Page 1

A rádió kikapcsolásakor a lejátszás megszakad, az eszközök pedig készenléti üzemmódba kerülnek, ha az indítókulcs eltávolításra kerül.

Gateway Pro iPod, USB, Bluetooth

Felhasználói útmutató Peugeot CAN (PC1) v.1.0

GWP-9206-1

1.BEVEZETÉS A Dension Gateway Pro összeköti iPod-ját vagy USB meghajtóját autója rádiójával, így autójában hallgathatja kedvenc zenéit, míg a Dension Gateway Pro folyamatos töltést és menü alapú vezérlést tesz lehetővé zenelejátszójának.

A Gateway Pro mobiltelefonnal is összekapcsolható Bluetoothon keresztül, így a készülékén található zenéket is hallgathatja az autóban (A2DP kompatibilis mobiltelefon szükséges hozzá), vagy kéz nélküli kihangosító üzemmódban hívásokat is bonyolíthat(amennyiben ez az opció aktiválva van a Gateway-ben). Az összepárosítás mobiltelefonról irányítható, oly módon, mintha más Bluetooth-os eszközhöz csatlkozna. A Gateway Pro Bluetooth PIN kódja 0000. (további információkat a 4-es szekcióban talál).

meg és tartsa nyomva (kb. 3 mp.-ig) a next track (◄◄) gombot. Visszatérhet az előző menü szinthez ugyanezzel a procedúrával, de a next helyett a previous track (◄◄)  gombbal.

Zene keresése és kiválasztása (iPod vagy USB)

A Gateway Pro Peugeot CAN esetében két különböző zeneszám kijelzési mód lehetséges:

Fájlok, Előadók, Albumok, Címek, Könyvjelzők (csak USB): Lehetővé teszi a keresést és a zene kiválasztását az USB eszközön.

Zene (csak iPod): Lehetővé teszi a keresést és zene kiválasztását az almenükben: Előadók, Albumok, Címek, Műfajok, Szerzők, Audio könyvek, PodCastok.

1.

Default screen: a részletek a kijelzőn jelennek meg. (Track 1, 2…stb. És eltelt idő).Nyomja meg a Disc 1 gombot ehhez az opcióhoz.

Irányítás A Gateway Pro menüje a főkijelzőn jelenik meg. A zenelejátszás és beállítások a rádióról irányíthatók, de a következő (►►) és az előző (◄◄)  számot a stalk irányítóról is kiválaszthatók.

A Gateway Pro Bluetooth alapú zene streaminget is kínál (A2DP-vel) kéz nélküli mobil kihangosító funkcióval kiegészítve, mely segítségével a hívásokat az autó kezelőszerveivel tudjuk irányítani.

2.

Full ID3 tag-ek láthatók a kijelzőn, ha a Disc 5 gombot nyomja meg a rádión (full ID3 tagek-be tartozik: Cím, Szerző, Album név)

A zeneforrást a “Források” kiválasztani, mely lehet:

USB: Flash Memory és Hard Disk Drive (UBS1.1 és magasabb) File System: FAT16 or FAT32 Tárolókapacitás: max. 320 GB zenei tartalom Zene formátum: MP3, WMA ésWAV, OGG

Támogatott iPod / iPhone eszközök th

menüben

GW AUX*: A Gateway analóg bemenetele. Ez esetben az autóból irányítás nem elérhető. Használható, Connector Port (EXT1CP2) vagy az kábel (CABL-AUX) csatlakoztatva van.

iPod (4 generáció) st nd rd th th th iPod nano (1 , 2 , 3 , 4 , 5 és 6 generáció) iPod mini iPod Photo 4G iPod Video 5G iPod Classic st nd rd th iPod Touch (1 , 2 , 3 és 4 generáció) iPhone, iPhone 3G / 3GS, iPhone 4 / 4S

Please note: A radio korlátai miatt az Up / Down és az ‘OK’ gombok csak Phone módban funkcionálnak.

Aux: 3.5mm stereo aux bemenet (választható)

3. MŰKÖDÉS

iPod UI: az irányítás az iPodon történik.

A Gateway Pro menüjébe a rádión lévő disc 6 gomb megnyomásával, vagy a bajuszkapcsolón lévő ‘MEMO’ tárcsa letekerésével léphet be.

iPod GW: történik.).

USB: az történik.

Kapcsolja be a rádióját, és válassza a CDChanger módot a ‘SOURCE’ gomb megnyomásával. Csatlakoztassa iPod-ját vagy USB meghajtóját a Gateway-hez. A zene most a csatlakoztatott eszközről fog szólni, a lejátszás pedig a legutóbb hallgatott zenétől indul. Amennyiben eszközét először csatlakoztatja, a lejátszás az eszközön található első zeneszámtól indul.

lehet

A következő menüpontok irányíthatjuk a lejátszást:

Aux való ha a AUX

Play All: Az összes zenét lejátssza a kiválasztott forrásról. A zenelejátszás az első számtól indul.

Album play: Az adott számhoz tartozó teljes albumot lejátssza, általában véletlenszerű lejátszásnál használatos

BT Audio: A2DP profilt támogató, összepárosított mobiltelefonról érhető el. A lejátszás a telefonról vezérelhető, valamint az autó “Következő” és “Vissza” gombjaival is irányítható. (telefonfüggő). Figyelem: Alapjáraton ez a funkció nincs bekapcsolva, de bekapcsolhatja a Setting Menu-ben. az

irányítás

irányítás

Ha egy előadó ki van választva, a PLAY megnyomásával az összes zeneszámot lejátssza az előadótól, az ALL menü pedig listázza az összes számot az előadótól. Az albumok ezután külön lesznek feltüntetve Ha egy album ki van választva, az összes szám az albumról külön, egyenként lesz listázva.

A zeneforrás kiválasztása

Támogatott USB eszközök

2. ELSŐ LÉPÉSEK

iPod/iPhone vagy USB eszköz tartalmának böngészésére a további menüpontok használhatók.

a a

segítségével

Beállítások menü Gyorsgomb funkció A CD választó gombokhoz (2 és 4 között) hozzárendelhet albumot, vagy számot, esetleg menü pozíciót, stb. •

Válassza ki a Set CD opciót ( nyomja meg a FFW-t) a gyorsgomb menüben

Navigáljon a tartalomhoz.

Nyomja meg a válaszott gyorsgombot (CD gombok 2-4) az auto rádióján. Látni fogja a ‘CDx set’ üzenetet a kijelzőn.

Gateway-ről Gateway-ről

kívánt

menü

vagy

zenei

Hangerő A különböző menu opciók között a next (►►) és a previous track (◄◄) gombokkal navigálhat. Különböző menu részek kiválasztásához nyomja

* Egyéb kiegészítő szükséges.

A hangerő menü segítségével különböző hangerősségek állíthatók be a rendszerben: •

iPod, USB, Aux, zenelejátszáshoz

Bluetooth

hangerő

a


Telefon és kihangosítóhoz

mikrofon

hangerő

a

Telefonkönyv A telefonkönyv menüben kikapcsolható a telefonkönyv automatikus letöltése, ami elengedhetetlen a különböző telefon modellekkel való működéshez. Párosított telefon Az utolsó négy párosított telefonnév (ID) felsorolása. Innek párosíthat is telefont, ha kiválasztja a listából. BT Audio

A Telefon menu használata Először navigáljon az alap képernyőhöz (disc 1; további információért olvassa el a 4-es szekciót), aztán keresse meg a telefon funkciót a ‘MODE’ gomb megnyomásával, majd nyomja meg az ‘OK’ gombot a rádión kétszer a telefon menübe való belépéshez. Különböző menu opciók közötti navigáláshoz az up (▲) és a down (▼) navigációs gombokat használhatja. A menu opcióba való belépéshez nyomja meg az ‘OK’ gombot. Visszalépéshez az ‘ESC’ gombot nyomja meg.

hívásra az ‘’OK’’ gomb megnyomásával. A zene vagy a radio lenémításra kerül, és a hívás hangja a hangszórókra irányul.

Hívás elutasításához nyomja meg az ‘OK’ gombot, a ‘No’ opció kiválasztásával. Hívás kezdeményezéséhez válassza ki kontaktot a Telefonkönyvből, vagy híváslistákból, és nyomja meg az ‘’OK’’-ot.

A Dension fenntartja a jogot arra, hogy termékeit, azok specifikációit előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa.

a a

Garancia

About Információt biztosít Gateway termékéről. Véletlenszerű Lejátszás

Hívás felfüggesztéséhez nyomja meg az ‘’OK’’ gomb –ot, ezután válassza a ‘Hang up’ opciót, majd nyomja meg újra az ‘OK’ gombot.

A telefon menüben a következő menü elemeket fogja látni: •

4. KIHANGOSÍTÓ ÜZEMMÓD

Egy telefon csatlakoztatása A hívások kihangosítón keresztüli kezeléséhez Bluetooth kompatibilis telefon szükséges. Ez az eszköz lehet a már zenelejátszásra beállított telefon is, azonban külön, csak a hívások kezelésére is beállítható egy telefon.A csatlakozás típusai: handsfree profile (HFP), és music streaming (A2DP). Vegye figyelembe, hogy nem minden Blueatooth képes telefon támogatja a Bluetotooth kapcsolat típusának beállítását. Ezek a telefonok tipikusan handsfree és music streaming módban kapcsolódnak. Kapcsolja be a Bluetooth-t, keressen elérhető eszközt, válasza ki a Gateway Pro-t, és üsse be a 0000 kódot a kapcsolódáshoz. Ha a telefon csatlakozott, láthatja a csatlakozás állapotát a telefon kijelzőjén.

Jogi Nyilatkozat Elektronikus eszköz vezetés közbeni használata kormányzati szabályozásba ütközhet. Kérjük győződjön meg róla, hogy elektronikus eszközének használata nem sérti a közlekedési szabályokat.. A Dension nem vállal felelősséget az eszköz illegális vagy felelőtlen használatából kialakulható helyzetekért..

Bekapcsolhatja a BT Audio-t, ha A2DP segítségével akar zenét hallgatni telefonjáról.

A Véletlenszerű Lejátszás opció úgy érhető el, hogy megnyomja a ‘MENU’ gombot a rádión, aztán kiválasztja az Audio funkciókat, és ezután az Audio CD preferences-t a menüből. Nyomja meg az ‘OK’ gombot a Véletlenszerű Lejátszás aktiválásához, és az ‘ESC’ gombot, hogy visszatérjen az előző menübe.

7. JOGI NYILATKOZAT ÉS GARANCIA

Telefonkönyv: Hívás indításához kiválaszthatunk egy nevet a címlistából. A kontaktok ABC sorrendű csoportokban jelennek meg, ABC sorrendben követve egymást. Fogadott / Nem fogadott / Tárcsázott hívások: Beléphetünk a fenti híváslisták valamelyikébe Kapcsolat bontása: Kapcsolat bontása a párosított telefonnal.

További segítség 5. KONFIGURÁCIÓS KAPCSOLÓK (DIP) A Gateway Pro alján is találhatóak kapcsolók, melyekkel aktiválhat, ill. deaktiválhat funkciókat, mint pl. a Bluetooth. Kapcsolja be az #5 DIP kapcsolót a telefon funkció kiiktatásához. További információért kérjük olvassa el a beszerelési útmutatót. 6. CONNECTOR PORT A Connector port (EXT1CP2) a Gateway Pro egy tartozéka. Ez a készülék a következő funkciókat adja:

Kérjük, vegye figyelembe, hogy következetességi okok miatt a Gateway nem tárolja a telefonszámokat, ezért telefonja minden csatlakozás alkalmával szinkronizálja a neveket. A névjegyek szinkronizációja 1000 kontaktig lehetséges (Több telefonszámmal rendelkező bejegyzések több bejegyzésként kerülnek szinkronizálásra). Hívások fogadása és indítása Mikor bejövő hívása van, a hívószám (ha elérhető) vagy az oda tartozó kontakt név a telefonkönyből a rádió kijelzőjén jelenik meg.Válaszolhat a

Minden Dension termék egy éves limitált garanciával kerül forgalomba, mely véd az anyagi és gyártási hibáktól, minden Dension, meghatalmazott disztribútor és kiskereskedelmi értékesítés által eladott termék esetében. A Dension nem vállal felelősséget semmilyen installálást vagy beállítást követő, nem megfelelő használatából eredő hibáért. Garanciaigény esetén szükség van a vásárlást igazoló blokkra.

• • • • •

Aux-bemenet USB extension Bypass selector Status LED Reset switch

Ha további segítségre van szüksége Dension termékének használatához, kérjük forduljon a helyi forgalmazóhoz, vagy látogassa meg a www.dension.com weboldalt. Kérjük ellenőrizze a letöltés szekciót a legújabb szoftverfrissítésekért, ugyanis ezekkel további funkciókat érhet el.

Dension Gateway Pro BT (Peugeot CAN PC1) - Felhasználói Útmutató  

A felhasználói útmutató segítségével a készülék működését, működtetését ismerheti meg! A beszerelési útmutató segítségére lehet a termék ins...