30

DAG VAN DE DANS: NELSONS DANSWORKSHOP

€ 16

€ 15

€ 15

€ 15

di 30 apr 2019

20:00

DUO MALICK PATHÉ & BAO SISSOKO

€ 12

€ 11

€ 10

€9

vr 03 mei 2019

20:00

ENSOR STRIJKKWARTET - VERKLÄRTE NACHT

€ 16

€ 14

€ 12

€ 11

za 04 mei 2019

20:00

BART HERMAN - TUSSEN ONS

€ 22

€ 20

€ 19

€ 18

do 09 mei 2019 20:00

ERHAN DEMIRCI - WA MAKE?

€ 16

€ 14

€ 13

€ 12

za 11 mei 2019

VVZ-BAND NIEUWENRODE & LIEN VAN DE KELDER

€ 16

€ 15

€ 13

€ 12

€ 13

€ 12

€ 12

€ 11

vr 22 feb 2019

20:00

LEÁN

€ 14

€ 12

€ 11

€ 10

za 23 feb 2019

20:00

€ 24

€ 22

€ 21

€ 7*

€6

€6

zo 24 feb 2019

14:30

ELS DE SCHEPPER € 26 HEEFT BESLOTEN ER GEEN EIND AAN TE MAKEN STEKEBLIND - 4HOOG € 9*

wo 27 feb 2019

20:00

FLEUR VAN GRONINGEN

€9

€9

€9

€9

do 28 feb 2019

20:00

1969, 50 JAAR WOODSTOCK

€ 20

€ 18

€ 17

€ 16

za 02 mrt 2019

20:00

BEGIJN LE BLEU - TOCH BEDANKT!

€ 17

€ 15

€ 14

€ 13

zo 03 mrt 2019

11:00

MONA VERHAS

€ 14

€ 12

€ 11

€ 10

€ 10

€8

€7

€6

€ 19

€ 17

€ 16

€ 15

wo 13 mrt 2019 20:00 vr 15 mrt 2019

20:00

CHRIS DUSAUCHOIT HONDEN ZOALS ZE ECHT ZIJN HET XIIIE WERK VAN ROB VANOUDENHOVEN

vr 15 mrt 2019

20:00

DE PIETERMAN - DE TWEE MAAGDEN

€ 12

€ 10

€9

€9

za 16 mrt 2019

20:00

DE PIETERMAN - DE TWEE MAAGDEN

€ 12

€ 10

€9

€9

20:00

GC TITEL / GEZELSCHAP / VOORSTELLING

KASSA

per duo per duo

VVK & ABO3

per duo per duo

ABO6

per duo per duo

ABO10

per duo per duo

* leden van de Gezinsbond krijgen € 1 korting op de voorverkoop en kassaprijs. (enkel mogelijk aan het onthaal op vertoon van de lidkaart) ** ontbijtfilms: € 12 film en ontbijt (volwassenen), € 7 film en ontbijt (kind tot 12 jaar) *** voor deze voorstelling is er een jongerenprijs (-16) van € 12 **** voor deze voorstelling is er een kinderprijs (-12) van € 12 Opgelet! Films, literaire lezingen en Legacy League kunnen geen deel uitmaken van een abonnement. 13


muziek

Guido Belcanto

film

zaterdag 2 februari 2019, 20:00

Soldaat Edouard Péricourt wordt aan het einde van de eerste wereldoorlog onnodig het slagveld opgestuurd door een strijdlustige luitenant en verliest zijn onderkaak in het gevecht. Albert Maillard, ook soldaat, ontfermt zich over Péricourt, faket zijn dood en samen zetten ze een malafide handel op in herdenkingsmonumenten. Hiermee zetten ze het land in rep en roer. De film is gebaseerd op de roman van Pierre Lemaitre ‘Tot ziens daarboven’: een gitzwart epos met de allure van een ongemakkelijk maar charmant sprookje. Lemaitre kreeg voor dit boek de Prix Goncourt. Regisseur Albert Dupontel heeft van dit boek een adembenemende film gemaakt. i.s.m. bib Meise. Frankrijk/Canada, 2017, drama, 117 minuten, Frans gesproken (Nederlands ondertiteld)

Zo goed als alleen

Toen Guido Belcanto 35 jaren geleden begon als straatzanger in de Antwerpse volkscafés, dacht niemand dat hij zou uitgroeien tot een icoon van het Vlaamse lied. Drie decennia lang bouwde hij verder aan een repertoire waarin hij de liefde, het leed en de lust van het leven bezingt op een ontroerende wijze die niemand onverschillig laat. In ‘Zo goed als alleen’ brengt hij nu een selectie chansons met 2 ‘muzikale broeders’ aan zijn zijde: Lieven Demaesschalck op piano, gitaar en accordeon en Nicolas Rombouts op contrabas. Een muzikale avond met een lach en een traan, een vleug poëzie en levensfilosofie gebracht door de Koning van het Levenslied. 3 mnd.

- 3j

Theater De Spiegel

familie

Caban

zaterdag 2 februari 2019, 11:00 & 15:00 zondag 3 februari 2019, 11:00 & 15:00

Dimitri Leue & Kiyotaka Izumi

woensdag 6 februari 2019, 20:00

Connie Neefs, Hans Peter Janssens & Hannelore

muziek

Wat een leven (Louis Neefs Hommage) donderdag 7 februari 2019, 15:00

Wie zijn kleintje een onvergetelijke ervaring wil laten beleven, moet in de Zandloper zijn. Theater De Spiegel strijkt er neer met ‘Caban’, een artistieke en creatieve speelplaats voor kinderen van 3 maanden tot 3 jaar. De kinderen en hun begeleiders bepalen zelf wat ze in ‘Caban’ doen. Bij de baby’s gaat het vooral om het prikkelen van de zintuigen. De oudere kinderen nemen vaak actiever deel en gaan echt op ontdekking. Maar er zijn ook kinderen die liever rustig kijken naar wat er gebeurt. Elke sessie duurt een uur, maar je blijft zolang je zelf wil.

familie

Au revoir là-haut

Meer dan 36 jaar na zijn dood blijft Louis Neefs ontzettend populair. Hij zou nu tachtig zijn en daarom brengen zus Connie Neefs en zijn nichtje Hannelore samen met Hans Peter Janssens een hommage. Met zijn fluwelen baritonstem grifte Louis ‘Laat ons een bloem’, ‘Margrietje’, ‘Jennifer Jennings’ en vele andere van zijn liedjes in ons collectieve geheugen. Zij hebben nog niets van hun frisheid verloren en zijn vandaag nog altijd brandend actueel. Connie, Hans Peter en Hannelore zingen niet enkel Louis’ onvergetelijke liedjes, maar vertellen ook ronduit over zijn idolen, vrienden en collega’s die zijn muzikale pad kruisten.

7+

muziek

Louklà

Foyer do Mundo dinsdag 12 februari 2019, 20:00

Wolinoti. Het houten kind.

Morena Brindisi is een Italiaanse zangeres die zich in Brussel gevestigd heeft. In haar muzikaal project ‘Louklà’ wordt ze begeleid door de grenzeloze multi-instrumentalist Rémi Decker. De twee muzikanten duiken in de sfeer van de traditionele muziek van Midden- en Zuid-Italië. Ze presenteren een repertoire opgebouwd uit lokale Italiaanse stijlen, genres en dansen. Zo kan je bijvoorbeeldd kennis maken met de ‘Serene’, de ‘Ninne-Nanne’, de ‘Tarantella’ en de ‘Pizziche’. Deze liedjes komen rechtstreeks uit de mondelinge traditie en tonen een Italië zonder clichés. De chemie tussen Morena en Rémi neemt je mee op reis naar de zuidelijke zon!

zondag 3 februari 2019, 15:00

De productie ‘Eén been, één vleugel’ stond in januari 2018 in de Muze en kon op groot enthousiasme rekenen bij zowel de jonge bezoekers als de volwassenen. Dit seizoen maken Dimitri Leue en Kiyotaka Izumi een nieuwe muzikale vertelling voor kleine én grote oren en ogen. ‘Wolinoti. Het Houten Kind’ is het verhaal van een Saksische houthakker en zijn Saksische stadsvrouw. Acteur en auteur Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en doet de fantasie sprankelen, knetteren en vonken. Pianist Kiyotaka Izumi geeft het verhaal vleugel(s) met betoverende klanken van Robert Schumann. © Marc Gysens

Met een voorprogramma door studenten van de Akademie voor Muzische Kunsten Meise. i.s.m. Akademie voor Muzische Kunsten Meise 14


humor

Otto-Jan Ham

theater

Even goede vrienden

© be.brusseleir

donderdag 14 februari 2019, 20:00

Er doen al jaren enkele zeer hardnekkige geruchten de ronde over OttoJan Ham, de flamboyante presentator van ‘De Ideale Wereld’ op Canvas. De meeste van die geruchten zijn absoluut waar. Maar er is wellicht nog veel meer smeuïgs dat je niet wist over Otto-Jan Ham. Misschien is het tijd dat je hem daarom wat beter leert kennen, en hij jou. Het mag tenslotte van twee kanten komen. Wie weet ontstaat er wel een waardevolle vriendschap? Of komen beiden erachter dat het beter is om ‘mekaar voorlopig maar niet meer te zien’. Even goede vrienden. Of net niet. Enfin, we komen er wel uit. En wel in de eerste interactieve, humoristische onemanshow van Otto-Jan met hier en daar, als we niet oppassen, wat ruimte voor ontroering.

Le Fidèle

vrijdag 15 februari 2019, 14:00 & 20:00

België / Nederland / Frankrijk, 2017, drama, 130 minuten, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

humor

Den Arrangeur

zaterdag 16 februari 2019, 20:00, zondag 17 februari 2019, 15:00

Na het intiemere ‘Abigail’s Party’ brengt het BVT dit keer opnieuw een grote, hilarische komedie van Michael Cooney op de planken, meesterlijk vertaald naar het Brussels door Marc Bober en geregisseerd door Yves De Pauw. Een gemeenschap verzonnen, kreupele huurders is al wat Marcel nodig heeft om zijn leven op de rails te houden. Sinds zijn ontslag twee jaar terug, heeft hij het nog nooit zo goed gehad. Hij verdient meer dan voordien. Lucratief, maar gevaarlijk. Maar als er een inspecteur van de sociale zekerheid aanbelt, begint alles traag maar zeker te ontsporen.

Elie Devuyst, Guido Goovaerts, Ani Leroy, Niki D’Heere, Robert Delathouwer, Stef Van Litsenborgh, Eva Moskwyn, Christine De Paepe, Luc Christiaens, Alain Beeckmans (spel)

Voice Male

film

‘Le Fidèle’ is de derde langspeelfilm van gevierd Limburgs regisseur Michaël Roskam, ook bekend van ‘Rundskop’ en zijn Amerikaanse filmdebuut ‘The Drop’. Roskam werkt opnieuw samen met zijn boezemvriend Matthias Schoenaerts. ‘Le Fidèle’ is het tweede deel in Roskams gangstertrilogie, al is de film eerder een ode aan de allesverslindende liefde, tegen de noodlottige achtergrond van de Belgische onderwereld. © Maarten Vanden Abeele ‘Le Fidèle’ vertelt het liefdesverhaal van de raadselachtige Gigi en de beloftevolle racepilote Bénédicte of ‘Bibi’. Maar door het geheim dat Gigi meedraagt, wordt hun liefde op de proef gesteld. Gigi en Bibi moeten kiezen. Maar hoe lang kun je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

Brussels VolkstejOÊter

Exit

muziek

zaterdag 16 februari 2019, 20:00

Na ruim twintig jaar zet Vlaanderens bekendste a-capellagroep er een punt achter. Dat vieren ze met een korte en krachtige afscheidstournee. Wat het precies zal worden, is nog een verrassing, maar je mag alvast verhalen van vroeger verwachten, een reis door de tijd, liedjes van toen en nu, een lach een traan, een kippenvelmoment, een blik achter de schermen, een gewaagd arrangement, pakkende vertolkingen,… en wat ongemakkelijk geschuifel als het doek uiteindelijk valt. Heb je hen nog niet aan het werk gezien? Grijp dan nu je kans. Voor wie hen al langer volgt, is dit het moment om nog een laatste keer te komen luisteren.

LeÁn

Improfeten

muziek

vrijdag 15 februari 2019, 20:00

Leán is het trio van Silke, Otto en Gielis. In 2014 ontmoetten ze elkaar in het Brusselse en besloten om samen hun passie voor wereldmuziek naar buiten te brengen. Op het programma staan gitaarwerken van Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en mediterrane afkomst in combinatie met een jazzy contrabas en subtiele handpercussie. Begin september 2016 bracht Leán zijn eerste album uit, genaamd Pangea. De © Meredith Geldof drie jonge muzikanten hadden reeds de eer concerten te verzorgen verspreid over heel België en waren te gast op het Safaricom International Jazz Festival in Nairobi, Kenia. Vanaf januari 2019 stelt het trio zijn tweede album voor. 15

Op eigen risico

De Improfeten is een professioneel improvisatietheatergezelschap. De acteurs brengen een humoristische voorstelling waarin ze ter plekke een compleet nieuw verhaal verzinnen. Elke show wordt gebaseerd op een aantal suggesties uit het publiek, zoals de locatie waar de scène zich afspeelt of het soort personage dat ze spelen. De rest improviseren zij op het moment zelf, ook de muziek wordt ter plekke bedacht. Hilarisch en ontroerend, fascinerend en onvergetelijk. De Improfeten bestaat uit één muzikant en vijf acteurs waaronder Christophe Stienlet die je kan kennen van o.a. de film en het tv-programma ‘Foute Vrienden’.

vrijdag 22 februari 2019, 20:00


familie

Stekeblind 4Hoog

3+

humor

Toch Bedankt!

zondag 24 februari 2019, 14:30

zaterdag 2 maart 2019, 20:00

Stekeblind is een verhaal van liefde, een ‘Romeo en Julia’ voor kleuters. Een verhaal over Egel en Mol die blind zijn voor elkaars verschillen en graag dicht bij elkaar willen zijn. Maar dat kan pijn doen, want samen in één bed liggen blijkt moeilijker dan gedacht. Een verhaal over iets willen, over iets moeilijk kunnen, over iets proberen, over dapper volhouden. 4Hoog is een Gents jeugdtheatergezelschap onder artistieke leiding van Frans Van der Aa en maakt voorstellingen voor kinderen, met een focus op kleutertheater. Voor deze voorstelling schreef Frans samen met Raf Walschaerts (Kommil Foo en medeoprichter van 4Hoog) de tekst.

De wereld redden kan hij niet, daarom begint Begijn met zichzelf. Hij brengt herkenbare huis-, tuin- en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend. Begijn werd bekend door het televisieprogramma ‘Foute Vrienden’, presenteerde het kinderprogramma ‘Taarten van Begijn’, schreef een boek over wielrennen en maakt ‘Fwiet! Fwiet!’, een podcast over zijn passie vogelspotten. Maar bovenal doet hij al jaren wat hem nauw aan het hart ligt: spelen.

i.s.m. Gezinsbond Meise

Fleur Van Groningen Leven zonder filter

woensdag 27 februari 2019, 20:00

i.s.m. Archeduc en bib Meise

muziek © Koen Bauters

Mona Verhas

lezing

Voel jij je anders dan de meeste mensen? Krijg je meer indrukken binnen? Heb je vaker behoefte aan rust? Ervaar je diepgaande emoties, voel je anderen makkelijker aan en streef je naar diepgaande contacten? Mogelijk ben je zoals 1 op 5 personen hoogsensitief. Fleur van Groningen verwerkte haar persoonlijke ervaringen als hoogsensitieve vrouw in de bestseller ‘Leven Zonder Filter’. Met dit ontroerend eerlijke relaas steekt Fleur andere hoogsensitieve personen een hart onder de riem en reikt zij ook hun omgeving meer inzicht over het thema aan.

Wouter Mattelin, Axl Peleman, Neeka, e.a. 1969, een halve eeuw Woodstock donderdag 28 februari 2019, 20:00

50 jaar na zijn eerste gele trui spreken we nog altijd over Eddy ‘de kannibaal’ Merckx. 50 jaar na Nixon heeft Amerika weer een president waar mensen massaal tegen protesteren. En 50 jaar na Woodstock bloeit de muziek als nooit tevoren en is België het festivalland bij uitstek. Neeka laat zich graag inspireren door de songs van de golden sixties. Axl Peleman kijkt terug op zijn allereerste tatoeage: het logo van Woodstock. Esther Lybeert laat met liefde Janis Joplin herleven, Maarten Flamand staat te popelen om de vurigste Jimi Hendrix in zich los te laten en Wouter Mattelin vertelt vol overgave de sappigste verhalen over die Moeder aller Festivals en het bruisende jaar 1969. Proef de sixties, voel de liefde, everybody hippie! Wouter Mattelin (verteller) - Axl Peleman (zang en bas) - Neeka (zang en klavieren) - Esther Lybeert (drums) Maarten Flamand (elektrische gitaar)

Begijn Le Bleu

zondag 3 maart 2019, 11:00

klassiek

Mona Verhas heeft sinds haar laatste passage in GC de Muze van Meise niet stilgezeten. Dit verbluffend jong talent ontpopt zich tot een uitmuntende violiste. Tijdens dit recital waagt ze zich aan Beethovens’ ‘vioolsonate nr.9, op.47’ oftewel de ‘Kreutzersonate’. Deze compositie is een werk dat zowel haar, als de pianiste Katsura Mizomoto, de kans geeft om echt te schitteren. Leo Tolstoy baseerde zich op het einde van de 19de eeuw op dit passionele werk om de gelijknamige novelle te schrijven. Op hetzelfde ogenblik schreef Brahms zijn ‘vioolsonate nr.3, op.108’ dat ook deze ochtend te horen zal zijn.

lezing

Chris Dusauchoit Honden zoals ze echt zijn woensdag 13 maart 2019, 20:00

De hond is het favoriete huisdier van de Belgen maar over het opvoeden ervan doen veel misverstanden de ronde. Chris Dusauchoit besloot een boek te schrijven om de foute clichés uit de wereld te helpen. De lezing, gebaseerd op het boek ‘Honden zoals ze echt zijn’, bevat geen praktische tips, maar is een verhaal over wolven, domesticeren en socialiseren van honden, types en rassen, roedels en pikorde en de affectieve band met mensen. Chris Dusauchoit is een bekend radio- en tv-presentator van o.a. ‘Dieren in nesten’. Maar hij is ook een graag geziene gast in praatprogramma’s en duider bij natuurdocumentaires. i.s.m bib Meise De inhoud van het verhaal van Chris is moeilijk voor kinderen, maar lukt voor een publiek vanaf 16 jaar. 16


theater

De Pieterman

muziek

Foyer do Mundo

De twee maagden

dinsdag 19 maart 2019, 20:00

vrijdag 15 maart 2019, 20:00 zaterdag 16 maart 2019, 20:00

In 2016 regisseerde Luc Vierendeels ‘Het moeizame leven van Attila Galop’. In 2019 gaat hij opnieuw de komische toer op. Deze sprankelende Franse komedie van Bricaire en Lasaygues speelt zich af in het kantoor van Alexander Vignon, directeur-generaal van een grote bouwonderneming. Vignon heerst met ijzeren hand over zijn bedrijf, zijn personeel en zijn familie. Hij heeft echter een zwakke plek: zijn geloof in de astrologie. Als hij bovendien verneemt dat een van zijn arbeiders geboren is op dezelfde dag als hij, gaat hij deze astrale tweelingbroer beschermen. Want hij is ervan overtuigd dat alles wat de arbeider overkomt, ook hem zal overkomen.

Rob Vanoudenhoven

© Tom Bertels

Kris De Bruyne trio Zijn mooiste liedjes

zaterdag 16 maart 2019, 20:00

Een halve eeuw al zingt Kris de Bruyne over liefde en leed, over vriendschap en verraad. Hits zijn onder meer ‘Amsterdam’, ‘Vilvoorde City’, ‘Lieve Jacoba’, ‘De Peulschil’ en ‘De onverbiddelijke zoener’. Voor ‘Zijn mooiste liedjes’ zocht hij samen met Gijs Hollebosch en Yves Meersschaert uit zijn repertoire van 300 songs naar de vergeten liefdesliedjes. Die liedjes waarnaar de fans na afloop van concerten bleven vragen. Naast vergeten parels brengt het trio ook enkele hits. Met zijn drieën tovert het Kris de Bruyne Trio een magische sound die verfijnd en vurig is, delicaat en doordringend, vervuld van blues en liefde natuurlijk. © Aaron Lapeirre

© CC

Met een voorprogramma door studenten van de Akademie voor Muzische Kunsten Meise. i.s.m. Akademie voor Muzische Kunsten Meise

Ted Van Lieshout woensdag 20 maart 2019, 19:30

lezing

Creatieve duizendpoot Ted Van Lieshout is vooral bekend als dichter en illustrator van kinderboeken en werd voor zijn oeuvre meermaals bekroond. Melancholie en het autobiografisch karakter zijn het handelsmerk van zijn werk. De Akademie voor Muzische kunsten Meise werkt in 20182019 een heel schooljaar rond zijn teksten. Een docent van de Akademie neemt van hem een interview af over zijn werk en leven. Hij zal dit gesprek afwisselen met het voorlezen van passages uit eigen werk.

vrijdag 15 maart 2019, 20:00

muziek

SweeT is een muzikaal duo bestaande uit zangeres/bassiste Xie Wen Jing (Sherry) en gitarist/percussionist Tobias Le Compte. Ze leerden elkaar kennen in Shanghai in 2011 en sindsdien laten ze hun composities op de wereld los. Hun stijl laveert tussen jazz, pop en soul en de taalkeuze van de teksten is uiteenlopend: soms Engels, soms Chinees en soms Japans. De lijst met landen waar ze reeds optraden is dan ook impressionant en bestrijkt zowat heel het Europese en Aziatische continent. Hun motto is: ‘Experience the beauty life brings.’ (Ervaar de schoonheid die het leven brengt.), en dat hoor je ook in hun muziek.

humor

Het XIIIe werk van Rob Vanoudenhoven

In 2018 werd Rob Vanoudenhoven 50 jaar, een aanleiding om het podium op te kruipen en te vertellen over zijn leven, werk en avonturen. Over XII stielen en XIII ongelukken. Over altijd ja zeggen en proberen te overleven. Over zijn tv-verschijning in ‘Alles kan beter’ als enige onbekende in het panel. Over hoe zijn eigen programma, de ‘XII werken van Vanoudenhoven’ zijn leven ondersteboven heeft gehaald. Over de vork en de steel in zijn leven in dat medialandschap. Ups en downs, lief en leed, vriend en vijand, berg en dal, top en flop. Maar ook hoe mooi en leerrijk die eerste 50 jaren zijn geweest.

SweeT

i.s.m. bib Meise & Akademie voor Muzische Kunsten van Meise. Na de lezing bieden we een drankje aan.

muziek

Stan Van Samang Op de schoot

donderdag 21 maart 2019, 20:00

Met deze toepasselijke tourneetitel trekt Stan Van Samang de theaters in. De ideale gelegenheid om een van Vlaanderens beste performers van dichtbij aan het werk te zien! Zoals de titel doet vermoeden, wordt het een concert in intieme setting, maar daarom niet minder ‘groots’. Stan Van Samang begon en werd bekend als acteur, maar met het winnen van ‘Steracteur Sterartiest’, nu ruim 10 jaar geleden, toonde hij Vlaanderen dat hij ook een ferme noot kan zingen. Na zijn deelname aan ‘Liefde voor muziek’ in 2015 stond hij met maar liefst 6 nummers in de Ultratop 50. Tijdens dit concert brengt hij zijn grootste hits in de intieme setting van de Zandloper. Mooier kan de lente niet beginnen! 17


Het tweede gelaat

film

Theater

vrijdag 22 maart 2019, 14:00 & 20:00

Dit is, na ‘De zaak Alzheimer’ en ‘Dossier K.’, het sluitstuk van de filmtrilogie gebaseerd op Jef Geeraerts’ Vincke & Verstuyft-reeks. De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen beide inspecteurs wordt dit keer op de proef gesteld tijdens hun onderzoek naar een reeks gruwelijke moorden. Met de hulp van een Nederlandse profiler stelt Vincke een © kinepolis group afgebakend daderprofiel op, waarbij een rijke ondernemer al snel op de voorgrond treedt als verdachte. Verstuyft is sceptisch en richt tegen alle bevelen in zijn pijlen op Rina, een jonge vrouw van wie hij vermoedt dat ze uit de klauwen van de seriedoder is ontsnapt. Als beide pistes elkaar plots kruisen, krijgt de zaak een dramatische wending.

© Theater van A tot Z

Den Arrangeur

Romeo en Julia zijn verliefd. Hun families haten elkaar. Romeo kiest voor Julia. Julia kiest voor Romeo. En nu? Peter Schoenaerts herschreef William Shakespeares ‘Romeo & Julia’ in eenvoudig Nederlands. Dirk Van Vaerenbergh staat in voor de regie. De voorstelling is geschikt voor anderstalige tieners en volwassenen die Nederlands leren. Iedereen die (een beetje) Nederlands verstaat, zal plezier beleven aan deze tijdloze voorstelling. ‘Romeo & Julia’ is het mooiste liefdesverhaal aller tijden dat veel harten sneller doet slaan!

Delathouwer, Stef Van Litsenborgh, Eva Moskwyn, Christine De Paepe, Luc Christiaens, Alain Beeckmans (spel) © Johan Jacobs

Het beest in U

© be.brusseleir

Na het intiemere ‘Abigail’s Party’ brengt het BVT dit keer opnieuw een grote, hilarische komedie van Michael Cooney op de planken, meesterlijk vertaald naar het Brussels door Marc Bober en geregisseerd door Yves De Pauw.Een gemeenschap verzonnen, kreupele huurders is al wat Marcel nodig heeft om zijn leven op de rails te houden. Sinds zijn ontslag twee jaar terug, heeft hij het nog nooit zo goed gehad. Hij verdient meer dan voordien. Lucratief, maar gevaarlijk. Maar als er een inspecteur van de sociale zekerheid aanbelt, begint alles traag maar zeker te ontsporen. Elie Devuyst, Guido Goovaerts, Ani Leroy, Niki D’Heere, Robert

klassiek

Tom Van Dyck

theater

vrijdag 22 maart 2019, 20:00, zaterdag 23 maart 2019, 20:00 zondag 24 maart 2019, 15:00

Gwen Cresens

donderdag 28 maart 2019, 20:00

ontbijtfilms

early man 5+ & Het Molletje en de raket 3+ zondag 31 maart 2019, 9:00 (ontbijt), 10:00 (films)

zondag 24 maart 2019, 11:00

i.s.m. het Sint-Janscomité van Ossel Mag het iets meer zijn? Na het concert biedt de Zandloper een drankje aan.

theater © Stinus Van Grieken

Acteur, regisseur en theatermaker Tom Van Dyck omschrijven in een paar korte zinnen is onmogelijk. In deze eigen theatermonoloog doet hij als ‘transhumaan mentor’ een boekje open over meer dan 20 jaar onderzoek naar de leef-, denk- en doepatronen van dieren. Hij ontdekte immers een aantal weerkerende systemen die het succesverhaal van heel wat dieren verklaren. Een theorie die ook voor de mens binnen handbereik ligt, waardoor aards geluk, relationeel evenwicht en professioneel succes voor het grijpen liggen. Een vernieuwde kijk op de homo sapiens dus, met praktische tips die onmiddellijk toepasbaar zijn op ieders leven, in gelijk welke situatie. Wees geen struisvogel die zijn kop in het zand steekt en ontdek … ‘het beest in u’!

Aperitiefconcert

Gwen Cresens wordt terecht als een van de beste Belgische accordeonisten en bandoneonisten beschouwd. Hij studeerde klassieke accordeon aan het conservatorium van Antwerpen en volgde masterclasses bij verschillende grootmeesters. Het grote publiek kent hem misschien van liveconcerten met onder meer Kommil Foo, Orquesta Tanguedia of Patrick Riguelle. Tijdens dit aperitiefconcert in het pittoreske kerkje van Ossel brengt hij een divers en toegankelijk accordeonrepertoire, gaande van Grieg over Bach en Piazzolla tot genreoverschrijdende improvisaties. Het publiek mag klassiek, jazz, balkan en braziliana, tango én valse musette verwachten. Bij Cresens is een concert nooit gespeend van humor, noch qua muziek, noch qua bindteksten.

Romeo & Julia

dinsdag 26 maart 2019, 20:00

België, 2017, actie/misdaad, 127 minuten, Nederlands gesproken

Brussels VolkstejOÊter

Theater van A tot Z

© Aardman Animations

Early man. Het stenen tijdperk versus het bronzen tijdperk. ‘Early Man’ is een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. VS, 2018, 89 minuten, Nederlands gesproken

Het molletje en de raket. Het molletje is een lief diertje dat een brabbeltaaltje spreekt dat nog het meest lijkt op peutergeluiden. Hij neemt de allerkleinsten mee op zijn doldwaze avonturen boven de grond.

© Zdenek Miller

Tsjechië, 2006, 61 minuten, Nederlands gesproken Met een uitgebreid ontbijt en een grappige film begint je zondag goed! Om 9 uur serveren we een heerlijk ontbijt. Om 10 uur starten de films. Reserveren voor het ontbijt is verplicht en kan tot maandag 25 maart. 18


humor

Steven Goegebeur

muziek

De man van morgen

TV Tunes K.N.T. Revisited

donderdag 4 april 2019, 20:00

Als Steven Goegebeur het podium opstapt, begint hij te stralen. Hij bekijkt de alledaagse wereld door zijn eigen, niet-alledaagse bril. Steven is een publieksspeler: interactie met de toeschouwers is voor hem vanzelfsprekend. Samen met het publiek maakt hij er keer op keer een onvergetelijke avond van. Zijn motto: ‘Iedereen moet na mijn comedyshow opgelucht, vrolijk, blij en met pijnlijke buikspieren van het lachen naar huis gaan.’ Volgens Steven zou een goede comedyshow door de ziekenkas terugbetaald moeten worden. In zijn derde zaalshow brengt Steven op onnavolgbare wijze het relaas van een man die eindelijk het licht ziet. Een wervelende vertelling over hoe om te gaan met de toekomst. En je zult het geweten hebben. Want de man van morgen zal spreken, zal gloedvol betogen hoe ook jij je leven kunt veranderen en verbeteren.

JazzLab 2.5

Wim Opbrouck & Ron Reuman donderdag 25 april 2019, 20:00

Vijftien jaar geleden was deze voorstelling van Wim Opbrouck en Ron Reuman een groot succes. Het idee is dan ook even simpel als doeltreffend: melodieën van de bekendste tv-programma’s uit onze jeugdjaren opfrissen tot eigentijdse muziek. In deze herneming wonen de Smurfen nog steeds in hun hallucinerende paddenstoelenbos en serveert Ome Willem nog altijd zijn ‘broodjes poep’. Laat je tijdens deze heuglijke avond met plezier meevoeren naar je jeugdjaren op deze even ironische als fijngevoelige muzikale roadtrip door vijftig jaar tvtunes. De warme gloed van de nostalgie blijft overeind, maar de melige stoffigheid ervan wordt vervangen door vrolijke opwinding en een aanstekelijke rebellie. Wim Opbrouck (zang en piano) - Ron Reuman (drums) - Bart Buls (bas) - Nele Paelinck (viool en accordeon) Roeland Vandemoortele (gitaar) - Yves Fernández-Soliño (trompet)

Jo Vally

muziek

Unplugged

Hendrik Lasure - Warm Bad vrijdag 5 april 2019, 20:00

vrijdag 26 april 2019, 20:00

Hendrik Lasure - de pianist van SCHNTZL - verzamelt onder de naam ‘Warm Bad’ talent waarmee hij de laatste jaren in aanraking kwam. Een bron van onontgonnen potentieel en tegelijkertijd een synthese van zijn jonge carrière. Hij brengt nieuw gecomponeerd werk voor de ongewone bezetting van piano/synthesizer en drie gitaren. Dit in de lijn van Hendrik zijn talent, een laveren tussen harmonie en dissonantie, tussen vaste structuren en improvisatie en tussen abstracte klanken en toegankelijke meeslepende deuntjes. JazzLab bestaat 25 jaar. Met JazzLab 2.5 presenteren we een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de © Thomas Geuens toekomst.

Eind 2017 ontving Jo Vally de Loftrompet van MENT TV die uitgereikt werd door minister-president Geert Bourgeois. Met een 40-jarige muzikale carrière heeft deze Meisenaar dan ook een oeuvre om ú tegen te zeggen. Ter ere van dit jubileum trekt Jo Vally de theaters in. Pakkende verhalen en anekdotes worden afgewisseld met akoestische en herwerkte versies van zijn grootste hits en minder bekende parels. Laat je door Jo Vally in vervoering brengen in een unieke, akoestische en intieme setting. Zo heb je hem nog nooit gehoord!

muziek

familie

Pieter-Jan De smet & Ad Cominotto

Winterreise (Franz Schubert) zaterdag 6 april 2019, 20:00

Of hoe Franz Schubert een fikse beurt krijgt… want waarom zouden twee rockmuzikanten zich wagen aan een één van de ‘monstres sacrés’ der klassieke liedkunst? Adriano Cominotto en Pieter-Jan De Smet - die al menigmaal een podium deelden - ontdekten bij wijze van toeval hun gezamenlijke liefde en bewondering voor de Schubert liederen. Hun appreciatie mondde uit in een ware uitdaging: ze dompelden zich onder, met veel respect voor de originele partituur en de lyrisch-poëtische kwaliteiten van Schubert’s ‘Winterreise’. Daarmee proberen ze de allerdonkerste, en ook één van de meest complexe van Schuberts liederencycli, naar hun hand te zetten. op locatie: Cultuurhuis Meise, Brusselsesteenweg 44, Meise

muziek

Lokale Helden is de hoogdag van de muziek. In heel Vlaanderen en Brussel krijgen lokale artiesten een podium aangeboden.

Dag van de dans: Bib-lieb keski.e.space

6+

zaterdag 27 april 2019, 09:30 & 13:30

Tijdens ‘Bib-lieb’ krijgt een bibliotheekbezoek plots een hele andere invulling. Je ontdekt er, tussen de boeken door, een verhaal vol beweging. Een verhaal waarin een jongen een meisje ontmoet en dat meisje hem bij de neus neemt. Op verschillende plekjes in de bib brengen twee professionele dansers korte, maar sterke choreografieën -verrassend en vaak grappig- die de toeschouwers perfect weten te boeien. Ze prikkelen de verwondering en de nieuwsgierigheid naar boeken én naar dans toe. Dansgezelschap keski.e.space maakt verrassende voorstellingen op locatie voor een jong publiek geïnspireerd door uitdagende locaties en herkenbare situaties. i.s.m. bib Meise Op zaterdag 27 april is het Dag van de Dans. Je kan in heel Vlaanderen kennis maken met dans in al zijn vormen. op locatie: bib Meise, Brusselsesteenweg 44, Meise

19


familie

Dag van de dans: Nelsons dansworkshop

4-8j

muziek

Tussen Ons

zaterdag 4 mei 2019, 20:00

zaterdag 27 april 2019, 10:00 & 11:30

© Joeri Thiry

Singer-songwriter Bart Herman hecht veel belang aan de relatie met zijn toeschouwers. Seizoen na seizoen, show na show wordt zijn publiek groter en dat stemt hem gelukkig. Daarom laat hij opnieuw iedereen vol vertrouwen in zijn ziel kijken en gaat het over het verleden, de toekomst, dromen en fantasieën. Ondersteund door zijn trouwe muzikanten doet hij wat hij het beste kan: zingen en vertellen. Oude en nieuwe liedjes van eigen hand, nu eens om mee te zingen, dan weer om in te verdrinken. En heel af en toe een uitstapje naar een sluimerend rock-‘n-rollverleden, maar dàt blijft uiteraard tussen ons.

Nelson en zijn familie houden van dansen. Ze schilderen al dansend in de lucht en besturen elkaars lichaam met een gekke afstandsbediening. Ze drummen met heel hun lijf op de vloer en laten elkaar door de lucht vliegen. Ze bewegen zoals ze

nog nooit bewogen hebben. ‘Nelsons dansboek’ is een heerlijk dansboek. Vandaag nodigt Nelson je uit om samen met je mama, papa, meter, peter, grootmoeder of -vader zelf te dansen. Geen voorgekauwde pasjes. Niets moet op de maat van de muziek en tellen hoeft al helemaal niet. Danservaring niet vereist. Zin om te bewegen des te meer! Op zaterdag 27 april is het Dag van de Dans. Je kan in heel Vlaanderen kennis maken met dans in al zijn vormen.

Duo Malick Pathé Sow & Bao Sissoko

Erhan Demirci

muziek

Foyer do Mundo

dinsdag 30 april 2019, 20:00

Malick Pathé Sow is een van Europa’s belangrijkste ambassadeurs van de muziek van de Senegalese tak van de ‘Fulbe’, een etnische bevolkingsgroep verspreid over een aantal landen in West-Afrika. Hij vindt een ideale muzikale kompaan in Bao Sissoko, Bao is een ‘griot’ - een soort van Afrikaans verteller/muzikant - die behoort tot de ‘Mandinka’, een van de andere grote etnische groepen in Afrika, afstammelingen van de Malinesen. De zachte klank van Afrikaanse harpen en luiten verweven zich wonderschoon met de warme stem van Malick Pathé Sow die in deze configuratie het best tot zijn recht komt. Met een voorprogramma door studenten van de Akademie voor Muzische Kunsten Meise. i.s.m. Akademie voor Muzische Kunsten Meise

klassiek

Bart Herman

Ensor Strijkkwartet

Wa make?

donderdag 9 mei 2019, 20:00

In zijn stand-upoptredens ontziet deze rasechte gastarbeiderszoon geen enkel onderwerp. Zijn eigen uittocht van het harde, Limburgse dorpsleven naar het nog hardere ‘life in the ghetto’ van Brussel nog het minst. Niet alleen politiek en integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert en inspireert hem des te meer. Na zijn eerste succesvolle humorvoorstelling ‘Komt goed!’ zoekt Erhan Demirci in deze show uit hoe we met elkaar omgaan. Is dat in West-Vlaanderen anders dan in Limburg? Gedragen wij ons op café anders dan op het werk? Of is heel deze tekst ook gewoon maar een uitleg om te zeggen: ‘Wa make?’, de meest gestelde vraag in de cités van Limburg. Onder vrienden betekent het: ‘Hoe gaat het?’ Het antwoord is meestal hetzelfde: ‘Goeie, en met jou?’ Maar zijn we allemaal wel ‘goeie’? Zeggen we wel altijd hoe het écht met ons gaat?

muziek

verklärte nacht

vrijdag 3 mei 2019, 20:00

VVZ-Band Nieuwenrode & Lien Van de Kelder zaterdag 11 mei 2019, 20:00

Steeds opnieuw probeert het Ensor Strijkkwartet je te laten kennismaken met het vaak onbekende maar erg boeiende repertoire van het strijkkwartet en aanverwante bezettingen. Met het sextet ‘Verklärte Nacht’ opus 4 (gebaseerd op het gedicht van Richard Dehmel) verliet Arnold Schönberg in 1899, het strenge pad als volgeling van Johannes Brahms in de richting van Richard Wagner met een gloedvolle bewondering voor alles wat met hem te maken had. Het programma wordt aangevuld met het Opus 125 n°1 van Franz Schubert (1813) en een strijkkwintet van L.Boccherini met Johannes Burghoff aan de solo-cello. Ensor strijkkwartet: Eric Robberecht (viool) - Francis Reusens (viool) - Frans Vos (altviool) - Steven Caeyers (cello). Gastmuzikanten: Kris Hellemans (altviool) - Johannes Burghoff (cello) op locatie: Kerk Meise

humor © Pieter Verhaeghe

Voor deze editie van hun jaarlijks concert in GC de Muze van Meise koos de VVZ-Band voor de innemende Lien Van de Kelder als gastvedette. Ze bezit een wondermooie stem en bulkt van de ervaring in de musical-, televisie-, en toneelwereld. De match met de VVZ-band zorgt ongetwijfeld voor vuurwerk. Dansgroep Excess is eveneens van de partij en zorgt ervoor dat de show ook bijzonder aangenaam zal zijn om naar te kijken. Een 45-koppige concertband, een topvedette en een dansgroep: de VVZ-Band maakt gebruik van een beproefde succesformule om entertainment van de bovenste plank aan te bieden voor jong en oud. © Caviar

20


VORMING KRACHTIG JEZELF ZIJN

Mediawijsheid: Facebook

ARCHEDUC

Archeduc

donderdag 4 + 11 + 25 oktober 2018, 19:00-22:00

Wil je jezelf en anderen beter begrijpen? Ben je op zoek naar meer evenwicht in je leven? In deze cursus krijg je zicht op hoe je als persoon in elkaar zit. We staan stil bij verschillende aspecten van je persoon: je verstand, je gevoel, je lichaam en je capaciteiten. Je leert die aspecten op elkaar afstemmen en ervaart hoe dit helpt om zo meer te kunnen zijn wie je echt bent. docent: Patrick Jossa op locatie: Cultuurhuis, Brusselsesteenweg 44, Meise prijs: € 32 (voor de reeks)

dinsdag 20 + 27 november 2018, 13:00-16:00

Facebook voor beginners In deze cursus zet je je eerste stappen op de sociale netwerksite Facebook. Eerst leer je een profiel aanmaken. Daarna kan je aan de slag. Je gaat je vrienden opzoeken en leert nieuwe mensen met de dezelfde interesses kennen. Deze workshop is voor de beginnende Facebookgebruiker die veilig en vlot contact wil houden met zijn of haar vrienden, zowel op computer, tablet of smartphone. Als je een laptop hebt, breng hem dan mee.

prijs: € 26 (voor de 2 sessies)

dinsdag 30 april 2019, 19:00-22:00

Beheer je gegevens en bewaak je privacy op Facebook Kan alles wat ik online heb geplaatst gebruikt worden door anderen? Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens beveiligen? In deze workshop zetten we je op weg om meer en veilig plezier te beleven aan de sociale netwerksite Facebook. prijs: € 13

Kookworkshops Archeduc

dinsdag 9 oktober 2018

Creatief met herfstvruchten In deze workshop maken we kennis met de typische herfstvruchten van bij ons (kastanjes, noten, peren …) en leren we ze te verwerken in de keuken. prijs: € 21

dinsdag 18 december 2018

Ecodesserts maken voor kerst Uitgekeken op de traditionele desserts aan de kersttafel? Leer desserts maken die geïnspireerd zijn op het ecologische gedachtegoed. We gebruiken lokale en/of biologische seizoensgebonden ingrediënten. prijs: € 23

dinsdag 12 maart 2019

Salads to go in de lente Gezonde slaatjes krijgen plots een heel nieuw en origineel karakter in een mooie weckpot! Word een creatieve sla-architect. Na deze workshop ga je naar huis met eenvoudige recepten voor die gezonde lunch op je werk of thuis. prijs: € 17 telkens van 19:30 tot 22:30 Breng zelf materiaal mee: een schort, een snijmesje, een snijplank, een keukenhanddoek. Voor de workshop Salads to go breng je ook een glazen pot (inhoud 500 ml) met deksel mee.

TOT RUST KOMEN KAN JE LEREN donderdag 7 + 14 + 21 + 28 februari 2019, 19:00-22:00

Het lijkt wel of een propvolle agenda hét statussymbool is van onze tijd. Verwarren we een flitsend en boordevol leven teveel met gelukkig zijn? In deze vorming leer je om even op de rem te gaan staan. Via een aantal eenvoudige relaxatie- en meditatieoefeningen leren we onze aandacht richten op het hier en nu, op wat er zich in ons lichaam en onze geest afspeelt. We geven onszelf de tijd om daar te leren van genieten. docent: Patrick De Decker op locatie: Cultuurhuis, Brusselsesteenweg 44, Meise prijs: € 42 (voor de reeks)

JAZZLAB CLASSES EEN KWARTEEUW JAZZ

donderdag 14 + 21 + 28 maart 2019, 20:00-22:00

JazzLab bestaat 25 jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. In deze lessenreeks ontdekken we hoe de jazz van gedaante veranderde binnen deze tijdspanne. ‘Jazz is hot’ en niet alleen in België. Van de acid jazz die de jaren ’80 en ’90 typeert tot Jef Neve en Melanie de Biasio – namen die de Belgische jazz een ongekende bekendheid bezorgen. Samen met Frederik Goossens nemen we in © Leon De Backer drie lessen de beste albums, muzikanten, stijlen en mengvormen van de afgelopen 25 jaar onder de loep. docent: Frederik Goossens i.s.m. JazzLab op locatie: Cultuurhuis, Brusselsesteenweg 44, Meise prijs: € 24 (voor de reeks, inclusief lesmateriaal)

21


VTBKULTUUR

EGYPTE

woensdag 19 september 2018, 20:00

In deze diareportage over het mysterieuze Egypte worden o.a. de piramiden van Giza, Sakkarae en Dagchour, de hoofdstad Caïro, de monumentale Abu Simbel en het slagveld van El Alamein getoond. We maken ook een reis van zo’n 1500 km langs de Nijl, de levensader van Egypte, en verkennen de woestijn en een oase.

NIEUW-ZEELAND

ZUIDOOST-ENGELAND woensdag 13 februari 2019, 20:00

In deze reportage gaan we op verkenning rondom Londen, zo anders en toch zo dichtbij. We beginnen met een overzicht van de rotsige kustlijn in het zuiden van Engeland, onderbroken door stadjes zoals Dover, Hastings en Portsmouth. Achter de kust rijzen de heuvels op van de South Downs met interessante plaatsen zoals Winchester. Dan volgt de grote vlakte, het rijke landbouwgebied van Kent, Sussex en Surrey. Royal Tunbridge Wells is het ‘Spa’ van Engeland en Canterbury pronkt met zijn kathedraal. Ten zuiden van Londen vormen de North Downs een heuvelrug van Farnhem tot Dover, ten noorden van Londen gaat onze aandacht o.a. naar Cambridge.

GROENLAND

woensdag 7 november 2018, 20:00

woensdag 24 april 2019, 20:00

Veel globetrotters vonden al de weg naar NieuwZeeland, het decor voor ‘The Lord of the Rings’. Het is ook een ideale bestemming voor avonturiers: vroeger de goudzoekers, nu o.a. benjispringers, fietsers, skydivers en rafters. Twee derden van de bevolking woont op het Noordereiland, met Wellington en Auckland als belangrijkste steden. Je ontdekt hier de Maoricultuur en vindt er vulkanische activiteit: vulkanen en kratermeren, warme bronnen en geisers. Het Zuidereiland is een wereld apart met hoge bergen, diepe fjorden, blauwe meren en paradijselijke zandstranden en met veel, veel schapen.

Groenland en Spitsbergen behoren tot de meest ongerepte en mooiste gebieden op aarde. Spitsbergen is een eilandengroep ten noorden van Scandinavië waar zo’n 3000 mensen wonen. Deze Noorse eilanden zijn tegenwoordig zeer in trek bij toeristen vanwege de ongerepte natuur en de walvissen die de ‘warmere’ wateren voor de kust opzoeken. Groenland is het grootste eiland ter wereld. De naam doet anders vermoeden, maar 83% van dit land is het hele jaar bedekt met een witte ijslaag van gemiddeld 1600 meter. De zuidkust van Groenland bestaat uit immense fjorden uitgeschuurd door het landijs vele duizenden jaren geleden.

MYANMAR

woensdag 19 december 2018, 20:00

Myanmar (vroeger Birma) is nog maar enkele decennia opengesteld voor het toerisme, en daardoor één van de meest authentieke en exotische landen van Azië. Een land met een schitterende tropische plantengroei. Een smeltkroes van Birmaanse, Chinese en Indische cultuur en een buitengewoon en oprecht vriendelijke bevolking. We bewonderen de traditionele klederdracht, genieten van de ontelbare gouden Boeddhistische pagodes en tempels en ontdekken kleurige markten. In de afgelegen bergen bezoeken we authentieke volksstammen in uiterst primitieve levensomstandigheden. En aanschouwen in het idyllische Inle-meer de ‘beenroeiers’ die vissen met fuiken.

Kassa € 7 / voorverkoop € 6 (per lezing) Leden vtbKultuur: kassa € 6 / voorverkoop € 5 (per lezing)

22


FAMILIE extra

Herfststage: Speelspetters vakantiestage (3-6 jaar)

maandag 29 oktober t.e.m. woensdag 31 oktober 2018 9:00-16:00, gratis opvang vanaf 8:00-17:30

Kom drie dagen lang spetterend spelen. De Zandloper heeft lokalen en trappen waar je van alles kan beleven! En vlakbij is er een park om in rond te dwalen. Zacht spelen, hard spelen, stil spelen of luid, samen of alleen, met fantasie of voor echt. Hoe speel jij het liefst? We proberen het samen uit. i.s.m. Koning Kevin prijs: € 60 (maximaal 36 deelnemers, geboortejaar 2012-2015)

© Eef Vermaelen

Paasstage: Filmlabo vakantiestage (6-12 jaar)

maandag 8 april t.e.m. vrijdag 12 april 2019, 9:00-16:00, gratis opvang vanaf 8:00-17:30

Proeven, experimenteren, testen … Spelen met film was nog nooit zo leuk! Tijdens deze meerdaagse stage ontdek je allerhande filmtechnieken. Spelenderwijs experimenteren met stop-motion, live action, special effects, pixilatie en nog veel meer. Proef van alle mogelijkheden en maak je eigen filmpje. i.s.m. JEF prijs: € 105 (maximaal 32 deelnemers, geboortejaar 2007-2013)

FAMILIE extra

Familiedag

MEISE extra AKADEMIE VOOR MUZISCHE KUNSTEN MEISE Programma in GC de Muze van Meise woensdag 30 januari 2019: Gedichtendag zondag 17 maart 2019: Akademie opent deuren zaterdag 1 juni 2019: Dansvoorstelling zaterdag 22 juni 2019: Proclamatie

inschrijvingen en inlichtingen: secretariaat@akademievoormuzischekunsten.be

BEIAARDCONCERTEN za 30/06/2018 om 12u05: Jong talent Elien Van den Broeck za 08/07/2018 om 13u30: Vlaamse muziek met Wim Van den Broeck zo 19/08/2018 om 18u: Barokmuziek door Luc Rombouts zo 26/08/2018 om 18u: Luc Dockx brengt bekende kinderliederen zo 02/09/2018 om 18u: Twan Bearda brengt liederen van Schubert, Mendelssohn, Bernstein e.a. zo 09/09/2018 om 18u: Russische muziek door Elena Sadina & Sergej Gratchev zo 16/09/2018 om 18u: Authentieke Beiaardmuziek door Eddy Mariën za 22/09/2018 om 12u05: Een reis door de geschiedenis met Jasper Depraetere za 29/09/2018 om 12u05: Parels uit de filmmuziek door Rachel Perfecto vr 14/12/2018 om 18u: Kerstliedjes tijdens de Kinderkerstmarkt

’t Verloren Uurke – creatief atelier

familie (2-92 jaar)

Brusselsesteenweg 73 - Meise

zondag 19 mei 2019 , 14:00-18:00

Opendeurdag met expo en demonstraties in de lokalen van ’t Verloren Uurke en GC de Muze van Meise op zondag 9 september 2018 van 10 uur tot 18 uur. Meer info over de cursussen: www.tverlorenuurke.be

Naar de Zandloper komen om een voorstelling met mama of papa bij te wonen is ongetwijfeld leuk, maar er op uit trekken met het hele gezin is dat zeker ook! Daarom kiezen we er dit seizoen voor – om naast de vertrouwde voorstellingen die we aanbieden – een heuse familiedag op poten te zetten. Deze dag draait helemaal rond wetenschap, techniek en cultuur voor de hele familie. Kijken, voelen, luisteren, maar zeker ook prutsen, zoeken en vinden. De beleving, het experiment en het samenzijn staan centraal. Voor alle curieuze-neuzen vanaf 2 jaar. € 5 per persoon (vanaf 2 jaar)

23


Muze zandloper seizoensbrochure 2018 2019  
Muze zandloper seizoensbrochure 2018 2019  
Advertisement