Page 1

Gateway Lite 3 iPod, USB

Néhány esetben a fejegység eltávolítása a panel eltávolítását is jelenti egyben, ezért javasoljuk, hogy érdeklődjön járművének forgalmazójától további információkért.

Csatlakoztassa a 12 utas micro-fit (12 tűs molex) csatlakozót a Gateway Lite modulba.

3. A GATEWAY CSATLAKOZÓ BEILLESZTÉSE

Mielőtt visszailleszti a fejegységet, tesztelje Gateway Lite-ját autója rádiójával, megbizonyosodva arról, hogy minden csatlakozás megfelelő, és hogy készüléke tökéletesen működik.

Miután a fejegységet eltávolította, húzza ki az antenna kábelt először (1) majd a fő csatlakozót a fejegységből (2). Ez minden gyártó és gyártmány esetében más-és más lehet.

Megjegyzés: Ha tesztelés közben negatív változást, ill. zavart észlel autója elektromos rendszerének működésében, azonnal csatlakoztassa le Gateway termékét és vegye fel a kapcsolatot az eladóval. Miután mindent letesztelt, illessze vissza a fejegységet. Figyeljen a kábelek és a Dension termék épségére. Kérjük, hogy hőtől, nedvességtől távol helyezze el az eszközt.

Beszerelési útmutató v.1.0

A fő csatlakozó kihúzása után csatlakoztassa a Dension által adott kábelcsatlakozót a gyári csatlakozóhoz.

Autók összeállított Quadlock csatlakozóval

5. TESZT ÉS VISSZASZERELÉS

Autók nem összeállított Quadlock csatlakozóval

Illessze vissza autórádióját a kiszereléssel fordított sorrendben a gyártói utasítások szerint.

6. AUTÓSPECIFIKUS CSATLAKOZTATÁSOK Autók mini ISO csatlakozóval

GWL-9220-1 1. BEVEZETÉS A Gateway Lite lehetővé teszi zenéinek meghallgatását USB meghajtójáról, illetve iPod/ iPhone-járól járművének szórakoztató központján keresztül, az autó saját zenevezérlését használva. A Gateway Lite úgy lett megtervezve, hogy egyszerű kezelést biztosítson az olyan járművekben, melyekben nincs lehetőség szöveg megjelenítésére, ezért csak alapvető kezelés érhető el. (Kivéve néhány BMW és Toyota modell, amik alkalmasak id3 tag megjelenítésre)

2. ELSŐ LÉPÉSEK Kérjük, először bizonyosodjon meg arról, hogy a jármű kompatibilis ezzel az eszközzel. A Dension Gateway Lite többféle verzióban is elérhető, ezért a különböző fajtáknál a beszerelés menete különbözhet. Figyelmeztetés! A beszerelés előtt bizonyosodjon meg arról, hogy a slusszkulcs nincs az autóban, a fejegység ( rádió) kikapcsolt állapotban van, és hogy a fejegység biztonsági kódja önnél van. (amennyiben van ilyen)

Néhány esetben vakdugó lehet ennek a helyén. Ekkor távolítsa ezt el a CD váltó részből és csatlakoztassa ide a Gateway Lite megfelelő csatlakozóját. További információ: 6-os fejezethez. Fontos megjegyzés VW és Audi tulajdonosoknak: A szabadon maradó fekete vezetéket a Gateway csatlakozón földelni kell / a rádió vázához kell kötni. BMW esetében ez a kábel nem bekötendő.

4. CSATLAKOZÁSOK

Amennyiben a CDC csatlakozónak önálló helye van BMW 17-tűs csatlakozóval

Az alábbi kép a különböző eszközök csatlakoztatását mutatja be a Gateway Lite-hoz. ( USB eszközök / iPod iPhone csatlakoztatás)

7. JOGI NYILATKOZAT

3. A FEJEGYSÉG ELTÁVOLÍTÁSA

A képek és illusztrációk csak szemléltetésre szolgálnak, és vizuálisan eltérhetnek autójának felszerelésétől. A Dension nem vállal felelősséget semmilyen installálást vagy beállítást követő, nem megfelelő használatból eredő hibáért.

Először óvatosan távolítsa el a jármű meglévő, gyári fejegységét a gyári utasításoknak megfelelően, a megfelelő eszközöket használva. Az eszköz a kesztyűtartóban elhelyezve közvetlen hozzáférést kínál az USB csatlakozóhoz. Amennyiben hosszabbítóval a műszerfalon belül kívánja elhelyezni, akkor csatlakoztassa a kerek iPod csatlakozót és az USB hosszabbítót (opcionális tartozékok) a modulhoz és vezesse át a műszerfalon igényei szerint.

8. TOVÁBBI TÁMOGATÁS

Figyelem! Ne törje meg a vezetékeket, és ügyeljen arra, hogy azok a fejegység visszahelyezését követően se törhessenek meg!

Kérjük, kövesse figyelemmel készüléke fimware verziójának frissítési lehetőségeit, és elérhető dokumentációit a letöltések szekciónál, ugyanis ezekkel további funkciókat érhet el, illetve megkönnyíthetik a termék használatát.

A megfelelő összecsatlakoztatást követően csatlakozót illessze vissza a rádió hátuljába.

a

Amennyiben további támogatásra van szüksége Gateway termékével kapcsolatban, kérjük, keresse fel helyi értékesítőjét, vagy látogasson el a www.dension.com/en/support oldalra.


következő / előző szám Lejátszási lista vagy al mappa választás CD választás

iPod GW módban a gombtárcsa ill. a kijelző blokkolva van, az iPod-on megjelennek a jelenleg játszott zene információi, az iPod touch és az iPhone kivételével, ahol az 'Accessory attached' felirat jelenik meg a kijelzőn. Zenelejátszás kezelése csak az autórádión keresztül lehetséges. Ebben a módban a zeneszámot és az időt kiírja a rádió. (Rádió függő).

Véletlenszerű,

A CD gombok hatása különböző iPod módokan:

Az útmutatóban az alábbi rövidítések jelzik autója szórakoztató rendszerének kezelőgombjait::

Gateway Lite 3 iPod, USB

• •

Next/Back: FF/REW:

CD1 – CD4:

Random: kevert

mix,

vagy

Kérjük olvassa el az auto audio rendszer működtetésének részleteit, annak útmutatójában. A Gateway Lite megfelelően kell csatlakozzon autójához. A beszerelési útmutatóban további részleteket talál.

2. ELSŐ LÉPÉSEK

Használati útmutató v.1.0

GWL-9220-1 1. BEVEZETÉS A Gateway Lite lehetővé teszi zenéinek meghallgatását USB meghajtójáról, illetve iPod/ iPhone-járól járművének szórakoztató központján keresztül, az autó saját zenevezérlését használva A Gateway Lite úgy lett megtervezve, hogy egyszerű kezelést biztosítson az olyan járművekben, melyekben nincs lehetőség szöveg megjelenítésére, ezért csak alapvető kezelés érhető el. (Kivéve néhány BMW és Toyota modell, amik alkalmasak id3 tag megjelenítésre). Támogatott Audio eszközök USB: Flash Memória és HDD (UBS1.1 és felette) File rendszer: FAT16 vagy FAT32 Tároló kapacitás: 250GB zene tartalomig Zene formátum: MP3, WMA, WAV, OGG iPod (4. generáció) iPod nano (1,2,3,4,5 és 6. generáció) iPod mini iPod Photo 4G iPod Video 5G iPod Classic iPod Touch (1, 2 és3. generáció) iPhone, iPhone 3G / 3GS 4G, 4GS iPod, vagy iPhone csatlakoztatáshoz opcionális dock kábelre van szükség.

Először is bizonyosodjon meg arról, hogy iPod-ja a legújabb szoftvert futtatja-e. A legújabb szoftvereket elérheti az iTunes-on keresztül. Ha USB eszközt használ, akkor nézzen utána a feltételeknek.

3. MŰKÖDÉS Kapcsolja be autója rádióját és válassza ki a CD váltót forrásnak. Ezt általában a CDC vagy CD gombok lenyomásával, vagy a CD gombok kétszeri lenyomásával teheti meg. Ha bármi problémája van , akkor nézzen utána autója használati utasításában. Csatlakoztassa iPodját vagy USB-jét a Gateway-hez. Az el fogja kezdeni lejátszani az első dalt a készüléken. Ha a készülék már használatban volt, akkor új indításnál onnan indul, ahol legutóbb abbahagyta. Ha mindkettő csatlakoztatva van, az fog szólni, amelyik utoljára volt használva. Az autó leállításával, vagy a készülék kikapcsolásával a rendszer készenléti módra vált.

CD# CD1 CD2 CD3 CD4 CD5 CD6

A Dension kínálatában megtalálható egy választható bölcső, mellyel iPod-ját biztonságosan tudja dokkolni és tölteni, amennyiben a Gateway Lite-hoz van kapcsolva USB Amikor USB eszközt csatlakoztat, a Gateway “Mindent lejátszik” üzemmódba kapcsol. Amennyiben az USB eszközt már korábban használta a Gateway onnan folytatja ahol azt korábban abbahagyta Választhat Mappát a gyökér könyvtárból ( ABC sorrend szerint) a CD választó gombokkal

CD# CD1 CD2 CD3 CD4 CD5 CD6

Ha sem iPod, sem USB tároló sincs csatlakoztatva, akkor CD5/Track 99 –et jelez a kijelző, míg az idő számláló számlál. .

iPod iPod / iPhone használata esetén 2 különböző mód érhető el

iPod UI Nem használt iPod GW mód kapcsolása

Zenelejátszás közben a fejegységen lévő FF és REW gombok lenyomásával az előző vagy következő lejátszási listához léphet.

Next / Back, Random / Repeat / Scan gombok (rádió függő) az eredetinek megfelelően kell működjenek.

4. A FORRÁSOKRÓL

iPod GW 1-es lejátszási lista 2-es lejátszási lista 3-as lejátszási lista 4-es lejátszási lista Mindent lejátszik iPod UI mód kapcsolása

Funkció 1 – mappa 2 – mappa 3 – mappa 4 – mappa Minden lejátszik nem használt

Zenelejátszás közben a rádión a CD felirat, és a zeneszám jelenik meg, illetve az eltelt idő az aktuális zeneszámból. (rádiófüggő) CD1-CD4 választásánál a következőre/előzőre válthat az FF / REW gombok használatával. Tippek és trükkök:

• •

iPod User Interface (iPod UI) iPod Gateway Interface (iPod GW)

iPod UI módban az iPod saját kezelőfelülete aktív marad és erről irányítható. Zenelejátszás közben a rádió kijelzőjén a CD5 felirat jelenik meg. A kiírt zeneszám számok és időszámláló nincsenek az iPod-dal szinkronban. Akkor ajánljuk ezt a módot, ha a iPod-ja eredeti funkcionalitását akarja használni.

• •

Könnyebben boldogul kívánt zenéjének elérésével, ha a zenéket tartalmazó mappákat átnevezi pl. 1-Rock 2-Pop,stb. Az USB kapacitásától függően az adatbázis felépítése eltarthat akár hosszabb ideig is. A folyamat alatt nincs hozzáférése, ezért alternatívaként használhatja a Gateway Indexer Software-t, hogy felgyorsítsa a folyamatot. Ez letölthető a http://www.dension.com/windowsutility/gateway-indexer-software-for-large-usbstorage oldalról.

5. DISCLAIMER AND WARRANTY Disclaimer Ha autójának elektromos rendszere kiszámíthatatlanul kezd viselkedni, azonnal válassza le a Gateway-t, és ellenőriztesse a beszerelővel. Dension, a meghatalmazott disztribútorai és viszonteladói nem vállalnak felelősséget semmilyen esetleges kárért és nem vállal magára semmilyen kártérítési kötelezettséget. Elektronikus eszköz vezetés közbeni használata kormányzati szabályozásba ütközhet. Kérjük győződjön meg róla, hogy elektronikus eszközének használata nem sérti a közlekedési szabályokat.. A Dension nem vállal felelősséget az eszköz illegális vagy felelőtlen használatából kialakulható helyzetekért. A Dension fenntartja a jogot arra, hogy termékeit, azok specifikációit előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa. Garancia Minden Dension termék egy éves limitált garanciával kerül forgalomba, mely véd az anyagi és gyártási hibáktól, minden Dension, meghatalmazott disztribútor és kiskereskedelmi értékesítés által eladott termék esetében. A Dension nem vállal felelősséget semmilyen installálást vagy beállítást követő, nem megfelelő használatból eredő hibáért. Garanciaigény esetén szükség van a vásárlást igazoló blokkra Further assistance Amennyiben további támogatásra van szüksége Gateway termékével kapcsolatban, kérjük, keresse fel helyi értékesítőjét, vagy látogasson el a www.dension.com/en/support oldalra. Kérjük, kövesse figyelemmel készüléke fimware verziójának frissítési lehetőségeit, és elérhető dokumentációit a letöltések szekciónál, ugyanis ezekkel további funkciókat érhet el, illetve megkönnyíthetik a termék használatát.

Gateway Lite beszerelési és kezelési útmutató  

Beszerelési és kezelési útmutató Dension Gateway Lite termékekhez

Gateway Lite beszerelési és kezelési útmutató  

Beszerelési és kezelési útmutató Dension Gateway Lite termékekhez

Advertisement