Page 1

Felhasználói útmutató

A Car Dock Mode applikáció felépítése és használata

DENSION Car Dock for iPhone Aktív autós iPhone tartó és „Car Dock Mode” letölthető applikációk (APP)

2. Car Dock Mode program 2.1) A menüben való navigálás a fejléc és lábléc gombokkal Egy szintet vissza a menüben Ugorjon az iPod lejátszás képernyőhöz Ugorjon a Webradio lejátszás képernyőhöz Ugorjon a főmenüre

Dension Car Dock aktív autós iPhone tartóbölcső

„Car Dock Mode” APP

Köszönjük, hogy a Dension innovatív fejlesztését választotta, reméljük maradéktalanul elégedett lesz a megvásárolt termékkel és annak hasznosságával! (A termékkel kapcsolatos véleményét, visszajelzését örömmel várjuk az info@dension.hu e-mail címen.) Új készüléke egy önmagában is teljes értékű, specifikusan az iPhone modellekre fejlesztett tartóbölcsőből és az iPhone-ra választhatóan telepíthető alkalmazásokból áll. Ezen programok - nagyméretű jelzésekkel kialakított - kezelőfelületei autós felhasználásra vannak optimalizálva. A karnyújtásnyira elhelyezkedő telefonon periférikus látással is jól beazonosítható gombok és távolról is olvasható feliratok segítik a zavartalan vezetést és a figyelem megosztásának elkerülését. Az alkalmazások az Apple iTunes AppStore-ból tölthetőek le és telepíthetőek. 1. Általános Az ingyenesen letölthető „Car Dock Mode” program összevont kezelőfelületet biztosít iPhone-jára, mely az autóban zenelejátszást, kihangosított telefonhívások bonyolítását és térképfunkciók használatát teszi lehetővé egyszerűen, de mégis biztonságosan. A „Car Dock Mode Premium” program a további extra tulajdonságokat tartalmazza az ingyenes Car Dock Mode programhoz képest: • Webradio: Érjen el több mint 30000 rádió állomást szerte a világból, kategorizálva nyelvenként, földrajzi területenként és műfajonként.

Ugorjon a főmenüre 2.2) Böngésző listák A listákat (kategóriák, dalok, telefonkönyv, stb.) úgy böngészheti, hogy azokat fel vagy le görgeti. Görgetés során a fejléc és lábléc billentyűk eltűnnek. A lista megállását követően, és ha eközben nem ér a kijelzőhöz, a fej- és lábléc billentyűk újra előtűnnek.

Adja az előre programozott adókhoz (csak abban az esetben, ha a beállítások menüben a Tune in fiókadatait megadta) Bitráta: Megmutatja az elérhető és tényleges aktuális bitrátákat a kiválasztott webrádió állomás esetén. Fontos! Minél magasabb bitrátával hallgat rádiót, annál jobb a hangminőség, de annál nagyobb az adatforgalom is. Info: • Webradio csak a „Car Dock Mode Premium” szoftver verzióban érhető el. Kérjük, nézze meg a 3. szakasz információit a program megszerzéséhez. • A webradió lejátszás minősége változhat az elérhető internet kapcsolat minősége szerint. • Egyes webrádió állomások nem érhetőek el folyamatosan. 2.7) Telefon menü Kapcsolatok listája /telefonkönyv/ Kedvencek listája (Az iPhone saját kedvenc listájától különböző lista, így ezen két listában történő változtatás nincs kihatással egymásra.)

Amennyiben sok adat szerepel a listában a jobb oldalon feltűnő félig áttetsző felületen „abc” sorrend alapján is kereshet. A lista elemeit megérintésükkel választhatja ki.

Utolsó hívások Az iPhone saját listájától különbözik. Az iPhone valamennyi hívást felveszi az utolsó hívások listájára, míg ez a lista csak azokat, amelyek azon idő alatt következnek be, amíg a Car Dock Mode applikáció aktív.)

2.3) Fő menü Zene menü Telefon menü

Tárcsázó panel 2.8) Telefon kapcsolati részletek

Navigáció menü

Kedvencekhez adás (Ez a gomb csak a Car Dock Mode kedvenc listájához adja a kiválasztott kapcsolatokat, nem az iPhone saját kedvenc listájához)

Beállítások menü 2.4) Zene menü iPod böngésző Webradio böngésző 2.5) iPod lejátszási képernyő Ismétlés egyszer / be/ki Véletlenszerű lejátszás / be/ki

2.9) Kedvenc kapcsolatok A kapcsolat listából történő balra kihúzásával eltávolíthatja azt a Car Dock Mode kedvenc listájáról. (Ez nem érinti az iPhone saját kedvenc listáján tárolt kapcsolatokat.) 2.10) Utolsó hívások Az utolsó hívások listából történő balra kihúzásával eltávolíthatja azt a Car Dock Mode utolsó hívások listájáról. (Ez nem érinti az iPhone saját utolsó hívások listáján tárolt adatokat)

Fejléc és lábléc aktiválása (Mindkettő automatikusan eltűnik egy idő után a kijelzőről.)

automatikusan elmenti GPS pozícióját, amikor az iPhone-t kiveszi a Car Dock tartóból.

Térkép mód során a képernyő közepének megérintésével válthat a grafikus illetve cím nézetek között.

2.14.6) Színek A menü színek beállítása akár egyszerre, akár színenként a színeket külön-külön megérintve történhet.

Info: • Az iPhone-nak GPS jelek vételére van szüksége a pozíció meghatározásához. Ezek véte-le korlátozott lehet magas épületek között, garázsokban, vagy más módon fedett helyeken.

A kívánt szín a kurzor mozgatásával, vagy RGB kódok beadásával történhet. A gyári színbeállítások a „default colors” megérintésével visszaállíthatóak.

2.13) Autó kereső A pillanatnyi pozíció mentése. Ennek a gombnak a megérintésével a pillanatnyi GPS pozíció elmentésre kerül és a korábban elmentett törlődik (még akkor is ha az a Dension Car Dock bölcsőből való kivételekor automatikusan memorizált pozíció) Útvonal az elmentett pozícióhoz. Ennek a gombnak a megnyomásával a Car Dock Mode alkalmazás zárolásra kerül és az iPhone képernyője a visszavezető utat mutatja a Google Maps program segítségével. Amennyiben az „Auto Save / automatikus mentés” funkció be van kapcsolva a beállítások menüben és éppen használja a Dension Car Dock Mode programot, a pozíciója minden alkalommal elmentésre kerül, amikor eltávolítja telefonját a tartóból. A korábban memorizált pozíció ezennel törlődik. Info: • Az Autó kereső csak a Car Dock Mode Premium programban érhető el. Kérjük, nézze meg a 3. szakaszt, hogyan szerezheti be ezt a programot. • Az iPhone-nak GPS jelek vételére van szüksége a pozíció meghatározásához. Ezek vétele korlátozott lehet magas épületek között, garázsokban, vagy más módon fedett helyeken. • Amennyiben az elmentett pozíció 50 méteren belül található, úgy a visszavezetés nem indul el. • A Google Maps alapú alkalmazások 3G adatforgalmazással járhatnak.

Info: • A színek beállítása csak a „ Car Dock Mode Premium” programban érhető el. Kérjük, nézze meg a 3-as szakaszban, hogyan válthat a „ Car Dock Mode Premium” programra. 2.14.7) Tune In webradio beállítások Amennyiben regisztrált Tune In felhasználó már, kérjük adja meg itt felhasználói nevét és jelszavát. Ez aktiválja az internet rádió „Kedvencek” funkcióját és szinkronizálja a „Car Dock Mode” program meglévő Tune In beállításaival. Amennyiben még nem regisztrált Tune In felhasználó, ingyenesen regisztrálhat a www.tunein.com oldalon. 2.14.8) Web Egy hivatkozást (link) talál a Dension weboldalára, a „Car Dock Mode” program és egyéb autós iPhone autós megoldások fejlesztőjének weboldalára. 2.14.9) Támogatás Hivatkozás (link) a „Car Dock Mode” támogatásához. 2.14.10) iPhone Car Dock Többet megtudhat a Dension Car Dock aktív iPhone tartóról az „iPhone Car Dock Info Page” gomb megérintésével. A Car Dock szoftverének aktualitását így ellenőrizheti: a) Helyezze bele iPhone-ját a Dension Car Dock tartóba.

2.14) Beállítások menü 2.14.1) Háttérvilágítás

b) Ekkor látni fogja készüléke SW verziószámát

Állítsa be a háttérvilágítás intenzitását a csúszkával, vagy a Nappal / Éjszaka (Day / Night) gombok megérintésével.

c) A „Check for iPhone Car Dock Update' gomb megérintését követően látni fogja, vajon van-e elérhető frissítés Dension Car Dock-jához.

2.14.2) Hangok Hangkapcsoló gomb: be/ki

d) Elérhető frissítés esetén az automatikusan letöltődik iPhone-jára

2.14.3) Rezgés Rezgés kapcsoló gomb: be/ki

e) Amennyiben iPhone-ja csatlakoztatva van a Car Dock-hoz és letöltött egy frissítést, Car Dock-ja szoftvere automatikusan frissül. FONTOS: Kérjük, semmi esetre se válassza le telefonját a Car Dock-ról a frissítés alatt!

1 2 3 4 5

• Car Finder/Járművéhez visszavezető szoftver: Többé nem felejti el, hol is parkolt le. A Car Finder gombnyomásra megmutatja hol is parkolta le autóját és a hozzá vezető utat a Google Maps segítségével.

• Színek testreszabhatósága: Állítsa a Car Dock Mode színharmóniáját autója műszerfali világításával azonos színtónusra, vagy amilyenre éppen tetszik.

A lehető legmagasabb vezetési komfort és biztonság elérése érdekében feltétlenül ajánljuk a Car Dock Mode letölthető iPhone applikáció (szoftver) alkalmazását. További információkért kérjük látogasson el a: http://www.cardockforiphone.com

Előző szám / visszatekerés

Következő szám / gyors előretekerés

2.11)

Navigációs menü

Lejátszás

Google térképek

Szünet

Autó kereső

Aktuális iPod lejátszás program

2.12) Google térképek

Térkép nézet

2.14.4) Automatikus indítás Automatikus indítás kapcsoló gomb: be/ki. Bekapcsolt állapotban a Car Dock Mode program aktiválódik automatikusan az iPhone Car Dock tartóba való behelyezéskor.

Állomás hallgatásának indítása

Műholdkép

2.14.5) Automatikus mentés (Auto Save)

Lejátszás szüneteltetése

Hibrid nézet

GPS pozíció automatikus mentése be/ki. Bekapcsolt állapotban a Car Dock Mode program

Az iPod lejátszási képernyő dal információs rész megérintése közvetlenül az aktuális iPod lejátszás programhoz vezet. 2.6) Webradio lejátszási képernyő

Aktuális pozíció

2.14.11) FM Frekvencia beállítás FM transzmitter használatához:

• Helyezze be telefonhát a bölcsőbe először, hogy aktiválódjon a menü. • Kapcsolja be az FM sugárzást ( on/off )


• Állítsa be a Dension Car Dock FM átviteli frekvenciáját a kívánt értékre, a csúszkák segítségével. Tipp: o Javasoljuk, hogy olyan értéket válaszon, amelyen nem tapasztal rádióadást! o Állítsa be autórádióját is ugyanerre a frekvenciára, és mentse el azt a 6-os gombra! 2.14.12) Software Verzió Itt ellenőrizheti készüléke aktuális szoftverének verziószámát. 3. „Car Dock Mode Premium” program 3.1) A „Car Dock Mode Premium” program jellemzői A „Car Dock Mode Premium” program további lehetőségeket biztosít a „Car Dock Mode” programhoz képest: • Webradio: Több mint 30000 internetes rádióállomás elérése a világban nyelvenként, lokáció alapján és műfajonként kategorizálva. • Autókereső ( Car finder ): Többé nem kell leparkolt, de meg nem talált autóját keresgélnie. Az autókereső visszavezeti parkoló autójához a Google Maps segítségével.

és biztonságosabban használható a - fentebb ismertetett - „Car Dock Mode” ingyenesen letölthető applikációval. Készüléke képességeinek maradéktalan kihasználásához szükség van a Car Dock Mode program iPhone-ján történő telepítésére, hiszen az FM transzmitter funkció csak ezen menüben kapcsolható/ állítható be! 4.1) A tartóbölcső rögzítése az autóban 4.1.1) Szélvédőn vagy a műszerfalon történő elhelyezés A készülék rögzítésének lehetőségeit / folyamatát a csomagolásban található képes beszerelési útmutató tartalmazza. 4.1.2) Kábelek csatlakoztatása A „Car Dock” tartóbölcső dobozában talál egy szivargyújtó töltőt, egy töltőkábelt és a 3,5 mm-es jack csatlakozóval ellátott audio kábelt, mellyel az autórádióhoz csatlakozhat. Amennyiben készülékével az autórádió FM hullámsávon keresztül kíván csatlakozni, csupán a szivargyújtó töltőre, a töltőkábelre és a telepített „Car Dock Mode” alkalmazásra van szüksége. A Car Dock Mode alkalmazásban állítsa be a kívánt FM frekvenciát, majd kérjük, csatlakoztassa az ábrának megfelelően:

• Színek testreszabhatósága: Állítsa be az alkalmazás háttérszíneit ízlése, vagy autójának műszerfali világítása szerint. 3.2) Váltás a „Car Dock Mode Premium” programra Ahhoz, hogy a „Car Dock Mode”-ról a „Car Dock Mode Premium” programra váltson, kérjük, kövesse az alábbi lépéseket: a) Ellenőrizze, hogy iPhone-ja csatlakozik az internethez. b) Érintse meg a következő gombok valamelyikét: • Webradio (a zene menüben ) • Autókereső/Car Finder (a navigáció menüben) • Színek beállítása/Color settings (a beállítások menüben/settings menu)

jénél vásárolhatja meg. Kereskedők listája: www.dension.hu, vagy www.dension.com ) 4.1.4) iPhone behelyezése, csatlakoztatás Az új generációs Car Dock for iPhone (2012. februárjától gyártott) esetében az iPhone 3G / 3GS / 4 / 4S generációk is illeszkednek a tartó formájához. A tartóban az iPhone generációk vastagsági különbségét áthidaló habgumi szivacs gyárilag kerül fel a megfelelő helyre és biztosítja, hogy a telefon behelyezésekor a csatlakozósor biztosan illeszkedjen. 4.1.5) Bluetooth kapcsolódás A Car Dock for iPhone kizárólag abban az esetben képes telefonbeszélgetéseit kihangosítani, amennyiben iPhone-ját a Car Dock for iPhonenak annak beépített bluetooth egységével összepárosítja! Ehhez kövesse az alábbi lépéseket: a) Lépjen be iPhone-ja Bluetooth menüjébe

5) Fontos megjegyzések • A közlekedés biztonsága a legfontosabb! A Dension Car Dock tartóbölcső és a Car Dock Mode programok egyszerű és biztonságos módját kínálják iPhone-jának autós használatához. Mindazonáltal ne feledje felelősségét! Ne használja iPhone-ját, amennyiben az elvonhatja figyelmét a vezetéstől!

A legjobb FM átviteli minőség érdekében:

• Előzze meg a tolvajokat! Sohase hagyja iPhone-ját autójában őrizetlenül, mindig vigye magával!

a) Először keressen egy szabad frekvenciát az autórádióján, melyen nincs semmilyen rádióadás. b) Állítsa be ugyanezt a frekvenciát a Car Dock Mode program beállítások menüjében. A szabad frekvenciák földrajzi elhelyezkedéstől függenek. Autózás közben előfordulhat, hogy meg kell változtatnia a frekvencia beállításokat a jó átviteli minőség érdekében.

c) Ezután helyezze be az iPhone-t a Car Dock tartóba. (a behelyezéskor aktiválódik annak BT áramköre ) d) A Bluetooth megtalálásakor a 'Car Dock for iPhone' felirat jelenik meg telefonja felfedezett BT készülékek listáján

Válassza ki autórádióján az AUX bemenetet és hallgassa iPhone-ját.

f) Adja be a Bluetooth PIN kódot a Car Dockhoz: 8888

c) A Car Dock Mode Premium program ára megjelenik.

FM transzmitter (Dension Precision Digital FM Transmission Technology) Amennyiben készüléke FM képes, (iPhone-ja rendelkezik a letöltött Car Dock Mode programmal) úgy aktiválhatja azt a telefonnak a tartóba való behelyezésével és a Car Dock Mode programban a beállítások menüben az FM bekapcsolásával ). Nézze meg a 2.14.11. alatt!

4.3.2) AUX Amennyiben autója rendelkezik AUX bemenettel, javasoljuk, hogy ezen kapcsolódjon az FM transzmitter helyett a folyamatosan kiváló hangminőség érdekében. (a csomagban található 3,5 mm-es csatlakozó segítségével)

b) Kapcsolja be a Bluetooth-t a Bluetooth beállítások menüben.

e) Kapcsolódjon a „Car Dock for iPhone” készülékhez

A Car Dock Mode Applikációban beállított FM frekvenciát (pld 102.50 MHz ) követően hangolja autórádióját ugyanerre a frekvenciára. A kényelmes használathoz ezt a frekvenciát mentse el a rádióján. Figyelem! Győződjön meg arról, hogy iPhone-ján a hangerőt maximális értékre állította, mielőtt behelyezi azt a bölcsőbe! Ez a lépés a hangminőség szempontjából jelentős! A legjobb minőségű hang elérése érdekében azonban a vonali szintű AUX audio csatlakozás használatát javasoljuk és ehhez szüksége lesz a 3,5 mm-es jack dugóval ellátott csatlakozóra is. Ha ezt is haszánlja, kösse be az ábra szerint:

4.3.1)

Miután a párosítás sikerült a Dension Car Dock tartó automatikusan kapcsolódik iPhone-jához Bluetooth-on keresztül, valahányszor csak behelyezi a tartóba a készüléket, kivételkor pedig bontja a kapcsolatot. Ez biztosítja azt, hogy ha privát hívást kíván fogadni, akkor a telefon kivételekor a kapcsolat megszakad, visszahelyezésekor pedig újra felépül. Fontos! Csak akkor kapcsolódik automatikusan, ha az összepárosított telefont már bekapcsolt bluetooth-al helyezi be a tartóba! Amennyiben nem bekapcsolt bluetooth-al teszi be, úgy a készülékeket újra össze kell párosítani! 4.2) Töltés A Car Dock tartóbölcső 12V-os tápfeszültség (szivargyújtó csatlakoztatás, vagy Dension Gateway 9 tűs csatlakoztatás) nélkül is működik a telefon akkumulátoráról. Ebben az esetben azonban fennáll az akkumulátor gyors lemerülésének veszélye, a beépített FM transzmitter hangminőségének, és adóképességének jelentős romlása. Ezért azt javasoljuk, hogy minden esetben csatlakoztassa a 12V-os csatlakozóhoz, vagy Dension Gateway készülékhez, amikor használatban van.

4.3.3) Dension Gateway Amennyiben a Car Dock Tartó a 9 tűs csatlakozón keresztül (opcionális tartozék) a Dension Gateway-hez kapcsolódik, válassza az „ iPod source” lehetőséget a gateway-en, hogy hallhassa az iPhone hangját. 4.4) Kihangosított telefonálás Miután iPhone-ját már párosította a Car Dock tartó Bluetooth kapcsolatával (nézze meg a 4.1.5. alatt), azok automatikusan fognak összekapcsolódni, mindig amikor behelyezi telefonját a tartóba. (Az automatikus összekapcsolódáshoz az iPhone Bluetooth kapcsolata bekapcsolt állapotban kell legyen már a behelyezés előtt)

Garancia Minden Dension termék a vásárlástól számított egy éves limitált garanciával kerül forgalomba, mely véd az anyagi és gyártási hibáktól, minden, Dension meghatalmazott disztribútor és kiskereskedelmi értékesítés által eladott termék esetében. A Dension nem vállal felelősséget semmilyen installálást vagy beállítást követő, nem megfelelő használatból eredő hibáért. Garanciaigény esetén szükség van a vásárlás dátumát és a termék típusát igazoló blokkra, vagy számlára. Jogi Nyilatkozat Elektronikus eszköz vezetés közbeni használata kormányzati szabályozásba ütközhet. Kérjük győződjön meg róla, hogy elektronikus eszközének használata nem sérti a közlekedési szabályokat. A Dension nem vállal felelősséget az eszköz illegális vagy felelőtlen használatából kialakulható helyzetekért. Az útmutató annak lezárásakor érvényes, a mindenkori szoftverfrissítéseket keresse a www.dension.com/support oldalon! A Dension fenntartja a jogot arra, hogy termékeit, azok specifikációit előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa.

Eltávolításkor a BT kapcsolat automatikusan bontásra kerül. A Car Dock tartóba behelyezett iPhone esetén a telefonhívások hangját az autó hangszóróin keresztül hallja, míg az Ön hangja a Car Dock tartóba beépített mikrofon segítségével kerül továbbításra.

6 7 8 9 10

d) Az ár ellenőrzését követően a felugró ablakban megjelenő információk keresztülvezetik a folyamaton, amennyiben a megvásárlás mellett dönt.

4. Dension Car Dock for iPhone – aktív autós tartóbölcső iPhone készülékekhez A Dension Car Dock bölcső egy rendkívül flexibilis telefontartó, mely tölti az iPhone-t, audio csatlakoztatást biztosít az autórádióhoz és kihangosított telefonálást is lehetővé tesz az audiorendszeren keresztül. Akár a szélvédőre, akár a műszerfalon rögzíthető a csomagban található elemek segítségével. Az aktív autós tartóbölcső önmagában is teljes értékűen használható, de még kényelmesebben

4.1.3) Dension Gateway csatlakoztatás Amennyiben már használ Dension Gateway terméket autójában, javasoljuk, hogy aktív tartóbölcsőjét 9 tűs csatlakozókábellel ahhoz kösse be! Így teljes funkcionalitásban az autóról történő vezérléssel használhatja új készülékét is. Ennek használata esetén a szivargyújtó töltő kábel használata és az AUX kábel használata sem szükséges! (a 9 tűs kábel nem tartozék, azt Dension kereskedő-

4.3) Audio csatlakoztatás Amikor az iPhone csatlakoztatva van a „Car Dock” tartóban, az audio kimenet jelei (zene, telefon és programok hangja) továbbíthatóak az autórádióba. Ennek három különböző módja lehetséges:

Figyelem: Ahhoz, hogy hallja az iPhone-ról érkező hangokat autója hangszóróin keresztül, az iPhone-nak aktív audio forrásként kell kapcsolódnia autórádiójához. AUX kábellel való csatlakoztatás esetén ne felejtse az AUX bemenet kiválasztását, míg FM transzmitter használatakor a rádión ugyanazt a frekvenciát állítsa be, mint amit a telefonjára telepített Car Dock Mode programban beállított.

értékesítési pont bélyegzőjének helye

A készüléket forgalomba hozza:

Dension Trade Kereskedelmi Kft. 1116 Budapest, Sztregova u. 1. www.dension.hu

Car Dock for iPhone mkII kezelési útmutató  

2012 feruártól megújul a Car Dock for iPhone. tetszetősebb csomagolásban kapható és az iPhone 4 adapterekre ezentúl nincs szükség. Az gyáril...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you