Page 1

PITEĹžTI

AG E N DA TA D E T I M P L I B E R www.zilesinopti.ro

7 - 20 iunie

capitol

|1


2 | esențiale

CANNES

Muzică

Bling Ring

Noul film al Sofiei Coppola a fost recent lansat la Cannes. Emma Watson speră ca proaspătul film prezentat criticilor să fie apreciat, ca şi rolul său care nu are asemănare cu rolul care a făcut-o cunoscută din Harry Potter. The Bling Ring a deschis secţiunea Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes.

Fraţii Coen pe Rivieră

Inside Llewyn Davis a fost apreciat la Cannes şi este considerat o capodoperă a fraţilor Coen. Filmul este un pretendent serios la Palme d’Or-ul din acest an. De asemenea, soundtrack-ul filmului este foarte apreciat şi se pare că déjà se comentează că va fi un adevărat succes. Carey Mulligan joacă rolul soţiei cântăreţului Llewyn Davis şi este pentru a doua oară la Cannes în acest an când participă la evenimentului de lansare, după premiera filmului Marele Gatsby.

Random Access Memories

Cel de-al patrulea album al celor de la Daft Punk este mai mult decât aşteptat, este comentat şi analizat fără a-l asculta nimeni de la cap la coadă. Toată lumea îşi doreşte să simtă ritmul celor doi francezi cât mai repede posibil. La festivalul Coachella un tânăr a filmat întreg spectacolul Daft Punk ca să demonstreze că noile melodii sunt de pe cel mai proaspăt album. Duo-ul francez care lansa hit-uri acum 16 ani sunt din nou în atenţia publicului după relansarea acestora în filmul Tron, dar şi după ce noua melodie – Get lucky - a început să ia topurile cu asalt.

Kanye West – un nou album

Zvonuri sunt şi despre Kanye West, care se aşteaptă să lanseze în curând cel de-al VI-lea album. Acesta se pare că se va intitula Yeezus şi va fi lansat luna viitoare. Invitat la Saturday Night Live, rapper-ul american a cântat două noi melodii - Black Skinhead şi New Slaves.

Director Reţea

EDIȚIA de PITEŞTI apare bilunar - gratuit nr. 11 (247) | 7 - 20 iunie

Editată de: S.C. MARKER & SENZZO MEDIA S.R.L Francizat ZNB Media, deţinător al mărcii înregistrate Zile şi Nopţi® Director Marketing Alina Balmuş tel. 0746.025.075 Publicitate Andreea ANDREI tel. 0755.020.572 pitesti@zilesinopti.ro

TV

Marius Vâlsănescu marius.valsanescu@zilesinopti.ro Distribuţie

Noi juraţi la X Factor America

Pentru noul sezon X Factor America încă se negociază locurile din juriu. Este posibil ca Kelly Rowland, care are un nou album de promovat, şi cântăreața și actrița mexicană - Paulina Rubio, să facă parte din juriu alături de Simon Cowell şi Demi Lovato.

Încă una a la Jeremy

Clarkson

Jeremy Clarkson a reuşit să enerveze şi mămicile, după ce a declarat pe Twitter că bebeluşii ar trebui să fie ţinuţi în calele de avion, completând că el a luat copii în avion doar după ce au crescut destul ca să ştie să se comporte.

PUBLICITATE NAŢIONALĂ:

Miruna Toma Senior Sales Manager miruna.toma@zilesinopti.ro

Ionuț-Alexandru DINCĂ tel. 0753.706.735 Layout & DTP

Ediţiile Zile și nopţi în România: 720.000 exemplare lunar

Bogdan Feldorean bogdan.feldorean@zilesinopti.ro Contabilitate Raluca Brok raluca@zilesinopti.ro Mihaela Bordeian mihaela@zilesinopti.ro Financiar Mihaela Anuţoiu mihaela.anutoiu@zilesinopti.ro

Zile și Nopţi Piteşti nu își asumă responsabilitatea pentru conţinutul machetelor publicitare și eventualele greșeli de tipar. Conţinutul revistei aparţine în întregime Zile și Nopţi Piteşti. Reproducerea parţială sau integrală a conţinutului este ilegală fără acordul prealabil al Zile și Nopţi Piteşti.

Dacă vreţi să ne semnalaţi un eveniment sau un parteneriat, contactaţi-ne la: Tel./Fax : 0348/430.440 e-mail: pitesti@zilesinopti.ro www.zilesinopti.ro Redacţia nu își asumă responsabilitatea pentru modificările de program survenite ulterior intrării în tipar. Responsabilitatea pentru exactitatea informaţiilor revine exclusiv instituţiilor care le furnizează.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara/Arad Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Constanţa (Litoral), Sibiu (Mediaş), Tg. Mureş (Sighişoara, Reghin, Sovata), Bacău, Piatra Neamţ, Baia Mare/Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploieşti (Câmpina, Breaza), Piteşti, Deva/Alba Iulia (Sebeş, Cugir), Bistriţa. Lunare: Suceava (Rădăuţi)


7 - 20 iunie

| 5 

de văzut

Indiferent de ce planuri ai pentru URMĂTOARELE 2 SĂPTĂMÂNI, nu rata evenimentele de mai jos.

Jupiter City aniversează 5 ani! Centrul comercial Jupiter City aniversează 5 ani! Vă aşteptăm sâmbătă 22 iunie de la ora 17 cu multe concursuri cu premii dar şi tort aniversar oferit gratuit de Carrefour, iar de la ora 19 la un super concert cu trupa Akcent!

Week-end Handmade

TeatrulAlexandruDavilavăinvităla: SALAMAREATEATRULUI -Sâmbătă,8iunie,ora19.30–„NUTEMAIPLIMBAGOALĂ!”; -Duminică,9iunie,ora19.30–“ONOAPTEFURTUNOASĂ”; SALATEATRULUIPENTRUCOPIIŞITINERETAŞCHIUŢĂ -Sâmbătă,8iunie,ora11.30–„CENUŞĂREASA”; -Duminică,9iunie,ora11.30–„AŞCHIUŢĂÎNPOVEŞTI”.

În zilele de 15 și 16 iunie între orele 9:30 şi 20:30 vă propunem să vizitați Târgul de Cadouri şi Decoraţiuni realizate manual, în zona dintre magazinul Fortuna şi Trivale Shopping Center .

HAI LA FILM! Cinema City prezintă premiera: 1000 post terra


6 | film

Furios şi iute 6 Monica FELEA monica.felea@zilesinopti.ro

După ce Dom și Brian au dat lovitura din Rio şi au distrus regele imperiului drogurilor din Rio, au adus 100 de milioane de dolari echipajului, iar aceştia s-au împrăștiat prin toată lumea. Din păcate nu se mai pot întoarce acasă și vor trăi pentru totdeauna fugind din calea legii, astfel că vieţile lor sunt nesatisfăcătoare. Hobbs a pus ochii pe o grupare formată din şoferi ucigaşimercenari care răspândesc teroarea prin 12 oraşe ale lumii, condusă de un geniu diabolic. Singura modalitate ca să-i oprească e să fie mai tari decât ei, aşa că Hobbs îi cere lui Dom să-şi strângă echipa la Londra.

PĂREREA EDITORULUI

Jason Statham și Vin Diesel – o combinație care nu poate aduce altceva decât acțiune. Filmul va avea mare succes în cinema, nu doar datorită lor ci întregii echipe, dublată de adrenalină și motoare turate la maxim. Iar dacă Vin Diesel este așteptat, Jason Statham vine cu o promisiune de Fast & Furious 7. O serie ce își menține sucesul nu poate fi altfel decât o serie bine gândită.

F ast & Furious 6 Regie: Justin Lin Cu: Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez Acțiune, aventuri. Durata: 130 de minute


8 | carte

PINOCCHIO

Cine este Pinocchio? În  Pinocchio ni se povesteşte, la început, despre Gepetto, un tâmplar dintr-un mic orăşel italian, care găseşte într-o bună zi o buturugă năzdrăvană, din care ciopleşte o păpuşă de lemn pe care o botează Pinocchio. Aşa începe povestea lui Pinocchio, o păpuşă de lemn, care trece printr-o mulţime de peripeţii,

acestei poveşti nu este un băieţel oarecare. Și, cu siguranţă, nu este unul obişnuit. De fapt, nici nu este un băiat. Având un cap făcut din lemn şi trupul lui fiind cioplit dintr-un buştean năzdrăvan, Pinocchio este o marionetă. Ba, mai mult, o marionetă neastâmpărată! Autorul Carlo Collodi şi ilustratorul Roberto Innocenti oferă cititorilor o călătorie extraordinară şi plină de imaginaţie cu această poveste clasică a unei marionete egoiste al cărei comportament necuviincios o duce dintr-o nenorocire în alta - de la a-şi din care învaţă ce înseamnă să fii bun arde picioarele până la a fi spânzuraşi ascultător. Drept recompensă, tă într-un copac, de la a fi legată cu „Zâna cea Bună” îl va transforma lanţul de o cuşcă până la a fi înghiţită într-un băieţel adevărat. Ca multor de un monstru marin. băieţaşi, lui Pinocchio îi place să facă În final ademenit de promisiunea de numai trăsnăi, să nu-şi asculte părin- a deveni un băiat ”adevărat”, cu conţii, să chiulească de la şcoală şi să nu diţia să-şi schimbe năravurile, Pimuncească. Ca mulţi băieţi obişnuiţi, nocchio încearcă să devină cuminte. Pinocchio face doar ce-i place, fără a Dar, oare, faptele lui bune nu vin prea se gândi la consecinţe. Însă eroul târziu?


10 | fun mix

Bancuri 1.000.000 de noi cazuri anual de oameni care suferă din cauza obezităţii... Nevastă-mea e 3 dintre ei.

Tare mi-e că românul nu s-a născut poet, ci infractor. Poet s-a făcut dup-aia, ca să-i scadă din pedeapsă. Diferenţa dintre complet şi terminat: - Dacă te căsătoreşti cu persoana potrivită, eşti complet!  - Dacă te căsătoreşti cu persoană nepotrivită, eşti terminat! - Şi dacă persoana potrivită te prinde cu persoana nepotrivită, atunci eşti complet terminat!   Maxima zilei: Orice lucru îl poţi face în trei moduri: corect, incorect şi româneşte!   Anunţ: Numele meu este Eva. Am 17 ani. Fac sport. Învăţ bine. Nu beau şi nu fumez. Ştiu să cos şi să tricotez. 200 euro/oră. 1993 – Toți aveam un prieten grăsuț în gașcă.  2013 – Toți avem un prieten slăbuț în gașcă.  Şeful meu m-a întrebat cine e prost dintre noi doi eu sau el? Şi atunci eu i-am răspuns: - Toată lumea ştie că dvs. niciodată nu angajaţi oameni proşti!    Profesoara: - De ce vorbeşti în timpul orei mele? Elevul: - De ce predai în timpul conversaţiei mele?   Am înțeles că s-a ars neonul în baie, nu înțeleg însă de ce îmi amintește nevastă-mea de treaba asta în fiecare săptămână.   Dragi femei, CĂSĂTORIŢI-VĂ! Niciun bărbat nu trebuie să rămână nepedepsit!   Din curiozităţile lumii: ştiai că ardelenii se reflectă în oglindă cu o întârziere de cinci minute?  De ce rochia de mireasă este albă? - Asta e culoarea standard la toate electrocasnicele. Cercetătorii britanici afirmă: „Până în 2050 vom fi 10 miliarde”. Ce tâmpenie... Cine dracului are nevoie de 10 miliarde de cercetători britanici?


12 | bancuri

Bancuri O fetiţă de cinci ani răspunde la uşa apartamentului poştaşului care a adus o telegramă. - Tatăl tău nu este acasă? - Nu. Este la spital şi face o apendictomie... - Vai, dar la vârsta ta cunoşti cuvinte aşa de grele? Ai idee ce înseamnă cuvântul ăsta? - Da. 1000 de dolari. Unde strâng cel mai tare chiloţii de damă? La încheietura mâinii. Ştiţi ce făcea Meşterul Manole când o zidea pe Ana? Body building! - Se poate lua o boală sexuală într-un WC al unui vagon de tren? - Da, dar nu e comod. Stewardesa către un călător: - Doriţi cina? - Ce pot să aleg? - Da sau nu. Cum îi spui unei gorile că are vată în urechi? Poţi să-i spui cum vrei că oricum nu te aude.

Un cetăţean merge la casa de bilete a aeroportului J.F.K. şi îi spune domniţei de acolo: - Un bilet până la Pentagon aş dori şi eu, vă rog! - Păi, stimabile, avionul ăsta nu merge la Pentagon... - Pe pariu?

Cum se numeşte un păduche pe chelie? Homeless! Rashela se duce la Rabbi: - Rabbi, învaţă-mă ce să fac! Ițic şi Ștrul sunt îndrăgostiţi de mine, iar eu nu ştiu pe care să-l aleg. Care să fie cel ales?  - Cred că te vei căsători cu Ițic - răspunde bătrânul Rabbi. Strul ăsta... a fost întotdeauna așaaaa un norocos! Î: Care e asemănarea dintre o carte și o tigaie? R: Ambele educă. - Vecină, îmi împrumuți și mie mătura? - Îmi pare rău, dragă, dar și al meu se întoarce tot acum de la cârciumă...


16 | ce se întâmplă


18 | ce se întâmplă

Serile Lipatti – Ediția a II-a Spațiul memorial al Conacului Lipatti, transformat într-o sală de concert, găzduiește și în acest an Serile Lipatti la Conacul de la Fundățeanca (comuna Leordeni). Debutul festivalului se va face cu concertele din 11 și 12 iunie, susținute de talentații pianiști Mădălina Pașol (Germania) și Sergiu Tuhuțiu (Anglia), doi muzicieni români care s-au afirmat și s-au integrat vieții muzicale internaționale. În programul serii de marți, 11 iunie, ora 18.00, vor putea fi ascultate lucrări de Liszt, Debussy, Mozart, Schubert și Gounod, în vreme ce în seara de miercuri, 12 iunie, ora 18.00, vor fi interpretate piese de Stravinsky, Liszt, Enescu, Beethoven și Chopin. Următoarea săptămână a evenimentului muzical, în data de 18 iunie, ora 18.00, ne oferă un program integral Dvorak, în interpre-

tarea duo-ului Rudolf Fatyol, vioară-Remus Manoleanu, pian. Ediția a II-a a Serilor Lipatti (11 iunie-2 iulie și 10 septembrie-23 octombrie) va avea un număr total de 13 concerte, dintre care, în luna octombrie, unul va fi la Filarmonica din Pitești și altul la Ateneul Român din București. Intrarea la concertele festivalului este gratuită, iar deplasarea cu autocarul, tot gratuită, este asigurată de Consiliul Județean Argeș. Proiectul cultural este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cofinanțat de Institutul Cultural Român, Consiliul Județean Argeș și Primăria Leordeni, și îl are ca sponsor principal pe Volksbank. Mai multe detalii pot fi aflate de pe pagina de web a evenimentului, www.serilelipatti.ro


CINEMA CITY PITEŞTI Calea Bucureşti, nr. 36, tel. rezervări 0248 607 070 www.cinemacity.ro

7 - 13 iunie Titlu film română/original

Rating

Dimineața 10:00 - 13:00

Gen

Avanpremieră Now You See Me:Jaful perfect - digital Now You See Me - digital

TH

Premieră Regatul Secret Epic- subtitled

AN

După-amiază 13:00 - 17:00

Mi - J

19:40, 22:00

V, L - Ma

subtitrat

Premieră Funeralii fericite-digital

CO

Premieră Regatul SecretEpic - dubbed

AN

S-D

19:40 12:00

18:50

V-J

17:00, 19:20, 21:40

13:10, 14:10, 15:20

17:30

S

11:30

13:10, 14:10, 15:20

17:30

D

11:00

13:10, 14:10, 15:20

17:30

13:40, 15:50

18:00, 20:10, 22:20

V, L - J

Premieră 1.000 post Terra -digital After Earth -digital

SF

Croods - dublat The Croods - dubbed

AN

Marele Gatsby The Great Gatsby -

DR

S

11:20

13:30, 15:50

18:00, 20:10, 22:20

D

11:30

13:40, 15:50

18:00, 20:10, 22:20

S-D

12:10

V - Ma

18:40, 21:30

Mi - J

21:20

V

Aventuri în Zambezia Zambezia - dubbed

19:40

Mi - J

V, L - J

dublat

dublat

AN

13:00, 15:10, 16:50

S

11:10

13:40, 15:30, 16:50

D

11:30

13:20, 15:10, 16:50

L-J

Star Trek În întunericStar Trek Into Darkness -

Furios şi iute 6 -digital Fast and Furious 6 -digital

N-15

Marea Mahmureală 3 - digital The Hangover Part III - digital

N-15

13:20, 15:10, 16:50

V - Ma

AC

Seara 17:00 - 24:00

21:50

V, D - J

14:10

17:10, 19:50, 22:30

S

14:10

17:15, 19:50, 22:30

V, L - J

14:50, 16:15

18:20, 20:30, 22:40

14:50, 16:15

18:20, 20:30, 22:40

AC

CO

S-D

12:40

Legenda AVENTURI AV

ACȚIUNE AC

ANIMAȚIE AN

COMEDIE CO

DRAMĂ DR

FANTASTIC FA

THRILLER TH

HORROR H


24 | servicii bar & pub & cafe

cluburi

c

E

Café La Strada Str. A. Calinescu44

Eden Pub bdul Republicii, nr. 98

0753/099.785

0721/544.280 ; 0721.705.150

Conti Yacht Club str. Teilor, nr. 29

Eagle Str. Armand Calinescu (fostul Planters)

0248/21.30.90

Club 32 str. Armand Călinescu nr. 32 0248/612.612 www.club32.ro

Colibri Pub bdul I.C. Brătianu, nr. 60 0248/21.66.21

CORNEL Pub & Grill str. Armand Călinescu 36. 0727/362.426

Cub.A str. Victoriei, nr. 4 0726/731.319 www.club-cuba.ro

Champions Sport Pub str. Egalitătii, nr. 8 0728/967.931

D

0725/163.165, 0756/597.291

g Garden Pub - The One str. Victoriei, nr. 16 0733 956 280 - 0733 956 281 www.gardenpub.ro

Guinness Pub str. Victoriei nr. 30 0722/375.621

KELDER Pub Str. Pasajul Școlii 70, Hotel Alcadibo 0722/68.44.45

l La Butoaie str. Crinului, nr. 34 0348/45.79.43

La Cetate Valea Mare, nr.38 0248/256.595

Libraria Mon Cher str. Crinului, nr. 51 0751.217 790 , 0751.217 791 Carteceai@yahoo.com

I Ice Club Select str. Stadionului, nr. 97 0248/254.180

Ignition Pub Str.Egalitatii, nr.32

M Mansion Pub bdul Republicii, nr. 98 0741/201.200 www.mansion-pub.ro

0734/007.128

Iguana Lounge bar str. Dumbravei , nr.44 0720/518.545

K

Discovery Pub bdul N. Bălcescu, nr. 146 0755/348.085

Keops str. Armand Călinescu, nr. 9

www.discoverypub.ro

0741/234.454

o Old School Pub str. Victoriei, nr. 28 0742/092.554

On Time Pub str. Trivale nr. 6 0728/910.949

R Red House str. Gh. Doja, nr. 37 0721/228.926

s Sara Lounge str. Teiuleanu, nr. 1, bl. 48 – complex Central Plaza 0771/591.071

t Taverna Teilor str. Teilor, nr. 33bis 0728/823.222, 0348/457.775

y Young Bar bdul Eroilor, nr. 35bis 0722/345.371

Z

Oldies Pub bdul Republicii, nr. 41

Zebrano Music & Coffee Calea Bascovului, nr. 2A

0762/377.740,0747/024.790

0248/610.333

recreere

e

Sport

En Vogue Club str. Fraţii Goleşti, nr. 57

R

0722/383.116

i Illusion Calea Bucuresti, Euromall 0733/938.453

m Moondo Etaj. 5 , Trivale Shopping Center

Rock Body Fitness (Complex Fortuna) bdul . I.C Bratianu rockbody.fitness@yahoo.com www.rockbodyfitness.ro

0736/543.210

0348 417 844


26 | ce se întâmplă restaurante a Restaurant AFC Asian Food Center str. Plevnei nr. 10 www.afc.com.ro Sushi and Asian specialties 0248. 22 44 44 Adina str. Depozitelor, 31 bis Românesc 0742/142.443. Alcadibo str. Pasajul Şcolii 70 International-mese festivecramă 0248/211.300 Alkazar Calea Bascovului 2A International 0248/61.00.33

Castel cartier Trivale, capătul liniei 8 Mese festive 0722/224.304 Colibri Bdul I.C. Brătianu, nr. 60 International 0248/21.66.21 Conti str. Teilor, nr. 29 International 0248/21.30.90 Cornul Vânătorului Pădurea Trivale Mese festive 0722/626.234

e

Brădet Găvana 2, Complex Albina Rustic 0248/289.000, 0721/922.242

Evergreen Club Str. Doina si Ion Aldea Teodorovici, nr. 4 International www.evergreen.ro 0248/21.55.96, 0743/17.17.17

c

f

Casa Argeşeană bdul Petrochimistilor 5-7 Românesc-rustic 0348/807.850, 0745/338.064

Forever Str. Victoriei, nr. 70 0744/614.748 www.restaurantforever.ro

Casa Sattler bdul I.C. Brătianu 34 (intrare şi din str. Florăriei) International 0248/224.410

Flavours Bdul. I.C Bratianu www.flavours-pizza.ro 0374 055 880

b

h Hanul RomÂnesc str. Depozitelor, nr. 17 Rustic 0248/610.320, 0745/163.977 HUSH str. Armand Călinescu, nr. 9 Românesc 0733/956.283

G Garden Pub - The One str. Victoriei, nr. 16 0733 956 280 - 0733 956 281 www.gardenpub.ro

i IATSA sos. Bucuresti-Pitesti, km. 110 International, mese festive 0248/213.814, 0722/566.706 Ice Club str. Stadionului nr. 97 International 0248/ 254.180

l LADY MARIA Str. Stadionului nr. 33 Tel.: 0248 211 674, 0722 208 165 www.ladymaria.ro La Butoaie str. Crinului, nr. 34 0348/45.79.43 www.labutoaie.com LA DOLCE VITA bdul Republicii, nr. 88 0248.22.00.02, 0722.88.25.17

La Nea Ilie str. Banu Mărăcine, nr. 20 0756/100.600 Liv Retete Traditionale Liv Retete Traditionale 0741 266 063

m Magic Trivale cart. Trivale – pădure Mese festive www.restaurant.magicgt.ro 0248/271.710, 0722/306.818 Matteo str. Doamna Bălaşa nr. 13 International 0724/323.985 Minion Bd. I.C. Brătianu, bl. D6, parter Românesc – Mese festive 0248/216.916

s Star Plaza com. Bascov – Baza Nautică Româneasc-internaţional 0248/270.352 t Tic Ton str. Tache Ionescu, nr. 13 Românesc – Mese festive 0248/211.522, 0722/215.547

cofetării a Cofetaria Argeș Piața Muntenia, hotel Argeș - parter 0248/22.33.90

l Lady Maria str. Stadionului, nr. 33 0248/211.674

M Trattoria Pizzeria L’angoletto str. Primăverii, nr. 9 Italian-pizzerie 0720.812.895, 0724.122.753

v Victoria str. Egalitătii, nr. 21 International 0248/220.777

r

z

Ramada Pitesti Calea Bucuresti, nr 31 0372 480 500 reservations@ramadapitesti.ro www.ramadapitesti.ro

Zahana str.Lânărieinr.52(T.Vladimirescu) Românesc, 0748/512.628

Rehoma bdul N. Bălcescu nr. 54 Mese festive 0248.221.100, 0248. 281.553

Yummy B-dulRepublicii141, 0735 49 10 10 www.cemanancazi.ro

y

Magic str. Negru Vodă, nr. 16 0248 215.161, 0722 306.818. Magnolia bdul I.C. Brătianu, bl. B1 parter 0248/224.139 Mary Gilbert Piaţa Vasile Milea, nr. 2 0248/22.33.79 MEREDITH str. Smeurei, nr. 50 0248/636.329

r Ramada - twist Calea Bucuresti, nr 31 0372 480 500 reservations@ramadapitesti.ro www.ramadapitesti.ro

fast food & pizzerii

fast food c Cartoful Împănat Hypermarket Auchan www.cartofulimpanat.ro 0248/615.057,0753/037.123

F Flavours Express Str. Maior Sontu , bl.D1 tel : 0348/421.693 www.flavours-express.ro

k KFC Calea Bucuresti, nr. 36 – Euromall www.kfc.ro 0248/257.177, 0751/169.803

l La Escu str. Fraţii Goleşti, nr. 29E. Catering & Fast-Food. 0248/284.888, 0723/257.042

m Mc Donald’s Gară bdul Republicii nr. 214 bis non-stop, 0248/211.069 0723/801.048 Mc Donald’s Trivale – str. Victoriei 12. Program: 08.00-23.00 0723/801.191, 0248/206.004

s Shaorma King bdul Eroilor, nr. 49 Subway Str. Victoriei, nr.87 (vis-àvis de Biblioteca Judeteana) tel. 0348/423.546 Program: L-D 8.30-22.30

pizzerii b Bonita Piața Vasile Milea 0348/730.399 Livrări la domiciliu Euromall - etaj 1 0248/217.691

c Ce Mănânc Azi.ro Comenzi la domiciliu www.cemanancazi.ro 0757/112.112, 0730/911.911 Club 32 str. Armand Călinescu nr. 7 www.club32.ro 0248/612.612

f The Pizza Restaurant Flavours Bdul. I.C Bratianu 0374 055 880 www.flavours-pizza.ro

Four Star Pizza Livrări la domiciliu 0248/21.21.21, 0729/22.11.22

j Jade str. Gh. Doja, nr. 20B 0372/903.083, 0724/209.172 Jerry’s Pizza Livram in tot orasul! Str. Maior Gheorghe Sontu nr. 6 tel : 0248/22-044 www.jerryspizza.ro

M Maestro str. Teiuleanu, nr. 48 , vizavi de Prefectura 0372/75.75.75

l La Butoaie str. Crinului, nr. 34 0348/45.79.43 www.labutoaie.com

p Pavone str. Victoriei, nr. 28 0248/213.177

q Quattro Stagioni str. Armand Călinescu, nr. 7C 0743/17.17.17


28 | ce se întâmplă gurmand

Despre pizza, în ordine cronologică

79 - După ce vulcanul Vezuviu a erupt și a distrus orașul Pompei pe 24 august 79, în cenușa rămasă s-au găsit dovezi despre existența unui fel de pâine plată care era coaptă și mâncată în acele timpuri în Pompei, lângă Neopolis, colonia greacă ce a devenit

Secolul XVI 1522 – Roșiile au fost aduse în Europa din Lumea Nouă (Peru). La început, s-a crezut că acestea sunt otrăvitoare; dar, mai târziu, locuitorii mai săraci din Napoli au adăugat roșiile la aluatul pe care îl făceau și au creat prima pizză simplă, așa cum o știm azi. În acele timpuri, nu aveau decât făină, ulei de măsline, slănină, brânză mai târziu Napoli. S-au găsit și ierburi aromate pentru de asemenea și dovezi a-și hrăni familiile. Întreaga despre existența unor Italie a recunoscut că pizza prăvălii, cu coloane de napolitană este cea mai marmură și diferite obiecte bună. În acele vremuri, de comerț, care seamănă cu taverna din Cerrigloi o pizzerie convențională. era un loc de popas al Muzeul Național din Neapole soldaților spanioli ai expune o statuie din Pompei viceregelui. Se spune că care, din cauza atitudinii, se strângeau acolo în mari este numită „I pizzaiolo”. grupuri pentru a gusta

specialitatea casei - pizza. Secolul VXII În secolul XVII, pizza căpătase o anumită popularitate printre cei ce vizitau Napoli și care se aventurau în zonele mai sărace ale orașului pentru a gusta un fel de mâncare delicios creat de bucătarii numiți „pizzaioli”. Secolul XVIII Regina Maria Carolina de Augsburg Lorena (1752 – 1814), soția regelui din Napoli, Ferdinando IV (1751 – 1821), avea un cuptor special construit în palatul de vară din Capodimonte, astfel încât bucătarul său să poată prepara pizza pentru ea și invitații săi. Va urma Sursa: www.bibochepizza.ro


30 | fun mix

Știați că… Pe data de 01.04.1976, Apple condus de Steve Jobs, Steve Wozniak și Ronald Wayne, au hotărât să vândă primul calculator personal, Apple I . Acesta a fost construit manual de Wozniak și prezentat publicului pentru prima dată la Homebrew Computer Club. Apple I era compus dintr-o placă de bază (cu procesor, memorie RAM și chipseturi de bază pentru text-video), ceea ce este mult mai puțin decât ce e azi considerat un calculator personal complet. În iulie 1976, Apple I a fost pus la vânzare la prețul de 666,66 dolari. Steve

Wozniak, co-fondator Apple Computers declara mai târziu: “Primul Apple a fost doar unul dintre apogeurile vieții mele” . Pe data de 1 aprilie (Ziua Păcălelilor) când au lansat Apple I, a fost fondată și compania Apple Computer. Apple I a fost primul computer “single circuit board”. A venit cu o interfață video, 8k de RAM și o tastatură. Sistemul încorpora și câteva componente economice, incluzând procesorul 6502 conceput de Rockwell și produs de MOS Technologies și dynamic RAM. Ca o ultimă adăugare, până în 1984 Apple a fost împotriva Macintosh.


32 | unde se întâmplă beauty


34 | esențiale globale

Muzică

Televiziune

Cinema

Fără pisici pe Croazetă? Sindromul „Nu sună ca în România”

De fiecare dată când apare o trupă nu doar de „Doamne-ajută” ci de „Doamne cine sunt ăştia că mi-au schimbat viaţa decibelică?” textele care se aud au de-a face cu cât de altfel sunt muzicienii, cât de bine sună şi cât de coerent este stilul lor, „chiar dacă vin din România”. Aşa că la întrebarea „Ce stil cântă Inna/ Moonlight Breakfast/ etc ar trebui să se răspundă - stilul „Chiar dacă vin din România”.

Emisiunile „cum să”

Există emisiuni despre cum să îţi repari mobila, cum să văruieşti, cum să slăbeşti, cum să fii o mamă minunată, cum să îţi pliveşti grădina, cum să faci sport. Poate undeva, într-un pachet mai sofisitcat la cablu, există şi o televiziune cu emisiuni despre cum să faci operaţie pe creier. Practic, cu preţul unui abonament la cablu, faci n traininguri despre lucruri folositoare. Atunci de ce există atâtea anunţuri cu meşteri zidari şi tâmplari ce îşi oferă serviciile? Poate tocmai din cauza acestor emisiuni.

Ce ne obsedează vara asta? Adică refrenele acelea de care da, ţi-e ruşine să recunoşti că sunt în capul tău şi într-un fel te simţi un pic acerebrat sau semicerebrat că le laşi să îţi macine partea cortexului care are de-a face cu auzul dar... nu poţi să te abţii. Începutul pentru mine sună cel puţin straniu: „Geamantan” de Jorge feat. Pavel Stratan şi „Pohui” ( cuvant care încă nu mi-e clar ce înseamnă)

Featuring... această colaborare cu pampon

Featuringul se face de obicei cu o celebritate care este atât de ... celebră... încât e de ajuns să spună „Da, da” sau orice propoziţie simplă care să conţină o aliteraţie încât să fie gata featuringul. Totuşi, în ciuda glamourului, mie ideea de featuring tot îmi aminteşte de discuţiile de genul „Mă, am un copil pe care nu îl angajază nimeni. Nu-l iei tu să îţi bată un cui două să facă şi el ceva?”

Festivalul de la Cannes, care tocmai s-a încheiat are un premiu simpatic, acordat unui câine care a făcut furori într-un film din selecţie. De data aceasta, marele premiu l-a luat un pudel, deşi a avut mare concurenţă din partea unui motan din cel mai nou film al fraţilor Coen. Dar, pentru că pufosul Ulysses face parte din specia pisicească, nu avut nicio şansă. Eu zic să se facă un protest la care francezii sunt atât de buni şi să sa adauge „/ cat” la Palm Dog-ul deja cunoscut.

Ce-avem noi aici? Product placement.

Nu, product placement-ul nu a fost inventat de Hollywood.Probabil a fost inventat de cineaştii care nu aveau bani, deci în principiu este vechi cât a şaptea artă. Şi în cinematografia românească, cel puţin după revoluţie, product placemntul are o istorie vastă. Ca să luăm exemple celebre, în „Moartea domnului Lăzărescu” domnul Dante se plimbă cu câteva plase Metro şi se uită la emisiunea Naşu’. În filmele lui Muntean, pe mesele fără muşama apar tot felul de produse consumabile cu elichete în clar. Nu mi-e prea clar ce tip de bere era costumul fetei din „Occident” de Mungiu…

Muzica şi filmul „Sunetul muzicii” cu produse de curăţat

Sincer, singurul lucru care leagă produsele de curăţat şi muzica este mătura care poate fi ţinută pe post de chitară. Dar durata de viaţă a glumei e destul de mică. Cu toate acestea, în reclamele la produsele de curăţat toată lumea cântă şi dansează, ba chiar face battle-uri de cântece. Probabil cel mai eficient mod de a îmbina utilul cu plăcutul as fi creeze dansuri specifice pentru curăţarea diferitelor zone ale casei.

În ultima vreme, realizarea unei coloane sonore pentru un film a devenit o chestiune în aceeaşi măsură de elaborată ca şi filmul în sine. O tonă de artişti s-au îngămădit să cânte pentru ‚marele Gatsby”, în timp ce Muse o să susţină, în iunie, un concert special tocmai pentru că se lansează „World War Z”, filmul pe a cărui coloană sonoră se regăsesc. De fapt, circula o glumă legată de asta. Zice-se că Jaz Z a vrut să producă un album pe care să cânte cât mai multe vedete şi care să aibă un videoclip de două ore. Şi aşa a apărut „Marele Gatsby”.


Preview pitesti 7 iunie final  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you