Page 1


Εισαγωγικά Το να σε εμπιστεύονται συνάδελφοι σου για την υποψηφιότητα της προεδρίας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κορινθίας, είναι κάτι εξαιρετικά τιμητικό και τους ευχαριστώ όλους. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον πρόεδρο του εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Γεώργαρη για την πολύτιμη συμμμετοχή του και στήριξη στο νέο συνδυασμό που είμαστε μαζί δημιουργοί και συνοδοιπόροι: στη ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.

προς το καλύτερο το μέλλον μας και ταυτόχρονα το μέλλον αυτού του τόπου. Τώρα πλέον όλοι μας κρινόμαστε. Όχι από τις προθέσεις αλλά από τις πράξεις και από την αποτελεσματικότητα. Γιατί εμάς; Γιατί εμείς ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να αγωνιστούμε και να επιτύχουμε την πρόοδο των κλάδων μας, με θετικό πρόσημο για την κοινωνία. Συνεργαζόμενοι με έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες, σύντομα θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά και διεξοδικά το πρόγραμμα μας, τις θέσεις μας και στην πράξη ενδεικτικά 2 νέα διαδικτυακά projects που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον εκάστοτε επιχειρηματία μέσα από ευέλικτους και σύγχρονους μηχανισμούς στην καθημερινότητά του.

Στόχος μας η υιοθέτηση των καλύτερων πρακτικών, η ορθή διαχείριση επιχειρηματικών μοντέλων που θα φέρουν Η δύναμη μας αντλείται πρωτίστως από από την ενότητα. καινοτομία και ένα νέο Η ενότητα είναι το ισχυρό μας όπλο. Στους δύσκολους χαρακτήρα, στηρίζοντας καιρούς που ζούμε πρέπει να εμπεδωθεί ότι δεν περισσεύει παράλληλα startκανείς στην προσπάθεια επιβίωσης των επαγγελματιών up επιχειρήσεις και στόχος μας διαφόρων κλάδων και ευρύτερα της κοινωνίας. Μόνο δραστηριότητες. η υιοθέτηση ενωμένοι μπορούμε να ελπίζουμε σε μία αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί. Κι αυτό που ελπίζουμε, το Θέλουμε να δικαιώσουμε καλύτερων πρακτικών στοχεύουμε, αγωνιζόμαστε και θα το πετύχουμε! τους κόπους και τις θυσίες για τον των επιχειρηματιών και επαγγελματία Ως επικεφαλής του Συνδυασμού και υποψήφιος Πρόεδρος του συνάμα να θέσουμε σε Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, αυτονόητα τείνω ρόλο πρωταγωνιστή τους χέρι συνεργασίας προς όλους. Εντός και εκτός Επιμελητηρίου. νέους επιχειρηματίες. Κάποτε ένας νεος επιχειρηματίας μου είπε: “Εάν εμείς οι νέοι επιχειρηματίες θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της δουλειάς μας και της ζωής μας κατ’ επέκταση, τότε ας βοηθήσουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας και ας ενισχύσουμε την προσπάθειά μας, ώστε να μεγαλώσουμε και να δυναμώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να προσφέρουμε στην αγορά ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα. Είμαστε αποφασισμένοι τα ταράξουμε τα «λιμνάζοντα Εάν εμείς οι νέοι επιχειρηματίες διαπιστώνουμε ότι ζούμε σε ύδατα» προκειμένου να βγει ενισχυμένος ο μικρομεσαίος, ένα τόπο που δε μας βοηθάει, τότε ας βοηθηθούμε μεταξύ ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο άνθρωπος που παλεύει τα μας! Αν δεν βοηθούν οι συνθήκες τότε τα ηνία πρέπει να τα τελευταία χρόνια με νύχια και με δόντια να σταθεί όρθιος αναλαμβάνουμε εμείς για να τις αλλάξουμε.” και με αξιοπρέπεια να κρατήσει ανοικτή την επιχείρησή του, να συνεχίσει να περπατά με το κεφάλι ψηλά, έντιμα και Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ υιοθετεί αυτή την παραγωγικά. αντίληψη και σκοπεύει να επαναφέρει το Επιμελητήριο Κορινθίας στην 1η γραμμή. Γιατί το Επιμελητήριο πρέπει Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κορινθίας, με την πολύχρονη να είναι ενεργό μέρος της κοινωνίας, όχι μόνο μέσα ιστορία του μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό από προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά από ουσιαστικές και ρόλο στις εξελίξεις που εν πολλοίς θα καθορίσουν την ίδια αποτελεσματικές δράσεις. Διότι ισχυρή και υπεύθυνη μας τη ζωή. επιχειρηματικότητα σημαίνει ισχυρή κοινωνία. Σε προσπάθειες όμως που δεν θα αποσκοπούν στο γενικότερο καλό και στην προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας, θα βρεθούμε επίσης αυτονόητα απέναντι. Χώρος για προσωπική μικροπολιτική και ικανοποίηση μικροσυμφερόντων δεν υπάρχει. Η σύγκρουση δεν θα τρομάζει τη νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Οι άνθρωποι, οι επαγγελματίες που αποτελούμε τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε γι αυτό που το ίδιο το όνομα του Συνδυασμού μας πρεσβεύει και δεσμεύεται και καλούμε σε συστράτευση όσους πιστεύουν ότι μπορούμε ακόμα και τώρα να αλλάξουμε www.dep.gr

Καλή δύναμη σε όλους! Μουρίκης Σωτήρης Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας

ΔΕΠ | 02


Υφιστάμενο Πλαίσιο λειτουργίας Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κορινθίας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με αιρετά όργανα Διοίκησης που εκλέγονται κάθε 4 χρόνια. Μέλη του Επιμελητηρίου είναι το σύνολο των επαγγελματιών της περιφέρειας του Νομού Κορινθίας οι οποίοι ασκούν εμπορική δραστηριότητα ή παρέχουν υπηρεσίες.

• •

Το Επιμελητήριο αποτελεί γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας που βασικό του σκοπό έχει την ενημέρωση, προστασία και ανάπτυξη της τάξης των επαγγελματιών μελών του μέσα στα πλαίσια της γενικότερης ανάπτυξης του εμπορίου και των συμφερόντων της εθνικής οικονομίας.

• •

ορίζονται από την Διοικητική Επιτροπή για την διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, σε αιτούντες μέλη του Επιμελητηρίου και ο οποίος ισχύει για διετία, απαρτίζεται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ενισχύει οικονομικά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που τα μέλη τους υπάγονται στην δύναμή του. Παρέχει βοήθεια μέσω της Επιμελητηριακής διαιτησίας για την ταχεία επίλυση εμπορικών διαφορών. Τηρεί βιβλίο καταχώρισης επωνυμιών και διακριτικών τίτλων επιχειρήσεων. Τηρεί ειδικό μητρώο και εκδίδει ταυτότητες σε ασφαλιστικούς συμβούλους, ασφαλιστικούς πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων και συντονιστές ασφαλιστικών συμβούλων. Τηρεί μητρώο Μεσιτών ακινήτων Υλοποιεί προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικών ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους. Συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες με στόχο την ενημέρωση των μελών του.

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κορινθίας μέσω των συναλλαγών του με τον πολυπληθή αριθμό μελών έχει αποκτήσει μια σφαιρική και ειδικότερη γνώση του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Το Επιμελητήριο έχει αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει καθημερινά τις πολυάριθμες

• •

και ποικίλου χαρακτήρα ανάγκες των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον Νομό Κορινθίας, με αποτέλεσμα να γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και να προσαρμόζει τις υπηρεσίες του στην εκπλήρωση αυτών.

• Παρέχει πληροφορίες για τις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού. • Εκδίδει διμηνιαίο δελτίο σε ηλεκτρονική μορφή, που περιέχει επίκαιρα επαγγελματικά νέα, σημειώματα και άρθρα που αναφέρονται στον εμπορικό-οικονομικό τομέα, νέα από το χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέματα αγορανομικά, χρηματοδότησης, φορολογικά, ενημέρωσης για διεθνείς εκθέσεις κ.λ.π. • Οργανώνει εμπορικές αποστολές στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών της χώρας μας με ξένες αγορές. • Εκπονεί κλαδικές μελέτες στοχεύοντας στον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. • Αναθέτει γνωμοδοτήσεις σε εξειδικευμένους νομικούς, για θέματα που απασχολούν τους κλάδους που υπάγονται στην δύναμή του, με στόχο τη τεκμηριωμένη προώθηση αιτημάτων τους προς την πολιτεία. • Ενημερώνει Σχετικά με προκηρύξεις Κοινοτικών προγραμμάτων που αφορούν επαγγελματίες-μέλη του. • Διαθέτει κόμβο (web site) παρέχοντας στα μέλη του μια σειρά από υπηρεσίες όπως: πρόσβαση στο Internet, χρήση e-mail, δημιουργία και αναβάθμιση επαγγελματικών ιστοσελίδων κ.τ.λ.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κορινθίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του: • Γνωμοδοτεί και υποβάλλει μελέτες και υπομνήματα προς την Πολιτεία, για κάθε θέμα που απασχολεί τους επαγγελματίες, είτε στο σύνολό τους, είτε μεμονωμένα κατά κλάδο. • Ενημερώνει για θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες όπως επαγγελματική στέγη, δημοτικοί φόροι, άδειες λειτουργίας κ.λ.π. • Συμμετέχει με εκπροσώπους του σε επιτροπές γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος με τελικό σκοπό την προστασία των συμφερόντων των επαγγελματιών της περιφέρειας του. Χορηγεί στα μέλη τους πιστοποιητικά εγγραφής και βεβαιώνει την γνησιότητα της υπογραφής αυτών. • Διενεργεί πραγματογνωμοσύνες και δειγματοληψίες. Ο κατάλογος των πραγματογνωμόνων που έχουν ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου των Πρωτοδικών, εκ των οποίων www.dep.gr

ΔΕΠ | 03


Σωστή εφαρμογή, διαφορετική αντίληψη, νέο μοντέλο διακυβέρνησης και στρατηγικής του Σωτήρη Μουρίκη

Υποψήφιος Πρόεδρος για το Επιμελητήριο Κορινθίας Η κρίση της ελληνικής oικονομίας είναι μια βαθιά κρίση αποεπένδυσης στην πραγματική οικονομία. Πρώτο καθήκον και στόχος μας στην ΔΕΠ είναι μέσα από το Επιμελητήριο Κορινθίας να προσπαθήσουμε να καλύψουμε το επενδυτικό αυτό κενό, να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, επενδυτικοί πόροι προς όφελος των επαγγελματιών. Καθώς, όμως, αυτή η κρίση δεν είναι μονάχα αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης και των υφεσιακών πολιτικών των τελευταίων χρόνων, αλλά και της υποκείμενης δομής της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή ενός αδιέξοδου παραγωγικού μοντέλου, τίθεται επιτακτικά μια επιπλέον ανάγκη: Να κινηθούν οι πόροι σε μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με το παρελθόν, να αξιοποιηθούν για τον δομικό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων.

σε θεαματική βελτίωση των οικονομικών δεικτών. Αυτό ήδη μετουσιώνεται σε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις, όπως προκύπτει από τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων υποβολής επενδυτικών σχεδίων στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ (European Economic Forecast, Νοέμβριος 2016) αλλά και του ΟΟΣΑ, το 2018 και 2019 αναμένεται να είναι χρονιές επενδυτικής απογείωσης, καθώς αθροιστικά η αύξηση θα ξεπεράσει το 25% και θα προσεγγίσει το 30%.

Αυτό που μοιάζει όμως σήμερα να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η αδυναμία ευρύτερης ενεργητικής συναίνεσης, ιδίως στην κατάστρωση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής. Σε μια τόσο ασταθή διεθνή συγκυρία και ενώ η Ελλάδα και κατ επέκταση η Κορινθία μοιάζει για πρώτη φορά να εισέρχεται Για δεκαετίες, οι πολύτιμοι πόροι των ευρωπαϊκών σε φάση σταθεροποίησης και ανασυγκρότησης, το δομικό διαρθρωτικών ταμείων ή των αναπτυξιακών νόμων αυτό χαρακτηριστικό εξυπηρέτησαν λίγους και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, της πολιτικής μας πελατειακά δίκτυα, εν γένει την αναπαραγωγή ενός στρεβλού κουλτούρας αποτελεί μοντέλου, που δεν στηριζόταν σε στρατηγικά πλεονεκτήματα πλέον οδυνηρή Ατμομηχανή του νέου της Κορινθίας προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στον πολυτέλεια. καταμερισμό της εργασίας. μοντέλου αποτελεί η Το βέβαιο είναι ότι και τα Η ΔΕΠ έχει ως στόχο μέσα από το Επιμελητήριο Κορινθίας, πλέον καλοσχεδιασμένα νεοφυής και καινοτόμος επιχειρηματικότητα για πρώτη φορά, σε ρήξη με την πρακτική του παρελθόντος, αναπτυξιακά εργαλεία να εφαρμόσει σωστά όλα τα διαθέσιμα εργαλεία – τις δεν επαρκούν, εάν προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ, τα καθεστώτα του νέου απουσιάζουν δύο Αναπτυξιακού Νόμου, τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά βασικές προϋποθέσεις εργαλεία που προωθούνται σε συνεργασία με διεθνείς για πραγματική ισόρροπη χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς – ώστε να σχεδιάζονται ανάπτυξη: οι ουσιαστικές πολιτικές συνεργασίες και η και να υλοποιούνται με τις ίδιες προτεραιότητες, για να ευρύτερη συναίνεση στα θεμελιώδη μιας στρατηγικής για την υπηρετήσουν συγκεκριμένους αναπτυξιακούς στόχους. επόμενη μέρα του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση των ελληνικών επιχειρήσεων δεν περνά από την απαξίωση της εργασίας, όπως επιχειρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Το στοίχημα για το Επιμελητήριο Κορινθίας πρέπει να είναι, αντίθετα, να προσφέρει μια προοπτική στους υψηλά καταρτισμένους νέους ανθρώπους. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μια οικονομία έντασης γνώσης, που επενδύει στην επιστημονική έρευνα και την τεχνολογική καινοτομία.

Στο πλαίσιο αυτό, μια κεντρική στόχευση της πολιτικής μας στην ΔΕΠ είναι η ανάδειξη των νέων παραγωγικών υποκειμένων που μπορούν να υποστηρίξουν το παραγωγικό μοντέλο που θέλουμε να στηρίξουμε, το οποίο δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και στην παραγωγή σύνθετων προϊόντων και υπηρεσιών με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Ατμομηχανή του νέου μοντέλου αποτελεί η νεοφυής και καινοτόμος επιχειρηματικότητα. Είναι η επιχειρηματικότητα Το 2018 αναμένεται ότι θα αποτελέσει έτος έντονης που αφορά τους τομείς έντασης γνώσης και αξιοποιεί το επενδυτικής δραστηριότητας, καθώς όλες σχεδόν οι κρίσιμες υψηλής ποιότητας και εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό που τιμές (μισθοί, τιμές ενοικίων, τιμές ακινήτων κτλ.) βρίσκονται διαθέτει ο Νομός Κορινθίας. σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και η απελευθέρωση του συμπιεσμένου ελατηρίου της ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει www.dep.gr

ΔΕΠ | 04


Oι στόχοι της ΔΕΠ

1. Θέλουμε να παράγουμε ουσιαστικό και αποτελεσματικό έργο 2. Να δημιουργούμε και να προτείνουμε ρεαλιστικά οράματα και προτάσεις για τον επιχειρηματικό κόσμο 3. Το πιο σημαντικό: να ακούσουμε τι θέλει και τι χρειάζεται ο επαγγελματίας, ο επιχειρηματίας, ο νέος που θέλει να ξεκινήσει μια δική του δραστηριότητα. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο όμως αυτό δεν συμβαίνει. Παραβλέπουμε τις πραγματικές ανάγκες και θέλω των μελών μας καταναλώνοντας χρόνο σε ενέργεια σε δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. 4. Να πάψουμε να τροφοδοτούμε την κρίση με αντιπαραθέσεις. Πρέπει να μπούμε σε τροχιά συνεργιών και πραγματικής ανάπτυξης. 5. Να συνεργαστούμε με ανθρώπους που διαθέτουν αποδεδειγμένα τεχνική κατάρτιση και επαγγελματισμό και να την εφαρμόσουμε σε διαφορετικούς τομείς. 6. Να εξελίξουμε και να προσαρμόσουμε την Αποστολή και τους Nα δώσουμε Στόχους του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε ένα αποτελεσματικό προτεραιότητα και δυναμικό μηχανισμό. στην Τεχνολογία 7. Θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό και διαχειριστικό μοντέλο του και σε νεοφυής Επιμελητηρίου Κορινθίας. επιχειρήσεις Να δημιουργήσουμε ένα Θέλουμε αναπτυσσόμενο και ευέλικτο να παράγουμε Επιμελητήριο ανοικτό σε όλους. ουσιαστικό 8. Δεν θέλουμε να και αποτελεσματικό υποσχόμαστε ανέφικτα έργο σχέδια και οράματα χωρίς να Η ΔΕΠ θέλουμε υπάρξει ουσιαστικός διάλογος. Δεν ήρθαμε να σώσουμε κανέναν. να είναι Η ΔΕΠ θέλει να συνεργαστεί και ένας ζωντανός να κάνει το Επιμελητήριο το νευρικό οργανισμός σύστημα της αγοράς που θα παράγει αποτέλεσμα μέσα από έναν αναπτυξιακό χαρακτήρα. ανάπτυξης 9. Να δώσουμε προτεραιότητα στην Τεχνολογία και σε νεοφυής επιχειρήσεις. 10. Να δημιουργήσουμε μαζί τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη. 11. Η ΔΕΠ θέλουμε να είναι ένας ζωντανός οργανισμός ανάπτυξης και δημιουργικότητας πριν και μετά τις εκλογές ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Να επενδύσει στο διαδίκτυο και το κάνει πράξη σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας 2 νέα διαδικτυακά project. www.dep.gr

ΔΕΠ | 05


Επιχειρηματική Στήριξη

Εξειδικευμένες υπηρεσίες στήριξης των επιχειρήσεων

Η ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων αποτελεί βασικό άξονα και πυλώνα στο πρόγραμμα μας με άμεση εφαρμογή και σύσταση ομάδων με υψηλή τεχνική κατάρτιση για την στήριξη σε: • • • • • • • • •

Σύσταση ομάδων με υψηλή τεχνική κατάρτιση

Πηγές Χρηματοδότησης Ηλεκτρονικό Εμπόριο Διαδίκτυο και νέα Μέσα Εξαγωγές Τουρισμός Διαγωνισμοί Δημοσίου & Προκυρήξεις Συμβουλευτική Στήριξη Συμβάσεις Εξωτερικού Εμπορίου E-learning

Οι ομάδες αυτές θα αποτελούν ξεχωριστά business units ώστε να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε κάθε ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου μέσα από μελέτες και προγράμματα που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και θα ενδυναμώσουν τον ρόλο του Επιμελητηρίου.

www.dep.gr

ΔΕΠ | 06


Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων

Η εξωστρέφεια επιχειρήσεων χρειάζεται από το Επιμελητήριο σχεδιασμό, μελέτη και εφαρμογή προτάσεων ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο δραστηριότητες όπως:

Σωστός σχεδιασμός και μελέτη για να αξιοποιήσουμε δραστηριότητες στο εξωτερικό Ποιο ουσιαστικός και ενεργός ρόλος σε Ελληνικές Πρεσβείες στο εξωτερικό

• Ελληνικές & Διεθνείς Εκθέσεις • Ελληνικές & Διεθνείς Εκδηλώσεις Να αναπτύξουμε το • Εμπορικές & κομμάτι των συνεδρίων σε Επιχειρηματικές συνεργασία με τον ιδιωτικό Αποστολές τομέα • Συνέδρια

Σε αυτό το κομμάτι προτείνουμε το Επιμελητήριο να έχει πιο ενεργό ρόλο και επαφές σε Ελληνικές Πρεσβείες στο εξωτερικό, Ξένες Πρεσβείες στην Ελλάδα και αρμόδιες υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτό η σύσταση ομάδας που θα ασχολείται αποκλειστικά με τέτοια θέματα ενισχύοντας Εμπορικές & Επιχειρηματικές Δραστηριότητες καθώς και Αποστολές θεωρείται υψίστης σημασίας.

www.dep.gr

ΔΕΠ | 07


Επιχειρηματικό Πάρκο

Απαιτείται συνεργασία και σωστός συντονισμός ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου

Ο νέος νόμος 3982/2011 που αφορά στην ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Επιχειρηματικών Πάρκων αποσκοπεί στην υποστήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντος, στη βελτίωση των υποδομών, ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα αναπτυξιακής υστέρησης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Το Επιχειρηµατικό Πάρκο (ΕΠ) είναι ένα οργανικά ολοκληρωµένο σύνολο δοµών, υπηρεσιών και υποδοµών που ιδρύεται και λειτουργεί για την υποστήριξη δραστηριοτήτων του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα.

www.dep.gr

ΔΕΠ | 08


Αίθουσα Συνεδριάσεων

Το Επιμελητήριο πρέπει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του συνεδριάζειν για αυτό και θα προτείνουμε μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη και σχεδιασμό να προχωρήσουμε σε πλήρη ανακαίνιση- εκσυγχρονισμό αίθουσας ικανή να προσελκύσει συναντήσεις διεθνούς εμβέλειας καθώς θα διαθέτει καμπίνες διερμηνείας και θα είναι ειδικά εξοπλισμένη με οπτικοακουστική υποδομή τεχνολογία αιχμής, με δυνατότητα ηχογράφησης ή/και βιντεοσκόπησης της εκάστοτε εκδήλωσης. Η Κορινθία αποτελεί κατεξοχήν τουριστικό προορισμό και ένα αναξιοποίητο προϊόν με πολλές δυνατότητες και προεκτάσεις. Η αίθουσα θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη αυτού του μεγάλου οικονομικού άξονα. Η αίθουσα επιπλέον θα δώσει την δυνατότητα σε επαγγελματίες και νέους επιχειρηματίες να προβάλλουν: • Νέες επιχειρηματικές ιδέες, προϊόντα και υπηρεσίες • Να διεξάγονται Σεμινάρια • Να προβάλλονται Business & Marketing Plan

www.dep.gr

ΔΕΠ | 09


Τμήμα Οινολογίας & Ζυθοποίιας

Η πρόταση της ΔΕΠ είναι μέσα από το Επιμελητήριο η σύσταση και δημιουργία τμήματος Οινολογίας & Ζυθοποιίας. Η ίδρυση ενός τέτοιου τμήματος θα μπορεί: • Να συμβαδίζει με την αναγκαιότητα εισαγωγής κλάδων αιχμής στην εκπαίδευση της χώρας μας. • Να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων της Κορινθίας, αλλά και ολόκληρης της επικράτειας, με επιστημονικό δυναμικό που είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικής τους ικανότητας. • Να ενισχύει την προσπάθεια Οινολόγων & Ζυθοποιών για υλοποίηση των απαραίτητων προσαρμογών και εργαλείων. • Να δημιουργεί τα απαραίτητα στελέχη επιχειρήσεων για τη βιομηχανία της Οινοποιίας & Ζυθοποιίας και να διευρύνει τις δυνατότητες που προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας για την πραγματοποίηση εξειδικευμένων σπουδών. • Να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Σκοπός της ίδρυσης του Τμήματος είναι η ενσωμάτωση υψηλού επιπέδου στελεχών, που θα αποκτήσουν τις ποιοτικά και ποσοτικά απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες μέσα από σύγχρονα εργαελεία που θα τους παρέχει το Επιμελητήριο ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς, που αφορά κυρίως στην παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία των σταφυλιών και των άλλων πρώτων υλών γεωργικής προέλευσης.

www.dep.gr

ΔΕΠ | 10


Εκθεσιακό Κέντρο

Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την Κορινθία το κέντρο των επιχειρηματικών εξελίξεων Θα παίξει στρατηγικό ρόλο σε διοργάνωση Εκθέσεων για Αγροτικά Προϊόντα

Όραμα μας μέσα από το Επιμελητήριο και σε συνεργασία με άλλους φορείς η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Υπάρχουν ισχυρά Εκθεσιακού Κέντρου στα κίνητρα για μια τέτοια πρότυπα του εξωτερικού που θα παίξει στρατηγικό ρόλο επένδυση που πηγάζουν από σε διοργάνωση Εκθέσεων για την γεωγραφική θέση του Νομού Κορινθίας Αγροτικά Προϊόντα, Τουρισμό και νεοφυείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την Κορινθία το κέντρο των επιχειρηματικών εξελίξεων και το Εκθεσιακό Κέντρο θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν ισχυρά κίνητρα για μια τέτοια επένδυση που πηγάζουν από την γεωγραφική θέση, ανάπτυξη και ιδιαιτερότητες που διέπουν τον Νομό. Οι επαφές μας με μεγάλους επιχειρηματίες μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά στο όραμα που θα αποτελέσει κινητήριος δύναμη για τους επιχειρηματίες.

www.dep.gr

ΔΕΠ | 11


Νέα Διαδικτυακά Projects

Η Δύναμη του Οργανικού SEO της Google στα χέρια του Επαγγελματία Στο πλαίσιο ανάπτυξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο σας παρουσιάζουμε νέου online project. Αυτά είναι:

Spotfinder.gr Το spotfinder.gr αποτελεί το 1ο ολοκληρωμένο υβριδικό κατάλογο προβολής επιχειρήσεων, προιόντων και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Εφαρμογή Performance Marketing σε συνεργασία με μεγάλες εταιρίες του χώρου

Αναλυτικό σύστημα Στατιστικών και Μετρήσεων μέσα από ευέλικτο περιβάλλον

Newslab.gr To 1o ενημερωτικό site για την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία, το διαδίκτυο. www.dep.gr

ΔΕΠ | 12


Τομείς Ανάπτυξης & Υποστήριξης

• Υποστήριξη Πράσινης Επιχειρηματικότητας • Στήριξη Γυναικείας Επιχειρηματικότητας • Ψηφιακό Κέντρο Καινοτομίας • Πύλη Επιχειρηματικής Γνώσης • Επιχειρηματικές Συνεργασίες • Νομικές & Φορολογικές Υπηρεσίες • Προγράμματα Μαθητείας για εξειδικευμένο προσωπικό

www.dep.gr

ΔΕΠ | 13

Πρόγραμμα ΔΕΠ  

Το πρόγραμμα της ΔΕΠ για το Επιμελητήριο Κορινθίας

Advertisement