Page 1

Goede verlichting – voor betere zorg

Postadres: Postbus 273 3300 AG Dordrecht Bezoekadres: Wieldrechtseweg 26 3316 BG Dordrecht Tel.: 078 - 654 37 37 Fax.: 078 - 654 37 30 E-mail: info@dentalair.nl


Zorg voor je ogen In de loop van een werkdag pas je je ogen duizenden keren aan tussen het licht van de krachtige werklamp rond de mond van de patiĂŤnt en de verlichting in de omgeving. Buitensporige contrast in lichtomstandigheden veroorzaakt onnodige spanning, welke resulteert in vermoeidheid, hoofdpijn en pijn in de nek en schouders.

Met de juiste verlichting kunt u comfortabeler werken en dit met grotere precisie. Om die reden is het de moeite waard om een meer aandacht te besteden aan goede verlichting. Bij D-TEC hebben we veel ervaring met de productie van hoge kwaliteits verlichting voor werkomgevingen en weten we wat er nodig is om optimale lichtomstandigheden te creĂŤren.

Milder contrast Elektrische verlichtingssystemen van D-TEC voor tandheelkundige zorg zijn vooral gericht op de omgeving van de patiĂŤnt, met andere woorden de verlichting direct buiten het licht van de krachtige werklamp. De meeste apparatuur is gelegen in dit gebied en het is ook het gebied waar het gemakkelijker is aan te passen en het contrast in lichtomstandigheden te verzachten.

De verhouding van de verlichtingsverhouding tussen de twee gebieden waar het meest intensieve werk plaats vindt moet 1 op 5 worden. Dus als het licht rond de mond 25.000 lux is, moet het licht in de directe omgeving rond de 5.000 lux zijn.


Meer licht als we ouder worden We hebben meer verlichting nodig naarmate we ouder worden. Er zijn meer lampen nodig voor een ouder persoon om op hetzelfde niveau te presteren als een jonger iemand.

Leeftijd

Lampen

Een 20 jarige

10 lampen

Een 40 jarige

40 lampen

Een 60 jarige

80 lampen


Zo dicht bij zonlicht als mogelijk De zon is onze beste bron van licht, die tot 100.000 lux op een mooie zomerdag is. In sommige tandartspraktijken het lichtsterkte is slechts een paar honderd lux die snel de ogen onrust toebrengen en dit leidt tot spanningen.

Niet vergeten om... ...het contrast te verzachten tussen de lichtomstandigheden in verschillende zones. ...onnodige schaduwen, flikkering en schittering te vermeiden. ...energie-efficiënte verlichting te gebruiken die niet of nauwelijks enige hitte afgeeft. ...verlichting te gebruiken die de best mogelijke kleurweergave biedt.

De drie verschillende D-TEC verlichtings systemen - Denta Hybrid, Denta / Dentaplus en Elipse - bieden allen een hoge lux waarde - van 3.000 tot bijna 6.000 lux. Wij streven ernaar om zo dicht mogelijk bij daglicht met onze producten te komen. Al onze TL-lampen hebben een RA index van meer dan 93, wat betekent dat zij dicht bij de perfecte kleurweergave komen. Dit, gecombineerd met een juiste kleurtemperatuur, zorgt voor een zeer hoge kwaliteitsverlichting.

Een beter milieu Verlichtingssystemen van D-TEC zijn ook een goede keuze voor het milieu. Al onze systemen zijn energie-efficiënt en hebben een lange levensduur. Al onze verlichting helpen ook bij het creëren van een aangenaam binnenklimaat omdat de bovenste oppervlakken glad en gemakkelijk schoon te maken zijn.


Aansluiting voor LCD scherm

Basis model

D-TEC Denta Hybrid -

Voor een unieke arbeidsomgeving De Denta Hybrid is een baanbrekend verlichtingssysteem met een unieke combinatie van tl-lampen en LED-verlichting die het mogelijk maakt kleuren en schaduw te veranderen met de snelheid door u gekozen. Deze verlichting voorziet u en uw personeel met een perfecte verlichting om het werk optimaal te kunnen uitvoeren en een aangenamere werkomgeving te creëeren waarin er minder stress, een groter concentratievermogen en betere zorg geleverd kan worden. Tegelijkertijd, heeft de LED-verlichting een kalmerend effect op uw patiënten. Als zij zich veilig en ontspannen voelen wordt uw workflow ook sneller en efficiënter.

Feiten: Denta Hybrid De Denta Hybrid verlichting is omgeven door een brede band van TL-verlichting die bijdraagt tot het verminderen van het contrast tussen het licht van de operationele lamp en de lichtomstandigheden. Het is uitgerust met een centraal gebied van LED-verlichting die de eigenschap bezit om van kleur te veranderen. Verschillende kleurencombinaties kunnen worden geprogrammeerd en een hele dag verlichting kan worden gesimuleerd, van de glinsterende licht van de dageraad tot het warme licht van de schemering.De

• Hoge mate van verlichting - 4000 lux. • LED-verlichting met maximaal 250 verschillende kleuren. • Milieuvriendelijk en energiebesparend. • Dimmen en indirect licht (licht boven). • Optioneel LCD-display. • Afmetingen: 1561 x 780 x 56 mm • Gewicht: 22 kg

Denta Hybrid is een pionier in de tandheelkundige sector die u helpt uw werkplezier te vergroten en uw efficiëntie te optimaliseren!


Denta/Dentaplus – ons best verkochte verlichtingssysteem Tandartsen en tandheelkundige zorg professionals over de hele wereld gebruiken Denta en Dentaplus, onze meest populaire verlichting die een maximale lichtopbrengst en een optimale kleurweergave heeft. Denta is ons standaard model, met een verlichtings vermogen van maximaal 4.000 lux, terwijl Dentaplus dimbaar is, tussen 280 en 5.800 lux.

Feiten: Denta/Dentaplus • Hoge lichtopbrengst – Denta 4,000 lux, Dentaplus 5,800 lux.

• Afmetingen: 1,355 x 700 x 55 mm. • Gewicht: 11 kg.

• Milieubesparend en erg energieefficiënt. • Dimschakelaar en indirecte verlichting (opwaartse verlichting).

Elipse – strak, slim en efficiënt Elipse is een flexibel, functioneel licht die aan de meest strenge eisen opgelegd door tandheelkundige professionals in hun werkomgeving voldoet. Elipse bestaat eigenlijk uit drie lange dunne lampen in een U-vorm. Dit geeft het een elegante uitstraling en maakt het mogelijk het licht efficiënt te diffunderen, zonder hinderlijke schitteringen of schaduwen. Het gebied tussen de lampen biedt ruimte voor een LCD-scherm, de bediening verlichting of andere apparatuur bediend kan worden.

Feiten: Elipse • Hoge lichtopbrengst – 3,000 lux.

• Optioneell LCD screen.

• Milieuvriendelijke en energie-efficiënt

• Afmetingen: 1,675 x 1,345 x 80 mm.

• Dimschakelaar en indirecte verlichting (opwaartse verlichting).

• Gewicht: 29 kg.


Over D-TEC D-TEC AB is een Zweedse export bedrijf dat zich specialiseert in de productie van hoge kwaliteit werkplekverlichting voor veeleisende klanten. Het bedrijf werd opgericht in 1989 in het gebied rond GĂśteborg. Onze producten worden verkocht door een groot aantal gekwalificeerde bedrijven in Europa, AziĂŤ en de VS. We werken met een netwerk van retailers in 29 landen in totaal. D-TEC werkt hard aan bescherming van mens en milieu. Voor elk verkocht verlichting product, doneert het bedrijf 50 euro aan Lions SightFirst - een steunprogramma werkzaam over de hele wereld om blinden het zicht te herstellen.

SightFirst


Postadres: Postbus 273 3300 AG Dordrecht Bezoekadres: Wieldrechtseweg 26 3316 BG Dordrecht Tel.: 078 - 654 37 37 Fax.: 078 - 654 37 30 E-mail: info@dentalair.nl

Brochure D-TEC  

Nederlandse brochure van de dentale verlichtingsproducten van het Zweedse bedrijf D-TEC. Dentalair Products Nederland is exclusief leveranci...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you