Page 1

TandlĂŚgernes studentermagasin

April #1 – 2014


Redaktionen

Så kom dette semesters udgave af Dens Sapiens endelig ud på Panum! Bladet er præget af alle de dejlige fester vi har haft fornøjelsen af i 2014 og giver også en teaser til de kommende arrangementer. Jeg vil i dette blad anbefale jer at kigge lidt nærmere på alle de dejlige interviews og oplevelserne som de udvekslingsstuderende har haft – det kunne være I selv kunne blive fristet til at slå folderne omkring udlandet. Husk også at man kan få en mail med et link til den elektroniske udgave af Dens Sapiens så snart det udkommer, hvis bare man er tilmeldt på www.odontologiskforening.dk  Jeg håber I vil nyde bladet og god fornøjelse. Julie Kirkegaard 8. semester

2


Artikler Gab op, Anne Havemose s. 4-5

Alt det andet Brevkasse s. 10-11 Foodimpactions s. 14-15 Galla-festen s. 18-19

Exchange at Cph dental school s. 8-9 Schwarzeneggers klumme s. 17 Udveksling i Paris s. 20-21 Spot en snack s. 26-27 DOFT – Morten Dahl s. 28-29 OF I 60’erne s. 33

Det skal du da være med til Bachelorfest s. 7

Odontologisk Forening

Konkurrence s. 23-24 TUG kagedag s. 25 Midweeksnack s. 32 Pibeklubben s. 34

Scandefa-festen s. 13 FC Odont s. 17 OL s. 25 UFO s. 31

Kapsejlads s 35

3


Gab op:

Anne blev færdiguddannet fra Københavns Tandlægeskole i 1992 og blev allerede på 8. semester shanghajet af Palle Holmstrup til at lave forskning, da hun var færdig som kandidat på skolen. Siden da har den ene ansættelse taget den anden; først som Ph.d.-studerende, forskningsassistent, adjunkt og nu er Anne at finde som afdelingstandlæge på PARO. Dens Sapiens har i dette nummer sat Anne Havemose i stolen og bedt hende svare hud ærligt på nogle ting, som du måske ikke vidste om hende: Når du ikke er tandlæge, hvad laver du så? Så passer jeg min familie – med min mand og børn. Jeg har et par tvillinger som er 14 år og deres lillebror som snart er 13. Så der er nok at lave med alle deres fritidsinteresser – de to er eliteidrætsudøvere, så der kører vi land og rige rundt. Det er cykling og fodbold de er interesserede i, fortæller Anne. Hvilken tand er din yndlingstand og hvorfor? Jeg har ikke umiddelbart en yndlingstand, udover jeg selvfølgelig bedst kan lide tænder som er sunde og rene. Så hvis de ikke fejler noget, så er det en yndlingstand – griner Anne. En tandlæge eller kollega som har gjort et specielt indtryk på dig? Der er faktisk tre, som overordnet har betydet meget for mig.

4

Den ene er Jens Gejlager, som jeg havde som lærer da jeg var studerende, ham var jeg rigtig glad for og han har lært mig rigtig mange gode kliniske ting.


Den anden er Jytte Westergård, som var lektor her på afdelingen for parodontologi. Hun er den som har lært mig en masse af det kliniske parodontologi, som jeg kan. Mht. forskning, har det været Henning BirkedalHansen, som flyttede til USA for mange år siden. Det var ham som startede med at oplære mig inden for forskningen omkring metalloproteinaser. Dit bedste minde fra studietiden? Jeg tror det bedste minde er, at jeg fik lov til at lave noget som var sjovt. Der var ikke noget som jeg ikke kunne lide… lige med undtagelse af makroanatomien – jeg kunne ikke lide det med at stå og skære i lig, det var nok det værste! Men ellers kunne jeg lide det hele… faktisk troede jeg på et tidspunkt at jeg skulle være specialtandlæge i ortodonti, men det var lige til jeg havde haft børnene på pædo: der fandt jeg ud af, at jeg nok hellere måtte finde noget andet, for de var nu noget svære at have med at gøre – griner Anne. Ellers selvfølgelig det sociale med mine studiekammerater, som jeg stadig mødes med, selvom det er mange år siden vi blev færdige. Hvad gør du for at forkæle dig selv? ”Kører væk hjemmefra” griner Anne – ”og slippe for tre drenge og en mand”. Nej umiddelbart synes jeg, at man forkæler sig selv, når man giver sig tid til at fordybe sig i de ting man laver, hvad enten det er fagligt eller socialt. Følger du en serie på tv? Overhovedet ikke. Fjernsynet kører altid i baggrunden, men det er ikke mig som bestemmer, hvad vi ser. Så der bliver set Nicelodion i stor stil – smiler Anne.

Foretrækker du vin eller øl? Helst ingen af delene, jeg er ikke så begejstret for det. Nej, så vil jeg hellere have rigtig spiritus som gin eller snaps – det er vist sådan en jysk ting med snaps! Den bedste dag i ugen, og hvorfor? Fredag. Der er der som regel en god uge, som er slut, enten skal man noget, har en aftale eller så er der total afslapning… weekenderne går som regel med at køre drengene til sportsaktiviteter – så det må være fredag. Et godt råd til de studerende? Nyd tiden her inde! Nyd at der altid er opbakning til de ting I laver og der er nogen som interesserer sig for at I lærer noget, selvom det kan virke som om, nogen forsøger at spænde ben – så er det ikke min fornemmelse at underviserne vil… de vil jer det bedste. Prøv også om I kan tænke lidt bredere, og ikke for fagspecifikt. For tit er det summen af alle fagområderne, som skal få jer til at blive gode tandlæger – så prøv om I kan favne det hele. Nik og Jay spørgsmålet. Hvis du havde en dag tilbage at leve i, hvad ville du så gøre? Gøre en af to ting; enten tage til vores hus i Sverige, hvor der er megen fred og idyl. Ellers tage til en lille by, som hedder Toscolano, der ligger lige ud til Gardersøen… der har jeg været siden jeg var helt lille og her ligger mit hjerte - det er frihed. Tak til Anne Havemose for at sætte sig i den varme stol. Julie R. Kirkegaard, 8. semester

5


zendium Classic er svanemærket

Danskernes miljøbevidsthed vokser og der er stigende fokus på at købe produkter mærket med et miljømærke som Svanen. Mærket viser, at ingredienserne både er vurderet i forhold til skrappere miljøkrav, og med hensyn til sundhed og kvalitet. Selvom de kemiske stoffer, vi møder i hverdagen, overholder loven og forekommer i lave koncentrationer, viser undersøgelser, at kombinationen af forskellige stoffer kan være hormonforstyrrende. Også selv om stofferne – hver for sig – ikke udgør en risiko. Svanen forsøger at minimere risikoen af cocktail-effekter. zendium Classic har, som en af de første og mest kendte tandpastaer i Danmark, fået Svanemærket. Det betyder bl.a., at tandpastaen ikke må indeholde natriumlaurylsulfat (NLS/SLS). Stoffet kan binde sig til mundhulen og bl.a. virke lokal-irriterende i mundslimhinden.* Svanemærket tandpasta er, ligesom alle andre svanemærkede plejeprodukter, fri for ingredienser, der er kendt som miljøbelastende. Aromastoffer, farver og konserveringsmidler i en Svanemærket tandpasta skal være godkendt til levnedsmidler. Desuden har magasinet Tænk nyligt kåret zendium som Bedst i Test.

*Kilde: Rikke Ovesen, PhD og konsulent i Miljømærkning Danmark

Yderligere information kan findes på www.zendium.dk/fagfolk Tekniske spørgsmål rettes til Careline: Tlf.: 7027 7784, kl. 9-13 Email: forbrugerkontakt.dk@unilever.com Produkter, publikationer og patientpjecer bestilles via dentalgrossister


Halvvejsfest aka. Bachelorfest Vi sælger billetter på forhånd til 25 kr. (og til 40 kr. i døren om aftenen). Kom ned i OF ugen inden (uge 17) i bæltepauserne og køb billetter. Al overskud går til næste års revy, så lad os alle støtte de kære 8. semester.

Efter en hård kamp med DNA-polymerasen, forvirring omkring hjernenervekernerne, tålmodighed med kæbelidelser, frustrationer over det syttende forsøg med boreøvelsen; ”blomsten” i cylinderblokken, drømme om cariogram samt erfaringer med diverse perforationer, kan vi på 6. semester nu endelig alle prale med en BACHELOR-grad!

Vi håber på jeres opbakning og glæder os til at se jer!

I den anledning vil vi gerne invitere jer og alle venner til fest. Vi lover en sjov og festlig aften på Søpavillonen lørdag d. 26. april. Dørene er åbne fra kl. 21:00-23:00. Vi har sørget for DJ, dansegulv og billig bar, så vi håber, I vil komme og feste med os. I har mulighed for at invitere alle jeres venner med.

Kærligst 6. semester -

Susanne Vigsø (6. semester)

7


About being an exchange student at Copenhagen Dental School…. Nogle af Jer bemærkede måske, at vi i IU i februar/marts igen havde internationalt besøg. Denne gang var der besøg fra Rusland, Ukraine og Ungarn.

Som altid var det to uger fyldt med en masse snak om hverdagen som tandlægestuderende de forskelle lande imellem, om studiet, behandlingerne, patienterne.. Der var forskelle, men endnu flere ligheder… Jeg vil i denne omgang give ordet til Diana. Diana studerer på 4 år ved Zaporozhye State Medical University i Ukraine.

“Dreams are today’s answers on tomorrow’s questions” © This statement I had a chance to read at the airplane magazine on the way back from Copenhagen and from there I want to begin my story about this fabulous capital and my exchange 8program itself.

About a year ago on social network I saw some pictures and reports of Russian students about their exchange program in Copenhagen, and that was the point when I decided, I want to do it too! I wanted to see the city, to visit Copenhagen University myself and it took me a while with all the paperwork, arrangements and stuff…But once I had arrived, my heart was beating faster, because my dream became true! I was pretty lucky to find a great host family, to live with a Danish man who helped me with everything I needed, treated me with a good dinner, showed directions on a map and he even found a personal bicycle for me! Such way I could feel the spirit of the city from inside. My first morning had started with a 35 min bicycling to the Copenhagen University from my home. It was exciting, spontaneous and cool. Once I arrived, I met my lovely coordinator, Nete Olsen, who helped me with all the paperwork on email, but that was the moment when I finally met her in person. She showed me the lockers for exchange students, receptions, explained the schedule and then I had my first Oral Rehabilitation class. Since first moment I fell in love with the university clinic! It is fully equipped, modern and everything is made for developing practical skills of the students. I was fascinated to watch that each student has its personal space for work, dental chair and they are also provided with patients, that teachers are required to find for them in advance. Every class and manipulation is observed and supervised by qualified teacher. From the beginning I made couple friends. While Danish students were doing their work, we had a chance to assist sometimes, to watch, ask questions or discuss dentistry overall. Later then, I met other exchange students from Russia and we became so good friends after spending that much time in clinic. One of the girls had invited me for her birthday party at Hard Rock Café during that week, so we really had


such a good time together above the studies and I will definitely miss it! Above the Oral Rehabilitation class, we had Oral Surgery where I was surprised how easily students can perform extractions of retained teeth and other complicated cases. Teachers are always around near to help and give recommendations. Our schedule also contained Pedodontology, Radiology and Dental Material class. One time we had a chance to work with endo phantoms, where we could perform an endo treatment and then check the quality of obturation with an X-Ray. So with every class, every step that we made, we could learn something new or completely different, what had made this experience special and useful for future practice. Usually at the end of the day, we had a spare class with our another coordinator, Daniel, who has paid a lot of attention to exchange students, making sure, that we have a student to assist to or we could simply help him with his patients. On the way home I usually had a long bike ride when I had a chance to watch how Danish people love bicycling, ecology and how friendly they are. In Copenhagen, once you have a bike, you are the king on a road. You can go shopping, take subway, ride in the city center with a bike. The architecture around is really beautiful and colorful. On Saturday evening all the exchange students were invited for a special international dinner with Danish cuisine that was organized by our coordinators. It was really amazing because all of us came from different corners of the world in order to develop our skills, to talk about dentistry and to meet new people who share same interests. Danish students did their great work to make us feel comfortable, feel like home and then we had a little party together. Also, all the time I felt so comfortable around because everyone, no matter it’s a child or an old man, dental patient or dental teacher, everybody speaks English! In addition, most amount of TV channels is in English just with Danish subtitles One day, me and an exchange student from Hungary rode bikes around downtown, around Queen’s palace, also we went to NyHavn, the

place that you can see on all the Danish postcards, and to see that popular Little Mermaid. That’s what Copenhagen is about. It’s a city, without curtains on the windows, that like a fairytale takes your breath away, fascinates you and don’t be surprised to find a Mermaid there, it’s possible once your dreams become true! Without any doubts I can tell that I will never forget Copenhagen University and my exchange program because it has been on my bucket list for a long time and this dream became true. It enriched me with new knowledge, connected with new interesting people and fulfilled my heart with new emotions and joy! Now I can definitely say: “Never give up on dreaming!”© P.S. Special thanks I want to give to Nete Olsen, Daniel Loftager and all the teachers who has made this experiences an unforgettable one!

I IU modtager vi jævnligt forespørgsler fra tandlægestuderende i hele verden, der kunne tænkte sig at komme på et par ugers udveksling. Har du lyst til at være med næste gang det sker, så meld dig ind i vores facebook-gruppe; Internationalt Udvalg OF, København. Vi har altid brug for en til  Skrevet af Nete Olsen, 8 sem.

9


Hørt i OF

Brevkassen

Kærlighed til galla

Skal jeg skifte til medicin?

Efter mange ugers hårdt planlægningsarbejde, fik

Kæreste Fanny

smuk 8. semester-pige endelig sin galla-prins.

De seneste par måneder har jeg gået og grublet

Som aftenen skred frem bar middagens hyggelige

over min fremtid. Jeg har altid været glad for

samtaler frugt, og de to odontologi-studerende

odontologi-studiet, men nu er jeg i tvivl om,

havde en helt særlig kemi. Der snakkes da også

hvorvidt jeg egentlig hellere skulle læse medicin.

om, at prinsen kunne byde på jordbærkage næste

Har jeg valgt rigtigt? Ville en fremtid som læge på

morgen.

Riget ikke være bedre end at blive ensom klinikejer i Udkantsdanmark? Desuden har jeg ikke fundet min drømmefyr på studiet endnu, og jeg synes egentlig udvalget er en smule tamt – måske er dette også bedre på medicin? Jeg håber du kan hjælpe mig med dette svære valg. Mange hilsner Den fortvivlede odont Kære Fortvivlede odont!

Flodbølge på Moltkes Palæ

Fortvivl ej - nu skal du høre!

Fri vin og drinksbilletter blev for meget af det

Mange har problematiseret den ulige

gode for en feststemt odont. Pigetoilettet på

kønsfordeling på tandlægestudiet, men husk nu

Moltkes Palæ er ikke helt det samme længere. En

på, at kvalitet vejer tungere på vægtskålen end

flodbølge ramte omkring kl. 3.30 og den stakkels

kvantitet!

pige var nok glad for, at hun ikke selv skulle gøre

Herudover ser jeg en masse fordele ved

rent næste morgen.

odontologi frem for medicin: 1) Du skal ikke studere til du er 45 år, før du

Husk at DU også kan smide gode historier i postkassen uden for OF.

er færdiguddannet. 2) Som tandlæge kan du holde klinikken lukket, når du har andre planer (jeg kan

10

selv godt lide at tage fri og få ordnet negle).


Som læge kan der pludselig komme

er min eneste ene! Hjælp mig med at opklare

pludselig døende patienter ind, og hvem

dette mysterium, for denne pige er jeg nødt til at

gider den slags stress?

lære bedre at kende!

1) Du kommer til at tjene kassen, før lægerne overhovedet er kommet ud fra

Kærlig hilsen Den søde fyr

Panum. 2) Og i forhold til de manglende mænd igen,

Kære søde fyr

ja så er det jo meget nemmere at sladre

Hvor er jeg dog glad for dit brev!

på klinikken, når der er overtal af kvinder.

Der er helt sikkert håb forude, for jeg har gode

Hvem elsker ikke en god snak med

kontakter og et godt netværk i tandlæge-

sladretanterne (jeg gør i hvert fald!).

branchen. Et forslag kan være at skrive en mail til

Alt i alt ser jeg altså kun fordele ved at blive hos

Colgate og forhøre dig om deres lyshårede

odonterne!

ansatte. Alternativt kan du lave en efterlysning i

Kys og knus fra

Tandlægeforeningens blad, eller sende en

Fantastiske Fanny (som selv har en lækker

efterlysnings-mail gennem DOFT.

mandlig tandlæge!!)

Jeg tror på, at du nok skal finde hende, for du lyder som en virkelig sød fyr, som hun ikke vil gå glip af!

Efterlysning af pige fra Scandefa-messen

Best wishes

Kære Fanny!

Fantastiske Fanny

Jeg har været helt knust i denne weekend. Jeg spottede en smuk, lyshåret pige på Scandefa-

Har du også et problem, du ikke ved, hvordan

messen i sidste uge. Hun opholdt sig meget ved

du skal løse, så skriv til Fanny.

Colgate-standen, og hendes blå øjne, søde smil

Put blot dit dilemma i postkassen uden for

og nærværende sind har fortryllet mig. Du må hjælpe mig med at finde hende, for jeg kan ikke

OF.

få hende ud af hovedet. Jeg er sikker på, at hun

11


Join Professional

Student Club

Meet thousands of fellow students in Nordics Colgate Student Club is for dental and dental hygienist students only. As a member you get access to study related benefits and become a part of a large network of students from Denmark, Sweden, Norway, Finland and Iceland. Join the club NOW and start getting all the benefits.

• Free samples

• Events

• Special Club discounts

• Scientific & product updates

• Sponsorships

• Competitions

• Nordic student network

• Professional advice

NEW STUDENT CLUB SHOP! Use your personal membership number and get:

Up to 40 % discount on clinic wear and 25 % discount on loops and eye wear protection

IMPORTANT

ALREADY A MEMBER? We have improved the features of our Student Club on Facebook to give you even more benefits. Get your new personal membership number to get attractive discounts in the new Student Club Shop. Do it now – sign up again. This feature is accessible via your smartphone, tablet or laptop.

Sign in now and get all the benefits!

See you at facebook.com/

ColgateStudentClubNordic

apps.facebook.com/colgatestudentclub


Årets Scandefa-fest Efter tre dages messe i Bella-Centret skulle årets

”pudre næsen” samtidig. Dette vakte stor glæde

Scandefa-fest afholdes! Dette fandt i år sted på

blandt de kvindelige gæster.

KB3, der i aftenens anledning havde skruet tiden tilbage til 1920’erne.

Senere på aftenen blev vi desværre udsat for en

Ved ankomst blev gæsterne fra både København,

invasion af fremmede studerende fra CBS, der på

Århus og Malmø (ja, der var faktisk to dejlige

kort tid fik overmandet vores lille, intime

svenske piger!) mødt af en særdeles frodig

studiefest. På trods af fjer og glitter som

papmaché-kvinde ved navn Daisy, der havde

kendetegn, blev vi spredt for alle vinde. Vi nåede

former som både kvinder og mænd kunne

dog heldigvis at have en dejlig aften inden dette,

beundre. I baren blev der budt på velkomstbobler

hvor både odonter og deres gæster kunne have

af fineste kaliber, som blev nydt med fortidens

været en del af ”The Great Gatsby”.

musik i baggrunden.

På trods af en hård galla-aften blot en uge før Scandefa, så blev der gået til den på KB3!

De mange festklædte gæster kunne mingle og

Vi håber at både tilslutning, udklædning og fest-

beundre hinandens påklædninger, som var

stemning bliver mindst lige god næste år!

særdeles gennemførte. Fjer, perlekæder, butterflies, pandebånd, smoking, pailletter, frynser og cigarer gjorde, at man følte sig tryllet

Emma Marker og Lærke Fromm 2. semester

tilbage til en svunden tid. Lokalerne gav flotte rammer med både sort/hvidfilm på lamperne og hyggelige sofagrupper, mens både DJ og et veloplagt band spillede op til dans. Og hvilken dans – det kan vi ikke sætte en finger på! Odonterne fik som altid svinget hofter og skørter, og der blev slidt på både dansesko og sangstemmer. I øvrigt fik mange piger sig en vild oplevelse, som nok ikke fandt sted i 1920’erne – KB3 bød nemlig på et ”dobbelt-toilet”, hvor hele to piger kunne

13


Fooooodimpaction

Ingen sommer og grill uden barbecue marinade

Fin hak løget. Bland tun, cremefraich, løg, salt og peber sammen til en mousse. Rist bollen og smør den med et tyndt lag pesto. Put moussen på og pynt med avokado i skiver. Dryb lidt tabasco ud over til slut.

Du skal bruge:

1 dl. olie / smør ½ dl. ketchup (Heinz) 2 store spsk. brun farin/honning 2 spsk. soya 1-2 dl. æblecider eddike eller anden eddike Lidt tørret chili 2-3 fed hvidløg Evt. lidt tabasco Fremgang: Bland det hele sammen og så er det ellers klar til kylling, spare-ribs eller hvad der nu falder dig ind 

Hjemmelavet rødvinssauce Du skal bruge (2 prs.)

Sandwich eller Joe and the juice Du skal bruge (1 sandwich): 1 grovbolle (schulstad levebrød er gode) 1 dåse tun Lidt cremefraiche ¼ løg Salt og peber 1 lille avokado Pesto Tabasco

14

Ca. 5 rodfrugter (løg, rødbede, gulerødder etc. – bare hvad du har i køleskabet) En kvist frisk timian 3 fed hvidløg Oksefond (den fra Knorr er helt ok) ½ flaske rødvin (bare en billig) Piskefløde Lidt olie Skræl rodfrugter og skær dem i store stykker. Svits dem i en gryde ved høj varme i lidt olie. Tilsæt timian og hvidløg. Hæld vinen i og tilsæt 3 spsk. fond (du kan smage den yderligere til senere). Lad det simre koge i 1½ time. Si alt fra. Tilsæt 1 dl. fløde og varm op.


Boghvedepandekager med røget laks Du skal bruge (24-30 små pandekager): 4 æg 25 g smeltet smør ½ tsk. salt 150 g hvedemel 150 g boghvedemel 3 tsk. bagepulver 2 dl. letmælk 1½ dl. kærnemælk Smør til stegning 1 bøtter revet peberrod ¼ agurk 2 dl. græsk yoghurt / cremefraiche Salt og peber 100-150 g. røget laks Lidt frisk dild Fremgang: Pisk æggene sammen med smeltet smør og lidt salt. Bland hvedemel, boghvedemel og bagepulver. Sigt melblandingen i æggemassen lidt ad gangen og rør rundt og tilsæt mælk og kærnemælk undervejs. Opvarm en pande med lidt smør og tilsæt en skefuld dej til hver pandekage og steg dem på begge sider til de er gyldenbrune. Skær agurken i strimler. Anret pandekagerne med lidt laks og yoghurt – drys med peberrod og agurk.

Chokoladekage med fudge topping! Du skal bruge (til kagen) 100 g smør 2 æg 3 dl sukker 1,5 dl hvedemel 5 spsk. kakao Korn fra en vaniljestang 1 knivspids salt Smelt smørret. Bland de øvrige ingredienser i en skål. Rør det smeltede smør i dejen lidt af gangen mør en springform eller en firkantet form(21×21) og bag chokoladekagen ved 175 grader i 22 minutter. Lad kagen køle lidt ned, inden du topper den med fudge-frosting. Til fudge: 2 dl fløde (38%) 1 dl sukker 1 dl lys sirup 50 g lys chokolade 50 g mørk chokolade 100 g smør Bland alle ingredienser undtagen smør i en gryde og lad det koge indtil det tykner (ca.15 minutter) Tag gryden af varmen og rør smør i massen Smør nu fudge-frostingen på chokoladekagen og stil den i køleskabet i mindst tre timer inden servering.

15


Du vil aldrig se på tandpasta på samme måde igen...

Problemer i gingiva

Plak

Sensitivitet Karies

Erosion af emaljen Dårlig ånde Tandsten

Misfarvning

Introduktion af Oral-B PRO-EXPERT en tandpasta med fordelene fra mange

© 2010 P&G

PGW-4030

STABILISERET TINFLUORID

Den første og eneste tandpasta med et gennembrud i formuleringen af stabiliseret tinfluorid og polyfosfat. Kombinationen forstærker sine antimikrobielle, anti-følsomhed og syre erosion fordele. 15 års forskning og mere end 70 kliniske studier har hjulpet med at validere den seneste tandpasta innovation.

Lær mere, besøg os på www.dentalcare.com

continuing the care that starts in your chair


Johnny Bravo figur – så lad da vær’ Schwarzenegger’s Klumme

FC. Odont - Gamle mænd i nye klæder Fc. Odont gik for tre uger siden udendørs med blege lår og forfrosne næser, men med et iver efter at spille, kun set hos køer, der skal på græs. Glæden var dog kort, da vi efter en halvtime blev smidt væk af en flok 10 årige drenge og deres 17 årige træner, det var ikke Fc. Odonts stolteste øjeblik. Vi er dog ved at være nogle gamle mænd, så vi tænkte at vi godt kunne være sent oppe og rykkede træningen en time, hvilket gav succes. De ellers velforberedte og fodboldkyndige formænd blev endnu engang udfordret af USG’s elendige planlægning og de fik en mail om, at turneringen var rykket en måned frem, hvilket gav os en uge at forberede holdet til kamp. Vi skulle møde Kuplens Kæmper holdet som vi mødte sidste finale. Alle var meget spændte, men som alle eventyr endte det godt og vi lagde ud med at vinde 1-0, selvom holdet for et kort øjeblik hed Fc. odent. Fc. Odont skal spille næste kamp tirsdag d.15 april så kom og støt holdet, og fejre at påsken er startet, der vil være kolde bajer og stærke mænd.

Fitness Jungen (som Arnold siger) fokuserer hovedsageligt på thorax og arme. De vil gerne have brystmuskler som mursten og lår som arme. Det giver den karakteristiske Johnny bravo figur, hvor overkroppen står skarpt som en græsk gud mens benene ligner Mor Ann fra bryggen. Leg day er ligeså vigtigt for en sund krop som biceps, triceps eller sixpacken. Du tænker måske, skid på sundhed, skid på Arnold, pigerne vil have store guns og små ben. Du tager så meget fejl, en god læg er lig med scoringsgaranti – Arnold har scoret med sin læg. Arnold giver dig her et par læg øvelser som kan laves derhjemme. 1) Stil dig på en trappe/kasse, sådan at hælen ikke er på trinnet, men kun det foreste af foden. Tag fat i gelenderet med den ene hånd. Tag en håndvægt i den anden hånd, så tung som du nu kan, og så bøjer/strækker du ankelen

2) En klassiker for Arnold er øvelser med sjippetorv, det meget enkle reb, sørger for at man træner læggen med sin egen kropsvægt. 3) Løb træner din læg via kropsvægt ligesom sjippetorvet gør. En måde hvorpå man kan træne sin læg ekstra meget er ved løb på bakker.

High five Brandur 8 sem. Og Sebastian 8 sem.

Af Sebastian 8 sem.

17


18


Se alle billederne pĂĽ FB eller odontologiskforening.dk

KĂŚrlig hilsen 8. semester

19


Udvekslingsophold i Paris efteråret 2013 Hôpital Pitié-Salpêtrière Er et af Europas største hospitaler med en udfordrende stor mængde patienter. September måned brugte jeg på akutbehandlinger sammen med studerende, der var i færd med at afslutte deres sidste år som tandlægestuderende. Her foregik der bl.a. behandling af patienter indlagt på andre afdelinger af hospitalet samt fængselsindsatte. På hospitalet regerede der en stor rang af travlhed, hvilket resulterede i, at der i løbet af dagen opstod mangler på alt fra turbiner til ultralyd. Journalføring og behandling På klinikkerne bruges ikke latinske diagnoser, men nærmere en blanding mellem det franske sprog og de

Figur 1: Klinikken på Hôpital Pitié-Salpêtrière.

latinske betegnelser. Al journalskrivning og kommunikation til andre institutioner foregår på papirform. Instrumenterne i kirurgi er meget anderledes og hedder selvfølgelig noget helt andet end instrumenterne gør i Danmark. Specielt udbredt var brugen af instrumentet ”syndesmotome faucille,” der blev brugt til alt, hvad vi vil bruge en luxator til. Hôpital Rothschild Hospital Rothschild ligger omkring 40min offentlig transporttid fra zone 0 og som deres brochure selv angiver: Et ultra moderne hospital med individuelle bokse og skarpe hygiejneforskrifter. Her fulgte jeg Diplome Universitaire studerende som er studerende på et 3årigt videreuddannelsesforløb i kirurgi, protetik eller

20

parodontologi.

Figur 2: Arkivet på Hôpital Pitié-Salpêtrière.


Kultur Der er ingen tvivl om at Paris er en af verdens smukkeste byer. Her kan man tilbringe mange liv på at udforske alle de kulturelle oplevelser: Franskmænd elsker god mad, vin, udstillinger, teater, biografer og meget mere. Man udnytter sin frokostpause fuldt ud til at tage en 3 retters menu på den lokale bistro og lukker gerne butikkerne en halv time inden offentliggjort tid for at tælle kassen op. Franskmænd er livsnydere fanget i frustrerende bureaukrati! Det mærker man

Figur 1: Hôpital Rothschild. Kirurgisk afdeling.

straks på klinikken, når alle studerende er iført engangspyjamas, mens specialestuderende og undervisere flotter sig i hvide kitler. Studie Tandlægestudiet tager 6 år i Frankrig. Det sidste år har man halvanden dags undervisning om ugen (foruden nattevagter på akutbehandling), og man får kun et symbolsk beløb betalt, hvorfor mange af de studerende bor hos deres forældre. De studerende skifter i løbet af året mellem kirurgi, parodontologi, akutbehandling og polyklinik, som svarer til KF behandling. Alt i alt har det været et spændende ophold hvor jeg har fået venner fra alle verdenshjørner og lært meget om fransk kultur. Elissa Ben Brahem/ 10.semester

Figur 4: Fællesskab.

21


Brug os til studieøkonomien Vi kVitterer med at betale dit kontingent til oF Egentlig inviterer jeg dig på et livslangt makkerskab, hvor vi deler vores viden med dig, når du fx: • stifter familie og tager andre store beslutninger om fx bil og bolig • vil være med på vores kursus om “Køb af praksis i praksis” • investerer i egen klinik • finder på alt mulig andet med liv og arbejde

På gensyn i

n r Nielse jæ k a a havn Jacob R r, Køben e iv g d å Kunder 04 33 30 87 Telefon k rnord.d jrn@spa

Spar Nord København Rådhuspladsen 75 1550 København V

tættere på


Spot dig til en El-tandbørste fra Phillips eller produkter fra Colgate Spot disse 8 præparater, som også er i gangen, og vær med i lodtrækningen om 2 phillips el-tandbørster.

Væv:

Væv:

Farve metode:

Farvemetode:

Væv:

Diagnose:

Farve metode:

Billedetype:

Væv:

Væv:

Farve metode:

Farvemetode:

23


Væv:

Væv:

Farvemetode:

Farvemetode:

Bonus spørgsmål – Spot et Artefakt og vind an mas af produkter fra Colgate Mon du kan spotte noget på dette billede, som ikke burde at være der, og i så fald, hvad er det mon? Hint! Kan bedst spottes ved at gå på ”in gangtro”.

Artefakt type:

Svarene afleveres på kontoret i åbningstiden! Held og Lykke

24


TUG’s store kagedag!

Der er dømt smovsetid, når TUG igen åbner dørene til et kagemekka ud over det sædvanlige! For minimum 25 kr. kan du komme og mæske dig i alverdens hjemmebag, men du er selvfølgelig velkommen til at donere hvad du lyster til det gode formål. Kage-heaven finder sted onsdag d. 23 april fra kl. 14.00 i OF og fortsætter til alt kage er forsvundet ned i Jeres lækkersultne maver.

OL – Odontologisk løbeklub Odontologisk løbeklub er ved at komme ud af sit vinterhi, og med et trofast fremmøde af 2. semester, ser vi i OL frem til et par gode måneder med løb hver torsdag kl. 16.30, iført vores smarte nye løbetrøjer lavet i samarbejde med 3M. Alle niveauer kan være med, så der er ingen undskyldninger for ikke at snøre løbeskoene. Ønsker du at løbe med, og samtidig holde dig ajour med OL’s planer om deltagelse i diverse løb osv. så meld dig ind i facebook-gruppen ”OL – Odontologisk løbeklub”. Desuden er der ved at blive lagt store planer om at deltage i dette års Etape Bornholm, som afholdes d. 21-25 juli. Indtil videre er vi oppe på 4-5 personer, der ønsker at deltage. Det er en tur

der kræver planlægning, og ikke mindste deltagere. Så hvis du vil vide mere om løbet så besøg deres hjemmeside: http://www.etapebornholm.dk eller kontakt undertegnede. Der vil løbende komme opdateringer omkring planlægning af turen på facebook-gruppen. DHL-stafetten Der vil snart komme oplysninger om dette års DHL stafet, så hold øje med opslag på facebookgruppen, og gå dermed ikke glip af en fed dag med god stemning og glade løbere. Mvh. OL Cecilie Skelmose 2. sem.

25


The king of crossfit.

Charme, selvtillid og crossfit – de tre C’er, der beskriver snacken i denne omgang Dens Sapiens bedst! Anton F. Rønager er 23 år ung og går på 8. Semester. Anton er born and raised i ”Reservatet”, også kendt som Skodshoved, hvor han fra barns ben har været indhyllet i hjemmesmurt smørebrød, luksusbiler og indbegrebet af en kernefamilie, en kombination som kun kan resultere i en ægte verdensmand! At Anton er særdeles godt skåret, er ikke en tilfældighed, men et produkt af mange timers Crossfit, kombineret med opfattelsen af et hvede nemt kan sidestilles med djævlen selv. Det er ikke en tilfældighed hvad, der fyldes på Antons luksuslegeme og det skal være en særdeles lækker kulhydrat, før den bliver inviteret til proteinfesten i muskelmandens mave. Men Anton er så meget mere end sqauts og proteinpulver og hans sparsomme fritid bliver blandt andet brugt med farmand Hasse i DKs skove. Anton er nemlig ikke bleg for at servere hjemmeskudt haregryde, når han med sit smittende humør hygger om sine venner. Om 10 år har wonderboy overtaget styringen af forældrenes klinik, en smuk kone under armen og to drengebørn i barnevognen – for ja. Når der 26kommer en mand ind, kommer der en mand ud.

Sidst men ikke mindst: Tandsæt bestående af samtlige 32 tænder, med kun en enkelt plastfyldning i 6-.


Gulddamen.

Lyst hår, lange stænger og et smil der bringer solen frem på selv den mørkeste vinterdag– Ja, det er Mia Hassing fra 4. Semester, der er spottet!

Til sidst: diamantsmykke +2, oldschool amalgamfyldning 7-, plast svarende til den incisale 1/3 af 1+1 og charmerende trangstilling.

Den lyshåret lækkerbisken er vokset op i dobbelt A og med sin jyske charme og smittende latter, tryllebinder hun alle på sin vej. Den veldrejet krop holdes ved lige med hård styrketræning og løb mange gange om ugen og plasten på 1+1 er beviset for at Mia er en pige med fart på. Mia er en lille solstråle, som elsker at shoppe og drikke cafelatter med pigerne, samt bruge kvalitetstid med alle hendes søskende. En interesse man godt kan forstå, da der i søskendeflokken er happyhour på gulddamer i form af Mias tvillingesøster. Men søde drenge, - lad endelig ikke de uskyldige bambiøjne narre jer. Mia er en kvinde med ben i næsen og hvis i ikke opføre jer ordentligt er jeg sikker på at farmand nok skal komme til undsætning, - sammen med resten af landsholdet i karate! Om 10 år er Danmark blevet for lille og Mia drømmer om klinik med udsigt til empire state building plus en lækker kæreste på sidelinjen.

Skrevet af Julie Rothman, 8. sem

27


Nyt fra De Offentlige Tandlæger

Rundt om en tandlæge

Navn: Morten Dahl Titel: Tandlæge Arbejdssted: Brøndby Kommunale Tandpleje

1: Anbefal en artikel, du har læst? Daugaard-Jensen J, Haubek D. Mineraliseringsforstyrrelser – diagnostik og behandlingsplanlægning. Tandlægebladet, 109;6:464-476, 2005. Artiklen omhandler mineraliseringsforstyrrelser (defekter i de hårde tandvæv, der er opstået under tanddannelsen) herunder hypomineraliserede tænder, rhachitis, amelogenesis imperfecta og dentinogenesis imperfecta. Artiklen beskriver årsag, forekomst og behandlingen af disse mineraliseringsforstyrrelser. Hypomineraliserede tænder er relativt hyppigt forekommende, mens de andre nævnte er sjældne tandsygdomme, som man ser sjældent. Et godt kendskab til disse tilstande er en absolut nødvendighed for forklaring til patient og forældre, samt at tilstandene kan medføre omfattende behandlinger og lange behandlingsforløb.

28

2: Hvilket felt inden for tandplejen optager dig mest pt.? Det er helt klart kirurgien. Jeg har et klart mål om at komme ind på videreuddannelsen engang. I den kommunale tandpleje er det dog begrænset med kirurgiske indgreb, men amotio på gentagne gange symptomgivende 8’ere i UK, fjernelse af små cyster, denudering af retinerede tænder, fjernelse af overtallige retinerede ektopisk lejrede tænder, incision af tungebånd mm. Jeg føler en tilfredsstillelse ved at kunne udføre alle opgaver på mine patienter – på den måde kan jeg skabe nogle trygge rammer for børn og unge samt deres forældre.

I DOFT’s nyhedsbrev, der sendes hver 14. dag til alle vores medlemmer, bringer vi løbende et indslag, som vi kalder ”Rundt om en tandlæge”. Her zoomer vi ind på en kommunal tandlæge, og målet er at inspirere og dele erfaringer. Følg med på www.doft.dk under nyhedsbreve. 3: Hvad er jeres største udfordringer i Brøndby? Vores største udfordring er nok den lave sociale klasse, der eksisterer i kommunen. Allerede ved livets start findes store sociale forskelle, som har betydning for helbredet.


Nogle af de faktorer, der har betydning for den sociale gradient i sundhed og spiller en vigtig rolle i udviklingen af sundhed og sygdom for det enkelte barn, er forældrenes uddannelseslængde, indkomst, beskæftigelsesforhold, boligforhold, etnicitet og sundhedsadfærd. Børns kognitive, sproglige, sociale og emotionelle stimulering har stor betydning for barnets udvikling og skolegang. Manglende stimulering i den tidlige udvikling har indflydelse på barnets fysiske og mentale helbred senere i livet. Børn med mindre ressourcestærke forældre har flere problemer i løbet af deres tidlige udvikling end børn fra ressourcestærke familier. Det resulterer typisk i et mindre fokus på børnenes tænder (mundhygiejne) og deres kostvaner, hvilket medfører et stort caries problem.

indsatsområder for de forskellige aldre. Hver gang vi har et barn til undersøgelse på klinikken (18 måneders intervaller), laver vi en individuel behandlingsplan frem til næste undersøgelse. Der er dog undtagelser, hvilket er de obligatoriske scor-årgange. For ca. to år siden blev tandplejen i Brøndby centraliseret til en stor klinik. Her er vi flere tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, hvilket gør det let at spare internt med hinanden, diskutere forskellige patienttilfælde, få en second opinion, nemmere at foretage behandlerskifte, nemmere at køre tilvænning fra tandplejer over til tandlæge, uddelegerer opgaver mellem tandlæger, tandplejer og klinikassistenter. På den måde kan vi optimere patientens individuelle behandlingsplan, hvor vi har enormt stor vægt på forebyggende tiltag i form af instruktioner, fluorpenslinger og fissurforseglinger. 5: Hvis du ikke var blevet tandlæge, hvor var du så havnet?

4: Er der et særligt tiltag hos jer, som du gerne vil fremhæve? I Brøndby Tandpleje arbejder vi efter et flowdiagram. Flowdiagrammet viser vores

Som barn har jeg altid haft en drøm om at blive professionel fodboldspiller og spille for det danske landshold. Som 20-årig blev jeg hentet til en 1. divisionsklub med gode muligheder for spilletid og udvikling. Samme sommer havde jeg søgt ind på Tandlægeskolen – desværre med afslag. Jeg tog derfor en af de sværeste beslutninger i mit liv, hvilket var at droppe fodbolden helt for at rejse til udlandet og samle point i håb om optagelse året efter. Dette lykkedes heldigvis – og jeg har aldrig fortrudt den beslutning, da livet som tandlæge er fantastisk. Der er stadig ledige pladser til DOFS´ Sommerskole 2014. Find dem på www.doft.dk og brug en uge af din sommerferie på kommunal tandpleje til primært børn og unge.

29


Gør hverdagen lettere …

Gratis Ulykkes- og Gruppelivsforsikring til stud. odonter!

Få information på tryghedsordningerne.dk eller 39 46 00 80 Vi støtter Tandsundhed uden grænser


Udvalget for festlige odonter - UFO

I oktober 2013 blev det nye festudvalg samlet, bestående af et hold friske, engagerede og festlige studerende. Udvalget udgøres af 36 medlemmer fordelt således: 27 odonter:

2 tandplejere:

Anne, Kasper, Helena, Lærke, Vibe fra 2. semester. Pernille K., Pernille G., Ida, Rikke, Mette fra 4. semester. Charlotte, Karina, Mette Isis, Nanna, Morten, Maria, Julie M. fra 6. semester. Emilie, Julie R., Sebastian, Anton, Mikkel, Pernille S. fra 8. semester. Mille, Josefine, Glen, Magnus fra 10. semester.

Festudvalget er i år kommet med nogle nye tiltag, som bl.a. indebærer, at de 10 festudvalgsmedlemmer, som står for det pågældende arrangement, vil genkendes i (fabelagtige) UFO-T-shirts. Vi er gået en forsøgsperiode i møde, hvor vi forsøger at sælge fadøl til kun 15 kr.(!) i stedet for de tidligere 20 kr. For at dette kan løbe økonomisk rundt, må vi gøre en ihærdig indsats for at undgå spild i baren, hvilket indtil nu går over alt forventning takket være de gode medlemmer. Som det allerede er en del bekendt, har vi også afholdt nogle små fredagsbarer, som strækker sig fra kl. 14:00-19:00. Det har været smadder hyggeligt at få en fyraftensøl med vennerne, inden man hilser god weekend eller sammen tager videre til middag eller fest uden for kælderen.

Rolf og Anders.

2 lageransvarlige: Micheal og Marie-Louise. 5 formænd:

Nicolai, Peter, Mathias, Soffi og Susanne.

Det nye festudvalg er kommet godt fra start med en del temafester, heriblandt Slush-icefredagsbar, Afterski-party, Semester-Battle og Charleston/”The Great Gatsby” til årets Scandefafest, samt hyggelige filmaftener nede i OF efter lange dage på klinikken.

Festudvalget glæder sig meget til at arrangere flere fester og sociale arrangementer for alle odonter, tandplejere og venner. Vi kan allerede nu afsløre, at der er flere små fredagsbarer (d. 2. maj), picnic-hygge (d. 15. maj) og et brag af en sommerfest (d. 27. juni) i sigte. Vi glæder os til se jer nede i OF. -

Susanne Vigsø (6. semester)

31


8. semester præsenterer

MIDWEEK SNACK Hver onsdag i 1. & 2. bæltepause Vi sælger toast, kager, pølsehorn og andre lækre sager Alle indtægter går til revyen Kig forbi OF og støt op!

1. bæltepause: 10:30 - 11:15 2. bæltepause: 13:30 - 14:15


OF i 60’erne – året 1968 2.del I 1968 blev der afholdt OL i Mexico. Her var OF repræsenteret i form at Stud. Odont Tom Hindsby, som var en del af den såkaldte bombefirer. Det som vi i dag kender som den berømte guldfirer, der hiver den ene guld medalje hjem efter den anden i disciplinen roning. Desværre kom bombefireren aldrig til start i Mexico, da Tom gled på sit badeværelse, i OL byen, og fik hjernerystelse. Vi kan så prale af, at have én verdensmester blandt vores medlemmer: Lazar Kuburovic(21 år og single), 6. Sem BA, der i 2013 blev verdensmester i ju-jitsu ved World Games i Colombia. Fornyelig er Lazar blevet kåret som Danmarksmester i styrkeløft samtidig med, at han satte danmarksrekord i dødløft på hele 275 kg(næsten 3 gange hans egen vægt).

Det blev beskrevet som et smukt sted med 2 stolelifte, 12 slæbelifte og mulighed for at deltage i skiskole. Hvis var kørt død i det ”store område, var der mulighed for, at besøge biografen, skøjtebanen eller keglebanen. Rejsen foregik i liggevogn fra København til Insbruck i perioden 27/12 til 5/1. Prisen for denne herlighed var små 680 kr. Udover kom forsikring. Dette arrangement blev beskrevet som yderst populært. SCANDEFA blev afholdt første gang i 1968 i Bella Center på Bellahøj i København som en del af Tandlægeforeningens Kursusnævns største årlige efteruddannelseskursus for medlemmerne. I 1976 flyttede messe og kursus til Bella Center på den nutidige adresse på Amager. Igen er der problemer med rusfesten og underskuddet med at være flere tusinde kroner. Da det, på nuværende tidspunkt, er den eneste fest hvor studerende og professorer kan feste sammen vedtages det at man fastholder festen afvikling. Dog hæves deltagere afgiften.

I dag skal patienterne betale for deres krone og medbringe kvitteringen før vi kan få den udleveret. Men der var engang, hvor den studerende selv lavede selve kronen eller guldlegeringen, hvilket betød, at de selv skulle inddrive betaling fra patienterne. Hvis ikke patienten betalte hæftede den studerende for det tabte beløb. Derfor opfordrede OF i et opråb i Dens Sapiens, at den studerende sørgede for at følge deres patienter til kassen i venteværelse for afregning. Skiferie var allerede på programmet dengang og turen dette år gik til Schönberg i Tyrol, som ligger i 1026 meter højde. Stedet var valgt pga. dets beliggende, hvilket betød, at man undgå i svævebanen, som krævede pladsbestilling.

Den nye tandlægehøjskole er undervejs på papiret og OF er blevet bedt om, at komme med en ønskeseddel med hensyn til lokalefaciliteter for de studerende. Der blev udarbejdet en liste hvor de studerende havde skrevet følgende: Baderum, opholdsrum, studierum, større plads til boghandlen og et rum med mulighed for håndboldspil. Det tyder umiddelbart på, at håndbold var meget populært blandt de studerende dengang. Af Lasse Zurbrügg, 6. Sem BA

33


Odontologisk Pibeklub Du tænker sikkert ”Hmm…. bare jeg havde et sted jeg kunne nyde en pibe!” Til alle jer livsnydere, har I nu muligheden for at melde jer ind i den nye odontologiske pibeklub. Her er du fri for lange gåture på stranden og lange nætter under stjernehimlen. Så send/aflever din ansøgning til én af formændene senest d. 15. maj.

#1. Pibeklubben er forbeholdt OF-medlemmer og mandlige ansøgere har forrang kvindelige ansøgere. #2. Pibeklubben ønsker et medlemskab på 15 og bestræber sig på at være ligeligt fordelt semestrene igennem. #3. Ved erhvervelse af nye medlemmer, har

34

formændene retten til at vælge frit i blandt ansøgende. Ad. 1. Ved afgang af tidligere formand, skal klubben i fællesskab vælge den nye formand i blandt eksisterende medlemmer. Ad. 2. Formanden sidder tiden ud, eller til han trækker sig. Ad. 3. Den nyvalgte formand skal være yngre end den eksisterende formand. #4. Ansøgende vurderes ud fra en kreativ/motiveret ansøgning, og kommer på baggrund heraf til personlig samtale med formændene. #5. Alle medlemmer skal erhverve sig en pibe #6. Der ved månedligt blive afholdt kalas, dette sker fortrinsvis hos de enkelte medlemmer. Ad. 1. Værten står for tobak og resterende medlemmer bidrager med 3 special øl hver. Ad. 2. Hvis kalas med spisning deles udgifter. Mikkel Larsen, 8. sem Michael Weinrich, 4. sem


Kapsejlads i Aarhus fredag d. 9. maj

30.000 unge studerende, Esben Bjerre, Peter Falktoft, 15 års jubilæum, solskin, øl, dybt seriøse kapsejladsdeltager, forsvar af en sidste års flotte 3. plads, kreative indslag og økonomistudiets obligatoriske stripper. Hvis disse nøgleord ikke ligger op til en fantastisk dag, så må verden være gået af lave.

I 2013 var vi en flok odonter, som drog fra København til Aarhus for at deltage i årets Kapsejlads. For nogle af os startede dagen med den første kaffe/Bailey på Mols-linjen. Imens andre havde taget turen til Jylland dagen før, og var med til at finde pladser i Universitetsparken fra start.

30.000 studerende var samlet for at se medstuderende kæmpe mod andre studier i kapsejlads over bækken, bunde en øl og tilbage igen.

Deltagerne havde øvet i månedsvis og hvert hit blev indledt med et kreativt og underholdende indslag. Værterne Esben og Peter levede op til deres gode ry fra ”Monte Carlo”, og dagen var en stor succes! Efter en fantastisk dag med festivalstemning, sluttede aften til fest på Aarhus Tandlægeskole. Det er klart anbefalelsesværdig at tage med til Kapsejlads i år; fredag d. 9. maj.

Vi er en flok, som meget gerne vil af sted igen, og alle skal være mere end velkomne til at følge os. Der er både mulighed for at tage til Aarhus dagen før eller tage fra København med linje 888 ved seks tiden om morgen, og starte den festlige dag i år igen på Mols-linjen. Hvis man er bekymret for overnatning, men alligevel gerne vil med, så meld endelig ud, da vi helt sikkert kan finde en løsning. De aarhusianske tandlægestuderende plejer at være gode til at hjælpe med overnatningsmuligheder, hvis vi ikke selv finder ud af det. Af: Kathrine Bukkehave (8.), Pernille Sagbakken Berg (8.), Anders Frederiksen (10.) og Susanne Vigsø (6.)

35


Glæd dig til næste nummer af Dens Sapiens

Vi håber I har nydt dette nummer af Dens Sapiens, næste nummer udkommer i september 2014. Nummeret vil være spækket med skønne artikler, oplevelser fra sommerens dentalmissioner og mange andre spændende ting fra vores faste redaktion og freelancere. Husk at tilmelde jer på www.odontologiskforening.dk, så I modtager en mail med den elektroniske udgave af Dens Sapiens så snart det udkommer. Vi ønsker jer alle en rigtig god sommer og pøj pøj med eksaminerne.

36

Dens Sapiens  
Dens Sapiens  

Udgave: April 2014, Nr. 1

Advertisement