Page 1

BISTRIČšA www.zilesinopti.ro

12 - 25 iulie


12 - 25 iulie 2013, nr. 14 (212)

|3

de văzut

INDIFERENT DE CE PLANURI AI PENTRU PERIOADA URMĂTOARE, NU RATA EVENIMENTELE DE MAI JOS

Old House When you’re here, be yourself! tel. 0785 243 259

Festivalul International de Folclor

Nunta Zamfirei Cinema Dacia vĂ aȘteaptĂ sĂ vizionaȚi Filmul Anului:

Man of Steel: Eroul

Un băiat descoperă că are puteri extraordinare şi că nu este de pe planeta noastră. Tânărul se aventurează să afle de unde provine şi cu ce misiune a fost trimis aici. Dar trebuie să iasă la iveală eroul din el, ca să salveze lumea de la pieire şi să devină simbolul speranţei pentru întreaga omenire.

editia a XVIII-a, 26-31 iulie 2013 Eveniment organizat de Primaria Municipiului Bistrita Centrul Cultural Municipal „George Cosbuc” Bistrita Uniunea Europeana de Folclor I.G.F.

AnyTime Club

După o lungaă pauză fără concerte AnyTime Club împreună cu trupa The Boulevard va începe o serie de concerte live… cu invitați speciali, care vor cânta aproximativ din două în doua săptămâni, de la ora 21.00, 21.30 și vor termina în jurul orei 23. joi,18 Iulie 2013, ora 21.00 Intrarea 10 lei/persoană AnyTime Club


4 | navigator

TIMPUL TĂU LIBER De văzut

ORAȘUL TĂU p. 3

Unde se întâmplă restaurante

p. 14

servicii

p. 20

esențiale globale

p. 34

P.11

DVD RENT A CAR

OLD HOUSE, when you’re here, be yourself. tel. 0785 243 259


6 | noutÄƒČ›i de timp liber

Taverna Dogarilor Alexandra Budurlean bistrita@zilesinopti.ro

Daca veti cauta restaurante in Bistrita , probabil veti gasi mai multe, dar daca vreti sa va simtiti ca un imparat, satisfacandu-va cele mai sofisticate si rafinate gusturi, atunci Taverna Dogarilor situat pe starda Al.Odobescu nr 7, este acel mesager erudit, care pune tot ce va place sau nici n-ati aflat intr-o ambianta de neuitat , de asemenea terasa care complecteza perfect ambianta placuta si rafinata a localului , unde puteti savura diferite bauturi din variatul meniu preparate cu mare pricepere. Personalul calificat,manierat si discret va asteapta sa petreceti clipe de neuitat impreuna la restaurantul Taverna Dogarilor.


8 | focus pe film recomandare

LORE Ina Pascu bucuresti@zilesinopti.ro

După moartea führerului Adolf Hitler şi capitularea Germaniei naziste, adolescentei Hannelore Dressler i se cere să adune bijuteriile din casă, în vreme ce tatăl şi mama ei, distrug dovezile ce l-ar putea incrimina pe patriarhul familiei ca fiind ofiţer SS. După ce Peter se întoarce de pe front şi este presupus mort, soţia lui Asti se predă trupelor aliate şi o îndeamnă pe Lore să îi conducă pe fraţii mai mici Liesel, Jürgen, Günther şi Peter spre casa bunicii din apropiere de Hamburg, la 900 de kilometri distanţă. În decursul unei călătorii care o poartă prin Germania devastată de război,

Lore îşi pierde inocenţa şi îşi schimbă modul de gândire după ce este ajutată de Tomas, un tânăr care are tatuat pe braţ un număr de identificare din lagărele de concentrare naziste şi acte de identitate evreieşti.

PĂREREA EDITORULUI

Un film care ne demonstrează încă o dată cât de dură este perioada post război şi cât de complicat este să rămâi devotat unei ideologii pe care o consideri acum mult prea dură.

Lore Regia Cate Shortland Cu André Frid, Nele Trebs, Saskia Rosendahl Gen Dramă, Război, Thriller Durată 109 minute


10 | focus pe cultură

Ce ne spunem când nu ne vorbim - Chris Simion

INTUIŢIA NU TE ÎNŞALĂ NICIODATĂ

„Ce pradă uşoară este omul atunci când singurătatea îl copleşeşte”

Mihaela Anton bucuresti@zilesinopti.ro

Un diagnostic fatal o determină să o ia la fugă şi să se ascundă. Fără nicio explicaţie, abandonează tot, preferând să aştepte sfârşitul într-o singurătate deplină, scriind mail-uri pe care nu le

trimite niciodată. După doi ani, îşi reface analizele.Descoperă că după atâta timp în care a dansat cu moartea, este perfect sănătoasă. Se întoarce, însă mediul ei de înainte, cu vise, emoţii, se pare că nu mai există. Deşi este o poveste enigmatică, această călătorie prin care ne poartă , ne face să murim şi să înviem o dată cu ea, să iubim şi să urâm în acelaşi timp, dar în final să descoperim că doar dragostea lui Dumnezeu şi credinţa ne mai pot salva. „Căzut pe spate, la pământ, nu poţi privi decât în sus.” Autor: Chris Simion Categoria: Literatură Universală Editura: TREI

Chris Simion a urmat Regia din instinct, a început să scrie intuitiv şi a avut un moment în care s-a gândit că ar putea să se călugărească. A învăţat pe toată perioada liceului pentru a urma Psihologia, iar la 18 ani a fost pentru prima dată la teatru. A fost o revelaţie.


zile și nopți

| 13

orașul tău Old House Pub & More

12 - 25 iulie 2013 unde se întâmplă restaurante

14

When you’re here, be yourself Tel: 0785 243 259

SERVICII

20

ESENȚIALE GLOBALE

34

această secțiune este recomandată de


14 | unde se întâmplă restaurante


unde se întâmplă

| 15

restaurante


16 | unde se întâmplă cluburi


18 | unde se întâmplă RECOMANDARE

Terasa La Jupânu’ „Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare.” G.B. Shaw domnesc. Il gasiti acum la el acasa, la restaurantulterasa al hotelului Codrisor: Terasa La Jupanu’! Daca vrei sa mananci bine mezeluri fine, sunculite si salamuri proaspete, carniciori sfaraitori, pastrame si cotlete, jamboane rozalii si muschiulete vesele, slaninute si cei mai maricei mititei, ai nimerit la locul potrivit: La Jupanu’.

Cine se culca nemancat codri viseaza, spune proverbul, insa daca vii la

codrisor, mananci bine si dormi usor! Il stiti pe Jupanu’, cel mai strasnic macelar si mezelar de soi

La Jupanu’ ai portii babane si pline de savoare. Toate la preturi mici, de sarbatoare. Te primim cu dichis, te primenim, apoi la masa te poftim. Luati aminte cuconi si fete domnesti,

asta-i un loc sa tot povestesti! Noua terasa La Jupanu (fosta terasa Codrisor) va asteapta sa ii treceti pragul cu mic cu mare, pentru a savura delicatesele pregatite special pentru d-voastra. O locatie selecta, retrasa de citadinul obositor de zi cu zi, spatiu de joaca pentru copii si nu in ultimul rand un loc racoros unde puteti servi bunataturile de mult uitate. La Jupânu’ Str. Codrisor, nr 28 Tel: 0263.233.814 hotel@hotelcodrisor.ro www.hotelcodrisor.ro


20 | unde se întâmplă servicii


24 | unde se întâmplă servicii


unde se întâmplă

| 25

servicii

P. 1 Old House Pub & More

P. 16 Titel Ariniș


26 | unde se întâmplă servicii


30 | unde se întâmplă non stop


32 | unde se întâmplă servicii


horoscop

| 33

horoscop e scris în stele

12 - 25 iulie 2013 BERBEC Este posibil ca o rudă apropiată să aibă o realizare de care se va bucura întregul clan.Vei avea parte de o mulţime de evenimente care nu îţi vor conveni câtuşi de puţin. Vei avea un sentiment de nelinişte şi de nesiguranţă în plan afectiv. Spre sfârşitul zilei îţi va fi mai bine. Ar fi de dorit să fii cât mai atent la sănătatea ta altfel anumite chestiuni minore s-ar putea croniciza.

LEU Gândeşte-te de două ori înainte de a spune sau de a face ceva. Pe acasă vei avea o mulţime de situaţii de rezolvat şi nu îţi va fi prea uşor. Inspiraţia îţi va fi de un real folos în luarea deciziilor. Relaţia cu cei din jur va fi ceva mai puţin comodă. Un membru al familiei ar putea pleca întro călătorie sau chiar tu ai putea pleca la drum pentru a-ţi vedea o rudă.

SĂGETĂTOR Iniţiativele tale vor putea fi duse la bun sfârşit graţie şi bunei capacităţi de concentrare de care dai dovadă în această perioadă. Aparatul urogenital va fi mai sensibil. Relaţia cu superiorii ierarhici va fi destul de tensionată, în ciuda faptului că aceştia te vor aprecia din toate punctele de vedere. Este posibil să ţi se dea noi responsabilităţi.

TAUR Comunicarea cu fiinţa iubită evoluează armonios. Vei avea posibilitatea să pleci împreună într-o călătorie, dar n-ar fi exclus nici să faci o cucerire cu ocazia unui drum. Starea ta generală este bună, eşti vioi şi plin de forţă. Vei munci mult pentru a face faţă tuturor problemelor cu care te confrunţi, însă rezultatele te vor satisface, chiar dacă vor veni cu oarecare întârziere.

FECIOARĂ Ai dori să îţi consolidezi relaţia de suflet, dar pentru asta ar trebui să-ncerci să fii ceva mai conciliant. Mai ales cei căsătoriţi vor avea o perioadă deosebit de agitată. Pe cât posibil evită să te implici în activităţi riscante, deoarece poţi avea tot felul de surprize. Implicarea în activităţi intelectuale te va ajuta să-ţi găseşti mai uşor echilibrul interior.

CAPRICORN Şi din punct de vedere mental ai reacţii prompte ceea ce îţi va fi de un real folos. V-a trebui să fii foarte atent şi să nu te implici în activităţi la limita legalităţii deoarece ai putea avea probleme serioase. N-ar fi exclus ca o cunoştinţă să te bârfească. Calităţile tale vor fi apreciate într-o mare măsură, iar starea de iritare ce te-a caracterizat în ultimul timp se va diminua.

GEMENI Ai putea primi o ofertă de colaborare care, cel puţin deocamdată, se va dovedi avantajoasă. Cineva din familie ţi-ar putea da o mână de ajutor pentru a rezolva mai uşor chestiunile profesionale. Farmecul personal şi te vor face remarcat şi apreciat de persoanele de sex opus. Ai putea face o cucerire, dar nu vor lipsi nici ocaziile de a-ţi consolida o eventuală relaţie mai veche.

BALANŢĂ În această zi va trebui să acorzi mai multă atenţie sănătăţii. Sunt posibile probleme pe fond nervos. În plan familial n-ar fi exclus să fie nevoie să revenii asupra unei activităţi pe care nu ai finalizat-o la vreme. Tot ce vei demara acum se va finaliza cu o oarecare întârziere. Dacă ai de dat un examen, cu siguranţă rezultatul te va satisface.

VĂRSĂTOR Impulsivitatea de care dai dovadă în această perioadă îţi poate aduce serioase neînţelegeri cu rudele apropiate şi nu numai. În plan sentimental situaţia va fi relaxată. Farmecul personal îţi va permite să faci o bună impresie persoanelor de sex opus. Ţi se vor face complimente. Starea ta generală nu este foarte bună. Din fericire, colegii vor fi de partea ta. Iniţiativele vor fi avantajoase.

RAC N-ar fi exclus ca persoana iubită să aibă unele neplăceri. Totuşi, relaţia dintre voi va evolua mulţumitor pe tot parcursul zilei. Eşti cam agitat şi îţi sare ţandăra din orice. Încearcă să îţi găseşti ceva mai mult timp pentru odihnă şi mai ales nu te implica în mai multe activităţi de-odată. Eşti hotărât să-ţi pui în practică toate proiectele, dar ar fi bine să te gândeşti de două ori înainte de a lua o decizie.

SCORPION Eşti mai optimist, mai încrezător şi în felul acesta reuşeşti să influenţezi parcă şi evenimentele. De altfel, călătoriile, dar mai ales relaţiile cu străinătatea se vor arăta favorabile, indiferent că este vorba de afaceri sau de divertisment. În relaţia cu partenerul de suflet vor exista diverse controverse pe teme financiare. Nu încerca să rezolvi ceva deosebit deoarece nu vei reuşi mai nimic.

PEŞTI În ceea ce te priveşte traversezi o perioadă excelentă din punct de vedere sentimental. Vei avea ocazia să faci o cucerire, dar şi să îţi consolidezi relaţia cu fiinţa iubită. Te simţi lipsit de forţă şi ar trebui să nu te implici în prea multe activităţi fizice. Unele surprize se vor ivi în ceea ce priveşte situaţia ta materială. Vei avea de făcut cheltuieli peste aşterptări sau poate se va ivi ocazia unei investiţii.


34 | esențiale globale

HIP HOP AMERICAN

FILME

Magna Carta Holy Grail

Jay-Z lansează cel de-al XII-lea album, care va fi disponibil cu 72 de ore înainte de lansarea oficială pentru utilizatorii Samsung Galaxy. Artistul american a făcut anunţul în timpul unei pauze publicitare a finalei NBA. Într-un promo de trei minute, Jay-Z alături de Rick Rubin, Pharrell Williams şi Timbaland declară: „Albumul este despre această dualitate, cum să navighezi prin tot acest lucru, prin succes și prin eșecuri, și să rămână aceeaşi persoană?”

Tată de fetiţă

Rapper-ul american, Kanye West, este tată unei fetiţe, conform declaraţiilor unor membri ai familiei lui Kim Kardashian. Acesta urmează să-şi lanseze în curând un nou album şi, se pare, că se pregăteşte şi de turneu. Oare va avea timp de cea mică?

EDIȚIA de BISTRIŢA

apare bilunar - gratuit nr. 14 (212), 12 - 25 iulie 2013

Editată de: OLYMP ADVERTISING SRL Francizat ZNB Media, deţinător al mărcii înregistrate Zile şi Nopţi®

Director Revistă Olimpiu Cotruş 0742108486 bistrita@zilesinopti.ro

YES, PRIME MINISTER

The 33’

Jennifer Lopez va juca alături de Antonia Banderas în filmul The 33’. Mike Medavoy va fi producătorul dramei. Filmul se bazează pe povestea adevărată a celor 33 de mineri chillieni care au fost salvaţi în 2010 după ce timp de 69 de zile au stat în mină.

Lansare de oţel

Proaspăt lansatul Man of Steel a avut un debut plin de succes, ajungând în Statele Unite ale Americii la 128.7 milioane de dolari si ridicând filmul la un total de 200.3 milioane de dolari la nivel internaţional. Regizorul Zack Snyder şi Christopher Nolan au găsit cheia succesului, Superman-ul mai întunecat al renumitului producător nu a avut niciun declin, comparând cele 2 zile de weekend, având încasări de 36.3 milioane de dolari în fiecare zi.

Umor britanic

Avem din nou un serial britanic, plin de umor caracteristic. De această dată, pe HBO avem satira Da, domnule prim-ministru. Filmul readuce într-o nouă viziune o satiră politică din anii ’80. Jim Hacker e cel care ocupă fotoliul de primministru fictiv, în fruntea unei coaliţii guvernamentale care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii ani. Soluţiile găsite de acesta sunt total neproductive pentru Marea Britanie, dar deseori benefice pentru el. Serialul demarează în forţă chiar de la început, când guvernul Hacker este ameninţat să fie răsturnat pentru că este susţinut de o coaliţie guvernamentală destul de şubredă, iar asta face situaţia mai mult decât neaşteptată. Această reinventare a serialului de acum 30 de ani va avea succes la noua generaţie, care speră să vadă un umor cât mai bine ascuţit.

Coordonator Distribuţie Reţea

Publicitate naţională:

Denes Brok denes.brok@zilesinopti.ro

Miruna Toma Senior Sales Manager miruna.toma@zilesinopti.ro

întregime Zile și Nopţi Bistrița. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului este ilegală fără acordul prealabil al Zile și nopţi Bistrița.

Dacă vreţi să ne semnalaţi un eveniment sau un parteneriat, contactaţi-ne la: Tel: 0742108486 e-mail: bistrita@zilesinopti.ro www.zilesinopti.ro

Ediţiile Zile și nopţi în România: 720.000 exemplare lunar

Marketing Mihaela Biriş mihaela.biris@zilesinopti.ro Layout & DTP Bogdan Feldorean bogdan.feldorean@zilesinopti.ro Contabilitate Raluca Brok raluca@zilesinopti.ro Mihaela Bordeian mihaela@zilesinopti.ro

Director Reţea

Financiar

Marius Vâlsănescu marius.valsanescu@zilesinopti.ro

Mihaela Anuţoiu mihaela.anutoiu@zilesinopti.ro

Redacţia nu își asumă responsabilitatea pentru modificările de program survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea pentru exactitatea informaţiilor revine exclusiv instituţiilor care le furnizează. Zile și Nopţi Bistriţa nu își asumă responsabilitatea pentru conţinutul machetelor publicitare și eventualele greșeli de tipar. Conţinutul revistei aparţine în

Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara/Arad

Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Constanţa (Litoral), Sibiu (Mediaş), Tg. Mureş (Sighişoara, Reghin, Sovata), Bacău, Piatra Neamţ, Baia Mare/Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Deva, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi)


Zn bistrita 12 iulie  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you