Page 1

Niels van Steenbergen

Robert de Jongste

Patrick Strijards

Dennis Odijk

wireframes - uitwerkingen | kijkmijnhuis

project medialab


wireframes


dashboard Het dashboard oogt op het 1e wireframe wat rommelig. Veel vakken waar je op kan klikken met iconen en kleuren. Dit komt vrij verwarrend en druk over zeker omdat de meeste van deze links ook al in het menu aan de linkerhand te vinden zijn. Voor ons moet het dashboard fungeren als een persoonlijk en duidelijk welkoms-overzicht zodra je ingelogd bent.

Dit is wat wij graag zouden willen zien op de vernieuwde pagina: - Recente handelingen binnen KijkMijnHuis website - Slider met beschikbare prijzen die voor jou intressesant zijn - Simpel overzicht van je lopende huizen projecten - Overzicht van handelingen die door vrienden zijn gedaan


dashboard - huidige situatie


dashboard - redesign 1

2

3

4

5

6

7

8


1

2

MENU - Het bestaande menu hebben we op verschillende manieren aangepast. Elk menu item zal individueel behandelt worden. Allereerst het dashboard. Het dashboard hebben we zo persoonlijk mogelijk gemaakt en er zijn verschillende nieuwe items aan toegevoegd. Het prijzen systeem is flink aangepakt en dit is ook terug te zien in de wireframes. RECENTE HANDELINGEN - Recente handelingen geeft letterlijk aan welke handelingen de gebruiker als laatste heeft verricht. Een bepaald huis verspreiden via facebook, een persoonlijk bericht versturen naar een vriend of een aankoop die je hebt gedaan met je punten. Op deze manier ontstaan er allerlei links naar dingen die de gebruiker interessant vind op de website. Deze wordt heel persoonlijk, omdat hij bepaald wordt door de handelingen van de gebruiker zelf. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld een Ipod aan zijn verlanglijstje heeft toegevoegd zal dit bij recente handelingen komen. De volgende keer als hij inlogd ziet hij meteen weer links naar de Ipod en zijn verlanglijst.

3

BESCHIKBARE PRIJZEN - Beschikbare prijzen laat zien welke prijzen de gebruiker wel of niet kan aanschaffen. De prijzen die in deze lijst worden weergegeven zijn afhankelijk van de interesses die de gebruiker bij het maken van zijn profiel heeft aangevinkt. Deze kan hij later ook

aanpassen. Op deze manier ontstaat er dus een lijst van prijzen die de gebruiker interessant vind. Dat betaalde prijzen nog niet beschikbaar zijn moet zorgen voor een extra motivatie om meer punten te sparen.

4

5

HUIZEN OVERZICHT - Vanuit het huizen overzicht kan de gebruiker simpelweg informatie over de huizen weergeven en meteen de wizard starten waarmee hij het huis kan promoten. VRIENDEN ACTIVITEITEN - Activiteiten van vrienden werkt in principe hetzelfde als recente handelingen. Door weer te geven waar je vrienden mee bezig zijn. Hierdoor kan de gebruiker zijn vrienden meehelpen met ander huizen. Ook kan hij bv. zien wat voor aankopen zijn vrienden maken. Dit alles dient als motivatie om meer punten te sparen, ofwel te promoten.

6

HULP & UITLEG - De hulp en uitleg knop hebben we verplaatst naar een centraal punt die in elke pagina zichtbaar is

7

PUNTEN TOTAAL - Punten totaal houd de gebruiker op de hoogte van zijn aantal punten.

8

VERLANGLIJSTJE - Om het nog persoonlijker te maken kan de gebruiker prijzen toevoegen aan zijn verlanglijstje. Hierdoor krijgt hij snel een overzicht van de punten die hij nog nodig heeft voor de prijzen die hij graag wilt.


het huis Een van de belangrijkste elementen uit de website. Hier is het mogelijk de huizen waaraan je participeert te sharen op social media. Op het moment zie je door de bomen het bos niet meer i.v.m. het vele aantal links die het sharen mogelijk maakt. Zonder al teveel links willen wij het via één knop mogelijk maken om een wizard te doorlopen en via deze flow een desbetreffend huis te sharen via Social Media.

Dit is wat wij graag zouden willen zien op de vernieuwde pagina: - Uitgebreid overzicht lopende huizen projecten - Content vlak met informatie over het aangeklikte huis - Mogelijkheid om de wizard te starten via één duidelijke knop


het huis - huidige situatie


het huis - redesign 2 1 3


1

2

3

HET HUIS - De pagina Het Huis zal de huizen weergeven waar de gebruiker voor aan het promoten is. Op deze pagina is het mogelijk om informatie over de huizen te verkrijgen en te starten/verder gaan met promoten. HUIZEN OVERZICHT - Elk huis waarvoor de gebruiker aan het promoten is zal in een lijst worden weergegeven. Hier kan men vervolgens op Info of Start Wizard drukken. HUIZEN INFO - Als de gebruiker op Info drukt opent een nieuw vlak onder de lijst. In dit vlak zullen vervolgens meer foto’s en kenmerken van het huis verschijnen. De knop Start Wizard zal de gebruiker door een wizard leiden. Hierin kan hij aangeven via welke social media hij wilt gaan promoten. We hebben voor een wizard gekozen, omdat de gebruiker dan niet uit zijn flow wordt gehaald.


statistieken Hier is het mogelijk om in een keer al je statistieken te bekijken. Een overzicht van het aantal punten dat je per huis verdient hebt. Dit is aangepast zodat per huis nu duidelijk te zien is waar nog punten te halen valt.

Dit is wat wij graag zouden willen zien op de vernieuwde pagina: - Overzicht van de lopende huizen projecten - Dropdown per huis waarin alle statistieken te zien zijn - Social Media statistieken


statistieken - huidige situatie


statistieken - redesign

1 2


1 2

STATISTIEKEN - Wanneer de gebruiker op de knop Statistieken drukt krijgt hij een overzicht van de huizen waarvoor hij aan het promoten is. STATISTIEKEN TAB - Als de gebruiker op een huis klikt zullen de statistieken over het huis eronder verschijnen. Op de linker afbeelding is Huis 2 aangeklikt. In deze tab zal te zien zijn hoeveel punten de gebruiker heeft gekregen voor een bepaalde actie. Dit zal hem ook stimuleren om punten binnen te halen op de mogelijkheden die hij nog niet gebruikt heeft. Zo zal het huis op zoveel mogelijk manieren verspreid worden en dus zullen er zo veel mogelijk mensen bereikt worden.


het promoteam Deze pagina laat zien wie van je vrienden ook participeren binnen het promoten van een huis. Ook hier is er enorm veel waar je op kan klikken binnen het content vlak en het linkermenu. Het is belangrijk dat vrienden ook participeren binnen het proces en dat je hier dus duidelijk van op de hoogte wordt gehouden.

Dit is wat wij graag zouden willen zien op de vernieuwde pagina: - Lijst met de vrienden die participeren per huis - Activiteiten van je vrienden - Mogelijkheid om meer vrienden uit te nodigen


het promoteam - huidige situatie


het promoteam - redesign

1


1

HET PROMOTEAM - Het promoteam is een overzicht van je vrienden. Op deze pagina kun je zien wat voor handelingen je vrienden doen. Stel dat een vriend van de gebruiker een bepaald huis promoot. De gebruiker ziet dat en wilt natuurlijk ook meer punten krijgen om zijn prijs te kunnen bemachtigen. Hij kan dan besluiten om zijn vriend te helpen met het huis te promoten. Hiermee helpt hij zijn vriend, de verkoper en zichzelf. Op deze pagina is het ook mogelijk om vrienden te verwijderen. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld geen recente handelingen meer wilt zien van een bepaald persoon kan hij deze dus verwijderen.


berichten Tegenwoordig beschikken veel websites over een bericht functie. Deze maakt het mogelijk berichten binnen het intranet van de website naar elkaar te verzenden. Wij passen alleen de gebruikersvriendelijkheid hiervan aan. Door de mogelijkheid om vrienden binnen de website een persoonlijk bericht te sturen vergroot dit de participatie en persoonlijkheid van de website.

Dit is wat wij graag zouden willen zien op de vernieuwde pagina: - Simpel overicht van de inbox - Makkelijk berichten intern versturen


berichten - huidige situatie


berichten - redesign

1


1

BERICHTEN - In het huidige systeem is het alleen mogelijk om berichten naar een algemeen promoteam te sturen. In het nieuwe systeem kunnen gebruikers ook persoonlijk berichten naar elkaar sturen. Op deze manier kunnen ze elkaar op de hoogte houden van prijzen, huizen etc.


profiel Hier is het mogelijk om je persoonlijke profiel dat je hebt aangemaakt voor KijkMijnHuis.nl aan te passen. Wat wij hier extra aan willen toevoegen zijn een aantal checkboxen waarin je je intresses kan aanvinken. Door je intresses aan te vinken weet de website wat je leuk vind en zoekt het prijzen die bij je passen (uitgelicht voor jou).

Dit is wat wij graag zouden willen zien op de vernieuwde pagina: - Je persoonlijke gegevens aanpassen - Mogelijkheid om intresses aan te vinken - Foto toevoegen van jezelf


profiel - huidige situatie


1

2


1

2

PROFIEL - Elke gebruiker die een account heeft op Kijkmijnhuis.nl heeft een profiel. Op zijn profiel kan hij een foto uploaden en zijn gegevens invullen. PROFIEL INTRESSES - Een profiel is vooral belangrijk omdat hier ook op aangegeven kan worden wat de intresses zijn van de gebruiker. Door intresses aan te vinken zullen de beschikbare prijzen hieraan worden aangepast. De prijzen worden hiermee een stuk persoonlijker.


winkel Op het moment nog niet aanwezig. Dit is een extra pagina die wij willen toevoegen aan de website. Een manier om zelf prijzen te kiezen en te kopen met je totaal aantal gewonnen punten. Dit element zal de website persoonlijker maken voor de gebruiker.

Deze pagina zal beschikken over: - Voorkeursoverzicht van prijzen aangepast aan jou intresses - Overzicht van de meest populaire prijzen - Je verlanglijstje - Mogelijkheid om prijzen te kopen met gewonnen punten


winkel - design 1

2

3 4


1

2

3

WINKEL UITGELICHT - Als eerste worden in de winkel de prijzen weergegeven die geselecteerd zijn door naar de intresses te kijken van de gebruiker. De kans dat de gebruiker nu gestimuleerd wordt om punten te scoren is veel groter dan bij 1 algemene prijs. POPULAIRSTE PRIJZEN - De gebruiker kan niet alleen kiezen uit prijzen die voor hem/haar zijn geselecteerd. Ook krijgt hij suggesties aan de hand van de meest gekozen prijzen door andere gebruikers. VERLANGLIJSTJE - Het verlanglijstje kan de gebruiker zelf samenstellen. Men kan prijzen aan dit lijstje toevoegen of juist verwijderen. Het verlanglijstje zal altijd in beeld blijven, waardoor de gebruiker steeds geconfronteerd wordt met de prijs die hij graag wilt.


winkel - design

1

2

3


1

2

3

PRIJS INFORMATIE - Wanneer de gebruiker op een prijs klikt krijgt hij natuurlijk een product omschrijving. Hieronder valt een foto met meerdere thumbnails, tekstuele omschrijving en het aantal punten wat de prijs waard is. SOORTGELIJKE PRIJZEN - Als de gebruiker een bepaalde prijs bekijkt krijgt hij meteen een overzicht van soort gelijke prijzen. Op deze manier kan hij misschien de prijs vinden die hij hoopte te vinden, of aangespoort worden om een andere prijs te bekijken. RECENT BEZOCHT - Recent bezochte prijzen zijn letterlijk de laatste prijzen die de gebruiker heeft bekeken. Op deze manier wordt men herinnerd aan de dingen die hij eerder intressant vond.


winkel - design

1


1

WINKELWAGEN - Als de gebruiker een prijs aan zijn winkelwagentje toevoegd zal hij naar het volgende scherm gaan. Hier komt een overzicht van zijn winkelwagen. Wanneer men op Koop nu drukt zullen de punten omgewisselt worden voor de prijs.


uitwerkingen


promotie wizard


Wireframes - Uitwerkingen  
Wireframes - Uitwerkingen  

Wireframes en uitwerkingen

Advertisement