Page 1

Gateway Pro iPod, USB, Bluetooth

Felhasználói Útmutató

A radio kikapcsolásakor a lejátszás megszakad, az eszközök pedig a slusszkulcs eltávolításával készenléti üzemmódba kerülnek.

Volkswagen CAN (VC1)

A Dension Gateway Pro mobiltelefonnal is összekapcsolható Bluetoothon keresztül, így a készülékén található zenéket is hallgathatja az autóban (A2DP kompatibilis mobiltelefon szükséges hozzá), vagy kéz nélküli kihangosító üzemmódban hívásokat is bonyolíthat (amennyiben ez az opció aktiválva van a Gateway-ben). Az összepárosítás mobiltelefonról irányítható, oly módon, mintha más Bluetooth-os eszközhöz csatlkozna. A Dension Gateway Pro Bluetooth PIN kódja 0000.

v.1.0

GWP-9201-1

1. BEMUTATKOZÁS A Dension Gateway Pro összeköti iPod-ját vagy USB meghajtóját autója rádiójával, így autójában hallgathatja kedvenc zenéit, míg a Dension Gateway Pro folyamatos töltést és menü alapú vezérlést tesz lehetővé zenelejátszójának.

USB: Flash memória és merevlemez meghajtó (UBS1.1 és magasabb) Fájlrendszer: FAT16 vagy FAT32 Tárolókapacitás: akár 320 GB zene Zeneformátum: MP3, WMA és WAV, OGG

Aux: 3.5mm sztereó aux bemenet (opcionális)

A Dension Gateway Pro főmenüje a műszerfal központi kijelzőjén érhető el (a két főműszer között). Autója képességei miatt a Dension Gateway Pro menüje a rádió kijelzőjén nem érhető el.

iPod GW: az irányatás a Gateway-el történik (az iPod clickwheel vezérlője kikapcsol). USB: a zenelejátszás a Gateway-ről

irányítható. A csatlakoztatott eszközök mellett csillag található a kijelzőn.

Zene keresése és kiválasztása (iPod vagy USB)

3. MŰKÖDÉS A főmenü vezérelhető gépjárműve kormányáról vagy a bajuszkapcsolóról is, amelyik éppen elérhető.

Támogatott USB eszközök

iPod (4. generáció) iPod nano (1., 2., 3., 4., 5. és 6. generáció) iPod mini iPod Photo 4G iPod Video 5G iPod Classic iPod Touch (1., 2., 3. és 4. generáció) iPhone, iPhone 3G / 3GS, iPhone 4 / 4S

Belépés a menübe

A Dension Gateway Pro Bluetooth alapú zene streaminget is kínál (A2DP-vel) kéz nélküli mobil kihangosító funkcióval kiegészítve, mely segítségével a hívásokat az autó kezelőszerveivel tudjuk irányítani.

Támogatott iPod / iPhone eszközök

Csatlakoztassa iPod-ját vagy USB meghajtóját a Gateway-hez. A zene most a csatlakoztatott eszközről fog szólni, a lejátszás pedig a legutóbb hallgatott zenétől indul. Amennyiben eszközét először csatlakoztatja, a lejátszás az eszközön található első zeneszámtól indul.

A Dension Gateway Pro központi menüje a kormányon található Menü gomb megnyomásával, vagy a bajuszkapcsoló “Fel” gombjának nyomvatartásával, majd a “Fel” és “Le” gombok segítségével a megfelelő képernyő kiválasztásával érhető el. A menüben két fő képernyő található: a zene, valamint a telefon vezérlése. A léptetés a “Fel” és “Le” gombokkal lehetséges, az “OK” gomb rövig megnyomása az adott pont kiválasztását eredményezi, míg a gomb nyomva tartásával egy szintet lehet visszalépni a menüben.

iPod/iPhone vagy USB eszköz tartalmának böngészésére a további menüpontok használhatók. • Fájlok, Előadók, Albumok, Címek (csak USB): Lehetővé teszi a keresést és a zene kiválasztását az USB eszközön. • Zene (csak iPod): Lehetővé teszi a keresést és zene kiválasztását az almenükben: Előadók, Albumok, Címek, Műfajok, Szerzők, Audio könyvek, PodCastok.

A zeneforrás kiválasztása

A zeneforrást a “Források” menüben lehet kiválasztani,mely lehet: •

2. ELSŐ LÉPÉSEK Kapcsolja be autója rádióját, majd válassza a CD váltót a CD gomb megnyomásával (lehetséges, hogy kétszer kell a gombot megnyomnia, a rádió állapotától függően). •

GW AUX*: the analogue Aux input of the Gateway. No control function is available. AUX can be used if Connector Port (EXT1CP2) or AUX cable (CABL-AUX) is connected BT Audio: A2DP profilt támogató, összepárosított mobiltelefonról érhető el. A lejátszás a telefonról vezérelhető, valamint az autó “Következő” és “Vissza” gombjaival is irányítható (telefonfüggő). Megjegyzés: Ez a funkció gyárilag ki van kapcsolva. A Beállítások menüből lehet bekapcsolni. iPod UI: irányítható

A

zenelejátszás

az

iPodról

Keresni a “Következő” és “Vissza” gombokkal lehet, az OK gomb megnyomásával pedig kiválaszthatjuk a zenetár elemeit vagy az adott menüpontot. Az “Összes” menüpontban megtalálható az adott előadó összes, az eszközön tárolt száma. Az előadó albumai különálló tartalmakként jelennek meg. Amikor kiválasztottuk az albumot, a “play” opció kiválasztásával elindul az album lejátszása, majd az adott zeneszámok listázásra kerülnek a kiválasztáshoz.


A következő menüpontok segítségével irányíthatjuk a lejátszást: • Play All: A kiválasztott eszközön található összes zenét lejátssza. A lejátszás az adott pozíciótól indul, majd. • Album play: Az adott számhoz tartozó teljes albumot lejátssza, általában véletlenszerű lejátszásnál használatos.

BT Audio

A véletlenszerű lejátszás a rádió “keverés” gombjának megnyomásával érhető el.

4. KIHANGOSÍTÓ ÜZEMMÓD

Beállítások menü Gyorsgomb funkció A CD kiválasztó gombok (2-6 között) programozhatóak egy-egy kedvenc mappára, albumra, zeneszámra vagy menüpontra. • Válassza ki a Set CD opciót a gyorsgomb menüben (*ikon jelenik meg a Set felirat mellett) • Görgessen a kívánt menühöz vagy zenéhez • Nyomja meg a rádión a 2-6 gombok valamelyikét a gyorsgomb programozásához. Egy “A gyorsgomb beállításra került” üzenet jelenik meg a kijelzőn.

Amennyiben mobiltelefonról szeretne Bluetooth A2DP-n keresztül zenét hallgatni, ezen menüpont alatt kapcsolhatja ezt be. Névjegy A Gateway termékinformációit tartalmazza (SW verzió, sorozatszám, stb.)

Telefon csatlakoztatása A hívások kihangosítón keresztüli kezeléséhez Bluetooth kompatibilis telefon szükséges. Ez az eszköz lehet a már zenelejátszásra beállított telefon is, azonban külön, csak a hívások kezelésére is beállítható egy telefon. A kapcsolat típusának beállításához használja a telefon menüjét (amennyiben támogatott). Ha telefonját sikeresen csatlakoztatta, a kapcsolat megjelenik a kijelzőn.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy következetességi okok miatt a Dension Gateway Pro nem tárolja a telefonszámokat, ezért telefonja minden csatlakozás alkalmával szinkronizálja a neveket. A névjegyek szinkronizációja 1000 kontaktig lehetséges (Több telefonszámmal rendelkező bejegyzések több bejegyzésként kerülnek szinkronizálásra).

Hívások fogadása és indítása Hívások fogadásánál a hívó telefonszáma, vagy telefonkönyvi bejegyzés esetén a hívó neve, megjelenik a kijelzőn. Fogadhatja a hívást a Telefon gomb megnyomásával a kormányon, vagy az OK gomb megnyomásával a bajuszkapcsolón (amelyik éppen elérhető). A zene vagy a rádió elnémul, a hívás pedig a hanszórókon szólal meg. A bejövő hívás elutasítható a Telefon vagy az OK gomb nyomvatartásával. Hívás indításához válassza ki telefonszámot a telefonkönyvből híváslistákból.

a kívánt vagy a

A Telefon vagy OK gomb megnyomásával az adott hívás felfüggeszthető. 5. CONFIGURATION SWITCHES (DIP)

A Telefon Menü használata

Hangerő A hangerő menü segítségével különböző hangerősségek állíthatók be a rendszerben: • iPod, USB, Aux, Bluetooth hangerő a zenelejátszáshoz. • Telefon és mikrofon hangerő a kihangosítóhoz Telefonkönyv A telefonkönyv menüben kikapcsolható a telefonkönyv automatikus letöltése, ami elengedhetetlen a különböző telefon modellekkel való működéshez. Párosított telefon Az utolsó 4 párosított telefonkészülék neve (ID) található ezen menüpont alatt. Ezen menüből készülék párosítás is kezdeményezhető, amennyiben a „telefon kiválasztása a listából” opciót választja.

A telefon képernyőn az OK gomb megnyomásával léphetünk be a telefon menübe. A következő menüpontok jelennek meg: • Telefonkönyv: Hívás indításához kiválaszthatunk egy nevet a címlistából. A kontaktok ABC sorrendű csoportokban jelennek meg, ABC sorrendben követve egymást. • Fogadott / Nem fogadott / Tárcsázott hívások: Beléphetünk a fenti híváslisták valamelyikébe. • Kapcsolat bontása: Kapcsolat bontása a párosított telefonnal.

A Dension Gateway Pro alján DIP kapcsolók találhatóak. A DIP kapcsolókkal különböző funkciók aktiválhatóak vagy deaktiválhatóak, mint pl. Bluetooth. Kapcsolja be az #5-ös DIP kapcsolót, hogy kikapcsolja a Dension Gateway Pro telefon funkcióját (amennyiben pl. járműve gyárilag beépített telefonját használná). További részletekért, kérjük, lapozza fel a Beszerelési Útmutatót.

7. JOGI NYILATKOZAT ÉS GARANCIA Jogi nyilatkozat Amennyiben gépjárműve elektronikus rendszerében rendellenes működést tapasztal, kérjük, távolítsa el Dension rendszerét, gépjárművét pedig ellenőriztesse a beszerelő szervízzel. A Dension, meghatalmazott partnerei, valamint a kiskereskedelmi értékesítők nem vállalnak felelősséget semmilyen, az eszköz hibájából nem következő kárért vagy veszteségért, illetve szervízdíjért. Mobiltelefon vezetés közbeni használata kormányzati szabályozásba ütközhet. Kérjük, győződjön meg róla, hogy elektronikus eszközének használata nem sérti a közlekedési szabályokat.. A Dension nem vállal felelősséget az eszköz illegális vagy felelőtlen használatából kialakulható helyzetekért. A Dension fenntartja a jogot, hogy termékeit, termékspecifikációit előzetes felhívás nélkül módosítsa. Garancia

Aux-bemenet

USB kiterjesztés

Minden a Dension vagy hivatalos viszonteladói által forgalmazott Dension termékre egy éves, korlátozott garancia érvényes, mely véd az anyagi és gyártási károktól. A Dension nem ad garanciát termékbeszerelésre és nem vállal felelősséget gondatlanság vagy nem megfelelő beszerelés, illetve használat miatt bekövetkezett károkért. Garanciális követelésekért a vásárláskor kapott blokk szükséges.

Bypass választó

További támogatás

Állapotjelző LED

Reset kapcsoló

Amennyiben további támogatásra van szüksége Dension termékével kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba Dension partnerével, vagy látogasson el a www.dension.com/en/support weboldalra és klikkeljen a ‘Support’ menüpontra,

6. CSATLAKOZÓ PORT A Csatlakozó port (EXT1CP2) a Dension Gateway Pro egy kiegészítője. Ez az eszköz az alábbi többletfunkciókat biztosítja Gateway terméke számára:

Kérjük, ellenőrizze a ’Letöltések’ szekciót is, ahol hozzáférhet a legfrissebb firmware verziókhoz és termékleírásokhoz, amelyek könnyebb


használatot biztosíthatnak a felhasználó számára, illetve új funkciókkal ruházhatja fel Dension termékét.

Dension Gateway Pro BT (Volkswagen CAN) - Felhasználói Útmutató  

A felhasználói útmutató segítségével a készülék működését, működtetését ismerheti meg! A beszerelési útmutató segítségére lehet a termék ins...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you