Page 1

GC de

18/19 SEPTEMBER

JANUARI

P RO GR AM MA WELKOM|BIENVENUE|WILLKOMMEN|WELCOME w w w . d e b o e s d a a l h o e v e . b e


… een plek om samen te genieten van culturele activiteiten, een familiefeestje te organiseren, te vergaderen met je vereniging of tijd in het park door te brengen. … l’endroit idéal pour faire des activités culturelles ensemble, pour organiser une fête de famille, pour se réunir avec son association ou simplement pour passer du temps dans le parc. ... ein Ort für kulturelle Aktivitäten, einer Familienfeier zu organisieren, sich mit Ihrem Verein zu treffen oder Zeit im Park zu verbringen. ... a place to enjoy cultural activities, to organize a family party, meet with your association or to spend time in the park.

gesloten

openingsuren Ma 13.30 tot 20 uur Di 9 tot 12.30 uur – 13.30 tot 17 uur Wo 13.30 tot 17 uur Do 13.30 tot 17 uur Vrij 9 tot 12.30 uur – 13.30 tot 17 uur tijdens schoolvakanties idem behalve op ma tot 17 uur

van 24/12/2018 tot en met 6/1/2019


GC de Boesdaalhoeve Toekomstlaan 32 B 1640 Sint-Genesius-Rode 02 381 14 51 info@deboesdaalhoeve.be

Podiumvoorstellingen van oktober tot juni Familiehappenings | Festival Volkin’ Ro

www.deboesdaalhoeve.be

Spectacles d’octobre à juin Evénements familiaux | Festival Volkin’ Ro

www.facebook.com/deboesdaalhoeve

Bühnenaufführungen von Oktober bis Juni | Familienevents | Festival Volkin’ Ro Stage Performances from October to June | Family Happenings | Festival Volkin’ Ro Wandelen | Picknick Fruit plukken en persen Promenades | Pique-niques Cueillir et presser des fruits Wandern | Picknick Obsternte und Obstpressen Hiking | Picnic Fruit picking and pressing

Verhuur van zaaltjes voor familiefeestjes Location de salles pour des fêtes de famille Vermietung von Räume ideal für Familienanlässe Rental of venues ideal for family events

Stages voor kinderen tijdens schoolvakanties Verhuur van zaaltjes voor vergaderingen van verenigingen Stages pour enfants pendant les vacances scolaires Location de salles pour des réunions d’associations Kurse für Kinder während der Schulferien Vermietung von Tagungsräumen für Vereinigungen Courses for children during school holidays Rental of meeting rooms for associations


muziek | musique Musik| music familie | famille Familie | family humor | humour Humor | humor theater | théâtre Theater | theater vorming | éducation education | Bildung lezing | lecture reading | Lesen 4

Hier vind je activiteiten in het Nederlands. Ook als je niet-Nederlandstalig bent, kan je deelnemen. Gebruik de uitleg bij de taaliconen om een activiteit te kiezen. Je spreekt nog geen of niet zo veel Nederlands. Je begrijpt al een beetje Nederlands. Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands. NL-FR-DE-EN MEER INFO | PLUS D’INFO | mehr Informationen | more info

zondag

2/9

Gordelfestival zin om de groene gordel te ontdekken?

Op zondag 2 september wordt er in de Vlaamse Rand rond Brussel gespeeld, gedanst en gesport tijdens de zesde editie van het Gordelfestival! Zak af naar Huizingen of Tervuren voor een dag vol plezier en fantastische ervaringen. Kom op een sportieve manier kennismaken met de prachtige natuur van de Groene Gordel, laat je verrassen door al het moois en lekkers dat de Vlaamse Rand te bieden heeft en geniet van optredens voor jong en oud! Er is een gevarieerd aanbod aan wandel- en fietstochten, waaronder de klassieke 100 km in pelotonvorm. Je ontdekt lokale producten op de streekproductenmarkt en er wordt een sport- en speldorp ingericht met een hindernissenparcours, springkastelen en zoveel meer! Sluit de zomervakantie af met een spetterend feest!

www.gordelfestival.be

www.deboesdaalhoeve.be De taaliconen zijn ontwikkeld door het Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

gratis NL-FR-DE-EN GC de Boesdaalhoeve


woensdag

5/9

Ezelsoor

zaterdag

15 + 29/9 13 + 27/10 10 + 24/11 8/12

g r at i s b o e k e n k a f t d ag

Koop geen kaftpapier en zak met je schriften en boeken af naar de Boesdaalhoeve. Kies bij aankomst 5 vellen (gratis) kaftpapier. Vrijwilligers zetten je op weg en helpen je mee kaften. Verkies je een uniek gekaft boek? Loop dan langs bij één van onze illustratoren. Wie even genoeg heeft van al dat kaften, kan creatief aan de slag gaan in onze ateliers of genieten van de randanimatie. Aan de infostand kom je meer te weten over vrijetijdsactiviteiten voor kinderen. Je kan tickets kopen voor (familie)voorstellingen en inschrijven voor workshops en stages. Leerlingen van academies en humaniora uit Vlaams-Brabant ontwierpen kaftpapier, onder wie ook de eerstejaars van het Onze-LieveVrouwinstituut. Een ontwerp uit Rode werd uitgekozen en naar de drukker gestuurd.

We zoeken die dag vrijwillige kafters om ouders die nog nooit hebben gekaft, te helpen. Ook ouders met meerdere kinderen kunnen vaak een helpende hand gebruiken. Wil jij één of twee uurtjes helpen? Mail of bel dan naar nele.dherde@derand.be – 02 381 14 51.

Schrijf je vooraf in en maak kans op een prijs. Meer info: www.ezelsoor.info van 13.00 uur tot 17.00 uur | gratis | NL-FR-DE-EN GC de Boesdaalhoeve

Cursus Kalligrafie i .s .m a r c h e d u c

5

Dit najaar verlaten we het strikt kalligrafische pad, al focussen we wel op lettervormen. Neuland is een stoer, ietwat ‘ruw’ druklettertype dat begin jaren ’20 van de vorige eeuw werd ontworpen door de Duitse kalligraaf Rudolf Koch. Er zijn tal van toepassingsmogelijkheden met deze letter, zowel op zichzelf als in combinatie met fijnere kalligrafische lettertypes of handschrift. We leven ons uit in een achtergrond, kleinere tekstcomposities met zowel (kleur) potlood, verf, als de (kalligrafie)pen. Kom deze kleurrijke wereld ontdekken en geniet van je eigen creativiteit!

Er is geen enkele voorkennis vereist, iedereen kan meedoen en is van harte welkom.

Begeleiding: Marion Stoffels van 10.00 uur tot 12.30 uur | prijs 70 euro voor 7 sessies GC de Boesdaalhoeve


6

Voice Male E X I t

zaterdag

15/9 S E I Z O E N S O P E N E R Volgens sommigen zat het er al een tijdje aan te komen, voor anderen is het een complete verrassing. In ieder geval hadden de jongens er geen volksraadpleging voor nodig: 2019 wordt het jaar van de ‘Voice Male Exit’. Na ruim 20 jaar zet Vlaanderens bekendste a-capellagroep er een punt achter. Wat het precies zal worden, blijft nog een verrassing. Maar dit kun je verwachten: een combinatie van verhalen van vroeger, een reis door de tijd, liedjes van toen en nu, een lach en een traan, een kippenvelmoment, iemand die zijn tekst vergeet, een schuine mop … en wat ongemakkelijk geschuifel als het doek uiteindelijk valt.

Onze intieme seizoensopener is inmiddels een traditie. De speciale verlichting en lekkere hapjes maken er telkens weer een bijzondere belevenis van. 20.00 uur | prijs 20 euro GC de Boesdaalhoeve


zaterdag

29/9 R A D I O

R O

R E V I S I T E D

GC de Boesdaalhoeve brengt de lokale Radio Ro opnieuw tot leven ! We zenden live uit vanop de jaarmarkt in het centrum van Sint-Genesius-Rode. Met hilarische anekdotes, prachtige verhalen, fijne gasten en de steengoede muziek. De 80’s helemaal terug. De beste radio voor één dag. Kom kijken, luisteren en geniet van de gezellige radiofonische sfeer op het jaarmarktparcours. Met Bob Savenberg, Pascal Braeckman, Erik Lybeer, Fred Vanderlinden, Eddy Van Caeneghem, Marc Huylebroeck en vele anderen. Stay tuned via: www.deboesdaalhoeve.be van 12.00 uur tot 18.00 uur gratis Dorpscentrum Sint-Genesius-Rode


woensdag

10/10

8

Verhalen van 1001 nachten week van het nederlands

Ken je de verhalen van 1001 nachten? Joke Van Himbeeck vertelt ze jou in 1001 woorden in het Nederlands. Kom, luister, geniet van het Nederlands, de melodie, klanken, woorden en verhalen!

vrijdag

19/10

Thomas Smith d e j a r e n va n v e r s ta n d

Leer je Nederlands en is de taal soms nog een beetje moeilijk? Je zal het verhaal zeker begrijpen: de taal van het verhaal is universeel. In dit programma vertelt Joke Van Himbeeck verhalen uit het Midden-Oosten en Afrika, met een ‘Vlaamse touch’. Verhalen waarin verschillende culturen elkaar raken. Verhalen die ons samen brengen.

De jaren van verstand, hoe kom je daartoe, en heb je daar je verstand wel voor nodig? Zullen we ooit met zijn allen de jaren van verstand kunnen bereiken of zullen onze hersenen – soms vriend, soms vijand, soms een totale onbekende – ons altijd in de weg staan?

Het programma duurt minimaal 60 minuten. Deze activiteit is in de Week van het Nederlands, die loopt van 6 tot en met 13 oktober.

Een nog vrijere, rijpere, eerlijkere en vooral grappigere Thomas Smith. Dat is wat je van ‘De jaren van verstand’ mag verwachten.

19.30 uur | gratis | NL-FR-DE-EN

GC de Boesdaalhoeve op locatie: Bibliotheek Sint-Genesius-Rode

20.30 uur |

prijs 14 euro GC de Boesdaalhoeve


Nag ibin a Lidia Loye ns-

24/10

© In geb org

woensdag

SKaGeN sue me modderfokker

donderdag

25/10

Davy Gilles & Sasha Rosen the jukebox

Over een zwangere vrouw met een lekke buik en een revolver in het verkeerde kastje. Over een veel te vroeg geboren jongetje met een gehavende linkerkant, een heel stille vader die in zichzelf lijkt te verdwijnen en een moeder die niet weet wat ze verkeerd heeft gedaan. Over de hond van Hitler en een dokter die maar niet komt. En helaas ook over een buurman die door dit alles heen walst. Mathijs F Scheepers kruipt met grote graagte opnieuw solo op de planken. Tim Clement zorgt voor muziek.

20.30 uur |

prijs 15 euro GC de Boesdaalhoeve

De vonk sloeg over in de musical ‘Romeo en Julia’ in 2004. Sindsdien zijn Sasha Rosen en Davy Gilles onafscheidelijk, zowel in de liefde als op het podium. Sasha & Davy brengen met ‘The Jukebox’ een gevarieerd programma van romantiek tot rock‘n-roll. Vergezel hen op een muzikale reis en geniet van hun eigen songs en covers uit de jukebox van hun leven.

i.s.m. gemeentebestuur Sint-Genesius-Rode

14.00 uur |

prijs 10 euro | NL-FR-DE-EN GC de Boesdaalhoeve op locatie: dienstencentrum De Boomgaard

9


10, 6, 9, 8, 5 7 , 3, 4, , 2, ...1

10

VA KA N MO TIES OS TAG S E


Reis langs sterren en planeten 29, 30 & 31/10 G C

D E

B O E S D A A L H O E V E

Stap in je raket en kom mee op een fantastische reis langs sterren en planeten! Elke dag stappen we uit op een onbekende planeet. Eentje waar vreemde wezens rondlopen. Of eentje waar de lucht beneden en de grond boven is, en iedereen achterstevoren loopt. Gewoon te gek voor woorden! 10, 9, 8, 7, ... take off!!! De kleuters kruipen in de rol van echte ruimtereizigers. Elke dag bezoeken ze een andere planeet met elk heel speciale eigenschappen. Op speelse manier verkennen ze tegenstellingen tussen zacht en hard, luid en stil, hoog en laag,... Verschillende kunstdisciplines komen afwisselend en evenwichtig aan bod.

van 9 tot 16 uur opvang van 8 tot 17 uur

kinderen van 4 >> 6 jaar Info & Tickets www.deboesdaalhoeve.be

â‚Ź 60

( â‚Ź 55 2e kind zelfde gezin)

11


12

donderdag

15/11 In hun nieuwe voorstelling voor wie Nederlands leert brengen Lennaert & de Bonski’s een aantal bekende en eenvoudige Nederlandstalige songs die iedereen live kan meezingen. De teksten worden geprojecteerd en bij vijf songs verschijnen fijne oefeningen in een gratis educatieve bijlage. Die oefeningen kunnen de leraars al zingend met de klas voorbereiden tijdens de les. Verder zitten er een aantal verrassende vertalingen in de voorstelling en zullen de Bonski’s ook een paar eigen nummers brengen. Los van het meezingen wordt het een echte show, zodat de voorstelling – in ware Bonski-traditie – echt vertier wordt in de Nederlandse taal. 20.00 uur |

prijs 7 euro vvk (12 euro kassa) | NL-FR-DE-EN GC de Boesdaalhoeve


HEN t h E a t E R

M U S t

zondag

18/11 K I N D E R K U N S T E N D A G Benen? Waar zijn mijn benen? Daar? Neen, dat is mijn hoofd. Mijn hoofd met benen … en voeten. In het Zweeds is ‘hen’ het officiële onzijdige voornaamwoord. Het verwijst naar een persoon zonder te zeggen of het nu over een jongen of een meisje gaat. Niet haar of hem, maar hen. Wanneer voel je je haar of hem of hen? ‘HEN’ is een beeldende muzikale voorstelling met explosieve lichaamstaal, kleianimatie en objectenspel, alles op maat van peuters en kleuters. 10.30 uur & 13.30 uur prijs 9 euro | NL-FR-DE-EN GC de Boesdaalhoeve

G R AT I S WORKSHOPS

13


zaterdag

woensdag

©Johannes

Vande Voor de

24/11

21/11

vrijdag

23/11 zondag

Michael Van Peel overleeft 2018 14

(try-out)

2018. De kieskoorts trok als een epidemie door het land. Na vier verkiezingsvrije jaren – een legendarische periode van eendracht, voorspoed, daadkracht en samenhorigheid – was het plots gedaan met de politieke vrede. Zelfs binnen de meerderheid, die hechte coalitie, werd er plots gekibbeld en vielen partijen elkaar aan, alsof ze elk altijd al hun eigen agenda hadden gehad. Kiezers stonden paf. Het circus trok voorbij, de boer ploegde voort en uit het modderige mengsel van as en tranen boetseerde Michael Van Peel zijn tiende eindejaarsconference. Alles kwam dan toch nog goed. Of niet. Hoe dan ook. Dank oe voor de bloemen!

20.30 uur |

prijs 14 euro GC de Boesdaalhoeve

25/11

Het Kinderuur d e s to o m b o ot u i t s pa n j e

Wat doen twee Zwarte Pieten met een kar vol met pakjes? Wie zijn Jan en Maya? Wat is er gebeurd met de boot van Sinterklaas? Je komt het allemaal te weten in een nieuw spannend avontuur van het Kinderuur! Voor kinderen van 3 tot 333 jaar.

‘De stoomboot uit Spanje’ is een stuk van Willem Savenberg in een bewerking en regie van Saartje Vanderlinden. De Sint brengt opnieuw voor ieder kind een pakje mee. Tijdig reserveren (vanaf 1 oktober) is de boodschap! 23/11: 19.00 uur 24/11: 14.00 & 16.30 uur 25/11: 10.30, 14.00 & 16.30 uur

prijs 7,5 euro vvk (10 euro kassa), kinderen -12 gratis GC de Boesdaalhoeve


Henk Rijckaert M A K E R ( TRY- OUT )

15

donderdag

29/11

Henk Rijckaert is een maker. Hij maakt dingen. Meestal comedy, soms televisie, en voor de rest: heel veel in zijn kot. Daarvan doet hij wekelijks verslag via zijn YouTube-kanaal ‘Koterij’. 20.30 uur | prijs 14 euro GC de Boesdaalhoeve

© Lisa Goethals

Wanneer was de laatste keer dat je iets gemaakt hebt? Iets dat kapot was, weer gefixt. Gemaakt. Kunnen we dat nog? Zijn we allemaal collectief onhandig geworden? Of geven we het gewoon van tevoren al op? Want dingen repareren is tijdverspilling! Alle tijd die je daaraan verliest, kun je beter aan iets anders spenderen. Aan nieuwe dingen kopen, bijvoorbeeld, die sowieso ooit ook weer kapotgaan. Vroeger was het anders. Als de tv storing gaf, dan werd dat hersteld met een flinke tik. Iedereen van het gezin wist waar je moest kloppen. Zet je veiligheidsbril op en leer opnieuw waar je moet kloppen als er een storing is.


zaterdag

15/12 zondag

9/12

Jo Lemaire kerstconcert

16

Boom ta l e n t h e e

‘BOOM’ is een warm nest in een spannend bos. Genereus in beeld en muziek. Met mechaniekjes en de klank van blad, tak en eik. Zonder woorden vertelt ‘BOOM’ een verhaal over een jonge vogel die de vlucht naar het zuiden mist. Op de tonen van doedelzak, sopraansax en diatonische accordeon gaan de seizoenen voorbij. ‘BOOM’ houdt het midden tussen een intiem concert en een theatervoorstelling.

Voor kinderen vanaf 3 jaar.

10.30 & 13.30 uur | prijs 7 euro | NL-FR-DE-EN GC de Boesdaalhoeve

Jo, die met Flouze de belichaming van de Belgische new wave werd, is uitgegroeid tot een chansonnière met een kostbare troef. Of ze nu eigen songs, zoals het onvergetelijke ‘C’est mon bateau’, ten beste geeft of haar publiek trakteert op een ijzersterke interpretatie van het oeuvre der groten: qua performance en creativiteit behoort ze steevast tot die laatste categorie. Dat bewijst ze opnieuw met dit kerstconcert. Jo brengt een greep uit haar eigen gouden repertoire en rijkgevulde carrière, aangevuld met een aantal sfeervolle kerstsongs.

Je kunt het concert gratis meemaken, maar je moet wel reserveren. Dat kan online vanaf 1 december (max. 4 kaarten per persoon). i.s.m. het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode

20.00 uur |

gratis (reserveren!) | NL-FR-DE-EN GC de Boesdaalhoeve op locatie: H. Genesiuskerk


rs ob W albe © IR

zondag

13/1

donderdag

20/12

Jef Neve

Academie Orfeus aperitiefconcert

spirit control

Jef Neve stelt zijn nieuwste album ‘Spirit Control’ voor. Dit keer combineert hij piano met drums, elektronica en strijkers. Wat gebeurt er als plots, in het midden van je leven, alle zeilen in de juiste richting staan? ‘Dan heb je ‘Spirit Control’’, zegt Jef Neve. ‘Het gevoel dat ik heb als ik ga kitesurfen, een gecontroleerd gevecht met water en wind, zelfs in de mogelijkheid om te ‘vliegen’.’ Jef Neve deelt zijn overtuiging en passie. Het tempo ligt hoog, de piano duwt de stroom voorwaarts, drums en elektronica doen het rommelen in de onderbuik, terwijl de strijkers voor het drama zorgen.

piano: Jef Neve drums/elektronica: Jens Bouttery bas: Lennart Heyndels + strijkkwartet

20.30 uur |

prijs 25 euro | NL-FR-DE-EN GC de Boesdaalhoeve

De trouwe bezoekers aan ons aperitiefconcert weten dat dit evenement niet meer weg te denken is uit ons aanbod. Daarvoor doen we traditiegetrouw een beroep op Academie Orfeus. Ludwine Beuckels (leerkracht viool) en Burkard Spinnler (leerkracht piano) sluiten stilaan hun mooie loopbaan als lesgever aan de Orfeusacademie af. Graag vieren ze dit samen door jullie te trakteren op een romantisch aperitiefconcert! Naast werken van o.m. Dvorak zal de prachtige sonate voor viool en piano van Cesar Franck centraal staan in hun programma. Wij verwelkomen jullie graag talrijk op dit uniek concert ! Nadien trakteren we op een glas en toosten we samen op 2019.

i.s.m. Academie Orfeus

11.00 uur |

prijs 14 euro | NL-FR-DE-EN GC de Boesdaalhoeve


..........................

DOE MEE MET

ZENNETOER 2018-2019

hET MUZIEKTRAJECT

van de regio Pajottenland & zennevallei 18

..........................

PRogramma 27/10

AUDITIEDAG VAN 10 tot 18 uur // JC castelhof - DIlBEEK

30/11+1/12 COACHINGSWEEKEND destelheide

8/2

try-out 22 UUR // jeugdhuis Guuk - Gooik 22 UUR // jeugdhuis Animoro - Sint-GEnesius-Rode 22 UUR // klein kunstencentrum 't SMISKE - Asse

23/2

finale CC 't vondel- Halle

PRAKTISCH? voor bands uIT PAjottenland & Zennevallei gemiddelde leeftijd max 30 jaar 3 muziekfragmenten inzenden via www.vi.be voor 17/9 www.zennetoer.be organisatie: CC's, GC's en jeugddiensten van de regio pajottenland & zennevallei


CLAIM YOUR SPACE!

UP.ROEP

UP.LAB !!""""!#"$%&

19

Ben jij een creatieve duizendpoot en wil je jouw gemeente graag wat mooier maken? Dat kan! De jeugddiensten, CC’s en GC’s van de regio Pajottenland en Zennevallei presenteren: Up.lab, Claime.Your.Space. Dit project geeft jou de kans om in eigen gemeente een kunstwerk op te zetten. Wij voorzien een werkplek, het materiaal en professionele begeleiding, jij het idee en de uitwerking ervan. Interesse?

www.uplab.be

ZIN OM MEE TE DOEN? Kom dan naar de UP.START-dag, waar je meer info krijgt en je kunt inschrijven:

23

SEP

zo 23 sep 2018 van 14.00u tot 17.00u in Sint-Martens-Bodegem


TE RUG BLIK

Boesdaalhoeve B(l)oeit!

Urban Run

Boesdaalhoeve B(l)oeit!

Scholenworkshop

Broemmm

V.U.: Gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve

Frank Vander linden

l Toekomstlaan 32 B l 1640 Sint-Genesius-Rode l T 02 38114 51 l info@deboesdaalhoeve.be l http://www.deboesdaalhoeve.be

Boesdaalhoeve brochure najaar 2018  
Boesdaalhoeve brochure najaar 2018  
Advertisement