Page 1

The Sartorial Issue

Spring Summer 2017


A WORLD OF PERSONAL TAILORING


The Sartorial Issue Vol. 4

Onze ‘World of Personal Tailoring’ wordt steeds uitgebreider. De innovaties op het gebied van stoffen volgen elkaar in snel tempo op. Veel hiervan sluiten perfect aan bij de ‘Easy Tailoring’ trend. Zachte materialen, lichtere maakwijzen en bijpassende designopties. Voor de Seasonal Spring Summer 2017 collectie hebben we wederom samengewerkt met de beste Italiaanse weefhuizen, bekende namen als Loro Piana en Ermenegildo Zegna. Maar ook bij kleinere en meer gespecialiseerde, “boutique”, weverijen zoals Ferla en Solbiati hebben we bijzondere stoffen laten vervaardigen. We hebben de thema’s voor dit seizoen wederom voor u uiteengezet in deze vierde editie van the Sartorial Issue. We sluiten af met twee bijzondere ontwikkelingen die gepland staan voor de komende maanden en het volgende seizoen. Uiteraard laten we u de ontwikkelingen voor het nieuwe seizoen graag persoonlijk zien in een van onze vestigingen. De locaties vindt u achterin deze uitgave en op onze website.

5


The Ultimate Summer Blend Wool, Silk & Linen Jackets by Loro Piana

De ultieme stof voor een Zano Blue Label of Zano O’Mast maatjasje voor het spring Summer 2017 seizoen. Een mix van wol met luxe zijde en grove linnen zorgt voor een sportieve stijl, maar met veel minder kreuk en een rijke uitstraling. Perfect te combineren met een chino op maat of lichte jeans. De unieke manier van weven, het linnen wordt slechts in 1 richting meegeweven, zorgt ervoor dat deze stof aanzienlijk minder kreukt dan je zou verwachten van een stof in deze kwaliteit. De stof is beschikbaar in verschillende kleuren. Deze wevingen zijn open en zorgen voor een maximale hoeveelheid lucht die doorgelaten wordt. Wij adviseren een licht canvas binnenwerk en een ‘unconstructed’ schouder bij deze jasjes, ofwel ‘senza spalline’. Minder vulling zorgt voor meer comfort en een uitstraling die beter past bij het karakter van deze stoffen. In combinatie met een klein armsgat, “giro manica piccolino” als we toch Italiaans bezig zijn, geeft dit een maximale bewegingsvrijheid en optimaal comfort. Voor de echte liefhebber van de Napolitaanse traditie is een Manica Mappina (Mappina is Napolitaans voor vod) te bestellen. Een jasje zonder schoudervulling maar voorzien van karakteristieke plooien die ook nog eens extra bewegingsvrijheid geven. 7


the Ultimate Summer Blend Summer Suits by E. Thomas, Loro Piana & VBC

Waarom nemen textielontwerpers de moeite om verschillende grondstoffen te mixen? Dit is niet alleen om tot de beste look te komen, maar vooral om de beste eigenschappen van elk van de stoffen naar boven te brengen en tegelijkertijd de minste te minimaliseren. Dit is precies het geval voor de 11 stoffen die wij voor onze ‘Ultimate Summer Blend’ collectie hebben samengesteld. Wol, zijde & linnen mixen van de Italiaanse weefhuizen E.Thomas, Loro Piana en Vitale Barberis Canonico. De grove uitstraling van linnen, zonder de kreukels; de helderheid van zijde, zonder het gebrek aan elasticiteit en de duurzaamheid van wol, zonder de warmte. Bij deze stoffen adviseren wij wederom een lichtere maakwijze met minder tot geen schouderconstructie en een lichter tot geen binnenwerk voor the Ultimate Zano Summer Suit! Er zijn 10 blauwe stoffen en 1 olijfgroene geselecteerd.

17


d.blue and m.blue checked tropical wool-silk-linen with stretch Loro Piana Summertime


Sartorial Jackets Cardigans by Loro Piana

De Cardigan Jackets van Zano danken hun naam aan het gebreide uiterlijk van de stoffen. De Tuareg stof is geweven in een elegante mix van wol, linnen en zijde. Door de grove weving met garens van verschillende diktes ontstaat een stof met diepte. Deze wordt verder geaccentueerd door het lichte kleurverschil in de drie verschillende grondstoffen, die ieder op hun eigen manier reageren op het proces van verven. Een sartoriale trend die valt te onderscheiden is een cardigan Jacket met een smalle sjaalkraag en een gesloten mouwhuis, dat wil zeggen zonder knoopjes aan de onderzijde van de mouw. Een voorbeeld hiervan staat afgebeeld op pagina 35. De cardigan jackets zijn perfect te combineren met een Zano maatpolo of popover en een maatchino of zomerse jeans. De nieuwe toevoegingen in luxe seasonal stoffen voor maatpolo’s, pop-overs en polo camicia’s vindt u verderop in deze uitgave.

29


cornflower blue knit-look wool-silk-linen Loro Piana Tuareg


ice blue fine knit-look wool-silk-linen Loro Piana Tuareg


Understated Luxury Cotton, Wool & Silk by E. Thomas

Op zoek naar een stijlvol, ultralicht jasje dat je voor iedere gelegenheid uit de kast kan trekken? Of je nu naar een zomerse bruiloft, een business meeting of een chique club gaat, deze stof in 2 verschillende kleuren van E. Thomas zijn het perfecte begin. De stoffen hebben een enigszins gewassen uiterlijk in een bijzondere mix van merinowol, zijde en katoen. De stof weegt slechts 220 gram en heeft een zeer rijke uitstraling. E. Thomas is een bijzonder weefhuis dat ligt aan de Italiaanse kust van het Luganomeer. Zo specialiseren zij zich in het weven van katoen met weefgetouwen die specifiek zijn ontworpen voor extrafine merinowol. Voor katoen is dit een tijdrovend en kostbaar proces maar levert bijzondere stoffen op die een natuurlijkere manier van dragen hebben. In deze specifieke ‘blend’ komen deze eigenschappen optimaal naar boven.

39


Understated Luxury Innovative Classics by Zegna

Wellicht het meest exclusieve weefhuis ter wereld...? In ieder geval is het er een met een lange geschiedenis van het fabriceren van de meest luxe stoffen voor tailoring. Een lange geschiedenis die goed gearchiveerd is gebleven. Voor de Heritage stoffen die Zano heeft opgenomen in de Spring Summer collectie zijn ze bij Ermenegildo Zegna in de archieven gedoken en hebben een klassieker uit 1930 nieuw leven in geblazen. Aangepast aan het huidige sartoriale modebeeld; ruiten en ietwat grof geweven. De gelaagde ‘houndstooth’ en ‘boucle’ garens zorgen voor een moderne en meer casual uitstraling.

45


m.blue houndstooth l.blue windowpane with bouclĂŠ Ermenegildo Zegna Heritage


m.blue glencheck with bouclĂŠ Ermenegildo Zegna Heritage


Taste of Freedom Stretch by Loro Piana

Het afgelopen seizoen introduceerden wij de stretch-stoffen van Loro Piana. Luxe merinowol stoffen geweven met een paar procent lycra erin. Het bleek een regelrechte hit! Minder formeel, lichter om te dragen en een look die net zo goed met formele schoenen als met sneakers gedragen kan worden. Om het effect van de licht mee-rekkende stof optimaal te ervaren dient een Zano maatpak in deze stof gedragen te worden met een maatshirt waar ook een lichte rek in zit. Onze satin stretch shirts van Thomas Mason zijn de perfecte match gebleken bij deze pakken en leveren een echte ‘Taste of Freedom’. Een Zano maatshirt of pop-over in jersey of polo-stof is uiteraard een fantastisch zomers alternatief.

51


LORO PIANA STRETCH

Taste of Freedom by Loro Piana


m.blue fine hopsack with stretch Loro Piana Stretch


m.blue glencheck with stretch Loro Piana Stretch


d.blue tropical with stretch Loro Piana Stretch


d.blue glencheck with stretch Loro Piana Stretch


midnight blue fine hopsack with stretch Loro Piana Stretch


m.grey fine hopsack with stretch Loro Piana Stretch


m.grey glencheck with stretch Loro Piana Stretch


Seasonal Traveller by Loro Piana

Een tweede stof waar we wederom op ingaan is de Travel Pro van Loro Piana. Afgelopen seizoen geĂŻntroduceerd en zeer hard gegaan. Een 4-ply stof van dit exclusieve weefhuis in een New Zealand wol. Kreukvrij zonder enige kunstmatige toevoegingen! Voor veel van onze zakelijk reizende klanten is dit een absolute winnaar gebleken. Je loopt zonder kreuken het vliegtuig uit op weg naar je eerste afspraak! Indien je het jasje in de koffer hebt ingepakt is het een kwestie van even kort uithangen en klaar. Naast onze 365 collectie, hebben we een aantal sprekende kleuren en patronen toegevoegd in deze fantastische stof voor het Spring Summer 2017 seizoen. Bon Voyage!

63


m.grey melange high-twist tropical m.grey windowpane Loro Piana Travel Pro


bright blue high-twist tropical Loro Piana Travel Pro


m.blue melange high-twist tropical d.blue windowpane Loro Piana Travel Pro


royal blue high-twist tropical bright blue windowpane Loro Piana Travel Pro


teal green high-twist tropical Loro Piana Travel Pro


Summer Trilogy by Loro Piana

Trilogy van Loro Piana is een sartoriale interpretatie van de perfecte samenstelling van een zomerstof bestemd voor kwalitatief hoogwaardig maatwerk. Net als bij een goed gerecht begint het met de beste ingrediĂŤnten. Om te beginnen een luxe 3-ply garen bestaande uit zijde 600 en wol uit Tasmanie. Zijde 600 is de meest exclusieve zijde ter wereld, 1 kilogram van dit materiaal leidt tot een ononderbroken vezel van 600.000 meter! Voor de inslag is vervolgens gebruik gemaakt van een van de meest exclusieve katoensoorten. Deze garens zijn met behulp van een twill weving vervaardigd tot een extreem lichte 200 grams stof met perfect ademende eigenschappen. Perfect voor de warme dagen in Nederland, de kusten van Zuid Europa of een business trip naar het Midden Oosten.

73


m.blue fine glencheck cotton-wool-silk Loro Piana Trilogy


l.blue fine glencheck cotton-wool-silk Loro Piana Trilogy


Bermuda Suit Seersucker by Subalpino

Op de Pitti Uomo, de sartoriale herenmode beurs in Florence, zagen we de ‘Bermuda Suit’ afgelopen zomer al volop. We verwachten niet dat iedereen een dergelijke fashion statement naar kantoor zal dragen, maar voor de sartorialisten onder ons is dit uiteraard de perfecte zomer outfit. Van het weefhuis Subalpino hebben we 2 Seersucker stoffen beschikbaar. Uiteraard lenen andere grof geweven stoffen zich ook perfect voor deze casual look. Vraag uw Zano tailor naar de mogelijkheden. Een wit Zano maatshirt met stretch of een Zano maatpolo en een paar witte sneakers maken de look compleet.

79


Tech Wool Bike Suit by Loro Piana

Genieten van het prachtige voorjaarsweer door met de fiets naar het werk te gaan en net zo goed gekleed aankomen als altijd, nu kan het. Een speciale mix van wol, zijde en technische garens zorgt voor een pak met stretch dat om je heen dans en meebeweegt. Mocht het weer onverwachts tegen zitten, dan ben je door de speciale rain system coating van Loro Piana beschermd tegen opspattend water en modder. Slechts in 1 maakwijze bij Zano te bestellen: ‘ unconstructed’. Geen schoudervulling en geen binnenwerk, alleen een superlichte, ‘tech wool’, stof voor het perfecte ‘bike suit’. Voor dit bijzondere Zano maatpak geldt ook dat een witte sneaker het perfecte accessoire is....

83


Pieces of Art by Solbiati & Ferla

Van twee minder bekende weefhuizen hebben we voor het Spring Summer 2017 seizoen een aantal stoffen in uitgesproken innovatieve materialen en bewerkingen geselecteerd. Van het weefhuis Solbiati, een dochteronderneming van Loro Piana, hebben we een bouclĂŠ stof in de collectie opgenomen in 2 grote ruiten. Ferla is een weefhuis dat kleine hoeveelheden exclusieve en specialistische stoffen produceert. Wellicht het meest bekend door het feit dat zij een groot deel van de stoffen van de Chanel collecties weven. Voor vrijwel iedere seasonal collectie is een serie stoffen van dit weefhuis bij Zano te vinden. Voor dit seizoen zijn dat open, lees grof, geweven stoffen in met name wit en navy blauw. Een goed voorbeeld is het jasje geweven in een pied de poule op pag. 90 & 91. Een moderne interpretatie van zomerse sartoriale klassiekers.

87


Zano Maatpolo’s by Maglificio MAggia

Vanaf de introductie zijn de maatpolo’s van Zano een absolute bestseller. Deze luxe maatwerk items sluiten perfect aan bij de Easy Tailoring trend die steeds meer zichtbaar wordt. Perfect gemeten polo’s met een boord die zowel met als zonder jasje te dragen is! Van de Italiaanse Maglificio (breifabriek) Maggia hebben we nog eens 7 nieuwe kleuren aan ons assortiment toegevoegd. Uiteraard zijn ook deze weer met zowel kort als lange mouw te bestellen, met polo sluiting (al dan niet meet knoopjes), met pop-over sluiting, of volledig doorgeknoopt voor een ‘polo camicia’. Een bijzonder zachte en luxe uitvoering is de maatpolo in jersey-stof, zacht, licht en rekbaar. Op pagina 107 staat een uitvoering met een Mao boord, wederom een sartoriale trend voor de liefhebber.

95


Wedding Season


The Ultimate Wedding Suit by VBC

Het trouwseizoen staat weer voor de deur, dit betekent dat we bij Zano volop aan het werk zijn om veel mannen te kleden voor deze belangrijke dag. We lanceren nu een nieuwe collectie stoffen voor het ultieme Zano trouwpak op maat De afgelopen jaren komen steeds weer 3 eigenschappen naar boven waar het perfecte trouwpak aan dient te voldoen. Ten eerste moet het pak niet kreuken, dit levert een rommelig beeld op. Ten tweede dient het pak goed te ademen aangezien er genoeg zenuwen door het lijf gaan en veel bruiloften in de zomerse maanden worden gepland. Deze twee eigenschappen zijn vaak lastig te combineren; zo zijn katoen en linnen licht maar kreuken en is wol minder gevoelig voor kreuken maar doorgaans warmer. Een derde eigenschap die in de meeste gevallen naar voren komt is dat er een zeer subtiele glans in de stof mag zitten om zich te onderscheiden van het zakelijke pak dat al de hele week naar kantoor gedragen wordt. We hebben vanaf dit seizoen 12 prachtige stoffen toegevoegd van het Italiaanse Vitale Barberis Canonico. Een 240 grams, luxe wol en mohair blend. Geen kreuk, wel ademend met subtiele glans!

109


bright blue twill wool-mohair The Ultimate WEdding Suit


Fancy Linings

Ieder seizoen introduceren we een aantal fancy linings. Speciale designs in een beperkte oplage om een speels karakter aan uw maatjasje te geven. Voor het Spring Summer 2017 seizoen hebben 10 nieuwe voeringen toegevoegd. Wees er snel bij want op is op!

121


A Sneak(er) Preview What’s to Come...

Er wordt hard gewerkt aan een lang gekoesterde wens van onze tailors, Zano maatjeans! We verwachten in september ‘live’ te gaan! Denim is de laatste jaren een steeds grotere rol gaan spelen in onze garderobes. Niet alleen op de vrije dag maar ook gecombineerd met een maatshirt, maatjasje en handgemaakte suéde schoenen of sneakers. Wat ons betreft terecht, aan een goede jeans kan je enorm gehecht raken, ook omdat modellen en stoffen continu veranderen en vaak een volgende keer niet meer verkrijgbaar zijn. Er is nog geen volledig maatwerkprogramma in jeans beschikbaar. Zonder hier te vervelen met de technische aspecten, het wassen en behandelen spelen hier een grote rol. Zano heeft hiervoor een aantal unieke oplossingen! De jeans worden volledig op uw unieke maatpatronen gesneden en vervaardigd in Italië. In een klein atelier, met licht geobsedeerde kleermakers, worden uw Zano custom jeans vervaardigd volledig naar je eigen design. De stof, de stiksels, de initialen, enz. U ontwerpt uw eigen perfecte Zano maatjeans! Witte sneakers, zijn al vaak aan bod gekomen in deze uitgave, ook een unieke Zano sneakercollectie is binnenkort nog bij Zano te verkrijgen!! 125


Tailored Denim by Zano


Sneakers


Zano Barendrecht Villa California Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht +31 85 486 57 10

Zano Breda Landgoed Wolfslaar Wolfslaardreef 100-102 4834 SP Breda +31 6 483 487 91


Zano Elst Landgoed Welderen Grote Molenstraat 171 6661 NH Elst +31 85 303 39 28

Zano Leusden Van der Valk Hotel Philipsstraat 18 3833 LC Leusden +31 85 486 57 10


A WORLD OF PERSONAL TAILORING

The Sartorial Issue vol 4  

Spring Summer 2017

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you