Page 16

DINE VAKRE ROM Helle Tjaberg har over 20 års erfaring med interiør- og designjournalistikk, og var i mange år redaktør for ELLE Decoration Norge. I dag jobber hun for seg selv som trendrådgiver, konsulent og skribent, og skriver i tillegg om interiør og design på egetrom.no. Her er hennes tips om hvordan skape vakre gode rom.

FARGER

Organisk, nøytralt og sofistikert – det hvem ønsker vel ikke å omgi seg med farger som umiddelbart gir deg en følelse av ro? Stikkordet er å velge matt maling, og g jerne i behagelige nyanser av hvitt, grått, svart, blått eller grønt– ja, de to sistnevnte regnes faktisk i dag som nøytrale nyanser, og de er perfekte i det nordiske lyset. Mal alle veggene i samme nyanse, det holder ikke lenger kun med én vegg. Du bør også vurdere å male lister, dører og karmer i samme farge som veggene, det gir en helt egen eksklusivitet. For å skape litt kontrast kan – og bør – du velge en litt blankere maling på treverket.

16 BRAGERNES KVARTAL

ROMFØLELSE

Tenk flyt mellom rommene; f eks ved å la tregulvet gli uhindret mellom de ulike sonene. Det kan også være fint å male to tilstøtende rom i to ulike nyanser av samme farge, det gir flott dybde, Kalk og Kalkgrå fra Jotun Lady er eksempler på to slike nyanser som passer godt sammen og utfyller hverandre. Vær heller ikke redd for å bruke tekstiler, det g jør mye med et rom, ikke minst med tanke på lyd. Ulike teksturer og mønstre gir også fin personlighet. Glem heller ikke gardiner – hvis du ønsker et rolig uttrykk bør du velge gardiner som går i samme fargeskala som veggene. Tenk også på hvordan du henger opp gardinene, fester du dem høyt oppe ved taket løftes blikket og rommet virker større. Gå alltid for lange gardiner, som sveiper gulvet, det gir en deilig luksuriøs følelse.

Profile for DEON AS

Bragernes kvartal. Prospekt byggetrinn 2  

Bragernes kvartal. Prospekt byggetrinn 2  

Profile for deonas
Advertisement