Page 1

PITEŞTI

AG E N DA TA D E T I M P L I B E R www.zilesinopti.ro

19 IULIE - 1 AUGUST

capitol

|1


19 iulie - 1 august

| 5 

de văzut

INDIFERENT DE CE PLANURI AI PENTRU URMĂTOARELE 2 SĂPTĂMÂNI, NU RATA EVENIMENTELE DE MAI JOS.

Miss & Mister Summer Jupiter City Duminică, 21 iulie, de la ora 17:30 la Jupiter City va avea loc “Summer Party”. Cele mai frumoase fete și cei mai arătoși băieți se vor întrece pentru a câștiga titlul de Miss și Mister Summer Jupiter City. În plus veți putea admira colecțiile de vară ale magazinelor din Jupiter City – costume de baie, rochii de plajă și accesorii, pe toate le puteți achiziționa la prețuri irezistibile.

CONSILIUL JUDEȚEAN ŞI MUZEUL VITICULTURII ŞI POMICULTURII GOLEŞTI ORGANIZEAZĂ, ÎN PERIOADA 22 IULIE – 2 AUGUST 2013, CEA DE-A III-A EDIȚIE A ATELIERULUI DE CREAŢIE ARTA ICOANELOR PE STICLĂ. OBIECTIVUL ORGANIZĂRII ACESTEI TABERE DE PICTURĂ CONSTĂ ÎN ADUCEREA ÎN ACTUALITATE A IMPORTANŢEI ACESTUI MEŞTEŞUG ŞI A TRADIŢIEI MILENARE CARE, PRIN PRICEPEREA ŞI CREDINŢA MEŞTERILOR POPULARI ICONARI, AU STRĂBĂTUT TIMPURILE, PARTICULARIZÂNDUNE CA POPOR ORTODOX.

SUNRISE BEACH ÎȘI VA DESCHIDE PORȚILE PE 3 AUGUST!

Sunrise Beach, cea mai elegantă şi cea mai mare plajă din Argeș îşi va deschide porţile pe 3 august cu un concert extraordinar al trupei Vunk! Vă veți bucura de o piscină de 350 mp, cu o structură extrem de complexă, o zonă de activităţi dedicată copiilor, sală de evenimente, agrement pe lac, dar şi cu un select restaurant cu mâncare pentru toate gusturile. Weekend-urile vor fi pline cu evenimente tematice, clienţii vor putea petrece astfel până-n zori, într-un cadru feeric!

HAI LA FILM! Cinema City prezintă premiera:

RIPD Copoi pentru strigoi


6

6 | recomandare

Ok, limbi străine. Dar de ce LEXIS? LEXIS pentru copii: ...fiindcă la LEXIS orele de engleză, franceză sau germană înseamnă mai mult decât exerciții de gramatică şi vocabular. Înseamnă veselie, creativitate, poveşti şi lecții memorabile. Înseamnă manuale atractive şi tehnologie de ultimă generaţie, dar şi jocuri în clasă, pe terasă sau în parc. Însă înainte de toate, Lexis înseamnă profesori tineri, experimentaţi şi pasionați de meserie. Incercaţi Lexis şi veţi înțelege de ce avem elevi care se întorc la noi an de an, crescând odată cu noi. ... LEXIS pentru certificatele Cambridge (FCE, CAE, CPE), IELTS, Trinity: ...fiindcă avem o experienţă de 15 ani în pregătirea acestor tipuri de examene. Reuşita este garantată!

LEXIS pentru adulţii de orice vârstă care vor să înveţe sau să aprofundeze o limbă străină: ...fiindcă manualele şi metodele noastre pentru adulţi sunt gândite special in a vă ajuta să vă depăşiţi temerile şi să vă exprimaţi liber. Colegii de grupă de la Lexis vă pot deveni primii parteneri de conversaţie adevărată în limba pe care visaţi s-o învăţaţi. LEXIS pentru oricine vrea să profite de un discount avantajos: ...profită acum de discountul de 15%! LEXIS - str. Egalităţii 33, etaj 5. tel. 0248/21.73.06. Vă așteptăm să vorbim!


8 | fun mix

Bancuri Șefu’: - D-ră, vă supărați dacă vă servesc cu o prăjitură? Blonda: - Nu, d-le director! A doua zi, la fel: - D-ră, vă supărați dacă vă servesc cu o ciocolată? - Nu, d-le director! A treia zi: - D-ră, vă supărați dacă vă servesc cu o înghețată? Blonda: - D-le director! Dacă o continuăm tot așa, până o să vă culcați cu mine eu o să fac diabet! Scoţianul stă pe terasă cu un pahar de apă în faţă. Scoate o poză cu o femeie goală, se uită la ea, suspină, bea o înghiţitură de apă... Iar se uită la poză, iarăşi ia o înghiţitură... La un moment dat se scoală şi spune: - Aşa nu se mai poate! Am ajuns să îmi dau toţi banii pe femei şi băutură!

La instrucția de front, dom’ plutonier ordonă: „Pluton, alinierea în front câte unul! Pentru verificarea bocancilor, ridicați piciorul drept!”. Unul dintre soldați ridică, din greșeală, piciorul stâng, la care dom’ plutonier, văzând și un bocanc stâng ridicat, strigă imediat: „Bă, care ai ridicat amândouă picioarele?”.

Plouă torențial. Un bețiv se împiedică și cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: “Lăsați-mă! Eu știu să înot! Salvați mai întâi femeile și copiii!”. - Cum derutezi o blondă? - O pui să numere treptele unei scări rulante. O blondă îi trimite un sms prietenului: „Iubi, vezi că ți-ai lăsat telefonul aici!”. Sergentul către soldați: - Trebuie să țineți dușmanul tot timpul în ochi... Ce te holbezi așa la mine, soldat!?


10 | fun mix

PERLE BAC 2013, la proba de istorie! ”România a trecut prin „criza orientală” la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere și manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu s-a împotrivit și au câștigat războiu”. „Ștefan cel Mare a bătut cel mai mulți turci, era spaima Imperiului Austro-Otoman. A avut vreo 50 de războaie cu ei și a fost 50-0. Numai când îl vedeau ăia și deja începea să le sune apa în cap”. „Nici nu știu care e treaba cu războaiele cu turci, ruși și nemți că ieu tot aud că unguri e obraznici și ne fac probleme”. „România era implicată în tot felul de relații internaționale aiurea prin lume cu diverși dubioși. Asta nu era bine, deoarece își bătea toți joc de ea ca și acuma”.


14 | fun mix

Bancuri Sfatul medicului: Ce diferență este între „Dacă vă e frică să nu vă un teolog și un geolog? îngrăşati, beţi înainte de De la cer la pământ. fiecare masă, 100g de ţuică. Ţuica elimină frica! Angajez CLOWN. Rog seriozitate! Reclama unui institut de cosmetică: „Nu flirtaţi cu femeia atrăgătoare care iese de pe poarta noastră! S-ar putea să fie soacra dumneavoastră.”

“Bărbaţii mint mai mult, iar femeile mint mai bine”. Logica, este acel lucru care nu-i permite bărbatului să înţeleagă femeia!

Un ţăran într-o căruţă plină ochi, cu un singur măgar amărât, cu ochelari de cal, care nu se urnea deloc, striga frenetic: - Dii, Murgule! Dii Surule! Dii Florica! Dii Maricica! Un bărbat se uită la el şi îl întreabă dacă a uitat cum se numeşte măgarul. Țăranul spuse: - Ştiu cum îl cheamă, dar vreau să îi dau impresia că nu lucrează singur! nu vorbeşte urât, nu bea, nu se enervează, nu stă în faţa calculatorului, nu merge cu prietenii la pescuit, încearcă să-l împungi cu un ac... S-ar putea să fie mort demult!

În alcool sunt cu - Ce este iubirea? siguranţă hormoni - Se spune că nu toate - Lumina vieţii. feminini. Când beau nu mai blondele sunt proaste, pe naiba! - Ce este căsătoria? ştiu să conduc maşina şi Soția mea e brunetă. Ieri și-a - Factura la lumină. vopsit părul în blond iar seara vorbesc mult. mi-a făcut scandal, că de unde este păr de brunetă la noi în Dacă cineva aruncă o Dacă bărbatul tău pat? piatră în tine, tu să arunci

în el cu o floare. Dacă floarea este într-un ghiveci... asta e, se mai întâmplă! Dacă te-ai căsătorit cu un magnat al petrolului, ţi-ai cumpărat o vilă pe Coasta de Azur şi ai câştigat la Loto un milion de euro, înseamnă că în curând ... va suna deşteptătorul.


16 | fun mix

Vacanța (I)

Acum că valul bacalaureatului a trecut cât de cât, putem trece peste toata drama și să vorbim despre alte cele, nu-i așa? Și ca să nu fim prea serioși că deh, nu e felul nostru, propun să vorbim despre vacanță, că tot se apropie. Da, da, știu că și vouă vi se scurg ochii de fiecare dată când vedeți vreo știre la TV despre party-urile de pe plajă și despre oamenii

suficient de norocoși cât să fi ajuns deja la mare. Sau la munte. Dar stați liniștiți, dragi prieteni, va veni și ea, vremea în care ne vom strânge fiecare dintre noi bagajele și vom pleca în vacanță. Ceea ce nu am înțeles eu prea bine este următorul lucru: de ce la TV vedem doar oameni incredibili de fițoși, incredibil de beți sau incredibil de proști care își fac vacanța la mare sau la munte? Ce, oamenii normali nu merg în vacanță prin părțile acelea? Sau ei au locuri anume în care își petrec zilele libere? O fi existând o plajă sau vreun loc de campare dedicat intelectualilor?

Vacanța (II) Nu știu ce ar trebui să înțeleg eu din știrile de la TV, dar vă spun sincer că îmi lasă impresia că pe litoralul și la muntele din România merg doar imbecili (ceea ce precis nu e adevărat). Așa că m-am hotărât ca anul acesta să evit atât plajele românești, cât și Valea Prahovei și am să mă duc prin alte locuri, tot pe plaiurile noastre mioritice. Pentru că mai sunt și alte locuri în România unde te poți simți bine în vacanță, știați nu? Vă dau 3 sugestii: 1. Munții Apuseni – iubitorii de munte trebuie să ajungă acolo.

2. Delta Dunării – să știți că toate poveștile alea despre păsările din Deltă sunt adevărate, nu sunt mituri. Ați fi surprinși! 3. Maramureșul – NO, aia da vacanță! Relaxare și mâncare bună! Da, e frumos la mare. Dar dacă vreți să faceți ceva diferit anul ăsta, evitați pițiponcelile specifice litoralului românesc. Vacanța nu înseamnă doar fuste scurte și prințese care fac plajă topless. Iar aventura e mult mai mult decât o beție crutntă într-un club oarecare. Vacanță plăcută și inedită, everyone!


18 | CINEMA CITY PITEŞTI ce se întâmplă

Calea Bucureşti, nr. 36, tel. rezervări 0248 607 070 www.cinemacity.ro

19 - 25 IULIE TITLU FILM ROMÂNĂ/ORIGINAL

Rating

DIMINEAȚA 10:00 - 13:00

Gen

DUPĂ-AMIAZĂ 13:00 - 17:00

SEARA 17:00 - 24:00

AVANPREMIERĂ OAMENI MARI ŞI FĂRĂ MINTE2-DIGITAL GROWN UPS 2-DIGITAL

CO

Mi - J

21:40

AVANPREMIERĂ THE WOLVERINE -

AC

J

21:10

AC

V-J

12:30

14:30

17:10, 19:50, 22:30

AC

V-J

12:40

14:40, 16:40

18:40, 20:40, 22:40

TH

V - Mi

UNIVERSITATEA MONŞTRILORDUBLAT MONSTERS UNIVERSITY DUBBED

AN

V-J

11:20

13:40

SUNT UN MIC TICĂLOS 2- DUBLAT DESPICABLE ME 2 - DUBBED

AN

V-J

11:00

13:00, 15:00

17:00

CERCUL DE FOC PACIFIC RIM -

SF

V-J

11:30

14:10, 16:50

19:30, 22:10

ZIUA Z:APOCALIPSA WORLD WAR Z -

AC

V - Ma

21:40

STAGIARII -DIGITAL THE INTERNSHIP -DIGITAL

CO

V-J

17:40

REGATUL SECRET EPIC- DUBBED

AN

V-J

CAPTURĂ LA DUBLU -DIGITAL THE HEAT -DIGITAL

AC

V-J

15:20

20:00, 22:20

LEGENDA CĂLĂREŢULUI SINGURATIC -DIGITAL THE LONE RANGER -DIGITAL

WE

V-J

16:00

18:50

SUNT UN MIC TICĂLOS 2- SUBTITRAT DESPICABLE ME 2 - SUBTITLED

AN

V-J

PREMIERĂ ALERTĂ DE GRAD ZERO -DIGITAL WHITE HOUSE DOWN - DIGITAL

N-15

PREMIERĂ RIPD COPOI PENTRU STRIGOIR.I.P.D. NOW YOU SEE ME:JAFUL PERFECT - DIGITAL NOW YOU SEE ME - DIGITAL

DUBLAT

AG

21:10

12:10

19:00

LEGENDA AVENTURI AV

ACȚIUNE AC

ANIMAȚIE AN

COMEDIE CO

DRAMĂ DR

FANTASTIC FA

THRILLER TH

HORROR H


20 | unde se întâmplă

REŢETE

TRADIŢIONALE

Cum am descoperit Odă grătarului salvia dietetic

Am redescoperit-o când am citit o rețetă italiană pe internet. M-am gândit că ar fi interesant să gătesc cu o plantă despre care știam doar poveștile unor prieteni care voiau alte senzații decât cele de gurmand. Plus, numele este foarte frumos. Dacă aș avea o fiică vreodată nu m-aș sfii să îi dau numele

Salvie … sau… mă rog. În fine, am descoperit-o spălată și ferchezuită, bine înțipluită la casoletă în supermarket și am zis- ha, a mea ești. Gătitul de fripturi, lucruri coapte în care frunzulița magică se topește a fost ușor. Gustul era discret. Dar momentul emoționant a fost când mi-a trecut prin cap că aș putea folosi frunza catifelată la salate. Sincer, poate nu sunt destul de sofisticată pentru a merita desfătarea aceasta gastronomică dar mie mi s-a părut că aș fi făcut aceeași treabă cu frunzele de mușcată ale mamei.

un timp scurt, calitate rar întâlnită la dive – da, este ea, cea ai populară mâncare românească, motiv de mișto și salvarea tuturor gospodinelor care primesc ț-șpe musafiri pe neașteptate - ceafa de I se potrivesc cartofii prăjiți, este porc. Chiar dacă este motivul multor boli de în absolut toate inimă, ceafa de porc merită meniurile românești, la munte și la mare, are multe o odă, o doină, ceva care să îi marcheze rezistența în calorii dar se pare că a meniuri de-a lungul trecut mereu testul timpului, indiferent de timpului, asociația condiții. Acum înfruntă cea cardiologilor are cu mai grea perioadă a sa- bio/ siguranță ceva cu eco/puține calorii, dar popularitatea sa excesivă, susținătorii sunt siguri că este interzisă în anumite va răzbi și de data aceasta. culturi, este pregătită într-


22 | unde se întâmplă

Bucură-te de viată fără nicotină!

Relief®, lider mondial în tratamente anti-fumat, este cea mai bună alegere: o metodă simplă, nedureroasă, fără medicamente sau efecte secundare, care utilizează

soft-laserul pentru a stimula diferite părți ale corpului relaționate cu pofta de nicotină. Relief®, originar din Germania, este prezent în Suedia, Austria, Elvetia, Regatul Unit, Portugalia,

Spania, America Latină și Romania, în cazul căreia a deschis primul său centru, în Pitești, pe str. Victoriei, nr. 37, parter (în spate la ITM, zona fostului spital de oncologie). 90 DE MINUTE DE TRATAMENT Tratamentul durează aproximativ 90 de minute, consiliere inclusă. Este vorba de o singură sesiune, cu ajutorul căreia se elimină sau se reduc la minim simptomele de abstinență: anxietate, insomnie, palpitații, transpirații, etc. În cazul în care este necesar, dispuneți de un an pentru a repeta tratamentul gratuit. Cu puțină voință și cu ajutorul terapiei Relief®, veți reuși.

De asemenea oferă alte tehnici pentru a scădea în greutate și pentru a controla stresul. Profitati acum de reducere de 25% la tratamentul de renuntare la fumat! Cum și unde se poate rezerva un tratament cu soft-laser? Rezervarea unui tratament este foarte simplă, folosind formularul de rezervare online situat în partea superioară a paginii noastre www.reliefromania.com. sau sunând la oricare din numerele noastre de telefon: 0248 255 587 // 0743 84 00 63. Astfel ai facut primul pas spre un stil de viată mai sănătos!


24 | unde se întâmplă bar & pub & cafe A ARNOUS ORIENTAL LIBANEZ str. Victoriei nr.17 – 0763/87.00.07 C CAFÉ LA STRADA Str. A. Calinescu44 0753/099.785

CONTI YACHT CLUB str. Teilor, nr. 29 0248/21.30.90

CLUB 32 str. Armand Călinescu nr. 32 0248/612.612 WWW.CLUB32.RO

COLIBRI PUB bdul I.C. Brătianu, nr. 60 0248/21.66.21

CORNEL PUB & GRILL str. Armand Călinescu 36. 0727/362.426

CUB.A str. Victoriei, nr. 4 0726/731.319

piscine 0721/544.280 ; 0721.705.150

EAGLE Str. Armand Calinescu (fostul Planters) 0725/163.165, 0756/597.291

G GARDEN PUB - THE ONE str. Victoriei, nr. 16 0733 956 280 - 0733 956 281 www.gardenpub.ro

GUINNESS PUB str. Victoriei nr. 30 0722/375.621

I

0248/254.180

IGNITION PUB Str.Egalitatii, nr.32 0734/007.128

IGUANA LOUNGE BAR str. Dumbravei , nr.44 0720/518.545

K KEOPS str. Armand Călinescu, nr. 9

CHAMPIONS SPORT PUB str. Egalitătii, nr. 8

0741/234.454

E EDEN PUB bdul Republicii, nr. 98

0348/45.79.43

LA CETATE Valea Mare, nr.38 0248/256.595

LIBRARIA MON CHER str. Crinului, nr. 51 0751.217 790 , 0751.217 791 CARTECEAI@YAHOO.COM

RED HOUSE str. Gh. Doja, nr. 37 0721/228.926

S SARA LOUNGE str. Teiuleanu, nr. 1, bl. 48 – complex Central Plaza 0771/591.071

M

T

MANSION PUB bdul Republicii, nr. 98 0741/201.200

TAVERNA TEILOR str. Teilor, nr. 33bis 0728/823.222, 0348/457.775

KELDER Pub Str. Pasajul Școlii 70, Hotel Alcadibo 0722/68.44.45

L

O

V

OLD SCHOOL PUB str. Victoriei, nr. 28

VINTAGE PUB str. Egalității, nr. 45, 0740/097.017

0742/092.554

OLDIES PUB bdul Republicii, nr. 41 0762/377.740,0747/024.790

ON TIME PUB str. Trivale nr. 6 0728/910.949

OLD SOCIETY Bar & Grill The original pub Str. Armand Călinescu, nr. 9 0736/122.479 WWW.OLDSOCIETY.RO

R

WWW.SHAKERCLUB.RO

WWW.VINTAGE-PUB.RO

Y YOUNG BAR bdul Eroilor, nr. 35bis 0722/345.371

Z ZEBRANO MUSIC & COFFEE Calea Bascovului, nr. 2A 0248/610.333

recreere

Sport R

ROYAL PARK SEND 92 str. Mierlușești, nr.17a, tel : 0754/031.100, 0248/404.059 , WWW.CLUB-ECHITATIE.RO

MOJO – BUDEASA tel : 0722/354.138 WWW.COMPLEXMOJO.RO

MAGIC EVENTS cart. Trivale 0248/27.17.10 WWW.MAGICGT.RO

WWW.MANSION-PUB.RO

ICE CLUB SELECT str. Stadionului, nr. 97

WWW.CLUB-CUBA.RO

0728/967.931

LA BUTOAIE str. Crinului, nr. 34

SHAKER Budeasa nr.42 bis tel : 0248/236.055, 0766.959.959,

SUNRISE BEACH Budeasa Mare tel : 0755/782.710

ROCK BODY FITNESS (COMPLEX FORTUNA) bdul . I.C Bratianu rockbody.fitness@yahoo.com www.rockbodyfitness.ro 0348 417 844


26 | unde se întâmplă restaurante A RESTAURANT AFC ASIAN FOOD CENTER str. Plevnei nr. 10 www.afc.com.ro Sushi and Asian specialties 0248. 22 44 44 ADINA str. Depozitelor, 31 bis Românesc 0742/142.443. ALCADIBO str. Pasajul Şcolii 70 International-mese festivecramă 0248/211.300 ALKAZAR Calea Bascovului 2A International 0248/61.00.33

CASTEL cartier Trivale, capătul liniei 8 Mese festive 0722/224.304 COLIBRI Bdul I.C. Brătianu, nr. 60 International 0248/21.66.21 CONTI str. Teilor, nr. 29 International 0248/21.30.90 CORNUL VÂNĂTORULUI Pădurea Trivale Mese festive 0722/626.234

E

BRĂDET Găvana 2, Complex Albina Rustic 0248/289.000, 0721/922.242

EVERGREEN CLUB Str. Doina si Ion Aldea Teodorovici, nr. 4 International www.evergreen.ro 0248/21.55.96, 0743/17.17.17

C

F

CASA ARGEŞEANĂ bdul Petrochimistilor 5-7 Românesc-rustic 0348/807.850, 0745/338.064

FOREVER Str. Victoriei, nr. 70 0744/614.748 www.restaurantforever.ro

CASA SATTLER bdul I.C. Brătianu 34 (intrare şi din str. Florăriei) International 0248/224.410

FLAVOURS Bdul. I.C Bratianu www.flavours-pizza.ro 0374 055 880

B

H HANUL ROMÂNESC str. Depozitelor, nr. 17 Rustic 0248/610.320, 0745/163.977 HUSH str. Armand Călinescu, nr. 9 Românesc 0733/956.283

G GARDEN PUB - THE ONE str. Victoriei, nr. 16 0733 956 280 - 0733 956 281 www.gardenpub.ro

I IATSA sos. Bucuresti-Pitesti, km. 110 International, mese festive 0248/213.814, 0722/566.706 ICE CLUB str. Stadionului nr. 97 International 0248/ 254.180

L LADY MARIA Str. Stadionului nr. 33 Tel.: 0248 211 674, 0722 208 165 www.ladymaria.ro LA BUTOAIE str. Crinului, nr. 34 0348/45.79.43 www.labutoaie.com LA DOLCE VITA bdul Republicii, nr. 88 0248.22.00.02, 0722.88.25.17

LA NEA ILIE str. Banu Mărăcine, nr. 20 0756/100.600 LIV RETETE TRADITIONALE Liv Retete Traditionale 0741 266 063

M MAGIC TRIVALE cart. Trivale – pădure Mese festive www.restaurant.magicgt.ro 0248/271.710, 0722/306.818 MATTEO str. Doamna Bălaşa nr. 13 International 0724/323.985 MINION Bd. I.C. Brătianu, bl. D6, parter Românesc – Mese festive 0248/216.916

S STAR PLAZA com. Bascov – Baza Nautică Româneasc-internaţional 0248/270.352 T TIC TON str. Tache Ionescu, nr. 13 Românesc – Mese festive 0248/211.522, 0722/215.547

cofetării A COFETARIA ARGEȘ Piața Muntenia, hotel Argeș - parter 0248/22.33.90

L LADY MARIA str. Stadionului, nr. 33 0248/211.674

M TRATTORIA PIZZERIA L’ANGOLETTO str. Primăverii, nr. 9 Italian-pizzerie 0720.812.895, 0724.122.753

V VICTORIA str. Egalitătii, nr. 21 International 0248/220.777

MAGIC str. Negru Vodă, nr. 16 0248 215.161, 0722 306.818. MAGNOLIA bdul I.C. Brătianu, bl. B1 parter 0248/224.139 MARY GILBERT Piaţa Vasile Milea, nr. 2 0248/22.33.79

R

Z

RAMADA PITESTI Calea Bucuresti, nr 31 0372 480 500 reservations@ramadapitesti.ro www.ramadapitesti.ro

ZAHANA str.Lânărieinr.52(T.Vladimirescu) Românesc, 0748/512.628

REHOMA bdul N. Bălcescu nr. 54 Mese festive 0248.221.100, 0248. 281.553

YUMMY B-dulRepublicii141, 0735 49 10 10 www.cemanancazi.ro

RAMADA - TWIST Calea Bucuresti, nr 31 0372 480 500 reservations@ramadapitesti.ro www.ramadapitesti.ro

bdul Eroilor, nr. 49

FOUR STAR PIZZA

Y

MEREDITH str. Smeurei, nr. 50 0248/636.329

R

fast food & pizzerii

fast food C CARTOFUL ÎMPĂNAT Hypermarket Auchan www.cartofulimpanat.ro 0248/615.057,0753/037.123

F FLAVOURS EXPRESS Str. Maior Sontu , bl.D1 tel : 0348/421.693 www.flavours-express.ro

K KFC Calea Bucuresti, nr. 36 – Euromall www.kfc.ro 0248/257.177, 0751/169.803

L LA ESCU str. Fraţii Goleşti, nr. 29E. Catering & Fast-Food. 0248/284.888,0723/257.042

M MC DONALD’S GARĂ bdul Republicii nr. 214 bis non-stop, 0248/211.069 0723/801.048 MC DONALD’S TRIVALE – str. Victoriei 12. Program: 08.00-23.00 0723/801.191, 0248/206.004

S SHAORMA KING

SIGGE’S Non Stop , Spitalul Județean tel. 0348/801.489, 0755/488.670 SUBWAY Str. Victoriei, nr.87 (vis-àvis de Biblioteca Judeteana) tel. 0348/423.546 Program: L-D 8.30-22.30

pizzerii

Livrări la domiciliu 0248/21.21.21, 0729/22.11.22 J JERRY’S PIZZA

Livram in tot orasul! Str. Maior Gheorghe Sontu nr. 6 tel : 0248/22-044 WWW.JERRYSPIZZA.RO

B

M

BONITA Piața Vasile Milea 0348/730.399 Livrări la domiciliu Euromall - etaj 1 0248/217.691

MAESTRO

C CE MĂNÂNC AZI.RO Comenzi la domiciliu www.cemanancazi.ro 0757/112.112, 0730/911.911 CLUB 32 str. Armand Călinescu nr. 7 www.club32.ro 0248/612.612

F THE PIZZA RESTAURANT FLAVOURS Bdul. I.C Bratianu 0374 055 880 www.flavours-pizza.ro

str. Teiuleanu, nr. 48 , vizavi de Prefectura 0372/75.75.75 L LA BUTOAIE

str. Crinului, nr. 34 0348/45.79.43 www.labutoaie.com P PAVONE

str. Victoriei, nr. 28 0248/213.177 Q QUATTRO STAGIONI

str. Armand Călinescu, nr. 7C 0743/17.17.17


28 | ce se întâmplă GURMAND

Despre pizza, în ordine cronologică - IV 1957 - A apărut pizza congelată și a început să fie vândută în magazine. Primele astfel de pizza au fost vândute de frații Celentano. Pizza a devenit apoi, în scurt timp, cel mai popular aliment congelat. Secolul XXI 9 Decembrie 2009 – Uniunea Europeană a stabilit, printr-o hotărâre, să protejeze pizza din Napoli. În această hotărâre se menționează că pizza napoletană face parte din patrimoniul alimentar al Europei și că, toate pizzeriile care doresc să facă și să vândă pizza reală din Napoli, trebuie să respecte

cu strictețe standardele tradiționale în ceea ce privește ingredientele și modul de pregătire (utilizarea roșiilor San Marzano și mozzarelei proaspete de bivoliță). 2011 – În zilele noastre, există foarte multe restaurante-pizzerii, unde se pot savura diverse feluri delicioase de pizza, dar există și posibilitatea de a comanda pizza acasă. Mâncarea livrată la domiciliu pare să fie soluția acceptată de foarte mulți oameni și de aceea și serviciile de livrare pizza la domiciliu sunt din ce în ce mai răspândite. Sursa: www.bibochepizza.ro


30 | ce se întâmplă

Intel renunță la producerea de plăci de bază pentru PC-uri

Binecunoscuta companie americană a renunțat să mai fabrice plăci de bază pentru calculatoarele personale, celebrele PC-uri. Anunțul făcut poate părea surprinzător în rândul celorlaltor știri IT doar prin prisma faptului că Intel a fost de-a lungul timpului un producător de top pentru aceste componente de

calculator. Pe de altă parte anunțul este unul normal dată fiind tentința puternic descrescătoare a numărului de PC-uri comercializate la nivel mondial, fapt care, pentru Intel, reprezintă un motiv suficient să renunțe la această categorie de produse. Intel a început să producă plăci de bază pentru PC-uri la începutul anilor ’90 ai secolului trecut, în scurt timp compania ajungând să dețină o cotă de piață la nivel global de 15%, procentaj care o plasa drept al treilea producător mondial de plăci de bază pentru calculatoare. Era o perioada benefică pentru Intel din ale cărei laboratoare de cercetare vedeau lumina zilei tehnologii precum magistralele PCI și PCI Express pentru interconectarea componentelor de calculator, binecunoscutul Universal Serial Bus (USB), tehnologia Bluetooth sau

arhitecturile cu mai multe procesoare. Renunțarea la a produce plăci de bază pentru PC-urile obișnuite nu înseamnă ieșirea Intel din această zonă a tehnologiei. Compania va produce în continuare plăci de bază pentru produsele vedetă ale momentului, laptopuri (în special ultrabook-urile) și mini-PC-urile NUC (Next Unit of Computing). Pentru acestea din urmă produsele lansate în toamna lui 2012 sub denumirea NUC plăcile de bază au dimensiuni de doar 10×10 centimetri, miniaturizarea fiind astfel dusă la extrem. Mini-computerele sunt destinate managementului informației audio-video, urmând a fi folosite în magazine, chioșcuri și panouri publicitare sau informative, ori sisteme audio/video pentru acasă, ba chiar și jocuri în fața televizorului.


unde se întâmplă

| 31


32 | unde se întâmplă


34 | esențiale globale

MUZICA

VEDETE

ROBBIE WILLIAMS

Cântăreţul britanic Robbie Williams va lansa înainte de Crăciun o continuare a materialului discografic din 2001 „Swing when you’re winning”. Primul album al cântăreţului care conţine muzică swing a avut un mare succes. Au fost vândute şase milioane de copii în întreaga lume, albumul urcând pe primul loc în topurile muzicale din şapte ţări cu melodia „’Somethin’ Stupid”, înregistrată împreună cu actriţa Nicole Kidman.

FILM

SHAKIRA

Un judecător din Geneva a respins solicitarea făcută de Antonio de la Rua, fostul iubit al cântăreţei Shakira, de a avea acces la unul din conturile bancare ale artistei. Shakira a fost dată în judecată în decembrie 2012 de Antonio de la Rua, fostul său iubit, care i-a fost şi manager timp de şase ani.

JAMES CAMERON

Spectaculosul Battle Angel, anunţat de James Cameron va avea premiera în 2017. Cameron a spus că nu va renunţa la Battle Angel, mai ales că tema explorării graniţelor dintre oameni şi roboţi îl fascinează de mulţi ani.

JURASSIC PARK 4 MADONNA NINE INCH NAILS

Noul videoclip al trupei Nine Inch Nails, regizat de cineastul american David Lynch, are potenţialul de a induce convulsii cerebrale. Videoclipul piesei „Came Back Haunted”, regizat de David Lynch, abundă în imagini care au un puternic impact senzorial şi debutează cu un avertisment pentru persoanele care suferă de epilepsie.

Madonna a făcut din nou un gest care a stârnit controverse. În ultimul an, vedeta pop s-a specializat în a crea scandaluri: a fost acuzată de copierea unui design, a intrat pe scenă la un concert, după atacul din Colorado, în sunet de mitralieră şi a făcut striptease, dedicând gestul unei fetiţe ce a fost împuşcată de talibani. De această dată, Madonna a postat pe Instagram o poză în care apărea purtând un văl din lanţuri.

Director Reţea

EDIȚIA de PITEŞTI

apare bilunar - gratuit nr. 14 (250) | 19 iulie - 1 august

Editată de: S.C. MARKER & SENZZO MEDIA S.R.L Francizat ZNB Media, deţinător al mărcii înregistrate Zile şi Nopţi® Director Marketing Alina Balmuş tel. 0746.025.075 Publicitate Andreea ANDREI tel. 0755.020.572 pitesti@zilesinopti.ro

Marius Vâlsănescu marius.valsanescu@zilesinopti.ro Distribuţie

Cineastul Colin Trevorrow - regizorul lui Safety Not Guaranteed, unul dintre filmele de referinţă ale anului trecut - a fost pus la cârma lui Jurassic Park 4 la jumătatea lunii martie. Întrebat care va fi abordarea sa în ceea ce priveşte Jurassic Park 4, acesta a spus că nu se gândeşte la un reboot complet al celebrului film, ci la o producţie-omagiu, care să se ridice fără probleme la nivelul a ceea ce a adus pe marele ecran, în 1993, Steven Spielberg.

PUBLICITATE NAŢIONALĂ:

Miruna Toma Senior Sales Manager miruna.toma@zilesinopti.ro

Ionuț-Alexandru DINCĂ tel. 0753.706.735 Layout & DTP

Ediţiile Zile și nopţi în România: 720.000 exemplare lunar

Bogdan Feldorean bogdan.feldorean@zilesinopti.ro Contabilitate Raluca Brok raluca@zilesinopti.ro Financiar Mihaela Anuţoiu mihaela.anutoiu@zilesinopti.ro

Zile și Nopţi Piteşti nu își asumă responsabilitatea pentru conţinutul machetelor publicitare și eventualele greșeli de tipar. Conţinutul revistei aparţine în întregime Zile și Nopţi Piteşti. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului este ilegală fără acordul prealabil al Zile și Nopţi Piteşti.

Dacă vreţi să ne semnalaţi un eveniment sau un parteneriat, contactaţi-ne la: Tel./Fax : 0348/430.440 e-mail: pitesti@zilesinopti.ro www.zilesinopti.ro Redacţia nu își asumă responsabilitatea pentru modificările de program survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea pentru exactitatea informaţiilor revine exclusiv instituţiilor care le furnizează.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara/Arad Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Constanţa (Litoral), Sibiu (Mediaş), Tg. Mureş (Sighişoara, Reghin, Sovata), Bacău, Piatra Neamţ, Baia Mare/Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Deva/Alba Iulia (Sebeş, Cugir), Bistriţa, Suceava (Rădăuţi).


Zn Pitesti 19 iulie  
Zn Pitesti 19 iulie  
Advertisement