Page 1

Share the passion R e f e r e n t i e

D e

b r o c h u r e

O p e r a

D o m o t i c a

1


Share the passion in Domotica D omotica Visualisering, veiligheid, gemak en entertainment in ĂŠĂŠn touchscreen

L ED verlichting Advies en ontwerp van de hoogste kwaliteit LED verlichting voor zowel villa als kantoor & distributiecentrum

Gebouwmanagement Comfort en energiebesparing door totaalintegratie verlichting, klimaat, aanwezigheid en toegang

2

R e f e r e n t i e

b r o c h u r e


Wat kunnen we voor u betekenen? De Opera Domotica is toegewijd om voor klanten een systeem/oplossing te leveren die verder gaat dan hun verwachtingen. Of u nu huiseigenaar, architect, interieurarchitect of projectontwikkelaar bent, we zullen een systeem op maat ontwerpen gebruik makend van onze jarenlange expertise. U heeft één aanspreekpunt voor het ontwerp en advies op het gebied van verlichting, beeld & geluid, beveiliging van perceel en personen en de integratie van de laatste technieken.

Wie is De Opera Domotica? De Opera Domotica is sinds 1999 toonaangevend in de Custom Installation / Domotica branche. Door de vergaande expertise op het gebied van audio-video, akoestiek, geïntegreerde besturing van verlichting en klimaat behoort de onderneming tot de top 3 van Nederland. De Opera Domotica is een trots lid van CEDIA (Custom Electronics Design and Installation Association), de internationale branche organisatie. Lidmaatschap wordt verdiend door een bewezen track record van successvolle high-end home automation installaties. Hierdoor kunt u er gerust op zijn met gecertificeerde en goed opgeleide professionals te werken. Dat we internationaal ook tot de top behoren blijkt uit het feit dat De Opera Domotica bekroond is als ‘Finalist’ en “Highly commended Finalist” in twee categoriën van de CEDIA Awards 2011.

D e

O p e r a

D o m o t i c a

3


Share the passion in Domotica

&

Veiligheid toegang Zien wie er voor de deur staat door weergave van intercomen bewakingscamera’s, openen van poort of deur en bij onraad de mogelijkheid om de schrikverlichting te activeren.

&

Veiligheid eenvoud Volledige bediening van het beveiligingssysteem en duidelijke weergave van openstaande deuren en ramen door de naadloze integratie in het domotica systeem.

4

R e f e r e n t i e

b r o c h u r e


Veel partijen bieden een ‘domotica’ oplossing/systeem, het betreft dan vaak alleen lichtsturing met beperkt audio & video. Geen geïntegreerd systeem dat verlichting, audio-video, beveiliging en camerabewaking naadloos integreert. U als huiseigenaar, architect of interieurarchitect zoekt: Een aanspreekpunt dat adviseert, ontwerpt en andere partijen aanstuurt als het gaat om beeld & geluid, beveiliging, klimaat­ regeling, datanetwerk (vast & draadloos) en verlichting. Een kennispartij die door meer dan 10 jaar ervaring exact weet welke systemen op welke manieren toegepast dienen te worden. Met De Opera Domotica heeft u de juiste partij gevonden.

&

Veiligheid comfort

Eenvoudige bediening van alle lichtpunten individueel of per groep met duidelijke weergave waar de verlichting aan of uit is.

&

Comfort entertainment Hoogwaardige audio, video en multiroom systemen voorzien van de laatste technieken eenvoudig te bedienen door de intuïtieve interface op het touchscreen.

D e

O p e r a

D o m o t i c a

5


Share the passion in Domotica Gerealiseerde domoticaprojecten

Elektrisch schuifpaneel voor televisie geïntegreerd in ontwerp haardpartij

High end Domotica geïntegreerd in woonboerderij ‘landelijke stijl’

6

R e f e r e n t i e

b r o c h u r e


Compacte draadloze Crestron touchscreens voor bediening van licht, beeld & geluid, intercom/poort.

Volledig onderkelderde villa voorzien van de nieuwste technieken. Uitgangspunten waren een betrouwbaar, eenvoudig te bedienen systeem met een zeer hoog niveau van beeld & geluidsweergave. De wens was daarnaast om met ‘conventioneel ogende’ schakelaars de verlichting en overige functies te bedienen.

TV kamer uitgevoerd als 5.1-home cinema systeem met grootbeeldprojectie. Het projectiescherm komt omhoog vanuit de kast.

Eetkamer met hoogwaardige geluidsweergave en bediening van gashaard via het touchscreen.

Woonkamer uitgevoerd als 5.1-home cinema systeem met plasma.

D e

O p e r a

D o m o t i c a

7


De Opera Domotica creëert comfort, veiligheid en duurzaamheid

Wonen in een nieuwe dimensie “Mijn huis denkt met me mee. Het weet wat ik wil, waar ik van houd en wat ik van plan ben. Zo geniet ik optimaal van veiligheid en comfort.” Was dit vijftien jaar geleden nog exclusief voorbehouden aan het huis van de toekomst, inmiddels is het werkelijkheid geworden. Voor het Brabantse bedrijf De Opera Domotica staat het voor comfort, veiligheid en duurzaamheid, waarbij volledig geïntegreerde systemen zorgen voor besturing van licht, verwarming, beveiliging, audio-video, zonwering en dataverkeer. De mogelijkheden zijn eindeloos, de voordelen werkelijk legio.

62 MOOI & Bijzonder

8

R e f e r e n t i e

b r o c h u r e


wonen Artikel uit Mooi & Bijzonder

E

r zijn tal van toepassingen zoals het op afstand openen van de poort, het met temperatuursensoren regelen van de verwarming, de airconditioning en het licht en het automatisch sluiten van ramen en deuren bij het verlaten van de woning. Een camera kan ongenode gasten detecteren en een waarschuwing laten uitgaan. Tijdens vakanties kunnen rolluiken en zonneschermen worden neergelaten en opgetrokken al naar gelang het uur, de aanwezigheid of afwezigheid van personen en de inval van licht. “Dit zijn relatief eenvoudige voorbeelden”, vertelt Jacco Troost, directeur en mede-eigenaar van De Opera Domotica. “Feitelijk vragen we onze klanten hoe ze willen wonen. Niet het product is het uitgangspunt, maar de mens. We vragen wat ze belangrijk vinden en waarvan ze willen genieten. Zo creëren we een optimale woonen leefomgeving. We maken daarbij sinds anderhalf jaar gebruik van een systeem dat via een glasvezelnetwerk alle videobronnen distribueert. Dit is een uiterst geavanceerd netwerk dat alles kan weergeven wat nu en de komende tien, twintig jaar beschikbaar is. Dat geldt voor de nieuwste televisies, maar bijvoorbeeld ook voor de hoge resolutie camera’s die nu geïnstalleerd worden. Daar is de oude bekabeling niet meer

voor geschikt. Binnenkort kunnen we 3D-televisie en 3D-internet ontvangen. Let maar op, binnen vijf jaar passen we een broek in onze huiskamer. Alles gaat vreselijk snel. Op die toekomst zijn onze systemen berekend.” Troost benadrukt dat zijn bedrijf koploper is in het ontwikkelen en installeren van kwalitatief hoogwaardige domotica-systemen. “We integreren de nieuwste technieken. Of dat nu de nieuwste intercomsystemen zijn of speciaal door ons geschreven programma’s die de verwarming regelen. We hebben alles zelf in huis. Zo hebben we unieke modules ontwikkeld voor het hoogste niveau van beveiliging.” Met Crestron DigitalMedia™ heeft De Opera Domotica een techniek in huis die als enige systeem vandaag al een oplossing biedt voor de uitdagingen van morgen. Het systeem is speciaal ontworpen om de moeilijke distributie van high-definition-uitzendingen van vandaag (met een gecodeerde HDCP-systeem) aan te pakken. In veel gevallen installeert en configureert de Opera Domotica meerdere Digitale Video Recorders (DVR) voor elke gebruiker in huis. Dit geeft een grote flexibiliteit en biedt veel gemak omdat per gebruiker televisieopnames gemaakt en afgespeeld kunnen worden.

MOOI & Bijzonder 63

D e

O p e r a

D o m o t i c a

9


‘Niet het product is het uitgangspunt, maar de mens. We vragen wat bewoners belangrijk vinden en waarvan ze willen genieten.’

Beeld en geluid De Opera Domotica is in 1999 begonnen als ontwikkelaar van audio- en videosystemen. En nog steeds heeft het bedrijf een verregaande expertise in het afregelen van beeld en geluid op het hoogste niveau. Troost: “Er zijn maar weinig partijen die een THX-gecertificeerde bioscoopruimte kunnen realiseren. Van tevoren maken we altijd een uitgebreide akoestiekanalyse, dan weet je wat een ruimte met het geluid doet. Daar pas je het systeem op aan. Als je dat niet doet, dan gebruik je maar zestig procent van de waarde van het geluid, de rest van het geluid gooi je weg.” De door De Opera Domotica geïnstalleerde minibioscopen met kamerbreed scherm, indrukwekkende speakerset en automatisch dovende lichten brengen nog steeds menig filmliefhebber in opperste staat van beroering. Toch voert Troost het liefst totaalconcepten uit, waarbij zijn bedrijf de regie voert over elektra, telefonie, toegang, internet, dataopslag en natuurlijk audio en video. Het bedrijf heeft inmiddels in de particuliere en zakelijke markt een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Hierbij staan de wensen van de klant altijd centraal. “We zijn niet alwetend, maar we kennen wel de partijen die zich weer verder gespecialiseerd hebben en dezelfde kwaliteitsniveaus hanteren als wij. Zo kun je alles naadloos aan elkaar koppelen en weet je zeker dat alles goed is en blijft werken.” Nieuwbouw of verbouw Volledig geïntegreerde elektronische systemen zijn natuurlijk het eenvoudigst te installeren in nieuwbouwprojecten. Achteraf toepassen, brengt onherroepelijk een renovatie met zich mee. “Daarom is het belangrijk om al in een vroeg stadium na te denken over de infrastructuur. Als er achteraf iets aangepast moet worden, dan moet er vrijwel altijd gebroken worden. Al het leidingwerk zal toch in plafonds of muren weggewerkt moeten worden. Wie wil er tegenwoordig nog een kabel zien? Overigens zorgt domotica er ook voor dat veel ‘lelijke’ knoppen en schakelaars overbodig wor64 MOOI & Bijzonder

10

R e f e r e n t i e

b r o c h u r e


wonen

wonen

Artikel uit Mooi & Bijzonder (vervolg)

zijngeen perfect dimbaar zijn perfect in elkedimbaar gewenste in elke sfeer. gewenste Maar ook sfeer. Maar ook den.” Volgens den.” TroostVolgens is een draadloos Troost is een netwerk draadloos geen netwerk het sturen verlichting sturen van en verwarming verlichting en opverwarming aanwezig- op aanwezigoptie. “Nu nietoptie. en in de “Nutoekomst niet en inniet. de toekomst Draadloosniet. is niet Draadloos is nietvanhet heid werkt heelheid energiebesparend. werkt heel energiebesparend. Daarmee realiseren Daarmee realiseren betrouwbaar”,betrouwbaar”, zegt hij stellig. zegt “Voorhijeen stellig. afstandsbedie“Voor een afstandsbediemet het grootste we metgemak het grootste een energiebesparing gemak een energiebesparing van van ning is het goed, ningmaar is het degoed, verbinding maar de metverbinding je beveili- met je we beveilizo’nvia zestig zo’n zestig Nieuwe procent. internettechnieken Nieuwe internettechnieken hebben hebben gingssysteem gingssysteem en met je verwarming en met je loopt verwarming altijd via loopt een altijd een procent. de kosten aanzienlijk de kosten gereduceerd aanzienlijken gereduceerd daarmee isen hetdaarmee is het draadje. Bovendien draadje. is het Bovendien hacken van is het een hacken draadloos van een draadloos systeem ook geschikt systeemvoor ook kleinere geschiktwoningen.” voor kleinere woningen.” systeem een fluitje systeem van een fluitje cent en vandaar eenmoet cent je enbij daar de moet je bij de “Veel particulieren “Veelstaan particulieren er nog niet staan bij er stil”, nog zegt nietTroost, bij stil”, zegt Troost, beveiliging vanbeveiliging het huis toch van niet het aan huis denken.” toch niet aan denken.” “maar als je over “maar eenals paar je over jaar een een aardige paar jaarwoning een aardige wilt woning wilt De bediening van De bediening de systemen vanloopt de systemen bij De Opera loopt bij De Opera verkopen hebt bijvoorbeeld en je hebtgeen bijvoorbeeld lichtsturing geen of lichtsturing of Domotica altijdDomotica via twee systemen: altijd via twee eensystemen: aantal basiseen aantal basis- en jeverkopen klimaatregeling aangebracht, dan aangebracht, is zo’n pand daneigenlijk is zo’n pand eigenlijk touchscreens touchscreens en – additioneel en––via additioneel de i-Pad –envia i- de i-Padklimaatregeling en iniet meer niet meer We interessant. zijn met andere We zijn woorden met andere woorden Phone. Hiermee Phone. kunnen Hiermee alle basisfuncties kunnen alle worden basisfuncties be- worden be-interessant. klaar voor klaar voor de toekomst.” diend. “Het is natuurlijk diend. “Het prachtig is natuurlijk dat erprachtig de aflopen dat jaren er de aflopen jarende toekomst.” zoveel specialezoveel software speciale (app’s) software is ontwikkeld, (app’s) is maar ontwikkeld, de maar de Opera Domotica De Opera BVDomotica BV i-Pad en i-Phone i-Pad mogen en i-Phone nooit de mogen hoofdmoot nooit de vormen, hoofdmootDe vormen, Bedrijfsweg want als Applewant besluit alsom Apple hetbesluit systeem omtehet wijzigen, systeem zit te wijzigen, zit 21Bedrijfsweg 21 5061 JX Oisterwijk 5061 JX Oisterwijk je mooi met dejegebakken mooi met peren.” de gebakken peren.” 013-5299610 013-5299610 www.deoperadomotica.nl www.deoperadomotica.nl Duurzaamheid Duurzaamheid Een andere reden Een waarom andere reden domotica waarom de laatste domotica jarende laatste jaren sterk in de belangstelling sterk in de belangstelling staat, is gelegen staat, is het is gelegen is het energiebesparende energiebesparende karakter van het karakter systeem. vanTroost: het systeem. Troost: “Groen wordt steeds “Groen belangrijker. wordt steedsWe belangrijker. passen vrijwel We passen alvrijwel alleen nog maarleen ledverlichting nog maar toe. ledverlichting De armaturen toe. De worden armaturen worden in Nederland ontworpen in Nederland en ontworpen gefabriceerd enmet gefabriceerd gebruik- met gebruikmaking van demaking hoogste van kwaliteit de hoogste leds en kwaliteit zelfontwikkelleds en zelfontwikkelde drivers. Hierdoor de drivers. wordtHierdoor de exacte wordt kleurtemperatuur de exacte kleurtemperatuur gewaarborgd en gewaarborgd treden er geen en treden kleurverschillen er geen kleurverschillen op. Ze op. Ze MOOI & Bijzonder 65 MOOI & Bijzonder 65

D e

O p e r a

D o m o t i c a

11


Share the passion in LED LED verlichting villa

Lichtcontrole & LED verlichting De Opera Domotica heeft een lijn van TL vervangende LED armaturen voor kantoren en LED lichtlijnen voor distributiecentra ontwikkeld. De armaturen worden in Nederland ontworpen en gefabriceerd met gebruikmaking van de hoogste kwaliteit LED’s en drivers. Door toepassing van DALI & DMX drivers is ieder armatuur te dimmen en uit te lezen op storingen of status aan/uit. Toepassing van deze LED armaturen zorgt voor minimaal 35% energiebesparing op de verlichting en nog eens 15% besparing op koeling door de zeer lage warmteontwikkeling. In combinatie met aanwezigheidsmelding en lichtcontrole wordt een sfeer gerealiseerd van een rustiger en trillingsvrij lichtbeeld met daarbij een hoge mate aan comfort en 60% energiebesparing.

LED verlichting kantoor

High-tech uitstraling en maximale energiebesparing gerealiseerd in duurzaam hoofdkantoor I3 groep

12

R e f e r e n t i e

b r o c h u r e


LED verlichting distributiecentrum

LED lichtlijnen van 300cm lang, 54W zorgen op een hoogte van 11 meter voor 240LUX op de vloer (vergelijkbaar met TL 2x58W, totaal 127W)

Kantoorarmaturen van 10x180cm, 48W (vergelijkbaar met TL5 4 x 28W, totaal 123W)

ASIA Express Food Warehouse (11.000m 2) en kantoor (1.250m 2) gerealiseerd met LED lichtlijnen en daglichtregeling

LED Armaturen De armaturenlijn omvat KEMA, CE gekeurde armaturen van 15cm breed met een lengte van 60, 120, 150 en 180cm. De lijn is uitgebreid met het 60x60cm armatuur om elk TL formaat 1:1 te kunnen vervangen.

D e

O p e r a

D o m o t i c a

13


Share the passion in gebouwmanag

14

R e f e r e n tc iee bbr roocchhuur ree


Gebouwmanagement systeem: Moderne gebouwen vragen om een “open besturingsysteem” dat het gebouwmanagement naadloos geïntegreerd verzorgt. Integratie van onderliggende systemen voor verwarming & koeling, beveiliging en toegangscontrole zorgt voor de hoogste mate aan beheersbaarheid en controle. Het sturen en controleren van verlichting en verwarming & koeling op basis van aanwezigheid en gebruik zorgt voor comfort en energiebesparing. Daarnaast geeft het visualiseren van een gebouw qua energieprestatie inzicht voor zowel beheerder als klant. De Opera Domotica ontwerpt/engineert de ‘open besturingsystemen’ die als gebouwmanagement schil over de bestaande systemen liggen. Partners hierin zijn Crestron, LUTRON en vooraanstaande leveranciers van beveiliging en toegangscontrole systemen.

GLA-BMS VERLICHTING

gement

TOUCH SCREEN

VIR

IDI

AN

CONTROLLE SYSTEEM

KLIMAATREGELING

BEVEILIGINGS SYSTEM

BRANDMELD SYSTEM

• BACnet® /IP • Modbus® TCP/IP

GLA-BMS

• BACnet® /MSTP • Modbus® RTU • Metasys ® N2 Open • LonWorks®

BEVEILIGINGS SYSTEM

KLIMAATREGELING

D e

O p e r a

D o m o t i c a

15


Experience the passion Om u een indruk te geven hoe een volledig domotica systeem werkt en het bedieningsgemak te laten ervaren beschikt De Opera Domotica over een volledig ingerichte showroom.

Mocht u nu onze systemen zelf willen zien en beleven of behoefte hebben aan meer inhoudelijke informatie, neem dan contact op met De Opera Domotica op 013-5299610. ing. Jacco Troost directeur De Opera Domotica

Bedrijfsweg 21, 5061 JX Oisterwijk, Postbus 217, 5060 AE Oisterwijk Tel.: +31 (0)13 - 5299610, Fax: +31 (0)13 - 5299619, E-mail: info@deoperadomotica.nl, Website: www.deoperadomotica.nl


LED professional is een vooraanstaande organisatie die de hoogste kwaliteit LED-verlichting ontwikkelt en produceert voor met name industrie, distributiecentra en kantoren. Waarom LED-verlichting? Onze LED-verlichting onderscheidt zich ten opzichte van conventionele TL- en PL-verlichting door een lager energie­verbruik, een langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

bepaalde lumen op het werkvlak. Voor het plaatsen van LED­ armaturen op bestaande draagprofielen van gerenommeerde fabrikanten zijn aparte types leverbaar.

Deze positieve eigenschappen zorgen ervoor dat u uw relatief hogere investeringskosten in onze hoogwaardige LED-technologie binnen maximaal 5 jaar heeft terugverdiend.

Vooraanstaande adviseurs gingen u voor: LED professional heeft verlichtingsconcepten ontwikkeld en gerealiseerd voor distributie centra van Asia Express en Kuehne+Nagel in opdracht van gerenommeerde adviseurs.

Waarom LED professional?

Het onderlinge lichtbeeld tussen onze armaturen kent geen verschillen in lichtkleur door de LEDs zeer zorgvuldig te selecteren, in vakterm sub-binning genoemd. Door deze sub-binning kan de exacte lichtkleur tot op 100 Kelvin nauwkeurig worden bepaald. Door toepassing van de hoogste kwaliteit CREE LEDs is kwaliteit en levensduur van onze LED-producten gegarandeerd. Bij deskundige installatie door een gecertificeerde partner/ installateur kan de standaardgarantie van 2 jaar uitgebreid worden met een ‘lichtgarantieplan’. Hierbij wordt er tot een periode van 15 jaar (max. 50.000 branduren) een garantie afgegeven voor een

€ 1.277.000,00 € 1.177.000,00 € 1.077.000,00 € 977.000,00 € 877.000,00 Kosten Totaal

In 2001 is LED professional begonnen met de ontwikkeling van LED-lichtlijnarmaturen. Onze LED-armaturen onderscheiden zich ten opzichte van onze concurrenten door een zeer lage harmonische vervorming van in totaal 12% met een power­factor van 0,95.

€ 777.000,00 € 677.000,00 LED

€ 577.000,00

TL

€ 477.000,00 € 377.000,00 € 277.000,00 € 177.000,00 € 77.000,00 0

5

10

15

20

Jaren

De initieel hogere investering leidt namelijk tot een zeer hoge kostenreductie na de terugverdientijd:

Geïnteresseerd in een advies op maat? Neem dan contact op met LED professional.

Case: Asia Express Food te Kampen Onderstaand een uitgewerkte case voor zowel expeditiehal als kantoren van Asia Express. Asia Express Food is een internationale groothandel van Aziatische levensmiddelen en non-food artikelen. Zij importeert rechtstreeks uit meer dan 15 landen en distribueert haar goederen in heel Europa. Het gebouw bestaat uit een expeditiehal met laadperrons en kantoorruimtes. Voor de verlichting is gekozen voor LED-verlichting van LED professional in zowel de expeditiehal als in de kantoorruimtes.

Als uitgangspunt voor de berekening hanteren we: • Een gehele technische levensduur van de verlichtingsinstallatie van zowel de LED-verlichting als de conventionele verlichting­ installatie. • De Total Cost of Ownership wordt gecalculeerd door een ­gerenommeerd software programma LCC-lite. Hiermee is het mogelijk om een bedrijfseconomische berekening te maken op basis van life cycle. • Een technische levensduur van 24 jaar. Als algemene conclusie kan gesteld worden dat de hogere ­inves­tering in de LED-verlichtingsinstallatie voor de expeditiehal binnen 2 jaar is terugverdiend en voor de kantoorruimtes binnen 4 jaar.

Vervolg >>>


Expeditiehal LED-verlichting Gemiddelde kosten per jaar bedragen € 24.243,00

Conventionele verlichting Gemiddelde kosten per jaar bedragen € 66.197,00 € 100.000,00

€ 80.000,00 € 70.000,00

€ 80.000,00 € 60.000,00 € 50.000,00

€ 60.000,00

sloopkosten egalisatierente

€ 40.000,00

€ 40.000,00

egalisatierente vergoedingen

€ 30.000,00

sloopkosten

afschrijvingen onderhoudskosten € 20.000,00

energiekosten

afschrijvingen

€ 20.000,00

onderhoudskosten energiekosten

€ 10.000,00 €-

€-

2033

2031

2029

2027

2025

2023

2021

2019

2017

2015

2011

Asia Express: TL-verlichting expeditiehal ‘TOTAAL KOSTEN’

2013

€ (20.000,00)

2033

2031

2029

2027

2025

2023

2021

2019

2017

2015

2013

2011

€ (10.000,00)

€ (20.000,00)

Asia Express: LED-verlichting expeditiehal ‘TOTAAL KOSTEN’

Kantoor LED-verlichting Gemiddelde kosten per jaar bedragen € 5.379,00

Conventionele verlichting Gemiddelde kosten per jaar bedragen € 11.502,00 € 35.000,00

€ 16.000,00 € 14.000,00

€ 30.000,00

€ 12.000,00 € 25.000,00

€ 10.000,00 € 8.000,00

€ 20.000,00

egalisatierente afschrijvingen

€ 15.000,00

€ 10.000,00

vergoeding

€ 6.000,00

onderhoudskosten

€ 4.000,00

energiekosten

€ 2.000,00

egalisatierente afschrijvingen onderhoudskosten energiekosten

€-

€ 5.000,00

€ (2.000,00) €-

2033

2031

2029

2027

2025

2023

2021

2019

2017

2015

2011

Asia Express: TL-verlichting kantoor ‘TOTAAL KOSTEN’

2013

€ (6.000,00)

2033

2031

2029

2027

2025

2023

2021

2019

2017

2015

2011

2013

€ (4.000,00) € (5.000,00)

Asia Express: LED-verlichting kantoor ‘TOTAAL KOSTEN’

Return of investment (ROI) Kantoor

Expeditiehal Investeringsbedrag (LED-verlichting) Investeringsbedrag (TL-verlichting) Verschil

€ 158.693,00 € 77.880,00 € 80.813,00

Investeringsbedrag (LED-verlichting) Investeringsbedrag (TL-verlichting) Verschil

€ 37.100,00 € 15.000,00 €  22.100,00

Kosten per jaar conventionele verlichting Kosten per jaar LED-verlichting Verschil per jaar

€ 66.197,00 € 24.243,00 € 41.954,00

Kosten per jaar conventionele verlichting Kosten per jaar LED-verlichting Verschil per jaar

€ 11.502,00 € 5.379,00 € 6.123,00

ROI = € 80.813 / € 41.954 = 1,92 jaar

ROI = € 22.100 / € 6.123 = 3,6 jaar

LED Professional is een handelsnaam van De Opera Domotica BV

Bedrijfsweg 21, 5061 JX Oisterwijk, Postbus 217, 5060 AE Oisterwijk Tel.: +31 (0)13 - 5299615, Fax: +31 (0)13 - 5299619, E-mail: info@ledprofessional.nl, Website: www.ledprofessional.nl


JASNO en De Opera Domotica hebben de krachten gebundeld en de eerste op afstand bestuurbare shutters in Europa op de markt gebracht. De lamellen van de shutters kunnen nu dus met behulp van een bedieningspaneel, iPad of iPhone geopend en gesloten worden. Karakteristieke shutters, moderne bediening De shutterlamellen kunnen in verschillende standen worden gezet. Met één druk op de knop kiest u bijvoorbeeld voor volledige privacy of een lamelstand waarbij de zon lekker naar binnen kan schijnen. U hoeft er niet eens voor thuis te zijn om de shutters te bedienen. Ook op afstand stelt u eenvoudig in dat de shutters automatisch dichtgaan. Net zoals u dat met verlichting en het alarm kunt regelen. De domotica shutters worden op maat gemaakt en wijken qua uiterlijk niet af van de met de hand bedienbare shutters. Met de verschillende mogelijkheden in kleur en lamelbreedtes kunnen tal van stijlen worden gecreëerd. Voor toepassing in domoticaprojecten gebruikt JASNO de Primewood shutter. Het hout waaruit deze shutters zijn opgebouwd is licht van gewicht. Hiermee kunnen maximale paneelbreedten en -hoogten worden behaald. Ook voor dakramen en speciale raamvormen – denk aan rond of schuin – zijn domotica shutters in de meeste gevallen gewoon toepasbaar. De bedrading loopt door de zijstijl van de shutterpanelen en is afgezien van de overgang naar de motor niet zichtbaar. Door deze bedrading is het niet mogelijk om de shutters in een railsysteem te bevestigen. Ook kunnen de panelen niet aan elkaar geschakeld worden.


Het domoticaconcept: gemak, veiligheid en energiebesparing Hoe werkt het wanneer u shutters op afstand wil bedienen? Wat maakt de samenwerking tussen De Opera en JASNO nu zo uniek? 1. Besturing De besturing van de shutters is zowel mogelijk via een nieuw als reeds in het pand aangebracht domoticasysteem. 2. Voeding De elektrische aansluiting van de shutters is een vaste continuvoeding. Dus geen batterijen of solaraandrijving die soms tot gevolg kunnen hebben dat de bediening niet werkt. 3. Bediening Bediening kan zowel via de standaard afstandbediening als via een iPad of iPhone. Via het draadloze of bedrade netwerk wordt verbinding gemaakt met een klein regelkastje waarin zowel de besturing als de voeding voor de shutters geplaatst is. 4. Integratie Wanneer u kiest voor een complete integratie wordt het regelkastje aangesloten op een Crestron of EiB/KNX Domotica systeem. Hiermee kunnen de shutters, afhankelijk van zonintensiteit en seizoen, automatisch open en dicht gestuurd worden. Ook als u niet thuis bent, kunt u de shutters via het systeem bedienen. Complete integratie is niet alleen handig, maar werkt daarmee ook energiebesparing en veiligheid in de hand. Geïnteresseerd in een advies op maat? Neem dan contact op met JASNO of De Opera: - JASNO | Bram Raaijmakers (b.raaijmakers@jasnoshutters.com of 0497-531250 ) - De Opera Domotica | Jacco Troost (info@deoperadomotica.nl of 013-5299610)

www.jasno.nl

|

www.deoperadomotica.nl

De Opera Domotica | LED professional  

domotica, huisautomatisering, LED professional, LED lichtlijnen