Page 1

Gemeentehuis Landerd Kerkstraat 39, Postbus 35, 5410 AA Zeeland, tel.nr. (0486) 458111, fax (0486) 458222 e-mail: info@landerd.nl, website: www.landerd.nl De gemeente Landerd werkt uitsluitend op afspraak. Waar moet u een afspraak voor maken? U maakt in principe altijd vooraf een afspraak als u de gemeente wil bezoeken. - Gaat het om vragen over burgerzaken of documenten? Dan kunt u een afspraak inplannen via de website www.landerd.nl of via telefoon-nummer 458 111. - Gaat het om vragen over bouwen,  vergunningen of sociale zaken? Maak dan telefonisch een afspraak via telefoonnummer 458 111. Waarvoor kunt u terecht zonder afspraak? - het ophalen van zakken voor het plastic verpakkingsmateriaal - ja/nee stickers - het afgeven van poststukken of documenten - gevonden en verloren voorwerpen Telefonische bereikbaarheid Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur. Portefeuilleverdeling Burgemeester Bakermans: algemene zaken, openbare orde en (integrale) veiligheid, personeelszaken, Informatie-en automatiseringsbeleid Wethouder H. Tindemans (Progressief Landerd): openbare werken, financiën, handhaving, duurzaamheid, natuur en landschapsbeleid, monumenten, toerisme en recreatie, vervoer Wethouder H. van Dongen (CDA): VROM, (inclusief centrumplannen Schaijk en Zeeland) en economische zaken Wethouder P. Raaijmakers (DS97): Welzijn, sociale zaken, onderwijs

GEMEENTENIEUWS Wijziging openingstijden burgerzaken Vanaf 14 oktober 2013 wijzigen de openingstijden van de afdeling Burgerzaken. De openingstijden worden dan: maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.00 uur woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur dinsdagavond van 16.30 tot 19.30 uur (de burgerlijke stand is dicht)

Controlebericht NL-alert op 4 november

Kijk nu op nl-alert.nl of je mobiel al geschikt is voor NL-Alert

Afspraak maken De gemeente werkt uitsluitend op afspraak. Voor vragen over burgerzaken of het aanvragen van documenten kunt u een afspraak inplannen via onze website of telefonisch via (0486) 458 111.

Op maandag 4 november rond 12.00 uur wordt het NL-Alert controlebericht uitgezonden, tegelijk met de maandelijkse sirenetest. Aan de hand van dit controlebericht kun je nagaan of je mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Heb jij je telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert?

Online regelen Bij de gemeente Landerd kunt u ook een aantal zaken eenvoudig digitaal regelen met uw DigiD: een uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie aanvragen; - een Eigen Verklaring (rijbewijs); - een uittreksel Burgerlijke Stand; - een verhuizing doorgeven (kosteloos); - een verzoek geheimhouding persoonsgegevens indienen (kosteloos); - een wijziging in uw naamgebruik aanvragen (kosteloos).

Hoe kan ik mijn mobiel instellen voor NL-Alert? Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet je telefoon geschikt zijn en moet je NL-Alert instellen op je mobiele telefoon. Op www.nl-alert.nl vind je de instructies om NL-Alert op jouw mobiele telefoon in te stellen. Dan weet je bij een volgende noodsituatie ook direct wat er aan de hand is en wat je moet doen.

Voor de dinsdagmiddag en de donderdagmiddag is er zeer weinig animo voor het maken van een afspraak voor Burgerzaken. Wij hebben daarom besloten om de afdeling Burgerzaken dan niet meer open te stellen. In plaats hiervan is de afdeling op woensdagmiddag open. Handig wanneer u een reisdocument voor uw kind(eren) wilt aanvragen. Zij moeten hier immers bij aanwezig zijn.

De betaling gaat via de internetkassa waarbij gebruik gemaakt kan worden van een aantal betaalmethoden.

Voortgang bouw Kindcentrum Zeeland Op 3 oktober hebben de mannen op de bouwplaats van het Kindcentrum Zeeland de vloeren boven de kruipruimten van de school geplaatst. In de kruipruimten zijn de binnen rioleringen reeds gelegd. In dit tempo is aan het eind van de dag de hele vloer gelegd. Onder andere de installaties in de kruipruimten zijn aanpasbaar aan veranderende situaties in de toekomst en op die manier wordt er duurzaam gebouwd. De vloer voor het speellokaal voor de onderbouw is ook al gestort en daarmee wordt goed zichtbaar hoe het speellokaal er straks uit gaat zien. De gemeentelijke projectleider en uitvoerder op de bouwplaats bespreken dagelijks de voortgang van de bouw, die voorspoedig verloopt en mooi op schema ligt.

Afspraken met de burgemeester en wethouders U kunt via de secretaresse mevrouw van Dongen of mevrouw Dekkers een afspraak maken met de burgemeester of een van de wethouders. Telefoon bestuurssecretariaat: 0486-458230. Raadhuis Pastoor van Winkelstraat 5, 5374 BG Schaijk. In het raadhuis vinden de raads- en commissievergaderingen plaats. Gemeentewerf Runstraat 59a te Schaijk, tel.nr. (0486) 458111. Geopend: maandag t/m vrijdag 08.00-12.00 uur. Politie Wijkagent Schaijk/Reek: Femke van Eerd, tel. 0900 8844, femke.van.eerd@brabant-noord.politie.nl Wijkagent Zeeland: Gerrit van de Kerkhof, tel. 0900 8844, gerrit.van.de.kerkhof@brabant-noord.politie.nl Politieloket Schaijk: Schutsboomstraat 12, 5374 CC Schaijk. Geopend: maandag van 14.00-16.00 uur, woensdag van 16.00-18.00 uur en zaterdag van 10.00-12.00 uur. • 112 bij spoed, levensgevaar en heterdaad • 0900-8844 voor aangifte, vragen, meldingen (lokaal tarief) • 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem • www.politie.nl/brabant-noord voor internetaangifte en informatie.

Het toekomstige speellokaal onderbouw

Volg de bouw via foto en film De voortgang van de bouw van het kindcentrum wordt gefilmd door Landerd TV. Regelmatig worden er filmpje geplaatst op youtube zodat iedereen de bouw kan volgen. Kijk op: http://www.landerdfotografie.nl/flickr.html Ook wordt de bouw gefotografeerd. Voor een prachtig overzicht vanaf de start tot heden kijk je op: http://www.youtube.com/watch?v=hYvskx_WlCA

VrijwilligersEvent

Kinderlintje

Gemeente Landerd bedankt haar vrijwilligers op 22 november!

Aanmelden kinderen voor een kinderlintje

Omdat vrijwilligers onmisbaar zijn voor onze samenleving, organiseert de gemeente Landerd samen met vrijwilligers, het vrijwilligerspunt van Vivaan en organisatie Ik hou van Brabant, het VrijwilligersEvent. Ook dit jaar wil de gemeente alle vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet. Zonder vrijwilligers zouden veel verenigingen en organisaties in Landerd het moeilijk hebben. Ongemerkt zetten veel mensen zich vrijwillig in als trainer, voorzitter, secretaris, penningmeester of als webmaster. Ben jij vrijwilliger in Landerd? Noteer dan alvast vrijdagavond 22 november 2013 (19.30 – 23.00 uur) in je agenda. Locatie: gemeenschapshuis ‘Wapen van Reek’. Hou de (social) media (www.facebook.com/gemeentelanderd) en je omgeving scherp in de gaten zodat je weet waar en wanneer je je aan kunt melden. Binnenkort maken wij het programma bekend. Wij zien je graag op vrijdag 22 november, tot dan!

Melding Openbare Ruimte Gaten in de weg? Overhangende begroeiing? Verzakte stoeptegels? Andere hinderlijke zaken? Maak een Melding Openbare Ruimte! Dit kunt u doen via www.landerd.nl / digitaal loket / Melding Openbare Ruimte

Meer informatie? www.landerd.nl

De vloeren worden boven de kruipruimten geplaatst

Voor de vierde keer worden in Landerd de kinderlintjes uitgereikt. De kinderlintjes worden uitgereikt op 29 januari 2014 tijdens de voorleeswedstrijden van de gemeente Landerd. Wie komen er in aanmerking voor een kinderlintje? • Kinderen die in de gemeente Landerd wonen en daar actief zijn. • Kinderen die iets bijzonders hebben gedaan. • Kinderen die (meerdere malen) activiteiten hebben ondernomen die een meerwaarde hebben voor een ander. • Kinderen hebben de activiteiten op vrijwillige basis gedaan • Kinderen moeten tussen de 9 en 14 jaar oud zijn. Een officiële jury beoordeelt de aanvragen voor een kinderlintje. U kunt een aanvraagformulier downloaden op de website van de gemeente: www.landerd.nl of deze opvragen bij mevrouw Dekkers van het bestuurssecretariaat van de gemeente telefoon: 0486-458230 of e-mail: eugenie.dekkers@landerd.nl. Ook voor vragen over het kinderlintje kunt u bij haar terecht. U kunt een kind aanmelden tot uiterlijk 21 december 2013 Bij de aanmelding van een kind moet u duidelijk motiveren waarom uw kandidaat een lintje verdient. Vergeet hierbij niet toe te lichten om welke activiteit(en) het gaat. De jury let speciaal op de bijzonderheid van de activiteit, de uitstraling van de verdiensten en de voorbeeldfunctie voor anderen. woensdag 9 oktober 2013 | 11


GEMEENTENIEUWS Werken op afspraak Even een omslag in het denken: werken op afspraak. Sinds 1 mei 2013 werkt de gemeente Landerd op afspraak. Er is dus geen vrije inloop meer. Voor producten zoals een aangifte burgerlijke stand, een reisdocument, een rijbewijs of aangifte van verhuizing maakt u voortaan online een afspraak. De voordelen? U hoeft niet lang te wachten, u kunt uw afspraak 24/7 inplannen en wij helpen u direct en efficiënt. Even wennen, maar het werkt goed en snel In de publiekshal ervaren wij voornamelijk positieve reacties op het werken op afspraak. In het begin waren er aarzelende reacties. Maar zodra bezoekers merken hoe snel ze geholpen worden, bevalt de werkwijze heel goed. Bezoekers geven zelfs complimenten over de snelle en prettige werkwijze. Wanneer u uw afspraak online maakt, geeft u vooraf al veel informatie over het doel van uw komst. en treft u daardoor een beter voorbereide baliemedewerker. We helpen u dus sneller en beter.

Voorheen kon tijdens avondopenstellingen de wachttijd, zeker net voor de vakantietijd, oplopen tot 20 minuten. Daar is nu geen sprake meer van. Door de spreiding van de bezoekers is de drukte is in het Publieksplein afgenomen. De hal is nu een plek waarin wij inwoners in alle rust kunnen helpen. We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen meteen gewend is aan het werken op afspraak. Daarom houden we een overgangsperiode aan. Voor bezoekers die zonder afspraak binnenlopen, plannen we zo snel mogelijk alsnog een afspraak in. Zo mogelijk voor dezelfde dag of indien u dit wenst op een ander tijdstip Hoe maakt u een afspraak? Op www.landerd.nl vindt u aan de rechterzijde van de homepage de button ‘Afspraak maken’. Via deze button gaat u naar de producten en diensten van burgerzaken, waarvoor u online een afspraak kunt maken. Van de gemaakte afspraak krijgt u automatisch een bevestiging per e-mail waarin u ook de

benodigdheden voor uw product aantreft. U kunt ook telefonisch een afspraak regelen via 0486458111. Online regelen? Bij de gemeente Landerd kunt u ook eenvoudig digitaal een uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie aanvragen, een Eigen Verklaring (rijbewijs), een uittreksel Burgerlijke Stand, een verhuizing doorgeven (kosteloos), een verzoek geheimhouding persoonsgegevens indienen (kosteloos) of een wijziging in uw naamgebruik aanvragen (kosteloos). De betaling gaat via de internetkassa waarbij gebruik gemaakt kan worden van een aantal betaalmethoden. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

Gratis ophalen grof groenafval

Kom in Beweging!

Op de volgende dagen kunnen inwoners binnen de bebouwde kommen van Schaijk, Zeeland, Reek en ’t Oventje, hun grof groenafval gratis op laten halen:

Kom in Beweging! Kan jouw dorp leuker, beter en leefbaarder worden door meer beweging of sport? Kun je daar een mooi project voor bedenken? Doe dan mee met de Brabantse Dorpen Derby! De derde editie van dit spektakelstuk heeft als thema sport en beweging. Bundel je krachten met je vereniging, buren, klasgenoten of vrienden, ga de strijd aan en ... win minimaal 10.000 euro voor jouw project, voor jouw dorp!

- Dinsdag - Dinsdag - Dinsdag - Dinsdag - Dinsdag

29 oktober 5 november 12 november 19 november 26 november

Met deze service komen we de inwoners binnen de bebouwde kommen tegemoet als zij door snoeiwerkzaamheden en aanpassingen van de tuin extra grof groenafval hebben. Zij hebben over het algemeen minder mogelijkheden om grotere hoeveelheden groen zelf te composteren. In tegenstelling tot voorgaande jaren mag per perceel niet meer dan 3 m3 grof groenafval per perceel worden aangeboden. Er kan maar eenmaal per perceel worden aangeboden. AANMELDEN Woont u binnen de bebouwde kom en wilt u gratis grof groenafval op laten halen? Dan kunt u dit uiterlijk maandag vóór 12.00 uur vóór de ophaaldag melden. Geef uw naam, adres, telefoonnummer, hoeveelheid (uitgedrukt in m3) en gewenste ophaaldag (29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november 2013) op. Hiervoor kunt u het digitale formulier op de website van de gemeente Landerd raadplegen en invullen (www.landerd.nl - online regelen - afval, natuur en milieu - aanvraagformulier ophalen grof groenafval).

VOORWAARDEN voor het gratis op laten halen van het grof groenafval: - er moet duidelijk sprake zijn van grof groenafval; - het geldt alleen voor woningen (waar het grof groenafval vrijkomt) binnen de bebouwde kommen; - u kunt maar éénmaal, per adres, grof groenafval aanbieden; - het groen moet zoveel mogelijk gebundeld zijn (lengte ongeveer 1 meter.); - de hoeveelheid mag maximaal 3 m3 bedragen; - het groen moet zo aan de openbare weg of op de inrit liggen dat de vrachtwagen er bij kan; - het groenafval mag pas het weekend vóór de aangemelde ophaaldag op openbaar terrein gedeponeerd worden; - het moet gaan om een redelijke hoeveelheid groenafval. Kleine hoeveelheden kunt u gewoon in de groene container te deponeren. Door een groot aantal aanmeldingen voor een gewenste ophaaldag, kan het zo zijn dat pas een dag later het grof groenafval wordt opgehaald. Bied wel altijd het grof groenafval op de gewenste ophaaldag (dinsdag) aan. ALTERNATIEF Ook kunt u het grof groenafval wekelijks (gratis tot 2 m3; daarboven € 5 per ½ m3 (of gedeelte daarvan) zelf wegbrengen naar de Milieustraat, Maaskade 28 te Oss (Industrieterrein Elzenburg). Openingstijden Milieustraat Oss: woensdag, donderdag en vrijdag: 13.00-17.00 uur en zaterdag: 09.00-15.00 uur. Legitimatie verplicht.

Groot compliment voor tennisverenigingen en stichting de Viervoeter Onlangs bood wethouder Raaijmakers namens het college een taart aan, aan het bestuur van tennisvereniging Set’77. In 2004 zijn in de gemeente Landerd de tennisaccommodaties van de tennisvereniging Reek, Set ’77 (Zeeland) en De Witte Schare (Schaijk) geprivatiseerd. Daarnaast werden ook de activiteiten van Stichting De Viervoeter geprivatiseerd. De privatisering van deze verenigingen en stichting betekende voor de besturen dat ze zelf verantwoordelijk werden voor hun financiële huishouding en het volledige onderhoud van de accommodatie(s).

Er is sprake van een gezonde financiële situatie bij voornoemde verenigingen en de stichting en er is door hen ook voldoende gereserveerd om in de toekomst aan de onderhoudsverplichtingen ten aanzien van de aan hun toevertrouwde accommodatie te kunnen voldoen. Het gemeentebestuur is van mening dat de besturen van alle tennisverenigingen in de gemeente Landerd en Stichting De Viervoeter een groot compliment verdienen over het door hen gevoerde beleid in de afgelopen 9 jaren.

Valt jouw dorp in de prijzen? De negen beste ideeën gaan door naar de finale waarin ze gecoacht worden door een bekende Brabantse sporter. De finalisten verdienen elk 10.000 euro en professioneel advies voor hun project. Voor de top 3 zijn er aanvullend mooie hoofdprijzen te winnen van respectievelijk 25.000 euro, 12.500 euro en 7.500 euro. Hiermee kan je écht een verschil maken voor de leefbaarheid in jouw dorp.

U vindt de bedoelde producten op de homepage van de gemeente Landerd (www.landerd.nl), onder het kopje ‘Online regelen’. Tips voor een snelle service - Raadpleeg vóór een bezoek aan het gemeentehuis zo mogelijk altijd eerst de website www.landerd.nl. - Zorg dat u alle benodigde papieren meeneemt. Ga op www.landerd.nl (naar de zoekfunctie bij ‘Waar mee kunnen wij u helpen?’, maak een keuze voor het betreffende product) na wat u moet meebrengen of bel eerst even met de medewerkers van het ICL of Burgerzaken, telefonisch bereikbaar op nummer 0486-458111. Zij kunnen formulieren ook vooraf toesturen, zodat u die ingevuld kunt meebrengen (dit geldt niet voor paspoorten, identiteitskaarten of rijbewijzen). Een aantal formulieren is ook vanaf onze website te downloaden. - Neem altijd een identiteitsbewijs mee; u kunt gevraagd worden u te legitimeren.  - Maak een afspraak! U vermijd hiermee wachttijden.

In de schijnwerpers Omroep Brabant besteedt net als de vorige twee edities uitgebreid aandacht aan de finalestrijd met de negen teams. In een tiendelige tv-serie worden de finalisten op de voet gevolgd. Tijdens de live tv- finale op 7 juni 2014 wordt dé winnaar van de Derby 2014 bekend gemaakt. Meer informatie en inschrijven Op www.brabant.nl/dorpenderby lees je hoe je mee kunt doen. Inschrijven kan tot en met 10 november 2013.

Dorpshuizen Landerd zoeken nieuwe bestuurders per 1 november 2013 In mei 2013 heeft de gemeente een brief ontvangen van het bestuur van de Stichting Dorpshuizen Landerd. In deze brief kondigt het bestuur haar terugtreden aan. Oproep aan inwoners De gemeente roept de inwoners van de drie kernen op actief met ons te zoeken naar geschikte bestuurskandidaten of uzelf te melden als kandidaat-bestuurslid. Als bestuurslid kunt u ervoor zorgen dat de dorpshuizen op een goede manier kunnen functioneren in onze lokale gemeenschappen. Het is de bedoeling dat er met ingang van 1 november 2013 nieuwe bestuursleden gevonden zijn om

daarna een soepele overgang van het huidige bestuur naar de nieuwe bestuurssituatie mogelijk te maken. Suggesties Heeft u als inwoner van Landerd suggesties over hoe de toekomst van onze dorpshuizen (op een andere/ nieuwe manier) gewaarborgd kan worden, meldt dit ons dan. Aanmelden en nadere informatie Om u aan te melden of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Peter Raaijmakers of Chris .Remmen, hoofd afdeling Samenleving. Telefoonnummer: 0486-458111, e-mail: info@landerd.nl

Activiteiten- en evenementenkalender Wo. 09-10-2013 t/m Za. 12-10-2013 Collecte Nederlandse Brandwonden Stichting Wo. 16-10-2013 van 09:00 uur – 17:00 uur Levend ganzenbordspel, Zeeland, Stg. Jeugdbelangen Zeeland Za. 19-10-2013 Start tussen 07:00 uur – 10:00 uur, einde 15:00 uur Herfstwandeltocht, Maashorst, Stg. Pater Vos India

Het bestuur van tennisvereniging Set 77 ontving van wethouder Raaijmakers een taart als blijk van waardering voor de geslaagde privatisering 12 | woensdag 9 oktober 2013

Za. 19-10-2013 12:00 uur tot 00:00 uur - Zo. 20-10-2013 11:00 uur tot 16:00 uur Kampvuur, Palmstraat 8, Nederlandse Toeristen Kampeer Club Zo. 20-10-2013 van 08:00 uur – 17:00 uur ATB-toertocht, In en rondom Maashorst / Herperduin, TWC Coppi Herpen

Meer informatie? www.landerd.nl


GEMEENTENIEUWS Keuringsleeftijd rijbewijs

Bezwaarschriftcommissie

Vanaf 1 januari 2014 keuringsleeftijd rijbewijs van 70 naar 75 jaar.

Datum: Plaats:

Vanaf uw 70e jaar moest u voorheen voor de verlenging van uw rijbewijs elke 5 jaar een medische keuring ondergaan. Vanaf 1 januari 2014 gaat de keuringsleeftijd omhoog naar 75 jaar. Door de verhoging van de keuringsleeftijd naar 75 jaar kunnen kosten bespaard worden van bijvoorbeeld: - De Eigen verklaring (rijbewijs); - Het huisartsenbezoek; - Een eventueel extra onderzoek door een medisch specialist.

14 oktober 2013 raadzaal

HOORZITTINGEN 19.00 uur Openbaar

Bezwaarschrift van de heer mr. Drs. A.M. van Engelen van Van Laake/Engelen advocaten, namens de heer A.G. Hendriks, inzake het verlenen van een omgevingsvergunning

beh. ambtenaar

K. van Rooij en M. Niekus

De geldigheidsduur van rijbewijzen is vanaf 2014 als volgt: - Jonger dan 60 jaar - Tussen 60 en 65 jaar - Tussen 65 en 70 jaar - Tussen 70 en 75 jaar - 75 jaar of ouder

Na verlenging is uw rijbewijs 10 jaar geldig. De medische keuring is niet nodig. Na verlenging is uw rijbewijs maximaal 10 jaar geldig. De medische keuring is niet nodig. Uw nieuwe rijbewijs is geldig tot 75 jaar. De medische keuring is niet nodig. Uw verlengde rijbewijs is maximaal 5 jaar geldig. De medische keuring is alleen nodig als uw oude rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag. Uw rijbewijs is maximaal 5 jaar geldig. Als u uw rijbewijs verlengt, is de medische keuring verplicht.

Let op! Vanaf 2014 hoeven automobilisten en motorrijders pas naar een arts voor een rijbewijskeuring als het rijbewijs afloopt op of na de 75ste verjaardag. Verloopt uw rijbewijs in 2014? En bent u op de datum waarop uw rijbewijs verloopt jonger dan 75 jaar? Dan is het belangrijk of u bij de vorige rijbewijsvernieuwing een Eigen verklaring naar het CBR hebt gestuurd. Is dat zo, dan hoeft u in 2014 alleen een door u ingevulde Eigen verklaring op te sturen naar het CBR. Een keuring door een arts is niet nodig. Hebt u bij de vorige verlening van uw rijbewijs géén Eigen verklaring opgestuurd? Dan kunt u tot 2014 wachten met het vernieuwen van het rijbewijs. Een Eigen verklaring of een keuring zijn niet nodig. U kunt uw rijbewijs via de gemeente vernieuwen. Medische keuring rijgeschiktheid Zorg dat u de medische keuring op tijd aanvraagt bij het CBR. Voordat uw rijbewijs verloopt, ontvangt u hiervan bericht van de RDW. Bij de medische keuring controleren keuringsartsen onder meer uw gezichtsvermogen en bloeddruk. Bij een rijbewijskeuring moet u een eigen verklaring invullen. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente of bij het CBR. Een Eigen verklaring rijbewijs kunt u aanvragen op www.landerd.nl onder het kopje ‘Online regelen’, kies vervolgens voor ‘aanvraag Eigen verklaring rijbewijs (geneeskundige verklaring)’. U kunt 24 uur per dag gebruikmaken van deze digitale dienstverlening. U wordt, door middel van het invullen van een aantal formulieren, door de betreffende transactie geleid. Daarna krijgt u een samenvatting van uw antwoorden. Als deze samenvatting klopt, kunt u uw formulieren verzenden. Na verzending ontvangt u een ontvangstbevestiging met een referentienummer per e-mail. Als bijlage ontvangt u de samenvatting. Het referentienummer is belangrijk als u later vragen heeft aan de gemeente over uw Eigen verklaring rijbewijs. Met het referentienummer kunnen wij u snel verder helpen. De gemeente Landerd werkt uitsluitend op afspraak. Maak online een afspraak voor een Eigen Verklaring rijbewijs via www.landerd.nl. Telefonisch een afspraak maken kan natuurlijk ook: u kunt bellen met de medewerkers van het Informatiecentrum Landerd (ICL) onder telefoonnummer 0486-45 81 11. Zij zijn telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag van 08.30 -17.00 uur, op dinsdag van 08.30 -19.30 uur en op vrijdag van 08.30 - 16.00 uur.

Afspraak maken? www.landerd.nl of via telefoon-nummer 458 111

Gevonden en verloren voorwerpen Gevonden en verloren voorwerpen kunnen bij de gemeente (en niet bij de politie) worden gemeld tijdens kantooruren bij de receptie van het gemeentehuis aan de Kerkstraat 39 te Zeeland, telefoonnummer 0486-458111. Staat uw gevonden of verloren voorwerp niet (meer) op de lijst dan kunt u altijd navraag doen. Let op: Voor het doen van aangiften van verloren waardepapieren zoals rijbewijs of paspoort dient u zich wel bij de politie te melden! De afgelopen weken zijn de volgende zaken gemeld: GEVONDEN VOORWERPEN - 5-9-2013, Melkpad, Zeeland. Zwarte Gazelle damesfiets, type superieur special. - 2012-2013, Raadhuis, Schaijk. Zwart lederen herenjas van Donar. VERLOREN VOORWERPEN - 07-09-2013, gemeente Landerd, Zwarte Galaxy brandweerpieper, IP 54. - 21-09-2013, Tussen Heibloemstraat en Rijksweg te Schaijk, richting Luijtenbroek. Sleutelbos, ring met 8 sleutels, waarvan 1 grote kluissleutel en kleine ontluchtingssleutel. - 25-09-2013, in Reek. Bruine herenportemonnee met 2 paspoorten, 1 rijbewijs, foto’s van kinderen, 2x CZ pasje, keuringskaart militaire dienst, kaartje bloeddonor. - 09-2013, in bushalte kerstraat/Peelweg te Zeeland, Groene damesfiets van het merk Union, type Safari. - eind september, Erfdijk, Herpen. Herenzonnebril op sterkte in fel blauw doosje. VERMISTE/GEVONDEN DIEREN Dierenopvang Maasland, afdeling Oss, regelt de opvang en de registratie van gevonden en zoekgeraakte (huis)dieren. Indien u een huisdier vermist, kunt u binnen 2 weken contact opnemen met: Dierenopvang Maasland, afdeling Oss, Aengelbertlaan 30, 5342 LA Oss, tel. 0412-638497 of met de dierenambulance, tel. 0888-11341006. Meer informatie? www.landerd.nl

Drank- en Horecawet De burgemeester van Landerd maakt bekend dat hij op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet vergunning onder voorschriften heeft verleend aan: - Stichting Dorpshuizen Landerd voor de uitoefening van het horecabedrijf in de inrichting gelegen aan Pastoor Van Winkelstrat 11 te Schaijk (vergunning verzonden op: 03-10-2013). - Voetbalvereniging VCO voor de uitoefening van het horecabedrijf in de inrichting gelegen aan Voor-Oventje 17b te Zeeland (vergunning verzonden op 03-10-2013). Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking daarvan bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij de burgemeester/het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen, mits een spoedeisend belang dat vereist. Van de verzoeker om een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. Meer informatie over het indienen van bezwaar en beroep kunt u vinden op onze website www.landerd.nl.

Raadsvergadering en Voorbereidende Vergaderingen Op donderdag 7 november 2013 vergadert de gemeenteraad van Landerd. Er worden deze cyclus ook twee Voorbereidende Vergaderingen gehouden, namelijk op dinsdag 29 en woensdag 30 oktober 2013 Voorbereidende Vergaderingen zijn bedoeld voor “technische” (niet politieke!) voorbereiding van voorstellen die in een later stadium ter besluitvorming aan de raad worden voorgelegd. Tevens zijn ze bedoeld voor bespreking van bepaalde thema’s, startnotities en dergelijke. Voorbereidende Vergaderingen worden bemenst door een raadslid per fractie + een gast per fractie. De betreffende fractie bepaalt zelf wie het raadslid mee neemt; de “gast” kan dus een fractiegenoot zijn, maar ook een achterbanlid, of een door de fractie meegebrachte deskundige of belanghebbende/belangstellende. Het is uitdrukkelijk de bedoeling (overigens uitgaande van ieders rol in het dualistisch proces) dat tijdens Voorbereidende Vergaderingen ook de bestuurlijk verantwoordelijke wethouders, desgewenst bijgestaan door ambtenaren, een actieve rol vervullen. Zowel raadsvergaderingen als Voorbereidende Vergaderingen zijn openbaar en worden gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5). Alle vergaderingen beginnen om 19.30 uur Op deze pagina zijn de agenda’s van de vergaderingen afgedrukt. (De agenda van de Voorbereidende Vergaderingen is in de Omroeper slechts gedeeltelijk afgedrukt; de wijze van behandeling en de deelnemers aan het betreffende agendapunt zijn daarin namelijk niet vermeld. Daarvoor wordt u verwezen naar de gemeentelijke website) inzage stukken De (voorlopige) agenda’s met bijbehorende voorstellen liggen ter inzage in de bibliotheken van Schaijk en Zeeland, in het gemeentehuis in Zeeland (kamer griffier) en in het Wapen van Reek. De voorstellen zijn bovendien geplaatst op de gemeentelijke website (gekoppeld aan de betreffende agenda’s) Degenen die de op de voorstellen betrekking hebben achterliggende stukken (zoals B&W-besluiten, tekeningen etc.) in willen zien of nog vragen hebben kunnen contact opnemen met de griffier (J.Huijs). Dat gaat het eenvoudigste door even te bellen (tel 0486-458211). spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen (geldt niet voor de Voorbereidende Vergadering van 10 september 2013). In een Voorbereidende Vergadering wordt daar per inhoudelijk agendapunt een kwartier voor uitgetrokken. Ieder heeft het recht om over het onderwerp vijf minuten te spreken, tenzij er meer dan drie sprekers zijn; dan wordt de beschikbare tijd van 15 minuten evenredig over de sprekers verdeeld. In een raadsvergadering wordt voor het spreekrecht in totaal een half uur voor uitgetrokken. Iedereen heeft het recht om aan het begin van de raadsvergadering vijf minuten te spreken, tenzij er meer dan zes sprekers zijn; dan wordt de beschikbare tijd van 30 minuten evenredig over de sprekers verdeeld. Er kan in de raadsvergadering in beginsel gesproken worden over alle onderwerpen, dus ook over onderwerpen die niet op de (voorlopige) agenda staan. Het woord kan evenwel niet worden gevoerd: - over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter open staat of open gestaan heeft. - over benoemingen, keuzen,voordrachten of aanbevelingen van personen - indien een klacht op grond van artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend Voor nadere informatie over het spreekrecht en aanmelding om gebruik te maken van dit recht dient eveneens contact opgenomen te worden met de griffier. woensdag 9 oktober 2013 | 13


GEMEENTENIEUWS Agenda Voorbereidende Vergadering van dinsdag 29 oktober 2013 - Opening - Vaststelling afsprakenlijsten Voorbereidende Vergaderingen De afsprakenlijsten van de Voorbereidende Vergaderingen van 10 en 11 september 2013 worden ter vaststelling aangeboden. De afsprakenlijsten zijn ook op de gemeentelijke website geplaatst. Aldaar kan tevens, middels het aanklikken van geluidsfragmenten, beluisterd worden wat dienaangaande exact gezegd is. - (informerend/opinierend) Stand van zaken regionale samenwerking 5-sterren Noordoost Brabant Vandaag wordt u bijgepraat over de regionale samenwerking 5-sterren Noordoost Brabant. - (voorbereidend) Raadsvoorstel tot vaststelling van de aangevulde beleidsnota “Duurzame locaties veehouderij” Op 23 mei 2013 heeft de raad de beleidsnota “Duurzame locaties veehouderij” vastgesteld. De nota regelt welke eisen aan welke bedrijfsontwikkelingen worden gesteld. Vandaag ligt een raadsvoorstel tot aanvulling van de beleidsnota voor. Dit voorstel wordt tevens geagendeerd voor de raadsvergadering van 7 november 2013. - (informerend/opinierend) Stand van zaken stimuleringsmaatregelen woningbouw en bedrijventerreinen Ter stimulering van de woningbouw heeft de gemeente Landerd in 2012 een aantal stimuleringsmaatregelen ingevoerd. Vandaag komt de stand van zaken van de stimuleringsmaatregelen, zowel met betrekking tot de woningbouw als met betrekking tot bedrijventerreinen, aan de orde. - (informerend/opinierend) Bespreken overwegingen door de raad op 18 september 2013 genomen aanhoudingsbesluit ex artikel 7 Wet geurhinder en veehouderij (Wgv) Vandaag wordt gesproken over de overwegingen die betrekking hebben op bovenvermeld in de besloten raadsvergadering van 18 september 2013 genomen raadsbesluit. - Sluiting

Agenda Voorbereidende Vergadering van woensdag 30 oktober 2013 - Opening - (voorbereidend) raadsvoorstel uitgangspunten accommodatiebeleid Gelet op diverse ontwikkelingen op het terrein van onze gemeentelijke accommodaties heeft het college behoefte aan duidelijke uitgangspunten/kaderstelling. Vandaar een daarop betrekking hebbend voorstel van het college, dat vanavond aan de orde wordt gesteld. Dit voorstel wordt tevens geagendeerd voor de raadsvergadering van 7 november 2013. - (informerend/opinierend) informatieverstrekking Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) De gemeente Landerd heeft besloten aan te sluiten bij de BSOB. Vanavond komt mevrouw M.Vrisou van Eck van BSOB een toelichting geven op de afgelopen periode. - Sluiting

Voorlopige agenda raadsvergadering van donderdag 7 november 2013 - Opening - Spreekrecht voor het publiek Op grond van het “Reglement van orde voor de gemeenteraad van Landerd” wordt –binnen bepaalde randvoorwaarden- aan het publiek de gelegenheid geboden het woord te voeren. Dat mag over alle onderwerpen, dus ook over onderwerpen die niet op de agenda staan. - Trekking stemmingscijfer De voorzitter van de raad bepaalt door middel van het trekken van een naambriefje uit een bokaal bij welk raadslid een eventuele hoofdelijke stemming zal beginnen - Vaststelling agenda Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast. - Besluitenlijsten van de raadsvergaderingen van 18 september 2013 De vermelde Besluitenlijsten (openbare en besloten raadsvergadering) worden ter vaststelling aangeboden. De Besluitenlijsten zijn ook op de gemeentelijke website geplaatst. Aldaar kan tevens, middels het aanklikken van geluidsfragmenten, beluisterd worden wat dienaangaande exact gezegd is. - Ingekomen stukken, rondvraag en mededelingen a Alle ingekomen stukken en schriftelijke mededelingen worden op een lijst gezet. Per stuk/mededeling wordt door de voorzitter voorgesteld wat daarmee te doen, bij voorbeeld “voor kennisgeving aannemen” of “om advies in handen van het college stellen”. Voor het geval een raadslid over een ingekomen stuk inhoudelijk wil praten dan wordt dat stuk doorgeschoven naar de eerstvolgende Voorbereidende Vergadering. b Dit agendapunt biedt de raadsleden gelegenheid vooraf schriftelijk aangekondigde vragen te stellen aan de voorzitter en aan de bestuurlijk portefeuillehouders. Slechts in dringende gevallen worden raadsleden thans in de gelegenheid gesteld aan het college ook nog andere vragen te stellen.Tevens biedt dit onderdeel raadsleden gelegenheid vragen te stellen aan elkaar over alles wat men van belang acht. c Mededelingen van het college worden schriftelijk gedaan en op de onder “a” vermelde lijst geplaatst. Slechts in dringende gevallen worden collegeleden thans in de gelegenheid gesteld mondelinge mededelingen te doen. De collegeleden zijn –elk voor een gedeelte- bestuurlijk portefeuillehouder - Uitgangspunten accommodatiebeleid Gelet op diverse ontwikkelingen op het terrein van onze gemeentelijke accommodaties heeft het college behoefte aan duidelijke uitgangspunten/kaderstelling. Vandaar een daarop betrekking hebbend voorstel van het college. Dit voorstel is ook aan de orde geweest in de Voorbereidende Vergadering van 30 oktober 2013. Bestuurlijk portefeuillehouder is wethouder Raaijmakers - Voorstel tot vaststelling van de Programmabegroting 2014 (reeds in uw bezit) Met inachtneming van de politieke algemene beschouwingen over o.a. de Kadernota die afgelopen voorjaar zijn gehouden, en rekening houdend met geactualiseerde informatie, biedt het college thans de Programmabegroting 2014 ter vaststelling aan. Het voorstel heeft ook betrekking op de beschikbaarstelling van de investeringskredieten voor 2014. Dit voorstel behoort tot de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het gehele college. - (voorbereidend) raadsvoorstel tot vaststelling van de aangevulde beleidsnota “Duurzame locaties veehouderij” Op 23 mei 2013 heeft de raad de beleidsnota “Duurzame locaties veehouderij” vastgesteld. De nota regelt welke eisen aan welke bedrijfsontwikkelingen worden gesteld. Vandaag ligt een raadsvoorstel tot aanvulling van de beleidsnota voor. Dit voorstel is ook aan de orde geweest in de Voorbereidende Vergadering van 29 oktober 2013. Bestuurlijk portefeuillehouder is wethouder Van Dongen - Werkgeverschap griffier De gemeenteraad is formeel de werkgever van de griffier. Tot op heden is de werkgeversrol praktisch ingevuld door de burgemeester, samen met enkele fractievoorzitters. De rechtspositieregelingen zijn namens de raad door het college vastgesteld. Dat is formeel niet helemaal correct. Om die reden wordt door het presidium voorgesteld om enkele besluiten te nemen, onder andere het instellen en bemensen van een werkgeverscommissie. Bestuurlijk portefeuillehouder is de burgemeester - Sluiting De bij de agendapunten vermelde portefeuillehouders worden bij deze uitdrukkelijk uitgenodigd deel te nemen aan de behandeling van de betreffende agendapunten voor het zo nodig geven van nadere informatie De uitzending van van Landerd-TV de L-fm begint om 19.00 uur. Begonnen wordt met het doornemen van de raadsagenda met de griffier. De raadsvergadering vangt aan om 19.30 uur en eindigt om ca. 22.30 uur. Na sluiting van de raadsvergadering organiseert Landerd-TV nog een korte nabeschouwing waaraan enkele personen die aan de vergadering hebben deelgenomen meewerken; ook de nabeschouwing wordt rechtstreeks uitgezonden op de TV en de radio.

14 | woensdag 9 oktober 2013

Meer informatie? www.landerd.nl


GEMEENTENIEUWS Omgevingsvergunningen Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning: - Domineeshoef 4a, 5374 NK Schaijk; bouwen van een manege (ontvangen 24 september 2013) - Bulder 12, 5374 MJ Schaijk; bouwen van een vrijstaand bijgebouw (ontvangen 21 september 2013) - Palmstraat 9, 5374 PC Schaijk; bouwen van een garage (aanvraag ontvangen 19 september 2013) - Rijksweg 84, 5374 KZ Reek; realiseren van een mantelzorgwoning in een schuur (ontvangen 24 september 2013) - Rietbroekstraat ong. te Schaijk; het kappen van 2 bomen t.b.v. waterloopverbreding (ontvangen 25 september 2013) - Haagstraat 6, 5374 CT Schaijk; het uitbreiden van een rundveestal (ontvangen 27 september 2013) - In de Overlaat 1, 5375 BL Reek; het vergroten van een melkveestal (ontvangen 27 september 2013)

Bezwaar en voorlopige voorziening: Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na de dag van verzending daarvan bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. U kunt ook digitaal bezwaar indienen via www.landerd.nl (digitaal loket). Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 (Awb) zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: - naam en adres van de indiener - dagtekening - omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht - de gronden waarop het bezwaarschrift rust.

Verlenging termijn van afhandeling van verzoek(en) om omgevingsvergunning: - Middelstraat 5, 5374 AE Schaijk; het milieuneutraal wijzigen van een luchtwassysteem. De termijn van afhandeling is verlengd tot en met 21 november 2013. Besluit verzonden 1 oktober 2013.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Op grond van art. 8:81 Awb kunt u bij de voorzieningenrechter (Rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat er ook een bezwaarschrift is ingediend. Voor het instellen van genoemd verzoek is een griffierecht verschuldigd. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de genoemde rechtbank via http:// loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Zowel voor het digitaal indienen van bezwaar als voor het digitaal verzoeken om voorlopige voorziening, dient u te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Ontvangen sloopmeldingen: - Kerkstraat 20.23, 5411 BA Zeeland; het verwijderen van asbesthoudend vloerzeil uit de kelder en van de zolder (ontvangen 19 september 2013) - Koekampweg 4, 5374 PD Schaijk; het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking van een schuur (ontvangen 24 september 2013) - Zevenhuis 17, 5411 RN Zeeland; het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking van een veldschuur (ontvangen 26 september 2013) - Melding Activiteitenbesluit milieubeheer (artikel 8.40 Wet milieubeheer): Kreitsberg 12, 5411 RH Zeeland; het veranderen van een varkenshouderij. Voor bovenstaande zaken geldt dat in dit stadium van de procedure (nog) geen bezwaar-/beroepschrift kan worden ingediend. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken. Verleende omgevingsvergunningen: - Kerkstraat 33b, 5411 EA Zeeland; het plaatsen van een condensor op het dak van de Aldi-winkel. Besluit verzonden 19 september 2013. - Voederheil 13, 5411 RJ Zeeland; het bouwen van een paardenstal met kantine, carport en bergingen. Besluit verzonden 24 september 2013. - Melkpad 49 en 51, 5411 GC Zeeland; het plaatsen van dakkapellen op de achterzijde van de woningen. Besluit verzonden 25 september 2013. - Kreitsberg 12, 5411 RH Zeeland; omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets voor het wijzigen en uitbreiden van een varkenshouderij. Besluit verzonden 20 september 2013. Huisnummerbesluiten: - Runstraat 79b (bouw hooiberg), 5374 AB Schaijk. Het besluit is verzonden d.d. 24 september 2013. Besluit verlengen termijn advies (art. 7.26 van de Wet milieubeheer): - Korte Dijk 10 en 12 te Zeeland; voornemen als bedoeld in artikel 7.24 van de Wet milieubeheer. De termijn voor het geven van een advies is verlengd met zes weken. Dit besluit is verzonden d.d. 2 oktober 2013.

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreide procedure). Burgemeester en Wethouders van Landerd hebben besloten om met toepassing van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vergunningen te verlenen voor: - Schaijksestraat 2, 5375 KC Reek; het uitbreiden van een manege met een paardenstal en een kantine (dossiernummer HZ-2013-0022) - Hoekstraat 16, 5374 GB Schaijk; het bouwen van een hooiberg (dossiernummer HZ-2011-0277) - Runstraat 79a, 5374 AB Schaijk; het bouwen van een hooiberg (dossiernummer HZ-2013-0030) - Verbindingsweg 5, 5411 NP Zeeland; het bouwen van een hooiberg (dossiernummer HZ-2011-0067) Zij maken daarom bekend dat de vergunningen met ingang van 10 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage liggen bij de afdeling Ruimte. Voor het inzien van de stukken kan een afspraak worden gemaakt (telefoonnummer 0485-458111). De stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Belanghebbenden die eerder een zienswijze tegen het betreffende ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht en belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen binnen bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk een gemotiveerd beroepschrift met betrekking tot het besluit indienen bij de rechtbank Oost-Brabant, locatie ‘s-Hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA, ’s-Hertogenbosch. Als beroep wordt ingesteld kan hierbij tevens om het treffen van een voorlopige voorziening worden gevraagd, mits er sprake is van een spoedeisend belang. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden.

Algemene Plaatselijke Verordening ONTVANGEN AANVRAGEN Aanvraag van: - Stichting PR Halfvasten Zeeland voor de Halfvastenfeesten op 28-03-2014, 29-03-2014 en 30-03-2014 op terrein aan de Kreitsberg, ontvangen op: 23-09-2013 VERLEENDE VERGUNNINGEN Door de burgemeester en/of het college van burgemeester en wethouders is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening vergunning verleend aan: - Wielervereniging Uden voor jeugdveldrijden op 27-10-2013, locatie bossen nabij Bosweg (5411 RT), vergunning verzonden op: 26-09-2013 Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking daarvan bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij de burgemeester/het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen, mits een spoedeisend belang dat vereist. Van de verzoeker om een Meer informatie? www.landerd.nl

voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. Meer informatie over het indienen van bezwaar en beroep kunt u vinden op onze website www.landerd.nl. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij mevrouw R. van Oss de afdeling Ruimte, team Vergunningen, toezicht en handhaving van het gemeentehuis, tel. 0486-458111.

Algemene Informatie Voor evenementen kunt u het aanvraagformulier voor evenementen gebruiken. Deze kunt u dowloaden van onze website www.landerd.nl en dan onder Inwoners › Vrije tijd, cultuur en sport › Evenement / feest. Voordat u het aanvraagformulier invult, raden wij u aan om eerst de “evenementencheck” te doen. Zo kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of dat u kunt volstaan met een melding. De ‘evenementencheck’ kunt u raadplegen op onze website: www.landerd.nl onder Inwoners › Vrije tijd, cultuur en sport › Evenement / feest. woensdag 9 oktober 2013 | 15

Gemeentepagina's - week 41-42  

Officiële gemeentepagina's van de gemeente Landerd