Page 1

Abonnement Druivenstreek

Cultuurcentrum IVA

2011- 2012

DEN BLANK

Begijnhof 11 - 3090 Overijse Tel.: 02 687 59 59 - Fax: 02 687 42 90 info@denblank.be - www.denblank.be

Gemeenschapscentrum

DE BOSUIL

Witherendreef 1 - 3090 Overijse Tel.: 02 657 31 79 - Fax: 02 657 34 75 info@debosuil.be - www.debosuil.be

FELIX SOHIE

Jan Van Ruusbroecpark z/n - 1560 Hoeilaart Tel.: 02 657 05 04 - Fax: 02 657 75 01 cultuur@hoeilaart.be - www.hoeilaart.be

Het programma van de Druivenstreek kwam tot stand met de steun van GEMEENTE

OVERIJSE

PROVINCIE

VLAAMS • BRABANT

© Alina Antoniou - www.lioncat.eu

ONTWERP & DESIGN LEBLICQ IVO C.V. • 02/688 28 02

Gemeenschapscentrum


ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

ALLERLEI ARTIESTEN : STRAFFE TOEREN! Kom proeven van artiesten in allerlei disciplines. Een theateract in garage Verhaeghe, een goocheltruc in Optiek De Clercq, een acrobaat bij Soniën Wijnkelders of een Ropeskipping team bij de VOK, je zal je ogen niet geloven als je komt toeren in de straten van Jezus-Eik. Gratis toegang! Programma onder voorbehoud.

JAZZ HOEILAART ERIC MELAERTS & JEAN BLAUTE : GEDEELDE ADORATIES

We starten Jazz Hoeilaart met 2 gitaarhelden, hun portie humor en hun jazzadoraties op improvisatiemodus. Een uitdaging die ze graag aangaan. Ze delen het podium met de eerste 2 finalisten van de internationale wedstrijd. www.jazzhoeilaart.be I.s.m. MuziekMozaïek vzw.

Donderdag 22 september 2011 om 20 u. de Bosuil

JAZZ HOEILAART : DRÉ PALLEMAERTS Dré Pallemaerts is een sterk gegeerd drummer in de Europese jazzscène. Vraag maar aan Joe Lovano, Toots Thielemans, Philip Catherine, … Jazz Hoeilaart voert Dré nu ook als componist op die met zijn internationaal kwartet een knap experiment heeft ingeblikt. Dit na het optreden van twee finalisten.

© Jos Knaepen

Den nement Druivenstreek van wat on ab re hu oc br e uw nie de elk Zo, hie ligt voor je neus. Voor Blank, de Bosuil en Felix So ontdek! wils. Blader snel verder en ent samen te stelm ne on ab n ee om g lan te , Je wacht best niet eerste weken de deur uit r de en eg vli n te en m ne on naf vie len. De ab orstellingen tot gevolg. Va . vo te ch rko ve uit at w el he rijs met van de abonnementsp voorstellingen geniet je al end cultuurseizoen toe! ss rra ve n ee t as alv je n se Wij wen

Combiticket mogelijk! Kom je naar 2 avonden, naar betaal je € 25. Kom je 33. € je l 3 avonden, betaa

I.s.m. MuziekMozaïek vzw.

Zaterdag 10 september 2011 vanaf 14 u. de Bosuil

Vrijdag 23 september 2011 om 20 u. de Bosuil

CULTUUR OM 14 UUR

JAZZ HOEILAART : JEF NEVE TRIO

© ThomasDeBruyne

RIGUELLE, TERRA & BAND : SONGS FROM THE BRILL BUILDING

2

Een raar koppel, dat is het minste wat je kan zeggen van Patrick Riguelle & John Terra. Met een ongekend enthousiasme brengen ze uitvoeringen van evergreens die hun muzikale leven veranderden en die in de jaren ’50, ’60 en ‘70 werden geschreven in de New Yorkse Brill Building. www.songsfromthebrillbuilding.be I.s.m. Seniorenraad Hoeilaart.

Maandag 19 september 2011 om 15 u. Felix Sohie, Gemeentelijke Sporthal Hoeilaart

Wat Neve en zijn compagnons Piet Verbist en Teun Verbruggen onderscheidt van andere moderne pianotrio's, is de perfecte balans tussen virtuositeit en diepgang, sublieme composities en een dosis humor. De 2 finalisten spelen tussen grootheren.

© Jesse Willems

www.jazzhoeilaart.be I.s.m. dorpsraad Jezus-Eik & Bruisend Overijse.

www.jazzhoeilaart.be I.s.m. MuziekMozaïek vzw.

Zaterdag 24 september 2011 om 20 u. de Bosuil 3


ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

BUURMAN : MOUNT EVEREST Hun debuutalbum kreeg lovende kritiek en een gouden plaat. De opvolger versterkt hun positie. Deze band slaagt erin om in het Nederlands nooit gehoorde klankkleuren aan te raken en de teksten staan als een huis. Melancholie, chanson, pop en rock: de soundtrack bij een film die je zelf mag bedenken. www.buurman.be I.s.m. Rotary Overijse-Zoniën t.v.v. het goede doel Kanactief. (Vip-ticket aan € 33 mogelijk op aanvraag).

Vrijdag 30 september 2011 om 20.30 u. Den Blank

© Marco Mertens

VERNIEUWD GENTS VOLKSTONEEL : DE MANNEN

© Luk Monsaert

Vaste waarden Mieke Bouve, Bob De Moor en Daan Hugaert worden aangevuld met niemand minder dan Chris Van den Durpel. Na ‘De jongens’ en ‘De ondernemers’ vormt ‘De mannen’ het sluitstuk van de trilogie ‘De Soprano’s van Ledeberg’. Gevatte dialogen en verrassende plots van de hand van Jo Van Damme.

Een wondermooie meerstemmige muzikale reis. Kris (Clouseau), Marc (‘Don’t Talk To The Liar’), Sarah (‘True Love Is Tough’, ‘You Are The Reason’) en Billie brengen akoestische liedjes, vaak van eigen hand: van intieme pareltjes tot uitbundige hits. Tussen al dat moois krijg je anekdotes over het ontstaan van de songs.

Zaterdag 8 oktober 2011 om 20.30 u. Den Blank

© Tine De Wilde

CHRIS DUSAUCHOIT : WILD VAN AFRIKA Chris Dusauchoit leerde Afrika kennen dankzij de opnames voor ‘Dieren in Nesten’. Gewapend met zelf gemaakte foto’s, geluidsfragmenten, hilarische anekdotes en pittige verhalen, brengt hij een fascinerende lezing die het publiek in de ban houdt. In het kader van de Week van het Bos.

www.vernieuwdgentsvolkstoneel.be

Zaterdag 1 oktober 2011 om 20.30 u. Den Blank

Woensdag 12 oktober 2011 om 20.30 u. de Bosuil

APERITIEFCONCERT : ANNELIES DILLE & GREET STEEMAN

CULTUUR OM 14 UUR & FAMILIEVOORSTELLING (+5 JAAR)

Dit duo van zang (mezzosopraan) en piano brengt ‘Tell me the Truth about Love’, een selectie liefdesliederen door de eeuwen heen. Proef van romantische en hedendaagse pareltjes van Schubert, Mozart, Strauss, Brahms, Liszt, Britten, etc. Een uur intense liefdesgevoelens uit Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Engeland. www.anneliesdille.com I.s.m. Thoover vzw.

Zondag 2 oktober 2011 om 11 u. Den Blank 4

KRIS WAUTERS, MARC VANHIE, SARAH & BILLIE KAWENDE : OVER SONGS GESPROKEN

DE KERSELAAR & DEN BLANK : HET UUR DAT WIJ NIETS VAN ELKAAR WISTEN! Intrigerend theater, gespeeld door acteurs met een verstandelijke beperking. Een prikkelende kijk- en luisterervaring o.a. door het gebruik van poppen en gevoelsvolle livemuziek. Een eigen product dat thuiskomt na een reis door Vlaanderen en meer dan 3000 toeschouwers bekoorde! I.s.m. Theater De Maan & Muziektheater Salibonani.

Donderdag 13 oktober 2011 om 14 u. (cultuur om 14 uur). Vrijdag 25 mei 2012 om 20 u.: allerlaatste voorstelling (voor jong 5+ en oud). Den Blank

5


JAN DECLEIR & KOEN DE SUTTER : ONDER HET MELKWOUD

THE LONDON QUARTET (VOORHEEN CANTABILE) : HARMONY & HUMOUR

Een spel voor stemmen van de Welshe schrijver Dylan Thomas, vertaald door de jonge Hugo Claus. Jan Decleir en Koen De Sutter laten je kennismaken met de bizarre inwoners van een vervallen vissersdorp Llareggub, hun verwachtingen, hun dromen en … hun doden.

Dit internationaal toptalent brengt muziek in ‘close harmony’, uitgevoerd volgens de unieke mix van comedy, charme en vocale virtuositeit. Zij bewegen hun publiek tot tranen. Is het niet van schoonheid, dan is het van het lachen. Uniek en niet te missen! Kinderen tot 12 jaar betalen slechts € 11 per ticket, vermeld dit duidelijk op je formulier. www.thelondonquartet.com I.s.m. The Brussels Light Opera Company.

© Sander Belmans

I.s.m. Theater Productiehuis Zeelandia.

Vrijdag 14 oktober 2011 om 20.30 u. Den Blank

Vrijdag 21 oktober 2011 om 20.30 u. de Bosuil

STEVEN MAHIEU : MAJEUSTUEUS (+ VOORPROGRAMMA)

THE TRIPLETTES & THE BOOGIE WOOGIE BUGLE BOYS : SOMETHING OLD, SOMETHING NEW, … SWING, THE NEW GENERATION!

Rasverteller Mahieu stapt in de ring, een razendsnel pluimgewicht. Hij brengt rake humor in een fijn evenwicht tussen grof en fijnzinnig. Maatschappijkritiek wordt niet geschuwd. Winnaar van de jury- en publieksprijs Humorologie 2011. Een nieuwe topper in de Vlaamse stand-upcomedy! www.stevenmahieu.be

www.triplettes.be

Zaterdag 15 oktober 2011 om 20.30 u. Den Blank

Vrijdag 21 oktober 2011 om 20.30 u. Felix Sohie, Zaal De Eekhoorn

FAMILIEVOORSTELLING (4-12 JAAR)

JAN DE SMET : SOLO VOOR HET JONGE GRUT Een spetterend concert van Jan de Smet (De Nieuwe Snaar) met hits uit zijn succesrijke CD’s: ‘Steek je vinger in de lucht’ (platina), ‘Daar wordt aan de deur geklopt!’ (goud) en ‘Wat hebben we vandaag (niet) op school geleerd’. Jan gebruikt hierbij heel wat, soms rare, instrumenten. En of je mag meezingen…! Clubhuis vanaf 19 u., Smulvlieg om 18.30 u.

Vrijdag 21 oktober 2011 om 20 u. Den Blank 6

The Triplettes nemen je mee naar de koekendozentijd van Glenn Miller uit de jaren ’30 en ’40, maar gaan nog een stapje verder. Als kers op de taart word je namelijk verrast op hoogst originele versies van hits van Michael Jackson tot Milk Inc. en dEUS…

© Alexander Popelier

© Raymond Mallentjer

ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

EN BLIJF OP EN EV RI SB UW IE N ZE N O P O SCHRIJF JE IN DE HOOGTE VIA E-MAIL! uur, familie Den Blank categorieën: cultuur om 14 ze de uit je s kie sse ere ing int ell en, theater, Naargelang je pulaire muziek, tentoonstivit po k, zie mu e ek ssi kla , film act eit een (3-14 jaar), rming. Je krijgt kort voorendeklik rechts onderaan vo en r mo hu en ns da r, uu literat . Surf naar www.denblank .be nieuwsbrief in je mailbox rijven. op ‘nieuwsbrief’ om in te sch even’. de Bosuil osuil.be en klik op ‘nieuwsbri eb w.d ww via ief sbr uw nie Abonneer je op de 7


DE KOE : DE WEDEROPBOUW VAN HET WESTEN DEEL II: ROOD

Een magische samensmelting van muziek en dans. 10 jongedames dansen jazz- en hedendaagse choreografieën op de livemuziek van het energieke folk-pop sextet ‘No Angry Young Man’. Een adembenemende setting met passionele danseressen en straffe muzikanten.

Na ‘Wit’, het begin, brengen Natali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Nolf ‘Rood’, een dialoog over oorlog en liefde en alles daartussen. Over ‘Wit’ schreef de pers: “Eerlijk, helder en vrolijk door de integriteit van de spelers. Hun broosheid, intensiteit en plezier, geven de voorstelling diepte en een scherp inzicht mee.”

www.compagnie-aira.be & www.naym.be I.s.m. de Vlaamse overheid.

www.dekoe.be

Zaterdag 22 oktober 2011 om 20.30 u. Den Blank

Vrijdag 28 oktober 2011 om 20.30 u. Den Blank

FAMILIEVOORSTELLING (2,5 - 4 JAAR)

AMARYLLIS & SILVER JUNKIE : PUUR SONGS

Het populaire konijntje Hopla viert zijn 10de verjaardag met een leuke voorstelling. Woord, beeld, dans, muziek en zang voeren de allerkleinsten mee in de wereld van Hopla en zijn vriendjes Lola, Nina en Onki. I.s.m. Uitgeverij Averbode.

‘Puur Songs’ brengt muzikale essentie in een aangename setting. Actrice Amaryllis toont zich nu als adembenemende singersongwriter. Silver Junkie uit Overijse breekt internationaal potten met introverte rocksongs en authentieke sound op hun debuut CD.

Zondag 23 oktober 2011 om 11 u. de Bosuil

Vrijdag 28 oktober 2011 om 20.30 u. de Bosuil

CULTUUR OM 14 UUR

EVI ROELANTS, DICK VANDAELE, TUK & PANACHE : KLASSIEK OPERETTECONCERT

HOPLA : HOPLA VIERT FEEST

OKRA : PROMENADEORKEST Een spetterend orkest van 50 gepensioneerde muzikanten brengt licht klassieke muziek, heerlijke melodieën uit musicals en prachtige arrangementen voor solo-instrumenten en zang. Ook met chansons en evergreens. Een unieke muziekhappening! Een nieuw programma met dit jaar aandacht voor operettemuziek. I.s.m. Seniorenraad Overijse.

Donderdag 27 oktober 2011 om 14 u. Den Blank 8

© Robin Dua

COMPAGNIE AIRA & NO ANGRY YOUNG MAN : WOMAN

© Koen Broos

ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

Samen met sopraan Evi Roelants, tenor Dick Vandaele en het Tijl Uilenspiegelkoor brengt het Salonorkest Panache je een avond aangename licht klassieke muziek. Op het programma staan hoofdzakelijk operettehoogtepunten. Onder leiding van Dirk Boehme en Wilfried Mondt. www.tijluilenspiegelkoor.be & www.panache.be I.s.m. Thoover vzw.

Zaterdag 29 oktober 2011 om 20.30 u. Den Blank 9


MORREND VOLK : GEBROKEN WIT!

’T ARSENAAL : ACHTER DE WOLKEN

Over dik zijn, over onweerstaanbaar lekker eten en alles wat daar zo lastig aan is. Een magische wisselwerking tussen de levensgrote projecties en de actrice die fascinerend werkt voor kinderen. Penselen, koekjes, wortelen en animatiefiguren lijken echt te leven. Origineel theater!

Over ouder worden, over missen terwijl je gemist wilt worden. Over waarheid, leugens en de angst die ermee gepaard gaat. Eén keer kruiste hun pad op de televisieset van ‘Hard Labeur’ (‘85), maar op de theaterscène kijken iconen Chris Lomme en Jo De Meyere elkaar voor het eerst recht in de ogen. Regie: Michael De Cock.

www.morrendvolk.be

www.tarsenaal.be

Donderdag 3 november 2011 om 15 u. Den Blank

Vrijdag 18 november 2011 om 20.30 u. Den Blank

DE FAMILIE SEGERS : OVER ANDERE MENSEN

BERT KRUISMANS : GEEN GEZEIK, IEDEREEN RIJK!

Iwein gooit het over een andere boeg. Deze keer geen comedy, maar eenvoudige Vlaamse liedjes met een knipoog. Geruggesteund door drie virtuoze muzikanten (o.a. Naïma van Isbells) zingt hij blues die zich meteen in je oor nestelt. Tussendoor krijg je korte vertelsels. Je enige taak wordt luisteren en zachtjes mee wiegen ...

Geld doet rare dingen met een mens en omgekeerd. Wie praat er graag over? Misschien wel over ‘t geld van een ander, maar over dat van onszelf? Bert weet er alles van en brengt zijn komische visie op de financiële crisis, de kleine aandeelhouder en de graaicultuur. Wat zou jij doen als je de lotto wint?

www.iweinsegers.be

www.kruismans.com

Donderdag 10 november 2011 om 20.30 u. Den Blank

Zondag 20 november 2011 om 19 u. Den Blank

FAMILIEDAG (3-99 JAAR)

CULTUUR OM 14 UUR

KINDERHOOGDAG 2011 : FANTASTISCHE DAG IN OVERIJSE

ANDREA CROONENBERGHS, MARC DEX & JAN MÜES : CANZONISSIMA

Ongetwijfeld de dag van het jaar voor gezinnen! Meer dan 70 activiteiten in heel Overijse-centrum. Met dit jaar een heuse circustent en een internationale trampoline-act als afsluiter. Verder nog film, dans, vertellers, kunst, acrobatie en veel meer. Met provinciale medewerking om andersvaliden te laten genieten van al dat moois.

Canzonissima is een begrip in de geschiedenis van de Vlaamse muziek. Andrea Croonenberghs, Marc Dex en Jan Mües brengen een selectie van de mooiste Canzonissima-momenten. Met beelden uit de tijd van toen en een hedendaagse terugblik op de deelnemers van toen.

© Filip Naudts

FAMILIEVOORSTELLING (2,5 – 6 JAAR)

© Inge Geens

ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

www.ajaproductions.be

10

www.kinderhoogdag.be

I.s.m. Seniorenraad Hoeilaart.

Zondag 13 november 2011 van 10 u. tot 17.30 u. Den Blank

Dinsdag 29 november 2011 om 14 u. Felix Sohie, Zaal De Eekhoorn 11


ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

FAMILIEVOORSTELLING

CULTUUR OM 14 UUR

Theatergroep Hilaria vertelt met veel spektakel de boeiende geschiedenis van Sinterklaas. Van Klaasje tot Sint, van schavuit tot heilige man, je krijgt het hele verhaal op een manier dat je er volledig in opgaat. www.hilaria.nl

Samen met de Major Five begint Liliane Saint-Pierre aan een muzikale reis. Gedreven door de eeuwige liefde voor haar overleden man, door onbegrip en afscheid nemen en door haar rebels karakter, vult ze je namiddag met emotie en haar grote passie voor muziek.

I.s.m. Gezinsbond Overijse.

I.s.m. Okra Jezus-Eik.

Zaterdag 3 december 2011 om 14 u. de Bosuil

Donderdag 8 december 2011 om 14 u. de Bosuil

CINTIA RODRIGUEZ & BAND : ARCO IRIS

GUIDO BELCANTO : EEN MAN ALS IK ONTMOET JE NIET ELKE DAG

Regenboog van klanken en stijlen. Deze beeldschone Braziliaanse zingt muziek waarin de zon duidelijk te horen is. Ze zong o.a. bij Lou Bega en Anastacia. Op haar 1ste album hoor je bossa nova, samba, jazz, blues, reggae, funk, pop én Toots Thielemans. Met 9 uitstekende muzikanten en 4 danseressen: vonken verzekerd! www.cintia-show.com I.s.m. de Vlaamse overheid en de provincie Vlaams-Brabant.

Guido Belcanto krijg je niet in een vakje geduwd. Hij is uniek, een stroming op zich, met een toenemend aantal fans. Hij groeide van vreemd naar boeiend en zeldzaam authentiek. In deze toer brengt hij nieuwe songs en onsterfelijke hits.

Zaterdag 3 december 2011 om 20.30 u. Den Blank

Vrijdag 9 december 2011 om 20.30 u. de Bosuil

APERITIEFCONCERT : DUO LANDINI

CULTUUR OM 14 UUR

Jenny Spanoghe en Jan Van Landeghem vormen samen het duo Landini. Ze oogsten succes in binnen- en buitenland door hun intense interpretatie, hun subtiele programmakeuze en hun muzikale symbiose. Ze brengen de vier jaargetijden van Vivaldi in een versie voor viool en klavecimbel. Pure poëzie.

www.guidobelcanto.be

WILLY CLAES QUARTET, JACQUES RAYMOND & INGRIANI : MUSIC, MAESTRO PLEASE!

I.s.m. Thoover vzw.

Een muzikaal topoptreden met een reis door alle stijlen. Klassiek, jazz, opera, chanson, volksmuziek, enz.! Van Glenn Miller, The Ramblers, Count Basie tot Aznavour, Piaf en Sinatra. Vorig jaar kon je al genieten van dit professionele kwartet. Aangevuld met Jacques Raymond belooft het weer een mooie namiddag te worden.

Zondag 4 december 2011 om 11 u. Den Blank

Donderdag 15 december 2011 om 14 u. Den Blank

www.janvanlandeghem.be

12

LILIANE SAINT-PIERRE : KWETSBAAR

© Daria Rogulska

THEATERGROEP HILARIA : SINT

© Paul van Caesbroeck

13


ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

Corsica’s populairste groep die traditionele meerstemmige muziek combineert met eigen composities waarin je Keltische, Spaanse, Afrikaanse en andere invloeden hoort doorklinken. De broers Jean-François & Alain Bernardini werkten o.a. samen met artiesten als Sting (‘Fields of Gold’), Laïs en Jacques Dutronc. Na Carnegie Hall in New York nu in Overijse! Hun concerten zijn een ware belevenis. Niet te missen! I.s.m. Toernee Mondial & Thoover vzw.

Vrijdag 16 december 2011 om 20.30 u. Den Blank

Praktische afspraken: Je duidt op het bestelformulier aan voor welke voorstellingen je wilt reserveren. Vanaf 4 voorstellingen per persoon geldt de abonnementsprijs. Je mag het formulier ook voor meerdere personen gebruiken. Je bezorgt het formulier aan de Bosuil, Den Blank of Felix Sohie. Je betaalt het juiste bedrag na bevestiging van je reservatie op rekening 4342 6295 3159, met de mededeling ‘abonnement Druivenstreek’ en je naam. Na betaling kunnen de tickets afgehaald worden in het centrum waar de eerste voorstelling van je keuze plaatsvindt.

FAMILIEVOORSTELLING TINTELTENEN (6-12 JAAR)

THEATER UITGEZONDERD : DE GVR (NAAR ROALD DAHL) Wanneer Sofie in het midden van de nacht door een reus die dromen in kinderkamers blaast, uit haar bed wordt getild, vreest ze voor haar leven. Maar in Reuzenland aangekomen wil de gigant haar helemaal niet oppeuzelen, het is immers de Grote Vriendelijke Reus! Zinderende spraakkronkels en betoverende beelden! Met winterreceptie en vuurwerk in de speeltuin. www.uitgezonderd.be - I.s.m. Gezinsbond Overijse.

© Ilse Fimmers

Zaterdag 17 december 2011 om 20 u. Den Blank

De inwoners van Hoeilaart kunnen hun cultuurwaardebons gebruiken voor voorstellingen in het Hoeilaart. Info hierover bij de dienst Cultuur en Toerisme, Jan Van Ruusbroecpark z/n, 1560 Hoeilaart, tel 02 657 05 04, cultuur@hoeilaart.be.

Naam: Adres:

FAST FORWARD : ANDERS NOG IETS?

Tel / gsm:

Fast Forward maakt al 10 jaar lang theater voor anderstaligen die Nederlands leren. Dit vieren we met een voorstelling waarin Peter Schoenaerts zorgt voor humoristische interactie met het publiek terwijl Andrea Croonenberghs het geheel aan elkaar zingt!

E-mail: Datum: Ik stort na bevestiging van mijn reservatie euro op rekeningnummer IBAN BE84 4342 6295 3159, BIC KREDBEBB.

Donderdag 22 december 2011 om 20.30 u. de Bosuil 14

BESTELFORMULIER

I MUVRINI : IN CONCERT

Handtekening

15


2/10/11 8/10/11

Do Vr Za Vr Za Zo Za Woe 12/10/11 Do Vr Za Vr Vr Vr Za Zo

BO BO BO BL BL BL BL BO BL BL BL BL BO FS BL BO

13/01/12

Vr Za Za Zo Di

FS BL BL BL BL

Vr

Za

BO

BO

Za

BL

Zo

Do

BO

Vr

Zo

BL

28/01/12

Za

BL BO

BL

27/01/12

Vr

BL

20/01/12

21/02/12

19/02/12

18/02/12

11/02/12

10/02/12

10/02/12

10/02/12

5/02/12

4/02/12

4/02/12

2/02/12

29/01/12

21/01/12

Vr Za

19/01/12

BL

BL

22/12/11

17/12/11

16/12/11

15/12/11

9/12/11

8/12/11

4/12/11

3/12/11

3/12/11

29/11/11

20/11/11

18/11/11

13/11/11

10/11/11

3/11/11

BL

Vr Do

BL

Do

BO

Zo

BL

Za

Za

BL

Vr

Za

BO

BL

Di

FS

BL

Zo

BL

Do

Vr

BL

BL

Zo

BL

Do

Do

BL

Vr

Do

BO

29/10/11

Za

BL BL

BO

28/10/11

Vr

BO

27/10/11 28/10/11

Do Vr

BL BL

23/10/11

22/10/11

21/10/11

21/10/11

21/10/11

15/10/11

14/10/11

13/10/11

1/10/11

30/09/11

24/09/11

23/09/11

22/09/11

19/09/11

Ma

FS

Datum

Dag

Plaats

14.00u.

19.00u.

20.30u.

20.00u.

20.30u.

20.30u.

20.30u.

11.00u.

20.30u.

20.30u.

14.00u.

11.00u.

20.30u.

20.30u.

19.00u.

20.30u.

14.00u.

20.30u.

20.30u.

20.00u.

20.30u.

14.00u.

20.30u.

14.00u.

11.00u.

20.30u.

14.00u.

14.00u.

19.00u.

20.30u.

10.00u.

20.30u.

15.00u.

20.30u.

20.30u.

20.30u.

14.00u.

11.00u.

20.30u.

20.30u.

20.30u.

20.00u.

20.30u.

20.30u.

14.00u.

20.30u.

20.30u.

11.00u.

20.30u.

20.30u.

20.00u.

20.00u.

20.00u.

15.00u.

Uur

Aperitiefconcert

De mannen

Mount Everest

Jazz Hoeilaart

Jazz Hoeilaart

Jazz Hoeilaart : Gedeelde adoraties

Songs from the Brill building

Titel voorstelling

Harmony & humour

Solo voor het jonge grut

Majeustueus

Onder het melkwoud

Het uur dat wij niets van elkaar wisten!

Wild van Afrika

Een man als ik ontmoet je niet elke dag

Kwetsbaar

Aperitiefconcert

Arco Iris

Sint

Canzonissima

Geen gezeik, iedereen rijk!

Achter de wolken

Fantastische dag in Overijse

Over andere mensen

Gebroken wit!

Klassiek operetteconcert

Puur songs

Rood

Promenadeorkest

Hopla viert feest

Woman

13 jaar - Best of

Bang!

Moederziel allene

Oogappel

Mijn zwarte parade

Mijn huis

Groot feest in het dorp!

Berlin Alexanderplatz

Operamuziek van Henry Purcell

Shake it out

Anders nog iets?

De GVR (naar Roald Dahl)

In concert

Will Ferdy

De Nieuwe Snaar

De Nieuwe Snaar

Fabuleus

Henk Rijckaert

Pascal Deweze

Braakland ZheBilding & 't Arsenaal

In concert

Koñec

Koñec

Cézar mijn broer is een paard

Het experiment

Puur songs

Hitler is dood

Catherine Daron, Jean-Luc Impe & Michel Goossens Aperitiefconcert

Gino Sancti

MartHa!tentatief & Johan Petit

Willem Vermandere

Theater Picalilli

Xander De Rycke (+ voorprogramma)

Eva De Roovere

Symfollies

Skagen

The fairy queen

Belle Perez

Fast Forward

Theater Uitgezonderd

I Muvrini

Willy Claes Quartet, Jacques Raymond & Ingriani Music, maestro please!

Guido Belcanto

Liliane Saint-Pierre

Duo Landini

Cintia Rodriguez & Band

Theater Hilaria

Andrea Croonenberghs, Marc Dex & Jan Mües

Bert Kruismans

t Arsenaal

Kinderhoogdag 2011

De familie Segers

Morrend volk

Evi Roelants, Dick Vandaele, TUK & Panache

Amaryllis & Silver Junkie

de Koe

Okra

Hopla

Compagnie Aira & No Angry Young Man

The Triplettes & The Boogie Woogie Bugle Boys Something old, something new,…

The London Quartet (voorheen Cantabile)

Jan De Smet

Steven Mahieu (+ voorprogramma)

Jan Decleir & Koen De Sutter

De Kerselaar

Chris Dusauchoit

Kris Wauters, Marc Vanhie, Sarah en Billie Kawende Over songs gesproken

Annelies Dille & Greet Steeman

Vernieuwd Gents Volkstoneel

Buurman

Jef Neve trio

Dré Pallemaerts

Eric Melaerts & Jean Blaute

Riguelle, Terra & band

Groep

10 € / 14 € 9€

12 € 8€ 16 € 10 €

12 € 14 € 9€ 8€ 14 € /

14 € 16 € 10 € 10 € 16 € 8€

20 € 20 € 7€

22 € 8€

15 €

22 €

10 €

12 € 17 €

10 €

13 €

15 €

11 €

9€

11 €

10 €

12 € 10 €

13 €

14 €

16 €

12 €

11 €

14 €

10 €

12 € 12 €

/

9€

25 € 10 €

12 €

23 €

10 €

8€

7€

11 €

14 €

32 € 10 €

34 €

10 €

7€

7€

11 €

9€

11 €

12 €

8€

9€

16 €

18 €

20 €

18 €

12 €

14 €

14 €

8€

9€ 10 €

10 €

12 € 10 € 9€

13 €

15 €

12 €

9€ 17 €

10 € 19 €

10 €

18 €

20 €

12 €

15 €

17 €

8€

15 €

17 €

12 €

15 €

17 €

9€

9€

10 €

14 €

VVK

Kassa

Aantal

6€

18 €

18 €

9€

9€

10 €

10 €

6€

13 €

8€

11 €

8€

8€

12 €

10 €

8€

8€

21 €

7€

9€

30 €

9€

14 €

10 €

6€

12 €

6€

8€

12 €

10 €

7€

7€

7€

16 €

10 €

8€

7€

8€

8€

11 €

15 €

8€

8€

10 €

7€

8€

12 €

6€

8€

16 €

13 €

13 €

13 €

8€

Abo-prijs

Aantal

Totaal


Vr

BL

Do Vr Zo

FS BL BL

Zo

Za

BL

BO

Vr

BL

Zo

Do

BL

Do

Za

BL

FS

Do

BL

BO

Vr

Za

BL

Vr

Vr

BL

BO

Do

BL

FS

Za Zo

20.30u.

27/04/12

20.30u. 20.00u. 11.00u.

24/05/12 25/05/12 3/06/12

11.00u.

20.00u.

21/04/12

13/05/12

20.30u.

20/04/12

15.00u.

14.00u.

19/04/12

14.00u.

20.00u.

31/03/12

3/05/12

14.00u.

29/03/12

29/04/12

20.30u. 20.30u.

16/03/12 23/03/12

20.30u.

Slagwerktrio Triatu

De Kerselaar

Raymond Van het Groenewoud

Lejo

Franz Biberkopf probeert zijn leven weer op te bouwen na een gevangenisstraf van 4 jaar. Maar in de grootstad is dat niet makkelijk. Een sappig, meeslepend en veelkleurig mozaïek van het menselijke trachten. Na Fassbinders magistrale verfilming van het boek van Alfred Döbling nu in een expressieve, bruisende theaterenscenering. www.skagen.be

Vrijdag 20 januari 2012 om 20.30 u. Den Blank © Christophe Engels

Frankie en Johnny

Hoe moet het nu verder? (herneming)

Ans en Wilma

Binnen zonder kloppen

Sound of musicals

Dwarf (dwerg)

Vierhoog in de wolken

Tapijtconcert

Aperitiefconcert

Het uur dat wij niets van elkaar wisten!

Memoires van een balmuzikant

Achter u!

Ariadne Van Den Brande, Jokke Schreurs & Frank Tomme Toontje hoger

Marleen Merckx & Bert Cosemans

Philippe Geubels (+ voorprogramma)

Het Paleis

De Beenhouwerij

4 on the way

Theater Tieret

Johan Verminnen

Roland Van Campenhout

Dimitri Leue, Warre Borgmans & Antoon Offeciers Het Lortcher syndroom

Hyperish

Witte peper

Compagnie Kaiet!

20.30u.

9/03/12 10/03/12

ISH

Jukebox 2000

Lucas Van Den Eynde, Tine Embrechts & Nele Bauwens

20.30u.

8/03/12

Slips inside

Interesting times

Institution of higher learning

Carroussel des moutons

Aperitiefconcert

Okidok

Alex Agnew

Kenny Werner & BJO

D'irque & Fien

Saxofoonkwartet Anemos

20.00u. 11.00u.

3/03/12 4/03/12

20.30u.

2/03/12

Vr

BO BL

20.30u.

Woe 29/02/12

BL

20.00u.

24/02/12

Vr

BL BO

14 €

8€

9€

18 €

9€

10 €

14 €

20 €

11 €

15 €

11 €

10 €

10 €

18 €

16 €

12 €

12 €

22 €

8€

11 €

17 €

25 €

Eindtotaal:

/

8€

16 €

8€

9€

12 €

18 €

10 €

13 €

10 €

9€

9€

16 €

14 €

10 €

10 €

20 €

/

10 €

15 €

23 €

12 €

6€

7€

14 €

7€

8€

10 €

16 €

9€

11 €

9€

8€

8€

14 €

12 €

8€

8€

18 €

6€

9€

13 €

21 €

10 €

BELLE PEREZ : SHAKE IT OUT

Belle kan putten uit een ellenlange lijst tophits. Gecombineerd met een aantal gloednieuwe nummers, een ijzersterke liveband en een passionele sfeer zorgt dit voor een unieke Spaanse 'shake' die iedereen kan smaken. Zuiderse ritmes, pop, ballades en wereldhits: een onweerstaanbare combinatie! www.belleperez.be

Vrijdag 13 januari 2012 om 20.30 u. Den Blank CULTUUR OM 14 UUR

THE FAIRY QUEEN : OPERAMUZIEK VAN HENRY PURCELL

Samen met Rozelien Nys (mezzosopraan), Nathalie Fransen (luit), Tom Beets (blokfluit) en Reinier Vermeulen (klavecimbel) brengt Rob van der Wildt een bewerking van Henry Purcells meesterwerk. Gebaseerd op Shakespeare ’s ‘Droom van een midzomernacht’ schreef Rob 6 vertelsels die de verhaallijnen representeren. Een feeërieke muzikale vertelling! www.robvanderwildt.be

Donderdag 19 januari 2012 om 14 u. Den Blank

SKAGEN : BERLIN ALEXANDERPLATZ

19


ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

FAMILIEVOORSTELLING (3-10 JAAR)

FAMILIEVOORSTELLING (2,5 - 5 JAAR)

SYMFOLLIES: GROOT FEEST IN HET DORP!

THEATER PICALILLI : OOGAPPEL

Voor vele kinderen is ‘Symfollies’, de succesvolle animatieserie op Ketnet en Nickelodeon, de 1ste kennismaking met klassieke muziek. Deze voorstelling borduurt verder op de serie en brengt een combinatie van film, theater en livemuziek met klassiek orkest. Presentatie: Jelle Cleymans en Amaryllis Temmerman. Clubhuis van Vlieg vanaf 18 u., Smulvlieg om 17.30 u.

In ‘Oogappel’ gaat de wondere wereld van een muziekdoosje letterlijk open. Reinette’s magische appels drijven het orgel aan, maar het nieuwsgierige danseresje op het dak verbreekt de harmonie. Oogappel prikkelt de fantasie van peuters.

Zaterdag 21 januari 2012 om 19 u. Den Blank

Zondag 29 januari 2012 om 11 u. de Bosuil

EVA DE ROOVERE : MIJN HUIS

CULTUUR OM 14 UUR

WILLEM VERMANDERE : MOEDERZIEL ALLENE

Misschien zong je al eens mee met de hits ‘Fantastig toch’, ‘Anoniem’ of ‘Zoals in dat ene liedje’. Intussen verzamelde Eva nieuw materiaal en hiervoor werkte ze o.a. samen met Spinvis en Ozark Henry. De nieuwe liedjes zijn een beetje stoer, maar toch sexy en recht voor de raap. Welkom in haar hoofd… in haar huis.

Gitaren, voetbasorgels, klarinetten en fluiten, schrijfsels en rijmsels, meer heeft Willem niet nodig om te boeien. Toegepaste filosofie, droge humor, rust en pittigheid worden allemaal vlees in de verschijning van Willem, alleen op het podium.

www.evaderoovere.be

I.s.m. Okra Jezus-Eik.

Vrijdag 27 januari 2012 om 20.30 u. Den Blank

Donderdag 2 februari 2012 om 14 u. de Bosuil

XANDER DE RYCKE : MIJN ZWARTE PARADE (+ VOORPROGRAMMA)

MARTHA!TENTATIEF & JOHAN PETIT : BANG!

Je kent hem als voorprogramma van Alex Agnew en van zijn overwinning in ‘Comedy Casino Cup’. Grappig, snedig en donker, maar geen paniek, het is niet allemaal kommer en kwel. De eerste talentvolle stand-upcomedian die opgroeide in het digitale tijdperk en daar maakt hij heel geslaagd het hoofdthema van.

Het verhaal van 2 mannen in een stad aan het begin van de 21ste eeuw. De ene is bang. Bang van Marokkaanse hangjongeren. Bang om klop te krijgen. En zoals dat gaat in verhalen wordt hij op het einde bijna doodgeslagen. De andere is kwaad op alles om allerlei redenen. En dus maakt hij alles kapot. Met de onnavolgbare Johan Petit.

© Stef Stessel

© Diego Franssens

www.symfollies.com

www.xanderderycke.be www.marthatentatief.be & www.marthablog.be

Zaterdag 28 januari 2012 om 20.30 u. Den Blank 20

Zaterdag 4 februari 2012 om 20.30 u. Den Blank 21


GINO SANCTI : 13 JAAR – BEST OF

PASCAL DEWEZE : PUUR SONGS

13 jaar: rond getal én ideale aanleiding voor het meest bipolaire cabaretduo ter wereld om zijn publiek enkele poepjes uit de oude doos te laten ruiken. Hits, maar ook de missers… rep je naar de zaal en maak de beste bloopers live mee!

‘Puur Songs’ brengt muzikale essentie in een aangename setting. Pascal Deweze is een creatief veelvraat die zijn strepen verdiende bij o.a. Metal Molly en Broken Glass Heroes. Hij heeft genoeg in huis voor een soloconcert.

Zaterdag 4 februari 2012 om 20.30 u. de Bosuil

Vrijdag 10 februari 2012 om 20.30 u. de Bosuil

APERITIEFCONCERT : CATHERINE DARON, JEAN-LUC IMPE & MICHEL GOOSSENS

HENK RIJCKAERT : HET EXPERIMENT

Dit trio brengt een klassiek concert met renaissance- en barokmuziek, op de authentieke instrumenten traverso, luit, theorbe, musette de cour en draailier. In combinatie met de uitstekende akoestiek van de foyer zal de ‘oude muziek met verrassende trekjes’ schitterend tot zijn recht komen.

www.henkrijckaert.be

I.s.m. Thoover vzw & Orgelkring Druivenstreek.

I.s.m. Jeugddienst Hoeilaart.

Zondag 5 februari 2012 om 11 u. Den Blank

Vrijdag 10 februari 2012 om 20.30 u. Felix Sohie, Zaal De Eekhoorn

BRAAKLAND ZHEBILDING & ’T ARSENAAL : HITLER IS DOOD

FAMILIEVOORSTELLING (7-12 JAAR)

Hitlers nog levende secondanten voeren een strijd tussen leven en dood. Met dit innemende muziektheaterstuk gebaseerd op het Nurenbergproces won Stijn Devillé de Taalunie Toneelschrijfprijs. Niets dan lovende persreacties: “straf docudrama”, “slaat zowel muzikaal als theatraal gensters” en “een razend spannende roman”. Met o.m. Warre Borgmans.

Vrijdag 10 februari 2012 om 20.30 u. Den Blank 22

Henk Rijckaert (komiek, televisiemaker, muzikant en improvisator) keert in ‘Het Experiment’ terug naar zijn eerste liefde: de wetenschap. Hij ontmaskert leugens en bouwt eigen waarheden op, geheel volgens de regels van de leugenaars.

© Bart Van Peer

© Thomas De Bruyne

ABONNEMENT D R U I V E N ST R E E K 2 0 1 0 - 2 0 1 1

FABULEUS : CÉZAR MIJN BROER IS EEN PAARD Een uitbundige danstheatervoorstelling over 5 kinderen die opgesloten raken in hun school en daar samen de nacht moeten doorbrengen. Ze denken dat ze moederziel alleen zijn, maar door de gangen galoppeert nog iemand. Een op hol geslagen familielid van één van de vijf. Lekker spannend en poëtisch. Clubhuis vanaf 19 u., Smulvlieg om 18.30 u.

Zaterdag 11 februari 2012 om 20 u. Den Blank

© Vera Cammaer

23


© Johan Jacobs

KENNY WERNER & BJO : INSTITUTION OF HIGHER LEARNING

Eén van de opmerkelijkste acts van de Lage Landen geeft de laatste ronde. Na 30 jaar achtten ze de tijd rijp om een graai te doen in hun roemrijke verleden. Een theatraal lunapark met een achtbaan van instrumenten. Nog één ultieme, laatste keer droogkomisch muziekvariété vol absurdisme en visuele grappen. Leve De Nieuwe Snaar!

De reputatie van het Brussels Jazz Orchestra kreeg het afgelopen jaar een nieuwe boost door de opname van een CD met hun favoriete ambassadeur en Amerikaanse Jazztopper Kenny Werner. Dat we dit pareltje als eerste mogen voorstellen, is een eer.

www.denieuwesnaar.be

I.s.m. GC Tervuren.

Zaterdag 18 februari 2012 om 20.30 u. en zondag 19 februari 2012 om 19 u. Den Blank

Woensdag 29 februari 2012 om 20.30 u. de Bosuil

CULTUUR OM 14 UUR

WILL FERDY : IN CONCERT Rustige liedjes met af en toe een vleugje humor. Grote successen zoals ‘Ziede gij me gere’, ‘Christine’, ‘Op de Purperen hei’,’ De Straatmus van Parijs’, ‘Liever lief zijn’, ‘Belijdenis’, en ‘Iedereen heeft iemand nodig’ passeren de revue. Een programma met een gezellige, gemoedelijke sfeer met een lach en een traan.

ALEX AGNEW : INTERESTING TIMES Alex heeft opnieuw voer voor zwarte humor. Big Brother heerst, de overheid betuttelt, de mediawatchers sturen. Wij zijn niet langer generatie x, dan wel generatie niks. Genoeg ergernis voor een avondvullende voorstelling…

© Jan Bosschaert

www.willferdy.be

24

Dinsdag 21 februari 2012 om 14 u. Den Blank

Vrijdag 2 maart 2012 om 20.30 u. de Bosuil

INTERNATIONALE CIRCUSVOORSTELLING (TOEGANKELIJK VANAF 6 JAAR)

INTERNATIONAAL SPEKTAKEL (OOK VOOR KINDEREN VAN ALLE LEEFTIJDEN)

D’IRQUE & FIEN : CARROUSSEL DES MOUTONS

© Willem Puydt

DE NIEUWE SNAAR : KOÑEC

© Richard Conde

ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

OKIDOK : SLIPS INSIDE

Circus dat in deze tijd woont: een piano als acrobaat, ontelbare schapen die door je hoofd jongleren, een bezem als trapeze, je eigen lijf gebruiken als tent, je gedachtenwereld als piste. Na een internationale tournee nu te bekijken in Overijse! Clubhuis van Vlieg vanaf 19 u., Smulvlieg om 18.30 u.

Aangeboren hilariteit, de crème van de acrobatie, de foie gras van de clowneske mime, de reuzel van de dans, kortom de rauwe poëzie van de grote musichalljaren! Eén uur lachen, zonder woorden en met tweemaal NIETS. Na o.a. succes in Canada en Denemarken nu in Overijse! Clubhuis van Vlieg vanaf 19 u., Smulvlieg om 18.30 u.

www.dirque.com

www.okidok.be

Vrijdag 24 februari 2012 om 20 u. Den Blank

Zaterdag 3 maart 2012 om 20 u. Den Blank 25


ABONNEMENT D R U I V E N ST R E E K 2 0 1 0 - 2 0 1 1

APERITIEFCONCERT : SAXOFOONKWARTET ANEMOS Vier jonge Belgische saxofonisten geven een vernieuwende kijk op hun instrument: Kristan Dehertog (sopraan), Bart Van Beneden (alt), Kurt Bertels (tenor) en Wesley Capiau (bariton). Het repertoire is divers en verrassend: van composities van de klassieke Franse saxofoonschool tot het hedendaagse muziekgenre.

© Pol Deroo

I.s.m. Thoover vzw.

In dit drieluik rond ranzige verhalen vertelt en zingt Geert Hautekiet in zijn dooie eentje vanop een ‘vuile kiosk’ en uitsluitend vanuit zijn onderbuik. In dit 1ste deel neemt hij alle rollen op zich, bespeelt hij zelfgemaakte instrumenten, regelt de techniek en vertelt sappig over zijn ontmoeting met een bijzondere figuur: Grote Gust. www.kaiet.be

Zondag 4 maart 2012 om 11 u. Den Blank

Vrijdag 9 maart 2012 om 20.30 u. Den Blank

LUCAS VAN DEN EYNDE, TINE EMBRECHTS & NELE BAUWENS : JUKEBOX 2000

(TOEGANKELIJK VANAF 10 JAAR)

Dit trio gaat samen met een 10-koppig orkest een laatste keer op pad met hun levende jukebox. De beste Nederlandstalige liedjes van de afgelopen 100 jaar: van Will Tura tot Gorki, An Christy, André Hazes, Kommil Foo, enz. 100 mogelijkheden die jij vooraf via de site mag bepalen. Goed voor een avondje ouderwetse ambiance! www.jukebox2000.be

Donderdag 8 maart 2012 om 20.30 u. Den Blank

NIEUWTJES, BEZOEK ONZE WEBSITES VOORNGEN, … FOTO’S, GASTVOORSTELLI CEBOOK! EN BLIJF OP DE HOOGTE VIA FA

blank en www.facebook.com/den e k.b lan nb de w. ww k: an Bl Den w.facebook.com/debosuil ww en e il.b su bo de w. ww il: de Bosu facebook.com/felixsohie w. ww en be rt. aa eil ho w. ww Felix Sohie: 26

COMPAGNIE KAIET! : DE TRILOGIE VAN DE VIEZE VEROL TJES : WITTE PEPER

ISH : HYPERISH

© Raymond Mallentjer

© Arenda de Hoop

Niets is deze crew onbekend. Hiphop, breakdance, modern, acrobatie, house, new style, ballet en popping & locking: alles komt samen in deze voorstelling. Deze creatievelingen zoeken grenzen op en vechten voor vrijheid, in schoonheid. Laat je overspoelen door een ongekende energieboost! In een choreo van Marco Gerris (jury ‘So You Think You Can Dance’). www.balls.nl

Zaterdag 10 maart 2012 om 20.30 u. Den Blank

DIMITRI LEUE, WARRE BORGMANS & ANTOON OFFECIERS : HET LORTCHER-SYNDROOM

© Tom Cornille

Een zoon neemt zijn dementerende vader mee naar een piano, om zijn gehavend geheugen open te breken. Noot per noot herinnert de vader zich zijn leven. Maar zal het slotakkoord hem ‘beter’ maken? Een parel van een voorstelling die elke Vlaming moet zien!

Vrijdag 16 maart 2012 om 20.30 u. de Bosuil 27


ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

© Stefan Vanfleteren

ROLAND VAN CAMPENHOUT : TAPIJTCONCERT

28

CULTUUR OM 14 UUR

4 ON THE WAY : SOUND OF MUSICALS

Roland is al decennia lang bekend als een getalenteerde en creatieve gitarist, een groot singer-songwriter en een bijzonder sympathieke muzikant. Redenen genoeg dus om hem in Hoeilaart uit te nodigen. Nestel je in de kussens en geniet van een hapje, drankje en pure blues!

Een prachtig orkest en twee zangeressen presenteren je een selectie uit het kruim van de musicals van 1900 tot nu. ‘Porgy & Bess’, ‘West Side Story’, ‘Jezus Christ Superstar’, ‘Hair’, ‘Evita’, ‘Mamma Mia’ en nog veel meer succesnummers laten je op het tipje van je stoel meegenieten.

www.rolandvancampenhout.be

www.4ontheway.be

Vrijdag 23 maart 2012 om 20.30 u. Felix Sohie, Kasteelhoeve, Jan van Ruusbroecpark

Donderdag 19 april 2012 om 14 u. Den Blank

CULTUUR OM 14 UUR

(TOEGANKELIJK VANAF 8 JAAR)

JOHAN VERMINNEN : VIERHOOG IN DE WOLKEN

DE BEENHOUWERIJ : BINNEN ZONDER KLOPPEN

60 jaar! Dat wordt Johan en dat wordt gevierd. Hij brengt de sterkste van zijn onverwoestbare klassiekers samen en vult die aan met andere pareltjes uit zijn rijkgevulde loopbaan van in totaal 42 jaar. Een greep uit de oogst van honderden liedjes en meer dan dertig albums. Een feestelijke namiddag!

15 jaar, dat moet gevierd worden! Het percussieduo Gerrit De Kock (JIM, 2BE, Les Truttes) en Reinert D’haene (de ‘Who took my badjas’-man) poetst de leukste acts op en vult dit aan met nieuw materiaal en filmpjes met Noëlla, Whoopie en ander opgedoken gevogelte. Knettergek!

www.johanverminnen.be

www.debeenhouwerij.be

Donderdag 29 maart 2012 om 14 u. Den Blank

Vrijdag 20 april 2012 om 20.30 u. Den Blank

FAMILIEVOORSTELLING (7-12 JAAR)

FAMILIEVOORSTELLING (7-12 JAAR)

THEATER TIERET : DWARF (DWERG)

HET PALEIS : ANS & WILMA

Een briljante poppentheaterproductie over hoe een kabouter en een dwerg hun eigen lot in handen nemen na een reeks vernederingen. Geïnspireerd op de ‘freaks’-circustraditie met een scheut David Lynch, Carnivale en Moulin Rouge. Hou je vast aan bretellen en jarretellen!

Ans en Wilma zijn twee chique dames die wandelen door het bos. Wilma is stoer, Ans onzeker. Maar blijft Wilma stoer als ze merkt dat ze de weg kwijt zijn? Durft Ans wel in het bos te slapen? En door wie worden ze de hele tijd achtervolgd? Een pikante muziektheaterproductie!

Clubhuis vanaf 19 u., Smulvlieg om 18.30 u.

Clubhuis vanaf 19 u., Smulvlieg om 18.30 u.

Zaterdag 31 maart 2012 om 20 u. Den Blank

Zaterdag 21 april 2012 om 20 u. Den Blank

© Monique Van Hassel

29


ABONNEMENT DRUIVENSTREEK 2011-2012

PHILIPPE GEUBELS : HOE MOET HET NU VERDER? (+ VOORPROGRAMMA) Hij wist niet wat hem overkwam toen hij recht uit de Colruyt tot beroemde stand-upcomedian werd gekatapulteerd. Deze zelfverklaarde droogstoppel die televisiekijkend Vlaanderen op zijn hand kreeg, kijkt met bezorgde én uiteraard heel grappige blik naar de toekomst. Succesherneming!

FAMILIEVOORSTELLING (+4 JAAR)

LEJO : ACHTER U!

Tien vingers, twee balletjes en een stipje zwarte verf. Grootmeester Lejo tovert met zijn handen de meest vreemde wezens met een bijzonder karakter. Een grootse poppenvoorstelling in een klein decor. Verrassend eenvoudig, maar verbazingwekkend expressief.

www.philippegeubels.be

Vrijdag 27 april 2012 om 20.30 u. Den Blank

Zondag 13 mei 2012 om 11 u. de Bosuil

CULTUUR OM 14 UUR

RAYMOND VAN HET GROENEWOUD : MEMOIRES VAN EEN BALMUZIKANT

MARLEEN MERCKX & BERT COSEMANS : FRANKIE EN JOHNNY Na een avondje uit belanden 2 collega’s Frankie en Johnny samen in bed. Voor haar is het een onenightstand, voor hem een begin van een nieuwe verhouding. Deze romantische komedie, gebaseerd op een Broadway-klassieker, is een warm pleidooi voor de liefde.

Na feesten en verjaren komt al eens de kater, maar voor Raymond is die voor later, want kijk: zijn liedbundel is zo rijk dat hij toch weer op tournee gaat. Want jarig, ja, ’t is mooi geweest, maar het leven is tenslotte één groot feest! www.raymondvanhetgroenewoud.be

I.s.m. Okra Jezus-Eik.

Zondag 29 april 2012 om 15 u. de Bosuil

Donderdag 24 mei 2012 om 20.30 u. Felix Sohie, Zaal De Eekhoorn

CULTUUR OM 14 UUR

APERITIEFCONCERT : SLAGWERKTRIO TRIATU

ARIADNE VAN DEN BRANDE, JOKKE SCHREURS & FRANK TOMME : TOONTJE HOGER Het werk van Toon Hermans, een poëtische meester van de vorige eeuw, raakt en ontroert nog steeds. ‘Toontje Hoger’ wordt voor velen een prettig wederhoren, voor sommigen een ontdekking, voor allen een warm bad vol eenvoudige tedere gevoelens. www.muziektheater.be I.s.m. Seniorenraad Hoeilaart.

Donderdag 3 mei 2012 om 14 u. Felix Sohie, Zaal De Eekhoorn 30

© Joke Schot

© Nico Caignie

Triatu, dat zijn de drie gedreven slagwerkers Frank Van Eycken, Dimitri Dumon en Björn Denys. Zij brengen je een gloednieuw concert met niet-alledaagse percussie-instrumenten en klinkende muziek uit alle continenten. Een ritmisch aperitief dat visueel én auditief te genieten is. www.triatu.be I.s.m. Thoover vzw.

Zondag 3 juni 2012 om 11 u. Den Blank 31

Druivenabonnement Bosuil 2011-2012  

Druivenabonnement Bosuil Seizoen 2011-2012