Page 1

GEMEENTENIEUWS Gemeentehuis Landerd Kerkstraat 39, Postbus 35, 5410 AA Zeeland, tel.nr. (0486) 458111, fax (0486) 458222 e-mail: info@landerd.nl, website: www.landerd.nl Openingstijden Alle afdelingen zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur open, behalve burgerzaken (zie hieronder). Buiten deze uren is bezoek op afspraak mogelijk, behalve met de sectie burgerzaken, dit in het kader van de beveiligingsvoorschriften. Openingstijden burgerzaken Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en dinsdagavond van 16.30 tot 19.30 uur. De burgerlijke stand is niet geopend tijdens de avondopenstelling.

Uitnodiging voor de afscheidsreceptie van burgemeester Doorn op 28 maart

Op 28 maart aanstaande neemt burgemeester Doorn-van der Houwen na bijna 10 jaar afscheid van onze gemeente. Ter gelegenheid van dit afscheid biedt het gemeentebestuur mevrouw Doorn en haar echtgenoot een receptie aan. Deze receptie vindt plaats in dorpshuis De Phoenix, Pastoor van Winkelstraat 11 in Schaijk van 19.00 tot 22.00 uur. Alle inwoners van Landerd, die persoonlijk afscheid willen nemen van de burgemeester, zijn van harte welkom op de receptie. Deze avond wordt op een speciale manier afgesloten.

28 maart afscheidsreceptie burgemeester Doorn-van der Houwen Telefonische bereikbaarheid Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur.

“Schoon en Duurzaam Landerd”

Raadhuis Pastoor van Winkelstraat 5, 5374 BG Schaijk. In het raadhuis vinden de raads- en commissievergaderingen plaats. Gemeentewerf Runstraat 59a te Schaijk, tel.nr. (0486) 458111. Geopend: maandag t/m vrijdag 08.00-12.00 uur. Politie Wijkagent Schaijk/Reek: Femke van Eerd, tel. 0900 8844, femke.van.eerd@brabant-noord.politie.nl Wijkagent Zeeland: Gerrit van de Kerkhof, tel. 0900 8844, gerrit.van.de.kerkhof@brabant-noord.politie.nl Politieloket Schaijk: Schutsboomstraat 12, 5374 CC Schaijk. Geopend: maandag van 14.00-16.00 uur, woensdag van 16.00-18.00 uur en zaterdag van 10.00-12.00 uur.

“Succesvolle landelijke opschoondag 9 maart 2013. Ondanks regen toch nog 250 vrijwilligers”

112 bij spoed, levensgevaar en heterdaad 0900-8844 voor aangifte , vragen, meldingen (lokaal tarief) 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem www.politie.nl/brabant-noord voor internetaangifte en informatie.

Werken op afspraak Met ingang van 1 mei 2013 gaat de gemeente Landerd werken op afspraak. Vanaf 15 april kunt u een afspraak inplannen via www.landerd.nl of via de medewerkers van het Informatiecentrum Landerd 0486-458111

Op zaterdag 9 maart 2013 hebben vele (buurt-) verenigingen met ongeveer 250 vrijwilligers in de gemeente Landerd meegedaan aan de Landelijke Opschoondag. Ten opzichte van het jaar 2012 hebben 3 verenigingen en 50 vrijwilligers meer meegedaan. De regen weerhield de vrijwilligers niet zich in te zetten voor een schoon en duurzaam Landerd. Wethouder van Dongen opende de dag samen met de leden van Scouting Schaijk om 10:00 op het van Spijkplein in Schaijk. De leden van Scouting Schaijk hebben, net als voorgaande jaren, een groot deel van het centrum van Schaijk schoongemaakt. De leden van de Wildbeheerseenheid Maashorst ze WBE en de Jagersvereniging St. Hubertus hebben een groot deel van het buitengebied onder handen genomen.

Betere dienstverlening

27 maart en 2 april

Het werken op afspraak verbetert de dienstverlening: • de juiste medewerker staat voor u klaar • u hoeft niet lang te wachten • de medewerker heeft voldoende tijd voor u

Sluiting gemeentehuis

Melding Openbare Ruimte

Op 27 maart aanstaande is het gemeentehuis gesloten vanaf 15.30 uur. Dit in verband met het afscheidsfeest voor het personeel van burgemeester Doorn-van der Houwen.

Gaten in de weg? Overhangende begroeiing? Verzakte stoeptegels? Andere hinderlijke zaken? Maak een Melding Openbare Ruimte! Dit kunt u doen via www.landerd.nl / digitaal loket / Melding Openbare Ruimte

Meer informatie? www.landerd.nl

De deelnemende buurtverenigingen (De Stroat, De Grune’n Hoek, Mun, De Bossestraat, ’t Kofke, De Leg Hei, en In d’n Hof te Schaijk, en De Steenmakkers, Rond de Hoeve, Zevenhuis, De Strepen en Van Kilsdonkplein te Zeeland) hebben hun eigen buurt ontdaan van zwerfafval. Voetbalvereniging Festilent en VCO hebben gezamenlijk met enkele jeugdelftallen de omgeving van het sportpark De Bundel en ’t Oventje in Zeeland schoongemaakt. Onder het motto Schoon en Duurzaam Landerd en de spreekwoorden ‘vele handen maken licht werk’ is in totaal 19 m3 zwerfafval opgeruimd in Landerd. Ondanks de stromende regen een geweldig resultaat! Het ingezamelde zwerfafval is dezelfde dag nog door medewerkers van de afdeling R&B

buitendienst opgehaald bij alle verenigingen en afgevoerd. Vrijwilligers: Bedankt!! Door u allen was 9 maart 2013 een mooie en schone dag in Landerd. Laten we onze leefomgeving met zijn allen blijvend schoonhouden. De Landelijke Opschoondag voor 2014 staat gepland op zaterdag 8 maart. U doet toch ook (weer) mee! Meer informatie: Wilt u meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Cranen, tel: 0486-458111 of per email info@landerd.nl . Ook kunt u voor algemene informatie rond de landelijk opschoondag kijken op www.nederlandschoon.nl

Op 2 april aanstaande is het gemeentehuis gesloten van 14.30 uur tot 16.00 uur. Dit in verband met de ontvangst van de nieuwe burgemeester en kennismaking met het personeel. Burgerzaken is deze avond gewoon geopend van 16.30 tot 19.30 uur.

woensdag 13 maart 2013 | 11


GEMEENTENIEUWS 17 maart 2013

Opendag Brandweerkazerne Schaijk

VVV Noordoost-Brabant organiseert busexcursies langs het Duits Lijntje Het Duits Lijntje heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van het spoorwegnetwerk van Nederland. VVV Noordoost-Brabant biedt vanaf april t/m augustus een aantal busexcursies die terugblikken op de rijke geschiedenis van het spoor tussen Boxtel en Wesel (Duitsland).

Op zondag 17 maart opent de brandweerkazerne zijn deuren voor de bewoners van Landerd en overige belangstellende. Vanaf 11:00 uur t/m 16:00 is iedereen welkom om te kijken of zelfs mee te doen met demonstraties van een hulpverlening (auto ongeluk), AED inzet of brand in de frietpan. Ook aan de kinderen is gedacht, voor de jonge pupillen onder ons is van alles te doen, denk bijvoorbeeld aan een ritje met een nostalgisch brandweervoertuig.

Deze spoorlijn liep oorspronkelijk van Londen naar St. Petersburg, maar met name de spoorverbinding van Boxtel naar Wesel (Duitsland) kent een roemrijke geschiedenis. In 1869 is de bouw gestart en in 1873 is de spoorlijn geopend door de NoordBrabantsch-Duitse Spoorwegmaatschappij (NBDS). Het doel van deze oost-west verbinding was het tot stand brengen van een rechtstreekse korte verbinding tussen de zeehavens Vlissingen, Antwerpen en Rotterdam en het Duitse achterland. In 1950 is de spoorlijn opgeheven.

Drie verschillende busexcursies leiden de bezoeker langs een deel van het oude spoortracé die ieder een ander verhaal kennen. Ze laten je de historie ontdekken en kennismaken met de mooie groene omgeving van deze oude spoorlijn. De excursies vinden plaats op zaterdag 20 april vanaf het oude station in Veghel/Boxtel naar Mill/Sint-Hubert, zaterdag 18 mei en 15 juni vanuit Veghel/Schaijk naar Volkel/Mariaheide en op zaterdag 3 augustus van Veghel/Schaijk naar Gennep/Hommersum (Duitsland). Reserveren is mogelijk via onderstaande contactgegevens en ook te boeken bij VVV’s in Het Groene Woud, De Maashorst en Land van Cuijk. Voor meer informatie en reserveren: www.duitslijntje.eu VVV Noordoost-Brabant T: 073 - 614 99 86 E: reserveringen@vvvnoordoostbrabant.nl I: www.vvvnoordoostbrabant.nl

Brandweerpost Schaijk heeft onlangs een nieuw uitruk voertuig ontvangen van de Brandweer Brabant-Noord deze is dan ook te bezichtigen. Er zijn preventie voorlichters aanwezig voor uitleg over brandveilig wonen. Tot 17 maart op de brandweerkazerne aan de Schutsboomstraat 92 in Schaijk.

20 maart 2013

Informatieavond over wonen, welzijn en zorg in Landerd Mensen worden tegenwoordig ouder dan vroeger en het aantal ouderen stijgt. Ouderen blijven langer zelfstandig wonen en als zij zorg nodig hebben wordt die veelal aan huis geleverd. Ook voor jongeren en volwassenen met beperkingen is veel veranderd. Zij woonden vroeger vaak centraal in grote instellingen, meestal in het buitengebied. In de afgelopen jaren zijn steeds meer kleinschalige woonvormen in de dorpen ontstaan. De rijksoverheid wil de toegang tot instellingen voor langdurige zorg in de komende jaren verder beperken. Daarnaast wordt van mensen steeds meer eigen kracht en inzet voor hun omgeving verwacht. In deze ontwikkelingen is het van belang dat de terreinen wonen, welzijn en zorg op elkaar worden afgestemd. De gemeente Landerd heeft samen met woonmaatschappij Mooiland, zorgverleners BrabantZorg en Pantein en welzijnsorganisatie Rigom een visie ontwikkeld om deze afstemming te behouden, ook als de aangekondigde wijzigingen

worden doorgevoerd. Daarin zal ook de zorgcoöperatie een rol spelen. Deze partijen willen hun visie gezamenlijk aan u presenteren op 20 maart 2013, van 19.30 uur tot ongeveer 20.45 uur, in Zorgcentrum Compostella, Franciscushof 1 te Zeeland. De deuren van de zaal gaan om 19.15 uur open. Als u interesse heeft in de wijze waarop het wonen, het welzijn en de zorg worden georganiseerd bent van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Deze dunning van de bomen in de Reep in Schaijk vindt plaats omdat er een groot aantal bomen staan en vaak staan die erg dicht tegen elkaar. De meeste bomen zijn ontstaan uit het in

In de Reep in Schaijk worden 9 bomen verwijderd

12 | woensdag 13 maart 2013

Afsluiting Burgerveld in Zeeland Het fietspad is tussen de Molenaarstraat 47 en Burgerveld 15 ivm rioleringswerkzaamheden / bestratingswerkzaamheden en de bouw van woningen al afgesloten vanaf maandag 18 februari.

20 maart informatieavond over wonen, welzijn en zorg

Dunning bomen in de Reep in Schaijk De gemeente gaat komende weken een 9 tal bomen verwijderen in de Reep.

voor reserveringen: www.duitslijntje.eu

de jaren 70 aangeplante bosplantsoen, ze zijn doorgeschoten en hebben inmiddels een behoorlijke omvang bereikt.

Tevens zal ook de weg Burgerveld in deze periode twee maal drie dagen afgesloten worden in verband met rioleringswerkzaamheden. De werkzaamheden en de afsluiting zullen naar verwachting tot april 2014 duren.

Activiteiten- en evenementenkalender Wo. 13-03-2013 tot en met Vr. 15-03-2013 Collecte Reumafonds Za. 16-03-2013 Paasactie Schaijk, Volleybalvereniging Peter Peters TSR Za. 16-03-2013 Collecte Reumafonds

Door de geringe afstand tussen de bomen zijn er bomen ontstaan die zich slecht en soms gevaarlijk hebben ontwikkeld. Een aantal bomen die een slechte groei of breukrisico hebben worden verwijderd om risico’s te vermijden.

Zo. 17-03-2013 Zondagopenstelling winkels Schaijk, MKB Schaijk

Bewonersoverleg Na een bewonersoverleg heeft de gemeente besloten om de bomen te dunnen. Hierbij is nadrukkelijk gekeken dat de bomen die blijven staan meer ruimte, licht en lucht krijgen, om zich verder te kunnen ontwikkelen. In overleg met de bewoners is ook gekeken naar een goede verdeling van het bomenbestand in de straat. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer de Looijer van de Afdeling Realisatie en Beheer van de gemeente Landerd, telefoon: 458111.

Zo. 24-03-2013 tot en met Za. 30-03-2013 Collecte ZOA

Zo. 17-03-2013 tot en met Za. 23-03-2013 Collecte Simavi

Vr. 29-03-2013 van 12:00 uur – 00:00 uur Kampvuur INCA-terrein, Dhr. J.T.M. van Vegchel Za. 30-03-2013 van 10:00 uur – 00:00 uur Kampvuur INCA-terrein, Dhr. J.T.M. van Vegchel Zo. 31-03-2013 van 10:00 uur – 00:00 uur Kampvuur INCA-terrein, Dhr. J.T.M. van Vegchel

Meer informatie? www.landerd.nl


GEMEENTENIEUWS Gratis compost als beloning voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval (gft)

Landelijke compostactie

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning: • Hoek Heibloemstraat/Duifhuisstraat te Schaijk; het uitbreiden van een agrarische loods (ontvangen 4 maart 2013)

Voor de inwoners van de gemeente Landerd bestaat er op zaterdag 23 maart 2013 van 09.00 – 12.00 uur nog een laatste mogelijkheid om op vertoon van een legitimatiebewijs gratis compost op te halen bij de gemeentewerf, Runstraat 59a te Schaijk. Op deze dag zal de gemeente behulpzaam zijn met het opscheppen van de compost. Inwoners wordt aangeraden er op tijd bij te zijn. De actie is eenmalig en op = op.

Verlenging termijn van afhandeling van verzoek(en) om omgevingsvergunning: • Langstraat 2, 5375 KE Reek; verzoek om omgevingsvergunning voor het renoveren en intern verbouwen van een woonhuis. De termijn van afhandeling is verlengd tot en met 15 april 2013 (besluit verzonden 28 februari 2013) Sloopmeldingen: • Jan Oliemeulenstraat 47, 5374 BP Schaijk; het afvoeren van asbesthoudende dakbedekking van een garage en een berging (ontvangen 25 februari 2013)

Met deze actie bedanken de gemeente Landerd en Attero de inwoners voor hun inspanning gft-afval gescheiden aan te leveren. Attero maakt daar compost van. Een echt kringloopproduct, want organisch materiaal van de bodem komt weer terug in diezelfde bodem. Goed voor de tuin: natuurlijke balans Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Meer informatie over het gebruik van compost in sier- of moestuin is te lezen op www.atterocompost.nl – klik hierbij op ‘Info consumenten’.. Goed voor milieu én portemonnee! Compost is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpt u dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

In dit stadium van de procedure kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Kom op 23 maart tussen 9 en 12 uur gratis compost halen voor uw tuin Naast compost haalt Attero ook duurzame energie uit gft- en groenafval. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas, bron voor productie van groene stroom en groen gas. Ook maakt Attero van de houtachtige delen duurzame biobrandstof. Deze biobrandstof wordt gebruikt in speciale energiecentrales voor het maken van groene stroom. Composteren is daarnaast een voordelige manier voor het verwerken van gft-afval. Dat scheelt in de kosten. Voldoende stimulans om gft-afval goed gescheiden te blijven aanleveren! Meer informatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente, tel: 0486-458111.

Extra raadsvergadering • Eerste reactie college B&W op rapport onder zoekscommissie gemeenteraad Landerd mbt kwestie geitenstal (de behandeling van dit agendapunt gebeurt onder voorzitterschap van de waarnemend raadsvoorzitter) • Sluiting

Voorlopige agenda voor de extra raadsvergadering van maandag 25 maart 2013 Kijk voor de uitgebreide agenda op www.landerd.nl • Opening • Spreekrecht voor het publiek • Trekking stemmingscijfer • Vaststelling agenda • Behandeling rapport onderzoekscommissie gemeenteraad Landerd mbt kwestie geitenstal (de behandeling van dit agendapunt gebeurt onder voorzitterschap van de waarnemend raads voorzitter)

Verleende omgevingsvergunningen: • Vaandriglaan 2, 5411 DA Zeeland; bouwen van een woning (vergunning verzonden 28 februari 2013) • Heijtmorgen 21, 5375 AL Reek; het aanleggen van een paardenbak (vergunning verzonden 4 maart 2013) • Tooverkamp 20a, 5411 RP Zeeland; het bouwen van een woning met bijgebouw (vergunning verzonden 6 maart 2013) Besluit tot buiten behandeling stellen van verzoeken om omgevingsvergunning: • Haagstraat 6a, 5374 CT Schaijk; omgevingsvergunning voor de Activiteit Milieu. De aanvraag is buiten behandeling gesteld vanwege het niet voldoen aan de indieningsvereisten (besluit verzonden d.d. 6 maart 2013) Huisnummer-/straatnaambesluit: • Ten behoeve van de ontwikkeling Reek Zuid is de volgende straatnaam toegekend: Radmakerstraat. Verder zijn ten behoeve van toekomstig te realiseren woningen en bedrijfsgebouwen in dit plan de volgende huisnummers toegekend: Wagenmakerstraat 1 t/m 11 (oneven); Voermanstraat 3 t/m 33 en 2 t/m 20; Radmakerstraat 1 t/m 11 en 2 t/m 42. Het besluit is verzonden d.d. 6 maart 2013.

25 maart 2013

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5). De vergadering begint om 19.30 uur.

Omgevingsvergunningen

De uitzending van Landerd-TV en L-fm begint op het moment dat de raadsvergadering wordt geopend, dus om 19.30 uur. Landerd-TV zendt de raadsvergadering rechtstreeks uit via de kabel (kanaal 44) en via internet (de livestream van www. landerd-tv.nl)

Gevonden en verloren voorwerpen Gevonden en verloren voorwerpen kunnen bij de gemeente (en niet bij de politie) worden gemeld tijdens kantooruren bij de receptie van het gemeentehuis aan de Kerkstraat 39 te Zeeland, telefoonnummer 0486-458111. Staat uw gevonden of verloren voorwerp niet (meer) op de lijst dan kunt u altijd navraag doen. Let op: Voor het doen van aangiften van verloren waardepapieren zoals rijbewijs of paspoort dient u zich wel bij de politie te melden!

Belanghebbenden die het niet eens zijn met bovenstaande besluiten kunnen hiertegen op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking(en) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. In het bezwaarschrift moet duidelijk gemaakt worden waarom u bezwaren heeft en welk belang van u wordt geschaad. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de verleende vergunningen. Als u dit wilt voorkomen dan moet u naast het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders ook een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening zenden aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, locatie ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Beleidsregels planologische kruimelgevallen gemeente Landerd. Op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 2 van de Wet algemene bepalingen (Wabo) omgevingsrecht kan – indien de aangevraagde activiteit in strijd is met het bestemmingsplan of de beheersverordening slechts vergunning worden verleend in de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen gevallen. In artikel 4 van bijlage II van het Besluit omgevingsrecht is de reikwijdte aangegeven voor toepassing van het hierboven genoemde artikel van de Wabo. In de Beleidsregels planologische kruimelgevallen gemeente Landerd is vastgelegd in welke gevallen met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 2 van de Wet algemene bepalingen van het bestemmingsplan of beheersverordening wordt afgeweken en onder welke voorwaarden. Deze beleidsregels treden de dag na publicatie van deze bekendmaking in werking. U kunt de beleidsregels inzien via onze website www.landerd.nl en via de Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving. Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458194 (bureau Vergunningen) van de gemeente Landerd.

De afgelopen weken zijn de volgende zaken gemeld: GEVONDEN VOORWERPEN - 01-03-2013, Schutsboomstraat (bij Bouwklus) te Schaijk. Zwart met witte strepen damesfiets. Voor geen spatbord. - 4-3-2013, bij basisschool de Wizzert, Zeeland. Peugeot herenfiets, met handremmen en versnellingen, postcode ingegraveerd, schade aan achterspatbord en kettingkast. - 26-2-2013, bij ingang Garf, Zeeland Goudkleurig Pulsar dameshorloge. VERLOREN VOORWERPEN - 01-03-2013 Zeeland Zwarte telefoon met touchscreen. Merk samsung galaxy gio. - 3-3-2013, zondagmiddag op de route van sporthal de Eeght en ’t Erf te Schaijk Zwarte Samsung S Plus mobiele telefoon met lichte beschadiging op de hoekjes. VERMISTE/GEVONDEN DIEREN Dierenopvang Maasland, afdeling Oss, regelt de opvang en de registratie van gevonden en zoekgeraakte (huis)dieren. Indien u een huisdier vermist, kunt u binnen 2 weken contact opnemen met: Dierenopvang Maasland, afdeling Oss, Aengelbertlaan 30, 5342 LA Oss, tel. 0412-638497 of met de dierenambulance, tel. 0888-11341006.

Meer informatie? www.landerd.nl

Bezwaarschriftcommissie Datum:

18 maart 2013

Plaats:

raadzaal (Raadhuis Pastoor van Winkelstraat 5 te Schaijk)

HOORZITTINGEN 19.00 uur openbaar Bezwaarschrift inzake de last onder dwangsom Belangstellende zijn van harte welkom.

Voor meer gemeentenieuws kijk op:

www.landerd.nl woensdag 13 maart 2013 | 13


GEMEENTENIEUWS Algemene plaatselijke verordening Verleende vergunningen Door de burgemeester en/of het college van burgemeester en wethouders is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening vergunning verleend voor: • kampvuur op 29-03-2013, 30-03-2013, 31-03-2013, locatie INCA-terrein, vergunning verzonden op: 08-03-2013 Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking daarvan bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij de burgemeester/het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen, mits een spoedeisend belang dat vereist. Van de verzoeker om een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. 14 | woensdag 13 maart 2013

Meer informatie over het indienen van bezwaar en beroep kunt u vinden op onze website www.landerd.nl. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij mevrouw R. van Oss de afdeling Ruimte, team Vergunningen, toezicht en handhaving van het gemeentehuis, tel. 0486-458154.

Algemene informatie Voor evenementen dient u het aanvraagformulier voor evenementen te gebruiken. Deze kunt u downloaden van onze website: http://www.landerd.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&pagid=856. Voordat u het aanvraagformulier invult, raden wij u aan om eerst de “evenementencheck” te doen. Zo kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of dat u kunt volstaan met een melding. De “evenementencheck” kunt u raadplegen op onze website: http://www.landerd.nl/index.php?simaction=content&mediumid=1&pagid=1703 Meer informatie? www.landerd.nl

Gemeentenieuws Landerd week 11-12 2013  
Gemeentenieuws Landerd week 11-12 2013  

Officiële Gemeente pagina's van Landerd

Advertisement