Page 1

De parel van de sterilisatie W&H vindt de ‘cyclus op maat’ uit

f u l ly au tomati c


De schittering van knowhow Een technologische sprong voorwaarts: Lisa werd volledig automatisch. Op het voorfront van de moderne tandheelkunde is Lisa een technologisch meesterwerk, met geïntegreerde computer, tracabiliteit systeem en cycli “op maat”.

W&H’s ervaring

Een “intelligente” cyclus

W&H heeft als expert op gebied van “type-B” cycli een grote knowhow verworven. Lisa autoclaven bieden dan ook een perfecte balans van betrouwbaarheid, ergonomie en technologie.

Door het reduceren van de cyclustijd afhankelijk van de massa van de lading, worden uw kostbare instrumenten korter blootgesteld aan hitte, wat hun levensduur verlengt. U spaart niet alleen tijd maar ook energie, wat goed is voor het milieu.

Automatische “op maat” cycli De voordelen van de nieuwe, automatische ‘type-B’ cycli spreken voor zich : afhankelijk van de massa van de lading wordt de cyclustijd aangepast en geoptimaliseerd, met daar bovenop een gereduceerde droogtijd dankzij het gepatenteerde ‘ECO-Dry’ systeem.

Luchtdetectie: automatische cyclus validatie

60

45

Cyc lus ur du

Lisa is uitgerust met een systeem dat lucht detecteert. Uw instrumenten worden gegarandeerd volledig aan stoom blootgesteld, zelfs in de moeilijkste gevallen. Het resultaat is automatisch gevalideerde cycli en extra veiligheid omtrent infectie preventie.

15

30

4,5 kg

0,4 kg

2,5 kg

W&H vindt de cyclus uit die zich aanpast aan de lading

W&H Lisa fully automatic

03


Tracabiliteit in een vingerknip Met het nieuwe tracabiliteit concept gaat W&H een stap verder op gebied van veiligheid, zonder daarbij de zaken te compliceren. Programmeren, identificeren, valideren, opslaan en printen gebeurt allemaal met een eenvoudige druk op het interactieve aanraakscherm. Sluitende legale bescherming Zoals voorgeschreven door de belangrijkste hygiënerichtlijnen maakt W&H’s tracabiliteit concept de link tussen het instrument, de sterilisatiecyclus en de patiëntenfiche, zodat uw hygiëneprotocol volledig is. Geen risico op fouten Tracabiliteit begint met het aantonen dat de sterilisatiecyclus compatibel is met elk type lading (holle ladingen, implantologie- cassettes etc.). Dit is steeds zo met Lisa omdat de cycli allemaal op ‘type B’ hospitaalniveau zijn. U kan op beide oren slapen.

Geïntegreerde automatische tracabiliteit Lisa heeft een geïntegreerde computer die automatisch de volledige tracabiliteit procedure beheert. Zonder bijkomende computers of software, en zonder heen en weer geloop tussen de sterilisator en de computer van de praktijk. Identificatie van de gebruiker Aan het einde van de cyclus, wanneer de deur geopend werd, kan de gebruiker de lading vrijgeven voor gebruik. Dit door het eenvoudig intikken van een uniek identificatie paswoord op het aanraakscherm. Dit kan uiteraard alleen wanneer een cyclus succesvol afgerond werd.

Lisa 522 09 - 0282 00.15.03.00.00 Lading vrijgegeven door: Fanny Lemoine UNIVERSEEL 134 Cyclus: Nummer: 00175 Datum: 09/02/10 12:59:06 Vervaldatum: 09/03/10

C31128A00175

LisaSafe tracabiliteit pack – maakt de link naar de patiëntenfiche De Lisa sterilisator is rechtstreeks verbonden met de LisaSafe barcode etikettenprinter. Na de behandeling wordt de barcode gescand in de patiëntenfiche.

W&H Lisa fully automatic

05


Natuurlijke Perfectie Zuivere lijnen, verleidelijk design en afwerking van hoge kwaliteit: Lisa’s ontwerp onderstreept haar unieke karakter en biedt optimaal gebruikscomfort.

Magisch aanraakscherm

Uw sterilisator blijft schoon

Lisa’s aanraakscherm staat voor gebruiksvriendelijkheid, intuïtieve menu’s en toegang tot tal van applicaties.

Het ingebouwde filter voorkomt dat stof zich vastzet op interne componenten. Uw sterilisator blijft schoon, presteert constant, onderhoudskosten verminderen en er wordt minder stof afgegeven aan de omgeving.

Ultrastille werking Het gepatenteerde systeem voor waterseparatie en filtering voorkomt dat condensatie en onzuiverheden in de vacuümpomp terecht komen. Een vernuftige oplossing voor een stille werking, een verlengde levensduur en een optimale efficiëntie van het vacuümsysteem.

Lisa past overal Lisa heeft aanpasbare voetjes en kan zelfs op de meest ondiepe werkbladen geplaatst worden (45cm). In Lisa’s roestvrij stalen kamer passen verschillende types trays en cassette systemen.

EN 13060 – de referentie norm De EN 13060 plaatst kleine stoomsterilisatoren op hospitaalniveau (Type B). Conform deze norm wordt elke Lisa sterilisator gedurende meer dan 5 uur intensief getest alvorens voor gebruik vrijgegeven te worden.

W&H Lisa fully automatic

07


Lisa heeft alles op een rij Gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, veiligheid, ergonomie : Lisa biedt het allemaal.

Wat Lisa biedt

De voordelen

Uitsluitend ‘type-B’ cycli

Garandeert veilige sterilisatie van elk ladingtype

Hoge definitie aanraakscherm

Gebruiksvriendelijk, interactief en intuïtieve menu’s

Dubbele micro-processor technologie (geïntegreerde computer)

Garandeert snelle en efficiënte cycli. Beheert de geïntegreerde tracabiliteit software

Uitgestelde of geprogrammeerde cyclus start

Spaart energie en tijd. Planning van de testcycli van de volgende dag

Geïntegreerd wateranalyse systeem

Verhoogt de levensduur van de componenten van de sterilisator en van de instrumenten

Onafhankelijke stoomgenerator

Reduceert cyclustijden en optimaliseert waterverbruik, afhankelijk van de massa van de lading

Gepatenteerd systeem voor waterseparatie

Stille werking, verhoogde levensduur en prestaties van de vacuümpomp

Gepatenteerd 2CScompact systeem

Snellere cycli en gereduceerd water- en energieverbruik

Process Evaluation System (conform de EN 13060 norm)

Controleert de fysische parameters en verzekert een positief resultaat van de cyclus (integraal deel van het tracabiliteit systeem)

Automatische detectie van lucht

Garandeert de totale verwijdering van lucht in kamer en lading, bevestigt totale stoompenetratie

Hoogperformante turbo vacuümpomp

Snellere cycli en perfecte droging in de kortst mogelijke tijd

Geleverd met Memory Card en USB lezer

Archiveert sterilisatie- en testcycli

Gemotoriseerde deursluiting

Verzekert automatisch en hermetisch sluiten en gemakkelijk openen van de deur

In frame ingebouwd stoffilter

Constante prestaties en geen verhogen van cyclusduur doorheen de tijd. De interne componenten blijven stofvrij

Aanpasbare voetjes

Zowel de 17 als de 22 liter versie van de sterilisator kunnen op alle werkbladen geplaatst worden, zelfs deze van slechts 45 cm diep

Volledig inspecteerbare dubbele waterreservoirs

Eenvoudig nakijken en reinigen. Schoon water voor elke cyclus, gebruikt water wordt nooit gerecycleerd

Trays / cassettehouders

Lisa wordt geleverd met 5 standaard trays en omkeerbare houder. Optionele houders maken gebruik van speciale trays en cassettes mogelijk

45

W&H Lisa fully automatic

09


Een unieke sterilisator Om de sterilisatieprocedure te optimaliseren biedt W&H een breed gamma accessoires aan. Kleine extra’s voor grote resultaten : gebruiksgemak en tijdsbesparing.

Water demineralisatie systemen Hoog debiet met Osmo Het Osmo systeem levert een grote hoeveelheid zuiver water van hoge kwaliteit aan een of meerdere sterilisatoren tegelijk, en zorgt voor automatische aan- en afvoer. Osmo

heeft ook een handig aftappistool voor het manueel bijvullen van andere apparaten of voor het afspoelen van instrumenten voor sterilisatie.

Dem 32 en Dem 10 : bronnen van zuiver water

sterilisatoren. Dem 10 is een kleinere manuele versie met enkel een aftappistool. Beide toestellen zijn compact en passen op het werkblad of in een kastje.

Dem 32 produceert gedemineraliseerd water van hoge kwaliteit en zorgt voor automatische aan- en afvoer voor een of twee

Afmetingen (B x D x H) mm

Osmo

Dem 32

Dem 10

520 x 200 x 420

305 x 190 x 390

305 x 190 x 320

Totaal gewicht

11,0 kg

4,0 kg

3,0 kg

H2O-druk

1-5 bar

1-5 bar

1-5 bar

Alles onder controle Al onze water demineralisatie systemen worden aangesloten op de waterleiding, zijn conform met EN 1717 en uitgerust met een Water BlockÂŽ System dat de watertoevoer onderbreekt in geval van

10

W&H Lisa fully automatic

abnormaal hoge waterafname. Een boodschap verschijnt automatisch op het scherm van Lisa sterilisatoren wanneer het tijd is om de harspatronen te vervangen.


Met eindeloze mogelijkheden Lasapparaat Bliksemsnel verpakken met Seal² In slechts 2 seconden produceert het Seal² lasapparaat 12 mm brede lassen voor rollen tot 310 mm breed. De lastemperatuur is elektronisch geregeld om perfect hermetische lassen te garanderen.

Gemakkelijk in gebruik, grote capaciteit en plaatsbesparend Het transparante lasstation en geïntegreerde werkoppervlak maken het verpakken wel erg handig. De gepatenteerde dubbele rolhouder kan een brede selectie van rolbreedtes herbergen en kan los van het apparaat tegen de wand gemonteerd worden. Seal2

Algemene karakteristieken

200-240 V / 100 W

Afmetingen (L x D x H) mm

452 x 480 x min 315 - max 420

Gewicht

7,1 kg

Tracabiliteit

LisaSafe tracabiliteit pack Dit pack is een plug and play oplossing voor het automatisch linken aan de patiënt, zonder onnodige handelingen en zonder risico op fouten. De etiketten van de zakjes met steriele instrumenten die bij een behandeling gebruikt werden worden eenvoudig ingescand in het patiëntenbestand. De barcode lezer is compatibel met elke computer en dentale software. Het pack bevat een etikettenprinter, 6300 etiketten en een aansluitkit voor Lisa sterilisatoren.

Optionele extra’s > Met W&H’s software, LisaWare, worden cyclusdata automatisch bewaard op de computer, en kan de status van tot 4 Lisa’s direct op het computerscherm afgelezen worden > De dot matrix printer, Print, wordt gebruikt voor het afdrukken van sterilisatiecycli op standaard papierrollen.

W&H Lisa fully automatic

11


Sterilisatiecycli

B-Universeel 134

B-Prion 134

B-Universeel 121

Temperatuur

135,5 °C

135,5 °C

122,5 °C

Druk

2,16 bar

2,16 bar

1,16 bar

Sterilizatiefase

4’

18’ Cycli op maat + ECO-Dry drogen

Totale cyclusduur inclusief drogen

15’ Leeg

Maximale lading

517

Automatisch van 20’ tot 46’

Automatisch van 34’ tot 50’

40’

56’

522

Automatisch van 23’ tot 52’

Automatisch van 37’ tot 66’

41’

62’

Maximale lading massief / poreus

517 : 4,5 kg / 1,5 kg • 522 : 6,0 kg / 2,0 kg Helix, Bowie & Dick, vacuümtest

Technische eigenschappen Voeding

200/240 VCA 50-60 Hz/10 A

93/42/EEC

Richtlijn betreffende medische hulpmiddelen

Stroomverbruik

2000-2400 W-10 A

97/23/EEC

Richtlijn betreffende drukapparatuur

Totale afmetingen (mm)

L : 450 - H : 435 - P : 590

Gewicht

317-517 : 40 kg 322-522 : 50 kg

Gemiddeld geluidsniveau/max.

61/65,5 dB LWA

Tanks schoon/gebruikt water

3,5/3,5 liter

Autonomie

8 à 12 cycli

Kamerafmetingen (mm)

17 l - Ø : 250 - D : 350 22 l - Ø : 250 - D : 450

Nuttige ruimte in kamer (mm)

17 l - Ø : 250 - D : 310 22 l - Ø : 250 - D : 390

Aansluitingstypes

Parallel, serieel en Intranet LAN (optie)

ISO 17665 (EN 554)

Validatie en routine-controle

EN 13060

Kleine stoomsterilisatoren

EN 61326

Elektromagnetische compatibiliteit

EN 61010-1

Veiligheidseisen

EN 61010-2-040

Specifieke eisen voor stoom sterilisatoren

W&H Sterilization S.r.l. Italy, I-24060 Brusaporto (BG) Via Bolgara 2 wh.com

ISO 9001 : 2000 Cer tificate N° 9120.W&H1

ISO 13485 : 2003 Cer tificate N° 9124.W&H2

W&H Benelux, Boom t +32 (0)3 844 49 85 f +32 (0)3 844 61 31 e office.benelux@wh.com

© Getty images – Masterfile – fotolia – Citeasen – Cyril

Lisa-sterilisatoren zijn ontworpen, gecertificeerd en gevalideerd volgens de strengste richtlijnen en normen:

LISA FULLY AUTOMATIC 001 10 ANL Rev.0 Wijzigingen voorbehouden

Testcycli

W&H Lisa  

Nederlandse brochure van de Lisa sterilisator van W&H

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you