Page 1

Woensdag 30 januari 2013 | uitgave 3 | week 5 | 50e jaargang | volgende uitgave woensdag 13 februari 2013

T

U

S

S

E

N

D

E

M

E

N

S

E

N

S c an

App

pa gin itl a 3 voor u

eg

Alle honden verdienen een tweede kans

ar ay

Wim van Rossum Smous van het jaar

ina me pag tL ze

Zie

Inge van der Heijden Nederlands kampioen

Deze week:

de

DE OMROEPER Burgemèsterskandidaten Bônneland stellen zich voor HERPEN - Op carnavalsdeinsdag 12 februari 2013 kiezen de stemgerechtigde vrouwen van Herpen weer een nieuwe Burgemèster. De laatste dag van de carnaval is een dag vol lol, vurige campagneliederen en leuzen, een grote karavaan trekkend van stemlokaal naar stemlokaal, uniek in Nederland, spanning ten top, ja echt een geweldige mooie dag.

Makelaardij & Taxatieburo

Tot nu toe hebben zich 3 kandidaten opgegeven. Bjorn van den Heuvel namens de cv Ut Ken Nie Gekker, Kevin van Uden namens cv Nie Te Houwe en John Voet namens cv de Schaafloepers. In de onderstaande tekst zullen de strijdlustige heren zich even voorstellen en toelichten waarom de vrouwen op hen moeten stemmen.

VERKOCHT

Schaijk Andoorn 8 Uitstekend onderhouden en verzorgd afgewerkte, royale 2/1 kapwoning gelegen in een rustige verkeerluwe straat en kindvriendelijke woonomgeving. De woning is in 2006 uitgebouwd en voorzien van aangepaste voorzieningen en is hierdoor zeer geschikt voor minder valide bewoning. De (slaap)kamer en badkamer op de begane grond zijn tevens prima te benutten voor het uitoefenen van een huisgebonden beroep of als praktische hobby- of bergruimte. Indeling woning: Begane grond: Hal met toiletruimte, meterkast, garderobe en trapopgang, woonkamer, open keuken, bijkeuken, garage/berging, werkkast, badkamer, slaapkamer; 1e Verdieping: Overloop, badkamer en 3 slaapkamers. 2e Verdieping: Met vaste trap bereikbare zolderetage. Bouwjaar: 1993, uitbouw 2006. Inhoud woning: ca. 575m³. Perceeloppervlakte: 255m².

Vraagprijs € 279.000 k.k. AAGD

STERK IN PRIJS VERL

Schaijk Bolderik 22

Uitstekende onderhouden en solide gebouwd vrijstaand woonhuis met garage en carport, gesitueerd op een royaal perceel van maarliefst 867m2 eigen grond. Door de gunstige ligging van het perceel geniet van optimale privacy en vrijheid en bevinden alle voorzieningen zich ook nog eens op loopafstand in het centrum van Schaijk. Door de aanwezigheid van een(slaap)kamer en badkamer op de begane grond is deze woning ook prima te benutten voor gelijkvloerse bewoning of het uitoefenen van een huisgebonden beroep. Indeling woning: Begane grond: hal, meterkast, garderobe, toiletruimte, woonkamer, woonkeuken, portaal met trapopgang, slaapkamer, badkamer, bijkeuken annex berging en inpandige garage met carport. Eerste verdieping: overloop, 3 slaapkamers, toiletruimte en c.v.- ruimte. Tweede verdieping: via een luik en losse trap te bereiken bergzolder. Perceeloppervlakte: 867m². Inhoud woning: 520 m³. Bouwjaar: 1992.

Bjorn van den Heuvel Nou het is al bijna zover. De carnaval staat gelukkig weer voor de deur en in Herpen is dit één groot feest. Op de dinsdag word zoals altijd de Burgemèsterdag gehouden. Ik heb besloten om mee te doen aan deze schitterende dag. Dus daarom zal ik me ff voorstellen. Mijn naam is Bjorn van den Heuvel, 23 jaar en woon al mijn hele leven in de Schoolstraat. Ik ben een zoon van Hans en Marij van den Heuvel en heb ook nog een zus Kim alleen woont zij al een tijdje niet meer in Herpen. Normaal gesproken werk ik als chef-kok/bedrijfsleider bij restaurant “de Kriekeput” in Herpen, maar op deze dag zal ik door het leven gaan als broodje hamburger. Met het thema “Burger voor Burger”. Andere dingen waar ik me graag mee bezig hou zijn: Bouwen, pronkzitting, carnavalsblèdje, indianen-

kamp, voetbal, muziek en natuurlijk met mijn vrienden een lekker potje bier drinken in de kroeg. Dit doe ik dan ook voornamelijk met mijn carnavalsclub c.v. Ut Ken Nie Gekker. Zij zullen mij ook als campagneteam ondersteunen op deze dinsdag. Deze club zullen jullie wel kennen van de optochten en pronkzittingen de afgelopen jaren. Nou heb ik al weer genoeg verteld. Dus bij deze hoop ik dat jullie allemaal aanwezig zijn op deze mooie dag en natuurlijk dat de dames op mij gaan stemmen. Ook wil ik John en Kevin bij deze succes wensen met hun campagne. Dus dames voor een Culinair joar, stoat dit Broodje voor je kloar!!!. Kevin van Uden Hallo dames van het Bonneland, Nog een aantal weken en dan is het zover. De Burgè-

mestersdeinsdag van het Bônneland, en omdat ik een poging ga wagen om de stemmen van de vrouwen te veroveren zal ik me even voorstellen. Ik ben Kevin van Uden, 20 jaar jong. De zoon van Mario en Anita van Uden en kleinzoon van Martien van Hout. Woon nog lekker thuis bij ons pa en ma midden in het mooie Bônneland. Mijn hobby’s zijn een poging doen om een bal trappen en bij het derde van Herpinia en een pilske drinken met mijn vrienden. Door de weeks ben ik werkzaam als schilder bij Toon van Aalst. Hoop dat het een mooie deinsdag wordt samen met mijn cv groep Nie Te Houwe, en de andere kandidaten die ik natuurlijk heel veel succes en plezier wil wensen. Vriendelijke carnavals groet en tot deinsdag met de carnaval!!!! Minie Mario. Met Minie Mario en een potje bier word komend jaar zeker een groot plezier. John Voet Dit jaar hebben ze ook mij gestrikt om Burgemèsterskandidaat te worden. Tijdens ons jaarlijkse weekendje weg met de Schaafloepers is onder het genot van een pilske het idee ontstaan. Dat is dan ook meteen mijn campagneteam. Maar ik zal even bij het begin beginnen: Ik ben John Voet, zoon

van Herman en Riek Voet geboren en getogen in Overlangel, natuurlijk bekend van hun jaren in de Petjesbar. Sinds 1993 woon ik met mijn vrouw Jolanda en onze 3 dochters Anne, Floor en Jet op de Kollûk en heb het daar kei goed naar mijn zin (Dames stem op de Voet, want mi unne burger van de kolluk zitte goed!). Ik ben jaren lid geweest van carnavalsclub de Plog. Nu zit ik, met het hele gezin, al weer jaren bij de Schaafloepers, waar we met z’n allen al 25 jaar met heel veel plezier carnavalswagens bouwen. Ik voetbal nu voor het derde jaar bij Herpinia 4 en heb daarvoor 22 jaar bij OKSV 1 gevoetbald. In het dagelijks leven ben ik schilder (Mi burger Voet gen sleur, maar een jaar vol kleur). Ik werk bij SW (Schilderswacht). Ik werk met mijn ploegje meestal in de Randstad. Zoals je op de foto misschien kunt zien ga ik in Burgerstijl. We hebben een liedje gemaakt op de muziek van Gangnam style (Dames gooi de Voet vur de bijl en het word een jaar in burgerstijl). Verder hoop ik dat we veul schik zullen hebben op dun Burgemèsters Deinsdag. Ik wens de andere twee kandidaten ok veul succes en we goan er een moi feestje van make! Wilde een kleurrijk jaar? Stem dan Voet en ge heggut vur mekaer!

Vraagprijs € 389.000 k.k.

De NVM makelaar in uw regio

De volgende Omroeper verschijnt op 13 februari Mark van de Veerdonk treed op in het “Wapen van Reek” REEK- Op 1 maart treed mark van de Veerdonk op in het “wapen van Reek” met zijn nieuwe show” WELTEBARSTEN”zoals u gewend bent van hem wordt u deze avond bedolven onder een dikke laag confetti van vreemde verdraaiingen, anekdotes en snelle grappen.

Bjorn van den Heuvel

Kevin van Uden

John Voet

De Omroeper deelt kaarten uit voor Halfvastenfeesten

Nieuwe vaste rubriek voor Bernhoven-specialisten

REGIO - Volgers van De Omroeper op Twitter konden afgelopen week meedoen aan een retweet-actie. Twitteraars konden een bericht doorsturen, waarmee zij kans maakten op twee passe-partouts voor de Halfvastenfeesten.

REGIO – Vanaf deze week is in elke uitgave van De Omroeper een column te lezen over gezondheid. De column geeft een dag uit het leven van een arts of specialist van Bernhoven weer.

Lisette van Lanen, Max van den Ackers, Frans Lukassen, Judith Ruijs en Ilse Kloosterman wonnen twee kaarten voor de Halfvastenfeesten. Aan de actie deden meer dan 110 Twitteraars mee.

Deze week is de werkdag van orthopedisch chirurg Tim Weernink beschreven. De column over gezondheid is een aanvulling op de bestaande vaste rubrieken.

Van Tilburg’s Taxi Het thema van WELTEBARSTEN is nog niet bekent maar het vertrekpunt is dat wel : SLABROEK. Het optreden (dat georganiseerd wordt door de evenementencommissie, begint om 20.15 u. De kaarten zijn vanaf 28 januari te koop bij het “Wapen van Reek” en

kosten 12 euro. We hopen u allen te zien bij deze mooie cabaretavond, deze mag u niet missen!!!! Het wapen van Reek Nieuwe Heijtmorgen 20, Reek: 0486-420599 www.dorpshuizenlanderd.nl

“Wij rijden ziekenvervoer voor alle maatschappijen, ook in uw regio”

Taxi Pastoor van Winkelstraat 44, Schaijk, tel. 0486 - 46 1239, fax 0486 - 46 4483

www.vantilburgschaijk.nl

Ziekenvervoer, rolstoelvervoer, representatief vervoer, rouw- en volgvervoer.


2 - WOENSDAG 13 februari 2013

AGENDA

Bellen met de Burgemeester Vorige week was er weer een bijeenkomst van de jeugdgemeenteraad. Op voorstel van een aantal leden werd er een presentatie gegeven en een discussie gevoerd over TBS. In het bijzonder over de locatie in Zeeland. Het was een goede discussie. Er kwamen vragen aan de orde als “Wat is TBS?” en “Wat voor een mensen zitten er in een TBS instelling?”. Daarnaast werd er ook gesproken over de activiteiten die in de TBS instelling zijn. Aan de orde kwam bijvoorbeeld de afdeling houtbewerking, waar mooie dingen worden gemaakt. Later tijdens de vergadering kwam het nut hiervan terug. De jeugd wil namelijk graag een nieuw skate attribuut in Schaijk. De begeleider van de TBS locatie in Zeeland gaf aan dat hun afdeling houtbewerking dit wellicht kan maken. Nu vindt er overleg plaats tussen de jeugd en de Pompestichting hierover. Dit werkt naar twee kanten toe: De TBS kliniek heeft leuk werk en de jeugd van Landerd is blij met een nieuw skate attribuut. Verder was vorige week de prijsuitreiking van de voorleeswedstrijd in de Phoenix. Deze voorleeswedstrijd wordt georganiseerd door de bibliotheek en is bedoeld om kinderen te stimuleren om te lezen. De wedstrijd vindt eerst plaats op gemeentelijk niveau, daarna op provinciaal niveau. De winnaars hiervan doen ten slotte mee aan de landelijke wedstrijd. Aansluitend heb ik samen met Joep de vice-voorzitter van de jeugdgemeenteraad het kinderlintje uitgereikt. Deze is ingesteld door de jeugdgemeenteraad en is bedoeld als tegenhanger voor de Koninklijke Onderscheiding. Het kinderlintje is uitgereikt aan een jongen die nog

op de basisschool zit. Hij helpt elk jaar zijn moeder met collecteren voor het prinses Beatrix spierfonds. Daarnaast is hij actief voor de jaarlijkse MOV sponsoractie. Hiervoor haalt hij geld op voor projecten in arme landen. Het afgelopen jaar heeft hij het hoogste bedrag van iedereen opgehaald. Hiermee laat hij zien dat ook als je jong bent je iets kan doen om anderen te helpen. Hij is een goed voorbeeld voor ons allen. Zaterdag ben ik met wethouder Raaijmakers naar het kickboksgala in Reek geweest. Voorafgaand aan dit evenement heb ik het nodige overleg gevoerd. De sport heeft namelijk een niet zo goed imago door een aantal incidenten tijdens gelijke gala’s. We hebben daarom samen met de overkoepelende organisatie van de sport, de politie en enkele van onze medewerkers gekeken op welke onderdelen we het evenement moeten toetsen om te voldoen aan de voorschriften. Dit heeft heel goed gewerkt. De uit Reek afkomstige sportschooleigenaar kan terecht trots zijn op een goed verloop van het evenement. Het was een leuke middag en avond. Aansluitend zijn we op bezoek geweest bij een carnavalsloods aan de Waterstraat in Schaijk. Hier was de jeugd bezig met het bouwen en schilderen van carnavalswagens. We hebben hier gekeken naar de mooie wagens die gemaakt worden. Daarnaast was het bezoek bedoeld om voorlichting te geven over de gevolgen van het gebruik van alcohol onder de 16 jaar. Veel jongeren en ouders denken dat het drinken van twee biertjes best wel kan. Uit onderzoek is echter gebleken dat een 16 jarige al na enkele glazen

KVO Schaijk Jaarvergadering Datum: Woensdag 20 februari Tijd: 20.00 uur Locatie: “Phoenix” Gastoptreden: Riny Kersten

Burgemeester Willy Doorn bier een alcoholvergiftiging kan krijgen. Daarnaast hebben we ook gekeken bij een loods waar de volwassenen prachtige carnavalswagens aan het maken waren. Leuk om te vermelden is dat we in de gemeente weer een Nederlands sportkampioen hebben. Inge van der Heijden is Nederlands kampioen veldrijden. Vorig jaar werd ze ook al Nederlands Kampioen in haar jeugdklasse. Wordt zij de nieuwe opvolgster van Daphny van den Brand of Marianne Vos? De afgelopen twee weken zijn er overdag en ‘s nachts veel brandjes geweest in de gemeente en de brandweer moest meerdere keren uitrukken. Onder andere een caravan is volledig uitgebrand. Voorkomen moest worden dat de brand oversloeg naar een naastgelegen stacaravan. Bij alle gelegenheden was de brandweer gelukkig snel aanwezig en is er vakkundig opgetreden, zodat verdere escalatie voorkomen is. En nu op naar de sleuteloverdracht, waarna de drie prinsen de zeggenschap krijgen over het Smousenrijk, het Kêlerijk en het Moesland. Alvast veel plezier!

“Wij rijden ziekenvervoer voor alle maatschappijen, ook in uw regio”

Taxi

www.vantilburgschaijk.nl

Ziekenvervoer, rolstoelvervoer, representatief vervoer, rouw- en volgvervoer.

Vandalen vernielen opnieuw PostNLbrievenbus in Molenaarstraat SCHAIJK – Vandalen hebben opnieuw een PostNL-brievenbus in de Molenaarstraat in Schaijk vernield. Vermoedelijk gebruikten de vandalen zwaar vuurwerk om de brievenbus te laten exploderen. De brievenbus staat op de kruising met de Korte Spruit. Het is de tweede keer in korte tijd dat de brieven-

Wat gebeurt er met de themanummers? De themanummers van Publieks-

Zijn er ook uitzonderingen? Er zijn een paar uitzonderingen. Museum Jan Cunen (629 328),

Openstelling Ontmoetingscentrum “Onder de Linde”. dinsdag tot en met vrijdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur Geopend het Ontmoetingscentrum Onder de Linden, Netjeshof 2 Schaijk elke 14 dagen lunchen op zondag, vanaf 17 februari 2013 KBO DONDERDAG 14 FEBRUARI 10.00 uur tot 11.00 uur Nordic Walking Samenkomst bij de Kriekeput 14.00 uur Koersballen VRIJDAG 15 FEBRUARI 13.30 uur Kaarten MAANDAG 18 FEBRUARI 10.00 uur – 11.00 uur Nordic Walking 14.00 uur Sjoelen DINSDAG 19 FEBRUARI 13.15 uur Bridge 13.30 uur Fietsen, verzamelen op het van Spijkplein 14.00 uur Seniorenkoor WOENSDAG 20 FEBRUARI 9.30 uur – 11.00 uur Line-dance. 9.30 uur K.B.O. bestuursvergadering DONDERDAG 21 FEBRUARI 10.00 – 11.00 Nordic Walking Samenkomst bij de Kriekeput 14.00 uur Liederentafel 14.00 uur Koersballen VRIJDAG 22 FEBRUARI 13.30 uur Kaarten MAANDAG 25 FEBRUARI 10.00 – 11.00 uur Nordic Walking Samenkomst bij de Kriekeput 14.00 uur Bingo DINSDAG 26 FEBRUARI 10.00 uur Praatuurtje in de Waelepoort 13.15 uur Bridge 13.30 uur Fietsen 14.00 uur Seniorenkoor

T

WOENSDAG 27 FEBRUARI 9.30 uur – 11.00 uur Line-Dance Van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur biljarten. P.S. Noteer alvast in Uw agenda: 20 maart Algemene Ledenvergadering MEGEN

ZATERDAG 2 MAART Op zaterdag 2 maart aanstaande zal harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen een uitwisselingsconcert verzorgen in het compleet vernieuwde Gemeenschapshuis Acropolis. Het concert begint om 20:00 uur in Gemeenschapshuis Acropolis, Broeder Everardusplein 1 in Megen De zaal is vanaf 19:30 uur geopend en de toegang is gratis. REGIO

Op zondag 24 februari wordt er bij Fitland Mill Sporthal wederom een Grote Baby-kinderbeurs gehouden. Tijdens deze beurs worden tweedehands baby-kinderartikelen aangeboden zoals spelletjes, speelgoed, fietsstoeltjes, autostoeltjes, boxen, wandelwagens wat nog in goede staat is. Dus voor (a.s).ouders, opa’s en oma’s, oppasmoeders etc., is er zeker nog iets te vinden, dus kom zeker gezellig kijken. De openingstijd van deze beurs is 11.00 uur tot 14.00 uur. De entree is € 2.00 Er is voldoende parkeergelegenheid. Voor deelname of informatie: www.babykinderbeurs.nl

Uw agendapunt? Stuur het op naar info@deomroeper.nl

E

N

D

E

M

E

N

S

E

N

U

S

S

E

N

D

E

M

E

N

S

E

N

Redactie Carlo Siebers Kopij Nieuwsberichten: vóór vrijdag 12 uur Activiteiten in het weekend: vóór maandag 10 uur

T

U

S

S

E

N

D

E

M

E

N

S

E

N

T

U

S

S

E

N

D

E

M

E

N

S

E

N

DE OMROEPER Interview

Wij komen graag een interview afnemen. info@deomroeper.nl of bel 0486-464000 Adverteren Kijk voor een overzicht van de tarieven op www.deomroeper.nl/adverteren Bezorging De Winter, 0413-339320 Verspreidingsgebied Knollenrijk, Schottelzakkenrijk, Knorreland, Bônneland, Pomperstad, Nachtgraversrijk, Bônneland, Verkuskoppe, Kiepenrijk, De Keiendonkers, Schottelzakkenrijk, Nachtgraversrijk, Smouzenrijk, Nachtgraversrijk, Pomperstad, Kêlerijk, Moesland, Smouzenrijk De eerstvolgende editie van de Omroeper verschijnt op

woensdag 27 februari

Kopij en advertenties kunnen ingestuurd worden tot

vrijdag 22 februari vóór 12 uur

Alle berichten worden geplaatst op www.deomroeper.nl

Open dag bij Dierenkliniek Schaijk! Na een lange tijd van verhuisperikelen is het op zondag 17 februari zover: Open dag bij Dierenkliniek Schaijk De kliniek is op 11 januari verhuisd naar een prachtig nieuw pand aan de Hofse Hoeve 1 in Schaijk. Het nieuwe onderkomen van de kliniek is licht, ruim en voldoet aan alle eisen van de moderne tijd, zoals een gescheiden opvang voor honden en katten, een ruime operatiekamer en een behandelkamer speciaal ingericht voor tandheelkunde. Sinds 14 januari zijn de deuren voor de klanten open en de reacties zijn zeer positief. Ook de medewerkers van de Dierenkliniek voelen zich al helemaal thuis.

Nu alle afrondende bouwwerkzaamheden binnen in de praktijk klaar zijn opent de Dierenkliniek trots de deuren voor het grote publiek: een dag dat U welkom bent om het nieuwe onderkomen te bekijken en ook eens een kijkje te nemen achter de schermen waar U normaal gesproken niet komt. Op deze manier kunt U eens zien wat er zoal mogelijk is in een moderne kliniek voor gezelschapsdieren.

Anderhalve maand later dan gepland start op woensdag 6 maart 2013 de cursus ‘Omgaan met dementie’ voor familieleden en mantelzorgers van mensen met (beginnende) dementie. Bij voldoende belangstelling een middag- en een avondgroep.

Bellen naar gemeente Oss

voorlichting (629 010), Burgerzaken (629 020), Bouwen, Milieu en Leefomgeving (629 030), Zorgplein (629 040), Werkplein Maasland (629 050) en Ondernemerszaken (629 060) vervallen. Dat gebeurt niet in één keer. Belt u na 1 maart een van deze themanummers, dan gaat de lijn direct door naar 14 0412. Over enkele maanden gaan de themanummers ‘uit de lucht’ en krijgt u een bandje te horen dat u voortaan 14 0412 moet bellen.

S

Iedereen is op deze dag welkom! Voor de bezoekers hebben wij een leuke goodie-bag, hiervoor geldt: op is op. De open dag zal plaats vinden op zondag 17 februari zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Voor de duidelijk nog eens het nieuwe adres: Hofse Hoeve 1 in Schaijk. Dit is de toegangsweg naar het nieuwbouwplan Akkerwinde, vanaf de Schutsboomstraat. Tot dan!

Start op woensdag 6 maart - U kunt nog inschrijven!

De brievenbus die in november werd vernield, werd pas na de kerstvakantie vervangen om nieuwe vernielingen te voorkomen.

Hoe werkt het nieuwe nummer? Het nummer 14 0412 is kort en makkelijk te onthouden. Meer gemeenten in Nederland maken er al gebruik van. Het is altijd 14 en het netnummer van de gemeente die u belt. Voor Oss is dat dus 14 0412. De cijfers toetst u achter elkaar in op uw telefoon. Het nummer 14 0412 werkt niet vanuit het buitenland. Bellen naar 14 0142 is even duur als bellen naar een ander vast telefoonnummer.

S

Cursus ‘Omgaan met dementie’ bij RIGOM

bus ten prooi valt aan vandalen. Ook in november 2012 werd een brievenbus op die plek vernield door vuurwerk.

Melden dat de lantaarnpaal voor uw deur kapot is? Of u wilt iets weten over de aanvraag van een id-kaart of omgevingsvergunning? Wat uw vraag ook is, vanaf 1 maart gebruikt u altijd hetzelfde nummer als u de gemeente Oss belt: 14 0412. Alle telefoontjes komen terecht bij het Telefonisch Informatie Punt van de gemeente Oss. Daar krijgt u direct antwoord op uw vraag of wordt u naar de juiste medewerker doorverbonden.

U

Oplage 17.500

SCHAIJK

Van Tilburg’s Taxi Pastoor van Winkelstraat 44, Schaijk, tel. 0486 - 46 1239, fax 0486 - 46 4483

T

DE OMROEPER

Stadsarchief (629 101), Belastingsamenwerking Oost-Brabant (088 551 00 00) en Regionaal Bureau Leerplicht (629 070) houden hun vertrouwde telefoonnummers.

In de cursus komen onderwerpen aan de orde als: - Wat is dementie, wat zijn de oor zaken, wat zijn de symptomen? - Hoe ga je ermee om als de persoon met dementie gaat veranderen? - Waar kun je terecht voor zorg en hulp? Zowel thuis als bij een zorginstelling ?

- Hoe verwerk je verdriet? - Hoe zie je de toekomst? Daarnaast is er gelegenheid om contact te leggen met elkaar, ervaringen uit te wisselen en elkaar te on¬dersteunen. De cursus wordt gegeven door Eef Rubbens en Will van Huisseling. Naast hun werk bij RIGOM zijn zij allebei ook al jaren actief in het Alzhei-

mer Café in Oss. De cursus start op woensdag 6 maart 2013 van 14.00-16.00 uur én van 19.00-21.00 uur en vindt plaats in het kantoor van RIGOM (Anton Jurgenshuis) Schadewijkstraat 6 te Oss. Het zijn zes bijeenkomsten (om de twee weken) en na een half jaar wordt nog een terugkombijeenkomst georganiseerd. De kosten voor de cursus zijn € 15,- (inclusief cursusmap en koffie) Meer informatie en/of aanmelding: Eef Rubbens RIGOM (0412) 65 32 33 erubbens@rigom.nl

Kan ik ook digitaal vragen stellen? U kunt een vraag ook mailen aan de gemeente Oss: gemeente@oss.nl. Maar ook op Oss.nl vindt u snel een antwoord op veel vragen. Waarom een 14+nummer? In heel Nederland zijn telefoonnummers die beginnen met 14 voor ‘diensten met een bijzonder maatschappelijk belang’. Gemeenten maken daar met 14+netnummer gebruik van. Dat geldt in heel Nederland. Een nummer opzoeken is dus niet meer nodig: het is altijd 14 plus het netnummer van de gemeente die u belt.

OP WOENSDAG KINDEREN KNIPPEN

f 11,tot 12 jaar

ELKE DINSDAG GEOPEND TOT 20.00 UUR Mgr. Borretstraat 44 - Reek


DE OMROEPER

WOENSDAG 13 FEBRUARI 2013 - 3

Hulde aan onze Burgermoeder in erewijn LANDERD - Zaterdagmiddag vond in een sfeervol aangekleed Wapen van Reek de sleuteloverdracht tussen de drie Landerdse kernen en de gemeente plaats. Tijdens deze overdracht van de tijdelijke macht voor de Carnavalsdagen worden ook de gemeentelijke onderscheidingen uit-gereikt aan personen die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maken voor het Carnaval.

Caféproat: BUURVROUWEN&GANZEN Elke week schrijft de gewezen horecaman Jan van As in Caféproat over wat er zich afpseelt in Landerd en de rest van de wereld. Reacties zijn welkom op www.deomroeper.nl of janopderadio@hotmail.com.

Voorbije zondag besloot ik ter plekke om niet rechtdoor het bos in te gaan, maar rechtsaf de Franse Baan op te wandelen. De reden dat ik met m’n twee maatjes van mijn dagelijkse rondje bos afweek was het prachtige weer, het was bitterkoud maar de zon wierp een prachtig soort van licht op de besneeuwde velden van Schaijk en Zeeland. Je moet echt vaker gaan kijken, rond onze dorpen is regelmatig het toppunt van schoonheid van de natuur te zien. Dit jaar werden Martje Geurts van Kessel voor haar jarenlange inzet en bijdrage aan de Dansgarde, Frits Voet als zeer gastvrije bouwouder en Geert Castenmiller voor zijn zeer zware taak als jurylid in het zonnetje gezet. Maar extra aandacht deze middag ging uit naar het feit dat burgemeester Doorn dit jaar voor de laatste maal in haar functie betrokken was bij deze sleuteloverdracht. Voor haar waren er vanuit de drie verenigingen, de Smouzen, de Moeslanders en de Kelestropers vele

lovende woorden over haar betrokkenheid en inzet voor het Carnaval. Uit handen van Prins Marc ontving zij de drie R’s, van Prins Joris de Ambassadeur van het Moesland en door Prins Joost werd ze benoemd als Ere Smous. Zichtbaar geroerd nam zij alle lof en eer welke haar zeker toekomt in ontvangst.

voorheen via bloemenverkoop, de Moeslanders hun stem uitbrengen door een e-mail te versturen naar Prins Joris. Moeslanders hebben deze kans massaal aangegrepen om hun mening aan te geven. In de Oude Bowling werd onder luid applaus Lisette Loeffen gekroond tot de Moeskoningin.

JUBILEUM MOESKONINGIN Na een Moeskoning in 2012 is er in 2013 weer een echte Moeskoningin gekozen. Dit jaar konden anders dan

ZILVEREN MOESTOP ZEER VERDIEND In een afgeladen volle tent bij de 3 Heere is zaterdagavond de hoogste Moeslandse onderscheiding uitge-

reikt, De Zilveren Moestop. Deze allerhoogste eer kwam dit jaar Rene Derks toe. Onder een oorverdovend applaus kreeg hij deze uit handen van Prins Joris uitgereikt. Al jarenlang beheert en onderhoudt hij een website over het Moeslandse carnaval met o.a. veel informatie over de geschiedenis van het Moesland, actuele zaken en optochtnieuws. Gruwelijks trots zijn wij in het Moesland op de prachtige actuele site www.deoptocht.nl

11 jaar carnaval in Compostella ZEELAND/LANGENBOOM - Al jaren komt carnavalsvereniging “de Smouskes” op carnavalsvrijdag op bezoek bij de bewoners van Compostella. Die avond zijn er diverse optredens van de Zellandse pronkzitting en ook het eigen personeel van Compostella verzorgt ieder jaar weer een optreden. Maar absoluut hoogtepunt van de avond is toch het bekendmaken van de prins en/of prinses van Compostella. En dit jaar was het extra feestelijk,want prinses Wilhelmina dun Urste werd als 11e prinses vrij-

dag avond bekend gemaakt in een volle zaal van Compostella. Prinses Wilhelmina, eigenlijk een een Verkuskop uut Langenboom, heerst tijdens het carnavalsweek-

end over Compostella. Uit handen van de directie ontving zij vrijdag de sleutel van Compostella.

Nadat Prins Mark en zijn gevolg in verschillende talen de avond hadden geopend liet de dansgarde met de gardedans zien dat het vele trainen haar vruchten afwerpt. Tonprater Leon de Jong beet als “Jean Kloot” als kandidaat-burgemeester van Landerd het spits af. Met de vele woordspelingen over actuele zaken zoals de geitenstal en de eerste steen kan Leon terug kijken op een geslaagd ( hernieuwd ) debuut. Als een volleerd artiest zette Guus Weitzel daarna als boer Guus een knappe buut neer. Met spitsvondige teksten over zijn baan in de computerwereld, maakte hij duidelijk dat het boerenleven zo gek nog niet is. Nadat de demogroep Karin Aarts, met onze eigen Julia van den Hoogen in haar midden, liet zien wat showdansen is, was het de beurt aan Sietske Kuijpers. Als prachtig uitgedoste stand-in van astronaut Andre Kuijpers wist Gerrie,

HET WERKT ZO:

een geboren toneelspeler, het publiek te vermaken. Met zijn sterke mimiek weet hij zelfs zonder iets te zeggen de lachers op zijn hand te krijgen. Als uitdagend uitgedoste dikke dames ( Dubbel D ) zetten ook Gonny van Boxtel en Sylvia van den Berg een mooie act neer. Met een DB ( Doortje Brouwer) of TL ( Teun Linders ) als streefdoel voor kwijt te raken kilo’s werd ontspannen en ludiek het reilen en zeilen van dikke dames uit de doeken gedaan. Henk en Elly Hendriks kregen welverdiend als stel het Kee Kelebeeldje voor hun vele werk voor de Reekse gemeenschap en dan onder andere voor Achilles en de Kankerbestrijding. Over onderscheidingen gesproken: Good-old Henk van den Hoogen, dit jaar helaas niet van de partij als artiest, ontving de drie R’en voor zijn bijdrage aan de Reekse carnaval,

1

3

“Och dat zijn Prince en z’n broertje !” hoorde ik de dames enthousiast roepen, en hondjes voelen feilloos aan of mensen hen leuk vinden, en drukten dus bij elke dame een hondenkop tegen de benen in een uitnodiging om geaaid te worden. En ze werden beloond.

tot een onvergetelijke voorstelling. Na een fraaie showdans van de dansgarde zien traden Dirk School en Bart Kouwenberg in het strijdtoneel. Hun omgang met vrouwen had er toe geleid dat men in een mannenpraatgroep terecht was gekomen. De directe, harde humor over het zwakke geslacht sloeg duidelijk aan. De klaagzang die Bart als “misbruikte” man hield was schitterend. Al met al was het een zeer geslaagde avond die het aanzien meer dan waard was. Een dankwoord aan presentator Marco, aan Piet, Leo, Peter en Noud van licht en geluid en ook aan de Pronkzittingcommissie is dan ook op zijn plaats! Terug kijken kan ook: de DVD van de pronkzitting is te bestellen bij Nicole van Ommeren, door een envelop met je naam en adres en 10 euro, voor 7 februari op Heijtmorgen 8, 5375AN, Reek in de bus te doen. Chris School. Reek.

App

tle g

de

ina me pag tL ze

ar ay

Zie

pa gin itl a 3 voor u

eg

Zie

Informatie Wilt u meer weten over de mogelijkheden over deze toepassing in bijvoorbeeld uw advertentie of drukwerk? Neemt u dan contact met ons op, wij leggen het u graag uit. Drukkerij Siebers & van Gerwen 0486-464000

with th

S c an

S c an

App

view this page

pa ui gin a 3 voor

Deze dames ontmoette ik voor het eerst in de buurt van de Palmstraat en heb toen even staan praten over honden en wandelen etc., ze komen uit “Oss richting Heesch” en wonen in een nieuwbouwwijk, bij de eerste ontmoeting waren ze met 7 dames en ze waren allemaal buurvrouwen van elkaar. Voordat ze besloten om een huis te kopen in de wijk waar ze nu al meer dan 15 jaar wonen, hebben deze dames elkaar nooit gekend. Maar op een bepaald moment hebben daar enkele vrouwen besloten om te gaan wandelen; gewoon ’s morgens een uurtje of zo, en in de loop der tijd sloten zich meer buurvrouwen bij hen aan. Als je echter een of meer uren met elkaar loopt, dan wordt er heel wat afgekwebbeld, en zodoende ontstonden er vriendschappen tussen de diverse buurvrouwen. Ze hebben één vaste wandeldag en tijd dat ze soms wel met 10 vrouwen aan de wandel gaan, maar diverse dames lopen ook in kleiner verband spontaan met elkaar ’n rondje door de bossen. Meestal in de buurt, maar regelmatig rijden ze naar “D’n Hofman” en parkeren daar hun auto’s om van daaruit te gaan lopen, uiteraard met medeneming van hondjes met namen als Lobbes, Bliksem, Dorus, Tarzan en Dolly. In die buurt is door dit initiatief van de dames een prachtige sfeer ontstaan, doordat men elkaar kent is er een sociaal leven gekomen en de kinderen weten dat de moeders elkaar kénnen, en dat dus niks geheim blijft. In deze tijd van kilheid en individualiteit is zoiets natuurlijk prachtig, vroeger was het normaal dat buren er voor elkaar waren, maar tegenwoordig zijn er legio mensen die naast elkaar wonen maar niks van elkaar weten, en zelfs elkaar nooit spreken. Mijn tante zei ooit: “Wees zuinig op de buurvrouw, zoveel heb je er niet !” Gelukkig zijn er veel meer meisjes van allerhande leeftijden die voortaan met elkaar gaan wandelen, gewoon even de boel aan de kant, goeie stappers aan, flesje water mee en voorwaarts mars. Niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je kopje en, zoals we zojuist gelezen hebben, ook voor je sociale leven. Als ervaringsdeskundige in de bossen, kan ik U vertellen dat ik bijna altijd wel van deze kwetterende wandelaarsters tegenkom. Ze trekken zich (uiteraard ) niks aan van de borden “Stiltegebied” , waardoor ze ook niet zoveel wild zullen zien, want die reeën weten al ’n half uur van tevoren dat de buurvrouwen eraan komen. Maar hiervan heb ik ook iets geleerd, als je met je hond los in het bos loopt, dan is het goed om regelmatig iets te roepen of te fluiten, dan weten de dieren dat je eraan komt en krijg je geen ongemakkelijk toestanden met hondjes die achter de beestjes aan gaan rennen.

4

ina met pag La ze

r ya

de

errijkt met Laya Deze uitgave is verrijkt Layar. Dit is aangeduid met het Layar icoon op de pagina. ijken met de De verrijkingen zijn te bekijken Layar applicatie.

2

met name als tonpraoter Hent. Na een prachtig optreden van William Zegers als zanger, ondersteunt door Dweilorkest Ongerakt, dat ook dit jaar weer met kwaliteit alles aan elkaar blies, was het de buurt aan Peter Zegers. Als Pete Bond, broer van James, ging hij in op de Reekse en Landerdse actualiteiten. De grappen over de verkiezing van de ereburger, de eerste steen, het gat in de heg bij van der Steen waren zeer geslaagd. Zijn act mocht er zijn. Nadat de swingende LUV-girls de zaal van de stoelen kreeg met hun liefdesode aan het Reekse Kelerijk en de Reekse Carnaval en waarbij ook Carnavalsminnende burgemeester Doorn fraai werd betrokken, was het de beurt aan de Sissy’s. De zusjes Klievink en de zusjes Theunissen vielen bij oud maar zeker ook bij jong zeer in de smaak met hun Sinterklaasact. Grappen over “die verrekte jong” van Sint en Piet, maar ook de kindergrappen van de fraai uitgedoste zusjes sloegen aan. Samen met fraai toneelspel en Schrobbeler voor de Sint leidde dit

Toen ik ergens achter de Holenberg een gekwetter hoorde, keek ik automatisch omhoog, want meestal zijn dat ganzen. In een strakke V vliegen die over je hoofd en bespreken onderhand met elkaar alles wat ze zien. Dat is ’n gezellig geluid. Ik heb wel iets met ganzen, vooral na die prachtige serie “Earthflight” waarin deze vogels een hoofdrol vervullen, als ik zondags in Maas & Waal ben zie ik regelmatig weilanden waarover zich een deken van ganzen heeft uitgespreid, duizenden ganzen foerageren hier om na een rustpauze hun lange reis weer voort te zetten, de boer krijgt daar een vergoeding voor, en die regeling moet vooral blijven bestaan want afschieten is een doodzonde tegen de natuur, en in het bijzonder tegen deze prachtige dieren die in staat zijn om zulke lange tochten al “kletsend” af te leggen. Maar boven ons zag ik niks, en ik vroeg me af waar dat geluid vandaan kwam. Het duurde nog ’n minuutje of vijf (!) voordat ik in de verte 2 vrouwkes zag aankomen, ik ken ze toevallig en weet dat ze uit Oss komen, maar weet niet hoe ze heten. Onze hondjes kennen hen ook en wilden er al enthousiast naar toe rennen, maar ik hield ze bij me tot ik zeker wist dat zij het waren. Deze twee durskes maakten dus net zoveel herrie als 100 vliegende ganzen, door gewoon elkaar te vertellen over van alles en nog wat, en ze blijven kletsen van huis tot weer thuis !

Dinsdag zullen “de Smouskes” s’ochtends nog weer op de koffie komen bij de bewoners van Compostella. En als afsluiter is er om 17.00 uur een stamppotbuffet voor de bewoners, maar ook voor alle 55+ers uit de gemeente Landerd.

Fraaie pronkzitting in Reek REGIO - Ook dit jaar was de pronkzitting van CV de Kelestropers, ondanks een deels gewijzigde bezetting van artiesten, het aankijken meer dan waard.

Het begon ook nog een beetje te sneeuwen en mijn plaatje was dus 100%. Onderweg ben ik vaak zo in gedachten dat ik niet merk dat een van de honden wel ’s van het pad af gaat en kennis gaat maken met ’n hondje van een van de boerderijen waar we langs komen, geeft niks, ze zijn opgevoed om alle andere dieren en mensen aardig te vinden. Deze morgen maakten ze kennis met een jonge zwarte herder, maar onze puberende Zappatoo is nog niet zo galant met de dames en was natuurlijk weer veel te lomp met spelen, waarna Franka (? ) afdroop en weer op huis aan ging.

Scan

Alweer een reden dus waarom het goed is dat buurvrouwen gaan wandelen ! Stap 1: Download de gratis Layar-app voor Android of iPhone, of update naar de laatste versie als je Layar al hebt.

Stap 2: Vind pagina’s met het Layar logo.

Siebers van Gerwen DRUKKERIJ - UITGEVERIJ

Stap 3: Open Layar, houd de telefoon boven de pagina en druk op ‘Scan’ om de actie te starten.

Stap 4: Houd de telefoon boven de pagina, 'luister', 'bekijk' en 'zie' meer!

Goed bezig meiden!!

SPONSORS BEDANKT!

Totopderadio ! Jan van As


de

r ya

tle g

App

www.deomroeper.nl www.twitter.com/deomroeper www.facebook.com/deomroeper

ina met pag La ze

Zie

TUSSEN DE MENSEN

Neem contact op met: Drukkerij Siebers & van Gerwen 0486 464000 • otv@deomroeper.nl Graag bespreken wij met u de mogelijkheden

Volg De Omroeper online

S c an

Ook uw advertentie op OTV Landerd

pa ui gin a 3 voor

Siebers van Gerwen

prijs Sterk inagd! verla

DRUKKERIJ - UITGEVERIJ

timmerbedrijf

bouwbedrijf

Siebers van Gerwen DRUKKERIJ - UITGEVERIJ

Industriepark 11 - 5374 CM Schaijk - T 0486-464000 - info@siebers.nl www.siebers.nl

Schaijk, Burg. Hoefnagelstraat 7 Ruim vrijstaande woning met riante garage op 500m2

Vraagprijs n.o.t.k.

Louis van Schaijk

• • •

Perkplanten Potgrond Graszoden

P TE KOO UR U H of TE

Nieuwbouw Verbouw Renovatie Onderhoud

• •

®

Berghemseweg 20 5373 KH Herpen T. 0412 401450 • M. 06 11002586 www.louisvanschaijk.nl

Mechanisch Tuinonderhoudsbedrijf

KOMO-keurmerk MACHINAAL TIMMERWERK

Houten kozijnen, ramen en deuren Restauratie Maatwerk

Wij profileren ons graag als een bedrijf dat in goed overleg inspeelt op specifieke eisen en wensen van de opdrachtgever. Maatwerk is ons visitekaartje! Bel voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek naar 0486 41 3124.

Molenstraat 26/28, 5373 AN Herpen - Tel. 0486 41 3124 - www.vanderloopherpen.nl

Coenen

Grave, Brugstraat 1

Monumentale woning in hartje stad

maaien - snoeien - versnipperen - ploegen - frezen

Vraagprijs n.o.t.k.

Rector Nuijensweg 8 5371 LR DEURSEN Tel. (0486) 450610

Tel. 0486-461411 Kijk ook op: www.swinkelsvastgoed.nl

Uitnodiging inloop- en kijkochtend Openbare Basisschool ’t Ravelijn “Ieder kind is uniek en dat is maar goed ook”

Het kiezen waard

Het kiezen van een basisschool is een belangrijke gebeurtenis voor alle ouders en verzorgers van kinderen. De keuze is vaak niet eenvoudig, want hoe bepaalt u welke school het beste bij uw kind past? Kom om te beginnen eens een keer kijken! ’t Ravelijn opent haar deuren voor alle ouders en verzorgers van kinderen die 4 jaar worden in het schooljaar 2013/2014.

Als uw kind vier jaar wordt, mag het naar de basisschool. Om u behulpzaam te zijn bij het maken van een schoolkeuze nodigen wij u en uw zoon of dochter uit voor onze inloopavond op

maandag 11 maart 2013 U bent van harte welkom aan de Stationssingel 10 in Ravenstein van 19.00 tot 20.30 uur. Graag willen wij u op deze avond de mogelijkheid bieden om kennis te maken met onze leerkrachten, met ouders die al kinderen op school hebben en met onze manier van werken. Er is ook gelegenheid om uw kind in te schrijven. Mocht u op deze avond verhinderd zijn, dan kunt u contact opnemen met Conrad Sommerdijk (directeur) tel: 0486-412236. Hij is graag bereid u op een ander tijdstip te ontvangen. Tevens bestaat de mogelijkheid om, samen met uw zoon of dochter, onze kijkochtend te bezoeken op dinsdag 12 maart a.s. (tussen 8.30 uur en 10.15 uur) . Graag tot ziens op onze inloopavond en/of kijkochtend. Team Basisschool “de Bogaard”

Wanneer: Hoe laat: Waar:

zaterdagochtend 9 maart 2013 van 10.00 tot 12.00 uur Stationssingel 7 te Ravenstein

inloopochtend

Wanneer: Hoe laat: Waar:

dinsdagochtend 12 maart 2013 van 09:00 tot 11:00 uur Stationssingel 7 te Ravenstein

kijkochtend school in bedrijf

Tijdens de inloopochtend op zaterdag 9 maart kunt u rustig rondkijken in de school en kennismaken met leerkrachten, ouders en (oud-)leerlingen. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden over de manier van werken en leren op ’t Ravelijn. Op dinsdagochtend 12 maart ziet u de school in bedrijf. Om u hiervoor aan te melden, kunt u contact opnemen met Helma van Hoof, directeur van obs ’t Ravelijn. Ook uw kinderen zijn natuurlijk van harte welkom op beide ochtenden. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om een afspraak te maken buiten deze dagen om, waarbij de directeur u van harte welkom zal heten en uw vragen graag zal beantwoorden.

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING Twee percelen cultuurgrond gelegen aan Hongerveldstraat te Huisseling Kavel I: 0 ha 64 are 40 ca, Kavel II: 0 ha 64 are 40 ca, Kavel III = massa van kavels I en II (1 ha 28 are 80 ca) Sluiting inschrijving 15 maart 2013 – 15.00 uur. DE PERCELEN ZIJN OP EIGEN GELEGENHEID TE BEZICHTIGEN. Verkoopbrochure en inschrijfvoorwaarden zijn via ons kantoor te verkrijgen.

Openbare Basisschool ’t Ravelijn Stationssingel 7 5371 BB Ravenstein Telefoon: (0486) 41 29 18 Email: directie.obsravelijn@stichtingoog.nl Website : www.ravelijnravenstein.nl Inloggen: gebruikersnaam: nieuweouders, wachtwoord: ravelijn2013

Omroepertjes VMO Theo Ceelen Bestrijding van alle soorten ongedierte. WESPEN, ratten, muizen, vliegen, houtworm etc. Voor bedrijf en particulier. Haren 06-11002967 www.vmotheoceelen.nl

Hondentrimsalon Jadysjoy gedipl. trimster Marieke v. Zutphen, Woordstraat 12, Huisseling 0486-850275/06-20035355 of kijk op de site www.jadysjoy.nl

VISSERS HEKWERK Voor al uw sierhekwerk op maat. Industrieterrein De Bulk, De Heinen 16, 5371 MJ Ravenstein. 0486-415028 Kijk ook op: www.vissershekwerk.nl

OUD IJZER EN METALEN - Bel Jan die komt het ophalen: 0486-46 34 03 - 06 51 82 93 94

Oganische mestkorrels voor sier- en moestuin. Voorkom mos in gazons. 25 kg =100 m2 = € 8,50. Tevens bemeste potgrond. Pluimveebedrijf Vos, Overlangel 0486416187

Van Susteren Videoreportages Overzetten van videobanden en oude films naar DVD. Tel. 0486-413458 Wiko TV & Video verkoop & Reparatie-Snel en voordelig. Maasdijk 52, Ravenstein, 0486-412138

Mechanisch tuinonderhoudbedrijf Coenen Hout kloven een probleem? bel: 0486 450610 Mechanisch tuinonderhoudbedrijf Coenen - Voor stobben frezen bel: 0486 450610 ADMINISTRATIES/BELASTINGEN Betaalbaar voor ondernemers en particulieren. TBN Administratieve Ondersteuning. www.tbnadmin.nl 06-36364438 Mechanisch tuinonderhoudbedrijf Coenen Gazon grasmaaien een probleem? Bel 0486450610 Omrpertje plaatsen? info@deomroeper.nl - 0486-464000


EDE MOGELIJK DEZE PAGINA IS M

G E M A A K T D O O R:

Scheltseweg 4F 5374 EB Schaijk 462071 t. +31 ( 0) 486 462408 ) 6 ( 48 0 f. +31 ice.nl info@cleanserv e.nl vic er ns ea www.cl 14.04.07.421 Rabobank nr. o0140407421 IBAN NL29Rab U L2 BIC RABON 66.05.625.B01 BTW nr. NL80. 01 .6 02 KvK nr. 171.


Knollenrijk

Schottelzakkenrijk

De Keiendonkers

Nachtgraversrijk

Nachtgraversrijk

Smouzenrijk Moesland K锚lerijk

B么nneland

ijk r n e z u o Sm Moesland


Schottelzakkenrijk

K锚lerijk Knollenrijk

Moesland B么nneland

Smouzenrijk

Moesland

Knollenrijk De Keiendonkers


8 - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2013

Tandsteen, tandplak en een stinkende bek bij honden. In de meeste hondenbrokken zit maar 4% vlees, de rest bestaat uit granen. Naast afgekeurd vlees zit er ook nog vulmiddel in de brokken, dit omdat de brokken niet uit elkaar mogen vallen. Tandplak ontstaat voor namelijk door het eten van brokken. Wanneer je het gebit niet regelmatig schoonmaakt komt er tandplak op de tanden van je hond. Tandplak bestaat uit slijm, voedselresten en bacteriën die een laagje over de tanden vormen, hierdoor krijgen honden ook vaak tandvleesontsteking. Wanneer tandplak hard geworden is vormt dit tandsteen en is dit lastiger te verwijderen dan tandplak. Een manier om het gebit van je hond te reinigen is poetsen met een gaasje met chloorhexidine. Dit is bij de apotheek verkrijgbaar. Wel even zeggen dat het voor gebruik in de mond is. U kunt het gaasje met chloorhexidine bevochtigen, vervolgens poetst u de kiezen en tanden van uw hond. Het poetsen met een gaasje wordt meestal goed verdragen. U hoeft alleen de buitenkant van de tanden en kiezen in de bovenkaak te poetsen, de onderkaak wordt door de bovenkaakkiezen gepoetst en de binnenzijde van de kiezen wordt gepoetst door de tong. U hoeft de mond niet open te trekken tijdens het poetsen, de lip op tillen is voldoende. Chloorhexidine doodt veel soorten bacteriën en remt de groei van schimmels en gisten. Het is belangrijk om uw pup op jonge leeftijd al te laten wennen aan tandenpoetsen. Als u bij uw hond begint met het in de bek kijken en met tandenpoetsen als ze tussen de 8 - 12 weken oud zijn dan zullen ze dit als een normale handeling beschouwen. Op deze leeftijd zitten ze namelijk nog in de 1e socialisatiefase. Deze fase is gekenmerkt door nieuwsgierigheid en ze zullen het poetsen zonder angst tegemoet zien. Begin te poetsen met een kleine tandenborstel, vingertandenborstel of een gaasje STICHTING DIERENZORG VOOR: Gratis advies, voorlichting en Informatie. Herplaatsen van honden. Puppygroep voor pups vanaf achtweken. Gehoorzaamheidscursussen voor beginners en gevorderden. Verkeersveilige hond. Onze trainingsdagen zijn; maandag, dinsdag, woensdag, donderdagavond en zaterdagmorgen. Voor informatie of opgaven kijkt op www.stichtingdierenzorg.nl info@stichtingdierenzorg.nl - of bel 06-30038808

Voorleesplein in de bibliotheken

We houden u op de hoogte van de activiteiten op dit voorleesplein.

Hullie Speelboerderij organiseert diner voor speciaal bed voor de kinderafd. Bernhoven REGIO - Hullie Speelboerderij te Uden houdt op donderdag 7 maart aanstaande om 19.00 uur een speciale avond voor een bijzonder doel: een speciaal ziekenhuisbed voor kinderen met een meervoudige beperking. Dit bed is bestemd voor de kinderafdeling van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden. Zodat ook kinderen als Jelle van Dijke uit Oss, op een veilige manier kunnen slapen. Iedereen is welkom op deze avond. Vijfgangen-Maashorst-diner De kosten voor de avond bedragen vijfenzeventig euro (inclusief de drankjes) per persoon.

De avond vindt plaats in Hullie Speelboerderij. Alle netto opbrengst is bestemd voor het speciale kinderbed, een wens van de Vrienden van

Bernhoven. Het menu bestaat uit een verrassend vijfgangendiner, gemaakt van producten uit de Maashorst. Het belooft een avond vol verrassingen te worden. Graag aanmelden voor 20 februari 2013 via info@hullie.nl of via 0413257534. Reserveren is mogelijk voor minimaal vier en maximaal tien personen.

Lois 8e bij de Willem II Bokaal Rsv Cadans SCHAIJK/TILBURG - Lois Marly Libregts (8 jaar) uit Schaijk, is afgelopen zaterdag 8e geworden bij de kunstschaatswedstrijd ‘De Willem II Bokaal’ in Tilburg.

RAVENSTEIN - Brabantse kampioenschappen pony’s dressuur te Schijndel zaterdag 2 februari.

Zij nam deel in een voor haar nieuwe categorie, Recreanten A. Er namen in deze categorie 14 meisjes (tot en met de leeftijd van 10 jaar) deel. In deze categorie springen de meisjes in hun Kür allerlei soorten sprongen. In de klasse waar Lois tot heden in uitgekomen worden alleen kadetten gesprongen. Lois was dan ook heel tevreden met haar 8e plaats.

Maxi Swanenberg is met haar pony Saartje Brabants kampioene geworden! In Schijndel ,waar dit weekend de Brabantse kampioenschappen voor ponyruiters worden verreden, behaalde Maxi in de rubriek Categorie B klasse L2 in totaal 401 punten. (66.83% Jury C 200 en jury H 201 punten)

De volgende wedstrijd staat op 9 maart gepland. Lois schaatst dan in Utrecht.

Een geweldig mooie prestatie!!

Al bij de eerste voorbereidingen voor de aanstaande editie van het festival, waren er ideeën met een enorme line-up te komen. Er werd echter besloten eerst af te wachten hoe de reacties op de eerste namen én – niet geheel onbelangrijk – hoe de kaartverkoop zou lopen. De opties op de beoogde namen werden wel al genomen zodat snel geschakeld kon worden indien dat gewenst was. En dat was het dus. De organisatie is meer dan tevreden over de hele gang van zaken en heeft de opties

Nadere informatie m.b.t. kaartverkoop en voorverkoopadressen zijn te vinden op www.halfvastenfeesten.nl Volg ons ook op Twitter @halfvasten, Facebook www.facebook.com/ halfvastenfeesten of bekijk eens ons YouTube kanaal www.youtube.com/ user/halfvastenfeesten

Ziekenhuis Bernhoven komt naar Ravenstein! RAVENSTEIN - Eind maart 2013 opent Bernhoven het nieuwe ziekenhuis in Uden. De dorpsraad Ravenstein heeft Bernhoven verzocht in een vergadering antwoord te geven op o.a. de volgende vragen: wat betekent het nieuwe ziekenhuis voor de bevolking van Ravenstein? Welke (nieuwe) diensten biedt het ziekenhuis? Welke medische diensten blijven nog in Oss? Zijn er veranderingen op het gebied van apothekerdiensten?

Mevrouw Marion van Zoom van ziekenhuis Bernhoven zal een presentatie houden over het nieuwe ziekenhuis en antwoord geven op al deze vragen. Ook vragen uit het publiek zullen worden beantwoord; het mag een interactieve avond worden. Aansluitend aan deze presentatie/ toelichting zal huisarts Tigchelaar uit Ravenstein uitleg geven over de

huisartsenpost van ziekenhuis Bernhoven. Wat blijft in Oss en wat gaat naar Uden? Wat zijn de veranderingen voor inwoners van Ravenstein. Ook een belangrijk onderwerp voor inwoners van Ravenstein. Dus voor iedereen, die iets wil weten over het nieuwe ziekenhuis Bernhoven en over de nieuwe huisartsenpost: kom naar de vergadering van de dorpsraad op dinsdag 19 februari 2013, 20.00 uur in het raadhuis van Ravenstein. gina me

Workshop “De voorste rij” RAVENSTEIN - Het grote succes van de voorstelling ‘Een Schone Dood’ heeft theatermakers Rob Beumer, Erik Karel de Vries en Mijntje van den Berk geïnspireerd om ook dit jaar weer een kleinschalig, intiem theaterproject te organiseren. Het project bestaat uit de theatervoorstelling ‘Het Duivelselixer’ en twee workshopdagen in maart van dit jaar. De workshops zijn voor alle theaterliefhebbers die hun horizon willen verbreden. Er wordt gewerkt aan een

specifieke intieme speelstijl en onderzocht hoe een kleine verandering in expressie, gesticulatie of stemgebruik een groot effect teweeg kan brengen. Bij dit welhaast filmische acteren, gaat het nu eens niet om het bereiken van de áchterste rij

pa ze

tL

a

App

De bibliotheek wil graag dat iedereen voorleest, of het nu gaat om kinderen en grootouders of meesters in de klas. Regelmatig en overal voorlezen dus voor iedereen!

Het voorleesplein opent met prachtige sprookjesboeken voor jong en oud. In maart en april maken we er plaats voor het Voorleesprogramma voor peuters en kleuters. Het Voorleesplein blijft zijn vaste plekje in de bibliotheken Schaijk en Zeeland houden.

Naast deze toch ook al zeer tot de verbeelding sprekende artiesten, heeft de organisatie nog een extra verrassing uit de hoge hoed getoverd; niemand minder dan Miss Montreal zal ook aanwezig zijn!

Zie

Dit plein wordt een vaste plek in de bibliotheek waar het hele jaar door voorleesboeken te vinden zijn, voor verschillende leeftijdsgroepen. 2013 is uitgeroepen tot het ‘Jaar van het Voorlezen’, omdat allerlei landelijke (voorleesinitiatieven) dit jaar jubileum vieren.

Zo bestaat Stichting Lezen dit jaar 25 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar, BoekStart (voor baby’s) vijf jaar en was er in januari de tiende editie van De Nationale Voorleesdagen.

Ook Miss Montreal is van de partij Ieder jaar zijn de Halfvastenfeesten er al in geslaagd een gevarieerd en zeer succesvol programma neer te zetten. Dit jaar is de organisatie echter helemaal los gegaan. Het was al bekend, dat de meest populaire muziekstijlen allen een eigen podium krijgen bij de Halfvastenfeesten. Grote namen als Yellow Claw, Sidney Samsom, Shermanology, Chefs’Special, Brennan Heart, Gers Pardoel, Mental Theo, Handsome Poets, La Fuente, Django Wagner, Vinzzent, Alpha², en vele anderen vinden over een paar weken weer hun weg naar Zeeland. Met ook nog een speciale avond rondom hardstyle dj Ran-D – Ran-D Invites – was het eigenlijk al meer dan compleet. Maar, het wordt zelfs nog beter en mooier.

waar mogelijk omgezet in boekingen. Het gaat te ver om hier alle namen te vermelden maar ze staan wel allemaal vermeld op de website www.halfvastenfeesten.nl en op de diverse social media kanalen. Binnenkort wordt de website aangevuld met de time-table, hier wordt op dit moment de laatste hand aan gelegd. Op 1 januari jl. is de reguliere voorverkoop gestart. Zoals hierboven aangegeven gaat deze nogal hard. Als je nog geen kaarten hebt, regel die dan snel!

r ya

LANDERD - De jeugdafdelingen van de bibliotheken Landerd starten met een ‘Voorleesplein’.

ZEELAND – Op 8, 9 en 10 maart 2013 vinden in Zeeland al weer voor de zesde keer de Halfvastenfeesten plaats. Het evenement wordt in 2013 zoals eerder aangekondigd, nog grootser dan voorheen met maar liefst 5 verschillende areas en 7 podia. Daar waar in de eerste berichten nog sprake was 75 acts, zijn dat er inmiddels bijna 100 geworden.

tle g

Dieren maken mensen blij, komt u ons daarbij helpen? Stichting Dierenzorg zoekt nog enkele vrijwilligers die in het bezit zijn van een klein of middelgrote sociale hond(je). Wanneer u een leuke hond heeft en eens in de maand een uurtje tijd heeft om als vrijwilliger ons team te komen versterken dan zijn wij en de bewoners van de Nieuwe Hoeven u daar heel dankbaar voor. In principe is iedere hond geschikt als aaihond. Hij moet wel aan een paar eisen kunnen voldoen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat uw hond graag aangehaald wordt, óók door vreemden. Verder moet uw hond rustig, gezond en sociaal met andere honden zijn. Het bezoek duurt doorgaans een uurtje, anders wordt het te lang voor de bewoners en de honden. Onze ervaring is dat de bewoners en team er veel plezier aan beleven. Opvallend is dat bewoners die aan het begint van het aai uurtje passief in hun stoel zitten steeds levendiger worden. De meeste mensen hadden vroeger een hond in huis en vaak komen de herinneringen en de verhalen. U zult versteld staan van wat een hond soms allemaal bereikt. En de dankbaarheid die u daarvoor terug krijgt, is echt onbetaalbaar! Honden zijn roedeldieren en hebben behoefte aan contact, interactie en communicatie. Door hun gedrag roepen zij genegenheid op. Honden communiceren door middel van hun lichaamstaal. Onze vrijwilligers zijn enthousiaste mensen die met hun hond de bewoners op hun gemak stellen en aan het lachen maken. Honden geven een gevoel van kameraadschap en vertrouwen. Honden hebben een gave die mensen blij kunnen maken. Alleen al door aanwezig te zijn, brengen de honden al een hoop afleiding en vreugde mee. Hebt u intresten neem dan contact met ons op. Mogen wij u binnenkort begroeten in ons enthousiaste team?

Rond 100 acts te zien en te bewonderen

de

Dieren maken mensne blij, komt u ons daarbij helpen

Super voorverkoop leidt tot nog bredere programmering bij Halfvastenfeesten!

S c an

Jan van Leuken van Stichting Dierenzorg geeft in deze rubriek tips en adviezen voor hondenliefhebbers

pa ui gin a 3 voor

maar om de geloofwaardigheid voor het publiek op de voorste rij. Je kunt je inschrijven voor één van de twee workshopdagen op 2 of 9 maart 2013. Meer Informatie en aanmelden via: www.duivelselixer.nl Meld je snel aan! Er is maar beperkt plaats! ‘Het Duivelselixer’ is een initiatief van stichting Meijnen en Couprie.

Schoolverlaters houden flessenactie SCHAIJK - Leerlingen van groep 8 van basisschool De Regenboog en Den Omgang trekken zaterdag 16 februari langs alle Schaijkse deuren om lege flessen op te halen. De opbrengst van deze flessenactie komt ten goede aan de jaarlijkse schoolverlatersdagen. Om 13 uur wordt het startsein gegeven op het schoolplein van De Regenboog aan de Runstraat. Al vele jaren wordt deze actie gehouden op de zaterdag na carnaval. Alle straten van Schaijk zijn ingedeeld in rijroutes. Ouders en schoolverlaters halen de lege flessen op en brengen die naar de sorteerplaats. De winkeliers steken een helpende hand toe bij

het inleveren van de flessen. De opbrengst wordt gebruikt om de kosten van het jaarlijkse schoolkamp en de afscheidsmusical te

drukken. De aanstaande schoolverlaters hopen ook dit jaar een leuk bedrag op te halen.

Jaarvergadering NGV REGIO - Donderdag 26 februari 2013, aanvang 20.00 uur, organiseert de Nederlandse Genealogische Vereniging, afd. Land van Cuijk en Ravenstein haar jaarvergadering. Na het officiële gedeelte en een korte pauze worden er interessante 10-minutenpraatjes gehouden. Tevens kan men vragen of problemen

voorleggen met betrekking tot uw eigen genealogisch onderzoek. U kunt nog steeds, tot aanvang van de bijeenkomst, uw vragen melden

bij de secretaris, dhr Cor Verberk tel nr. 0485-382622. Ook niet leden zijn van harte welkom. Plaats: Café zaal ’t Lagerhuis, Beerseweg 9, 5451 NR Mill Aanvang: 20:00 uur


DE OMROEPER

Een dag uit het leven van… Jart Diris, klinisch chemicus Een klinisch chemicus is een laboratoriumspecialist en is zowel analytisch als medisch geschoold. Hij beoordeelt afwijkende testuitslagen en adviseert huisartsen en specialisten over mogelijke testen en onderzoeken. Rond acht uur ben ik in het ziekenhuis en start met het doornemen van afwijkende testuitslagen van de afgelopen nacht. Alle testuitslagen worden verwerkt door het computersysteem. Er wordt automatisch een selectie gemaakt van interessante en afwijkende uitslagen. Er is een testuitslag waarbij ik direct actie moet ondernemen. Een lichte afwijking in het bloed kan een aanwijzing zijn voor bijvoorbeeld een beginnende leukemie. Hierover bel ik de huisarts van de patiënt die verdere actie naar de patiënt onderneemt. Een andere uitslag waar ik actie op moet ondernemen is die van een patiënte die voor de derde maal dezelfde afwijkende bloeduitslagen heeft, ondanks de behandeling die is ingezet. Dit betekent dat de huidige behandeling niet aanslaat en dat er mogelijk iets anders aan de hand is. Ook hiervoor neem ik contact op met de betreffende huisarts en overleg over mogelijke oorzaken van de aanhoudende afwijkingen. Kwaliteit Vervolgens heb ik een bespreking met de kwaliteitsmedewerkers van het laboratorium. Het laboratorium moet voldoen aan een streng kwaliteitskeurmerk en binnenkort krijgen we de auditoren hiervan op bezoek ter controle.Ik bespreek met de kwaliteitsmedewerkers de stand van zaken. Zijn er nog acties nodig? Hierna ga ik naar het overleg over de nieuwbouw. In het nieuwe ziekenhuis komt een nieuw laboratorium en hierbij ben ik nauw betrokken. Aan het eind van de dag beoordeel ik weer een selectie van uitslagen. Ook bekijk ik een aantal uitslagen van patiënten die bloed nodig hebben. Zitten er antistoffen in het bloed en zo ja welke? Het is een heel exact karwei om de antistoffen te bepalen, er zijn meer dan 23 bloedgroepen waar we rekening mee moeten houden! Als klinisch chemicus heb ik geen direct contact met patiënten, maar ik realiseer me heel goed dat achter elk buisje bloed een patiënt zit. Als ik bijvoorbeeld de antistoffen in het bloed van een patiënt over het hoofd zie, kan deze patiënt verkeerd bloed krijgen. Hier kan een patiënt aan overlijden. Daarom is accuratesse enorm belangrijk. Als ik na een drukke dag thuiskom, staan mijn twee dochters van vier en zes me op te wachten. Ik heb wel bereikbaarheidsdienst, dus het kan zijn dat ik ’s nachts of in het weekend gebeld wordt voor overleg. Maar thuis ben ik toch vooral ‘papa’!

Voorverkoop kaarten RaafFESTein 2013 deze maand van start

Ophalen oud papier Herpen / Koolwijk HERPEN - Donderdag 21 (op Koolwijk na de middag) en vrijdag 22 februari wordt in Herpen weer oud papier opgehaald door leden van de KBO. Zij beginnen op vrijdag om 08.30 uur ( half negen) met de werkzaamheden en verzoeken de inwoners van ons dorp het papier voor die tijd, goed verpakt, aan de straat te zetten. Karton of kartonnen dozen s.v.p. bij elkaar voegen en gebonden aanleveren. Gelieve ook rekening te houden met eventuele harde wind,

regen/sneeuw. De dozen niet zwaarder verpakken dan ongeveer 20 kg. Zij die het papier de avond voor de inzameling buiten zetten worden

Deze wandeling zal, begeleid door gidsen van IVN Grave, langs bospercelen, heideveldjes, vennen en de afgraving voeren. Aandacht zal worden besteed aan het ontstaan van de plas, watervo-

Op Twitter is de lokale omroep te volgen via @LanderdTV.

gels, flora en fauna, die dit aangelegde landschap karakteriseert. Het verzamel- en vertrekpunt voor deze wandeling is de parkeerplaats op de Fazantenweg te Langenboom.

Deze ligt vanaf Langenboom richting Mill aan de linkerzijde. Vertrektijd 14.00 uur. De duur van de wandeling is ±2,5 uur waarbij halverwege de huisgemaakte snert zal worden geserveerd in het bezoekerscentrum. De kosten bedragen € 4,- pp. Inlichtingen 0486-412217.

Puzzel

tle g

hoven. Wat blijft in Oss en wat gaat naar Uden? Wat zijn de veranderingen voor inwoners van Ravenstein. Ook een belangrijk onderwerp voor inwoners van Ravenstein. Dus voor iedereen, die iets wil weten over het nieuwe ziekenhuis Bernhoven en over de nieuwe huisartsenpost: kom naar de vergadering van de dorpsraad op dinsdag 19 februari 2013, 20.00 uur in het raadhuis van Ravenstein.

Landerd in Beeld is zondag 17 en maandag 18 februari te zien om 12, 18, 20 en 22 uur op het digitale

REGIO - Op zondag 17 februari a.s. organiseert IVN Grave in samenwerking met “De Valkhoeve” een snertwandeling rondom De Kuilen te Langenboom. Lengte ongeveer 5 km.

App

het mag een interactieve avond worden. Aansluitend aan deze presentatie/ toelichting zal huisarts Tigchelaar uit Ravenstein uitleg geven over de huisartsenpost van ziekenhuis Bern-

pa ui gin a 3 voor

Inge van der Heijden Nederlands kampioen veldrijden en ijspret in het Oventje.

Ziggo-kanaal 44 en analoog via kanaal 22+. De uitzending wordt dinsdag tot en met vrijdag om 19 en 22 uur herhaald. Onderwerpen uit van Landerd in Beeld zijn terug te zien op www. landerd-tv.nl. Daarnaast zijn er in de bibliotheken van Schaijk en Zeeland dvd’s te leen van de uitzending.

Snertwandeling met IVN Grave

r ya

Mevrouw Marion van Zoom van ziekenhuis Bernhoven zal een presentatie houden over het nieuwe ziekenhuis en antwoord geven op al deze vragen. Ook vragen uit het publiek zullen worden beantwoord;

Andere onderwerpen zijn: Shtetl Band Amsterdam treedt op bij MuziS, Egbert Wingens en Carlo Reijs doen mee aan Dakar-rally, kickboxgala in Wapen van Reek, AHOZ zaalvoetbaltoernooi in Zeeland, DAW houdt ‘Simply The Best’-quiz,

ina met pag La ze

Zie

Eind maart 2013 opent Bernhoven het nieuwe ziekenhuis in Uden RAVENSTEIN - De dorpsraad Ravenstein heeft Bernhoven verzocht in een vergadering antwoord te geven op o.a. de volgende vragen: wat betekent het nieuwe ziekenhuis voor de bevolking van Ravenstein? Welke (nieuwe) diensten biedt het ziekenhuis? Welke medische diensten blijven nog in Oss? Zijn er veranderingen op het gebied van apothekerdiensten?

LANDERD – Landerd-TV zendt zondag 17 en maandag 18 februari een verslag uit van de uitreiking van het kinderlintje. Het lintje werd door burgemeester Doorn uitgereikt aan de twaalfjarige Stan Swinkels uit Schaijk. Het lintje is een initiatief van de Landerdse jeugdgemeenteraad.

Word Rappe Raaf in februari Stichting RaafFESTein start deze maand met een spectaculaire actie. Vroege vogels, die op de zaterdagavond verzekerd willen zijn van een plekje op het festivalterrein, kopen nu alvast hun kaarten. De Rappe Raaf actie start op carnavalsmaandag en duurt tot 28 februari. Kaarten kosten in deze periode slechts €10,00. Maar let op! Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus wees er snel bij, want op=op! Na 28 februari bedragen de kosten voor een kaartje €15,00 en aan de kassa betalen bezoekers €20,00. De kaartjes zijn verkrijgbaar via internet (www.raaffestein.nl), bij Slijterij Heessen en Douwe Dabbert in Ravenstein. Op zondag is er gratis toegang voor iedereen. de

Net als vorig jaar is er weer veel ruimte voor aanstormend talent in de programmering van het RaafFESTein.

Landerd-TV uitreiking kinderlintje

Zondag De zondag staat in het teken van entertainment voor jong en oud. De dag start met een wereldse picknick en cabaret gevolgd door een keur aan bands waarbij de lokale inbreng groot is. Speciaal voor de kinderen is er net als vorig jaar een kinderhoek waar diverse activiteiten worden georganiseerd. Een dag vol vermaak voor iedereen dus!

S c an

Een DJ-tent met bekende regionale feest-DJ’s is dit jaar aan het programma toegevoegd.

S c an

Klinisch chemicus

RaafFESTein: Rappe Raaf actie in februari

Muziekliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen op het festivalterrein aan de Maas. Het RaafFESTein barst dit jaar op zaterdagavond namelijk uit haar muzikale voegen. Diverse bands met de meest uiteenlopende muziekstijlen maken hun opwachting op het Talentenpodium en het Coverpodium.

pa ui gin a 3 voor

Jart Diris

De organisatie is drukdoende om ook deze derde editie bijzonder te maken. Het thema ‘Goed leven op het Brabantse land’ zal worden doorgevoerd in het aanbod van de kramen, de aankleding, de optredens en het hapje en drankje. Naast ondernemers en organisatie die een

RAVENSTEIN – Het grandioze succes van de twee voorgaande edities van het RaafFESTein krijgt dit jaar uiteraard een vervolg! De uiterwaarden van de Maas vormen op 22 en 23 juni wederom de locatie voor het tweedaagse festival vol muziek en entertainment. Dit jaar belooft nog spectaculairder, grootser en gevarieerder te worden. Met een bomvolle muzikale zaterdagvond en een spetterende zondag met activiteiten voor jong en oud.

tle g

Een dag uit het leven van

App

Op Eerste Pinksterdag zondag 19 mei a.s. vindt op het terrein van De Hinde, gelegen aan de Rogstraat 17 te Langenboom, de derde Langenboms Buuten plaats. Op de buitenbeurs kunt u heerlijk genieten van het Brabantse platteland en wat lokale ondernemers op het gebied van buitenleven te bieden hebben. Kinderen kunnen zich uitleven met o.a. de skelter of op het springkussen.

marktkraam willen inrichten met hun goederen is de organisatie ook op zoek naar organisatie en verenigingen die in een optreden kunnen verzorgen. Denk hierbij een demonstratie, muziek, dans of zang. Kijk op de website www.langenbomsbuuten.nl voor meer informatie voor het inschrijven of stuur een e-mail naar info@langenbomsbuuten.nl.

De Hinde 25 jaar Tijdens Langenboms Buuten 2013 wordt het 25-jarige bestaan van De Hinde gevierd. In 1988 opende De Hinde haar poorten. Eerst was het een kinderboerderij, vervolgens een dierenpark en nu is het een landschapspark met groepsvermaak voor groot en klein. Vanwege het jubileum krijgt Langenboms Buuten een feestelijk tintje en wie jarig is trakteert! De bezoeker mag een leuke cadeau verwachten.

ina met pag La ze

Zie

LANGENBOOM - Na twee succesvolle edities van Langenboms Buuten is de inschrijving geopend voor de volgende Langenboms Buuten.

In ziekenhuis Bernhoven werken 125 medisch specialisten. Voor hen is geen dag hetzelfde. Deze columm geeft een kijkje in de werkkamer van de specialist op een willekeurige werkdag.

r ya

Inschrijven Langenboms Buuten 2013 gestart

de

WOENSDAG 13 FEBRUARI 2013 - 9

B A S T I A A N S E

E B H L A N D E R D

E N E R S S P G N N

L E H E T E E U E U

D L F A E J T E P K

I A O W E D J H R M

U H T E G A E E O E

L R O G J A O G D E

E E S E E P P I C H

G V A N E T A R T S

❑ het ❑ geheugen ❑ van ❑ landerd ❑ rene ❑ bastiaanse ❑ heemkunde ❑ dorpen ❑ wegen ❑ straten ❑ steegje ❑ paadjes ❑ verhalen ❑ foto’s ❑ beeld ❑ geluid ❑ petje op ❑ petje af OPLOSSING VORIGE PUZZEL stoep

vegen

Het gezochte woord of tekst is:

Dit woord insturen vóór vrijdag 22 februari 2013*) Puzzel-redactie per adres: De Herd 12, 5374 CR Schaijk mailen kan ook, wel tel. en volledig adres vermelden!!!

naar: puzzel@deomroeper.nl

vriendelijk verzocht, bij verwachte regen- of sneeuwval, het papier af te dekken met plastic.

Naam:

P.S.: Bij de ophaaldienst van de KBO is een uitbreiding van het aantal ophalers (vooral “jongere” ouderen) zéér welkom. Telefonische inlichtingen bij Harrie van den Berg tel. 06-53148582.

Tel.nr.:

Adres: Plaats : De overheerlijke taart van Warme Bakker Marcel Sanders (Herpen/Schaijk) ging naar de Lambert en Mien Wijnen. Deze buitengewone vrijwilligers houden zeker de stoepen sneeuw vrij


10 - WOENSDAG 13 FEBRUARI 2013

S GRATinI ding b r e -v ifi w lon in de sa

       Openingstijden Kapsalon Ploegmakers    Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

HEYWIN Stucadoorsbedrijf

Kom vrijblijvend kijken in onze showroom

09.00 08.00 08.00 08.00 08.00 08.00

-

18.00 18.00 18.00 18.00 19.30 16.00

Maatkeukens

• Uw keuken op maat gemaakt

Keukenrenovatie

• Badmeubels op maat

Interieurbouw

uur uur uur uur uur uur

• Div. soorten kasten

B. Knipping Scheltseweg 4d, 5374 EB Schaijk, Tel. 0486-462292, GSM: 0653732103

Gesloten van 11 febr. t/m 16 febr.

Kleingaalseweg 6 - Schaijk Tel. 0486-461571

Binnenkort start weer de

cursus assertiviteit te Veghel

8 dinsdagavonden van 19.30-22.00 uur Kosten € 245,00 per persoon Vraag de folder aan (info@interpunctie.nl) Of lees meer op www.stress-hulpverlening.nl/ assertiviteitscursus.html Nellie Timmermans Smientdonk 2 5467 CA Veghel www.interpunctie.nl 0413-310795 (prive) of 06-21592435 info@interpunctie.nl

Geopend: Ma t/m do. 10.00-12.00 en 13.00-18.00 uur vrijdag van 13.00-20.00 uur zaterdag’s op afspraak

Gratis welkomstpakket

Ahc Computers • Terughalen verloren data • Tapes (video of camera) overzetten op dvd • EHBO voor telefonie, tv en andere multimedia

• • • •

Voor service aan huis of bezoek onze winkel Hoekstraat 7, 5374 GA Schaijk, Tel. 0486-462735 info@ahccomputers.nl • www.ahccomputers.nl

• • • •

enkel glas figuurglas dubbel glas HR - glas

speciaal voor alle mensen die verliefd zijn “Menu om te zoenen.”

1e en 2e Paasdag uitgebreid Paasbrunch ina met pag La ze

App

Graag reserveren: tel. 0486-461294 zie www.nieuwschaijk.nl

r ya

Molenstraat 41 • HR++ glas 5373 AM Herpen Tel. 0486-414115 Mob. tel. 06-2000 3515

Donderdag 14 februari Valentijnsdag

Zie

tle g

Nieuwbouw- en renovatiewerk,

ook voor herstel van schadegevallen

de

Familie Tielemans Rijksweg 46 - 5374 RB Schaijk - tel. 0486-461294

S c an

V D S G

- Maken Kleding -- Herstellen Reparatie www.anjakleding.nl Schansweg 1 - 5374 NR Schaijk - Tel. 0486-851785 Openingstijden: di t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 Zaterdag van 10.00 tot 12.00

Bento zoekt verkoopster

Verkoop, reparatie & service Computers • Laptops • Software • Randapparatuur • Netwerk Ook voor: • Tablets • Computerbeveiliging internet-Criminaliteit • Installeren antivirus spyware en websiteblokkering

ANJA

pa ui gin a 3 voor

Wassen Drogen Koelen Vriezen

Europaplein 9, 5374 BM Schaijk telefoon 0486-462182

voor de zaterdagen leeftijd vanaf 16 jaar Uw sollicitatie graag schriftelijk

PASFOTOSERVICE Runstraat 8 Schaijk tel. 461891 www.bento.nl


DE OMROEPER

WOENSDAG 13 FEBRUARI 2013 - 11

Boodschappen en vervoersdienst Schaijk

Hoe gaat het in zijn werk U meldt zich aan bij de coördinator van de Boodschappen- en Vervoersdienst. Vooralsnog zijn dit Brigitta van Alphen tel. 0486-463111 (tussen 17.30 en 18.30 uur) of Riet Roosen van Pelt tel. 0486-461207. U kunt het ook melden in het Ontmoetingscentrum, dan geeft de gastvrouw of gastheer het wel door. Na aanmelding volgt een eerste gesprek. Het kan zijn dat u af en toe gebruik wilt maken van onze dienst. Het kan ook zijn dat u gedurende langere tijd hulp nodig heeft.

Wat kost het De dienstverlening is in Schaijk gratis, buiten de Schaijkse gemeentegrens wordt een vergoeding van € 0, 25 per km. gevraagd. Eventueel parkeergeld zijn voor uw kosten. U betaalt rechtstreeks aan de vrijwilliger na iedere rit. Misschien voelt u zich aangesproken om als vrijwilliger uw diensten aan te bieden. Meld u zich dan aan bij het secretariaat: Hans Bink, Kruilier 9, 5374 JM Schaijk. Tel: 0486-462400 E-mail: zorgcooperatieschaijk2012@gmail. com

LANDERD - Zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dat wil iedereen. Maar voor ouderen is dat niet altijd vanzelfsprekend. Er zijn veel instellingen, organisaties en voorzieningen waar senioren mee te maken krijgen bij het ouder worden. Het is niet eenvoudig een overzicht te krijgen van de talloze mogelijkheden. Daarom brengt RIGOM, een informatiegids voor senioren uit.

De informatiegids is ook te vinden op de website: www.rigom.nl.

Senioren vanaf 75 jaar ontvangen de gids bij het preventieve huisbezoek van de ouderenadviseurs. De vrijwillige ouderenadviseurs bezoeken ieder jaar duizenden 75-plussers in de regio. In dit huisbezoek geven zij antwoord op vragen die men heeft en bieden een luisterend oor. In dit huisbezoek komen onderwerpen uit de informatiegids met name op het gebied van wonen, welzijn, zorg, financiën en vervoer aan bod.

Voor Reek is dat in het Wapen van Reek, Schaijk in het Ontmoetingscentrum Onder de Linde, voor Zeeland in het Gemeentehuis.

Wanneer u graag een informatiegids wilt hebben kunt u deze afhalen in uw eigen woonplaats.

Voor meer informatie over de inhoud van de gids kunt u een beroep doen op de ouderenadviseurs van RIGOM, dagelijks te bereiken van 9.00 uur tot 16.00 uur op telefoon (0412) 65 32 30.

Jaarvergadering/programma KVO Reek Maandag 18 februari Wapen van Reek 19.30 uur

Workshop vlieger maken Woensdagmiddag 27 februari Wapen van Reek 14.00 uur

Mevrouw N. Timmermans- van de Kamp geeft Tips over allerlei menselijke zaken (opvoeding, relaties, familieconflicten, etc.)

Opnieuw verliefd..... (een nieuwe relatie voor ouders) Het overkomt veel ouders na een scheiding. Je hebt de nodige ellende gehad, en opeens kom je hem/haar tegen. Het lijkt wel een wonder. Je bent soulmates, je hebt je nog nooit zo goed begrepen gevoeld. Je bent verliefd. Je wilt bij elkaar zijn, liefst zoveel mogelijk. Mensen waarschuwen: hoe moet dat met de kinderen? Ach, denk je, dat komt allemaal wel goed, zo lang we zoveel van elkaar houden kunnen we alles aan….. Bovendien vinden de kinderen mij ook aardig, en mijn kinderen vinden mijn nieuwe partner ook leuk. Dus waar zouden we ons druk over maken?

Heb je zelf leuk vliegerpapier of leuke bedrukte plastic tassen breng dit dan mee. Graag opgeven tot 20 februari bij Anja Derks Burg. Wientjensstr. 45. Iedereen is van harte welkom. Het geheugen van Landerd Donderdag 21 februari Cafe/ feesterij De Potter 20.00 uur

Mannelijke of vrouwelijke uitvaartbegeleiders? Bij ons geen probleem! Voor meer informatie en antwoord op uw vragen Gratis aan te vragen “stilstaan bij afscheid nemen” ons informatieboekje/wilsbeschikking.

Bel: 0412-623173

Uitvaartverzorging VAN LITH B.V. Docfalaan 2, stadsmortuarium Oss, tel: 0412-623173 www.uitvaartverzorgingvanlith.nl contact@uitvaartverzorgingvanlith.nl

En soms is het verstandiger om nog een tijdje te blijven “latten”. Zeker wanneer de kinderen in de puberteit zitten, is het samenvoegen van twee gezinnen tot een samengesteld gezin een moeilijke onderneming. Voor een kerngezin is de puberteit al een roerige fase, voor een stiefgezin is het bijna ondoenlijk. Wanneer men dan ook nog eens niet tevoren voorzien heeft dat er zoveel problemen zouden kunnen ontstaan, is de tegenvaller nog groter, raakt men teleurgesteld en uitgeput. Men slikt vaak teveel van de ander (over en weer) en de ellende stapelt zich op. Het zou goed zijn als men tevoren eens samen met een deskundige zou bekijken wat voor specifieke omstandigheden problemen zouden kunnen veroorzaken, en hoe je die kunt voorkomen. Informatie: Interpunctie, Smientdonk 2 5467 CA Veghel Privé 0413-310795 of 06-21.59.24.35. www.interpunctie.nl - info@interpunctie.nl - www.stief-gezin.nl

Zorgcoöperatie start Klussendienst SCHAIJK - De Zorgcoöperatie Schaijk (ZCS) is gestart met een nieuwe dienst. Vanaf nu kunnen mensen uit Schaijk een beroep doen op deze dienst. Een 7-tal vrijwilligers van de ZCS staat gereed om de klussendienst uit te voeren. Naast heren zijn er ook dames lid van de klussendienst. Een klus hoeft namelijk niet altijd van technische aard te zijn. Ook wordt onder een klus verstaan het verstel-

len van kleding, een nieuwe rits plaatsen of een knoop. Onder een dienst wordt een klus verstaan die maximaal 1 uur mag duren. De dienst kan in of rond het huis nodig zijn. Als de klus groter is van omvang, dan zal verwezen worden naar een professionele organisatie. Of een klus kan te ingewikkeld van aard zijn. Ook dan zal verwezen moeten worden naar de professional. De dienst is vooral bedoeld voor

Uitvoeringen op 2, 3, 8 en 9 maart

‘t Vlämke speelt “Circus Bella” DEMEN - Wat de dood van een geliefde circusbeer al niet teweeg kan brengen. Dat ervaart het publiek op zaterdag 2, zondag 3, vrijdag 8 en zaterdag 9 maart in Onder den Plag aan de Osstraat in Demen. Want dan speelt toneelvereniging ’t Vlämke de schitterende voorstelling “Circus Bella”. Het aangrijpende stuk is geschreven door regisseur Joop van den Berk. Aanvang 20.15 uur. Dompteur en circusoprichter Guus zit er helemaal doorheen wanneer zijn geliefde beer Isabelle onverwacht de dood vindt. De spanningen die deze trieste gebeurtenis oplevert richten het circus bijna ten

gronde. De drang tot overleven zit circusartiesten echter in het bloed. Met man en macht wordt gepoogd het kleine circus overeind te houden. Vernieuwing is het sleutelwoord. Maar of dat ook lukt?

mensen die hier zelf niet toe in staat zijn. Als u gebruik wenst te maken van deze dienst dan kunt u zich wenden tot: Henk de Grauw, Irenestraat 2, 5374 BV Schaijk. Tel: 0486-463776 Mobiel: 06-12119928 Email: henkentonny@zonnet.nl Henk zal in eerste instantie met u doornemen of de klus kan worden geklaard door de klussendienst. De klussendienst is gratis! ina met pag La ze

App

Dhr. Rene Bastiaanse (van Omroep Brabant) van het BHIC verzorgt een gezellige historisch getinte avond. Hij was in 2007 en 2010 ook als eens aanwezig in Landerd. Nu komt hij samen met regiohistoricus Henk Buijks met een nieuw programma. Zij nodigen u graag uit voor deze avond, waar zij vertellen over vroegere paadjes, steegjes, wegen en oude beroepen in Landerd.

Wil dat zeggen dat je er maar beter niet aan kunt beginnen? Soms niet, maar als je beseft waar de valkuilen zitten dan ben je beter toegerust om deze onderneming aan te gaan. Want een onderneming is het!

r ya

De KVO-vrouwenweek is van 3-9 mrt. met als thema “Energie”. Als afdeling besteden we daar aandacht aan met een lezing. Maar we willen ook in Reek zelf aandacht geven aan dit thema. We gaan vliegers maken om die daarna op enkele plaatsen en bij je thuis op te hangen om zo er aandacht aan te geven. Hiervoor ben je welkom om samen met je kinderen, kleinkinderen of oppaskinderen te komen knutselen.

uw laatste wens met zorg geregeld

Zie

Het afgelopen jaar was voor de KVO een jaar van onderzoek en overleg naar en met andere organisaties over een evt. samenwerking/fusie met elkaar. In de ledenbladen van 2012 heeft u hier al wat over kunnen lezen. Als bestuur willen we in deze jaarvergadering uitleggen wat de verdere stappen en ontwikkelingen zijn die we als KVO in het komende jaar gaan maken. Om u allemaal te informeren hierover vinden we het belangrijk dat u als lid op deze avond aanwezig bent. De avond wordt daarna door Dhr. v. Rooij verzorgt met de workshop “snijtechnieken”, hou je van koken, gezellig samen eten? Snij je altijd met een schilmesje omdat je bang bent voor het grote koksmes?

Of heb je een koksmes maar wil je snijden als een professional. Je leert enkele snijtechnieken, van het snipperen van een uitje tot het uitbenen van lamsbout.

Wiljan van Lokven

Heel veel mensen stappen met dergelijke gedachten in een nieuwe relatie. Toch gaan veel stiefgezinnen uiteindelijk ook weer uit elkaar. Dat gebeurt ècht niet zo maar. Mensen onderschatten (zeker als ze verliefd zijn) hoe lastig de dynamiek in een stiefgezin is.

Informatiegids voor senioren

De informatiegids omvat informatie op het gebied van wonen, welzijn, zorg, financiën en vervoer. De gids is een praktische wegwijzer voor ouderen en mensen uit hun omgeving. De informatie is toegespitst op senioren in het werkgebied van RIGOM. Naast landelijke en regionale regelgeving brengt de gids lokale informatie voor senioren uit de gemeenten Bernheze, Maasdonk, Oss, Landerd en Grave.

Samen met de nabestaanden probeer ik een zo persoonlijk mogelijke uitvaart te creëren

tle g

bezorgen als u bijvoorbeeld niet mobiel bent. • Iedereen kan een beroep doen op de Boodschappen- en Vervoers dienst, de dienst is niet leeftijds gebonden.

Vervolgens gaat de Boodschappenen Vervoersdienst op zoek naar een vrijwilliger. Deze vrijwilliger neemt contact met u op en maakt met u afspraken over het wat, waar, wanneer en hoe. U krijgt zoveel mogelijk te maken met dezelfde vrijwilliger.

Molenstraat 32a | 5411 EG Zeeland 0486 - 45 23 93 | 06 - 12 21 67 44 www.vanlokvenuitvaartzorg.nl

de

Wat en voor wie • De vrijwilliger haalt de klant thuis op en ze gaan samen op pad. Dat kan zijn voor boodschappen bij een supermarkt, apotheek of kledingzaak. Of samen naar de bibliotheek, even langs het gemeentehuis, het postkantoor of met elkaar op kerkbezoek. • En dan na afloop in het Ontmoetingscentrum gezellig samen een kopje drinken. • Het kan ook zijn dat een bezoek aan het ziekenhuis, een instelling, of aan vrienden of een familierelatie gewenst is. De vrijwilliger is voor u beschikbaar. • De Boodschappen- en Vervoers dienst is er voor korte én langdurige tijd. • Er is ook de mogelijkheid om de boodschappen thuis te laten

Tijdens dat eerste gesprek zullen alle mogelijkheden met u worden besproken.

S c an

SCHAIJK - De Boodschappen- en Vervoersdienst van de Zorgcoöperatie Schaijk is een dienst met een sociaal karakter. Vrijwilligers zijn bereid om met mensen die dat niet geheel zelfstandig kunnen samen boodschappen te doen of als vervoerder inzetbaar te zijn. Het sociale aspect is van groot belang, het maakt van de dienst een gezellig uitje en men blijft bij de maatschappij betrokken.

pa ui gin a 3 voor

Het is een race tegen de klok met onverwachte wendingen. Emoties als liefde, verdriet, vertrouwen en jaloezie gaan daarbij hand in hand. Beleef het mee in dit spannende en aangrijpende schouwspel! Kaarten zijn verkrijgbaar bij: Wim Kuijpers via (0486) 411135, Ben van Dieten via (0486) 413193 of op maandagavond i n buurthuis Onder den Plag van 20.00 tot 22.00 uur.

Ecoducten verbinden Herperduin met Maashorst REGIO - De natuur in Herperduin krijgt een enorme oppepper. Met de komst van twee ecoducten en de aanleg van een grote ecologische verbindingszone wordt het Bosgebied Herperduin daadwerkelijk verbonden met de Maashorst. Dit zorgt voor doorontwikkeling van de flora en fauna en toename van de biodiversiteit. De inrichting van het gebied wordt geschikt gemaakt voor grote grazers die deels het gebied zullen gaan onderhouden. DLG gaat deze ecologische verbindingszone ontwikkelen. BAM Civiel Zuidoost gaat de

twee ecoducten bouwen in opdracht van de provincie en het Rijk. Dorpsraad Herpen zal in haar openbare vergadering van dinsdag 19 februari a.s. een toelichting geven op deze plannen en wat dit bete-

kent voor het Bosgebied Herperduin. Op de agenda van de vergadering staan verder de presentatie van de nieuwe website van de dorpsraad, de stand van zaken van enkele bestemmingsplannen en een overzicht van de ondernomen acties aangaande het vervroegd opheffen van de Basisschool in Overlangel. De vergadering begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Dorpshuis ’t Slotje te Herpen.


12 - WOENSDAG 13 februari 2013

Uw Rabobank dichtbij Rabobank. Een bank met ideeën.

editie 48, februari 2013

Samen werk maken van financiële opvoeding

Dat is h mooie et van onze coöpera tie

Iedereen gaat over op IBAN.

Vanaf februari 2014 zijn ook nationale betalingen alleen nog mogelijk met het langere, internationale rekeningnummer IBAN. Wij helpen u graag op weg. Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/iban

Check het meteen even

Zijn uw gegevens nog up to date?

Jongeren draaien volledig mee in de economie en geven meer geld uit dan ooit. Het hebben van geld lijkt vanzelfsprekend en werkt statusverhogend. Het praten over schulden lijkt echter een taboe. Toch blijkt uit onderzoek van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) dat een derde van de jongeren schulden heeft. Hoe kun je dat als ouder voorkomen? Hoe zit het met belkosten? Gaat die bijbaan niet ten koste van school? En klopt het dat al die vriendjes en vriendinnetjes véél meer kleedgeld krijgen? Vragen te over, als het gaat om opvoeden en geld. Voor Rabobank Oss e.o. aanleiding om met het Nibud een informatieavond te organiseren voor leden met kinderen op het voortgezet onderwijs.

Aan de hand van herkenbare dilemma’s worden de meest uiteenlopende onderwerpen besproken. Van omgaan met reclame en uitkomen met je geld, tot lenen, sparen en de hoogte van zak- en kleedgeld. Zo dragen wij graag bij aan het vergroten van de financiële bewustwording en zelfstandigheid van jongeren. Tips en handreikingen Leden die zich voor deze avond hebben aangemeld, zijn inmiddels geïnformeerd. Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar. Op zoek naar tips en handreikingen voor financiële opvoeding? Kijk op www.nibud.nl en www.baasovereigengeld.nl

We communiceren steeds meer digitaal. Dat werkt snel, makkelijk en kostenbesparend. Daarom is het belangrijk dat we over het juiste e-mailadres en mobiele nummer van onze klanten beschikken. Of uw gegevens correct geregistreerd zijn, kunt u zelf eenvoudig checken binnen de beveiligde omgeving van Rabo Internetbankieren. Log daarvoor in op Rabo Internetbankieren zoals u gewend bent en kies voor “Uw gegevens” onder de blauwe menubalk. Eventuele wijzigingen en aanvullingen kunt u hier direct doorgeven. Zo weet u zeker dat uw gegevens bij uw Rabobank altijd up to date zijn. En dat wij u kunnen bereiken met nieuws en als u lid bent van onze bank - ook met interessante ledenaanbiedingen. Maakt u nog geen gebruik van internetbankieren? Geef dan eventuele veranderingen door via e-mail info@oss.rabobank.nl of bel (0412) 67 33 33.

Check uw Inbox in Rabo Internetbankieren

Financieel Jaaroverzicht 2012 gemist? Maakt u gebruik van Rabo Internetbankieren en/ of Rabo Mobielbankieren, dan heeft u uw Financieel Jaaroverzicht 2012 reeds digitaal ontvangen via uw Berichten Inbox in Rabo Internetbankieren. U kunt het overzicht eenvoudig opslaan of printen, zodat u het altijd bij de hand heeft. Bijvoorbeeld als u uw belastingaangifte gaat invullen of wilt controleren. Klanten jonger dan 18 jaar en zakelijke klanten met een Rabo Internetbankieren Professional overeenkomst

hebben het jaaroverzicht nog op papier gekregen. Klanten met een Effectenrekening hebben het jaaroverzicht van hun beleggersportefeuille ook nog op papier ontvangen.

Volg ons op Twitter: @RaboOsseo Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws, acties, bijeenkomsten, vacatures en meer.

Rabobank Oss e.o. (0412) 67 33 33 | www.rabobank.nl/oss | info@oss.rabobank.nl

De Omroeper week 5 - 2013  

De Omroeper wordt verspreid in de gemeente Landerd en een groot deel van de gemeente Oss. De krant verschijnt in 21 plaatsen en heeft een op...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you