Page 7

MEDIA

21 december 2016

Televisie produceren met als decor de Nieuwe Maas, het Noordereiland en Zuid. Dat niemand daar eerder aan dacht. Horecaondernemer Ron Sterk, bekend van onder meer Holy Smoke en NRCafé, maakt het mogelijk. Hij blaast het paviljoen aan de Boompjes nieuw leven in. De makers van de talkshow Business 010 geven ondernemend Nederland tijdens de opnames in februari in het paviljoen een podium. De uitzendingen zijn vanaf april 2017 te zien op RTL Z.

Televisie met uitzicht maken Ingrid Adriaanse, Kevin Brouwer en John Buijsman gaan een specifieke kant van de stad belichten: de hardwerkende en inspirerende ondernemers die mede Rotterdam vormgeven. Met onderhoudende televisie op de nationale zender RTL Z verwachten zij Rotterdam ook buiten de stadsgrenzen op de kaart te kunnen zetten. Dat is een tamelijk unieke, maar ook riskante aanpak. Want waarom zou iemand in pakweg Groningen of Wenum-Wiesel geïnteresseerd zijn in Rotterdam-promotie? John Buijsman: “Da’s een terechte vraag, maar een die nooit wordt gesteld als het programma uit Amsterdam komt. Ik maakte ooit radio. Kreeg ik van de netmanager te horen dat het te Rotterdams was. Een week bestaat uit 168 uur radio en daarvan komt er 2 uur radio uit Rotterdam. Is die andere 166 uur dan niet een beetje te Amsterdams? We gaan televisie maken vanuit Rotterdam, zo moet je het zien.” Kevin Brouwer: “Dit is een geweldig uitzicht, hier aan de Boompjes, priceless. Rotterdams, maar met een internationale uitstraling. Dat het nog niet eerder is gebruikt. We zijn benieuwd welke impact het heeft.” Ingrid Adriaanse: “Business 010 wordt geen regionaal programma. We kiezen in ieder geval met een onafhankelijke redactie voor een diverse samenstelling van ondernemers uit Rotterdam en de rest van het land. We gaan voor een frisse aanpak. De commercie zal niet van de items afdruipen. Onze gasten selecteren we op hun inspirerende kwaliteiten. Ze hebben een interessant verhaal te vertellen dat iedere ondernemer kan boeien, en niet alleen Rotterdammers. De stad telt veel persoonlijkheden die nationale bekendheid genieten en ook de aandacht zullen gaan trekken. Na vele gesprekken met ondernemers concludeer ik dat we hier best bescheiden zijn. Mensen die

lekker bezig zijn maar dit als gewoon beschouwen en hun ondernemerschap of behaalde resultaten niet zien als iets om stevig uit te dragen. Ja, het is normaal om je werk goed te doen. Maar waarom niet delen met de rest van Nederland? Zonder verdere borstklopperij natuurlijk, maar uit trots en ter inspiratie. Waar deze ondernemers in ieder geval mee opvallen, is de 010-mentaliteit: direct ter zake komen, er niet omheen draaien. Mensen gunnen je contacten en geven tips. Velen hebben een open blik, naar buiten gericht, hebben nationale en internationale ambities. Daarom kiezen we ook voor landelijke onderwerpen, met Rotterdam op onderdelen als voorbeeldstad. We belichten trends, geven de ruimte aan succesverhalen en bespreken obstakels die ondernemers ervaren.” Kevin Brouwer: “Je moet het televisieprogramma als onderdeel van een mediaplatform zien. We gaan bijvoorbeeld direct na de uitzending online vloggen. De insteek is om ondernemend Rotterdam in Nederland beter op de kaart te zetten en omgekeerd. Zakendoen met én vanuit Rotterdam. Ondernemers kunnen het platform benutten in hun

bedrijfsstrategie, juist omdat het geen regionaal programma is.” Ingrid Adriaanse: “Business 010 zal ook aandacht schenken aan het onderwijs. We belichten de verbindingen tussen het onderwijs, de politiek en de ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan stagetrajecten op onderwijsinstellingen. We brengen onder meer de RDM Campus in beeld. Innovatie wordt een belangrijk thema, omdat de nieuwe economie de stad veel kansen biedt. We hebben ook oog voor de kleine zelfstandigen, toch de ruggengraat van onze economie. John Buijsman zal hen samen met televisiemaker Mieke van der Linden portretteren.” John Buijsman: “Ik pak de kleine beurs. Ik zie mezelf niet aan tafel zitten met grote ondernemers, ik weet onvoldoende van wat zij doen. Ik ben vooral geïnteresseerd in hoe de kleine ondernemer zich redt. Met hoeveel graden koorts hij nog werkt. Je moet denken aan de bloemist op de markt en de eigenaar van Snackbar Peppie. Ik kan me goed in hun bestaan inleven, want ik ben ook een kleine zelfstandige. Als er werk is, dan neem je het aan. Als je jazz wilt spelen, dan pak je er een bruiloft bij om je

hoofd boven water te houden. Ik heb geen fiets, geen auto, geen laptop en geen 13e maand van de zaak. En ik stop niet op vrijdag om 3 uur met werken omdat de bitterballen langskomen. Ik vind het ook leuk om mee te doen omdat Rotterdam de laatste jaren grote stappen heeft gemaakt. Dat maakt mij nieuwsgierig naar de mensen achter dit succes. Vroeger kon je maar in een paar zaken een hapje met de familie eten. Ik woonde als kind op Zuid. Happen in de Alberts Corner in Hoogvliet was toen het hoogst haalbare. Je kunt nu geen 10 stappen lopen of je komt een restaurant tegen. Het is te gek en ongelofelijk dat het zo snel veranderd is.”

Ingrid Adriaanse: “Het programma krijgt de sfeer van een late night talkshow. Een gemoedelijke sfeer en zo’n 200 man publiek. Bij Business 010 is er ook ruimte voor een goed debat. De talkshow is dan ook toegankelijk voor heel ondernemend Nederland. Iedereen die interesse heeft in het ondernemerschap heten we welkom bij de opnames en de aansluitende Business 010-borrel. Met bitterballen!” John Buijsman: “Dat zou dan voor mij voor het eerst zijn!”

Onze aangepaste reis De RET werkt geregeld aan spoor, stations en haltes zodat we ook in de toekomst comfortabel, snel en veilig kunnen reizen. Op onderstaande lijnen vinden werkzaamheden plaats.

Tramlijnen 7:

t/m 31-03-2017: spoor- en haltewerkzaamheden Goudse Rijweg - Burg. Oudlaan

Buslijnen 44: 01-11 t/m 31-05-2017: afsluiting bij Rochussenstraat 76: 26-08 t/m 31-03-2017: afsluiting bij Reijerdijk 76: 12-09 t/m 03-03-2017: afsluiting Motorstraat 183: 11-08 t/m 07-04-2017: afsluiting bij Catullusweg

Kijk voor alle omleidingsinformatie op ret.nl/omleidingen en/of meld u aan voor de RET omleidingsalert voor de lijnen die u vaak gebruikt.

ret.nl/omleidingen

DE MAKERS VAN TALKSHOW BUSINESS 010

Ingrid Adriaanse Werkte als woordvoerder en persvoorlichter voor Stichting Rotterdam Marketing en werkt sinds vier jaar als zelfstandige voor onder andere Rotterdam Festivals en de gemeente Rotterdam. Zij was een van de drijvende krachten achter Rotterdam viert de stad. Ze zal samen met Kevin Brouwer de talkshow Business 010 produceren en presenteert als verslaggeefster de verdiepende reportages.

Kevin Brouwer Werkte als 13-jarige al voor regionale radiozenders. Was voor het eerst bij RNN7 op de televisie te zien. Produceert en presenteert voor RTL diverse programma's, zoals Trips & Travel, Da's Goed Geregeld, De Beste van Nederland en Weddingplanner. Gaat met zijn bedrijf Stay in Touch Media voor RTL Z Business 010 produceren en presenteren.

John Buijsman: Is acteur, theater- en televisiemaker, in Rotterdam bekend van onder meer zijn rol als antiheld Hank voor RTV Rijnmond. Werd voor zijn voorstelling Angel Eyes over jazzlegende Chet Baker met de Albert van Dalsumprijs onderscheiden. Is vanaf maart te zien in de theatervoorstelling De Marathon. Zal voor Business 010 met regisseur Mieke van der Linden items maken over de kleine ondernemers. Met natuurlijk een vleugje humor.

Talkshow Business 010 ontvangt in het eerste seizoen onder meer de volgende gasten: burgemeester Aboutaleb, oud-minister van Financiën en KPN-ondernemer Jan Kees de Jager, GTST-acteur en ondernemer Everon Jackson Hooi, directeur MVO Nederland Maria van der Heijden, schoenenentrepreneur Van den Assem, oud-wethouder Wim van Sluis en de internationaal bekende conceptontwikkelaars van BLOC Next Generation Development, bekend van de Dutch Windwheel. Ook Albert Verlinde van Stage Entertainment en Marc van Kaam, directeur van het Luxor Theater, schuiven aan. Ze vormen een bonte mix van mensen die alle lagen van het ondernemerschap belichten.

7

Profile for De Nieuwspeper

De Nieuwspeper stad nr 26  

De Nieuwspeper stad nr 26  

Advertisement